ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Mulți dintre prizonierii eliberați de Moscova au fost torturați brutal – oficial ucrainean

22 September 2022 at 20:02
By: -

Mulţi dintre ucrainenii predaţi Kievului de Moscova în cadrul unui schimb important de prizonieri de război au fost „torturaţi brutal” în captivitate, a declarat joi un înalt oficial ucrainean, relatează AFP.

citizencitizen

"Mulţi dintre ei au fost torturaţi cu brutalitate", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Kirilo Budanov, şeful departamentului de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, fără a oferi detalii despre natura presupuselor acte de tortură.

Potrivit acestuia, există şi "persoane a căror condiţie fizică este mai mult sau mai puţin normală în afară de subnutriţia cronică din cauza condiţiilor proaste de detenţie".

Aceşti prizonieri au fost deţinuţi în mai multe unităţi din teritorii ucrainene ocupate de trupele ruse, precum şi în Rusia, a adăugat Budanov, care a participat la organizarea acestui schimb.

citizencitizen


Potrivit ministrului de Interne Denis Monastirski, "absolut toţi" ucrainenii" predaţi au nevoie de reabilitare psihologică".

In total Russia exchanged 200 prisoners for Medvedchuk. Five Nazi commanders of Azovstal and 108 Nazi Azov soldiers - for 55 Russian prisoners. Video of the exchange… pic.twitter.com/GW35J8f4Tn

— JK (@JK2022Z)
September 22, 2022


Ucraina şi Rusia au efectuat miercuri cel mai mare schimb de prizonieri militari de la începutul invaziei ruse, la sfârşitul lunii februarie.

Kievul a recuperat zece cetăţeni străini şi 205 ucraineni, între care şefii apărării de la combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, simbol al rezistenţei la invazia rusă.

Ukraine has announced the release of 215 of its soldiers, including fighters who led the defense of Mariupol's Azovstal steelworks, in exchange for 55 Russian prisoners. https://t.co/3kpoZ35cj5

— Radio Free Europe/Radio Liberty (@RFERL)
September 22, 2022
citizencitizen


În schimb, Moscova a recuperat 55 de prizonieri, între care un fost deputat ucrainean Viktor Medvedciuk, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

articolul original.
  • There are no more articles
❌