ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Transportul în comun electric în Brașov a redus poluarea cu 3 tone de praf și 6.400 de tone de CO2

26 November 2022 at 11:23
By: M.Ex.

Transportul în comun electric în Brașov înseamnă reducerea poluării cu 6.400 de tone de CO2, 142 de tone de oxizi de azot, 60 de tone de CO, 19 tone de hidrocarburi și 3 tone de praf.
Cele 60 de autobuze electrice au ajuns astăzi la 4 milioane de km parcurși, iar cele 51 de troleibuze se apropie tot de această cifră

Autobuzele electrice SOR achiziţionate de municipalitate cu fonduri nerambursabile au parcurs un total de peste 4 milioane de km în oraşul nostru, la care se adaugă cele peste 3,94 de milioane de km parcurși de troleibuzele Solaris. Asta înseamnă o contribuție importantă în privința reducerii poluării, atât prin înlocuirea parcului auto diesel al companiei de transport, cât și prin oferirea unei alternative reale la autoturismul propriu, mulțumită condițiilor bune de transport.

Introducerea în trafic a autobuzelor electrice și troleibuzelor noi a însemnat o reducere de 6.400 de tone de dioxid de carbon, 142,4 tone de oxizi de azot (NOx), 59,8 tone de monoxid de carbon, 18,8 tone de hidrocarburi și 2,84 tone de particule (PM 2,5; PM 10 etc.). Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide, precum și a fenomenului de smog deasupra orașelor.

,,Astăzi, transportul electric în municipiul nostru a marcat o nouă bornă: 4 milioane de kilometri făcuți de cele 60 de autobuze electrice SOR, achiziționate din fonduri nerambursabile, la care se adaugă aproape cei 4 milioane de kilometri parcurși de troleibuze. De ce sunt importante aceste milioane de kilometri? Deoarece cu aceste autobuze electrice și troleibuze, aerul în Brașov este mai curat, fără mii de tone de dioxid de carbon, de oxizi de azot, de oxizi de carbon și hridrocarburi și, nu în ultimul rând, de pulberi în suspensie – PM-urile care ne creează atâtea probleme și cu infringementul. Sperăm în zilele următoare să finalizăm procedurile de semnare a proceselor verbale pentru cele 12 autobuze de 18 metri, care vor circula pe linia 5, și pentru stațiile de încărcare care au fost deja montate, și să le punem în circulație. Vor urma cele 48 de autobuze electrice pentru care am depus solicitare prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență, n.n.) și proiectele de mobilitate prin Programul Operațional Regional, astfel încât să ne atingem obiectivul stabilit: până în 2024 să avem transport în comun 100% electric în interiorul municipiului. Brașovul arată din ce în ce mai bine din punctul de vedere al transportului public și vă invit și pe voi să testați acest lucru. Doar așa, pe termen mediu și lung, vom avea o calitate a aerului mai bună și un oraș mai prietenos cu mediul, un oraș mai prietenos cu cetățenii săi ”, a precizat primarul Allen Coliban.

Autobuze electrice

În acest moment, sunt în circulație 60 de autobuze electrice SOR produse în Cehia (52 vehicule de 12 m, 8 vehicule de 10 m), acest tip de vehicule nepoluante fiind introduse în circulație pe liniile 2B (2 barat), 4, 9, 15, 16, 22, 23B (23 barat), 32, 34, 36, 50, 51, 52. Toate cele 8 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri au fost introduse în circulație pe liniile de transport public din zona Centrului Vechi.

Autobuzele electrice de 12 metri au câte trei uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate de 102 călători, dintre care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, trei validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație. De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (şapte camere video / vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare a parametrilor de funcționare a vehiculului, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune amplasat central, cu o putere nominală de 160 kW, sistem de recuperare a energiei la frânare și baterii de tracțiune cu o capacitate de 263 kWh și autonomie de minim 200 km.

Autobuzele electrice de 8 au câte două uși (ușa a doua dublă), podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate de 53 călători, dintre care 16 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, două validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație. De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (şapte camere video/vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare a parametrilor de funcționare a vehiculului, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune de putere nominală 120 kW, sistem de recuperare a energiei la frânare și baterii de tracțiune cu o capacitate de 172 kWh și autonomie 220 km.

Toate autobuzele electrice de 8 metri, precum şi 10 dintre cele de 12 metri, sunt dotate cu un sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS) pentru prevenirea coliziunilor cu pietonii, bicicliștii sau vehiculele care circulă în părțile laterale ale autobuzului, se află în „unghiul mort” sau pe o traiectorie de coliziune cu autobuzul.

Troleibuze

Troleibuzele, model „Solaris Trollino 18“, sunt produse de firma poloneză Solaris Bus & Coach SA și au o lungime de de 18 metri, sunt prevăzute cu sistem de articulație Hubner, controlat electronic. Au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune, și sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, sistem de numărare automată a pasagerilor (senzori cu infraroșu în ușile de acces și sistem de supraveghere video, 9 camere video amplasate la interiorul și exteriorul vehiculului). Alte dotări ale acestor troleibuze sunt: validatoare carduri contactless (carduri de transport și carduri bancare), prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, wifi, aer condiționat și sistem de încălzire de mare capacitate.

Troleibuzele oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală (spre dreapta) cu o diferență de nivel de 7 centimetri. Viteza maximă a fiecărui troleibuz poate fi de 75 km/h, dar fiecare vehicul are un limitator de viteză ajustabil (ASL) astfel încât să nu depășească viteza de 55 km/h.

Troleibuzele care circulă pe liniile 3, 7, 8, 10, 33 utilizează pe întreg traseul rețeaua de contact, cele de pe liniile 1, 2, 6 și 31 sunt dotate cu un acumulator care oferă o autonomie de minim 5 kilometri, în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le permite să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară.

articolul original.

Specialiștii avertizează: Peștele din Dunăre este periculos. Conține metale grele

25 November 2022 at 14:48
image

Specialiștii avertizează că peștele din Dunăre poate fi mai periculos decât peştele marin, din cauza acumulării de metale grele.

Avertismentul specialiștilor

Cercetătorii Universității „Dunării de Jos” din Galați susțin într-un studiu că consumul peştelui de captură, pe termen lung, ar putea fi dăunător sănătăţii noastre, din cauza acumulării de metale grele, în special mercur.

Cea mai mare concentraţie de metale grele, cadmiu, nichel, mercur se găsesc în fructele de mare şi peştii care sunt pescuiţi fie în Dunăre, fie în Marea Neagră.

În schimb, în cazul peştilor de crescătorie, apa trece prin nişte sisteme de filtrare inclusiv biologice. Acest lucru contribuie la reducerea poluanților și a prezenței metalelor grele, relatează Adevarul.

„Concentrația crescută de mercur în sânge crește riscul de leziuni neurologice pe termen lung. Aceste efecte sunt mai pronunțate la copiii care sunt încă în curs de dezvoltare.  Metalele grele în general, cât și microplasticul, se acumulează treptat în organismul uman, iar efectele sunt în general pe termen mediu și lung. Pot apărea în timp și afecțiuni oncologice. Formele severe de intoxicație cu mercur pot necesita terapie de chelare. Acesta este procesul de îndepărtare a mercurului din organe, astfel încât organismul să îl poată elimina. Medicamentele folosite în terapia de chelare se leagă de metalele grele din sânge și apoi sunt eliminate prin urină. Terapia de chelare poate avea la rândul ei anumite riscuri și efecte secundare, așa că este important să prevenim pe cât posibil această acumulare toxică”, a declarat pentru „Adevărul”,  dr. Alexandru Nechifor.

Originea poluării de pe Dunăre va putea fi analizată și monitorizată cu ajutorul celei mai mari nave de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene, care se construieşte în România. Este vorba de un proiect uriaş, de aproximativ 20 de milioane de euro, al Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, care se numeşte „Sistem integrat pentru cercetarea monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea”.

Acesta presupune, în principal, realizarea unei nave de cercetare, a unui centru fix de cercetare și un autolaborator, care vor găzdui 18 laboratoare dotate cu aparatură și soft-uri de ultimă generație. Centrul mobil va fi un vapor, care se află în construcție la Șantierul Naval Giurgiu și va fi gata în martie 2023.

articolul original.

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu: Bucureștiul și Ilfovul sunt polul poluării în Europa

24 November 2022 at 21:45
image

Bucureştiul şi Ilfovul sunt polul poluării în Europa, a susținut joi, fostul şef al Gărgii de Mediu, Octavian Berceanu în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

”Astăzi, acum câteva ore a apărut un rezultat la nivel european, o statistică oficială care spune că numărul de oameni care mor în Europa din cauza poluării este de ordinul sutelor de mii, 238.000. Bucureştiul şi Ilfovul sunt polul poluării în Europa, trebuie să înţelegem lucrul acesta, iar costul aferent pentru fiecare bucureştean care respiră acest aer infect este de 3.024 de euro în fiecare an”, a afirmat Berceanu.

El a precizat că acest cost multiplicat cu numărul de bucureşteni duce la câteva miliarde pe care le plătesc toţi cetăţenii din România, dar sunt plăţi în viaţă.

”Unii spun că mor 35.000 de oameni, alţii că 21.000 de oameni, în fiecare an, din cauza poluării, pe care nimeni nu vrea să îi asume şi să stopeze acest flagel”, a mai afirmat Octavian Berceanu.

El a mai spus că în prezent există o reţea oficială privind monitorizarea aerului, o bază de date, au apărut mai mulţi senzori şi reţele alternative care vin să completeze datele ca să avem o radiografie a calităţii aerului.

”Am făcut doar unul sau doi paşi înainte, noi monitorizăm doar câteva elemente, sunt mult mai multe, care distrug sănătatea şi mediul, şi nu se monitorizează. Sunt substanţe în aer în urma arderilor ilegale în mod special, pe care nimeni nu le monitorizează şi care dau cam 20% din poluarea Bucureştiului. La nivelul ţării şi european au fost făcute studii de unde vine poluare şi ce trebuie să facem cum să stopăm aceste arderi ilegale. Aici ne-am înpotmolit, statul român dă pe repede înainte înapoi”, a mai arătat Berceanu, conform news.ro

articolul original.

Surprinzător! Emisiile de CO2 din China scad, deși în restul lumii cresc

24 November 2022 at 14:00
image

Arderea mondială a cărbunelui, petrolului și gazelor naturale în acest an pune în aer cu 1% mai mult dioxid de carbon care captează căldura decât anul trecut, o veste proastă pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. Însă emisiile de CO2 din China scad, au remarcat cercetătorii.

au scăzut cu 0,9% în acest an, comparativ cu 2021, în timp ce emisiile din Statele Unite au fost cu 1,5% mai mari, a arătat un studiu realizat de oamenii de știință de la Global Carbon Project, publicat la discuțiile internaționale privind clima, din Egipt.

Ambele sunt tendințe opuse pe termen lung. Emisiile americane au scăzut constant, în timp ce emisiile din China au crescut, însă lucrurile s-au schimbat în acest an.

În ambele cazuri, este o reacție la pandemie și poate un pic cauzată de criza energetică creată de invazia Ucrainei de către Rusia, a declarat pentru Associated Press autorul principal al studiului, Pierre Friedlingstein, de la Universitatea din Exeter, din Anglia.

De ce scad emisiile de CO2 din China?

El a spus că acești doi factori fac ca datele din acest an să fie haotice și din care este greu de trasat o tendință. Lockdownurile Chinei din 2022 pentru încercarea de a controla reînnoirea COVID-19 este un factor major în scăderea emisiilor acestei țări, a spus el.

O mare parte din salt a fost în transport (mașini și călătorii cu avionul), limitele oamenilor în ceea ce privește călătoriile din timpul pandemiei dispărând, a spus Friedlingstein.

În timp ce poluarea globală cu carbon este încă în creștere, ea nu crește la un ritm la fel de rapid ca acum 10 sau 15 ani. Dar, în general, oamenii de știință au spus că aceasta este o veste proastă, deoarece împinge Pământul mai aproape de atingerea și apoi depășirea pragului de limitare a încălzirii la 1,5 grade Celsius adoptat la nivel global.

„Înseamnă că mai bine ne pregătim să trecem de prag și să intrăm într-o lume pe care oamenii nu au mai experimentat-o niciodată”, a declarat Michael Oppenheimer, climatolog la Universitatea Princeton, din SUA, care nu a făcut parte din echipa de cercetare.

Ce vești aduc noile date?

Echipa lui Friedlingstein (împreună cu alte rapoarte științifice) arată că Pământul poate pune în aer doar 380 de miliarde de tone de dioxid de carbon înainte ca Pământul să atingă pragul de 1,5 grade. Asta înseamnă aproximativ 9 până la 10 ani de emisii, ceea ce înseamnă că globul va atinge probabil acel prag în jurul anului 2031 sau 2032, indică Phys.org.

„Timpul pentru 1,5 grade se scurge”, a spus Friedlingstein.

„Aceasta este o veste proastă. Este greu să vedem că nivelul emisiilor este în creștere, când trebuie să reducem emisiile la jumătate până în 2030 pentru a menține încălzirea globală la un nivel minim absolut”, a spus specialistul în climă Kim Cobb, de la Brown University, din SUA, care nu a făcut parte din echipa de cercetare.

În 2022, omenirea este pe cale să pună 36,6 miliarde de tone de în aer din utilizarea energiei și a cimentului, a calculat studiul. Aceasta este greutatea Marii Piramide de la Giza în dioxid de carbon aruncat la fiecare 75 de minute.

Pe lângă faptul că Statele Unite are emisii în creștere, India a avut o creștere de 6% în 2022, în timp ce Europa a avut o scădere cu 0,8%. Restul lumii a înregistrat în medie o creștere a poluării cu carbon de 1,7%.

Cu cât contribuie fiecare tip de combustibil la emisiile de gaze cu efect de seră?

Poluarea cu cărbune a crescut cu 1% față de anul trecut, pentru petrol a crescut cu 2%, iar pentru gazele naturale a scăzut cu 0,2%, se arată în raport. Aproximativ 40% din dioxidul de carbon provine din arderea cărbunelui, 33% din petrol și 22% din gaze naturale, a spus Friedlingstein.

Echipa calculează nivelurile de emisii până la începutul toamnei folosind datele furnizate de țările cu emisii de carbon de top, printre care SUA, China, India și Europa, apoi face proiecții pentru restul anului.

Deși există limitări pentru proiecții, Oppenheimer a spus că „aceștia sunt cei mai buni cercetători ce studiază emisiile de CO2 și ciclul carbonului. Ei știu ce fac”.

Emisiile de carbon de la au scăzut cu 5,3% în 2020, dar au revenit cu 5,6% anul trecut, stimulate de China, iar acum au șters complet scăderea din timpul pandemiei și au revenit la o tendință de creștere lentă, a spus Friedlingstein.

Echipa analizează, de asemenea, emisiile generale, inclusiv efectele utilizării terenurilor. Când se ia în considerare utilizarea terenului, emisiile sunt constante, nu cresc ușor, a spus el.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Într-un singur an, poluarea cu particule fine a dus la moartea a cel puţin 238.000 de persoane din UE, arată Agenția Europeană de Mediu

24 November 2022 at 08:57
image

Raport al Agenţiei Europene de Mediu publicat joi. Poluarea aerului cu particule fine a provocat cel puţin 238.000 de decese premature în Uniunea Europeană în 2020.

Raportul agenţiei europene arătă că poluarea aerului reprezintă „cel mai mare risc de sănătate legat de mediu în Europa şi are un impact semnificativ asupra sănătăţii populaţiei europene, mai ales în zonele urbane”, în pofida scăderii emisiilor celor mai importanţi poluanţi atmosferici în blocul comunitar.

Potrivit celor mai recente estimări ale Agenţiei Europene de Mediu, cel puţin 238.000 de persoane au murit prematur în statele membre ale UE în 2020 din cauza expunerii la particule fine în suspensie (PM 2,5); aproximativ 96% din populaţia urbană este expusă la niveluri peste cele recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit raportului, se înregistrează o uşoară creştere faţă de 2019, an în care particulele fine, care pătrund adânc în plămâni, au provocat moartea prematură a aproximativ 231.000 de persoane.

Poluarea cu dioxid de azot a dus la 49.000 de decese premature în 2020, iar expunerea la ozon la 24.000, a mai precizat agenţia de mediu.

Foto: Shutterstock

Citește și: Arderile ilegale de deșeuri ar putea să nu mai fie sancționate penal în România. „Ne întoarcem de unde am plecat”, spun cei de la AerLive | AUDIO

articolul original.

Particulele minuscule din aer pot declanșa atacuri de cord subite

16 November 2022 at 12:00
image

Aproape un deceniu de date colectate în Singapore sugerează că, de fapt, concentrațiile crescute de particule minuscule din aer pot declanșa stopuri cardiace, făcând nevoia de a reduce nivelurile de poluare a aerului din întreaga lume și mai urgentă.

Cercetătorii au căutat de cel puțin 25 de ori mai mici decât lățimea unui fir de păr uman, cunoscute sub numele de particule PM2,5 (pentru că au 2,5 micrometri în diametru). Dimensiunea lor mică înseamnă că pot fi inhalate cu ușurință și au fost legate de o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli autoimune.

Nivelurile de poluare din Singapore au fost urmărite de-a lungul a peste 18.000 de cazuri raportate de stop cardiac în afara spitalului între iulie 2010 și decembrie 2018. Prin analiză statistică, 492 dintre cazuri ar putea fi atribuite creșterii concentrațiilor de PM2,5.

„Am adus dovezi clare ale unei asocieri pe termen scurt ale PM2,5 cu stopul cardiac în afara spitalului, care este un care duce adesea la moarte subită”, spune epidemiologul Joel Aik, de la Duke-NUS Medical School din cadrul Universității Naționale din Singapore.

Particulele minuscule din aer, responsabile pentru unele probleme de sănătate

Acesta este un studiu observațional, ceea ce înseamnă că putem doar specula asupra relației dintre nivelurile de poluare și stopurile cardiace. În plus, nu se poate presupune că măsurătorile poluării aerului efectuate la stațiile de calitate a aerului reflectă expunerea individuală, notează Science Alert.

Cu toate acestea, datele sunt suficiente pentru a indica că există o asociere care merită explorată în continuare. Datele au arătat că concentrațiile zilnice avute de particulele minuscule din aer au fost în medie de 18,44 micrograme pe metru cub.

Testând reduceri ipotetice ale poluării aerului, cercetătorii au descoperit că o scădere de 1 microgram pe metru cub este corelată cu o reducere cu 8% a evenimentelor de atac de cord, în timp ce o scădere de 3 micrograme pe metru cub a înregistrat o reducere cu 30%. Ipotetic, aceste reduceri se traduc în cu 39, respectiv cu 149 de atacuri de cord mai puține.

A existat, de asemenea, o scădere clară a riscului de a avea un atac de cord la 3-5 zile după expunerea la niveluri mai ridicate de poluare, ceea ce sugerează că efectele sunt pe termen scurt. Cercetătorii spun că curățarea aerului orașului ar putea salva vieți și ar reduce presiunea asupra spitalelor.

Motive pentru a reduce poluarea aerului

„Aceste rezultate arată clar că eforturile de reducere a nivelurilor de particule de poluare a aerului în intervalul de 2,5 micrograme sau mai mici, precum și măsurile de protecție împotriva expunerii la aceste particule, ar putea avea un rol în reducerea în populația din Singapore, reducând în același timp povara serviciilor de sănătate”, spune Aik.

Atacurile de cord bruște au o rată tipică de supraviețuire de aproximativ 10%, mult mai mică decât șansele de a supraviețui unui atac de cord în spital. Deci nu este exagerat să spunem că reducerea numărului acestor cazuri salvează vieți. O putem adăuga la lunga listă de motive pentru care ar trebui să ne curățăm aerul.

Deși această legătură a fost observată și înainte, în orașe precum New York și Melbourne, din Australia, rezultatele au fost inconsecvente cu datele colectate în alte locuri, cum ar fi Danemarca. Aceste inconsecvențe tind să apară la concentrații de poluare sub valorile orientative ale Organizației Mondiale a Sănătății pentru calitatea aerului, dar cercetările arată că nu există un nivel „sigur” de expunere pentru sănătatea inimii.

Ceea ce este clar este că majoritatea oamenilor respiră aer de proastă calitate, despre care se crede că este responsabil pentru milioane de decese premature atât în zonele urbane, cât și în cele rurale în fiecare an.

Este nevoie de intervenții politice

Echipa din spatele noului studiu vrea să se facă mai multe lucruri pentru a controla calitatea aerului în locuri precum Singapore. Cu totul, de la congestionarea traficului până la incendiile de vegetație, există o mulțime de locuri în care se pot face progrese, inclusiv în interior.

„Acest studiu oferă dovezi puternice pentru impactul calității aerului asupra sănătății și ar trebui să stimuleze politicile și eforturile de la sol pentru a gestiona emisiile din surse cheie care pot duce la creșteri ale PM2,5 și pot preveni daune potențiale asupra sănătății publice”, spune Marcus Ong, clinician la Duke–NUS Medical School.

„Noi intervenții politice, cum ar fi eliminarea treptată a vehiculelor cu motor cu ardere internă, pot ajuta la reducerea pericolelor”, a adăugat el.

Cercetarea a fost publicată în The Lancet Public Health.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Black Friday este o sursă majoră de poluare. Câte emisii generează?

15 November 2022 at 22:00
image

Vânzările masive de produse electrice și electronice de Black Friday generează nu doar profituri uriașe pentru marii producători și retaileri, dar reprezintă și o sursă majoră de poluare a mediului înconjurător, susțin reprezentanții Asociației RESPO DEEE.

Anul acesta, în data de 11 noiembrie, conform cifrelor furnizate de cel mai mare magazin online din România, s-au achiziționat produse în valoare de 644 milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mult decât în 2021. În total au fost plasate cu puțin peste 2 milioane de comenzi, dintre care 170.000 au fost pentru produse electrocasnice, mari și mici.

Din raportul “Building a Circular Economy” realizat de organizația Green Alliance, reiese ca 80% dintre produsele cumpărate la nivel global de Black Friday vor ajunge să fie aruncate în natură după doar câteva întrebuințări, ceea ce denotă un comportament comercial ce nu corespunde necesităților gospodărești. Altfel spus, 80% dintre cei care achiziționează un produs o fac doar de dragul reducerilor și încurajați de amploarea fenomenului în sine, fără ca bunurile cumpărate să corespundă unor nevoi stringente.

Black Friday generează, doar în Marea Britanie, 429.000 de tone de emisii

Din același raport reiese că din totalul electronicelor cumpărate la nivel global, doar 29% dintre acestea vor ajunge la finalul ciclului de viață în circuitul recomandat al reciclării.

”Încurajarea achizițiilor de noi produse, la prețuri atractive, presupuse a fi cele mai avantajoase din an, face ca majoritatea consumatorilor să le cumpere chiar dacă nu au neapărată nevoie de acestea. În acest mod, asistăm la o creștere a volumului de DEEE-uri în locuințele oamenilor. Cele vechi, care sunt înlocuite cu acest prilej, nu iau drumul reciclării decât într-o proporție relativ mică și sfârșesc prin a fi aruncate la coșul de gunoi. Lumea trebuie să știe că aceste deșeuri conțin substanțe periculoase, ce pot afecta grav sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător, dar și componente care pot fi reciclate și susțin astfel economia circulară. Este foarte important ca oamenii să înțeleagă că, odată ce cumpără produse noi, devin pe deplin responsabili cum procedează cu cele pe care le înlocuiesc”, declară Cristian Pocol, Președintele Asociației RESPO DEEE.

În acest an (conform estimărilor Green Alliance), fenomenul Black Friday generează, doar în Marea Britanie, 429.000 de tone de ca urmare a procesului de livrare a cumpărăturilor. Cantitatea gazelor de seră generată este similară cu 435 de curse de avion dus-întors pe durata Londra-New York.

Unul dintre pilonii principali ai economiei mondiale

Conform aceluiași raport, doar în Marea Britanie, peste 1,4 milioane de tone de DEEE-uri vor ajunge să fie aruncate în natură în următoarea perioadă.

Compania de logistică Optoro a precizat că, în Statele Unite, doar în urma operațiunilor de returnare a produselor cumpărate de Black Friday, se consumă 1,2 miliarde de galoni de litri de motorină (1 galon=3,78 litri), cu emisii totale de 12 milioane tone CO2.

“Comerțul reprezintă unul dintre pilonii principali ai economiei mondiale. Este firesc să achiziționăm ce e dorim, să existe cerere și ofertă în orice domeniu, dar este indicat să o facem echilibrat și responsabil. La nivel global, conform estimărilor RESPO DEEE, doar în urma fenomenului de Black Friday vor ajunge să fie aruncate în natură peste 10 miloane de tone de DEEE-uri. Este o cifră uriașă, cu un impact devastator asupra mediului dar și asupra sănătății oamenilor. Este nevoie de o educație constantă a cumpărătorului și de mai multă responsabilitate și de mesaje clare care să încurajeze reciclarea din partea comercianților”, explică Cristian Pocol, Președintele Asociației RESPO DEEE.

Cu cât crește apetitul pentru cumpărături, cu atât crește și cantitatea de deșeuri

Cu cât crește apetitul pentru cumpărături al populației cu atât crește și cantitatea de deșeuri generată. Conform Global Waste Monitor, în 2021 doar deșeurile electronice generate au însumat 53,4 milioane de tone, depășind astfel greutatea Marelui Zid Chinezesc, considerat cea mai greu obiect artificial de pe suprafața Pământului.

Cifra este cu 21% mai mare decât în 2014, când datele indicau 45 de milioane de tone. Dacă se urmează această tendință, specialiștii estimează că totalul deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) generat anual va depăși 74 de milioane de tone până în 2030.

Conform datelor furnizate de marii retaileri de Black Friday, în data de 11 noiembrie românii au plasat un număr estimativ de 500.000 de comenzi pentru produse electrocasnice, mari sau mici.

România este la coada clasamentului în Uniunea Europeană

Așa cum este firesc, electrocasnicele noi vor lua locul celor vechi, care în cazul în care nu sunt vândute sau oferite altor persoane, fie sunt ținute în case spre păstrare, fie aruncate la gunoi, fie iau calea reciclării.

Datele arată însă că România este la coada clasamentului în Uniunea Europeană în ceea ce privește reciclarea DEEE-urilor, doar 17% dintre electrocasnicele vechi fiind oferite spre reciclare. Restul sunt aruncate la gunoiul menajer sau în natură, unde poluează solul și apa. Dacă acestea sunt incinerate, gazele pe care le conțin reprezintă o sursă suplimentară de poluare a aerului.

“Totul se reduce la educație și trebuie să înțelegem cum putem face rău mediului, chiar fără să știm. Numai prin reciclare, resursele prețioase din deșeuri pot deveni materii prime secundare și se pot folosi la producția unor noi dispozitive, fără a mai fi nevoie să se exploateze planeta pentru noi surse de materiale. Un factor al încetinirii economiei la nivel mondial îl reprezintă și lipsa unei cantități suficiente de astfel de materii prime, pe care le putem recupera prin reciclarea DEEE-urilor”, mai spune Cristian Pocol, Președintele Asociației RESPO DEEE.

articolul original.

Alertă de poluare masivă în București! Zona în care aerul este irespirabil

13 November 2022 at 05:55
image

Alertă de poluare extremă în București în cursul serii de sâmbătă. S-au înregistrat valori record în unele dintre cele mai locuite zone.

Potrivit ultimelor informații, au fost raportate valori de 25 mai mari decât recomandările OMS.

Cele mai mari depășiri au fost înregistrate în Voluntari, Colentina, Ferentari, Popești Leordeni și în zona din spatele Lacului Morii, deci la periferia orașului.

Pentru particulele PM 2,5, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului, Airly.org, a înregistrat, în anumite zone din București și din localitățile învecinate, valori de 25 de ori mai mari față de valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru media zilnică.

În centru, calitatea aerului a fost mult mai bună. Și pentru PM 10 valorile au fost de până la 10 ori mai mari față de recomandările OMS pentru media zilnică.

În Voluntari, valorile înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 25 de ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS pentru media zilnică.

Pe Șoseaua Alexandriei, valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul orar 20-22 au fost de 18 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS pentru media zilnică.

În Ferentari, valorile instant înregistrate pentru PM10 în intervalul 20-22 au fost de 15 ori mai mari față de recomandarea făcută de OMS.

În zona Obor, valorile recomandate au fost depășite de patru ori, iar în Colentina mirosul de plastic ars este insuportabil, potrivit hotnews.ro.

Ministerul Mediului încă nu a adus explicații

Ministerul Mediului și Garda de Mediu nu au venit cu explicații.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stabilit standardul pentru concentrația zilnică medie de particule PM2.5 la 25 micrograme pe metru cub, iar standardul anual este de 10 micrograme pe metru cub.

Valorile limită ale OMS pentru concentrația zilnică medie de particule PM10 este de 45 de micrograme pe metru cub.

articolul original.

Constructorii auto, despre normele Euro 7: Beneficiul, marginal. Prețurile mașinilor vor „bubui”

12 November 2022 at 14:24
image

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile a reacționat imediat la propunerile Comisiei Europene privind noile normele de poluare Euro 7, afirmând că sunt nerealiste și cu beneficii limitate pentru mediu, iar prețurile autovehiculelor vor crește considerabil.

Asociația Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA) a declarat că are serioase îngrijorări cu privire la propunerile Comisiei Europene de noi standarde privind emisiile de poluanți Euro 7/VII pentru mașini, camionete, camioane și autobuze.

ACEA spune că, cu regulile actuale Euro 6/VI, UE are cele mai cuprinzătoare și stricte standarde pentru emisiile de poluanți (cum ar fi NOx și PM) din lume. Iar emisiile de gaze de eșapament sunt deja la un nivel abia măsurabil, datorită tehnologiei de ultimă oră a vehiculelor.

Mai multe detalii, pe newsweek.ro.

articolul original.

Cum sortează deșeurile inteligenţa artificială? Un braţ robotic o face cu „viteza unui om”

8 November 2022 at 07:00
image

O companie de gestionare a deşeurilor testează utilizarea inteligenţei artificiale (AI) pentru a sorta deşeurile de plastic. Grundon a investit într-un braţ robotizat la sediul său din Bishop’s Cleeve, în Gloucestershire, care poate selecta gunoiul la „o viteză umană”.

Zen Robotics învaţă să reţină plasticul într-un mod similar cu cel în care oamenii învaţă să recunoască obiectele.

Compania speră că această tehnologie va creşte volumul de materiale reciclabile pe care Grundon le poate capta.

Braţul „Fast Picker” este furnizat de Zen Robotics, furnizor de tehnologie robotică de separare cu sediul în Helsinki.

Cum sortează deșeurile inteligența artificială?

Acesta funcţionează prin scanarea gunoiului de pe o bandă înainte de a decide ce articole să aleagă, robotul are apoi un „creier în bandă” cu informaţii pe care le reţine prin antrenament, potrivit BBC.

În timp, pe măsură ce mai multe articole sunt colectate, „creierul” identifică mai multe fluxuri de deşeuri, stocând informaţiile în memoria sa de inteligenţă artificială.

Statisticile guvernamentale arată că Regatul Unit a generat aproape 44 de milioane comerciale şi industriale în 2018.

Cea mai recentă estimare disponibilă pentru Anglia, în 2020, a fost de aproape 34 de milioane de tone.

Robotul va fi instruit să sorteze cutiile de oțel, aluminiu, hârtie şi carton

După ce testele cu plasticul vor fi finalizate, Grundon va începe să instruiască robotul pentru a alege cutii de oţel sau de aluminiu, hârtie şi carton.

Ed Fagan, şeful de proiecte al Grundon, a declarat: „Atât sortoarele optice, cât şi cele robotizate pot fi implementate alături de oameni în instalaţiile noastre de sortare a deşeurilor. Dar acolo unde putem vedea cu adevărat că roboţii de sortare fac diferenţa este în mediile care sunt mai puţin potrivite pentru oameni, cum ar fi sortarea deşeurilor contaminate sau lucrul în zone cu niveluri ridicate de zgomot şi praf”.

articolul original.

Avertismentul secretarului general ONU: Ne aflăm pe o autostradă spre iadul climatic, cu piciorul pe accelerație. Omenirea cooperează sau piere | AUDIO

7 November 2022 at 15:58
image

Ne îndreptăm spre o climă de iad cu piciorul pe accelerație. Avertismentul vine de la secretarul general al ONU la summitul pentru climă care are loc în Egipt. Potrivit lui Antonio Guterres, toate țările trebuie să aleagă: ori colaborează pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ori condamnă generațiile viitoare la o catastrofă climatică.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/11/07nov-16-Eliza-SNDW-clima-avertismentul-lui-Guterres.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timp ce șefii de stat și de guvern de pe întreg globul s-au reunit în Egipt pentru a spune lumii ce fac pentru a combate criza climatică, secretarul general al Națiunilor Unite a avut un discurs dur, în stilul care îl caracterizează:

Ne aflăm pe o autostradă spre iadul climatic, cu piciorul pe accelerație”, a spus secretarul general al Națiunilor Unite.

Antonio Guterres a dat tonul discuțiilor anuale pe tema climei care au început oficial duminică, în timp ce amenințarea războiului, crizei energiei și inflației afectează fiecare colț al lumii lovindu-i în special pe cei mai vulnerabili, scrie cotidianul New York Times.

Pactul pentru accelerarea tranziției de la combustibili fosili la metode alternative

Guterres a cerut un pact între statele cele mai bogate şi cele mai sărace pentru accelerarea tranziţiei de la combustibilii fosili şi accelerarea finanţării pentru reducerea emisiilor, în timp ce unele efecte ale încălzirii globale s-au produs deja.

Secretarul general al ONU: „Omenirea are de ales: cooperează sau piere”

Este a 27-a conferință privind schimbările climatice, însă progresele au fost până acum insuficiente pentru salvarea planetei de la încălzirea excesivă, a explicat Guterres.

Discuțiile din Egipt au loc la sfârșitul unui an în care s-au înregistrat valuri de căldură extraordinare în emisfera nordică, inundații catastrofale în Pakistan și Nigeria și o secetă cruntă în China.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Șeful ONU: Fără un acord istoric privind clima, vom fi ruinați. Decalajul dintre țările dezvoltare și cele sărace, cea mai mare problemă de la COP27 | AUDIO

articolul original.

Alex Dima, despre criza deșeurilor: „Așteptăm să vină cineva să ne rezolve problema. Comunitatea trebuie să-i dea pe brazdă pe cei necivilizați” | AUDIO

7 November 2022 at 13:28
image

Jurnalistul Alex Dima, autorul anchetei „Oameni și gunoaie”, a fost invitatul lui Cătălin Striblea la România în Direct, pentru a vorbi despre depozitarea deșeurilor în România. Doar jumătate dintre gropile de gunoi de la noi sunt conforme cu standardele asumate. Iar orașe precum Baia Mare, București, Craiova, Deva nu mai au unde depozita gunoiul.

În cadrul dialogului cu ascultătorii Europa FM, Alex Dima a vorbit despre dezvăluirile din cadrul reportajelor pe care le-a realizat pentru emisiunea „România, te iubesc” de la ProTV.

Jurnalistul a vorbit la Europa FM despre ce a găsit la Baia Mare, o zonă cu probleme vechi de mediu:

„Acești munți de gunoaie, haldele de steril de pe care, atunci când bate vântul, otrava ajunge pe localități și în sufletul și în plămânii oamenilor și foarte multă indiferență, incompetență, e o combinație. Probabil că autoritățile locale, de fapt cu siguranță, s-au și învățat cu situația de acolo, pentru că suntem într-o zonă, Baia Mare și Maramureș, cu o poluare istorică. Minele care s-au închis, haldele de steril și ei pur și simplu s-au învățat, pentru mine mi se pare strigător la cer și pentru majoritatea de acolo, doar că nu se întâmplă nimic.”

Ecologizarea nici nu intră în discuție

Nici vorbă de ecologizare în zonă, căci fondurile destinate unor astfel de operațiuni sunt mult prea mici și oricum distribuite în alte scopuri:

„Actualul ministru al Economiei, am fost la domnia sa, îmi spune că pentru ecologizarea unei singure halde, cea de la Bozânta, ar fi nevoie de 160 de milioane de lei. Asta în condițiile în care Conversminul are un buget de 40 de milioane pe an pentru ecologizarea a 400 de halde de steril. L-am întrebat pe acel director de la Conversmin care a fost cu mine pe haldă dacă, de acești bani, 40 de milioane la 400 de halde, se bagă și lopata, adică dacă se muncește undeva și mi-a zis că nu, nicăieri. Adică banii ăștia se duc în supraveghere, hârtii, administrare.”

Cât de mult poluează aceste halde? Nu avem de unde să știm, spune Alex Dima, după ce a încercat de mai multe ori să afle de la autorități răspunsul la această întrebare:

„Nici nu știau cei de la Maramureș, asta în condițiile în care ei fac măsurători în fiecare lună. Ce mă interesa pe mine: să știu dacă în momentul în care plouă și se scurge, apa aia are o culoare portocalie, galbenă, plină de otrăvuri, care curge în Lăpuș Săsar, care trece pe lângă haldă. Mă interesa dacă după o ploie știm cât de nenorocită este apa. Mi-au zis că în fiecare lună fac aceste măsurători dar că nu pot da date.”

Ce este de făcut?

Până să așteptăm ca autoritățile să rezolve problema deșeurilor din România, este esențial să ne schimbă noi comportamentul, spune jurnalistul Alex Dima:

„Cheia este la noi, dacă noi cetățenii am sta în fața acestor insituții și când ar veni dimineața la muncă ar găsi 300 de oameni, care n-ar spune nimic, vă vedem, și să treacă directorii, angajații, printr-un lanț de 300 de oameni (…). Marea noastră problemă e că nu ne pasă și am vrea ca altcineva să vină să rezolve problemele pentru noi. În mod normal, soluția ar fi ca autoritățile să-și facă treaba, dar nu și-o fac și atunci la noi este cheia. (…) Trebuie să pornească de la noi, de la blocul meu, de la scara mea, de la ulița mea. Așteptăm să vină cineva să ne rezolve problema, în comunitatea dumneavoastră aveți X% oameni care nu sunt civilizați, tot comunitatea trebuie să-i dea pe brazdă.”

La finalul discuțiilor Alex Dima a prezentat și o concluzie:

„Să vă pese și să ieșiți din rând, să ne trezim și să ne apărăm drepturile, să ni le cerem și să ni le apărăm pentru că n-o să vină nimeni să ne facă ordine și să ne dea dreptul la un aer curat, la o apă curată. Avem datoria asta, dacă nu pentru noi, pentru copiii noștri pe care-i omorâm cu zile. Asta, să vă pese.”

Urmărește în continuare emisiunea România în Direct, moderată de Cătălin Striblea, cu Alex Dima:

Citește și: Un primar vrea să ofere recompense financiare celor care fotografiază oameni cum arungă gunoiul la întâmplare. Banii vin din buzunarul lui

articolul original.

Aerul din cea mai poluată capitală a lumii, „o crimă împotriva umanității”

5 November 2022 at 01:00
image

Aerul din Delhi este o considerat o „crimă împotriva umanității” și îi determină pe activiștii de mediu să solicite închiderea școlilor, potrivit Reuters.

Cei 20 de milioane de locuitori au respirat recent fum deoarece indicele de calitate a aerului (AQI) a depășit categoriile „sever” și „periculos” în aproape toate stațiile de monitorizare din capitala indiană.

Indicele AQI a depășit nivelul 450 în multe locuri la începutul zilei, potrivit datelor furnizate de Consiliul Central pentru Controlul Poluării. Tot ce este peste nivelul 400 afectează persoanele sănătoase, cu impact grav asupra celor cu boli existente, anunță guvernul indian.

Cea mai poluată capitală din lume

Indicele a fost chiar peste nivelul 800 în unele zone din oraș, potrivit datelor oficiale.

„Ceea ce se întâmplă cu în Delhi nu este nimic mai puțin decât o crimă împotriva umanității. Există o prăbușire totală a responsabilității”, a scris pe Twitter scriitorul Suhel Seth.

Cea mai poluată capitală din lume este acoperită de smog în fiecare iarnă, deoarece aerul rece și greu captează praful din construcții, emisiile vehiculelor și fumul provenit din arderea miriștilor în statele vecine.

Părinții și ecologiștii au cerut pe rețelele de socializare ca școlile să fie închise.

„Fiecare al treilea copil are deja o anumită provocare pulmonară”

„Știu că nu vă votează copiii, dar totuși, solicit tuturor miniștrilor din Delhi (regiunea capitalei) să ÎNCHIDĂ imediat toate școlile. Nu este NORMAL să respiri 500+ AQI, nu pentru copiii noștri, unde fiecare al treilea copil are deja o anumită provocare pulmonară”, a solicitat, tot pe Twitter, activistul de mediu Vimlendu Jha.

Capitala a oprit recent majoritatea lucrărilor de construcție și demolare cu praf și a făcut apel la locuitori să împartă călătoriile cu mașina și motocicleta, să lucreze de acasă atunci când este posibil și să reducă utilizarea cărbunelui și a lemnelor de foc.

articolul original.

Schimbările climatice afectează sateliții. Ce se întâmplă cu aceștia?

26 October 2022 at 09:00
image

Potrivit unui studiu recent, schimbările climatice afectează sateliții. Schimbările cauzate de dioxidul de carbon limitează capacitatea Pământului de a-și auto-curăța atmosfera superioară, astfel încât obiectele aflate pe orbita apropiată, inclusiv sateliții, își încetinesc deplasarea și rămân mai mult pe orbită.

Studiul a fost publicat în Geophysical Research Letters.

La prima vedere, aceasta ar putea părea o veste bună pentru producătorii de sateliți, care doresc ca instrumentele lor să rămână pe orbită cât mai mult timp posibil. Dar există o problemă: această incapacitate a atmosferei de a se autocurăța (care este rezultatul excesului de CO2, care consumă densitatea atmosferei superioare) înseamnă, de asemenea, că resturile spațiale poluante și periculoase rămân pe orbită mai mult timp.

Schimbările climatice afectează sateliții și deșeurile spațiale

„Deșeurile spațiale devin rapid o problemă tot mai mare pentru operatorii de sateliți din cauza riscului de coliziuni, iar deteriorarea densității atmosferei pe termen lung înrăutățește lucrurile”, a declarat Ingrid Cnossen, cercetător la British Antarctic Survey și autor al studiului.

Studiul a folosit modele de cercetare ale întregii atmosfere pentru a examina modul în care sfera sa superioară (o regiune care se întinde la altitudini între 90 și 500 de kilometri de suprafața Pământului) s-a schimbat în ultimii 50 de ani și pentru a prezice ce se va întâmpla în următorii 50 de ani, notează Futurism.

„Schimbările pe care le-am văzut dintre clima din atmosfera superioară în ultimii 50 de ani și previziunile noastre pentru următorii 50 sunt rezultatul emisiilor de dioxid de carbon”, a continuat Cnossen.

Gazele cu efect de seră răcesc atmosfera superioară

Cercetările lui Cnossen confirmă credința că, în ciuda reputației lor pentru încălzirea suprafeței Pământului, gazele cu efect de seră au de fapt un impact opus asupra atmosferei.

Iată modul în care : pe măsură ce acele particule de CO2 absorb căldura disponibilă acolo, atmosfera se micșorează și se răcește, într-un efect care, în cele din urmă, face ca orbita să fie mai lină și mai lungă pentru sateliți și pentru deșeurile de nave spațiale vechi.

Consecințele ar putea fi dramatice

Deși producătorii de sateliți ar putea fi fericiți să vadă că unele instrumente navighează confortabil mai mult timp decât se așteptau, toată lumea are de suferit dacă resturile spațiale scapă și mai mult de sub control. Noii sateliți vor avea dificultăți să lucreze în ceea ce ar putea deveni aproape un depozit de vechituri pe , iar oamenii, pe sol și în spațiu, s-ar putea confrunta cu consecințe care le pun viața în pericol.

„Sper că această muncă va ajuta la ghidarea acțiunilor adecvate pentru a controla spațiului și la asigurarea că atmosfera superioară rămâne o resursă utilizabilă în viitor”, a adăugat Cnossen.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Câți dintre români cred că, în ultimii zece ani, calitatea aerului s-a deteriorat?

26 October 2022 at 05:00
image

38% dintre respondenții români participanți la un Eurobarometru sunt de părere că în ultimii zece ani calitatea aerului s-a deteriorat.

Potrivit unui comunicat al CE, Eurobarometrul a fost realizat între 21 martie și 20 aprilie 2022. Aproximativ 26.509 respondenți din diferite grupuri sociale și demografice au fost intervievați în limba lor maternă, în numele Comisiei Europene.

Majoritatea românilor consideră că bolile respiratorii (85 % vs 89% media UE), astmul (84 % vs 88 % media UE) și bolile cardiovasculare sunt probleme grave în țara lor, cauzate de poluarea aerului (88 % vs 83 % media UE). Românii sunt, de asemenea, îngrijorați de problemele de mediu cauzate de poluarea aerului în corpurile de apă, cum ar fi acidifierea și eutrofizarea (71 % vs 83 % media UE) Acidifierea (creșterea gradului de aciditate a apei) și eutrofizarea (prezența unei cantități excesive de nutrienți în apă, ceea ce duce la proliferarea algelor care sufocă alte organisme) se numără printre principalele consecințe ale înrăutățirii calității apei.

38% dintre români cred că, în ultimii zece ani, calitatea aerului s-a deteriorat

„38% dintre respondenții români (47 % media UE) sunt de părere că în ultimii zece ani s-a deteriorat”, arată CE.

Conform Eurobarometrului, cetățenii nu dispun de informații cu privire la problemele legate de calitatea aerului în țara lor. Mulți români sunt în continuare prost informați cu privire la standardele UE existente în materie de calitate a aerului, întrucât doar o mică parte dintre respondenți (26 % vs 27 % media UE) au auzit de ele. Totuși, 55% dintre cei care cunosc standardele UE privind calitatea aerului afirmă că acestea ar trebui consolidate (vs 67% media europeană). Acest lucru este valabil în toate statele membre, cu excepția a cinci dintre ele.

50% dintre respondenții ar trebui abordată la nivel național, apoi la nivel internațional (39%), regional și local (31%) și, în cele din urmă, la nivelul UE (30%). 9% dintre respondenții români consideră, de asemenea, că acțiunile ar trebui întreprinse simultan la toate nivelurile.

Majoritatea europenilor consideră că instalațiile industriale mari, producătorii de energie pe bază de combustibili fosili, autoritățile publice și angajatorii nu depun suficiente eforturi pentru a promova calitatea aerului.

„Oamenii ne spun că doresc să respire aer curat”

Majoritatea consideră, de asemenea, că sectorul gospodăriilor depune suficiente eforturi în acest sens. Probabilitatea ca respondenții să fi luat unele măsuri pentru a reduce ei înșiși emisiile în acest an este mai mare decât era în 2019. Utilizarea mijloacelor de transport public, mersul cu bicicleta sau mersul pe jos sunt metodele la care recurg cel mai des europenii pentru a reduce emisiile nocive în aer.

„Oamenii ne spun că doresc să respire aer curat. Cei care trăiesc în orașe, cei care suferă de astm și cei care locuiesc în apropierea unor instalații industriale sunt cu toții îngrijorați și ne cer să luăm măsuri. Comisia va deschide calea în acest sens printr-o propunere ambițioasă de consolidare a standardelor UE privind calitatea aerului”, a declarat Virginijus Sinkevičius, comisarul pentru mediu, oceane și pescuit.

articolul original.

Cu războiul la granițele UE și cu o criză energetică tot mai apăsătoare, europenii sunt profund îngrijorați de poluarea aerului. Comisarul european pentru Mediu: ‘Oamenii ne spun că doresc să respire aer curat’

24 October 2022 at 11:46
image

Conform unui sondaj Eurobarometru special publicat luni de Comisia Europeană, europenii sunt îngrijoraţi de efectul poluării aerului asupra sănătăţii şi al mediului înconjurător.

Cercetarea arată că majoritatea europenilor consideră că industria, autorităţile publice şi angajatorii trebuie să depună mai multe eforturi pentru a îmbunătăţi calitatea aerului. Respondenţii privilegiază în mod clar o abordare internaţională sau europeană privind îmbunătăţirea calităţii aerului, iar marea majoritate a respondenţilor care cunosc standardele UE privind calitatea aerului afirmă că acestea ar trebui consolidate.

Oamenii ne spun că doresc să respire aer curat. Cei care trăiesc în oraşe, cei care suferă de astm şi cei care locuiesc în apropierea unor instalaţii industriale sunt cu toţii îngrijoraţi şi ne cer să luăm măsuri. Comisia va deschide calea în acest sens printr-o propunere ambiţioasă de consolidare a standardelor UE privind calitatea aerului”, a declarat comisarul pentru Mediu, Oceane şi Pescuit, Virginijus Sinkevicius.

Principalele constatări ale sondajului arată că există o îngrijorare în rândul europenilor cu privire la impactul poluării aerului asupra sănătăţii şi a mediului înconjurător.

Majoritatea europenilor consideră că bolile respiratorii (89%), astmul (88%) şi bolile cardiovasculare sunt probleme grave în ţările lor, cauzate de poluarea aerului. Europenii sunt, de asemenea, îngrijoraţi de problemele de mediu cauzate de poluarea aerului în corpurile de apă, cum ar fi acidifierea şi eutrofizarea (83% dintre respondenţi menţionând aceste două aspecte). Acidifierea (creşterea gradului de aciditate a apei) şi eutrofizarea (prezenţa unei cantităţi excesive de nutrienţi în apă, ceea ce duce la proliferarea algelor care sufocă alte organisme) se numără printre principalele consecinţe ale înrăutăţirii calităţii apei.

O altă constatare a sondajului este aceea că există percepţia potrivit căreia calitatea aerului s-a înrăutăţit. Aproape jumătate dintre respondenţi (47%) sunt de părere că în ultimii zece ani calitatea aerului s-a deteriorat. Totuşi, acest procent este cu 11 puncte mai mic decât în 2019.

De asemenea, conform Eurobarometrului, cetăţenii nu dispun de informaţii cu privire la problemele legate de calitatea aerului în ţara lor. Mulţi europeni sunt în continuare prost informaţi cu privire la standardele UE existente în materie de calitate a aerului, întrucât doar o mică parte dintre respondenţi (27%) au auzit de ele. Totuşi, marea majoritate a respondenţilor (67%) care cunosc standardele UE privind calitatea aerului afirmă că acestea ar trebui consolidate. Acest lucru este valabil în toate statele membre, cu excepţia a cinci dintre ele.

Marea majoritate a europenilor consideră că poluarea aerului ar trebui abordată la nivel internaţional (65%), apoi la nivel european şi naţional (ambele 42%) şi, în cele din urmă, la nivel regional sau local (32%). Un procentaj semnificativ de respondenţi consideră, de asemenea, că acţiunile ar trebui întreprinse simultan la toate nivelurile (19%).

În plus, majoritatea europenilor consideră că instalaţiile industriale mari, producătorii de energie pe bază de combustibili fosili, autorităţile publice şi angajatorii nu depun suficiente eforturi pentru a promova calitatea aerului. Majoritatea consideră, de asemenea, că sectorul gospodăriilor depune suficiente eforturi în acest sens. Probabilitatea ca respondenţii să fi luat unele măsuri pentru a reduce ei înşişi emisiile în acest an este mai mare decât era în 2019. Utilizarea mijloacelor de transport public, mersul cu bicicleta sau mersul pe jos sunt metodele la care recurg cel mai des europenii pentru a reduce emisiile nocive în aer.

Sondajul special Eurobarometru a fost realizat între 21 martie şi 20 aprilie 2022. Aproximativ 26.509 respondenţi din diferite grupuri sociale şi demografice au fost intervievaţi în limba lor maternă, în numele Comisiei Europene, informează agerpres.ro.

articolul original.

Mirosuri de nedescris în Capitală. Octavian Berceanu: „Pute nefiresc de tare a ouă stricate”

22 October 2022 at 16:06
image

Un site conectat la Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului raportează sâmbătă niveluri ridicate de poluare în mai multe zone din Capitală.

Fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, are și o explicație: „Se ard din nou cantități uriașe de deșeuri în Ilfov”.

„Senzația de aer înecăcios care ustură pe gât e generată de funinginea abundentă din aer. Nu e praful câmpurilor, e mizeria ridicată de arderile de deșeuri, cabluri, plastice, anvelope și resturi din dezmembrări auto”, a scris acesta pe Facebook.

Fostul şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu ridică din nou problema arderilor ilegale de deșeuri, într-o postare pe internet în care acuză lipsa de implicare a autorităților și „vortexul financiar din centrul Bucureștiului”.

„Pute de rupe aerul în sudul Bucureștiului. Pute nefiresc de tare a ouă stricate, plus ocazional și strident spre seară, a ceva chimic.Din experiență personală de comisar general al GNM va pot spune că mirosul de ouă stricate e mirosul care provine de pe gropile active de gunoi, acolo unde gazul de groapă în loc să fie captat și neutralizat prin ardere e lăsat liber în aer sau e simulată o neutralizare a gazului. Senzația de aer înecăcios care ustură pe gât e generată de funinginea abundentă din aer.

Nu e praful câmpurilor, e mizeria ridicată de arderile de deșeuri, cabluri, plastice, anvelope și resturi din dezmembrări auto. Oriunde ieși pe Centura București sau pe A1, A2, A3 ori alt drum național poți să vezi zeci de fumuri negre care au drept sursă arderi ilegale.

Culmea e faptul că acestea sunt infracțiuni, conform legii, pot fi sesizate la 112, sunt vizibile de oricine de la 3-5 km, dar nicio instituție nu pune probleme infractorilor”, a detaliat acesta pe internet.

„Bucureștiul după ora 19.00 este mult mai cald decât zona Ilfov. Căldura se ridică din betoanele calde și formează un vortex. Un fel de mică tornadă termică scoate vertical aerul cald din centrul orașului și trage că un aspirator aerul rece din jurul orașului. Dar tocmai acest aer mai rece absorbit spre centru e plin de poluarea și mirosul infracțiunilor de mediu.

Centrul Bucureștiului funcționează și ca un vortex financiar al crimei organizate. Tot în centrul Bucureștiului sunt atrași și banii murdari făcuți în capitala infracționalității de mediu și nu numai, Ilfov!”, a scris pe Facebook fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Aplicație pentru calitatea aerului, la dispoziția internauților

Totodată, la începutul acestei luni a fost lansată aplicația mobilă CalitateAer, singura din România care conține date în timp real despre calitatea aerului, monitorizat în acord cu cerințele Comisiei Europene.

Aceasta se poate instala pe smartphone, iar utilizatorii pot primi notificări cu privire la calitatea aerului în zonele selectate ca favorite.

„Toate stațiile care monitorizează calitatea aerului sunt legate la această aplicație și oferă real-time toate datele privitoare la calitatea aerului în orașul respectiv, în intersecția respectivă, dacă vrem.

În funcție de calitatea aerului apare acel smiley sau non-smiley roșu, care arată că e o poluare semnificativă în locația respectivă. Creștem rețeaua de monitorizare, suplimentăm numărul de stații, am cumpărat inclusiv laboratoare mobile”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Oficialul a precizat că, la acest moment, există 162 de stații de monitorizare, dintre care periodic unele intră în revizie.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Microbiologia oceanului, alterată timp de 80 de ani de o navă din Al Doilea Război Mondial

19 October 2022 at 13:00
image

Există un anumit romantism și mistică asociate cu epavele atunci când sunt văzute ca artefacte antice ascunse în întuneric. Acolo unde ne-am putea imagina comori nespuse încuiate în spatele carcasei lor ruginite, în realitate se găsesc doar combustibil vechi, bombe corodate și deșeuri toxice care modifică microbiologia oceanului.

Un nou studiu care analizează epava V-1302 John Mahn din Al Doilea Război Mondial, în partea belgiană a Mării Nordului, a descoperit că substanțele care se scurg din vechea epavă încă influențează și geochimia din jur la aproximativ 80 de ani de la scufundarea navei.

Având în vedere că există mii de epave similare numai în Marea Nordului, impactul cumulativ asupra vieții marine ar putea fi uriaș, mai ales când vine vorba de munițiile și materialele periculoase care sunt adesea depozitate pe navele militare.

Microbiologia oceanului este modificată de epave

„Am vrut să vedem dacă vechile epave din partea noastră de mare modelează în continuare comunitățile microbiene locale și dacă încă afectează sedimentele din jur. Această analiză microbiană este unică în cadrul proiectului”, spune ecologistul microbian Josefien Van Landuyt, de la Universitatea Gent, din Belgia.

V-1302 John Mahn a început ca trauler de pescuit german, înainte de a fi transformat într-o barcă de patrulare în timpul războiului. A fost scufundat aproape de coasta belgiană în 1942 de către British Royal Air Force, ca parte a operațiunii Channel Dash, arată Science Alert.

Cercetătorii au prelevat mostre din corpul de oțel și în douăsprezece puncte diferite apropiate de epavă și la distanțe tot mai mari de ea, pentru a vedea cât de departe s-ar putea răspândi orice posibilă contaminare.

Concentrația de poluanți toxici în jurul navei a variat în funcție de distanță: au existat dovezi de metale grele (cum ar fi nichelul și cuprul), arsen, compuși explozivi și hidrocarburi aromatice policiclice, sau HAP (substanțe chimice care se găsesc în mod natural în cărbune, țiței și benzină).

După cum era de așteptat, concentrațiile acestor poluanți au crescut odată cu apropierea de navă. Cele mai mari concentrații de metal au fost găsite în proba cea mai apropiată de al navei, de exemplu.

Ce se întâmplă cu navele scufundate?

Aceste concentrații influențează microbiologia oceanului din jur, au descoperit cercetătorii. Microbi precum Rhodobacteraceae și Chromatiaceae, cunoscuți că degradează HAP, au fost găsiți în probele care au avut cele mai mari concentrații de poluanți. Pe carenă au fost găsite bacterii reducătoare de sulfat, cel mai probabil corodând-o.

„Deși nu vedem aceste vechi epave și mulți dintre noi nu știu unde sunt, ele pot polua în continuare ecosistemul nostru marin”, spune Van Landuyt.

„De fapt, pe măsură ce devin mai vechi, navele ar putea crește riscul pentru mediu din cauza coroziunii, care deschide spații anterior închise. Ca atare, impactul lor asupra mediului este încă în evoluție”, explică cercetătorul.

Au rămas de explorat numeroase alte nave

Oamenii de știință sugerează că mai sunt multe lucruri de descoperit în ceea ce privește influența epavelor asupra ecosistemelor subacvatice, încă un exemplu al modului în care activitatea umană schimbă lumea naturală din jurul nostru.

Lucrările continuă să ne arate ce ne pot învăța epavele despre trecut și cum acestea afectează oceanele în prezent, iar echipa din spatele studiului actual este dornică să folosească aceleași tehnici pe alte epave din zonă.

„Publicul larg este destul de interesat de epave din cauza valorii lor istorice, dar potențialul impact asupra mediului al acestor epave este adesea trecut cu vederea”, spune Van Landuyt.

„Am investigat doar o navă, la o singură adâncime, într-o singură locație. Pentru a obține o imagine de ansamblu asupra impactului total al epavelor asupra Mării Nordului, ar trebui prelevat un număr mare de epave din diferite locații”, adaugă el.

Cercetarea a fost publicată în Frontiers in Marine Science.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Ce amendă a luat omul care a poluat un râu din Bistriţa de l-a făcut roşu (Video)

17 October 2022 at 15:39
By: -
image

Un individ este responsabil pentru poluarea râului Sălăuţa din Bistriţa-Năsăud. Persoana în cauză a deversat o substanţă necunoscută, în aşa fel încât apele au devenit roşii, iar pentru asta a primit o amendă de 6.000 de lei.

Comisarii de mediu din Bistriţa-Năsăud au identificat persoana responsabilă, dar analizele efectuate pe probele prelevate din apă nu au putut determina substanţa care a colorat în roşu apele râului. 

”Nimic nu s-a evidenţiat, nu am putut găsi substanţa. Am găsit, în schimb, persoana. Am aplicat 6.000 de lei sancţiune conform legii 195 pentru deversare de ape uzate”, a declarat pentru News.ro comisarul şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Graţian Morariu. 

A spălat nişte containere

Potrivit acestuia, persoana respectivă, care locuieşte în zonă, a adus mai multe recipiente din plastic de o mie de litri care aveau o substanţă necunoscută în ele şi a mers la râu să le cureţe. Comisarii de mediu au găsit în spatele casei persoanei şase astfel de containere şi un al şaptelea care nu fusese încă spălat.

Autorităţile au mai descoperit, în gospodăria localnicului, urme din substanţa care a produs poluarea, urme pe care bărbatul a încercat să le şteargă acoperindu-le cu nisip. În plus, el a încercat să mute containerul încă murdar din gospodăria sa la sediul unui ocol silvic, aflat în construcţie.

Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud a început controalele, după ce în spaţiul public au fost postate imagini care arată că apele râului Sălăuţa, afluent al Someşului Mare, au culoarea roşie.

Sălăuța roșie 2

Publicată de
Timp Online
pe Joi, 13 octombrie 2022
articolul original.
❌