ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Regele Charles a decis cine va fi primul lider primit de el în vizită de stat

20 November 2022 at 11:29
image

Regele Charles III se va întâlni cu preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa şi soţia sa, marţi, la Palatul Buckingham din Londra, aceasta urmând să fie primă vizită de stat primită de când a urcat pe tron.

Ultima vizită de stat în Marea Britanie a fost în iunie 2019, când Regina Elizabeth II i-a găzduit pe preşedintele SUA Donald Trump şi soţia sa Melania. Charles încă nu a anunţat unde va călători pentru prima sa vizită în străinătate. Dar prima sa invitaţie după ce a preluat tronul de la mama sa care a murit pe 8 septembrie, a fost pentru preşedintele sud-african.

Cum s-ar derula întâlnirea lui Cyril Ramaphosa cu regele Charles

Această întâlnire diplomatică vine într-un context delicat în Africa de Sud pentru Cyril Ramaphosa. Christopher Vandome, cercetător la Institutul de Afaceri Internaţionale Chatham House din Londra, spune că „folosirea tonului potrivit va fi crucială”. Londra, o fostă putere colonială în Africa de Sud, va trebui să evite să ţină prelegeri despre votul Pretoriei la ONU cu privire la Ucraina, deoarece sud-africanii încă „diferă” lipsa sprijinului occidental în timpul crizei Covid.

Ultima vizită a lui Cyril Ramaphosa la Londra a fost la înmormântarea Elizabeth II la Westminster Abbey, în septembrie. Cyril Ramaphosa urmează să sosească luni, înaintea banchetului de stat de la Palatul Buckingham. Charles şi Regina Consoartă Camilla îi vor întâmpina pe Cyril Ramaphosa şi pe Prima Doamnă Tshepo Motsepe. Vor avea loc și întâlniri și cu alţi membri ai familiei regale, inclusiv cu moştenitorul tronului, prinţul William şi soţia sa Kate.

articolul original.

Astăzi e ziua regelui Charles al 3-lea ! A fost lansat un nou portret oficial al suveranului !

14 November 2022 at 15:25
By: M.Ex.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a împlinit astăzi 74 de ani şi cu această ocazie Palatul Buckingham a lansat un nou portret oficial al suveranului. Fotografia regelui a fost făcută săptămâna trecută lângă un străvechi stejar din Windsor Great Park. Noul monarh apare sprijinindu-se de un stejar maiestuos, cu bastonul în mână. Este o imagine care stă mărturie, în plin COP27, al interesului, îndelungat şi profund, al regelui pentru ecologie şi dragostea de natură.

Charles îşi sărbătoreşte astăzi prima aniversare ca rege . Născut pe 14 noiembrie 1948 la Palatul Buckingham, regele îşi va sărbători ziua de naştere și a doua oară, la începutul lunii iunie, la fel cum a făcut-o și regina Elizabeth II. Monarhii britanici au într-adevăr două zile de naştere, a lor, şi cea care este sărbătorită oficial şi marcată de o paradă militară, în a doua sâmbătă a lunii iunie, în toate țările membre ale Commonwealth.
Ziua de naştere a lui Charles a fost sărbătorită astăzi cu focuri de armă şi cu un concert susţinut de trupa de cavalerie a casei de Windsor ,care i-a cântat noului rege tradiționalul „La mulţi ani!”.

articolul original.

Rishi Sunak – numit oficial premier

26 October 2022 at 11:47
By: Regie
image

Rishi Sunak a fost numit oficial premier al Marii Britanii, de către regele Charles al III-lea. Sunak a primit sprijinul celor mai mulți parlamentari ai Partidului Conservator și devine, astfel, cel mai tânăr premier al Regatului, din ultimii 200 de ani.

Fost ministru de finanțe, între februarie 2020 și iulie 2022, Rishi Sunak a cunoscut o spectaculoasă ascensiune politică, de când a fost ales parlamentar de York, în 2015. El are o avere estimată la 730 de milioane de lire sterline, dublu față de averea estimată la circa 350 de milioane de lire sterline a regelui Charles al III-lea.

Graham Brady, liderul grupului parlamentar al Partidului conservator, a declarat că

 Pot confirma că am primit o singură nominalizare valabilă. Prin urmare, Rishi Sunak este ales lider al Partidului Conservator”.

La șapte săptămâni după ce a pierdut în fața lui Liz Truss în prima competiție internă pentru șefia partidului din acest an, Rishi Sunak a ieșit învingător, de data aceasta. Devenind, astfel, premierul care preia frâiele într-un moment de enorme provocări economice pentru Marea Britanie.

Rishi Sunak: Avem nevoie de stabilitate și unitate, și va fi pentru mine prioritatea absolută să unesc partidul și țara. Pentru că aceasta este singura cale de a depăși provocările cu care ne confruntăm și pentru a făuri un viitor mai bun și mai prosper pentru copiii și nepoții noștri”.

Rishi Sunak  a fost ministru de finanțe  între februarie 2020 și iulie 2022   ascensiunea sa  politică fiind de-a dreptul spectaculoasă după anul 2015.

Rishi Sunak este căsătorit cu o bogată femeie de afaceri indiană și au împreună o avere estimată la 730 de milioane de lire sterline. Dublu față de averea estimată la circa 350 de milioane de lire sterline a regelui Charles.

Noul premier a fost primit la Palatul Buckingham, pentru numirea oficială în funcție de premier. După care a ajuns la Downing Street unde va începe negocierile pentru formarea noului guvern.

Sunak a promis că va sluji cu „integritate şi smerenie”, adăugând că doreşte stabilitate şi unitate.

„Este cel mai mare privilegiu al vieţii mele să slujesc partidul pe care îl iubesc şi, la rândul său, să recompensez ţara căreia îi datorez atât de mult (…) Avem nevoie de stabilitate şi unitate, iar reunirea partidului şi a ţării va fi prioritatea mea principală, a menționat unul dintre cei mai bogați britanici, premierul Regatului Unit.

articolul original.

Cel mai scurt mandat

21 October 2022 at 13:23
image

Liz Truss a demisionat din funcția de prim-ministru al Marii Britanii după 45 de zile în funcție.Este cel mai scurt mandate de premier din istoria Marii Britanii.

Anunțul, făcut de Liz Truss în fața Downing Street, vine după evaporarea aproape completă a autorității sale politice, care a văzut-o prăbușindu-se pe piețe, pierzând doi miniștri cheie și pierzând încrederea aproape tuturor  parlamentarilor proprii. Truss va fi primul ministru cu cel mai scurt mandat din istoria Regatului Unit. Recordul de până acum este deținut de George Canning, care a fost premier în 1827, funcție pe care a deținut-o 118 zile. Mandatul său a încetat însă în urma decesului acestuia.
Totodată, Liz Truss a transmis că l-a informat pe Regele Charles al III-lea și despre demisia sa din fruntea Partidului Conservator. Truss a declarat că va rămâne prim-ministru până când va fi ales un succesor. Liz Truss și-a început declarația spunând că a intrat în funcție „într-un moment de mare instabilitate economică și internațională”.

„Marea Britanie a fost ținută pe loc prea mult timp de o creștere economică scăzută”, a adăugat ea. Truss a subliniat că a fost aleasă de partidul său cu un mandat pentru a schimba această situație.

Guvernul său „a obținut rezultate în ceea ce privește facturile la energie” și a redus asigurările naționale, a completat Truss, precum și „a stabilit o viziune pentru o economie cu impozite reduse și creștere economică ridicată, care să profite de libertățile oferite de Brexit”

Criza politică s-a amplifict încă de miercuri în Marea Britanie, după ce ministrul de Interne, Suella Braverman, a anunţat că demisionează din funcție. Suella Braverman şi-a motivat plecarea prin faptul că a trimis un document oficial folosind mesageria sa personală, o „încălcare tehnică” a regulilor guvernului. Totodată, ea a criticat cabinetul lui Liz Truss, spunând că nu s-a ținut de „angajamentele cheie care au fost promise alegătorilor”.
Vinerea trecută, prim-ministra l-a concediat și pe cancelarul Kwasi Kwarteng, după ce pachetul economic pe care cei doi l-au prezentat pe 23 septembrie a bulversat piețele financiare, a declanșat o criză economică și politică și a îngropat partidul în sondajele de opinie.

Reducerile fiscale nesusținute în valoare de 45 de miliarde de lire sterline au provocat turbulențe serioase pe piețele financiare, devalorizând și crescând costul împrumuturilor pentru guvernul britanic. Banca Angliei a fost nevoită să intervină pentru a împiedica extinderea crizei și pentru a salva fondurile de pensii.

Astfel, în timpul mandatului, Liz Truss a reușit să atragă nemulțumirea britanicilor, dar și să scufunde în sondaje Partidul Conservator. Majoritatea sondajelor dau Partidului Laburist un avans consistent, iar mulți conservatori au spus că înlocuirea lui Truss este singura lor speranță de a evita un dezastru electoral.

articolul original.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc în mai 2023

11 October 2022 at 17:17
image

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va avea loc pe 6 mai anul viitor, la Westminster Abbey din Londra, a anunțat marți Palatul Buckingham.

Slujba va fi mai modernă decât încoronările regale anterioare și va „privi spre viitor”, a precizat Palatul într-un comunicat. Acesta a adăugat că ocazia va fi în continuare „înrădăcinată în tradițiile și fastul de lungă durată”, relatează CNN.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va conduce ceremonia, în cadrul căreia Charles va fi încoronat alături de soția sa, Camilla, regina consoartă.

În timpul evenimentului, regele va fi „uns, binecuvântat și consacrat” de către arhiepiscopul de Canterbury – care a condus majoritatea încoronărilor regale începând cu anul 1066, potrivit comunicatului.

Palatul a adăugat: „Ceremonia a păstrat o structură similară timp de peste o mie de ani, iar încoronarea de anul viitor este de așteptat să includă aceleași elemente de bază, recunoscând în același timp spiritul vremurilor noastre”.

Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit Rege al Marii Britanii luna trecută, în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

The Coronation of His Majesty The King will take place on Saturday 6 May 2023 at Westminster Abbey.

The Ceremony will see His Majesty King Charles III crowned alongside The Queen Consort.

— The Royal Family (@RoyalFamily) October 11, 2022

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: VIDEO LIVE | Regina Elisabeta a II-a, condusă pe ultimul drum. Liderii lumii, reuniți la Westminster Abbey pentru a aduce un omagiu monarhului

articolul original.

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea va fi total diferită față de cea a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a

10 October 2022 at 11:08
Foto: g4media.ro

Ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea va fi total diferită față de cea a mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Durata va fi scurtată, iar numărul de invitați va fi considerabil redus.

Astfel, anumite tradiții considerate învechite vor fi scoase din cadrul evenimentului, totul cu scopul de a da tonul unei monarhii moderne.

Cum va fi modificată ceremonia de încoronare?

În primul rând, ceremonia de încoronare va dura în loc de 4 ore, cum dura în mod tradițional, puțin peste o oră. Cu scopul de a reduce durata ceremoniei, vor fi eliminate mai multe ritualuri. De asemenea, numărul de invitați va fi redus drastic, iar codul vestimentar va fi mai relaxat.

Concret, ceremonia va dura puțin peste o oră, și nu 4, cât dura în mod tradițional. Numărul de invitați va fi redus de la 8.000 de persoane la aproximativ 2.000. Vor lipsi sute de nobili și parlamentari.

Codul vestimentar va fi mai relaxat. Participanții vor putea să poarte și costume, nu numai robele ceremoniale. Tradițiile învechite, care durează mult, vor fi scoase pentru a economisi timp.

De asemenea, Prințul William va avea un rol foarte important în planificarea ceremoniei.

Când va avea loc ceremonia de încoronare?

Regele Charles al III-lea va fi încoronat, cel mai probabil, pe data de 3 iunie 2023, în cadrul unei ceremonii organizate la Westminster Abbey.

Oficialii guvernamentali au spus, sub condiția anonimatului, că este totul plănuit pentru acea sâmbătă, de la începutul verii, dar discuțiile despre alte zile care vor deveni sărbători oficiale continuă. Palatul Buckingham nu a făcut nicio declarație în legătură cu acest subiect.

Este foarte posibil ca încoronarea Regelui Charles al III-lea să aibă loc la aproape 70 de ani de la încoronarea mamei sale. Evenimentul va reprezenta cea mai importantă zi de sărbătoare care marchează începutul domniei monarhului. Acesta a fost numit Rege în luna septembrie, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Până în luna iunie a anului viitor, Regele Charles va împlini vârsta de 74 de ani, ceea ce îl face cea mai vârstnică persoană care a fost încoronată în istoria Marii Britanii. Ceremonia va fi una mai modestă decât cele anterioare, făcând loc pentru reprezentanții diferitelor religii și grupuri comunitare, ca un omagiu adus diversității Regatului Unit. Charles va fi încoronat alături de soția sa, Regina Consoartă Camilla.

Cum are loc o ceremonie de încoronare tradițională?

Ceremonia de încoronare este extrem de bogată în tradiții. Regele este așezat pe un tron cunoscut sub numele de Scaunul lui Edward, în timp ce ține sceptrul și toiagul suveranului, reprezentând controlul său constituțional asupra națiunii, și orbul suveranului, pentru a reprezenta lumea creștină. După ce este uns cu ulei, binecuvântat și sfințit de clerul înalt, regelui i se va așeza coroana Sfântului Edward pe cap.

Coroana Sfântului Edward, numită după ultimul rege anglo-saxon Edward Mărturisitorul, este făcută din aur masiv și conține peste 400 de pietre prețioase. Versiunea care va fi folosită anul viitor a fost făcută pentru regele Charles al II-lea în 1661 și cântărește 2,23 kg.

Aşadar, atunci când a fost încoronată Regina Elisabeta a II-a, au fost prezenți peste 8.000 de oaspeți din 129 de țări.

articolul original.

FOTO – Picturile artistului Ștefan Câlția, expuse la Londra. A fost invitat să prezinte perspectiva sa asupra satului transilvănean de însuși Regele Charles al III-lea

29 September 2022 at 07:03

O serie cu lucrări care reflectă lumea reală și lumea fantastică, semnate de artistul român Ștefan Câlția, este expusă în  Galeria „The Garrison Chapel” din Londra. Printre admiratorii pictorului se numără Regele Charles al III-lea.

Temele fantastice abordate de Ştefan Câlţia în lucrările sale sunt prezentate publicului larg prin picturi, personaje și obiecte special gândite în contextul expoziției de la The Garrison Chapel, spațiu expozițional al The Prince’s Foundation – principala fundație cu activitate în România patronată de Regele Charles al III-lea și care găzduiește expoziții ale artiștilor invitați și dezvoltă programe educaționale în diverse domenii.

Rosie Alderton, manager al The Garrison Chapel, afirmă: „Sunt convinsă că viziunea lui Ștefan Câlția despre lume va surprinde și va inspira publicul care va vizita galeria”.

„Path in Transylvania”, expoziție semnată de artistul Ștefan Câlția
„Path in Transylvania”, expoziție semnată de artistul Ștefan Câlția

Invitat să-și expună lucrările la Londra, de însuși Regele Charles al III-lea

Ștefan Câlţia, care a avut privilegiul de a îl întâlni pe Rege în Transilvania în această primăvară, este cunoscut ca un artist multidisciplinar.

În mai 2022, artistul Ștefan Câlția a avut privilegiul unei întâlniri cu Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, la una dintre vizitele sale periodice în Transilvania. Fascinat de lumea picturală a artistului, dar și de  permanentă sa muncă de aducere în actualitate a meșteșugurilor și a universului ancestral a satului  transilvan, Ștefan Câlția a fost invitat cu o expoziție personală în galeria din inima centralului cartier  londonez, Belgravia.

Pictura lui Ștefan Câlția este recunoscută prin complexitatea discursului narativ care aduce împreună clovni, personaje ce protejează case, păsări, elemente zoomorfe, personaje ce călătoresc pe, dar și deasupra liniei de pământ abia sugerate de pictor. Preocupat de ideea de loc ca o reprezentare a naturii și a apartenenței, peisajele lui vorbesc despre rădăcini, despre relația omului cu natura, despre pictură ca mediu de exprimare, dar și despre conservare și păstrare.

„Path in Transylvania”, expoziție semnată de artistul Ștefan Câlția
„Path in Transylvania”, expoziție semnată de artistul Ștefan Câlția

„Totuși, aș vrea ca acela care privește ceea ce am făcut nici măcar să nu intuiască această poveste. Mi-aș dori ca el să-și vadă propriile sale locuri, pe care le are deja rânduite în interiorul său. Nu îmi doresc să se schimbe atunci când stă în acest peisaj, ci, pur și simplu, ca el să privească, într-un mod mai limpede sau dintr-un alt unghi, ceea ce deja purta cu sine. Iar apoi, după ce pleacă de lângă lucrarea mea, să aibă bucuria unei meditații. Nu am ambiția nici să răstorn lumea, nici să o schimb. Este ca și cum am sta împreună pe un deal, privind apa Oltului sclipind în zare. Poate că eu înțeleg ceva din această imagine și tu altceva. Dar amândouă aceste înțelegeri sunt legate de lumină”, spune Ștefan Câlția.

Artistul abordează în expoziția „PATH IN TRANSYLVANIA” teme precum arhitectura vernaculară, meșteșugurile tradiționale, dar și biodiversitatea, ca resurse permanente în viețile noastre pe care e de dorit să ni le reamintim în aceste vremuri.

„Path în Transylvania”, de Ştefan Câlţia, va putea fi vizitată până pe 16 octombrie 2022.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Regele Charles al III-lea, lovitură pentru prințul Harry! Archie și Lilibet sunt implicați

23 September 2022 at 16:11
By: Click!
image

Prințul Charles a devenit Regele Charles al III-lea după moartea mamei sale. Charles are de luat o decizie foarte importantă în privința fiului său, Harry.

Harry a părăsit Casa Regală a Marii Britanii în anul 2020, iar de atunci relațiile dintre el și ceilalți membri ai familiei sunt unele tensionate. Charles speră să poată remedia divergențele, însă acest lucru depinde și de atitudinea pe care o va avea Harry.

Conform publicațiilor britanice, Harry a semnat un contract de milioane de dolari cu o editură, iar autobiografia sa urmează să apară curând. Charles nu dorește să decidă dacă Archie și Lilibet vor purta titlul de la Alteță Regală până când nu va citi destăinuirile din carte, susțin criticii, potrivit click.ro.

„Acum, când Charles este rege, copiii lui Harry și Meghan devin automat prințul Archie de Sussex și prințesa Lilibet de Sussex. Cu toate acestea, pe site-ul familiei nu apar cu acest statut”. „Potrivit unei surse apropiate regelui, totul depinde de ceea ce se va întâmpla în următoarele luni, în special de cartea lui Harry și de emisiunea lor TV”, susține un expert în eticheta regală, mai notează sursa citată.

Citește mai multe pe: https://click.ro/actualitate/fapt-divers/charles-lovitura-pentru-printul-harry-2207370.html

articolul original.

Pentru ultima oară, Regina i-a ținut la respect pe adversarii democrației și păcii

20 September 2022 at 06:39
image

BBC reamintește câteva repere de dată recentă din îndelungata domnie a Elisabetei a II-a :

"La 9 septembrie 2015, ea a devenit cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, depășind domnia stră-străbunicii sale, Regina Victoria.

În stilul tipic, ea a refuzat să facă tam-tam, spunând că titlul nu era unul la care a aspirat vreodată.

După mai puțin de un an, în aprilie 2016, ea și-a sărbătorit aniversarea a 90 de ani. Și-a continuat îndatoririle publice, adesea singură după pensionarea ducelui de Edinburgh în 2017.

Au existat tensiuni continue  în familie - inclusiv accidentul de mașină al soțului ei, prietenia greșită a Ducelui de York cu omul de afaceri american condamnat Jeffrey Epstein și deziluzia crescândă a Prințului Harry față de viața în familia regală.

A mai fost și moartea prințului Philip în aprilie 2021, în plină pandemie de coronavirus, și jubileul ei de platină, un an mai târziu.

Deși s-ar putea ca monarhia să nu fi fost atât de puternică la sfârșitul domniei, precum a fost la început, ea a rămas hotărâtă și și-a păstrat afecțiunea și respectul în inimile poporului britanic", notează BBC.

O schimbare a bazelor legitimității monarhiei

În timp ce The Daily Telegraph titrează: "Regina a înțeles sufletul poporului britanic":

"Când Majestatea Sa a urcat pe tron, în 1952, Marea Britanie era o societate conservatoare, copleșitor de albă și aparent bazată pe credința anglicană - cel puțin în teorie.

Într-un sondaj realizat în acel an, o treime dintre respondenți se declarau convinși că regina este aleasa lui Dumnezeu.

Monarhia era învăluită în magie, de asemenea îndepărtată de oameni.

Aceasta a fost provocarea pentru noul suveran: să se adapteze la această perioadă în care nu mai era suficient ca o instituție să existe de mult timp pentru a-și justifica legitimitatea.

Opinia publică începuse să devină sceptică și se întreba acum: la ce folosește? Ce ne aduce? Stâlpul monarhiei nu mai era tradiția, devenise consimțământul popular.

Instituția trebuia așadar să se apropie de oameni, să-și arate contribuția la interesul general.

Regina a înțeles bine acest lucru și asta i-a câștigat afecțiunea nesfârșită a supușilor ei pe tot parcursul domniei sale".

Cercul prietenilor Coroanei

Le Figaro vorbește despre prietenii coroanei britanice, așa cum au putut fi observați în timpul funeraliilor:

"Au fost trimise peste o mie de invitații, dar rusul Vladimir Putin nu a primit niciuna, trezindu-se retrogradat alături de paria de genul talibanilor afgani, măcelarului sirian Assad sau junta birmană.

Această mică lume, primită duminică seara de noul rege, Charles al III-lea, și, după înmormântare, de ministrul de Externe, nu a venit acolo pentru a face politică.

Ar fi greșit să confundăm ceremonialul cronometrat, aurul, pompa și cimpoaiele cu Adunarea Generală a ONU care va urma la New York.

Spre deosebire de acest forum cu aspirații egalitare, unde fiecare lider are un drept echivalent de a vorbi, scopul principal al întâlnirii de la Londra este să se arate (nu neapărat în sensul greșit al termenului) că în clubul prietenilor Majestății Sale există cercuri ierarhice: regatele coroanei britanice, cele cincizeci și șase de state ale Commonwealth-ului, fostele posesiuni ale Imperiului, cele șase monarhii ale Europei, plus Împăratul Japoniei, vecinii și aliații...

Și pentru ultima dată, în această zi de luni, Elisabeta a II-a i-a ținut la  respect pe adversarii valorilor democrației, pluralismului și păcii".

Le Point privește către domnia lui Charles al III-lea, pe care o vede deja presărată cu capcane:

"În primul rând, lui Charles al III-lea îi va fi foarte greu să-și imite mama. Într-adevăr, într-un fel atât de rar pentru actorii politici majori, ea a reprezentat istoria, și ce istorie!

Regina i-a făcut pe oameni să viseze, ceea ce cu siguranță va fi mai dificil pentru fiul ei cel mare. Originalitatea carierei sale a fost în continuitatea în plină epocă de rupturi, grație geniului său de a se adapta la circumstanțe, interne sau externe. Concepția ei despre un monarh aflat deasupra luptei politice partizane nu a fost niciodată criticată".

articolul original.

Klaus Iohannis se va întâlni cu Regele Charles al III-lea înainte de a participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

17 September 2022 at 12:20
image

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi la Londra duminică și luni, unde va participa la o întâlnire cu Regele Charles al III-lea, apoi la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a.

Potrivit programului președintelui României, duminică, 18 septembrie, Klaus Iohannis va participa la recepția găzduită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea la Buckingham Palace, în Londra.

Luni, de la ora 13.00, Klaus Iohannis participă la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, în Londra.

Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, în casa sa de vacanță de la Castelul Balmoral, în Scoția, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani.

Înmormântarea va avea loc pe 19 septembrie. Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va fi cel mai mare eveniment televizat din istorie, fiind estimat de specialişti că 4,1 miliarde de telespectatori vor urmări funeraliile organizate la Londra.

articolul original.

David Beckham a stat la coadă 12 ore pentru a-i aduce omagiu reginei Elisabeta a II-a, cu ochii în lacrimi

17 September 2022 at 04:10
By: Geo
image

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a, ce vor avea loc luni, sunt descrise drept „cel mai mare eveniment” găzduit de Regatul Unit în ultimii zeci de ani și unul dintre cele mai mari importante momente diplomatice ale acestui secol.

Oficialii Ministerului britanic de Externe au scris de mână aproximativ o mie de invitații atât pentru slujba de luni, cât și pentru recepția oferită de rege duminică seara. Doar Rusia, Belarus, Siria, Venezuela, Afganistan și Myanmar nu au primit invitații. După ce timpul de așteptare pentru a trece prin fața catafalcului de la Westminster Hall a ajuns la 14 ore, autoritățile au anunțat vineri după amiază că suspendă cel puțin 6 ore accesul la coadă.

Mii de britanici, dar și foarte mulți turiști, se perindă prin fata catafalcului aşezat la Westminster Hall. Coada este nesfârşită. Sâmbăta şi duminică, liderii și monarhii lumii vor veni şi ei să se reculeagă pentru câteva clipe în fata sicriului, dar fără ca traseul oamenilor de rând să fie întrerupt. Așa se face că unii pelerini vor avea ocazia să-şi aducă omagiile în același timp cu președinți precum Joe Biden sau Emmanuel Macron. Sute de voluntari sunt printre pelerini, gata să-i ajute la nevoie.

David Beckham has joined thousands of people queueing to see the Queen lying in state to celebrate Britain's 'special' Queen.

Beckham reportedly took a few selfies with fans, temporarily causing the queue to grind to a halt.

Read more here: https://t.co/98u47I72Ug pic.twitter.com/028wgZcFgc

— Sky News (@SkyNews)
September 16, 2022

Vineri a trecut prin fața sicriului şi fostul fotbalist David Beckham, după ce a stat 12 ore la rând. Beckham, decorat cândva de Regina, s-a înclinat în fața catafalcului cu ochii în lacrimi.

(Sursa: StirilePROTV)

articolul original.

Lista pretențiilor exagerate ale Regelui Charles. Fostul majordom l-a dat de gol: „Își pune valeții să stoarcă un centimetru de pastă de dinți”

15 September 2022 at 18:00
image

Regele Charles al III-lea pare să fi dus mereu o viață extravagantă. Fiul regretatei regine Elisabeta a II-a a fost „deconspirat” de fostul său majordom care a dezvălui ce exigențe are „prințul răsfățat”.

Noul rege al Marii Britanii se bucură de toată faima, de când a preluat tronul. Odată cu noua poziție în stat, au ieșit la iveală și detalii neașteptate despre viața Regelui Charles. Fostul său majordom l-a cam dat de gol, după ce a dezvăluit ce exigențe avea pe vremea când locuia la Clarence House.

Cererile extravagante ale actualului rege

Cererile extravagante ale actualului rege au fost expuse încă din anul 2015, în cadrul filmului documentar Amazon Prime din 2015 „Serving the Royals: Inside the Firm”. Informațiile au fost dezvăluite de Paul Burrell, care a servit ca majordom al și pentru Regina Elisabeta și al Prințesa Diana.

După cum a dezvăluit fostul majordom al regelui, pretențiile lui Charles al III-lea sunt multe și diverse. Conform spuselor sale, Alteța sa dorește să aibă pijamalele apretate, șireturile călcate, să aibă dopul de la baie într-o anumită poziție, iar apa să aibă o temperatură „doar călduță”.

Regele „își pune valeții să stoarcă un centimetru de pastă de dinți pe periuța de dinți în fiecare dimineață”

Majordomul Regelui Charles al III-lea a dezvăluit că acesta „își pune valeții să stoarcă un centimetru de pastă de dinți pe periuța de dinți în fiecare dimineață”, nu mai mult, nu mai puțin.

Nu doar fostul majordom a făcut dezvăluiri despre Regele Charles, ci și bucătarul său. Astfel, se pare că Regele are pretenții în ceea ce privește alimentele pe care le mănâncă mai ales la micul dejun.

„Prințul Charles are o opțiune mai sănătoasă (pentru micul dejun, n.r.). Vrea pâine de casă, un bol cu ​​fructe proaspete, sucuri de fructe proaspete”, a spus bucătarul Graham Newbould, fost membru al personalului regal.

Regele Charles al III-lea și soția lui sau căsătorit în anul 2005. La începutul acestui an, Regina Elisabeta și-a exprimat dorința ca soția fiului ei să fie recunoscută drept regină consoartă după moartea sa.

articolul original.

Nimeni nu va ști ultimele dorințe ale reginei! Testamentul va fi închis într-un seif pentru 90 de ani

15 September 2022 at 15:37
By: Click!
image

Aflat în fruntea liniei de succesiune, Regele Charles al III-lea (73 de ani) cunoaşte cea mai importantă tranziţie a vieţii sale, o dată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a. Aceea de la moştenitor, la rege. A preluat tronul, iar o dată cu acesta, o moştenire extrem de vastă. Dacă ne referim la bani, suma acestora nu s-a ştiut niciodată cu exactitate şi nici nu se va afla pentru că testamentul răposatei suverane va fi sigilat şi închis pentru 90 de ani, potrivit click.ro.

Conform convenţiei, după moartea unui membru de rang înalt al Familiei regale, executorul testamentar cere Secţiei pentru Familie a Înaltei Curţi din Londra sigilarea testamentului. Magistraţii care s-au succedat în această funcţie au aprobat întotdeauna solicitarea. Judecătorul care a sigiliat în urmă cu un an testamentul Prinţului Philip a explicat de ce se procedează astfel: „Gradul de publicitate pe care publicarea l-ar atrage probabil ar fi foarte extins şi contrar obiectivului de păstrare a demnităţii suveranei”, a menţionat el, afirmând că acest lucru este necesar ca monarhul să-şi realizeze rolul constituţional.

Când va fi depozitat în seif alături de cel al Prinţului Philip, testamentul Reginei Elisabeta a II-a se va alătura celui al mamei ei, Elizabeth şi al surorii ei, prinţesa Margaret, potrivit sursei citate. Ambele au murit în anul 2002.

Citește mai multe pe: https://click.ro/actualitate/international/testamentul-reginei-inchis-in-seif-2205207.html

Nimeni nu va ști ultimele dorințe ale reginei! Testamentul va fi închis într-un seif pentru 90 de ani, 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Jurilovca, promovată în curtea Regelui Marii Britanii

14 September 2022 at 11:34

“Casa Albastră”, deţinută de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii în satul transilvănean Viscri, a fost transformată recent în muzeu și va găzdui regulat expoziții temporare. În aceste zile, în curtea casei se desfășoară o expoziție a școlilor de vară din România, eveniment finanțat de Prince’s Foundation și Ordinul Arhitecților din România.

Între expozanți se află și Școala de Vară de la Jurilovca, un proiect inițiat de soții Sterea (fotografi profesioniști), împreună cu localnici din Jurilovca. Proiectul își propune să promoveze în rândul tinerilor tehnicile tradiționale de construire a caselor, precum și tradițiile rușilor lipoveni.

“Jurilovca noastră e din ce în ce mai cunoscută și alți oameni continuă să afle despre cum e aici și ce avem de oferit! Imagini și informații din Jurilovca sunt acum chiar în curtea casei de la Viscri a Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Este vorba despre Școala de vară de la Jurilovca – singurul proiect care pune în evidență arhitectura, tehnicile de construcție și materialele din Delta Dunării – care a fost inclusă în expoziția din curtea casei din Viscri a regelui Charles al III-a în ideea promovării arhitecturii tradiționale.

Oameni cu suflet și talent duc tradiția mai departe și promovează locul pe care îl iubim cu toți și pe care vrem să-l facem tot mai frumos și mai cunoscut. Am spus-o, o repet: cea mai mare bogăție a unei comunități sunt oamenii!”, a transmis Primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

articolul original.

Povestea de dragoste dintre Regele Charles al III-lea și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles

12 September 2022 at 19:00
image

Regele Charles al III-lea și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles, s-au cunoscut în anul 1970, la un meci de polo. Au devenit foarte rapid un cuplu, datorită pasiunilor comune pentru natură și polo, dar și pentru că împărtășeau același simț al umorului.

În ciuda iubirii pe care și-o purtau, Camilla și Charles au fost despărțiți de circumstanțe.

Povestea de dragoste dintre Regele Charles al III-lea și soția lui, Regina consoartă Camilla Parker-Bowles

Formează un cuplu până în anul 1971, când Charles este trimis să servească timp de 8 luni în Marina Regală. La întoarcerea sa, Camilla era deja „promisă” altui bărbat, Andrew Parker Bowles, ofițer de cavalerie al armatei, care anterior formase un cuplu cu sora mai mică a lui Charles, Prințesa Anne. Deși nimeni nu a confirmat vreodată acest lucru, se crede că familia regală a fost cea care i-a despărțit pe Charles și Camilla. Deși nepoată de baron, Camilla era considerată „insuficientă” și mult prea „de rând” pentru a deveni soția viitorului rege al Marii Britanii. În plus, Camilla este cu 15 luni mai în vârstă decât Charles și, la acea vreme, era aspru judecată pentru relațiile sale, printre care și cea cu Andrew.

Unchiul lui Charles, Lord Louis Mountbatten îi scria la acea vreme: „Cred că este deranjant ca o femeie să aibă experiențe dacă se așteaptă să rămână pe un piedestal după căsătorie”.

În 1973, Camilla și Andrew se căsătoresc

În mod ironic, tot el îl sfătuia pe Charles să experimenteze și să nu se așeze prea curând la casa lui. În 1973, Camilla și Andrew se căsătoresc. Împreună au doi copii, un fiu și o fiică, Tom Parker Bowles și Laura Lopes. Actrița Lynn Redgrave, fostă colegă cu actuala Regină consoartă, declara în trecut că prioritatea Camillei era aceea de a se căsători cu un bărbat bogat.

„Voia să se distreze, dar și să se căsătorească cu cineva într-o situație bună, asta considera a fi cea mai mare distracție”, spunea Redgrave.

În 1977, Charles o cunoaște pe Diana Spencer, atunci în vârstă de doar 16 ani, după ce are o relație cu sora ei mai mare, Lady Sarah McCorquodale. Fiică de conte, Diana este imediat
Se logodesc în februarie 1981 și se căsătoresc în luna iulie a aceluiași an. În iunie anul următor, devin părinții unui fiu, William. În septembrie 1984 familia lor se mărește cu al doilea fiu, Harry. În 1986, Camilla și Charles își încep aventura.

Abia 3 ani mai târziu, în 1989, Diana o confruntă pe Camilla.

„Vreau să știi că știu ce se petrece între tine și Charles”, i-a spus Diana. Camilla a replicat: „Ai tot ce-ți dorești. Toți bărbații din lume sunt îndrăgostiți de tine. Ai doi copii frumoși, ce vrei mai mult?”. „Îmi vreau soțul. Îmi pare rău că vă stau în cale, știu că e, probabil, îngrozitor pentru voi… Dar știu ce se petrece. Nu mă tratați ca pe o idioată”, i-a răspuns Diana.

Charles spune că i-a fost „fidel Dianei până în momentul în care a realizat că relația lor era imposibil de salvat”

În 1992 apare cartea „Diana: Her True Story”, scrisă de jurnalistul Andrew Morton, cu ajutorul Dianei, care face o serie de dezvăluiri scandaloase despre triunghiul amoros dintre ea, Charles și Camilla. La sfârșitul aceluiași an, premierul John Major anunță că Diana și Charles s-au separat.

În ianuarie 1993, în presa tabloidă din întreaga lume apar transcrierile unor conversații telefonice intime din 1989 dintre Charles și Camilla. Diana a admis, în interviurile sale de la acea vreme, că și ea a avut relații extraconjugale în timpul căsnicie. În 1994, Charles lansează un documentar cu intenția de a-și spăla imaginea.

În cadrul acestuia, Charles spune că i-a fost „fidel Dianei până în momentul în care a realizat că relația lor era imposibil de salvat, în ciuda eforturilor lor”. Tot atunci a numit-o pe Camilla o bună prietenă. „Mi-a fost prietenă o lungă perioadă de timp și va continua să-mi fie”, a explicat.

În 1995, Camilla și Andrew își anunță divorțul, iar anul următor se finalizează și divorțul dintre Diana și Charles. În 1997, la scurt timp după ce Charles organizează o petrecere pentru aniversarea de 50 de ani a Camillei, Diana moare într-un accident rutier în Paris.

În 1998, Charles anunță că fiii lui au cunoscut-o pe Camilla. În 1999 au prima apariție publică împreună. În 2000, Regina acceptă invitația la un eveniment la care știa că va fi prezentă și Camilla, acest gest fiind considerat drept consimțământul ei. Charles și Camilla se mută oficial împreună în Casa Clarence în 2003. În februarie 2005 își anunță logodna, iar în luna aprilie a aceluiași an se căsătoresc.

articolul original.

Regina va fi înmormântată în 19 septembrie

12 September 2022 at 07:17
By: Regie
image

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, care a murit la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, vor avea loc luni, 19 septembrie, la ora locală 11:00 la Westminster Abbey din Londra.  Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham, la câteva ore după ce noul suveran proclamat, Regele Charles al III-lea, a avut prima sa audiență cu membrii guvernului.

Luni, 19 septembrie, va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, a decis noul rege, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine. Sicriul reginei defuncte va fi depus la Westminster Hall începând de miercuri, 14 septembrie, oferind publicului ocazia de a-i aduce un ultim omagiu și de a se reculege la catafalcul monarhului cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit. Westminster Hall cea mai veche clădire din complexul Parlamentului. Aici va fi amenajată o capelă funerară unde publicul va putea să-şi prezinte omagiile timp de patru zile, începând de miercuri, 14 septembrie.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a a fost transferat duminică de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, la Edinburgh, înainte de a fi transportat cu avionul la Londra pentru funeraliile de stat. În drum spre Edinburgh, procesiunea a trecut prin Aberdeen duminică dimineaţă, unde au aşteaptat mii de oameni  să-şi aducă omagiul.

Luni după-amiază, va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă şi sicriul va rămâne 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

A doua zi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham.

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Un oficial de rang înalt al palatului a descris „scena de demnitate liniştită” de la Balmoral, unde regina a fost depusă într-un sicriu de stejar în sala de bal. Sicriul este acoperit cu Stindardul Regal, cu o coroană de flori aşezată deasupra.

„Acest lucru permite personalului de la Balmoral, dintre care mulţi dintre ei şi-au petrecut o bună parte din viaţă în serviciul regal acolo, să îşi prezinte ultimul omagiu”, a declarat oficialul palatului.

Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey.Biserica istorică este locul unde sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii şi unde regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947.

În dimineaţa zilei de 19 septembrie, sicriul va fi purtat în procesiune pe distanţa de câţiva metri dintre Westminster Hall şi Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare, după care va fi dus la Wellington Arch şi de acolo la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, la periferia Londrei, pe un drum cunoscut sub numele de Long Walk. Acolo va avea loc o ultimă slujbă înainte ca Elisabeta a II-a să fie înmormântată. Funeraliile reginei vor fi primele funeralii de stat care au loc în Marea Britanie de la cele ale premierului Winston Churchill, din 1965.

articolul original.

Regele Charles al III-lea, cetățean de onoare al orașului Horezu: ”Îi dorim o domnie cu multe și frumoase realizări”

10 September 2022 at 14:31

În anul 2005 – pe atunci Prinț de Wales -, Charles a vizitat județul Vâlcea și a fost foarte încântat de frumusețile zonei. Autoritățile locale de la acea vreme au decis să-l facă cetățean de onoare. După ce a primit acest titlu, Charles a trimis o scrisoare de mulțumire primăriei din Horezu.

Gigi Niță, primarul orașului Horezu, a postat – sâmbătă – în mediul online un mesaj prin care transmite mulțumiri consilierilor din acea vreme, aceștia fiind în unanimitate de acord ca Prințul Charles să primească titlul de ”Cetățean de Onoare” al orașului.

Horezu a devenit, astfel, un oraș care își leagă numele de actualul Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

”Mulțumesc consilierilor locali de la acea vreme (2005). În unanimitate au fost de acord să-i acordăm Printului Charles titlul de Cetățean de Onoare al orașului Horezu. Prin aceasta, Horezu a fost așezat pe harta lumii. Dorim Regelui Charles al III-lea o domnie cu multe și frumoase realizări”, a postat azi fostul primar al orașului Horezu, Gigi Niță.

Scrisoarea trimisă către Primăria Horezu, în anul 2005, de Prințul Charles.

O farfurie cu autograful regelui într- un atelier de ceramică. ‘”M-am trezit cu el peste mine în curte”

În anul 2005, pe atunci principe, Charles a vizitat județul Vâlcea și a fost foarte încântat se frumusețile zonei. Autoritățile locale de la acea vreme au decis atunci să-l facă cetățean de onoare. Mai mult decât atât când a vizitat un atelier de ceramică a lăsat un autograf pe o farfurie pe care a pictat- o.

În 2005, regele a vizitat județul Vâlcea. A poposit în Horezu. A ales să meargă 5 km pe jos cu un baston. După ce a străbătut acest drum a ales sa stea 4 zile la mănăstirea Hurezi. Aici a fost răsfățat cu bunătăți de măicuțe. Și-a continuat vizita în orașul unde sunt zeci de meșteri populari.

Ion Paloși este unul dintre cei mai renumiți meșteri populari din Horezu, județul Vâlcea. Prin atelierul lui trec zilnic sute de turisti, dar și personalități. În 2005, printul la acea vreme, Charles a venit în atelierul lui.

„Am văzut un om de o modestie exemplar[. M- am trezit cu el în curtea mea. Cei din suită au închis poarta. Nici nu îmi venea sa cred ca e el. Mi-a zis nevastă mea că seamănă cu el, dar nu e el”, povestește meșterul.

A pictat chiar și o farfurie și a lăsat acolo un autograf. Autoritățile locale au aflat că este în zona și l-au vizitat. L-au făcut cetățean de onoare, iar după ce a primit acest titlu le-a trimis o scrisoare de mulțumire.

Citește și:

articolul original.

(VIDEO) Imnul național britanic în versiunea „God save the King” a fost cântat în catedrala Sf. Paul

10 September 2022 at 05:51

Imnul național britanic în versiunea „God save the King” a fost cântat pentru prima dată în ultimii 70 de ani în cadrul unui eveniment oficial, la catedrala Sf. Paul din Londra, la finalul unei ceremonii religioase în memoria Reginei Elisabeta a II-a, relatează AFP.

Această versiune, intonată în prezenţa prim-ministrului britanic Liz Truss, înlocuieşte „God save the Queen”, imnul utilizat de la ascensiunea pe tron a defunctei suverane, în 1952.

La catedrala Sf. Paul din Londra a avut loc vineri seară o „slujbă de rugăciune şi reflecţie” în memoria Reginei Elisabeta a II-a, la care a fost prezentă și șefa guvernului britanic, Liz Truss, precum și alți oameni politici.

God Save The King:

For the first time in over 70 years, God Save The King is sung publicly.

We are in a new era.

God Save The Queen will likely never be heard again in any of our lifetimes. pic.twitter.com/eHQRk5BQ4U

— Royal Central (@RoyalCentral)
September 9, 2022

Regina Elisabeta a II-a, suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii şi o prezenţă impunătoare pe scena globală timp de 70 de ani, s-a stins din viață joi. În urma sa, noul monarh al Regatului Unit va fi regele Charles al III-lea.

articolul original.

CORESPONDENȚĂ EXCLUSIVĂ. Trimisul special al Gândul se află la Londra: Britanicii își plâng Regina la Palatul Buckingham! ”Ea reprezenta identitatea noastră!”

9 September 2022 at 15:47
image

Trimisul special al Gândul la Londra, Carmen Mandiș a vorbit cu britanicii veniți din tot regatul în curtea Palatului Buckingham. Aceștia i-au adus flori Reginei Elisabeta a II-a, în semn de omagiu pentru cei 70 de ani de domnie și au făcut fotografii în amintirea Reginei.

” În urmă cu 3 luni lumea se aduna la Buckingham Palace pentru a sărbători jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a. Acum dispariția Majestății sale a adus la celebrul palat oameni din toate colțurile lumii, veniți să-i aducă un omagiu. Sfârșitul unei ere, 70 de ani de domnie. Sunt 10 zile de doliu național, apoi va urma ceremonia de înmormânatare. Fiul Majestății sale, acum Regele Charles al III-lea este așteptat să se întoarcă din Scoția și să se adreseze națiunii în această seară. Regele Charles al III-lea a fost nepot al regelui Mihai I. Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai au fost ambii descendenți  ai Reginei Victoria” a relatat Carmen Mandiș.

Unul dintre oamenii aflați în mulțime, un monarhist devotat care o admira enorm pe Regină a răspuns la întrebările adresate de trimisul special al Gândul la Londra:

R: – Vă vine să credeți că faceți această fotografie, după aflarea tristei vești?

– Am văzut încoronarea Reginei, de foarte mic copil. Asistăm la sfârșitul unei ere, a unei perioade în care s-au întâmplat atât de multe lucruri bune, dar în care din păcate am pierdut foarte multe lucruri pe care le aveam.

R: – Reprezenta Regina identitatea Angliei?

– Da, ea reprezenta identitatea noastră. A  fost un excelent exemplu de devotament față de datorie. La moartea tatălui ei, în 1952 a promis și a respectat promisiunea de a rămâne în slujba tuturor oamenilor din țara aceasta și din comunitatea britanică. A continuat să-și respecte promisiunea chiar până acum 2  zile, înainte să moară. Aceasta este o splendidă realizare de care noi trebuie să fim foarte mândri. De asemenea trebuie să realizăm că deși este trist, ea mai avea numai 4 ani până să împlinească 100 de ani. Așa că da, este trist, dar oamenii spun că sunt șocați. Ei nu ar trebui să fie șocați pentru că vârsta medie de viață a oamenilor din țara asta la bărbați este de 83, iar la femei în jur de 84, așa că ea a trăit cu 11 ani mai mult. În acești ani, trebuie menționat că tot ceea ce a realizat sau în proporție de 95% din ceea ce a realizat a fost bun și în favoarea oamenilor și a comunității pe care a condus-o.

R: – Va fi ușoară schimbarea de la regină la rege?

– Este o întrebare foarte bună, pentru că Regele Charles al III-lea, așa cum acesta dorește să devină are o personalitate diferită. Speranța mea personală este că va continua în felul în care mama sa, Regina Elisabeta a II-a l-a învățat să fie. Numai timpul ne va spune, pentru că el este dintr-o eră diferită. O singură persoană din acest lanț istoric de monarhie, Regina este cel mai longeviv conducător din lume. Este una dintre persoanele care ș-a început cariera de tânără și are cea mai îndelungată domnie.

Impresionant este că înainte ca decesul Reginei Elisabeta a II-a să fie anunțat, deasupra Palatului Buckingham s-a înălțat un superb curcubeu.

articolul original.
❌