ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 27 January 2023Ultimele Stiri

Cod galben ninsoare, viscol și vânt puternic, până duminică dimineață

27 January 2023 at 09:46
image

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat vineri atenționarea meteo emisă la mijlocul acestei săptămâni, prelungind până duminică dimineață intervalul în care zone din centrul, sudul și estul țării vor fi afectate de cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

Conform meteorologilor, în intervalul vineri, 27 ianuarie, ora 10 – duminică, 29 ianuarie, ora 10 (COD GALBEN), în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25 – 40 l/mp. În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea, pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50 – 70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei.

De asemenea, în intervalul vineri, 27 ianuarie, ora 10 – duminică, 29 ianuarie, ora 10 (COD PORTOCALIU), în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35 – 50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55 – 65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Când scăpăm, de fapt, de ciclonul polar? ANM a anunţat cât va ţine frigul în România

25 January 2023 at 05:54

De curând, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în perioada 23 ianuarie – 20 februarie 2023. Iată când vor fi nevoiți românii să scoată haine mai groase din garderobă.

În următoarele săptămâni, frigul se va așterne peste România, iar în unele regiuni vor fi înregistrate cantități excedentare de precipitații.

Prognoza meteo 23 ianuarie – 30 ianuarie 2023

Săptămâna aceasta, ne putem aștepta la valori termice mai ridicate decât cele specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Pe litoral va fi cel mai cald, având în vedere că mediile zilnice vor atinge 4 grade.

În județele sudice și sud-estice, mai ales în Giurgiu, Teleorman și Vrancea, precipitațiile vor fi excedentare. În Maramureș, Apuseni, dar și în Transilvania, regimul pluviometric va fi deficitar, iar în restul țării precipitațiile vor fi apropiate de normalul perioadei în care ne aflăm.

Prognoza meteo 1-5 februarie 2023

În prima săptămână din februarie, temperaturile medii rămân, în majoritatea regiunilor țării, mai ridicate decât cele obișnuite. O excepție de la regulă sunt zonele montane, acolo unde valorile termice vor fi apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile extracarpatice, dar și local excedentare în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. În restul țării, vom avea cantități de precipitații normale pentru un început de februarie.

Prognoza pentru 6-13 februarie 2023

Temperatura medie a aerului va continua să aibă valori mai ridicate decât cele normale, mai ales în regiunile extracarpatice, dar și în restul României.

Din punct de vedere al ploilor, ANM anunță că doar în regiunile nordice precipitațiile vor fi excedentare. În restul țării, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, pentru a doua săptămână din februarie.

Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 februarie 2023

Conform anunțului meteorologilor, în a treia săptămână a lunii februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară, în cea mai mare parte a țării, conform meteoromania.ro.

articolul original.

Cum va fi vremea până în 20 februarie 2023. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

24 January 2023 at 15:35

Cum va fi vremea până în 20 februarie 2023. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo până pe 20 februarie 2023. Dacă până în prezent, vremea ne-a jucat feste, temperaturile par să revină la normal în următoarea perioadă, menținându-se în jurul mediei specifice sezonului. Vezi mai jos cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie și în prima parte a lunii februarie.

Meteo până pe 20 februarie 2023

Vremea a jucat feste românilor, în ultima săptămână. Un val de aer tropical ce a străbătut teritoriul țării noastre a condus la înregistrarea celor mai ridicate temperaturi din ultimii opt ani de zile, în perioada sezonului de iarnă. În regiunile din sudul țării, au fost raportate temperaturi ce au depășit valoarea de 20 grade Celsius.

Prima lună a anului 2023 a fost, din punct de vedere meteorologic, plină de fluctuații. În mare parte a României, temperaturile au atins valori specifice primăverii și chiar unui început de vară. Doar în regiunile de munte precipitațiile au luat forma ninsorilor, însă stratul de zăpadă nu s-a depus decât la altitudini foarte mari.

La finalul lunii ianuarie 2023, vremea pare să-și revină la normal. Estimările meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, arată că temperaturile se vor apropia de valorile termice specifice sezonului de iarnă.

În cea de-a doua lună a anului, temperaturile vor scădea. Spre deosebirea de perioada anterioară, precipitațiile nu vor înregistra cantități ridicate de apă. Mai degrabă, în majoritatea zonelor din țară, regimul pluviometric va fi deficitar, potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea la finalul lunii ianuarie

În săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023, temperaturile vor înregistra valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. Vremea va fi caldă pe întreg teritoriul țării. În zona de sud-vest a României, local, regimul pluviometric va fi excedentar. În restul regiunilor, în special în nord-vest, precipitațiile vor lipsi sau vor înregistra cantități foarte scăzute.

Valorile termice vor reveni la normal în perioada 30 ianuarie – 6 februarie 2023. Chiar și așa, temperaturile pot suferi anumite variații. De exemplu, în zonele extracarpatice, vor fi ușor mai ridicate decât specificul sezonului. În schimb, la munte, în special la altitudini mari, valorile termice vor fi mai scăzute.

În săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023, în regiunile montane, precipitațiile vor fi ușor excedentare, au anunțat meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie. În restul țării, cantitățile de precipitații se vor apropia de niveluri normale pentru intervalul de timp menționat.

articolul original.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă? Temperaturile cresc din nou

24 January 2023 at 07:00
image

Temperaturile în timpul zilei vor crește începând cu luna februarie în majoritatea regiunilor țării.

Săptămâna aceasta vor fi ploi și lapoviță, mai ales la munte, potrivit prognozei pe două săptămâni transmisă recent de Adminsitrația Națioanlă de Meteorologie (ANM).

Banat

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că de la un regim termic peste cel normal în primele zile (maxime de 6…9 grade și minime de 0…5 grade, în medie regională) se va ajunge spre finalul lunii ianuarie la valori în jurul celor normale perioadei din an, respectiv 1…3 grade ziua și -4…-2 grade noaptea.

După data de 31 ianuarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor, în special a celor diurne. Vor fi precipitații temporare în multe zile din interval, determinând un regim pluviometric ușor excendentar în sudul regiunii și apropiat de normal în rest. La început vor fi mai ales ploi și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile, cu precădere în perioada 27 ianuarie – 1 februarie.

Crișana

în răcire accentuată, astfel că de la valori peste cele specifice perioadei în primele zile (7…12 grade ziua și 1…6 grade noaptea) spre finalul lunii ianuarie regimul termic va deveni apropiat de cel normal acestei perioade din an, cu maxime de 0…3 grade și minime de -5…-2 grade, mediat regional.

Ulterior, după 1 februarie, sunt estimate valori diurne de temperatură în creștere ușoară. Probabilitatea pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, va crește după data de 28 ianuarie, astfel că în ansablu regimul pluviometric va fi deficitar în prima săptămână și apropiat de normal în cea de-a doua. În primele zile ale intervalului de referință doar pe spații mici și trecător vor fi precipitații slabe, mixte (burniță, ploaie, lapoviță).

Transilvania

La începutul intervalului încă se vor înregistra valori termice peste cele climatologic specifice (în medie 5…10 grade ziua și -5…0 grade noaptea), dar din 25 ianuarie vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privința temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 și 3 grade; mediat regional, minimele nopțillor vor fi de -7…-4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie.

Regimul pluviometric va fi deficitar în primele zile când doar izolat și trecător vor fi precipitații slabe, dar din data de 28 ianuarie probabilitatea pentru ninsori va crește.

Maramureș

La începutul intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu valori diurne de 5…10 grade și nocturne de -2…3 grade, în medie.

Ulterior, după data de 26 ianuarie, vremea va fi în răcire, urmând a se înregistra de cele climatologic specifice, respectiv maxime de 0…4 grade și minime de -6…-3 grade, temporar chiar mai coborâte. În prima săptămână, va fi deficit pluviometric semnificativ, însă după data de 29 ianuarie probabilitatea pentru precipitații temporare (predominant ninsori) va fi ridicată.

Moldova

Vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că regimul termic va deveni cel normal pentru această perioadă din an, în privința valorilor maxime încă din data de 24 ianuarie, iar a minimelor în special după 27 ianuarie. Astfel ziua vor fi temperaturi de -1…3 grade, iar în timpul nopților de -6…-2 grade, în medie regională.

Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a valorilor diurne de temperatură. La începutul intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor precipitații locale, predominant sub formă de ninsoare.

Dobrogea

Vremea se va răci accentuat încă din prima zi din interval, astfel că valorile temperaturii aerului, deși cu oscilații de la o zi la alta, se vor situa în general în jurul celor normale. Astfel, maximele diurne vor fi în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne între -4 și 0 grade (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie).

Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor diurne. La începutul perioadei, pe spații mici vor fi precipitații slabe, mai ales burniță, ce vor favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitații (ploaie, lapoviță și ninsoare) pe arii extinse și moderate cantitativ va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

Muntenia

Răcirea accentuată a vremii se va resimți încă de la începutul intervalului și cu precădere la valorile diurne care din data de 24 ianuarie vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime de 1…4 grade, mediat regional; minimele nocturne vor fi de -4…-1 grade, în medie, cu valori posibil mai scăzute în perioada 30 ianuarie-1 februarie.

După data de 2 februarie este estimată o creștere a temperaturilor diurne. În primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici și trecător urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce pot favoriza izolat depunerile de polei. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ (ninsori, lapoviță și ploaie) va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

Oltenia

Vremea se va răci accentuat din data de 24 ianuarie, astfel că valorile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale. Astfel, maximele diurne se vor situa în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne în medie între -3 și -1 grad (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor diurne. La începutul intervalului, local vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

Probabilitatea pentru precipitații mai frecvente (predominant sub formă de ninsoare) va fi ridicată în perioada 27-28 ianuarie. Astfel, în ansamblu, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, chiar ușor excedentar în vestul regiunii.

La munte

Vremea va fi în răcire semnficativă, astfel că valorile de temperatură, deși cu unele oscilații, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de -5…0 grade și minime nocturne de -9…-5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geoasă.

O ușoară creștere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spații mici și trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitații menținându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.

articolul original.

Prognoza meteo până pe 23 februarie

22 January 2023 at 13:36
image

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo valabilă până pe 23 februarie. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, în ultima săptămână din luna ianuarie. Ulterior, până pe data de 20 februarie, se vor apropia de cele normale perioadei, potrivit prognozei pe patru săptămâni, publicată de ANM, relatează Agerpres.

Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul ţării şi deficitar în nord-vest până la finele acestei luni. Pentru restul perioadei de prognoză se va apropia de normalul perioadei în majoritatea regiunilor.

Astfel, în săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a ţării. În rest, cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Februarie începe cu temperaturi normale

În săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale. Este posibilsă fie uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte. Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane. În rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru săptămâna 6 – 13 februarie 2023 arată temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. De asemenea, un regim pluviometric deficitar în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest

interval.

În ultima săptămână de prognoză, 13 – 20 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru intervalul 23 ianuarie – 20 februarie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF. Media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

articolul original.

Prognoza actualizată de la ANM. Vremea se schimbă radical

22 January 2023 at 00:00
image

Temperaturile din țară se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, arată meteorologii în prognoza pentru următoarele patru săptămâni publicată recent.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte la munte.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudvestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

articolul original.

Prognoza ANM. Val de căldură, apoi temperaturi în scădere și ploi

18 January 2023 at 00:00
image

Meteorologii anunță că în România, în următoarele zile, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Apoi, temperaturile vor fi în scădere și va ploua, precizează specialiștii.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. În zilele cele mai calde, respectiv 17 și 18 ianuarie, vor fi maxime de 12…15 grade și minime de 4…8 grade, iar între 19 și 22 ianuarie, temperatura aerului, cu mici oscilații, va avea valori maxime de 5…9 grade și minime de -2…2 grade. Ulterior, răcirea vremii va continua, în timpul nopților vor fi valori negative, ce vor coborî spre o medie de -4 …-3 grade (apropiate de normele din ultima decadă a lunii ianuarie), iar ziua vor fi în general 2…5 grade.

În intervalul 17-22 ianuarie, vor fi precipitații frecvente și local se vor acumula cantități de apă mai însemnate, astfel că regimul pluviometric va fi excedentar. Va ploua, iar între 20 și 22 ianuarie vor fi posibile și precipitații mixte. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi relativ redusă.

Prognoza pentru Crișana

În Crișana, în prima săptămână, valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. În zilele cele mai calde, respectiv 17 și 18 ianuarie, vor fi maxime de 12…15 grade și minime de 4…8 grade, iar între 19 și 22 ianuarie, temperatura aerului, cu mici oscilații, va avea valori maxime de 5…10 grade și minime de -1…3 grade. Ulterior, răcirea vremii va continua, în timpul nopților vor fi valori negative, ce vor coborî spre o medie de -4…-3 grade (mai apropiate de normele pentru ultima decadă a lunii ianuarie), iar ziua vor fi în general 2…5 grade.

În intervalul 17-22 ianuarie vor fi precipitații frecvente și local se vor acumula cantități de apă însemnate, astfel că regimul pluviometric va fi excedentar. Între 20 și 22 ianuarie vor fi posibile și precipitații mixte, iar în cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi relativ redusă.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului de referință, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii ianuarie, cu abateri pozitive semnificative între 17 și 22 ianuarie, când se vor înregistra maxime de 9…15 grade și minime de 0…5 grade. Din data de 23 ianuarie, vremea se va mai răci, însă în marea lor majoritate temperaturile estimate vor fi mai ridicate decât cele normale, 0…4 grade ziua și -6…-2 grade noaptea.

Între 18 și 22 ianuarie, vor fi precipitații locale, temporare – la început ploi, apoi posibil mixte, regimul pluviometric fiind ușor excedentar în vestul și sud-vestul regiunii. În a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

O vreme mai caldă decât ar fi normal

Până în jurul datei de 23 ianuarie, în Maramureș vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit în luna ianuarie, cu medii ale temperaturilor maxime de 5…9 grade și ale minimelor de 1…5 grade, valori diurne chiar mai ridicate (de 10…13 grade) urmând a se înregistra în 18 și 21 ianuarie. Din 24 ianuarie este estimată o răcire a vremii, astfel că temperaturile vor deveni mai apropiate de cele normale, cu 1…4 grade ziua și -6…-4 grade noaptea, mediat regional.

Între 17 și 22 ianuarie, precipitațiile vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ – ploi la început, apoi posibil mixte. În cea de-a doua săptămână, regimul pluviometric va fi deficitar, cu probabilitate de precipitații redusă.

În Moldova, la începutul intervalului, în încălzire accentuată, astfel că valorile de temperatură vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale în luna ianuarie, cu medii ale maximelor de 6…13 grade (chiar mai mari în data de 18 ianuarie) și ale minimelor de 0…6 grade. Din data de 23 ianuarie, temperaturile vor fi în scădere, dar în general se vor situa tot peste cele climatologic specifice, fiind estimate valori diurne de 1…4 grade și nocturne de -6…-2 grade, mediat regional.

Cât de mult va ploua?

Între 17 și 19 ianuarie, pe areale restrânse va ploua slab, iar pentru perioada 20-23 ianuarie sunt estimate precipitații locale, mixte. Din 24 ianuarie, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

În Dobrogea, vremea va fi în încălzire apreciabilă, astfel încât între 17 și 21 ianuarie valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate față de cele obișnuite în această perioadă din an. Media maximelor va fi 11…17 grade și a minimelor de 5…10 grade. În a doua săptămână, temperaturile vor fi în scădere, dar se vor situa peste normele climatologice ale ultimei decade de ianuarie, fiind estimate valori diurne de 3…7 grade și nocturne de -2…2 grade.

Pe parcursul întregului interval de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, probabilitatea pentru precipitații locale fiind mai ridicată între 22 și 25 ianuarie.

Temperaturi în creștere

În Muntenia, încălzirea apreciabilă a vremii din prima parte a intervalului, va determina înregistrarea unor valori termice semnificativ mai ridicate față de cele normale în luna ianuarie, în special între 17 și 19 ianuarie când media maximelor va fi de 15…19 grade, iar a minimelor de 4…8 grade. Temperaturile vor fi în scădere începând din 23 ianuarie, dar chiar și după această dată este estimat un regim termic mediu în general peste cel climatologic specific perioadei, cu valori diurne de 4…9 grade și nocturne de -3…0 grade.

În primele zile, pe arii restrânse vor fi averse de ploaie, în general slabe, iar probabilitatea pentru precipitații locale va fi mai ridicată între 21 și 23 ianuarie.

În Oltenia, pe parcursul primei săptămâni, valorile de temperatură vor fi în creștere și se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. În zilele cele mai calde, respectiv 18, 19 și 20 ianuarie, vor fi maxime diurne de 13…19 grade și minime nocturne de 4…8 grade, iar la începutul intervalului și între 21 și 23 ianuarie, temperatura aerului va avea valori maxime de 5…9 grade și minime de -2…2 grade. Ulterior, răcirea vremii va continua, însă regimul termic va fi în general peste cel mediu caracteristic în ultima decadă a lunii ianuarie.

Cum va fi vremea la munte?

În prima săptămână, regimul pluviometric va fi excedentar, cu precipitații predominant sub formă de ploaie pe arii extinse și local mai însemnate cantitativ. În a doua parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

La munte, până în data de 20 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori semnificativ mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an, astfel că se vor înregistra maxime de 2…9 grade și minime de -3…3 grade, mai mici doar la peste 1.800 m altitudine. Ulterior, vremea se va răci, iar până la finalul intervalului de referință vor alterna apropiate de normal, în special pe creste, cu zile în care vor fi valori ușor peste cele specifice lunii ianuarie.

În perioada 17-22 ianuarie, vor fi precipitații în cea mai mare parte a zonei montane și local, cu precădere în masivele vestice și sud-vestice, se vor înregistra cantități de apă însemnate. La început vor fi mai ales ploi și lapoviță, cu ninsoare doar la altitudini foarte mari, apoi vor predomina ninsorile. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi mai scăzută, au precizat meteorologii.

articolul original.

Iarna se AMÂNĂ în România: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

17 January 2023 at 08:16

Iarna se AMÂNĂ în România: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pe o lună pentru România. Temperaturile se vor situa peste valorile specifice perioadei până la jumătatea lunii februarie, relevă prognoza ANM, care consemnează şi că în cea mai mare parte a intervalului precipitaţiile vor fi deficitare, notează news.ro.

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepţia sud-estului extrem al ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali, în jumătatea nordică a Olteniei şi în nord-vestul Munteniei.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 30.01.2023 – 06.02.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor deficitară în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României,

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă spre deficit în toate regiunile.

articolul original.

Ce temperaturi au anunțat meteorologii pentru următoarele zile?

17 January 2023 at 00:00
image

Meteorologii anunță că în următoarele zile la București se vor înregistra temperaturi de primăvară. Deși suntem la mijlocul lunii ianuarie, termometrele vor arăta chiar și 20 de grade Celsius.

Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, până marți la ora 8.00, cerul va fi temporar noros la București, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura minimă va fi de 0…2 grade.

Apoi, până joi, la ora 20.00, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice datei, au anunțat .

Meteorologii au anunțat chiar și 20 de grade Celsius

Maximele vor fi de 14…15 grade în după-amiaza zilei de marți, apoi de 18…20 de. Temperaturile minime se vor situa între 5 și 9 grade.

Temporar cerul va avea înnorări și vor fi condiții pentru averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilelor de miercuri și joi, au precizat meteorologii.

articolul original.

Cum va fi VREMEA până în 29 ianuarie 2023, în Transilvania și la munte. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

16 January 2023 at 16:07

Meteorologii ANM anunță că în următoarele zile în țara noastră se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Apoi, temperaturile vor fi în scădere și va ploua, precizează specialiștii.

În Transilvania, în cea mai mare parte a intervalului de referință, valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice lunii ianuarie, cu abateri pozitive semnificative între 17 și 22 ianuarie, când se vor înregistra maxime de 9…15 grade și minime de 0…5 grade. Din data de 23 ianuarie, vremea se va mai răci, însă în marea lor majoritate temperaturile estimate vor fi mai ridicate decât cele normale, 0…4 grade ziua și -6…-2 grade noaptea.

Între 18 și 22 ianuarie, vor fi precipitații locale, temporare – la început ploi, apoi posibil mixte, regimul pluviometric fiind ușor excedentar în vestul și sud-vestul regiunii. În a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi mai redusă.

La munte, până în data de 20 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori semnificativ mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an, astfel că se vor înregistra maxime de 2…9 grade și minime de -3…3 grade, mai mici doar la peste 1.800 m altitudine. Ulterior, vremea se va răci, iar până la finalul intervalului de referință vor alterna zilele cu temperaturi apropiate de normal, în special pe creste, cu zile în care vor fi valori ușor peste cele specifice lunii ianuarie.

În perioada 17-22 ianuarie, vor fi precipitații în cea mai mare parte a zonei montane și local, cu precădere în masivele vestice și sud-vestice, se vor înregistra cantități de apă însemnate. La început vor fi mai ales ploi și lapoviță, cu ninsoare doar la altitudini foarte mari, apoi vor predomina ninsorile. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi mai scăzută, au precizat meteorologii.

articolul original.

Prognoza meteo pentru viitoarele 4 săptămâni

15 January 2023 at 00:00
image

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, arată meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), care au realizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

16 – 23 ianuarie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg , dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele nornale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

23 – 30 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cum va fi vremea în viitoarele 4 săptămâni?

30 ianuarie – 6 februarie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

6 – 13 februarie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

articolul original.

România va fi atinsă de o masă de aer tropical. Temperaturile vor crește brusc în toată țara

14 January 2023 at 13:04
By: M.Ex.

Prognoza meteo indică faptul că vremea se va încălzi în toată România începând de luni, 16 ianuarie, cu mult peste temparaturile normale în această perioadă a anului.
„Spațiul geografic al României va fi în calea unei advecții de aer cald, de natură tropicală. Rezultatul acestei advecții va fi asociată cu abateri termice de până la 7 – 12 grade Celsius în raport cu media climatologică 1991 – 2020. Vremea deosebit de caldă care va urma să caracterizeze spațiul geografic al României în cea mai mare parte a săptămânii viitoare este asociată cu sectorul cald al unei vaste arii depresionare extinse peste Europa”, scrie pe Facebook meteorologul român Ilie Nicolae.
Prognoza meteo arată că temperaturile vor urca treptat începând de luni și vor atinge apogeul în zilele de miercuri-joi, 18-19 ianuarie.
În nordul României, temperaturile maxime diurne vor atinge în intervalul menționat valori de 12-13 grade Celsius, aceleași maxime urmând a fi înregistrate și pe litoral sau în vestul țării. Cel mai cald va fi în sudul țării, Bucureștiul având prognozată miercuri, 18 ianuarie, o temparatură maximă de 17 grade Celsius.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Cod galben de polei în mai multe județe din România

12 January 2023 at 11:34

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi, 12 ianuarie, o atenţionare Cod galben de polei, valabilă până vineri dimineaţa în zone din zece judeţe.

În contextul prognozei de specialitate, în intervalul 12 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 6:00, în Moldova şi în nord-estul Munteniei temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte (ploaie, burniţă şi lapoviţă) şi pe arii relativ extinse se va depune polei.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila şi, parţial, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Buzău.

Meteorologii precizează că precipitaţii mixte şi depuneri de polei vor fi pe arii mai restrânse şi în restul Munteniei, în nordul Dobrogei şi în Transilvania.

În Bucureşti, până vineri dimineaţa, vremea va fi închisă. Îndeosebi în prima parte a zilei se vor semnala precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţă, iar temporar şi ninsoare), ce vor favoriza şi depuneri de polei în special în zona periferică.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului şi va fi cuprinsă între 0 şi 2 grade.

 A doua avertizare cod galben

A doua avertizare cod galben, de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului la munte.

În intervalul menționat, în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ.

Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cod portocaliu de ploi și ninsori

Avertizarea cod portocaliu de precipitații abundente, în județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

articolul original.

Prognoza meteo anunțată de ANM. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii?

10 January 2023 at 07:00
image

Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, săptămâna aceasta, urmând ca săptămâna viitoare să crească din nou, arată prognoza meteo anunțată recent de Administrația Națională de meteorologie (ANM).

Valorile de temperatură, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de 0…1 grad.

Vremea în Banat

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și va atinge medii ale maximelor de 9…10 grade și ale minimelor de 2…3 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 10 – 11 ianuarie.

Crișana

Valorile termice, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni , până la medii ale maximelor de 6…7 grade și ale minimelor de 1…2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 6…9 grade și ale minimelor de 0…2 grade. În intervalul 10 – 11 ianuarie probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată.

Transilvania

Pe parcursul celor 2 săptămâni, temperaturile maxime medii nu vor avea oscilații semnificative și se vor încadra între 5 și 8 grade. Temperaturile minime medii, în prima săptămână vor avea ușoare fluctuații de la o zi la alta și se vor încadra între -1 și 3 grade, iar în doua săptămână nu vor avea variații semnificative și se vor încadra între -2 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie.

Maramureș

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice, în scădere de la o zi la alta, vor coborî până la medii ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de 1…2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 5…8 grade și ale minimelor de -1…1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie.

Moldova

În cea mai mare parte a intervalului estimat valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice regiunii, cu medii ale maximelor de 6…8 grade, iar ale minimelor de 0…4 grade. Ușor mai rece se estimează pentru zilele de 11 și 12 ianuarie, când maximele vor coborî la valori de 4 grade mediat regional. Probabilitatea de precipitații pe arii mai extinse va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala doar pe alocuri.

Dobrogea

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme deosebit de caldă raportat la normele specifice regiunii, apoi se va răci, astfel că în zilele de 12, 13, 14 și 15 ianuarie va fi doar ușor mai cald decât normal, după care iar se va încălzi în cea mai mare parte a regiunii. În aceste condiții, mediile valorilor maxime vor varia între 8 și 12 grade, iar ale celor minime între 3 și 7 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, apoi acestea se vor semnala doar pe alocuri și trecător.

Muntenia

Valorile termice vor oscila de la o zi la cealaltă, însă pe tot parcursul intervalului se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei. Astfel, mediile maximelor vor fi de la 6..8 grade în zilele de 11, 12, 13, 21 și 22 ianuarie, până spre 10 grade în a doua zi din interval și din nou în perioda 16…20 ianuare. Minimele se vor situa între 0 și 4 grade, valori mediate regional. În 11 și 12 ianuarie vor fi precipitații pe arii extinse, iar în restul timpului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai scăzută.

Oltenia

Regimul termic se va situa în general peste cel climatologic specific perioadei, însă temperaturile vor avea totuși variații de la cele mai mici valori, cu media maximelor de 6 grade la debut, precum și în 12 ianuarie, până spre 10 grade în intervalul 16…19 ianuarie. Minimele vor avea și ele variații, între 0 și 4 grade, cu cele mai calde nopți între 10 și 13 ianuarie și din nou între 18 și 21 ianuarie. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 10, 11, 19, 20 și 21 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala trecător și izolat.

La munte

ușor și treptat până în data de 13 ianuarie, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 2 spre -2 grade și ale minimelor de la -2 până la -6 grade. După acest proces regimul termic va deveni oscilant, astfel că valorile diurne vor fi de -1…2 grade, iar cele nocturne de -6…-2 grade. Precipitațiile iși vor face apariția pe aproape tot intervalul estimat, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea să fie extinse în zilele de 10 și 11 ianuarie.

articolul original.

Prognoza meteorologilor Accuweather actualizată | Pe ce dată exactă vine iarna în România

9 January 2023 at 07:40
By: R.M.

Temperaturile au început să scadă semnificativ în toată țara, iar meteorologii anunță că iarna își va intra în drepturi, cât de curând. În rândurile de mai jos îți prezentăm când vom vedea primii fulgi din acest an, în marile orașe din țară. 

Ne apropiem cu pași repezi de jumătatea lunii ianuarie, iar temperaturile din termometre încep să scadă semnificativ. Dacă începutul de an ne-a prins cu vreme îndeosebit de caldă pentru această perioadă, se pare că iarna nu se mai lasă așteptată atât de mult, și își va intra curând, în drepturi.

Când vom vedea primii fulgi de nea din acest an

În Capitală, conform datelor furnizate de meteorologii de la Accuweather, în București vom vedea primii fulgi de zăpadă pe data de 19 ianuarie, iar termometrele nu vor arăta mai mult de 2 grade Celsius pe parcursul zilei, iar noaptea ne așteaptă temperaturi de până la -2 grade Celsius.

În Iași, temperaturile vor scădea drastic, în zilele următoare. Meteorologii susțin că vom vedea primii fulgi de nea pe 11 ianuarie, urmând ca în zilele de 20, 23, 26 și 30 ianuarie să se formeze straturi consistente de zăpadă.

În Brașov vom vedea primii fulgi de zăpadă tot pe 11 ianuarie. Termometrele nu vor arăta mai mult de 3 grade Celsius pe timpul zilei, urmând ca noaptea să se înregistreze temperaturi chiar și de -3 grade.

Ulterior, pe data de 20, 23, 26 și 2 februarie va ninge și stratul de zăpadă se va depune consistent.

Iar în Cluj-Napoca, iarna își va intra în drepturi pe data de 21 ianuarie, când se vor înregistra 0 grade Celsius pe timpul zilei, iar noaptea termometrele vor arăta -3 grade. Până pe data de 2 februarie, meteorologii se așteaptă ca ninsorile să persiste.

articolul original.

Cum va fi vremea în luna ianuarie 2023. Prognoza meteo până în 29 ianuarie

8 January 2023 at 19:57

Cum va fi vremea în luna ianuarie 2023. Prognoza meteo până în 29 ianuarie

Meteorologii ANM anunță că în luna ianuarie 2023 temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Excepție va face nordul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi local excedentare.

Prognoza meteo pentru săptămâna 9 – 15 ianuarie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 16 – 22 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 23 – 29 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

articolul original.

Se schimbă vremea din nou de luni. ANM a emis o prognoză meteo specială

8 January 2023 at 19:15
image

ANM anunță că vremea se schimbă din nou în România și în următoarele zile. Astfel, cei care vor să călătorească mai bine ar fi să știe din timp ce fenomene meteorologice urmează în această săptămâni.

Un meteorolog de la ANM anunță precipitații luni seară și nu numai. De asemenea, vor fi și ninsori în anumite zone ale țării.

În Transilvania spre exemplu se anunță lapoviță și ninsoare, iar în alte zone ploi torențiale, conform prognozei meteo ANM.

“Ne așteptăm la precipitații mâine seară și mâine noapte local în jumătatea de vest, iar la munte vor fi precipitații mixte și pe creste ninsori.

Pe alocuri, de asemenea, se vor acumula cantități de peste 15 litri pe metrul pătrat. Marți vor fi ploi în cea mai mare parte a țării, dar cu totul izolat și trecător. În Transilvania se vor semnala și lapoviță și ninsoare, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Acesta va fi mai consistent în Carpații Meridionali, iar pe arii restrânse în jumătatea de sud a țării se vor acumula cantități de peste 15-20 de litri pe metru pătrat.

Miercuri va ploua local în jumătatea de sud, iar la munte vor fi precipitații mixte”, a explicat Alexandra Roșioară, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

articolul original.

Prognoza meteo pentru început de an

8 January 2023 at 15:56
By: -
image

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale până pe 6 februarie, iar precipitațiile vor fi reduse.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în est, centru și la munte.

articolul original.

ANM a anunțat temperaturile pentru luna ianuarie. Prognoza meteo

8 January 2023 at 06:00
image

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale până pe 6 februarie. Va fi deficit de orice precipitaţii cu excepția săptămânii 9 – 16 ianuarie.

Administrația Națională de Meteorologie a emis recent prognoza pe următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 9 – 16 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile estice, vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16 – 23 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 23 – 30 ianuarie

medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg .

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în est, centru și la munte.

articolul original.
❌