ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 30 September 2022Ultimele Stiri

Incredibil! Claudiu Niculescu nu și-a însoțit echipa la meciul din Cupa României pentru a fi prezent la un amical cu un adversar din Liga 4!?

30 September 2022 at 19:40
image

Politehnica Iași a organizat, vineri, o conferință de presă în care antrenorul Claudiu Niculescu și jucătorul Tudor Telcean au prefațat meciul de sâmbătă, cu Minaur Baia Mare, din etapa a 8-a a Ligii 2.

Firesc, antrenorul Iașiului s-a referit și la absența sa de la meciul din Cupa României cu CSC Dumbrăvița și a încercat să ofere explicații. Iar acestea au fost incredibile și pun într-o lumină și mai proastă decizia sa de a nu face deplasarea în județul Timiș alături de elevii săi.

Claudiu Niculescu nu a mers la meciul de Cupă cu Dumbrăvița pentru a fi prezent la un amical cu o echipă din Liga 4!?

Niculescu a preferat să stea acasă și să organizeze un amical cu titularii, în compania unei echipe din Liga a 4-a, decât să meargă la un meci oficial cu un adversar chiar din Liga 2!

”Eu sunt un om foarte asumat, nu fug de responsabilități niciodată. Dacă s-a pierdut meciul, ok, vinovatul principal este antrenorul. Și e normal să fie așa. Chiar dacă am fost criticat, spun eu pe nedrept, nu ați cunoscut situația. Și voi explica acum. Din momentul când s-a tras la sorți și am aflat când se joacă meciul de Cupă, ni s-a dat peste cap tot programul. Duminică aveam programat un meci amical cu FC Botoșani. Având în vedere că jucam marți, am încercat să mutăm amicalul sâmbătă, pentru că era un joc foarte util pentru noi, ne ajuta foarte mult. Din păcate, a căzut acel meci și am încercat să luăm altul, cu o echipă de Liga a 3-a sau a 4-a. A rămas pe marți cu o echipă de Liga a 4-a. Am căutat o modalitate de transport la Timișoara, care să ne facă să mergem să câștigăm meciul și să ne întoarcem cu prospețime acasă. Nu s-a găsit nicio modalitate de transport. De aceea am decis ca echipa să plece cu două zile înainte. Un drum dintr-o bucată dura peste 14 ore. Nu mă îngrijorează dusul, ci întorsul, pentru că la trei zile distanță aveam un meci foarte important. Acestea au fost considerentele pentru care s-a luat această hotărâre. Eu sunt un simplu angajat la Poli și am un obiectiv clar, să duc Iașiul acolo unde îi este locul. Pur și simplu nu am avut altă variantă, ar fi însemnat ca de duminică să nu mă mai văd cu echipa până joi”, a explicat Niculescu, deși putea găsi un bilet de avion pentru a face deplasarea la Timișoara, dus-întors, în 24 de ore. Doar pentru el, dacă ar fi vrut să fie alături de titulari, la Iași, în cel mai scurt timp.

”Am luat decizia împreună cu stafful și cu conducerea”

Buzăul a făcut deplasarea la Lipova, în Arad, cu Cristian Pustai cu tot, Baia Mare a mers până la Cernavodă, în Constanța, cu Ciprian Danciu, iar UTA a fost la Suceava cu Ilie Poenaru. Trei exemple de echipe care au jucat în Play-off-ul Cupei României, au avut deplasări lungi și au mers cu tot cu antrenorul principal. În afară de Slatina, care a batjocorit Cupa, Poli Iași a fost singura care a mers fără antrenorul ei principal la meci. Un gest incalificabil pentru o echipă care se respectă și declară prin președintele ei că are ca obiectiv inclusiv Cupa României!

”Nu desconsider absolut deloc această competiție, după cum bine știți am câștigat Cupa atât ca jucător, cât și ca antrenor și era o competiție foarte importantă. Nu am încercat să desconsider absolut deloc competiția, indiferent de ce părere au alții. Am luat decizia împreună cu stafful și cu conducerea și am decis că e cea mai bună variantă. Așa am crezut”, a continuat Niculescu.

Amicalul cu o echipă de județ i-a dat planurile peste cap

Întrebat de ce nu a luat în calcul să plece luni la Dumbrăvița, Niculescu a răspuns că astfel ar fi ratat amicalul stabilit marți, în compania echipei de Liga a 4-a Agronomia.

”Ratam meciul amical de marți, deci faceți diferența între antrenament și meciul amical. Ăsta a fost lucrul care de fapt a încurcat. Meciul amical de marți după amiază. Crezi că mie nu îmi pare rău că echipa a pierdut? În general nu prea regret, dar asta ar fi însemnat să las patru zile echipa aici. Acum contează mai puțin dacă sunt regrete sau nu…”, a mai spus Niculescu.

Niculescu, criticat de către un consilier local. ”Aștept cu interes reacția celor care sunt plătiți regește”

Absența de pe bancă a antrenorului principal a ajuns și la urechile consilierilor locali, organismul care susține financiar clubul. Bogdan Crucianu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local, a taxat gestul lui Niculescu.

”Ca fost membru al galeriei Politehnicii, înțeleg perfect supărarea uriașă a fanilor „alb-albaștri” după rușinoasa noastră eliminare din Cupa României! Mai ales că drumul spre grupele Cupei a fost stopat de o înfrângere suferită în fața formației unei comune! Grav este faptul că eșecul care i-a privat pe ieșeni de posibilitatea de a vedea meciuri cu grupări de top ale țării este consecința modului lipsit de respect și de profesionalism în care a fost pregătită partida de la Dumbrăvița. Din generală, de când sunt fanul lui Poli, nu îmi amintesc să se fi întâmplat vreodată ca un antrenor principal să nu însoțească echipa la un meci oficial! Înfrângerea, care nu are nicio scuză, a generat și pierderi financiare consistente clubului care ar trebui să respecte mult mai mult eforturile ieșenilor, dat fiind că de la bugetul local s-au alocat milioane de euro, două numai în acest an. A te baza doar pe banii publici și a nu face eforturi să obții fonduri din rezultatele sportive este de neacceptat! Grupul consilierilor locali PSD, care a susținut permanent fotbalul ieșean, votul nostru fiind chiar decisiv în momente în care Politehnica risca desființarea, cere public conducerii clubului să ia măsuri urgente pentru ca la echipa-fanion a Iașului să nu mai apară fel de fel de episoade care trădează lipsă de respect față de suporteri și față de banul public.
Aștept cu interes reacția celor care sunt plătiți regește pentru a avea grijă de fondurile și sentimentele ieșenilor și doresc mult succes echipei în partida de sâmbătă, cu Minaur Baia Mare. Hai, Poli! Ieșenii vă vor învingători”, a scris Bogdan Crucianu.

Niculescu crede că niciun meci nu e ușor pentru Poli Iași: ”Minaur Baia Mare este o echipă periculoasă”

Poli Iași a scăpat de adversarii ”grei”, cu pretenții la play-off și va întâlni, cel puțin în următoarea lună, formații aflate în partea a doua a ierarhiei, ori în subsol, între care și două nou-promovate.

Firesc, pe lângă puncte, suporterii și conducerea așteaptă și un joc mai consistent din partea echipei din Copou, asta în condițiile în care Iașiul a dezamăgit până acum prin joc.

Înaintea partidei cu nou-promovata Minaur Baia Mare, antrenorul Claudiu Niculescu a atras atenția că Poli nu va avea niciun meci ușor în acest sezon și a catalogat adversarul de sâmbătă, din etapa a 8-a, ca fiind unul periculos.

”Meciul va fi unul greu, deși părerile sunt altele. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche și să credem că dacă suntem favoriți pe hârtie asta înseamnă că meciul este câștigat dinainte. Din contră, meciul va fi foarte greu, mai ales că oaspeții vin după un rezultat nu foarte bun în campionat (n.r. eșec acasă cu Dumbrăvița), așa că vor veni să dea totul aici. Întâlnim o echipă foarte periculoasă, de aceea trebuie să tratăm meciul cu maximă seriozitate și să ne îndeplinim obiectivul, acela de a câștiga punctele puse în joc”, a declarat Niculescu.

 • De la Iași la Dumbrăvița sunt 634 de kilometri. Claudiu Niculescu a stat ”acasă” pentru un amical în loc să însoțească echipa.
 • De la Baia Mare la Cernavodă sunt 751 de kilomeri. Ciprian Danciu și-a însoțit echipa la acest meci, iar Minaur a câștigat.

Aceeași ironie la adresa jurnaliștilor

Întrebat dacă va juca mai ofensiv în fața unei formații care are a doua cea mai slabă apărare din campionat, Niculescu a izbucnit în râs și a răspuns ironic unei întrebări pertinente legate și de lipsa de eficacitate a echipei sale în prima parte a meciului. Atitudine afișată nu doar acum, ci de la venirea la Iași.

”Doamne, eu când aud asta cu statisticile. Ce spune că nu am marcat în prima repriză? Că nu dau goluri în prima repriză înseamnă că ratează echipa. O pun pe seama ghinionului. O coincidență supărătoare. Lucrăm la antrenamente, dar jocul nu seamănă cu antrenamentul”, a spus Niculescu.

Tudor Telcean: ”Sper ca anul viitor să joc cu Iașiul în Liga 1”

La rândul său, Tudor Telcean nu-și explică motivul pentru care nu a fost lăsat să plece mai devreme de la ”U” Cluj: ”A fost o situație destul de dificilă la Cluj. Nu am intrat deloc în planurile antrenorului, nici nu am fost lăsat să plec de la echipă. Eu nu am ținut să rămân, dar nu mi s-a dat drumul decât în ultima zi. Mergeam la antrenamente, dar făceam separat, cu preparatorul fizic. Nu eram în planurile antrenorului, dar conducerea nu m-a lăsat să plec, probabil pentru că eram un jucător de viitor. A fost o situație destul de complicată, dar mă bucur că am reușit să plec. Nu am avut niciun conflict cu nimeni acolo. Am ales Iașiul pentru că este o echipă foarte serioasă și sper ca anul viitor să fiu alături de Iași în Liga 1”, a declarat Tudor Telcean.

Din informațiile Liga2.ro, Telcean a fost lăsat să plece de ”U” Cluj abia după ce și-a plătit clauza de reziliere, altfel, probabil și acum era la echipa ardeleană.

Poli Iași va juca și pentru Paul!

La conferința de presă a participat și Paul Tănase, un suporter care are nevoie urgentă de o sumă de bani pentru o operație costisitoare și pe care clubul Poli Iași s-a oferit să îl ajute.

Căpitanul din sezonul trecut, Florin Plămadă, i-a oferit lui Paul un tricou cu autografele colegilor săi, iar echipamentul va fi scos la licitație. De asemenea, spectatorii prezenți sâmbătă la meci vor putea dona sume de bani pentru Paul, în niște urne mobile.

”Sper ca Paul să treacă cu bine peste această încercare grea a vieții. Noi te susținem, Paul, și sper ca anul viitor să vii la meciurile noastre, în Liga I! Acestea sunt meciurile importante ale vieții”, a spus la final Claudiu Niculescu.

Meciul dintre Poli Iași și Minaur Baia Mare are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în Copou, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2. Moldovenii au 14 puncte și sunt pe locul 4, în timp ce maramureșenii sunt pe locul 13, cu 8 puncte.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.
Ieri — 29 September 2022Ultimele Stiri

Serie crucială pentru Poli Iași. Echipa lui Claudiu Niculescu va întâlni în următoarele patru runde doar adversari din partea a doua a clasamentului

29 September 2022 at 10:03
image

Politehnica Iași a avut, poate, cel mai dificil program în prima treime a acestui sezon regular de Liga 2. Clubul moldovean a jucat în primele șapte runde cu șase echipe aflate în primele nouă poziții, a șaptea fiind Concordia, o pretendentă la play-off cu un nou start ratat de campionat.

Și Iașiul a ieșit cât de cât bine din această serie, reușind să strângă 14 puncte cu care se situează pe locul 4, la egalitatate cu alte trei formații și la un punct în spatele liderului SC Oțelul Galați până la disputarea restanței Stelei. Un bilanț bun, dar sub așteptările conducătorilor clubului, care sperau ca echipa să fie pe loc promovabil direct la întreruperea campionatului, adică pe locul 1 sau 2.

Poli Iași stă bine la puncte, însă cu exprimarea pe teren stă modest

Dacă la punctaj trupa ieșeană stă bine, nu același lucru se poate spune despre jocul etalat de elevii lui Claudiu Niculescu. Poli Iași a jucat modest în majoritatea partidelor, iar motivele de îngrijorare vin din faptul că echipa s-a exprimat rău sau chiar foarte rău în ultimele trei runde.

În loc să crească de la meci la meci, Poli a jucat slab în ultima perioadă, obținând doar patru puncte din nouă posibile, iar victoria cu Buzăul a venit în urma unui autogol.

Urmează o serie cu adversari mai abordabili

Odată cu pauza generată de meciurile echipelor naționale s-a încheiat și așa-zisa perioadă de probă la Politehnica. Antrenorul Claudiu Niculescu a cerut o perioadă de timp pentru omogenitatea echipei și a avut-o timp de șapte runde. De acum încolo, așteptările sunt mari atât din partea staffului tehnic și administrativ, cât și a suporterilor.

Pentru Poli urmează o nouă serie extrem de importantă, în care va întâlni adversari abordabili la prima vedere, din partea inferioară a clasamentului, cu rezultate mai slabe în aceste prime șapte etape.

Sâmbătă, elevii lui Claudiu Niculescu vor întâlni nou-promovata Minaur Baia Mare, în Copou, echipă situată pe locul 13, după care se deplasează în Banat pentru meciul cu Ripensia Timișoara, locul 17.

Apoi, Poli Iași va primi pe teren propriu vizita actualei ”lanterne roșii” Metaloglobus București (locul 20), iar în etapa a 11-a se va deplasa pe terenul unei nou-promovate, CSM Slatina (locul 10 în acest moment).

Sunt patru partide în care Iașiul pornește favorită certă, iar oficialii se gândesc la un punctaj maxim, în cel mai rău caz la 10 puncte din 12.

Atenți la calitatea jocului

Dincolo de rezultate, un punctaj maxim urmând să mențină Iașiul în plutonul fruntaș, cu șanse mari la primul loc, conducerea clubului din Copou așteaptă de la elevii lui Claudiu Niculescu și o exprimare mult mai bună pe teren.

Criticați în multe rânduri pentru evoluțiile modeste, ieșenii vor trebui să ridice mult calitatea jocului, o condiție sine qua-non pentru a ataca promovarea cu șanse reale.

Poli Iași rămâne însă cu o pată în acest debut de sezon, după ce în Cupa României s-a prezentat la Dumbrăvița fără antrenor principal și mulți dintre titulari, desconsiderând competiția și adversarul. Fotbalul a pedepsit echipa din Copou, fiind eliminată la formația din comuna timișeană.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

OPINIE | Când păcălești fotbalul… Poli Iași a ieșit rușinos din Cupa României, după ce a tratat cu dezinteres meciul de la Dumbrăvița, antrenorul Claudiu Niculescu preferând să rămână acasă

28 September 2022 at 10:23
image

Antrenorii și conducătorii din fotbalul românesc au o vorbă pe care o repetă obsesiv înainte și după meciurile echipelor lor. ”Dacă ești corect cu el, fotbalul te răsplătește. Dacă îl păcălești, fotbalul te pedepsește”, spun tehnicienii, pentru a-și capacita elevii, pentru a le induce ideea de seriozitate și de concentrare.

Decizie lipsită de vreo justificare logică

Inclusiv antrenorul Iașiului, Claudiu Niculescu, a folosit de multe ori acest îndemn la adresa elevilor săi. Dar înaintea meciului de Cupă de la Dumbrăvița chiar el a dat tonul la lipsă de seriozitate prin decizia luată. A surprins pe toată lumea când a decis, duminică, să nu facă deplasarea la Dumbrăvița, în județul Timiș, pentru meciul cu echipa locală, una tot din Liga 2. Un joc oficial, contând pentru play-off-ul Cupei României.

Deocamdată nu a venit nicio reacție oficială a tehnicianului pe canalele clubului despre jocul pierdut, probabil va apărea la conferința de presă dinaintea partidei din campionat cu Minaur Baia Mare (dacă nu cumva va fi iritat de întrebările legate de meciul trecut, cum s-a mai întâmplat după eșecul cu Steaua!). Dar orice justificare ar fi, în afară de cea medicală, nu stă în picioare.

Este un gest prin care un tehnician, indiferent de numele său, desconsideră competiția, adversarul și până la urmă propria echipă. Ba chiar meseria! În condițiile în care, valid fiind din punct de vedere medical, preferi să rămâi acasă și să urmărești pe laptop un meci oficial al echipei tale.

Claudiu Niculescu nu are nicio  scuză pentru absența de la meciul Iașiului

Prezența lui Niculescu pe bancă nu ar fi garantat calificarea Iașiului în faza grupelor și nici o evoluție mai bună. Dar ar fi însemnat o dovadă de respect și pentru adversar, și pentru competiție, chiar dacă Poli are sau nu obiectiv Cupa României. Și un gest logic până la urmă.

Nimeni nu contestă faptul că obiectivul numărul 1 al Iașiului este campionatul, promovarea în SuperLigă. Nu este pentru prima dată când o echipă își menajează mai mulți titulari pentru campionat. Și nici ultima dată, vor mai cazuri în fiecare etapă a competiției. Dar rareori s-a întâmplat ca un antrenor principal să evite o deplasare obositoare cu autocarul pentru a sta acasă, invocând pregătirea unui meci de campionat împotriva unei echipe nou-promovate, mult mai slab cotată.

Concluzia e una, când încerci să-l păcălești, fotbalul te pedepsește. Ceea ce s-a și întâmplat la Dumbrăvița, unde Iașiul, o echipă cu mulți jucători experimentați, cu pretenții la promovare, a ieșit rușinos din Cupa României.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.

Poli Iași, eliminată de CSC Dumbrăvița din Cupa României după ce a mers fără antrenor și mai mulți titulari în Banat. ”Secundul” Cornățeanu, explicații hilare

27 September 2022 at 21:19

Politehnica Iași a spus ”adio” Cupei României în acest sezon, după ce a fost eliminată de CSC Dumbrăvița, în urma unui meci terminat cu scorul de 0-0 în timpul regulamentar și reprizele de prelungiri, apoi adjudecat de timișeni cu 7-6 la loviturile de departajare.

Echipa din Iași a mers ca într-o excursie mai lungă la Timișoara, fără antrenorul principal și fără mai mulți titulari, dar declarativ a spus că a interesat-o competiția.

Mugurel Cornățeanu a condus-o pe Poli Iași la Dumbrăvița și vede loviturile de la 11 metri ca o loterie

Poli Iași ar fi putut fi favorită la acest meci, având în vederea condițiile și lotul net superioare Dumbrăviței. De altfel, după finalul jocului, nici nu era așa multă suferință în tabără moldovenilor în urma eșecului, iar ”secundul” constata că e bine că nu s-a ales cu jucători accidentați pe terenul foarte prost de la Dumbrăvița în urma ploilor căzute în ultimele două zile.

Mugurel Cornățeanu a apreciat că loviturile de departajare, care necesită mult antrenament și concentrare, sunt o loterie, minimalizând factori importanți din jocul de fotbal.

”Important este că am ieșit sănătoși cu toți jucătorii de pe teren. Într-adevăr, nu ne doream 120 de minute. Felicităm echipa gazdă, merge mai departe. La loterie se poate întâmpla orice. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, după o deplasare lungă pentru noi. A fost destul de greu. Un joc de bătaie, de luptă. Se putea încerca în anumite momente când mai puteam să și pasăm când ne-a permis suprafața de joc. Suntem mulțumiți ca atitudine. Am debutat și un copil de 16 ani, Niamțu. Suntem mulțumiți de felul în care am arătat”, a declarat ”secundul” lui Claudiu Niculescu.

”Secundul” Politehnicii Iași tot dorea să vorbească despre meciul cu Baia Mare

Întrebat de situația lotului deplasat în raport cu respectul pentru competiție, ”secundul” Politehnicii Iași a încercat să o dreagă. Desconsiderare competiției e însă clară pentru orice cunoscutor al fenomenului, mai ales că Mugurel Cornățeanu tot dorea să schimbe subiectul prin deschiderea subiectul meciului de campionat cu Baia Mare, până i s-a atras atenția că sunt întrebări ale presei despre meciul tocmai terminat. Despre cei absenți, antrenorul a spus că sunt accidentați!?

”A trebuit să împărțim, pentru că avem și noi problemele noastre medicale, avem jucătorii accidentați. Acasă au rămas doar opt jucători (n.r. – titulari în meciurile din campionat). Nu puteam să deplasăm toată echipa, în care unii să se antreneze pe unde puteam să ne antrenăm. Am preferat să împărțim în două, am luat și de la juniori. Asta e. Sperăm să luăm sâmbătă cele 3 puncte”, a spus Cornățeanu.

Claudiu Niculescu, rămas să oblojească ”accidentații”!

Cum a punctat despre probleme medicale din lot, Cornățeanu a fost întrebat ce l-a reținut pe Claudiu Niculescu să vină la meci, și ce anume a rămas să facă la Iași antrenorul principal.

Explicația a fost una hilară, cum că ”principalul” se ocupă de accidentați, de parcă ar fi kinetoterapeut. ”A rămas acasă cu jucătorii. Trebuia să rămână și cineva acasă să se antreneze. Aceasta a fost decizia clubului. Respectăm decizia clubului. Nu am eu ce să vă spun mai departe”, a mai spus Cornățeanu, încercând să dreagă situația.

Poli Iași în meciul cu Dumbrăvița: Jankov – Kouadio, V. Lică (cpt.)(Niamțu 109′), Fosu-Mensah, Finica – Fr. Cristea, Telcean, Cracea (Karachanakov 69′), Ștefanovici – Ant. Dumitru (Hrib 69′), Plokhotnyuk (Tomczyk 73′). Rezerve neutilizate: Brînză – Condurachi, D. Ureche.

Eliminată din Cupa României după al doilea meci disputat în această ediție, după ce în primul a trecut cu 3-1 de echipa din Liga 3 Știința Miroslava, Poli Iași se va concentra în restul sezonului pe promovarea în prima ligă. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare ()locul 13, 8 puncte, în etapa a 8-a. Trupa moldoveană se află pe locul 4, cu 14 puncte acumulate în șapte meciuri.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.

CSC Dumbrăvița așteaptă cu entuziasm meciul din Cupa României cu Poli Iași. Cosmin Stan, uimit de schimbările de la clubul moldovean: ”Cred că nici ei nu știu câți jucători au”

26 September 2022 at 12:07
image

CSC Dumbrăvița va juca marți, de la ora 14:30, pe teren propriu, cu Poli Iași, dar nu în campionatul Ligii 2, ci în Cupa României, în Play-off.

Antrenorul timișenilor, Cosmin Stan, spune că participarea în competiția KO este utilă echipei sale, una nou-promovată în eșalonul secund, care nici nu a jucat un amical în săptămâna recent încheiată, după ce meci oficial nu a avut din cauza întreruperii campionatului pe perioada în care echipele naționale au jocuri.

CSC Dumbrăvița a preferat să ”lucreze în liniște” asupra problemelor echipei, nu să dispute un amical

CSC Dumbrăvița nu a disputat niciun amical la finalul săptămânii recent încheiate, în contextul în care la 1 octombrie are derby-ul cu Ripensia. Totuși, și Poli Timișoara era liberă, dar se pare că cluburile timișene nici nu au luat așa ceva în calcul. Astfel, rămâne ”văicăreala” pauzei care nu a prins foarte bine.

”La rezultatele pe care le-am avut săptămâna trecută, cred că aveam nevoie de continuitate în meciuri. Deci nu cred că ne-a prins bine din acest punct de vedere pauza de o săptămână. Pe de altă parte, avem probleme foarte mari pe fază defensivă și am putut lucra în liniște aceste aspecte, atât duelurile individuale, cât și jocul colectiv defensiv. După cum bine știți, în Liga 3 făceam aproape săptămânal amicale cu echipe de juniori. În primă fază, ne-am gândit la o astfel de variantă, dar având în vedere că noi avem probleme defensive și trebuia lucrat foarte mult pe acest aspect, nu cred că își avea utilitatea un asemenea test. Cu o echipă de juniori, e clar că nu am fi avut probleme pe fază defensivă. Am preferat să nu jucăm niciun amical și să lucrăm în liniște pe defensivă”, a declarat Stan într-un interviu publicat pe site-ul clubului.

Dumbrăvița vrea să meargă mai departe în Cupa României

Stan a precizat că noul format al Cupei României nu ajută echipele mici, dar că Dumbrăvița ar dori să meargă mai departe, în faza grupelor.

”Încercăm să ne calificăm, deși întâlnim un adversar foarte bun. Vom vedea cu ce lot vor veni cei de la Iași, dar indiferent de acest aspect, vom încerca să ne calificăm. Acest format nou al Cupei României cred că nu ajută echipele mici. În momentul în care echipele mici ajung în grupe, dau teoretic peste două formații din Liga 1, deci e foarte greu să meargă mai departe. Așa, într-un meci eliminatoriu, se mai puteau întâmpla surprize. Noi avem un lot de 26 de jucători, am luat de la început în calcul să ajungem în fazele superioare ale Cupei României. Am mers pe un lot de jucători destul de numeros, tocmai pe această idee, de a face față pe toate fronturile. Eu nu mă plâng de lucrul acesta. Dacă am reuși să intrăm în grupe, vom avea meciuri tari la mijloc de săptămână și cred că doar ne-ar ajuta acest lucru”, a punctat Stan.

 • Poli Iași a plecat spre Dumbrăvița cu un lot format din 18 jucători, iar antrenorul Claudiu Niculescu nici nu face deplasarea, însă transmite că acordă respect maxim Cupei României.

Cosmin Stan, surprins de numărul de jucători străini de la Iași

Antrenorul principal al Dumbrăviței, club cu un buget foarte redus, a punctat că ieșenii au mulți străini în lot și probleme de omogenitate.

”E o echipă schimbată cu totul față de sezonul trecut, au peste 25 de jucători noi, iar lotul lor numără peste 30 (n.r. – săptămâna trecutăa legitimat un nou jucător și a ajuns la 26 de achiziții în acest sezon). Cred că nici ei nu știu câți jucători au, atât e de numeros lotul lor. Cred că e echipa cu cei mai mulți jucători străini din Liga a 2-a. Eu am început să număr, am ajuns la 10 și m-am oprit… E o echipă care e clar că are de suferit din cauza lipsei omogenității, sunt convins că nici ei nu sunt mulțumiți de ceea ce au arătat până acum pe parte ofensivă. În schimb, defensiv sunt organizați foarte bine, vorbim de echipa cu cele mai puține goluri primite în campionat. E clar că au și puncte slabe și vom încerca să profităm de ele”, a mai spus Cosmin Stan.

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie. În Cupa României și întâlnesc în Play-off, marți, 27 septembrie, de la ora 14:30, pe terenul timișenilor.

Foto: CSC Dumbrăvița

articolul original.

Poli Iași, fără Claudiu Niculescu și mai mulți jucători titulari la Dumbrăvița, la meciul din Cupa României. Antrenorul a decis să nu facă deplasarea în Banat

26 September 2022 at 08:43
image

Deși a anunțat în mai multe rânduri că tratează Cupa României cu cea mai mare seriozitate, antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a luat o decizie care demonstrează contrariul.

Acesta a decis să nu facă deplasarea cu autocarul, la Dumbrăvița, alături de elevii săi, pentru meciul din Play-off-ul Cupei, trimițându-și în Banat doar ”secunzii”.

Claudiu Niculescu nu merge cu Poli Iași la Dumbrăvița, în meciul din Play-off-ul Cupei României

Niculescu a hotărât să rămână la Iași, alături de mai mulți titulari, pentru a pregăti meciul din campionat cu Minaur Baia Mare, din etapa a 8-a a Ligii 2.

Ca o comparație, în sezonul trecut, Poli Iași a avut tot o deplasare lungă în Cupa României, la Baia Mare, înaintea unui meci în deplasare în campionat, dar antrenorul de atunci, Costel Enache, a făcut deplasarea alături de echipă, în Maramureș.

18 jucători au făcut deplasarea la Dumbrăvița, alături de secundul Mugur Cornățeanu

După antrenamentul programat în Copou, duminică, în cursul dimineții, delegația ieșeană a plecat cu autocarul spre Dumbrăvița, din lot făcând parte 18 jucători.

Aceștia sunt Risto Jankov, Ianoș Brînză (portari), Ștefan Ștefanovici, Francisc Cristea, Antonio Dumitru, Christ Kuadio, Pawel Tomczyk, Mykhailo Plokhotnyuk, Viorel Lică, Octavian Cracea, Paul Fosu-Mensah, Alexandru Hrib, Anton Karachanakov, Tudor Telcean, Eric Finica, Robert Niamțu, Dimitri Ureche și Andrei Condurachi, ultimii doi fiind componenți ai echipei U18.

Jucătorii sunt însoțiți de antrenorul secund Mugur Cornățeanu și de preparatorul fizic Ștefan Rusu.

”Urmează o săptămână cu două jocuri foarte importante pentru clubul nostru. Ne interesează ambele competiții și vom lupta, cu succes sper, pe cele două fronturi. Am încredere în oricare dintre jucătorii din lot că, în momentul în care vor intra pe teren, își vor demonstra calitățile pentru care au fost aleși să reprezinte Politehnica Iași. Sper ca în săptămâna care urmează să ne bucurăm atât pentru o calificare în grupele Cupei României, cât și pentru un nou succes în campionat”, a declarat pentru site-ul clubului antrenorul principal Claudiu Niculescu, fără a explica însă decizia de a nu-și însoți echipa.

Cornel Șfaițer: ”Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu maximă seriozitate”

Acesta a decis să rămână acasă împreună cu mai mulți titular, între care Knoflach, Tincu, Plămadă, Martac, Vașvari, Hunte, Marchioni, Harrison, Del Priore, Hlistei sau Alin Roman.

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a declarat că ”și Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu maximă seriozitate, chiar dacă principalul obiectiv în acest sezon este în campionat. Membrii staffului tehnic și-au făcut bine temele, zic eu, astfel încât să nu se simtă lipsa lui Claudiu de pe bancă la Dumbrăvița. Am discutat și azi, înaintea plecării, cu antrenorii și jucătorii împreună cu managerul Florin Briaur. Toți știu ce au de făcut, ce ne dorim de la ei și sper să trecem cu bine peste această săptămână încărcată. Primul hop e marți, în Cupă, apoi, de miercuri, când vom fi în efectiv complet la pregătire, cu toții ne vom concentra pentru meciul cu Minaur Baia Mare.”

La finalul ediției trecute a Cupei României, Cornel Șfaițer, deși era oficial la Poli Iași, a fost prezent la finala Cupei României pe care Sepsi OSK, fosta sa echipă, a câștigat-o și a căbărât pe teren pentru a se bucura și fotografia cu jucătorii, conducerea și trofeul.

Dumbrăvița are jumătate din punctele strânse de Poli Iași în acest sezon de Liga 2

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie.

Foto: Politehnica Iași

articolul original.

Poli Iași pleacă cu autocarul la Dumbrăvița, cu două zile înaintea meciului din Play-off-ul Cupei României. Florin Briaur: ”Mergem să ne calificăm”

24 September 2022 at 14:47
image

Delegația Politehnicii Iași va pleca spre Dumbrăvița, în județul Timiș, cu două zile înaintea meciului din Play-off-ul Cupei României, programat marți, 27 septembrie, de la ora 14:30.

Ieșenii și-ar fi dorit să meargă până la Timișoara cu avionul, via București, dar cum nu au găsit bilete pentru întreaga echipă, s-a luat decizia ca deplasarea să se facă cu autocarul, cu două zile înainte de meci.

Claudiu Niculescu încă nu s-a decis asupra lotului pe care să-l deplaseze la Dumbrăvița

Poli va pleca duminică la prânz spre Dumbrăvița, după antrenamentul efectuat în Copou, urmând ca echipa să revină acasă imediat după meci.

Antrenorul Claudiu Niculescu încă nu s-a decis asupra lotului cu care va aborda meciul din Play-off-ul Cupei României, urmând să ia o decizie după antrenamentul de duminică. Cert este că unii dintre titulari vor fi lăsați acasă, pentru a fi menajați în perspectiva meciului din campionat cu Minaur Baia Mare.

Florin Briaur: ”Mergem să ne calificăm”

Managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur, a declarat că indiferent de lotul deplasat, Poli Iași va aborda meciul la victorie, obiectivul fiind calificarea în faza grupelor.

”Va fi o deplasare lungă și obositoare, dar trebuie să ne adaptăm situației și să ne calificăm. Ne-am fi dorit să facem deplasarea cu avionul, chiar dacă cheltuielile unui astfel de transport pe calea aerului, pentru întreaga echipă, ajung la aproximativ 10.000 de euro. Nu am găsit, însă, bilete pentru întregul lot, de aceea am decis să facem deplasarea cu autocarul, iar echipa va pleca cu două zile înaintea partidei, pentru a evita oboseala. Avem un lot numeros și indiferent cine va intra pe teren în acest meci, va trebui să câștigăm. Lucrurile sunt clare pentru noi, vrem să mergem mai departe în Cupa României”, a declarat managerul executiv al clubului ieșean, Florin Briaur.

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie.

Foto: Politehnica Iași 

articolul original.

Fotbaliștii Politehnicii Iași se implică într-o campanie umanitară, pentru a ajuta financiar un suporter bolnav de cancer

23 September 2022 at 08:47

Clubul Politehnica Iași a scos la licitație un tricou semnat de toți jucătorii și membrii staffului, pentru a ajuta financiar un suporter cu probleme medicale.

Paul Tănase, un fan înfocat al Iașiului, nelipsit din tribune la meciurile Politehnicii, suferă de cancer și are nevoie de o sumă de peste 13.000 de euro pentru a efectua o intervenție chirurgicală la o clinică privată. Iar clubul Politehnica a făcut un prim pas pentru a-l ajuta pe Paul.

Tricou scos la licitație de Poli Iași pentru o acțiune umanitară

Clubul din Copou i-a oferit tricoul oficial de joc al căpitanului din sezonul trecut, Florin Plămadă, semnat de jucători și antrenori, tricou ce va fi scos la licitație înaintea meciului din Copou cu Minaur Baia Mare, în etapa a 8-a a Ligii 2.

De asemenea, Paul va da, simbolic, lovitura de începere la meci și în tribune vor exista urne mobile în care fiecare spectator va putea dona bani.

”Poli Iași nu înseamnă doar echipa și stafful. Poli Iași este o stare de spirit, reprezintă întreaga comunitate, adică și parteneri, sponsori, dar mai ales suporteri. Paul este unul dintre fanii Politehnicii, iar noi încercăm să-l ajutăm să depășească problemele de sănătate cu care se confruntă. Pe lângă tricoul pe care îl vom scoate la licitație, îi vom dona și o sumă de bani cu speranța că gestul nostru va fi urmat de mulți ieșeni. Îi dorim lui Paul să fie sănătos și să se bucure mulți ani de succesele Politehnicii”, spune Florin Briaur, managerul executiv al Politehnicii Iași.

Paul Tănase are nevoie de peste 13.000 de euro

Potrivit clubului din Copou, Paul Tănase a primit o veste teribilă de la medici, în urmă cu un an. După un control amănunțit, suporterul lui Poli a primit diagnosticul de adenocarcinom la colon – gradul IV și metastaze hepatice.

”Paul a suferit imediat o intervenție chirurgicală și a început chimioterapia. În ciuda eforturilor echipei medicale și a tratamentelor la care a fost supus, starea de sănătate a lui Paul nu s-a ameliorat. I s-a recomandat să renunțe la un lob al ficatului, afectat de metastaze, printr-o intervenție chirurgicală la o clinică privată. Costurile se ridică la peste 13 mii de euro, sumă de care Paul Tănase nu dispune, însă noi il putem ajuta. Pentru cei care doresc mai multe detalii, Paul Tănase poate fi contactat la numărul de telefon 0724208072”, a explicat Lucian Lucescu, managerul media al clubului ieșean.

Cine vrea să îl ajute pe Paul Tănase o poate face donând sume de bani și în următoarele conturi bancare:

– în LEI: RO15BRDE240SV25280772400
– în EURO: RO76BRDE240SV11617102400
REVOLUT: RO72BREL0005515953060100

articolul original.

Nu se mai oprește! Poli Iași legitimează încă un jucător, al doilea consecutiv luat după despărțirea de ”U” Cluj

22 September 2022 at 10:01

Deși au trecut deja șapte etape din acest sezon al Ligii 2, campania de achiziții a Politehnicii Iași continuă.

La o săptămână după aducerea lui Cătălin Hlistei, pus pe liber la Universitatea Cluj, clubul din Copou a luat un alt jucător plecat de la echipa ardeleană.

Tudor Telcean a jucat în Liga 2 pentru ”U” Cluj și CS Comunal Șelimbăr

Pus pe liber de ”U” Cluj, unde în ultimele două sezoane nu a jucat, fundașul Tudor Telcean (21 de ani) a ajuns la Poli Iași și urmează, potrivit informațiilor Liga2.ro, să semneze, astăzi, 22 septembrie, un angajament valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire.

Tudor Telcean și-a făcut junioratul la CFR Cluj, Viitorul Cluj, Academia Gheorghe Hagi și ”U” Cluj, pentru acesta din urmă evoluând și la seniori. A fost utilizat în sezoanele de Liga 2 2018-2019 (3 meciuri), 2019-2020 (11 meciuri) și 2020-2021 (17 meciuri), iar evoluția sa i-a adus și convocarea la naționala U20.

Odată cu aducerea lui Erik Lincar, Telcean nu a mai avut siguranța că va fi titular, astfel că jucătorul a fost împrumutat în Liga 1 la Campionii FC Argeș, stârnind furia unora dintre suporteri, care au considerat că s-a renunțat mult prea ușor la un tânăr de perspectivă și au fost aduși în loc ”mercenari”. Fundașul nu a apucat însă să joace pentru echipa din prima ligă, ci a făcut-o pentru ”satelitul” piteștenilor, în Liga 3. În iarnă, Telcean a fost rechemat la ”U” Cluj și cedat sub formă de împrumut în Liga 2 la CS Comunal Șelimbăr. Pentru sibieni, jucătorul originar din Dej a evoluat în șapte jocuri, toate ca titular, și a marcat două goluri, evoluțiile sale aducându-l în atenția naționalei U21, unde a și fost convocat.

Telcean, a 26-a achiziție a sezonului pentru Poli Iași!

Însă, la finalul sezonului s-a despărțit de Șelimbăr, fiind chemat înapoi de clubul clujean nou-promovat în prima ligă. Tudor Telcean nu a fost utilizat deloc de ”U” Cluj în acest nou sezon, iar prin aducerea sa Poli Iași ajunge la un număr record de 26 de achiziții în acest sezon. Și probabil nu se va opri aici.

În data de 7 septembrie, jucătorul avea un mesaj de despărțire față de Universitatea Cluj.

”Mulțumesc @fcucluj!

Aici am petrecut primii mei ani în fotbalul profesionist și pentru asta vreau să mulțumesc tuturor ‘’U’’-iștilor pentru încredere, sprijin și suportul neîncetat de care au dat mereu dovada. Nu voi uita niciodată clipele unice petrecute împreună. Toate drumurile au și un final, iar pentru mine aici se încheie un capitol frumos al carierei mele! Le doresc toate cele bune și doar bucurii alături de echipa tuturor celor care iubesc acest simbol!

Pentr”U’’ mine a fost o plăcere!”, a scris Tudor Telcean pe pagina sa de Facebook.

Telcean este al treilea jucător adus de Poli după startul sezonului, după mijlocașii Del Priore și Cătălin Hlistei.

articolul original.

Poli Iași are cea mai slabă ofensivă dintre formațiile aflate în zona play-off. În schimb, stă cel mai bine în defensivă. Plusuri și minusuri în Copou după o treime din sezonul regular al Ligii 2

21 September 2022 at 09:44

Politehnica Iași a ieșit cu bine din prima treime a sezonului regular al Ligii 2. Echipa pregătită de Claudiu Niculescu a acumulat 14 puncte în primele 7 runde și ocupă locul 4, la egalitate cu alte trei formații, fiind la doar o lungime de liderul SC Oțelul Galați.

Adversari din prima parte a clasamentului Ligii 2

Exceptând Concordia Chiajna, echipă situată pe locul 14 după un start ratat de sezon, Iașiul a întâlnit în primele șapte etape ale sezonului șase echipe aflate în prima jumătate a ierarhiei.

Liderul la zi SC Oțelul, fostul lider Unirea Slobozia, alte două pretendente la play-off, Gloria Buzău și Steaua, precum și două revelații până acum, Viitorul Pandurii și mai ales Unirea Dej. Trăgând linie, patru victorii, dintre care trei în Copou, două remize albe, ambele în deplasare, și o singură înfrângere după șapte etape.

Un bilanț bun, care menține formația ieșeană în graficul luptei pentru play-off, dar nemulțumitor în raport cu așteptările. Chiar conducerea clubului a anunțat că și-ar fi dorit locul 1 la întrerupere, ori măcar clasarea pe loc promovabil.

Poli Iași, cel mai slab atac din zona play-off

În ciuda faptului că este pregătită de un fost mare atacant, Claudiu Niculescu, Poli Iași surprinde prin numărul mic de goluri.

Doar 8 goluri a reușit să înscrie Iașiul în cinci din cele șapte meciuri disputate până acum: cinci pe teren propriu și trei în deplasare.

Astfel, Poli are cel mai slab atac dintre echipele situate pe primele opt poziții, având mai puține reușite chiar și decât nou-promovata CSC Dumbrăvița (11). La acest capitol conduce, surprinzător, Unirea Dej, echipă care a înscris până acum 13 goluri, adică o medie de aproape două reușite pe meci!

Trebuie spus că două din cele opt goluri au fost înscrise din penalty, ambele de către căpitanul Gabriel Vașvari, iar unul a fost înscris de Gloria Buzău, în propria poartă!

Zestrea mică din dreptul numărului de goluri surprinde, în condițiile în care Poli, spre deosebire de sezonul trecut, are acum în lot trei atacanți cu CV-uri interesante: britanicul Harrison – 2 goluri, ucraineanul Plokhotnyuk și polonezul Tomczyk – ambii câte 1 gol. Celelalte reușite aparțin lui Vașvari – 2 și Finica, a opta fiind semnată de ”buzoianul” Trebotic.

Niciun gol marcat în prima repriză de echipa lui Claudiu Niculescu

Faptul că Iașiul are cel mai slab atac dintre echipele situate în zona play-off se datorează în mare măsură și faptului că elevii lui Claudiu Niculescu nu au reușit să înscrie până acum în prima repriză!

Iașiul a intrat greoi în toate meciurile, a suferit în mai toate partidele în prima parte, iar adversarii au remarcat acest aspect. Chiar Cristian Pustai, antrenorul celor de la Gloria Buzău, spunea că a pregătit partida din Copou luând în considerare și ineficacitatea Iașiului în prima parte.

Cum până la pauză nu au marcat, ieșenii au înscris toate cele opt goluri în repriza secundă. O premieră până acum în campionat. Interesant este faptul că patru din cele opt goluri au fost marcate pe finaluri de meci, după minutul 88.

Cea mai bună defensivă din campionat

Dacă în ofensivă a surprins neplăcut până acum, Poli Iași se poate lăuda în schimb cu cea mai bună ofensivă din campionat.

Echipa lui Claudiu Niculescu a primit 4 goluri, la fel ca și CS Comunal Șelimbăr, următoarele formații cu cele mai bune apărări fiind SC Oțelul, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, Viitorul Pandurii și Progresul Spartac – câte 5 goluri primite.

Dincolo de toate aceste statistici, Poli Iași nu a convins prin jocul prestat, evoluția echipei lui Claudiu Niculescu fiind mult sub așteptări în prima treime a sezonului regular al Ligii 2.

Primele opt clasate în acest moment în Liga 2:

Foto principal: Politehnica Iași

articolul original.

FOTO | ”Centralul” Cristian Moldoveanu, ironizat de Unirea Slobozia: ”Cum e, domnule arbitru? Îți dăm un indiciu”. Clubul a reacționat pe Facebook după meciul cu Poli Iași

20 September 2022 at 11:20

Unirea Slobozia acuză arbitrajul după ce a făcut egal cu Poli Iași, în etapa a 7-a a Ligii 2. Partida s-a terminat fără gol, scor 0-0, dar a fost o fază la care formația lui Constantin Enache a solicitat o lovitură de la 11 metri. La finalul confruntării, Unirea Slobozia a postat fotografii cu momentul incriminat.

Unirea Slobozia, ironică la adresa arbitrului central Cristian Moldoveanu, care a condus jocul cu Poli Iași

Unirea Slobozia a fost echipa mai bună în duelul cu trupa lui Claudiu Niculescu și doar neșansa a făcut să nu ia cele trei puncte. La o cădere a lui Serges Ekollo în careu, gazdele au cerut lovitură de pedeapsă, doar că arbitrul central Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), chiar dacă era aproape de fază și avea o poziție excelentă, a lăsat jocul să continue.

La doar câțiva metri de jucători se afla ”centralul”, dar a considerat că acea cădere a jucătorului Unirii Slobozia în careu a fost prea ușoară, astfel că nu a fost arătat punctul de la 11 metri.

Unirea Slobozia, pe Facebook: ”Cum este,  domnule arbitru?”

Echipa din Slobozia a contestat decizia la finalul jocului, pe pagina de Facebook, postând și trei imagini cu momentul în care Serges Ekollo a fot agățat în careu, când i-a fost pusă piedică.

Cum este domnul arbitru?

Îți dăm noi un indiciu, poza 2, gheata verde….!”, a postat, în mod ironic, Unirea Slobozia pe site-ul de socializare, în momentul publicării fotografiilor care arată contactul dintre jucători.

Unirea Slobozia, pe locul 2 în Liga 2

Unirea Slobozia a pierdut locul 1 în Liga 2, după etapa a 7-a. Formația lui Constantin Enache a fost echipa mai bună în duelul cu Poli Iași, de pe teren propriu, dar a făcut doar o remiză fără goluri, 0-0, și a terminat runda pe locul 2, la un punct de liderul SC Oțelul.

Unirea Slobozia și Poli Iași fac parte din grupul echipelor cu 14 puncte. În afara lor, sub liderul SC Oțelul la un punct, se mai află și CS Comunal Șelimbăr și Unirea Dej. Cele patru sunt despărțite de golaveraj în acest moment.

Nu cred că e vorba de ghinion, în fotbal trebuie să ai soluții, să încerci să rezolvi situația. Poate nu am avut precizie la finalizare, pentru că trebuie să îmbunătățim asta. Sunt mulțumit la modul general de joc, în special în partea a doua, de implicarea jucătorilor. N-am de ce să fiu supărat, chiar dacă eu consider că am pierdut două puncte.

Rămânem cu bucuria că am dominat un adversar puternic, clasat sus. Nu aș vrea să vorbesc despre adversari prea mult, vreau să vorbesc despre jucătorii mei. Ne-am apărat foarte bine, am dominat centrul terenului mai ales în repriza a doua. Mi-am văzut echipa superioară astăzi”, a spus Constantin Enache la finalul partidei.

Referitor la runda a 8-a din Liga 2, Unirea Slobozia va juca pe teren advers, cu Dinamo. Înaintea jocului cu ”câinii” va avea meciul din play-off-ul Cupei României, cu Gloria Bistrița Năsăud, din deplasare.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

articolul original.

Jocul slab al Politehnicii Iași nu a rămas fără urmări. Claudiu Niculescu, contestat de tot mai mulți suporteri. Reacția conducerii

20 September 2022 at 06:02

Politehnica Iași nu a început rău campionatul, fiind pe locul 4 după o treime din sezonul regulat, dar jocul slab al echipei a început să stârnească reacții negative în rândul suporterilor.

Și nu numai. Tot mai multe voci au început să critice prestația modestă a Politehnicii din ultimele etape.

Firesc, primul intrat în vizorul fanilor a fost antrenorul Claudiu Niculescu, acesta fiind tot mai des contestat pentru evoluțiile palide ale Iașiului, mult sub așteptări și sub condițiile oferite de către conducere.

Punctaj bun, joc modest pentru Poli Iași

Poli Iași ocupă locul 4 în Liga 2, fiind la doar o lungime de liderul SC Oțelul Galați, cele 14 puncte fiind strânse în fața unor adversari din partea superioară a clasamentului, precum SC Oțelul, Slobozia, Buzău, Dej sau Steaua.

Iașiul a pierdut un singur meci în primele 7 runde, 1-2 în Ghencea cu Steaua, după un meci foarte slab, în celelalte șase etape înregistrând două remize și patru victorii.

În ultima etapă, Politehnica a remizat norocos pe terenul Unirii Slobozia, scor 0-0, dar moldovenii au arătat extrem de modest, în special pe fază ofensivă.

Deși Claudiu Niculescu a declarat că a pregătit partida la victorie, pe teren lucrurile au stat cu totul altfel, jucătorii nereușind să expedieze nici măcar un șut pe spațiul porții gazdelor. Mult prea puțin pentru o echipă cu pretenții la promovare.

Critici la adresa antrenorului Claudiu Niculescu

După evoluția modestă de la Slobozia, antrenorul Claudiu Niculescu și-a atras un val de critici pentru jocul slab al echipei. Suporterii sunt nemulțumiți de faptul că Poli a bifat mai multe meciuri consecutive slabe, în special în ultimele două deplasări, cu Steaua și Slobozia. Pe teren propriu, Iașiul are procentaj de sută la sută până acum, dar nici acasă jocul nu a fost strălucit de fiecare dată. Cu Chiajna, Poli s-a impus în prelungiri, iar cu Buzăul victoria a venit în urma unui autogol.

În mediul online, suporterii lui Poli critică în termeni duri evoluția Iașiului și consideră că Poli nu poate ajunge în play-off cu un astfel de joc. Mai mult decât atât, unii cer schimbarea lui Niculescu.

Managerul executiv Florin Briaur: ”Nu putem nega evidența”

Conducerea clubului recunoaște că jocul nu este cel pe care ieșenii și-l doresc. Managerul executiv Florin Briaur s-a declarat însă optimist că Poli va arăta altfel după întreruperea generată de meciurile echipelor naționale.

”Am obținut un rezultat bun la Slobozia, dacă ne uităm la adversarul întâlnit, dar foarte bun dacă ne uităm la ce am jucat noi. Am văzut și eu un val de critici la care suntem supuși. Și pe bună dreptate. Suporterii au dreptate, nici noi nu suntem mulțumiți de cum am evoluat la Slobozia, dar am încredere că vom redresa lucrurile. Ne-am fi dorit o victorie, pentru că dorința noastră era să intrăm în această pauză competițională de pe locul 1. Era o ambiție a noastră”, a declarat managerul executiv, care își pune un semn de întrebare referitor la evoluțiile slabe din ultimele două deplasări: ”Încercăm să găsim și noi explicații pentru evoluția slabă. Am vorbit și noi după meci, am vorbi și cu Claudiu Niculescu, cu președintele Cornel Șfaițer, nu ne dăm seama ce s-a întâmplat la pauză. Ne-am speriat că putem urca pe primul loc. Așa cum spunea și Costel Enache, ne-am speriat unii de alții și nu am jucat nici unii, nici alții nimic până la pauză. După pauză, s-a întâmplat ceva, cred că frica de victorie. Cred că e cea mai proastă repriză secundă de până acum. Nu jocul, cât atitudinea a deranjat mai mult, așteptam mai multă implicare, mai multă atitudine. Din păcate, nu am avut-o și acest lucru era să ne coste. Va trebui să ne trezim repede și sunt convins că ne vom trezi după această pauză competițională. E drept, sunt mulți jucători noi, o echipă aproape complet schimbată, este nevoie de timp pentru a roda echipa. A fost cea mai slabă repriză din acest sezon, dar și cel mai slab meci putem spune, după cel de la Steaua. Au fost două deplasări consecutive cu meciuri modeste și acesta e un semn de întrebare.”

Briaur: ”Am ieșit totuși bine dintr-o serie foarte grea”

Oficialul ieșean este optimist că Poli își va reveni și va avea un joc de calitate, subliniind că punctele sunt foarte importante în acest debut de stagiune.

”Trăgând linie, am ieșit totuși bine dintr-o serie foarte grea. Să nu uităm că am întâlnit echipe din prima parte a clasamentului și avem 14 puncte după 7 etape, o medie de două puncte pe meci, cu care se intră în play-off. Sigur, nu negăm evidența, au fost meciuri mai puțin reușite, dar pe de altă parte nu jocul spectaculos, ci punctele aduc promovarea. În același timp, trebuie să avem și un joc care să ne dea speranța că atunci când vom intra în play-off ne putem îndeplini obiectivul de a promova”, a punctat Briaur.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

articolul original.

Claudiu Niculescu nu înțelege de ce echipa sa a ieșit temătoare de la vestiare: ”Ne-am lăsat dominați. Am obținut un punct, deși nu meritam”. Analiza jocului Unirea Slobozia – Poli Iași

18 September 2022 at 14:59

Politehnica Iași a obținut un punct norocos la Slobozia, scor 0-0, la capătul unui meci modest, cu puține realizări. Echipa lui Claudiu Niculescu nu a tras niciun șut pe spațiul porții, iar pe final s-a lăsat dominată, gazdele irosind mai multe ocazii mari.

Claudiu Niculescu, reacție după remiza dintre Unirea Slobozia și Poli Iași

După meci, antrenorul ieșenilor, Claudiu Niculescu, a recunoscut că elevii săi nu meritau punctul după ce s-a întâmplat pe teren în repriza secundă.

Concluziile la cald sunt că am plecat cu un punct de aici, deși după ce s-a întâmplat în repriza a doua nu am fi meritat asta, pentru că ne-am lăsat dominați. Dar este un punct câștigat în deplasare.

A fost o primă repriză echilibrată, pe care cred că în mare parte am controlat-o noi, după aceea nu mă așteptam să ieșim așa de la vestiare. O să fac o analiză cu jucătorii săptămâna viitoare, pentru că trebuie să dăm mult mai mult și putem să dăm mai mult”, a declarat Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu i-a avertizat pe jucătorii echipei Poli Iași după egalul cu Unirea Slobozia: ”Trebuie să fim foarte atenți în continuare, să rămânem cu picioarele pe pământ”

Tehnicianul Politehnicii le-a transmis jucătorilor săi că trebuie să muncească mult mai mult pentru a ajunge în play-off, o misiune extrem de dificilă, în condițiile unui start de sezon foarte echilibrat.

Se întrerupe campionatul, trebuie să fim conștienți că nu am realizat absolut nimic până în acest moment, ne așteaptă o perioadă foarte grea. Ne așteaptă un meci de Cupă, cu o deplasare foarte grea la Dumbrăvița, după aceea meciurile din campionat. În zilele acestea rămase până la meciul cu Dumbrăvița trebuie să ne pregătim și mai bine decât am făcut-o până acum și să realizăm, dacă mai este cazul, că fără multă muncă și sacrificii nu se poate obține performanță în fotbal.

Este un campionat mult mai echilibrat decât cel trecut, de la locul 1 până la locul 9 sunt doar 3 puncte diferență, toate cele 9 sau chiar 10 echipe au șanse la play-off.

De aceea cred că trebuie să fim foarte atenți în continuare, să rămânem cu picioarele pe pământ, să rămânem modești și să muncim mai mult decât până acum, pentru că încă nu am realizat nimic”, a completat Niculescu.

 • Poli Iași, cu Unirea Slobozia: Knoflach – Martac, Plămadă (Fosu-Mensah 74’), Tincu (cpt.), Ciaun, Marchioni, Del Priore, Bujor (Dumitru 84’), Roman (Ștefanovici 74’), Hunte (Hlistei 62’), Plokhotniuk (Tomczyk 62’)
  Rezerve neutilizate: Jankov –  Kouadio, Lică, Cristea

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Poli Iași
Video: Poli Iași

articolul original.

Constantin Enache, mândru de Unirea Slobozia chiar dacă nu a reușit să câștige cu Poli Iași. Antrenorul a remarcat plusurile, dar și minusul decisiv din jocul cu moldovenii

18 September 2022 at 13:53

Unirea Slobozia a pierdut locul 1 în Liga 2, după etapa a 7-a! Formația lui Constantin Enache a fost echipa mai bună în duelul cu Poli Iași, de pe teren propriu, dar a făcut doar o remiză fără goluri, 0-0, și termină runda pe locul 2, la un punct de liderul SC Oțelul.

Unirea Slobozia merita victoria cu Poli Iași, în opinia lui Constantin Enache

Unirea Slobozia a dominat în special repriza a doua, iar în ultimele minute a trecut pe lângă golul victoriei. Din acest motiv, pentru jocul prestat de fotbaliștii săi, Enache a avut cuvinte de laudă, precizând că doar inspirația la finalizare a lipsit.

E adevărat că Politehnica Iași a mizat pe o strategie de apărare, fiind concentrată mai mult să nu ia gol. I-a ieșit, astfel că moldovenii sunt pe locul 4 în Liga 2, la egalitate de puncte cu Unirea Slobozia, 14.

Constantin Enache, mândru de jucătorii echipei Unirea Slobozia, chiar dacă nu au învins Poli Iași

Constantin Enache a mai remarcat și modul în care s-au apărat jucătorii săi, dar și prestația făcută de mijlocași l-a bucurat. Are încredere că Unirea Slobozia poate continua seria de rezultate pozitive în etapele următoare, după pauza pricinuită de meciurile echipelor naționale.

Nu cred că e vorba de ghinion, în fotbal trebuie să ai soluții, să încerci să rezolvi situația. Poate nu am avut precizie la finalizare, pentru că trebuie să îmbunătățim asta. Sunt mulțumit la modul general de joc, în special în partea a doua, de implicarea jucătorilor. N-am de ce să fiu supărat, chiar dacă eu consider că am pierdut două puncte.

Rămânem cu bucuria că am dominat un adversar puternic, clasat sus. Nu aș vrea să vorbesc despre adversari prea mult, vreau să vorbesc despre jucătorii mei. Ne-am apărat foarte bine, am dominat centrul terenului mai ales în repriza a doua. Mi-am văzut echipa superioară astăzi”, a spus Constantin Enache la finalul partidei, pentru Liga2.ro.

 • Unirea Slobozia, în jocul cu Poli Iași: Contra – Ibrian, Dinu, Toma (cpt.), Perju, Coadă, Ekollo, Boțogan (Dorobanțu 59’), Silaghi (Bolohan 59’), Afalna (Cruceru 59’), Rus (Golda 80’)
  Rezerve neutilizate: Păduraru – Levy, Lemnaru, Ciobanu, Lazăr

Unirea Slobozia și Poli Iași, la egalitate de puncte în clasamentul din Liga 2

Unirea Slobozia și Poli Iași fac parte din grupul echipelor cu 14 puncte. În afara lor, sub liderul SC Oțelul la un punct, se mai află și CS Comunal Șelimbăr și Unirea Dej. Cele patru sunt despărțite de golaveraj în acest moment.

Referitor la runda a 8-a din Liga 2, Unirea Slobozia va juca pe teren advers, cu Dinamo, locul 16, în timp ce Politehnica Iași va întâlni Minaur Baia Mare, locul 13, pe teren propriu.

articolul original.

Punct ochit, punct lovit! Poli Iași a obținut un punct norocos pe terenul Unirii Slobozia, după un meci în care nu a contat în ofensivă. Gazdele, marile ocazii în repriza a doua

18 September 2022 at 12:49
image

Antrenorul Claudiu Niculescu declara înainte de plecarea spre Slobozia că a pregătit meciul cu Unirea la victorie, dar asta nu s-a văzut pe teren. Poli Iași nu a contat în atac la Slobozia, nu a reușit să șuteze pe spațiul porții și s-a mulțumit doar să se apere.

În cele din urmă, Iașiul a obținut punctul dorit, dar cu destul noroc, în condițiile în care gazdele au dominat clar repriza secundă, iar pe final a avut o bară.

Repriza a doua, dominată de Unirea Slobozia

Prima repriză a fost foarte slabă, fără ocazii, ambele echipe punând accentul pe faza defensivă.Mult prea puțin fotbal pentru un astfel de afiș, cele două echipe ocupând primele două locuri în clasament înaintea acestei runde!

În repriza secundă, gazdele au controlat jocul și și-au creat câteva ocazii mari. În minutul 55, Ekolo a trimis un șut bun din afara careului, dar portarul Knoflach a respins spectaculos. Același portar al Iașiului s-a opus la șutul lui Coadă, în minutul 77, pentru ca în minutul 89 gazdele să trimită mingea în bară, prin Golda.

În prelungiri, Ibrian a avut și el șansa golului, dar a șutat peste poartă din poziție bună.Unirea a avut și un gol anulat pe final, pentru offside, reușita aparținând lui Golda.

De cealaltă parte, Poli Iași s-a mulțumit să se apere în repriza secundă, fără a pune în pericol poarta Unirii. Elevii lui Claudiu Niculescu nu au contat deloc pe fază ofensivă și nu au reușit să tragă nici un șut pe spațiul porții la Slobozia!

Poli Iași, mai mult decât mulțumită cu o remiză pe terenul Unirii Slobozia

Rezultat bun pentru Poli Iași, în raport cu ce s-a întâmplat pe teren, dar pe fondul unui joc modest. Poli a ieșit bine după șapte runde, a acumulat 14 puncte, dar jocul continuă să lase de dorit, ceea ce ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oficiali și staff.

Unirea Slobozia și Poli Iași intră în pauza competițională de pe locurile 2, respectiv 4, cu câte 14 puncte, la un punct distanță de surprinzătorul lider SC Oțelul.

 • Unirea Slobozia: Contra – Ibrian, Dinu, Toma (cpt.), Perju, Coadă, Ekollo, Boțogan (Dorobanțu 59’), Silaghi (Bolohan 59’), Afalna (Cruceru 59’), Rus (Golda 80’)
  Rezerve neutilizate: Păduraru – Levy, Lemnaru, Ciobanu, Lazăr
  Antrenor: Constantin Enache
 • Poli Iași: Knoflach – Martac, Plămadă (Fosu-Mensah 74’), Tincu (cpt.), Ciaun, Marchioni, Del Priore, Bujor (Dumitru 84’), Roman (Ștefanovici 74’), Hunte (Hlistei 62’), Plokhotniuk (Tomczyk 62’)
  Rezerve neutilizate: Jankov –  Kouadio, Lică, Cristea
  Antrenor: Claudiu Niculescu

Foto: Poli Iași

articolul original.

Ieșenii își fac buletin de Timișoara! După trei deplasări în campionat în orașul de pe Bega, Poli Iași a căzut în play-off-ul Cupei României să joace tot în Timiș, la Dumbrăvița: ”Tragerea asta ne-a pus capac!”

16 September 2022 at 11:44
image

Poli Iași n-a scăpat de deplasările la Timișoara nici în Cupa României.

După ce a avut ghinionul de a disputa meciurile din campionat cu toți cei trei adversari din Timiș (Ripensia, Poli și Dumbrăvița) în deplasare, echipa din Copou a căzut cum nu se mai poate mai rău și în play-off-ul Cupei României. Moldovenii vor juca în faza următoare pe terenul formației CSC Dumbrăvița, ajungând la un record de patru deplasări în orașul de pe Bega în acest sezon!

Program infernal pentru Poli Iași. Trei meciuri la Timișoara și unul la Slatina în patru deplasări

Poli Iași va încheia, duminică, la Slobozia, seria infernală din campionat cu adversari pretendenți la promovare, dar va începe o alta la fel de cruntă din punctul de vedere al deplasărilor.

După întreruperea Ligii 2, ieșenii vor juca în Cupa României la Dumbrăvița, vor reveni în Copou pentru partida din campionat cu Baia Mare, iar următoarea deplasare va fi din nou pe Bega, la Ripensia. Următoarele două deplasări din campionat vor fi la fel de lungi, la Slatina și din nou la Dumbrăvița.

Cum din Iași nu sunt zboruri directe spre Timișoara, ieșenii vor fi nevoiți să zboare spre București, iar de acolo mai departe spre vestul țării.

Cornel Șfaițer: ”Tragerea asta ne-a pus capac”

Președintele clubului Poli Iași, Cornel Șfaițer, a rămas fără cuvinte după ce a aflat rezultatul tragerii la sorți pentru stabilirea meciurilor din play-off-ul Cupei României.

”Cupa României este o competiție la care țin foarte mult, tot timpul am tratat cu maximă seriozitate această competiție, la echipele la care am activat. Din păcate, la Poli sorții nu au fost cu noi. Vom avea în Cupă la Dumbrăvița, meci acasă în campionat și din nou deplasare la Timișoara, în campionat. Tragerea asta la sorți ne-a pus capac cu deplasările lungi. Am fost șocat când am văzut că am căzut tocmai la Dumbrăvița. Vom vedea după întreruperea asta a campionatului cum stăm cu lotul, ce jucători avem și vom stabili la momentul respectiv cum ne vom împărți, pentru că avem un program infernal”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele Cornel Șfaițer.

Poli Iași și CSC Dumbrăvița au trecut de adversari din Liga 3 în Turul 3 al Cupei României

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șase etape sunt situate pe locul 2, respectiv 17, cu 13, respectiv 4 puncte acumulate.

În Cupa României, Poli Iași a jucat până acum un singur meci, trecând cu 3-1 de Știința Miroslava, în Turul 3, în timp ce CSC Dumbrăvița a beneficiat de o calificare din oficiu acordată de FRF, în Turul 2, iar în Turul 3 a învins cu 1-0 Avântul Periam.

Foto: Politehnica Iași

articolul original.

EXCLUSIV | Achiziție din prima ligă pentru Poli Iași. Plecat de la ”U” Cluj, Cătălin Hlistei a ajuns sub comanda lui Claudiu Niculescu

15 September 2022 at 10:34

Campania de achiziții continuă la Politehnica Iași, chiar și în plin campionat. Potrivit informațiilor Liga2.ro, conducerea clubului din Copou a ajuns la un acord cu mijlocașului Cătălin Hlistei, în vârstă de 28 de ani, jucător care s-a despărțit recent de echipa din primă ligă Universitatea Cluj.

Plecat la începutul lunii septembrie de la ”U” Cluj, club cu care abia semnase după despărțirea din această vară de la Rapid, mijlocașul Cătălin Hlistei a ajuns joi în Copou și va semna un contract pe un sezon cu Politehnica Iași, cu opțiune de prelungire.

Cătălin Hlistei a semnat cu Poli Iași după ce s-a despărțit prematur de ”U” Cluj

Născut în Arad, Cătălin Hlistei a făcut junioratul la Atletico Arad și UTA, iar în carieră a mai evoluat la formațiile Pandurii Târgu Jiu, Sportul Snagov, Rapid și Universitatea Cluj.

Pentru UTA a evoluat cel mai sus în Liga 2, iar cu Rapidul a reușit promovări în Liga 2 și în Liga 1. La ”U” Cluj a strâns doar 70 de minute în 4 jocuri.

Prin venirea lui Cătălin Hlistei, Poli Iași a ajuns la un număr record de 25 de achiziții în acest sezon, unii dintre aceștia fiind cedați altor echipe.

Hlistei își va întâlni la Iași trei foști colegi

La echipa din orașul celor șapte coline ar putea debuta sâmbătă, în jocul cu Unirea Slobozia, liderul clasamentului, programată în deplasare. La Iași, arădeanul se reîntâlnește cu trei foști colegi: Alin Roman (UTA), Viorel Lică (Sportul Snagov) și Alin Fica (Rapid).

Cătălin Hlistei și-a început cariera la Atletico Arad, după care a trecut la UTA, făcând parte din echipa ce a demarat actualul proiect al echipei fanion a Aradului în 2013, din fotbalul județean. A promovat cu ”roș-albii” până în Liga 2, ratând barajul de promovare în Liga 1 în 2016. În acea vară a fost transferat de Pandurii Târgu Jiu și atunci a avut primul contact cu Liga 1. A strâns 24 de apariții în sezonul 2016-2017 pentru Pandurii, a marcat un gol și a oferit două pase decisive. În octombrie 2017, mijlocașul s-a întors la UTA, sezon în care a adunat 25 de apariții, 8 goluri și 7 assisturi.

În iulie 2018 s-a alăturat formației Sportul Snagov sub conducerea lui Laszlo Balint, formație pentru care însumează 22 de apariții și 7 goluri în 1947 de minute jucate. În sezonul ianuarie 2019 a trecut la Rapid pentru care a evoluat următoarele trei sezoane. A jucat pentru echipa giuleșteană jumătate de sezon în Liga 3, două sezoane în Liga 2 și ultimul sezon în Liga 1.

În cele 85 de meciuri pe care le-a disputat pentru Rapid, Hlistei a reușit să înscrie 32 de goluri, fiind golgheterul echipei în Liga 2 în sezonul promovării. De asemenea, în 2020 a primit titlul de cel mai bun jucător al formației bucureștene. În ultimul sezon, Hlistei a jucat în 16 meciuri de Liga 1, marcând un gol împotriva celor de la CS Mioveni.

A lipsit mult de pe gazon și din cauza unei operații suferite la genunchi, iar la ”U” Cluj a primit un singur tricou de titular, chiar la Arad, împotriva UTA-ei. După preluarea echipei de către Eugen Neagoe, Hlistei a intrat pe ”lista” neagră și a ajuns la o înțelegere de reziliere amiabilă a contractului și automat Poli Iași devine singura formație la care mai poate evolua în sezonul 2022-2023.

articolul original.

N-a fost loc de surpriză în derby-ul ieșean din Cupa României! Poli Iași, victorie facilă pe terenul Științei Miroslava, în Turul 3

14 September 2022 at 21:13

Politehnica Iași a obținut, miercuri, o calificare facilă în Play-off-ul Cupei României, după ce s-a impus fără probleme în derby-ul județean cu Știința Miroslava, scor 3-1 (2-0), într-un meci desfășurat la Uricani, contând pentru Turul 3 al competiției.

Ambii antrenori au trimis pe teren echipe din care au lipsit mai mulți titulari. Forțat de probleme medicale, Tibor Selymes, suspendat, a aliniat o formulă cu mai mulți tineri, șase dintre titulari aparținând de Poli Iași sau fiind cedați de echipa din Copou. De cealaltă parte, așa cum a anunțat înainte de meci, Claudiu Niculescu și-a menajat titularii pentru meciul de duminică, cu liderul Ligii a 2-a, Unirea Slobozia.

În ciuda schimbărilor făcute, Poli a aliniat totuși o formulă cu mulți jucători experimentați, iar asta s-a văzut și pe teren. Fără să forțeze, elevii lui Claudiu Niculescu s-au impus la pas, cu scorul de 3-1 (2-0), calificându-se în play-off.

Goluri trase la indigo în primul sfert de oră, între Miroslava și Poli Iași

Poli și-a făcut meciul ușor prin două goluri marcate din faxe fixe, trase la indigo, în primul sfert de oră.

În minutul 10, Ștefanovici a bătut un corner de pe partea dreaptă, iar argentinianul Del Priore, aflat la al doilea meci în alb-albastru, a marcat din cinci metri, cu o lovitură de cap. Cinci minute mai târziu, Poli și-a mărit avantajul, după o fază identică: centrare Ștefanovici din corner de pe dreapta, cap Plămadă de această dată din careu, pentru 2-0.

Eroul negativ al primei părți a fost polonezul Tomczyk, care a irosit cu prea multă ușurință două șanse bune de gol, singur cu portarul, în minutele 9 și 45. De cealaltă parte, Știința a avut un prim șut bun prin Corobuță (7), respins de Jankov, iar în minutul 34 Bordeianu l-a găsit și el la post pe portarul Iașiului, cu un șut de la 16 metri.

Plokhotnyuk, gol la scurt timp după ce a intrat pe teren

Introdus la pauză în locul lui Tomczyk, ucraineanul Plokhotnyuk a dovedit încă o dată că este un vârf pe care Poli se poate baza și a marcat la prima sa ocazie. Bine găsit de Ciaun la limita careului, vârful lui Poli l-a lobat elegant pe portarul Ciofu, în minutul 64, ducând scorul la 3-0.

Miroslava, care a avut o bară la 0-2, prin Viorică (cap din 6 metri, în minutul 59), a marcat golul pe care îl merita în minutul 81, prin Abraham Ayemantey, acesta punctând cu poarta goală, după ce șutase în prealabil în două rânduri în blocaj.

3-1 scor final pentru Poli Iași și calificare fără emoții în Play-off-ul Cupei României. Gândul ieșenilor zboară însă spre noul meci din campionat, de duminică (ora 11:00), cu Unirea Slobozia.

Claudiu Niculescu: ”E un sistem interesant în Cupă. Ne dorim să ajungem cât mai departe”

La final, antrenorul Politehnicii, Claudiu Niculescu, a declarat că acest sistem nou din Cupa României i se pare interesant și speră ca echipa sa să ajungă cât mai departe în competiție.

”Mă bucur că mergem mai departe, am spus că tratăm meciul serios. Puteam să marcăm mai multe goluri, dar important este că mergem mai departe și de mâine ne întoarcem la treabă, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu la Slobozia. Jucătorii au fost foarte concentrați. Aveau și ei nevoie de minute, erau câțiva jucători care nu au mai evoluat din cantonamentul din Bulgaria și le va prinde bine acest joc. Nu sunt mulțumit că am ieșit cu câțiva jucători cu ușoare probleme medicale, dar să sperăm că nu e nimic grav. Sistemul pare interesant în Cupă. Există șansa ca, dacă vom ajunge în grupe, să aducem două echipe puternice de Liga I la Iași, ceea ce ar fi un lucru extraordinar pentru noi. Să vedem cum va fi la final, dar acum, la prima vedere chiar pare interesant sistemul. Noi vrem să ajungem cât de departe se poate. Nu știm când va fi următorul tur, sper să fim bine atunci, dar vedem pe parcurs”, a declarat Claudiu Niculescu.

Denis Ciaun, fost jucător la Miroslava: ”Vreau să demonstrez că merit să fiu titular”

Denis Ciaun, fundașul stânga venit la Poli Iași chiar de la Știința Miroslava, a declarat la final că a vrut să demonstreze în acest joc că merită să joace titular la noua sa echipă.

”A fost un meci de orgoliu, pentru că am întâlnit fosta mea echipă. Trebuia să le demonstrez băieților că merit să fiu la următorul nivel. A fost un meci în care am încercat să-mi ajut cât mai mult colegii, să fac un joc bun și să demonstrez că merit să fiu titular. Obiectivul meu personal este să-mi ajut echipa să promoveze, să joc cât mai bine și să arăt că merit să fiu titular la Politehnica Iași”, a declarat Denis Ciaun, servantul lui Plokhotnyuk la golul 3 al Politehnicii.

Tibor Selymes: ”Am avut opt juniori în teren”

La rândul său, antrenorul Științei Miroslava, Tibor Selymes, a declarat: ”Am jucat cu opt juniori în teren în acest meci, pentru ei este o experiență bună, care le va fi de folos în campionat. Am avut câțiva jucători accidentați, pe care nu m-am putut baza, așa că am ales să joc cu jucătorii tineri. Un meci în care Poli a jucat mai bine, se vede că este o echipă cu experiență, cu un buget de 2 milioane și ceva, față de noi, cu un buget de 200.000 de euro. Câțiva copii de la mine au salariul de 300 sau 400 de lei pe lună, așa că, în mare, eu zic că ne-am făcut treaba. E foarte important pentru copiii aceștia experiența și să simtă cum este să joci contra unei echipe de top din Liga a 2-a. În campionat, obiectivul este play-off-ul.”

Până să ajungă în această fază, Știința Miroslava a trecut de CSM Pașcani, scor 2-1 în Turul 1, și de Sporting Juniorul Vaslui, cu 5-0 în Turul 2.

Știiința Miroslava ocupă locul 5 din 10 în Seria 1 a Ligii 3 după primele trei etape, iar sâmbătă, în runda a 4-a, va întâlni pe teren propriu CSM Bacău (locul 6, 4 puncte).

ŞTIINŢA MIROSLAVA – POLITEHNICA IAȘI 1-3

Ayemantey Abraham 89′ / Nicolas Del Priore 10′, Florin Plămadă 15′, Mykhailo Plokhotnyuk 64′

Știința Miroslava: Ciofu – Axoiței, Alima, Iurașcu, Nazare, Tchassem, Corobuță, C. Verdeș, Ad. Viorică, Gab. Bordeianu (cpt.), Saizu
Rezerve: Acatrinei – Cazacu, Leo. Alexandru, Sonea, Ntamack, D. Botezatu, Ayemantey, Ir. Popescu, Petrișor
Antrenor: Tibor Selymeș (suspendat)

Poli Iași: Jankov – Kouadio, Fosu-Mensah, Fl. Plămadă (cpt.), Cioaun, Cracea, Del Priore, Bujor, Fr. Cristea, Ștefanovici, Tomczyk
Rezerve: Brînză – Martac, Tincu, Marchioni, Hunte, Al. Anton, Andr. Dumitru, Hrib, Plokhotnyuk
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Uricani (Uricani – Iaşi). Arbitru central: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Arbitri asistenți: Cristian Voicu (Focşani) și Ionuț Melinte (Iaşi). Observator arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat joc: Aurel Daicu (Suceava).

Foto: Știința Miroslava și Dan Ignat (Politehnica Iași)

articolul original.

Duel ieșean în premieră în Cupa României, între Știința Miroslava și Poli Iași. Claudiu Niculescu: ”Știu că sunt niște orgolii între cele două cluburi”

13 September 2022 at 11:56
image

Echipele ieșene Știința Miroslava (Liga 2) și Politehnica Iași (Liga 2) se întâlnesc, miercuri, de la ora 16:30, la Uricani, în Turul 3 al Cupei României, miza fiind accederea în play-off-ul competiției care din această ediție are un nou format.

Va fi primul meci oficial între cele două formații din județul Iași, partenere tradiționale în amicale. Dincolo de miza calificării și de orgoliile locale, partida va avea o însemnătate aparte pentru antrenorii echipei din Miroslava. ”Principalul” Tibor Selymes, a făcut parte din stafful administrativ al Politehnicii Iași în urmă cu patru ani, iar despărțirea de Copou s-a lăsat cu procese. De asemenea, antrenorul de portari al Științei, Benone Dohot, își va înfrunta fosta echipă, de care s-a despărțit în vara anului trecut, după retrogradarea din Liga 1.

Claudiu Niculescu: ”Tratăm meciul cu maximă seriozitate”

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a recunoscut că va trimite pe teren și jucători care au evoluat mai puțin până acum în campionat, dar a punctat că va trata meciul cu maximă seriozitate.

”Abordăm cu maximă seriozitate acest joc, ne dorim foarte mult să mergem mai departe și în Cupa României. Știu că sunt niște orgolii între cele două cluburi, sau așa am auzit și vrem să câștigăm. Sigur că vor apărea în primul 11 și fi jucători care au evoluat mai puțin până acum, dar până la urmă toți fac parte din lot. Avem un lot numeros și trebuie să arătăm pe teren că ne dorim să facem performanță la Poli Iași. Nu vom trata cu neseriozitate acest meci, ci dimpotrivă. S-a mai adunat și oboseală, mai sunt și unele probleme medicale, de aceea unii jucători care au jucat mai mult până acest moment vor fi odihniți sau vor sta pe bancă. Dar am încredere în absolut toți jucătorii din lot, și cei care vor intra trebuie să dea totul pentrru a merge mai departe în Cupa României”, a declarat Claudiu Niculescu.

Foarte probabil, antrenorul echipei din Copou îi va menaja pe titularii de drept pentru derby-ul cu liderul Unirea Slobozia.

Poli ar putea miza în acest meci pe jucători precum Jankov, Plămadă, Kouadio, Mensah, Francisc Cristea, Ștefanovici, Del Priore, Plokhotnyuk, Tomczyk, Niamțu sau Hrib.

După meciul cu Miroslava, Poli Iași va juca în campionat chiar pe terenul liderului Unirea Slobozia, duminică, 18 septembrie, de la ora 11:00. Inițial, meciul trebuia să aibă loc luni, de la ora 17:30, însă a fost mutat mai devreme.

Poli Iași și Știința Miroslava, adversare de tradiție în amicale

Poli Iași și Știința Miroslava, două adversare de tradiție în meciurile amicale din intersezon și chiar din timpul campionatelor, se vor afla pentru prima dată față în față într-un meci oficial.

Ultima dată cele două echipe din județul Iași s-au întâlnit la sfârșitul lunii iulie, în Copou, în meciul de prezentare al grupării din liga secundă, scorul fiind egal, 1-1. Torino Hunte a marcat atunci pentru Poli, în timp ce Miroslava a egalat prin Adrian Viorică.

Poli nu este străină de arena din Uricani, acolo unde elevii lui Claudiu Niculescu s-au pregătit și chiar au disputat câteva meciuri amicale în vară, în perioada în care terenul din Copou a suportat lucrări de reabilitare.

Știința Miroslava, victorii cu CSM Pașcani și Sporting Juniorul Vaslui în fazele anterioare

Dacă Politehnica Iași va fi la meciul de debut în noul sezon al Cupei României, Știința Miroslava a ajuns în Turul 3 după ce a trecut în fazele anterioare de CSM Pașcani (scor 2-1 în deplasare, goluri Abraham și Unghianu) și Sporting Juniorul Vaslui (5-0 pe teren propriu, goluri Corobuță, Saizu, Unghianu, Abraham și Azoiței).

Declarațiile lui Claudiu Niculescu înainte de Știința Miroslava – Poli Iași:

Foto: Știința Miroslava

articolul original.
❌