ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 27 November 2022Ultimele Stiri

Report de peste 2,41 milioane de euro la tragerile loto de astăzi

27 November 2022 at 06:38
By: -
image

Loteria Română anunţă un report de 2,4 milioane de euro la tragerea Joker de duminică.

”Duminică, 27 noiembrie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 24 noiembrie, Loteria Română a acordat 12.091 de câştiguri în valoare totală de peste 767.700 de lei”, anunţă Loteria Română. 

La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 3,26 milioane de lei (peste 661.200 de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 4,74 milioane de lei (aproximativ 963.000 de euro).   

La Joker, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 11,9 milioane de lei (peste 2,41 milioane de euro), iar la categoria a II-a se înregistrează un report în valoare de peste 544.000 de lei (peste 110.300 de euro). La Noroc Plus este în joc un report cumulat în valoare de peste 118.400 de lei (peste 24.000 de euro).

La Loto 5/40 se inregistreaza la categoria I un report în valoare de peste 363.500 de lei (peste 73.700 de euro). La Super Noroc se inregistreaza un report cumulat in valoare de peste 80.600 de lei (peste 16.300 de euro).

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Luciano Pavarotti, tenorul minune. „De ce ar trebui ca muzica să fie pentru elite? Scuzaţi-mă. Muzica trebuie să fie pentru toată lumea”

24 November 2022 at 12:30
image

Dacă s-ar face o listă generală a minunilor lumii, tenorul Luciano Pavarotti s-ar afla, cu siguranță, undeva la începutul acestei liste. Există o poveste despre el și Placido Domingo care s-ar fi petrecut la un concert dirijat de cântărețul de operă spaniol. Este extraordinar să poți avea aceste două cariere, i-ar fi spus Domingo. De ce nu încerci și tu? Răspunsul lui Pavarotti a venit firesc: Cum, cu o voce ca a mea?

O voce inconfundabilă, un rege al acutelor, născut cu tandrețe divină față de muzică, artă pe care a iubit-o și a respirat-o, despre care a vorbit necontenit, pe care a promovat-o continuu plantând-o definitiv în inimile oamenilor. Opera este una dintre cele mai importante forme de artă care ar trebui să fie ascultată şi iubită de toţi, spunea Pavarotti. De ce ar trebui ca muzica să fie pentru elite? Scuzaţi-mă. Muzica trebuie să fie pentru toată lumea.

a reușit să facă din muzica de opera un gen popular, îndrăgit de toți, fiind unul dintre puținii artiști care au influențat viața atâtor oameni de pe glob. A fost singurul artist de operă care a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume.

„Vocea lui era dulce ca mierea”

Într-un articol publicat de The Guardian la moartea sa, în 2007, sunt evocate o serie de elogii aduse tenorului italian de personalități din sfera muzicii ale căror destine s-au intersectat, la un  moment dat în viață. Este interesant tabloul descriptiv realizat de cei care l-au cunoscut.

Vocea lui era dulce ca mierea, spunea criticul muzical britanic David Mellor. Un dar de la Dumnezeu.

„Am regizat debutul lui Pavarotti de la Covent Garden în La Bohème, în anul 1963, când era un foarte tânăr. Se simțea puțin stingher… Nu prea fusese plecat departe de casă. Era timid și nu vorbea engleză. Mergea la cumpărături și gătea pentru noi toți, făcând paste și sosuri minunate – și era întotdeauna foarte prietenos cu balerinele. Cunoscându-l, cu toții am știut că va avea mare succes, dar nu ne-am dat imaginat că va fi un asemenea superstar”, spunea John Copley, director de operă.

„A avut parte de un respect muzical enorm”

„El va fi amintit așa cum și-a dorit să fie amintit: al doilea Caruso. A avut parte de un respect muzical enorm, iar un asemenea impact asupra oamenilor nu mai fusese atins de la marele Enrico încoace. Vocea era unică și puternică, iar prezența lui era inconfundabilă și avea și un strop de răutate care atrăgea toate sexele și vârstele. A fost o icoană pentru oamenii gay, dar și pentru bunicuțe. Proiectul său de succes, Trioul José Carreras, Plácido Domingo și Luciano Pavarotti a fost un câștig imens pentru industria muzicală (…)”, spunea Norman Lebrecht, critic muzical.

Pasionat de fotbal și agricultură

Luciano Pavarotti s-a născut la data de 12 octombrie 1935 în Modena, Italia, fiind fiul unui brutar și tenor amator și al unei muncitoare angajată într-o fabrică de trabucuri. Se spune că la naștere a țipat atât de tare încât medicul, uimit, a exclamat Copilul ăsta va ajunge un excelent tenor. Tatăl lui Luciano, Fernando, era înzestrat cu o voce foarte bună, avea finețe și talent, dar nu l-a interesat . În copilărie, Luciano era pasionat de agricultură și de fotbal, cel de-al doilea hobby ducându-l cu el toată viața.

Primul succes

În 1955, Pavarotti a cunoscut primul său succes cântând în grupul Corale Rossini, un cor de bărbați din Modena, din care făcea parte inclusiv tatăl său. Avea să declare mai târziu că acest episod a reprezentat cea mai importantă experiență din viața lui și a fost momentul care l-a inspirat să devină cântăreț profesionist.

Pavarotti în La Boema

Cariera lui Pavarotti a început în 1961, odată cu distribuirea în rolul lui Rodolfo din La Boheme de Puccini, spectacol jucat pe scena unui mic teatru de operă italian – Teatro Municipale, Reggio Emilia. Doi ani mai târziu, avea să-și facă debutul la Royal Opera House, în același rol, înlocuindu-l pe Giuseppe Di Stefano.

Debutul la Scala cu Freni, prietena din copilărie

Pavarotti a debutat la 28 aprilie 1965, la Scala, în reluarea faimoasei producții a operei La Boheme, a lui Franco Zeffirelli, cântând atunci alături de prietena sa din copilărie Mirella Freni, sub bagheta dirijorului Herbert von Karajan dirijor. După spectacol, Karajan a solicitat angajarea artistului.

Pe 2 iunie 1965, joacă la Ryal Opera House în La fille du régiment, a lui Donizetti, performanțele reușite cu acest rol atrăgându-i titlul de „Rege Înaltelor C”. Șapte ani mai târziu, la New York Met, vocea sa a extaziat publicul, obținând atunci un record de 17 bis-uri.

Record de bisuri

Câștigător al , discuri de platină și de aur, Luciano Pavarotti obișnuia să organizeze anul în orașul său natal, Modena, concertele caritabile, Luciano and friends, unele dintre aceste spectacole dedicându-le victimelor din Bosnia, Kosova, Guatemala, Irak și Afganistan. Tenorul a cântat alături de mulți artiști reprezentativi ai genurilor pop sau rock, printre care Joe Cocker, Bono, Mariah Carey, Bryan Adams, Jon Bon Jovi, Boyzone, U2, Eric Clapton, Gloria Estefan, Elton John, Eros Ramazzotti, Andrea Bocelli, Liza Minnelli, Frank Sinatra, Michael Jackson.

A jucat în două filme, Yes Giorgio (1981) şi Rigoletto (1982) şi a scris două cărți autobiografice, Povestea mea (1981) şi Grandissimo Pavarotti (1986).

A fost căsătorit de două ori, din prima căsnicie, cu Adua Veroni, rezultând trei fete, iar din cea de-a doua, cu Nicoletta Mantovani, fosta sa secretară, cu 34 de ani mai tânără, o fată.

Ultimul concert l-a susținut în februarie 2006, cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Torino, interpretând aria „Nessun Dorna”.

Luciano Pavarotti a murit la 6 septembrie 2007, la Modena, în Italia, la vârsta de 71 de ani. La moartea sa, celebrul regizor italian Franco Zefirelli spunea: au existat tenori şi a existat Pavarotti.

Surse:

https://www.theguardian.com/music/2007/sep/07/classicalmusicandopera1

https://www.classicfm.com/artists/luciano-pavarotti/pictures/pavarottis-greatest-moments-gallery-highlights/

articolul original.

Mondial pentru toți! 500.000 de lei pentru experți

23 November 2022 at 11:22
By: R.M.

500.000 de lei premii totale pentru pariuri pe Mondial. La Casa Pariurilor, totul este posibil! 

Ne place fotbalul rău de tot. Atât de rău că nu am ajuns cu echipa mare, dar măcar să ajungem cu bilete câștigătoare. Și să luăm toți câte o felie, frățește și românește. Așa că dăm 500.000 de lei premii totale pentru pariuri pe Mondial.

Trebuie să pariezi zi de zi tot campionatul, min. 25 de lei pe un bilet cu 2.00 cotă minimă. Ai voie să iei 3 zile de pauză din competiție. Că, aia e, și experții obosesc câteodată. Aaa, da, avem și 50 de rotiri gratuite în cazinou. Și cum ziceam, mergem pe câștig egal toată lumea.

Principiul nostru dați mai multe ca să ajungă la toți. Și la cât e Mondialul ăsta de mare și țara asta de mică, avem la Casa atât de multe promoții că nu ai cum să nu ieși cu fruntea sus și cu contul gras după cel mai  important eveniment din 2023. Intră pe site-ul nostru sau în aplicație, chiar și în agenții, și vezi acolo toate promoțiile cu bulină Qatar.

Pentru că aici joacă experții #casafiebine

Detalii pe casapariurilor.ro.

articolul original.

Ultima săptămână de înscrieri în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat!

21 November 2022 at 17:47
image

Vineri, 25 noiembrie 2022, este ultima zi în care se pot primi înscrieri și nominalizări pe platforma www.premiilepentrumediucurat.ro în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat – ediția a XIV a.

Persoanele si instituțiile care nu și-au înscris încă proiectele de protecție a mediului în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat, 2022 mai au la dispoziție această săptămână pentru a completa formularele dedicate celor 4 categorii de premii. Prin acest concurs, organizatorii își propun să aducă în atenția publicului larg, cât mai multe acțiuni care au contribuit în 2022 la: un mediu înconjurător mai curat, conservarea resurselor naturale sau promovarea protecției mediului.

Categoriile de premii sunt:

 • PROIECTE DE MEDIU (3 câștigători)
 • PERSONALITATEA DE MEDIU A ANULUI (1 câștigător)
 • PREMIUL SPECIAL dedicat JURNALIȘTILOR (1 câștigător)
 • PREMIUL SPECIAL dedicat INSTITUȚIILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT (1 câștigător)

Formularele dedicate precum și regulamentul concursului sunt disponibile pe www.premiilepentrumediucurat.ro

Înscrierile vor fi jurizate de către reprezentanți ai Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România (AMR), Info Cons, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Hotnews și ECOTIC. Criteriile de jurizare includ: impactul asupra protecției mediului, originalitatea, relevanța și durabilitatea. Regulamentul campaniei este disponibil pe platforma dedicată.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 12 decembrie în cadrul unui eveniment festiv.

Ediția a XIV a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat este susținută de: Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor, Ambasada Sustenabilității în România, Asociația Municipiilor din România (AMR), Info Cons, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, APDETIC, ECSR.ro, Radio Eco Natura, Radio România Cultural, RFI România, Cărturești și Hotnews.

articolul original.

Elevi de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, premiați la Concursul Interjudețean ”Matematica, de drag”

21 November 2022 at 16:54

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, în colaborare cu Primăria Municipiului Bistrița și Societatea de Ştiinţe Matematice din România (filiala Bistrița-Năsăud), au organizat, în perioada 18-20 noiembrie, cea de-a XV-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică ”MATEMATICA, DE DRAG”, adresat elevilor din clasele V-XII.

La concurs au participat și cinci elevi de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, care au obținut rezultate foarte bune. Astfel, Maria Popa a obținut premiul I și Șerban Orza premiul al II-lea, ambii elevi de clasa a XII-a, îndrumați de profesor Marius Marchitan. Iulia Popa, clasa a X-a, a obținut premiul al III-lea, sub îndrumarea profesorului Dan Popescu, iar Matiaș Matei – premiul al III-lea și Andrei Sfichi mențiune, ambii elevi în clasa a VI-a, îndrumați de profesor Raluca Alexa.

Premiile au fosț înmânate de președintele Societății de Științe Matematice din România, prof. univ. Radu Gologan. (O. N.)

articolul original.

Cea de-a IX-a ediție a Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu și-a desemnat laureații

17 November 2022 at 16:56

Peste 600 de oameni au participat aseară la Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu, unul dintre cele mai mari evenimente culturale din țară, ce a avut loc la Ateneul Român. Gala este organizată anual de către Fundația Alexandrion încă din 2014 și premiază personalități excepționale care, de-a lungul carierei, au contribuit substanțial la dezvoltarea societății românești în domenii precum: film, istorie, teatru, arhitectură, arte plastice, literatură sau muzică.

Evenimentul va fi transmis integral și va putea fi urmărit pe 18 noiembrie, de la ora 23:00, pe Digi24.

Laureații ediției din 2022 ai Galei sunt: Dumitru Radu Popescu – literatură (premiul pentru volumul „O sută și una de poezii”), Dragoș Sebastian Becheru – istorie (premiul pentru lucrarea „România și problema petrolului 1969 – 1981”), Gigi Căciuleanu – teatru (premiul pentru opera „Omnia” și spectacolele antologice din stagiunea 2021-2022), Arh. Cristina Olga Gociman – arhitectură (premiul pentru lucrarea „Consolidare, restaurare, restituire Castelul Ion Oteteleșanu”), Anghel Gheorghe – arte plastice (premiul pentru cariera de excepție), Ruxandra Donose – muzică (premiul pentru cariera de excepție), Dan Pița – film (premiul pentru cariera de excepție).

Mai mult, anul acesta, Fundația Alexandrion a acordat nu mai puțin de trei premii speciale:

 • Preotul Walid Eskandafi – premiul special pentru contribuția la propagarea libertății religioase. Părintele Walid a organizat, la începutul crizei siriene, două inițiative sociale de reconciliere extrem de valoroase: Marmarita Private School, care acomodează mii de elevi, și Catholic Relief Center, care oferă sprijin moral și emoțional familiilor de refugiați;
 • Ivanka Shalapatova – premiul special pentru contribuția remarcabilă la susținerea copiilor defavorizați și la protejarea sănătății acestora. Ivanka Shalapatova este CEO al Fundației “For Our Children” din Bulgaria, prin intermediul căreia derulează proiecte de susținere a drepturilor copilului și de sprijinire a familiei la nivel global;
 • Ivanka Demchuck – premiul special pentru contribuția la dezvoltarea artei religioase. Ivanka Demchuck este o artistă din Ucraina care pictează icoane. Ea a ales să-și construiască o carieră în Lviv (Ucraina) datorită patrimoniului cultural bogat al acestui oraș, bazat pe tradițiile creștine occidentale și orientale.

„Pandemia și criza sistemelor de sănătate, criza lumii naturale și a climei, iar acum războiul purtat în Europa sunt, toate, încercări care ne testează solidaritatea și capacitatea de a răspunde împreună și eficient. Poate părea că, în fața acestor provocări, cultura este un moft. Nimic mai greșit. Cultura ne definește, este metabolismul nostru vital și cel mai de preț bun comun. Ea ne dă speranța, ne hrănește optimismul și îi îndemn pe toți să o hrănească în continuare. Avem oameni minunați printre noi care au slujit binele comun și pe care i-am onorat în cadrul Galei. Recunoștința mea se îndreaptă către ei, dar și către cei care au reușit să-și facă bine treaba în aceste vremuri dificile”, a spus Dr. Nawaf Salameh, Președinte Fondator Alexandrion Group și Fundația Alexandrion.

Juriul de anul acesta, prezidat de Academician Răzvan Theodorescu, a fost format din personalități ale culturii și științei: pictorul Ștefan Râmniceanu, Prof. Univ. Dr. Ludmila Patlanjoglu – teatrolog, istoric şi critic de teatru, criticul de film Magda Mihăilescu, Dr Constantin Corneanu – istoric, Nicolae Iliescu – scriitor, eseist și publicist, Prof. Univ. Dr în arhitectură Marian Moiceanu și muzicologul Sorina Goia.

Cele trei momente muzicale din cadrul Galei au fost susținute de soprana Irina Baianț, pianistul Marius Deneș și grupul de crossover clasic Brio Sonores, acompaniați de orchestra New Hope.

Mai multe informații despre Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu sunt disponibile online pe www.fundația-alexandrion.ro.

articolul original.

“Neatza” a ajuns la majorat, iar Răzvan Simion taxează pe cine vedea proiectul terminat: “Ne-au dat morți și îngropați de acum cinci ani!”

17 November 2022 at 12:00

„Neatza” defilează, după 15 ani, printre formatele de entertainment diurn, devansând rivali precum „La Măruță”, „Vorbește lumea” sau „Teo Show”. „Vinovații” sunt Răzvan Simion și Dani Oțil, care au ajuns să realizeze 24 de ore de conținut săptămânal pentru Antena 1. Longevitatea emisiunii matinale are, însă, un secret, divulgat de Răzvan Simion, în exclusivitate pentru CANCAN.RO.

Vedeta vorbește despre cum ascensiunea internetului a indus publicul în eroarea de a considera „Neatza” o emisiune închisă, pe cale de dispariție, încă de acum cinci ani. Răzvan Simion răspunde internauților și întocmește o comparație dreaptă între contentul construit de echipa matinală zilnic, în raport cu realizatorii de podcast, care postează un interviu pe săptămână.

Mai în glumă, mai în serios, colegul lui Dani Oțil anunță că emisiunea de la Antene o mai duce mult și bine, chiar dacă nu ar mai putea gestiona încă o oră în plus de program, cum s-a tot adăugat.

Răzvan Simion a vorbit despre longevitatea proiectului „Neatza”, în exclusivitate pentru CANCAN.RO (Foto: captură video)

„Au dat o șansă unora de mulți nu le-ar fi întins o mână!”

CANCAN.RO: A câta ediție de „TVMania” ar fi?

Răzvan Simion: Nu știu a câta ediție la care participăm, cu siguranță ne sunt foarte dragi, prima noastră mare copertă a fost la „TVMania”, în 2008, când ne-am mutat la Antena 1, prima copertă cu o cafea și un covrig. Au dat o șansă unora de mulți nu le-ar fi întins o mână.

Cei mai mulți trandafiri pe care i-am primit, i-am primit de la „TVMania”, sunt doar ei în lumea asta media la care răspundem prezent atunci când primim o invitație. Cumva îi credităm ca fiind singurii de pe piață ce ar putea să ofere un astfel de premiu, pentru că este premiul cititorilor „TVMania”, asta ni se pare super interesant.

„Super Neatza” a obținut distincția pentru cea mai bună emisiune de divertisment de zi, la Gala Premiilor TVMania (Foto: Instagram)

CANCAN.RO: Privind retrospectiv, ți-ai fi proiectat longevitatea pe care ați avut-o amândoi în televiziune?

Răzvan Simion: Cu siguranță, noi când vorbeam de anduranță într-un program matinal, care macină și arde foarte repede, oamenii spuneau că suntem un pic deplasați sau cel puțin nebuni. Genul ăsta de program se duce în trei-patru ani, maximum, și se arde.

Noi am venit și am mizat pe altă carte, și anume cartea anduranței, lucrurile sunt construite altfel, sunt construite ca la radio. Noi ne pricepem foarte bine la radio, mai bine decât la TV, și atunci am construit pas cu pas cum construiești un program de radio.

Am adaptat sistemele astea de valori, că e matematică pură până la urmă, le-am adaptat la TV și ne-a ieșit. Avem 15 ani acum, la 1 februarie, de Antena 1. Mult!

„Ne-au dat morți și îngropați de acum cinci ani!”

CANCAN.RO: Nu vă sperie venirea din urmă a internetului? Pentru că tu ziceai într-un podcast că ți-e lene să te muți pe partea de online. Nu te sperie?

Răzvan Simion: Dacă te uiți la Antena, este cel mai mare producător de conținut, inclusiv media. Pentru că deja e făcut, noi doar îl tăiem și îl aruncăm pe net. Avem pagini foarte mari de YouTube, noi deja facem conținut, dar pentru un sistem corporatist. De unul singur să te apuci să faci lucrurile astea, nu prea ieși bine în bani. Și cei care fac podcasturi, înțeleg. Ești cu «sărut-mâna, dați-mi și mie să pot să merg mai departe». Costă mult și YouTube-ul nu mai plătește ca pe vremuri.

Ne-au dat toți morți și îngropați de acum cinci ani, pe noi, cei din televiziune. Și uite că suntem aici, ba chiar facem performanță. Dacă te uiți la cifre, cifrele nu spun asta. Ele spun că în continuare televizorul e cea mai ieftină distracție a românilor, mai ales în perioadă de criză. Da, internetul îți oferă o platformă pe care trebuie să o valorifici.

Dar poți să produci conținut cum produc eu, de ani de zile, în fiecare zi a vieții mele? Fac un podcast pe săptămână, și ăla le e cam greu, invitații sunt aceiași. Eu fac patru ore pe zi, 15 ani la Antenă și cu încă trei în partea cealaltă, sunt multe ore de emisie! 

Răzvan Simion întocmește o comparație minuțioasă între televiziune și online (Foto: captură video)

CANCAN.RO: Era vreodată să se termine „Neatza”, au venit de la Antenă să vă zică «dacă nu merge sezonul ăsta, ați terminat-o»?

Răzvan Simion: Nu, tu nu vezi că ne mai dau câte o oră, câte o zi?! Am ajuns la șase din șapte, patru ore pe zi, într-o săptămână 24 de ore full, le facem noi, echipa de la „Neatza”. Din contră, pe modelul «merge, mai ia o oră». Sper să fie gata, mai mult nu mai pot, nu mai duc! 

CANCAN.RO: Când vă pensionați?

Răzvan Simion: Toți ne vor, dacă nu îngropați, măcar pensionați! 

( ACCESEAZĂ ȘI: RĂZVAN SIMION ARATĂ MAI CEVA CA „LUPUL DE PE WALL STREET”! MATINALUL DE LA ANTENA 1 ȘI IUBITA ÎȘI PREGĂTESC PLECAREA! )

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Vestea care i-a șocat pe fanii muzicii countrey! Cântăreața a divorțat cu câteva ore înainte de a fi nominalizată la Premiile Grammy

17 November 2022 at 10:08

O cântăreață care a strâns, de-a lungul timpului, o mulțime de fani, a divorțat de bărbatul cu care era căsătorită. La câteva ore după pronunțarea deciziei, aceasta a primit o nominalizare la premiile Grammy, pentru unul dintre cele mai ascultate hit-uri ale sale.

Ziua de marți părea a fi una destul de chinuitoare pentru Kelsea Ballerini, cântăreață de muzică country, din cauza divorțului ce urma să se pronunțe, însă, finalul  nu a fost chiar atât de dezamăgitor, deoarece artista a reușit să obțină o nominalizare la Premiile Grammy, ce vor avea loc pe 23 februarie 2023.

Kelsea Ballerini și Morgan Evans au divorțat

Divorțul dintre Kelsea Ballerini (29 de ani) și Morgan Evens (37 de ani) s-a pronunțat pe data de 15 noiembrie 2022. Cei doi soți au luat hotărârea să meargă pe drumuri separate, din cauza neînțelegerilor ce au intervenit între ei.

Chiar dacă părea o zi destul de tristă pentru cântăreață, aceasta susține că a primit două vești, de-a dreptul neașteptate, care au făcut-o pe loc să uite de divorț. Se pare că melodia „Heartfirst” i-a impresionat pe critici, motiv pentru care a primit nominalizarea la Premiile Grammy pentru „Cea mai bună interpretare country”. Într-un interviu pe care l-a acordat chiar în aceeași zi, Kelsea a menționat faptul că a reușit să primească și cheile de la noua sa casă, ceea ce a bucurat-o foarte mult.

„Adevărul este că în această dimineață mi-am început ziua la tribunal finalizând divorțul. Și apoi am fost nominalizată la un Grammy, apoi am primit cheile de la casa visurilor mele”, a declarat artista la Grand Ole Opry.

Kelsea Ballerini și Morgan Evans. Foto: Instagram

Cuplul format din Kelsea și Morgan a rezistat din 2017, însă lucrurile au ajuns să degenereze atât de mult, încât și-au dorit să divorțeze. În ultima perioadă, cei doi au scos la vânzare inclusiv casa pe care o au împreună, în Nashville, în speranța că vor obține o sumă considerabilă.

articolul original.

Kendrick Lamar, ABBA și Taylor Swift, printre cei mai nominalizati artisti la premiile Grammy 2023

16 November 2022 at 19:44
image

Kendrick Lamar, ABBA și Taylor Swift primesc nominalizări care includ piesa anului, albumul anului, cântecul anului și multe altele. DOMi & JD Beck, Muni Long și Samara Joy nominalizați la categoria cel mai bun artist nou.
Universal Music Group, liderul mondial în divertismentul muzical, a primit astăzi nominalizări la Grammy pentru familia sa de artiști, compozitori, case de discuri și parteneri distribuiți care acoperă aproape toate categoriile, conduși de Kendrick Lamar (Top Dawg/Interscope), al doilea cel mai nominalizat artist din acest an, care a primit opt ​​nominalizări, inclusiv pentru albumul anului pentru „Mr. Morale & The Big Steppers” și discul și cântecul anului pentru „The Heart Part 5″.
ABBA (Polar Music/Capitol) a primit patru nominalizări: Albumul Anului și Cel mai bun album vocal pop pentru „Voyage”, Inregistrarea anului și cel mai bun duo/grup pop pentru „Don’t Shut Me Down”.
Taylor Swift (Republic) a fost nominalizată pentru cântecul anului pentru „All Too Well (10 Minute Version)”, care a fost, de asemenea, nominalizat pentru cel mai bun videoclip muzical, precum și pentru cel mai bun cântec country pentru „I Bet You Think About Me (Taylor’s Version) ) (From the Vault)” și cel mai bun cântec scris pentru media vizuală pentru „Carolina” din Where the Crawdads Sing. Kendrick Lamar este nominalizat, în plus, pentru cel mai bun album rap pentru „Mr. Morale & The Big Steppers”, cea mai bună interpretare rap, cel mai bun videoclip muzical și cel mai bun cântec rap pentru „The Heat Part 5″ și cea mai bună interpretare rap melodic pentru „Die Hard”.

DOMi & JD Beck, Muni Long și Samara Joy nominalizați la categoria cel mai bun artist nou. În plus, DOMi și JD Beck au fost nominalizați pentru cel mai bun album instrumental contemporan pentru „Not Tight”, Muni Long a fost nominalizată pentru cea mai bună interpretare R&B și cel mai bun cântec R&B pentru „Hrs & Hrs”, iar Samara Joy a fost nominalizată pentru cel mai bun album vocal jazz pentru „Linger Awhile”.

Premiile Grammy au recunoscut familia de artiști ai UMG în categoriile Cel mai bun album, care acoperă mai multe genuri. O nominalizare pentru cel mai bun album rap a fost acordata lui Pusha T (Def Jam) pentru „It’s Almost Dry”, nominalizările pentru cel mai bun album rock pentru „mainstream sellout” de la Machine Gun Kelly (Interscope) și Elvis Costello (Capitol) pentru „Boy Named If”, o nominalizare pentru cel mai bun album reggae lui Sean Paul (Island) pentru „Scorcha” și „The Baylor Project” (Capitol Christian) a fost nominalizat pentru cel mai bun album vocal jazz pentru „The Evening: Live At Apparatus”.

Diana Ross (Decca) a fost nominalizată pentru cel mai bun album vocal pop tradițional pentru „Thank You”, „Tank & The Bangas” (Verve Forecast) a fost nominalizat pentru cel mai bun album R&B progresiv pentru „Red Balloon”, „Robert Glasper” (Concord) a fost nominalizat pentru cel mai bun album R&B pentru „Black Radio III”, Norah Jones (Blue Note) a fost nominalizată pentru cel mai bun album pop tradițional pentru „I Dream of Christmas”, iar „Madison Cunningham” (Verve Forecast) a fost nominalizată pentru cel mai bun album popular pentru „Revealer”.
Hitkidd și GloRilla (BMLG/Interscope) au primit o nominalizare pentru cea mai bună performanță rap pentru „F.N.F. (Let’s Go),” Sam Smith (Capitol) și Kim Petras (Republic) au fost nominalizați pentru cel mai bun duo pop pentru „Unholy”, Post Malone (Republic) a primit o nominalizare pentru cel mai bun duo pop/performanță de grup pentru „I Like You”. Beck (Capitol) a fost nominalizat pentru cea mai bună interpretare rock pentru „Old Man”, iar Florence + The Machine (Republic) a fost nominalizat pentru interpretare de muzică alternativă pentru „King”.

Nominalizările pentru cea mai bună interpretare metal au fost acordate lui Megadeth (UMe) pentru „We’ll Be Back” și Ghost (Concord) pentru „Call Me Little Sunshine”. Nominalizările pentru cea mai bună performanță R&B tradițională au fost pentru Babyface (Capitol) pentru „Keeps On Fallin'” și Snoh ​​Aalegra (RocNation) pentru „Do 4 Love”.
Encanto (Disney) a fost nominalizat pentru cea mai bună coloană sonoră compilație pentru media vizuală și cea mai bună coloană sonoră pentru media vizuală (inclusiv film și televiziune), iar hitul uluitor „We Don’t Talk about Bruno” a fost nominalizat pentru cel mai bun cântec scris pentru media vizuală. În plus, West Side Story (Disney) a fost nominalizat pentru cea mai bună coloană sonoră compilație pentru Visual Media și „Nobody Like You”, interpretat de Billie Eilish și Finneas O’Connell, de la Turning Red (Disney) a fost nominalizat pentru cel mai bun cântec scris pentru Visual Media.
„No Time To Die” (Coloana sonoră originală a filmului) (Decca), „Top Gun: Maverick (Music From The Motion Picture)” (Interscope) și „Succession: Sezonul 3″ (Republic) de Hans Zimmer au fost, de asemenea, nominalizate pentru cea mai bună coloană sonoră pentru media vizuală. „Hold My Hand”, interpretat de Lady Gaga, din Top Gun: Maverick a fost nominalizat pentru cel mai bun cântec scris pentru Visual Media. Nominalizările pentru cel mai bun film muzical au fost pentru Our World (Def Jam) de la Justin Bieber și Live At The O2 (Interscope) de la Billie Eilish, în timp ce „Yet To Come” de la  BTS (Interscope) a fost nominalizat pentru cel mai bun videoclip muzical.
La categoriile de muzică latină, Sebastián Yatra (UMLE) a fost nominalizat pentru cel mai bun album pop latino pentru „Dharma +”, Daddy Yankee (Republic) a fost nominalizat pentru cel mai bun album Música Urbana pentru „LEGENDADDY”, Mon Laferte (UMLE) a fost nominalizat pentru cel mai bun album latin rock sau alternativ.

articolul original.

Note de 10 răsplătite cu bani. Elevii care au luat note maxime la Bac şi Evaluarea Naţională au fost recompensaţi (video)

16 November 2022 at 14:32

Miercuri, elevii din județul Botoșani care au obținut 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională au fost premiați la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani. Aceștia au primit premii de câte 5.000 de lei, respectiv 2.000 de lei. Banii au fost oferiţi de Ministerul Educației prin IȘJ.

„Dumneavostră, dragi elevi, ați obținut aceste rezultate deosebite și pentru dumneavoastră și pentru județul nostrum. Dați-ne voie să ne mândrim cu voi pentru că meritați. Ministerul Educației a considerat că trebuie să vă remunereze, puțin, nu atât cât ar fi nevoie pentru munca pe care ați depusă. Cred este o recunoștiință pentru tot ce faceți voi și profesorii dumneavoastră pentru învățământul botoșănean”, a declarat inspectorul şcolar general, Bogdan Suruciuc.

Din echipa de tineri studioși cu media maximă la Bacalaureat fac parte șapte eleve: surorile gemene Andreea Irina și Mihaela Cezara Iurea, Raluca Ștefania Brumă, Elena Cristiana Crețu și Maria Culidiuc, toate absolvente ale Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Horopciuc Veronica, absolventă a liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani și Gîrțu Anamaria-Adelina, Liceul „Regina Maria” Dorohoi. Acestea nu au putut fi prezente fizic, deoarece se află în alte orașe pentru continuarea studiilor academice, dar au fost conectate online în cadrul evenimentului. Premiile tinerelor cu media maximă la Bacalaureat au fost ridicate de părinți.

„Suntem mândri de voi”

Cei cinci elevi premiați din județ, cu 10 pe linie la Evaluarea Națională sunt: Bogdan Chebac – Şcoala Gimnazială 17, Teodora Constantin – Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa”, Ema Ioana Andronic şi Alexandru Mihail Macovei – de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” și Andreea Anghel – Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

„Țin să vă felicit din tot sufletul. Suntem mândri de voi. Eu am emoții poate un pic mai mari pentru că dintre acești copii cinci sunt foștii mei elevi. Pentru unii am fost profesoară chiar opt ani. Felicitări, dragi copii, mult succes în continuare și, dacă este undeva unde să duceți numele de Botoșani, să îl duceți în permanență”, a spus Cristina Bălăucă, inspector şcolar general adjunct .

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Emisiunea lui a fost premiată, dar Dan Negru nu-i uită pe “strămoși”: “Andrei Gheorghe era un pic mai deștept decât Bia Khalifa!”

16 November 2022 at 16:00

Regele audiențelor a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că oamenii de televiziune pot fi adevărați lideri de opinie. Dan Negru a susținut un discurs impresionant după adjudecarea titlului pentru cea mai bună emisiune concurs, în cadrul Galei Premiilor TVMania. Printre cei reamintiți de vedeta de la Kanal D s-au numărat Florin Călinescu și Andrei Gheorghe, figuri emblematice ale spectrului media. În exclusivitate pentru CANCAN.RO, Dan Negru și-a continuat cuvântarea, explicând ce greșeli „fatidice” comite la momentul actual televiziunea, în lupta cu internetul. 

Se pare că aspectul invocat de prezentatorul TV este „importul” personajelor din social media către emisiunile televizate. Subtil, Dan Negru ilustrează contrastul dintre prezenți pe sticlă atunci și acum. Tot în maniera proprie, entertainerul a mai vorbit și despre realizarea primului program de Revelion, în premieră la Kanal D.

Show-ul „Tu urmezi!”, prezentat de Dan Negru, a obținut distincția pentru cea mai bună emisiune-concurs (Foto: captură video)

Toată lumea s-a întrunit exclusiv pentru a discuta despre Revelionul cu Negru!”

CANCAN.RO: Ce se întâmplă cu Revelionul la Kanal D, că PRO TV a filmat deja și vreau să știu ce faci?!

Dan Negru: În clipa asta, în orele astea, se discută despre Revelion. S-au întrunit la G20, Biden, absolut toți, discută despre încălzirea globală, sunt ore cruciale pentru Revelion. Ei vor decide, cred că în câteva ore, dacă se mai ține sau nu Revelionul 2022.

Acum, asta e pe toate televiziunile, G20, întrunirea tuturor, am înțeles că Putin nu s-a dus. Toată lumea s-a întrunit exclusiv pentru a discuta despre Revelionul cu Negru. Așteptăm! 

CANCAN.RO: Lăsând gluma la o parte, nu știm ce se întâmplă? 

Dan Negru: Nu știm…

Andrei Gheorghe era un pic mai deștept decât Bia Khalifa…”

CANCAN.RO: Mai devreme l-ai parafrazat pe Dani Oțil care spunea că televiziunea se duce de râpă, pentru că Florin Călinescu s-a apucat de TikTok. Cum a fost să îți vezi colegul de breaslă acolo?

Dan Negru: Pe TikTok? Mie îmi place, eu sunt marele fan al lui Florin, dintotdeauna. Am o fotografie pe care am făcut-o cu Florin în 1996. Eu cred că Florin a construit breasla noastră. A fost cel mai bun om care a făcut un talk-show vreodată, a adunat milioane de oameni.

Mi-e drag Florin și-mi sunt dragi toți oamenii care au construit breasla noastră. Noi îi uităm, de asta am și pomenit de Andrei Gheorghe. Andrei Gheorghe era un pic mai deștept decât Bia Khalifa, n-o mai zic pe asta! Andrei chiar era un om extrem de smart.

Dan Negru a explicat de ce televiziunea pierde teren în fața internetului (Foto: Instagram)

CANCAN.RO: Mai smart decât tine?

Dan Negru: Dumnezeule, clar! Televiziunea, dacă se duce dracu’, se duce dracu’ și pentru că nu mai promovează oameni deștepți, oameni smart. 

CANCAN.RO: Dar oamenii ăștia ar face audiență?

Dan Negru: „Jocul cuvintelor”, nimeni nu se aștepta să facă audiență. Are un public smart, șansa noastră, a televiziunii, nu e să copiem online-ul, YouTube-ul. Luăm de pe YouTube, Bia Khalifa, hai să o luăm să o punem. Bine, mă, nu s-a uitat nimeni!

Nu cred că trebuie să luăm oameni din online, și-a furat-o și Antena, și-a furat-o și PRO TV-ul cu oameni din online. Șansa televiziunii e să fie alternativă online-ului! 

( ACCESEAZĂ ȘI: CADOUL CARE L-A DAT PE SPATE PE ARTIST! ȘTEFAN BĂNICĂ JUNIOR A ÎMPLINIT 55 DE ANI, DAN NEGRU L-A FELICITAT LA PRIMA ORĂ! )

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Denise Rifai face declarații despre relația care i-a adus succesul în televiziune: “El simte că-l iubesc atât de mult și pentru el exist!”

16 November 2022 at 12:00

Denise Rifai a reușit să detroneze în doar trei sezoane formate cu vechime în industria de televiziune românească! Aseară, la Teatrul Național, într-o atmosferă de gală, vedeta de la Kanal D a adjudecat, în numele său și al echipei, premiul „TVMania” pentru cea mai bună emisiune de interviuri portret. După decernarea distincțiilor, realizatoarea show-ului „40 de întrebări cu Denise Rifai” a oferit un interviu exclusiv pentru CANCAN.RO.

Jurnalista a vorbit, vizibil emoționată, despre devansarea omologilor de la alte posturi concurente, printre care Eugenia Vodă sau Cătălin Ștefănescu, ambii moderatori la TVR. Denise Rifai nu a ezitat să mulțumească publicului care a votat-o și îi acordă credit în fiecare duminică seară.

Formatul „40 de întrebări cu Denise Rifai” a primit distincția pentru cea mai bună emisiune de interviuri portret (Foto: captură video)

„M-am emoționat în această seară…”

CANCAN.RO: Denise, ai fost înconjurată de legende care prezintă emisiuni similare, printre care Eugenia Vodă, „Garantat 100%”, cum a fost pentru tine să câștigi premiul?

Denise Rifai: Aceasta, de fapt, e marea onoare, să fii premiat în rând cu Eugenia Vodă și în rând cu aceste emisiuni atât de înalte din punct de vedere calitativ, este cea mai mare onoare posibilă. M-am emoționat în această seară, serios, mai ales că vorbim de al doilea an consecutiv. Nu e puțin lucru și este o onoare extraordinară!

Denise Rifai a devansat personalități media precum Eugenia Vodă sau Cătălin Ștefănescu (Foto: Instagram)

CANCAN.RO: Ai luat premiu chiar de la debut, aspect impresionant, cum s-a întâmplat?

Denise Rifai: Nu știu, dar cred că fiecare dintre noi avem sau nu priză la public. Și iată că publicul meu mă iubește, eu știam că mă iubește și mă bucur atât de mult că e într-un număr din ce în ce mai mare.

Este o onoare extraordinară și un imbold pentru mine și un semn că îmi fac bine treaba. Și le promit și vă promit că o să o fac cu mai multă dăruire de acum încolo, e fabulos!

„Mă înclin lui și pentru el exist!”

CANCAN.RO: Cum comentezi faptul că formatul pe care tu îl realizezi acum este tehnic un podcast, un format eligibil pentru online, care funcționează foarte bine pe TV. Cum au oamenii răbdare să urmărească peste o oră de emisiune cu tine?

Denise Rifai: Călătorii în viețile invitaților mei, care ni-i arată așa cum sunt ei. Oameni cunoscuți, care odată ce iau cele 40 de întrebări, ni se arată cu vulnerabilități, cu greșeli, cu adevăruri, cu non-adevăruri.

Și când deschizi calea către sufletul unui om foarte foarte cunoscut, publicul rămâne, se uită, probabil că rezonează cu părți din fiecare invitat al meu.

Restul, fiecare dintre noi, trebuie să aibă secretul lui. Restul e la mine, secretul meu în relația cu publicul meu. El simte că-l iubesc atât de mult și că mă înclin lui și pentru el exist!

( ACCESEAZĂ ȘI: DENISE RIFAI A FĂCUT-O CHIAR ÎN TRAFIC! IMAGINILE CARE FAC MAI MULT DECÂT CELE 40 DE ÎNTREBĂRI INCOMODE )

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

„Chefi la cuțite” a câștigat premiul TVMania pentru „Cel mai bun show culinar”. Ce a declarat Irina Fodor

16 November 2022 at 09:39

În cadrul galei de decernare a Premiilor Tvmania, cea de-a 21-a ediției, a avut loc aseară la Teatrul Național din București, iar printre câștigători s-a regăsit și producția Antenei 1, „Chefi la cuțite”. Cea care a urcat pe scenă pentru a primi distincția în numele întregii echipe a fost Irina Fodor.

Ediția premiată, cel de-al zecelea sezon al show-ului în care cei trei chefi – Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu – se întrec în a găsi cel mai bun bucătar a fost filmată în condițiile impuse de pandemia cu Covid 19. Prin urmare, Gina Pistol și Irina Fodor au prezentat, alternativ, „Chefi la cuțite”.

„Mulțumim din suflet pentru acest premiu, în numele întregii echipe de producție. Sezonul 10 al emisiunii Chefi la cuțite s-a filmat în condiții nu tocmai ideale.Eram în pandemie, motiv pentru care eu și Gina am ajuns să lucrăm în schimburi”, a declarat Irina Fodor pe scenă, aseară, când a primit premiul Tvmania pentru „Cel mai bun show culinar”, în urma voturilor exprimate de către cititorii revistei. De altfel, vedeta TV a urcat momentul de pe scenă pe InstaStory.

„Chiar este o reală mândrie aceste premiu. După 10 sezoane încă mai câștigăm premii. E ca la școală… În clasa I primești coroniță. Și în clasa a II-a, la fel. Și se repetă… chiar și în clasa a X-a, când începi cu distracțiile și prietenii și nu prea mia primești premii. Doar că Chefii sunt ca vinul. Pe măsură ce trece timpul devin și mai competitivi, și mai amuzanți… Cred că asta le-a adus încă un premiu TVMania și al zecelea sezon, care este unul aniversar, special”, ne-a povestit Irina Fodor după ce a primit distincția.

„E greu de ales ce anume îmi place mie cel mai mult la această emisiune. Perioada de castinguri este specială, pentru că oamenii au niște povești minunate. Și te uimește faptul că această pasiune, de a găti, unește oamni din toate domeniile, total diferite…  de unde nici cu gândul nu gândești apare un nou Chef”, ne-a mai mărturisit prezentatoarea TV.

irina-fodor-premiiletvm-2

„Chefi la cuțite”, sezonul 11. Când va fi difuzat

„Se filmează deja sezonul 11, eu nu mai fac schimb de ture cu Gina Pistol. De data aceasta… nu mai sunt restricțiile impuse de pandemie. Oricum, sezonul 10 a fost un maraton în care s-au implicat 400 de oameni. În plus, la câteva zile, când cineva din echipă se îmbolnăvea, trebuia reconfigurat totul. Însă toate au mers strună până la urmă”, ne-a dezvăluit Irina Fodor.

Deși filmările pentru cel de-al 11-lea sezon al emisiunii „Chefi la cuțite” sunt în plină desfășurare, noua serie va fi difuzată abia anul viitor, probabil din primăvară încolo. Până atunci, Antena 1 va începe din ianuarie 2023 să difuzeze „America Express”, prezentată de Irina Fodor, show filmat în vara aceasta în America de Sud.

articolul original.

Ei sunt câștigătorii de la Premiile TVMania 2022!

15 November 2022 at 19:08

Ediția din acest an a Premiilor TVmania, a 21-a, a presupus trei săptămâni de votare, în care cititorii au putut să-și aleagă favoriții la cele 10 categorii din concurs.   

Câștigătorii de la Premiile TVmania 2022

 1. Cea mai bună emisiune de știri: Știrile Pro TV (Pro TV)
 2. Cel mai bun show culinar: Chefi la cuțite (Antena 1)
 3. Cea mai bună emisiune de divertisment de zi: SuperNeatza cu Răzvan și Dani (Antena 1)
 4. Cea mai bună emisiune-concurs: Tu urmezi! (Kanal D)
 5. Cel mai bun serial românesc: Las Fierbinți (Pro TV)
 6. Cel mai bun reality-show cu oameni obișnuiți: Visuri la cheie (Pro TV)
 7. Cel mai bun reality-show cu celebrități: Survivor România (Pro TV)
 8. Cea mai bună emisiune de interviuri-portret: 40 de întrebări cu Denise Rifai (Kanal D)
 9. Cea mai bună emisiune de divertisment: Te cunosc de undeva! (Antena 1)
 10. Cel mai bun talent-show: Românii au talent (Pro TV)
Câștigatorii Premiile TVMania 2022

Redacția TVmania a acordat anul acesta și un premiu special: postului Prima TV, a cărui relansare, inclusiv în format HD, a fost un succes. 

Sponsorii ediției din anul acesta ai galeiau fost: TV1000- Viasat, Bellbiotin – Zdrovit Romania, Herbalife Nutrition, Raffaello – Ferrero Romania.

gala-tvmania-2022-366

Foto: Dumitru Angelescu / Eli Driu

articolul original.

Premii în bani pentru elevii de 10

15 November 2022 at 18:33

Miercuri, elevii din județul Botoșani care au obținut 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi premiați la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani. Aceștia vor primi premii de câte 5.000 de lei, respectiv 2.000 de lei, în cadrul unui eveniment dedicat copiilor merituoși din sistemul educațional botoșănean care au atins nivelul cel mai înalt de performanță. Premiile vor fi oferite de Ministerul Educației prin IȘJ.

Din echipa de tineri studioși cu media maximă la Bacalaureat fac parte șapte eleve: surorile gemene Andreea Irina și Mihaela Cezara Iurea, Raluca Ștefania Brumă, Elena Cristiana Crețu și Maria Culidiuc, toate absolvente ale Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Horopciuc Veronica, absolventă a liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani și Gîrțu Anamaria-Adelina, Liceul „Regina Maria” Dorohoi.

Cei cinci elevi din județ, cu 10 pe linie la Evaluarea Națională sunt: Bogdan Chebac – Şcoala Gimnazială 17, Teodora Constantin – Şcoala Gimnazială „Grigore Antipa”, Ema Ioana Andronic şi Alexandru Mihail Macovei – de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” și Andreea Anghel – Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Soldații ruși, stimulați cu premii: cât primesc dacă distrug tancuri

15 November 2022 at 18:21
By: M.V.

Ministerul rus al Apărării a publicat marţi o listă cu premiile în bani pe care le vor primi soldaţii ruşi care în conflictul din Ucraina reuşesc să distrugă arme ale trupelor ucrainene sau să neutralizeze mari efective ale acestora, recompense cuprinse între 50.000 şi 300.000 de ruble (între 800 şi 5.000 de euro), relatează agenţia EFE preluată de Agerpres.

Astfel, cei care distrug drone, transportoare blindate, sisteme antiaeriene S-300 sau lansatoare multiple de rachete ale armatei ucrainene vor primi 50.000 de ruble.

Recompensa creşte la 100.000 de ruble pentru soldaţii ruşi care distrug tancuri şi ajunge la maximul de 300.000 de ruble pentru doborârea avioanelor de luptă ucrainene.

Pentru soldaţii ruşi care-şi aduc contribuţia la scoaterea din luptă a unor mari efective ale trupelor ucrainene premiul este de până la 100.000 de ruble.

Iniţiativa Ministerului rus al Apărării se înscrie într-o serie de măsuri menite să crească moralul şi motivaţia trupelor ruse angajate în războiul din Ucraina.

Lipsa motivaţiei a avut o mare contribuţie la slaba perfomanţă a armatei ruse, care în primele zile ale invaziei începute pe 24 februarie a reuşit să ocupe teritorii ucrainene întinse, dar între timp a fost nevoită în faţa rezistenţei sau a contraofensivelor ucrainene să se retragă de pe mai multe fronturi, mai întâi din jurul capitalei Kiev, apoi din regiunea nord-estică Harkov şi recent din nordul provinciei sudice Herson.

articolul original.

Taylor Swift, vedeta premiilor MTV EMAs din acest an. 6 nominalizări, 4 trofee

14 November 2022 at 12:30

Taylor Swift a fost categoric vedeta de la MTV EMAs 2022, ceremonie organizată în Germania. Solista în vârstă de 32 de ani  a fost nominalizată la șase categorii și a câștigat patru trofee.

Ea a obținut trofeele MTV pentru Cel mai bun videoclip al anului, Cel mai bun videoclip în variantă lungă, versiunea de 10 minute a ”All Too Well”, Cel mai bun artist și Cel mai bun interpret pop.

Iată câștigătorii 2022 ai Premiilor MTV găzduite de orașul german Düsseldorf.

Cel mai bun cântec! Premiul – Nicki Minaj – ‘Super Freaky Girl’

Nominalizați: Bad Bunny, Chencho Corleone – ‘Me Porto Bonito’, Harry Styles – ‘As It Was’, Jack Harlow – ‘First Class’, Lizzo – ‘About Damn Time’, ROSALÍA – ‘DESPECHÁ’

Cel mai bun videoclip. Câștigător – Taylor Swift – ‘All Too Well (Versiunea de 10 Minute) (Taylor’s Version)’

Nominalizați: BLACKPINK – ‘Pink Venom’, Doja Cat – ‘Woman’, Harry Styles – ‘As It Was’, Kendrick Lamar – ‘The Heart Part 5’, Nicki Minaj – ‘Super Freaky Girl’.

Cel mai bun artist: Taylor Swift

Nominalizați: Adele, Beyoncé, Harry Styles, Nicki Minaj, ROSALÍA

Cea mai bună colaborare: David Guetta & Bebe Rexha – ‘I’m Good (Blue)’. Nominalizări: Bad Bunny, Chencho Corleone – ‘Me Porto Bonito’, DJ Khaled ft. Drake & Lil Baby – ‘STAYING ALIVE’, Megan Thee Stallion & Dua Lipa – ‘Sweetest Pie’, Post Malone ft. Doja Cat – ‘I Like You (A Happier Song)’, Shakira ft. Rauw Alejandro – ‘Te Felicito’, Tiësto & Ava Max – ‘The Motto’.

Cea mai bună interpretare LIVE: Harry Styles

Nominalizați: Coldplay, Ed Sheeran, Kendrick Lamar, Lady Gaga, The Weeknd.

Cel mai bun POP: Taylor Swift

Nominalizați: Billie Eilish, Doja Cat, Ed Sheeran, Harry Styles, Lizzo.

Cel mai bun nou artist: SEVENTEEN

Nominalizați: Baby Keem, Dove Cameron, GAYLE, Stephen Sanchez, Tems.

Cel mai bun K-POP: Lisa

Cel mai bun interpret latino: Anitta

Nominalizați: Bad Bunny, Becky G, J Balvin, ROSALÍA, Shakira.

Cel mai bun ELECTRONIC: David Guetta

Nominalizați: Calvin Harris, DJ Snake, Marshmello, Swedish House Mafia, Tiësto.

BEST R&B: Chlöe

Nominalizați: Giveon, H.E.R., Khalid, Summer Walker, SZA

Cel mai bun video de durată lungă: Taylor Swift

Nominalizați: Foo Fighters – ‘Studio 666’, ROSALÍA – ‘MOTOMAMI (ROSALÍA TikTok LIVE Performance)’, Stormzy – ‘Mel Made Me Do It’, Taylor Hawkins Tribute concert, London’s Wembley Stadium

VIDEO FOR GOOD: Sam Smith – ‘Unholy (feat. Kim Petras)’

Nominalizați: Ed Sheeran – ‘2step (feat. Lil Baby)’, Kendrick Lamar – ‘The Heart Part 5’, Latto – ‘P***y’, Lizzo – ‘About Damn Time’, Stromae – ‘Fils de joie’.

Cei mai mulți fani: BTS

Nominalizați: BLACKPINK, Harry Styles, Lady Gaga, Nicki Minaj, Taylor Swift.

BEST PUSH: SEVENTEEN

Nominalizați: Nessa Barrett, Mae Muller, GAYLE, Shenseea, Omar Apollo, Wet Leg, Muni Long, Doechii, Saucy Santana, Stephen Sanchez, JVKE

Cea mai bună interpretare în METAVERSE: BLACKPINK – ‘The Virtual’ | PUBG

Nominalizați: BTS | Minecraft, Charli XCX | Roblox, Justin Bieber – ‘An Interactive Virtual Experience’ | Wave, Twenty One Pilots Concert Experience | Roblox

BEST HIP HOP: Nicki Minaj

Nominalizați: Drake, Future, Jack Harlow, Kendrick Lamar, Lil Baby, Megan Thee Stallion

Cea mai bună piesă ROCK: Muse

Nominalizați: Foo Fighters, Liam Gallagher, Måneskin, Red Hot Chili Peppers, The Killers

BEST ALTERNATIVE: Gorillaz

Nominalizați: Imagine Dragons, Panic! At The Disco, Tame Impala, Twenty One Pilots, YUNGBLUD

Cea mai bună interpretare americană: Taylor Swift

Nominalizați: Billie Eilish, Doja Cat, Jack Harlow, Lil Nas X, Lizzo

Cunoscutele premii MTV s-au bucurat de un show total în Germania, iar prezentatorii au fost Rita Ora și logodnicul său, regizorul Taika Waititi. Frumoasa prezentatoare a câștigat ea însăși un premiu, Best Look Personal Style.

articolul original.

Istoricul Ion Nistor comemorat la împlinirea a 60 de ani de la trecerea în neființă la liceul din Vicovu de Sus care îi poartă numele. Prezentă a fost și ultima nepoată a marelui istoric (FOTO)

13 November 2022 at 17:17

Vineri, 11 noiembrie 2022, a avut loc la Vicovu de Sus, în Sala de festivități a Liceului Tehnologic „Ion Nistor”, un eveniment multiplu de comemorare a „celui mai mare istoric al Bucovinei”, Ion Nistor, la împlinirea a 60 de ani de la trecerea sa la cele netrecătoare și veșnice. Organizatorii au fost Primăria Orașului Vicovu de Sus condusă de primarul Vasile Iliuț și Liceul Tehnologic „Ion Nistor” în fruntea căruia se află prof. Angelica Chahula – director și prof. Cristina Puha – director adjunct. Un sobor de preoți au oficiat o slujbă de pomenire a românului ctitor și patriot Ion Nistor. În cadrul evenimentului a fost lansat albumul omagial „Personalitatea istoricului Ion Nistor în imagini”, publicat la Editura Revers, și recenzat de prof. Vasile Schipor, membru al Consiliului consultativ pentru disciplina religie și director al Casei de Cultură din Vicovu de Sus, și de prof. Ionel-Cristinel Puha, director adjunct al liceului-gazdă. Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni!”, care și-a lansat recentul DVD – „Închinare Marelui Voievod” a susținut un frumos program artistic. Manifestările s-au încheiat cu  Gala Premiilor LTIN.

Între invitații manifestării au fost: dr. ing. chimist Ileana Funduc, ultima nepoată a istoricului omagiat;  prof. Grigore Bocanci, inspector șolar general al Inspectoratului Școlar Județean Suceava; părintele arhim. Dosoftei Dijmărescu, de la Mănăstirea Putna, exarh cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților; director al Arhivelor Naționale Suceava, Doina Iavni, doctor în istorie, ce și-a elaborat lucrarea de doctorat aprofundând personalitatea și opera lui Ion Nistor; dr. habil. Constantin Ungureanu, istoric și cercetător al Muzeului Național al Bucovinei; prof. Beatrice Filipiuc, inspector școlar pentru discipline tehnice și prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie, de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava. De asemenea, dr. Vera Sali, colecționar de artă etnografică, o apropiată a familiei Funduc, care a expus în campus cămașa Oltei Apostolescu, fiica lui Ion Nistor, și costumul popular al soției istoricului, Virginia Nistor, oferind un emoționant fond de carte bibliotecii liceului.

articolul original.

Consiliul Județean îi va premia pe canotorii de aur ai Sucevei și pe culturistul Andrei Câmpan

11 November 2022 at 12:39
Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că va propune premierea unor sportivi suceveni care au obținut în ultima perioadă rezultate deosebite.
”Consiliul Județean Suceava a manifestat o preocupare permanentă pentru promovarea, susținerea și recunoașterea valorilor sportive din județul Suceava. În cadrul Campionatului Mondial de canotaj de la Racice din Cehia, sportivii suceveni au reprezentat cu cinste județul și țara, obținând 6 medalii de aur, drept pentru care propun premierea acestora”, a declarat Gheorghe Flutur.
Conform acestuia, vor fi premiați:
Cozmiuc Ionela Livia, medalie de aur la canotaj, proba de simplu vâsle feminin – 15.000 lei;
Cozmiuc Marius Vasile, medalie de aur la canotaj, proba de dublu rame masculin – 15.000 lei;
Bejan Sergiu Vasile, medalie de aur la canotaj, proba de dublu rame masculin – 15.000 lei;
Bodnar Nicoleta Ancuța, medalie de aur la canotaj, proba de dublu vâsle feminin -15.000 lei;
Rusu Maria Magdalena, medalie de aur la canotaj, proba de barcă feminină de 8+1 -15.000 lei;
Tivodariu Maria, medalie de aur la canotaj, proba de barcă feminină de 8+1 -15.000 lei.
De asemenea, la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness de la Santa Susanna din Spania, sportivul sucevean Andrei Câmpan a obținut medalia de bronz, rezultat remarcabil, care a contribuit la performanța României și pentru care Gheorghe Flutur a propus premierea cu suma de 10.000 lei.
”Pentru premiile propuse a fi acordate, în sumă totală de 100.000 lei, există resurse bugetare în anul în curs”, a informat președintele Consiliului Județean Suceava.
Acesta a reamintit că și în acest an Consiliul Județean va  premia elevii din județul Suceava care au obținut distincții la competiții școlare județene, naționale și internaționale, precum și cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor.
Premierea va avea loc într-un eveniment special organizat pe 28 noiembrie, cu ocazia Zilei Bucovinei.
”Ne bucură mult faptul că în ultima perioadă avem rezultate remarcabile ale sucevenilor în diferite competiții, drept pentru care avem în vedere să venim cu noi propuneri de premiere. Încurajăm și susținem performanța”, a mai spus Gheorghe Flutur. (O.S.)
articolul original.
❌