ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 4 December 2022Ultimele Stiri

Iranul dă înapoi după luni de proteste sângeroase. A fost desființată „poliția moralității”, care vâna femeile îmbrăcate „inadecvat”

4 December 2022 at 11:41
image

Procurorul general iranian a anunțat că a fost desființată „poliția moralității”, responsabilă cu supravegherea și sancționarea femeilor care încălcau „codul vestimentar”.

„Poliţia moravurilor a fost dizolvată, dar autoritatea judiciară va continua să se ocupe de această provocare socială”, a declarat procurorul general Mohammed Jafar Montazeri, citat de cotidianul Shargh, citat de Agerpres.

Nu au fost oferite detalii despre circumstanţele sau implementarea deciziei.

Analiştii sunt de părere că, deşi dizolvarea poliţiei moravurilor nu înseamnă încetarea obligativităţii purtării vălului islamic de către femei în Iran, măsura reprezintă un pas semnificativ în mişcarea pentru apărarea drepturilor femeilor în această ţară.

Moartea tinerei kurde Mahsa Amini, ce fusese arestată la jumătatea lunii septembrie de poliţia moravurilor pentru că nu purta în mod corespunzător vălul islamic, a provocat un val de contestare fără precedent în Iran, reprimat sângeros de autorități și soldat cu zeci de morți.

Potrivit legislației republicii islamice, bazată pe interpretarea legilor Sharia, femeile sunt obligate să-și acopere capul cu un jihab (eșarfă) și să poarte haine lungi și largi care să le acopere formele corpului.

Pedepsele pentru încălcarea regulilor merg de la avertisment sau amendă până la închisoare sau biciuire.

Pe 13 septembrie, Masha Amini a fost reținută de poliția moralității pe o stradă din Teheran pentru că purta eșarfă pe cap, dar își lăsase părul la vedere. A fost agresată pentru că a opus rezistență, lovită cu capul de mașina de intervenție, apoi dusă la un centru de detenție unde a intrat în comă.

După trei zile, s-a stins din viață la spital. Autoritățile au negat că ar fi fost bătută, dar imaginile difuzate pe rețelele de socializare atestă brutalitatea poliției moralității.

Cum funcționa „poliția moralității”

Gasht-e Ershad (patrulele de îndrumare) erau unități speciale ale poliției care aveau sarcina de a se asigura că morala islamică este respectată. Acestea erau împuternicite să-i aresteze pe cei, dar mai ales pe cele care nu erau considerate îmbrăcate potrivit.

Patrulele aveau șase membri - patru bărbați și două femei - și acționau îndeosebi în zonele cu trafic pietonal mare și în locurile în care se aduna multă lume.

„Ni se spune că motivul pentru care lucrăm în poliția moralității este de a proteja femeile. Fiindcă dacă nu se îmbracă corect, atunci bărbații pot fi provocați și le pot face rău", explica un ofițer al acestor unități pentru BBC, la finalul lunii septembrie.

În 1983, parlamentul iranian a decis că femeile care nu poartă corect eșarfa pe cap să fie pedepsite cu 74 de lovituri de bici. Recent, pedeapsa a fost extinsă cu 60 de zile de închisoare.

De atunci, autoritățile au întărit legile, dar femeile de toate vârstele le încalcă frecvent purtând în public haine mulate și eșarfele lăsate pe spate.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Bărbat arestat, după ce a încercat să-și omoare fratele și tatăl

2 December 2022 at 09:55

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Vâlcea după ce a vrut să-şi omoare tatăl şi fratele, el intrând cu maşina pe contrasens şi ulterior pe trotuar pentru a-i lovi pe cei doi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a transmis vineri că procurorii au reţinut un bărbat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat asupra a doi membri de familie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
“În după amiaza zilei de 30.11.2022, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul i-a lovit intenţionat pe tatăl şi fratele său, cu autoturismul marca Ford Focus, condus sub influenţa băuturilor alcoolice, pătrunzând pe contrasens, pe bulevadul Dem Rădulescu unde se aflau aceştia, context în care a intrat cu partea frontală a autoturismului în ei, după care, întrucât cei doi s-au ridicat şi s-au refugiat pe trotuar, inculpatul a încercat în continuare, în mod repetat, să-i lovească în aceeaşi manieră, pătrunzând cu intenţie cu autoturismul de mai multe ori pe trotuar după aceştia, rămânând, în cele din urmă suspendat cu autoturismul pe trotuar, tulburând totodată ordinea şi liniştea publică”, se arată în comunicat.

Citește și: Pumni și picioare în Parlament, după ce un deputat și-a pălmuit o colegă

articolul original.

Seara prin Brașov : e nevoie de mai multă vigilență, spun polițiștii brașoveni !

30 November 2022 at 15:15
By: M.Ex.

Minivacanța de 1 decembrie aduce cu ea un aflux mare de turiști dornici de a vizita județul Brașov, dar și ocazii pentru săvârșirea unor infracțiuni de către cei certați cu legea.
Odată cu lăsarea timpurie a întunericului, când vizibilitatea este redusă, mai ales în perioada iernii, cetățenii trebuie să fie mult mai vigilenți, pentru că infractorii au tendința să își aleagă victimele din rândul persoanelor care se deplasează singure și au puţine posibilităţi de a riposta, sau din rândul persoanelor neatente (în interiorul târgurilor, evenimentelor stradale, etc).
Din statisticile poliţiei rezultă că infracţiunile de tâlhărie sunt comise cu precădere în mediul urban, iar în ceea ce priveşte locul comiterii, majoritatea se petrec în spaţii deschise: în stradă, parcuri, locuri greu accesibile, străzi neiluminate.
Ca mod de operare, autorii tâlhăriilor fie surprind victimele într-un moment de neatenţie şi smulg din mâna acestora genţile sau telefoanele mobile, fie le acostează sub diverse motive, şi, prin ameninţare sau utilizarea violenţei, le deposedează de bunuri. Aceștia atacă rapid, din spate, după care se amestecă în mulțime și își pierd urma.

Sfaturi de la polițiști

Întrucât atitudinea preventivă vă poate feri de neplăceri, Poliția Brașov vă sfătuiește să aveți în vedere câteva recomandări, pentru a nu deveni potențiale victime:
1. În ceea ce privește deplasările dvs în locurile publice:
-evitaţi deplasările pe trasee situate în zone mai puţin circulate;
-dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, baruri, etc); este bine ca în astfel de cazuri să fiţi însoţiţi.
-când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ (sau de mai mulţi), deplasaţi-vă prin zone intens circulate și iluminate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului inițial);
-nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile);
-poşeta atârnată de umăr trebuie în permanenţă protejată cu mâna;
-evitați să vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, puteţi rămâne fără ele;
-nu vă lăsaţi atraşi în locuri lăturalnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei ieftine).

2.Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, în timp ce vă aflați la volanul autoturismului dvs:
-dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, evitați oprirea în locurile slab iluminate sau neiluminate;
-fiți circumspect cu indivizii care încearcă să intre în discuţie cu dvs, în timp ce vă aflați în autoturismul oprit la semafor, în parcare sau în intersecţii aglomerate;
-nu lăsați pe bancheta din dreapta sau din spate bunuri, valori, genţi sau articole de îmbrăcăminte, fără a asigura portierele;
-nu transportați valori mari, fără a fi însoţiți;
-în timpul opririi la semafor, în parcări sau în intersecţii aglomerate, este indicat să aveți geamurile autoturismului închise şi portierele asigurate.

ATENŢIE!

-Dacă sunteţi agresaţi, să nu aveţi reţineri să ţipaţi; o astfel de reacţie îl poate determina pe infractor să vă lase în pace şi să părăsească în grabă locul.
-În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile pretinse de agresor. Reţineţi însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sunați la 112.
”, sfătuiesc polițiștii brașoveni.

articolul original.

Șofer fără permis, reținut de polițiștii brașoveni ! Devin agenții rutieri mai duri?

30 November 2022 at 14:18
By: M.Ex.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier, efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal constituit, după ce au oprit, în trafic, ieri în jurul orelor 18.00, un bărbat care conducea un autoturism pe Calea Feldioarei, din municipiul Brasov, cu permisul de conducere anulat.
La cadrul controlului efectuat și după verificarea în bazele de date a poliției, agenții au constatat că persoana în cauză avea permisul de conducere anulat din anul 2018, pentru o altă infracțiune săvârșită la regimul rutier.
Față de cele stabilite și de probatoriul existent, bărbatul a fost reținut 24 de ore , acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Brasov.
Cercetările sunt continuate la Biroul Rutier Brașov, dosarul fiind instrumentat sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

articolul original.

Poliția Rutieră a cumpărat noi pistoale-radar. Unul singur costă aproape 13.000 de euro

29 November 2022 at 21:05
By: -
image

Sindicatul Europol anunță că Inspectoratul General al Poliției Române a semnat primul contract pentru 150 de aparate radar tip pistol, fiind „una din achizițiile cele mai importante în acest an pentru combaterea fenomenului vitezei excesive și ale tragediilor ce derivă din acesta”.

„După aproape 4 ani de pauză în ceea ce privește palierul ‘echipamente specifice pentru poliția rutieră’, în contextul în care Uniunea Europeana se pregătește să ne plaseze din nou pe primul loc la numărul de accidente rutiere grave și la numărul de morți care a rezultat din acestea, iată că IGPR realizează una din achizițiile cele mai importante în acest an pentru combaterea fenomenului vitezei excesive și ale tragediilor ce derivă din acesta”, transmite sindicatul Europol.

Câștigatorul licitației este Safety Camera Systems SRL, unic importator în România pentru acest tip de echipament, conform sindicatului.

Companiei i s-a atribuit acordul cadru pentru cele 600 de complete la o valoare de 38.129.034 lei fără TVA, iar la un calcul simplu rezultă faptul că un astfel de echipament ajunge să valoreze nu mai puțin de 63.548,39 lei (aprox. 12.800 euro).

Conform IGPR, achiziția este necesară în vederea înlocuirii totale a vechilor aparate radar ce funcționează pe baza tehnologiei tip DOPPLER, care este uzată din punct de vedere fizic și moral la acest moment.

De altfel, dotarea cu aparatură radar la nivel național a structurilor de poliție rutieră este de 45,9%, iar una din cauzele principale ce stau la baza producerii accidentelor rutiere cu urmări grave, aflată în top 3, este viteza excesivă. De asemenea, trebuie menționat faptul că inclusiv după finalizarea acestei achiziții, acoperirea deficitului privind această tehnică va fi de aproximativ 80%.

Livrarea se va face în cel mult 60 de zile de la data semnării contractului, sens în care primul lot de 150 de complete va trebui livrat până la data de 15 ianuarie 2023. De asemenea, personalul desemnat trebuie instruit, minim 100 de polițiști rutieri, în cel mult 30 de zile de la data recepției echipamentelor.

Tot pe acest palier, contractantul va instrui minim 4 specialiști ai Direcției Generale de Logistică – Direcția de Asigurare Logistică Integrată din cadrul M.A.I. în domeniul efectuării reparațiilor/intervențiilor în perioada post-garanție a cărei durată este de 24 de luni. De asemenea, cu titlu de noutate, compania câștigătoare va acoperi toate costurile necesare acestor instruiri și va pune la dispoziție toate materialele necesare bunei desfășurări a acestora.

articolul original.

Accident rutier între mașina de Poliție și un autoturism care efectua manevre neregulamentare

26 November 2022 at 06:27
image

Accident rutier cu autospeciala poliției. Echipajul aflat în misiune a fost implicat într-un accident pe un drum județean din Buzău.

Șoferul în vârstă de 53 de ani a ignorat semnalele acustice și luminoase ale vehiculului și a virat spre un drum lateral. Autospeciala de poliție a lovit din spate autoturismul și a suferit avarii serioase, însă niciunul dintre pasageri nu a fost rănit. 

Șoferului vinovat i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. De asemenea, acesta a fost amendat pentru că nu a acordat prioritate unui echipaj de poliție în misiune. Cercetarea de fața locului a scos la iveală faptul că autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică efectuată, ceea ce înseamnă că autospeciala de poliție va fi reparată pe cheltuiala șoferului vinovat.

articolul original.

Acțiune de amploare la Șimleu Silvaniei

23 November 2022 at 08:13
image

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei și cei ai secțiilor arondate au desfășurat o acțiune în care au fost cooptați polițiștii de la biroul silvic, pentru protecția animalelor, de la economic, luptători S.A.S. și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj.

O serie de acțiuni pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte de natură antisocială au fost desfășurate de către polițiștii din orașul Șimleu Silvaniei, la finalul săptămânii. Inspectorul de poliție Ioana Rus, din cadrul IPJ Sălaj, ne-a declarat:

”În perioada 17-20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei și cei ai secțiilor arondate au desfășurat o acțiune în care au fost cooptați polițiștii de la biroul silvic, pentru protecția animalelor, de la economic, luptători S.A.S. și jandarmi din cadrul I.J.J. Sălaj.

Scopul acțiunii a fost asigurarea și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță, prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură antisocială în orașul Șimleu Silvaniei și pe toată întinderea celor trei secții arondate, respectiv Crasna, Nușfalău și Sărmășag.

Polițiștii au constatat 9 infracțiuni, din care 5 în flagrant delict, respectiv o conducere sub influența alcoolului, 2 conduceri fără permis și 2 furturi.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 230 de sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind pentru nerespectarea normelor rutiere, respectiv 169. Totodată, au fost suspendate 11 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială au fost aplicate 20 de sancțiuni.

La legislația în domeniul silvic au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale și au fost confiscați aproape 60 de metri cubi de material lemnos, în valoare peste 14.000 de lei.

Polițiștii de la economic au aplicat 2 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.28/1999 și au confiscat 282 de lei numerar nefiscalizat.

În total au fost legitimate peste 400 de persoane și controlate în trafic peste 300 de vehicule.

Polițiștii au controlat 10 unități comerciale, 4 baruri/cluburi și 2 obiective asigurate cu pază.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de aproape 100.000 de lei

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte de natură antisocială.”

articolul original.

Detalii surprinzătoare despre furtul mașinii de Poliție din Sibiu. Unde ascunsese hoțul cheia

18 November 2022 at 10:32

În luna octombrie, un hoț care a furat o mașină de Poliție din parcarea sediului Biroului Rutier Sibiu, faptă în urma căreia doi polițiști au fost demiși, a ajuns din arest preventiv la Psihiatrie.

Un fost polițist, Marian Răduinea, a publicat pe pagina sa de Facebook o filmare din noaptea în care s-a produs incidentul, în care făptașul care era beat îi implora pe polițiști să nu-l încătușeze.

„Nu mă încătușa. Sună la poliție, te rog frumos, eu am fost reținut și am zis că mă duc până la Vâlcea, am mai avut 100 de lei și am zis că îi dau pe drum și m-a lăsat aici autobuzul. Te rog frumos nu mă mai ține așa încătușat, să las și eu mâinile libere”, a spus suspectul imediat cum a fost prins de polițiști.

Același fost polițist a dat în vileag și alte detalii din anchetă, pentru a arăta „hibele” din sistem, menționând că decizia de destituire a polițiștilor nu este definitivă, dar și cum a ajuns tânărul în posesia autospecialei de Poliție.

Cheia mașinii „a fost sustrasă de pe un panou aflat pe peretele biroului”, iar apoi „ascunsă în șosetă”.

În noaptea de 20-21 octombrie, o autospecială de Poliție a Biroului Rutier Sibiu a fost furată din parcarea unității de către un tânăr de 23 de ani, din comuna Roșia, care tocmai fusese prins beat la volanul unei mașini neînmatriculate, pe o stradă din municipiul reședință de județ.

Ajuns la sediul poliției, acesta a rămas fără permis de conducere și i s-a făcut dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Doar că la plecarea din sediu a luat cu el o mică amintire.

Din raportul întocmit pentru destituirea polițiștilor, reiese că suspectul a furat cheia autospecialei de Poliție de pe un panou amplasat pe un perete al biroului în care a fost audiat și a ascuns-o în șosetă.

Sursă Foto -Facebook/Materialul de cercetare pentru destituire polițiști sibieni postat pe internet

În parcare a acționat telecomanda și astfel și-a dat seama cărei mașini îi corespunde cheia, apoi s-a urcat în mașina de Poliție și s-a plimbat pe străzile din Sibiu până a ajuns în Veștem.

Din arest, la Spitalul de Psihiatrie

Pe drum, bărbatul s-a dat drept polițist și a oprit în trafic mai multe mașini „la control”.

Unul dintre șoferii opriți a sunat la 112 pentru a sesiza că a fost oprit în trafic de un bărbat în haine civile care mirosea puternic a alcool, a coborât dintr-o mașină de Poliție și i-a cerut permisul.

L-au găsit la 15 km depărtare de Sibiu, într-o sală de jocuri din Veștem, unde se oprise la păcănele.

După care, individul a fost arestat.

Între timp, din arest, unde fusese trimis de către instanța de judecată din Sibiu, hoțul a ajuns la Spitalul de Psihiatrie, potrivit Adevărul.ro.

Este cercetat în continuare pentru furt în scop de folosință, uzurparea de calități oficiale, conducerea unui autovehicul având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

China e acuzată că a înființat posturi secrete de poliție în SUA

18 November 2022 at 09:46
image

China e acuzată că a înființat posturi secrete de poliție în SUA, ceea ce ar reprezenta o încălcare a suveranității Statelor Unite, a spus Christopher Wray, directorul FBI.

Șeful Biroului Federal de Investigații s-a declarat îngrijorat de informațiile despre secțiile neautorizate de poliție înființate de guvernul Chinei în mai multe orașe din Statele Unite pentru posibile operațiuni de influență, relatează The Guardian.

"Am fost informați de existența acestor secții", a spus Wray la audierile în fața comisiei senatoriale de securitate internă și afaceri de stat.

"Personal, cred că este scandalos să ne gândim că poliția chineză ar încerca să se înființeze la New York, să spunem, fără o coordonare adecvată. Încalcă suveranitatea și eludează procesele standard de cooperare judiciară și de aplicare a legii", a adăugat el, făcând trimitere la o posibilă operațiune coordonată de guvernul de la Beijing.

Întrebat de senatorul republican Rock Scott dacă aceste secții au încălcat legile Statelor Unite, Wray a răspuns că analizează "parametrii legali".

Mai mulți membri republicani ai Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, printre care Greg Murphy și Mike Waltz, s-au adresat în octombrie Departamentului de Justiție, întrebând dacă administrația Biden investighează aceste secții și arătând că ar putea fi folosite pentru a-i intimida pe cetățenii americani de origine chineză.

Wray a spus că Statele Unite au întocmit o serie de rechizitorii despre implicarea guvernului chinez în hărțuirea, urmărirea, supravegherea și șantajarea persoanelor din Statele Unite care contestă politica președintelui chinez Xi Jinping.

"E o problemă reală despre care discutăm și cu partenerii noștri străini, întrucât nu suntem singura țară în care acest lucru s-a întâmplat", a spus directorul FBI.

Secții secrete în toată lumea

Informații despre o rețea de secții secrete de poliție chineze au apărut într-un raport publicat în septembrie de Safeguard Defenders, o organizație europeană pentru apărarea drepturilor omului. Documentul dezvăluia prezența a zeci de posturi ilegale de poliție ale Chinei în toată lumea, inclusiv la New York.

Potrivit raportului, secțiile sunt o extensie a eforturilor Beijingului de a face presiuni asupra cetățenilor chinezi de peste hotare și a rudelor acestora de a se întoarce în China pentru a răspunde în fața legii. Aceste centre secrete au legătură și cu activitățile Departamentului de lucru al Frontului Unit, un organism al partidului comunist chinez însărcinat cu răspândirea influenței Chinei și cu acțiunile de propagandă.

La începutul acestei luni, ministrul de Externe al Chinei a negat existența unor astfel de centre în Olanda, în urma unei anchete a autorităților din această țară. China a susținut că au fost create pentru a-i ajuta pe cetățenii chinezi să-și reînnoiască documentele.

Statele Unite au pus sub acuzare, în octombrie, șapte cetățeni chinezi pentru operațiuni de supraveghere și hărțuire împotriva unui cetățean și a familiei sale, aflați în SUA, cu scopul de a-i determina să se întoarcă în China.

Acesta este cel mai recent caz din "Operațiunea Fox Hunt" lansată de Departamentul de Justiție al SUA, care vizează acțiunile guvernului de la Beijing de urmărire a unor cetățeni cetățeni din străinătate pe care îi consideră suspecți de infracțiuni.

Cazul secțiilor secrete chineze din SUA survine pe fondul eforturilor Washingtonului și guvernului de la Beijing de a-și îmbunătăți relațiile după o perioadă marcată de tensiuni intense provocate de situația din Taiwan. Președintele american Joe Biden s-a întâlnit luni, în Bali, cu omologul său chinez, Xi Jinping, unde au discutat despre războiul din Ucraina și despre cooperarea din mai multe domenii.

articolul original.

Polițiștii din Sălaj, mereu la datorie

18 November 2022 at 10:37
image

Noi acțiuni ale polițiștilor sălăjeni care au avut ca scop asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejarea proprietății publice și private, prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură antisocială, au fost desfășurate recent

Liniștea și ordinea publică, respectarea regimului rutier și nu în ultimul rând siguranța noastră sunt obiective pe care polițiștii sălăjeni le urmăresc în permanență. Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat:

”La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au desfășurat o acțiune în zona de competență pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea riscului rutier și descoperirea autorilor în dosarele penale.
În activități au fost cooptați 15 polițiști din cadrul secției și 2 specialiști ai Registrului Auto Român- Sălaj.
Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.440 lei, au reținut 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

În urma investigațiilor întreprinse, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea unor infracțiuni în 6 dosare penale, rămase inițial cu autori necunoscuți, astfel:
În perioada 9-12 octombrie a.c., din curtea unei locuințe din localitatea Verveghiu, comuna Dobrin, persoane necunoscute inițial au sustras o motocoasă.
În urma investigațiilor, polițiștii Postului de Poliție Dobrin au identificat persoana bănuită de comiterea faptei.

Este vorba de un bărbat, de 40 de ani, din comuna Dobrin.
Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate, iar polițiștii continuă cercetările în vederea dispunerii măsurilor legale.

Într-un dosar de tăiere ilegală și furt de arbori, aflat în lucru la Postul de Poliție Hereclean, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei.
Este vorba de un bărbat, de 36 de ani, din comuna Buciumi, care la data de 17 octombire a.c., ar fi tăiat fără drept și sustras 11 arbori din cantonul silvic nr.2 Valea Pomilor, pe care i-a vândut unei femei din comuna Hereclean, cauzând un prejudiciu de 2.053 de lei.
Polițiștii Postului de Poliție Meseșenii de Jos au efectuat cercetări într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de profanarea de morminte și furt, constând în aceea că, la data de 29 octombrie 2020, persoane necunoscute inițial s-au deplasat în incinta cimitirului reformat din localitatea Meseșenii de Jos de unde au scos un un stâlp funerar (cruce din lemn), pe care l-au sustras
În urma investigațiilor, ieri, 17 noiembrie, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat, de 26 de ani, din comuna Meseșenii de Jos.

În cauză se continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea finalizării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.
De asemenea, la data de 21 septembrie a.c., un bărbat din comuna Meseșenii de Jos a depus a plângere la polițiștii din comună cu privire la faptul că, în perioada 20-21 septembrie, persoane necunoscute au distrus două lacăte ce reprezentau sistemul de închidere al porții de acces în imobilul său, din localitatea Aghireș.

La data de 17 noiembire, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei de distrugere ca fiind o femeie, de 56 de ani, din comuna Meseșenii de Jos.
La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Meseșenii de Jos au fost sesizați de o femeie din comună, cu privire la faptul că, persoane necunoscute au pătruns fără drept într-o anexă aparținând de imobilul său situat în localitatea Meseșenii de Jos, de unde au sustras o bicicletă, o sanie, două topoare și 4 litri de benzină.În urma investigațiilor întreprinse, la data de 17 noiembrie, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind 4 tineri din comună, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Totodată, la data de 17 noiembrie a.c., polițiștii Postului de Poliție Hereclean au identificat persoana bănuită de furtul unui telefon mobil comis la data de 27 august a.c., dintr-un autoturism parcat în comuna Hereclean.Este vorba de o femeie, de 24 de ani, din municipiul Carei, județul Satu Mare.
În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea dispunerii măsurilor legale.
De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii au soluționat 17 dosare penale aflate în lucru, care urmează să fie înaintate unităților de parchet competente, cu propuneri legale.
Acțiunile polițiștilor au ca scop asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejarea proprietății publice și private, prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură antisocială.

articolul original.

Lanț de infracțiuni rutiere în weekend

16 November 2022 at 14:27
image

Conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și refuz de supunere testării cu aparatul alcotest sunt câteva din infracțiunile descoperite și sancționate de polițiștii sălăjeni

Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a transmis care au fost o parte din infracțiunile sancționate în ultima perioadă de polițiștii sălăjeni. Din păcate, din ce în ce mai mulți tineri aleg să nu prețuiască viața celorlalți participanți la traficul rutier. Iată care sunt înformațiile transmise de inspectorul de poliție Ioana Rus:

”Pe Drumul Județean 108G, în localitatea Crasna, polițiștii Secției 6 de Poliție Rurală Crasna au depistat în trafic un bărbat, de 38 de ani, din comuna Cizer, în timp ce conducea un autoturism, sub influența alcoolului.
În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au întocmit dosar penal unui bărbat care ar fi condus un ansamblu de vehicule, având permis necorespunzător categoriei.
În fapt, la data de 12 noiembrie, ora 10:35, polițiștii au oprit în trafic un ansamblu de vehicule, la volanul căruia se afla un bărbat, 39 de ani, din București.
Din verificările polițiștilor a reieșit că masa totală maximă autorizată a ansamblului era mai mare decât cea permisă pentru a conduce cu permis din categoria B.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal.
La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au depistat în flagrant delict un conducător auto aflat sub influența alcoolului.
Bărbatul, de 36 de ani, din comuna Camăr, a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Camăr, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere sub influența alcoolului.
La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic un autoturism, al cărui conducător a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice.
Conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani, din comuna Bucumi, a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheroghe Doja, din Zalău.
Polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul alcotest, însă acesta a refuzat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a i se preleva mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând și prelevarea.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale.”

articolul original.

Noi acțiuni preventive ale polițiștilor rutieri

16 November 2022 at 14:25
image

În această săptămână, 14-20 noiembrie, zilnic, polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente și verificarea legalității transporturilor.

Polițiștii sălăjeni se alătură unui plan de acțiune care se desfășoară la nivel național, iar fiecare zi este dedicată, în principal, anumitor categorii de participanți la trafic sau abateri. Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat:
”În această săptămână, 14-20 noiembrie, zilnic, polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente și verificarea legalității transporturilor.
Polițiștii sălăjeni se alătură unui plan de acțiune care se desfășoară la nivel național, iar fiecare zi este dedicată, în principal, anumitor categorii de participanți la trafic sau abateri.
Luni, 14 noiembrie, polițiștii au acționat pentru verificarea legalității transportului de persoane. Astfel, peste 80 de mijloace de transport persoane au fost verificate în trafic, iar 10 astfel de conducători au fost depistați cu neregului.
Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.
Marți, 15 noiembrie, în centrul atenției polițiștilor rutieri au fost pietonii și prevenirea accidentelor rutiere cauzate de abaterile comise de această categorie de participanți la trafic.
Polițiștii continuă acțiunile în fiecare zi a săptămânii, miercuri fiind vizați bicicliștii și comportamentul agresiv la volan.
Scopul activităților punctuale este de a reduce riscul rutier și de a responsabiliza fiecare categorie de participanți la traficul rutier.
Pentru siguranța dumneavoastră atunci când vă deplasați pe drumurile publice, respectați normele rutiere și pe ceilalți participanți la trafic.
Recomandări ale poliţiştilor rutieri pentru pietoni:
Pietonii sunt sfătuiţi să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului, acolo unde există;
Să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);
Să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament, să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;
Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe pietoni ca, pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;
Totodată, poliţiştii recomandă pietonilor să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

articolul original.

Radare pe Valea Prahovei, în cascadă. 3 ore, 141 de amenzi și 6 permise reținute pentru viteză !

12 November 2022 at 15:15
By: M.Ex.

Ieri în intervalul orar 10.00-13.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Rutier, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul Rutier, au organizat și desfășurat o acțiune, cu efective mărite, în sistem CASCADĂ, pe DN1 și DN1A, pe tronsoanele de drum aflate în competența I.P.J. Brașov și I.P.J. Prahova, ce a avut ca scop verificarea respectării de către conducătorii de autovehicule a regimului legal de viteză.
În cadrul activităților desfășurate au fost utilizate 12 aparate de măsurare a vitezei, 2 cinemometre TruCam și 10 aparate tip Autovision.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 141 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 70.000 lei, fiind reținute 6 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

articolul original.

Dosar penal după ce a ars deșeuri

9 November 2022 at 13:25
image

Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au întocmit dosar penal unui bărbat, din localitatea Pusta pentru incendierea deșeurilor.

Un bărbat de 32 de ani s-a gândit că poate scăpa de deșeuri prin incendierea lor.Însă, depistat de polițiști aceștia i-au întocmit dosar penal pentru fapta comisă. Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat:

”La data de 8 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au întocmit dosar penal unui bărbat, din localitatea Pusta pentru incendierea deșeurilor.

În fapt, la data de 8 noiembrie a.c., ora 13:40, polițiștii aflați în serviciul de patrulare prin localitatea Pusta, au depistat în flagrant delict un bărbat, de 32 de ani, din localitate, în timp ce incendia intenționat mai multe deșeuri din materiale plastice și feroase, în curtea unui imobil.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru „incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”, faptă prevăzută și pedepsită de art.66 alin.1 lit.e) din O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Conform legislației în domeniu, constituie deșeu orice substanță sau obiect pe care deținătorul le aruncă sau are intenția sau obligația să le arunce.

Cetățenii persoane fizice trebuie să știe că sunt interzise și pedepsite ca infracțiuni incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect, îngroparea deșeurilor, dar și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate.”

articolul original.

Polițiștii bistrițeni au reținut un bărbat pentru contrabandă de țigări și alcool

9 November 2022 at 11:47

Polițiștii bistrițeni au reținut un bărbat de 65 de ani, din județul Cluj, localitatea Cuzdrioara,după ce în urma perchezițiilor desfășurate la locuința acestuia s-au găsit peste 97 de mii de țigarete de contrabandă și aproape 1.250 de litri de alcool.

Oamenii legii i-au deschis dosar penal, iar produsele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

„În urma percheziţiei, în interiorul a 4 autoturisme şi o autoutilitară ce aparţin bărbatului de 65 de ani, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 97.360 de ţigarete fără timbre sau banderole fiscale româneşti. De asemenea, în interiorul imobilului a fost descoperită cantitatea de 208 litri băuturi spirtoase şi lichid incolor cu miros specific de alcool, deţinută în afara antrepozitului fiscal.

Totodată, pe parcursul activităţilor investigative desfăşurate ieri, în apropierea locuinţei, poliţiştii au observat un autoturism condus de un bărbat care, în momentul în care a văzut poliţiştii, a fugit, abandonând autoturismul. În interiorul acestuia, poliţiştii au mai descoperit cantitatea de 1.040 litri alcool etilic ambalat în sticle din plastic, deţinută în afara antrepozitului fiscal”, se arată în comunicatul IPJ Bistrița-Năsăud.

Citește și: Primarul Laba luat la puricat pentru avere nejustificată! Câți bani au găsit în plus inspectorii ANI

articolul original.

ULTIMA ORĂ Polițiștii locali primesc puteri similare cu ale poliției naționale în cazul contravențiilor rutiere !

8 November 2022 at 15:00
By: M.Ex.

Camera Deputaților a votat marți, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care le dă polițiștilor locali dreptul să ceară datele de identificare ale șoferilor care încalcă codul rutier și să aplice amenzi usturătoare în cazul refuzului. Legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis înainte de a intra în vigoare.
Actul normativ acoperă un gol legislativ care făcea ca activitatea polițiștilor locali să fie practic inutilă în multe cazuri. Astfel, dacă ei găseau o mașină parcată ilegal, lăsau o simplă înștiințare pentru șofer, care o putea ignora fără a fi amendați. Acum, legea votată astăzi prevede că refuzul șoferului sau proprietarului de a comunica polițistului local datele de identificare se sancționează cu amendă de 3.000 de lei, la fel ca și în cazul polițiștilor din Ministerul de Interne. Prevederea a fost introdusă de Comisia de Transport din Camera Deputaților.

Legea, care modifică ordonanța de urgență 195/2002 privind Codul Rutier, va fi utilă mai ales în cazul parcărilor ilegale, dându-le polițiștilor locali puterea de a cere datele de identificare ale proprietarului mașinii.
Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați de la PNL și un deputat al minorităților naționale în luna mai 2022 și a trecut rapid de votul Senatului și al Camerei Deputaților.

articolul original.

Accident grav în București, în care a fost implicată o mașină de poliție. Autospeciala circula cu semnalele luminoase și acustice

8 November 2022 at 08:51
image

O maşină de poliţie care circul cu girofarul pornit pe bulevardul Barbu Văcărescu din Capitală s-a ciocnit marţi dimineaţă, 8 noiembrie, cu un alt autovehicul.

Şoferul autospecialei poliţiei şi pasagerul au fost răniţi, fiind transportaţi la spital.

”La data de 08 Noiembrie anul curent, în jurul orei 08.47, Brigada Rutieră a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe str. Barbu Văcărescu, din sectorul 2. Din primele informaţii, conducătorul unui autospeciale de poliţie din cadrul Secţiei 6 care se afla în deplasare pe str.Barbu Văcărescu având în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoase şi sonore a intrat în coliziune cu un alt autovehicul”, anunţă Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Accident grav în București

În urma accidentului de circulaţie ce a avut loc pe bulevardul Barbu Văcărescu din Capitală , au fost răniţi atât şoferul autospecialei de poliţie, cât şi pasagerul, care au fost transportaţi la spital.

”Se efectuează cercetarea la faţa locului în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul de circulaţie.

Pe durata cercetării la faţa locului traficul tramvaielor pe str.Barbu Văcărescu este restricţionat pe ambele sensuri de deplasare”, precizează poliţiştii.

articolul original.

O primă victorie a polițistei care și-a acuzat șeful de hărțuire sexuală! Act anulat

8 November 2022 at 08:22

Polițista care și-a acuzat șeful de hărțuire sexuală a obținut o primă victorie în instanță. În decembrie 2021, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, izbucnea un scandal de hărțuire sexuală. Mai precis, Antonela Luca, polițistă la Postul de Poliție Țibana, județul Iași, îl acuza pe șeful de post Vasile Cojocaru, de hărțuire sexuală. Mai mut, la vremea respectivă, Luca dezvăluia că pe numele său a început o cercetare disciplinară, după ce și-a reclamat șeful pentru hărțuire sexuală.

Recent, Antonela Luca a bifat o primă victorie în instanță împotriva Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Judecătorii de la Tribunalul Iași au anulat fişa de evaluare făcută polițistei „pentru activitatea desfăşurată de reclamantă în perioada 01.01.2021-31.12.2021”. De asemenea, instituția este obligată să achite Antonelei Luca suma de 500 lei, cu titlu cheltuieli de judecată. Precizăm, însă, că decizia Tribunalului Iași nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs de IPJ Iași.

Admite în parte cererea formulată de reclamanta Luca ANTOANELA, în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul de Politie Judetean IAŞI. Anulează fişa de evaluare pentru activitatea desfăşurată de reclamantă în perioada 01.01.2021-31.12.2021. Respinge cererea reclamantei de acordare a daunelor morale. Obligă pârâtul să achite reclamantei suma de 500 lei cu titlu cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 de zile de la comunicare, recurs ce se va depune la Tribunalul Iaşi”, se precizează în soluția pronunțată la 20 octombrie.

Antonela Luca îi cere daune morale lui Vasile Cojocaru, într-o altă speță

La începutul lunii octombrie, conform informațiilor existente pe portalul instanțelor de jucată, ce a fost verificat de Bugetul.ro, Antonela Luca l-a dat în judecată pe Vasile Cojocaru. Totodată, ea a acționat în instanță și IPJ Iași, precum și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Polițista solicită daune morale.

Dosarul a fost înregistrat la 5 octombrie 2022, la Tribunalul Iași, Secţia II civilă de contencios administrativ şi fiscal.

„Bătaia o meriți cu cureaua la…”

În luna decembrie a anului 2021, agentul Antonela Luca făcea acuzații grave la adresa lui Vasile Cojocaru. Ea a declarat, pentru Bzi.ro, că în primele luni totul a fost în regulă. Apoi, au început problemele.

Șeful său i-a trimis, la un moment dat, următorul mesaj: „Bătaia o meriți cu cureaua la…”.

După aproximativ 6 luni, colegii au început să-mi spună că domnul Cojocaru afirma că mi-a pus mâna pe picior, că, dacă ar vrea el, cine știe ce mi-ar putea face! Inițial am spus să nu-l bag în seamă, dar, văzând că nu încetează, l-am întrebat dacă este adevărat. El a negat totul, spunându-mi că nu a spus nimic niciodată. Pe data de 25 octombrie 2020, acesta mi-a trimis un mesaj text pe Whatsapp prin care mă întreba câte lucrări am făcut în noaptea în care am fost de serviciu, iar eu i-am spus că nu am reușit să fac pentru că am avut multe sesizări prin apel la SNUAU 112. Imediat după ce am vorbit eu, în prezența colegilor mei l-a sunat pe șeful Secției (n.r. – Secția Miroslava, de care aparține Postul de Poliție Țibana), căruia i-a spus: > Am fost ulterior contactată de către colegii respectivi, care mi-au povestit cele întâmplate. A doua zi am mers la șeful Secției, pe care l-am întrebat: >, iar el mi-a răspuns că suntem colegi și trebuie să rezolvăm noi astfel de probleme.

(…) Pe data de 27 decembrie 2020 am primit un mesaj de la domnul Vasile Cojocaru: „Crăciun fericit! Și acum: Bătaia o meriți cu cureaua la…” Nici nu am răspuns, ulterior am mers la șeful IPJ, domul Costel Gîtlan, căruia i-am zis că doresc să plec de la acel Post pentru că situația nu este una tocmai plăcută cu domnul Cojocaru, fără a-i preciza despre ce este vorba. Pe 26 mai 2021 în timp ce mă deplasam la o sesizare 112 împreună cu domnul Vasile Cojocaru și mă aflam la volanul autospecialei de Poliție, acesta a încercat să mă atingă, moment în care l-am întrebat ce face, el a spus că, din greșeală, dar gestul s-a repetat, moment în care am oprit autospeciala și l-am întrebat dacă dorește să coboare.

De asemenea, în timp ce ne deplasam, acesta făcea diferite afirmații la adresa mea, printre care că sunt un > și mi-a spus: > Nu am dorit să reclam acest aspect, întrucât așteptam un răspuns la un raport de mutare. Mai apoi am sesizat conducerea IPJ despre cele întâmplate și am fost chemată la un control intern. Ulterior, lucrarea mea a fost clasată din cauza >, chiar dacă am atașat mesajele primite de la acesta”, a afirmat, pentru jurnaliștii ieșeni, Antonela Luca.

Antonela Luca a acuzat că, ulterior, șeful său i-a dat sarcini imposibil de făcut, amenințând-o că risă să fie sancționată, după cum informează sursa citată.

Apoi, s-a dispus o cercetare disciplinară pe numele său.

Pe data de 2 decembrie 2021 am înaintat către IPJ Iași un raport prin care prezentam din nou situația de la Postul de Poliție Comunal Țibana, raport ce mi-a fost înapoiat cu rezoluția: „Cine ți-a cerut acest raport?” Pe baza nerespectării sarcinilor trasate de către șeful de post în acea perioadă, pe data de 3 decembrie 2021 am fost informată că față de mine s-a dispus cercetarea disciplinară”, a mai acuzat agentul Antonela Luca.

Ce a declarat șeful său

„Nu pot să fac niciun fel de comentariu, nici nu știu despre ce este vorba, dar vă puteți adresa la biroul de presă al IPJ Iași. Nu știu despre ce plângeri este vorba, nu știu despre ce agresiuni fizice și verbale spune ea, eu nu pot să comentez afirmațiile ei. Vă adresați la IPJ și primiți toate lămuririle, doar știți cum e problema la relațiile cu presa, doar prin Inspectorat. Eu nu pot să am niciun punct de vedere pentru că nu știu despre ce este vorba. Nu pot să comentez nimic”, a declarat, în decembrie 2021, Vasile Cojocaru, șeful de post de la Țibana.

articolul original.

Ana Maria, agent de poliție la 20 de ani: ,,Drumul parcurs până aici a fost unul anevoios”

7 November 2022 at 14:43
image

Ana Maria a devenit agent de poliție la 20 de ani, iar drumul parcurs până aici a fost unul anevoios. Aceasta si-a spus povestea si le-a urat candidaților înscriși la admiterea la Școlile de Agenți de Poliție de la Câmpina și Cluj mult succes.

,,Sunt Ana Maria, am 20 ani și de o săptămână sunt agent de poliție în cadrul Compartimentului Investigații Criminale al Secției 1 Politie Urbană Iași.

Drumul parcurs până aici a fost unul anevoios, ce a implicat multă dedicare, perseverență și acceptare.

Toate situațiile întâlnite până la cuvântul „admis” au fost ceva nou pentru mine, dar apoi am conștientizat că, de fapt, au reprezentat drumul meu inițiatic în această carieră.

Ajunsă în cadrul Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, mi-am impus de la început că orice voi întâmpina trebuie să perseverez și să urc
cu pași mici, dar siguri, pe treptele ce mă conduc spre visul meu.

Cu urcușuri și coborâșuri, cu multă răbdare si perseverență, mi-am îndeplinit obiectivele propuse, tot acest drum transformându-mă într-un om demn să poarte uniforma care reprezintă legea și onoarea.

P.S.: Candidaților înscriși la admiterea la Școlile de Agenți de Poliție de la Câmpina și Cluj le urez mult succes!”, a scris Ana-Maria.

articolul original.
❌