ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 September 2022Ultimele Stiri

Amenzi și permise reținute la sfârșit de săptămână la Gherla și în comunele învecinate

26 September 2022 at 18:36
image

Polițiștii rutieri din Gherla au continuat la sfârșit de săptămână weekend activitățile pentru impunerea respectării legislației rutiere de către participanții la trafic, în scopul prevenirii producerii unor evenimente rutiere și depistării acelor conducători auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope.

Activitățile de control și abaterile constatate au condus la reținerea a șase permise de conducere. Patru dintre șoferii rămași pietoni se aflau și sub influența alcoolului.

În total au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale.

În aceeași perioadă s-a acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și în comunele învecinate cu Gherla. Aici au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, a fost reținut certificat de înmatriculare și un permis de conducere, în cazul unui conducător auto care avea o alcoolemie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat

Cele mai multe scanțiuni au fost aplicate pentru încălăcri ale regulilor de circulație.

foto: arhiva

articolul original.

Chef cu muzică la maxim la Sâmboleni, în Cămărașu, polițist atacat, s-au tras focuri de armă

26 September 2022 at 18:20
image

Un chef cu muzică dată tare s-a încheiat prost. Un polițist a fost agresat, iar un tânăr a fost reținut.

În seara zilei de sâmbătă, 24 septembrie, în jurul orei 19.40 polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost solicitați prin apel 112 pentru a interveni la un eveniment în localitatea Sâmboleni, comuna Cămărașu, unde era afectată ordinea și liniștea publică.

Echipajul de polițiști a constatat că la imobilul unde se reclama evenimentul, o persoană de sex masculin, în vârstă de 31 de ani, ar fi ascultat muzică la un nivel ridicat, fiind astfel tulburată ordinea și liniștea publică.

Acesta a refuzat să se legitimeze și a devenit agresiv verbal, polițiștii procedând la încătușarea lui, moment în care o altă persoană de sex bărbătesc s-a apropiat de agenții de poliție, lovindu-l cu pumnul în zona feței pe unul dintre ei, ulterior fugind de la fața locului.

Întrucât în zonă s-au adunat mai multe persoane care se manifestau agresiv față de polițiști, starea conflictuală degenerând, aceștia au fost nevoiți să execute trei focuri de avertisment cu arma din dotare, în plan vertical, pentru restabilirea ordinii publice.

De asemenea, la fața locului au fost dirijați de urgență polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și o grupă operativă de jandarmi, care au intervenit pentru restabilirea ordinii publice.

Bărbatul care a agresat fizic polițistul a fost identificat și depistat, fiind vorba despre un tânăr de 24 de ani, din comuna Cămărașu, pe numele căruia procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore.

Cel în cauză este cercetat în continuare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

foto: arhiva

articolul original.

Procuroarea Alexandra Tomescu: „În București, copiii nu au nevoie de părinți pentru a sesiza un abuz”. Profilul agresorului: Cine abuzează sexual un minor? | AUDIO

26 September 2022 at 18:14
image

Procuroarea Alexandra Tomescu și Mihaela Chiper, de la Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, au fost invitatele Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. În acest moment, în statisticile Ministerului Public sunt aproximativ 13.000 de dosare care privesc infracțiuni sexuale. „Violurile, spre exemplu, nu sunt defalcate pe minori și majori”, a spus Mihaela Chiper. „Din experiența și analizele pe care le-am mai făcut, corelat cu ce se întâmplă în medicina legală și la Parchetul Capitalei, peste 65% dintre sesizările de viol se referă la copii în România”, a mai explicat Mihaela Chiper. În medie, este vorba despre 85% clasări – mai puțin de două dosare trimise în judecată, mai puțin de 2 copii crezuți din 100. Lucrul acesta s-a schimbat după 2-3 ani de utilizare a camerei speciale de audieri pe care Parchetul Capitalei o are din 2016.

Profilul agresorului: Cine abuzează sexual un minor?

„Ar fi bine să putem face un profil al agresorului. Eu o să vă vorbesc în special din dosarele mele, ce am observat că ar fi foarte des întâlnit. din start vă spun că nu se poate face un astfel de profil, ceea ce vă pot spune este că într-adevăr sexul masculin predomină ca autor în astfel de infracțiuni, dar asta nu înseamnă că persoanele de sex feminin nu sunt eventual participanți sau poate coautori sau complici. Pe de altă parte, ca vârstă sunt începând cu preadolescenți – ca autori ma refer – care nu răspund penal, poate au 12-13 ani, și încheiem cu vârsta a treia – nu poți spune că ești pedofil un an, doi sau o zi sau două”, a explicat procuroarea Alexandra Tomescu.

Adriana Nedelea: Cei mai mulți sunt apropiați ai familiei?

Procuror Alexandra Tomescu: „Ceea ce conteză este că cei mai mulți agresori sexuali sunt apropiați ai familiei, fac parte din cercul familiei. Ori sunt din familie, ori din cercul apropiat al familiei. De regulă, încearcă să câștige încrederea pesoanei vătămate. De multe ori se dezvoltă relații între ei și, astfel, infracțiunea fie capătă o formă continuată, fie devine un concurs: dacă se distanțează în timp actele de agresiune. Ideea este că noi ne-am obișnuit să credem sau să vedem un autor a violului ca fiind un om rău, violent, dar nu se întâmplă așa de regulă. Ei au un comportament foarte frumos cu victima”.

Adriana Nedelea: Ademenitor chiar.

Procuror Alexandra Tomescu: „Sunt blânzi, înțelegători, uneori ocupă rolul unui părinte. Deci ei, practic, se arată interesați de victimă, de cele mai multe ori. De aceea unele dintre victime cumva le caută și circumstanțe atenuante. Uneori chiar au încercat să mă mintă în apărarea autorilor decât să fabuleze întâmplări”.

Mihaela Chiper: „Voiam să consolidez cumva concluzia pe care Alexandra a avut-o: la nivel internațional, toate statisticile pe care noi le urmărim arată că sunt mai mulți copii care min în privința inexistenței abuzului decât cei care mint cu privire la existența unui abuz. Sunt mult mai mulți copii care protejează pe agresori în astfel de circumstanțe decât cei care ar putea fabula cu privire la existența unui astfel de abuz. Și aici este lupta majoră pe care trebuie s-o ducem cu miturile și cu motto-ul nostru în care acceptăm că există violență sexuală împotriva copiilor și reacționăm.

Reacționăm destul de prost în acest moment pentru că intrăm în panică, pentru că nu știm cui să adresăm această problemă – ea trebuie adresată procurorilor – orice suspiciune de abuz sexual trebuie să facă obiectul unui dosar penal. Și în al doilea rând, lucrul important este să nu considerăm – așa cum vedem în reportajele de la televizor despre un criminal în serie <<a fost un băiat foarte de treabă>>, în cazul pedofililor, agresorilor sexuali, celași comportament este real pentru că este un om în neregulă, un psihopat. Este o persoană care va mima un comportament normal și va mima o conduită firească în comunitate. Dincolo de ușă, dincolo de ferestrele casei lui este stăpân absolut”.

Adriana Nedelea: Și pe care o vom încuraja să facă ce a mai făcut pentru că noi clasăm dosare pe bandă rulantă. Din moment ce văd oamenii că nu se întâmplă nimic și că nu-i vânează nimeni, de ce s-ar opri?

Procuror Alexandra Tomescu: „Da, ei asta gândesc, cel mai probabil, pentru că așa cum spuneam nu cred că poți să fii pedofil doar două zile. Deci, de fiecare dată când ți se va ivi ocazia, o vei face din nou. De aceea este foarte important să fim sesizați din timp pentru că și acest lucru poate să ducă la încurajarea acțiunilor lor. Este evident că atât timp cât observă că timp de 2-3 ani nu s-a întâmplat nimic, nu au fost reclamați, nu au fost chemați nici la parchet, nici la poliție, este clar că ei nu vor fi descoperiți niciodată și v-am spus că există și această preconcepție că nu există dovezi. Se pot face probe și v-am explicat că tocmai această audiere este piesa centrală și dacă este făcută așa cum trebuie, poate să aducă…”.

Mihaela Chiper: „Condamnări ca la omor”.

De ce nu-și cred unii părinți copiii?

„De cele mai multe ori, abuzurile sunt sesizate chiar de către cei de la DGASPC pentru că în cadrul ședințelor de consiliere copiii, după ce prind puțină încredere în psihologul cu care discută, reclamă abuzuri care s-au petrecut poate și acum un an, doi, zece. Se poate întâmpla și lucrul acesta”, a spus procuroarea Alexandra Tomescu.

Întrebată de ce nu-și cred părinții copiii, Alexandra Tomescu a explicat că: „Pentru că, probabil, așa am fost învățați cu gândirea aceasta că copiii mint tot timpul și… pe de altă, poate că este și un mijloc de a se autoapăra. Le este și teamă să afle că ceva s-a putut întâmpla pentru că evident că noi suntem principalii protectori ai copiilor noștri. Atunci când se întâmplă lucrul acesta cumva te simți și vinovat. Mai ales că de regulă se întâmplă în cercul apropiat al familiei sau în familia nucleară, deci se poate întâmpla să afli așa ceva și parcă nu vrei să crezi, probabil”.

Ce trebuie schimbat?

„Cele două premise ale unui dosar bine instrumentat sunt, în primul rând, sălile de audiere și apoi oameni specializați ca să poată să facă o audiere de calitate. Asta ar fi cel mai important lucru, asta trebuie schimbat. Ca să te specializezi, de lucrurile acestea două ai foarte mare nevoie. Să cunoști acest protocol foarte bine și să ai o sală de audiere pentru că, dacă ați observat cum decurge o audiere clasică – vii la poliție sau vii la parchet și tu vorbești și după ce ai vorbit de tehnoredactează sau se redactează declarația ta. Și atunci este posibil să scapi foarte multe detalii, să reformulezi lucrurile, să se producă o fractură între ceea ce tu ai spus sau au intenționat să spui și ceea ce se consemnează și de aceea sălile acestea au o mare importanță”, a spus Alexandra Tomescu.

Procuror Alexandra Tomescu: „Copiii nu au nevoie de părinți pentru a sesiza un abuz, cel puțin în București”

Procuror Alexandra Tomescu: „Nu are nevoie de părinți ca să sesizeze așa ceva. Eu vorbesc despre București – nu pot să știu ce se întâmplă la un post de poliție de la țară. Eu mă refer la noi. Adică au fost cazuri și au povestit despre abuz. În cazul acesta fi

e se chema celălalt părinte, dacă nu este și el parte a abuzului, fie este chemat un reprezentant de la DGASPC, deci se poate”.

Ascultați emisiunea integrală aici:

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/26septembrie-Piata-Victoriei-Alexandra-Tomescu-si-Mihaela-Chiper-cu-Adriana-Nedelea-la-Europa-FM.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Mihaela Chiper

Citește și: Asociația Elevilor din Constanța îl acuză pe inspectorul general școlar că mușamalizează abuzul sexual în școli și îi cere demisia | AUDIO

articolul original.

Femeie grav rănită de niște bile metalice. Polițiștii au demarat o anchetă

26 September 2022 at 13:10

Polițiștii mureșeni au deschis o anchetă după ce o femeie a fost rănită sâmbătă cu niște bile metalice, relatează Agenția de presă Rador. Potrivit anchetatorilor, femeia se afla ieri pe o stradă din Târgu Mureș și a fost rănită cu niște bile metalice, propulsate dintr-un dispozitiv neidentificat până în prezent.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bilele metalice în cauză au destinație industrială și nu fac parte din categoria munițiilor letale sau neletale.

De asemenea, la fața locului, s-a deplasat și o ambulanță, care i-a acordat femeii îngrijiri medicale, aceasta refuzând să fie transportată la spital, pentru efectuarea de investigații suplimentare.

În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul și luarea măsurilor legale în consecință.

Citește și: Lupta afaceristului Cristian Duca cu mafia executorilor judecătorești

Sursa: g4media.ro

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Polițiștii olteni au dat amenzi de peste 110.000 de lei, în doar 48 de ore

25 September 2022 at 12:36
image

Polițiștii olteni au dat amenzi de peste 110.000 de lei, doar în acest final de săptămână. „În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică,  prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 426 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 113.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 19 permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat și 7 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice“, a transmis IPJ Olt.

La volanul unei mașini neînmatriculate, fără permis de conducere

În această perioadă, la data de 24 septembrie, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Merilor, din comuna Iancu Jianu, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul era neînmatriculat.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

A condus beat

De asemenea, în noaptea de 24/25 septembrie, în jurul orei 03:00, polițiștii Poliției Orașului Corabia au depistat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Vădăstrița, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

articolul original.

Vitezoman premiat de polițiști. Un șofer a rămas fără permis și a primit o amendă usturătoare

25 September 2022 at 08:18

Un tânăr a fost amendat de poliţişti şi i-a fost supendat permisul de conducere pentru patru luni, după ce a fost depistat conducând maşina cu viteza de 120 km/oră în centrul municipiului Arad, depăşind limita admisă pe acel tronson, cu 78 km/oră.

Tânărul, în vârstă de 19 ani, se afla la volanul unei maşii, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.20, pe Bulevardul Revoluţiei din municipiul Arad

Aparatul radar a înregistrat o viteză de 128 km./h., cu 78 mai mult decât limita maxima admisă pe acest tronson de drum.

Şoferul a fost amendat cu 1.305 lei, totodată fiindu-i suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 120 de zile, scrie news.ro.

Citește și: Proiectul de lege propus de PNL care vine în sprijinul pensionarilor

articolul original.

Motivul halucinant pentru care cei doi bătrâni din Capitală și-au pus capăt zilelor. Un bilet de adio descoperit în buzunarul bărbatului le-a dat fiori anchetatorilor

24 September 2022 at 14:40
image

O tragedie a avut loc vineri pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei. Doi soți, în vârstă de 89 de ani, au decis să-și încheie socotelile cu viața  într-un mod cumplit.

Bătrânii s-au aruncat împreună de la etajul al șaptelea al blocului în care locuiau, ținându-se de mână. Ulterior, anchetatorii au descoperit că bărbatul lăsase un bilet de adio, în care explica de ce a recurs la gestul extrem.

Motivul dureros pentru care bătrânii și-au pus capăt zilelor

Gestul soților de 89 de ani i-a șocat pe vecini. Trupurile neînsuflețite ale celor doi au fost găsite de către un trecător, pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, care a alertat de urgență autoritățile și echipajele de salvare. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic când au ajuns la fața locului. Impactul le-a fost fatal bărbatului și soției lui.

Anchetatorii au descoperit ulterior în buzunarul bătrânului și un bilet de adio adresat fiului său din prima căsătorie, care locuia în Belgia. Din primele ipoteze reiese că cei doi nu ar fi dorit să fie o povară pentru acesta.

Bărbatul decedat a fost secretar de stat

În urma tragediei, polițiștii au aflat și că bătrânul de 89 de ani era fost secretar de stat. Bărbatul a lucrat în cadrul Ministerului Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului, în perioada 17 decembrie 1992 – 11 decembrie 1996.

El și soția lui se confruntau cu probleme serioase de sănătate. De altfel, cei doi erau îngrijiți de o femeie, care nu se afla în apartament în momentul în care au decis să recurgă la gestul extrem.

articolul original.

Patru culturi de canabis, descoperite în județele Dolj și Caraș-Severin. Doi suspecți, arestați preventiv

24 September 2022 at 11:00
image

Polițiștii și procurorii au găsit aproximativ un kg de droguri în comuna Bârca, județul Dolj, și în municipiul Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin, în urma unor percheziții domiciliare, potrivit Agerpres. Potrivit unor comunicate, la o percheziție domiciliară, în comuna Bârca, județul Dolj, au fost identificate resturi dintr-o cultură out-door de canabis și 10 doze de canabis.

De asemenea, la alte două percheziții în municipiul Oțelu Roșu, au fost identificate trei culturi de canabis, mai exact 72 de plante și fragmente de plante în diferite stadii de vegetație.

Au fost găsite aproximativ 800 de grame canabis, instalația pentru creșterea culturilor, 4.500 de lei și sisteme informatice.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că sunt implicate în următoarele activități infracționale. În urma audierilor, procurorii au luat măsura reținerii faţă de 2 inculpaţi.

Cei doi suspecți, un bărbat de 45 de ani și o femeie de 41 de ani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

articolul original.

Prodanca și Reghe s-au luat la bătaie. Aseară, cei doi au ajuns la poliție cu semne vizibile

24 September 2022 at 07:46

Scandalul divorțului dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf continua cu un nou episod. Aseară, după ce s-au încăierat, cei doi au ajuns la secția de poliție acuzându-se reciproc de violență.

Antrenorul clubului Neftachi Baki din Azerbaidjan susține că a fost agresat de fosta sa soție (s-a ales cu un ochi umflat), de asemenea, impresara spune că ar fi fost bruscată, chiar lovită de Laurențiu Reghecampf.

Recent, decizia instanței în privința pensiei alimentare pe care urmează să o plătească Laurențiu Reghecamf pentru fiul său și al impresarei a scandalizat-o pe Anamaria redevenită Prodan. ”A venit astăzi după atâtea luni de zile să își vadă copilul. L-a amenințat că îl ia cu forța, ne-a făcut în toate felurile. Dacă se întâmpla lucrul ăsta când am făcut prima plângere, că ne temem pentru viața noastră, nu ajungeam să vină Laurențiu Reghecampf duhnind a alcool, abia se ține pe picioare. Pe mine nu mă bate nimeni, nu poate nimeni să mă bată, nici măcar Reghecampf”, le-a spus Anamaria Prodan jurnaliștilor la ieșirea din secția de poliție.

reghecamf-divort

Prodanca și Reghe s-au luat la bătaie

Agenții de la Poliția Snagov au deschis trei dosare, unul pe numele Anamariei Prodan, iar două pe numele lui Laurențiu Prodan, care l-ar fi lovit și pe șoferul fostei soții.

”La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 19:36, la sediu Poliției Stațiunii Snagov s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 47, iar în jurul orei 19:38, s-a prezentat la aceeași subunitate de poliție o femeie, în vârstă de 49 de ani, aceasta în prealabil apelând și numărul de urgență 112, iar fiecare în parte, sesizând la sediul poliției faptul că, a fost agresat fizic, prin loviri, de către celălalt. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a acordat îngrijiri medicale atât bărbatului cât și femeii respective. În cadrul activităților specifice polițiștii din cadrul Politiei Statiunii Snagov au aplicat două formulare de evaluare a riscului, în urma cărora au fost emise două Ordine de Protecție Provizorii. În cauză au fost deschise două dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie raportat la lovire sau alte violențe”, se arată într-un comunicat al poliției care face verificări în acest caz.

articolul original.

Tânăr de 24 de ani, împușcat în plină stradă

24 September 2022 at 06:45
Foto arhivă

Un bărbat a fost împușcat cu o armă de foc pe o stradă din Baia Mare și a ajuns în stare gravă la spital. Potrivit Digi24, agresorul s-ar fi răzbunat pe tânăr din gelozie.

„Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată prin apel la SNUAU 112 de către un bărbat, de 24 de ani, din Târgu Lăpuş, cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe strada Luminişului din municipiu, a fost împuşcat cu o armă de foc. Victima a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 30 de ani, din localitatea Şurdeşti, se află în custodia poliţiei, pentru audieri”, a informat sâmbătă dimineaţă purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma.

Agresorul s-ar fi întors vineri seara din Anglia pentru că ar fi aflat că iubita îl înșală. Incidentul s-ar fi produs după o urmărire în trafic, pe fondul geloziei. Potrivit reprezentantului IPJ, în cauză, o echipă complexă, sub conducerea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi luarea măsurilor legale care se impun.

articolul original.

Doi bătrâni, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau

24 September 2022 at 06:27

Doi bătrâni de 89 de ani, soț și soție, s-au aruncat de la etajul 7 al blocului în care locuiau, în București.

Potrivit G4Media.ro, cei doi au sărit de la fereastra ghenei de gunoi aflată pe palier. Din afirmațiile unui prieten de familie a rezultat faptul că cei doi sufereau de mai multe afecțiuni medicale. Ușa apartamentului în care locuiau bătrânii este încuiată.

„În data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 12:10, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 6 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, despre faptul că un bărbat și o femeie, s-ar fi precipitat de la etajul 7 al unui bloc, situat în Sectorul 2”, au transmis reprezentanții instituției, potrivit sursei citate.

La fața locului s-au deplasat echipaje de prim ajutor, precum și polițiști din cadrul secției.

În pofida eforturilor personalului medical, a fost declarat decesul celor două persoane, ambele în vârstă de 89 de ani. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la INML în vederea efectuării necropsiei.

articolul original.

Aproape 2.000 de fani Liverpool vor da în judecată UEFA pentru eșecul din Liga Campionilor

23 September 2022 at 20:53

O anchetă a Senatului francez privind scenele haotice de la finala Ligii Campionilor, desfășurată în luna mai la Paris, a concluzionat miercuri că problemele au fost cauzate de o „serie de disfuncționalități” în cadrul organizației, și nu de suporterii echipei Liverpool, așa cum susține guvernul, anunță AFP.

Peste 1.700 de suporteri ai echipei Liverpool, care susțin că au fost răniți sau au suferit traume psihologice în urma haosului provocat de mulțime la finala Ligii Campionilor din acest an de la Paris, vor da în judecată UEFA, au anunțat vineri avocații acestora.

Foto: Hepta.ro / DPA Images / Peter Byrne

Organismul de conducere al fotbalului european, UEFA, se confruntă cu o acțiune colectivă în instanță în urma meciului dintre Liverpool și Real Madrid, desfășurat la Paris pe 28 mai.

UEFA a întârziat startul meciului cu 35 de minute, invocând „probleme de securitate”, fanii fiind supuși la îmbrânceli și gaze lacrimogene.

O anchetă a Senatului francez a contrazis afirmațiile inițiale ale UEFA și ale guvernului francez, potrivit cărora fanii lui Liverpool au fost principalii responsabili pentru aceste probleme, deoarece nu aveau bilete corespunzătoare.

Avocații au declarat că intenționează să dea în judecată UEFA pentru încălcarea contractului de vânzare a biletelor și neglijență

În schimb, ancheta a citat un „șir de disfuncționalități”, inclusiv o lipsă de pregătire din partea autorităților și a UEFA, precum și măsuri de securitate prost executate.

Firma de avocatură Bingham’s din Liverpool a declarat că clienții au vorbit despre „scene terifiante” pe Stade de France.

Bingham’s s-a alăturat companiei globale de avocatură Pogust Goodhead într-un proces în numele a 1.450 de clienți care invocă neglijența, iar Leigh Day, o altă firmă de avocatură, a intentat, de asemenea, o acțiune de grup în numele a încă 400 de fani.

Avocații au declarat că intenționează să dea în judecată UEFA pentru încălcarea contractului de vânzare a biletelor și neglijență în ceea ce privește datoria de diligență pe care o aveau față de suporteri, care au fost afectați atât fizic, cât și psihic.

Gerard Long de la Binghams a declarat pentru BBC: „Ca fan de o viață al lui Liverpool, am fost absolut îngrozit când am auzit cum s-au desfășurat evenimentele la ceea ce ar fi trebuit să fie punctul culminant al sezonului de fotbal.

Nu numai colegii mei fani, ci și prietenii, familia și clienții mei care au fost prezenți în acea zi au vorbit despre scenele terifiante care s-au petrecut pe Stade de France înainte și chiar după meci”.

Liverpool a adunat 8.500 de mărturii de la fani, precum și fotografii și videoclipuri, pentru a le trimite la o analiză independentă comandată de UEFA.

Membrii comisiei sunt acum pregătiți să se deplaseze la Merseyside, iar directorul executiv al lui Liverpool, Billy Hogan, a declarat: „Este extrem de important ca lecțiile să poată fi învățate și să nu se repete ceea ce s-a întâmplat la Paris.”

articolul original.

Anamaria Prodan, primele declarații după audieri: „Legea nu îşi face treaba. Ne temem pentru viaţa noastră”

23 September 2022 at 20:35
image

Anamaria Prodan a făcut primele declarații după scandalul cu fostul soț, Laurenţiu Reghecampf, iscat la locuinţa din Snagov şi finalizat la sediul poliţiei cu emitere de ordine de protecţie şi două dosare penale pentru violenţa domestică.

Impresara a recunoscut că l-a lovit pe fostul soț

Totul ar fi început de la faptul că fostul soț al impresarei a venit la locuinţa lor comună din Snagov, acolo unde locuiește acum Anamaria Prodan, pentru a-l vedea pe fiul lor minor.

Impresara ar fi refuzat vizita, moment în care antrenorul ar fi vrut să intre cu forţa în casă. De aici până la violență domestică a mai fost doar un pas.

După scandal cei doi au mers la poliţie şi au depus plângeri penale pentru violență domestică.
Impresara a recunoscut că l-a lovit pe fostul soț, dar doar pentru a se apăra pentru că acesta a venit cu amenințări duhnind a alcool.

Mai mult, Ana Maria Prodan a lansat acuzații şi la adresa poliţiei pe care o acuză că nu-şi face treaba şi nu îi ia probe fostului soț pentru a-i determina alcoolemia.

Anamaria Prodan spune că i-a fost frică pentru viața ei

„Dacă este o persoană publică este apărată de unii sau de alţii, pentru că legea nu îşi face cum ar trebui treaba.

Că dacă se întâmpla lucrul ăsta când am făcut prima plângere, că ne temem pentru viaţa noastră nu ajungeam să vină Laurenţiu Reghecampf duhnind a alcool, abia se ţine pe picioare.

Poliţia nu vrea să ia probe de sânge. Toată lumea se uită, zâmbește că noi locuim în Snagov şi suntem celebrități.

Același poliţist care acum câteva luni mi-a luat mie declaraţie când la fel a venit peste noi în casă, când la fel a venit în stare de ebrietate cum este şi acum, o să-l vedeţi cum arată.

Nu se poate să stăm să vină să ne omoare în casă şi să vină poliţia să îşi dea seama pe urmă că au greșit că nu a luat prima dată măsuri. Ne-a înjurat, ne-a ameninţat că ne omoară „, a spus Anamaria Prodan după audieri.

articolul original.

Primele imagini cu Reghe și Ana la ieșirea din secția de Poliție. Antrenorul român este vânăt rău la față!

23 September 2022 at 20:50

CANCAN.RO vă prezintă primele imagini cu Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan, la ieșirea din secția de Poliție Snagov, după audierile care au avut loc, vineri seara, în urma conflictului dintre cei doi. După cum se observă foarte clar, antrenorul este vânăt la față, în timp ce fosta lui soție arată ca și când ar fi plâns serios.

Vineri seara, în jurul orei 23.20, protagoniștii conflictului care a pus pe jar lumea sportului și nu numai au părăsit Secția de Poliție a Stațiunii Snagov, unde au fost audiați aproape patru ore. (VEZI AICI DE LA CE AR FI PORNIT TOTUL)

Așa arată Laurențiu Reghecampf, după ce a ieșit de la audieri (Foto: CANCAN.RO)
Așa arată Laurențiu Reghecampf, după ce a ieșit de la audieri (Foto: CANCAN.RO)

Potrivit polițiștilor, vineri, în jurul orei 19.30, antrenorul Laurențiu Reghecampf a venit la sediul Poliției Stațiunii Snagov pentru a reclama că a fost agresat de fosta soție. La rândul ei, impresara s-a prezentat, câteva minute mai târziu, la aceeași subunitate de poliție, cu aceeași reclamație.

Practic, foștii soți s-au acuzat reciproc de loviri, iar, în plus, înainte de a veni la Poliție, impresara a sunat și la 112.

Fosta soție a lui Laurențiu Reghecampf, la ieșirea din secția de poliție (Foto: CANCAN.RO)
Fosta soție a lui Laurențiu Reghecampf, la ieșirea din secția de poliție (Foto: CANCAN.RO)

La fața locului a sosit un echipaj medical, care a acordat îngrijiri medicale atât antrenorului, cât și fostei sale soții, mai spun reprezentanții Poliției.

Două ordine de protecție și trei dosare penale

Oamenii legii au aplicat două formulare de evaluare a riscului, în urma cărora au fost emise două Ordine de Protecție Provizorii. În cauză au fost deschise două dosare penale, pentru lovire sau alte violențe.

În același timp, la sediul Poliției Stațiunii Snagov, un alt bărbat, în vârstă de 47 de ani, a sesizat că a fost agresat de către primul bărbat menționat, în acest sens fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Reghe a depus plângere penală împotriva fostei pentru violență domestică! Antrenorul a încercat să-și vadă fiul, dar s-a “lovit” de o criză de nervi

23 September 2022 at 17:52

„Bomba” serii! Antrenorul Laurențiu Reghecampf a ajuns la secția de Poliție din Snagov, unde a reclamat-o pe fosta soție, Anamaria Prodan. Tehnicianul susține că a fost pălmuit de impresară pentru că a vrut să își vadă fiul! La rândul ei, agenta de fotbaliști a venit la secție și a deplus plângere susținând că a fost împinsă de Reghe! CANCAN.RO are toate detaliile!

Laurențiu Reghecampf nu are liniște nici după ce a divorțat și și-a refăcut viața cu o altă femeie! CANCAN.RO a aflat că antrenorul a vrut să își vadă fiul, pe Bebeto, dar fosta soție s-ar fi împotrivit.

Reghecampf s-a prezentat la secție, unde a sesizat Poliția cu privire la faptul că fosta soție l-ar fi pălmuit.

La nici 10 minute, s-a prezentat și fosta soție, care a reclamat faptul că Laurențiu Reghecampf ar fi îmbrâncit-o.

Laurențiu Reghecampf, Corina Caciuc și fiul lor

Au depus plângeri penale!

Ambii au depus plângeri penale, iar acuzația, în ambele situații, este de violență domestică. Poliția analizează acum posibilitatea de a emite ordine de protecție.

Surse autorizate au dezvăluit că Laurențiu Reghecampf a prezentat urme vizibile de violență la nivelul feței, pe când Anamaria Prodan nu a prezentat nicio urmă de violență.

Reghe și Ana s-au despărțit după 15 ani!

Cei doi oameni de fotbal s-au despărțit anul trecut după o relație care a durat aproximativ 15 ani. Antrenorul lui Neftchi Baku și-a refăcut rapid viața și este implicat în acest moment într-o relație cu Corina Caciuc, femeia care i-a dăruit deja un copil.

Vara lui 2022 a fost extrem de grea pentru Laurențiu Reghecampf și fosta sa parteneră. Cei doi se află, în prezent, în proces de divorț. Relația dintre cei doi s-a scindat anul trecut, iar, la scurt timp, s-a aflat că tehnicianul va deveni, din nou, tătic.

În prezent, antrenorul se află într-o relație cu o tânără în vârstă de 30 de ani pe nume Corina Caciuc. În luna mai a acestui an, tânăra a adus pe lume un băiețel perfect sănătos. Cuplul l-a numit Liam.

Laurențiu Reghecampf, Corina Caciuc și băiețelul lor, Liam (Foto: CANCAN.RO)

Potrivit unei decizii finale, Laurențiu Reghecampf va trebui să plătească o pensie alimentară de 2.000 de euro. În primă fază, Judecătoria Buftea stabilise o treime din salariul tehnicianului, însă, s-a ajuns, apoi, la suma respectivă. Antrenorul echipei Neftchi Baku ar primi, în prezent, un salariu de 40.000 de euro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Activități de prevenire cu poliția la liceul Ana Ipătescu

23 September 2022 at 11:48
image

În vederea creșterii gradului de siguranță elevilor și personalului didactic, precum și în scopul prevenirii delicvenței juvenile, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au derulat activități informativ-preventive în cadrul a două licee din județul Cluj.

La data de 22 septembrie, polițiștii s-au întâlnit cu elevii mai multor clase din Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din municipiul Gherla și Liceul Teoretic Elf din municipiul Cluj-Napoca.

În acest sens au fost abordate teme referitoare la violența în mediul școlar, regimul răspunderii penale a minorului, consecințele actelor de bullying și cyberbullying, precum și subiecte legate de securitatea în mediul online.

Elevii au manifestat interes față de subiectele prezentate, iar în paralel au adus în discuție posibile situații în care, aflându-se pe stradă ar putea fi abordați de persoane necunoscute sub diverse pretexte, stabilindu-se astfel moduri de gestionare și sesizare a acestor incidente.

La activități au fost prezenți 270 de elevi și 12 cadre didactice.

articolul original.

Licitație cu dedicație? Poliția Română cumpără 600 de mașini pentru zeci de milioane de lei, de la o firmă condusă de un apropiat al președintelui Iohannis

22 September 2022 at 14:24

Licitație cu dedicație? Poliția Română cumpără 600 de mașini pentru zeci de milioane de lei, de la o firmă condusă de un apropiat al președintelui Iohannis

Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de autoturisme pentru poliția Rutieră. Ele vor înlocui Daciile Logan. IGPR a anunțat inclusiv câștigătorul licitației, mașinile fiind marca BMW seria 3, intenția de a achiziționa aceste mașini fiind publicată în iunie 2022.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă, care a fost și acceptată. Acordul cadru prevede 300 de autoturisme cantitatea minimă și 600 de mașini cantitatea maximă. Câștigătorul, Automobile Bavaria SRL, va primi pentru aceste mașini 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5

Specificație tehnică aproape unică

Licitația la care s-a prezentat un singur ofertant a atras atenția sindicatului de poliție Europol.

„Licitația a fost una ,,cu cântec” am putea spune noi, întrucât specificațiile tehnice pe care producătorii trebuiau să le îndeplinească au fost foarte dure, însă una a sărit în evidență: se dorea o autospecială cu o putere minimă de 130 kW, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim (atenție!) 8+1 trepte. După aproximativ 2 săptămâni de căutări și discuții cu reprezentanți ai marilor dealeri auto, am ajuns la concluzia că singura marcă ce ,,pică” pe aceste specificații este BMW. Iar tipul de BMW este 320ix”, anunță sindicatul Europol.

Prețul contractat pe o autospecială este de 163.343 de lei, aproximativ 33.200 de euro, fără TVA. Primul lot de 100 de bucăți este așteptat să intre în dotarea Poliției Române cel târziu în iunie 2023.

Potrivit caietului de sarcini, viitoarele mașini ale poliției vor avea următoarele caracteristici:

categoria M1;
combustibil benzină;
cilindree min. 1900 cm3;
motor min. 4 cilindri, min. 130 kW, min. 290 Nm cuplu;
transmisie 4×4 permanent, cutie automată min. 8+1 trepte;

Președintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica, susține că achiziția de noi mașini pentru Poliția Rutieră era necesară, dar nu era necesară prevederea ca autoturismele să aibă cutie automată de minim 8 trepte.

„Așteptăm mașini noi de 20 de ani, aici nu e nimic în neregulă. În neregulă este modul în care a fost întocmit caietul de sarcini. Prevederea cu 8 trepte pentru cutia automata a eliminat 80% din concurența celor de la BMW. În plus, este cea mai slabă motorizare pe acest tip de mașină, are putere mică. Ultimele autoturisme cumpărate de România pentru a urmări vitezomanii în trafic au fost Volkswagen Passat, acum 20 de ani. Au mai fost cumpărate și altele, dar mașini mici, pentru stații radar și intervenții punctuale”, ne-a declarat Andreica.

Dotări incomplete pentru noile mașini ale Poliției
Liderul de sindicat mai arată că ministerul continuă să numească aceste mașini autospeciale, în condițiile în care acestea nu vin echipate cu rampă luminoasă și acustică, cu perete despărțitor în interior între locurile din față și din spate și nu sunt colantate.

„O să cumpărăm mașini după care o să așteptăm alte licitații pentru colantarea lor, pentru montarea rampelor și a pereților despărțitori de interior, sau pentru montarea stațiilor de emisie recepție. Astfel se pierde timp. De ce furnizorul nu s-a ocupat de toate aceste lucruri pentru a primi mașinile gata echipate?”, se întreabă Cosmin Andreica.

Potrivit caietului de sarcini, „din cantitatea maximă pe acordul-cadru, adică 600 de autoturisme, 300 vor fi finanțate din bani europeni, iar 300 vor fi finanțate din bugetul de stat.

Europa Liberă a cerut un punct de vedere de la IGPR, dar nu a primit un răspuns până la publicarea materialului.

Prietenia cu președintele Iohannis
Automobile Bavaria SRL este importator oficial BMW în România și, potrivit portalului confidas.ro este administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

În octombrie 2021, Michael Schmidt și soția sa l-au însoțit pe președintele României, Klaus Iohannis, în Germania, la decernarea premiului Carol cel Mare. Conform G4media.ro, Schmidt Horst este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

articolul original.

Elevi învățați de polițiști cum să circule în siguranță

22 September 2022 at 12:07

Miercuri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Biroului Rutier au desfășurat activități informativ-preventive cu peste 200 de copii, școlari din clase primare și preșcolari, din cadrul Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani, Școlii Gimnaziale „Tiberiu Crudu” Tudora și Școlii Gimnaziale nr.1 Tudora.

„Copiii reprezintă centrul oricărei comunități, motiv pentru care, când vine vorba de siguranța lor, ne dorim mai mult să prevenim decât să combatem. Alegem să fim alături de ei și încercăm să-i facem să înțeleagă faptul că polițiștii îi pot ajuta în orice situație mai puțin plăcută”, au transmis reprezentanții instituției.

Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, copiii au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta.

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

articolul original.

Razie la Siret. Polițiștii au dat amenzi de peste 50.000 de lei și au reținut patru permise de conducere          

22 September 2022 at 11:34
image

La data de 20 septembrie la nivelul Poliției Orașului Siret, a fost organizată și desfășurată o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracționalității pe raza de responsabilitate a subunității, ocazie cu care au fost legitimate 129 de persoane, controlate 125 de vehicule și aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 52.455 lei. În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 4 permise de conducere și au constatat o infracțiune la regimul rutier.

articolul original.
❌