ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Kim trage cu rachete de croazieră pentru prima oară în 8 luni şi acuză americanii că fac repetiţie pentru invazie

17 August 2022 at 06:42
By: -
image

Două rachete de croazieră au fost trase din oraşul Onchon, de pe coasta de vest a Coreei de Nord, spre Marea Galbenă, miercuri dimineaţă, a declarat o sursă militară sud-coreeană sub obişnuita rezervă a anonimatului, fără a oferi detalii despre raza de acţiune, altitudinea rachetelor sau ora lansării, transmit Yonhap, Reuters şi AFP.

Publicitate

Autorităţile de informaţii sud-coreene şi americane desfășoară o analiză în acest sens, aliaţii menţinând o poziţie de pregătire fermă, a adăugat oficialul.

Lansările au loc în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite au început marţi un exerciţiu comun preliminar de patru zile, în vederea pregătirii pentru manevrele lor anuale Ulchi Freedom Shield, suspendate de mult timp, care vor avea loc între 22 august şi 1 septembrie.

Aceste exerciţii exasperează Phenianul, care le vede ca pe o repetiţie pentru o invazie.

Publicitate

De asemenea, rachetele au fost lansate după ce preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a ţinut miercuri o conferinţă de presă pentru a marca 100 de zile de la preluarea mandatului.

Yoon Suk-yeol a declarat că este dispus să ofere un ajutor economic eşalonat Coreei de Nord, dacă aceasta va pune capăt dezvoltării armelor nucleare şi va începe denuclearizarea, răspunzând la întrebări în timpul conferinţei de presă.

Coreea de Nord nu a mai testat o rachetă de croazieră din ianuarie, a precizat agenţia de presă Yonhap.

În timp ce Nordului îi este interzis să efectueze lansări folosind tehnologii de rachete balistice, conform rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, un astfel de tir cu rachete de croazieră nu reprezintă o încălcare a acestora.

Ultima dată când Phenianul a testat rachete balistice a fost pe 10 iulie.

Din ianuarie, Coreea de Nord a efectuat mai multe teste de armament, unele dintre ele încălcând sancţiunile existente, inclusiv lansarea unei rachete balistice intercontinentale, pentru prima dată din 2017.

Seulul şi Washingtonul consideră, de asemenea, că regimul lui Kim Jong Un ar putea efectua în curând un al şaptelea test nuclear.

articolul original.

Rachete balistice lansate de armata chineză au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei. Guvernul japonez a condamnat această acţiune

4 August 2022 at 13:28
image

Cinci rachete balistice lansate de armata chineză au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei. Anunţul a fost făcut joi de guvernul japonez, care a condamnat această acţiune.

Ministrul Apărării, Nobuo Kishi, a declarat că este pentru prima dată când o rachetă balistică aparţinând armatei chineze a aterizat în apele respective.

„Aceasta este o problemă gravă care priveşte securitatea naţională a ţării noastre şi siguranţa oamenilor”, a declarat Kishi. De asemenea, guvernul japonez a înaintat un protest diplomatic guvernului chinez, informează agenţia de presă The Mainichi.

Exerciţiile aeriene şi maritime ale armatei chineze au început joi dimineaţă în mai multe zone situate în jurul Taiwanului. Armata chineză a anunţat că exerciţiile se vor derula în perioada 4-8 august, cu o zi în plus faţă de durata comunicată iniţial.

Manevrele militare aeriene şi maritime cu muniţie reală se derulează inclusiv în apele teritoriale ale Taiwanului. Acestea sunt cele mai ample manevre militare organizate de China în jurul Taiwanului.

General american: China va depăşi Rusia şi Statele Unite, dacă nu facem ceva pentru a schimba acest lucru”

Anunțul vine după ce, anul trecut, statul chinez a testat o rachetă hipersonică, având capacitate nucleară. Însă, racheta a ratat ținta cu aproximativ 40 de kilometri. Generalul american John Hyten a făcut o serie de declarații referitoare la capacitățile militare ale Chinei, dar și despre progresele pe care SUA le face în acest sens.

”A numi China o ameninţare progresivă este un termen util, deoarece ritmul în care se mişcă China este uimitor. Având în vedere ritmul în care se mişcă şi traiectoria pe care se află, China va depăşi Rusia şi Statele Unite dacă nu facem ceva pentru a schimba acest lucru. Se va întâmpla. Aşa că eu cred că trebuie să facem ceva.

Nu este vorba doar despre Statele Unite, ci despre Statele Unite şi aliaţii noştri, deoarece ăsta este lucrul care schimbă cu adevărat jocul. Dacă este vorba doar de Statele Unite, va fi problematic în cinci ani. Însă dacă sunt Statele Unite şi aliaţii noştri, cred că vom fi bine o perioadă”, spune bărbatul.

articolul original.

China a lansat mai multe rachete balistice în timpul manevrelor militare din zona Taiwanului

4 August 2022 at 09:10
By: M.Ex.

Forțele armate chineze au lansat joi „mai multe” rachete balistice în apele din jurul Taiwanului în timpul manevrelor sale militare, a declarat Ministerul Apărării din Taipei, condamnând „acțiunile iraționale care subminează pacea regională”.
„Ministerul Apărării Naționale a informat că Partidul Comunist Chinez a lansat mai multe rachete balistice Dongfeng în apele din nord-estul și sud-vestul Taiwanului, începând în jurul orei 13:56 (05:56 a.m.)”, a anunțat ministerul taiwanez al Apărării într-o scurtă declarație.
Partea chineză a confirmat lansările. „Întreaga misiune de antrenament cu foc real a fost finalizată cu succes, iar controlul relevant al zonei aeriene și maritime este acum ridicat”, a susținut armata chineză.
Presa de stat chineză a relatat că exercițiile care au început joi au ca scop simularea unei „blocade” aeriene și maritime în jurul Taiwanului. Joi, imaginile au surprins elicoptere militare zburând pe lângă insula Pingtan, unul dintre cele mai apropiate puncte din Taiwan de China continentală.
Desfășurarea militară a fost o demonstrație deliberată de forță după ce Nancy Pelosi a părăsit Taiwan miercuri seară, cu destinația Coreea de Sud, una dintre ultimele opriri ale turneului din Asia care se încheie în Japonia în acest weekend. La câteva ore de la plecarea ei din Taipei, Ministerul Apărării al insulei a declarat că China a trimis peste 20 de avioane de luptă peste linia mediană din strâmtoarea Taiwan.
Presa chineză a prezentat joi harta exercițiilor, cele șase puncte alese de armata chineză înconjurând practic insula. Sursă hotnews.ro

articolul original.
  • There are no more articles
❌