ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cererea de proiecte IT noi ar putea să scadă cu până la 20% în ultima parte a anului

20 September 2022 at 07:54
image

Perspectiva declanșării, în viitorul apropiat, a unei noi crize economice globale, anticipată de războiul din Ucraina, de creșterea prețurilor la energie, de inflație și costurile mai mari pentru viața de zi cu zi determină deja activarea unor mecanisme de protecție în rândul companiilor, care blochează proiecte de inovație în IT, considerate neesențiale desfășurării activității curente.

Clienții sunt mai reținuți, în această perioadă, și devin mai atenți la cum își cheltuie banii. Acest lucru însă nu indică o lipsă a fondurilor, pentru că în piață există bani. Dacă, înainte, companiile se axau pe livrarea proiectelor, pe viteza de dezvoltare și cereau contractual echipe cu mulți developeri care să finalizeze rapid proiectele, acum doresc echipe mai mici, cu expertiză multidisciplinară, care să livreze într-un timp acceptabil, într-un buget, însă, mai mic. Ce va fi diferit, însă, într-o viitoare criză, cu potențial impact major asupra industriei de IT din regiune, are legătură cu creșterea salariilor developerilor de aici, care se apropie de cele din Vest, aspect care poate determina direcționarea proiectelor în țări cu costuri mai mici, precum India”, spune Mihai Filip (foto), CEO OVES Enterprise, menționând că se așteaptă, de această dată, la o scădere a cererii de proiecte în perioada următoare cu până la 20%.

Efecte asupra pieței de software

În ceea ce privește programatorii, scăderea cererii și redirecționarea proiectelor dinspre România și regiune în alte țări va determina mai multe schimbări. În primă fază, developerii vor încerca să schimbe proiectele în care sunt implicați, în căutarea unor fee-uri mai mari, după care vor reduce din costurile practicate, pentru a putea accesa proiecte interesante, care să îi motiveze. Asta, în contextul în care companiile nu vor fi dispuse să plătească rate-uri la același nivel, iar developerii vor fi nevoiți să ia o decizie în acest sens, în încercarea de a diminua riscul pierderii de proiecte.

Schimbări vor apărea și în rândul companiilor de software care vor modifica structura echipelor introducând pe proiecte și developeri cu mai puțină experiență și asumându-și o durată mai mare pentru realizarea acestora. Totodată, vor diversifica și portofoliul de produse și servicii, targetând mai multe industrii, dar și companii din mai multe țări.

În acest moment, la OVES Enterprise ne menținem planul de a ajunge la 200 de developeri până la finalul anului și încercăm să ne diversificăm cât de mult portofoliul. Totodată, am crescut echipa de vânzări și de marketing pentru a accelera creșterea numărului de clienți. Sperăm, odată cu deschiderea biroului din SUA, la finalul anului, să obținem și mai mulți clienți din acesta regiune și ne adaptăm strategia de alocare a resurselor către clienți, încercând să fim cât mai eficienți, menținând fee-urile actuale”, mai spune Mihai Filip.

Impactul conflictului din Ucraina

Cât privește companiile, pe lângă gestionarea mai atentă a bugetelor, se orientează și către alte țări din regiune, precum Serbia, Bulgaria, Polonia, în încercarea de a diminua riscurile. Firmele mari încearcă sa minimizeze riscul cu dezvoltare prin răspândirea la nivel global, având centre de dezvoltare împrăștiate pe glob: în partea aceasta a Europei, în India, SUA și, mai nou, chiar și în Africa.

Astfel, în doar 7 luni de la începerea războiului din Ucraina, dinamica industriei de IT din România s-a schimbat radical, de la o cerere mare de programatori și proiecte care necesitau să fie livrate cât mai rapid, la o scădere a cererii ce determină o reașezare a pieței la toate nivelurile.

articolul original.

Programatorii freelanceri din România pot câștiga până la 10.000 de dolari lunar, mai mult decât developerii angajați, conform calculatorului de plăți Lemon.io

14 September 2022 at 16:57
  • Un programator freelancer poate câștiga de la 10 la 125 de dolari pe oră.
  • Onorariile developerilor din România sunt la un nivel similar cu cel al programatorilor din țări precum Polonia, Bulgaria, Moldova, Ungaria sau Cehia, pentru majoritatea limbajelor de programare.
  • Continuă discrepanța dintre Vestul și Estul bătrânului continent. Italia, Germania, Spania sau Malta au fee-uri mai mari față de țările est-europene – pe aceeași specializare și nivel de competență.

București, 14 septembrie 2022: Un programator din România care lucrează în regim self-employed poate câștiga de la 10 la 125 de dolari pe oră, în funcție de nivelul de experiență, de la Junior la Tech Lead, și a specializării, până la 10.000 de dolari lunar, mai mult decât poate câștiga un programator angajat, conform calculatorului de plăți Lemon.io.

Ce este calculatorul de plăți Lemon.io?

 

Lemon.io, start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi pentru programatorii independenți, a creat un calculator de plăți care oferă informații transparente despre onorariile pe care developerii înscriși pe platformă le pot câștiga, în funcție de limbajele de programare cunoscute, nivelul de experiență și țara de rezidență.

În urma unei cercetări amănunțite asupra diferențelor de plăți între diverse țări, Lemon.io a aflat rata minimă, medie și maximă de plată pe oră pentru 83 de tehnologii și limbaje de programare. 

În funcție de particularitățile pieței, sistemele fiscale, nivelul general de viață și costul vieții, tarifele se pot schimba în mod specific pentru fiecare țară.

 

Estul, încă inegal cu Vestul Europei

 

Un programator specializat în limbajul Python, unul dintre cele mai populare la nivel global, poate câștiga până la 80 de dolari pe oră, dacă are experiență la nivel de Tech Lead (peste 7 ani de experiență).

Un developer de nivel middle, cu peste 3 ani de experiență, câștigă aproximativ 24 dolari pe oră pentru același limbaj de programare.

Același tarif se aplică și pentru programatorii din Polonia, Ungaria sau Moldova. În schimb, pentru programatorii din Ucraina, tariful mediu pentru programatorii Python cu peste 3 ani experiență este de numai 19 dolari pe oră.

La polul opus, se află Italia, Spania, Germania și Malta, unde un programator cu 3 ani de experiență în Python poate primi în medie chiar și 31 de dolari pe oră. 

În ceea ce privește Java și JavaScript, două dintre cele mai folosite limbaje la nivel global, onorariile dezvoltatorilor români care colaborează cu Lemon.io pot ajunge până la 68 de dolari pe oră.

Comparând țările aflate în topul hub-urilor IT din Europa de Est, observăm că tarifele pentru România sunt aproximativ la același nivel cu Polonia, Bulgaria, Moldova, Ungaria și Cehia pentru majoritatea limbajelor de programare. În schimb, pentru aceeași poziție și același nivel de expertiză plătit cu 68 de dolari pe oră, în țările menționate mai sus, în Ucraina, tariful este de numai 54 de dolari pe oră.

În ceea ce privește limbajele de programare mai rare, precum Clojure sau Rust, onorariile se ridică până la 96 de dolari pe oră pentru dezvoltatorii cu experiență mai mare de 7 ani, la nivel de Tech Lead.

Freelancer sau angajat – ce este mai rentabil pentru un developer?

 

Spre deosebire de cei care sunt angajați cu contract de muncă în diverse companii, programatorii independenți trebuie să dețină o firmă (plătitoare sau nu de TVA) sau să opereze ca Persoană Fizică Autorizată (PFA).

Chiar și după aplicarea noilor măsuri din Codul Fiscal, ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023 pentru micile întreprinderi, câștigul lunar net al unui programator independent poate depăși cu ușurință salariul unui angajat într-o companie IT din România.

Salariul mediu net pentru un programator român este de 9.331 lei, conform raportului pe luna iunie 2022 al Institutului Național de Statistică.

Modelul de business al start-up-ului Lemon.io, fondat în 2015, a fost conceput să facă dreptate atât programatorilor care sunt, astfel, plătiți corect, pe măsura experienței, cât și clienților care primesc servicii de calitate înaltă la prețuri rezonabile.

Un programator va ști care este suma totală estimativă încasată pentru o lună de muncă încă dinainte de a se înscrie pe platforma Lemon.io, datorită calculatorului de plăți dezvoltat de start-up-ul ucrainean.

 

Transparența plăților se bucură de popularitate în rândul companiilor de tech, mai ales în contextul în care se discută la nivel european de diminuarea diferenței salariale între bărbați și femei.

Conform rapoartelor recente ale Eurostat, diferența salarială la nivel european este de 13% între femei și bărbați, în vreme ce în România ecartul este mult mai mic – bărbații câștigând cu doar 2.4% mai mult decât femeile.

În unele regiuni, afișarea intervalului salarial în anunțurile de angajare reprezintă o cerință legală.

Angajații apreciază transparența companiilor cu privire la remunerație deoarece știu dinainte de a aplica ce salariu ar putea primi.

Lemon.io se adresează specialiștilor IT responsabili și disciplinați, developeri cu experiență de minimum 3 ani în programare. Compania recrutează atât programatori cu normă întreagă, cât și cu normă parțială (minimum 20 de ore de lucru pe săptămână).

Lemon.io s-a lansat pe piața din România în luna martie 2022 și caută să aducă laolaltă mai mult de 100 de programatori de pe piața locală pentru a se alătura celor peste 60 de dezvoltatori IT români care lucrează deja de la distanță pe proiecte pentru start-up-uri din Silicon Valley.

În prezent, Lemon.io colaborează cu peste 630 de dezvoltatori din 46 de țări.

Echipa Lemon.io filtrează proiectele venite din partea clienților și alocă colaboratorilor proiecte în funcție de calificări, arii de interes și disponibilitatea din perioada respectivă.

Spre deosebire de platformele clasice cu oferte de colaborare pentru freelanceri, developerii care sunt acceptați pe Lemon.io și au finalizat cu succes procesul de verificare de către echipa internă a companiei ucrainene vor primi proiecte corelate cu nivelul lor de expertiză.

În plus, programatorii care se înscriu pe platforma Lemon.io nu plătesc niciun comision de înscriere sau de retragere a banilor. Comisioanele sunt achitate de clienți.

Despre Lemon.io

 

Lemon.io este un start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi, punând în contact programatori independenți verificați și start-up-uri din Statele Unite. În 2021, Lemon a avut o cifră de afaceri de aproape 7 milioane de dolari și își propune să o tripleze în 2022. În prezent, Lemon.io colaborează cu peste 630 de programatori din 46 de țări. Echipa internă a ajuns la 61 de membri și continuă să se extindă. Din februarie 2022 până în prezent, Lemon.io a donat peste 400.000 de dolari armatei ucrainene și va continua să își sprijine țara până când Ucraina va câștiga războiul. Compania Lemon.io a fost fondată în 2015 de Aleksandr Volodarsky, Vasyl Dzesa și Anvar Azizov. www.lemon.io

 

Relații cu presa: Ana Maria Gardiner – anamariag@lighthouseromania.ro

articolul original.

Lemon.io: Programatorii freelanceri din România pot câștiga până la 10.000 de dolari lunar, mai mult decât developerii angajați

14 September 2022 at 14:09

Un programator din România care lucrează în regim self-employed poate câștiga de la 10 la 125 de dolari pe oră, în funcție de nivelul de experiență, de la Junior la Tech Lead, și a specializării, până la 10.000 de dolari lunar, mai mult decât poate câștiga un programator angajat, conform calculatorului de plăți Lemon.io.

Ce este calculatorul de plăți Lemon.io?

Lemon.io, start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi pentru programatorii independenți, a creat un calculator de plăți care oferă informații transparente despre onorariile pe care developerii înscriși pe platformă le pot câștiga, în funcție de limbajele de programare cunoscute, nivelul de experiență și țara de rezidență.

În urma unei cercetări amănunțite asupra diferențelor de plăți între diverse țări, Lemon.io a aflat rata minimă, medie și maximă de plată pe oră pentru 83 de tehnologii și limbaje de programare. 

În funcție de particularitățile pieței, sistemele fiscale, nivelul general de viață și costul vieții, tarifele se pot schimba în mod specific pentru fiecare țară.

Estul, încă inegal cu Vestul Europei

Un programator specializat în limbajul Python, unul dintre cele mai populare la nivel global, poate câștiga până la 80 de dolari pe oră, dacă are experiență la nivel de Tech Lead (peste 7 ani de experiență).

Un developer de nivel middle, cu peste 3 ani de experiență, câștigă aproximativ 24 dolari pe oră pentru același limbaj de programare.

Același tarif se aplică și pentru programatorii din Polonia, Ungaria sau Moldova. În schimb, pentru programatorii din Ucraina, tariful mediu pentru programatorii Python cu peste 3 ani experiență este de numai 19 dolari pe oră.

La polul opus, se află Italia, Spania, Germania și Malta, unde un programator cu 3 ani de experiență în Python poate primi în medie chiar și 31 de dolari pe oră. 

captura website Lemon.io

În ceea ce privește Java și JavaScript, două dintre cele mai folosite limbaje la nivel global, onorariile dezvoltatorilor români care colaborează cu Lemon.io pot ajunge până la 68 de dolari pe oră.

Comparând țările aflate în topul hub-urilor IT din Europa de Est, observăm că tarifele pentru România sunt aproximativ la același nivel cu Polonia, Bulgaria, Moldova, Ungaria și Cehia pentru majoritatea limbajelor de programare. În schimb, pentru aceeași poziție și același nivel de expertiză plătit cu 68 de dolari pe oră, în țările menționate mai sus, în Ucraina, tariful este de numai 54 de dolari pe oră. 

În ceea ce privește limbajele de programare mai rare, precum Clojure sau Rust, onorariile se ridică până la 96 de dolari pe oră pentru dezvoltatorii cu experiență mai mare de 7 ani, la nivel de Tech Lead.

Freelancer sau angajat – ce este mai rentabil pentru un developer?

Spre deosebire de cei care sunt angajați cu contract de muncă în diverse companii, programatorii independenți trebuie să dețină o firmă (plătitoare sau nu de TVA) sau să opereze ca Persoană Fizică Autorizată (PFA).

Chiar și după aplicarea noilor măsuri din Codul Fiscal, ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023 pentru micile întreprinderi, câștigul lunar net al unui programator independent poate depăși cu ușurință salariul unui angajat într-o companie IT din România.

Salariul mediu net pentru un programator român este de 9.331 lei, conform raportului pe luna iunie 2022 al Institutului Național de Statistică. 

Modelul de business al start-up-ului Lemon.io, fondat în 2015, a fost conceput să facă dreptate atât programatorilor care sunt, astfel, plătiți corect, pe măsura experienței, cât și clienților care primesc servicii de calitate înaltă la prețuri rezonabile.

Un programator va ști care este suma totală estimativă încasată pentru o lună de muncă încă dinainte de a se înscrie pe platforma Lemon.io, datorită calculatorului de plăți dezvoltat de start-up-ul ucrainean.

Transparența plăților se bucură de popularitate în rândul companiilor de tech, mai ales în contextul în care se discută la nivel european de diminuarea diferenței salariale între bărbați și femei.

Conform rapoartelor recente ale Eurostat, diferența salarială la nivel european este de 13% între femei și bărbați, în vreme ce în România ecartul este mult mai mic – bărbații câștigând cu doar 2.4% mai mult decât femeile.

În unele regiuni, afișarea intervalului salarial în anunțurile de angajare reprezintă o cerință legală. Angajații apreciază transparența companiilor cu privire la remunerație deoarece știu dinainte de a aplica ce salariu ar putea primi.  

Lemon.io se adresează specialiștilor IT responsabili și disciplinați, developeri cu experiență de minimum 3 ani în programare. Compania recrutează atât programatori cu normă întreagă, cât și cu normă parțială (minimum 20 de ore de lucru pe săptămână).

Lemon.io s-a lansat pe piața din România în luna martie 2022 și caută să aducă laolaltă mai mult de 100 de programatori de pe piața locală pentru a se alătura celor peste 60 de dezvoltatori IT români care lucrează deja de la distanță pe proiecte pentru start-up-uri din Silicon Valley.

În prezent, Lemon.io colaborează cu peste 630 de dezvoltatori din 46 de țări.

Echipa Lemon.io filtrează proiectele venite din partea clienților și alocă colaboratorilor proiecte în funcție de calificări, arii de interes și disponibilitatea din perioada respectivă.

Spre deosebire de platformele clasice cu oferte de colaborare pentru freelanceri, developerii care sunt acceptați pe Lemon.io și au finalizat cu succes procesul de verificare de către echipa internă a companiei ucrainene vor primi proiecte corelate cu nivelul lor de expertiză.

În plus, programatorii care se înscriu pe platforma Lemon.io nu plătesc niciun comision de înscriere sau de retragere a banilor. Comisioanele sunt achitate de clienți.

Despre Lemon.io

Lemon.io este un start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi, punând în contact programatori independenți verificați și start-up-uri din Statele Unite. În 2021, a avut o cifră de afaceri de aproape 7 milioane de dolari și își propune să o tripleze în 2022. În prezent, colaborează cu peste 630 de programatori din 46 de țări.

Echipa internă a ajuns la 61 de membri și continuă să se extindă. Din februarie 2022 până în prezent, Lemon.io a donat peste 400.000 de dolari armatei ucrainene și va continua să își sprijine țara până când Ucraina va câștiga războiul. Compania Lemon.io a fost fondată în 2015 de Aleksandr Volodarsky, Vasyl Dzesa și Anvar Azizov.

Foto 192021328 © Olezzo | Dreamstime.com

articolul original.

Cu cât au crescut salariile programatorilor în ultimul deceniu?

8 August 2022 at 13:00
image

Salariul mediu în sectorul serviciilor informatice a ajuns la circa 9.200 de lei net (cca. 1.900 de euro) în luna mai a anului 2022, fiind de aproape trei ori mai mare decât în urmă cu un deceniu, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Creşterea numărului de investitori în centre de servicii IT, nevoia tot mai mare de digitalizare, dar şi deficitul de programatori sunt printre principalii factori care au condus la o majorare accelerată a salariilor în acest sector.

Cu o medie de aproape 2.000 de euro net pe lună, programatorii sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din economie şi au lăsat mult în urmă, ca nivel al remuneraţiei, bancherii, cei care, înainte de criza financiară din 2008-2009 dominau mari. În prezent, un programator câştigă echivalentul a 2,3 salarii medii pe economie şi a 6 salarii minime la nivel naţional.

De ce au crescut salariile programatorilor?

Efectivul de angajaţi din sectorul IT&C a crescut de la circa 100.000 la peste 220.000 de persoane în ultimii zece ani.

Importanţa sectorului a crescut de la an la an, ajungând să reprezinte 6,4% din PIB în 2021.

Unde lucrează cei mai mulți programatori români?

Cei mai mulţi angajaţi din sectorul IT&C lucrează în Bucureşti, aproape 100.000, jumătate din efectivul total de salariaţi din acest domeniu, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Alături de Capitală, Clujul, Timişoara, Iaşiul sunt oraşele cu cele mai numeroase comunităţi de IT-işti, concentrând împreună aproape 80% din efectivul total de oameni din acest sector.

articolul original.

Lemon.io, marketplace ucrainean de joburi pentru programatorii freelanceri, s-a lansat în România

12 July 2022 at 12:28
  • În ultimele 4 luni, Lemon.io a donat aproape tot profitul câștigat, 400.000 de dolari, către armata Ucrainei și va continua să doneze până ce țara va câștiga războiul.
  • io colaborează cu freelanceri localizați în peste 26 de țări.
  • 61 de programatori din România deja oferă servicii pe platforma de joburi din Ucraina, Lemon.io căutând să atragă alți 100 de specialiști până la finalul acestui an.
  • Specialiștii în IT din Ucraina, România și Polonia se poziționează în top 10 cei mai buni programatori din Europa de Est.
  • Cele mai căutate limbaje de programare la Lemon.io sunt: React, Node, Python, Vue.js, Ruby, Typescript, React Native, Angular, Flutter, Data Science, DevOps.

București, 12 iulie 2022: Lemon.io, start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi pentru programatorii independenți, s-a lansat pe piața din România și caută să recruteze mai mult de 100 de specialiști IT de pe piața locală pentru a li se alătura celor peste 60 de programatori români care lucrează deja lucreze remote pe proiecte pentru start-up-uri din Silicon Valley.

Start-up-ul ucrainean țintește să devină principala sursă de venit pentru 1.000+ de dezvoltatori până la sfârșitul anului. Lemon.io colaborează cu peste 540 de freelanceri din peste 26 de țări.

,,Ne-am orientat către specialiștii IT din Europa de Est deoarece aceștia sunt recunoscuți la nivel global pentru expertiza și dedicarea lor. Deoarece regiunea noastră oferă servicii de cea mai înaltă calitate multor companii din Statele Unite și Europa de Vest. Europa de Est a fost adesea numită un paradis al dezvoltării software offshore. Ucraina, România și Polonia sunt printre țările est-europene care se poziționează cu mândrie în top 10 atunci când vine vorba de calitatea serviciilor IT oferite. În plus, specialiștii din aceste țări sunt capabili să comunice în limba engleză la un nivel avansat. Astfel, pentru noi a fost natural să ne îndreptăm atenția către IT-știi români”, spune Aleksandr Volodarsky, CEO și co-fondator Lemon.io.

Lemon.io a intrat pe piața din România și Polonia la scurt timp după începutul războiului din Ucraina pentru a-și extinde portofoliul de freelanceri și a-și atinge obiectivul de a atinge o cifră de afaceri de 20 de milioane de dolari în acest an.

 

Din februarie, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, Lemon.io donează aproape tot profitul către armata ucraineană pentru a-și sprijini țara să câștige războiul.

,,În pofida faptului că există o concurență mare între companiile care vânează cei mai iscusiți IT-ști, noi credem că există o plajă largă de talente care sunt pregătite să treacă la următorul nivel în carieră, adică să facă tranziția de la angajat la freelancer, bucurându-se de mai multă flexibilitate și independență. Pandemia și, apoi, încă o dată, războiul din Ucraina, ne-a arătat tuturor că munca la distanță vine cu un mare avantaj, mai ales în situații de criză. În prezent, colaborăm deja cu 61 de IT-ști români din București, Iași și Cluj și căutăm să mai aducem 100 de developeri în echipă”, conchide CEO-ul Lemon.io.

Modelul de business al start-up-ului fondat în 2015 diferă de competiție printr-o serie de aspecte special gândite să facă dreptate atât freelancerilor care sunt, astfel, plătiți corect, pe măsura experienței, cât și clienților care primesc servicii de calitate înaltă la prețuri rezonabile.

Tarifele orare ale specialiștilor variază în funcție de stadiul carierei, de nivelul de expertiză și de tipul de limbaj de programare pe care îl cunosc. Un programator poate câștiga de la 25 la 60 de dolari pe oră sau chiar mai mult, iar plata se face de două ori pe lună.

Pentru a se asigura că în marketplace sunt înscriși doar profesioniști serioși și bine pregătiți, Lemon.io a creat un proces de verificare în 4 etape. O echipă internă, atent instruită, evaluează toți aplicanții testând nivelul limbii engleze, partea de soft skills și cunoștințele tehnice. Apoi, echipa Lemon.io filtrează proiectele venite din partea clienților și alocă freelancerilor proiectele în funcție de calificări, ariile de interes și disponibilitatea din perioada respectivă.

Spre deosebire de platformele clasice de bidding adresate freelancerilor, Lemon.io are avantajul că specialiștii care au finalizat cu succes procesul de verificare primesc automat proiecte corelate cu nivelul de expertiză, fără a avea concurență directă care ar putea oferi un preț mai mic. În plus, programatorii care se înscriu pe platforma Lemon.io nu plătesc niciun comision de înscriere sau de retragere a banilor, comisioanele sunt achitate de clienți.

Lemon.io se adresează oamenilor IT responsabili și disciplinați, specialiști cu experiență de minimum 4 ani în programare care doresc să-și înceapă propria afacere. Compania recrutează atât freelanceri cu normă întreagă, cât și cu normă parțială (minimum 20 de ore de lucru pe săptămână).

Cele mai solicitate limbaje de programare sunt: React, Node, Python, Vue.js, Ruby, Typescript, React Native, Angular, Flutter, Data Science, DevOps.

Despre Lemon.io

Lemon.io este un start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi, punând în contact programatori independenți verificați și start-up-uri din Statele Unite. În 2021, Lemon a avut o cifră de afaceri de aproape 7 milioane de dolari și își propune să o tripleze în 2022. În prezent, Lemon.io colaborează cu peste 540 de freelanceri din 26 de țări. Echipa internă a ajuns la 61 de membri și continuă să se extindă. Din februarie 2022 până în prezent, Lemon.io a donat 400.000 de dolari armatei ucrainiene și va continua să își sprijine țara până când Ucraina va câștiga războiul. Compania Lemon.io a fost fondată în 2015 de Aleksandr Volodarsky, Vasyl Dzesa și Anvar Azizov. www.lemon.io

articolul original.

Biz Good News: Lemon.io, marketplace ucrainean de joburi pentru programatorii freelanceri, s-a lansat în România

12 July 2022 at 09:54

Lemon.io, start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi pentru programatorii independenți, s-a lansat pe piața din România și caută să recruteze mai mult de 100 de specialiști IT de pe piața locală pentru a li se alătura celor peste 60 de programatori români care lucrează deja lucreze remote pe proiecte pentru start-up-uri din Silicon Valley.

Start-up-ul ucrainean țintește să devină principala sursă de venit pentru 1.000+ de dezvoltatori până la sfârșitul anului. Lemon.io colaborează cu peste 540 de freelanceri din peste 26 de țări.

Aleksandr Volodarsky, CEO și co-fondator Lemon.io

,,Ne-am orientat către specialiștii IT din Europa de Est deoarece aceștia sunt recunoscuți la nivel global pentru expertiza și dedicarea lor. Deoarece regiunea noastră oferă servicii de cea mai înaltă calitate multor companii din Statele Unite și Europa de Vest. Europa de Est a fost adesea numită un paradis al dezvoltării software offshore.

Ucraina, România și Polonia sunt printre țările est-europene care se poziționează cu mândrie în top 10 atunci când vine vorba de calitatea serviciilor IT oferite. În plus, specialiștii din aceste țări sunt capabili să comunice în limba engleză la un nivel avansat. Astfel, pentru noi a fost natural să ne îndreptăm atenția către IT-știi români”, spune Aleksandr Volodarsky, CEO și co-fondator Lemon.io.

Lemon.io a intrat pe piața din România și Polonia la scurt timp după începutul războiului din Ucraina pentru a-și extinde portofoliul de freelanceri și a-și atinge obiectivul de a atinge o cifră de afaceri de 20 de milioane de dolari în acest an.

Din februarie, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, Lemon.io donează aproape tot profitul către armata ucraineană pentru a-și sprijini țara să câștige războiul.

,,În pofida faptului că există o concurență mare între companiile care vânează cei mai iscusiți IT-ști, noi credem că există o plajă largă de talente care sunt pregătite să treacă la următorul nivel în carieră, adică să facă tranziția de la angajat la freelancer, bucurându-se de mai multă flexibilitate și independență.

Pandemia și, apoi, încă o dată, războiul din Ucraina, ne-a arătat tuturor că munca la distanță vine cu un mare avantaj, mai ales în situații de criză. În prezent, colaborăm deja cu 61 de IT-ști români din București, Iași și Cluj și căutăm să mai aducem 100 de developeri în echipă”, conchide CEO-ul Lemon.io.

Modelul de business al start-up-ului fondat în 2015 diferă de competiție printr-o serie de aspecte special gândite să facă dreptate atât freelancerilor care sunt, astfel, plătiți corect, pe măsura experienței, cât și clienților care primesc servicii de calitate înaltă la prețuri rezonabile.

Tarifele orare ale specialiștilor variază în funcție de stadiul carierei, de nivelul de expertiză și de tipul de limbaj de programare pe care îl cunosc. Un programator poate câștiga de la 25 la 60 de dolari pe oră sau chiar mai mult, iar plata se face de două ori pe lună.

Pentru a se asigura că în marketplace sunt înscriși doar profesioniști serioși și bine pregătiți, Lemon.io a creat un proces de verificare în 4 etape. O echipă internă, atent instruită, evaluează toți aplicanții testând nivelul limbii engleze, partea de soft skills și cunoștințele tehnice. Apoi, echipa Lemon.io filtrează proiectele venite din partea clienților și alocă freelancerilor proiectele în funcție de calificări, ariile de interes și disponibilitatea din perioada respectivă.

Spre deosebire de platformele clasice de bidding adresate freelancerilor, Lemon.io are avantajul că specialiștii care au finalizat cu succes procesul de verificare primesc automat proiecte corelate cu nivelul de expertiză, fără a avea concurență directă care ar putea oferi un preț mai mic. În plus, programatorii care se înscriu pe platforma Lemon.io nu plătesc niciun comision de înscriere sau de retragere a banilor, comisioanele sunt achitate de clienți.

Lemon.io se adresează oamenilor IT responsabili și disciplinați, specialiști cu experiență de minimum 4 ani în programare care doresc să-și înceapă propria afacere. Compania recrutează atât freelanceri cu normă întreagă, cât și cu normă parțială (minimum 20 de ore de lucru pe săptămână).

Cele mai solicitate limbaje de programare sunt: React, Node, Python, Vue.js, Ruby, Typescript, React Native, Angular, Flutter, Data Science, DevOps.

Despre Lemon.io

Lemon.io este un start-up ucrainean care funcționează ca un marketplace de joburi, punând în contact programatori independenți verificați și start-up-uri din Statele Unite. În 2021, Lemon a avut o cifră de afaceri de aproape 7 milioane de dolari și își propune să o tripleze în 2022. În prezent, Lemon.io colaborează cu peste 540 de freelanceri din 26 de țări.

Echipa internă a ajuns la 61 de membri și continuă să se extindă. Din februarie 2022 până în prezent, Lemon.io a donat 400.000 de dolari armatei ucrainiene și va continua să își sprijine țara până când Ucraina va câștiga războiul. Compania Lemon.io a fost fondată în 2015 de Aleksandr Volodarsky, Vasyl Dzesa și Anvar Azizov.

articolul original.

Senior Software își deschide birou în Timișoara. Ce specialiști caută compania

20 June 2022 at 14:13
By: Team
image

Senior Software, companie care dezvoltă și furnizează soluții software pentru managementul integrat al afacerilor, va deschide o filială în Timișoara.

Compania, care în prezent își desfășoară activitatea prin punctele de lucru din București, Cluj, Constanța și Iași, va crea peste 20 de locuri de muncă în Timișoara, noua filială urmând să răspundă nevoilor de digitalizare ale companiilor din vestul României.

Pentru noul sediu, compania caută personal dedicat pentru serviciul de suport clienți, dar și pentru implementarea și vânzarea de soluții software. Punctul de lucru va fi în Timișoara, deschiderea acestuia urmând să se realizeze în această vară.

În prezent, Senior Software își desfășoară activitatea prin patru puncte de lucru, oferind companiilor sisteme de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania are o experiență de aproape 20 de ani pe piața de soluții software din România, iar decizia de a deschide un nou punct de lucru este rezultatul unui plan amplu de dezvoltare, ce vizează extinderea și consolidarea prezenței Senior Software la nivel local.

“Deschiderea punctului de lucru din Timișoara face parte din strategia Senior Software de extindere geografică, începută în 2008 cu înființarea filialei din Constanța și continuată cu sediile din Iași și Cluj. Alegerea a fost una firească, datorată în primul rând potențialului de business din vestul țării, noi având deja companii importante din această zonă în portofoliul nostru de clienți, printre care se numără și Barum Automotive, RPW Logistics, Vitacom Electronics, Side Grup, Agroland sau Randler Group.”

Daniel Toma, Director General Senior Software

Compania caută implementatori de soluții software, cu abilități de contabilitate, producție sau logistică, consultanți suport și personal dedicat pentru zona de vânzări. Lista completă a posturilor disponibile poate fi accesată în secțiunea Cariere din site-ul companiei.

Senior Software a realizat o cifră de afaceri de peste 37 milioane de lei. Compania a pornit activitatea în anul 2003 cu o singură divizie, iar în prezent dispune de 7 divizii prin care implementează sisteme de tip ERP, soluții de analiză și bugetare, softuri pentru logistică, producție, HR și e-commerce. Senior Software a realizat peste 450 de implementări de succes în toate colțurile țării, pentru afaceri de diferite dimensiuni și din variate industrii, care își desfășoară activitatea atât în România, cât și în afara țării. Printre companiile care se regăsesc în portofoliul de clienți Senior Software se numără: QFort, Regina Maria, Delaco, Porsche România, Dinamic 92, Sipex Company, Ocean Fish, Frigotehnica, SanoVita, Stera Chemicals, Croco, Herlitz.

articolul original.
  • There are no more articles
❌