ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Un vasluian a intrat într-o mașină staționată pe marginea drumului în localitatea Văleni

30 November 2022 at 19:53
image

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru asigurare măsuri PSI, evaluare și acordare prim ajutor în urma producerii unui accident rutier în localitatea Văleni, comuna Văleni.

În accident au fost implicate două autoturisme (unul dintre acestea fiind staționat pe marginea drumului). În autoturismul aflat în deplasare se afla o singură persoană. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui bărbat în vârstă de 62 ani.

Până la sosirea echipajelor de intervenție, victima a fost extrasă din autoturism de către locotenentul George Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISUJ Iași, ofițerul aflându-se în tranzit prin localitatea Văleni.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două autoturisme avariate. Dintr-un autoturism fumegând se scurgeau lichide combustibile, iar cel de-al doilea se afla răsturnat în afara carosabilului.

Victima accidentului a fost evaluată și i s-a acordat primul ajutor medical, ulterior, bărbatul refuzând transportul la spital. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI specifice în cazul unor astfel de accidente și au curățat carosabilul de benzina scursă.

Cauza și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști.

articolul original.

Intervenție a pompierilor la un apartament din Vaslui cuprins de flăcări

30 November 2022 at 10:48
image

Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Vaslui, pe strada Feroviari, bloc 359.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, focarul principal fiind în bucătărie.

O persoană s-a autoevacuat, alte cinci persoane din scară fiind evacuate de pompieri. Nu sunt înregistrate victime sau persoane intoxicate.

Incendiul este localizat.

articolul original.

Bovină gestantă scoasă de pompieri dintr-un canal

27 November 2022 at 06:51
image

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit pentru salvarea unui animal căzut într-un canal din municipiul Vaslui, în zona Gura Bustei.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o bovină căzută într-un canal cu o adâncime de circa patru metri. Cu excepția capului, bovina gestantă era acoperită de un strat gros de noroi.

Folosind accesoriile specifice de pe autospecială de căutare-salvare, pompierii au reușit să ridice la mal bovina. Ulterior, aceasta a fost predată proprietarului.

articolul original.

Trei incendii de locuințe din cauza coșurile de fum în ultimele 24 de ore

25 November 2022 at 13:47
image

În ultimele 24 ore, pompierii vasluieni au intervenit pentru limitarea și lichidarea a trei incendii izbucnite la tot atâtea locuințe aflate în localitățile Știoborăni (comuna Solești), Bleșca (comuna Ivănești) și Muntenii de Jos (comuna Muntenii de Jos). În niciunul dintre cele trei incendii nu au existat persoane rănite ori intoxicate.

În cazul incendiului izbucnit în locuința din localitatea Știoborăni au ars aproximativ 90 metri acoperiș din tablă pe astereală din lemn, o anexă gospodarească și un adăpost pentru animale. Au fost salvate trei camere ale casei.

În incendiul din localitatea Bleșca, incendiul a distrus aproximativ 40 metri pătrați acoperiș din tablă și o bucătărie de vară, restul locuinței fiind salvată.

În urma incendiului izbucnit în locuința din localitatea Muntenii de Jos au ars aproximativ 80 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, o anexă gospodărească și bunurile din două camere.

Cauza probabilă de izbucnire a celor trei incendii este una comună pentru această perioadă, și anume coșurile de fum defecte sau neizolate corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

articolul original.

Grav accident pe DE 581: o dubă a intrat în remorca unui tractor plin cu baloți de paie. Circulația este blocată pe ambele sensuri!

16 November 2022 at 18:10
image

Pompierii bârlădeni intervin cu o autospecială pentru descarcerare și o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare) pentru asigurarea măsurilor PSI, descarcerarea/deblocarea, evaluarea și acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier produs pe DE 581, în localitatea Sârbi, comuna Banca.

În accident sunt implicate două autovehicule: un autoturism de transport marfă și un tractor incarcat cu furaje. La intervenție participă și două ambulanțe SAJ Vaslui, substația Bârlad.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două autoturisme avariate și două victime, una dintre acestea fiind încarcerată. Din tractor se scurge combusribil, circulația fiind întreruptă pe ambele sensuri.

„Pompierii militari au descarcerat un bărbat, victima fiind preluată de echipajul ambulanței SAJ. Șoferul tractorului primește primul ajutor în cea de-a doua ambulanță SAJ”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

În acest moment, pompierii asigură măsurile PSI specifice în astfel de cazuri.

„În accident sunt trei victime. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani cu TCC și traumatism toracic și un bărbat de 24 de ani cu traumatism toracic, care sunt transportate la Spitalul Bârlad. Un alt bărbat de 58 de ani cu o contuzie minoră rămâne la locul accidentului. Toate victimele sunt conștiente și stabile hemodinamic și respirator”, a spus medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

articolul original.

Anexa unei locuințe din satul Portari făcută scrum

15 November 2022 at 16:53

Pompierii vasluieni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Portari, comuna Zăpodeni. La intervenție a participat și SVSU Zăpodeni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată într-o anexă gospodărească și la acoperișul locuință, existând pericol de propagare la întreaga locuință și la alte două case amplasate la mică distanță de focar.

Până la sosirea pompierilor militari, proprietara locuinței (în vârstă de 91 ani) a fost evacuată de pompierii voluntari din cadrul SVSU Zăpodeni. Femeia a suferit un atac de panică și a primit primul ajutor de la echipajul ambulanței SMURD.
Incendiul a fost lichidat în circa 70 minute.

Au ars o anexă gospodărească și acoperișul locuinței, în suprafață de aproximativ 90 metri pătrați.

Au fost salvate camerele casei și cele două locuințe învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum defect și neprotejat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

articolul original.

Doi vasluieni au ajuns la spital în urma unui accident rutier produs în suburbia Moara Grecilor

14 November 2022 at 15:28
image

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip C1 (TIM), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea și acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier produs în municipiul Vaslui, în cartierul Moara Grecilor.

În accident au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două autoturisme avariate, ieșite în afara carosabilului, precum și două persoane rănite.

Victimele au fost evaluate, au primit primul ajutor, după care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, acestea fiind diagnosticate cu traumatisme în urma producerii unui accident rutier.

articolul original.

Video / Două locuințe făcute scrum la Corni Albești

12 November 2022 at 16:52
image

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și un echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins două locuințe din localitatea Corni Albești, comuna Albești.

La fața locului au mai intervenit SVSU Albești și o ambulanță tip B aparținând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la două case (una dintre acestea era nelocuită, iar cea de-a doua se afla în conservare) și două anexe gospodărești, existând pericol de propagare la o locuință din apropiere.

Pe timpul intervenției, proprietarul locuinței a avut nevoie de îngrijiri medicale, acesta înhalând o cantitate mică de fum și având probleme cardiace. După acordarea primului ajutor și monitorizare, bărbatul în vârstă de 62 ani a refuzat transportul la spital.

După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Au ars cele două case, bunurile din acestea, un depozit pentru porumb, documente și o sumă de bani (după declarația proprietarului, circa 15.000 lei). A fost salvată o locuință și o anexă gospodărească.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la o consolă și la tabloul electric al uneia dintre case.

articolul original.

Agitație în zona Traian din municipiul Vaslui: o echipă de muncitori a dat peste un arsenal de muniție!

10 November 2022 at 09:37

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost alertată astăzi, după ce muncitorii care efectuau lucrări de instalare a unor cabluri electrice subterane au dat peste un adevărat arsenal de muniție.

Pirotehniștii au izolat imediat zona, după ce au descoperit mai multe elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Aceștia a intervenit pentru asanarea terenului de muniție.

„Echipa de intervenție a izolat zona și a început cercetările pentru a vedea dacă mai sunt și alte elemente de muniție. După aproximativ două ore și jumătate, misiunea a fost încheiată, pirotehniștii transportând la depozitul special construit, nouă elemente de muniție rămasă neexplodată. Au fost descoperite 2 proiectile acuplate perforante, cal. 76,2 mm, 2 tuburi proiectil, 2 focoase de grenadă, 1 proiectil acuplat exploziv, cal. 75 mm, 1 proiectil exploziv, cal.75 mm și 1 proiectil subcalibru perforant, cal. 76,2 mm”, a spus Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

În urmă cu doi ani, în zona Traian au fost găsite alte elemente de muniţie rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

articolul original.

Un vasluian a ajuns cu mașina sub un pod!

9 November 2022 at 20:21

Pompierii militari din cadrul Gărzii II Negrești au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare și deblocare), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru asigurare măsuri PSI, evaluare și acordare prim ajutor victimei unui accident rutier produs pe DN 15D, între localitățile Podeni și Bârzești.

În accident a fost implicat un autoturism în care se afla doar șoferul. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism avariat, ieșit mult în afara carosabilului (după ce a lovit un cap de pod) și o persoană rănită, în stare de conștiență.

Până la sosirea pompierilor, victima a fost evacuată de ceilalți participanți la trafic. Victima, un bărbat în vârstă de 49 ani a fost evaluat, a primit primul ajutor medical în ambulanța SMURD, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, acesta fiind diagnosticat cu multiple traumatisme și contuzii în urma producerii unui accident rutier.

articolul original.

Vasluian ars de viu într-un incendiu de locuință la Deleni

9 November 2022 at 06:43
image

Un bărbat a decedat aseară, într-un incendiu izbucnit la locuinţa sa din comuna Deleni, au informat reprezentanţii Inspectoratului Județean pentru Situaţii de Urgenţă (IHSU) Vaslui.

Pompieri din cadrul Detaşamentului Vaslui au intervenit la locul producerii incendiului cu patru autospeciale.

“Iniţial s-a anunţat că există posibilitatea ca o persoană în vârstă de aproximativ 87 ani să fie surprinsă în interiorul locuinţei cuprinse de flăcări. Din păcate, s-a confirmat existenţa victimei. Un bărbat a fost găsit carbonizat sub tavanul prăbuşit al locuinţei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui, Marius Stanciu.

Pompierii urmează să stabilească în urma cercetărilor efectuate la faţa locului cauza producerii incendiului.

articolul original.

Tânăr mort într-un accident rutier la Siliștea, comuna Pungești

31 October 2022 at 10:00
image

Punctul de Lucru Ivănești, din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare) și un echipaj specializat, pentru asigurarea măsurilor PSI, descarcerarea și degajarea victimei unui accident rutier produs în localitatea Siliștea, comuna Pungești.

La fața locului s-a deplasat și o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă).

În accident a fost implicat un autoturism în care se afla o singură persoană.

„La sosirea echipajelor de intervenție, în afara părții carosabile a fost găsit un autoturism grav avariat, conducătorul auto fiind încarcerat și în stare de inconștiență. Pompierii militari au extras victima, însă aceasta nu prezenta semne vitale, medicul de pe ambulanța SMURD fiind nevoit să declare decesul bărbatului în vârstă de 22 ani”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

Cauza și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.

articolul original.

Un garaj făcut scrum la Brodoc, după ce un cazan sub presiune și o butelie cu GPL au provocat un incendiu

28 October 2022 at 19:25
image

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un garaj și o anexă gospodărească din suburbia Brodoc, municipiul Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul garajului. Exista pericolul de propagare a incendiului către o locuință din apropiere.

În interior se afla un cazan sub presiune și o butelie încărcată cu GPL, ambele fiind cuprinse de flăcări. De asemenea, în exteriorul anexei se afla o a doua butelie arzând.

Fratele proprietarei a încercat să degajeze buteliile din garaj, dar a suferit arsuri de gradele I și II la membrele superioare. Victima a primit îngrijiri medicale în interiorul ambulanței SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.

După aproximativ o oră, incendiul a fost lichidat. Garajul a fost distrus în totalitate. Anexa gospodărească a fost salvată în proporție de 80%.

Pompierii au reușit să oprească înaintarea flăcărilor spre casă, imobilul fiind astfel salvat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost aprinderea gazelor fierbinți.

articolul original.

Accident cu victime la intrare în Vaslui

18 October 2022 at 11:07
image

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu forțe și mijloace specifice la un accident rutier produs în municipiul Vaslui, la ieșire către Iași.

În accident au fost implicate două autoturisme. Nu sunt persoane încarcerate.

O victimă a fost preluată de echipajul ambulanței SMURD tip C1 și este transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Victima transportată la UPU Vaslui are 82 ani și conducea autoturismul Matiz. Celelalte două persoane implicate în accident au fost evaluate, au primit primul ajutor, ulterior refuzând transportul la spital.

articolul original.

Incendiu de proporții la Vovriești. Un magazin și o moară au fost afectate de foc!

17 October 2022 at 11:23
image

Detașamentul de pompieri Vaslui și Garda II Negrești au intervenit cu patru autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un spațiu comercial și o locuință din localitatea Vovriești, comuna Băcești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul unui spațiu comercial și al unei mori existând pericolul de extindere la două locuințe.

S-a acționat pe două sectoare de intervenție, primul sector, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor aflate în pericol.

După aproximativ patru ore și jumătate incendiul a fost lichidat. Nu au fost înregistrate persoane rănite sau intoxicate.

„Au ars aproximativ 300 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, piese de mobilier, diverse bunuri electrice și electronice, două vitrine frigorifice, două lăzi frigorifice, documentele firmei și mărfuri în valoare de circa 50.000 lei. S-au degradat aproximativ 260 metri pătrați pereți din BCA și OSB, dozatoare și alte dispozitive electrice, două mașini de spălat. Au fost salvate o locuință învecinată și jumătate din locuința proprietarului, șase butelii încărcate cu GPL, un tub încărcat cu CO2 și o magazie de lemne”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric. Valoarea bunurilor distruse și degradate însumează circa 200.000 lei.

articolul original.

Un vasluian a intrat cu mașina într-un cap de pod la Solești

16 October 2022 at 18:11
image

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă (autospeciale echipate cu module pentru descarcerare/deblocare), o ambulanță SMURD tip C1 (TIM), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident rutier produs pe DN24, în localitatea Solești, comuna Solești. În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau două persoane.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism avariat, persoanele din interior fiind evacuate.

Autoturismul lovise un cap de pod, iar în urma impactului s-au produs scurgeri de ulei și combustibil pe carosabil. Circulația este întreruptă pe un sens de mers.

Victimele accidentului au fost evaluate și au primit primul ajutor medical. O femeie în vârstă de 51 ani a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, aceasta fiind diagnosticată cu politraumatisme în urma producerii unui accident rutier. Conducătorul auto (53 ani) a refuzat transportul la spital.

Pompierii au asigurat măsuri PSI, au curățat și spălat asfaltul de combustibilul scurs. Circulația va fi reluată după ce carosabilul va fi curățat și spălat.

articolul original.

Locuință făcută scrum la Codăești: o bătrână și-a găsit sfârșitul în incendiu!

14 October 2022 at 15:50
image

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Codăești, comuna Codăești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată.

Au fost găsite două victime, una dintre acestea, o femeie în vârstă de 84 ani fiind declarată decedată.

Cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 59 ani, a fost evaluat, a primit îngrijiri medicale în ambulanța SMURD, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, bărbatul fiind diagnosticat cu arsuri de gradul II la nivelul membrelor inferioare.

Locuința a fost distrusă în proporție de aproximativ 80%.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost o mașină de gătit defectă.

articolul original.

Trei persoane duse la spital după ce o maşină s-a răsturnat pe DN 24 A

11 October 2022 at 10:22
image

O maşină în care se aflau patru persoane s-a răsturnat pe DN 24 A, la limita cu judeţul Iaşi, iar trei dintre ele au fost transportate la spital, la locul producerii accidentului intervenind mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

„În accident a fost implicat un autoturism, fiind anunţate patru victime. La faţa locului au intervenit Detaşamentul Vaslui cu două autospeciale, o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare şi deblocare şi o ambulanţă SMURD tip B2 şi SAJ Vaslui cu două ambulanţe. La sosirea echipajelor de intervenţie, victimele erau evacuate. Persoanele au fost evaluate, au primit primul ajutor medical, iar trei dintre acestea, două femei şi un bărbat au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu policontuzii şi traumatisme în urma unui accident rutier. Conducătoarea auto a refuzat transportul la spital”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

articolul original.

Proiectil din al doilea război mondial descoperit într-o curte din Muntenii de Jos

11 October 2022 at 05:29
image

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit în localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos, pentru asanarea unui element de muniție rămas neexplodat din timpul ultimei conflagrații mondiale.

„La sosirea echipei de intervenție a fost găsit un proiectil exploziv calibru 100 milimetri, elementul fiind descoperit de o echipă de muncitori care efectuau lucrări de aducțiune a apei într-o gospodărie”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

Proiectilul a fost preluat și transportat în siguranță la depozitul special amenajat, urmând a fi distrus la o dată ulterioară.

articolul original.
❌