ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

OPINIA POLITICIANULUI BRAȘOVEAN: Statul paralel cu cetățeanul

29 September 2022 at 05:27
By: M.Ex.

Zilele acestea Parlamentul României a devenit scena unui spectacol absurd, greu de înțeles pentru cei naivi. Este rușinos ca în situația actuală de criză unde guvernanții ar trebui să se preocupe de soluții reale pentru români, aceștia sfidează cetățenii și caută soluții pentru ei înșiși.
La Senat, PSD-PNL-UDMR-AUR au votat pentru mărirea salariilor tuturor demnitarilor cu 25%. Adică, mărirea propriilor salarii. Cu același cinism tipic, argumentul a fost creșterea prețurilor și a facturilor.
Actori desăvârșiți, au mimat buna credință și au promis rectificarea acestei decizii în Camera Deputaților. Doar că, actuala coaliție nu pleacă niciodată cu mână goală. Au spus că vor respinge majorarea salariilor parlamentarilor, dar le vor mări pe cele ale primarilor, viceprimarilor și funcționarilor din primării. Astfel, primarii, viceprimarii, angajații din administrațiile locale, vor primi în medie cu o mie de lei mai mult la salariu. O altă formă de mită tot pentru oamenii lor.
Cu cât s-a majorat salariul românilor? Poate ar trebui să ne răspundă actuala coaliție, care este mai preocupată de aranjamente politice.
Analiza situației este foarte simplă. Suntem în fața unei crize energetice, se vorbește din ce în ce mai mult despre o recesiune, inflația a atins cote alarmante. Toate acestea sunt resimțite de către cetățeni, se reflectă în absolut tot ce plătim noi.
Între timp, auzim declarații halucinante, fie de la PNL, fie de la PSD. Declarații dintr-o lume paralelă, în care aceștia susțin că românii nu suferă din cauza acestei crize. Principalele preocupări ale actualei coaliții, rămân în continuare pensiile speciale și majorarea salariilor. În tot acest timp, spirala către criza economică continuă odată cu deciziile economice luate de PSD-PNL. Între bâjbâială și rea credință, românii sunt singurele victime ale unui Guvern incompetent.
Ne-am opus majorării salariilor angajaților la stat, și vom continua să ne opunem câtă vreme salariile de la stat vor fi mai mari decât cele din privat (în prezent sunt cu 30% mai mari!) Sigur, despre reducerea taxării pe veniturile mici, dosar USR vorbește. Dar e greu să luptăm cu hidra cu doar 15% din parlament.

Victor Ilie, Deputat USR de Brașov

(P)

articolul original.
  • There are no more articles
❌