ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Republica Moldova se pregătește de război? Guvernul a aprobat sarcina de „încorporare în Armata Națională”

26 October 2022 at 20:31
image

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat miercuri, 26 octombrie, Proiectul de hotărâre „cu privire la rezultatele încorporării în serviciul militar în aprilie – iulie 2022 şi încorporarea în serviciul militar în octombrie 2022 – ianuarie 2023”.

Circa 1.500 de tineri vor fi recrutați

Așadar, în unităţile militare ale Armatei Naționale  urmează să fie încorporați circa 1.500 de tineri. Dintre aceștia, 740 vor fi repartizați pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie.

Potrivit procedurii, încorporarea se desfășoară de două ori pe an, pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării. Încorporarea cetăţenilor în serviciul militar în termen se efectuează în conformitate cu Legea nr. 1245 din 18 iulie 2002 cu privire la pregătirea cetăţenilor pentru apărarea Patriei. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Astfel, în perioada 18-21 octombrie curent, peste 500 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni, au fost trecuți în rezervă.

Planul macabru al rușilor

Republica Moldova ar reprezenta o miză pentru Federația Rusă din punct de vedere geopolitic. Anunțul a fost făcut marți, 11 octombrie, de ex-ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, în cadrul unui interviu pentru emisiunea „Freedom” de la tv8.

articolul original.

Recruţi ruşi trebuie să-şi cumpere singuri uniforme şi echipament

6 October 2022 at 15:59
image

Autoritățile nu vor deconta sumele cheltuite de rușii mobilizați pe echipamente și medicamente, scrie Meduza, care citează în acest sens portalul guvernamental de informare publică „Объясняем.рф”.

Iată mai jos răspunsul oferit la întrebarea adresată pe acest portal web: „Vor fi decontate cheltuielile pentru achiziționarea de uniforme și medicamente de către mobilizați?”.

Răspunsul: „Celor vizați de mobilizare li se asigură tot ceea ce este necesar pentru efectuarea serviciului, inclusiv uniforme, echipament etc. De aceea, achiziționarea de către mobilizat a unor elemente suplimentare de uniforme, echipament, medicamente etc. reprezintă inițiativa sa personală, iar compensarea acestor cheltuieli nu este prevăzută”.

Meduza reamintește că, după începerea mobilizării, recruții au afirmat în mai multe rânduri că au fost forțați să-și cumpere singuri uniforme, echipament de călătorie și medicamente și s-au plâns și de condițiile de trai din perioada dinaintea trimiterii pe front.

Hainele pentru recruți sunt colectate de rude și voluntari. Autoritățile unor regiuni au anunțat că le vor asigura mobilizaților saci de dormit și haine călduroase. În Crimeea anexată, recruților li se vor cumpăra veste antiglonț, căști și echipamente de comunicare.

Guvernul Federației Ruse le-a acordat regiunilor dreptul de a achiziționa materiale și echipamente pentru armată, la cererea Ministerului Apărării.

articolul original.

Rușii caută noi recruți din ușă în ușă, spune o sursă ucraineană

3 October 2022 at 22:00
image

Autoritățile ucrainene spun că armata rusă face o campanie de recrutare „din ușă în ușă” în zonele ocupate.

Rușii efectuează controale „din ușă în ușă” în zonele ocupate din Ucraina, în căutarea tinerilor de vârstă de recrutare, au declarat, luni, reprezentanții armatei ucrainene, potrivit CNN.

„În teritoriile ocupate temporar, măsurile de mobilizare continuă, în timpul cărora forțele de ocupație efectuează controale din ușă în ușă și fac liste cu bărbați de vârstă de recrutare”, a precizat Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei într-un comunicat.

Rușii caută noi recruți în teritoriile ocupate

Forțele rusești au intensificat, de asemenea, verificările de documente la , făcând „cât mai dificilă” părăsirea zonelor ocupate, mai scrie în comunicat.

Oficialii ucraineni au avertizat de mai mult timp că Rusia va recruta ucraineni din zonele ocupate pentru a-i folosi drept „carne de tun” .
articolul original.
  • There are no more articles
❌