ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Fonduri pentru repararea punților pietonale din Piatra-Neamț

20 September 2022 at 14:12
image

În ședința Consiliului Local de joi, 22 septembrie, se va supune aprobării rectificarea bugetului local, care include și alocarea de fonduri în vederea reparării a trei punți pietonale și construcția uneia noi peste pârâul Cuiejdi, conform recomandărilor experților.

Expertizele tehnice din primăvara acestui au confirmat necesitatea lucrărilor de reparații curente la trei dintre punți și de demolare și construire unei punți noi la Piața Centrală. Pentru aceasta din urmă am alocat deja banii, iar proiectul tehnic este în curs de realizare. Pentru cele trei punți care vor intra în reparații curente, proiectele tehnice sunt deja finalizate.

Cele trei punți la care se vor efectua reparații curente sunt cea din zona de legătură a străzii Nicu Albu cu strada Erou Bucur, zona Spitalului (legătura str. Orhei cu B-dul Dacia) și cea din zona de legătură a străzii Orhei cu B-dul Dacia.

Primarul Andrei Carabelea: Am mai spus-o și repet: am preluat un oraș cu o infrastructură în pragul colapsului, cu drumuri în care ne rupem mașinile și poduri aflate la sfârșitul perioadei de viață. Oricâte eforturi facem, deceniile de neglijență nu pot fi recuperate bătând din palme. Mai ales când legea și procedurile ne obligă la hârtii și etape care necesită timp.”

Pentru puntea pietonală de la Piața Centrală am solicitat punctul de vedere al unui expert, în vederea redeschiderii acesteia până la finalizarea lucrărilor de construcție a noii punți. În următoarele zile vom avea un răspuns și dacă puntea este sigură pentru accesul pietonal, acesta va fi redeschis.

Primăria Piatra Neamț

articolul original.

VIDEO. Piatra-Neamț. Au fost puse grilaje la podul pietonal de la Piața Centrală

20 September 2022 at 08:40
image

Închis traficului pietonal încă din week-end dar fără ca asta să oprească pe unii oameni grăbiți să ajungă la destinație (detalii aici), la podul de peste Cuejdi, de la Piața centrală din municipiul Piatra-Neamț se montează grilaje.

După cum se poate vedea în imagini, o echipă de muncitori de la Publiserv a și început treaba, înainte de prânz. Zona este asigurată de un polițist local care are ca sarcină să nu lase pe nimeni să treacă pe sub grilaje, ceea ce nemulțumește, încă, precupeții.

Imagini Bogdan Călian

articolul original.

Materialul care se repară singur ar putea face să dispară zgârieturile de pe mașini prin simpla expunere la soare

11 August 2022 at 07:00
image

A fost dezvoltat materialul care se repară singur, transparent și protector, care acționează în decurs de 30 de minute atunci când este expus la lumina soarelui.

Durabilitatea lacurilor pentru automobile este cel mai important factor în protejarea suprafeței unui vehicul. În plus, lacurile de protecție trebuie să fie incolore și transparente, astfel încât să poată fi văzută culoarea originală a produsului.

Cu toate acestea, este dificil să asiguri o funcție de auto-vindecare în timp ce sunt îndeplinite toate aceste condiții. Materialele cu mișcare moleculară liberă au o eficiență ridicată de auto-reparare, dar au o durabilitate scăzută, în timp ce materialele cu duritate mare și durabilitate excelentă au o performanță de auto-vindecare remarcabil de slabă.

Materialul care se repară singur

Echipa de cercetare formată din Dr. Jin Chul Kim, Dr. Young il Park și Dr. Ji-Eun Jeong, de la Institutul de Cercetare a Tehnologiei Chimice din Coreea (KRICT), a dezvoltat , transparent, care satisface toate condițiile de mai sus, are o performanță similară cu cea a lacurilor de protecție comerciale și se poate auto-vindeca folosind doar lumina soarelui (în special lumina aproape infraroșie din lumina soarelui, în intervalul de lungimi de undă de la 1.000 la 1.100 nm).

Folosind lacul de protecție cu auto-vindecare, zgârieturile de suprafață pot fi reparate în 30 de minute atunci când sunt expuse la lumina soarelui.

Pentru a demonstra performanța de auto-reparare a lacului dezvoltat, echipa de cercetare a acoperit un model de mașină la scară de laborator folosind un instrument de acoperire prin pulverizare. Atunci când modelul de mașină a fost expus la lumina soarelui de la amiază timp de aproximativ 30 de minute, zgârietura a dispărut complet și suprafața lacului de acoperire a fost restaurată, scrie Eurek Alert.

Cum funcționează materialul?

Principiul fenomenului de auto-vindecare: când este absorbită de material, temperatura suprafeței crește pe măsură ce energia luminoasă este transformată în energie termică. Ulterior, temperatura crescută a suprafeței face posibilă auto-vindecarea unei zgârieturi de suprafață prin repetarea disocierii și recombinării legăturilor chimice din structura polimerului.

La rășina de lăcuire existentă, echipa de cercetare adaugă o legătură chimică dinamică (structură de uree) care poate repeta descompunerea și recombinarea structurii polimerului și a amestecat-o cu un colorant fototermal transparent, astfel încât legătura chimică dinamică să poată avea loc în mod activ la expunerea la lumina soarelui.

Deși funcțiile de auto-reparare au mai fost studiate, folosind coloranți fototermici, studiile anterioare s-au bazat în principal pe materiale anorganice care sunt dificil de aplicat industrial, deoarece lacul trebuie să fie transparent. În plus, materialele anorganice necesită o cantitate mare de energie luminoasă pentru a produce un efect fototermic.

Aplicațiile s-ar putea extinde dincolo de industria auto

Echipa de cercetare a folosit coloranți fototermici organici transparenți care pot absorbi lumina în infraroșu apropiat. este o sursă de energie cu lungime de undă lungă care reprezintă mai puțin de 10% din lumina soarelui la amiază și, prin urmare, se poate evita creșterea excesivă a temperaturii suprafeței vehiculului.

În plus, coloranții fototermici organici au câteva avantaje pentru comercializare: nu afectează culoarea produsului datorită faptului că sunt incolori, se amestecă ușor cu diverse vopsele și sunt ieftini.

Materialul care se repară singur este de așteptat să fie folosit ca lac pentru aplicații de transport, dispozitive electronice precum smartphone-uri și computere și materiale de construcție. În plus, se așteaptă ca acesta să contribuie la atingerea neutralității carbonului prin reducerea utilizării solvenților organici nocivi, care sunt generați în cantități mari la revopsirea vehiculelor.

Această cercetare a fost publicată în ACS Applied Polymer Materials.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Acidul hialuronic „trezește” celulele stem pentru a repara mușchii deteriorați

7 August 2022 at 15:00
image

Un nou studiu dezvăluie o formă unică de comunicare celulară, bazată pe acidul hialuronic, care controlează repararea mușchilor.

În mușchii afectați, celulele stem trebuie să lucreze împreună cu celulele imunitare pentru a finaliza procesul de reparare, dar modul în care aceste celule se coordonează pentru a asigura îndepărtarea eficientă a țesutului mort înainte de a face noi fibre musculare a rămas necunoscut.

Oamenii de știință au demonstrat acum că o substanță naturală numită acid hialuronic, care este folosită în și injecții pentru osteoartrită, este molecula cheie care gestionează această interacțiune fundamentală.

Studiul a fost publicat în revista Science.

Acidul hialuronic, responsabil de repararea musculară

„Atunci când mușchii sunt deteriorați, este important ca celulele imunitare să intre rapid în țesut și să elimine daunele înainte ca celulele stem să înceapă repararea”, a spus dr. Jeffrey Dilworth, cercetător principal la Spitalul Ottawa și profesor la Universitatea din Ottawa, Canada; și autor principal al studiului.

„Studiul nostru arată că celulele stem musculare sunt pregătite pentru a începe repararea imediat, dar celulele imunitare mențin celulele stem într-o stare de repaus în timp ce termină munca de curățare. După aproximativ 40 de ore, odată ce lucrarea de curățare este terminată, se declanșează o alarmă internă în celulele stem musculare care le permite să se trezească și să înceapă reparația”, explică Dilworth.

Dr. Dilworth și echipa sa au identificat drept ingredientul cheie al acestui „ceas cu alarmă” intern care le spune celulelor stem musculare când să se trezească. Atunci când apar leziuni musculare, celulele stem încep să producă și să se acopere cu acid hialuronic.

Cum funcționează acest mecanism celular?

Odată ce învelișul devine suficient de gros, blochează semnalul de somn de la celulele imunitare și determină trezirea celulelor stem musculare, scrie Eurek Alert.

Folosind țesuturi de șoareci și umane, Dr. Dilworth și echipa sa au descoperit, de asemenea, modul în care celulele stem musculare controlează producția de acid hialuronic folosind semne epigenetice pe gena Has2.

Un pas înainte pentru a ajuta persoanele în vârstă

„În mod interesant, îmbătrânirea este asociată cu inflamație cronică, slăbiciune musculară și o capacitate redusă a celulelor stem musculare de a se trezi și de a repara daunele”, a spus Dr. Kiran Nakka, autor principal al studiului și asociat de cercetare al dr. Dilworth, care a efectuat această cercetare ca parte a studiilor sale postdoctorale.

„Dacă am putea găsi o modalitate de a îmbunătăți producția de acid hialuronic în celulele stem musculare ale , aceasta ar putea ajuta la repararea mușchilor”, spune Nakka.

Autorii notează faptul că efectul regenerativ al acidului hialuronic pare să depindă de faptul că acesta este produs de celulele stem musculare. Echipa examinează în prezent dacă medicamentele care modifică epigenetica celulelor stem musculare ar putea fi utilizate pentru a crește producția lor de acid hialuronic.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Ordin de la Putin: Reparați!

29 July 2022 at 17:25
By: (A.T.)

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut vineri guvernului de la Moscova ca până la venirea iernii să reparare locuinţele şi infrastructurile de pe teritoriul controlat de trupele ruse în republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

”Liderii ambelor republici ne-au cerut să-i ajutăm cu reconstrucţia (…), mai ales că suntem acum în plină vară şi iarna este departe”, a indicat Putin la o întâlnire cu vicepremierul Marat Husnullin.
Putin a precizat că se referă la locuinţe, lucrări de infrastructură socială şi de inginerie civilă, inclusiv spitale, centre de sănătate şi maternităţi. ”Trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să treacă iarna în condiţii normale şi decente”, a insistat Putin.

El a menţionat în acest sens şi cererea autorităţilor proruse din Doneţk de a primi ajutor pentru construcţia unui centru medical în portul Mariupol şi a unei maternităţi în acest oraş cucerit de armata rusă după un asediu devastator care s-a prelungit la oţelăria Azovstal până când s-au predat trupele ucrainene, care au opus acolo o rezistenţă înverşunată, în special batalionul de extremă dreaptă Azov.

”Pot spune că, în conformitate cu planul pe care l-am prezentat, în trei ani vom putea reconstrui complet oraşul” Mariupol, a răspuns vicepremierul rus, promiţându-i lui Putin de asemenea că vor fi realizate până în anul 2023 cele două instituţii medicale la care s-a referit.

Vicepremierul Husnullin a mai spus că se vor desfăşura consultări cu rezidenţii pentru o posibilă restructurare a oţelăriei Azovstal, astfel încât să poate fi păstrate o parte din locurile de muncă.

De asemenea, Putin a aprobat acordarea de subvenţii pentru cumpărarea de locuinţe locuitorilor din Doneţk şi Lugansk.

În perioada scursă de la lansarea pe 24 februarie a agresiunii militare împotriva Ucrainei, Rusia a reuşit să ocupe provincia Lugansk, deşi Kievul afirmă că trupele ruse încă nu au ajuns la graniţele ei administrative. Ultimele mari oraşe din Lugansk, Severodoneţk şi Lisiceansk, au căzut la sfârşitul lui iunie şi începutul lui iulie sub controlul trupelor ruse, care de atunci îşi concentrează ofensiva către Doneţk, dar fără progrese majore.

Oraşele ucrainene unde au avut loc lupte sunt parţial distruse şi au nevoie de investiţii considerabile pentru reabilitarea infrastructurilor.

articolul original.

6,5 milioane de lei plus TVA pentru repararea surpării de pe drumul spre Poiana Brașov. Se caută executanți !

25 July 2022 at 12:52
By: M.Ex.

Primăria Municipiului Brașov a lansat procedura de achiziție pentru executarea de servicii și lucrări de expertiză tehnică, studiu geotehnic, studiu topografic, servicii și lucrări de urgență de punere în siguranță și întocmire proiect tehnic, executare servicii și lucrări de consolidare și refacere a sistemului rutier, pe sectorul de drum DN 1E km 6+500. Aceste lucrări sunt necesare după ce, în data de 5 iunie, o porțiune de 15 metri din zidul de sprijin al drumului spre Poiana Brașov s-a surpat.
Având în vedere importanța acestui drum, care asigură legătura dintre Brașov și Poiana Brașov, Municipalitatea a luat decizia de a lansa achiziția pentru toate lucrările necesare consolidării segmentului, fără a etapiza, în proceduri separate, expertizele, punerea în siguranță a drumului și consolidarea acestuia.
Conform evaluării făcute la fața locului, corpul drumului prezintă pericol de surpare/ alunecare, din cauza prăbușirii zidului de sprijin, pe o lungime de aproximativ 15 metri, cu tot cu parapetul de protecție, impunându-se efectuarea unor lucrări de consolidare.
Prăbușirea structurii și a fundației a antrenat lisa și parapetul, producând și fisurarea grinzii de parapet.
În același timp, neetanșeitatea șanțului din amonte a favorizat infiltrațiile în corpul rambleului drumului. Totodată, s-a constat și colmatarea camerei de cădere a podețului (aval) și subspălarea fundațiilor.
Toate acestea conduc la afectarea circulației pe drum, iar pierderea stabilității poate conduce la afectarea totală a secțiunii de drum și, în final, chiar la închiderea acestuia.

Lucrările necesare pentru remedierea situației actuale, conform caietului de sarcini, sunt:

– pentru punerea în siguranță a drumului sunt necesare: expertiză tehnică, studiu geotehnic, studiu topografic și lucrări de urgență de punere în siguranță;
– întocmire proiect tehnic;
– execuție lucrări de consolidare și refacere a sistemului rutier, pe sectorul de drum DN 1E Km 6+500;
– înlocuirea structurii existente și refacerea/ repararea podețului existent;
– refacerea etanșeității și dren de fund, de șanț nou, cu descărcare în camera de cădere a podețului;
– drenuri de adâncime;
– amenajarea în amonte a torentului și a camerei de cădere a podețului;
– refacerea structurii rutiere, după înlocuirea structurii de sprijin, prin intermediul piloților forați cu diametru mare, dispuși axial.

Durata maximă pentru realizarea studiilor și executarea lucrărilor este de 5 luni, de la data ordinului de începere a lucrărilor.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.571.428.57 lei + TVA, modalitatea de atribuire fiind prețul cel mai mic.
Termenul limită pentru primirea ofertelor este 2 august 2022, ora 15:00.
Vă reamintim că după ce porțiunea de drum s-a prăbușit, pentru a reduce riscul producerii de accidente, Primăria a luat o serie de măsuri:
1. Restricționarea traficului la tonaj de max. 3.5 tone, pe tronsonul de drum afectat, cu excepția transportului public asigurat de RATBV. Vehiculele cu tonaj mai mare de 3,5 tone, inclusiv autocarele, pot urca până la Belvedere, iar din Poiană pot coborî până în Poiana de Jos (având în vedere că dincolo de acele zone nu se mai poate întoarce). Pentru acces în Poiană vor putea utiliza drumul Râșnov – Poiana Brașov;
2. Limitarea circulației la o singura bandă pe porțiunea afectată;
3. Semnalizarea, inclusiv pe timp de noapte, a zonei. Montarea de semne de circulație de presemnalizare în Livada Poștei și în Poiana Brașov.

articolul original.
  • There are no more articles
❌