ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Polițiștii brașoveni, prezenți în intersecțiile din zona centrelor comerciale! Încearcă să fluidizeze traficul…

24 December 2022 at 11:17
By: M.Ex.

”Pentru că știm că foarte mulți dintre dumneavoastră ați ales să mergeți astăzi la cumpărături pentru masa de Crăciun sau pentru cadourile de sub brad, ceea ce va face ca intersecțiile din zona supermaketurilor, a piețelor și depozitelor din municipiul Brașov să se aglomereze mult mai mult în această perioadă, noi, polițiștii brașoveni suntem și astăzi în misiune, fiindcă ne dorim ca mobilitatea dumnevoastră în trafic să fie una cât mai bună și să reveniți în siguranță acasă.
Așadar, polițiștii brașoveni sunt la serviciu și vor acționa în zonele în care se vor înregistra valori ridicate de trafic, unde vor lua măsurile necesare pentru asigurarea unui flux rutier cât mai bun”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov

articolul original.

Polițiștii brașoveni, în misiune cu Moș Crăciun! E nevoie de donații !

13 December 2022 at 15:25
By: M.Ex.

Anul acesta, polițiștii brașoveni și-au propus să ajungă în localitățile izolate, la familiile unde Moș Crăciun nu a ajuns în anii trecuți. Iată cum este descrisă acțiunea caritabilă organizată de IPJ Brașov :
”Fă echipă cu Poliția Brașov și ajută-l pe Moș Crăciun să ajungă la toți copiii din județ!
Pregătește un cadou și vino la caravana de lângă bradul din Mall Coresi, iar noi vom merge într-o misiune specială cu Moș Crăciun.
Pune în cadoul tău obiecte noi sau aproape noi, așa cum le-ar oferi Moș Crăciun copiilor. Pot fi jucării, hăinuțe, cărți sau rechizite școlare. Nu te obosi să-l ambalezi, de asta ne vom ocupa noi.
Pune doar o etichetă cu vârsta sau genul copilului la care te-ai gândit.
Te așteptăm vineri, 16 decembrie, de la ora 14.00 și sâmbătă, de la ora 11.00, în mall Coresi – Brașov să umplem desaga lui Moș Crăciun ”
.

articolul original.

Tentative de răpire acum 2 zile, în Brașov ! Infractorul a fost prins ieri !

5 December 2022 at 16:14
By: M.Ex.

Ieri s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni:
1. Tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art. 32 Cod Penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod Penal.
2. Tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art. 32 Cod Penal raportat la art. 205 alin. (1) Cod Penal
3. Loviri sau alte violențe, prevăzută de art. 193 alin. (2) Cod Penal

Situația de fapt cu privire la care se desfășoară investigații este următoarea, conform procurorilor : :

”În noaptea de 1 spre 2 decembrie 2022, la intervale scurte de timp, o persoană de sex masculin a încercat să priveze de libertate două persoane de sex feminin în zona străzilor Pârâului și Muncii din municipiul Brașov prin utilizarea forței fizice, respectiv prin punerea mâinii în zona gurii, tragerea de păr și imobilizarea ambelor brațe. Ambele victime au reușit să scape, iar una dintre acestea a suferit leziuni traumatice care au necesitat un număr de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
Inculpatul au fost reținut la data de 4 decembrie 2022, fiind propus în aceeași zi pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 04.12.2022 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile”
.

Iată și decizia judecătorului de drepturi și libertăți :

”În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. şi art. 202 alin. 1 şi 3 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului TOTH ALBERT, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 32 alin. (1) rap la art. 205 alin. (1) din Codul penal (persoană vătămată Stoica Adina-Maria), tentativă la lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 32 alin. (1) rap la art. 205 alin. (1) din Codul penal (persoană vătămată Manea Anna-Sara) și loviri sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. (2) din Codul penal (persoană vătămată Manea Anna-Sara), toate cu aplic. art. 38 alin. (1) Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 04.12.2022 şi până la data 02.01.2023 inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, cu sprijinul Poliției Transporturi Feroviare Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

articolul original.

Ieșiți pe șoselele Brașovului ? Atenție mare, e plin de bețivi, drogați și ”șoferi” fără permis !

30 November 2022 at 14:50
By: M.Ex.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila – Postul de Poliție Lisa, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce, ieri în jurul orei 10.10, au fost sesizați despre faptul că pe Dj 104A, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. La fața locului s-a deplasat un echipaj de polițiști care , în urma verificărilor în baza de date a poliției, au descoperit că unul dintre conducatorii de vehicule implicați în accident, nu deține permis de conducere.
Aseară în jurul orelor 23.30, echipajul de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Săcele, în timp ce se afla pe str. Amurgului din aceeași localitate, a oprit pentru control un autovehicul, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani. Întrucât acesta duhnea a alcool , s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Municipal Sacele, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cei doi au acum dosare penale pentru infracțiuni la Codul Rutier.

articolul original.
  • There are no more articles
❌