ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Se reiau lucrările pe podurile Borcea și Cernavodă

19 September 2022 at 06:52
image

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, în perioada 19.09.2022 – 22.12.2022, în vederea continuării lucrărilor de reabilitare. Se vor institui restricții de circulație pe podul de la Cernavodă și pe podul peste Brațul Borcea, astfel:

Podul peste Brațul Borcea

În perioada 19.09.2022 – 22.12.2022 se va închide circulația rutieră pe benzile destinate sensului de deplasare Constanța – București (calea II, km 147+015 – km 144+235), traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului București – Constanța (calea I).
Lucrările de reabilitare constau în înlocuirea hidroizolației și a straturilor căii, înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea căii pe trotuare și a dalelor de trotuar, reparații la dalele de conlucrare dintre grinzile de beton armat precomprimat.

Podul de la Cernavodă

  • în perioada 19.09.2022 – 27.10.2022, circulația autovehiculelor va fi închisă pe sensul Constanța – București (calea II, km 160+160 – km 156+715), traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului București – Constanța (calea I);
  • în perioada 28.10.2022 – 22.12.2022 circulația autovehiculelor va fi închisă pe sensul București – Constanța (calea I, km 156+715 – km 160+319), traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului Constanța – București (calea II).

Lucrările de reabilitare constau în continuarea înlocuirii parapetului pietonal, înlocuirea căii pe trotuare și a dalelor de trotuar.
Adaptați viteza, asigurați-vă și semnalizați din timp intenția de schimbare a benzii de circulație! Nu opriți în mod nejustificat pe banda de urgență!

articolul original.

Hârtiile sau viața?

30 August 2022 at 21:48
image

Cosmin Poteraș
Senator de Dolj

Uneori, pentru statul român hârtiile sunt mai importante decât viețile noastre. Cel puțin asta reiese din incapacitatea instituțiilor de a rezolva rapid probleme care pun în pericol iminent viețile oamenilor.

Încă de la începutul anului 2021, la scurt timp după ce am preluat mandatul de senator, mi-am propus să merg către instituțiile locale să propun soluții pentru probleme de care mă lovisem frecvent înainte de a ocupa o funcție publică și pentru care, consideram eu, chiar există soluții ieftine și rapide.

Așa se face că m-am îndreptat către Direcția Regională Drumuri și Poduri Craiova în încercarea de a rezolva problema intersecției drumului DN6/E70 cu strada Stejarului, Preajba și cu strada Tudor Vladimirescu, Cârcea, din Zona Selgros. În această intersecție se petrec frecvent accidente foarte grave, uneori cu victime și chiar decese. Motivul este viteza foarte mare cu care se circulă. Vorbim de un drum cu două benzi pe sens pe care locuitorii din zonă sunt nevoiți sa le „taie” ori de câte ori pleacă de acasă. Nu mai vorbim de faptul că, pentru a nu ocoli până la sensul giratoriu de la Ford sau până la Cârcea, mulți locuitori taie linia continuă. Rețeta celor mai grave accidente.

Am mers la DRDP Craiova, administratorul drumului. Directorul de la acea vreme s-a arătat foarte deschis la propunerea mea de a instala un sens giratoriu temporar, imediat, iar mai apoi unul definitiv, după ce se încheie licitația. Ba chiar mi-a spus că au fost scoase la licitație 11 sensuri giratorii definitive și că mai durează fix 5 săptămâni până vor deveni disponibile, iar unul dintre ele sigur va merge în acea intersecție.
Am fost impresionat! Am plecat de acolo șocat de cât de ușor a fost acceptată soluția și cât de eficient se pot desfășura lucrurile. Numai că minunea n-a durat mult, evident. Înainte să se scurgă cele 5 săptămâni, directorul DRDP Craiova a fost arestat pentru că-și falsificase diplomele de studii.

Ok, ce-i de făcut acum, îmi zic? Aștept să preia cineva atribuțiile de director și merg iarăși să discut, poate conving din nou. Zis și făcut. La discuția cu doamna directoare proaspăt instalată aflu că licitația pentru sensuri giratorii menționată anterior a fost anulată pentru că s-au descoperit niște „nereguli”. Insist pentru un sens giratoriu temporar. A rămas că vedem în ce măsură se poate instala un sens giratoriu temporar pentru că și ăla necesită niște hârtii în dosar cu șină, aprobări peste aprobări și ștampiluțele de rigoare. Dar, doamna directoare s-a arătat dispusă să parcurgă toate aceste demersuri.

Am plecat mai puțin optimist. Am așteptat ce-am așteptat, niciun semn. Am contactat-o din nou pe doamna directoare, care mi-a vorbit frumos despre alte hârtii și caiete de sarcini, și nu pentru un giratoriu definitiv, ci pentru unul temporar! Ok, zic, aștept. Am așteptat ce-am așteptat și am contactat-o iar pe doamna directoare, care mi-a spus că, de fapt, va face un proiect mai mare care va moderniza acel segment de drum și va face și o parcare mare și va fi prins și un sens giratoriu, dar puțin mai departe, urmând ca în intersecția respectivă să pună separatoare de sens.
De data aceasta, a fost destul de clar că nu vom avea nici un fel de soluție temporară. În tot acest timp în care mi s-a povestit despre hârtii și caiete de sarcini i-am trimis doamnei directoare poze cu nu mai puțin de 3 accidente cu pagube materiale însemnate și victime, în interval de aproape 4 luni.

Nimic, nici o reacție pe teren.
N-a mai durat mult că s-a schimbat iarăși directorul. Zic: și acum ce fac? O iau de la capăt? Ce altceva mai bun aș avea de făcut? O iau de la capăt!

Așa că am mers și la actualul director și l-am rugat același lucru: sens giratoriu temporar, iar ulterior o soluție definitivă. Domnul director nu s-a lansat în promisiuni curajoase și am apreciat acest lucru date fiind experiențele anterioare. A zis că încearcă să vină cu o soluție. Zic: dom’le, măcar omul nu m-a mințit.

Am așteptat și iar am așteptat, nimic timp de câteva luni. Așa că am revenit, de data asta cu o solicitare de audiență pentru câțiva cetățeni din zonă ca să nu mai dăm conotații politice acestei probleme și să afle cum stau lucrurile direct de la beneficiarii de servicii publice. Domnul director a lăsat impresia că înțelege gravitatea problemei și că va încerca s-o rezolve cât mai repede. Dar le-a recomandat să depună niște …. ați ghicit: hârtii. Mai exact, să depună o petiție semnată de cât mai mulți locuitori din zonă care să confirme problema, în ciuda faptului că Poliția rutieră are cu siguranță date exacte despre accidentele petrecute în acel loc, iar problema nu e despre confortul locuitorilor din zonă, ci despre vieți omenești.
Între timp, a mai murit o tânără în acea intersecție. N-am ratat ocazia să-i aduc la cunoștință acest lucru și fostei doamne directoare, ca să știe, și actualului director, ca să miște lucrurile.

Între timp, cetățenii din zonă au strâns sute de semnături pe o petiție. Eu, la rândul meu, am transmis o solicitare scrisă către DRDP.

Noi ne-am făcut norma de hârtii. Autoritățile oare și-au făcut norma de morți?

articolul original.

Consiliul Județean Ialomița împrumută cu 7 milioane de lei societatea Drumuri și Poduri SA

30 August 2022 at 16:29

Consilierii județeni au aprobat astăzi, 30 august, acordarea de către Consiliul Județean Ialomița a unui împrumut temporar societății Drumuri și Poduri SA, în valoare de 7 milioane de lei, în vederea finanțării activității societății în perioada 16 august 2022 – 31 august 2023.

Imprumut Cji - Drumuri Si Poduri - Foto 03

Acest împrumut fără dobândă va trebui rambursat în 12 luni de la data acordării, cu o perioadă de grație de 5 luni, și va fi utilizat pentru plata obligațiilor restante, atât la bugetul de stat, cât și la diverși furnizori, pentru plata salariilor, dar și pentru acoperirea cheltuielilor materiale necesare demarării noilor activități, respectiv punerea în funcțiune a stației de betoane de ciment, pentru certificarea betoanelor, pentru achiziția de materiale necesare fabricării mixturilor asfaltice, betoanelor de ciment, dar și pentru asigurarea utilităților,carburanților etc.

Reprezentanții societății își asumă acest termen de rambursare, bazându-se pe succesul planului de reorganizare și reorientare către alte activități, contractării de noi lucrări, dar și încasării unor sume din diverse contracte sau recuperării unor fonduri în instanțele judecătorești. În situația în care nu va fi rambursată suma integrală în acest termen se vor aplica majorările de întârziere prevăzute în legislație.

„Dată fiind decizia de restructurare a activității și de modificare a domeniilor de activitate, apreciem că acestea vor crea cadrul pentru încheierea de noi contracte pentru livrări de mixturi asfaltice și betoane de ciment, dar și pentru domenii noi de activitate – efectuarea de reparații echipamente și autovehicule-, aceste activități având ca scop generarea de venituri după punerea integrală în funcțiune a stației de betoane și dotarea completă a atelierului-service de reparații”, se menționează în memoriul justificativ pentru aprobarea acordării împrumutului.

Situația cu care se confruntă SC Drumuri și Poduri SA este una excepțională, susțin reprezentanții acesteia. Contextul economic actual și respectarea termenelor de execuție a lucrărilor pentru contractele aflate în derulare au condus la imposibilitatea plății datoriilor curente și restante ale societății.

În condițiile în care SC Drumuri și Poduri SA și-a încheiat activitatea la 31 decembrie 2021 cu o pierdere în sumă de peste 2,5 milioane de lei, la care se adaugă suma de peste 1 milion de lei pierderi pe anul acesta până la data de 30 iunie, acest împrumut pare a fi unul salvator pentru continuarea activității.

Menționăm faptul că proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 18 voturi „pentru” și 10 „abțineri” (ale liberarilor).

Reticența liberalilor de a vota pentru acest proiect a fost motivată prin faptul că „din activitatea anilor 2018 – 2020 reiese că societatea înregistrează numai clienți incerți, sumele certe de recuperat reprezentând doar 5%”.

Imprumut Cji - Drumuri Si Poduri - Foto 04

De asemenea, liberalii (prin consilierul Gabi Răceanu) s-au declarat sceptici cu privire la faptul că societatea Drumuri și Poduri va putea restitui acest împrumut în perioada preconizată de un an, riscând, astfel, să producă prejudicii și bugetului județean, iar schimbarea domeniului de activitate al acesteia ar putea conduce la cheltuieli mai mari decât cele precizate în memoriu, nefiind clar nici dacă societatea își va putea păstra statutul de utilitate publică în continuare.

Rudolf Gradea, directorul societății, susținea în cadrul ședinței Consiliului Județean că poate rambursa acest împrumut, estimând un profit în perioada următoare în valoare de peste 8,4 milioane de lei.

Totodată, din acțiunile judecătorești societatea ar avea de încasat peste 9,9 milioane de lei, însă nu se poate estima ce sumă va fi recuperată în anul următor, știut fiind faptul că acțiunile de acest gen sunt de durată, dar și cu un anumit grad de incertitudine.

Rudolf Gradea „Este adevărat că în aceste momente societatea traversează o perioadă destul de complicată, dar asta și din cauza situației generale socio-economice din țară. (…) Domnul consilier (n.r. liberalul Gabi Răceanu) vorbea de sume certe în contul de clienți de 528.000 lei. Eu aș spune că vorbim de o producție executată și nefacturată, aflată în momentul acesta în diverse stadii de verificare la autoritățile contractante, de 2,2 milioane lei, iar pragul de incertitudine este zero aici (…), iar cum ni se dă ok-ul facturăm. Avem, de asemenea, contracte în curs de executare de 2,1 milioane de lei, deci toate acestea duc spre cinci milioane de lei. Nu aș spune nici că acea sumă de 9,9  milioane de lei este chiar atât de incertă. Până la urmă face parte din istoricul societății, ea fiind înscrisă în evidențele contabile ale societății. (…) Referitor la planul de reorganizare, să știți că noi nu vom face nicio activitate nouă. Noi continuăm să facem anumite activități, restrângem unele dintre ele, astfel încât să practicăm activități cât mai bănoase, cât mai productive (…)”, a conchis Rudolf Gradea.

În susținerea solicitării privind acordarea împrumutului, a argumentării capacității de rambursare a acestuia, SC Drumuri și Poduri SA a prezentat și situația veniturilor estimate din septembrie 2022 – 31 august 2023.

Conform acesteia, societatea estimează să realizeze venituri în sumă totală de 46 milioane de lei, în principal din furnizarea de produse mixturi asfaltice și betoane de ciment, preconizate a se realiza în cadrul viitoarelor proiecte finanțate prin programul Anghel Saligny (venituri de peste 29 milioane de lei, profitul estimat fiind de peste 4,3 milioane de lei), din prestări servicii laborator (330.000 lei – profit 50.000 lei), venituri din prestări servicii reparații auto (1 milion lei – profit estimat 150.000 lei), închirieri utilaje (1 milion lei – profit 150.000 lei), venituri din contracte de lucrări în derulare (rest de executat) – 2,1 milioane de lei, venituri din lucrări de drumuri executate și nefacturate la data solicitării în valoare de  peste 2,2 milioane de lei, sume certe de încasat de la diverși clienți – 528.000 lei, venituri estimate din lucrări viitoare 10 milioane de lei (profit estimat 1 milion lei).

Așadar, societatea estimează un profit net de peste 8,4 milioane de lei, din care se va rambursa creditul solicitat.

Menționăm faptul că societatea comercială Drumuri și Poduri SA este deținută de Județul Ialomița în calitate de acționar unic. Autoritatea publică tutelară a întreprinderii publice SC Drumuri și Poduri SA Ialomița este Consiliul Județean Ialomița.

Din 1954 a funcționat ca Direcție Județeană de Drumuri și Poduri în cadrul Consiliului Județean Ialomița, până în 1994 când a fost transformată în Regie Autonomă. În iulie 1998, conform unei Hotărâri a Consiliului Județean Ialomița, a fost reorganizată din Regia Administrativă Județeană de Drumuri și Poduri Ialomița în  actuala SC Drumuri și Poduri SA.

articolul original.

Se reia traficul în totalitate pe podul de la Horia

29 August 2022 at 13:38

Traficul rutier se va relua în totalitate pe podul de la Horia de pe DN 2 – E 85, de peste râul Moldova, începând de marți dimineață, 30 august, de la ora 06.00, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrările au fost demarate din data de 3 august. În această perioadă au fost executate lucrări de reparații la nivelul căii de rulare și de înlocuire a rosturilor de dilatație la ambele poduri (sensuri) de la Horia.

Lucrări similare au fost executate și la alte poduri situate pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași, precum cele de pe DN 2, la Garoafa (județul Vrancea), pe DN 28, la Tîrgu Frumos, pe DN 28A la Paşcani (județul Iași), DN 24, Tutova, Bârlad și Simila (județul Vaslui) şi pe DN 17A, la Suceviţa (județul Suceava). De asemenea, au fost înlocuite rosturile de dilatație la viaductele de pe Centura municipiului Iași, mai arată reprezentanții DRDP Iași.

articolul original.

Plasele de siguranță puse pe muntele care a căzut pe DN17B la Holda au început să se umple de pietre și bucăți de stâncă unele fiind foarte torsionate. Cum arată zona astăzi

14 August 2022 at 14:47

Mulți cred că își mai adus aminte că în urmă cu un an de zile traficul rutier pe drumul național DN17B de pe Valea Bistriței din zona satului Holda a fost blocat mai multă vreme după ce un munte a căzut la vale și a acoperit artera de circulație cu bucăți de stânci și pietre. Drumarii au securizat versantul cu plase de oțel și astfel a fost posibilă reluarea traficului în zonă. Pietrele și stâncile însă continuă să cadă dar sunt colectate în aceste plase și nu ajung pe carosabil, carosabil care din păcate nu a fost refăcut cum trebuie. Unele plase sunt așa de pline cu pietroaie încât parcă stau să plesnească fiind foarte torsionate. De acest obiectiv se ocupă Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Vezi cum arată această zonă sensibilă astăzi.

Plasele de siguranță puse pe muntele care a căzut pe DN17B la Holda au început să se umple de pietre și bucăți de stâncă unele fiind foarte torsionate. Cum arată zona astăzi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Primăria Roman și DRDP Iași se contrazic pe stadiul lucrărilor la podul de la Horia. Ce intervenții vor fi făcute săptămâna viitoare

12 August 2022 at 12:21
image

La începutul acestei luni, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat că pe parcursul întregii luni august vor fi efectuate lucrări de reparații la calea de rulare și de înlocuire a rosturilor de dilatație la podul de pe DN 2 – E 85 peste râul Moldova, de la intrare în municipiul Roman dinspre Horia.

Lucrările au început în data de 3 august, fiind blocat sensul de mers de intrare în Roman dinspre Horia, traficul desfășurându-se pe câte o singură bandă, pe celălalt sens. Lucrările au provocat haos în traficul și-așa aglomerat din zonă. Cozile la intrarea în municipiu se întind pe kilometri întregi, până spre Secuieni, timpul de tranzitare a zonei depășind de multe ori intervalul de o oră.

Romașcanii și-au îndreptat nemulțumirea către administrația locală a orașului, însă Primăria Roman a afirmat în mai multe rânduri că nu are atribuții în coordonarea lucrării, care aparține CNAIR – DRDP Iași. În cadrul conferinței de presă de vineri, 12 august, primarul Leonard Achiriloaei a făcut noi precizări pe această temă.

Așa cum am declarat anterior, primăria nu are o legătură directă cu lucrările de la podul de peste râul Moldova de la intrarea în municipiul Roman. Din păcate, această intervenție, într-o perioadă aglomerată și a concediilor, generează disconfort și înțelegem acest lucru și iritarea celor care tranzitează Romanul. Așa cum am spus, această lucrare este în coordonarea CNAIR – DRDP Iași, care are un contractant pentru această lucrare, care, din păcate, se mișcă într-un ritm lent, chiar dacă altfel nu se poate interveni, decât pe un singur fir. Ceea ce am putut noi face am făcut, am solicitat atât telefonic, cât și printr-o adresă către DRDP Iași, de a se interveni într-un ritm rapid, de a mări programul de lucru și această intervenție să dureze cât mai puțin”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Cât mai durează lucrările

Primarul Achiriloaei a mai afirmat vineri că ultimele informații primite de reprezentanții administrației locale arată că lucrările ar urma să continue până în ziua de luni (n.r. – 15 august) și că podul ar urma să fie integral redat circulației, urmând a se interveni într-o altă etapă și la celălalt sens la care nu s-a intervenit până acum.

Aceste informații au fost infirmate, însă, de DRDP Iași. Nicolae Popovici, șef al Biroului de comunicare și Relații Publice din cadrul DRDP Iași, a declarat vineri, pentru Ziarul de Roman:

Lucrările aflate în desfășurare pe DN2, la podul peste Moldova – intrarea în Roman dinspre Bacău – constau în repararea rosturilor de dilatație și montarea dispozitivelor de acoperire a acestora. Operațiunea include demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor și montarea dispozitivelor de protecție. Tehnic, durata acestor operațiuni este de cel puțin 5 zile pentru un rost, numărul total al acestora de pe tronsonul aflat în lucru fiind de zece.

Deoarece în procesul tehnologic sunt folosite betoane speciale, cu termene stricte de întărire și protecție, termenul enunțat nu poate fi devansat, dimpotrivă, dacă situația o impune, se poate prelungi. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operațiuni și nici nu se poate circula pe sectorul respectiv, în caz contrar fiind compromise lucrările efectuate anterior.

Acestea fiind spuse, vă informăm că în prezent se lucrează concomitent la mai multe rosturi de pe primul fir, existând condiții ca finalizarea acestora să se realizeze până cel târziu miercuri (n.r. – 17 august). De asemenea, constructorul menționează că termenul avansat poate fi afectat de condiții meteo nefavorabile, care pot împiedica maturarea betonului turnat și implicit întreaga lucrare.

Mai precizăm că, după încheierea lucrărilor de pe primul fir, joi (n.r. – 18 august) va începe frezarea stratului de uzură existent și așternerea unui nou strat pe celălalt sens, după care se va interveni la rosturi începând de luni (n.r. – 22 august), pe toată durata săptămânii ce va urma (n.r. – 22 – 28 august). Redarea celui de al doilea fir în trafic va fi posibilă imediat ce se vor termina rosturile de pe firul doi, cel mai probabil în weekend-ul aceleiași săptămânii (n.r. – 26 – 28 august).

De aceea, solicităm înțelegere din partea participanților la trafic, în condițiile în care atât constructorul, cât și toți cei implicați în acest șantier, fac eforturi pentru a se reveni la normal în cel mai scurt timp, dar fără a se devansa termenii tehnologici, fără de care lucrarea nu poate fi garantată”.

articolul original.

VIDEO – Sorin Grindeanu anunță că lucrările pe lotul 2 al autostrăzii de centură a Capitalei încep săptămâna viitoare

12 August 2022 at 11:37
image

Lucrările de execuție pe lotul 2 al autostrăzii de centură a Capitalei încep săptămâna viitoare, a anunțat vineri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Supravegherea aeriană a șantierului, pe care o realizăm permanent în parteneriat cu INCAS, arată că, în acest moment, constructorul român are pregătite stocuri de materiale și de elemente prefabricate pentru începerea lucrărilor: grinzi poduri: 428 bucăți, prefabricate podețe: 320 bucăți, balast: 400.000 mc, armătură: 3.258 t”, a scris, vineri, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

Lotul 2 al A0 Nord are o lungime de 19 km și traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Corbeanca, Balotești, Tunari, Dascălu, Ștefăneștii de Jos și Afumați.

Constructorul trebuie să finalizeze lucrările în vara anului 2024, precizează sursa citată.

„Pe acest lot urmează să fie construite: 9 pasaje, 2 poduri ( peste râul Moștiștea și râul Pasărea), un nod rutier la intersecția cu DN1 București – Ploiești, un nod rutier la intersecția cu A3 București – Brașov, 0 parcare de scurtă durată, un spațiu de Servicii și un Centru de Intreținere și Control”, conchdide Sorin Grindeanu.

Autostrada A0 va avea o lungime totală de 100 km și se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Comunicat de presă. Revoltător: La Roman, PSD-iștii se joacă cu nervii a zeci de mii de oameni

4 August 2022 at 10:01
image

Lucrările de întreținere începute recent la podul de la Horia, pe E85, lângă Roman, au reușit să dea traficul peste cap, să crească poluarea și timpul petrecut în trafic, să sporească starea de nervozitate a șoferilor nemulțumiți. Romașcanii, locuitorii din Zona Metropolitană și cei care tranzitează orașul sunt nevoiți să suporte premeditata bătaie de joc a PSD.

Creatorii acestui adevărat dezastru sunt Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și Adrian Niță, prefectul județului, cei care au dat ordin la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, condusă tot de un PSD-ist, Ovidiu Mugurel Laicu, ca această lucrare să fie executată acum, în luna august, când se înregistrează cele mai mari valori de trafic. Acum, în perioada concediilor, acum, când mulți dintre cei plecați la lucru în străinătate se întorc acasă.

Nimeni nu contestă necesitatea executării acestor lucrări. Doar că ordinul de începere putea fi dat în lunile iunie, iulie, sau în luna septembrie, nefiind vorba de lucrări complexe, ci de acoperirea rosturilor de dilatație de la pod, lucrări de întreținere care se execută periodic.

Scopul lui Ionel Arsene și al lui Adrian Niță este unul evident: încearcă să discrediteze actuala administrație locală liberală. Incapabili să genereze un proiect sustenabil pentru Roman, cei doi recurg la manipulări de cea mai joasă speță, cu speranța, deșartă de altfel, că vor mai câștiga ceva puncte.

Dar vorbim și despre o evidentă lipsă de respect la adresa tuturor celor nevoiți să suporte acest calvar, totul din rațiuni politice, electorale. Pentru Ionel Arsene și Adrian Niță respectul este însă ceva volatil.

În mod normal, cei doi ar trebui să-și ceară scuze pentru tot haosul creat, doar că, așa cum îi știm, vor sări și vor spune că ne opunem executării acestor lucrări. Nimic mai fals. Nu ne opunem, doar sancționăm disprețul celor doi la adresa romașcanilor, a locuitorilor din Zona Metropolitană și a celor care tranzitează orașul.

Leonard Achiriloaei,

Primarul municipiului Roman

articolul original.

[VIDEO] Coadă de 6 kilometri și 50 de minute de așteptare pentru intrarea în Roman, după începerea lucrărilor la podul de la Horia

3 August 2022 at 12:49
image

Miercuri, 3 august, traficul rutier pe DN 2 – E 85, la intrarea în Roman dinspre Horia, a fost îngreunat, după începerea lucrărilor la calea de rulare de pe podul peste râul Moldova.

La începutul acestei săptămâni, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a anunțat că începând din 3 august vor începe lucrări de reparații la calea de rulare și de înlocuire a rosturilor de dilatație la pod. Lucrările au început cu sensul de mers de intrare în Roman dinspre Horia, cu frezarea asfaltului, și vor continua cu așternerea unui alt asfalt și apoi înlocuirea rosturilor, după care se va trece la celălalt sens. Reprezentanții DRDP Iași au precizat că termenul avansat de constructor pentru încheierea lucrărilor este finalul lunii august.

Azi au început lucrările de reparații asfaltice și înlocuire a rosturilor de dilatație la podul de pe DN 2, la intrarea în municipiul Roman. Operațiunea constă în frezarea asfaltului și așternerea unui covor nou pe un sens de mers, urmând demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor, montarea rosturilor noi, după care se va trece la celălalt sens de mers. Mulțumim pentru înțelegere și sprijin în realizarea acestor lucrări care asigură rezistență și siguranță podurilor”, au transmis reprezentanții DRDP Iași.

Miercuri după-amiază, șoferii care tranzitează zona au trebuit să aștepte circa 50 de minute pentru intrarea în Roman, coada de autovehicule pe sensul de mers de intrare în oraș întinzându-se pe aproximativ șase kilometri.

articolul original.

Evaluare DRDP Iași la podul Petru Vodă: “s-a depășit cu mult 40 de tone!”

2 August 2022 at 14:46
image

Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a postat pe contul oficial de socializare rezultatele evaluării realizate la podul de la Petru Vodă, ca urmare a desprinderii unei porțiuni din acesta (amănunte aici).

“Urmare a degradării apărute la podul de pe DN 15B, km 7+860, Petru Vodă, județul Neamț, astăzi s-a deplasat la fața locului o echipă de experți condusă de prof. univ. dr. ing. Cristian Comisu, de la UT “Gh. Asachi” Iași, în vederea evaluării stării podului și a căii de rulare.

În ceea ce privește cauza producerii degradării, opinia specialiștilor este că s-a depășit cu mult greutatea standard de 40 de tone/unitate de transport, fapt care a determinat dislocarea unei porțiuni din suportul părții carosabile.

Ca măsuri de primă urgență, echipa prezentă la fața locului a stabilit:

– presemnalizarea zonei pentru limitarea greutății totale la 30 tone;

– reducerea vitezei de rulare în zona avariei la 30 km/h;

– dirijarea traficului de pe pod pe un singur sens, alternativ.

De asemenea, se vor monta două șicane la distanță de 30 m una de alta, de o parte și de alta a podului, în vederea reducerii vitezei și păstrării distanței între autovehiculele care circulă pe pod.

Rezultatele măsurătorilor și soluțiile tehnice vor face obiectul unui raport aflat în curs de elaborare de echipa coordonată de prof. Cristian Comisu”, precizează comunicatul DRDP.

A.C.

articolul original.

Lucrări de întreținere

19 July 2022 at 07:01
By: Regie

Lucrări de întreținere — Sălăjeanul

Lucrări de întreținere

4

VIZUALIZARI

Echipele SC Pază Obiective și Intervenție SRL, societate subordonată Consiliului Județean Sălaj, execută în această perioadă lucrări de întreținere pe mai multe drumuri județene, conform planului de acțiune aprobat.

Astfel, pe drumul județean 191D, între localitățile Nușfalău – Boghiș – Sâg – Tusa – până la limita cu județul Cluj a fost cosită și toaletată vegetația.

Pe drumul județean 108B, între localitățile Surduc – Gârbou – Cernuc – până la limita cu județul Cluj au fost decolmatate un număr de 40 de poduri și podețe. Acest tip de lucrări este executat cu sprijinul echipamentelor puse la dispoziție de către Compania de Apă Someș S.A.

Acest site web folosește cookie-uri. Continuând să utilizați acest site web, dați consimțământul pentru cookie-urile utilizate. Politica de cookie-uri.
articolul original.

VIDEO. Cum funcționează restricțiile pe podul de la Tupilați

11 July 2022 at 13:25
image

Respectarea restricțiilor de tonaj și viteză instituite pe podul de la Tupilați este benevolă, chiar și după aproape o lună de la prăbușirea podului de la Luțca (Sagna) abia reparat. Interzicerea traficului pentru mașini mai mari de 30 de tone și cu viteze de maxim 30 km/oră a fost decisă în data de 17 iunie. Asta, după ce expertul tehnic a decis că așa podul este sigur, plus dacă se va realiza „construcția unui prag de fund care să ridice talvegul albiei la nivelul rostului elevație-fundație pile”. Moldova este destul de scăzută și lucrările la prag încă nu au început, după cum se vede în imaginile filmate vineri, 8 iulie.

În schimb, din când în când, pe pod trec mașini cu greutate mai mare de 30 de tone. Cel puțin trei vehicule care transportă pietriș au trecut vineri în interval de jumătate de oră. Indicatoarele noi sunt amplasate chiar la capetele podului, dar nu am văzut pe cineva să verifice dacă se respectă restricțiile. Poate nu-i atât de dificil, chiar dacă în zonă sunt balastiere. Și poate ar fi mai eficient să se amplaseze indicatoare de restricții și la o distanță rezonabilă de capetele podului, unde șoferii să poată alege alte variante.

C.I.

articolul original.
  • There are no more articles
❌