ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Primăria comunei Baia solicită fonduri pentru alimentarea cu gaze naturale

23 June 2022 at 16:23
image

Mugurel Marșavela, primarul comunei Baia, județul Tulcea, a inițiat un proiect de Hotărâre privind cererea de finanțare în vederea includerii la finanțare a Obiectivului de investiții „Alimentarea cu gaze naturale a comunei Baia, județul Tulcea”” în Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiectul inițiat de edil a fost adoptat cu majoritatea voturilor consilierilor locali, astfel că UAT Baia a făcut demersurile necesare pentru solicitarea aprobării cererii de finanțare.

Totodată, consilierii au aprobat și devizul general estimativ al Obiectivului de investiții „Alimentarea cu gaze naturale a comunei Baia”.

„Scopul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetățenii care nu sunt racordați la rețeaua de gaze naturale, respectiv modernizarea infrastructurii existente. Vom branșa aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze. Pentru rețeaua de apă, canal și drumuri, Ministerul Dezvoltării a primit deja cereri de finanțare de la 97,5% dintre comunele, orașele, municipiile și județele din România, fapt care subliniază nevoia pentru aceste investiții pe care le vom finanța prin Programul Anghel Saligny”, spune Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Guvernul asigură o finanțare în valoare de 7,5 miliarde de lei pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de gaze naturale.

Programul permite finanțarea înființării de noi sisteme de distribuție de gaze naturale, extinderea acestora, precum și modernizarea, prin transformarea celor existente în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Potențialii beneficiari ai Programului vor putea depune solicitările de finanțare, iar selectarea obiectivelor de investiții se va face conform criteriilor stabilite. Ulterior aprobării listelor obiectivelor de investiții, beneficiarii vor trimite eventualele documente suplimentare necesare, iar după încheierea contractelor de finanțare, beneficiarii pot solicita din partea MDLPA decontarea sumelor necesare.

articolul original.
  • There are no more articles
❌