ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Trei poeți au fost crunt umiliți de către ruși după ce au participat la o lectură literară contra mobilizării pentru luptă în Ucraina

29 September 2022 at 08:41
Foto: tv8.md

În ziua de miercuri 28 septembrie, un tribunal rus a cerut, încarcerarea a trei tineri poeţi care au participat la o lectură literară contra mobilizării pentru luptă în Ucraina. Unul dintre ei a susținut că a fost violat de poliţie în timpul arestării.

Astfel, ONG-ului OVD-Info informează că Artiom Kamardin, Egor Ştovba şi Nikolai Daineko au fost arestaţi preventiv pentru două luni.

Cei trei sunt suspectaţi într-o anchetă deschisă pentru „incitare la ură cu ameninţarea folosirii violenţei”.

Dacă vor fi inculpaţi, ei riscă şase ani de închisoare, în contextul în care autorităţile ruse reprimă în prezent orice critică a conflictului din Ucraina, susține AFP.

Acuzațiile care li s-au adus celor 3 poeți

În Rusia, în ziua de Duminică, cei trei bărbaţi poeți au participat la o lectură în faţa statuii poetului Vladimir Maiakovski în centrul Moscovei, un loc de întâlnire al intelectualilor disidenţi în perioada sovietică.

La începutul lecturilor, un bărbat a afirmat că este vorba despre o acţiune „anti-mobilizare” militară, ordonată de Rusia săptămâna trecută, potrivit unui videoclip al evenimentului publicat pe canalul de YouTube de opoziţie Mos Piket.

În afirmaţiile sale, „Vă amintiţi cum îi numeam pe teroriştii din Doneţk şi Lugansk acum opt ani? Miliţieni”, a spus Artiom Kamardin, referindu-se la capitalele celor două teritorii separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. Apoi, el a recitat una din poeziile sale, intitulată „Omoară-mă, miliţianule!”.

La finalul textului, el a spus: „Glorie, Rusiei Kievene! Noua-Rusie, la dracu cu tine!”.

Bătut şi violat cu o ganteră în timpul arestării

Astfel, a doua zi, Artiom Kamardin a fost arestat în timpul unei percheziţii la domiciu. În contextul avocatului său, Leonid Solovev, citat de mass-media independente ruse, el afirmă că a fost bătut şi violat cu o ganteră în timpul arestării.

Postul Telegram 112, partizan al ordinii ruse, a publicat un videoclip în care îl arată pe tânăr, în genunchi, prezentându-şi scuze.

În timpul unui discurs în instanţă, miercuri seară, filmat de media independentă SOTA, Artiom Kamardin a afirmat că aceste scuze au fost obţinute „sub tortură”. La audiere, acesta a apărut cu urme şi un bandaj pe faţă.

Totodată şi Nikolai Daineko a fost arestat duminică în timpul lecturilor poetice şi a primit o amendă pentru „manifestaţie neautorizată”. Acesta a fost eliberat şi arestat din nou luni, potrivit OVD-Info.

articolul original.
  • There are no more articles
❌