ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 27 September 2022Ultimele Stiri

Familiile cu trei copii ar putea plăti mai puțin la energie. Ordonanța va fi modificată în Senat

27 September 2022 at 12:44

Autoritățile au decis să schimbe modul de calcul al facturilor la energia electrică după ce mai mulți români s-au trezit cu facturi uriașe la curent. Ordonanţa de Urgenţă va fi modificată în Senat, astfel încât compensarea să se facă la consumul curent de electricitate, şi nu la media pe anul 2021.

Familiile cu trei copii înscriși într-o formă de învățământ ar putea plăti un preț mai mic pe kW.

Cel mai mic preţ pe care îl vor plăti românii pentru un kWh este de 68 de bani, dacă îndeplinesc anumite condiţii, transmite Antena 3.

Preţul pe care îl vor plăti românii la energie electrică

– maximum 0,68 lei/kWh cu TVA inclus în cazul clienţilor care consumă între 0-100 KWh inclusiv

– maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților care consumă între 100,01-300 kWh.

Coaliţia de guvernare a dat undă verde pentru modificarea OUG pentru plafonarea facturilor la energie.

Astfel, pentru cei care au acasă echipamente medicale pentru tratamente și pentru familiile care au trei copii înscriși într-o formă de învățământ, plafonul este de 0,68 lei pe kW indiferent de consum, potrivit amendamentului.

Totodată, a fost introduse și instituții noi în această completare adusă ordonanței pe energie: parcurile industriale, lăcașurile de cult, producătorii de medicamente și farmaciile, companiile de apă, transport public, complexurile sportive care au bazine.

Pentru toate companiile și instituțiile enumerate plafonul este de un leu pe kW pentru 85% din consum, beneficiind de același regim ca IMM-urile.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Londra, cel mai mare pachet de reduceri de taxe din 1972

23 September 2022 at 15:26
image

Guvernul britanic a prezentat vineri cel mai radical pachet de reduceri de taxe de după anul 1972, diminuând povara fiscală atât pentru angajaţi, cât şi pentru companii, şi în paralel a anunţat o creştere semnificativă a împrumuturilor, totul în încercarea de a stimula potenţialul de creştere pe termen lung al economiei, transmite Reuters.

Ministrul de Finanţe, Kwasi Kwarteng, a reafirmat obiectivul premierului Liz Truss de a dubla ritmul de creştere economică anuală al Marii Britanii, până la 2,5%, şi pentru prima dată, a avansat o cifră cu privire la planurile de cheltuieli ale noului premier.

„Planul nostru este să extindem partea de ofertă a economiei prin reduceri de taxe şi reforme… Astfel vom transforma ciclul vicios de stagnare într-un ciclu virtuos de creştere”, a declarat Kwasi Kwarteng în Parlament.

Reducerea cotei superioare pentru impozitul pe venit

Printre măsurile anunţate vineri se numără reducerea cotei superioare pentru impozitul pe venit, de la 45% până la 40%. Astfel, începând din luna aprilie 2023, cei 629.000 de contribuabili care câştigă mai mult de 150.000 de lire sterline pe an nu vor mai plăti o cotă maximă de 45% ci o cotă de impozit de 40% care se aplică celor cu câştiguri de peste 50.271 de lire sterline pe an. În paralel, cota de bază pentru impozitul pe venit va fi redusă la 19% începând din luna aprilie 2023, cu un an mai devreme decât se preconiza. „Aceasta înseamnă o reducere de taxe pentru 31 de milioane de persoane în doar câteva luni”, a spus Kwasi Kwarteng.

Taxa de timbru la achiziţionarea unei locuinţe va fi redusă

De asemenea, ministrul britanic al Finanţelor a anunţat că taxa de timbru la achiziţionarea unei locuinţe va fi redusă pentru ca familiile să îşi permită să cumpere o casă, astfel că pragul de la care se aplică această taxă se va dubla până la 250.000 de lire sterline (280.000 de dolari).

Scutirea de la plata TVA pentru vizitatorii din străinătate care fac cumpărături în Marea Britanie

Mai mult, va fi reintrodusă scutirea de la plata TVA pentru vizitatorii din străinătate care fac cumpărături în Marea Britanie, în ideea de a stimula sectorul de retail. „Marea Britanie primeşte milioane de turişti în fiecare an şi vreau ca străzile şi aeroporturile noastre, porturile şi centrele noastre comerciale să resimtă beneficiile economice. De aceea, am decis să introducem shopping-ul fără TVA pentru vizitatorii din străinătate”, a anunţat Kwasi Kwarteng.

Alte măsuri anunţate vineri vizează limitarea dreptului la grevă în cazul eşecului negocierilor între sindicate şi angajatori, crearea a 38 de zone de investiţii, cu reglementări reduse pentru cei care vor să pornească o afacere, reducerea autorizaţiilor de construire, anularea unei programate majorări a accizelor pe alcool şi eliminarea unui plafon pentru bonusurile plătite bancherilor.

Este cea mai mare reducere de taxe adoptată după 1972

Tot acest pachet de măsuri, ale căror costuri sunt estimate la 45 de miliarde de lire sterline pe an în 2026, este cea mai mare reducere de taxe adoptată după 1972, potrivit centrului de reflecție Institute for Fiscal Studies. „A trecut o jumătate de secol de când am văzut reduceri de taxe de asemenea amploare”, a subliniat directorul Institute for Fiscal Studies, Paul Johnson.

Imediat după anunţarea acestor planuri, randamentele pentru obligaţiunile emise de Guvernul britanic au înregistrat cea mai mare creştere zilnică din ultimii 13 ani, lire sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 37 de ani în raport cu dolarul, iar cotaţia acţiunilor companiilor britanice a atins cel mai redus nivel din ultimele două luni.

articolul original.

Huawei continuă campania Back To School cu noi reduceri la cele mai recente tablete

19 September 2022 at 12:52

Cea de-a cincea săptămână a campaniei se concentrează pe segmentul de tablete

 

București, 19 septembrie 2022 – Școala continuă și reducerile campaniei Back To School de la Huawei la fel. Noi oferte avantajoase, beneficii și reduceri sunt disponibile în a cincea săptămână de campanie pentru utilizatorii care vor cele mai performante gadgeturi. Aceștia pot cumpăra în continuare produse din categoriile wearables, smartphone și laptop, însă vedetele acestei săptămâni vor fi tabletele. Noile oferte sunt prezente în magazinul online HUAWEI Store.

 

Huawei vine în întâmpinarea utilizatorilor care își doresc dispozitive pentru sporirea eficienței și creativității, oferind prin campania Back To School reduceri semnificative la categoria tablete. Fie că este vorba despre un dispozitiv performant ce crește productivitatea la locul de muncă, fie că este vorba despre unul ultra-portabil, cu care ședințele pot fi desfășurate de oriunde, utilizatorii se pot bucura în această săptămână de reduceri care le aduc mai aproape tabletele preferate. Acestea vin cu reduceri de până la 50% și cu variante chiar și pentru timpul liber, când cititul în parc sau crearea unei ilustrații creative aduc relaxarea după o zi de muncă. Ofertele speciale și beneficiile vor rămâne disponibile până la finalul campaniei, pe 22 septembrie, astfel încât utilizatorii să poată achiziționa dispozitivul potrivit.

Astfel, HUAWEI MatePad 11, un înlocuitor versatil pentru laptopul clasic, vine la prețul de 1799, redusă de la 1999 lei, alături de un pachet special cu husă magnetică și căști USB-C. Pentru utilizatorii cărora le place să citească sau au nevoie de un dispozitiv pe care să ia ușor notițe, HUAWEI MatePad Paper, tableta E-Ink, vine la prețul de 2399 lei alături de același pachet cu husă magnetică și M-Pencil. În plus, aceasta vine și cu un extra cupon de reducere de 200 lei, disponibil pe pagina produsului.

Reducerile continuă și pentru utilizatorii care își doresc un laptop clasic, aceștia putând achiziționa HUAWEI MateBook D 15, Windows 10 Home, Intel Core i3, generația 10, 8GB+256GB la 1999 lei și HUAWEI MateBook D 15, Windows 11 Home, Intel Core i3, generația 11, 8GB+256GB la 2299 lei. Ambele laptopuri beneficiază de o reducere considerabilă, de 900 lei. Cu reduceri și mai mari vin însă HUAWEI MateBook D 14, Windows 10 Home, Intel Core i5, generația 10, 8GB+512GB și HUAWEI MateBook D 14, Windows 11 Home, Intel Core i5, generația 11, 8GB+512GB, primul dintre acestea având prețul de 2399 lei, iar cel de-al doilea 2699 lei. În plus, toate cele patru laptopuri beneficiază de un pachet promoțional și vin însoțite de o pereche de căști Classic Earphones, iar la achiziția oricărui laptop utilizatorii pot cumpăra monitorul HUAWEI MateView GT 27 cu 799 lei în plus.

Surprize și beneficii avantajoase pentru utilizatori

Reducerile semnificative la produse sunt însoțite de numeroase beneficii pe parcursul campaniei Back To School. Cumpărăturile din magazinul online vin la pachet cu cinci beneficii majore, după cum urmează:

 • Utilizatorii pot învârti zilnic Caruselul Cupoanelor, de câte două ori pe zi, astfel având șanse duble de a câștiga voucherele și ofertele speciale prezente în HUAWEI Store. Singura condiție de participare este ca aceștia să dețină sau să își creeze un ID HUAWEI. Voucherele câștigate vor fi afișate ulterior pe pagina produsului și pot fi cumulate cu reducerea existentă.
 • Livrarea este gratuită, cu opțiunea de plată ramburs, pe tot parcursul campaniei.
 • Utilizatorii pot opta pentru plata în 12 rate, fără dobândă.
 • Punctele de loialitate My HUAWEI Points se dublează. Pentru orice leu cheltuit, utilizatorii primesc 2 puncte de loialitate, care pot fi transformate în discount la viitoarele cumpărături.
 • Utilizatorii se pot bucura la achiziționarea anumitor smartwatch-uri, laptopuri și smartphone-uri Huawei de pachete speciale.

Aceasta este ultima săptămână a campaniei Back To School, iar Huawei încurajează utilizatorii să profite de reducerile și ofertele avantajoase pentru a achiziționa dispozitivele preferate. Produsele alese pentru această campanie sunt cele care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi în topul preferințelor printre pasionații de gadgeturi și tehnologie.

Campania Back To School se desfășoară până în data de 22 septembrie, în limita stocului disponibil. Fiecare săptămână a adus până acum noi oferte și reduceri la mai multe categorii de produse, oferte care își vor menține valabilitatea pentru fiecare categorie până la finalul campaniei.

 

Despre HUAWEI Consumer BG

Produsele și serviciile HUAWEI sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu aproape 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați http://www.huaweistore.ro.

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: Huawei Mobile Romania

Community: Comunitatea Huawei

articolul original.

Huawei sărbătorește lansarea noilor smartphone-uri din seria nova cu premii surprinzătoare și reduceri avantajoase

16 September 2022 at 18:56

 

Huawei se pregătește de lansare HUAWEI nova 10 și HUAWEI nova 10 Pro

 

București, 16 septembrie 2022 – Huawei Consumer Business Group pregătește utilizatorii pentru lansarea celor mai noi smartphone-uri printr-o campanie cu premii din categoriile wearables și audio, dar și cu vouchere avantajoase pentru achiziția HUAWEI nova 10 și HUAWEI nova 10 Pro. Premiile și reducerile îi așteaptă pe abonații magazinului online huaweistore.ro, până în data de 26 septembrie.

 

Huawei face eforturi constant pentru a oferi posibilitatea utilizatorilor de a deține propriul ecosistem format din dispozitivele preferate, aceștia au parte întotdeauna de beneficii speciale, oferte și premii, personalizate pentru stilul de viață al fiecăruia și pentru orice scenariu de utilizare. Huawei oferă o experiență premium, dispozitivele impresionează  atât cu eleganța designului, cât și cu performanță la nivel tehnic.

Noile smartphone-uri, HUAWEI nova 10 și HUAWEI nova 10 Pro, aduc pasionaților de tehnologie designul și măiestria inovatoare ale seriei HUAWEI nova, îmbunătățite cu noi funcții și permițându-le utilizatorilor să fie curajoși în exprimare și în pas cu trendurile. Fotografiile perfecte și clare din orice unghi, designul elegant și ușor, dar și încărcarea rapidă, disiparea căldurii și rapiditatea descărcărilor sunt doar câteva dintre mesajele cheie redate de noua serie nova.

În plus, pentru a echipa utilizatorii cu dispozitivele necesare unei experiențe premium, în perioada 16 septembrie – 26 septembrie 2022, aceștia au posibilitatea de a câștiga super premii accesând magazinul online huaweistore.ro. Cei mai norocoși dintre utilizatori se pot bucura de 22 de dispozitive HUAWEI WATCH 3 Pro și de 22 de perechi de căști HUAWEI FreeBuds Lipstick. Surprizele nu se opresc aici, iar cei care vor achiziționa noile HUAWEI nova 10 și HUAWEI nova 10 Pro vor primi vouchere de discount în valoare de 200 de lei.

,,Utilizatorii noștri s-au obișnuit deja cu experiențele premium oferite de Huawei, motiv pentru care ne dorim să fim întotdeauna pe măsura așteptărilor. Deși urmează să lansăm două smartphone-uri ultra-performante, nu ne oprim aici și venim cu o campanie în care vom oferi premii și reduceri ce pot aduce utilizatorii mai aproape de crearea ecosistemului perfect pentru ei. Aceasta este modalitatea noastră de a ne arăta gratitudinea, ajutând utilizatorii să se bucure de și mai multă inovație.” a declarat Andy Fang, Country Manager Huawei Consumer Business Group.

Pasionații de tehnologie și gadgeturi sunt invitați să se aboneze la newsletter-ul magazinului online huaweistore.ro pentru a afla mai multe despre lansarea noii serii, dar și pentru a fi la curent cu cele mai noi concursuri și oferte. Premiile și reducerile din campania curentă sunt valabile în perioada 16 septembrie – 26 septembrie 2022.

Despre HUAWEI Consumer BG

Produsele și serviciile HUAWEI sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu aproape 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați http://www.huaweistore.ro.

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: Huawei Mobile Romania

Community: Comunitatea Huawei

articolul original.

Digi RCS-RDS România, anunț oficial. Ce trebuie să faci ca să plătești doar 50% din factură, începând cu luna septembrie 2022

22 August 2022 at 07:43
image

DIGI RCS & RDS a publicat în această dimineață un anunț oficial care vizează milioane de romani din întreaga tara, și decizia pe care grupul de telecomunicații a luat-o este una extrem de bună, iar asta pentru că aduce beneficii majore la portare. Continuand campaniile de succes care au adus milioane de clienți în rețeaua sa de telecomunicații, DIGI a decis că e cazul să lanseze campanii de portare Back to School, chiar dacă școala va începe peste câteva săptămâni.

RCS & RDS le ofera clienților săi posibilitatea de activa un abonament de telefonie mobilă în cazul căruia vor beneficia de 50% reducere timp de 9 luni de zile, aproximativ cât durează și anul școlar. În esență, e vorba despre 4 luni de gratuitate totală pentru abonamentele de telefonie mobilă pe care DIGI RCS & RDS le are, sau 9 luni de reducere de 50%.

9 Luni cu 50% reducere

DIGI are cele mai ieftine servicii de telefonie mobilă din România în momentul de față, cu prețuri care încep de la doar 2 euro pe lună, sau 1 euro pentru 9 luni de zile în care este activă reducerea de 50% oferită de către companie.

Este obligatoriu să incheiați un abonament cu valabilitate de 2 ani de zile pentru a beneficia de această ofertă specială pe care DIGI Mobil o are.

DIGI RCS & RDS are pe website-ul său toate detaliile necesare despre care ar trebui să știe oricine în legătură cu această promoție specială, și e bine să profitați de ea, dacă vreți servicii de telefonie mobilă foarte ieftine.

Este cunoscut faptul ca RCS & RDS nu are cele mai bune servicii de telefonie mobilă din România, însa la prețuri începand de la 1 euro pe lună, dacă vrei ceva ieftin, știi unde să mergi pentru a beneficia de asta, potrivit Idevice.ro.

articolul original.

O nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”

18 August 2022 at 11:03
image

Mariana Butnariu (gds.ro)

Din 28 august începe o nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți”, cu preţuri reduse până la 75%. O noapte de cazare la malul mării porneşte de la 35 lei.

Din 28 august, turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife ce pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, prețurile fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârf de sezon, arată datele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Până în prezent și-au anunțat participarea 27 hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc, dar până la momentul de start al programului, FPTR estimează că se vor înscrie aproximativ 100 de hoteluri ce vor pune la dispoziția turiștilor un număr de circa 10.000 de locuri de cazare pe noapte.

Tarifele prin programul “Litoralul pentru Toți” sunt cu până la 75% mai mici față de cele din vârf de sezon, iar sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță. Pentru o noapte de cazare fără mic dejun tarifele încep de la 35 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopți de cazare. Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive tarifele încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 2 nopți de cazare.

articolul original.

Când începe programul litoralul pentru toți. Oferte generoase pentru mii de turiști

17 August 2022 at 13:24
image

Vești bune pentru turiștii români: programul social „Litoralul pentru toți” debutează duminică, 28 august, iar tarifele pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, ofertele fiind mai ieftine cu până la 75% decât cele din lunile precedente.

Aproximativ 100 de hoteluri se înscriu la program

Potrivit spotmedia, „până în prezent şi-au anunţat participarea 27 hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc, dar Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) estimează că până la data limită se vor înscrie aproximativ 100 de hoteluri ce vor pune la dispoziţia turiştilor circa 10.000 de locuri de cazare pe noapte”.

“În ciuda scurtării vacanţei de vară a elevilor şi a campaniei fără precedent de denigrare a litoralului românesc, “Litoralul pentru Toţi” este un program aşteptat şi dorit atât de românii care s-au bucurat deja de o vacanţă în plin sezon, cât şi de cei care vor să profite de tarifele foarte bune pentru a merge într-un sejur pe litoral.

Este singurul program social care oferă posibilitatea tuturor să se relaxeze câteva zile la plajă şi îi îndemn pe turişti să rezerve în această perioadă pentru că preţurile sunt accesibile, cu mult mai mici decât în destinaţiile concurente, iar vremea se anunţă a fi însorită şi călduroasă toată luna septembrie”, precizează Dragoş Răducan, preşedintele FPTR.

Cum pot fi achitate sejururile

„Pentru o noapte de cazare fără mic dejun tarifele încep de la 35 de lei de persoană, la un hotel de 3 stele pentru un sejur de minimum 5 nopţi de cazare.

Pentru cei care preferă cazare cu servicii de masă all-inclusive, tarifele încep de la 215 lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele pentru minimum 2 nopţi de cazare. Rezervările se pot face atât direct, la hotel, cât şi prin intermediul agenţiilor de turism”, relatează spotmedia.

Sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă.

articolul original.

Paul Anghel (ANPC): „Au început reducerile de vară. Mare atenție la capcanele falselor promoții”

6 August 2022 at 10:51
image

Paul Anghel, director general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) precizează că au început reducerile de vară, dar consumatorii trebuie să fie atenți la „capcanele falselor promoții”.  

„Au început reducerile de vară, iar acum este momentul să cumpărăm produse la prețuri mai mici.

Dar mare atenție la capcanele falselor promoții !

Reducerile mari de preț, uneori chiar de până la 70% sau 90% într-o anumită perioadă, sunt binevenite pentru consumatori.

Dar, pentru a beneficia de aceste reduceri, fără să le fie afectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenționează să le achiziționeze, să fie extrem de vigilenți și să acorde maximă atenție tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de prețuri”, a precizat Paul Anghel într-o postare pe Facebook.

Potrivit directorului ANPC, vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor.

„Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referintă”

„Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice.

Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referintă. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”, notează Anghel.

Potrivir acestuia, orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice:

 • fie prin menționarea noului preț lângă prețul anterior, barat;
 • fie prin mențiunile „preț nou”, „preț vechi” langă sumele corespunzătoare;
 • fie prin menționarea procentului de reducere și a prețului nou care apare langă prețul anterior, barat.

„Pentru siguranța cumpărăturilor din perioada reducerilor citiți cu atenție caracteristicile produsului și verificați dacă acesta corespunde cu adevarat dorințelor și nevoilor dumneavoastră.

Cumpărăturile din perioada reducerilor pot fi făcute în siguranță dacă:

– Întocmiți o listă cu produsele pe care doriți să le achiziționați și cu prețurile actuale ale acestora. Acest lucru vă va ajuta să evitați falsele reduceri de prețuri, de exemplu atunci când comercianții măresc prețul și aplică procentul de reducere la prețul astfel majorat;

– Citiți cu atenție caracteristicile produsului;

– Verificați dacă produsul corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor dvs.;

– Verificați stocul existent (pentru comerțul on-line);

– Verificați prețul afișat pe site și dacă acesta este integral (conține sau nu TVA), dacă prețul include și costul de livrare etc.

– În cazul în care comandați online, verificați, înainte de a trimite comanda, dacă prețul fiecărui produs din coșul de cumpărături este același cu prețul redus indicat atunci când ați ales produsul”, scrie Anghel.

„Prețul trebuie întotdeauna afișat clar, lizibil, în lei”

Cum trebuie afișat prețul, potrivit oficialului ANPC:

„Indiferent că este vorba de un magazin online sau de unul clasic, prețul trebuie întotdeauna afișat clar, lizibil, în lei și cu toate taxele incluse (TVA și alte taxe suplimentare, dacă este cazul)”.

Care sunt regulile privind reducerea de preț?

„Orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menționarea noului preț langă prețul anterior, barat, fie prin mențiunile „preț nou”, „preț vechi” lângă sumele corespunzătoare, fie prin menționarea procentului de reducere a prețului nou care apare lângă prețul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preț redus (soldare, lichidare, promoționale);

Orice vânzare cu preț redus, indiferent de tip (de soldare, de lichidare, promoțională etc.), trebuie să fie însoțita sau precedată de publicitate și anunțată sub denumirea ei („soldare/soldări/solduri”, “lichidare”, “promoții” etc), însoțita de data de debut și de durata acesteia.

De asemenea, în cazul în care oferta este deja în derulare, trebuie să fie informați cu privire la valabilitatea reducerii sau că oferta este valabilă numai “în limita stocului disponibil”.

În momentul cumpărării, consumatorii trebuie să verifice dacă oferta mai este valabilă și dacă reducerea de prețuri anunțată este identică cu cea reală (la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, dacă prețul afișat este cel facturat).

La achiziționarea pachetelor promoționale de tipul „3 la pret de 2”, trebuie să verifice prețul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu prețul pachetului promoțional.

Sfătuiesc consumatorii să solicite informații suplimentare atunci când au nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace (în cadrul magazinului, prin afișe sau pliante, prin anunțuri pe site etc)”, precizează Paul Anghel.

Oficialul de la Protecția Consumatorilor pentru cumpărăturile online este foarte important să urmarim următoarele aspecte:

 • Verificați stocul existent;
 • Verificați prețul afișat pe site și dacă acesta este integral (conține sau nu TVA);
 • Verificați dacă prețul include și costul de livrare.

„Comerciantul este obligat să informeze corect și complet consumatorii”

„De asemenea este recomandată verificarea prețurilor prin consultarea site-urilor care afișează prețuri comparative pentru același produs.

Comerciantul este obligat să informeze corect și complet consumatorii. Pe website-ul acestuia trebuie publicate o serie de informații:

 • Datele de identificare (denumirea, adresa poștala și electronică, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăților comerciale și cel de înregistrare fiscală etc);
 • Caracteristicile esențiale ale produsului
 • Prețul cu toate taxele incluse;
 • Cheltuielile de livrare, dacă este cazul;
 • Modalitățile de plată și de livrare;
 • Perioada de valabilitate a ofertei sau a prețului;
 • Durata minima a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs;
 • Existența și modul de exercitare a dreptului de denunțare unilaterală a contractului.

Consumatorul poate contacta comerciantul prin telefon pentru a cere informații suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vanzare sau a condițiilor de livrare. Modul în care răspunde la aceste întrebări le poate oferi consumatorilor indicii asupra seriozității vânzătorului”, scrie oficialul ANPC.

Acesta mai precizează că  un consumator trebuie să știe că, din momentul în care a primit un produs comandat pe internet, are dreptul de a denunța contractual și 14 zile pentru a-l returna, dacă nu este mulțumit de el, fără să invoce vreun motiv.

În cazul returnării produsului, consumatorul își poate primi suma de la comerciant în termen de 14 zile de la primirea produsului.

Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Rambursarea se face folosind aceleași modalități de plată ca și cele folosite de consumator pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plată și cu condiția de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării.

Consumatorul trebuie să citească termenii și condițiile de funcționare a magazinului online deoarece termenul de 14 zile (în care poate opta pentru returnarea produsului) se prelungește cu încă 12 luni în cazul în care comerciantul nu a menționat in format expres despre existența dreptului de returnare a produselor.

articolul original.

Vești proaste pentru UE! Rusia va reduce drastic aprovizionarea cu gaze naturale

26 July 2022 at 11:24
image

Statele UE au aprobat marți planul propus de Comisia Europeană pentru reducerea consumului de gaze naturale în UE. Planul cuprinde reducerea voluntară cu 15% a consumului de gaze între august și martie.

Comisia Europeană ar putea să transforme acest plan în ceva obligatoriu în caz de urgență în materie de aprovizionare.

De asemenea, Irlanda sau Malta nu intră în calculul acestei probleme, pentru că nu sunt conectate la rețelele de gaze ale altor țări din UE.

Președinția Cehă a Consiliului Uniunii Europene a transmis pe internet că statele membre ale UE au ajuns la un acord asupra planului de urgență privind reducerea consumului de gaze, propus de Uniunea Europeană.

„Nu a fost o misiune imposibilă! Miniștrii au ajuns la un acord politic privind reducerea cererii de gaze înainte de iarna viitoare”, se arată în mesajul de pe twitter al președinției Cehe la Consiliul UE, fără a se preciza și prevederile acordului.”, a scris președinția cehă pe Twitter.

Gazprom reduce fluxurile de gaze naturale prin conducta Nord Stream

Gazprom ar readuce în continuare fluxurile de gaze naturale prin conducta Nord Stream la 20% din capacitate, invocând reparații de echipamente.

Totuși, Europa este îngrijorată că Rusia ar putea opri gazul din cauza războiului din Ucraina, punând presiune pe celelalte țări.

De asemena, ministerul german al ecomonomiei a declarat că nu există „niciun motiv tehnic” pentru noi reduceri ale livrărilor.

Acesta se consideră a fi un „pretext” și o decizie „politică” de a pune presiune asupra țărilor din Occident.

Managerul sistemului de transport al gazelor din Ucraina, GTSOU, și-a exprimat luni seară îngrijorarea cu privire la „creșterea rapidă a presiunii asupra gazoductului Urengoi-Pomary-Uzhgorod” de la granița dintre Rusia și Ucraina, potrivit Digi24.

„Schimbarea presiunii a avut loc fără niciun avertisment din partea Gazprom”, a spus GTSOU într-un comunicat , adăugând că „o schimbare a presiunii poate duce la situații de urgență pe conducta principală”., a declarat managerul sistemului de transport al gazelor din Ucraina.

articolul original.

Au început reducerile de vară în magazine. Prețuri mai mici chiar și cu 70%. Avertismentul ANPC

17 July 2022 at 07:00
image

Au început reducerile de vară, iar acum este momentul să mergi în magazine pentru a cumpăra produse la prețuri chiar și cu 70% mai mici. Cu toate astea, ANPC a lansat un avertisment pentru capcanele falselor promoții.

Reducerile de vară au început. În magazine, prețurile la haine, cosmetice, încălțăminte și multe alte produse vor fi reduse până la 70%.

Magazinele anunță lichidări de stoc din colecțiile de vară.

Atenție, însă, la capcane! ANPC recomandă să studiem foarte bine oferta înainte de a ne decide să cumpărăm un produs.

În fiecare an, Protecția Consumatorului a găsit nereguli la ofertele afișate în magazine de retaileri.

Indicat este să cumpărăm din magazine avizate și să comparăm prețurile.

Comerciaţii sunt obligaţi să afişeze pe aceeaşi etichetă atât preţul vechi, care să fie tăiat, cât şi preţul nou.

În lege se arată că un produs este considerat la reducere dacă prețul afișat este cel mai mic din ultimele 30 de zile.

Bine de știut este că produsele aflate la reducere beneficiază de garanție, scrie stiri.tvr.ro.

articolul original.

Proteste violente ale fermierilor din Țările de Jos

6 July 2022 at 11:31
image

Fermierii olandezi au protestat săptămâna aceasta împotriva planurilor guvernamentale care le-ar putea impune să folosească mai puțin îngrășământ și să își reducă efectivele. Măsurile propuse pot duce la închiderea mai multor ferme, informează Politico.

Guvernul olandez dorește să reducă emisiile de oxid de azot și amoniac produse de animale, cu până la 70%, până în anul 2030. Pe acest fond, fermierii au blocat supermarketurile, centrele de distribuție, dar și drumurile, în semn de protest.

Rundele anterioare de proteste au inclus demonstrații în fața Parlamentului și a caselor politicienilor. În timp ce tractoarele s-au adunat în fața clădirii Parlamentului, prim-ministrul Mark Rutte a declarat că fermierii au dreptul să protesteze, dar fără să încalce legea.

„Libertatea de exprimare și dreptul de a protesta sunt o parte vitală a societății noastre democratice și le voi apăra întotdeauna. Dar… nu este acceptabil să creăm situații periculoase, nu este acceptabil să fie intimidați oficialii, nu vom accepta niciodată așa ceva.”, a spus Rutte.

Problema este agravată în Țările de Jos de faptul că un număr mare de animale sunt ținute pe suprafețe mici de pământ. În trecut, Guvernul a cerut fermierilor să folosească pentru acestea doar hrană ce conține mai puține proteine, ca modalitate de a reduce emisiile de amoniac.

În ciuda apelurilor la manifestații pașnice, incidentele violente nu au întârziat să apară. Poliția olandeză a relatat că a răspuns prin descărcarea armelor la o situație amenințătoare, atunci când fermierii au început să intre cu tractoarele în ofițeri și vehiculele lor, în încercarea de a intra pe o autostradă din provincia Friesland.

Potrivit poliției din Friesland, gloanțele ar fi lovit un tractor, însă nicio persoană nu a fost rănită. În urma incidentului, trei suspecți au fost arestați, iar anchetatorul intern al Guvernului olandez a declarat că va analiza evenimentele.

Nu doar fermierii sunt vizați de măsurile aberante. În urmă cu puțin timp, a fost redusă limita națională de viteză maximă pe autostrăzi de la 130 la 100 de kilometri pe oră în timpul zilei, după o serie de hotărâri judecătorești care au blocat proiecte de infrastructură și construcții din cauza temerilor privind provocarea emisiilor care încalcă regulile de mediu, potrivit presei olandeze.

Reacții au apărut și în spațiul public din România. Politicianul Mihail Neamțu critică „Agenda 2030” a ONU, implementată de Uniunea Europeană.

„Agenda 2030 lovește-n oamenii obișnuiți. Fermierii olandezi sunt disperați și blochează autostrăzi, șosele, intersecții. De ce? Guvernul obedient față de Ursula von der Leyen vrea să naționalizeze pășunile unde vacile poluează, vezi Doamne, atmosfera. Nu vedetele cu avion particular distrug ozonul, ci biata Joiana din patria lui Van Gogh. Rezultatul? E deja criză de lapte în anumite magazine din Amsterdam…

Povestea nu se oprește aici. Olteanul din Dăbuleni care-și transportă lubenițele la București cu Dacia Logan va trebui să-și cumpere o mașină ECO. Mai are doar zece ani să-și schimbe viața. Azi, prețul oricărui autoturism electric e triplu. Noi, consumatorii de pepene roșu, vom plăti diferența.

Știu c-ar trebui să văd în politicile UE raiul pe pământ, dar cam de zece ani constat altceva. Aristocrația bugetară de la Bruxelles îmbracă „valorile europene” în corsetul curcubeului sexual, dar și atacă direct familia tradițională, libertatea de expresie și prosperitatea clasei de mijloc. De când se promovează energia verde, costul coșului zilnic a explodat, ca și dependența economiilor occidentale de panourile solare produse-n China. Tare m-aș lipsi de cohorta de experți care, pe banii noștri, ne dau mereu lecții de superioritate morală, făcându-ne viața mai grea.

Prefer judecata unui tractorist olandez sau gândirea unui șofer de tir canadian, decât perorațiile unui bou care justifică schimbarea de sex pentru copiii de zece ani.”, a transmis Neamțu într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

articolul original.
 • There are no more articles
❌