ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 7 August 2022Ultimele Stiri

Încă un ”filosof” în fotbalul românesc! Dacian Nastai, despre scopul existenței Unirii Constanța: ”Punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală.” Ce spune despre denumirea clubului ”satelit” al

6 August 2022 at 22:29

Unirea Constanța, ”satelit” neoficial al vicecampioanei FCSB, a pierdut în prima etapă a noului sezon de Liga 2 pe terenul Politehnicii Timișoara, scor 0-1, sâmbătă seară.

Antrenorul formației mutate de la Constanța la Techirghiiol, apoi la Buftea și acum la Clinceni, Dacian Nastai a punctat că la clubul salvat de la retrogradare prin apariția unor locuri libere în eșalonul secund obiectivul nu este unul de rezultate, ci de formare de jucători. El a ținut o adevărată explicație ”savantă” despre acest lucru.

Scopul echipei Unirea Constanța e de formare de jucători pentru FCSB

Altfel, Nastai a punctat că la antrenamente mereu se urmărește îmbunătățirea jocului și la meciuri nu există presiunea rezultatului.

”Obiectivul nostru în fiecare joc este să jucăm, să punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală. Adică avem niște lucruri pe care le repetăm sistematic săptămână de săptămână. Dacă se recunosc aceste lucruri în fiecare săptămână și sunt tot mai evidente, de la o săptămână la alta, înseamnă că lucrăm bine. Drept urmare, vor veni și rezultatele. Nu ne gândim la cele trei puncte și nu ne gândim la victorie. Sigur, ne-o dorim. Dar ne-o dorim prin mijloacele noastre. Astăzi un pic am început greu și e normal, pentru că, după cum ați văzut, suntem o echipă foarte tânără, jucători de la 2000 la 2004. Astăzi s-a văzut datorită și atmosferei și a orașului de tradiție, cu o echipă de tradiție, și asta un pic ne-a afectat. Dar eu zic că, încet-încet, cu trecerea timpului, am reușit să ne impunem ceea ce dorim să jucăm”, a spus Nastai.

Dacian Nastai crede că jucătorii săi nu au avut nici noroc

Totuși, antrenorul numit în această vară la Unirea Constanța a admis că o înfrângere afectează fotbaliștii și că elevii săi au fost și ghinioniști după ce au reușit să domine, pe alocuri, partida.

”Dorim să câștigăm fiecare joc. Și la antrenamente vrem să transmitem că vrem să câștigăm fiecare duel și fiecare parte de joc pe care o facem la antrenament. Dar asta se întâmplă prin mijloacele noastre. Sigur, e dureros că faci un drum lung și pierzi 1-0 în condițiile în care am avut, zic eu, patru bare. Cu un pic de șansă, puteau să se transforme în gol. Dar, a început o nouă săptămână, va urma un nou joc, care nu va semăna din niciun punct de vedere cu acest joc care s-a încheiat”, a mai punctat Nastai.

Puțin nelămurit de numele oficial al echipei

Despre schimbarea numelui echipei în FCSB A Clinceni, denumire aflată pe sigla cu care echipa s-a reunit în această vară și a jucat meciurile amicale, și Dacian Nastai e puțin contrariat.

”Și pe mine trebuie să mă lămurească alții. Toți copii sunt de la Academie (n.r. – a FCSB). S-a considerat că în dezvoltarea lor lipsește o treaptă. Avem Liga 3 (n.r. – unde joacă FCSB 2) și direct în Liga 1 este imposibil să joci. Pot sări unul sau doi copii. Dar, în general, ei au nevoie și de această treaptă între Liga 3 și Liga 1. Acesta este scopul acestei echipe. Acum, că ea se numește Unirea Constanța sau FCSB A Clinceni, asta rămâne de văzut și vor stabili comisiile care se ocupă de acest lucru. În contractul meu, în acest momen, apare Unirea Constanța”, a mai declarat principalul de la Unirea Constanța, despre cum se numește oficial echipa la care activează.

În primul meci oficial al noului sezon, Unirea Constanța a evoluat într-un echipament complet negru, fără sigla clubului pe el, nici cea veche, nici cea nouă, cu ”FCSB A Clinceni” pe ea. Pe pieptul jucătorilor a stat scris ”Consiliul Județean Ilfov”.

Unirea Constanța în meciul cu Poli Timișorea: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir (Rob. Tudor 81′), Cană, C. Tudose, Șuteu – Al. Enache (Timiș 64′), Ciuciulete, L. Mitrică – Horșia, Chirițoiu (Malama 81′), Ad. Niță (R. Trif 46′). Rezerve neutilizate: M. Popescu – Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu.

Runda viitoare, a doua a noului sezon de Liga 2, la Clinceni, Unirea Constanța, rămasă tot cu 0 puncte, va primi vizita nou-promovatei Progresul Spartac, formație care în prima etapă a pierdut chiar la Clinceni, în propria găzduire, meciul cu Dinamo (scor 0-1).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Debut cu victorie pentru Bogdan Andone la Poli Timișoara, cu ”satelitul” neoficial al FCSB: ”Suntem departe de ceea ce trebuie”

6 August 2022 at 21:21

Poli Timișoara s-a impus cu 1-0 în prima rundă a noului sezon de Liga 2, acasă, pe arena Știința, cu Unirea Constanța, satelitul neoficial al celor de la FCSB.

Căpitanul Cosmin Bîrnoi a marcat unicul gol al întâlnirii, semn că banderola i-a prins bine. Altfel, oaspeții au avut momente de dominare, mai ales în ultima jumătate de oră, când, timișorenii au rămas în zece, după eliminarea lui Denis Radu.

Bogdan Andone a punctat importanța debutului cu victorie, dar a recunoscut că jocul nu arată bine deloc.

Poli Timișoara, norocoasă după ce a marcat repede cu Unirea Constanța

Golul a venit la prima fază importantă a meciului. În minutul 8, Bîrnoi a avut o acțiune personală și, după ce a fost blocat în fază, mingea a revenit la el și a înscris. S-a jucat fragmentat, dar, pe măsura trecerii timpului, Unirea începea să prindă tot mai mult curaj și tupeu. Din minutul 36, Poli a început să aibă probleme, iar Gologan a ieșit, după ce a fost lovit la gleznă. Oaspeții au avut o mare ocazie să egaleze, în minutul 41, dar Chirițoiu a trimis din careu ca o transformare la rugby, o execuție complet ratată.

Alb-violeții au rămas în inferioritate și au jucat să mențină rezultatul

Poli nu a putut să-și mai construiască ocazii foarte concludente după ce a marcat, iar acest aspect s-a menținut și în repriza a doua. În minutul 61, Denis Radu, încă necopt ca jucător, a luat aiurea un al doilea cartonaș galben, după un fault la o fază fără pericol.

Rămași cu om în minus, bănățenii au jucat să conserve rezultatul. Peste șapte minute, Chirițoiu a prins un șut bun, dar care a nimerit transversală. Timișorenii au reușit să păstreze însă, până la urmă, rezultatul și să debuteze în noul sezon cu o victorie.

Poli Timișoara în meciul cu Unirea Constanța: Murariu – D. Radu, Germinio, Tsvetkov, Taub (Oanea 46’) – Plantak – Mudrazija (Ignea 72′), Gologan (Pureca 36’), Sil. Pană (Bryneus 46’), Rz. Milea – Bîrnoi (cpt.)(C. Jurj 64’). Rezerve neutilizte: Isvoranu – M. Andone, Bătănași, Zaluschi.

Bucuros că la meci nu vin doar bărbați

Cu toate că pe Știința nu au fost mai mult de 400 de oameni la meci, Bogdan Andone e bucuros pentru că a văzut familii și nu doar un public masculin. Firește, antrenorul s-a bucurat și pentru rezultat.

”Singurul lucru care rămâne este victoria, cele trei puncte foarte importante. Dacă ne uităm puțin în trecut, cred că pentru Poli e prima victorie după cinci ani în debutul sezonului de Liga 2, după cea de la Brăila. Să nu uităm și de sezonul trecut, care s-a terminat cum s-a terminat (n.r. – cu retrogradare sportivă în Liga 3). A fost o presiune în plus pentru jucători, fiind și primul meci pe teren propriu. Vreau să le mulțumesc suporterilor în mod special, oamenilor care au venit în număr mare astăzi la teren. Familii cu copii. Femei am văzut foarte multe la meci, e un lucru extraordinar. Țin să le mulțumesc în numele meu și al echipei”, a punctat antrenorul Politehnicii.

Andone a spus că nu a dorit neapărat ca alb-violeții să facă pasul înapoi. ”Nu că s-a făcut pasul înapoi, dar nu am pregătit lucrul acesta. Tot timpul am încercat să punem presiune. Dar trebuie să ținem cont că a fost prima etapă, o căldură extraordinar de mare. Ok, și pentru advesar. Să nu uităm, adversarul e grupa de 2002-2003 de la FCSB, o grupă care joacă de ani de zile împreună, cu jucători în cadrul echipelor naționale de juniori, care au fost la Campionatul European, cu calități foarte bune. Cu o idee de joc, cu o filosofie de joc de ani de zile, care se cunosc foarte bine între ei. În momentul când am rămas în inferioritate numerică era clar că trebuie să găsim resurse și calea de a ne apăra rezultatul”, a spus Bogdan Andone.

Bogdan Andone, nemulțumit de joc

Antrenorul a admis că Poli nu a jucat deloc grozav. ”Jocul nu a fost cum ne-am dorit. Cum mi-am dorit eu sau își doresc suporterii. Ne-am creat destul de puține situații de a marca. Mă bucur că am reușit să concretizăm poate prima sau singura mare ocazie pe care am avut-o. Avem multe de făcut, mult de muncit. Suntem încă departe de ceea ce trebuie. Avem nevoie și de ritm de joc, să ne cunoaștem mai bine, ca jucătorii să aibă o personalitate mai mare în teren, să ia decizii singuri. Sunt momente când trebuie să decizi, mai ales pe faza ofensivă, să iei o acțiune. Ai nevoie de personalitate, de încredere . Lucrurile acestea vor veni cu timpul, cu siguranță. Le-am spus și astăzi băieților că îi felicit pentru victorie, munca pe care au depus-o. De luni începem să muncim din nou, pentru că suntem departe de ceea ce ar trebui să fim”, a mai admis Andone.

Accidentările continuă la Poli

Altfel, poliștii cad ”secerați” ca spicele, fie că se împiedică și fac entorse, fie că le e rău de la căldură. ”Gologan practic, o accidentare stupidă. A călcat cumva pe piciorul adversarului și a făcut entorsă. Așa ceva n-am pomenit. Taub, pur și simplu, din cauza căldurii, i-a fost rău. Din primele minute, chiar i-am spus doctorului să-l cheme să discute cu el, pentru că era buimac de când a început jocul. A zis că nu se simțea în stare să se mai miște. La fel și Denis (n.r. – Denis Radu) la pauză. Dacă aș fi putut sau situația mi-ar fi permis, aș fi făcut cel puțin patru sau cinci schimbări din cauza căldurii. Silviu Pană, la fel, din aceleași motive. Până la pauză am făcut trei schimbări forțate, iar apoi a venit acea eliminare, când am făcut încă două schimbări forțate”, a mai declarat Bogdan Andone, antrenor al cărei echipă a făcut demersurile să joace la ora 18:00, nu la 11:00.

Cu cele trei puncte câștigate în prima rundă, Poli Timișoara e la egalitate cu alte șapte formații. Etapa viitoare, a doua, weekendul următor, Poli joacă în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, care a început cu o victoria cu FC Brașov, tot la Vâlcea.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Poli Timișoara, succes nemeritat la debutul în noul sezon de Liga 2. A învins cu 1-0 Unirea Constanța, dar norocul a fost de partea ei

6 August 2022 at 15:00

Poli Timișoara – Unirea Constanța, meci din etapa 1 a noului sezon de Liga 2, care a închis ziua de sâmbătă din eșalonul secund și a fost penultimul al rundei, s-a jucat de la 18:00 și a fost în format live-text pe Liga2.ro. Confruntarea s-a terminat cu victoria echipei de pe Bega, la limită, scor 1-0.

Poli Timișoara, victorie cu 1-0 în fața echipei Unirea Constanța

Chiar dacă s-a impus, Poli Timișoara nu a făcut cel mai bun meci. Din contră, a marcat la unul dintre puținele atacuri periculoase. Reușita a venit relativ repede, în minutul 8, prin Cosmin Bîrnoi, dar în urma unor cornere și lovituri libere pe care Unirea Constanța nu a reușit să le transforme în faze importante de poartă.

După marcarea golului, timișorenii s-au mulțumit să țină de rezultat, dar au avut de suferit în partea a doua, când Unirea Constanța a și lovit de două ori bara porții portarului Murariu.

Oaspeții au ratat egalarea pe final. În ultima jumătate de oră au jucat în superioritate numerică

De altfel, șansele bune pentru formația lui Dacian Nastai au început să curgă mai repede după ce Poli Timișoara a rămas în 10 oameni, din minutul 61, când Denis Radu a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben.

Primul care a ieșit în evidență de la formația constănțeană a fost Chirițoiu, care a tras în transversală de la aproximativ 14 metri. Au continuat atacurile Unirii Constanța și în ultimele minute, dar Poli Timișoara s-a impus, în cele din urmă, chinuit și, poate, nemeritat, cu scorul de 1-0.

În etapa a 2-a de Liga 2, Poli Timișoara va juca pe terenul echipei CS Comunal Șelimbăr, în timp ce Unirea Constanța va avea prima partidă acasă, cu nou-promovata Progresul Spartac.

COMENTARIUL LIVE:

POLITEHNICA TIMIȘOARA – UNIREA CONSTANȚA 1-0

Cosmin Bîrnoi 8′

Poli Timișoara: Murariu – Radu, Germinio, Tsvetkov, Taub (Oanea 46) – Plantak – Mudrazija (Ignea 72), Gologan (Pureca 36), Pană (Bryneus 46), Milea – Bîrnoi (cpt) (Jurj 64);
Rezerve: Isvoranu, Andone, Bătănași, Zaluschi;
Antrenor: Bogdan Andone;

Unirea Constanța: Udrea (cpt) – Zamfir (Tudor 81), Cană, Tudose, Șuteu – Enache (Timiș 64), Ciuciulete, Mitrică – Horșia, Chirițoiu (Malama 81) , Niță (Trif 46);
Rezerve: Popescu, Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu;
Antrenor: Dacian Nastai;

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş). Arbitru: Mircea Ardelean (Arad). Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Observator de joc: Radu Bitea (Oradea).

Min 90+4 Final de partidă! Poli Timișoara suferă în ultimele minute, dar se impune cu scorul de 1-0 în fața Unirii Constanța. Mitrică are ultima ocazie, dar șutul său de la 16 metri se duce alături
Min 87 Tot mai mult trage de timp Poli Timișoara, care simte că e aproape de o victorie, poate, nemeritată la cum a decurs jocul, în special după ce a rămas în inferioritate numerică. Unirea Constanța încearcă să atace, dar nu găsește cele mai bune variante la finalizare
Min 81 Modificare dublă la Unirea Constanța. Intră Robert Tudor și Ianis Malama, iar de pe teren ies Radu Zamfir și Andreas Chirițoiu
Min 72 O nouă modificare făcută de Bogdan Andone. Intră Alin Ignea, care îi ia locul lui Marin Mudrazija
Min 71 ||| Călin Tudose vede cartonașul galben pentru proteste, după ce cere un fault neacordat de arbitru
Min 68 Unirea Constanța trece pe lângă egalare! Oaspeții profită de omul în plus și pun ceva mai multă presiune. Chirițoiu intră în careu, lateral dreapta, trage, dar șutul său de duce în transversală. Probleme pentru Poli de câteva minute, eliminarea începe să se simtă
Min 64 O schimbare defensivă făcută de Poli Timișoara. Iese Cosmin Bîrnoi și intră Călin Jurj. Dacian Nastai modifică și el, îl introduce pe Ciprian Timiș în locul lui Alexandru Enache
Min 61 ||| Eliminare la Poli Timișoara! Denis Radu vede al doilea cartonaș galben după un fault făcut în partea stângă a atacului Unirii Constanța. Bogdan Andone reproșează faultul, nu era necesar.
O nouă pauză de hidratare
Min 57 Atac legat al gazdelor. Balonul ajunge în careul mare al Unirii Constanța, la Bîrnoi, autorul singurului gol de până acum, dar acesta e prins cu spatele la poartă și e nevoit să întoarcă la 22 de metri, la Plantak. Acesta trage din prima, dar execuția sa se duce mult peste poartă
La meci asistă în jur de 400 de spectatori, toți susținători ai Politehnicii Timișoara
Min 52 ||| Denis Radu vede al doilea cartonaș galben al meciului! Jucătorul Politehnicii face un fault la 20 de metri de propria poartă, dar din faza fixă Unirea Constanța nu trimite periculos pe poarta lui Murariu
Min 50 Începe mai bine Poli Timișoara partea a doua, cu o posesie în jumătatea Unirii Constanța. Bryneus, intrat la pauză, nu găsește ținta dintr-o poziție bună
Min 46 Începe repriza a doua a meciului de la Timișoara. Poli face o dublă modificare, intră Cătălin Oanea și Oliver Bryneus și ies Carol Taub și Silviu Pană. O modificare și la Unirea Constanța, intră Rareș Trif și iese Adrian Niță
Min 45+3 Final de primă parte! Unirea Constanța a încercat mai mult, dar doar Poli Timișoara a marcat, la singura fază importantă de poartă
Min 41 Șansă uriașă pentru Chirițoiu! Acesta primește o pasă pe jos în careu, de la Horșia, își pune mingea pe piciorul stâng, are în față un adversar, îl evită, trage, dar balonul se duce mult peste poartă. Jucătorul Unirii Constanța se afla într-o poziție bună, în preajma punctului de la 11 metri
Min 36 Schimbare la Poli Timișoara! Se accidentează Luchian Gologan, care este scos, iar în locul lui e introdus Dan Pureca. Anterior, ”centralul” Mircea Ardelean a acordat și o pauză de hidratare
♦ Min 27 Unirea Constanța are posesia, dar nu se apropie periculos de poarta Politehnicii Timișoara. Fundașii gazdelor rezolvă ușor încercările de atac ale formației lui Dacian Nastai, care a avut câteva lovituri de colț până acum, dar nu a reușit mare lucru
||| Șuteu e primul avertizat al meciului. Vede cartonaș galben în urma unui fault la centrul terenului
♦ Min 20 Un atac prelungit pentru Unirea Constanța, care aduce un șut pe spațiul porții gazdelor. Horșia trage din afara careului, de la aproximativ 20 de metri, dar pe centru și Murariu reține ușor, în doi timpi
♦ Min 17 Jocul e destul de fragmentat în ultimele minute, multe faulturi, dar nici ritmul nu e unul foarte alert. Probabil că și temperatura își pune amprenta pe prestațiile celor două echipe
♦ Min 8 1-0 Deschidere de scor la Timișoara! Cosmin Bîrnoi înscrie un gol foarte frumos, după o acțiune personală. Este angajat în partea dreaptă, în afara careului mare, întoarce câțiva adversari, pătrunde aproape de careul mic, șutează, în primă fază e blocat, dar balonul revine la el. Trage din nou, puternic, și marchează.
Golul e dedicat suporterului Dragoslav Cercel
♦ Min 3 Unirea Constanța începe sus partida, iar gazdele stau în propria jumătate. Echipa lui Nastai are o lovitură liberă și un corner, dar nu sunt transformate în șanse bune de poartă
♦ Min 1
Fluier de start în partida de la Timișoara!

Jucătorii Politehnicii au intrat pe teren cu un mesaj de rămas-bun pentru suporterul Dragoslav Cercel, dispărut tragic acum câteva zile. ”Rămas bun, Draghi!”, scria pe afișul cu care s-a intrat pe teren. În același timp, s-a păstrat un moment de reculegere.


Poli Timișoara – Unirea Constanța, meci din etapa 1 a noului sezon de Liga 2, e live-text pe Liga2.ro, azi, de la ora 18:00. Partida închide ziua de sâmbătă din eșalonul secund și e penultima a rundei.

Partida este programată la Timișoara, pe Stadionul Știința, iar întâlnirea este a doua dintre cele două echipe. Sezonul trecut, în sezonul regular, în runda a 4-a, scorul a fost 2-0 pentru Politehnica Timișoara, care a marcat prin Roberto Hațegan și Cosmin Bîrnoi.

Formația de pe Bega a declarat, prin vocea antrenorului Bogdan Andone, că partida va fi una dificilă, chiar dacă la adversari au avut loc schimbări importante de lot și a fost înlocuit și antrenorul, Leonard Strizu cu Dacian Nastai.

Bogdan Andone, antrenor Poli Timișoara: ”Primul meci din sezon e tot timpul dificil”

Dacă se teme de ceva pentru echipa sa, aceea este omogenitatea în opinia lui Andone. Reacția ”principalului” la conferința de presă:

”Primul meci din sezonul dificil e tot timpul dificil, indiferent de adversar. Tocmai de aceea trebuie să ne pregătim mental, să ajungem la ora jocului pregătiți din toate punctele de vedere. Am pretenții de la această echipă, suporterii, la fel. E obligatoriu să debutăm cu o victorie. Eu sper să nu fie probleme de omogenitate. Tocmai de asta am încercat să stăm mai mult timp împreună.

În timpul liber am ieșit de câteva ori cu băieții, la o plimbare, la o terasă, să stăm cât mai mult timp împreună. Pe postul de fundaș central va trebui să improvizăm și din jucătorii tineri.”

Dacian Nastai, antrenor Unirea Constanța: ”Aș mai fi vrut două săptămâni de pregătire”

Unirea Constanța nu e pusă la punct din toate perspectivele, Dacian Nastai recunoscând că mai avea nevoie de câteva săptămâni de pregătire pentru a regla cât mai multe aspecte. Lotul formației constănțene este unul tânăr, iar experiența e clar că lipsește din echipă.

”Am fost conștient când am venit la echipă că avem un lot tânăr, cu mulți copii de perspectivă. Problemele noastre sunt legate de perioada scurtă de pregătire, pentru că am început destul de târziu. Aș mai fi vrut două săptămâni de pregătire și două meciurile amicale, dar aceasta este situația.

Am reglat multe în aceste săptămâni, dar mai avem de pus la punct destule lucruri, pe care le vom rezolva pe parcurs. Îmi doresc mereu mai mult pentru acești copii, care au posibilitatea de a juca la nivelul Ligii a 2-a și de a progresa”, a spus Nastai.

În perioada de pregătire, Unirea Constanța a disputat patru amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 cu Progresul Spartac, 3-1 cu Dinamo, 3-1 cu CS Afumați și 2-2 cu Gloria Buzău.

Mircea Ardelean, ”centralul” partidei Poli Timișoara – Unirea Constanța

Partida dintre Poli Timișoara și Unirea Constanța este condusă la centru de arbitrul Mircea Ardelean (Arad), care va fi ajutat la cele două tușe de Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Arbitru de rezervă este Marius Omuţ (Satu Mare).

Observator de joc este Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), în timp ce delegat de joc este Radu Bitea (Oradea).

articolul original.

Retrogradatele reprimite în Liga 2 au meci direct în prima etapă. Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă e în urmă cu pregătirea, iar cu Poli Timișoara e interesat mai degrabă de altceva, nu de rezultat

5 August 2022 at 21:02
image

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, coincidența a făcut să se întâlnească în meci direct chiar echipele retrogradate sportiv la finalul campionatului trecut și care au fost reprimite în competiție de către FRF în urma desființării celor de la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, retrogradatele din Liga 1.

La Timișoara, pe arena Știința, sâmbătă, de la ora 18:00, se desfășoară meciul din Politehnica Timișoara și Unirea Constanța. Dacă bănățenii vor continua cu un lot schimbat în mare parte, noul antrenor Bogdan Andone explicând motivul pentru care a ales această tactică, în schimb, fosta Farul continuă politica avută și în campionatul trecut.

Mutată între timp la Clinceni, în locul defunctei Academica, Unirea va avea în lot doar jucători tineri luați de la FCSB, din acest motiv fiind considerată echipa ”satelit” a vicecampioanei. Conducătorii ei nici nu se feresc de această asociere, având în vedere că în această vară jucătorii s-au pregătit cu un echipament pe care a fost imprimată o siglă pe care era scris ”FCSB A Clinceni”. Schimbarea oficială a denumirii nu a fost însă posibilă până la startul noului sezon, astfel că echipa va continua să joace sub numele de Unirea Constanța.

Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă nu e pregătită pentru meciurile oficiale

Unirea Constanța are și un nou antrenor față de sezonul trecut. Leonard Strizu nu a mai rămas pe bancă, locul său fiind luat de Dacian Nastai, un alt antrenor care a mai trecut prin curtea FCSB.

Sătmăreanul spune înainte de jocul de la Timișoara că echipa sa ar mai fi avut nevoie de cel puțin două săptămâni de pregătire și de două amicale pentru a ajunge la o formă bună, având în vedere că a fost ultima care și-a reluat antrenamentele în această vară.

”Am fost conștient când am venit la echipă că avem un lot tânăr, cu mulți copii de perspectivă. Problemele noastre sunt legate de perioada scurtă de pregătire, pentru că am început destul de târziu. Aș mai fi vrut două săptămâni de pregătire și două meciurile amicale, dar aceasta este situația. Am reglat multe în aceste săptămâni, dar mai avem de pus la punct destule lucruri, pe care le vom rezolva pe parcurs. Îmi doresc mereu mai mult pentru acești copii, care au posibilitatea de a juca la nivelul Ligii a 2-a și de a progresa”, a spus Nastai, citat de site-ul Unirii Constanța.

În perioada de pregătire, Unirea a disputat patru amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 cu Progresul Spartac, 3-1 cu Dinamo, 3-1 cu CS Afumați și 2-2 cu Gloria Buzău. După cum se poate observa, trei dintre adversari au fost din Liga 2 și nu a pierdut în fața niciunuia, deși era cu nivelul pregătirii în urmă.

Nastai, interesat în primul rând de jocul echipei la Timișoara, mai presus de rezultat

Jocul de la Timișoara va începe la ora 18:00 la solicitatea gazdelor. Și Unirea și-a dat acordul, altfel reprogramarea jocului cu șapte ore mai târziu nu era posibilă.

Trupa lui Nastai este de vineri în orașul de pe Bega și își dorește să înceapă campionatul cu un joc bun și un rezultat pe măsură. ”Ca orice început, este dificil. Va fi un meci foarte greu, pentru că nu cunoaștem aproape nimic despre adversar. Știm că lotul s-a schimbat și că este un antrenor nou. Mă interesează, în primul rând, jocul echipei. Dacă se va vedea tot ce am lucrat și am pregătit împreună, voi fi mulțumit și poate veni și un rezultat pozitiv, care contează mult pentru acești copii. Noi punem însă accentul pe dezvoltarea lor și a modelului de joc al echipei”, a mai declarat Nastai.

Lotul Unirii Constanța pentru meciul cu Poli Timișoara este următorul: Mihai Udrea, Mario Popescu (portari), Mihai Tudose, Paul Coza, Alexandru Șuteu, Radu Cireșoiu, Radu Zamfir, Narcis Lăcătuș, Ștefan Cană, Aurelian Ciuciulete, Rareș Trif, Luca Mitrică, Ciprian Timiș, Alexandru Enache, Ovidiu Horșia, Robert Tudor, Ianis Malama, Andreas Chirițoiu, Adrian Niță și Vlad Șerbănescu (jucători de câmp).

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

articolul original.

Bogdan Andone nu concepe ca Poli Timișoara să nu înceapă sezonul cu o victorie, cu Unirea Constanța. A adoptat strategia lui Mircea Lucescu din 1997, la Rapid!

5 August 2022 at 15:39
image

Poli Timișoara va debuta în noul sezon de Liga 2 cu un meci acasă, pe Știința, cu Unirea Constanța, satelitul faptic al FCSB.

Clubul bănățean promovează acest sezon cu hashtagul ”Un nou început”, ca o restartare după retrogradarea sportivă în Liga 3 și continuarea în Liga 2 în urma mai multor retrageri a altor echipe, iar Bogdan Andone spune că are pretenții de la formația sa.

După ce a schimbat aproape un lot de jucători întreg, fostul antrenor al FCSB spune că s-a inspirat din ceea ce s-a petrecut în 1997 la Rapid.

Bogdan Andone a încercat să unească ”vestiarul”: ”Am încercat să stăm mai mult timp împreună”

Antrenorul Politehnicii știe că mentalul e foarte important la orice start de sezon. Andone a aplicat ”metodele” cumnatului Șumudică, pentru a uni vestiarul.

Pentru jocul de sâmbătă, nu sunt rezerve de fundași centrali! ”Primul meci din sezonul dificil e tot timpul dificil, indiferent de adversar. Tocmai de aceea trebuie să ne pregătim mental, să ajungem la ora jocului pregătiți din toate punctele de vedere. Am pretenții de la această echipă, suporterii, la fel. E obligatoriu să debutăm cu o victorie. Eu sper să nu fie probleme de omogenitate. Tocmai de asta am încercat să stăm mai mult timp împreună. În timpul liber am ieșit de câteva ori cu băieții, la o plimbare, la o terasă, să stăm cât mai mult timp împreună. Pe postul de fundaș central va trebui să improvizăm și din jucătorii tineri”, a punctat Andone.

Sunt accidentați și Tudor Moțiu, și Cosmin Huminic, și Cristian Bocșan, dintre stopperi, plus Adrian Zaluschi și Daniel Benzar.

Ioan Mera și Cristian Scutaru, celebrul cuplu defensiv al alb-violeților, este ”istorie” oricum, ambii fiind ”pensionați” forțat.

Au plecat 17 jucători. Andone invocă exemplul Rapidului

Cu tot cu Doru Andrei, plecat fără să se renunțe la el sau să fie vândut, față de sezonul trecut, 17 jucători au plecat de la Politehnica. Întrebat de reporterul Liga2.ro dacă nu este, totuși, cam mult, Andone a punctat că el este de părere că alb-violeții au terminat un ciclu și era nevoie de această schimbare.

”Este și nu este. Depinde din ce puncte de vedere privim lucrurile, Mircea Lucescu venise în anul 1997 la Rapid și cred că a schimbat o întreagă generație. Au mai rămas trei sau patru jucători din vechiul lot, tinerii, Pancu, Iencsi, eu. A fost cam aceeași situație. A fost o perioadă de tranziție pentru noi, și am pierdut campionatul în ultima etapă. Aici s-a terminat un ciclul de cinci ani de zile. Erau jucători pe care, în mare parte, i-am adus eu acum 5 ani. Tocmai de aceea, 5 ani e destul de mult, e o limită. Am rămas cu jucătorii tineri din vechiul lot și am încercat să aducem jucători cu experiență”, a punctat Andone.

În toate ”colțurile” fotbalului timișorean se bârfește că salariul lui Bogdan Andone e plătit de Dan Șucu, acționar al Rapidului. Antrenorul a spus că acest lucru este o minciună. ”Nu este adevărat. Contractul meu este cu Politehnica Timișoara”, a punctat principalul.

Cosmin Bîrnoi va fi unul dintre căpitani

Poli va avea în acest sezon trei căpitani. Unul dintre ei va fi Cosmin Bîrnoi, care este optimist pentru prima etapă.

”Unirea Constanța știu că au o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, care vor să joace fotbal. Dar am încredere în mine și în echipa mea. Sunt convins că mâine dacă vom da 100 la sută, vom câștiga. Este o onoare pentru mine și sunt recunoscător că am fost ales de domnul antrenor. Încercăm în fiecare meci să dăm totul pentru suporteri și sper ca anul acesta să le arătăm că fața noastră nu este ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut”, spune Bîrnoi.

Sezonul trecut, la final, înainte de returul barajului de retrogradare, un grup de suporteri a venit la căminul unde stăteau jucătorii și au făcut scandal. Bîrnoi spune că nu a rămas marcat de moment. ”Au fost doar niște discuții. Eram mai mulți colegi afară. Suntem jucători cu experiență, nu ne temem de ei. Au venit doar să tragă o alarmă să nu jucăm așa slab, să încercăm să dăm totul pe teren”, a povestit jucătorul.

Meciul dintre Poli Timișoara și Unirea Constanța se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la cererea poliștilor, aprobată de oaspeți.

articolul original.

Poli Timișoara, victorie concludentă cu Aurul Brad. Bogdan Andone nu se îmbată cu apă rece: ”Suntem încă departe de ceea ce-mi doresc”

30 July 2022 at 14:16

Poli Timișoara a terminat seria amicalelor din această vară cu un succes la scorul de 7-0 cu Aurul Brad, formația din Liga 3 care s-a văzut că nu este încă pregătită, dar care oricum este una de nivel inferior.

În continuare, și la acest meci, au mai fost jucători testati de divizionara secundă, iar Bogdan Andone a spus că detestă acest lucru și vrea ca luni să fie foarte clară componența lotului. De asemenea, antrenorul a punctat că, pentru nivelul ligii secunde, elevii săi mai au mult de lucru.

Meleke și Bryneus, testați pentru a completa atacul Politehnicii

Pentru că se caută încă un atacant, la acest meci a mai fost testat ivorianul Aymar Kevin Meleke, venit deja de câteva săptămâni la club, dar și suedezul Oliver Bryneus, cel care a dat probe și la Dumbrăvița, club cu care nu s-a înțeles însă la condițiile financiare.

Timișorenii au dominat jocul de pe Știința cu formația hunedoreană. După ce Silviu Pană a avut un șut care s-a dus la încrucișarea barelor, în minutul 39, Daniel Benzar a marcat, după ce a primit o pasă de la Bîrnoi.

Aurul Brad a căzut fizic pe final

După 1-0 la pauză, timișorenii au marcat mai multe goluri în repriza a doua. Mai întâi în minutul 52, Bîrnoi a trimis direct în poartă, din lovitură liberă. În minutul 63, și tânărul Luchian Gologan a marcat cu un șut din întoarcere, pentru 3-0.

Pe final, formația din Brad, care va începe al doilea sezon de Liga 3, nu prea a mai putut să se apere și astfel, scorul a căpătat proporții. În minutul 77 a înscris Alin Ignea, iar după trei minute a marcat și Oliver Bryneus. Ionuț Bătănași a marcat pentru 6-0 în minutul 83, iar în minutul 89 a înscris și Aymar Meleke.

Poli Timișoara: Murariu (Isvoranu 60) – D. Radu (C. Jurj 66), Germinio (M. Andone 66), Tsvetkov (Ignea 66), Taub (Oanea 66), Plantak (Zaluschi 66), Sil. Pană (Bătănaşi 66), Bakoş (Gologan 46), Bîrnoi (Meleke 66), Mudrazija (Milea 46), D. Benzar (Bryneus 54)
Antrenor: Bogdan Andone

Aurul Brad: Raț – Leucian, Șoit, Lup, Talpaș, Pașca, Leaha, Bostan, Dărăban, Tecsi, I. Filipaș
Au mai intrat: R. Filipaș, Achim, Dumitraș, Aprotosoaie și Stănilă.
Antrenor: Ioan Petcu

Relațiile de joc sunt mai cristalizate între români

Bogdan Andone a precizat despre joc că s-a marcat mai mult în repriza a doua, deoarece au jucat fotbaliști care se cunoșteau între ei.

”Important a fost ritmul pe care am reușit să-l impunem. Nu neapărat scorul. E important că s-au dat goluri. E foarte important că s-a marcat, dar mai avem mult de muncă. Mai avem de muncă la relațiile de joc. Jucătorii trebuie să se cunoască mai bine între ei, să se simtă mai bine între ei. În repriza a doua lucrurile s-au legat puțin mai bine, pentru că majoritatea jucătorilor au fost români, se cunoșteau între ei, chiar dacă și adversarul a căzut puțin din punct de vedere fizic. Dar fiind mai mulți jucători care au jucat mai mult împreună, a fost puțin mai simplu ca joc. Încă mai avem neovie de timp, asta e clar”, a spus antrenorul Politehnicii.

Altfel, Andone spune că echipa nu arată așa cum și-ar dori. ”Suntem încă departe. Nu suntem la ceea ce-mi doresc, ceea ce ne dorim cu toții. Mai avem de lucrat mult la relațiile de joc, la agresivitate, sunt momente în joc în care alternăm momente foarte bune cu momente mai puțin bune și nesincronizări între noi. Dar, pe zi ce trece ne îmbunătățim aceste aspect și, ușor-ușor, o să ajungem la ceea ce ne dorim să jucăm”, a mai spus antrenorul.

Bogdan Andone tot caută un atacant

Bogdan Andone a spus că se va gândi dacă o să-i păstreze pe Meleke sau Bryneus sau ambii, în condițiile în care echipa nu are vârf de careu autentic.

”O să mă gândesc astăzi-mâine, să luăm o decizie, pentru că intrăm în ultima săptămână și nu-mi place să am jucători în teste. Urăsc lucrul acesta. Din păcate, am ajuns până în ultima săptămână a presezonului. De luni vreau să am lotul care va fi pentru sezonul viitor, 100 la sută, fără jucători în teste sau probe. Cautăm atacant de cinci ani, de când am fost data trecută. Nu știu dacă s-a găsit în această perioadă. Sper că, în cazul în care nu găsim ceea ce ne dorim, să reușim să ne adaptăm cumva cu jucătorii pe care îi avem în cadrul lotului, în cadrul grupului. Iar dacă nu vom găsi clasicul atacant, nouar, pe care ni-l dorim, să încercăm să reprofilăm din jucătorii pe care îi avem. Sau, jucătorii cu profil ofensiv, să suplinească lipsa acestui nouar cel puțin până în perioada de iarnă. Nu vreau să iau jucători în mijlocul campionatului, pentru că nu știu nivelul lor de pregătire, cum se adaptează, mai ales, dacă e vorba de jucători extracomunitari, unde am avut mai mult soluții, durează foarte mult cu actele”, a mai punctat Andone.

Clubul timișorean, în continuare fără președinte

La Poli urmează să fie numit un nou președinte, pe lângă un altul pentru Consiliului de administrație. Andone spune că întrebarea despre cine conduce clubul îl depășește.

”E o întrebare care mă depășește. Țin legătra cu domnul Drăgan. Când e nevoie să vorbesc cu dânsul. Nu-mi place să-l deranjez, că și el are probleme. Mai vorbesc pe partea financiară cu Sașa sau Cristi (doi dintre cei trei suporteri-sponsori), care sunt din partea Druckeria și ei s-au ocupat în ultimii ani de partea financiară, când a fost vorba de transferuri. Încerc să evit, pentru că am foarte multe lucruri de făcut cu echipa, cu jucătorii, și încerc să mă focusez cât mai mult pe ceea ce avem de făcut ca echipă, pe plan sportiv”, a precizat Bogdan Andone.

Poli Timișoara va debuta sâmbăta viitoare, 6 august, de la ora 11:00, pe teren propriu, în noul sezon de Liga 2, cu Unirea Constanța.

Poli Timișoara a mai înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale disputate în această vară: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș), 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș), 1-2 cu NK Tabor Sezana (prima ligă din Slovenia), 2-1 cu NK Brinje Grosuplje (nou-promovată în liga secundă slovenă), 1-3 cu NK Fuzinar Ravne (liga secund din Slovenia), 0-0 cu NK Triglav Kranj (liga secundă din Slovenia), în cantonamentul din Slovenia, și 1-1 cu CSM Jiul Petroșani (Liga 3).

Bradul încă face pregătire fizică

Ioan Petcu, antrenorul Aurului Brad, a punctat că încă face antrenamente fizice cu echipa și asta a făcut ca jucătorii să nu arate mare lucru în acest amical.

”Suntem într-o perioadă în care suntem obligați să încărcăm bateriile. După un drum de la Brad până aici este foarte greu să faci față, mai ales unei echipe de ligă superioară. Am plecat la 7 din Brad. Dar asta, bineînțeles, că nu este scuza principală. Am reluat pregătirea de două săptămâni. Mai sunt jucători pe care trebuie să-i aducem, că nu este clarificată situația lor. Dar sperăm să mai aducem trei-patru jucători, care să ne întărească și ca valoare, și numeric”, a declarat fostul jucător al Corvinului.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

VIDEO | Poli Timișoara și-a prezentat lotul pentru noul sezon de Liga 2 în zona centrală a Timișoarei, de Ziua Steagului. Bogdan Andone spune că a fost ideea sa: ”Suporterii, conducerea şi echipa ar trebui să fie un tot unitar”

28 July 2022 at 08:47

Poli Timișoara s-a prezentat miercuri seară, 27 iulie, în fața fanilor, în centrul orașului, cu ocazia unui eveniment denumit ”Ziua Steagului”, pe care vor să-l impună ca tradiție.

În fața a circa 200 de fani, fotbaliștii acontați vara aceasta au fost prezentați, iar antrenorul Bogdan Andone s-a comportat ca un adevărat agent de marketing și a spus că următoarea prezentare o vrea în crama de vin care sponsorizează echipa.

Bogdan Andone, la prezentarea echipei în centrul Timișoarei: ”Importantă e și imaginea”

Ziua Steagului s-a ținut în Piața Sfântu Gheorghe, o piață mai mică din zona centrală a Timișorei, cu un amfiteatru în miniatură. Copiii au avut posibilitatea să se joace, s-a pus muzică, s-au depănat momente din istoria vechii Politehnici, iar, la final, s-a prezentat echipa.

Bogdan Andone susține că el a insistat pentru un astfel de eveniment. De fapt, la Poli mereu a fost preocupare pentru imagine, de multe ori chiar mai mare decât pentru rezultate.

”E important că s-a realizat acest lucru. E important și pentru club, și pentru echipă, și pentru jucători. Pentru suflarea timișoreană, pentru că știm foarte bine, importantă e și imaginea și urmează un sezon dificil în care suporterii, conducerea clubului și echipa ar trebui să fie un tot unitar. O să fie și perioade dificile, și perioade mai bune, important e să mergem înainte, ca să ne putem îndeplini obiectivul propus”, a declarat antrenorul revenit la echipă vara aceasta, într-un momentul în care Poli Timișoara încă aștepta invitația FRF de a continua în Liga 2, după ce sportiv a retrogradat în Liga 3 în urma unui baraj cu FC Brașov.

Galeria a înjurat Steaua și Dinamo. În prima etapă vine satelitul neoficial al FCSB

Câțiva zeci de fani prezenți erau din grupările mai fanatice ale galeriei, care au scandat înjurături pentru Steaua și Dinamo. În prima rundă, Poli Timișoara va juca cu Unirea Constanța, ”satelitul” neoficial al FCSB. Andone, fost antrenor la FCSB, știe cât de importantă e o victorie în debutul noului sezon.

”Tot sezonul va fi o perioadă dificilă. Tot timpul, în primele meciuri din sezon, până îți găsești ritmul, cadența… Suntem și foarte mulți jucători noi. Antrenor nou. Așa că e foarte important să reușim să ne simțim în teren, în cadrul grupului, pentru că sunt și mulți jucători străini. Important e să câștigăm prima etapă. Acesta e cel mai important lucru, că dacă vor fi și rezultate, cu siguranță lucrurile vor fi mult mai simple”, a spus antrenorul Politehnicii.

Recașul, tărâm providențial pentru Poli?

Deși când s-a mutat echipa din Recaș la Timișoara, fanii viola au renegat ACS Poli, iată, peste zece ani, antrenorul spune că vrea o prezentare în crama respectivului oraș din Timiș, unde defuncta echipă înființată de fostul primar Nicolae Robu a ținut chefuri, la rându-i.

”Chiar am insistat la venirea mea aici, pentru că-mi amintesc perioada de acum 5 ani, când acest lucru s-a făcut undeva, cred că la o terasă (n.r. – la D’arc). A fost foarte multă lume, un entuziasm extraordinar, care s-a transmis echipei și jucătorilor. Tocmai de aceea am insistat să se facă acest lucru. Îmi pare rău că au putut fi alături de noi domnul Drăgan și domnul Ghiță Iova, pentru că ar fi fost foarte bine pentru noi, pentru club și pentru jucători, să-i simtă alături de noi și de echipă. Sper ca data viitoare și următoarea prezentare să o facem la Cramele Recaș, la Ghiță Iova acasă și să fie ceva și mai spectaculos”, a mai spus Andone.

Lotul de jucători prezentat de Poli Timișoara:

portari: Rareș Murariu, George Isvoranu, Mario Balica;
fundași: Denis Radu, Călin Jurj, Cristian Bocșan, Cătălin Oanea, Tudor Moțiu, Cosmin Huminic, Aleksandar Tsvetkov, Gabriele Germinio, Carol Taub;
mijlocași: Alin Ignea, Adrian Zaluschi, Luchiah Gologan, Marco Andone, Karlo Plantak, Silviu Pană, Răzvan Milea, Ervin Bakoș, Dan Pureca;
atacanți: Cosmin Bîrnoi, Daniel Olariu, Marin Mudrazija, Daniel Benzar, Ionuț Bătănași, Raul Țurcaș.

Stafful tehnic al Politehnicii Timișoara:

Antrenor principal: Bogdan Andone
Antrenor secund: Antonio Foale
Antrenor cu portarii: Alessandro Ramella
Preparator fizic: Simone Fornari
Fiziokinetoterapeut: Adrian Rus
Kinetoterapeut: Marius Inciulescu
Magaziner: Bogdan Comănișteanu
Delegat: Ciprian Freanț
Director sportiv: Ioan Mera

Clubul a transmis în direct pe pagina sa de Facebook momentul în care a fost prezentată echipa:

Foto: Emanuel Titus Ilieşi / Mediafax Foto

articolul original.

Un fundaș italian și un mijlocaș român trecut prin curtea cluburilor Dinamo și FCSB, noile achiziții ale lui Bogdan Andone la Poli Timișoara

26 July 2022 at 11:53

Deși Bogdan Andone declara după amicalul de vineri, 1-1 cu CSM Jiul Petroșani, că se mai gândește dacă vor semna contracte cu Poli Timișoara fotbaliștii testați, doi dintre ei au parafat astăzi acorduri. Au devenit jucătorii alb-violeților Gabriele Germinio și Ionuț Bătănași.

Fundaș din țara celei mai renumite școli defensive

Cu experimentații Ioan Mera și Cristian Scutaru ”pensionați” forțat în această vară, Poli trebuie să refacă apărarea în zona centrală, aspect care a fost în multe sezoane punctul forte al bănățenilor.

După ce l-a testat pe final de cantonament și în amicalul cu CSM Jiul, clubul a semnat cu Gabriele Germinio. Fundașul italian are 24 de ani și a evoluat, până acum, în ligi inferioare, la Isola Capo Rizzuto, Rende Calcio 1968, Foggia 1920, US Bitonto şi Athletic Carpi.

Cele mai multe meciuri, 82, le-a jucat în Serie C, dar sezonul trecut l-a petrecut în al patrulea eșalon din Peninsulă, la Bitonto, unde a jucat patru meciuri, și Carpi, unde a fost utilizat în șase partide.

”Sunt foarte fericit să fiu aici şi voi da tot ce am mai bun pentru această echipă. Îi aştept pe suporteri la stadion şi sper ca acest sezon să fie bun pentru noi şi pentru întreg oraşul Timişoara!”, a punctat fundașul Germinio, potrivit site-ului Politehnicii Timișoara.

Bătănași a crescut la Dinamo și FCSB

Poli a semnat și cu Ionuț Bătănași, un jucător de 19 ani care poate evolua ca mijlocaș ofensiv, atât în zona centrală, cât și în banda stângă.

Bucureșteanul a crescut la Dinamo și FCSB. El a mai trecut prin străinătate, pe la SPAL U17 (Italia) şi Boavista U23 (Portugalia), și a făcut parte din echipele naționale U15 și U17.

”Mă simt foarte bine la Timişoara, colegii m-au ajutat să mă intergrez foarte bine şi cred că în acest sezon vom face o figură frumoasă ca echipă. Eu voi da totul pe teren ca să aduc un plus echipei noastre”, a declarat Bătănași.

Amândoi au semnat pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

Nu s-au mai anunțat plecări

Poli nu a mai anunțat în ultimul timp vreo despărțire, deși urmau să se rezilieze contracte și cu jucători precum Cristian Scutaru, Claudiu Pamfile, Stefan Vukoje, Sebastian Serediuc, iar Nicolae Sofran urma să fie împrumutat.

Scutaru se antrenează cu Peciu Nou, echipă din Liga 4 Timiș. El a primit acceptul echipei timișorene pentru acest lucru și sunt discuții să continue ca antrenor de juniori la Poli.

Foto: Politehnica Timișoara

articolul original.

10 ani de la Marea Schismă din fotbalul timișorean sau cum a rămas orașul mai sărac de fotbal!

23 July 2022 at 06:09
image

În vara lui 2012, după dispariția Politehnicii lui Marian Iancu din toate competițiile, în fotbalul timișorean s-au ”făurit” trei proiecte. Unul dintre ele, ACS Poli, a și murit, în timp ce ASU Poli și Ripensia continuă.

La un deceniu de la pornirea pe drumuri diferite, fotbalul timișorean e însă mai sărac și parcă mai departe de performanță ca nicicând. Iar perspectiva revenirii în prima ligă nu există și pare că niciuna dintre soluții nu a fost, cu adevărat, o alternativă.

ACS Poli e în faliment, dar e singura care a mai adus unele rezultate sportive bune

Cum Politehnica lui Iancu a dispărut, noul primar ales în 2012 a decis să mute echipa din Recaș, nou-promovată în Liga 2, la Timișoara. Așa s-a născut ACS Poli, un club renegat de mare parte a galeriei. O parte din timișoreni a venit însă alături de proiectul pornit din Liga 2 și promovat într-un singur sezon. Cu o conducere plină de incompetenți, clubul a retogradat după un sezon, dar a revenit, tot într-un an, în elită. Era să retrogradeze iar, dar a fost salvată de dispariția Rapidului. Sezonul 2016-2017 rămâne cel emblematic pentru ACS Poli, cu salvarea de la retrogradare după un baraj cu UTA, după ce s-a pornit de la -14 puncte. Cu regretatul antrenor Ionuț Popa, echipa a jucat semifinala Cupei României și finala Cupei Ligii.

În 2018 s-a retrogradat însă, după ce din 2015 nu mai exista finanțare publică. Clubul a intrat în insolvență, iar după un an, cu Valeriu Răchită la cârmă, a retrogradat cu ”brio” în Liga 3. În primul sezon de după aceea clubul a fost ”salvat” de pandemie, pentru ca în 2020-2021 să se descurce decent. Ediția 2021-2022 nu a mai putut-o începe și a fost exclusă din Liga 3 și competițiile FRF.

Procedura de faliment e începută, iar clubul mai există doar scriptic.

Poli cea a suporterilor nu a fost ferită de scandaluri

Refuzând proiectul primarului Nicolae Robu, suporterii au mers la echipa universitară a Politehniciii, care, până atunci, an de an promova din Liga 6 și nu se înscria în Liga 5 pentru că nu avea resurse. A primit, iar după un sezon controversat, în care a beneficiat de retragerea echipei din Gottlob, ”Băieții în ghete fără patron” au promovat în Liga 4. S-a stat acolo două sezoane, după care ASU Poli a ajuns în Liga 3, unde a rămas doar un an, fiindcă au promovat imediat.

ASU Poli a petrecut șase sezoane în Liga 2, cu cea mai bună clasare în ediția 2020-2021, locul 6, obținută cu Dan Alexa pe bancă. Sezonul trecut, 2021-2022, s-a bifat și un sfert de finală de Cupa României. La început au avut un mare entuziasm, stins însă între timp.

În ultimul sezon de Liga 2, SSU Politehnica (între timp asociația a devenit societate pe acțiuni) a retrogradat sportiv după un an plin de decizii manageriale catastrofale. Echipa s-a salvat pentru că Mediaș și Clinceni au dispărut și ele de pe harta fotbalului românesc odată cu retrogradarea din Liga 1. La ultimele meciuri din sezonul trecut au jucat și cu 300 de spectatori, semn că multă lume e dezamăgită.

Acum se încearcă un nou început cu Bogdan Andone antrenor, dar echipa nu arată deloc bine și trece inclusiv prin scandaluri de jucători pierduți, precum cazul lui Doru Andrei.

Ripensia, a treia cale. Departe de strălucirea de altădată

Cu modelul ”Poli” cu bani de la autorități sau cu ”stăpânirea” galeriei, în 2012, s-a relansat Ripensia, într-o invocată continuitate istorică extrem de discutabilă, căci toți cei care fondaseră vechiul club și puteau să-și dea vreun acord erau morți demult.

Alternativa clubului privat, care a visat scurt timp să aibă modelul ”socios”, dar și-a dat seama că nu are șanse. A pornit din Liga 6, a promovat în câte un sezon până în Liga 4, unde a stat două campionate, și, după câte un singur an, s-a urcat în Liga 3 și apoi Liga 2.

Ripensia e de cinci sezoane în Liga 2. Aici e ”abonată” la locurile 11-13 în sezoanele finalizate, cu cel mai bun loc chiar în primul sezon din al doilea eșalon. Nu a reușit niciodată să strângă un public numeros, semn că poveștile interbelice nu au ”încălzit” marea masă a timișorenilor.

De câțiva ani, își pune tot mai mult amprenta pe club patronul Dumitru Mihu, într-un mod foarte discutabil. Acesta a târât clubul în câteva scandaluri, cel mai ridicol fiind cel despre neînscrierea echipei în următorul sezon de Liga 2 (2022-2023), ceea ce s-a dovedit a fi un mare bluf. Clubul vrea să mai adauge o pagină de istorie unei cărți despre Ripensia, astfel că meciuri într-un anonimat total vor fi ”așezate” aproape de partidele cu AC Milan. Vara aceasta nu a mutat decisiv și probabil, va rămâne ”abonată” la a doua jumătate a clasamentului.

După zece ani, tot trei: a apărut Dumbrăvița

Și cum viața ne spune că nimic nu e întâmplator, iată, după un deceniu, în Liga 2 a apărut și Dumbrăvița, teoretic, altă localitate, practic, un cartier de tip dormitor de lux al Timișoarei.

Club cu o modestie care l-a dus până aici, nu visează însă la performanțe mari.

Tot la bilanțul de zece ani, Timișoara a rămas fără stadionul ”Dan Păltinișanu”, devenit o ruină închisă în centrul municipiului. Nici perspective pentru o arenă nouă nu prea sunt în curând, dacă neglijăm gargara politică, mutată în eonul nostru pe Facebook.

Și, iată, tot vara aceasta, a fost eliberat din închisoare Marian Iancu.

Între timp, jucătorii timișoreni sunt tot mai irelevanți în echipa națională, ea însăși tot mai irelevantă. Timișoara are, anual, tot mai puțini jucători în străinătate sau în prima ligă, căci timpul nu a avut răbdare să aștepte după Poli și Ripensia, care se tot consolidează în ritmul melcului, în esență, mai mult declarativ. Perspectivele de prima ligă? Nule.

Și tot la un deceniu, la Arad, orașul cu care Timișoara rivalizează de decenii în fotbal, s-a jucat Spercupa României, pe un stadion nou.

Timișoara trebuie să închidă astăzi ochii pentru a se mai simți vicecampioana României, a vedea stadionul plin, a disputa un meci cu Juventus Torino și a urmări cavaleri călare la prezentare lotului.

articolul original.

Poli Timișoara a evitat în prelungiri un eșec cu CSM Jiul Petroșani. Bogdan Andone spune că echipa mai are nevoie de săptămâni bune ca să se rodeze

22 July 2022 at 15:57

Poli Timișoara a remizat, vineri, la scorul de 1-1 în amicalul jucat pe arena Știința cu CSM Jiul Petroșani, după ce alb-violeții au fost conduși de formația de Liga 3.

Echipa din Liga 2 nu a impresionat deloc, deși s-a aflat în fața unui adversar reunit de două săptămâni și trezit cu noaptea în cap pentru a venit la Timișoara să joace de la ora 10.

Testarea de jucători la Poli Timișoara continuă

De marți, după revenirea din cantonamentul efectuat în Slovenia, poliștii nu au avut liber. Și CSM Jiul poate invoca însă oboseala, după ce a plecat la 5 dimineața de la Petroșani pentru meciul programat la 10 dimineața la Timișoara.

Poli a testat în continuare jucători. Ionuț Bătănași e demult sub ”observație”, iar din cantonament a fost adus Gabriele Geminio. De asemenea, în teste e și Aymar Kevin Meleke, despre care Liga2.ro a scris, dar și Sasha Agiveli, atacant de 19 ani format de Academia Hagi. Au lipsit Milea și Benzar, menajați din cauza unor accidentări.

Imprecizie la poartă

Teritorial, timișorenii au dominat jocul, dar cu un atac steril. Au fost mai multe ocazii irosite în prima repriză, prin Mudrazija, Pureca, Bîrnoi și Plantak. Prentru CSM Jiul, Mareș a avut un șut care a trecut puțin peste buturi.

În repriza a doua, Mudrazija și Meleke au avut ratări, iar petroșănenii au putut ”scoate” mai mult capul pe final de joc. După o ocazie a lui Matei, în minutul 87, Daina a deschis scorul, spre dezamăgirea timișorenilor. În prelungiri, din lovitură liberă, Bătănași (90+2) a salvat ”onoarea” gazdelor.

Poli Timișoara: Isvoranu (Murariu 57) – D. Radu (C. Jurj 46), Tsvetkov (Bakoş 64), Germinio (Moţiu 64), Taub (Oanea 57), Plantak (M. Andone 64), Bîrnoi (Meleke 57), Sil. Pană (Agiveli 57), Pureca (Ignea 46), Zaluschi (Gologan 46), Mudrazija (Bătănaşi 64)
Rezerve neutilizate: Balica – Olariu, Ţurcaş
Antrenor: Bogdan Andone

CSM Jiul Petroșani: Mureșan – Matei, Botoroagă, Moise, Cocină, Torkos, Caralicea, Mareș, R. Sandu, Goilean, Dănăilă
Au mai intrat: Tomescu, Marcu – Keszeg, R. Stoicoiu, Mazilu, Jurcuț, L. Pop, Istrate, Fage, Daina, Lovas, Turcu, Joseph
Antrenor: George Zima

Bogdan Andone: ”Am reușit un egal cu chinuială mare și cu șansă”

Bogdan Andone a fost realist după ce echipa sa nu a arătat foarte convingător nici cu CSM Jiul.

”Am reușit un egal cu chinuială mare și cu șansă. S-a văzut oboseala, poate şi încărcătura, practic de trei săptămâni nu am avut zi liberă. Băieţii nu au avut liber. Intensitatea antrenamentelor din ultimele zile, e normal, dintr-un punct de vedere, dar, sincer să fiu, mă aşteptam la mult mai mult de la ei. Am avut o primă parte bună, cu câteva situaţii bune de joc, dar din păcate la finalizare nu am avut limpezime, poate, calitatea necesară, determinarea, şi nu am marcat. Le-am şi atras atenţia, la pauză, să fie atenți pe contraatacuri, pentru că aşa se întâmplă, când ai o posesie foarte mare şi încerci să duci mingea spre poarta adversă cât mai mult, e posibil să fii descoperit pe contraatac. Din păcate, am primit gol şi oaspeţii noştri de astăzi şi-au mai creat o situație foarte mare de a marca. Deci, suntem încă departe de cum ar trebui să arătăm şi red că vom avea nevoie poate şi de două-trei meciuri, poate patru, din sezonul regulat, ca să ne reglăm, să ajungem la un ritm bun şi la ceea ce ar trebui să jucăm”, a declarat antrenorul Politehnicii Timișoara despre joc.

Dificultăți la transferuri

Andone spune că a vrut să transfere mulți atacanți, dar nu s-a putut. De aceea, alcătuirea lotului se dovedește a fi dificilă.

”E greu de spus. Am tot testat. Și în Slovenia, și aici, și la antrenamente. Din păcate, nu prea am reușit să găsim ce ne dorim. Vom fi nevoiți să luăm ceva, pentru că avem mari probleme de lot. Avem foarte mulți juniori. În repriza a doua au fost Ignea și Oanea poate, pe final de joc, seniori. Majoritatea, jucători tineri. Nu putem duce un campionat cu lotul acesta. Mai ales dacă vrem să fim în obiectivul propus. Va trebuie să luăm jucători, de voie, de nevoie. Până la urmă, am fost refuzați, suntem refuzați în continuare. Refuză din diferite motive. Unii, că e prea departe Timișoara. De exemplu, un atacant, pe care l-am dorit din prima zi când am discutat. Din provincie, din zona Moldovei. Nu sunt zboruri de acolo spre Timișoara. În fine… Alții cer salarii mari. Am văzut atacanți buni, un italian, un argentinian, un atacant trecut prin China, unul pe la Astana. Cer 6-7000. Nu ne permitem să ne apropiem”, a mai spus Andone.

Antrenorul principal al echipei timișorene nu e încă decis în privința jucătorilor Bătănași, Agiveli, Meleke sau Germinio. ”Vom vedea de luni încolo. Vreau să le dau două zile libere până luni. De luni încolo vom discuta și vom vedea și ce va mai apăre astăzi, mâine. Ce opțiuni vor apărea și dacă mai reușim să mai luăm altceva. E foarte greu și dificil de găsit. Sperăm să găsim cei doi-trei jucători de care avem nevoie și să avem și noroc, pentru că, practic, e o loterie”, a mai adăugat Andone.

Poli Timișoara a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale disputate în această vară: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș), 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș),1-2 cu NK Tabor Sezana (prima ligă din Slovenia), 2-1 cu NK Brinje Grosuplje (nou-promovată în liga secundă slovenă), 1-3 cu NK Fuzinar Ravne (liga secund din Slovenia), 0-0 cu NK Triglav Kranj (liga secundă din Slovenia), în cantonamentul din Slovenia, și 1-1 cu CSM Jiul Petroșani (Liga 3).

Poli va juca un amical din nou sâmbăta viitoare (30 iulie), acasă, cu Aurul Brad.

George Zima, mulțumit de egal

Antrenorul echipei din Petroșani a fost mulțumit de cum s-a prezentat echipa. ”Era o bucurie mare pentru aceşti copii minunaţi (n.r. – faptul că a fost aproape să învingă Poli Timișoara). Suntem doar de două săptămâni împreună cu mine, am şi adus câţiva jucători noi şi să nu uităm că am pornit la 5 dimineaţa ca să reușim să ajungem la ora jocului. Sunt mândru de ce au arătat astăzi, în primul rând ca și atitudine. Bineînţeles că suferim la construcţie, la relaţii de joc. Dar ce am arătat astăzi, în faţa unei echipe puternice de Liga 2, la final de pregătire, încep campionatul în două săptămâni, mă bucur de ce au arătat şi îi felicit. Am mai avut un amical cu juniorii Under 19, dar acesta a fost primul amical puternic şi mă bucur că am făcut faţă cu brio. Eu am venit cu gânduri mari. Cu siguranţă potenţa financiară din Vale nu este ridicată, dar gândurile sunt mari, cel puţin să prindem play-off-ul şi nu ne vom abate de la drumul nostru dacă prindem locurile 1-2, dar vreau să fim modeşti, să muncim foarte mult şi să încercăm cu paşi mărunţi şi cu multă răbdare”, a declarat George Zima, instalat la CSM Jiul la jumătatea acestei luni.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.

EXCLUSIV | Poli Timișoara caută soluții pentru atac. Fratele geamăn al unui jucător ivorian apreciat din prima ligă, în probe

22 July 2022 at 05:13

Poli Timișoara este în căutare de jucători de atac. Zilele acestea, după revenirea din cantonamentul din Slovenia, la antrenamentele echipei a ajuns un atacant ivorian, fratele geamăn al lui Ulrich Meleke (23 de ani), care este legitimat la FC Voluntari și care în România a mai trecut pe la FC Botoșani și CFR Cluj.

Aymar Kevin Meleke nu a jucat niciodată în afara țării sale

Dacă Ulrich Meleke a trecut pe la echipe din Finlanda (Ekenas IF, Kokkolan Pallo-Veikot), Israel (Hapoel Tel-Aviv, Hapoel Bnei Lod) și România (FC Botoșani, CFR Cluj și acum e la FC Voluntari, din 2021), fratele său nu are un CV deloc bogat.

Aymar Kevin Meleke, născut în data de 24 mai 1999, nu a jucat în afara țării natale, Coasta de Fildes. Referințe despre el se găsesc cu greu. Singura informație disponibilă în mediul online despre fratele geamăn al lui Ulrich este că a fost legitimat la Societe Omnisports de l’Armee, o echipă a armatei din statul african de baștină. Acum, de câteva zile, el dă probe de joc la Poli.

Într-una dintre pozele publicate de Poli Timișoara de la antrenamentele de după revenirea din cantonamentul din Slovenia, clubul a ”scăpat” una în care se află și Aymar Kevin Meleke (foto, în partea stângă sus).

Ivorianul are agent italian

Cele mai mari probleme pentru Bogdan Andone sunt la fundașii centrali, unde au fost accidentări, dar și în atac. De altfel, echipa a suferit ofensiv și în partidele din cantonament.

Rămâne de văzut dacă Aymar Meleke îl va convinge pe Andone cu calitățile sale și se va înțelege cu Poli. Din informațiile Liga2.ro, jucătorul are un impresar italian.

Cu Poli Timișoara au semnat în această campanie de achiziții de vară: Silviu Pană (Petrolul Ploiești), Răzvan Milea (CS Tunari), Călin Jurj (CA Oradea), Carol Taub (Concordia Chiajna), Daniel Isvoranu (CS Tunari), Daniel Benzar (revenit la Poli după ce plecase în SUA), Marco Andone (CS Tunari, fiul antrenorului Bogdan Andone), Aleksandar Tsvetkov (bulgar, Academica Clinceni), Karlo Plantak (croat, NK Aluminij Kidricevo) și Marin Mudrazija (croat, KS Kastrioti Kruje).

Gemenii Ulrich și Aymar Meleke, într-o fotografie din 2014

Aymar Meleke va fi testat de Bogdan Andone în amicalul pe care Poli Timișoara îl dispută astăzi, de la ora 10:00, pe arena Știința, cu CSM Jiul Petroșani.

articolul original.

Bogdan Andone, mulțumit de programul nimerit de Poli Timișoara în noul sezon de Liga 2. ”Per ansamblu, e un ţintar bun pentru Poli și sper să profităm de acest fapt”

21 July 2022 at 07:06

Poli Timișoara va debuta acasă în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, cu Unirea Constanța, ”satelitul” neoficial al celor de la FCSB. Antrenorul Bogdan Andone e foarte mulțumit de programul stabilit miercuri de FRF prin tragere la sorți, pentru că joacă derby-urile locale în deplasare și pentru că a evitat alte drumuri foarte lungi.

Poli Timișoara a scăpat de jocurile pe teren sintetic

Antrenorul alb-violeților a mai subliniat că Poli scapă de terenurile sintetice de pe unele stadioane. Echipa timișoreană va evolua acasă cu toate cele trei formații care acasă organizează jocuri pe terenuri artificiale: Metaloglobus București, Concordia Chiajna și nou-promovata Progresul Spartac.

”E un program bun din punctul meu de vedere, dar trebuie să profităm de faptul că jucăm primul meci acasă şi să-l câştigăm. E cel mai important aspect. În rest, e bine că am evitat terenurile sintetice în deplasare: Progresul Spartac şi Metaloglobus, în schimb, avem şi deplasări foarte lungi, gen Galaţi, Slobozia, şi sunt echipe foarte dificile. Steaua, Dinamo, în deplasare, alte două deplasări lungi şi grele în acelaşi timp. Până la urmă e bine că avem cu Dumbrăviţa şi Ripensia în deplasare, scăpăm practic de două deplasări şi avem un meci în plus acasă. Per ansamblu, e un ţintar bun pentru Poli, dar, cum am spus, sper să profităm de acest fapt şi să adunăm cât mai multe puncte posibile”, a declarat Bogdan Andone, revenit pe banca Politehnicii în această vară.

Bogdan Andone vrea un debut cu victorie în noul sezon de Liga 2

Andone vrea un succes în prima rundă, programată în data de 6 august, cu Unirea Constanța, echipă care are și ea un nou antrenor și un lot format în mare parte din jucători de la FCSB 2, din Liga 3.

”Nu va fi un meci simplu absolut deloc, mai ales că e primul meci din sezon. Nu e niciodată un meci simplu – primul al sezonului, avem atâtea şi atâtea exemple, tocmai de aceea trebuie să ajungem cât mai bine pregătiţi la ora jocului, şi motivaţi, ca să putem să începem cu dreptul noul sezon!”, a mai spus antrenorul echipei timișorene.

Programul din sezonul regular al Ligii 2 al echipei Politehnica Timișoara:

Etapa 1 – 06.08.2022: Politehnica Timișoara – Unirea Constanța
Etapa 2 – 13.08.2022: CS Comunal Șelimbăr – Politehnica Timișoara
Etapa 3 – 20.08.2022: Politehnica Timișoara – FC Brașov
Etapa 4 – 27.08.2022: Politehnica Timișoara – Progresul Spartac
Etapa 5 – 03.09.2022: SC Oțelul Galați – Politehnica Timișoara
Etapa 6 – 10.09.2022: Politehnica Timișoara – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Etapa 7 – 17.09.2022: Unirea Dej – Politehnica Timișoara
Etapa 8 – 01.10.2022: Politehnica Timișoara – Concordia Chiajna
Etapa 9 – 08.10.2022: Steaua București – Politehnica Timișoara
Etapa 10 – 15.10.2022: Politehnica Timișoara – Gloria Buzău
Etapa 11 – 22.10.2022: Unirea Slobozia – Politehnica Timișoara
Etapa 12 – 29.10.2022: Politehnica Timișoara – Minaur Baia Mare
Etapa 13 – 05.11.2022: Ripensia Timișoara – Politehnica Timișoara
Etapa 14 – 12.11.2022: Politehnica Timișoara – Metaloglobus București
Etapa 15 – 26.11.2022: CSM Slatina – Politehnica Timișoara
Etapa 16 – 03.12.2022: Politehnica Timișoara – FK Miercurea Ciuc
Etapa 17 – 25.02.2023: CSC Dumbrăvița – Politehnica Timișoara
Etapa 18 – 04.03.2023: Politehnica Timișoara – Politehnica Iași
Etapa 19 – 11.03.2023: Dinamo București – Politehnica Timișoara

Foto: Politehnica Timișoara

articolul original.

Poli Timișoara se apară după ce Doru Andrei a fost legitimat de FC Voluntari. Comunicatul clubul despre situația internaționalului U19

18 July 2022 at 16:33

Liga2.ro a anunțat azi în exclusivitate că fotbalistul Doru Andrei (19 ani) nu mai apare legitimat la Poli Timișoara, ci la prim-divizionara FC Voluntari, aspect consemnat și pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Clubul bănățean a emis la câteva ore un comunicat în care sugerează că le-a fost înșelată încrederea și spun că mai aveau timp să înregistreze toate actele privind prelungirea contractuală cu internaționalul de juniori Doru Andrei, anunțată oficial tocmai în data de 4 februarie 2022!?

Doru Andrei și-a prelungit pe trei ani contractul cu Poli Timișoara, în iarnă

Născut în București din părinți timișoreni, Doru Andrei a semnat în luna februarie a anului 2022 o prelungire pe trei ani cu clubul alb-violet, până în 2025, aspect anunțat la vremea respectivă public. Jucătorul are 19 ani. Acum, el apare legitimat la FC Voluntari, iar contractul i-a fost înregistrat la LPF, fișa jucătorului fiind deschisă pe site-ul oficial al entității conduse de Gino Iorgulescu, cea care e organizatorul primei ligi, competiție în care evoluează ilfovenii.

În comunicatul emis presei, Poli spune că mai avea timp pentru a înregistra contractul la Departamentul de Competiții al FRF.

”Jucătorul are un contract de activitate sportivă valabil, încheiat cu clubul nostru, până la sfârșitul lunii iunie 2025. Contractul de activitate sportivă a fost înregistrat în data de 07.02.2022 la Registratura Federației Române de Fotbal, cu dare de dată certă. Potrivit regulamentelor și statutelor FRF, clubul nostru are un termen legal de șase luni în care să înscrie contractul la Departamentul Competiții FRF, până cel târziu în 07.08.2022”, transmit cei de al Poli, care, inițial, la solicitarea reporterului Liga2.ro, nu știau sau nu voiau să comunice situația actuală a jucătorului.

Clubul timișorean îl aștepta pe Doru Andrei la antrenamente!

Poli s-a reunit la 23 iunie, dar Doru Andrei a primit mai multă vacanță, pentru că a jucat la EURO U19. El trebuia să revină la club înainte de plecarea în cantonamentul din Slovenia, dar nu a făcut-o.

Stafful tehnic al Politehnicii ar fi făcut referate față de absența lui Andrei, susține acum clubul, iar oficial s-a anunțat că fotbalistul e accidentat, semn că s-a dorit să se ascundă de furia fanilor faptul că situația devenea cel puțin dubioasă.

”După terminarea turneului final EURO U19, jucătorul nu a revenit la Timișoara la pregătire în data de 30.06.2022, așa cum fusese stabilit și având bilet de avion achiziționat de către club. Pentru acest motiv au fost întocmite referate de către staff-ul tehnic pentru nerespectarea art. IV, alin. 1 Drepturi și obligații generale ale părților” din contractul de activitate sportivă încheiat cu clubul, în vederea sancționării jucătorului”, punctează clubul.

Andrei e accidentat

Jucătorul a mers în data de 4 iulie la Timișoara, potrivit Politehnicii, iar medicul echipei a constat că acesta e accidentat.

”Neprezentarea la echipă a fost motivată prin recomandarea medicului de la lotul național de a efectua repaus timp de 2 săptămâni, cu un diagnostic de tendinită patelară. Diagnosticul a fost confirmat de către medicul clubului nostru printr-un consult și un RMN efectuate în data de 04.07.2022, singura zi în care jucătorul a fost prezent în Timișoara”, mai spun cei de la Poli în comunicatul lor.

Cei de la FC Voluntari au luat fișa jucătorului de la FRF

Poli Timișoara spune că a aflat în data de 6 iulie că cei de la FC Voluntari au luat fișa lui Doru Andrei de la Departamentul de Competiții al FRF. Nu este clar de ce li s-a dat fișa, din moment ce Poli mai avea termen pentru a înregistra noul contract cu jucătorul.

”La începutul lunii iulie fișa jucătorului a fost ridicată de la Departamentul Competiții al FRF de către un reprezentant al clubului FC Voluntari S.A. în vederea legitimării la clubul de primă ligă. Am fost informați de acest fapt de către Federația Română de Fotbal, printr-o adresă emisă în data de 06.07.2022”, mai transmit timișorenii, care, astfel, se dau de gol că știau situația lui Doru Andrei încă de la începutul lunii iulie, fără a preciza însă nimic până în acest moment, când Liga2.ro a dezvăluit că jucătorul a trecut la echipa ilfoveană fără acordul Politehnicii.

Poli merge la comisii împotriva jucătorului și Voluntariului

Altfel, clubul alb-violet transmite că va deschide un litigiu la CNSL în acest caz.

”Toate documentele și înscrisurile referitoare la această speță au fost constituite într-un dosar ce se va afla pe rolul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal. Clubul nostru este asistat juridic în această speță de către o casă de avocatură din București specializată în soluționarea litigiilor sportive și de muncă.

Îi asigurăm pe toți susținătorii Politehnicii Timișoara că suntem în permanent contact cu reprezentanții Federației Române de Fotbal și că vom efectua toate demersurile legale necesare pentru soluționarea acestui litigiu prin respectarea contractelor juridice în desfășurare”, mai spun cei de la Poli.

Dorin Codrea a mers anul trecut la Concordia Chiajna. Poli a pierdut litigiul

Vara trecută, când Poli Timișoara și-a schimbat forma juridică din asociaței în societate pe acțiuni, Dorin Codrea a ”dispărut” și a fost ”găsit” la Concordia Chiajna.

El mai avea contract semnat cu clubul, iar Poli i-a deschis litigiu. S-a pierdut speța, iar reprezentanții alb-violeților spun că s-a speculat schimbarea formei juridice a clubului.

Acum, situația lui Doru Andrei este diferită de cea a lui Codrea, astfel că Poli Timișoara, dacă are dreptate, nu va avea probleme în a câștiga litigiul cu FC Voluntari.

Foto:Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

articolul original.

EXCUSIV | Doru Andrei, pierdut gratis de Poli Timișoara în urma unei gafe a conducerii. Internaționalul U19 e deja la alt club, din prima ligă

18 July 2022 at 10:54

Poli Timișoara devine din nou tributara managementului dezastruos care, în mare parte, a și dus la retrogradarea sportivă a echipei în Liga 3, în această vară. Clubul nu a înregistrat la FRF contractul prelungit în iarnă cu Doru Andrei și FC Voluntari i-a ”suflat” jucătorul gratis!

  • Doru Andrei era internaționalul U19 al echipei bănățene, alături de fundașul Denis Radu. Cei doi au fost cu selecționala condusă de Adrian Văsâi la Campionatul European Under 19 2022 organizat de Slovacia în luna iunie a acestui an. Andrei a evoluat pentru România U19 în toate cele trei jocuri de la EURO, în două dintre ele fiind titular. Acesta este un obișnuit al convocărilor la naționalele de juniori.

Poli Timișoara anunțase că Doru Andrei și-a prelungit contractul. Mijlocașul e în lotul celor de la FC Voluntari

În iarnă, în data de 4 februarie, Poli Timișoara anunța triumfalist că a prelungit pe încă trei sezoane cu Doru Andrei și Denis Radu, până în 2025 (foto text).

Ei bine, Andrei a ajuns acum la FC Voluntari, iar dovada e că pe site-ul oficial al LPF jucătorul apare menționat în lotul ilfovenilor, chiar dacă aceștia nu l-au prezentat în mod oficial.

La început de sezon, cluburile din prima ligă sunt obligate să trimită lista de jucători aflați în lot. Cei de la LPF fac verificări și nu introduc jucători nelegitimați, ceea ce înseamnă că FRF a înregistrat contractul jucătorului de 19 ani cu FC Voluntari.

Din informațiile Liga2.ro, Poli Timișoara pur și simplu nu a înregistrat noul contract al jucătorului, iar FC Voluntari a profitat și i l-a ”furat”! O gafă majoră a bănățenilor!

Clubul habar n-are de situația lui Doru Andrei

Toată vara, la Poli Timișoara nu s-a putut discuta cu nimeni din conducere. De altfel, conducerea nu prea mai există, subiect despre care Liga2.ro va reveni cu alt articol.

Așadar, publicația noastră a întrebat ofițerul de presă al echipei dacă știe de situația lui Doru Andrei. ”E accidentat. E la București, din câte știu, se reface. Familia lui stă acolo”, ne-a precizat ofierțul de presă al clubului, Cornel Biholari.

Când i s-a pus în vedere că jucătorul nu mai aparține de Poli, angajatul clubului a spus că nu i s-a comunicat nimic despre acest aspect.

Andrei este, într-adevăr, în zona Capitalei, dar pentru că este deja jucătorul Voluntariului! Înainte să ajungă la Poli, în vara anului 2020, Doru Andrei a jucat pentru Comprest GIM, echipă din Liga a 4-a București.

Gafă similară și cu Dorin Codrea

Vara trecută, Poli l-a pierdut la fel și pe Dorin Codrea. El nu fusese anunțat pe lista inițială de plecări, pentru că clubul susținea că mai are fotbalistul sub contract.

Cum actul nu era înregistrat la FRF, Codrea a mers gratis la Concordia Chiajna, unde a fost titular. Poli a deschis un litigiu, pe care, evident, l-a pierdut.

Revenind la Doru Andrei, jucătorul ce poate evolua ca mijlocaș a marcat 2 goluri pentru Poli Timișoara în sezonul recent încheiat al Ligii 2, în 27 de meciuri (1998 minute) în care a fost utilizat. Era una dintre marile speranțe pentru un viitor transfer, dacă clubul ar fi avut o conducere capabilă.

La Voluntari, Doru Andrei poate fi trimis să joace și la echipa secundă a clubului ilfovean, în Liga 3.

Doru Andrei, în colțul din dreapta jos, apare în lotul echipei FC Voluntari pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal, organizatoarea competiției SuperLiga, noua denumire a Ligii 1
articolul original.

VIDEO | Poli Timișoara, fără victorie și doar cu un gol marcat în cele două teste disputate în aceeași zi în Slovenia, ultimele înainte de revenirea acasă. Concluziile lui Bogdan Andone

17 July 2022 at 21:14

Poli Timișoara a disputat duminică, 17 iulie, două amicale în cantonamentul din Slovenia, și nu a reușit să câștige niciunul.

Dimineața, când au jucat mai mult tinerii, alb-violeții au pierdut cu scorul de 1-3 în fața celor de la NK Fuzinar Ravne, iar după-amiaza, când au jucat și fotbaliști cu mai multă experiență din lot, meciul cu NK Triglav Kranj s-a terminat la egalitate, scor 0-0.

  • NK Fuzinar Ravne s-a clasat pe locul 11 din 16 în sezonul trecut al ligii secunde din Slovenia, în timp ce NK Triglav Kranj a terminat pe locul 2 în același campionat, dar a ratat promovarea la baraj.

Poli Timișoara, învinsă de NK Fuzinar

Poli a utilizat mulți juniori eligibili regulii ”under” în meciul de duminică dimineață, în care a jucat și Ignea, semn că Andone e posibil să nu-l vedă ca titular pe mijlocașul central. De asemenea, a fost testat un jucător venit din liga a cincea din Germania, Malek Amdouni, mijlocaș central sau lateral, de 21 de ani, ultima dată la Pullach.

Scorul l-a deschis Răzvan Milea, în minutul 23. Poli a dormit în apărarea și, peste cinci minute, Lejs Plicanic a egalat. În minutul 31, Faris Zubanovic a marcat cu capul pentru Fuzinar. După 2-1 la pauză, într-un meci în care s-a văzut că Devenish-Meares are numeroase carențe, Zubanovic a stabilit scorul în minutul 51, când a scăpat singur cu portarul australian.

  • Poli Timișoara în amicalul cu Fuzinar Ravne: Devenish-Meares (Balica 70) – C. Jurj, Moţiu (Pureca 31), Gologan, Oanea, M. Andone, Olariu, Rz. Milea (Bakoş 44), Ignea, Amdouni, Ţurcaş (Bătănaşi 46)

Timișorenii, remiză fără gol cu NK Triglav, într-un joc în care Zaluschi a ratat penalty

Și în al doilea meci al zilei pentru timișoreni, în care au jucat fotbaliștii mai cu experiență și mai multe șanse de a fi titularizați, s-a testat un jucător. Este vorba de un fundaș central de 24 de ani, Gabriele Germino, ultima dată în liga a patra din Italia, la Carpi.

În prima repriză, Zaluschi și Benzar au irosit ocazii bune. În minutul 52, Zaluschi a băgat mingea în plasă, dar a fost offside. Peste trei minute, Benzar a obținut penalty, iar Zalushci a trecut la punctul cu var. A executat prea previzibil, iar portarul slovneilor a respins.

Câțiva tineri au fost utilizați și în al doilea meci.

  • Poli Timișoara în amicalul cu NK Triglav Kranj: Murariu (Isvoranu 60) – D. Radu, Tsvetkov, Germinio (Pureca 70), Taub, Plantak, Zaluschi (Bătănaşi 60), Sil. Pană, D. Benzar (Bakoş 68), Mudrazija (Ţurcaş 87), Bîrnoi.

Bogdan Andone, mulțumit

Antrenorul Bogdan Andone s-a declarat mulțumit de cantonament.

”Dimineața, un meci în care au jucat în mare parte jucători tineri. Un test util, o experiență importantă pentru ei. Au nevoie de meciuri tari, internaționale, ca să capete experiență, să poată să crească. Un test în care au făcut multe lucruri bune, dar și unele greșeli. Per total, un test util. Important e că au jucat majoritatea 90 de minute și după-amiază, un meci cu o intensitate mai mare. Am întâlnit o echipă care a jucat barajul pentru promovare în sezonul trecut. O echipă înaintată în pregătire, o echipă omogenă, care joacă împreună de mai mult timp. Băieții au făcut un efort foarte mare, la o intensitate foarte mare. Ne-am creat câteva situați bune de a marca. Din păcate, nu am fost inspirați la finalizare, deși am avut și un penalty. Merită felicitați pentru atitudine și pentru jocul pierdut, a spus Andone.

  • Poli Timișoara a informat și că fundașul Cristian Bocşan va lipsi între trei şi şase săptămâni în urma accidentării suferite la genunchi în primul meci din cadrul cantonamentului sloven.

Concluzia după cele patru amicale din Slovenia: mai e de lucru

În Slovenia, Poli a întâlnit adversari din ligi diferite. În primul meci, a fost învinsă cu 1-2 de NK Tabor Sezana, formație care sezonul trecut a fost pe locul 9 din 10 în Slovenia și s-a menținut în prima ligă după un baraj. A urmat un succes cu 2-1 cu NK Brinje Grosuplje, formație nou-promovată în liga secundă slovenă.

NK Fuzinar Ravne, care i-a administrat echipei timișorene un 3-1, a terminat pe locul 11 din 16 în al doilea eșalon al Sloveniei. NK Triglav a pierdut barajul de promovare, după ce a fost pe locul 2 în aceeași competiție, în fața Sezanei.

”Per ansamblu, un cantonament util, în care am avut condiții foarte bune și fără accidentări majore. Mici contuzii, inerente după meciuri cu asemenea intensitate. Îmbucurător că băieții au răspuns pozitiv și atitudinea lor ne dă speranțe că suntem pe drumul cel bnn și vom lupta pentru obiectivul propus cu mare încredere”, a mai spus Andone.

Poli revine luni în țară. Vineri va disputa la Timișoara, pe arena Știința, un amical cu echipa din Liga 3 CSM Jiul Petroșani.

Anterior, în țară, echipa timișorează a mai disputat trei amicale cu adversari modești, obținând rezultatele: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș) și 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș).

Înregistrarea amicalului NK Fuzinar Ravne – Poli Timișoara 3-1:

Înregistrarea amicalului NK Triglav Kranj – Poli Timișoara 0-0:

Foto: Politehnica Timișoara

articolul original.

Poli Timișoara s-a impus în al doilea amical din Slovenia. Un jucător a părăsit cantonamentul, accidentat. Andone testează un atacant de 34 de ani!

14 July 2022 at 14:43

Poli Timișoara a disputat, joi după-amiază, un al doilea amical în cantonamentul din Slovenia. Alb-violeții s-au impus cu 2-1 în fața nou-promovatei în divizia secundă slovenă NK Brinje Grosuplje.

Altfel, se pare că toți fundașii centrali ai echipei cad secerați, căci după Cosmin Huminic, i s-a întâmplat asta și lui Cristian Bocșan.

Poli Timișoara mai testează un străin, un atacant sloveno-italian de 34 de ani!

Cristian Bocșan s-a accidentat la primul amical și a revenit în țară pentru investigații medicale, de parcă Bogdan Andone e deja ”blestemat” pentru alegerile pentru postul de fundaș central, după ce i-a dat afară din lot pe Ioan Mera și Cristian Scutaru, la sugestiile suporterilor, potrivit informațiilor Liga2.ro.

Poli l-a testat la amicalul cu Grosuplje pe atacantul Patrik Bordon, sloven cu cetățenie italiană de 34 de ani ultima dată fost la NK Dekani, din liga secundă a Sloveniei.

Slovenii au deschis scorul în minutul 5, prin Mahic, cu un șut din fața careului. Daniel Benzar a egalat în minutul 43, tot cu un șut din afara careului. Golul victoriei a fost marcat de ultimul venit Marin Mudrazija, în minutul 77, după o reluare cu capul.

Poli Timișoara: Murariu (Devenish-Meares 51′) – Oanea (M. Andone 60′), Moţiu (Gologan 70′), Tsvetkov (Pureca 65′), C. Jurj (Taub 60′), Plantak (D. Radu 60′), Zaluschi (Sil. Pană 46′), Rz. Milea (Ignea 60′), Bătănaşi (D. Benzar 31′, Bakoş 80′), Bîrnoi (Olariu 65′, Ţurcaş 82′), Bordon (Mudrazija 46′). Au rămas pe bancă: Isvoranu și Balica.

Bogdan Andone, mulțumit de atitudinea echipei

Antrenorul Politehnicii s-a declarat mulțumit de cum s-a prezentat echipa sa în acest amical.

”A fost un test util, echipa a muncit, a făcut efort mare, întâlnind o echipă foarte agresivă şi mai bine pregătită în momentul de faţă, pentru că încep mai repede campionatul. A fost un test din care am rămas cu lucruri bune şi cu lucruri care rămâne în continuare de corectat. E de apreciat atitudinea şi munca jucătorilor. Şi e de apreciat faptul că în repriza a doua, mai ales după minutul 60, când majoritatea jucătorilor din teren, şapte-opt jucători au fost Under 20, dintre care şase sau şapte Under 18, din academia proprie. E important să înveţe, să ştie ce înseamnă Politehnica, să înveţe să câştige şi să aibă o mentalitate corectă”, a declarat Bogdan Andone, potrivit site-ului Politehnicii.

Duminică, Poli va juca două amicale cu alte două secund-divizionare slovene. Dimineața, de la ora 11:00, joacă cu NK Fuzinar Ravne, iar seara, de la ora 18:00, cu NK Triglav Kranj.Ambele au loc pe stadionul ”Vinko Cajnko”, din Slovenj Gradec, locaţia cantonamentului alb-violeților.

Luni, 18 iulie, e ultima zi a stagiului sloven pentru timișoreni.

  • Anterior, în țară, echipa timișorează a mai disputat trei amicale cu adversari modești, obținând rezultatele: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș) și 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș). În Slovenia, Poli a pierdut cu scorul de 1-2 amicalul cu NK Tabor Sezana (L1 Slovenia).

Înregistrarea amicalului dintre Poli Timișoara și NK Brinje Grosuplje, scor 2-1:

Foto: Politehnica Timișoara
Video: NK Brinje Grosuplje

articolul original.

Poli Timișoara a mai semnat un fotbalist croat, un atacant care nu a mai jucat de anul trecut!

12 July 2022 at 21:49
image

În cantonamentul sloven în care se află acum Poli Timișoara sosesc în continuare jucători străini care semnează cu echipa.

Marți, clubul bănățean a semnat un contract cu Marin Mudrazija, un atacant croat de 27 de ani, cu junioratul făcut la Dinamo Zagreb, dar ”șomer” din ianuarie, așadar, o mutare care pune încrederea suporterilor la îndoială.

Marin Mudrazija n-a mai jucat într-un meci oficial de anul trecut

Mudrazija a evoluat ca junior la NK Trnje, NK Zagreb și Dinamo Zagreb. La seniori a trecut pe la mai multe echipe din Croația, precum NK Maksimir, NK Vrapce, NK Nur Zagreb, HASK Zagreb, NK Dubrava și NK Jarun.

Sezonul trecut l-a început în Albania, la KS Kastrioti Kruje, pentru care în campionat a dat 2 goluri în 15 meciuri (doar 376 minute jucate), plus unul în Cupa Albaniei, unde a jucat patru partide. În ultimul meci disputat, în data de 22 decembrie 2021, Mudrazija a intrat în minutul 87.

Atacantul croat a semnat cu Poli Timișoara pe un sezon, cu opțiune de prelungire încă un an și este primit de alb-violeți cu mesajul: ”Dobrodošao, Marin!”.

  • Cel mai bun sezon al său l-a avut în ediția 2020-2021, la Dubrava Zagreb, în liga secundă din Croația, pentru care a jucat în 30 de meciuri (2414 minute) și a marcat 7 goluri.

Andone, refuzat de români, reorientat spre străini?

În ciuda faptului că Politehnica se laudă cu comunicarea (inexistă o lună vara aceasta, după încheiarea Ligii 2, campionat din care sportiv echipa a retrogradat), nu se spune niciun cuvânt de ce din iarnă Mudrazija nu a avut angajament.

La reunirea echipei, noul antrenor Bogdan Andone s-a plâns că jucătorii români evită, din varii motive, să ”vină la Timișoara”.

Foto: Politehnica Timișoara

articolul original.

Poli Timișoara, învinsă la primul amical din cantonamentul din Slovenia

10 July 2022 at 19:44
image

Poli Timișoara a disputat, duminică seara, primul amical din cantonamentul din Slovenia, unde a ajuns de joi. Alb-violeții au pierdut la scorul de 1-2 cu NK Tabor Sezana, echipă rămasă în prima ligă a Sloveniei după baraj, într-o partidă disputată la Ljubljana, pe arena Kodeljevo..

Poli Timișoara, egală o repriză cu o echipă din prima ligă a Sloveniei

Slovenii au deschis scorul în minutul 12, prin Savic, după o centrarea venită de pe stânga, în minutul 12. Poli a reușit să revină repede și să egaleze în doar două minute. Cosmin Bîrnoi a recuperat mingea după un duel cu un apărător advers și a marcat de la 15 metri.

În minutul 20, gazdele au nimerit bara și primele 45 de minute s-au terminat la scorul de 1-1. Tabor Sezana a marcat golul decisiv în minutul 54, după o lovitură liberă, prin Demirici.

Și timișorenii au mai introdus mingea în poartă, prin juniorul Dan Pureca, dar din poziție de offside.

Poli Timișoara: Isvoranu (Murariu 55) – D. Radu (C. Jurj 60), Bocşan (Bakoş 67), Moţiu, Taub (Olariu 60), Sil. Pană (Gologan 65), Ignea (Pureca 65), Zaluschi (Rz. Milea 46), D. Benzar (M. Andone 65), Bîrnoi (Ţurcaş 67), Bătănaşi (Oanea 46)
Rezerve neutilizate: Devenish-Meares – Balica
antrenor Bogdan Andone

NK Tabor Sezana: Jurca – Lopez, Al. Zeljkovic, Zakaria, Unfogue, Kouao, Demirici, Mahne, Kljun, Savic, Seliskar
Au mai intrat: Gotter, G. Stankovic, Kurtes, Da Costa, Furlan, Razman, Rupnik, Magister, Tomazic, Peric
Antrenor: Dusan Kosic

Încă trei amicale în cantonamentul din Slovenia

Pentru Poli urmează alte trei amicale în Slovenia, de data aceasta cu echipe din al doilea eșalon:

14 iulie, ora 12.00 – NK Brinje Grosuplje
17 iulie, ora 11.00 – NK Fuzinar Ravne
17 iulie, 18.00 – NK Triglav Kranj

  • Anterior, în țară, echipa timișorează a mai disputat trei amicale cu adversari modești, obținând rezultatele: 16-0 cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (Liga 5 Timiș), 5-3 cu Unirea Jimbolia (nou-promovată în Liga 4 Timiș) și 1-2 cu Steaua Roșie Variaș (Liga 5 Timiș).

Clubul bănățean a fixat un amical și la revenirea în țară, vineri, 22 iulie, cu echipa din Liga 3 CSM Jiul Petroșani.

Foto: Politehnica Timișoara

articolul original.

Poli Timișoara, transferuri de la Tunari și staff din Italia. Cel mai nou membru din echipa lui Bogdan Andone

8 July 2022 at 11:27

Dacă pentru lotul de jucători al Politehnicii Timișoara Bogdan Andone pare că are apetențe mari pentru zona ilfoveană, în speță Tunari, de unde și-a adus și propriul fiu, pentru staff, antrenorul născut în Ardeal, la Aiud, se orientează spre ”Cizmă”. Din Italia, la alb-violeți au ajuns atât preparatorul fizic, cât și, mai nou, antrenorul cu portarii.

Preparator fizic și antrenor cu portarii din Italia pentru Politehnica Timișoara

Noul preparator fizic al timișorenilor, venit de câteva zile, este Simone Fornari, născut în data de 20 iulie 1976, la Novi Ligure.

Poli spune că el a lucrat pe același post la Genoa CFC (echipa U18), Sorrento Calcio 1945, Novese (toate Italia), ŢSKA Sofia (Bulgaria), Paniliakos FC (Grecia), Universitatea Cluj, CS Universitatea Craiova şi Al Kharaitiyat SC (Qatar), dar și în cadrul Federației Italiene de Fotbal. Are și experiența muncii în pregătire fizică la volei.

În schimb, noul antrenor cu portarii al Politehnicii a apărut în cantonamentul din Slovenia, în care s-a plecat de ieri. Acesta este Alessandro Ramella, născut în data de 12 august 1986, la Biella, iar din anunțul clubului nu reiese dacă acesta a și fost portar.

Poli spune că a activat ca antrenor cu portarii la Biellese, Sorrento, Positano, și că a mai participat la turnee organizate de FC Barcelona în Italia și Elveția. A mai pregătit portarii echipei de tineret a celor de la Virtus Francavilla, iar în ultima perioadă a antrenat la şcoala de portari ”Vita Da Numeri Uno Project”, la Francavilla Fontana, unde a pregătit jucători de la cluburi precum Cagliari și Perugia.

Atât Fornari, cât și Ramella sunt întâmpinați de Politehnica cu un ”benvenuto”!

Andone italiano!

Analizând fotografia postată de Poli Timișoara pe pagina sa de Facebook, de la sosirea în cantonamentul din Slovenj Gradec (Slovenia), se poate remarca cum

Noul antrenor principal Bogdan Andone se înțelege deja foarte bine cu noii colegi din stafful tehnic.

Alături de preparatorul fizic Fornari a fost observat ieșind la plimbări prin zona centrală a Timișoarei, iar în prima poză din cantonamentul din Slovenj Gradec (Slovenia), postată de Poli Timișoara pe pagina sa de Facebook, se ține de gât cu cei doi colegi italieni.

În schimb, ”secundul” Antonio Foale stă în celălalt colț al pozei, alături de delegatul Cristian Freanț și maseurul Adrian Rus.

Foto: Politehnica Timișoara

articolul original.
❌