ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 29 September 2022Ultimele Stiri

Corneliu Ștefan: 2 ani de proiecte, 2 ani de realizări ale administrației PSD Dâmbovița

28 September 2022 at 21:00

Am participat astăzi, 28 septembrie 2022, după multă vreme, la o ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic, în care au fost dezbătute o mică parte din multele și stufoasele probleme cu care se confruntă persoanele vârstnice.
Au venit în fața reprezentantului Guvernului în teritoriu – prefectul Claudia Gilia și a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, mai mulți membri din conducerea Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice. În fruntea acestei echipe de negociatori s-a aflat președintele Gheorghe Popa. De apreciat, încă din primele momente ale dezbaterii, faptul că reprezentanții bătrânilor din Dâmbovița au rămas aceiași oameni consecvenți, modești, dispuși să apere până în pânzele albe drepturile persoanelor vârstnice.

L-am întâlnit pe Gheorghe Popa în multiple ipostaze de lider, personalitatea, intransigența politicoasă totuși, nu au fost alterate de vreme și vremuri. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, indiferent de cine s-a aflat la putere la un moment dat, a avut același discurs, aceeași abordare directă a problematicii cu care se confruntă pensionarii. Președintele Asociației a spus că, în această perioadă, pensionarii se confruntă cu numeroase probleme generate de explozia prețurilor la energie electrică și gaze naturale, la alimente, medicamente și alte bunuri esențiale în existența de zi cu zi.

Gheorghe Popa a mai spus că asociațiile persoanelor vârstnice nu vor participa, în data de 2 octombrie, la mitingul organizat de liderul AUR, George Simion, pentru a nu implica persoanele vârstnice într-o acțiune cu caracter politic. Liderul Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice și-a arătat totuși neîncrederea și în actuala coaliție de guvernare, care s-a întâlnit de atâtea ori, dar nu au ajuns la un rezultat, la o soluție viabilă pentru țară, pentru cetățenii culcați la pământ de facturile enorme la utilități.

Temele discutate astăzi cu reprezentanții puterii locale au vizat preocuparea Casei Județene de Asigurări de Sănătate cu privire la modul în care furnizorii de servicii se ocupă de îngrijirea medicală la domiciliu a persoanelor vârstnice. Conducerea Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice voia să afle dacă aceste servicii acoperă toate nevoile medicale cu care se confruntă bătrânii bolnavi, netransportabili, care, zilnic sau periodic, au nevoie de asistență specială la domiciliu. Despre cum funcționează acest sistem, cum sunt asigurate serviciile, a vorbit celor prezenți Niculina Sandu, directorul economic al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița.

Din opiniile exprimate de unii participanți la întâlnire a reieșit că serviciile medicale la domiciliu ar putea fi îmbunătățite. Neajunsurile derivă din legislație și din finanțarea insuficientă a acestui segment medico-social. Mingea se află în terenul Ministerului Sănătății.

Deschiderea dezbaterilor i-a revenit prefectului Claudia Gilia, după care directoarea economică a CJAS, Niculina Sandu, a prezentat informarea cu privire la asigurarea îngrijirilor medicale la domiciliu.

A luat mai apoi cuvântul președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a vorbit despre ceea ce realizează în domeniul medical instituția pe care o coordonează, ținând cont de faptul că cea mai mare unitate sanitară din județ, respectiv Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, se află sub tutela administrativă a Consiliului Județean.

„Astăzi, lucrăm la un sediu nou de ambulatoriu, o clădire cu patru etaje, cu cabinete dotate cu aparatură la standarde europene. Avem, de asemenea, în lucru extinderea Secției de Primiri Urgențe, o investiție foarte importantă ținând cont că, în ultimii ani, am avut probleme mari, mai ales în perioada pandemiei, când UPU era în permanență extrem de aglomerată. Nu în ultimul rând, avem în derulare proiectul privind extinderea Secției Cardiologie și dotarea acestui departament cu un angiograf. Valoarea acestei investiții se ridică la două milioane de euro, întrega sumă destinată finanțării fiind asigurată de CJD. Am mai realizat un obiectiv unic în cei 30 de ani, scoțând toate posturile la concurs la Spitalul Județean, iar acum avem 37 de medici noi, tineri, care au venit pentru a profesa la Târgoviște din toată țara. Media de vârstă a acestor specialiști este de 36 de ani. Să știți că suntem mulțumiți de modul în care aceștia se comportă, de cum își fac meseria.

Nu în ultimul rând, amintesc de proiectul pe care l-am preluat de la dumneavoastră. Este vorba despre redeschiderea Secției Externe a Spitalului Județean de la Voinești. Am văzut că oamenii de pe Valea Dâmboviței sunt mulțumiți. Anul viitor, o să prindem o sumă mai mare pentru investiții, pentru dotarea cu aparatură medicală a acestei secții”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele Consiliului Județean le-a urat de bine și sănătate pensionarilor, cu ocazia sărbătorii, în data de 1 octombrie, a zilei internaționale a persoanelor vârstnice.

Ștefan Amuza a intervenit, ridicând o problemă cu care se confruntă de câteva luni bolnavii din Dâmbovița. La Spitalul Județean nu funcționează IRMN-ul și Computerul Tomograf (CT). Spune pensionarul că oamenii sunt orientați, când ajung la Spitalul Județean, către clinicile private care dețin astfel de aparatură medicală. Numai că aici, de multe ori, fie sunt refuzați, fie sunt obligați să plătească pentru investigații chiar dacă sunt asigurați și au asupra lor trimiteri de la medic. Niculina Sandu a încercat să lămurească problema, afirmând că nu se poate întâmpla un astfel de episod nedorit. Probabil a fost vorba despre o nerespectare a programării pentru investigații. Ștefan Amuza a insistat că nu a fost vorba de așa ceva. Asiguratul a plătit la respectiva clinică pentru efectuarea investigațiilor medicale. A intervenit și președintele CJD, care a precizat că la spital computerul tomograf funcționează, nu și aparatul IRMN, existând o problemă la instalația de răcire, problemă care va fi remediată.

A mai luat cuvântul și Ion Oproiu, care a apreciat implicarea reprezentanților Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean Dâmbovița în problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice. Liderul de sindicat a dezvoltat apoi tema serviciului medical la domiciliu care trebuie asigurat bătrânilor cu probleme mari de sănătate. Ion Oproiu a lăudat activitatea CJAS, dar a spus că nu este suficient. Mai trebuie făcute destule. Într-un stil care îl caracterizează, cu o mână mângâia, lauda activitatea instituțiilor implicate și cu cealaltă lovea. Ion Oproiu le-a cerut autorităților județene să solicite Guvernului României și Ministerului Sănătății să îmbunătățească aceste servicii medicale la domiciliu care sunt foarte importante, dar care sunt tratate cu superficialitate. A mai venit cu o propunere Ion Oproiu. Medicii care prestează profesional în spitalele de stat să nu mai acorde consultații și în clinicile private. A spus Oproiu că au fost motivați suficient financiar pentru a-și desfășura activitatea doar în unitățile sanitare de stat și ar trebui să-și facă acolo meseria cum trebuie.

A ridicat o problemă și Napoleon Dobra, președintele pensionarilor de pe Valea Dâmboviței, cetățeanul care a insistat pe lângă autoritățile județene pentru redeschiderea Secției de la Voinești a Spitalului Județean Târgoviște. Acum, Napoleon Dobra și-a exprimat din nou mulțumirea pentru faptul că unitatea medicală de la Voinești a fost reactivată. Ba mai mult decât atât, liderul vârstnicilor de pe Vale a spus că secția este extrem de solicitată și că s-ar impune sporirea capacității de cazare cu încă zece paturi. Președintele Consiliului Județean a promis că va analiza situația și va răspunde pozitiv propunerii venite din partea pensionarilor.

articolul original.
Ieri — 28 September 2022Ultimele Stiri

Fostul lider PNL, Ludovic Orban: ‘Dacă-l lași fără hârtie sau prompter, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului. PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu’

28 September 2022 at 16:48
image

Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a declarat, că PNL e într-un declin care se va accentua după ce PSD va prelua, de la anul, funcția de premier. Oricum, „PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”, președintele PSD, a mai spus Orban.

Cât despre premierul Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, Ludovic Orban a spus că acesta nu are stofă de candidat la prezidențiale, nu are o carieră politică și va înceta să mai aibă orice umbră de autoritate în PNL după ce va pierde funcția de premier. Orban a avut un comentariu ironic și despre capacitatea lui Ciucă de a comunica public.

Ce spune Ludovic Orban despre Nicolae Ciucă

„După rocadă, premierul Ciucă va avea mari probleme și va mai rămâne președinte al PNL doar dacă-l va sprijini Iohannis: Ciucă n-are nicio legătură cu liberalismul, cu PNL. Nu înțelege politică, nu înțelege economie, nu înțelege administrație. E un premier care nu-l reprezintă decât pe Iohannis, nu reprezintă electoratul PNL”, a afirmat Orban.

Acesta a mai susținut că Ciucă își va pierde autoritatea în PNL după ce nu va mai fi prim-ministru:

„Eu nu mi-l imaginez pe Ciucă în postura de candidat la președinție. Ciucă încă e acceptat ca președinte (al PNL) că are funcția de premier și are pâinea și cuțitul în materie de funcții, de alocări de resurse către clientela de partid. Când nu va mai fi premier, nu va mai avea această putere și nu va mai avea aboslut niciun fel de autoritate”.

Orban a insistat apoi că „Ciucă nu are o carieră politică”.

„Ciucă are mari probleme inclusiv în comunicarea cu cetățenii. Dacă-l lași fără hârtie sau prompter, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului”, a mai spus liderul partidului Forța Dreptei.

Orban: PNL a intrat deja într-un declin grav

Ludovic Orban a vorbit apoi despre situația în care se găsește fostul său partid în guvernarea alături de PSD. El a punctat că PNL „a intrat deja într-un declin grav, care se va accentua”, declin care nu poate fi acoperit de tot felul de sondaje comendate.

„PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu și e în postura de tovarăș de drum, dar în poziție secundară, care nu mai are capaicitatea de a impune vreo politică liberală. După preluarea de către PSD a poziției de premier, PNL nu va mai exista în actuala guvernare și asta va duce la prăbușirea PNL, că nu mai reprezintă pe nimeni decât pe sine și cei care dețin funcții sau sinecuri în structuri guvernamentale la nivel național și central”, a mai declarat Ludovic Orban, conform b1tv.ro

articolul original.

Deputatul PSD, Alfred Simonis, despre conflictul cu George Simion: Nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară

28 September 2022 at 08:55
Sursa foto: Antena 3

Deputatul PSD, Alfred Simonis, a declarat pentru RFI că nu este de acord că dacă-i „răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară.”

”Dumneavoastră spuneţi că dăm apă la moară, eu nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară. Mă rog, dacă dvs. vreţi să stăm să ne umilească George Simion prin Parlament şi să urle, să ne împingă şi noi să stăm cu mâinile la spate, eu nu sunt de acord cu asta, îmi pare foarte rău (…). Suntem oameni înainte de a fi parlamentari”, a spus Alfred Simonis.

Social-democratul a mai spus că liderul AUR are un tip de mesaj extremist pe care îl promovează pentru electoratul său, care „din păcate există în România.”

„Eu cred că cei care se uită la televizor înţeleg faptul că şi parlamentarii sunt oameni şi că uneori mai trebuie să-i şi răspunzi celui care te jigneşte, nu neapărat în acelaşi mod, dar să nu-l laşi să te intimideze, pentru că ceea ce încerca domnul Simion şi, mai periculos, acel domn Tănasă, pe care când e un scandal în Parlament, iar George Simion încearcă să atragă atenţia, atunci se află acest domn Tănasă, singura calitate a domniei sale este că urlă, are un timbru vocal foarte impozant, se aude cel mai bine din sală, urlă la fiecare şedinţă de plen şi are această calitate că are gura mare. De câte ori urlă pe tine, dacă nu răspunzi, dai senzaţia că eşti un căţeluş, o pisicuţă certată de George Simion şi Dan Tănasă. Iertaţi-mă şi pe mine şi pe colegii mei că nu vreau să-i las pe nişte descreieraţi să urle în urechea mea şi eu să nu răspund niciodată la nimic”, a mai spus Simonis.

Întrebat dacă aceste manifestări pot fi sancţionate, Simonis a arătat că pot fi sancţionate şi au fost sancţionate, cu tăierea unui procent din indemnizaţie, cu ridicarea personalului de la grupuri.

”Din păcate, lipsa de bun simţ şi nesimţirea n-o poţi corecta prin sancţiuni, o faci prin educaţie, iar domnii Simion, Tănasă şi ceilalţi nu mai pot fi educaţi la 45 de ani, 50 de ani, cât au acum”, a arătat deputatul PSD, scrie news.ro.

Citește și: Bâlbâieli politice la nivel înalt. PSD cere un raport suplimentar pentru eliminarea creșterilor salariale pentru parlamenari

articolul original.

Cătălin Drulă: Bode și Burduja au făcut matrapaslâcuri în acordarea împrumutului pentru Blue Air / În 2022, lucrurile sunt chiar mai grave. Vorbim de o țeapă, un Caritas, cu sute de mii de români păgubiți (VIDEO)

28 September 2022 at 07:54
image

Liderul USR, Cătălin Drulă, îi acuză pe liberalii Lucian Bode și Sebastian Burduja că au făcut „matrapaslâcuri” în acordarea ajutorului de stat pentru Blue Air în 2020, însă susține că în ceea ce privește anul 2022 „lucrurile sunt într-un fel chiar mai grave„ și „vorbim de o țeapă, de un Caritas, în care cei păgubiți au fost direct sute de mii de români”.

Cătălin Drulă (USR) lansează acuzații în scandalul Blue Air

„E un întreg rechizitoriu. Eu cred că cineva din Ministerul Finanțelor a vrut să se pună la adăpost și a spus totul dinainte într-un document care a scăpat pe un site oficial al statului român, îl puteți găsi pe site-ul Ministerului Finanțelor. Așa vedem matrapaslâcurile făcute de Bode și Burduja în acordarea acestui împrumut”, spune fostul ministru al Transporturilor.

„Dacă mergem înainte către anul 2022, aici lucrurile sunt într-un fel chiar mai grave. Dacă în 2020 puteam vorbi despre un viitor prejudiciu asupra bugetului de stat, în 2022 vorbim de o țeapă, de un Caritas, în care cei păgubiți au fost direct sute de mii de români. Avem scrisori disperate de la compania Blue Air în care ne spun că nu își mai pot plăti ratele, notifică statul român”, a adăugat liderul USR.

„Tot în luna mai, și asta este foarte interesant, preocuparea domnului Grindeanu era, în caz că statul preia această companie, să aibă grijă să nu ajungă la Ministerul Transporturilor așa cum fusese ordonanța din 2020. În luna mai, în Camera Deputaților, prin Comisia de transporturi, prin deputații PSD, la comanda domnului Grindeanu, a fost introdus un amendament și votat, în ciuda opoziției USR, astfel încât compania să ajungă la AAAS, fostul AVAS, cimitirul de relicve comuniste. Practic, domnul Grindeanu se pregătea pentru un faliment anunțat, dar nu le-a spus și românilor”, a mai spus el.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Femeile social-democrate și-au ales noua conducere

27 September 2022 at 17:57

Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) Bistrița-Năsăud și-a ales, astăzi, noua conducere. În urma conferinței de alegeri, în fruntea organizației OFSD Bistrița-Năsăud a fost desemnată doamna Camelia Tabără.

De asemenea, a fost constituit și Biroul Executiv de conducere al OFSD Bistrița-Năsăud:

• Secretar executiv: Borș Georgeta

• Vicepreședinți: Miheștean Maria Mărioara, Bidică Ionela, Abodi Susana, Șofroniciu Cristina Maria, Tomoroga Ioana, Cimuca Anca, Rus Nina, Darabont Cristina Emiliana, Simion Dina

• Membrii: Ulecan Maria, Oltean Doreta, Seni Gabriela Ana, Văsieș Anuța, Pop Corina, Serețean Sanda, Pașca Camelia, Pop Diana, Moișan Corina, Mate Ana, Șofronie Adela și Florea Mihaela

La conferința de alegeri au fost prezenți Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Județean BN și președinte PSD Bistrița-Năsăud, Natalia-Elena Intotero, deputat în Parlamentul României, vicepreședinte OFSD și președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean și președinte executiv PSD BN, Romeo Florian, primarul comunei Lechința și secretar executiv PSD BN, Bogdan Gruia Ivan, deputat în Parlamentul României și vicepreședinte PSD Bistrița-Năsăud, Daniel Suciu, deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al Camerei Deputaților și președinte executiv PSD Bistrița, Simona Duca, președintele Organizației de femei a PRORomânia Bistrița-Năsăud, Ecaterina Took, președintele Organizației de femei a UDMR Bistrița-Năsăud și Mioara Gaga-Seica, prim-vicepreședinte OFL Bistrița-Năsăud și președinte OFL Bistrița.

Programul de activitate al OFSD Bistrița-Năsăud pentru perioada 2022-2026 vizează implementarea tuturor proiectelor și acțiunilor de la nivel național cu respectarea specificului local. În această perioadă OFSD Bistrița-Năsăud va urmări cu prioritate următoarele obiective:

(1) Elaborarea ofertelor politice ale PSD pe baza principiului egalităţii de şanse adresate femeilor, în domeniul politic, economic, social şi cultural;

(2) Elaborarea de politici privind protecţia copiilor, a femeilor şi a familiei în societate şi îmbunătăţirea statutului acestora;

(3) Organizarea de acţiuni de pregătire în vederea promovării femeilor în structurile de decizie ale partidului şi pentru asumarea unor responsabilităţi şi demnităţi publice.

De asemenea, acțiunile cuprinse în programul de activitate al OFSD Bistrița-Năsăud pentru perioada 2022-2026 urmăresc implicarea femeilor social democrate în campanii umanitare și acțiuni de voluntariat.

articolul original.

Un nou an universitar cu inspirație și muncă, dar fără imitație și furt intelectual!

27 September 2022 at 14:02
By: Geo
image

„În aceste zile, instituțiile de învățământ superior din România au programate festivitățile de deschidere a noului an universitar. Pentru Iași, această perioadă este una cu o încărcătură emoțională deosebită. Încep cursurile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”. 

Toate cele cinci sunt instituții de stat, iar impactul acestora la viața socială, economică și culturală din Iași este unul uriaș. O singură cifră: însumat, aceste universități școlarizează la cele trei cicluri – licență, master și doctorat – aproximativ 50.000 de studenți care reprezintă 15% din populația municipiului. Numărul cursanților este relevant, dar mai important este aportul pe care-l aduc la dezvoltarea orașului și a zonei, la aerul tineresc și emancipat pe care-l imprimă comunității. 

Îi cunosc pe rectorii celor cinci universități și știu că fac eforturi pentru a îmbunătăți condițiile de studiu oferite studenților. Că se îngrijesc pentru confortul cadrelor didactice. Că investesc permanent în baza materială și în patrimoniul imobiliar, multe clădiri având însemnătate istorică. Atragerea de fonduri pentru cercetare, de finanțări nerambursabile, europene sau granturi, și realizarea de parteneriate cu firmele private din regiune sunt alte obiective importante. 

În funcțiile publice pe care le-am ocupat, de președinte al Consiliului Județean Iași și, acum, de senator, am înțeles necesitatea și urgența investițiilor în Educație, de la preșcolar la preuniversitar și până la academic. Și am făcut alocările și demersurile necesare. 

Mult timp, autoritățile locale din Iași au căutat un brand pentru oraș. Din punctul meu de vedere, acesta există demult: Educația. Prima universitate modernă a României aici a fost înființată și de-atunci învățământul superior a fost ridicat la rang de excelență. Iașul – Oxfordul României, iată o comparație deloc forțată. 

Acum, la început de nou an universitar, sper ca noi, oamenii politici, să găsim soluțiile pentru a aloca cât mai multe fonduri acestui domeniu prioritar. Profesorilor le doresc să aibă înțelepciune în a-i călăuzi pe tineri. Iar studenților le spun că prin perseverență și muncă cinstită vor reuși pe plan profesional. E singura cale. Imitația, furtul intelectual, necinstea trebuie să fie înfrânte de inovație, inspirație și moralitate. 

Le urez tuturor mult succes în noul an universitar! ” – senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași.

(Sursa: Departamentul de comunicare al PSD Iași)

articolul original.

Consilierii municipali ai PNL și USR au salvat 1.200.000 lei

27 September 2022 at 11:18
image

Prin intervenția pe care consilierii municipali ai PNL și USR au avut-o în cadrul ședinței din 27 septembrie au salvat bugetul municipiului Zalău.Astfel, pentru moment , suma de 1.200.000 lei propusă a fi alocată către Sport Club Municipal Zalău , bani veniți de la Guvernul României pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, a rămas în bugetul municipalității. Rămâne de văzut până când, deoarece se pare că scurgerea prin conducta SCM Zalău nu poate fi nici măcar redusă, și în nici un caz stopată.

Informațiile despre sumele de bani cheltuite de Sport Club Municipal Zalău, din 2019 și până în prezent, au reprezentat fără îndoială un subiect tabu până în prezent. Nici un consiliu local, nici cel de până în 2020, nici prezentul , nu a reușit să intră în posesia vre-unui raport cu privire la modul în care SCM Zalău a cheltuit sumele de bani alocate. Nici măcar la rectificările bugetare , pozitive- evident, consilierilor nu le-a fost prezentat nici un fel de raport. În cel mai fericit caz, aceștia au primit câteva sume sintetice, fără ca acestea să poată fi lămuritoare .

Chiar dacă , în conformitate cu regulamentul de funcționare al structurii aflate în subordinea Consiliului Local, directorul SCM avea obligația de a face informări către consilieri, acest lucru nu s-a întâmplat sau, așa cum am arătat anterior au fost transcmise informații doar cât să nu se poată spune că acestea lipsesc. Pentru a nu fi suspectați de vre-o dezinformare, vă sugerăm să consultați site-ul oficial al municipalității, deoarece orice informare oficială a Consiliului Local trebuie făcută în plenul consiliului, așadar în procesele verbale ale ședințelor acest lucru trebuie în mod obligatoriu să apară. Regulamentul nu prevede informarea fiecărui consilier în parte, ci informarea Consiluilui Local- adică în plen.

Pentru rectificarea bugetară din 27 septembrie, executivul Primăriei a propus Consiliului Local suplimentarea bugetului Sport Club Municipal, pentru această rectificare, cu suma de 1.200.000 lei, urmând ca într-o ședință viitoare să mai fie alocați încă 700.000 lei. Până acum, clubul sportiv al Primăriei Zalău a înghițit peste 1.200.000 de euro doar în acest an.

Însă, de această dată, mașina de vot PSD- UDMR nu a mai funcționat, astfel că cei nouă consilieri care s-au abținut de la vot, au reușit să salveze banii trimiși de Guvern. Deocamdată.

Concluzie: mâine, consilierii vor vota” într-o ședință de îndată, pe on line, și veți vota și mâine.” Rămâne de văzut dacă edilii vor insista cu aruncarea banilor pe fereastra SCM, sau sunt interesați, cu adevărat de comunitate, astfel încât rectificarea bugetului SCM Zalău să fie făcută după o analiză a cheltuielilor și prezentarea unui raport asupra acestora

articolul original.

Declaraţia anului la PSD. Deputatul Radu Cristescu, atac în rafală la adresa foştilor miniştri ai Sănătății: „O să vă ia lumea cu pietre, nu vă e ruşine?” – VIDEO

27 September 2022 at 12:51
image

Astăzi, 27 septembrie 2022, deputatul PSD de Satu Mare, a avut de la tribuna Parlamentului un discurs care a ajuns viral pe internet deoarece a spus lucrurilor pe nume.

Declaraţia anului vine de la Partidul Social Democrat. Membrul Camerei Deputaţilor a lansat o serie de atacuri în rafală la adresa mai multor persoane.

Radu Cristescu, declaraţia anului la PSD. A lansat atacuri la adresă mai multor foşti miniştri

Deputatul Radu Cristescu s-a arătat revoltat de faptul că statul român a cumpărat 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 în valoare de 1 miliard de euro. Având în vedere că nu a fost necesar un număr atât de mare, acum Guvernul României trebuie să mai achite 200 de milioane de euro pentru a le distruge.

Deputatul a lansat atacuri la adresa foştilor miniştri ai Sănătăţii şi nu numai. Este de neconceput cum absolut nimeni nu ia nicio măsură, fiind expuse aceste probleme grave tuturor românilor. Justiţia este în colaps şi se afla la mâna politicului. Aceştia oameni au pus în pericol securitatea naţională a statului român şi au otrăvit cetăţenii. Însă, aceştia oameni zburda liberi pe străzi după fraudele făcute pentru că sunt acoperiţi de preşedinte, premier, justiţie şi toate instituţiile statului.

„Am uitat să spun un lucru foarte important mai înainte. Vorbeşte un partid care a păgubit românii şi România cu un miliard de euro comandând 120 milioane de doze de vaccin. Ne mai costă 200 de milioane să le distrugem. Cine? Bârna a semnat, epilatoare Mihăilă şi Vlăduț Voiculescu care se culcă la 6 seara că nu are serviciu. Băi, nu vă e ruşine? Ipocriţilor, securiştilor, hoţilor care sunteţi. Chiar nu vă e ruşine, bai? O să vă ia lumea cu pietre. Aţi pus lumea să plătească 1 miliard de euro pentru hoţiile voastre de la Ministerul Sănătăţii. Nenorociţilor ce sunteţi. Cum va răbda pământul, ba? Mă uit şi la Stelica, Bârna hoţul, Coliban, Clotilde Armand, Fritz. Asta sunteţi voi mă, nişte hoţi care faceţi pe-a moraliştii. Am uitat să vă mai spun să nu mai intraţi câte doi în cabina de baie să vă pupaţi pe guriţa”, a transmis deputatul PSD Radu Cristescu.

România va suporta costurile de distrugere a dozelor de vaccin împotriva noului coronavirus

Ministrul Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila a declarat că România va trebui să suporte costurile de distrugere a dozelor de vaccin împotriva Covid-19 pe care nu le-a utilizat, potrivit Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

„Nu mai există niciun fel de interes, şi nu mă refer doar la interesul populaţiei, mă refer inclusiv la interesul oricui, fie să le cumpere, fie să le primească gratis. Deci nimeni nu vrea să le primească nici măcar gratis. Când expiră, trebuie să le distrugem”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

În raport se arata că sunt peste 8 milioane de doze care au fost deja achitate. Având în vedere că nu mai exista cerere, toate vaccinurile vor fi distruse.

„Se confirmă, încă o dată, ceea ce FACIAS spune de mai multe luni, că achizițiile de vaccinuri au fost făcute pe baza unor estimări nerealiste sau, mai rău, servind unor alte interese. Astfel, România nu doar că a suportat costurile de achiziție pentru milioane de doze care s-au dovedit a fi inutile ci va trebui și să suporte toate cheltuielile pentru distrugerea dozelor expirate. Practic, o afacere păguboasă de două ori pentru români și pentru România”, spune FACIAS.

Astfel, declarația anului vine de la Radu Critescu, deputat PSD de Satu Mare.

articolul original.

Un nou an universitar cu inspirație și muncă, dar fără imitație și furt intelectual!

27 September 2022 at 13:23
image

Un nou an universitar cu inspirație și muncă, dar fără imitație și furt intelectual!

„În aceste zile, instituțiile de învățământ superior din România au programate festivitățile de deschidere a noului an universitar. Pentru Iași, această perioadă este una cu o încărcătură emoțională deosebită. Încep cursurile la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” și Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”.

Toate cele cinci sunt instituții de stat, iar impactul acestora la viața socială, economică și culturală din Iași este unul uriaș. O singură cifră: însumat, aceste
universități școlarizează la cele trei cicluri – licență, master și doctorat – aproximativ 50.000 de studenți care reprezintă 15% din populația municipiului.

Numărul cursanților este relevant, dar mai important este aportul pe care-l aduc la dezvoltarea orașului și a zonei, la aerul tineresc și emancipat pe care-l imprimă comunității. Îi cunosc pe rectorii celor cinci universități și știu că fac eforturi pentru a îmbunătăți condițiile de studiu oferite studenților. Că se îngrijesc pentru confortul cadrelor didactice. Că investesc permanent în baza materială și în patrimoniul imobiliar, multe clădiri având însemnătate istorică. Atragerea de fonduri pentru cercetare, de finanțări nerambursabile, europene sau granturi, și realizarea de parteneriate cu firmele private din regiune sunt alte obiective importante.

În funcțiile publice pe care le-am ocupat, de președinte al Consiliului Județean Iași și, acum, de senator, am înțeles necesitatea și urgența investițiilor în Educație, de la preșcolar la preuniversitar și până la academic. Și am făcut alocările și demersurile necesare.

Mult timp, autoritățile locale din Iași au căutat un brand pentru oraș. Din punctul meu de vedere, acesta există demult: Educația. Prima universitate modernă a României aici a fost înființată și de-atunci învățământul superior a fost ridicat la rang de excelență. Iașul – Oxfordul României, iată o comparație deloc forțată.

Acum, la început de nou an universitar, sper ca noi, oamenii politici, să găsim soluțiile pentru a aloca cât mai multe fonduri acestui domeniu prioritar. Profesorilor le doresc să aibă înțelepciune în a-i călăuzi pe tineri. Iar studenților le spun că prin perseverență și muncă cinstită vor reuși pe plan profesional. E singura cale. Imitația, furtul intelectual, necinstea trebuie să fie înfrânte de
inovație, inspirație și moralitate”, senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

articolul original.

Scandal între deputații AUR și PSD pe majorarea salariilor demnitarilor: Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid

27 September 2022 at 12:18

Parlamentarii de la putere și din opoziție au strigat unii la alţii, marți, într-o dispută despre creșterea salariilor demnitarilor, la comisiile reunite de muncă şi de buget ale Camerei Deputaţilor.

După ce PSD a propus ca doar salariile aleșilor locali să crească, liderul AUR George Simion i-a acuzat că legiferează pentru „activului de partid”. Cei doi au ajuns să ţipe unul la celălalt în timp ce George Simion filma discuţiile, scrie stiripesurse.ro.

Deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a spus că prin modificările aduse proiectului de lege, vor creşte salariile a mii de români din administraţiile publice locale.

„Tu poţi să trăieşti cu 2.000 de lei? George, vrem să le creştem salariile oamenilor, George, cresc salariile oamenilor”, a ţipat deputatul Gabriel Zetea la Simion.

”Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid”, a răspuns Simion, pe acelaşi ton ridicat. ”Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreţi să le măriţi tot lor, tot la ăştia, tot la demnitari”, i-a spus Simion deputatului PSD.

”Nu e adevărat, să vă fie ruşine! Ai fost într-o primărie? Ai fost într-o singură primărie? Când ai intrat ultima dată într-o primărie?”, a continuat Zetea, apropiindu-se de liderul AUR care filma dezbaterile.

”Sunteţi nişte mincinoşi”, a spus şi Simion.

”Nu vă mai bateţi joc de angajaţii din primării, nu vă mai bateţi joc de români şi nu îi minţiţi”, a spus Zetea, nervos.

”Vă creşteţi vouă salariile, vouă, activului de partid”, a intervenit şi deputatul AUR Dan Tănasă.

”Pe primarii ăştia îi scoală cineva din pat, noaptea la ora 3 şi îi forţează să se ducă primari? Nu vă e ruşine? Unu din trei români lucrează pe 1.500 de lei şi vor vreţi să creşteţi salariile la primari”, a spus Tănasă.

”La oameni, la zeci de mii de români”, a răspuns Zetea.

George Simion l-a acuzat de minciună şi pe preşedintele comisiei, Adrian Solomon, de la PSD. ”Minţiţi ca un ordinar”, a spus Simion.

”Doamna Georgeta Simeleone, vă rog frumos, nu aveţi glas”, a replicat Solomon, făcând aluzie la lidera partidului de extremă drapta Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI), condus de Giorgia Meloni, care a câştigat alegerile în Italia.

”Cum mi-aţi spus? Nu vă e ruşine? Vă măriţi salariile! Ordinarule”, a spus George Simion.

„Extraordinarule!”, i-a răspuns, ironic, Solomon.

Deputatul USR Claudiu Năsui a arătat că nu există soluţii individuale şi trebuie luate măsuri astfel încât să crească toate salariile din România pentru a face faţă creşterii de preţuri.

„Dacă creşteţi numai la primari, numai la parlamentari, nu ne merge mai bine. Dacă vreţi să faceţi faţă creşterii de preţuri, facturilor şi aşa mai departe trebuie să luăm măsuri care cresc toate salariile din România. Îmi doresc să eliminăm ambele creşteri de salarii, şi cea pentru parlamentari şi cea pentru primari. Dacă există soluţii, trebuie implementate pentru toată lumea”, a argumentat deputatul USR.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon a punctat faptul că OUG 115/2022 avea aplicabilitate până la 31 decembrie.

„Până la 31 decembrie are această ordonanţă aplicabilitate, şi pe urmă adio. (…) Dar vă place tuturor să faceţi din ţânţar armăsar. Nu şi-a mărit nimeni nici un salariu, camera decizională este aici – Camera Deputaţilor. Prin urmare, Ordonanţa 115 se referă la creşteri de salarii pentru toată lumea din sistemul bugetar care (…) nu a atins salariul maxim. Guvernul PNL-USR nu le-au făcut la timp, dacă ar fi făcut la timp, nu era nicio problemă”, a spus deputatul PSD.

Deputatul neafiliat Dumitru Coarnă a cerut eliminarea proiectului de pe ordinea de zi. „Avem legi pe care le-am votat, pe care le-am publicat în Monitorul Oficial şi nu le aplicăm. Hai să găsim soluţia, să eliminăm această lege astăzi şi să reglementăm pentru viitor. (…) Dacă preţurile cresc în ritmul ăsta, veţi rămâne şi fără primari”, a avertizat deputatul.

Potrivit deputatul PNL Raluca Turcan, la Senat proiectul a suferit „nişte modificări inacceptabile” şi s-a creat impresia că legiuitorul îşi majorează leafa”. „Şi, din nefericire, unele discursuri sau abordări politicianiste şi-au făcut loc în spaţiul public. Cred că se impune să discutăm puţin mai asumat ceea ce se întâmplă cu salarizarea unor oameni, fie că sunt din sectorul public sau privat, într-un context economic dificil”, a adăugat aceasta.

Liderul deputaţilor AUR, Antonio Andruşceac, a solicitat eliminarea discriminărilor salariale şi a anunţat că AUR doreşte respingerea proiectului în totalitate.

Deputata USR Oana Ţoiu i-a acuzat pe cei din comisie „că ridică din umeri”, formaţiunea sa fiind singura care a votat, la Senat, împotriva creşterii salariilor parlamentarilor.

Deputatul PSD Nicolae Pavelescu a anunţat că va vota creşterile salariale pentru parlamentari. „Eu am înţeles că plenul Camerei Deputaţilor ne-a mandat să discutăm amendamentul de la Senat. Aş vrea să discutăm amendamentul ăla, care este, şi să-l votăm. Eu n-am venit aici în haită, să nu mă filmaţi pe mine”, s-a adresat acestuia liderului AUR, George Simon, care filma dezbaterile. „Aşa că voi vota pentru creşterile salariale pentru parlamentari”, a completat Pavelescu.

Deputata UDMR Eva Csep a susţinut majorarea salarială a primarilor, argumentând că edilii localităţilor şi administraţiile locale au nevoie de ajutorul parlamentarilor. Ea a cerut „un pic de respect” pentru dezvoltarea comunităţilor locale: „Vă rog un pic de respect din partea colegilor. (…) Da, primăriile şi comunităţile locale au nevoie de autorul nostru”.

La dezbaterile pe articole, deputaţii au avut intervenţii simultane, după care au strigat mai multe minute unii la alţii, unora fiind-le tăiate microfoanelor.

articolul original.

Salariile senatorilor și deputaților nu vor mai crește. Coaliția de Guvernare a stabilit majorări salariale doar pentru administrațiile locale | AUDIO

27 September 2022 at 10:53
image

Salariile senatorilor și deputaților nu vor mai crește. Partidele din Coaliţia de Guvernare au stabilit să anuleze majorările salariale pentru parlamentari și ca salariile să fie crescute doar în administraţia locală. Așa spun surse parlamentare. Camera Deputaţilor ar urma să dezbată Ordonanţa care majorează indemnizaţiile demnitarilor, care a trecut săptămâna trecută de Senat.

La începutul ședinței din Cameră, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a cerut ca modificările să fie făcute în Comisia de Muncă – și apoi să revină la vot.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/27sept-13-Simonis-nu-mai-marim-salariile-la-parlamentari.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pentru a elimina suspiciunile apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și pentru a îndrepta o eroare majoră, spun eu, făcută de colegii noștri la Senat, am să vă rog să acceptați ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu Plenul cu mandat ferm, cu mandat ferm din partea Plenului Camerei Deputaților de a elimina din legea trecută de la Senat creșterile salariale pentru parlamentari. Repet, cu mandat ferm din partea Camerei Deputaților pentru membrii Comisiei pentru Muncă de a elimina acel articol care face referire la creșterile salariale pentru parlamentari”, a spus Alfred Simonis.

„Festival al ipocriziei” – așa și-au botezat singuri parlamentarii ședința de marți

A fost un schimb de replici USR-AUR. Reprezentanții USR au subliniat că partidele din Coaliția de Guvernare joacă teatru pentru că aceleași formațiuni votau în urmă cu o săptămână creșterea salariilor pentru demnitari:

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/27sept-13-USR-versus-AUR.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

AUR a cerut ca Ordonanța să fie respinsă cu totul

Să nu fie lăsate nici măcar majorările de salarii pentru șefi de consilii județene, adjuncți, primari și restul aleșilor.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/27sept-13-Simion-sa-respingem-ordonanta-cu-totul.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este o mare rușine ce s-a întâmplat cu acel artificiu introdus de UDMR cu 10 minute înainte. Să le fie rușine senatorilor care au trecut prin acel artificiu. Opinia publică din România este absolut, pe drept cuvânt, ultragiată. Grupul parlamentar AUR vă solicită întrunirea Comisiilor de Muncă și Buget într-o ședință comun paralelă cu Plenul și respingerea în integralitate a acestei ordonanțe”, a spus liderul AUR.

Turos Lorand și Fejer Laszlo-Odon sunt cei doi senatori UDMR care au introdus creșterea indemnizației lunare pentru cei care ocupă funcții publice

Toate partidele au votat săptămâna trecută un amendament depus de UDMR care prevedea creșteri salariale pentru parlamentari, aleși locali și funcționari care lucrează în sistemul de legiferare.

Votul venea la câteva ore după ce Curtea Constituţională a stabilit că prevederi anterioare prin care erau majorate salariile demnitarilor încalcă legea fundamentală a țării.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: FMI a revizuit în creștere prognoza privind economia României. Fondul recomandă eliminarea treptată a plafoanelor și reforma pensiilor și salariilor

articolul original.

Bâlbâieli politice la nivel înalt. PSD cere un raport suplimentar pentru eliminarea creșterilor salariale pentru parlamenari

27 September 2022 at 08:25

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a cerut, marți, un raport suplimentar pentru eliminarea creșterilor salariale pentru parlamentari.

„Pentru a elimina suspiciunile apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și pentru a îndrepta o eroare majoră făcută de colegii de la Senat, vă rog să acceptați ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu plenul, cu mandat ferm din partea plenului Camerei Deputaților de a elimina din legea trecută de Senat creșterile salariale pentru parlamentari”, a spus Alfred Simonis. În favoarea propunerii au votat 170 de deputați, iar cinci s-au abținut.

Reamintim că săptămâna trecută, Senatul a aprobat un amendament propus de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon, prin care indemnizațiile demnitarilor ar urma să se majoreze, scrie stiripesurse.ro.

PSD a anunțat, miercuri, căva propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri.

Citește și: Pe cine mizează PNL pentru alegerile prezidențiale din 2024: Nu trebuie să ne ascundem

articolul original.

Claudiu Năsui acuză PSD și PNL că sabotează eliminarea măririlor de salarii la parlamentari și primari: Credem că doar parlamentarii vor fi scoși din ecuație, lăsând acolo toate celelalte categorii de bugetari (VIDEO)

27 September 2022 at 10:32
image

Deputatul USR Claudiu Năsui a acuzat PSD și PNL că au lipsit de la ședința în care „trebuiau să elimine mărirea salariilor parlamentarilor și primarilor”. „Este unul dintre tertipurile la care coaliția credem că va apela, anume să scoată numai parlamentarii din ecuație, lăsând acolo toate celelalte categorii de bugetari”, a spus el, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Claudiu Năsui acuză PSD și PNL că sabotează eliminarea măririlor de salarii la parlamentari și primari

„După ce au votat pe repede înainte la Senat mărirea cu 25% a propriilor lor salarii plus a foarte multor categorii de bugetari, au promis apoi, s-au bătut cu pumnul în piept dimineața la tribună, în fața plenului, că vor rectifica acest lucru și că a fost o greșeală, după care, în momentul în care trebuiau să facă lucrul acesta efectiv, nu au mai venit la ședință. De la PSD a venit o singură persoană, ei sunt 10, trebuiau să vină 10, a venit unul singur, la PNL din nouă persoane au venit trei”, a declarat deputatul USR.

„Practic, nu a fost cvorum (…). Acum are loc din nou o ședință reunită, de data aceasta, a comisiilor de muncă și de buget, în care să vedem în ce măsură o să facă majoritatea parlamentară lucrul acesta. Noi ceea ce solicităm este să nu fie crescute nici salariile parlamentarilor, nici cele ale primarilor sau viceprimarilor. Motivul pentru care solicităm lucrul acesta este pentru că nu e normal ca într-o perioadă de criză să creștem numai la cei care au putere și influență politică. Ce ar trebui să facă statul român sunt politici care să crească toate salariile (…), dar în niciun caz nu salvarea doar pentru câteva categorii de personal privilegiate prin acccesul pe care îl au la putere”, a continuat Claudiu Năsui.

Întrebat dacă există posibilitatea ca în cele din urmă să fie adoptat amendamentul, el a adăugat: „Este unul dintre tertipurile la care coaliția credem că va apela, anume să scoată numai parlamentarii din ecuație, lăsând acolo toate celelalte categorii de bugetari, în speță primarii, viceprimarii, președinții din consilii județene, vicepreședinții ș.a.m.d”.

articolul original.

Florin Citu: Acest ritm de creștere al cheltuielilor este nesustenabil și va duce inevitabil la creșteri de taxe/taxe noi sau la incapacitate de plată

27 September 2022 at 06:22

Fostul premier Florin Citu sustine ca acest ritm de creștere al cheltuielilor este nesustenabil și va duce inevitabil la creșteri de taxe/taxe noi sau la incapacitate de plată.

”Bomba cu ceas din execuția bugetară.

Luna august este a două luna consecutivă în acest în an în care deficitul bugetar lunar este mai mare decât cel de anul trecut pentru luna resepctiva.
În luna august 2022 deficitul bugetar a fost de 6,4 miliarde lei vs 5,3 miliarde lei în august 2021.

Foarte periculos este ce se intamplă cu cheltuielile cu dobânzile și cu subvențiile. Cheltuielile cu dobânzile în august 2022 au crescut cu 109% (!!!) față de luna august 2021. Iar cheltuielile cu subvențiile cu 166% (!!!) față de aceeași luna a anului trecut.
În primul rând aceste cheltuieli nu se justifică când sunt banii din PNRR, 3,7 miliarde euro, care stau în conturile BNR. Încă așteptăm instituțiile statului să intervină și să oprească acest jaf din banul public pe care îl face PSD prin MF.

În alt doilea rând, acest ritm de creștere al cheltuielilor este nesustenabil și va duce inevitabil la creșteri de taxe/taxe noi sau la incapacitate de plată.
Trebuie luate măsuri, URGENT, pentru reforma administrației publice (jalon în PNRR) și reducerea cheltuielilor bugetare.”, a scris Citu, pe Facebook.

articolul original.

Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița: De 2 ani, construim împreună!

27 September 2022 at 06:22
image

Au trecut doi ani de când, la conducerea județului Dâmbovița, se află echipa PSD condusă de președintele Corneliu Ștefan. Un nou avânt, o resetare a social-democrației în județ, un nou mod de comunicare, de relaționare, de abordare a problemelor comunității. Un stil de lucru revigorant, care a contat atât pentru organizația PSD cât și pentru administrația publică locală și județeană.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, în ochii cetățenilor dâmbovițeni, au fost apreciate atât coeziunea echipei Corneliu Ștefan, proiectele puse pe tapet, cât și jocul politic electoral, care a fost unul curat, bazat pe inițiative, pe deschidere, comunicare și convingere.

„Pe 27 septembrie 2020, proiectele politice și administrative ale PSD erau confirmate de votul majorității dâmbovițenilor. Fiecare primar, consilier local sau județean, precum și conducerea Consiliului Județean Dâmbovița își onorează promisiunile făcute!

Toate propunerile noastre se regăsesc în proiecte de peste 1 miliard de euro: sunt lucrări demarate, avem contracte de anvergură semnate, dar și protocoale încheiate cu ministere cheie în dezvoltarea județului nostru”, a precizat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, la doi ani de la scrutinul electoral din septembrie 2020.

A mai spus liderul PSD Dâmbovița că toate realizările de până acum au fost posibile datorită unui element foarte important: munca în echipă, fără de care, în politică, în administrație, în implementarea unor proiecte de inters comunitar, nu se poate realiza nimic.

„Prioritățile mandatului nostru au fost stabilite de locuitorii acestui județ și de nevoile fiecărei comunități în parte, chiar dacă acestea au avut un fundament politic, scopul fiind acela de elimina decalajele dintre mediul rural și urban și pentru a îmbunătăți viața fiecărui dâmbovițean. Dâmbovița urmează parcursul unui județ care va deveni un motor și un pol de dezvoltare al regiunii noastre”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Liderul PSD Dâmbovița și președinte al Consiliului Județean Dâmbovița a mulțumit dâmbovițenilor pentru încredere și a promis că pe 29 octombrie va prezenta, în detaliu, tot ceea ce a realizat în județ împreună cu echipa pe care o coordonează la CJD.

articolul original.

Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘Nu m-am certat cu domnul premier. Probabil a fost presat din partid de anumiţi oameni’

26 September 2022 at 20:00
image

Invitat în cadrul emisiunii „Subiectiv”, ministrul Marius Budăi a vorbit despre relaţia pe care o are cu Nicolae Ciucă, premierul catalogând propunerile PSD privind majorarea pensiilor și a salariului minim drept „populiste”, recomandându-i lui ministrului Budăi să citească fişa postului.

„Nu m-am certat cu domnul premier. Probabil a fost şi dumnealui presat din partid de anumiţi oameni, dar eu vreau să vă spun că am o relaţie extrem de bună şi extrem de corectă cu domnul premier. Eu personal am fost şi la multe şedinţe de coaliţie şi am văzut că discuţiile dintre preşedintele partidului PSD, Marcel Ciolacu şi premierul României sunt extrem de constructive şi restul declaraţiilor colegilor liberali chiar nu o să le comentez până când nu se va lua decizia finală, urmând ca ulterior să mă mai gândesc dacă să le dau o replică sau nu, pentru că totuşi au fost declaraţii extrem de nelalocul lor.

Nu am văzut ca domnul prim-ministru să fie extrem de supărat pe mine. Da, a spus să nu aruncăm cifre. Nu a fost nicio aruncare de cifre. Eu am ieşit foarte clar şi am spus că astea sunt propunerile PSD.

M-am înţeles tot timpul bine cu domnul prim-ministru şi mă înţeleg şi acum. Avem o relaţie colegială extrem de corectă şi până la urmă, pe o anumită ierarhie”, a precizat ministrul Marius Budăi, în la Antena 3.

articolul original.

Ionuț Stroe, despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: Am înțeles că nu e voba de niciun plagiat

26 September 2022 at 19:45
image

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuţ Stroe a susținut luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu, că nu e voba de niciun plagiat.

”Astăzi l-am ascultat foarte bine pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu, din capul locului am înţeles că nu este voba de niciun plagiat. Aceste referiri sunt făcute în legătură cu nişte îndrumare de curs, nişte documente suport care practic susţin şi sprijină şi ajută studenţii să înţeleagă mai bine, să pună în practică, sunt descrise anumite schiţe, opţiuni în rezolvarea unor probleme, în niciun caz despre lucrări publicate sau care să intră sub incidenţa drepturilor de autor”, a spus Ionuţ Stroe despre acuzaţiile aduse ministrului Educaţiei.

Liberalul l-a apărat pe ministrul Cîmpeanu, arătând că ”nu a sustras nicio informaţie de la nicio altă persoană”.â

”Acest suport de curs se perpetuează de la o generaţie la alta, sunt lucruri care se preiau de la un profesor la altul. Având în vedere că nu este o lucrare cu pretenţia dreptului de autor, de niciun fel de document ştiinţific, că lucrurile acestea sunt un îndrumar, da, percepţia publică ar putea să pară că sunt asemănătoare cu alte cursuri de la alte facultăţi”, a mai explicat el.

Despre o retragere a sprijinului politic de către PNL, Ionuţ Stroe a spus că ”nu s-a luat în discuţie, conducerea partidului nu s-a reunit pentru a discuta acest subiect”.

Ionuţ Stroe a mai afirmat, despre remanierea guvernamentală, că ”există o evaluare permanentă pe care premierul o face fiecărui membru al guvernului său, o monitorizare a rezultatelor şi a ministerelor implicate în PNRR”.

”Probabil că premierul, când va considera oportun să facă această remaniere, va anunţa public numele tuturor pe care doreşte să îi înlocuiască. Deocamdată nu există această decizie, în partid nu am discutat acest subect şi cred că iniţiatorul acestui dialog sau discuţie va trebui să fie prim-ministrul”, a declarat Stroe.

Despre declaraţiile publice ale liderilor PSD privind dorinţa de a se face o remaniere, Ionuț Stroe a spus: ”Nu e un secret că PSD a anunţat chiar public acest lucru, că PSD are anumite opţiuni, dar PSD ar trebui să vină cu toate aceste lucrurui în cadrul coaliţiei iar decizia este a prim-ministrului. Mai degrabă în spaţiul public au venit”, scrie news.ro

articolul original.

Sorin Cîmpeanu, nou scandal de plagiat. Secretar de stat PSD: Cât timp ţii în funcţie un om pătat, îţi faci rău propriului partid / Riscăm să transformăm marele proiect ”România educată” în ”România eşuată”

26 September 2022 at 18:52
image

Atât timp cât ţii în funcţie un om care e pătat, îţi faci rău propriului partid – așa a reacționat Bogdan-Radu Balanişcu (PSD), secretar de stat la Ministerul Mediului, în noul scandal de plagiat care-l are în centru pe Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației și cel care ar trebui să se ocupe de implementarea programului „România educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Balanişcu a mai susținut că dacă o ținem în acest ritm, riscăm să transformăm marele proiect al lui Iohannis din ”România educată” în ”România eşuată”.

Reacție din PSD la noul scandal de plagiat al lui Cîmpeanu (PNL)

Bogdan-Radu Balanişcu a început prin a spune că plagiatul nu trebuie tolerat, mai ales la politicieni și celelalte persoane care dețin funcții publice. În schimb, nu se poate pune problema dacă PSD îi va retrage sau nu sprijinul politic lui Cîmpeanu: „Este o chestiune de bucătărie internă a celor de la PNL”.

El a mai precizat că o eventuală decizie de remaniere a ministrului Cîmpeanu „este o decizie internă a celor de la PNL ce fac, după ce se termină ancheta respectivă”.

„Ce ştiu este că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat din punctul acesta de vedere, îţi faci rău propriului partid, şi asta este o chestiune la care ar trebui să se gândească cei de la PNL”, a continuat Bogdan-Radu Balanişcu la Profit News TV, potrivit News.ro.

Secretar de stat PSD: Riscăm să transformăm proiectul lui Iohannis din ”România educată” în ”România eşuată”

Cât despre proiectele noilor Legi ale Educației, așa cum au fost ele propuse de Sorin Cîmpeanu pornind de la programul „România educată”, social-democratul a susținut îl îngrijorează ce se discută în spațiul public vizavi de ele.

„Riscăm să transformăm marele proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din ”România educată” în ”România eşuată”, cu aceste legi şi am încredere în colegii mei social-democraţi că vor veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente astfel încât să găsim o cale, împreună cu colegii din coaliţie, ca aceste legi să facă bine ţării. În momentul acesta riscăm să îi dăm deoparte pe tinerii din mediul rural care doresc să înveţe”, a mai declarat secretarul de stat, potrivit News.ro.

Reacția social-democratului vine după ce jurnalista de investigație Emilia Şercan a scris, pentru PressOne, că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-ar fi însușit prin plagiat, într-un curs de specialitate, 13 capitole publicate anterior sub semnătura altor profesori de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Numele autorilor originali au fost înlocuite cu numele lui Cîmpeanu în ediția din 2006, în care jurnalista a descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă.

articolul original.

PSD va susține în Parlament plafonarea prețurilor la energie electrică în funcție de consumul lunar

26 September 2022 at 16:00
image

Grupul senatorilor PSD va susține în comisiile de specialitate și în plen modificarea OUG privind plafonarea prețurilor la energie electrică până pe 31 august 2023 în sensul în care calculul să se facă în funcție de consumul lunar realizat de fiecare consumator și nu în funcție de media consumului pe anul trecut, așa cum prevede OUG în prezent, spun surse din partid.

De asemenea, PSD va propune ca de prețurile plafonate la energie să beneficieze și bisericile, distribuitorii de medicamente si transportul public.

PSD va susține în Parlament plafonarea prețurilor

Amendamentele pe care le va susține PSD în Senat spun că prețul final facturat plafonat de către furnizorii de energie electrică sunt:

„ – maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum este cuprins între 0-100 KWh inclusiv; în cazul clienților casnici, care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza declarației pe propria răspundere, plafonul maxim al consumului de 100 kWh nu se aplică, tariful fiind de 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru întreg consumul realizat”

„ – maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum a fost între 100,01-300 kWh, pentru o cantitate de 255 kWh din consumul lunar realizat. Consumul de energie electrică ce depășește 255 KWh/lună se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1)”

„ – maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar realizat la locul de consum, în cazul întreprinderilor mici și mijlocii, astfel cum sunt definite în Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare IMM-uri, al operatorilor economici din domeniul industriei alimentare, al prestatorilor publici și privați de servicii de utilitate publică, inclusiv transportul public electric, al prestatorilor acreditaţi, publici şi privaţi, de servicii sociale în baza declarației pe propria răspundere a reprezentantului legal. Diferența de consum lunar de energie electrică se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1)”

„ – maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul integral al spitalelor publice și private definite conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, al producătorilor de medicamente, al distribuitorilor angro de medicamente și al unităților farmaceutice care dețin și utilizează lanț de frig, al unităților de învățământ publice și private, definite conform Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, precum și al creșelor, al furnizorilor publici și privați de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum și a regulamentelor-cadru de organizare și funcționare a serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare”

„ – maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul lunar, realizat la locul de consum, pentru instituțiile publice, altele decât cele prevăzute la lit. d), precum și pentru lăcașurile de cult recunoscute oficial în România, potrivit Legii 489/2006 privind libertatea religioasă. Diferența de consum lunar de energie electrică se facturează conform prevederilor art. 5 alin. (1)”

articolul original.
❌