ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

VIDEO | Scandal la Primăria Capitalei. Președintele de ședință CGMB este acuzat că ar fi încercat să blocheze accesul locuitorilor din Greenfield în sala de Consiliu | DECLARAȚII EXCLUSIVE

31 January 2023 at 14:27
image

Consilierii USR din cadrul Consiliului General al Municipiului București, în frunte cu președintele de ședință, Andrei Rigu, sunt acuzați că ar fi încercat să blocheze participarea la ședința ordinară de marți a celor care locuiesc în Cartierul Greenfield, care au venit la Primărie să protesteze, dar și să ia cuvântul după ce principalul lor drum de acces în cartier a fost închis.

Andrei Rigu (USR), președintele de ședință a Consiliului General al Municipiului București, este acuzat că ar fi încercat să blocheze participarea cetățenilor din cartierul Greenfield, care au venit la Primăria Capitalei pentru a discuta în ședința CGMB problema cartierului, după ce drumul de acces prin pădure a fost închis recent.

„La fiecare ședință CGMB, cetățenii care doresc să participe la ședințele noastre de consiliu se pot prezenta, înscrie pe listă și pot primi acces în sala de ședințe. În cadrul ședinței de astăzi, 31 ianuarie, accesul în sala de ședințe a fost discriminatoriu, președintele de ședință, domnul Andrei Rigu, nepermițând participarea cetățenilor municipiului București, locuitori ai cartierului Greenfield.

La insistențele noastre, ale consilierilor PNL, cât și ale celor de la PSD, accesul a fost permis, după aproximativ două ore de așteptare în frig. Aceste comportamente discriminatorii față de cetățenii Capitalei nu ar trebui să aibă loc în instituția care îi reprezintă, Primăria Municipiului București”, a declarat, pentru Gândul, Florin Melciu, consilier CGMB.

De ce s-a blocat drumul Vadul Moldovei

În cele din urmă, aproximativ 10 persoane, locuitori ai Cartierului Greenfield, au fost lăsate să intre în sala de Consiliu de la Primăria Capitalei, unde, unii dintre ei, ar urma să ia cuvântul, dacă li se va permite.

Zeci de persoane, locuitori ai cartierului Greenfield, au protestat, marți, la Primăria Capitalei, după ce drumul Vadul Moldovei a fost blocat de către Romsilva, în urma unei decizii a instanței.

Locuitorii din Greenfield vor ca Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 1 să rezolve problema acestui drum.

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a pus în executare o decizie judecătorească și a închis accesul pe drumul forestier din strada Vadul Moldovei.

În prezent, accesul din cartierul Greenfield către București se face doar prin Aleea Teișani, un drum cu o singură bandă pe sens, lucru care provoacă zilnic un blocaj de proporții în trafic.

Daniel Ciungu, consilier local PNL la Sectorul 1, a declarat, recent,  în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că primarul Clotilde Armand le-a promis locuitorilor din Cartierul Greenfield, în campania electorală, că Primăria va prelua în administrare drumul Vadul Moldovei, arteră închisă recent de Romsilva, care a pus în executare o hotărâre judecătorească.

Daniel Ciungu susține că primarul Clotilde Armand trebuie să ceară drumul Vadul Moldovei de la Romsilva.

„Punctul 2 din ceea ce a promis primarul Clotilde Armand pentru Cartierul Greenfield este fix asta: preluara și administrarea drumului Vadul Moldovei la Primăria Sectorului 1. A promis acest lucru, și de doi ani refuză. Trebuie să facă plata (către Romsilva – n.r.) și să facă o dispoziție de primar, prin care solicită drumul de la Romsilva”, a declarat Daniel Ciungu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”

Nicușor Dan susține că s-a întâlnit marți cu cei de la Greenfield

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că s-a întâlnit marți cu reprezentanții locuitorilor din Greenfield.

„Am avut azi o discuție cu reprezentații locuitorilor din Greenfield și cu cei ai Direcției Silvice Ilfov (structura regională a Romsilva care cuprinde și pădurile din București) pe subiectul accesului în cartier.

Eu susțin în continuare menținerea pe o perioadă determinată (2 sau 3 ani) a drumului existent, fără asfaltări sau extinderi, timp în care dezvoltatorul să realizeze cele trei ieșiri promise din cartier înspre centură și DN1.

Direcția Silvică Ilfov nu susține soluția drumului provizoriu, insistând pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. Voi solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva”, a precizat, marți, Nicușor Dan.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
articolul original.

Începe Festivalul de Teatru pentru Copii la „Metropolis”. Intrarea va fi gratuită

30 January 2023 at 10:22

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului de Teatru pentru Copii este organizată, în premieră, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, în perioada 6-13 februarie. Intrarea la cele 31 de spectacole va fi gratuită atât pentru membrii familiilor celor peste 400 de cursanți, cât și pentru oricine dorește să fie spectactorul unor piese de teatru demne de marile scene.

Cele 31 de spectacole ridicate de cursanții Academiei “Studiourile Buftea” sunt realizate în funcție de nivelul lor de pregătire, adică începător, mediu sau avansat.

„Piesele cursanților din anul I de studiu sunt formate din monologuri scrise de ei, cu subiecte actuale, inspirate din viețile lor și puse în scenă cu ajutorul trainerilor actori și al regizorilor de teatru cu care școala colaborează. Scopul pe care l-au avut de atins a fost acomodarea cu termenii din teatru și cu noțiunile de baza ale unui actor în devenire. Pentru mulți dintre ei va fi prima dată când urcă pe scena unui teatru”, se arată într-un comunicat al organizatorului.

Shakespeare, Cehov, Caragiale…

Potrivit sursei citate, un nivel de dificultate crescut apare în cazul celor care se află în anul II de studiu. Aceștia au ridicat spectacole inspirate din scene de 2 sau 3 personaje din texte clasice de Shakespeare, Cehov, Caragiale, Wedekind etc.

„Cursanții din anul III au cea mai grea, dar și cea mai spectaculoasă misiune: să ridice un spectacol profesionist din toate punctele de vedere. Veți vedea pe Scena Mare a Teatrului Metropolis jocuri actoricești, decoruri, recuzită, costume și lumini demne de cele mai mari scene ale lumii.

Pentru a crea de la 0 cele 31 de spectacole, cursanții au lucrat săptămânal, câte 3 ore, timp de 5 luni, împreună cu trainerii, actori cunoscuți, precum Daniel Nuța, Victoria Răileanu, Silviu Mircescu, Camelia Pintilie, Liviu Cheloiu, Alma Lascu, Ana Maria Moldovan sau Valentin Paraschivu”, se mai arată în comunicat.

Spectacolele se vor ține zilnic, între 6 și 13 februarie, începând cu ora 16:00, până la 22:30, iar accesul în sala este gratuit, în limita locurilor disponibile. Pentru a se asigura că au loc asigurat la spectacole, cei care doresc să participe sunt rugați să trimită un mail de rezervare la adresa [email protected] Accesul în sală este asigurat în momentul în care primesc înapoi mail de confirmare.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
articolul original.

ASPA a cerut ajutorul Poliției Locale Sector 6 la o intervenție din 14 ianuarie în zona Lacul Morii, susține Primăria Capitalei / Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, la „Bună, România!”: Dacă se confirmă, Ciucu a mințit (VIDEO)

25 January 2023 at 16:51
image

Primăria Capitalei susține că Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a cerut ajutorul Poliției Locale Sector 6 la „o acțiune de capturare” pe 14 ianuarie în zona Lacul Morii, arată un răspuns transmis către Răzvan Zamfir, co-realizator al emisiunii „Bună, România!” alături de Radu Buzăianu.

„Ciprian Ciucu, așteptăm răspunsuri! Dați-i mesaj primarului Sectorului 6 în aceste momente. Acuzațiile sunt foarte grave, îl vizează direct. Dacă informațiile Primăriei Generale se confirmă, Ciprian Ciucu a mințit în conferința de presă”, a spus Răzvan Zamfir.

ASPA ar fi cerut ajutorul Poliției Locale Sector 6 la o intervenție din 14 ianuarie în zona Lacul Morii

Răzvan Zamfir a citit răspunsul primit de la Primăria Capitalei, în ediția de miercuri a emisiunii „Bună, România!”.

„Potrivit unui răspuns venit de la municipalitate, la data de 14 ianuarie 2023, ASPA a avut o acțiune de capturare în zona Lacul Morii, str. Drumul La Roșu, la care a solicitat participarea unui echipaj de la Poliția Locală Sector 6. În urma acțiunii, au fost identificați patru câini care au intrat pe o proprietate privată, în prezența echipajelor ASPA și a Poliției Locale Sector 6”, a citit Răzvan Zamfir.

„Cum au intrat? Pentru că zona nu era împrejmuită, nu avea un gard, exact responsabilitatea Poliției Locale Sector 6. Ciprian Ciucu, așteptăm o reacție, domnule primar”, a adăugat el.

Jurnalistul a continuat să citească din mesaj: „La finalul acțiunii, echipajul ASPA a întocmit un raport de activitate, în care a consemnat că nu au putut fi capturați câinii deoarece s-au retras pe o proprietate privată. Au menționat și numele proprietății private. Raportul a fost semnat și de polițistul local de la Sectorul 6, prezent la acțiune”.

Radu Buzăianu: „Domnul Ciucu tocmai ce a făcut o conferință de presă, în care n-a inclus această informație!”

Răzvan Zamfir: „Ba mai mult decât atât, a spus că, dacă ASPA ar fi intervenit când trebuia, s-ar fi, poate, evitat această tragedie. Răsturnare de situație, oameni buni!”

Radu Buzăianu: „Deci dumneavoastră înțelegeți că omul acesta folosește acest prilej al decesului, al acestei tragedii, ca să schimbe niște oameni, punându-i pe ai lui?”

Răzvan Zamfir: „Ciprian Ciucu, așteptăm răspunsuri! Dați-i mesaj primarului Sectorului 6 în aceste momente. Acuzațiile sunt foarte grave, îl vizează direct. Dacă informațiile Primăriei Generale se confirmă, Ciprian Ciucu a mințit în conferința de presă”.

articolul original.

Nicușor Dan, prima reacție în cazul femeii ucise de câini în Capitală: „Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Cine a greșit va plăti”

22 January 2023 at 20:27
image

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut o primă reacție în cazul femeii ucise de câini în zona Lacul Morii și s-a arătat de părere că „este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB”.

Nicușor Dan, despre cazul femeii ucise de câini în Capitală: „Cine a greșit va plăti”

Edilul a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic. Condoleanțe familiei și prietenilor săi”, a scris Nicușor Dan, duminică, pe Facebook.

El susține că este vorba despre „o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea” Primăriei Capitalei.

„Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice”, a adăugat oficialul.

Cine a greșit va plăti, susține primarul general.

„Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete”, a mai spus Nicușor Dan.

articolul original.

Se urmărește demiterea primarului Capitalei? Lider PNL: ‘Nicușor Dan, ieși naibii odată din universul tău paralel, fă-ți ordine în primărie și condu! Dacă nu poți, pleacă. Pleacă pentru că ne-am săturat’

22 January 2023 at 16:52
image

Deputatul PNL Pavel Popescu a declarat, după ce o femeie a fost ucisă de câini maidanezi în zona Lacul Morii, sâmbătă, că ”politicienii slabi tind să se ascundă în birouri fugind de responsabilitate”, referindu-se la primarul Capitalei Nicuşor Dan.

”“Nu putem pune câinele mai presus de oameni”

Gandurile mele se îndreaptă către familia îndurerată a doamnei Ana Oros Daraban. Dumnezeu să le mângâie sufletele și să îi întărească!

În astfel de cazuri, politicienii slabi tind să se ascundă în birouri fugind de responsabilitate. Îmi pare rău, nu am cum să nu pronunț nume: Nicușor Dan și politica absolut cretină a instituțiilor aflate în subordinea sa. Vă invit să intrați pe site-ul Autorității pentru supravegherea și protecția animalelor București. În momentul în care administrația locală transformă radical o instituție din una de supraveghere într-un ONG de protecție a animalelor, ajungem unde ajungem.

Să nu mă înțelegeți greșit: iubesc animalele, sunt stăpân de câine și vă încurajez să adoptați. Dar una-i una, alta-i alta: în momentul în care o AUTORITATE supremă din partea PMB se plânge că a fost gonită de poliția locală de sector și comunică pe niște nenorocite de adrese spălâdu-se pe mâini, vorbim de inconștiență pură.

Politicile absolut cretine de intervenție a unui primar care nu poate tăia nici iarba din parcuri, care transformă orice instituție de intervenție (ASPA are 100 de angajați pentru cei care nu știu) în ONG, care se ascunde mereu într-un birou atunci când apare o criză, ne vor îngropa la propriu, fix cum s-a întâmplat cu această doamnă din tragedia de ieri.

Nicușor, ieși naibii odată din universul tău paralel, fă-ți ordine în primărie și condu! Dacă nu poți, pleacă. Pleacă pentru că ne-am săturat să așteptăm să vă treziți tu și echipa ta de pokemoni incompetenți care negociază pe viețile oamenilor.

Vă spun foarte clar: nu e un mesaj politic, astăzi nu este despre cărui partid politic îi aparține primarul Bucureștiului. Este despre incompetența care omoară oameni și lașitatea unora de a-și asuma responsabilitatea acoperindu-se de adrese la fel de tâmpite ca politicile pe care le promovează.”, a scris Pavel Popescu, duminică pe Facebook.

articolul original.

Gabriela Firea cere verificări după cazul femeii ucise de câini: Circulă informația că printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii nu mai duc animalele în adăposturi, ci le dau drumul pe străzi

21 January 2023 at 15:33
image

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, susține că, pe surse, circulă informația potrivit căreia printr-o decizie a actualei conduceri de la PMB „hingherii care răspund la sesizări și ridică animalele de pe străzi nu le mai duc în adăposturi, ci le dau drumul din nou pe străzi”, context în care președinta PSD București a cerut verificări.

Gabriela Firea: Actuala administrație a orașului nu se preocupă și în unele zone au apărut haite de câini fără stăpân care terorizează bucureștenii

Fostul primar, actualmente ministru al Familiei, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familia femeii ucise de câini în zona Lacul Morii.

„O viață pierdută într-un mod îngrozitor, din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala! Îmi pare extrem de rău, nu am cuvinte să-mi exprim regretul și compasiunea față de familia îndoliată. Condoleanțe sincere și putere în acest moment extrem de greu. La 10 ani de la tragedia în care Ionuț, un copil de 4 ani, a murit sfâșiat de câini, în București se petrece o nouă dramă! Cu puțin timp în urmă, o femeie a fost găsită fără viață, în zona lacului Morii, mușcată de o haită de câini”, a scris Gabriela Firea, sâmbătă, pe Facebook.

„Este de neconceput ca în Capitala țării să mai vorbim încă de astfel de întâmplări înfiorătoare, care te lasă fără cuvinte! Cu atât mai dramatic este că anul trecut victima ajunsese la spital tot din cauza mușcăturilor și avertizase atunci autoritățile că, în zona în care alerga, Lacul Morii, sunt haite de câini periculoși”, a adăugat președinta PSD București.

Ea a adus aminte de cazul din 2022 al unei jurnaliste TVR, care „povestea pe rețelele sociale cum a fost atacată de câini tot în sectorul 6, pe un bulevard”, și că „nicio autoritate nu a ajutat-o, deși a sunat și la Poliția locală sector 6, și la ASPA, însă fără succes”.

„Dar de ce se întâmplă astfel de tragedii în anul 2023, într-o Capitală europeană, după 10 ani în care nu am avut incidente de o asemenea gravitate? Răspunsul este unul simplu: actuala administrație a Capitalei nu se preocupă și în unele zone ale orașului au reapărut haite de câini fără stăpân care terorizează bucureștenii”, susține fostul primar general al Capitalei.

Gabriela Firea s-a arătat de părere că „ar trebui făcute verificări”.

„Pe surse, circulă informația că printr-o decizie a actualei conduceri a Primăriei Capitalei hingherii care răspund la sesizări și ridică animalele de pe străzi nu le mai duc în adăposturi, ci le dau drumul din nou pe străzi. Sper să fie doar o informație falsă, dar ar trebuit făcute verificări. Este de notorietate, însă, faptul că primarul general și actualul city-manager se ocupă personal de ASPA – Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor”, a adăugat președinta PSD București.

„Iubesc animalele și am un câine acasă. Billy este un membru al familiei noastre și e departe de mine orice gând sau intenție nepotrivită la adresa animalelor. Sunt total împotriva mijloacelor violente în cazul câinilor fără stăpân, dar există soluții dovedite prin care problema poate fi rezolvată”, a mai spus ea.

articolul original.

Președintele ADRPE, după tragedia de la Lacul Morii: ”Nicușor Dan a delegat atribuțiile coordonării ASPA către Diana Pungă, actualul City Manager al Primăriei Capitalei, care nu a făcut absolut nimic pentru a asigura continuitatea serviciului d

21 January 2023 at 14:44
image

Sorin Chiriță – președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene (ADRPE) – are o intervenție tranșantă după tragedia de la Lacul Morii, acolo unde o femeie a murit sfâșiată de câini maidanezi.

Președintele ADRPE notează că o astfel de tragedie a avut loc tocmai pentru că în unele funcții ajung oameni lipsiți de experiență, care nu ar avea ce să caute acolo.

Sorin Chiriță precizează că Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a delegat atribuțiile coordonării ASPA către Diana Pungă, actualul City Manager, iar aceasta ”nu a făcut absolut nimic pentru a asigura continuitatea serviciului de ecarisaj”.

Problema câinilor fără stăpân din sectorul 6, mai ales din zona Lacul Morii, unde o femeie a fost sfâșiată sâmbătă de maidanezi, este semnalată de către cetățeni Primăriei Capitalei de peste un an, iar Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și Poliția Locală aflată în subordinea PRIMĂRIEI CAPITALEI își pasează răspunderea.

Răspunderea este a Primăriei Capitalei. Nicușor Dan a delegat atribuțiile coordonării ASPA către Diana Pungă, actualul Administrator Public (City Manager) al Primăriei Capitalei, care nu a făcut absolut nimic pentru a asigura continuitatea serviciului de ecarisaj, s-a preocupat doar de un program nereușit de adopții a câinilor fără stăpân”, acuză președintele ADRPE.

Diana Pungă, o apropiată a lui Nicușor Dan, în trecut se mândrea cu activitatea sa privind protecția animalelor fără stăpân, activând ca voluntar in acest sens. De altfel, conform datelor ținute ascunse de primărie singura ei «expertiză» fiind acest voluntariat. Deși este singura ei competență profesională, iată ca până și in acest domeniu a «reușit», un om a fost ucis. Triste vremuri pentru bucureșteni, puțină asumare nu strică

Sorin Chiriță, președintele ADRPE

”Incompetența ucide! La muncă, «salvatorilor»!”

Sorin Chiriță mai notează că ”incompetența ucide”, iar cei care se etichetează drept ”salvatori” ai Bucureștiului – cu referire clară la alianța USR PLUS și la Nicușor Dan – au descoperit că ”este grea și complicată administrația”.

Președintele ADRPE mai scrie pe pagina sa de Facebook că a face administrație este foarte greu când lipsește ”competența necesară”, iar ”minima experiență” nu există. Au fost impuse în funcții publice ”persoane care se află la primul lor serviciu”, iar postarea se încheie cu o întrebare-cheie.

”Este grea si complicată administrația? Doamnelor si domnilor «salvatori» ai Bucureștiului, este greu? Este greu când nu ai competența necesară, este greu când nu ai o minimă experiență. Era mult mai ușor sa îți dai cu părerea de pe margine! Cei care «salvează» Bucureștiul au reușit sa impună in funcții publice persoane care se afla la primul lor serviciu, persoane care nu cunosc nimic din mecanismele juridice si administrative ale statului.

Întâi să aveți serviciu, să munciți pentru oameni, după aceea sa cereți funcții publice. La muncă, «salvatorilor», munciți ca noi, toți românii! Dacă voi salvați Bucureștiul, de voi cine-i salvează pe bucureșteni?”, încheie Sorin Chiriță, președintele ADRPE.

Citește și:

Gabriela Firea, după ce o femeie din București a fost mușcată de maidanezi și a murit: ”O viață pierdută într-un mod îngrozitor, din cauza haitelor de câini vagabonzi lăsate să terorizeze Capitala!”

Grupul Wagner, ”armata privată a lui Putin”, catalogat de SUA drept ”organizație criminală transnațională”. John Kirby: ”Evgheni Prighozin încearcă să-și promoveze propriul interes în Ucraina”

Dinu Gheorghe, consilier local: ”Clotilde Armand, ai amăgit alegătorii, mai sunt aproape 16 luni până te va lovi realitatea votului”

De ce vor procurorii ca frații Tate să mai stea în arest încă 30 de zile: ”Un control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant”

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
articolul original.

Nicușor Dan anunță modernizarea ambulatoriilor a șase spitale- Cât investește primăria și ce spitale beneficiază de modernizare

20 January 2023 at 21:00
image

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunță că vor fi modernizate ambulatoriile a şase spitale aflate în administrarea PMB, cu fonduri din PNRR.

„Modernizăm și dotăm ambulatoriile a șase spitale din administrarea Primăriei Capitalei, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

El precizează că este vorba despre proiecte în valoare de 20,4 milioane lei aprobate pentru finanțare prin PNRR, care vizează cabinetele medicale ambulatorii de la Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Sf. Maria și Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia.

„Totodată, prin utilizarea acestor fonduri, centrele ambulatorii vor beneficia și de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, încheie edilul Capitalei.

articolul original.

Gabriela Firea și-a propus să revină în funcția de primar: Au fost abandonate proiectele mele, nu s-a mai făcut nimic în București

19 January 2023 at 07:15
image

NEWS ALERT

articolul original.

VIDEO | Ce spune Nicușor Dan după dezvăluirile Gândul legate de sumele uluitoare pentru bănci și coșuri de gunoi, de 700 de euro: „Provin dintr-un studiu de fezabilitate realizat în timpul administraţiei anterioare”

17 January 2023 at 11:29

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi că sumele estimative de 700 de euro pentru o bancă sau 600 de euro pentru un coş de gunoi, prevăzute de către ALPAB în proiectul de buget, ar proveni dintr-un studiu de fezabilitate realizat în timpul administraţiei anterioare.

Gândul a dezvăluit luni că cei de la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) au introdus în proiectul de buget sume fabuloase pentru achiziționarea de bănci și coșuri de gunoi, de 700 de euro, respectiv 600 de euro pe bucată.

Marți, Nicușor Dan a fost întrebat de către presă de ce sunt prevăzute sume atât de mari, iar edilul a dat vina pe fosta administrație.

„Niciodată nu vor fi plătite sumele astea. Ei au fost obligaţi (cei de la ALPAB – n.r.) să pună în buget acele sume care rezultă dintr-un studiu de fezabilitate pe care l-am moştenit din vechea administraţie. Dar fiţi convinşi că în momentul în care vom face achiziţii vom vedea preţurile de pe piaţă”, a declarat Nicușor Dan.

Horia Tomescu, viceprimar: „Eu vreau să mergem pe calitate”

Consultat zilele trecute de către Gândul, viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, care are în atribuții ALPAB, nu a pomenit nimic de vreun studiu de fezabilitate făcut de fosta administrație, și a admis că aceste sume „au fost fundamentate maximal” de căte cei de la ALPAB.

„Le-am cerut celor de la ALPAB să facă demersuri pentru schimbarea mobilierului urban din parcuri. Eu vreau să mergem pe calitate. Am cerut să avem și coșuri de gunoi mai mari, dar să fie mai rare, nu chiar lângă fiecare bancă. Vom face o licitație publică și probabil vom face un acord-cadru, pe doi sau pe trei ani. Aceasta este suma maximală fundamentată de către cei din ALPAB”, a declarat Horia Tomescu pentru Gândul.

Bugetul ar putea fi aprobat pe 3 februarie

Proiectul de buget a fost pus vineri în dezbatere publică, iar aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei.

La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde de lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde de lei.

Peste 2,4 miliarde de lei ar urma să fie cheltuiți anul acesta pe subvențiile la termoficare și transportul public.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
articolul original.

Primăria Capitalei face o nouă investiție! Contractul are o valabilitate de cinci ani- Au fost puse la bataie milioane de euro

17 January 2023 at 09:45
image

Primăria Capitalei a contractat, chiar în primele zile ale anului 2023, servicii de pază și protecție a obiectivelor, bunurilor și valorilor aflate în administrarea unităților STB, pentru care autoritatea publică a organizat o licitație deschisă, prin publicarea unui anunț de participare încă din  data de 7 octombrie 2020. 

Este vorba despre un contract care va avea o valabilitate de 60 de luni (cinci ani), pentru care STB a pus la bătaie, din fonduri bugetare, o sumă de 89.185.701 de lei cu TVA inclusă, adică aproape 17 milioane de euro.

Criteriul de atribuire a contractului a fost împărțit în trei componente, dintre care un accent de 70 la sută s-a pus pe prețul ofertei, alte 10 procente au cântărit numărul echipajelor mobile de intervenție și 20 la sută termenul de prestare a serviciului de pază într-un timp cât mai scurt. La licitația deschisă organizată, s-au prezentat două oferte neconforme, o ofertă admisibilă, iar o altă ofertă a fost retrasă. Iar, la data de 6 ianuarie 2023, STB a încheiat cu SC Romanian Security Systems SRL contractul, în valoare finală de 70.714.274,4 lei cu TVA inclusă (14.431.484,6 euro). Ceea ce înseamnă că, pentru fiecare an de prestare a acestor servicii de pază, STB va plăti câte 2.884.296,9 euro.

Conform caietului de sarcini care a stat la baza contractării acestor servicii, firma de pază selectată trebuie să asigure paza obiectivelor, bunurilor și valorilor STB, să asigure protecția obiectivelor prin monitorizarea acestora și prin intervenția la evenimente cu echipaje specializate, în maximum 15 minute, să dețină cel puțin zece echipaje mobile de intervenție pe raza Capitalei și să preia, în regim de comodat, sistemele de supraveghere și de alarmare existente în unitățile Societății de Transport București SA.

Excepție de la această regulă vor face, însă, sistemele instalate în cadrul stațiilor ITP și în stațiile de alimentare cu carburant, potrivit documentului citat.

Locațiile în care se va presta acest serviciu de pază, contractat în 6 ianuarie, sunt Direcția Generală, Departamentul Logistic, Cantina STB, Baza SDC, Baza Dristor, fostul Atelier Tei, Asociația Sportivă din strada Trapezului, Serviciul Comercial, Serviciul de Formare Profesională, Autobaza Floreasca, Autobaza Obregia, Autobaza Ferentari, Autobaza Nordului, Autobaza Alexandria, Autobaza Titan, Autobaza Militari, Autobaza Giurgiului, Depoul Alexandria, Depoul Giurgiu, Depoul Titan, Depoul Berceni, Autobaza Obregia 2, Depoul Bujoreni, Depoul Victoria, Depoul Colentina, Depoul Militari, Depoul Vatra Luminoasă, Depoul Bucureștii Noi, Depoul Dudești, Direcția URAC, Secția Luică, Secția Poligon Auto Titan, Secția Depozit Materiale Titan, Baza 3 Alexandria și Atelierul Titan.

SC Romanian Security Systems SRL, compania căreia Societatea de Transport București i-a atribuit acest contract de pază și protecție, pentru următorii cinci ani, este deținută, conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), de către Theodora Liliana Alistar.

Firma în cauză apare în baza de date a SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) cu mai multe contracte pe bani publici, încheiate începând cu anul 2008. Printre entitățile care au apelat, în această perioadă, la serviciile SC Romanian Security Systems SRL se numără Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, CFR Călători SA, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Compania Națională Loteria Română, Regia Națională a Pădurilor „Romsilva”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, Compania Națională Poșta Română, Consiliul Local Adjud, Complexul Energetic Oltenia, Transgaz SA Mediaș și ROMATSA, scrie jurnalul

articolul original.

O bancă de parc: 700 de euro, un coș de gunoi: 600 de euro. Acestea sunt sumele uluitoare propuse în bugetul Capitalei de către cei de la ALPAB. Viceprimar: „Sunt sume maximale, vom face licitație” | DECLARAȚII EXCLUSIVE

16 January 2023 at 08:00

În proiectul de buget al Capitalei, pus vineri în dezbatere publică, apar, la capitolul investiții, sume de-a dreptul uluitoare. Conducerea Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB) a solicitat sume amețitoare pentru cumpărarea de bănci și coșuri de gunoi. Dintr-un calcul simplu reiese că pentru o bancă s-ar putea cheltui 3.500 de lei (700 de euro), iar pentru un coș de gunoi s-ar putea plăti aproape 3.000 de lei (600 de euro). Potrivit lui Horia Tomescu, viceprimarului Capitalei care are parcurile în atribuții, „acestea sunt sumele fundamentate maximal de către cei de la ALPAB”.

În programul de investiții de la ALPAB, la capitolul „bănci grădină” și „coșuri gunoi” sunt prevăzute sume foarte mari.

Practic, pentru 1.500 de bănci se propune suma de 5,3 milioane de lei, adică 3.570 de lei pentru o bancă (720 de euro), în condițiile în care prețul mediu pentru o bancă de lemn și metal este de 1.000 – 1.500 de lei, potrivit site-urilor de specialitate consultate de Gândul.

De asemenea, pentru 1.500 de coșuri de gunoi este prevăzută suma de 4,5 milioane de lei (900.000 de euro), ceea ce înseamnă aproape 3.000 de lei (600 de euro) pentru un coș de gunoi.

Cum explică aceste sume viceprimarul Horia Tomescu (USR), care are ALPAB în atribuții.

Le-am cerut celor de la ALPAB să facă demersuri pentru schimbarea mobilierului urban din parcuri. Eu vreau să mergem pe calitate. Am cerut să avem și coșuri de gunoi mai mari, dar să fie mai rare, nu chiar lângă fiecare bancă. Vom face o licitație publică și probabil vom face un acord-cadru, pe doi sau pe trei ani.  Aceasta este suma maximală fundamentată de către cei din ALPAB. Eu sunt convins că nu vom ajunge la prețurile acestea”, a spus Horia Tomescu, pentru Gândul.

De asemenea, administrația care se ocupă de parcurile bucureștene vrea să achiziționeze un aparat de „spălare graffiti” cu suma de 300.000 de lei.

Bugetul estimat al Bucureștiului în 2023 este de peste 11 miliarde de lei, din care 8 miliarde buget propriu. Din acești bani, aproape 140 de milioane de lei merg la ALPAB.

Bugetul ar putea fi aprobat pe 3 februarie

Proiectul de buget a fost pus vineri în dezbatere publică, iar aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei.

La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde de lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde de lei.

Peste 2,4 miliarde de lei ar urma să fie cheltuiți anul acesta pe subvențiile la termoficare și transportul public.

Zilele trecute, primarul Nicușor Dan anunța că bugetul ar urma să fie supus aprobării în Consiliul General al Municipiului București pe data de 3 februarie.

„Acordul pe care îl avem cu colegii din majoritate este să avem o şedinţă de Consiliu General în 3 februarie, în care să votăm bugetul”, a spus Nicușor Dan.

Sorin Chiriță, fost city manager: „Bugetul nu este realist”

Potrivit lui Sorin Chiriță, fost city manager al Capitalei, care s-a ocupat și de elaborarea bugetelor în mandatul Gabrielei Firea la Primăria București, bugetul propus de edilul șef Nicușor Dan „nu este realist”.

Nicușor Dan a supraestimat veniturile de la 5 miliarde la 8 miliarde. Nu este un buget realist.

Pe de altă parte, Nicușor Dan a afirmat fals zilele trecute că Primăria Capitalei are zero datorii. Are datorii mai mari decât au fost în 2016.

În ceea ce privește încasările de 1,6 miliarde de lei din fonduri nerambursabile, aceasta este o sumă uriașă, nu au cum să atragă atât de mult. Nu este deloc un buget realist, iar din informațiile mele, toate grupurile politice, inclusiv cei de la USR, vor aduce amendamente, deci bugetul se va modifica”, a spus Sorin Chiriță, pentru Gândul.

În ședințele CGMB în care se votează bugetul, consilierii generali de la diferitele grupuri politice propun amendamente, astfel că proiectul se poate modifica la anumite capitole.

Cheltuieli prevăzute în bugetul pe 2023 pentru principalele instituții sunt:

 • Administrația Cimitirelor: 35 de milioane de lei;
 • ALPAB (parcuri): 139 de milioane de lei;
 • Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB): 607 milioane de lei;
 • Asistență socială: 414 milioane de lei;
 • Direcţia Generală de Poliție Locală şi Control a Municipiului Bucureşti: 67,5 milioane de lei;
 • Administrația Străzilor: 220 de milioane de lei;
 • Clădiri cu risc seismic: 77 milioane de lei.

Anul trecut, bugetul Capitalei a fost de aproximativ 9 miliarde de lei, cu tot cu veniturile de la instituțiile subordonate.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
articolul original.

Aparat de „spălare graffiti”, prevăzut cu 300 de mii de lei în bugetul estimat al Capitalei. ALPAB cere 35 de milioane de lei pentru echipamente de joacă. DECLARAȚII EXCLUSIVE

14 January 2023 at 13:20

Bugetul estimat al Bucureștiului în 2023 este de peste 11 miliarde de lei, din care 8 miliarde buget propriu. Din acești bani, aproape 140 de milioane de lei merg la Administrația Lacuri Parcuri (ALPAB) care vrea să facă investiții pentru parcurile bucureștene.

Potrivit proiectului de buget pe anul 2023, pus în dezbatere publică vineri, ALPAB vrea să facă investiții de 35 de milioane de lei pentru o mie de echipamente de joacă.

De asemenea, administrația care se ocupă de parcurile bucureștene vrea să achiziționeze un aparat de „spălare graffiti” cu suma de 300 de mii de lei.

Viceprimar: „Avem nevoie de acest aparat”

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a declarat pentru Gândul că ALPAB are nevoie de acest aparat.

„Noi, anul trecut am colaborat cu o firmă pentru spălarea de graffiti, dar se cheltuie prea mult. Mai bine cumpărăm acest aparat, este ușor de folosit, este pe bază de jet de apă și nu atacă lemnul sau piatra. Nu știu cât va costa, va trebui să facem o licitație”, a declarat, pentru Gândul, Horia Tomescu, viceprimarul care are parcurile în atribuții.

Bugetul trebuie însă aprobat în Consiliul General al Municipiului București.

ALPAB va avea anul acesta un buget de 139 de milioane de lei.

Aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei.

La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde lei.

Bugetul ar putea fi aprobat pe 3 februarie

Peste 2,4 miliarde de lei vor fi cheltuiți anul acesta pe subvențiile la termoficare și transportul public.

Zilele trecute, Nicuşor Dan anunţa că bugetul ar urma să fie supus aprobării în Consiliul General al Municipiului București pe data 3 februarie.

„Acordul pe care îl avem cu colegii din majoritate este să avem o şedinţă de Consiliu General în 3 februarie, în care să votăm bugetul”, a declarat Nicușor Dan zilele trecute.

În ședințele CGMB în care se votează bugetul, consilierii generali de la diferitele grupuri politice propun amendamente, astfel că proiectul se poate modifica la anumite capitole.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
articolul original.

Bugetul estimat al Bucureștiului în 2023 este de peste 11 miliarde de lei. Mai mult de 2 miliarde vor merge la subvențiile pentru căldură și transport public

14 January 2023 at 09:42

Primăria Municipiului București a pus, vineri, în dezbatere publică, proiectul bugetului pe anul 2023, care ar urma să fie votat în Consiliul General al Municipiului București în luna februarie.

Aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei.

La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde lei.

Peste 2,4 miliarde de lei vor fi cheltuiți anul acesta pe subvențiile la termoficare și transportul public.

 • Administraţia Cimitirelor: 35 milioane lei;
 • ALPAB (parcuri): 139 de milioane de lei;
 • Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSMB): 607 milioane lei;
 • Asistență socială: 414 milioane lei;
 • Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti: 67,5 milioane lei;
 • Administraţia Străzilor: 220 de milioane de lei;
 • Clădiri cu Risc Seismic: 77 milioane lei;

Bugetul ar putea fi aprobat pe 3 februarie

Zilele trecute, Nicuşor Dan anunţa că bugetul ar urma să fie supus aprobării în Consiliul General al Municipiului București pe data 3 februarie.

„Acordul pe care îl avem cu colegii din majoritate este să avem o şedinţă de Consiliu General în 3 februarie, în care să votăm bugetul”, a declarat Nicușor Dan zilele trecute.

În ședințele CGMB în care se votează bugetul, consilierii generali de la diferitele grupuri politice propun amendamente, astfel că proiectul se poate modifica la anumite capitole.

Anul trecut, bugetul Capitalei a fost de aproximativ 9 miliarde de lei, cu tot cu veniturile de la instituțiile subordonate.

Proiectul de buget pe anul 2023 poate fi consultat AICI.

 

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
articolul original.

Nicușor Dan, în pericol să își piardă susținerea politică! Sebastian Burduja: Eu nu mai vreau să fiu în situaţia de a ieşi în stradă să susţin candidatul unui alt partid care ulterior să nu respecte niciun fel de acord politic

10 January 2023 at 20:45
image

Liderul PNL Sebastian Burduja a susținut marţi, în emisiunea Talk News de la Prima News Tv, că nu mai dorește să fie în situaţia de a ieşi în stradă să susţină candidatul unui alt partid care ulterior să nu respecte niciun fel de acord politic, acesta făcând referire la primarul Capitalei, Nicușor Dan.

”Discutăm despre rezultate. Are Nicuşor Dan suficiente rezultate în acest interval de timp?”, a spus liderul PNL sector 1, el arătând că a învăţat de la Ilie Bolojan că, dacă vrei să laşi ceva în urma ta, ca primar, trebuie să porneşti din timp şi să lansezi marile proiecte din primul an, ori, nu s-a întâmplat lucrul acesta la Bucureşti”.

Sebastian Burduja a menţionat că preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat deja că şase luni are termen pentru o evaluare în PNL care îl priveşte pe Nicuşor Dan.

”Vom vedea dacă peste 6 luni, concluzia PNL va fi că a făcut o treabă suficient de bună. Opinia mea personală este că se putea mult mai mult la nivelul Bucureştiului. Nu doar că se putea mai mult, eram condamnaţi să facem mai mult”, a arătat Sebastian Burduja.

Întrebat dacă PNL pregăteşte un candidat propriu la Capitală, Burduja a spus: ”PNL trebuie să aibă candidaţi proprii, peste tot şi sigur că sunt subiectiv, ca urmare a experienţei de la Sectorul 1”.

”Eu nu mai vreau să fiu în situaţia de a ieşit în stradă să susţin candidatul unui alt partid care ulterior să nu respecte niciun fel de acord politic, şi asta s-a întâmplat cu Clotilde Armand”, a mai precizat ministrul, menţionând că este opinia sa proprie, scrie news.ro

articolul original.

Nicușor Dan anunță amplasarea a două sensuri giratorii în Capitală! Valoarea investiției: 900.000 de lei

8 January 2023 at 15:14
image

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis pe pagina de socializare că a amplasat două sensuri giratorii în București: unul la intersecția Șoseaua Petricani – Dimitrie Pompeiu, iar celălalt la intersecția Doamna Ghica cu Str. Heliade Între Vii.

Pentru fiecare sens giratoriu, a fost plătită suma de 450.000 de lei. Asta înseamnă că valoarea totală a investiției s-a ridicat la 900.000 de lei.

„Venim cu noi soluţii pentru fluidizarea traficului din Capitală – sensurile giratorii modulare.

Prin Administraţia Străzilor Bucureşti, am amplasat deja două astfel de giratorii, unul la intersecția Șoseaua Petricani – Dimitrie Pompeiu, iar celălalt la intersecția D-na Ghica cu Str. Heliade Între Vii.

Fiecare sens a fost construit din elemente modulare prefabricate, din beton armat, îmbinate între ele şi iluminate prin intermediul unor LED-uri cu încărcare fotovoltaică. Lucrările s-au desfăşurat pe timpul nopţii, iar costul fiecărei lucrări în parte a fost de 450.000 de lei.

Avantajele acestor soluţii de trafic sunt:

Timpul foarte scurt de montaj (pot fi amplasate în câteva ore);

Durata mare de garanţie – 60 de luni şi rezistenţa în timp – peste 50 de ani.

Mobilitate crescută – se pot muta oricând şi oriunde în funcţie de necesităţi, inclusiv în cazul unor avarii, în zona acestora.

În perioada următoare, Administraţia Străzilor va propune Comisiei Tehice de Circulaţie şi alte locaţii pentru fluidizarea traficului prin amplasarea unor astfel de sensuri giratorii”, a anunțat Nicușor Dan,

articolul original.

VIDEO EXCLUSIV | Care este cel mai valoros teren de construit din România. Ștefan Dumitrașcu, arhitect: „Ideea unui parc cu căprioare pe acest loc este un fonfleu”

5 January 2023 at 10:36
image

Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect șef al Capitalei, în prezent arhitect șef al Sectorului 3, a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că terenul dintre Piața Unirii și Piața Alba Iulia, cunoscut ca Esplanada, este cel mai valoros din România. Aici ar urma să se construiască „Cartierul Justiției”, un proiect de 500 de milioane de dolari, bani de la Banca Mondială.

Potrivit lui Ștefan Dumitrașcu, pe terenul de la Esplanada nu ar fi potrivit un parc.

„Ideea cu parcul și cu căprioare care se plimbă prin centrul Bucureștiului am avut-o și în campania electorală a doctorului Oprescu. Un fonfleu, ca să nu zic o paradă de campanie, care viza, practic, cel mai bun și cel mai scump, ca valoare de construit, teren din România”, a precizat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, de miercuri seară.

Potrivit arhitectului șef al Sectorului 3, valoarea proiectului „Cartierul Justiției” este de 500 de milioane de dolari americani.

„Șansa, pe care am avut-o ca țară, prin eforturile mai multor guverne, privind finanțarea acestui obiectiv de importanță națională (…) După atâtea amânări și piedici, suspendarea PUZ-ului de sector, adrese către Ministerul Justiției, către Prefectură, către Primăria Sectorului 3 (…) Eu în niciun caz nu renunț, pentru că este un act de patriotism acest lucru, pentru că altfel, banii Băncii Mondiale se duc în altă parte, și vorbim de 500 de milioane de dolari SUA”, a mai declarat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat în decembrie Planul Urbanistic de Detaliu pentru investiția „Cartierul Justiției” din Capitală.

Aprobarea acestui PUD reprezintă un pas înainte pentru construirea proiectului în valoare de 500 de milioane de dolari.

Autorizațiile finale trebuie date însă de Nicușor Dan, care s-a opus în mai multe rânduri proiectului.

„Atrag atenția că multe din avizele care trebuie obținute pentru emiterea autorizațiilor de construire trebuie date de Nicușor Dan”

„Atrag atenția că multe din avizele care trebuie obținute dacă se aprobă acest PUD, pentru emiterea autorizațiilor de construire, trebuie date de Nicușor Dan. Sub diverse pretexte, domnia sa nu va aproba aceste autorizații de construire”, a declarat Ștefan Dumitrașcu pentru Gândul.

Potrivit arhitectului, proiectul „Cartierul Justiției” prevede centralizarea mai multor clădiri destinate atât exercitării Justiției cât și pentru birourile și locuințele pentru magistrați cât și pentru personal. „Este un credit pe care îl aprobă Banca Mondială la nivel global. Din cauza birocrației, dar și a sabotajului administrativ, acești bani se pot muta într-o altă țară. În ceea ce privește constructorul, acesta va fi stabilit de Banca Mondială”, a mai declarat Ștefan Dumitrașcu.

Pe de altă parte, consilierii USR din București își doresc amenajarea unui parc pe acest teren, care să se numească „Grădina Dudești”.

articolul original.

VIDEO EXCLUSIV | Când vor fi demarate lucrările la Pasajul de la Dristor. Ștefan Dumitrașcu, arhitect șef al Sectorului 3: „Dacă finanțarea iese, Robert Negoiță se va apuca imediat de construcție”

4 January 2023 at 20:00
image

Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect șef al Capitalei, în prezent arhitect șef al Sectorului 3, a detaliat, miercuri, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, când și în ce condiții ar putea fi demarate lucrările de construire a Pasajului de la Dristor, de pe bulevardul Mihai Bravu.

„Pasajul de la Dristor, dacă toate merg drept, și aici vorbim în primul rând despre finanțare, și, evident, de piedicile inerente pe care le va pune, probabil, Municipalitatea, imediat ce pasajul de la Pallady va fi finalizat, cred că întreaga forță de construie se focalizează la Dristor.

Este în mijlocul orașului (intersecția de la Dristor), și având o presiune imensă de pe podul care vine peste Dâmbovița (de la Mihai Bravu), din sud, ea trebuie rezolvată. Dacă finanțarea iese, vă garantez că Robert Negoiță se va apuca imediat de lucrări”, a declarat Ștefan Dumitrașu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Ștefan Dumitrașcu a avansat și un termen de execuție a lucrărilor pentru pasajul care se va construi în intersecția unde se află Primăria Sectorului 3.

„Credeți că mie, sau primarului Robert Negoiță, ne va plăcea un șantier pe sub geamuri?! Vă garantez că se va lucra zi și noapte acolo. Este o lucrare care nu presupune devieri majore de rețele, nu avem acolo termoficare de înaltă capacitate. Sub un an și jumătate va fi dat în folosință și funcțional”, susține arhitectul șef al Sectorului 3.

Când va fi finalizat „Pasajul spre mare”

Ștefan Dumitrașcu a mai declarat, miercuri, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că pasajul de pe bulevardul Theodor Pallady, la intrarea pe Autostrada Soarelui, va fi finalizat în luna august a acestui an.

Potrivit lui Ștefan Dumitrașcu, pasajul va fi finalizat în august, în condițiile în care în zonă se lucrează „sub trafic”.

„Uitați-vă la podul care este în execuție în zona IKEA, pe bulevardul Pallady, este ieșirea spre mare, și zic că în proporție de 99,99%, în august, bucureștenii vor putea trece spre mare, fără să aibă niciun fel de probleme pe acest pod.

O perioadă de execuție de un an și două luni pentru un asemenea obiectiv, mai ales că se lucrează sub trafic, și nu este Doamna Ghica (…) Cu oameni de specialitate, cu Brigada Rutieră, dar și cu Poliția Locală a Sectorului 3, care să participe din sută în sută de metri la orientarea traficului, să nu fie catastrofa de la Doamna Ghica”, a declarat Ștefan Dumitrașcu.

articolul original.

VIDEO EXCLUSIV | Când va fi gata „Pasajul spre mare”. Ștefan Dumitrașcu, arhitect șef al Sectorului 3: „Bucureștenii vor putea circula pe acest pod în luna august”

4 January 2023 at 19:00
image

Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect șef al Capitalei, în prezent arhitect șef al Sectorului 3, a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că pasajul de pe bulevardul Theodor Pallady, la intrarea pe Autostrada Soarelui, va fi finalizat în luna august a acestui an.

Potrivit lui Ștefan Dumitrașcu, pasajul va fi finalizat în august, în condițiile în care în zonă se lucrează „sub trafic”.

„Uitați-vă la podul care este în execuție în zona IKEA, pe bulevardul Pallady, este ieșirea spre mare, și zic că în proporție de 99,99%, în august, bucureștenii vor putea trece spre mare, fără să aibă niciun fel de probleme pe acest pod.

O perioadă de execuție de un an și două luni pentru un asemenea obiectiv, mai ales că se lucrează sub trafic, și nu este Doamna Ghica (…) Cu oameni de specialitate, cu Brigada Rutieră, dar și cu Poliția Locală a Sectorului 3, care să participe din sută în sută de metri la orientarea traficului, să nu fie catastrofa de la Doamna Ghica”, a declarat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Primăria Sectorului 3 a început în aprilie anul trecut lucrările pentru construirea unui pasaj suprateran la ieșirea din București și intrarea pe Autostrada Soarelui din bulevardul Pallady. Pasajul cu o lungime de aproximativ 350 de metri pe direcția Pallady – Autostrada Soarelui, și va fi ridicat cu firma proprie a Primăriei, Algorithm.

Durata de execuție este de 12 luni cu o valoare a contractului de 38 de milioane de lei din care 17 milioane cerere de finanțare prin Programul de Investiții Anghel Saligny, potrivit comunicatului Primăriei.

Ștefan Dumitrașcu, arhitect: „Îngrozitorul trafic din zona Doamna Ghica va continua și anul acesta”

Ștefan Dumitrașcu, fost arhitect șef al Capitalei, în prezent arhitect șef al Sectorului 3, a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că traficul „îngrozitor” de la Doamna Ghica va continua pe tot parcursul acestui an, din cauza lucrărilor în zonă.

„Dacă luăm în considerare faptul că acum doi ani și jumătate nivelul de execuție al acestui obiectiv pentru rezolvarea unui important nod de circulație era undeva la 60%, iar acum, după doi ani și jumătate, timp în care s-a tot amânat luarea unei decizii și s-a ajuns la un nivel de 70%, iar tăblierul este în situația în care este, putem, printr-o regulă de trei simplă, pentru că avem primar general matematician, putem să estimăm faptul că dacă va fi gata la sfârșitul anului acesta, vom fi cu toții bucuroși. Până atunci, îngrozitorul trafic din zonă va continua”, a declarat Ștefan Dumitrașcu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

articolul original.
❌