ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 31 January 2023Ultimele Stiri

Programări online pentru obținerea cărții de identitate

31 January 2023 at 15:58

Primăria Municipiului Botoșani informează cetățenii că, începând de marți, 31 ianuarie 2023, a fost pusă la dispoziție posibilitatea programărilor online pentru schimbarea, înlocuirea sau înregistrarea unei noi CI (carte de identitate).

Acest lucru este posibil direct de pe pagina oficială a Primăriei Municipiului Botoșani, primariabt.ro, și poate fi utilizată de pe orice computer sau telefon mobil cu sistem de operare Windows, Mac, iOS, Android, Windows Mobile, etc.

Programarea se va înregistra automat într-un mod ușor și simplu. Această măsură face parte din planul de digitalizare al serviciilor din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani.

Regulament programare online pentru obținerea cărții de identitate

 • Programările sunt individuale.
 • Înainte de completarea programării, solicitantul se va asigura că deține toate documentele necesare pentru depunerea cererii.
 • Neprezentarea la data şi ora programată sau lipsa actelor necesare (original + copie) duc automat la anularea programării.
 • Programarea este gratuită şi netransmisibilă.
 • Nu se fac programări online pentru ridicarea actelor de identitate.
 • Nu se pot efectua programări online pentru ziua curentă.

În continuare, la sediul SPCLEP se vor asigura serviciile și pe bază de bon de ordine.

image
Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Eveniment Cotidianul: Program prezidențial în căutarea candidatului

31 January 2023 at 07:00
By: (R.C.)

Redacția „Cotidianul” și o parte dintre colaboratorii săi au încheiat procesul de redactare a unui proiect de Program prezidențial destinat alegerilor din 2024. El va fi pus la dispoziția tuturor politicienilor români, cu speranța că vor exista și lideri hotărâți să și-l asume și să se angajeze într-un proces de reabilitare a literei și a spiritului Constituției României, precum și a tuturor libertăților statului de drept.

Programul oferă celor interesați un set de priorități pentru agenda unui candidat dispus să lupte pentru consolidarea democrației și scoaterea țării din confuzie și neîncredere, din arbitrar și dezorganizare.

Un președinte atașat de popor și de țară trebuie să comunice permanent cu poporul și cu țara! Să arate națiunii cum gândește și ce măsuri concrete vede el în diferite cazuri, în consens sau în contradicție cu guvernul sau cu parlamentul; să-și prezinte permanent opiniile despre tot ce se petrece în țară, în Parlament, în Guvern și care-i privește pe toți cetățenii; să spună tot timpul ce crede el că s-a făcut bine și ce s-a făcut rău; despre ce mai trebuie făcut și ce nu mai trebuie făcut; să explice, nu să dea ordine; să vorbească, nu să țipe; să dovedească o viziune și un mod de înțelegere a lucrurilor care ne privesc pe toți”.

 (Din introducerea Proiectului de Program prezidențial).

Lansarea va avea loc luni, 6 februarie 2023, de la orele 11,30 în spațiul Strata Gallery, din str. Parângului nr.76, Sector 1, București (zona Podului Constanța).

Informații suplimentare  0771 101 552

articolul original.

Despre programele britanice ale fortelor terestre, scurt-pe-doi

30 January 2023 at 03:24
image

Ecouri ale reusitei programului Ajax, dar si ale pasului de melc al restului programelor de inzestrare ale fortelor terestre britanice…

Army’s Ajax vehicle programme has ‘turned a corner’, minister says – YouTube

Mai laconic si la obiect nu se poate…

Daca tot stau asa de bine britanicii, sa vedem cate tancuri Challenger vor dona in total Ucrainei!

articolul original.

Gabriela Horga: Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă facilitează și în acest an achiziționarea de locuințe, prin programul “Noua Casă”.

29 January 2023 at 18:07
By: Editor

Gabriela Horga

Programul beneficiază de un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei. Programul vine însoțit și de o cotă de TVA de doar 5%, pentru achiziția de locuințe, aplicabilă în anumite condiții.
Continuarea programului este foarte importantă pentru segmentul de populație reprezentat în principal de potențialii beneficiari tineri. Aceștia nu au venituri suficient de mari încât să poată susține un proces rapid de economisire a avansului.
De la lansarea programului și până la finele lunii decembrie 2022, au fost acordate 330.875 de garanții în valoare totală de 31,3 miliarde de lei.
În 2020, ca secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului, am fost implicată în deblocarea programului și adaptarea vechiului program ”Prima casă” la noile realități economice și sociale.
Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu

articolul original.

Gabriela Firea, un nou program pentru copiii diagnosticați cu cancer: ”Când ai copilul bolnav te simți pierdut. Lucrăm un proiect social”

28 January 2023 at 10:26
image

Minsitrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat sâmbătă că pregătește un nou program social pentru a veni în ajutorul copiilor diagnosticați cu cancer la care lucrează în colaborare cu Amalia Năstase. Detaliile programului vor fi făcute publice în curând, a precizat Firea pe Facebook.

”Când ai copilul bolnav te simți pierdut. Dacă boala e gravă, ești căzut într-o prăpastie a disperării și a neputinței, orice ajutor, orice vorbă bună îți este de neprețuit.

Toți copiii au nevoie de alinare, sprijin moral și cuvinte calde pentru a trece cu ușurință pentru momentele dificile. Și părinții acestora trebuie ajutați și consiliați mai bine, mai ales când trebuie ei înșiși să fie cel mai important suport pentru copii.

Am avut o întâlnire cu Amalia Nastase, președintele Fundației pentru Copii Ronald Mcdonald și președintele Asociației Părinților copiilor cu afecțiuni oncologice. Este un om deosebit, care face o muncă extraordinară pentru copiii bolnavi de cancer. Sute de micuți supraviețuiesc datorită implicării Amaliei Năstase, de cele mai multe ori fără expunere publică.

Pentru mulți dintre copiii diagnosticați cu aceste afecțiuni grave, dar și pentru părinții acestora, ar fi mai ușoare aflarea veștii cumplite sau perioada tratamentelor complicate printr-o susținere morală mai bună. Am preluat câteva propuneri de la Amalia Năstase, identificate în anii petrecuți printre copiii și familiile greu încercate. Lucrăm un proiect social în acest sens și voi da toate detaliile în curând”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

articolul original.

În Luna Iubirii, romantismul și acțiunea își dau întâlnire doar la Film Now 

27 January 2023 at 17:25
image

În februarie, Film Now invită, deopotrivă, îndrăgostiții și pasionații de senzații tari să celebreze împreună Luna Iubirii, în propriul stil: fie el exteriorizat sau interiorizat. Indiferent de alegeri, Film Now oferă producții mult așteptate pentru toate genurile, în doze echilibrate de acțiune și stare de bine.

Duminică, 5 februarie, de la ora 20:00, ai o comedie de acțiune cu nume mari: Hitman’s Bodyguard 2: Nevasta asasinului/ The Hitman’s Wife Bodyguard (2021) îi aduce împreună pe Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Tom Hopper, Antonio Banderas, Frank Grillo și Morgan Freeman. Bodyguardul Michael Bryce (Reynolds) vrea doar să se odihnească, dar e forțat să intre, din nou, în acțiune de soția asasinului Darius Kincaid (Jackson). Sonia (Salma Hayek) este și mai instabilă decât bărbatul ei, pe care, acum, trebuie să-l salveze. Apoi, cei trei intră într-un complot global ce amenință întreaga Europă.

În premieră TV, Odihnă absolută/ Bed Rest (2022) este filmul serii pe 8 februarie, de la ora 22:15. Producția o urmărește pe Julie Rivers, în timp ce învață să îmbrățișeze maternitatea iminentă în noua casă, în care tocmai s-a mutat împreună cu soțul ei (Guy Burnet). După ce medicul îi prescrie Juliei odihnă obligatorie la pat, până în momentul nașterii, încep, de asemenea, și experiențele terifiante care o fac să-și pună la îndoială propria sănătate mentală, să se întrebe dacă ar putea exista forțe supranaturale care să-i rănească copilul nenăscut. Misterul și drama fac echipă, din nou, la Film Now, dar vă provocăm să descoperiți ce se întâmplă în noua realitate a Juliei: este casa, într-adevăr, bântuită sau  totul se întâmplă în imaginația ei?

Vineri, 10 februarie, de la ora 20:00, Film Now te invită să descoperi O schemă de milioane/ The Comeback Trail (2020), cu Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Emile Hirsch și Morgan Freeman. Max Barber este un producător de film care nu se dă înapoi de la nimic. După ce ultimul său film se dovedește a fi un mare eșec privind încasările, acesta riscă să-și piardă viața dacă nu-și plătește rapid datoria imensă către un mafiot de temut. Fără scrupule, Max gândește o schemă prin care să-și poată ucide actorul principal al următoarei producții, astfel încât să încaseze banii pe asigurarea lui. Dar Duke Montana, o glorie apusă înecată în băutură, refuză să moară indiferent cât de periculoase sunt cascadoriile pe care și le face singur.

De Sf. Valentin, de la ora 20:00, Film Now îți aduce o producție de Oscar: La La Land (2016), cu Emma Stone și Ryan Gosling în rolurile principale. Mia, o actriţă aspirantă, şi Sebastian, un tânăr muzician, încearcă din răsputeri să atingă succesul făcând ceea ce iubesc – în Los Angeles, oraşul în care toată lumea visează să devină vedetă și doar foarte puțini reușesc. Sunt îndrăgostiți unul de celălalt și trăiesc momente magice împreună, dar, pe măsură ce își urmează carierele, relația lor are de suferit. La La Land a fost distins cu 6 premii Oscar (printre altele, pentru regie, muzică și cea mai bună actriță), precum și cu 4 premii BAFTA.

În premieră TV, duminică, 19 februarie, de la ora 21:55, Film Now îți aduce thrillerul de acțiune Dispărută fără urmă/ Last Seen Alive (2022), cu Gerard Butler în rolul principal. Pe Will Spann soția îl anunță că vrea să se despartă. Dar, imediat după aceea, femeia dispare brusc la o benzinărie. Will o va căuta disperat, mai întâi alături de autorități, dar apoi pe cont propriu. Ancheta sa îl va conduce pe o cale întunecată, pe care e hotărât să meargă până la capăt pentru a-și face dreptate.

Multe filme îndrăgite de public și premiate de juriile unor festivaluri de renume sunt disponibile abonaților Digi TV care au pachetul Digital și aleg să își „amenajeze” acasă propriul cinematograf, activând extraopțiunea Film Now, cu doar 3 lei/ lună. Mai mult, odată activată extraopțiunea, programul Film Now poate fi urmărit și în platforma Digi Online.

# Odihnă absolută

BED REST/ 2022

În premieră TV, miercuri, 8 februarie, la ora 22:15

Regia: Lori Evans Taylor

Cu: Melissa Barrera, Erik Athavale, Guy Burnet

# Hitman’s Bodyguard 2: Nevasta asasinului

THE HITMAN’S WIFE BODYGUARD/ 2021

Duminică, 5 februarie, la ora 20:00

Regia: Patrick Hughes

Cu: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson,

Salma Hayek, Tom Hopper, Antonio Banderas,

Frank Grillo, Morgan Freeman

 

# La La Land

LA LA LAND/ (2016)

Marți, 14 februarie, la ora 20:00

Regia: Damien Chazelle

Cu: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons

# O schemă de milioane

THE COMEBACK TRAIL/ 2020

Vineri, 10 februarie, la ora 20:00

Regia: George Gallo

Cu: Robert De Niro, Tommy Lee Jones,

Emile Hirsch, Morgan Freeman

# Dispărută fără urmă

LAST SEEN ALIVE/ 2022

În premieră TV, duminică, 19 februarie, la ora 21:55

Regia: Brian Goodman

Cu: Gerard Butler, Ethan Embry, Jaimie Alexander,

Michael Irby, Russell Hornsby

articolul original.

Bugetul pentru fotovoltaice în 2023 va fi de patru ori mai mare

27 January 2023 at 10:25

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că bugetul prevăzut pentru panourile fotovoltaice, în 2023, este de trei miliarde lei, bani cu care se vor putea finanţa peste 150.000 proiecte.

Din datele ministrului Mediului, în România sunt peste trei milioane de case intabulate şi înregistrate la Oficiul de Cadastru care ar putea beneficia de un asemenea program, interesul este foarte ridicat şi e nevoie de creşterea fondurilor, pentru a finanţa mai multe solicitări.

în afirmaţiile sale, „În România sunt peste trei milioane de case intabulate, locuinţe unifamiliale, teoretic care ar putea avea nevoie de sisteme fotovoltaice pentru a deveni independente sau semi-independente din punct de vedere al energiei electrice. Anul trecut am aprobat peste 40.000 de cereri de finanţare, interesul a fost unul uriaş şi este clar că trebuie să suplimentăm bugetul pentru a veni în întâmpinarea cererii şi nevoii din partea cetăţenilor. Pentru a sprijini cetăţenii în instalarea acestor sisteme de producere a energiei electrice, în 2023 continuăm programul, construim acum bugetul AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu – n.red) şi vom bugeta pentru acest program o sumă de cel puţin patru ori mai mare decât anul trecut. (…) Trei miliarde lei este bugetul prevăzut pentru fotovoltaice, în 2023, şi vom putea finanţa cel puţin 150.000 de proiecte, faţă de 40.000”, a declarat Ministrul Mediului, pentru Agerpres.

El a spus că, în paralel, au fost discuţii cu unităţile administrativ-teritoriale pentru a găsi soluţii de eficientizare şi de reducere a birocraţiei în implementare a programului.

În planurile pentru viitor, ministrul şi-a exprimat convingerea că „anul acesta numărul celor care vor putea aplica va fi de ordinul sutelor de mii”.

În plus,Tanczos Barna a precizat că se analizează şi posibilitatea finanţării capacităţilor de stocare.

„În acelaşi timp, analizăm posibilitatea finanţării capacităţilor de stocare, astfel încât independenţa energetică la nivel de gospodărie să fie susţinută şi prin posibilitatea de a stoca energia produsă în timpul zilei şi de a nu fi nevoie de fiecare dată de livrare în sistemul energetic. Am demarat negocierile şi cu Ministerul Fondurilor Europene pentru a căuta soluţii împreună de finanţare, atât din fondurile care sunt la dispoziţia Ministerului Mediului, cât şi din surse care sunt asigurate de Uniunea Europeană, adică fonduri europene”, a spus ministrul Mediului.

Acesta a făcut referire şi la limitările legate de capacităţile de producţie şi de instalare a sistemelor fotovoltaice.

„Desigur, există şi alte limitări, limitări de ordin economic şi de ordinul capacităţilor de producţie a sistemelor fotovoltaice şi a capacităţilor de instalare. Deci, nu numai partea financiară, de finanţare, este importantă, e important să vedem şi cât pot instala firmele care se ocupă de aşa ceva şi ce cantităţi se pot importa în România”, a mai arătat Tanczos Barna.

articolul original.

Vineri 27 ianuarie

27 January 2023 at 05:00

Film now 21:45

Split 2017

Cu Kim Director, James McAvoy, Anya Taylor-Joy. Scenaristul-regizor și producător M. Night Shyamalan se întoarce pe marile ecrane cu SPLIT, un thriller din aceeași categorie cu Al șaselea simț, Indestructibilul și Semne, filme care l-au consacrat ca maestru al suspansului. De data aceasta, pătrundem în mintea fracturată, dar deosebit de înzestrată a unui bărbat care are tulburare de identitate disociativă.

Pro Cinema 20:30

Viaţa e frumosă 1997

Cu Roberto Benigni. Filmul este o fabula in stil chaplinian despre puterea imaginatiei de a se impotrivi crudelor realitati din Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni) – un personaj incantator, caracterizat printr-o inocenta copilareasca si nutrind un mare vis: acela de a deschide o librarie proprie. Este anul 1939. Guido a venit in Arezzo, un orasel din Toscana, impreuna cu prietenul sau, poetul Feruccio (Sergio Bustric), ignorand antisemitismul manifestat cu din ce in ce mai multa violenta de catre guvernul fascist.

Prima tv 20:00

Rocky 3 1982

Cu Talia Shire, Sylvester Stallone, Mr. T, Carl Weathers, Burt Young. Al treilea film din celebra serie Rocky, partea a III-a continuă povestea boxerului Rocky Balboa, ajuns dintr-un ilustru necunoscut, o vedetă a ringului aflată mereu în lumina reflectoarelor. Acțiunea filmului îl găsește pe Rocky în culmea gloriei, figura sa apărând pe copertele celor mai prestigioase reviste de sport din întreaga Americă. Mai mult decât atât, primăria orașului său a ridicat o statuie în onoarea sa, la inaugurarea căreia campionul participă și își anunță retragerea din viața sportivă. În mijlocul discursului său este întrerupt însă de Clubber Lang, un boxer de temut care îl provoacă pe Rocky la lupta pentru titlul de campion absolut. Rocky acceptă provocarea convins fiind că îl va face arșice pe rivalul său. Cu toate acestea, Rocky este înfrânt în mod rușinos de Clubber în numai două reprize. Cu orgoliul rănit, Rocky îi cere sfatul lui Apollo, prietenul și fostul său rival care îl ajută pe eroul căzut să intre din nou în formă și să îi ceară revanșa lui Clubber. Meciul are loc. Ghiciți cine învinge!

image
Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Creștere de 60% a numărului de cursanți Codecool România, prima școală de programare care oferă job garantat

26 January 2023 at 16:24

Într-un context economic și geopolitic dificil, Codecool Romania încheie anul fiscal 2022 cu o creștere de 60% a cifrei de afaceri. Parte a unuia dintre cele mai importante hub-uri de educație în tehnologie din Europa Centrală, în urma fuziunii cu Software Development Academy, Codecool își consolidează astfel poziția pe piața locală dar și internațională.

Codecool România a atras, în 2022, cu 45% mai multe companii partenere – UST Global, Fwf (Future Work Force), IQNOX, Saltech sau EOS IT. Acestea, alături de companii de top deja aflate în ecosistemul corporate Codecool – DPD, OTPBank, Vodafone, Accedo, Motorola și alții, au integrat în echipele de IT cei mai valoroși absolvenți de programare din România.

Infografic Codecool Romania 2022

Școala utilizează o metodologie de predare unică în țara noastră, care îmbină particularitățile unei școli de coding cu experiența pe care o întâlnești numai într-o companie de software. Mai precis, cursanții învață 4 până la 6 limbaje de programare în 10 luni intense de școală, alături de mentori cu experiență care investesc timp și energie pentru ca participanții să-și fixeze și un set impresionant de abilități interpersonale, cum ar fi time management, comunicarea asertivă, abilitățile de prezentare și inclusiv modul de lucru Agile, simulând astfel un mediu de lucru real.

Cu această capacitate de a genera viitori candidați extrem de bine pregătiți, Codecool a înregistrat anul trecut în România o creștere de 60% a numărului de cursanți, iar la nivel European o creștere de 70%. La finalul studiilor, 145 dintre “codecoolerii” promoției 2022 au fost integrați în companiile partenere din România, cu 20% mai mulți decât în 2021.

În premieră și în exclusivitate pentru România, școala de programare Codecool oferă un job garantat contractual la finalizarea cursurilor, în poziții precum Full-Stack Developer, Front-End Developer, Analist Programator sau Jr. Software Developer.

Salariile pentru pozițiile menționate pot atinge venituri de 1.000 euro net și se pot dubla dupa 1-2 ani de experiență. Astfel, la absolvirea cursurilor de programare Codecool, studentul își lansează garantat cariera în IT, una dintre cele mai stabile și relevante industrii din lume. 

Claudia Tamași, Country Manager Codecool România

2022 a fost un an important pentru business, unul în care continuăm strategia noastră pentru viitor: aceea de a deveni un actor major în piața de educație și recrutare IT din Europa. De 3 ani suntem o sursă de talente tech de încredere pentru companiile de tehnologie, iar fuziunea Codecool cu SDA ne aduce în poziția de lideri pe această piață – global, am încheiat anul 2022 cu un număr cumulat de +18000 de absolvenți și peste 450 de parteneri corporate” precizează Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Codecool are în prezent o rată de angajabilitate de 99% în România (și 98% la nivel European). Iar pentru 2023, Codecool va continua misiunea de a forma și recruta talente IT, experți și echipe care să contribuie la digitalizare și inovație în rândul micro-întreprinderilor, IMM-urilor și marilor corporații multinaționale din țară.

Tudor Sălcudeanu, Marketing Manager Codecool România

Succesul Codecool este dat de modelul de formare, adaptarea la cerințele clienților, pregătirea excepțională a mentorilor și, cel mai important, de calitatea studenților noștri. Înainte de a deveni partener în educație, Codecool realizează un screening online al aplicanților urmat de un interviu în care evaluăm abilitățile de interacțiune și team-work și facem o serie de teste de logică, softskills și chiar gândire algoritmică.

Studenții selectați întră în etapa gratuită de test, ce ține până la 11 săptămâni. Apoi, după ce trec de prima evaluare, pot începe modulele avansate de studiu, pregătindu-se astfel să devină veritabili specialiști în IT.

Sunt foarte explicit în descrierea acestor etape din cel puțin două motive. Unul, pentru că ele ne arată nouă, studentului și  companiilor partenere că am luat decizia corectă și că urmează să pregătim un expert gata să preia taskuri și să joace în echipă. Și doi, pentru că acesta e felul nostru în care creștem încrederea de care deja se bucură profesioniștii în IT în România, cotată de IRES la 77% în 2022”, completează Tudor Sălcudeanu, Marketing Manager Codecool România.

Alte informații cheie despre Codecool România în 2022

 • Codecool România a desfășurat a doua ediție a hackathonului CoolHack, cu premii cumulate de 5000 EUR, ce a reunit peste 50 de participanți care au generat idei pe tema “Economie si dezvoltare socială”
 • A lansat cursul Full Stack Developer versiunea de weekend
 • A organizat 31 de întâlniri și evenimente – 4 masterclass-uri, 7 workshop-uri, 12 sesiuni de informare și 8 Open Days la care s-au înregistrat peste 4500 de participanți.
 • A încheiat un parteneriat cu BCR Social Finance prin care programul StudyUP devine accesibil și studenților Codecool. Acest produs acoperă taxa de școlarizare, chiria – în cazul în care studenții vor să urmeze cursul offline, bugetul pentru materiale, echipamente sau cheltuieli diverse de întreținere. În acest fel, fiecare cursant Codecool, în funcție de nevoile individuale, își poate formula finanțarea care i se potrivește cel mai bine.
articolul original.

Creștere de 60% a numărului de cursanți Codecool România, prima școală de programare care oferă job garantat.

26 January 2023 at 14:41

Creștere de 60% a numărului de cursanți Codecool România, prima școală de programare care oferă job garantat.
Companii de top în IT au integrat deja 99% din absolvenții școlii

Într-un context economic și geopolitic dificil, Codecool Romania încheie anul fiscal 2022 cu o creștere de 60% a cifrei de afaceri. Parte a unuia dintre cele mai importante hub-uri de educație în tehnologie din Europa Centrală, în urma fuziunii cu Software Development Academy, Codecool își consolidează astfel poziția pe piața locală dar și internațională.

Codecool Romania a atras, în 2022, cu 45% mai multe companii partenere – UST Global, Fwf (Future Work Force), IQNOX, Saltech sau EOS IT. Acestea, alături de companii de top deja aflate în ecosistemul corporate Codecool – DPD, OTPBank, Vodafone, Accedo, Motorola și alții, au integrat în echipele de IT cei mai valoroși absolvenți de programare din România.

Scoala utilizează o metodologie de predare unică în țara noastră, care îmbină particularitățile unei școli de coding cu experiența pe care o întâlnești numai într-o companie de software. Mai precis, cursanții învață 4 până la 6 limbaje de programare în 10 luni intense de școală, alături de mentori cu experiență care investesc timp și energie pentru ca participanții să-și fixeze și un set impresionant de abilități interpersonale, cum ar fi time management, comunicarea asertivă, abilitățile de prezentare și inclusiv modul de lucru Agile, simulând astfel un mediu de lucru real.

Cu această capacitate de a genera viitori candidați extrem de bine pregătiți, Codecool a înregistrat anul trecut în România o creștere de 60% a numărului de cursanți, iar la nivel European o creștere de 70%. La finalul studiilor, 145 dintre “codecoolerii” promoției 2022 au fost integrați în companiile partenere din România, cu 20% mai mulți decât în 2021.

În premieră și în exclusivitate pentru România, școala de programare Codecool oferă un job garantat contractual la finalizarea cursurilor, în poziții precum Full-Stack Developer, Front-End Developer, Analist Programator sau Jr. Software Developer. Salariile pentru pozițiile menționate pot atinge venituri de 1.000 euro net și se pot dubla dupa 1-2 ani de experiență. Astfel, la absolvirea cursurilor de programare Codecool, studentul își lansează garantat cariera în IT, una dintre cele mai stabile și relevante industrii din lume.

2022 a fost un an important pentru business, unul în care continuăm strategia noastră pentru viitor: aceea de a deveni un actor major în piața de educație și recrutare IT din Europa. De 3 ani suntem o sursă de talente tech de încredere pentru companiile de tehnologie, iar fuziunea Codecool cu SDA ne aduce în poziția de lideri pe această piață – global, am încheiat anul 2022 cu un număr cumulat de +18000 de absolvenți și peste 450 de parteneri corporate” precizează Claudia Tamași, Country Manager Codecool România.

Codecool are în prezent o rată de angajabilitate de 99% în România (și 98% la nivel European). Iar pentru 2023, Codecool va continua misiunea de a forma și recruta talente IT, experți și echipe care să contribuie la digitalizare și inovație în rândul micro-întreprinderilor, IMM-urilor și marilor corporații multinaționale din țară.

Succesul Codecool este dat de modelul de formare, adaptarea la cerințele clienților, pregătirea excepțională a mentorilor și, cel mai important, de calitatea studenților noștri. Înainte de a deveni partener în educație, Codecool realizează un screening online al aplicanților urmat de un interviu în care evaluăm abilitățile de interacțiune și team-work și facem o serie de teste de logică, softskills și chiar gândire algoritmică. Studenții selectați întră în etapa gratuită de test, ce ține până la 11 săptămâni. Apoi, după ce trec de prima evaluare, pot începe modulele avansate de studiu, pregătindu-se astfel să devină veritabili specialiști în IT.

Sunt foarte explicit în descrierea acestor etape din cel puțin două motive. Unul, pentru că ele ne arată nouă, studentului și  companiilor partenere că am luat decizia corectă și că urmează să pregătim un expert gata să preia taskuri și să joace în echipă. Și doi, pentru că acesta e felul nostru în care creștem încrederea de care deja se bucură profesioniștii în IT în România, cotată de IRES la 77% în 2022”, completează Tudor Sălcudeanu, Marketing Manager Codecool România.

Alte informații cheie despre Codecool România în 2022

 

 • Codecool România a desfășurat a doua ediție a hackathonului CoolHack, cu premii cumulate de 5000 EUR, ce a reunit peste 50 de participanți care au generat idei pe tema “Economie si dezvoltare socială”
 • A lansat cursul Full Stack Developer versiunea de weekend
 • A organizat 31 de întâlniri și evenimente – 4 masterclass-uri, 7 workshop-uri, 12 sesiuni de informare și 8 Open Days la care s-au înregistrat peste 4500 de participanți.
 • A încheiat un parteneriat cu BCR Social Finance prin care programul StudyUP devine accesibil și studentilor Codecool. Acest produs acoperă taxa de școlarizare, chiria – în cazul în care studenții vor să urmeze cursul offline, bugetul pentru materiale, echipamente sau cheltuieli diverse de întreținere. În acest fel, fiecare cursant Codecool, în funcție de nevoile individuale, își poate formula finanțarea care i se potrivește cel mai bine.

***

Despre Codecool 

Codecool este una dintre cele mai mari școli de programare din regiunea CEE, prezenta pe piața din România din 2019. Principalul program de formare de la Codecool este cursul de Full-Stack Developer, iar în România, formarea se desfășoară în București sau online, în timpul saptamanii sau în weekend și vine la pachet cu garanția unui loc de muncă și cu opțiunea de plată ulterioară.  Codecool își pregătește cursanţii pentru cerințele companiilor care angajează profesioniști în domeniul tehnologiei. Pe lângă aptitudini tehnice la cerere, cum ar fi programarea în 4 până la 6 limbaje, cursanții dezvoltă și aptitudinile interpersonale necesare, cum ar fi comunicarea, gestionarea timpului, prezentarea etc.

În septembrie 2022, Codecool și Software Development Academy (SDA) au fuzionat pentru a deveni unul dintre cele mai puternice centre europene de formare și integrare de talente în piața IT&C. Impreuna, cele două companii au peste 300 de angajați, 17 cursuri de formare și reconversie digitală și o rețea de 1.600 de mentori. Codecool și Software Development Academy sunt prezente în 8 țări (Polonia, Ungaria, România, Austria, Slovacia, Republica Cehă, Estonia și Albania) și inregistreaza impreuna peste 18.000 de absolventi. Fuziunea Codecool & SDA va crește semnificativ nivelul de competențe tech al cetățenilor din Europa Centrală și va fi esențială în transformarea digitală a Europei și nu numai.

articolul original.

EK Instal Gaze Naturale –  siguranță și profesionalism!

26 January 2023 at 11:30
image

EK Instal Gaze Naturale din Iași, cu puncte de lucru în țară și în județul Neamț, este una dintre cele mai mari firme din România care se ocupă, în principal, cu servicii de verificări și revizie a instalațiilor de gaze naturale atât la utilizatorii casnici, cât și la firme și instituții.

Verificările și reviziile se efectuează nu numai în termenul legal (2 ani -verificări și 10 ani – revizie), ci și atunci când apar defecțiuni sau se simte miros de gaz. Este obligatorie revizia și după întreruperea utilizării instalației pentru o perioadă mai mare de 6 luni, lucru pe care, de pildă, foarte puțini dintre cei care lucrează în străinătate și vin acasă doar în concediu îl fac. Această revizie trebuie să aibă loc după orice eveniment ce ar putea afecta instalația.

Firma EK Instal G.N. este condusă de un profesionist în domeniu, cu 55 de ani de expertiză în spate, domnul Ioan Lupu, care a reușit să-și atragă în portofoliu clienți cu greutate precum Lidl, Metro, CFR Iași, școli, grădinițe spitale, instituții ale statului din județele Neamț, Iași, Bacău, Cluj, Baia Mare, Suceava, Bistrița Năsăud, Deva, Alba, Sibiu și Harghita. Firma se bazează pe echipe formate din profesioniști, are în acest moment 160 de angajați cu expertiză în domeniu, toți absolvenți ai unor cursuri de calificare acreditate.

EK Instal G. N., firmă autorizată ANRE, asigură cu profesionalism servicii în domeniul instalațiilor de utilizare a gazelor naturale:

 • Verificări instalații de gaze naturale – obligatorii o dată la maxim 2 ani;
 • Revizii instalații gaze naturale – obligatorii o dată la maxim 10 ani;
 • După verificări sau revizie asigură gratuit remedierea defecțiunilor minore sau scăpărilor de gaze;
 • Montare detectoare gaze naturale;
 • Reconstituire proiect instalații de utilizare gaze.

Verificările și reviziile nu sunt doar obligatorii, ci vă asigură siguranța și liniștea dumneavoastră și a familiei, în cazul utilizatorilor casnici de gaze naturale, a personalului și dotărilor firmei, în cazul persoanelor juridice. Pentru siguranța și liniștea dumneavoastră aveți grijă ca persoanele care vin pentru efectuarea verificărilor și reviziilor să se legitimeze și să dețină echipamentul și aparatura inscripționate cu sigla firmei EK Instal G.N.

Programări și informații la telefon: 0755/330011; [email protected]; www.ekinstal.ro

Salariul este motivant, reprezintă un anumit procent din realizări și pornește  de la minim 4.800 lei net, până la aproximativ 8.000 lei net.

“Noi ne bazăm pe profesionalism, pe calitate. De aceea și suntem numărul II în topul național de profil, după E.ON Asist și am luat locul I, an de an, în Topul firmelor. Ca și cotă de piață suntem tot pe locul II la nivel național. Pentru că facem lucruri de calitate și prețurile sunt pe măsură, ceva mai mici decât cele ale E.ON. În gaze nu te poți juca. După fiecare revizie sau verificare, dacă se constată scăpări de gaze sau alte probleme acestea sunt remediate pe loc de specialiștii noștri. Cunosc toți angajații, fiecare cu problemele lor și le sunt alături ori de câte ori au nevoie. Principala problemă în acest domeniu o constituie  firmele mici, care apar și dispar, merg pe prețuri de dumping, nu fac lucruri de calitate și de multe ori suntem chemați de oameni după ce o astfel de firmă a fost acolo. Sunt un pericol public!”, spune managerul Ioan Lupu.

Ca și dotări, firma are o flotă de 50 de autoturisme pentru deplasarea echipelor în teren, unii dintre angajați preferând să meargă cu mașina proprie, în condițiile în care firma asigură combustibilul și reparațiile. Tot ceea ce înseamnă scule și unelte necesare în domeniu, pompe, manometre, detectoare de gaze pentru toate echipele fac parte din dotările minime. O problemă legată de personal o constituie plecările unor oameni în care firma investește și care fie își fac propria firmuliță cu același domeniu de activitate, fie pleacă în străinătate. Nu există școli profesionale care să pregătească tinerii în asemenea meserii, tocmai de aceea EK Instal preferă să plătească pentru cursurile de calificare și lucrează numai cu specialiști cu diplomă și cu expertiză în domeniu.

Ce trebuie să știți pentru siguranța dumnevoastră!

Extras din Ordinul ANRE nr. 179/2015

Realizarea operaţiilor de verificare şi de revizie tehnică a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale, se efectuează numai de către operatori economici autorizaţi ANRE.

Obligaţiile consumatorilor de gaze naturale:

– Clientul final are obligaţia să efectueze, exclusiv prin intermediul unui operator economic selectat de către acesta, verificările şi reviziile tehnice atât ale instalaţiei individuale de utilizare, cât şi ale instalaţiei comune de utilizare (în cazul apartamentelor la bloc).

– Verificările şi reviziile tehnice periodice ale instalaţiilor de utilizare, se realizează până la data scadentă specificată în notificarea data de furnizor, în baza unui contract de prestări servicii.

– Clientul final are obligaţia să pună la dispoziţia firmei care face aceste verificări sau revizii documentaţia tehnică ce a stat la baza execuţiei instalaţiei de utilizare, avizată de către operatorul de sistem sau de către un verificator de proiecte atestat, după caz. În cazul în care clientul final nu deţine documentaţia tehnică a instalației are obligaţia să solicite, direct sau prin intermediul firmei care execute verificarea, o copie a acesteia de la operatorul de sistem sau de la operatorul economic autorizat ANRE care a executat instalaţia de utilizare. Dacă operatorul de sistem sau operatorul economic autorizat ANRE care a executat instalaţia de utilizare nu deţine documentaţia tehnică, dar tipul şi debitul nominal al aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi puse în funcţiune corespund cu cele din notificarea transmisă de furnizorul de gaze naturale, clientul final are obligaţia să reconstituie, prin intermediul unui operator economic care deţine autorizaţie ANRE pentru proiectarea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, tip PDIB, în baza unui contract de prestări servicii, următoarele documente:

a) releveul construcţiei pe care se trasează instalaţia de utilizare;

b) schema izometrică a instalaţiei de utilizare;

c) memoriul tehnic cu privire la respectarea condiţiilor tehnice pentru funcţionarea în siguranţă a instalaţiei de utilizare, în conformitate cu prevederile Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui ANRE nr. 5/2009, cu modificările şi completările ulterioare.

– În situaţia în care clientul final deţine documentaţia tehnică, tipul şi debitul nominal al aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi corespund cu cele din notificarea transmisă de furnizorul de gaze naturale, dar nu corespund cu cele constatate la locul de consum, clientul final are obligaţia să procedeze în conformitate cu una dintre următoarele variante:

a) să întocmească, prin intermediul unui operator economic care deţine autorizaţie ANRE pentru proiectarea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, tip PDIB, în baza unui contract de prestări servicii, documentaţia tehnică privind modificările survenite, în conformitate cu prevederile Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, aprobate prin Ordinul preşedintelui ANRE nr. 5/2009, cu modificările şi completările ulterioare;

b) să dezafecteze tronsonul/tronsoanele din instalaţia de utilizare executat/executate fără forme legale, prin intermediul unei firme, în baza unui contract de prestări servicii.

– Clientul final are obligaţia să prezinte documente din care:

a) să rezulte că a fost efectuată curăţarea şi verificarea coşurilor şi canalelor de evacuare a gazelor de ardere de către operatori economici autorizaţi, cu maximum 6 luni înainte de data verificării sau reviziei tehnice a instalaţiei de utilizare;

b) să rezulte efectuarea în termen a verificării tehnice periodice a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi.

– Dacă în urma verificării sau reviziei tehnice a instalaţiei de utilizare sunt constatate defecte, clientul final are obligaţia remedierii acestora prin intermediul operatorului economic care a efectuat verificarea ori revizia tehnică sau prin intermediul altei firme autorizate, în baza unui contract de prestări servicii.

– Clientul final semnează Fişa de evidenţă întocmită în urma verificării sau reviziei tehnice a instalaţiei de utilizare.

– În situaţia în care o instalaţie de utilizare deserveşte mai mulţi clienţi finali, aceştia pot hotărî să efectueze, la aceeaşi dată, verificarea sau revizia tehnică a instalaţiei comune de utilizare în condiţiile stabilite de comun acord. Data la care se fac acestea nu poate depăşi prima dată scadentă a verificării sau a reviziei tehnice periodice a instalaţiei de utilizare, notificată unuia dintre clienţii finali deserviţi de către instalaţia comună de utilizare.

Angela CROITORU

articolul original.

Producătorii și comercianții de băuturi au timp până la finalul lunii februarie să se înscrie în programul de garanție-returnare

25 January 2023 at 10:54
image

Producătorii, importatorii şi comercianţii de băuturi sunt obligați, până la sfârșitul lunii februarie, să se înscrie în Sistemul de Garanţie-Returnare – RetuRO. Acesta va permite returnarea de sticle și recipiente din aluminiu în care se vând băuturi.

Cumpărătorii vor plăti o garanție pe care o vor recupera în momentul în care aduc ambalajele în punctele de returnare a ambalajelor.

Toate companiile producătoare, importatoare sau care vând apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase, în ambalaje de unică folosinţă din plastic, din sticlă sau aluminiu, cu o capacitate până în 3 litri, sunt obligate să se înscrie în baza de date a Sistemului de Garanţie-Returnare, pe site-ul returosgr.ro.

Sunt vizate inclusiv companii din industria hotelieră, a serviciilor alimentare, unităţi care organizează evenimente, pregătesc şi servesc alimente şi băuturi.

Termenul limită este 28 februarie.

Amenzile pentru neînregistrarea în baza de date sunt cuprinse între 20.000 şi 40.000 lei.

Sistemul Garanţie-Returnare Returo ar trebui să devină funcţional începând cu 30 noiembrie.

Consumatorii vor plăti o garanţie de 50 de bani când vor cumpăra o băutură îmbuteliată, bani pe care îi vor recupera când vor depune în magazine ambalajele din plastic, sticlă sau metal, fără să fie condiționați de prezentarea bonului fiscal.

Comercianţii trebuie să organizeze până la toamnă puncte de returnare a ambalajelor.

Foto: Shutterstock

Citește și: Perioada de reduceri în magazine a început. Sfaturile ANPC pentru a cumpăra în siguranță | AUDIO

articolul original.

Programul noua casă 2023

25 January 2023 at 11:41
image

Noua Casă este un program guvernamental care facilitează accesul persoanelor interesate să-și achiziționeze o locuință prin acordarea unui credit bancar.

Noua Casă ediția 2023 a debutat. Se cunosc deja  plafonul de anul acesta, condițiile și valoarea maximă a garanției acordate de stat. Creditul imobiliar prin programul Noua Casă se acordă pe o perioadă de minim trei ani și maxim 30 de ani.

Dobânda la creditul pentru Noua Casă este variabilă și se calculează în funcție de indicele de referință(IRCC), la care se adaugă marja fixă a băncii de 2%. Pentru a putea accesa creditul Prima Casă, persoanele trebuie să îndeplinească următoarele condiții, potrivit Ministerului Finanțelor :

-La data solicitării creditului garantat nu deţine în proprietate nicio locuinţă sau are o locuință cu o suprafață mai mică de 50 mp;

-Achiziţionează o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;

– Are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul.

-Pe lângă aceste condiții impuse de stat, mai sunt o serie de cerințe impuse de fiecare bancă în parte.

-Vârstă minimă de 18 de ani la acordarea creditului și maxim 65 sau 70 de ani la terminarea creditului;

-Vechime la locul de muncă actual de minim 3 sau 6 luni;

-Lipsa datoriilor înregistrate sau credite neachitate la data scadentă;

-Posibilitatea depunerii unui avans de minim 5% din prețul de achiziție al locuinței;

-Persona are calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul;

– Achiziţionează o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;

-La data solicitării creditului garantat, persoana trebuie să mai îndeplinească alte două condiții, după caz.

Condițiile enumerate mai sus sunt cu scop orientativ. Fiecare bancă poate avea propriile criterii pentru acordarea creditului Noua Casă. La achiziționarea unei locuinței, persoanele trebuie să achite un avans. Acesta poate fi de minim 5% și maxim 15% în funcție de valoarea imobilului.

În cazul unei locuințe cu o valoarea de maxim 70.000 de euro, persoana poate accesa un credit în valoare de 65.000 de euro. În acest caz, avansul este de 5%. Pentru a achiziționa o locuință cu o valoare maximă de 149.000 de euro, persoanele pot obține un credit în valoare de 119.000 de euro. În acest caz, avansul este de 15%.

În 2023, persoanele interesate să-și achiziționeze o locuință pot accesa un credit cu o valoarea maximă de 119.000 de euro.

articolul original.

Angajări prin intermediul AJOFM Sălaj

25 January 2023 at 11:38
image

2269 de persoane au fost angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj în anul 2022. Numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active în anul 2022 a fost de 7203 persoane.

Ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, în anul 2022 au fost încadrate în muncă 2269 persoane.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 decembrie 2022, 1140 au vârsta peste 45 de ani, 270 persoane sunt cuprinse între 35 și 45 ani, 284 au vârsta între 25 și 35 de ani iar 575 sunt tineri sub 25 de ani. Din totalul numărului persoanelor ocupate, 498 sunt tineri NEET.

Total general 2269:
< 25 ani 575
Între 25 și 35 ani 284
Între 35 și 45 ani 270
Peste 45 ani 1140

Numărul femeilor încadrate este de 1097, iar al bărbaţilor de 1172, ponderea din totalul persoanelor încadrate find de 48,35%, respectiv 51,65%.
În funcţie de rezidenţă,1020 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 1249 persoane sunt din mediul rural.
Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale(1038), profesionale (500), gimnaziale(462), 269 persoane fiind cu studii universitare. Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Sălaj 861 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.
Precizăm că, încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Sălaj.
Numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active în anul 2022 a fost de 7203 persoane.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.
Mai multe informaţii sunt disponibile pe site: www.anofm.ro .

articolul original.

Mioveni: Biroul de Taxe şi Impozite va avea program special în zilele de 23 și 24 ianuarie 2023!

23 January 2023 at 11:08

Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, în zilele de 23 și 24 ianuarie 2023, nu se desfășoară program de lucru cu publicul la niciunul dintre birourile și compartimentele administrative, întrucât aceste zile sunt declarate ca fiind libere.

EXCEPȚIE va face Biroul Taxe și Impozite din cadrul instituție, care va funcționa doar în intervalul 08.00 – 13.00, în ambele zile.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

În această perioadă, impozitele și taxele locale, precum și amenzile contravenționale pot fi achitate și online, variantă rapidă și sigură: www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Pentru plăţile efectuate online, cu cardul, prin intermediul internetului la adresa ghiseul.ro secţiunea Primăriei Orașului Mioveni şi prin intermediul POS-urilor, contribuabilii nu datorează comision.

articolul original.

Ziua Unirii Principatelor, marcată la Mioveni

22 January 2023 at 13:18

Anual, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, eveniment ce a marcat o schimbare majoră în istoria României, având la bază îmbinarea Moldovei cu Țara Românească.

După 164 de ani de la proclamarea Micii Uniri, ea continuă să aibă un impact semnificativ și în prezent.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

În semn de omagiu pentru personalitățile și înaintașii noștri care au făcut posibilă Unirea, administrația locală a orașului Mioveni organizează în data de 24 ianuarie 2023, începând cu ora 12.30, la Monumentul Eroilor din centrul civic un moment solemn, care va cuprinde slujbă de pomenire a Eroilor, depunere de coroane și momente artistice susținute de Corala „Sfânta Maria” a Centrului Cultural Mioveni.

Manifestarea se va încheia cu Hora Unirii, unde vă invităm să luați parte.

articolul original.

SuperLiga programează astăzi două meciuri. Programul și televizările!

22 January 2023 at 09:03

Cea de-a 22-a rundă din SuperLiga programează astăzi două meciuri.

De la ora 15:30 în Bănie este programat „U” Craiova 1948 – UTA după care de la ora 20:45 la Sibiu avem FC Hermannstadt – FCSB.

Toate meciurile din SuperLigă sunt transmise în direct de Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport.

Program etapa 22 SuperLiga
„U” Cluj – FC Voluntari 2-1
Rapid – Sepsi OSK  3-0
CS Mioveni – Petrolul Ploiești 1-0
FC Botoșani – Univ. Craiova 1-0
Duminică, 22 ianuarie
ora 15:30 „U” Craiova 1948 – UTA
ora 20:45 FC Hermannstadt – FCSB
Luni, 23 ianuarie
ora 17:00 Chindia Târgoviște – FC Argeș
ora  20:00 Farul – CFR Cluj

image
Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Duminică 22 ianuarie

22 January 2023 at 05:00

Hbo 20:00

Adam Întunecatul 2022

Cu Dwayne Johnson, Noah Centineo, Aldis Hodge, Sarah Shahi. În vechiul Kahndaq, lui Teth Adam i-au fost dăruite puterile atotputernice ale zeilor. După ce le-a folosit pentru a se răzbuna, a fost închis, devenind Adam Întunecatul. Aproape 5.000 de ani au trecut de atunci și Adam Întunecatul a trecut de la om, la mit, la legendă. Odată eliberat, forma sa unică de justiție, născută din furie, este contestată de eroii moderni care formează Societatea Justiției: Hawkman, Dr. Fate, Atom Smasher și Cyclone.

Warner tv 21:00

Bonnie şi Clyde 1967

Cu Gene Hackman, Faye Dunaway. Producția Bonnie și Clyde se bazează pe fapte reale. Clyde Barrow, recent eliberat din închisoare, decide să se ocupe de jefuirea băncilor. El o întâlnește pe Bonnie Parker, iar împreună formează nucleul unei bande de spărgători de bănci care terorizează sud-vestul Americii anilor 1920.Dedicați aventurii, Clyde și Bonnie sunt doi tineri îndrăgostiți. Împreună au parte de o serie de aventuri neașteptate, totul culminând cu un final care merită vazut.

Pro cinema 20:30

Adele Blanc-Sec 2010

Cu Louise Bourgoin, Mathieu Amalric. Suntem în 1912, când Adèle Blanc-Sec, o întreprinzătoare tânără jurnalistă, nu se dă în lături de la nimic pentru a-și atinge planurile. Aflată în Egipt, ea „deranjează” de la locul lor o mulțime de mumii, în timp ce înapoi în Franța, un exponat al unui muzeu de istorie provoacă groază printre parizieni: un pui de pterodactil a eclozat dintr-un ou vechi de milioane de ani și acum provoacă prăpăd. Bineînțeles, Adèle va ajunge cumva să se ocupe și de această problemă.

Pro tv 22:15

Faster:Iute ca glonţul 2010

Cu Dwayne Johnson, Billy Bob Thornton. După 10 ani petrecuți în închisoare, Driver (Dwayne Johnson) nu mai are decât un scop în viață – să răzbune moartea fratelui său. În timpul unui jaf de bancă eșuat acesta a fost ucis, iar Driver a sfârșit după gratii. Acum Driver este un om liber, care și-a stabilit o listă de ținte, pornind în propria lui misiune de pedeapsă. Pe urmele lui însă se află alți doi oameni – un polițist bătrân (Billy Bob Thornton) care nu mai are decât câteva zile până la pensie și un tânăr pistolar egocentric (Oliver Jackson-Cohen), un artist al crimei, care și-a găsit în sfârșit adversarul pe măsură. Vânătorul însă va deveni la rândul său vânat. Este o cursă pentru moarte de-a lungul căreia misterul ce învăluie moartea fratelui lui se adâncește tot mai mult. Pe parcurs se dezvăluie mai multe detalii care sugerează că lista lui Driver ar putea fi incompletă.

image
Articolul precedent
articolul original.

Târgoviște: Hai să dăm mână cu mână! Programul ceremoniei militare publice din 24 ianuarie 2023

21 January 2023 at 19:32
By: Incomod
image

După o grea suferință, a trecut la cele veșnice Pr. Gheorghe Daniel Niță, de la Parohia Ocnița II, din cadrul Protoieriei Târgoviște Nord.

Părintele Niță s-a născut la 25 septembrie 1971, în localitatea Moreni, județul Dâmbovița. A urmat cursurile primare și gimnaziale la școala din localitate.

În perioada anilor 1989-1994 a urmat cursurile Seminarului Teologic din București, iar între anii 1999-2004, a urmat cursurile Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

În anul 1995, s-a căsătorit cu domnișoara Florentina Gavrilescu, având trei copii. A fost hirotonit preot pe seama Parohiei Ocnița II, Protoieria Târgoviște Nord, în anul 1995, unde a contribuit la ridicarea unei noi case parohiale și a unei capele.

Slujba de înmormântare va fi oficiată la biserica Parohiei Ocnița II, joi – 26 ianuarie 2023, ora 12:00, după săvârșirea Sfintei Liturghii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

articolul original.
❌