ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 29 September 2022Ultimele Stiri

Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Sunt profund mâhnit că acest gaz care se extrage de la Blaxi Oil and Gaz, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani de ani’

29 September 2022 at 18:19
image

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat că este profund mâhnit că acest gaz care se extrage de la Blaxi Oil and Gaz, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani de ani, ceea ce este o chestiune care contravine legii în România.

Mă supără sau sunt profund mâhnit că acest gaz care se extrage de la Blaxi Oil and Gaz, primul gaz din platforma continentală, deja a fost contractat de grupul Engie pe trei ani de ani, ceea ce este o chestiune care contravine legii în România, pentru că în mod normal, gazul respectiv pot să îl export la un jucător european doar după ce în ţara respectivă ţi se dă hârtie, ţi se dă hotărâre că refuză gazul”, a spus Rareş Bogdan.

El a precizat că Prima dată, Blaxi Sea Oil and Gaz trebuia să ofere  gazul respectiv Transgazului, Romgazului, Ministerului Energiei şi dacă aceştia refuzau gazul de la Blaxi, abia apoi putea să facă contract cu grupul Engie sau cu altcineva, pentru ca resprctivul gaz să fie scos de pe teritoriu.

Există o lege extrem de clară, prioritatea o are statul român, dacă statul român refuză gazul respectiv atunci se intră pe piaţa internaţională, e uşor diferit faţă de energia electrică, unde este o piaţă de 14 ţări”, a mai explicat europarlamentarul.

Potrivit lui Rareş Bogdan, ”o comisie a statului român, de la Ministerul Energiei, Transgaz, Romgaz şi ANRE trebuie să vegheze şi să facă o acţiune de control, dacă compania a respectat sau nu legea. ”Eu spun că nu a respectat”, a completat el, conform news.ro.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Rareș Bogdan sfaturi pentru oamenii săraci: „Să creadă în bunul Dumnezeu”

28 September 2022 at 17:50

Rareș Bogdan sfaturi pentru oamenii săraci: „Să creadă în bunul Dumnezeu”

Deși provine dintr-o familie înstărită, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan afirmă că este o persoană cu picioarele pe pământ și că încearcă să îi ajute pe cei lipsiți de posibilități.

România se confruntă cu probleme din punct de vedere financiar după pandemia de coronavirus, dar și în contextul izbucnirii războiului dintre Rusia și Ucraina. Guvernul caută soluții pentru a ține sub control această criză, iar Rareș Bogdan, ca reprezentant al autorităților, le-a oferit românilor care au probleme financiare un sfat. Ce le-a spus politicianul?

Ce îi sfătuiește Rareș Bogdan pe oamenii care au probleme cu banii?

În emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Rareș Bogdan a fost întrebat ce sfat le-ar da oamenilor săraci din România, care în prezent întâmpină dificultăți din cauza scumpirilor.

Omul politic a făcut trimitere la credință și i-a sfătuit pe români să aibă încredere în Dumnezeu și să nu își piardă speranța că lucrurile se pot schimba în bine.

„Să creadă în bunul Dumnezeu și să facă eforturi să creadă că lucrurile se pot schimba în bine. Eu sunt un om care ajută, ajut atât cât pot, mult mai mult decât vorbesc despre ajutor. Nu voi vorbi despre asta. Inclusiv venind la dumneavoastră la emisiune am ajutat un om din Piața Victoriei, care a fost cu mine la demonstrații, care a primit, deși nu e un om bogat, trei familii, trei mame cu trei copii ucraineni și m-a sunat să îl sprijin. Îmi pare rău că nu am reușit săptămâna trecută, abia săptămâna asta.”, a spus Rareș Bogdan la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

articolul original.

Rareș Bogdan a răbufnit: De 11 ani sunt umilit, sunt călcat în picioare și ba îmi spune un partiduleț, ba domnul Rutte, ba X, ba Y, faptul că nu suntem pregătiți

26 September 2022 at 13:36
image

După ce Manfred Weber, liderul PPE, a cerut ca România să fie primită în Schengen, Rareș Bogdan, europarlamentar PNL/PPE, i-a mulțumit pe pagina de socializare.

Totodată, Rareș Bogdan a ținut să puncteze că, în vreme ce Ungaria lui Viktor Orban, care se pronunță împotriva Eurosistemului, e în Schengen, România, care contribuie la consolidarea acestuia, e ținută în afara spațiului Schengen.

Mai mult, liderul liberal pune punctul pe i și spune că țara noastră așteaptă de 11 ani să intre în Schengen, fiind umilită și călcată în picioare de cei care nu o vor în acest spațiu.

„Mulțumim, Manfred, ești un prieten adevărat!

Ungaria, al carei premier se pronunță împotriva Eurosistemul, e în Schengen, iar România, care contribuie la consolidarea acestuia, nu. Ar trebui să privim mai adânc ce se petrece pe scena geopolitică. Victoria Giorgiei Meloni în Italia provoacă frisoane UE, deci cred ca Uniunea trebuie sa strângă rândurile și sa-și țină aproape prietenii. România este unul dintre ei și așa trebuie sa rămână.

Facem parte dintr-o piață, cu alte 14 țări, iar o parte din energia noastră pleacă în afară, că aici e marea discuție și mare reciprocitate și marea solidaritate. Eu sunt de acord cu solidaritatea, pentru că de asta faci parte dintr-o familie, din familia europeană. Când unuia îi e greu, îl ajuți!

Numai că această solidaritate trebuie să fie în dublu sens, adică eu ajut în momentul ăsta, dar aș vrea să fiu și eu ajutat, de exemplu cu Spațiul Schengen. Eu aștept de 11 ani să intru în Spațiul Schengen și de 11 ani sunt umilit, sunt călcat în picioare și ba îmi spune un partiduleț, ba domnul Rutte, ba X, ba Y, faptul că nu suntem pregătiți.

Acum, avem declarațiile cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, și președintelui francez Emmanuel Macron și, de asemenea, o poziție a Olandei mult atenuată. Sigur, au apărut informații că un partid de extremă, care formează coaliția din patru a domnului Rutte, s-ar opune, dar oficial nu s-a opus nimeni și există mari perspective ca România să intre în Schengen”, este mesajul lui Rareș Bogdan.

articolul original.

Rareș Bogdan, despre planul UE pentru iarnă: ‘Eu, personal, nu o să vă tai gazul. Noi avem energie, spre deosebire de alte state’

22 September 2022 at 20:23
image

„Consumatorul standard mediu este interesat de următoarea întrebare: ne tăiați gazul la iarnă sau nu?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Rareș Bogdan.

Eu, personal, nu o să vă tai gazul. Eu sper din tot sufletul ca România să nu fie nevoită să închidă nici măcar capacități industriale, pentru că există o ierarhizare la intervenție. Ce faci? Ultima în ierarhie este locuința umană, locuința cetățenilor români”, a spus Rareș Bogdan.

Dacă se închide o capacitate de tip Azomureș sau Transavia, dacă ei sunt nevoiți să-și închidă porțile, în momentul respectiv ai o problemă dublă, fiind și o problemă socială, pentru că oamenii respectivi degeaba merg acasă să se încălzească pentru că trebuie să plătească facturile și nu vor avea bani. Deci nu este o situație simplă. Ce vă pot spune este că situația nu e la nivelul altor țări europene care au dependență de 98 la sută de gazul rusesc sau de energie de 80 la sută. Noi avem energie, spre deosebire de alte state”, a declarat Rareș Bogdan, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Europarlamentarul Victor Negrescu: ‘Nu sunt de acord cu ce a spus domnul Rareș Bogdan, că nu trebuie să închizi apa când te speli pe dinți. Ori, este fals, noi trebuie să fim coerenți și să apărăm dreptul și interesele României’

articolul original.

Europarlamentarul Victor Negrescu: ‘Nu sunt de acord cu ce a spus domnul Rareș Bogdan, că nu trebuie să închizi apa când te speli pe dinți. Ori, este fals, noi trebuie să fim coerenți și să apărăm dreptul și interesele României’

22 September 2022 at 13:15
image

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, , că nu este de acord cu afirmaţiile colegului său de la PNL, Rareş Bogdan, că nu trebuie să închizi apa când te speli pe dinţi, el arătând că este un lucru elementar, pe care ni-l învaţă părinţii noştri, îl învăţăm şi la şcoală, să nu folosim resurse într-o manieră inutilă. El a arătat că acest tip de declaraţii agresive nu aduc puncte electorale nici pentru PNL, nici pentru alte partide, ci îi ajută pe extremişti.

Europarlamentarul PSD a arătat că ceea ce respinge PSD este ”obligaţia care nu se bazează pe nişte principiii coerente”, fiind nevoie de o analiză de la stat la stat sau de la o regiune la o regiune, în privinţa măsurilor care trebuie luate, în contextul crizei energetice.

”Eu cred că există solidaritate europeană, dar trebuie să o punem în practică şi cred că anumiţi decidenţi europeni, mai ales cei de dreapta au nevoie să înţeleagă un pic mai bine cum gândesc cei de la firul ierbii, chiar şi cei din România şi să vină cu măsuri mai rapide”, a arătat Negrescu.

Întrebat cum face el economii la energie, Victo Negrescu a răspuns: ”Noi românii suntem deja obişnuiţi cu aceste practici, încercăm să folosim resursele cât se poate de eficient. Nu sunt de acord cu ce a spus domnul Rareş Bogdan, că nu trebuie să închizi apa când te speli pe dinţi. Este un lucru elementar, pe care ni-l învaţă părinţii noştri, îl învăţăm şi la şcoală, să nu folosim resurse într-o manieră inutilă”.

Potrivit lui Victor Negrescu, ”acest tip de declaraţii agresive nu aduc puncte electorale nici pentru PNL, nici pentru alte partide, ci aduc puncte electorale pentru partidele extremiste, care vor folosi acest tip de retorică pentru a spune că ei au avut mereu dreptate”.

”Ori, este fals, noi trebuie să fim coerenţi şi să apărăm dreptul şi interesele României, dar să înţelegem că prin dimensiunea europeană putem să avem beneficii pentru toţi”, a mai afimat europarlamentarul PSD, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Europarlamentarul Rareş Bogdan le-a recomandat, recent, tinerilor liberali să privească cu rezervă „retorica de la Bruxelles” în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă Europa în contextul crizei energetice.

”Să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade”, le-a spus liderul liberal colegilor săi din organizaţia de tineret, conform news.ro

articolul original.

PNL mizează pe Ciucă pentru alegerile prezidențiale, dar nu este singura obțiune

21 September 2022 at 09:19

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat că Nicolae Ciucă beneficiază de toată încrederea liberală pentru viitoare alegeri din 2024. Cu toate acestea, premierul nu este singura opțiune a partidului.

„Nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului. Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidențială stânga-dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune”, a mai subliniat prim- vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan a mai explicat faptul că PNL urmează să aleagă candidatul la prezidențiale ținând cont în primul rând de încrederea de care se bucură respectivul candidat, apoi de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern.

Europarlamentarul crede că Nicolae Ciucă are șanse extrem de mari să iasă victorios la președinție, însă numai în cazul în care reușește să treacă cu bine iarna aceasta.

„Este simplu cum ne alegem candidatul. În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern. Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie-mai, se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță”, a spus Rareș Bogdan, potrivit DC News.

Citește și: Ministrul Dezvoltării: Personalul unei primării ar putea lucra, parțial, și în cadrul altor unități administrativ-teritoriale

articolul original.

Rareș Bogdan: ‘Această guvernare poate să țină nu doar doi ani, ci încă 6 ani dacă ne știm a respecta reciproc. Putem gândi o guvernare de tip german’

20 September 2022 at 20:45
image

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a vorbit despre perspectivele guvernării formațiunii sale politice cu Partidul Social Democrat:

„Ați avut un rol fundamental la victoria PNL de la alegerile europarlamentare din 2019, din care a decurs rezultatul alegerilor următoare. Atunci atacați foarte tare PSD-ul. În opinia dumneavoastră, PSD-ul este doar un tovarăș de drum în vremuri de restriște sau este un partid care s-a reformat și nu vă e rușine cu el?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

Nu, e un partid alături de care, astăzi, formăm o guvernare și eu cred că această guvernare poate să țină nu doar doi ani, ci încă 6 ani dacă ne știm a respecta reciproc, dacă stabilim o conduită destul de clară, putem gândi o guvernare de tip german fără niciun fel de problemă. Europenii nu sunt foarte diferiți, nu au nici trei urechi, nici patru mâini nici nemții. Au doar un sistem mai bine pus la punct, dar nu sunt nici mai inteligenți, nici mai buni“, a spus Rareș Bogdan.

„Poate doar un pic mai serioși, din punct de vedere al culturii. Noi suntem mai veseli, nu că am fi neserioși“, a replicat Bogdan Chirieac.

Probabil Goethe e puțin diferit de Slavici sau Rebreanu, dar avem și noi structura noastră extraordinară“, a adăugat Rareș Bogdan, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Ne-am făcut de râs la Bruxelles? Ieșire a lui Rareș Bogdan: ‘Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR în calitate de lider PNL înainte de a fi trimis la Bruxelles’

articolul original.

Ne-am făcut de râs la Bruxelles? Ieșire a lui Rareș Bogdan: ‘Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR în calitate de lider PNL înainte de a fi trimis la Bruxelles’

20 September 2022 at 10:15
image

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a spus că există probleme în PNRR care sunt „strigătoare la cer”.

„USR a fost în coaliție, am încercat. Dacă mă uit la cum arată PNRR-ul, aflăm în fiecare zi ce năzbâtii sunt scrise acolo. Sunt foarte supărat că nu am solicitat să citesc PNRR în calitate de lider PNL înainte de a fi trimis la Bruxelles. Sunt câteva aberații care acum trebuie corectate de către noi. Și nu e simplu să negociezi cu Comisia”, a spus Rareș Bogdan, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Sunt chestiuni, din punctul meu de vedere, strigătoare la cer. De exemplu, pe decarbonificare… Știți că a fost marea bătălie a Europei Green Deal. Doar că a venit problema războiului din Ucraina și problema energetică, una reală, care ne va da bătai de cap tuturor în următorul an sau următorii ani. Prin PNRR, România încă are – și va trebui să negocieze anularea sau amânarea acestui capitol – închideri de MW reieșiți din cărbune, deci de pe termocentralele cu cărbune. Vreo 660 până la sfârșitul anului. Noi am avea nevoie de vreo 1400 în plus, 400 imediat, mâine dacă se poate, ca să avem echilibrare la ora actuală”, a explicat Rareș Bogdan.

„Prin PNRR-ul scris și trimis la Bruxelles, apar aceste probleme care trebuie rezolvate acum, pentru că suntem într-o altă Europă! Vom negocia cu Comisia!”, a spus Rareș Bogdan, conform dcnews.ro

articolul original.

Rareș Bogdan se bate cu pumnul în piept: ‘Vom fi motorul Europei Centrale și de Est. Numărul românilor care se întorc acasă va fi, anul acesta, mai mare decât cei care pleacă’

17 September 2022 at 06:15
image

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a spus, la România TV, că guvernarea PSD-PNL va mai sta încă șase ani la putere, iar România va deveni motorul Europei Centrale și de Est.

„Nu există o altă variantă decât o alianță PSD-PNL pentru următorii 6 ani. Venim cu două partide main stream sănătoase. Noi mergem pe sistema german. Asta vom fi noi, motorul Europei centrale și de est.

Pentre România, chestiunea legată de încălzirea a peste 7 milioane de gospodării trebuie rezolvată. Noi am vera să mărim pensiile cu cât mai mult. A crescut foarte mult costul zi de zi. Problema este că trebuie să existe sustenabilitate, resurse bugetare.

Atât PNL, cut și PSD doresc creșterea pensiilor. Nu vreau să înaintez nici o cifră. Numărul românilor care se întorc acasă va fi, anul acesta, mai mare decât cei care pleacă. Noi trebuie să le dăm sigurnață și o perspectivă de a trăi mai bine”, a spus Rareș Bogdan.Europarlamentarul PNL Rarel Bogdan a explicat declaraţia făcută în weekend la Şcoala de Vară a TNL, când le-a recomandat tinerilor liberali să privească cu rezervă „retorica de la Bruxelles” în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă Europa în contextul crizei energetice.

El a spus că a atras atenţia cu privire la discursurile extreme sau la soluţiile extreme care nu trebuie să fie caracteristice organismelor europene şi că nici Comisia, nici Consiliul, nici Parlamentul European nu au venit cu rezoluţii privind spălatul o dată pe săptămână, nici cu 17 grade în casă, nici cu mâncatul cozonacului cu făină de gândaci. El a mai arătat că ”retorica dezastrului nu trebuie îmbrăţişată, pentru că noi avem nişte tare”, şi a precizat că tatăl său mergea în faţa blocului, lua bateria de la maşină şi o aducea sus ca să îşi facă lecţiile la bec.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan exclude ideea ca PNL să susţină un candidat din partea PSD pentru funcţia de preşedinte al României, deşi este de părere că actuala coaliţie de guvernare poate funcţiona în următorii şase ani.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan respinge cu fermitate ipoteza conform căreia PNL ar putea susţine un candidat din partea PSD va alegerile pentru funcţia de preşedinte al României.

„Eu cred că trebuie să ne gândim la acest lucru. Asta nu înseamnă că trebuie să avem candidaţi comuni. Nu trebuie să ne gândim vreodată că va susţine PNL-ul un candidat PSD la prezidenţiale. Uitaţi asta! Niciodată nu se va întâmpla acest lucru, dar asta nu înseamnă că nu putem colabora în interesul României pentru stabilitate guvernamentală. Nimeni nu vrea extreme”, a adăugat Rareş Bogdan. El adaugă că s-ar fi aşteptat să vadă în PSD mai mulţi specialişti „pentru că cu asta s-au lăudat 32 de ani”, conform româniatv.net

articolul original.

Rareș Bogdan, discurs furtunos în Parlamentul European, în fața Ursulei von der Leyen: ‘Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim! Vrem dreptate pentru România! Vrem în Schengen’

14 September 2022 at 11:07
image

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și europarlamentar PNL/PPE, a avut un discurs furtunos în Parlamentul European.

Liderul liberal a solicitat ca România să fie primită în Schengen. În aceste moment, în plină invazie rusă în Ucraina, România a dat dovada că este una dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene, spune Rareș Bogdan.

„Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene.

Din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război.

În numele solidarității, camioanele și trenurile încarcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean.

În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină.

În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Dupa 11 ani nedrepți de așteptare.

Care este starea reală a Uniunii Europene! Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă ?

România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea?

Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv.

Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici?

Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?

Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim!

Vă mulțumesc!”, a „tunat” Rareș Bogdan, în Parlamentul European.

articolul original.

Rareș Bogdan, ieșire în forță: ‘Mâine îi voi prezenta oficial Ursulei von der Leyen, problema noastră legată de MCV și Schengen’

13 September 2022 at 20:15
image

MIERCURI ÎI VOI PREZENTA OFICIAL URSULEI VON DER LEYEN PROBLEMA NOASTRĂ LEGATĂ DE MCV SI SCHENGEN

„Mâine (miercuri – N.R.) îi voi prezenta doamnei președinte Ursula von der Leyen, am obținut timp în plen, nu știu dacă mai este un alt europarlamentar român, chiar lucrez la acest discurs, exact ce v-am spus. Vorbim despre solidaritate, dar de 11 ani problema Schengen este una politică, pe care unul sau altul a folosit-o împotriva României,” a afirmat europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, conform realitatea.net

articolul original.

Rareș Bogdan trage un semnal cu privire la retorica de la Bruxelles: Încercați să nu mâncați făină de gândaci

11 September 2022 at 06:52
image

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, i-a îndemnat pe tinerii liberai să fie echilibrați, să nu cadă în extreme. Europarlamentarul liberal le-a cerut acestora să fie circumspecți inclusiv cu retorica de la Bruxelles.

Astfel, Rareș Bogdan i-a îndemnat pe tinerii liberali să se spele zilnic, să nu oprească apa când se spală pe dinți, să nu mănânce făină de gândaci și nici să nu stea la 19 grade.

„Nu neapărat toate scenele apocaliptice şi toată retorica dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să vă rog să ascultaţi cu circumspecţie inclusiv retorica de la Bruxelles cu privire la… adică să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade.

Și fiţi raţionali, să fiţi echilibraţi, să înţelegeţi ce înseamnă momentul actual din punct de vedere al energiei, dar să nu cădeţi în păcatul extrem”, le-a spus Rareş Bogdan sâmbătă, tinerilor liberali la şcoala de vară a organizaţiei de tineret a PNL, conform News.ro.

articolul original.

Rareș Bogdan, întrebat despre dosarul de plagiat al lui Ciucă: „Nu suntem așa de șmecheri și de tari cum ați crede, n-avem judecători” / Parchetul General anchetează cum a ajuns dosarul la judecătorul care s-a pensionat după decizia favorab

10 September 2022 at 14:24
image

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a fost întrebat într-o emisiune despre dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă, șeful partidului din care și el face parte, și despre cum ar fi procedat în legătură cu acest subiect dacă încă mai era jurnalist. Liberalii, a răspuns el, nu sunt „așa de șmecheri încât să aibă judecători”, potrivit G4Media.ro.

În dosarul de plagiat cu care se confruntă, Nicolae Ciucă a obținut de la judecătorul Marius Iosif o sentință prin care au fost anulate cele trei sesizări depuse pentru verificarea suspiciunilor de plagiat care îi vizează teza de doctorat. După soluționarea dosarului, magistratul s-a pensionat.

După ce G4Media a făcut mai multe dezvăluiri despre judecătorul care l-a salvat pe premier de acuzațiile de plagiat, arătând că foști colegi de-ai săi îl caracterizau drept „un magistrat care a gravitat în jurul politicienilor liberali de la Iași și care a vânat funcții publice întreaga carieră”, Parchetul General s-a sesizat și a deschis un dosar referitor la procedura de repartizare aleatorie a speței.

Rareș Bogdan, întrebat despre dosarul de plagiat al lui Ciucă: „Nu suntem așa de șmecheri și de tari cum ați crede, n-avem judecători”

Rareș Bogdan a fost întrebat sâmbătă la Prima TV dacă, în eventualitatea în care ar fi jurnalist din nou, ar întrebat despre dosarul de plagiat al șefului PNL care ar ajunge în instanță la un judecător cu conexiuni la PNL.

„Dar ce noi avem judecători? Auziți, nu suntem așa de influenți și de șmecheri, și de tari cum ați crede, nu avem judecători. N-avem influență la judecători. Să fim serioși”, a răspuns Rareș Bogdan.

Jurnalistul Sebastian Zachmann a insistat și l-a întrebat cum se explică atunci că judecătorul s-a pensionat imediat după decizia care l-a ajutat pe Nicolae Ciucă să scape de acuzațiile de plagiat.

„Păi nu știu exact cazul, că nu vreau să spun acuma…”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL, adăugând: „Nicolae Ciucă va vorbi mai mult despre acest subiect pentru că nu are de ce să se teamă (…). A făcut-o, o s-o mai facă (să vorbească despre plagiat, n.r.), că văd că lumea se ține pe acest subiect”.

articolul original.

EXCLUSIV Rareș Bogdan, despre înlocuirea lui Nicolae Ciucă cu Lucian Bode: ‘Este o prostie cruntă! Sunt încercări de destabilizare la vârful PNL’

9 September 2022 at 10:19
image

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora Nicolae Ciucă, președintele PNL, va fi schimbat din funcția de premier, iar locul său va fi luat de Lucian Bode, secretarul general al PNL.

Contactat de Bugetul.ro, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, ne-a declarat că „este o prostie cruntă” și că se încearcă destabilizarea Partidului Național Liberal și a guvernării.

Rareș Bogdan a subliniat, pentru Bugetul.ro, că actuala conducere este mai unită ca niciodată.

Rareș Bogdan, despre înlocuirea lui Nicolae Ciucă cu Lucian Bode, pentru Bugetul.ro:

„Este o prostie cruntă! Nu se pune problema! Sunt încercări de destabilizare la vârful Partidului Național Liberal.

Nu există fricțiuni, în momentul ăsta, absolut deloc și nimeni nu s-a gândit măcar. Este o construcție falsă, de la cap la coadă. Face parte din încercarea de destabilizare a PNL și a guvernării.

Nu are pic de adevăr, nici măcar 1%. Nicolae Ciucă rămâne premier, Lucian – ministru de Interne și secretar general. Nu e niciun conflict nici cu mine, nici cu Dan Motreanu, nici cu Iulian (Dumitrescu – n.r.). Suntem mai uniți ca niciodată!”a afirmat, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

În urmă cu două zile, Răzvan Chiruță, redactor-șef PressHub, a afirmat, pe Facebook, că, potrivit surselor sale, Nicolae Ciucă ar urma să fie înlocuit cu Lucian Bode.

Tot mai multe surse indică faptul că Nicolae Ciucă urmează să fie schimbat din funcția de premier.

Liberalii ar fi nemulțumiți de prestațiile lui publice, de faptul că nu face față în tot mai desele răfuieli cu PSD – e clar că Ciolacu conduce detașat ostilitățile, că nu a reușit să se impună în guvern.

La înaintare va fi scos Lucian Bode, actual ministrul de Interne, despre care se spune că a căpătat tot mai multă putere în PNL. Și care deja se comportă ca un șef cu colegii lui liberali.

Nu mi-e clar încă dacă Ciucă va fi schimbat și din poziția de președinte al PNL.

Să vedem!”, a afirmat Chiruță.

Și publicația Capital.ro vorbește astăzi de scenariul schimbării din funcția de premier a lui Nicolae Ciucă cu Lucian Bode, actualul șef al Internelor.

Eugen DINU

articolul original.

Lider politic: ‘Românii au văzut cum s-a făcut de râs când a spus că în 30 de zile dispar pensiile speciale. Cine nu își dorește? Partidul meu, PNL, și cu PSD, asta este realitatea’

8 September 2022 at 15:45
image

Președintele USR, Cătălin Drulă, a condamnat schimburile de replici dintre PSD și PNL pe tema pensiilor și a acuzat cele două formațiuni guvernamentale că, în ciuda declarațiilor publice, nu își doresc tăierea pensiilor speciale. „Este o bătaie de joc absolut incredibilă”, a subliniat fostul ministru, joi, pe B1 TV.

Cătălin Drulă (USR), despre schimburile de replici dintre PSD și PNL pe tema pensiilor: „Este o bătaie de joc absolut incredibilă”

„Mi-ați luat vorba din gură, este o bătaie de joc absolut incredibilă. Cu atâta iresponsabilitate, că până la urmă sunt viețile oamenilor, (…) unu aruncă 10, vine altul și spune 16, după aceea de fapt e 0, până la urmă, că asta ne spun, acesta este felul politicianului de a spune 0, trebuie să mai vedem, să mai calculăm ș.a.m.d., dar promisiunea PSD, dacă țineți minte, era cu 40%”, a declarat președintele USR.

„Acum câteva luni au făcut o campanie întreagă împotriva USR că în PNRR este acea limită de 9,2% din PIB (plafon pentru cheltuielile cu pensiile, n.r.), dar acea limită nu e atinsă, în prezent sunt undeva la 8%”, a continuat el.

Întrebat dacă se mai pot face majorări de pensii, Cătălin Drulă a confirmat: „Da, 1% din PIB lejer și, pe măsură ce crește PIB, și mai mult. În toamna aceasta ar trebui făcută, e jalon în PNRR, reforma pensiilor speciale, deci Comisia Europeană trebuie să accepte o reformă a pensiilor speciale care să meargă către baze contributive”.

Întrebat cine nu vrea tăierea pensiilor speciale, liderul USR a spus:

„Îl citez pe Rareș Bogdan, cel mai bine, `PNL și PSD`. Rareș Bogdan a spus așa, eu îmi doresc, nu știu acum dacă chiar își dorește sau nu, haideți să îl credem pe cuvânt, că românii au văzut cum s-a făcut de râs când a spus că în 30 de zile dispar, și a spus, și USR își dorește. Cine nu își dorește? `Partidul meu, PNL, și cu PSD`, asta este realitatea”, conform b1tv.ro

articolul original.

Cresc tensiunile în Coaliție! Rareș Bogdan, o nouă ieșire la adresa lui Marcel Ciolacu: ‘Tot cu glumițe subțiri a pierdut și un alt lider PSD alegerile. Să fie foarte clar, singurele soluții pentru pensiile speciale au fost propuse de PNL’

6 September 2022 at 18:45
image

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a avut marți o reacție la ironiile lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, căruia i-a recomandat ironic „să-l dea afară pe omul care-i scrie glumițele și îl sfătuiește să aibă o astfel de abordare”.

Replica liberalului vine în contextul în care liderul social-democraților îi ironizase solicitările pentru majorarea pensiilor cu 16% și înlăturarea președintelui ANRE. „Cred că avem un buffer la Ministerul Finanțelor, pentru că Rareș Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile”, a spus Marcel Ciolacu.

Rareș Bogdan susține că dorește să răspundă atacurilor lansate de Marcel Ciolacu „într-o notă mai înaltă”.

„Aleg să răspund atacurilor domnului Ciolacu, care s-au dorit a fi subtile, într-o notă mai înaltă, pentru că România are nevoie de o Coaliție stabilă și de multă seriozitate și echilibru în această perioadă, nicidecum de polemici politicianiste. Îi dau doar un sfat, aproape amical, să-l dea afară pe omul care-i scrie glumițele și îl sfătuiește să aibă o astfel de abordare. Tot cu glumițe subțiri a pierdut și un alt lider PSD alegerile… e drept că acum opt ani, iar eu am avut o foarte, foarte mică contribuție la asta, în acel moment, alături de milioane și milioane de români din țară și din străinătate”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, într-un comunicat de presă.

„Spre deosebire de mulți dintre vechii politicieni, eu iau în serios problema energiei, a îngrijorărilor românilor și a creșterii pensiilor, nu mi se pare că sunt subiecte pe marginea cărora trebuie să facem concurs de cine-i mai aprig, mai caustic sau mai șugubăț. Românii nu mai suportă pasele de vorbe, ei așteaptă de la politicieni să se așeze la masă și să găsească soluții la probleme. Vor să fie respectați, serviți cum se cuvine și sprijiniți”, a continuat el.

„Am încropit această coaliție de guvernare, între partide aflate ani în șir în războaie politice, nu pentru ca unii să muncească pentru patrie și neam, iar alții doar să vorbească și să facă promisiuni fără fundament economico-financiar, fără nicio sustenabilitate. Am înțeles în timp util contextul internațional delicat și am acționat în interesul general, nu de partid. Ne-am călcat pe orgolii, am presat cu talpa bocancului ideologia, din dorința și datoria de a oferi țării un Guvern stabil, că aveam războiul la granițe și nu noi îl declanșasem și nici nu îl puteam controla în vreun fel, puteam doar să ne pregătim rapid să înfruntăm responsabil provocările acestui război”, a mai spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan susține că Marcel Ciolacu este „supărat că nu poate capitaliza politic subiectul”.

„Să fie foarte clar, singurele soluții pentru pensiile speciale au fost propuse de PNL, legea desființării lor este concepută tot de PNL, ideea impozitării, după ce CCR și Avocatul Poporului ne-au contrazis legea, aparține tot PNL! Iar domnul Ciolacu știe perfect asta. Este doar supărat că nu poate capitaliza politic subiectul și tot repetă o chestiune simplistă, dealtfel neadevarată, pentru că știe, dar profită de asta, că românii nu au suficient timp să-i verifice spusele, fiind preocupați de viața de zi cu zi și de costurile acesteia”, a adăugat liberalul.

„Toate pensiile trebuie calculate și plătite în funcție de contributivitate, orice altă abordare ar fi o palmă dată poporului român! A nu-ți propune, ca politician, să rezolvi această problemă, această nesimțire cruntă care durează de aproape 20 de ani, este o sfidare și o abandonare a interesului oamenilor, a cetățenilor români. Un bărbat care are conștiință nu poate abandona lupta oricât de grea ar fi! Dacă înaintașii noștri nu luptau pentru România Mare, domnul Ciolacu era parlamentar doar într-o jumătate din țara pe care azi o avem!”, mai susține Rareș Bogdan.

Eurodeputatul spune că, spre deosebire de situația din Parlamentul României, membrilor Parlamentului European „li se rețin bani lunar pentru pensie”.

„Aș dori să îmi exprim bucuria pentru că PSD a înțeles că propunerea lor de majorare a pensiilor cu 10%, nu cu 16%, așa cum susțin eu și colegii mei, era sub rata inflației, deci ar fi încălcat legea. De asemenea ar fi fost împotriva legii care prevedea creșterea generală a pensiilor cu 40% și a restului rămas în urma creșterilor succesive de 14%, respectiv 10%, realizate de către două guverne conduse de premieri PNL, în ultimii doi ani”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

În opinia sa, PSD a recunoscut că „a angajat un incompetent la șefia ANRE”, în persoana lui Dumitru Chiriță.

„Nu în ultimul rând, sunt plăcut surprins să văd că PSD admite că a angajat un incompetent la șefia ANRE și că s-a hotărât să îl schimbe, în sfârșit! Am înțeles din declarațiile domnului Ciolacu că nu îl vor mai susține în continuare în Consiliul Director ANRE. Îi asigur, cu toată deschiderea și seriozitatea, că PNL va propune un specialist desăvârșit, titrat, școlit-mai ales (!!!) și foarte bine pregătit în domeniu, cu experiență în muncă, ca să dispară orice dubiu cu privire la profesionalismul acestei instituții cheie în următorii cinci ani, cel puțin”, spune prim-vicepreședintele PNL.

„Mă bucur că PSD priceput, chiar, că nu mai poate conduce această instituție care joacă un rol major în problema energetică și fixarea condițiilor, reglementărilor pieței și a prețurilor la energie pentru următorii cinci ani. PNL este pregătit și conștient de ceea ce are de făcut! Nu abandonăm guvernarea și, implicit, România. Nu uităm nici de cei defavorizați sau în nevoi, de microîntreprinderi și investitori, însă susținând deopotrivă capitalul românesc și companiile autohtone, care să beneficieze de condiții cel puțin similare cu cele ale companilor străine din zona de furnizare, distribuție, producție și trading de pe piața din România. Bunul Dumnezeu să ne dea gândul cel bun și forță!”, a mai declarat Rareș Bogdan, conform b1tv.ro

articolul original.

De la 1 ianuarie 2023, se majorează și pensiile, și salariile românilor!

6 September 2022 at 13:38
image

Marius Budăi, ministrul Muncii, a afirmat, recent, că vor fi majorate pensiile și salariile românilor, începând cu prima luna a anului 2023. Social-democrații vor creșterea salariului minim brut la 3.000 de lei. De asemenea, ei cer majorarea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei. În week-end, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat că liberali vor o creștere a pensiei nu cu 10%, ci cu 16%.

Astăzi președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit și el despre creșterea salariilor și a pensiilor.

Ca atare, din aceste declarații reiese că majorarea pensiilor și salariilor românilor e doar o chestiune de timp.

Sper ca, până la prima ședință a coaliției, partenerii din PNL să fie convinși pe deplin de necesitatea majorării salariului minim și a pensiilor!

PSD va veni, așa cum face întotdeauna în coaliție, cu o analiză serioasă a tuturor propunerilor sale și o fundamentare din punct de vedere bugetar.

Sunt de acord cu ceea ce spunea președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, că nu trebuie aruncate în spațiul public propuneri care să creeze așteptări ce nu pot fi onorate de actualul guvern. Iată de ce aștept de la toți parlamentarii coaliției înțelepciune și responsabilitate față de orice inițiativă care are impact bugetar.

Propunerile PSD privind creșterea punctului de pensie cu peste 10% și a salariului minim au fost cântărite și calculate judicios. Când le-am comunicat public am avut certitudinea că pot fi realizate fără a afecta echilibrul bugetului.

De aceea, ne vom bate pentru aceste soluții, fiindcă avem convingerea că reprezintă un real #Sprijin pentru România!”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ce a declarat Rareș Bogdan

„PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altădată cu 10%… Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas.

Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl.Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare.

Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu gasește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creșetre cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor.

Nimeni din PNL nu e departe de probelemele românilor (…). Colegii mei doar au întrebat responsabil ce se întâmplă, dacă România are bani pentru a crește până la procentul fixat prin lege. Am crescut cu 14% guvernul Orban și cu 10% guvernul Ciucă. Noi nu deținem ministerul (Finanțelor – n.r.). Trebuie să ne ținem de lege. Haideți să ne uităm pe indexor. Haideți să fim responsabili și să recunoaștem că ne împrumutăm pe niște dobânzi foarte mari. Dl. Câciu negociază mai prost decât dl Cîțu, care se împrumuta cu 2% și acum ne împrumutăm cu 8,5%. Îl critica pe Cîțu, dar acum Câciu se împrumută cu dublul dobâznii lui Cîțu. Luni sau marți vom avea ședința de Coaliție și dl Câciu va fi rugat să răspundă de ce România se împrumută cu o dobânda de aproape 9%”, a spus Rareș Bogdan, la Realitatea PLUS.

articolul original.

Ieșire a lui Rareș Bogdan: ‘Dacă se dorește cu adevărat, se vor tăia pensiile speciale. Problema e că politicienii vechi, crocodilii politicii românești, se folosesc de oameni ca mine, de alți oameni, după care să facă ceea ce știu ei mai

3 September 2022 at 20:45
image

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a precizat, referindu-se la pensiile speciale, că, dacă se doreşte eliminarea lor, vor fi tăiate, iar dacă nu, ”va fi balet”. El a apreciat că este foarte mult dublu limbaj în politica românească şi că oamenii vor putea da sancţiuni senatorilor şi deputaţilor la vot.

Întrebat sâmbătă, la Realitatea Tv, ce se întâmplă cu pensiile speciale, dacă se va renunţa la ele, Rareş Bogdan a declarat că el a susţinut tăierea acestor pensii.

”Dacă se doreşte cu adevărat, se vor tăia (pensiile speciale – n.r.). Dacă nu, va fi un balet, un balet specific Parlamentului României în care nu se va întâmpla nimic. Vreau să cred că declaraţiile pe care le-au făcut de-a lungul timpului liderii PSD-PNL vor fi puse în practică şi nu e doar retorică electorală. În momentul în care în campania electorală am susţinut alături de colegii mei şi de deputaţii din USR şi PLUS şi senatorii din USR, tăierea pensiilor speciale, am reuşit să tăiem în Parlament. Inclusiv domnul Coarnă a votat, era membru în Parlament.

După care Avocatul Poporului şi cei din CCR au reuşit să anuleze tăierea pensiilor speciale. A venit momentul în care s-au impozitat pensiile speciale cu până la 85 la sută. Din nou Avocatul Poporului şi CCR au reuşit să anuleze acest demers. Deci simplu, dacă se doreşte, ele se vor tăia. Dacă nu se doreşte, ele nu se vor tăia şi atunci la vot românii pot să sancţioneze deputaţii şi senatorii”, a declarat Rareş Bogdan.

Bogdan a adăugat că este mult dublu limbaj şi ipocrizie în politica din România.

”Cred că e foarte mult dublu limbaj şi foarte multă ipocrizie în politica românească, indiferent de politica românească. Pentru că oamenii care vin din afara politicii, sunt cel puţin trei oameni care au venit din afară, vin cu bună credinţă să rezolve problemele ţării. Problema e că politicienii vechi, crocodilii politicii româneşti, reuşesc să vină cu tot felul de tertipuri şi să facă balet. Se folosesc de oameni ca mine, de alţi oameni, după care să facă ceea ce ştiu ei mai bine, să ţină România în întuneric, simplu”, a declarat Rareş Bogdan, conform news.ro

Citește și:

articolul original.

Rareş Bogdan despre pensiile speciale: Dacă se doreşte cu adevărat, se vor tăia, dacă nu va fi un balet specific Parlamentului

3 September 2022 at 18:43

Rareş Bogdan despre pensiile speciale: Dacă se doreşte cu adevărat, se vor tăia, dacă nu va fi un balet specific Parlamentului

Vorbind despre pensiile speciale din România, Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a precizat că, dacă se doreşte eliminarea lor, vor fi tăiate, iar dacă nu, ”va fi balet”. El a apreciat că este foarte mult dublu limbaj în politica românească şi că oamenii vor putea da sancţiuni senatorilor şi deputaţilor la vot.

Întrebat sâmbătă, la Realitatea Tv, ce se întâmplă cu pensiile speciale, dacă se va renunţa la ele, Rareş Bogdan a declarat că el a susţinut tăierea acestor pensii.

”Dacă se doreşte cu adevărat, se vor tăia (pensiile speciale – n.r.). Dacă nu, va fi un balet, un balet specific Parlamentului României în care nu se va întâmpla nimic. Vreau să cred că declaraţiile pe care le-au făcut de-a lungul timpului liderii PSD-PNL vor fi puse în practică şi nu e doar retorică electorală. În momentul în care în campania electorală am susţinut alături de colegii mei şi de deputaţii din USR şi PLUS şi senatorii din USR, tăierea pensiilor speciale, am reuşit să tăiem în Parlament. Inclusiv domnul Coarnă a votat, era membru în Parlament. După care Avocatul Poporului şi cei din CCR au reuşit să anuleze tăierea pensiilor speciale. A venit momentul în care s-au impozitat pensiile speciale cu până la 85 la sută. Din nou Avocatul Poporului şi CCR au reuşit să anuleze acest demers. Deci simplu, dacă se doreşte, ele se vor tăia. Dacă nu se doreşte, ele nu se vor tăia şi atunci la vot românii pot să sancţioneze deputaţii şi senatorii”, a declarat Rareş Bogdan, potrivit news.ro.

Bogdan a adăugat că este mult dublu limbaj şi ipocrizie în politica din România.

”Cred că e foarte mult dublu limbaj şi foarte multă ipocrizie în politica românească, indiferent de politica românească. Pentru că oamenii care vin din afara politicii, sunt cel puţin trei oameni care au venit din afară, vin cu bună credinţă să rezolve problemele ţării. Problema e că politicienii vechi, crocodilii politicii româneşti, reuşesc să vină cu tot felul de tertipuri şi să facă balet. Se folosesc de oameni ca mine, de alţi oameni, după care să facă ceea ce ştiu ei mai bine, să ţină România în întuneric, simplu”, a declarat Rareş Bogdan.

articolul original.
❌