ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Rata mortalității din România este a doua cea mai mare din lume. În fiecare zi suntem mai puțini, arată CIA

5 August 2022 at 11:42
image

CIA obișnuiește să facă statistici despre alte țări, iar în ultima arată că rata mortalității din România este a doua cea mai mare din lume. Pe primul loc este Serbia, dar despre țara vecină cu a noastră putem spune că există mai multe conflicte.

Recent a fost finalizată ultima etapă a recensământ 2022. Conform datelor oficiale, în România sunt prezenți peste 19 milioane de români, în scădere comparativ cu raportările anterioare.

Rata mortalității din România, aproape cea mai mare din lume, arată CIA

CIA a publicat un raport în care arată că rata mortalității din România este una dintre cele mai mari din lume. Cu 15,26 decese la 1000 de locuitori, România se află pe locul doi în topul mondial. Şerbia este singura țară care are o rată mai mare de mortalitate, de 16,39 decese la mia de locuitori. Așadar, România înregistrează o criză demografică accentuată. Țara nu stă bine nici în alte statistici făcute de cei de la CIA. Conform sursei citate, România este pe locul 207 din totalul de 228 de țări catalogate în ceea ce privește rata natalității, cu doar 8,76 de nașteri la mia de locuitori. Despre rate de creștere a populației, raportul este unul negativ, de -1,09%. Concret, țara se află pe locul 231 din totalul de 237 de țări numerotate.

Pentru a măsura şi politicile guvernamentale din ultimii zeci de ani dăm publicării raportul dorinței migraționiste a românilor. Așadar, CIA explică faptul că, dintr-o mie de români, 4,37 doresc să plece din țară. Este o catastrofă dacă e să ținem cont că pe teritoriul României nu există vreun război activ. România se afla şi aici la coada clasamentului, dar vecinii noștri stau mult mai bine. De exemplu, la mia de locuitori, 0,29 de bulgari se gândesc să plece din țară în 2022. Faptul că Ungaria are cele mai mici prețuri la energie din UE se vede şi în raport pentru că politica migraționistă este una pozitivă. Concret, în 2022, la 1.000 de locuitori se vor mai adăuga incă 1,23.

Români va rămâne aproape fără români în viitorul apropriat

Sunt multe statistici care trag semnale de alarmă asupra natalității și mortalității din România. Țara are una dintre cele mai mare rate de mortalitate la naștere din Uniunea Europeană, și cea mai mare rată de migrație. Sunt mult motive pentru care aceste statistici sunt atât de sumbre. De exemplu, faptul că statul român nu desfășoară campanii de fertilizare în vitro, este unul dintre motive. Starea precară a sistemului de sănătate, sistemul prost de educație, infrastructura aproape inexistentă, corupția, vânzarea resurselor țării la organisme terțe, salarii mici, bătaia de joc generală, sunt alte motive pentru care românii care pleacă din țară. Un român nu poate sta pe un salariu minim din moment ce în vestul Europei poate câștiga de câteva ori mai mult. Așadar, ultima statistică arată că populația României va scădea dramatic în 2050.

Eurostat a publicat o nouă statistică despre cum va arăta România în 2050 referitor la numărul de persoane aflate în interiorul țării. Astfel, România va avea o populaţie de 15.5 milioane de locuitori în 2050. Judeţul Iași este singurul judeţ care va stagna, iar judeţul Ilfov va fi singurul judeţ în care populaţia va crește. Poate parlamentarii ar trebui să mai lase interesele obscure la o parte și să facă politici pentru a scade rata mortalității din România. În fond, dintr-o țară aproape goală, parlamentarii nu mai pot fura.

Vom reveni… dacă vom mai fi!

articolul original.
  • There are no more articles
❌