ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Halucinant! Ce îi punea soția în mâncare unui bărbat. Acesta a aflat după ce a instalat o cameră ascunsă în bucătărie

11 August 2022 at 15:30
image

După ce a devenit suspicios, un bărbat a instalat o cameră ascunsă în bucătărie, să vadă ce îi pune soția lui, medic dermatolog, în mâncare.

Acesta a făcut o descoperire șocantă: femeia cu care era căsătorit de 10 ani îi otrăvea băuturile calde, potrivit documentelor din instanță.

Jack Chen, de asemenea medic, a decis să instaleze camera ascunsă în bucătărie după ce s-a îmbolnăvit, făcând legătura cu gustul suspect pe care îl avea limonada fierbinte pe care obișnuiește să o bea zilnic. Când s-a uitat pe filmări, a văzut că soția, Yue „Emily” Yu, îi punea în băutură și mâncare soluție pentru desfundarea țevilor, potrivit The Independent.

Bărbatul s-a dus cu filmarea la poliția din Irvine, Orange County, care a arestat-o ​​în urmă cu câteva zile pe Yu, în vârstă de 45 de ani, în fața cabinetului ei dermatologic „Mission Viejo”, dar a fost eliberată a doua zi, după ce a depus o cauțiune de 30.000 de dolari.

Soțul susține că femeia are antecedente de abuz fizic și verbal împotriva lui și a celor doi copii ai cuplului, în trecut solicitând un ordin de restricție împotriva ei. „Când Emily devine frustrată și țipă la copii, folosește în mod obișnuit o expresie chineză care se traduce prin du-te să mori”, a spus Chen în instanță.

Bărbatul a suferit răni interne serioase

Jack Chen, care este radiolog, a suferit „răni interne serioase” după ce a consumat produsul de curățare, spune poliția. Acum, el va înainta și divorț și deja a obținut un ordin de restricție temporar.

Chen spune că a cunoscut-o pe Yu în 2011 și s-au căsătorit în anul următor. A observat o schimbare în comportamentul ei după nașterea celor doi copii ai lor, în 2013 și 2014.

Cei doi copii ai cuplului, acum în vârstă de 7 și 8 ani, ar fi fost abuzați încă de când erau mici, spune bărbatul.Locotenentul Bill Bingham de la poliția din Irvine a declarat că „se pare că domnul Chen a fost otrăvit o perioadă semnificativă de timp”. Ofițerul a mai precizat că radiologul s-a îmbolnăvit în urmă cu aproximativ o lună și s-a dus la consultații când starea lui s-a deteriorat semnificativ.

articolul original.

Soția lui Kobe Bryant cere printr-un proces ca fotografiile de la accidentul lui Kobe Bryant să nu mai apară pe internet

10 August 2022 at 20:29
image

Vanessa Bryant „trăiește cu teama că ea sau copiii ei se vor confrunta într-o zi cu imagini îngrozitoare ale celor dragi pe internet”, se arată în proces.

Pozele cu Kobe Bryant mort nu ar trebui să fie văzute niciodată

Unele fotografii cu Kobe Bryant nu ar trebui să fie văzute niciodată, spune văduva sa, care cere despăgubiri de milioane nespecificate pentru pozele făcute cu cadavrul starului NBA care au fost puse în circulație după ce acesta a murit într-un accident de elicopter alături de fiica lor și de alte șapte persoane în 2020.

Procesul care are ca obiect violarea vieții private și a fost intentat de Vanessa Bryant împotriva șerifului și a pompierilor din comitatul Los Angeles a început miercuri la un tribunal districtual din SUA, foarte aproape de locul unde Kobe Bryant a jucat cea mai mare parte a carierei sale în echipa Lakers.

Vanessa Bryant susține că fotografiile nu au fost făcute în scopurile clasice cerute de o investigație.
„Doamna Bryant se simte lezată că adjuncții șerifului, pompierii și membrii publicului au privit cu ochii holbați imagini gratuite ale soțului și copilului ei decedat”, potrivit procesului.

Trăiește cu teama că ea sau copiii ei vor vedea într-o zi imaginile oribile pe internet

Kobe Bryant, fiica sa Gianna, în vârstă de 13 ani, și alți părinți și jucători se îndreptau spre un turneu de baschet pentru fete când elicopterul lor închiriat s-a prăbușit pe dealurile Calabasas, la vest de Los Angeles. Oficialii federali de siguranță au dat vina pe o eroare umană.

Vanessa Bryant a dat în judecată și compania care a închiriat elicopterul.
Oficialii au susținut că Bryant a suferit suferințe emoționale din cauza deceselor, nu și a fotografiilor, care au fost șterse la ordinul șerifului Alex Villanueva.

Aceștia au declarat că fotografiile nu au apărut niciodată în mass-media, pe internet și nu au fost diseminate public în alt mod și că procesul speculează prejudiciul pe care l-ar putea suferi și că soția lui Kobe Bryant încearcă să stoarcă bani.

articolul original.

Un avocat aduce acuze fără precedent, după ce clienta lui, o femeie de serviciu, a pierdut procesul cu banca: ”Judecătorul are 8 conturi la BCR!”

9 August 2022 at 17:00

O femeie de serviciu se consideră nedreptățită de o decizie luată de instanță, care i-a respins acțiunea împotriva unei bănci. Avocatul femeii avea să facă dezvăluirile, punctând, între altele, faptul că magistratul care a dat verdictul ar fi clientul băncii, unde ar depozita peste 150.000 de euro. Nu e totul! CANCAN.RO are detaliile și vi le prezintă, în exclusivitate.

Deranjată că i s-a mărit dobânda la un credit pe care l-a luat, Cătălina Andreea a cerut explicații la bancă. Nu a ajuns la niciun consens cu instituția, astfel că dreptatea urma să se împartă în sala de judecată.

Unde clienta băncii avea să piardă. Nemulțumit, avocatul ei, Daniel Velicu, a făcut unele dezvăluiri pe celebra adresaă [email protected] despre relația pe care ar avea-o judecătorul cu banca respectivă.

Sentința pe care judecătoarea cu 8 depozite la BCR a dat-o contra femeii de serviciu

”Domnia sa e clientă a băncii”

Astfel, de aproximativ zece ani ar fi clienta băncii și ar ține, în mai multe conturi, suma de 150.000 de euro.

”Doamna judecător a respins acțiunea clientei noastre, o femeie de serviciu, contra BCR, pe când domnia sa e clientă a băncii. A motivat că nu s-a prezentat la bancă să citească vitrinele unde se afișează noua dobandă sau că nu cunoaște contabilitate.

Mai mult, doamna președinte o obligase și la plata unor cheltuieli de judecată cerute de BCR, 7.000 de lei”, a declarat avocatul femeii de serviciu.

”Era obligată să se abțină de la judecarea cauzei”

A continuat. ”Magistratul care s-a pronunțat asupra fondului cauzei era obligat să se abțină de la judecarea prezentei cauze, întrucât există motive întemeiate, de care am luat la cunoștință ulterior ultimului termen acordat judecății în fond, din pricina cărora rezulta bănuiala rezonabilă că imparțialitatea doamnei judecător a fost afectată, din moment ce este clientul băncii BCR de peste 10 zece ani.

Așa cum rezultă din declarația de avere (Vezi facsimil), doamna judecător are opt conturi bancare deschise la entitatea BCR SA, în fiecare dintre acestea aflându-se o sumă importantă de bani, dar și o Asigurare de viață, administrată de aceeași entitate.

Cele opt conturi pe care magistratul le are la BCR, banca pe care femeia de serviciu a dat-o în judecată

Este evident faptul că există un conflict între interesele doamnei magistrat, care are o relație de natură patrimonială cu una dintre pârâte, și interesul reclamantei de a-i fi anulate prevederile cu caracter abuziv din contractul de credit.

Anularea clauzelor abuzive ar reduce profitul entității BCR SA, care plătește an de an dobândă variabilă clientului, raportat la depunerile doamnei judecător. Dobânda la depuneri variază și în funcție de profitul băncii BCR SA”, a adăugat avocatul.

„A inserat o motivare extrem de asemănătoare…”

Magistratul este acuzat de avocat că, într-o altă speță, a procedat fix ca acum.

”Ba mai mult, într-o altă speță care a făcut obiectul unui dosar civil și în care s-a solicitat anularea unor prevederi contractuale cu caracter abuziv dintr-un alt contract de credit încheiat între consumatorul Cătălina Andreea Boga și instituția bancară BCR SA, doamna magistrat a pronunțat sentința civilă nr: 5222/2020 din 08 iulie 2020, în care a inserat o motivare extrem de asemănătoare cu cea folosită în sentința nr. 6672 din 2020, pronunțată în prezentul dosar, utilizând, la adresa consumatorilor, expresii precum «atitudinea reclamantei față de condițiile în care a contractat creditele, de pasivitate și ignoranță….»”, a mărturisit Daniel Velicu.

Avocatul femeii de serviciu avea să declare, în final, aducând și probe în acest sens, că  ”doi  judecători corecți și atenți ne-au dat câștig de cauză”.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Cât de important e Taiwanul în economia globală și de ce conflictul China – Taiwan trebuie să intereseze pe toată lumea. Explicațiile politologului Andrei Țăranu (VIDEO)

4 August 2022 at 13:12
image

Politologul Andrei Țăranu a explicat joi, pentru B1 TV, că Taiwanul e unul dintre cei mai mari producători de hardware din lume și produce 92% dintre microprocesoare. Acestea sunt esențiale nu doar în industriile de apărare, ci și în producția civilă – la mașini, telefoane laptopuri etc. Aici se regăsește, de altfel, miza conflictului China – Taiwan. Dacă Taiwanul nu-și va mai putea face treaba, industrii întregi pe lanț vor fi afectate, căci vor rămâne fără această componentă esențială, iar lumea cu totul va deveni mai săracă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Andrei Țăranu, despre mizele economice în disputa China – Taiwan

„Taiwanul, pe lângă faptul că e unul dintre cei mai mari producători de hardware din lume – majoritatea laptop-urilor pe care le avem noi acasă vin din Taiwan – produce 92% dintre microprocesoare, care sunt de 4, 2 și 10 nanometri, ultimele folosite la armele HIMARS și celelalte care se folosesc foarte mult în războiul din Ucraina.

Dacă se întâmplă acest lucru (blocadă economică sau chiar război), o mulțime din întreprinderile europene, americane, chineze, japoneze, coreene etc vor fi practic împiedicate în a mai produce multitudinea de automobile și tot ce înseamnă producție civilă, de la laptopuri, telefoane, prăjitoare de pâine.

Toate funcționează pe aceste procesoare și e foarte greu să le produci. Spania a spus acum un an că se apucă să facă ea o întrepridnere care să producă 500 de milioane de microprocesoare pe an, cifră care pare mare, dar de fapt e mică. Nu doar că nu a debutat producția, dar nici nu a reușit să adune toate echipamentele pentru așa ceva.

Asta e miza economică și psihologică a acestui conflict, că practic va trage frâna de mână a economiei mondiale”, a explicat politologul.

Lumea ar putea deveni mai săracă

„China e marea benefiară a globalizării. Mi-e foarte greu să înțeleg de ce China luptă împotriva globalizării în timp ce încearcă să găsească canale spre India și alte zone.

Ce se întâmplă în Orientul Îndepărtat și în zona asta începe să devină extrem de complicat. Foarte inteesant: vedeți conflictul economic și tehnologic care a existat în Pacific de prin 1996 ajunge prima dată în zona atlantică, practic am înconjurat lumea. A rămas doar Polul Nord și Polul Sud, în rest toată lumea e prinsă în acest joc, care are și o dimensiune psihologică.

Atunci când nu mai poți vinde electronică, nu mai poți produce o mulțime de lucruri și acele lucruri pe orizontală vor bloca economii, lumea va deveni mai săracă și probabil va căuta – ăsta e lucrul probabil cel la mai ciudat – să se autonomizeze, adică să încerce să-și construiască propriile întreprinderi”, a mai declarat Andrei Țăranu.

articolul original.

Neuronul artificial de 1 milion de ori mai rapid decât cel natural tocmai a fost creat

4 August 2022 at 11:00
image

Cercetătorii de la MIT, din SUA, susțin că au creat cu succes neuronul artificial care este de un milion de ori mai rapid decât cei din creierul uman.

La fel cum procesoarele digitale au nevoie de tranzistori, cele analogice au nevoie de rezistențe programabile. Odată puse în configurația corectă, aceste rezistențe pot fi folosite pentru a crea o rețea de sinapse analogice și neuroni, se arată într-un comunicat de presă.

Aceste sinapse analogice nu sunt doar ultra-rapide, ci și remarcabil de eficiente. Și asta este destul de important, pentru că, pe măsură ce rețelele neuronale digitale devin mai avansate și mai puternice, necesită din ce în ce mai multă energie, crescându-și considerabil amprenta de carbon, scrie Futurism.

Cum a fost realizat neuronul artificial?

După cum este detaliat într-o nouă lucrare, publicată în revista Science, cercetătorii speră că descoperirile lor vor aduce progrese în domeniul învățării profunde analogice, un domeniu în plină dezvoltare al inteligenței artificiale.

Renunțând la mediile organice utilizate în mod normal și optând pentru sticlă high-tech, cunoscută sub numele de sticlă fosfosilicată anorganică (PSG), cercetătorii au reușit să realizeze care atinge viteze la nivel de nanosecunde, care sunt mult mai mari decât ale sinapselor din creierul uman.

„Potențialul de acțiune din celulele biologice crește și scade cu o scară de timp de milisecunde, deoarece diferența de tensiune de aproximativ 0,1 volți este constrânsă de stabilitatea apei”, a spus Ju Li, autor principal și profesor de științe nucleare.

„Aici aplicăm până la 10 volți pe o peliculă specială de sticlă solidă de grosime nanometrică , fără a o deteriora permanent”, spune el.

„Și cu cât câmpul este mai puternic, cu atât dispozitivele ionice sunt mai rapide”, a adăugat profesorul.

Un material ușor de obținut

Deoarece PSG poate rezista la tensiuni înalte fără a se defecta, acest lucru le permite protonilor să călătorească la viteze uriașe, procesul fiind, de asemenea, incredibil de eficient din punct de vedere energetic.

atât comun, cât și ușor de fabricat, ceea ce îl face nu numai cea mai rapidă opțiune, ci și una practică.

„Atunci când ai un procesor analogic, nu mai antrenezi rețele de tipul celor la care lucrează toți ceilalți”, a spus Murat Onen, autor principal al studiului.

„Vei antrena rețele cu complexități fără precedent, pe care nimeni altcineva nu și le poate permite și care le depășesc cu mult pe toate celelalte”, a declarat Onen.

„Cu alte cuvinte, asta nu este o mașină mai rapidă, este o navă spațială”, a adăugat el.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Ion Iliescu, acuzat că a amplificat psihoza terorismului și a pus populația în pericol grav ! Dosarul Revoluției a fost trimis astăzi iar în instanță.

3 August 2022 at 09:53
By: M.Ex.

Dosarul Revoluției a fost trimis astăzi, din nou, în instanță de procurorii militari. Ion Iliescu este acuzat că în perioada 22-30 decembrie 1989, în mod repetat a indus în eroare opinia publică prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate, cu consecința amplificării psihozei generalizate a terorismului. Faptele lui au generat o stare de pericol iminent și grav pentru mare parte a populației civile, se arată în rechizitoriul procurorilor militari.
”Prin rechizitoriul Secției parchetelor militare nr. 11/P/2014 din data de 29 iulie 2022, în dosarul penal intitulat generic ,,Revoluția română din decembrie 1989” s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților:
1.Ion Iliescu – fost președinte al României;
2.Gelu Voican Voiculescu – fost viceprim-ministru al Guvernului României și
3.Iosif Rus – general (rtr.) – fost șef al Aviației Militare”
, se arată în comunicatul de astăzi al Ministerului Public.

Cei trei sunt acuzați de infracțiuni contra umanității.

„Inculpatul Ion Iliescu, în calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior, cu intenţie, urmărind obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22-30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.
Aceste fapte au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari.
Aceleași fapte ale inculpatului Ion Iliescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989, o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.

Inculpatul Gelu Voican Voiculescu, în calitate de factor decizional politico-militar al CFSN (organism care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), cu intenţie, urmărind menținerea și consolidarea puterii politice obținute, dar și legitimarea în fața opiniei publice, începând cu ziua de 22 decembrie 1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod sistematic prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat) şi şi-a asumat, în intervalul 22 – 30 decembrie 1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN. Aceste conduite au avut drept consecințe generarea și amplificarea unei psihoze generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 -30 decembrie 1989 au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari. Totodată, aceleași fapte ale inculpatului Gelu Voican Voiculescu au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989 o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.

Inculpatul general (rtr) Iosif Rus, în calitate de comandant al Aviaţiei Militare, cu intenţie, în intervalul 22 decembrie, orele 16.00 – 30 decembrie 1989, a exercitat prin ordinele sale militare, date în mod sistematic, operațiunea de inducere în eroare a opiniei publice. Aceste conduite au avut drept consecințe întreținerea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari. Totodată, aceleași fapte ale inculpatului Iosif Rus au generat, pentru intervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989 o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României”, informează Ministerul Public într-un comunicat.

Pe mai 2021, un judecător de cameră preliminară de la Instanţa supremă a decis ca dosarul să fie restituit procurorilor, după ce a constatat nereguli în rechizitoriu. Procurorii militari şi mai multe părţi vătămate au atacat decizia, însă contestaţiile au fost respinse. Dosarul a fost restituit Parchetului General în februarie 2022, iar peste o lună s-a dispus reluarea urmăririi penale în cauză. Prin ordonanța din 19 mai 2022 a fost din nou pusă în mișcare acțiunea penală împotriva lui Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus, pentru săvârșirea infracțiunilor contra umanității.

„Revoluţia Română din decembrie 1989 s-a caracterizat printr-o succesiune de justificate proteste populare, revendicări de natură socială şi politică, lupte de stradă, demonstraţii cu caracter de masă, represiuni armate violente, care au debutat la Timişoara în ziua de 16 decembrie 1989, apoi au continuat în Bucureşti şi alte oraşe ale României începând cu după-amiaza zilei de 21 decembrie 1989, culminând cu părăsirea sediului Comitetului Central al Partidului Comunist Român (CC al PCR) de către cuplul prezidenţial Ceauşescu Nicolae şi Elena, la data de 22 decembrie 1989 (orele 12.06), moment ce a însemnat pierderea prerogativelor puterii de stat de către aceştia şi sfârşitul dictaturii comuniste în ţara noastră.
Ulterior, începând cu după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, pe întregul teritoriu al României, a fost declanşată, cu intenție, o amplă, sistematică şi deosebit de complexă acţiune militară de inducere în eroare, unică în istoria naţională, cauză de survenire a unui număr foarte mare de decese, răniri de persoane, suferinţe psihice, lipsiri grave de libertate.
Este foarte important de subliniat că împrejurările care au dus la survenirea, în decembrie 1989, a numeroaselor decese și răniri de persoane, au constituit, în timp, obiectul cercetării în numeroase dosare penale instrumentate de parchetele militare”
, se arată în comunicatul procurorilor militari, emis astăzi.

articolul original.

ÎPS Teodosie scapă de una dintre amenzile date de Poliție, pentru că a ieșit din carantină să facă slujbă

2 August 2022 at 07:54
By: -
image

Înalt Prea Sfințitul Teodosie a scăpat de una dintre amenzile încasate de la Poliție, după ce a ieșit din izolare pe 24 ianuarie.

Publicitate

Una dintre cele trei amenzi (de câte 1.000 de lei) primite de arhiepiscopul Tomisului pentru că nu ar fi respectat carantina a fost anulată, marţi, de Judecătoria Constanţa, decizia instanţei nefiind definitivă.

Potrivit avocatului, ÎPS Teodosie a câștigat procesul.

„Se și constată că slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie, iar în 8 luni de zile am reușit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept și „izolat” în mod abuziv”, spune avocatul Adrian Cuculis.

Publicitate

Însă Judecătoria a admis doar parţial plângerea formulată de Teodosie Petrescu împotriva IPJ Constanţa.

"Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel de depune la Judecătoria Constanţa”, se arată în minuta instanţei. 

ÎPS Teodosie a oficiat slujba pe 24 ianuarie, deși ar fi trebuit să fie în izolare pentru că a intrat în contact cu o persoană confirmată cu Covid-19. Ulterior, acesta a participat la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului. Apoi, episcopul a mai participat la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis, aşa că în total ÎPS Teodosie a fost amendat în data de 24 ianuarie de trei ori.

Celelalte două amenzi au fost, de asemenea, contestate de către arhiepiscopul Tomisului, termenele acordate în cele două dosare fiind 28 septembrie, respectiv 26 octombrie.

articolul original.

ÎPS Teodosie a câștigat!

2 August 2022 at 07:39
By: (C.T.)

ÎPS Teodosie a câștigat procesul cu Poliția Română după ce a ieșit din izolare pentru a săvârși slujba din 24 ianuarie, a transmis marți avocatul Adrian Cuculis. Și amenda de 1.000 de lei a fost anulată.

Potrivit avocatului, ÎPS Teodosie, amendat de Poliția din Constanța că nu a respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu, a câștigat procesul cu Poliția Română.

De asemenea, s-a anulat amenda de 1.000 de lei.

„Se și constată ca slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie iar 8 luni de zile am reușit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pr nedrept și „izolat” în mod abuziv”, spune avocatul Adrian Cuculis.

ÎPS Teodosie a oficiat slujba în biserică, deși ar fi trebuit să fie în izolare pentru că a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19.

articolul original.

Loredana Chivu nu scapă de „blestem”. I s-a incendiat mașina în 2020, iar acum numele ei apare într-un nou proces! „Sunt un fel de martor”

31 July 2022 at 20:00

În 2020, Loredana Chivu (32 de ani) a rămas fără bolidul de lux pe care îl conducea – un Mercedes GLE Coupe – după ce o femeie geloasă i l-a incendiat crezând că sexy-blondina este amanta partenerului ei. Între timp, ex-asistenta și-a recuperat dauna, doar că nu scapă de „blestem”. A ajuns din nou ca „subiect” într-un proces, iar CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile, precum și declarații direct de la sursă.

Incidentul a avut loc în satul Bizichești, iar Loredana Chivu a fost victima unei confuzii de proporții. Fosta asistentă a lui Dan Capatos și-a recuperat paguba, iar procurorii au cerut pentru incendiatoare pedeapsa maximă. În acest proces, blonda a fost parte vătămată și civilă. În februarie 2022, Cristina G. a fost condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare pentru distrugere. Magistrații au decis, însă, suspendarea executării pedepsei și stabilirea unui termen de supraveghere de 3 ani.

Loredana Chivu apare, din nou, citată într-un proces

În plus, femeia geloasă este obligată să achite despăgubiri civile în valoare de 218.634,74 lei (43.700 de euro), contravaloarea mașinii, către firma la care Loredeana Chivu avea asigurare. Ex-asistenta TV și-a recuperat banii, însă este, în continuare, urmărită de acest incident. Nu scapă, practic, de „blestem”. Numele sexy-blondinei apare, din nou, pe portarul instanțelor de judecată, iar CANCAN.RO a aflat și motivul.

„Daunele nu mi se cer mie. Este un proces între asiguratori”

Două firme de asigurări au deschis, pe 18 iulie, un proces, în care Loredana Chivu apare ca intimat. Litigiul are ca obiect „pretenții 15.659,76 lei (3.100 de euro)”. Pentru a desluși misterul, CANCAN.RO a luat legătura cu fosta asistentă a lui Dan Capatos. Și a aflat motivul pentru care numele blondinei a ajuns, din nou, pe buzele judecătorilor.

Nu e procesul meu, eu sunt intimat. Cred că este vorba de incendierea mașinii mele de acum doi ani. Eu nu sunt pârât. Eu apar acolo doar pentru că așa trebuie în proces, daunele nu mi se cer mie. De fapt, eu mi-am luat dauna de la asiguratori, am recuperat tot, vinovata a fost găsită. Cred că este un proces între asiguratori. În procesul ăsta sunt un fel de martor„, a declarat Loredana Chivu pentru CANCAN.RO.

Numele Loredanei Chivu apare într-un nou proces după ce i-a fost incendiată mașina, în 2020

Filmul evenimentelor

Cristina G, femeia geloasă, era ferm convinsă că soțul ei o înșală cu Loredana Chivu, așa că nu a mai stat pe gânduri și s-a decis să-și facă singură dreptate. A urcat la volanul mașinii partenerului său, a cumpărat o sticlă cu benzină, după care a pornit la drum.

S-a oprit în satul Bizighești, acolo unde suspecta că locuiește amanta soțului ei. Ghinionul a făcut ca fratele Loredanei Chivu să se afle, la momentul respectiv, fix acasă la presupusa iubită a bărbatului celei care plănuise răzbunarea.

(VEZI AICI: FOSTEI ASISTENTE TV I S-AU “TOPIT” FESELE)

Cristina G. a crezut că mașina este a presupusei iubite a soțului său, așa că a turnat benzină peste ea și a incendiat-o. Imediat după ce și-a pus planul în aplicare, femeia din Panciu a fugit de la fața locului, dar a pierdut pe drum două telefoane, care au fost găsite de anchetatori. Astfel a fost identificată de Poliție și reținută pentru comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Conduce un Lamborghini Urus de 380.000 de euro

Altfel, Loredana Chivu și-a revenit rapid după incidentul în care a fost implicată în 2020. În prezent, face furori cu un Lamborghini Urus de 380.000 de euro, bani care i-ar fi scos din buzunarul ei pentru a-l achiziționa. Cel puțin așa zice!

Mașina mi-am cumpărat-o singură, mi-am făcut-o cadou! Este ultimul model de Lamborghini, 11 ianuarie 2021, când mi-am cumpărat-o chiar atunci era scoasă pe piață. Am dat pe ea 380.000 de euro. Îmi plac foarte mult mașinile, îmi oferă confort, și asta este numai bună. După ce am mai prins experiență la condus, am început să investesc în mașini. Îmi plac foarte mult, sunt pasiunea mea„, declara, în urmă cu un an, blonda.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Precedent la IPJ BN – o polițistă a fost pusă să plătească cheltuielile de judecată într-un proces pierdut de inspectorat

31 July 2022 at 06:20

Cutia pandorei a fost deschisă la Bistrița, unde, o polițistă care a aplicat o amendă în pandemie a fost pusă să plătească, din buzunarul propriu, cheltuielile de judecată (peste 1.000 de lei), într-un proces pierdut de IPJ BN. Asta după ce firma căreia i-a aplicat sancțiunea a acționat IPJ BN în instanță și a câștigat procesul.

Situația cel puțin ciudată, în condițiile în care polițiștilor li s-a cerut insistent să aplice sancțiuni celor care nu respectau restricțiile impuse de pandemia de Covid-19, a fost făcută publică chiar de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), căruia s-a adresat polițista pățită.

Potrivit Sindicatului, o polițistă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean a fost obligată să plătească din buzunarul său contravaloarea cheltuielilor de judecată, într-un proces pierdut de instituție.

Este vorba despre un proces, în care o societate comercială contesta o amendă primită în pandemie. Mai exact, la final de 2020, polițista l-a amendat pe patronul unei terase pentru că funcționa după ora 22:00, încălcând astfel prevederile legii 55/2020.

„Pe fondul măsurilor legislative luate, atunci, în viteză, al campaniilor de presă agresive, al dispozițiilor prezidențiale televizate, repetate la 2-3 zile, al indicațiilor prețioase primite, vreme îndelungată, seară de seară, prin mass-media, de la mai-marii MAI, precum și al presiunii psihologice instituite de către șefii ierarhici asupra polițiștilor, o colegă mai puțin experimentată a aplicat o sancțiune contravențională administratorului unei terase care funcționa după ora 22:00. Instanța de judecată a anulat procesul verbal și a obligat IPJ la plata a peste 1.000 de lei, cheltuieli de judecată. Comisia de cercetare administrativă a IPJ i-a imputat agentei de poliție suma respectivă, care reprezintă mai mult de jumătate din salariul ei de funcție pe o lună, fapt pentru care colega noastră s-a adresat sindicatului pentru asistență juridică (apărare)”, prezenta situația SNPPC, într-o informare de presă.

SNPPC: Șefii IPJ BN spun că polițista nu trebuia să aplice sancțiunea!

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual mai punctează că tocmai cei care au insistat să se aplice sancțiuni nu au suportat niciun fel de consecințe.

Președintele SNPPC, Vasile Zelca, citat de național.ro, susține că toate actele normative din pandemie s-au făcut pe genunchi, astfel că se emiteau ordonanțe cu aplicabilitate de a doua zi, ușor de contestat în instanță.

„Așa se întâmplă când ai niște șefi obedienți, politruci, de doi lei, care cer tot timpul să dai amenzi, ca să vadă lumea ce mare scofală a făcut Guvernul cu interdicțiile pe care le-a dat. Instituția nu trebuie să se mai grăbească să se ploconească în fața politicului. Aproape toate ordonanțele pe care le-a dat Guvernul pe Legea 55/2020 au fost declarate neconstituționale. În urmă cu vreo trei săptămâni, Camera Deputaților a legiferat anularea tuturor sancțiunilor date la frontieră celor care nu și-au declarat domiciliile unde își vor petrece izolarea sau carantinarea. Acum vedem că instituțiile MAI nu-și asumă niște responsabilități. Șefii de la IPJ Bistrița-Năsăud spun că polițista nu trebuia să aplice sancțiunea, dar, când a aplicat-o s-au lăudat cu ea la București. Obligația șefilor este să facă instructajul polițiștilor, să-i îndrume, să-i coordoneze și să-i controleze”, a precizat Vasile Zelca.

IPJ BN: Agentului i s-a imputat suma, din motive de neglijență

După comunicatul SNPPC, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a reacționat și a confirmat faptul că agentului constatator i s-a imputat suma de 1.000 de lei, în urma unei sancțiuni date în 1 noiembrie 2020 și a procesului care a urmat. Se pare că cei care aveau dreptul să aplice sancțiunea localului pentru că funcționa după ora 22:00 erau cei de la ITM și nu Poliția Română.

„La data de 01 noiembrie 2020, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate în contextul pandemiei de Covid-19, un polițist din cadrul Poliției Municipiului Bistrița a constatat și aplicat o sancțiune contravențională administratorului unei societăți comerciale, pentru nerespectarea art.65, lit.(q), din Legea 55/2020 (nerespectarea de către operatorii economici a condițiilor stabilite, referitoare la desfășurarea activității). Administratorul societății comerciale a contestat sancțiunea aplicată, iar instanța de judecată a dispus anularea procesului verbal de contravenție încheiat, pe motivul necompetenței agentului constatator, întrucât, competența de constatare și sancționare a faptei revenea, conform art. 67 alin 2 lit. (a) din Legea 55/2020 inspectorilor de muncă și nu Poliției Române. Totodată, instanța a dispus achitarea de către Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a sumei de 1.020 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, explică IPJ BN, într-o informare de presă.

Agenta a fost băgată în Comisia de Cercetare Administrativă din cadrul IPJ BN, care a „analizat” situația. Comisia a decis ca polițistei să i se impute, în vederea recuperării suma de 1.020 de lei „din motive de neglijență, întrucât avea obligația legală de a-și cunoaște/verifica competența”.

Inspectoratul de Poliție mai spune că polițiștii erau informați despre prevederile Legii nr. 55/2020 periodic:

„Precizăm faptul că prevederile Legii Nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și a celorlalte acte normative incidente în domeniu au fost aduse la cunoștința tuturor polițiștilor, periodic, în cadrul ședințelor de pregătire profesională, precum și la debutul acțiunilor preventive desfășurate. Totodată, agentului constatator i s-a adus la cunoștință faptul că poate contesta decizia de imputare, în termen de 30 zile de la comunicarea acesteia”, completează Inspectoratul de Poliție Județean, în informarea de presă.

Ce prevede Legea 55/2020

Legea 55/2020 are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19, a unor măsuri temporare și, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viață, la integritatea fizică și la ocrotirea sănătății inclusiv prin restrângerea exercițiului altor drepturi și libertăți fundamentale.

Aceasta vizează mai multe sectoare și zone de activitate. Astfel, printre măsurile „pentru diminuarea impactului riscului” s-au numărat – restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării unor mitinguri, demonstrații, procesiuni concerte, interzicerea ieșirii din zonele stabilite în intervale orare stabilite.

Reguli destul de serioase au avut de respectat și localurile, care au fost o perioadă închise de tot, apoi au putut primi clienți doar pe terase și cu măști sau dovada vaccinării. Li s-a impus inclusiv orarul de funcționare: acestea trebuiau să fie închise pe timp de noapte.

Nerespectarea orarului de funcționare i-a și adus sancțiunea proprietarului de terasă, care și-a făcut dreptate în instanță, deschizând astfel o cutie a pandorei, un precedent. SNPPC crede că tocmai acest precedent va „încuraja” și alte inspectorate din țară să acționeze la fel și să le ceară agenților să plătească cheltuielile de judecată în procesele pe Legea 55/2020 pierdute.

Andreea Moldovan

articolul original.

Procesul de fraudă al lui Neymar începe chiar înainte de Cupa Mondială

30 July 2022 at 23:00
image

Fotbalistul brazilian Neymar este acuzat de fraudă la Barcelona, iar procesul se va desfășura cu o lună înainte de Cupa Mondială din Qatar, potrivit BBC.

La nouă ani după ce fotbalistul Neymar s-a mutat din Brazilia la Barcelona, acesta va fi judecat pentru presupuse nereguli în legătură cu transferul la echipa catalană, scrie BBC.

Într-o saga juridică care se prelungește de ani de zile, internaționalul brazilian, care acum joacă la Paris Saint-Germain, este acuzat de fraudă.

Procesul de fraudă al lui Neymar va începe la jumătatea lunii octombrie

Procesul urmează să aibă loc timp de două săptămâni, începând cu 17 octombrie, cu o lună din Qatar. Mai multe alte personalități urmează să fie judecate în același proces.

Doi foști președinți ai clubului de fotbal Barcelona, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell, precum și părinții lui Neymar se confruntă cu aceleași acuzații, potrivit informațiilor oficiale.

Toți cei implicați în acest caz au negat acuzațiile, formulate de DIS, care a susținut că avea dreptul la 40% din suma de transfer a lui Neymar din 2013, când acesta a părăsit clubul brazilian Santos. DIS a afirmat că a primit mult mai puțin decât ar fi trebuit, deoarece o parte din taxa de transfer a fost ascunsă.

Neymar nu se află pentru prima dată într-o astfel de situație

Neymar a fost implicat și în alte dispute juridice. În urmă cu un an, Barcelona a ajuns la o înțelegere extrajudiciară cu fotbalistul în legătură cu transferul său la Paris St-Germain în 2017, în valoare de 222 de milioane de euro. Clubul a spus că ar trebui să returneze milioanele de euro pe care le-a primit atunci când a semnat un nou contract în 2016.

Într-un proces anterior al Barcelonei, care a vizat transferul de la Santos, clubul a fost somat să plătească o amendă de 5,5 milioane de euro din cauza neregulilor din cadrul transferului.

articolul original.

O școală din Botoșani, obligată de instanță să-i plătească daune uriaşe unui elev

29 July 2022 at 07:54
By: -
image

Conducerea unei școli din județul Botoșani a fost obligată de instanță să-i achite daune morale și materiale unui elev care a fost grav rănit de o poartă metalică de la intrare, când aceasta s-a prăbușit peste el.

Publicitate

Părinții copilului au dat școala în judecată, iar unitatea de învățământ trebuie să-i plătească acestuia daune morale de 45.000 de lei. Procesul a trecut de Judecătorie și Tribunal, însă conducerea școlii mai are o cale de atac, la Curtea de Apel, relatează Monitorul de Botoșani.

Incidentul s-a petrecut pe 18 noiembrie 2016, la școala gimnazială "Tiberiu Crudu" din comuna Tudora, în prima pauză dintre orele de curs, când poarta masivă din fier de la intrare, cu o lungime de șase metri și înaltă de 1,7 metri, a căzut peste un elev.

Ce a descoperit expertiza tehnică

Publicitate

Băiatul, în vârstă atunci de 9 ani, a suferit mai multe traumatisme grave și a fost transportat la Spitalul Judeţean din Botoşani În urma investigațiilor, el a fost transferat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași.

Copilul a avut nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale și a fost internat în spital 16 zile. El a urmat și fizioterapie, timp de zece zile, într-un centru specializat.

Ancheta penală a scos la iveală că poarta rulantă dublă a fost montată pe baza unui contract de lucrări încheiat între școală și o firmă privată. Imediat după producerea accidentului, a fost sudat un opritor metalic care să împiedice poarta să ruleze pe țeava metalică până la capăt și să se răstoarne.

Tot atunci a fost deschis și un dosar penal "in rem", însă acesta a fost clasat, întrucât nu s-a putut dovedi că a fost vorba de neglijență.

În august 2019, tatăl băiatului rănit a dat școala în judecată, solicitând achitarea de daune morale și materiale de 20.000 de lei. După primele termene de judecată, pretențiile părinților au crescut la 100.000 de lei.

Instanța a dispus efectuarea unei expertize tehnice, care a arătat că lucrările pentru montarea porții au încălcat normele din domeniul autorizării construcțiilor.

Daune plătite din bani publici și niciun vinovat

În iulie anul trecut, școala gimnazială din Tudora a fost obligată să achite o despăgubire de 350 lei pentru prejudiciul material şi 45.000 lei pentru prejudiciul moral. În plus, unitatea școlară trebuie să plătească statului ajutorul judiciar acordat părinților copiilor prin scutirea de la plata taxei de timbru, în valoare de 1.105 lei, precum și cheltuielile de judecată ale reclamantului, 1.700 de lei.

Hotărârea judecătoriei din iulie 2021 a fost atacată cu apel atât de părinții copilului, cât și de reprezentanții școlii. A urmat un nou proces, la tribunal, care a menținut decizia. Cele două părți pot formula recurs la Curtea de Apel.

Dacă decizia va rămâne definitivă, școala va trebui să plătească din bani publici suma impusă de instanță. Curtea de Conturi ar putea decide ulterior ca suma să fie recuperată de la persoanele găsite responsabile, însă deocamdată nu s-a stabilit cine este vinovat pentru incidentul petrecut în curtea școlii.

articolul original.

Un stomatolog îl acuză pe Tzancă Uraganu că-i face viața un coșmar de la începutul anului. ”Băga-mi-aș @#$% în… Zdreanță, o să te terorizez în fiecare noapte!”

23 July 2022 at 20:40

”Ce ni se întâmplă nouă e ceva de neimaginat!” Sunt primele cuvinte ale medicului stomatolog Sabin Herman, disperat că un celebru manelist îi terorizează, de la începutul anului, familia. Tzancă Uraganu’ este personajul principal al explozivei povești de durată pe care CANCAN.RO v-o prezintă. Și totul a plecat de la un apartament care s-a cerut renovat. Apartamentul medicului. Doar că artistul, care locuiește un etaj mai jos, a luat foc. A început circul! Avem detaliile, în exclusivitate.

E scandal cât casa în cartierul Cosmopolis, din Ștefăneștii de Jos! Și în care e implicat chiar unul dintre cei mai cunoscuți maneliști, Tzancă Uraganu. Artistul este acuzat de o familie, el, stomatolog, ea, fostă stewardesă, că-i terorizează tocmai de la începutul anului. Mai mult, cei doi au și un copilaș de numai trei ani și le este frică, acum, să iasă cu el din casă.

Andrada și Sabin Herman au avut o viață liniștită până când în cale le-a apărut Tzancă Uraganu’ (Foto: Instagram)

Tzancă Uraganu’, vecinul de coșmar!

Pe la începutul lui ianuarie, tânăra familie își propunea să renoveze apartamentul, așa că cei doi au umblat prin vecini, pentru a le cere acceptul. Asta pentru că ar fi urmat o perioadă de disconfort, de înțeles, de altfel. Că tot omul vrea o casă mai frumoasă, iar asta cu mici sau mari sacrificii se rezolvă. Toate bune și frumoase, până când au bătut la ușa lui Tzancă Uraganu’, locatarul de sub ei. Atunci afla medicul că are un vecin celebru.

Pasaj din plângerea făcută de soții Herman împotriva lui Tzancă Uraganu (Foto: CANCAN.RO)

Dar tocmai aici aveau să se încurce ițele. Mai mult, să iasă un uriaș scandal, presărat cu injurii, amenințări și plângeri la Poliție. Iar după șapte luni în care a crezut că problema se va rezolva, până la urmă, stomatologul și soția lui au ajuns la capătul răbdării. Mai mult, se simt amenințați de vestitul Tzancă, manelist care le-ar fi spus că are puși deoparte 5.000 de euro, bani pentru a plăti eventualele amenzi.

”Să-mi bag @#$% în procesul vostru, în tine, în nevastă-ta…”

Medicului Sabin Herman încă nu-i vine să creadă prin ce trece. Pare un vis urât, doar că … ”Ce ni se întâmplă nouă e ceva de neimaginat! Eu nu am mai avut așa ceva. Nu am avut vecini cu care să nu mă înțeleg… Dar cu dânsul…

Cererea de ordonanță președințială făcută de Andrada și Sabin Herman, după scandalul cu Tzancă Uraganu’ (Foto: CANCAN.RO)

Am avut chiar de curând o întâlnire cu Tzancă Uraganu’, m-a abordat, bineînțeles, niciodată singur, tot timpul însoțit de cineva. I-am zis, domnule, nu mai avem ce discuta, de acum discutăm doar prin avocați. Am făcut plângere la Poliție, am făcut plângere civilă la Judecătoria Sectorului 1, că am înțeles că acolo are domiciliul în buletin, și mai e formulată o plângere penală, care va fi adresată Judecătoriei din Buftea.

Ultima oară a venit aseară (n.r. joi) și mi-a zis că el vrea să-mi vorbească. I-am zis că nu mai avem ce vorbi, nu mai avem cum să ne înțelegem, că i-am deschis proces. Și atunci a început cu să-mi bag în procesul vostru, și-n tine, și-n nevastă-ta, și-n familie, și-n copil… I-am zis: «Dar ce treabă are copilul»?”, a dezvăluit medicul.

Tzancă Uraganu a fost unul dintre invitații de marcă ai lui Florin Salam / Sursă foto: CANCAN.RO
Tzancă Uraganu i s-ar fi lăudat medicului stomatolog Sabin Herman că are puși deoparte 5.000 de euro doar pentru a plăti amenzi (Foto: CANCAN.RO)

”A început să dea în ușă, s-o spargă!”

”El a mai avut o izbucnire, mai demult, când mi-a zis că o să ne terorizeze. La o săptămână după, el a venit și i-a cerut scuze soției. Că-i pare rău, că a fost obosit, că s-a enervat, că nu știu ce, dar nu se va mai întâmpla. Ei, a venit apoi partenera lui și a început să reproșeze că fiul nostru face zgomot, că aleargă prin casă, ziua la ora 13.

Iar după două ore, a venit Tzancă, însoțit de un bărbat, și a început să dea cu piciorul sau cu ceva în ușă ca s-o spargă, nu înțeleg de ce? Soția era acasă și a început să filmeze. Iar la final a chemat Poliția. Poliția a venit de două ori în ziua aia, nu i-a dat amendă, nu i-a dat nimic.

Soția mea a ajuns sub escortă la Poliție să depună plângere. Ținea copilul în brațe, era foarte emoționat de ce se întâmplase, și soția nu a putut scrie atunci plângerea. A trebuit s-o scrie la vreo două săptămâni. Dar nu s-a făcut nimic”, curg pasajele din mărturia celui care se simte terorizat de manelist.

”Prima oară a venit, te-a înjurat, și-a cerut scuze. A doua oară a venit, a dat cu piciorul în ușă, a treia oară ce se întâmplă? Îți dă în cap? Te omoară? E din ce în ce mai rău. Soția mi-a zis: eu nu mai ies afară cu copilul. Ultima oară era pe hol cu trei pe lângă el”, a mai spus Sabin.

Firul evenimentelor, pas cu pas

În ianuarie a început scandalul. Atunci când cei doi soți deciseseră să renoveze apartamentul situat chiar deasupra celuia în care locuia Tzancă. ”Totul a început în ianuarie, când am demarat renovarea apartamentului.

A venit, mi-a înjurat toți muncitorii, pe soție, că numai ea e acasă, eu plec dimineața, vin seara. Apoi, a trebuit să schimbăm geamurile, de termopan. I-a înjurat pe muncitorii ăia. Apoi, a trebuit să zugrăvim, i-a înjurat și pe ăia.

A înjurat toate echipele, trei echipe de oameni, pe toți i-a înjurat și i-a amenințat. Pe nevastă-mea, de fiecare dată.

(VEZI AICI: NUNTA REGALĂ A LUI SALAM L-A BĂGAT ÎN ”POFTE” PE IUBITUL LUI MARYMAR, DAR… CÂND VINE RÂNDUL LUI TZANCĂ URAGANU’?)

Eu am mers la el, la început: uite, îmi pare rău, o să încep renovările. Vecinii de lângă mine au înțeles. Dar el mi-a zis că e artist și doarme ziua și că, dacă vreau să încep să lucrez, să încep după ora 15:00. I-am zis: muncitorii lucrează până la ora 17:00. Mi-a zis că nu-l interesează, să-i pun să lucreze noaptea! I-am zis că voi pune muncitorii să înceapă la ora 10, nu la 8, nu a fost OK nici așa.

I-am zis apoi că muncitorii o să se grăbească, o să termine într-o săptămână, sper să nu mai aibă nimic cu bormașina și nu știu ce… Iar toate au fost gata într-o lună. Apoi, am schimbat geamurile și am zis: gata, asta e!

Dar el a venit de fiecare dată, a zis, inclusiv, că se aude cum se dă cu șpaclul, când s-a pus gletul la perete după ce s-au pus geamurile. Mi-a mai spus că aude cum se mișcă trafaletul. I-am zis: n-am ce să fac, vreau să termin odată și gata!”, curge povestea.

Andrei Velcu, zis Tzancă Uraganu, va ajunge la proces cu soții Herman (Foto: CANCAN.RO)

”Mă p&$ pe procesul tău!”

Medicul Sabin Herman a sperat, până în ultima clipă, că Tzancă se va liniști. Avea să se înșele. Ba chiar l-ar fi sfidat.

”Noi am crezut că o să înceteze, dar s-a ajuns la teroare. Și văd că nimeni nu poate să-i facă nimic. Mi-a zis: mă p&$ pe procesul tău! Păi un om normal nu ar zice asta. Dar nu pot să-l las, pentru că nu știu unde se ajunge. Pentru că omul ăsta e chiar pe treaba lui, e o nebunie. Ultima, că a făcut gălăgie copilul, alergând prin casă. De asta a venit el să-mi spargă ușa! Pentru că a făcut gălăgie copilul.

Cel mai rău a fost cu copilul. Deci, din ianuarie și până acum e tot așa. Din când în când vine și ne înjură. Păi ușa mea nu se mai închide, acum, ca lumea. Mi-a îndoit yala în ianuarie”, a fost dezvăluirea medicului care și-a angajat avocat cunoscut, Gheorghe Mușat, și a făcut, deja, plângeri la Judecătoria Sectorului 1 și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Vestea momentului despre Elena Udrea! Se întâmplă exact peste două luni

21 July 2022 at 13:38

Elena Udrea a primit o veste bună, după ce judecătoarea care se ocupă de cazul său a luat decizia. Fostul ministru trebuia să se prezinte în fața magistraților joi, dar norocul a fost de partea sa. Următoarea dată decisivă a procesului pare să fie abia în luna septembrie. 

Elena Udrea a primit astăzi o veste extrem de bună, după ce au apărut, încă o dată, amânări în cadrul procesului său. Pe data de 21 iulie, trebuia să fie audiată la Curtea de Apel București. Întâmplarea face ca procesul să nu poată avea loc, după ce toți grefierii s-au îmbolnăvit de coronavirus. 

Fostul ministru s-a prezentat online la  proces, dar dosarul de fond al cazului pentru care este condamnată a fost de negăsit. După cum documentele sunt la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar toți grefierii instituției sunt bolnavi, nu a avut cine să dea dosarul către judecătorie. 

Elena Udrea, condamnată definitiv la șase ani ani de închisoare

Fostul ministru va trebui să ispășească o pedeapsă de șase ani, pentru dosarul „Gala Bute”. După mai bine de șapte ani de la comiterea faptelor penale, Elena Udrea a ajuns la penitenciarul de femei de la Târgșor. Printre motivele pentru care este condamnată, se numără: dare de mită, luare de mită și abuz în serviciu, fiind ministru la vremea aceea.

Elena Udrea. Sursă foto: Facebook
Elena Udrea. Sursă foto: Facebook
articolul original.

O femeie din Covasna a câștigat procesul cu fostul său angajator. Motivul ireal pentru care a fost concediată

20 July 2022 at 17:20
image

O femeie angajată la o firmă de curățenie din Covasna a câștigat procesul pe care l-a intentat fostului său angajator după ce fusese concediată pe motiv că nu era „alfabetizată”. Femeia a demostrat, în instanță, că a fost dată afară abuziv întrucât face parte dintr-o categorie defavorizată, nu ştie să scrie şi să citească şi nu vorbeşte limba română decât foarte puţin. 

Într-un proces deschis la Tribunalul Covasna, reclamanta a arătat că pe lângă faptul că a fost concediată în mod abuziv pentru că ”nu era alfabetizată”, când a încercat „să solicite vreun document scris privind concedierea sa a fost izgonită şi refuzată de fiecare dată”.

De asemenea, la decesul bunicii sale a cerut să fie învoită, însă un manager al companiei i-a transmis că dacă nu se prezintă la serviciu va fi dată afară.

„Nu i s-a comunicat niciun fel de justificare şi nu s-a demarat niciun fel de procedură disciplinară, pur şi simplu i s-a comunicat verbal că nu mai este angajată. De asemenea, nu i-a fost înmânat niciun fel de act sau decizie şi nu a beneficiat nici de dreptul de preaviz. În speţa de faţă, este mai mult decât evident că este incidentă o concediere nelegală, concediere care în aparenţă se bazează pe motive care ţin de persoana salariatului. Deşi a încercat să primească o dovadă raportat la actul prin care contractul de muncă i-a fost desfăcut, nu a putut obţine un astfel de document. Nu cunoaşte în ce temei i-a fost desfăcut contractul de muncă, nu ştie dacă acest contract mai este în fiinţă”, a arătat avocatul femeii în instanţă.

Reprezentanții firmei au încercat să demonstreze în instanţă că la expirarea contractului, în 22 martie 2021 femeii i s-a propus un contract pe perioadă determinată, pe care l-a acceptat, dar nu a semnat contractual spunând că nu ştie să scrie.

„Având în vedere că nu este alfabetizată, la cererea acesteia, coordonatorul nostru a scris cele declarate de ea pe hârtie sub forma unei cereri de demisie. Neavând contract de muncă cu ea, nu avem de ce să ne folosim de hârtia de mână întocmită în mod evident de altcineva, fiindcă nu am avut raport de muncă contractual cu ea. Noi am încercat, avem contractul pe care i l-am pus în faţă, dar ea nu l-a semnat pe motiv că nu ştie să scrie şi să citească, deşi contractul pe perioadă determinată îl semnase. În faţa unei asemenea rele voinţe, să vii ulterior şi să reclami concediere nelegală când ai refuzat să semnezi contractul de muncă ni se pare strigător la cer”, s-au apărat reprezentanţii firmei în proces.

Cum a reușit femeia să câștige procesul cu fostul angajator

Tribunalul Covasna i-a dat câştig de cauză femeii, obligând firma să îi plătească salariile pentru perioada în care nu a fost primită la muncă. Mai mult, judecătorii au arătat că, deşi angajata nu a semnat contractul de muncă, între ea şi angajator au existat relaţii de muncă, care au fost înregistrate totuși în Revisal.

„Este lesne de observat faptul că între cele două părţi au existat raporturi de muncă şi după încetarea contractului de muncă pe perioadă determinată, atât din extrasul REVISAL, cât şi din declaraţia martorei….care arată cu certitudine faptul că reclamanta a lucrat la societatea pârâtă până în lunile februarie sau martie 2022.

Martorul ….. susţine de asemenea că a intermediat telefonic în două rânduri (mai precis când reclamanta trebuia să se prezinte la doctor şi când a decedat bunica acesteia) discuţii între reclamantă şi reprezentantul pârâtei, care i-a spus să-i comunice reclamantei să nu se mai prezinte la muncă pentru că nu mai are nevoie de ea. Potrivit art. 57 alin. (5) din Codul muncii, persoana care a prestat munca în temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu”, se arată în sentința instanței.

Sentinţa Tribunalului Covasna nu este deocamdată definitivă și poate fi atacată cu recurs.

articolul original.

Mihai Georgescu revine la Primăria Călinești. Doamnele sunt în delir, domnii au intrat în alertă

20 July 2022 at 08:25
image

Doamnele și domnișoarele din primărie sunt extrem de fericite, mai ales că în toată această perioadă au făcut un lobby intens pentru primar și l-au ajutat cu caracterizări la dosar care ar fi făcut invidios până și pe cel mai virtuos sfânt de pe pereții bisericilor.

Este drept că în înregistrările aflate la dosar primarul se laudă că multe doamne și domnișoare au beneficiat de sprijin în carieră dacă au fost cumințele și au stat și ele așa, puțin… Poate partenerii lor de acasă să fie puțin mai neliniștiți acum că s-a întors Don Juan la primărie.

articolul original.

Demersuri pentru trecerea la colectarea deșeurilor din poartă în poartă

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Ecoproces” va demara o campanie de consultare a primăriilor în privința trecerii la sistemul de colectare a deșeurilor din poartă în poartă. “Vom trimite chestionarele, apoi le vom solicita operatorilor să facă o fundamentare a tarifului, să vedem cât va fi taxa de salubrizare, că sigur taxa o să crească”, a declarat Ovidiu Aparaschivei, directorul ADI “Ecoproces”.

Acest sistem permite stabilirea cantităților generate pe fiecare gospodărie, fiind încurajată și colectarea selectivă. “Este primul pas. Aplicarea sistemului <plăteşte cât arunci>, presupune existenţa pubelelor cu cod de bare şi a maşinilor care să aibă cântar, investiții de care se vorbește de trei ani. Aceste investiții au fost incluse acum în Planul Național de Redresare și Reziliență, dar au mai fost prinse în Programul Operațional Infrastructură Mare, Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă”, a explicat Ovidiu Aparaschivei.

Trecerea la sistemul de colectare din poartă în poartă implică costuri mai mari, cea mai mare influenţă având-o creşterea preţurilor la combustibili. Altfel spus, cetăţenii ar urma să plătească o taxă de salubrizare majorată.

Conducerile unor primării din județ intenționează să treacă la acest sistem de colectare, însă au de făcut mai mulți pași. Noul sistem de colectare trebuie aprobat de consiliile locale și de Adunarea Generală a Acționarilor a ADI Ecoproces.

Urmează fundamentarea tarifului de către operator şi aprobarea acelui tarif. Sunt etape care necesită timp. Şi mai este o problemă, taxele nu pot fi majorate pe parcursul anului. Din acest motiv, eu am propus primarilor interesaţi ca noul sistem să se implementeze cu 1 ianuarie 2023”, a mai precizat Ovidiu Aparaschivei.

Sistem aplicat în trei comune

Ovidiu Aparaschivei a arătat că, prin modificarea reglementărilor vizând regimul deşeurilor, comunele din zona periurbană au avut cadrul legal pentru implementarea sistemului de colectare din poartă în poartă. Acest sistem se aplică şi în zonele cu case din municipiul Botoşani.

În comunele Mihai Eminescu, Răchiţi şi Curteşti demersurile au început de anul trecut. Primăriile au avut nevoie de o perioadă pentru cumpărarea pubelelor, distribuirea acestora şi informarea cetăţenilor. În comuna Mihai Eminescu sistemul se aplică de la 1 aprilie 2022, iar în comunele Răchiţi şi Curteşti (satele Curteşti, zona Lebăda – Rai, Hudum și Mănăstirea Doamnei), din luna iunie.

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi, a declarat că eficienţa acestui sistem se va vedea în timp. Potrivit edilului, taxa lunară de salubrizare a crescut de la 7,5 lei de persoană, la 10 lei.

Tot 10 lei de persoană pe lună este taxa și în comuna Curtești. “Noi am făcut o informare a cetățenilor. Am distribuit și pliante vizând deșeurile colectate selectiv, în așa fel încât să scadă cantitatea de deșeuri menajere. Un prim rezultat este acela că a dispărut mizeria de la punctele fixe de colectare. După două – trei luni vom putea prezenta și alte rezultate”, a declarat Maricel Anton, primarul comunei Curtești.

articolul original.

Procesiune cu moaștele Sfântului Nectarie la Draxeni

15 July 2022 at 07:30
image

Zeci de vasluieni și nu numai au participat la procesiunea cu părticele din moaștele Sfântului Nectare la Draxeni.

Anul acesta s-au împlinit 8 ani de când Biserica cu hramul ”Sfintilor Împãrati Constantin si Elena” și cel al ”Sfântului Nectarie” de la Draxeni adăpostește părticele din moaștele Sfântului Nectarie.

Părintele paroh Vasile Macsim a oficiat, alături de alți preoți din județele Vaslui și Iași, o slujbă de mulțumire, dar și o procesiune în jurul bisericii cu racla, unde își găsesc liniștea spirituală părticele din moaștele Sfântului Nectarie.

Au trecut 8 ani de când, pe 14 iulie, la Sfânta Biserică Draxeni se aduce prinos de rugăciune și mulțumire, în ziua când moaștele Sfântului Ierarh Nectarie au poposit aici, iar Sfântul și-a început minunata-i lucrare.

articolul original.

Colonelul Gheorghe Lupescu, la a treia descălecare din funcție: ,,Voi vorbi cu avocații să cerem mutarea dosarului pentru că aici sunt treburile aranjate”

15 July 2022 at 08:59
image

,,Decizia este de suspendare, nu este dosarul de fond. Băieții și-au întins antenele și au făcut ce-au făcut. Am avut sentința dată de Tribunal pe nouă pagini motivată, dar la Curtea de Apel nu s-a ținut cont de ea. Aștept să primesc motivarea ca să facem apelul. Acum este vorba doar de suspendare, nu de dosarul de fond. După ce se judecă fondul, atunci rămâne definitivă. Voi vorbi cu avocații să cerem mutarea dosarului pentru că aici sunt treburile aranjate. Curtea nu a ținut cont de ce a spus Tribunalul. Rămân la dispoziție, dar sunt în concediu acum.” ne-a declarat colonelul Gheorghe Lupescu.

articolul original.
❌