ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ca un leu în cușcă în timpul meciului, din cauza arbitrajului, Dan Alexa a fost calm la final: ”Nu meritam să pierdem.” Marius Măldărășanu, fair-play

30 September 2022 at 09:02

FC Brașov a fost eliminată din Cupa României de FC Hermannstadt după loviturile de departajare. A fost 1-1 după cele 90 de minute ale jocului din Play-off-ul competiției KO, scorul s-a menținut la fel și după cele două reprize de prelungiri, iar la ”loterie” fotbaliștii prim-divizionarei s-au impus cu scorul de 5-3.

Trebuie spus că divizionara secundă antrenată de Dan Alexa a condus pe teren propriu, a suferit o eliminare chiar înainte de pauză, însă în ciuda acestui lucru a dat o replică foarte bună trupei sibiene care în SuperLigă ocupă locul 3. Mai mult, Brașovul a fost nevoită să ”joace” și împotriva arbitrajului lui Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), care a dictat un penalty la o simulare a lui Buhăcianu și a avut mai multe decizii pro FC Hermannstadt, la două dintre ele putându-se arăta cartonașul roșu.

Dan Alexa, după eliminarea Brașovului din Cupa României: ”Penalty-ul acordat sibienilor a fost foarte ușor acordat”

Extrem de nervos pe marginea terenului, în special în partea secundă a jocului, Dan Alexa s-a prezentat calm în fața presei, după partidă, și a spus că, după eliminarea lui Alexandru Saim Tudor, loviturile de departajare era tot ce se mai putea obține echipa sa în această partidă din Play-off-ul Cupei României.

”Îmi felicit jucătorii pentru că au făcut un meci bun spre foarte bun. Era un meci mare dacă ne și calificam. Cât s-a jucat 11 contra 11 am controlat jocul, apoi ne-am apărat exact, iar sibienii au avut o ocazie de a marca abia în prelungiri. Nu meritam să pierdem. Din păcate, am pierdut la loviturile de departajare. Am jucat în inferiorite numerică mai mult de jumătate din meci în fața revelației din SuperLigă. Era clar că în prelungiri vom cădea fizic, astfel că loviturile de departajare erau maxim ce se putea obține. Momentul care a dezechibrat jocul a fost eliminearea lui Tudor Saim. O neglijență a lui Saim, un fotbalist de mare caracter, el suferă foarte mult. Îmi pare rău că băieții nu au putut să-l ajute până la capăt astăzi. Pentru mine, cel mai importat lucru este să-mi refac jucătorii, pentru că azi au făcut un efort incredibil, iar duminică vom juca un meci foarte important. Felicit FC Hermannstadt pentru calificare și le urez succes în grupe”, a spus Alexa, care a acuzat arbitrajul lui Ovidiu Robu: ”Penalty-ul acordat sibienilor a fost foarte ușor acordat, iar la faultul la Marc trebuia eliminat jucătorul lui FC Hermannstadt.”

Marius Măldărășanu, fair-play: ”Jocul a fost destul de rău. Contează calificarea, dar nu ne doream să jucăm 120 de minute”

Milcho Angelov a înscris pentru FC Brașov în minutul 42, iar pentru FC Hermannstadt a egalat Petrișor Petrescu în minutul 58, din penalty.

Au înscris la loviturile de departajare: Rareș Lazăr, Milcho Angelov și Kirill Kirilenko, pentru FC Brașov, iar Valentin Buhăcianu, Alexandru Oroian, Ionuț Biceanu, Matko Babic și Raul Opruț, pentru FC Hermannstadt. Muțiu a apărat execuția lui Diogo Izata.

Marius Măldărășanu, antrenorul echipei sibiene, a avut un discurs ponderat la finalul meciului de la Brașov. Deși a schimbat masiv echipa pentru partida din Cupa României, Măldărășanu spune că jocul a fost rău și nu își dorea un meci de 120 de minute înaintea întâlnirii din campionat cu Sepsi OSK.

”A fost un meci foarte greu, ne așteptam pentru că asta este Cupa. Am pățit-o și anul trecut, când eram la Liga a 2-a, contra a două echipe din Liga a 3-a. Jocul a fost destul de rău, mai ales în prima repriză, însă odată cu eliminarea lui Saim Tudor a fost un mare dezechilibru. Era normal să forțăm, dar cei de la Brașov s-au apărat foarte bine chiar dacă au tras de timp. Scopul scuză mijloacele. Nu am reușit să marcăm golul calificării în 120 de minute și am ajuns la penalty-uri, unde ne-am calificat. Saeed este bine, a avut o lovitură foarte urâtă pe pomete, este la spital, dar acum e ok.

Contează calificarea, dar nu ne doream să jucăm 120 de minute, pentru că avem un meci greu în SuperLigă cu Sepsi OSK. Pe parcursul acestui sezon am făcut multe modificări în primul 11 pentru că eu am încredere în toți jucătorii. Acum am făcut opt modificări față de ultimul meci. Indiferent ce se întâmpla în meciul cu Brașovul mergeam înainte pentru că obiectivul nu este Cupa și e normal să ne gândim la campionat. Cei care au intrat astăzi nu au făcut un meci strălucit, cel puțin în prima repriză care a fost proastă. Ăștia suntem, am în continuare încredere în jucători, până la urmă ei au adus până la urmă echipa pe locul 3 în Superliga”, a spus Măldărășanu.

Concluziile lui Dan Alexa după FC Brașov – FC Hermannstadt:

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

articolul original.

Dinamo e în grupele Cupei României, Ovidiu Burcă e bucuros că n-a mai trăit frustrare la Târgu Jiu. Perioada de ”răgaz” s-a încheiat: ”Jucătorii sunt pregătiți, i-am simțit, le văd nivelul”

30 September 2022 at 08:19

Dinamo merge mai departe în Cupa României, joi seară obținând victoria în fața colegei de campionat Viitorul Pandurii, la Târgu Jiu, cu scorul de 1-0. Trupa lui Ovidiu Burcă s-a calificat în faza grupelor, unde va avea ca adversari două echipe din prima ligă.

Unicul gol al meciului desfășurat pe stadionul Municipal din Târgu Jiu i-a aparținut lui Alexandru Darius Pop, care în minutul 34 a primit o pasă printre fundași de la Gorka Larrucea, a preluat, s-a întors și a tras din 7 metri ușor lateral dreapta printre picioarele portarului Krupenschi.

Ovidiu Burcă, după victoria din Cupă cu Viitorul Pandurii: ”Sunt bucuros că nu am luat gol, am făcut un joc solid”

După joc, antrenorul Ovidiu Burcă a remarcat deteminarea și evoluția jucătorilor săi, faptul că nu au primit gol și i-a felicitat pentru calificarea mai departe în Cupa României.

”O calificare foarte muncită. Am întâlnit o echipă bună a Ligii a 2-a, care ne-a învins data trecută când am jucat aici. Țin să-i felicit pe băieți pentru modul în care s-au implicat, pentru efortul pe care l-au făcut. Pentru noi orice meci este important, pentru că doar așa, jucând la intensitatea asta, cu determinarea asta, echipa poate să crească. Sunt bucuros că nu am luat gol, am făcut un joc solid. Pe finalul meciului am avut câteva ocazii să omorâm meciul, dar am suferit încă o dată la finalizare. Dar, una peste alta, sunt foarte multe lucruri bune care s-au întâmplat astăzi și sunt mulțumit”, a spus Burcă la microfonul PrimaSport.

În repriza secundă, portarul Dujmovic, intrat pe teren chiar înainte de pauză, în urma accidentării lui Oncescu, a fost depășit de două baloane trimise de jucătorii gazdă, însă de fiecare dată De Moura a scos cu capul aproape de pe linie. Burcă a spus că nu s-a temut că meciul va intra în prelungiri.

”Nu mi-a fost teamă, nu m-am gândit la asta. Mă gândesc întotdeauna să nu luăm gol. Astăzi echipa s-a apărat destul de bine. Singurele problemele pe care le-am avut cred că au fost la fazele fixe. E o echipă cu o foarte bună talie, știam că ne pot pune probleme dacă avem faze fixe. Dar, încă o dată, sunt mulțumit pentru că în ultimele minute de joc au înțeles că trebuie să facem presing sus, să îi ținem departe de poarta noastră și până la urmă cred că am câștigat meritat astăzi”, a comentat Burcă.

Înainte de meci, dinamoviștilor li s-a adus aminte de frustrarea trăită după jocul din campionat cu Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii și Dinamo s-au întâlnit în etapa a 3-a a Ligii 2, în data de 20 august, chiar pe același stadion, iar gorjenii au câștigat cu 2-0 prin golurile marcate de Claudiu Dragu (56) și Alex Micle (85). După acest nou meci între cele două echipe impresia generală a fost că, spre deosebire de întâlnirea din campionat, acum trupa lui Florin Stîngă a evoluat mai bine și a pierdut.

”Nu am pus secvențe de la meciul ăla, dar le-am amintit înainte să iasă pe teren, pentru că am fost foarte frustrați după meciul ăla și le-am adus aminte de sentimentul ăla și i-am rugat ca la finalul meciului de astăzi să nu mai simțim aceeași amărăciune. Din fericire, ne bucurăm astăzi pentru calificarea în grupele Cupei României. Vom întâlni echipe, sper eu, și de prima ligă și pentru asta eu sunt mulțumit și bucuros că putem să ne măsurăm forțele chiar cu echipe din prima ligă. Dacă am ajuns la nivelul acesta al competiției, ne dorim nume sonore din prima ligă, dar vedem ce va fi”, a declarat antrenorul echipei Dinamo la interviul de la finalul jocului.

 • În clasamentul Ligii 2, Viitorul Pandurii e pe locul 9, cu 12 puncte acumulate în șapte jocuri, iar Dinamo se află pe poziția a 16-a, cu 6 puncte.

”Istoria acestui club ne obligă să mergem cât mai departe în fazele finale”

Ovidiu Burcă a fost întrebat cât de importantă este Cupa României pentru Dinamo, având în vedere situația sa actuală, fiind o echipă care activează în Liga 2 și este departe de locurile care duc în play-off.

”Cupa este un obiectiv important pentru noi. Istoria acestui club ne obligă să mergem cât mai departe în fazele finale. Dar, dincolo de această competiție, o echipă poate să crească jucând meciuri în intensitate, jucând meciuri de genul ăsta, pe care l-am avut astăzi, și din acest motiv noi am tratat meciul cât se poate de serios.

Am văzut că alți colegi de-ai mei și-au menajat jucătorii. Eu cred că trebuie să ne obișnuim să jucăm din trei în trei zile. Trebuie să antrenăm de o asemenea manieră încât să putem să avem intensitate din trei în trei zile. Doar așa putem să creștem jucători, doar așa pot crește echipele”, a explicat Burcă.

 • Dinamo în meciul de Cupă cu Viitorul Pandurii: Oncescu (Dujmovic 44′) – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Buleică (A. Șerban 85′) – Iglesias (Delciu 44′), Gorka Larrucea, N. Roșu – Bani (Borcea 76′), Al. D. Pop, Ghezali. Rezerve neutilizate: – Bena, Dudea, Iul. Roșu, Val. Lazăr, Buhăescu.

Ovidiu Burcă: ”Avem nevoie de rezultate, de puncte”

Antrenorul a mai spus că le-a transmis în această săptămână jucătorilor săi faptul că perioada de asimilare a ideilor tactice implementate de el s-a terminat și că din acest moment echipa trebuie să câștige meciuri, să ia mai multe puncte pentru a prinde primele șase locuri din clasament.

”Am avut o periodă foarte complicată. Am cerut răgaz să putem să asimilăm niște idei tactici, să asimilăm niște obiective comune, să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am avut răbdare cu jucătorii, dar am spus încă de săptămâna asta că deja lucrurile trebuie să capete o altă formă. Avem nevoie de rezultate, de puncte, de implicarea maximă a jucătorilor. Sunt pregătiți, i-am simțit și săptămâna asta că s-au pregătit foarte bine. Le văd nivelul, cresc săptămână de săptămână și cred că e momentul să facem și puncte și să câștigăm meciuri. Procesul ăsta de formare al unei echipe este sinuos. Nu pot spune că de la săptămână la săptămână jocul să meargă pe un trend ascendent. Sunt meciuri în care lucrurile sunt foarte bine, jocuri în care nu funcționează atât de bine, dar important este ca acest proces să-l ajutezi și să insiști foarte tare pe ideile și pe principiile pe care le-am îmbrățișat cu toții”, a spus Ovidiu Burcă.

”Sper ca oamenii să vină aproape de noi și la Giurgiu”

În final, antrenorul dinamovist a vorbit și despre faptul că echipa trebuie să joace pe teren propriu la Giurgiu, după suspendarea primită în urma derby-ului cu Steaua.

”Știți situația noastră, nu avem un teren… Mă rog, acum a venit și suspendarea aceasta după meciul cu Steaua, nu știu dacă am fi meritat-o, dar asta este situația. Sper ca oamenii să vină aproape de noi și la Giurgiu și sper să le oferim bucuria unei victorii.

Nu e confortabil să nu ai un teren al tău, să nu ai o casă a ta, dar asta este situația, am știut-o de la bun început când am venit aici. Ne-am dorit foarte mult să mergem să jucăm pe Arcul de Triumf, sper să se rezolve această problemă și vom vedea în continuare ce se va întâmpla”, a declarat Ovidiu Burcă imediat după jocul cu Viitorul Pandurii.

Astăzi, Dinamo își află adversarii în faza grupelor Cupei României, iar următorul meci în campionat îl va disputa marți, 4 octombrie, de la ora 17:00, pe teren propriu, la Giurgiu, cu Unirea Slobozia (locul 2, 14 puncte).

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

articolul original.

Cum să-ți bați joc de Cupa României: modelul CSM Slatina!

29 September 2022 at 20:32

Poli Iași a desconsiderat Cupa României, mai mult prin decizia antrenorului Claudiu Niculescu de a nu merge cu echipa în deplasarea de la Dumbrăvița, preferând să rămână în Copou alături de majoritatea jucătorilor titulari din campionat neincluși acum în lot, însă ceea ce a putut face CSM Slatina la meciul ei din Play-off este o dovadă de batjocură față de adversarul întâlnit și de principala competiție organizată de Federația Română de Fotbal.

CSM Slatina s-a prezentat la Ocna Mureș cu un lot format în mare parte din tineri jucători care până acum nici nu au prins lotul primei echipe a clubului, iar stafful tehnic a fost format dintr-un delegat și un antrenor de la juniori! ”Principalul” Daniel Oprescu și nici măcar vreun ”secund” de-ai săi nu au fost la joc!

În aceste condiții, echipa din Liga 3 CS Ocna Mureș a defilat în fața Slatinei, a câștigat cu 3-0 și a devenit prima echipă din acest eșalon calificată în faza grupelor Cupei României.

CSM Slatina a avut un lot experimental, în mare parte doar cu juniori, și un antrenor de la juniori la meciul din Cupa României

În condițiile în care nu a jucat în campionatul Ligii 2 în weekendul trecut, competiția fiind oprită pe perioada meciurilor echipelor naționale, dar mai ales având în vedere faptul că nu are dreptul de a promova în prima ligă, fiind un club de drept public, astfel că singurul obiectiv real în acest sezon era un parcurs cât mai lung în Cupa României, decizia CSM Slatina de a se prezenta la Ocna Mureș cu juniorii și fără stafful tehnic al primei echipe este o dovadă clară că această competiție a fost desconsiderată.

Daniel Oprescu a rămas acasă cu majoritatea lotului, în timp ce la jocul din Cupa României au mers antrenorul de la juniori Constantin Grădinaru, 15 jucători care s-au aflat la prima convocare la prima echipă a clubului, cât și cinci care au prins lotul cel puțin o dată în campionat în acest sezon de Liga 2.

În primul ”11” aliniat s-au aflat și aceștia cinci din urmă (Simion Velcu, Radu Necșulescu, Marius Neicu, Abel Stan și Alexandru Dinu), dintre care doat trei au evoluat în acest sezon (Necșulescu, Neicu și Dinu).

Cu o astfel de echipă în față, CS Ocna Mureș, clasată abia pe locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3 după cinci etape, a defilat pe propriul teren. Andrei Coman (16) și Andrei Ceaca (31 și 62) au marcat golurile victoriei cu 3-0 și trupa din Alba scrie istorie în Cupa României, profitând de necombatantul Slatinei. În caz contrar, dacă folosea măcar jucătorii care au evoluat mai puțin acest sezon de Liga 2, ”rezervele”, atunci CS Ocna Mureș avea șanse mici să se califice mai departe.

Slatina, nicio explicație către suporteri despre acest eșec rușinos

Probabil conștientizând că desconsideră Cupa României și adversarul din Play-off, dar și ceea ce va urma, CSM Slatina a decis ca la acest meci să nu comunice pe pagina sa de Facebook, principalul canal de transmitere de informații către suporterii ei, nici măcar echipa utilizată. De obicei, clubul oltean nu numai că își publica jucătorii folosiți și rezervele, însă transmitea în direct pe canalul de YouTube partida sa, inclusiv din deplasare.

A comunicat ceva despre meci, însă după finalul ei, fără nici măcar o explicație față de ce s-a întâmplat de s-a pierdut meciul cu echipa din Liga 3.

”Echipa noastră pierde, scor 3-0, pe terenul celor de la Ocna Mureş, în play-off-ul Cupei României. Duminică, 2 octombrie, de la ora 11.00, întâlnim în deplasare FC Braşov, în cadrul etapei a VIII-a a Ligii a II-a”, atât a comunicat CSM Slatina după umilința în fața formației din Liga 3 și eliminarea rușinoasă din Cupa României.

Dacă ar fi tratat serios acest meci, Slatina putea obține o calificare ușoară în faza grupelor, unde putea întâlni cel puțin un adversar din prima ligă, pe care să-l aducă pe propriul stadion și să-și încânte spectatorii cu un astfel de duel.

 • Pentru calificarea în Play-off, în urma victoriei cu 3-1 cu Petrolul Potcoava, CSM Slatina a primit 4.000 de euro. O calificare în faza grupelor, cu o victorie cu CS Ocna Mureș, i-a fi adus echipei finanțate exclusiv din bani publici alți 8.000 de euro premiu din partea FRF. În faza grupelor, unde ar fi jucat trei meciuri, punctul câștigat i-ar fi adus 4.000 de euro în cont.

Doar trei jucători au evoluat pentru CSM Slatina în acest sezon de Liga 2 dintre cei utilizați în meciul cu CS Ocna Mureș

CSM Slatina în meciul cu CS Ocna Mureș: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade. Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu.

Numele jucătorilor, anul în care sunt născuți și meciurile disputate pentru prima echipă a Slatinei în acest sezon, în campionat:

CSM Slatina: Simion Velcu (născut 2000 – 0 meciuri) – Radu Necșulescu (1990 – 6 m)(cpt.), Laurențiu Hagiu (2003 – 0 m), Alexandru Neagu (1993 – 0 m), Marius Neicu (2003 – 5 m și 1 gol), Abel Stan (2003 – 0 m), Alexandru Dinu (2004 – 4 m), David Palade (2004 – 0 m), David Ciobanu (2005 – 0 m), Ianis Iancu (2005 – 0 m), Florentin Șubașu (2004 – 0 m)
Rezerve: Andrei Șerban (2006 – 0 m) – Dragoș Tîrîș (2004 – 0 m), Alin Apipie (2004 – 0 m), Mihai Tecucianu (2005 – 0 m), Gabriel Grădinaru (2005 – 0 m), Relu Boicea (2005 – 0 meciuri), Adelin Biră (2004 – 0 m), Marius Negurescu (2006 – 0 m), Andrei Dumitrașcu (2005 – 0 m)
Din stafful tehnic au făcut parte Constantin Grădinaru (antrenor) și Zoltan Erdei (delegat).

 • Neicu a fost utilizat în primele cinci etape, în singurele în care a prins lotul, în toate intrând din postura de rezervă.
 • Stan a prins lotul în primele două etape, fără să fie utilizat.
 • Necșulescu a prins lotul în toate cele șapte etape din campionat, de fiecare dată a fost rezervă, iar în șase meciuri a fost introdus pe teren.
 • A. Dinu a prins lotul în șase etape, exceptând-o pe prima, în trei jocuri a fost titular și într-unul din cele trei în care a fost rezervă a fost introdus pe teren.
 • Velcu a prins lotul, fără să joace, în etapa a treia.

CSM Slatina a luat în râs Cupa și s-a făcut de râs

În campionat, după primele șapte etape, CSM Slatina se află chiar la mijlocul clasamentului, pe locul 10, cu 11 puncte.

Echipa antrenată de Daniel Oprescu pare, în urma evoluțiilor din acest sezon, să nu se înscrie prinde cele care vor avea emoții în privința retrogradării.

Fără această grijă și fără dreptul de a promova în prima ligă, Slatina nu avea nicio scuză să nu trateze în mod serios Cupa României și să încerce să urce cât mai sus în această competiție. A preferat însă să o ia în râs și să se facă de râs.

Următorul meci al Slatinei în campionat va avea loc duminică, de la ora 11:00, în deplasare la FC Brașov, echipă care i-a dat o replică excelentă în Cupa României, inclusiv în inferioritate numerică timp de 75 de minute, surprizei din prima ligă FC Hermannstadt. Brașovenii au cedat însă la loviturile de departajare.

Foto: CSM Slatina

articolul original.

Concordia Chiajna a încheiat aventura din Cupa României! Reacția lui Eugen Trică după eșecul cu ”U” Cluj și detaliul care poate schimba în bine traiectoria echipei în Liga 2

29 September 2022 at 18:41

Concordia Chiajna s-a oprit în play-off-ul Cupei României în acest sezon, pierzând, joi seară, pe teren propriu, în fața Universității Cluj. Formația din SuperLiga României a fost clar mai bună și s-a impus cu 2-0. La final, Eugen Trică a analizat prestația și înfrângerea ilfovenilor.

Concordia Chiajna, eliminată din Cupa României de Universitatea Cluj

Eugen Trică a declarat că echipa sa, cu puțin noroc, putea marca un gol cu Universitatea Cluj, dar nu a contestat succesul ardelenilor, care s-au calificat acolo unde tindeau, în grupele Cupei României. Succesul a fost adus pentru formația pregătită de Eugen Neagoe de Mamadou Thiam și Lorand Fulop, care au marcat în minutele 18, respectiv 59.

Trică, venit recent la Concordia Chiajna, aflat la primul duel oficial pe banca tehnică a formației din Ilfov, încearcă să lucreze în primul rând la mentalitatea jucătorilor săi, pentru că acesta a fost detaliul scos în față și după eșecul cu ”U” Cluj, așa cum a precizat și în urma amicalului cu Dinamo.

Eugen Trică, la interviul de la finalul partidei Concordia Chiajna – Universitatea Cluj, din Cupa României: ”Am permis adversarului să înainteze foarte ușor”

”Principalul” a remarcat că are în lot jucători valoroși, dar trebuie să formeze o echipă care să aibă încredere că poate reveni puternic în Liga 2 și să se califice în play-off-ul campionatului, pentru ca ulterior să lupte pentru o poziție cât mai bună.

Am început foarte temător partida, am permis adversarului să înainteze foarte ușor spre poarta noastră, a și marcat. Am început să jucăm fotbal după ce am primit gol, am avut și câteva ocazii importante zic eu. Raul Rusescu de două ori, Mediop de două ori, Voicu și el. Dacă nu marchezi, nu poți intra în joc.

Am întâlnit o echipă experimentată, de Liga 1, o felicit pentru calificare, felicit și jucătorii mei pentru că au jucat fotbal cât au putut, dar fotbalul nu se joacă pe momente, se joacă din primul și până în ultimul minut. Dar, lucrurile acestea se învață, învățăm toți din ele și trebuie să ne recuperăm pentru jocul de la Timișoara, unde trebuie să câștigăm.

Trebuie o schimbare de atitudine, jucătorii când intră pe teren trebuie să se gândească la victorie. Sunt condiții bune la Chiajna, iar lumea așteaptă multe de la echipă, dar și de la mine, de la antrenor. Încercăm să reglăm lucrurile din mers, important e să ne recuperăm. Felicit Universitatea Cluj pentru victorie”, a afirmat Eugen Trică la finalul duelului cu Universitatea Cluj, la microfonul DigiSport.

 • Concordia Chiajna: Chudy – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Bușu (Leo. Alexandrescu 10′) – Ndiaye (Alb. Voinea 72′), Codrea, Pațurcă (Skytte 63′), Ad. Voicu (Vl. Mihalcea 63′) – Llullaku (Mustacă 72′), Rusescu
  Rezerve neutilizate: Chesneau – Călințaru, Maric, E. Oancea

Eugen Trică așteaptă un parcurs mai bun în Liga 2 pentru Concordia Chiajna 

Referitor la situația din Liga 2, Concordia Chiajna se pregătește pentru jocul de la Timișoara, cu Politehnica. Eugen Trică vrea victoria în jocul programat pentru duminică.

Avem de recuperat opt puncte (n.r.- față de locul 1), dar nu e nimic pierdut, mai sunt multe puncte puse în joc. Luptăm pentru fiecare joc, să câștigăm, Chiajna și-a dorit mereu să fie acolo sus, să prindă play-off-ul. Anul trecut echipa a fost la un pas să promoveze, nu renunțăm la luptă.

Campionatul e echilibrat, iar diferența e făcută de atitudine, e important cum abordezi meciurile. Abordezi cu gândul la victorie, ai atitudine, ai dorință, normal că victoria va veni”, a mai afirmat Eugen Trică.

Concordia Chiajna, pe locul 14 în Liga 2 înainte de etapa a 8-a

Concordia Chiajna este pe locul 14 în Liga 2 după șapte meciuri, cu 7 puncte, la egalitate cu locul 15, nou-promovata CSC Dumbrăvița. În etapa a 8-a, după partida din Cupa României cu Universitatea Cluj, ilfovenii vor întâlni, așadar, Politehnica Timișoara, pe terenul echipei de pe Bega.

Înainte de pauza pricinuită de meciurile naționalelor, în etapa a 7-a, Concordia Chiajna a pierdut duelul cu CS Comunal Șelimbăr, scor 0-1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

articolul original.

FC Brașov a chinuit surpriza primei ligi, FC Hermannstadt, chiar dacă a jucat 75 de minute în inferioritate! Muțiu i-a dus pe sibieni în grupele Cupei României

29 September 2022 at 17:31

Deși evoluează în prima ligă și a jucat mai bine de 75 de minute în superioritate numerică pe stadionul Tineretului, FC Hermannstadt s-a calificat în grupele Cupei României în urma ”loteriei” penalty-urilor în meciul cu divizionara secundă FC Brașov.

Sibienii au beneficiat și de un penalty controversat prin care au egalat, dar și de alte faze gândite în favoarea lor de către arbitrul Ovidiu Robu.

Milcho Angelov a deschis scorul

FC Hermanstadt s-a calificat în grupele Cupei României după ce a trecut de FC Brașov, 1-1 după 90 și 120 de minute și 5-3 la loviturile de departajare. Vlad Muțiu a reușit să apere penalty-ul executat de Diogo Izata și i-a calificat pe sibieni în grupele Cupei României.

Maldărășanu și-a manajat ”vedetele” Daniel Paraschiv și Baba Alhassan la Brașov, iar jocul sibienilor a suferit. Meciul a început alert, cu Petrișor Petrescu scăpat în flancul drept, însă finalizarea a fost modestă. A fost doar o scânteie, pentru că apoi jocul a fost unul tern. Brașovenii au încercat să atace, însă abia în minutul 19 Vlad Muțiu a avut emoții la reluarea lui Angelov din 8 metri.

Finalul primei reprize a fost plin de evenimente. Milcho Angelov a dechis scorul după ce l-a depășit ușor pe Antoche și l-a învins pe Muțiu cu un șut la colțul lung, bară-gol.

Faultul ”criminal” al lui Saim Tudor a lăsat Brașovul în 10 în prelungirile primei reprize

Elevii lui Dan Alexa au terminat repriză în inferioritate numerică, după ce Alexandru Tudor Saim a fost eliminat pentru un fault dur la mijlocul terenului asupra lui Isaah, atac cu talpa în bărbie și piept!

Sibienii s-au aruncat în atac după pauză, dar prima ocazie a venit la poarta lui Muțiu, prin Angelov care a reluat din foarfecă, din 8 metri, pe lângă poartă. Buhăcianu a scos un penalty, acordat ușor, după un duel aerian cu Jovanovic, iar Petrișor Petrescu a transformat cu siguranță: 1-1 (58).

Deși au avut superioritate numerică, sibienii au dominat steril, doar Petrescu și Năstasie amenințând poarta lui Micu prin șuturi din afara careului.

Replica brașovenilor a venit prin Dumbravă, cu un șut puternic, însă mingea a trecut pe lângă stâlpul din stânga. Meciul a intrat în prelungiri, unde cele două echipe s-au anihilat reciproc. Opruț a ratat singur cu Micu, iar calificarea s-a decis la loviturile de departajare, unde Muțiu a reușit să apere șutul lui Diogo Izata.

Petre Cadar a dat lovitura de start simbolică a meciului

Lovitura de start a meciului de pe ”Tineretului” a fost dată de fostul mare fotbalist al Brașovului Petre Cadar, cel care zilele trecute a împlinit 74 de ani.

Multă lume bună din lumea fotbalului la oficială. Mircea Rednic, Dani Coman, dar și o delegație numeroasă de la Sepsi OSK, Cristiano Bergodi, Attila Hadnagy, Marin Barbu si Endre Matyas.

Cei circa 50 de fani sibieni i-au scandat numele lui Dani Coman, fostul președinte al FC Hermanstadt.

FC BRAȘOV – FC HERMANNSTADT 1-1, 1-1, 3-5 la lovituri de departajare

Milcho Angelov 42 / Petrișor Petrescu 58 – penalty

Au înscris la loviturile de departajare: Rareș Lazăr, Milcho Angelov, Kirill Kirilenko / Valentin Buhăcianu, Alexandru Oroian, Ionuț Biceanu, Matko Babic, Raul Opruț
A ratat la loviturile de departajare: Diogo Izata / …

FC Brașov: Micu – Jovanovic, Marc, Tud. Oltean (Diogo Izata 46′) – M. Burlacu, R. Lazăr, Vas. Constantin (Joao Amorim 108′), Tudor Saim, Dumbravă (cpt.)(Kirilenko 119′) – Angelov, Chică Roșă (Fustar 46′),
Rezerve neutilizate: Mikulic – Negrean, Lambrinoc, Spătaru, Mbombo
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Alexandru Tudor Saim 45′ (roșu direct)

FC Hermannstadt: Muțiu – Medina, Bejan, Antoche, Issah (Opruț 46′) – Al. Răuță (Biceanu 76′), Dr. Iancu (Babic 46′) – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 100′), I. Năstăsie (Mino Sota 76′), C. Popescu (Al. Oroian 88′) – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Al. Uțiu – I. Stoica, Bucuroiu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Tineretului (Brașov – Brașov). Arbitru central: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Arbitri asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti). Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat joc: Vlad Căluşer (Voiniceni).

FC Brașov și FC Hermannstadt joacă duminică în campionat

FC Brașov este eliminată, astfel, la al doilea meci disputat în acest sezon în Cupa României, după ce în Turul 3 a trecut cu 5-0 în deplasare de echipa din Liga 3 KSE Târgu Secuiesc.

Echipa lui Dan Alexa, aflată pe locul 12 în Liga 2, cu 8 puncte acumulate în 7 meciuri, joacă în etapa a 8-a duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu cu CSM Slatina (locul 10, 11 puncte).

FC Hermannstadt joacă duminică, de la ora 13:00, acasă, la Mediaș, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în etapa a 12-a a SuperLigii. Trupa lui Marius Măldărășanu este surpriza primei ligi, afându-se pe locul 3, cu 22 de puncte strânse în 10 partide.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

articolul original.

Play-off Cupa României | Dinamo este ultima echipă calificată în faza grupelor. Surpriză la Alexandria, unde echipa din Liga 3 a câștigat la lovituri de departajare

29 September 2022 at 20:28
image

Ultimele patru meciuri din Play-off-ul Cupei României, ediția 2022-2023, sunt programate să se dispute astăzi, joi, 29 septembrie 2022.

În primele două jocuri ale zilei s-a ajuns la lovituri de departajare. FC Hermannstadt a învins-o în deplasare pe FC Brașov, iar CSM Alexandria a trecut pe teren propriu de FK Miercurea Ciuc, echipa din Liga 3 reușind surpriza și devenind a doua formație și ultima din acest campionat calificată în faza grupelor Cupei României.

La Chiajna, Universitatea Cluj a deschis rapid scorul în meciul cu Concordia și a obținut și ea biletele în faza următoare a competiției KO.

În uItimul joc al zilei, Dinamo a învins-o în deplasare pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu cu 1-0.

CS Ocna Mureș, marea surpriză de până acum din Play-off-ul Cupei României

Marți, s-au disputat primele cinci jocuri, iar echipele calificate mai departe, în faza grupelor, au fost CSC Dumbrăvița (după lovituri de departajare), ”FC U” Craiova, Gloria Buzău (după prelungiri), Chindia Târgoviște și Minaur Baia Mare (după prelungiri). Au părăsit competiția Poli Iași, Ripensia, Șoimii Lipova, Steaua și Axiopolis Cernavodă.

Joi au fost programate șapte meciuri. UTA Arad, CS Mioveni, CS Ocna Mureș, SC Oțelul Galați, Unirea Slobozia, Petrolul Ploiești și Rapid au obținut și ele calificarea în faza grupelor Cupei României, după ce au trecut de Foresta Suceava, CSM Reșița, CSM Slatina, Jiul Petroșani, Gloria Bistrița Năsăud, CS Comunal Șelimbăr și CS Afumați. Dintre acestea, SC Oțelul și Unirea Slobozia au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de adversari din Liga 3.

Opt echipe din SuperLigă sunt calificate din oficiu în faza grupelor Cupei României

În faza grupelor Cupei României vor intra și ultimele opt echipe din prima ligă: CFR Cluj, FCSB, U Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, Campionii FC Argeș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Botoșani.

În Play-off-ul Cupei României participă un total de 32 de echipe, 24 calificate din Turul 3 și 8 din SuperLigă. Cele 8 sunt din prima ligă, 15 din Liga 2, 8 din Liga 3, iar una este din Liga 4. Aceasta din Liga 4, Axiopolis Cernavodă, este una dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale a Cupei României.

 • Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate sezonul trecut. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Meciurile programate joi în Play-off-ul Cupei României:

joi, 29 septembrie 2022, ora 21:30

VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU – DINAMO 0-1

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj).
Arbitru central: Andrei Moroiță (Ploieşti). Arbitri asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Claudiu Șchiopeţ (Braşov). Arbitru de rezervă: Nicolae Breoi (Ploieşti). Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea). Delegat joc: Dragoş Ionescu (Bucureşti).

Viitorul Pandurii: Krupenschi – I. Sîrbu, Core, Ad. Stoian, Băican – Micle (Vl. Toma 61′), Brînzan, Răsdan (Vespe 82′), P. Mitrică (Al. Dulca 61′) – Vulpe (Dodoi 46′), Cl. Dragu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Geantă – Seb. Chelariu, Rogac, Godja, Banu
Antrenor: Florin Stîngă  

Dinamo: Oncescu (Dujmovic 44′) – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Buleică (A. Șerban 85′) – Iglesias (Delciu 44′), Gorka Larrucea, N. Roșu – Bani (Borcea 76′), Al. D. Pop, Ghezali
Rezerve neutilizate: – Bena, Dudea, Iul. Roșu, Val. Lazăr, Buhăescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Dinamo se impune de această dată cu Viitorul Pandurii, cu 1-0, și este ultima echipă calificată în faza grupelor Cupei României
♦Min 85 Dujmovic e depășit de minge, De Moura respinge cu capul din fața liniei porții și o salvează din nou pe Dinamo de gol primit
Min 79 Roșu primește la 14 metri central, e în poziție ideală de a înscrie, o face cu întârziere, pe jos, Core intră prin alunecare, deviază și balonul se duce pe lângă poartă, în corner
Min 63 Dodoi șutează de la 22 de metri, Dujmovic prinde fără probleme
Min 45 Centrare dintr-un corner din stânga, Core reia cu capul din 6 metri central, Dujmovic e bătut, însă Moura e pe linie lângă bara din stânga și respinge cu capul. Gorjenii cer gol, considerând că mingea a trecut de linie, însă nu sunt nici măcar pe aproape. Moura a întins capul în față și a respins, el fiind chiar pe linia porții
Min 44 Denis Oncescu se accidentează și este înlocuit cu Filip Dujmovic. Înainte de această schimbare trebuie făcută alta, care să mențină regula under. Astfel, Daniel Iglesias este înlocuit cu Cristian Delciu
Min 34 0-1 Gorka Larrucea e în careu, pasează printre, Alexandru Darius Pop preia, se întoarce și trage din 7 metri ușor lateral dreapta printre picioarele lui Krupenschi, iar Dinamo deschide scorul
Min 29 Minge trimisă pe culoar în careul gazdelor, Pop țâșnește, însă Krupenschi iese la 13 metri și reține din fața atacantului
Min 28 Gorka Larrucea șutează cu dreptul de la circa 25 de metri central, mingea îl șterge pe unul dintre adversari, pe spate, e deviat ușor, iar Krupenschi reține
Viitorul Pandurii e pe locul 9 în Liga 2, cu 12 puncte acumulate în șapte jocuri, iar Dinamo se află pe poziția a 16-a, cu 6 puncte. Cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 3-a, în data de 20 august, chiar pe același stadion, iar gorjenii au câștigat cu 2-0 prin golurile marcate de Claudiu Dragu (56) și Alex Micle (85).
Min 23 Centrare din dreapta a lui Pop, Krupenschi ratează ieșirea, Ghezali câștigă duelul aerian din fața careului mic, ușor în lateral stânga, însă mingea trimisă cu capul se duce pe lângă poartă, mult în dreapta

joi, 29 septembrie 2022, ora 18:45

CONCORDIA CHIAJNA – UNIVERSITATEA CLUJ 0-2

Stadion: Concordia 2 (Chiajna – Ilfov).
Arbitru central: Valentin Porumbel (Olteniţa). Arbitri asistenți: Alexandru Filip (Constanţa) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa). Arbitru de rezervă: Mihai Laurențiu Ene (Bucureşti). Observator arbitri: Eduard Dumitrescu (Piteşti). Delegat joc: Aurel Ionescu (Bucureşti).

Concordia Chiajna: Chudy – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Bușu (Leo. Alexandrescu 10′) – Ndiaye (Alb. Voinea 72′), Codrea, Pațurcă (Skytte 63′), Ad. Voicu (Vl. Mihalcea 63′) – Llullaku (Mustacă 72′), Rusescu
Rezerve neutilizate: Chesneau – Călințaru, Maric, E. Oancea
Antrenor: Eugen Trică

”U” Cluj: Iliev – Șt. Vlădoiu (I. Filip 61′), Fl. Ilie (D. Ispas 46′), Nowak, Chipciu (cpt.)(Briceag 55′) – Remacle, Gab. Simion, Bic – Hofman (Haită 76′), L. Fulop, Thiam (Ely Fernandes 55′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Al. Fărăgău, Romario Pires, Ad. Bălan
Antrenor: Eugen Neagoe

Universitatea Cluj se impune fără mari probleme în meciul cu Concordia Chiajna, cu 2-0, și obține și ea biletul pentru grupele Cupei României.
Min 59 0-2 Vlădoiu îl fentează ușor în dreapta careului pe Ndiaye, centrează în fața porții, Lorand Fulop se înalță singur la prima bară și reia cu capul la colțul lung. Mingea lovește bara și intră în poartă
Min 51 Ndiaye deviază cu călcâiul pentru Rusescu, experimentatul atacantul preia și își face mingea pentru un șut cu stângul, din fața careului, din poziție ideală, însă e blocat în ultimul moment și balonul se duce în corner, în stânga
Min 18 0-1 Centrare din stânga a lui Remacle, pe bara a doua, Hofman intră prin alunecare și pune latul din 4 metri, dar trimite direct în bara din fața sa. Mingea revine în joc, în centru, iar Mamadou Thiam șutează violent din 12 metri și înscrie sub transversală
După Sammy Solitaire Siddharta Skytte, un danez adus de curând, Concordia Chiajna are la acest joc încă o noutate în lot. Este vorba despre basarabeanul Evgheni Oancea, de 26 de ani, fost ultima dată la Noah, în Armenia, dar și fost jucător în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol și FC Sfîntu Gheorghe, cât și în Rusia, la SKA Khabarovsk
Min 11 Trică e forțat să facă o primă schimbare. Leonard Alexandrescu intră pe teren în locul lui Sorin Bușu, accidentat de câteva minute și ieșit afară de pe teren

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:30

CSM ALEXANDRIA – FK MIERCUREA CIUC 1-1, 1-1, 4-2 la lovituri de departajare

Stadion: CSS Peco (Alexandria – Teleorman).
Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Răzvan Claudiu Tudor (Craiova) și Vasilică Viorel Dobre (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş). Observator arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe). Delegat joc: Cătălin Eugen Popescu (Ploieşti).

CSM Alexandria: Cristică – Iakabfi, Lupoaică, Vl. Georgescu, Ed. Sîrbu, Al. Nicola, Ciocoteală, Dobrică, Mih. Stancu, C. Neagu (cpt.), I. Voicu
Rezerve: Dohotariu – Chiriceanu, Preoteasa, Sultana, M. Vlad, Jerdea, Laur. Ana, Defta, I. Teodorescu
Antrenor: Ștefan Odoroabă

FK Miercurea Ciuc: Karacsony – R. Takacs, Kelemen (cpt.), Apro, Vita, Vereș, Panos, Csiszer, Bărăbaș, Schieb, Jelena
Rezerve: Moga – Nemanic, T. Hadnagy, L. Kovacs, Bara, Tajti, Stancic, T. Suciu
Antrenor: Francisc Dican

Au înscris la loviturile de departajare: Eduard Sîrbu, Cosmin Ciocoteală, Vladimir Georgescu, Gabriel Preoteasa / Lorant Kovacs, Claudiu Apro
Au ratat la loviturile de departajare: … / Klemen Nemanic, Richard Jelena

CSM Alexandria câștigă cu 4-2 la loviturile de departajare, după ce un sloven și un maghiar de la FK Miercurea Ciuc nu l-au putut învinge pe portarul advers. Echipa din Teleorman este a doua din Liga 3 calificată în grupele Cupei României, după CS Ocna Mureș
CSM Alexandria și FK Miercurea Ciuc n-au mai înscris în reprizele de prelungiri, astfel că vor executa lovituri de departajare pentru desemnarea calificatei în faza grupelor Cupei României
Nu s-a mai înscris în timpul regulamentar de joc, astfel că meciul de la Alexandria intră în cele două reprize de prelungiri
Min 71 1-1 Robert Jerdea egalează pentru echipa din Alexandria
♦Min 42 0-1 Bărăbaș interceptează, rezistă atacului lui Neagu la 30 de metri central, avansează și pasează în dreapta pentru pătrunderea în careu a lui Balazs Csiszer, care preia și șutează din colțul careului mic la bara a doua
Min 22 Neagu pătrunde în careu, e talonat de un fundaș, pasează în stânga pentru Dobrică, iar acesta, doar cu Karacsony în față, șutează din circa 8 metri direct în portar, care a sărit ca la handbal și a parat cu corpul

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:00

FC BRAȘOV – FC HERMANNSTADT 1-1, 1-1, 3-5 la lovituri de departajare

Stadion: Tineretului (Brașov – Brașov).
Arbitru central: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Arbitri asistenți: Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti). Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat joc: Vlad Căluşer (Voiniceni).

FC Brașov: Micu – Jovanovic, Marc, Tud. Oltean (Diogo Izata 46′), M. Burlacu – R. Lazăr, Dumbravă (cpt.), Vas. Constantin (Joao Amorim 108′) – Angelov, Chică Roșă (Fustar 46′), Tudor Saim
Rezerve neutilizate: Mikulic – Negrean, Lambrinoc, Spătaru, Kirilenko, Mbombo
Antrenor: Dan Alexa
Eliminat: Alexandru Tudor Saim 45′ (roșu direct)

FC Hermannstadt: Muțiu – Medina, Bejan, Antoche, Issah (Opruț 46′) – Al. Răuță (Biceanu 76′), Dr. Iancu (Babic 46′) – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 100′), I. Năstăsie (Mino Sota 76′), C. Popescu (Al. Oroian 88′) – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Al. Uțiu – I. Stoica, Bucuroiu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Au înscris la loviturile de departajare: Rareș Lazăr, Milcho Angelov, Kirill Kirilenko / Valentin Buhăcianu, Alexandru Oroian, Ionuț Biceanu, Matko Babic, Raul Opruț
A ratat la loviturile de departajare: Diogo Izata / …

FC Hermannstadt câștigă cu 5-3 loviturile de departajare și se califică în faza grupelor Cupei României. FC Brașov e eliminată după ce a condus și a jucat începând din a doua repriză în inferioritate numerică, evoluând inclusiv împotriva arbitrului central care a luat mai multe decizii pro echipa din Sibiu.
Nu s-a înscris nici măcar o dată în cele două reprize de prelungiri, astfel că echipa calificată în faza grupelor se decide în urma loviturilor de departajare.
Min 108 Pasă lungă de la mijlocul terenului, pentru pătrunderea în careu, pe stânga, a lui Opruț, acesta îl are în fața sa doar pe Micu, încearcă să-l lobeze din 7 metri, dar trimite de puțin peste transversală
Nu se înscrie nici în minutele de prelungiri și jocul de la Brașov intră în reprizele de prelungiri. FC Brașov a rezistat fără mari probleme în fața prim-divizionarei chiar dacă joacă de o repriză în inferioritate numerică. FC Hermannstadt nu a avut nicio ocazie clară de gol, iar golul egalizator l-a dat după o simulare a lui Buhăcianu la care arbitrul a dictat penalty
Min 90 Arbitra de rezervă Trandafir arată doar 4 minute de prelungiri, cu toate că meciul a fost întrerupt mult mai multe minute din cauza accidentărilor și a multiplelor schimbări. ”Secundul” Grigore gesticulează către Cristina Trandafir și spune ceva de genul că s-a convins asupra obiectivității lor, a arbitrilor di nacest meci
Min 89 Matko Babic e depășit de minge în marginea careului Brașovului și întinde piciorul în spate pentru a încerca să-l agațe cu talpa, cu călcâiul. Babic îl lovește cu talpa direct în față pe Marc, care a pus capul să respingă. Abia la insistența lui Dumbravă arbitrul scoate cartonașul din buzunar și îl arată doar pe cel galben. Andrei Marc e la pământ și are sânge pe față, fiind tăiat pe față de crampoanele lui Babic. Arbitrul vede sângele și nu scoate nici de aceast ădată cartonașul roșu. Halucinant arbitrajul lui Ovidiu Robu!?
Min 84 Biceanu nu-l poate deposeda pe Lazăr, la mijlocul terenului, chiar la marginea terenului, în fața băncii de rezerve a Brașovului, iar mijlocul trupei sibiene șutează violent în mingea aflată sub jucătorul Brașovului, jocul fiind oprit pentru fault. Atac violent cu intenția de a lovi adversarul, după fluierul arbitrului, însă Robu dictează doar cartonașul galben pentru Biceanu și Dan Alexa izbucnește din nou pe marginea terenului. Ovidiu Robu e total depășit de meci
Min 75 Dumbravă avansează singur pe stânga și șutează puternic de la distanță, puțin pe lângă bara a doua. Publicul scandează: ”Steagu’, Steagu’!”
Min 61 Dan Alexa primește și el cartonașul galben pentru proteste, după ce în urmă cu două minute l-a văzut și secundul Ștefan Grigore. De pe banca Brașovului continuă protestele față de decizia arbitrului de a dicta penalty
Min 58 1-1 Petrișor Petrescu bate penalty-ul cu stânge rece, în stânga, sus, fără speranțe pentru portarul Micu, sărit în partea opusă
Min 57 Centrare din dreapta în careul Brașovului, Igor Jovanovic și Buhăcianu sunt în duel în 6 metri, atacantul Hermannstadtului se aruncă, mingea trece peste cei doi jucători și arbitrul Ovidiu Robu dictează penalty și cartonaș galben pentru fundașul Brașovului. Arbitrul, impresionat de căderea lejeră a lui Buhăcianu, abia atins cu pieptul de Jovanovic, arată punctul cu var
Min 53 Angelov reia din foarfecă din mijlocul careului și mingea trece pe lângă poartă, în stânga. Brașovul are prima ocazie a reprizei secunde, cu toate că până acum FC Hermannstadt a controlat jocul în această parte, profitând și de omul în plus pe care îl are pe teren
Prima repriză se încheie cu avantaj minim pentru FC Brașov, însă echipa lui Dan Alexa va evolua repriza secundă în inferioritate numerică după eliminarea lui Saim Tudor pentru o intrare violentă. Sibienii au jucat și ei ultimele minute din prima repriză în inferioritate, fiindcă n-au introdus un nou jucător în locul lui Issah, care încă se află în ambulanță, în spatele uneia dintre porți
Min 45+3 Saeed Issah se ridică singur în picioare după ce i-a fost pus guler cervical, e aplaudat de spectatori, jucătorul se pune pe targă și este urcat în ambulanță
Min 45 Alexandru Tudor Saim primește direct cartonașul roșu după ce intervine târziu chiar la mijlocul terenului și îl lovește violent cu piciorul în gură și apoi în piept pe Issah. Fundașul sibienilor are nevoie de îngrijiri medicale
Min 42 1-0 Milcho Angelov interceptează la 25 de metri central o minge preluată de Chică-Roșă, dă balonul pe lângă un adversar, marcajul lui Issah e larg, pătrunde în careu ușor prin stânga și finalizează plasat, pe jos, pe lângă portar. Balonul lovește bara din dreapta și intră în plasă în partea opusă, în plasa laterală din stânga
Min 18 Prima mare ocazie aparține Brașovului. Jovanovic centrează din dreapta în centrul careului, Angelov câștigă duelul aerian cu Antoche și reia din 9 metri cu capul, deviind pe spate, iar mingea trece razant pe lângă vinclul din stânga


Meciurile disputate marți în Play-off-ul Cupei României: 

marți, 27 septembrie 2022, ora 14:30
CSC Dumbrăvița – Politehnica Iași 0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare
Au marcat de la loviturile de departajare: Răzvan Ghinescu, Cristian Grancea, Toma Bodri, Petre Simon, Ionuț Tănase, Sebastian Bura-Koț, Alexandru Martinov / Alex Hrib, Paul Fosu-Mensah, Ștefan Ștefanovici, Anton Karachanakov, Pawel Tomczyk, Tudor Telcean
Au ratat de la loviturile de departajare: Andrei Olaru / Francisc Cristea, Christ Kouadio

Cosmin Stan / Mugurel Cornățeanu / Opinie despre Poli Iași

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:00
Ripensia Timișoara – ”FC U” Craiova  0-4
Marcatori: Vlad Achim 9′, Sekou Sidibe 73′, Ionuț Zanfir 76′, Radu Negru 89′

Iulian Muntean / Lorenzo Paramatti

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:30
Șoimii Lipova – Gloria Buzău 2-2, 2-4 după prelungiri
Marcatori: Ovidiu Bulza 40′, Sebastian Susan 72′ / Alexandru Boiciuc 15′, Mihai Neicuțescu 76′, Ariel Lopez 104′, Rareș Uțiu 119′

Cronica / Adrian Abrudean și Cristian Pustai

marți, 27 septembrie 2022, ora 18:45
Steaua – Chindia Târgoviște 1-2
Marcatori: Adrian Popa 5′ / Daniel Popa 49′, Cristian Cherchez 84′

Daniel Oprița / Adrian Popa și Valentin Bărbulescu / Anton Petrea

marți, 27 septembrie 2022, ora 19:00
Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare 4-4, 4-5 după prelungiri
Marcatori: Alexandru Grigoraș 9′, Iulian Carabela 52′, Iulian Carabela 90+2′ – penalty, Cosmin Dane 90+3′ / Vasile Chitaș 32′, Mircea Donca 34′, John Mondragon 39′, George Rusu 76′ – autogol, Sergiu Ciocan 96′

Petre Grigoraș

Meciurile disputate miercuri în Play-off-ul Cupei României:

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:00
Foresta Suceava – UTA Arad 0-1
Marcator: Raul Șteau 10′

Dorin Goian / Cronică și Marin Dună

Jiul Petroșani – SC Oțelul Galați 1-1, 2-2, 0-3 după lovituri de departajare
Marcatori: Gabby Batchabi 75′, Mihai Istratie 100′ / Yevhen Bokhashvili 90+1′, 92′
Au marcat de la loviturile de departajare: … / Vanja Markovic, Mihai Adăscăliței, Valmir Berisha
Au ratat de la loviturile de departajare: Sean Aerts, Bogdan Keszeg, Stephane Ferhaoui / …

Dorinel Munteanu

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Reșița – CS Mioveni 0-4
Marcatori: Valentin Coșereanu 3′, Cornel Ene 44′ – penalty, Blerim Krasniqi 52′, Andrei Burlacu 75′

Călin Cheregi / Flavius Stoican

CS Ocna Mureș – CSM Slatina 3-0
Marcatori: Andrei Coman 16′, Andrei Ceaca 31′, 62′

Dan Roman / Bătaie de joc CSM Slatina

Gloria Bistrița Năsăud – Unirea Slobozia 0-0, 0-0, 2-3 după lovituri de departajare
Au marcat de la loviturile de departajare: Antoniu Manolache, Paul Copaci / Ionuț Dinu, Florinel Ibrian, Serges Ekollo
Au ratat de la loviturile de departajare: Carl Davordzie, Ovidiu Covaciu, Adam Adbul Wahab / Robert Silaghi

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 18:45
CS Comunal Șelimbăr – Petrolul Ploiești 0-4
Marcatori: Marian Huja 55′, Mihai Velisar 79′, Simon Măzărache 89′, 90+3′

Eugen Beza / Alexandru Curtean

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 21:30
CS Afumați – Rapid 0-3
Marcatori: Alexandru Ciucur 8′ – autogol, Jayson Papeau 14′, Xian Emmers 38′

Vasile Neagu / Adrian Mutu

articolul original.

Flavius Stoican a eliminat CSM Reșița din Cupa României și și-a amintit de perioada în care a antrenat în Valea Domanului

29 September 2022 at 12:11

CS Mioveni nu a avut nicio emoție și a triumfat, miercuri, cu scorul de 4-0 în Valea Domanului, cu echipa din Liga 3 CSM Reșița, în Play-off-ul Cupei României.

Pentru Flavius Stoican, revenirea în Banatul de munte a fost una fericită nu doar datorită scorului, ci și pentru că a rămas în relații bune cu cărășenii, în condițiile în care a antrenat la Reșița acum peste un deceniu.

 • Valentin Coșereanu (3′), Cornel Ene (44′ – penalty), Blerim Krasniqi (52′) și Andrei Burlacu (75′) au marcat golurile echipei CS Mioveni în victoria cu 4-0 cu CSM Reșița.

Flavius Stoican se mulțumea și cu o victorie la limită la Reșița

Stoican, nu de foarte mult timp antrenorul prim-divizionarei CS Mioveni, a spus că diferența de scor nu reflectă neapărat ce s-a jucat și că el era mulțumit și cu o victorie cu 1-0, care să aducă calificarea formației sale.

”Chiar dacă scorul este destul de mare, pe teren lucrurile nu au stat așa. Am întânit o echipă arțăgoasă, o echipă bună, care s-a apărat bine, o echipă care putea oricând să ne surprindă pe contraatac. Ceea ce mă bucură este faptul că am reușit să marcăm în prima repriză. La sfârșitul primei reprize am terminat cu 2-0 și cred că jocul a devenit mai simplu. Sincer, mă bucura și un 1-0, pentru că voiam să mergem mai departe. Ne dorim lucrul acesta, respectăm competiția. De aceea am aliniat și un prim «11» care e cu tot mai aproape de cel din campionat”, a spus Flavius Stoican.

Reșița, a doua echipă antrenată în carieră de Stoican

Actualul antrenor al Mioveniului a antrenat la Reșița și nu a uitat asta. După Minerul Mehedinți, în perioada 2010-2011, a pregătit-o pe CSM Școlar. De altfel, înainte de meci, antrenorul oltean a vorbit minute în șir cu președintele actualei echipe din Reșița, Cristian Bobar, cu care are o relație bună. El a punctat că e bucuros că a revenit în Valea Doamnului.

”Am amintiri frumoase, plăcute, cu oameni deosebiți. Chiar m-am bucurat că i-am reîntâlnit”, a punctat Flavius Stoican.

CS Mioveni, cu gândul la meciul din SuperLigă

Stoican a fost adus pentru a salva trupa din Mioveni de amenințarea retrogradării. De altfel, după succesul de la Reșișa gândul său fugea deja la partida de campionat.

”Ne ajută și la moral. Cel mai important e ca sâmbătă să ne refacem. Avem un meci important cu cei de la FCU Craiova. Avem un drum lung acasă . Trebuie să fim foarte atenți la refacerea organismului. Chiar dacă la începutul jocului a arătat foarte bine, pe parcursul jocului s-a deteriorat și a arătat destul de greu”, a mai spus Stoican.

CS Mioveni își află vineri adversarii din faza grupelor Cupei României. În campionat, echipa argeșeană joacă sâmbătă, de la ora 19:00, pe teren propriu cu ”FC U” Craiova. Mioveniul este pe locul 15, penultimul în prima ligă, cu 6 puncte acumulate în 11 meciuri.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

articolul original.

CS Ocna Mureș, surpriza actualei ediții a Cupei României. Dan Roman conduce echipa din Liga 3 calificată în faza grupelor: ”Trăim ceva unic, facem istorie”

29 September 2022 at 11:00

CS Ocna Mureș este echipa surpriză din actuala ediție a Cupei României, 2022-2023, fiind singura din Liga 3 calificată până acum în grupele competiției. Una singură mai poate realiza acest lucru, CSM Alexandria, dacă trece joi, pe teren propriu, de divizionara secundă FK Miercurea Ciuc.

”Soda dragă” s-a distrat în meciul din Play-off cu mare parte din juniorii divizionarei secunde CSM Slatina, prezentă la Ocna Mureș inclusiv cu un antrenor de la juniori, impunându-se net, scor 3-0 (2-0), și așteaptă să primească pe ”stadionul Dragostei” pe CFR Cluj, Rapid, ”U” Cluj sau FCSB în faza grupelor.

Regretele de după tragerea la sorți a Play-off-ului, când ”alb-albaștrii” visau să fie gazde pentru o dispută cu Rapid sau ”U” Cluj au fost înlocuite de fericirea calificării între primele 24 de formații din țară în a doua competiție națională.

Dan Roman, omul care scrie istorie cu CS Ona Mureș: ”Este ceva unic ce am realizat”

Patru adversari a eliminat CS Ocna Mureș în actuala ediție a Cupei României: CSM Unirea Alba Iulia (3-1), Metalurgistul Cugir (4-3), Unirea Ungheni (1-1, 1-1, 4-1 la lovituri de departajare) și CSM Slatina (3-0). În aceste jocuri golurile au fost marcate de Daniel Ghiță și Andrei Ceaca (câte trei), Alexandru Giurgiu (două), Florin Socaci, Cătălin Creț și Adrian Coman (câte unul).

Cu CSM Slatina au marcat Andrei Coman (16) și Andrei Ceaca (31 și 62).

Miracolul ocnamureșenilor se poate sintetiza simplu: antrenorul Dan Roman, omul care în 3 luni a făcut istorie la echipa din orașul salin. CS Ocna Mureș are 10 partide disputate în acest sezon, în Liga 3 și Cupa României, și numai două pierdute, în Seria 9 (0-4 cu Corvinul Hunedoara și 3-4 la Metalurgistul Cugir).

”Așteptăm Rapid, «U» Cluj, Steaua (n.a. – FCSB) sau CFR Cluj! Ne-am atins obiectivul și este ceva unic ce am realizat, să intrăm în grupe. Băieții au șansa să se simtă fotbaliști, să joace împotriva unor echipe din Liga 1. Mă bucur că am făcut istorie aici, că am ajuns așa departe și rămâne ceva în urma mea”, a apreciat, citat de Ziarul Unirea, Dan Roman (36 de ani), care în acest meci nu a mai intrat și el pe teren.

”Ocna Mureș a devenit un adversar greu și în campionat ne propunem să intrăm în play-off. Revenind la partida cu CSM Slatina, în teren au fost jucători din lotul de Liga 2 (n.r. – doar trei aveau meciuri în Liga 2 în acest sezon), dar noi am arătat un fotbal total, cu posesie și ocazii, a spus fostul atacant din Liga 1.

 • CS Ocna Mureș are, însă, în acte un alt antrenor principal, pe Valentin Șandru, Dan Roman nefiind nici măcar antrenor secund sau deținător al vreunei alte funcții în stafful tehnic, chiar dacă el este cel care i-a deciziile.

Alexandru Giurgiu: ”Am reușit un nou meci miracol”

Alexandru Giurgiu este cel mai experimentat jucător al echipei din Alba, căpitanul ei și cel în jurul căruia gravitează jocul ocnamureșenilor.

”Am reușit un nou meci miracol și continuăm surpriza plăcută din această toamnă. Ne-am dorit foarte mult să ne calificăm, ne bucurăm pentru fani că reușim să aducem echipe de Liga 1 la Ocna Mureș. Chiar dacă nu dispunem de un efectiv numeros, suntem uniți, jucători de caracter și un antrenor foarte bun, aflat la început de drum, a spus, citat de Ziarul Unirea, Alexandru Giurgiu (30 de ani), care a trecut prin Liga 1 la CS Turnu Severin, Astra și Dinamo.

Vineri, CS Ocna Mureș își află adversarii din faza grupelor Cupei României.

În campionat, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 7 puncte acumulate în primele cinci jocuri, iar în etapa a 6-a va juca sâmbătă, de la ora 15:00, pe teren propriu cu Sănătatea Cluj (locul 7, 6 puncte).

CS OCNA MUREȘ – CSM SLATINA 3-0

Andrei Coman 16′, Andrei Ceaca 31′, 62′

CS Ocna Mureș: R. Stângă – Gorba (Bucșă 72′), Cimpoeșu, Paleoca (Al. Țăranu 72′), Mic – Al. Giurgiu (cpt.), Socaci (Cioargă 67′) – Ad. Coman, Guț (D. Ghiță 67′), Creț – Ceaca (Oprinca 86′)
Rezerve neutilizate: Cadar – D. Roman, Coltor
Antrenor: Valentin Șandru

CSM Slatina: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade
Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu
Antrenor: Constantin Grădinaru

Stadion: Soda (Ocna Mureș – Alba). Arbitru central: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Arbitri asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Liviu Rasteanu (Craiova). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Teodor Biriş (Hunedoara).

Foto: Ziarul Unirea

articolul original.

CSM Reșița, fără șanse în fața prim-divizionarei CS Mioveni în Cupa României. Călin Cheregi: ”Mă bucură nespus de mult reacția de după meci a spectatorilor, a galeriei”

29 September 2022 at 09:40

CSM Reșița a fost eliminată din Cupa României în urma înfrângerii suferite miercuri cu CS Mioveni, acasă, cu 0-4.

Diferența de două eșaloane dintre cele două echipe a fost evidentă, iar, în acest context, antrenorul Călin Cheregi a spus că a fost mulțumit de atitudinea jucătorilor săi, dar și parcursul din acest sezon în competiția KO.

Dominare clară în Valea Domanului a formației din Mioveni

Din minutul 23, Mioveniul a avut avantaj în Valea Domanului, după un gol marcat de Valentin Coșereanu cu capul. Jucătorii echipei din Liga 1 au mai avut câteva ocazii, prin Krasniqi și Buziuc.

CSM Reșița a avut o ocazie importantă abia în minutul 40, când fostul rapidist Drăghiceanu a trimis puțin pe lângă poartă din lovitură liberă. Chiar înainte de finalul primei reprize, Buziuc a fost fault de Ardei în careu, iar din penalty-ul acordat Cornel Ene a majorat diferența pe tabelă la două goluri.

Cu ”cel mai periculos” scor în fața, Călin Cheregi a făcut trei modificări la pauză, dar în zadar pentru echipa din Liga 3. Din minutul 52, avantajul argeșenilor a crescut, după un gol reușit de Blerim Krasniqi, în urma unei pase primite de la Blănaru.

Cărășenii au avut o altă ocazie importantă tot din fază fixă, în minutul 64, după o lovitură liberă bătută de Bărboianu. Mingea s-ar fi dus pe poartă, dar a fost deviată în corner.

Scorul final l-a stabilit în minutul 75 Andrei Burlacu, prietenul fiicei antrenorului său, după ce a scăpat singur cu Zimmermann.

Călin Cheregi, bucuros că fanii au susținut Reșița până la final, în ciuda rezultatului

La final, antrenorul Reșiței, Călin Cheregi, nu a putut fi altfel decât dezamăgit din cauza rezultatului. ”Principalul” a fost însă bucuros că publicul a susținut echipa până la final.

”Sunt puțin dezamăgit de faptul că am pierdut, dar, în același timp, vreau să-i felicit pe jucători pentru ceea ce au arătat. Am încercat să ne ridicăm la valoarea adversarului, un adversar de Liga 1. Știam că este un adversar cu jucători de calitate. Mă bucură nespus de mult reacția de după meci a spectatorilor, a galeriei, care ne-au aplaudat și ne încurajează în continuare, ceea ce ne dă încredere pe viitor că vom face lucrurile mult mai bune decât le-am făcut azi. Un teren greu, care ne-a obturat ceea ce suntem obișnuiți să jucăm. Dar trebuie să avem capul sus. Noi trebuie să o luăm de la capăt, să ne focusăm pe campionat și să vedem ceea ce urmează în continuare”, a punctat Cheregi.

”Cred că ne-am prezentat onorabil, chiar și azi, cu toate că am pierdut”

Antrenorul care a preluat echipa de seniori în vară, după plecarea lui Dan Alexa, a precizat că și lotul mai restrâns numeric a făcut ca posibilitățile de a ”jongla” în alcătuirea formulelor de start să fie limitate.

”Nu pot să spun că nu sunt mulțumit. Clar, ne doream să producem, dacă putem fi și azi o surpriză. Dar, una peste alta, coroborat cu lotul destul de scurt pe care îl avem, nu am avut posibilitatea să împart în două. În mare măsură, cu acești jucători cu care am jucat în Cupă am jucat și în campionat. S-a acumulat și o oarecare oboseală. Dar, una peste alta, cred că ne-am prezentat onorabil, chiar și azi, cu toate că am pierdut. Pe această cale țin încă o dată să-i felicit pe băieți”, a mai adăugat Cheregi.

CSM Reșița părăsește, astfel, această ediția a Cupei României în faza Play-off-ului, unde a cedat cu 0-4 pe teren propriu în fața prim-divizionarei CS Mioveni. Anterior, echipa din Valea Domanului trecuse de Voinţa Lupac (Liga 3), cu 6-0, în Turul 2, și Poli Timișoara (Liga 2), cu 2-0, în Turul 3.

CSM REȘIȚA – CS MIOVENI 0-4

Valentin Coșereanu 3′, Cornel Ene 44′ – penalty, Blerim Krasniqi 52′, Andrei Burlacu 75′

CSM Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota, I. Popescu (Curescu 46′), Breșneni (cpt.), Rob. Petre (Velcotă 46′, Erhard 78′), Drăghiceanu, Al. Negru (Chera 46′), Gakou (Avramovici 60′)
Rezerve neutilizate: Ct. Căpățână – Veca, Domil, Szijj
Antrenor: Călin Cheregi

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Oancea (Rădescu 66′), Scarlatache (cpt.)(Al. Iacob 60′), C. Ene, D. Șerbănică – Blănaru (Andr. Burlacu 60′), Andr. Panait, D. Toma, Coșereanu (Cârnaț 60′) – Buziuc, Krasniqi (Kabananga 83′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Burnea, Mih. Lixandru, Cr. Dumitru
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reșița – Caraș-Severin). Arbitru central: Mircea Ardelean (Arad). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad). Observator arbitri: Ioan Mureșan (Timişoara). Delegat joc: Dorin Micșa (Timişoara).

CSM Reșița se poate concentra de acum înainte numai pe campionat, unde după primele cinci etape este lider în Seria a 8-a a Ligii 3 cu maximum de puncte, 15. În etapa a 6-a joacă sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 15:00, pe teren propriu cu Pobeta Star Bisnov (locul 2, 12 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

articolul original.

Dorin Goian a analizat eșecul Forestei din Cupa României, cu UTA: ”În fața unei echipe de Liga 1 ai nevoie de puțin noroc și luciditate, dar sunt mândru de jucătorii mei!” Mesajul pentru suporteri

28 September 2022 at 18:23

Foresta Suceava a primit gol de la UTA în minutul 10 al confruntării din cadrul Play-off-ului Cupei României, dar a rămas în joc pe tot parcursul meciului cu o echipă cu două eșaloane mai bună.

Mai mult, moldovenii au avut două ocazii mari de a egala și a trimite jocul în prelungiri la capul lui Chika (37) și lovitura liberă bătută în bară de Samson (71).

În ultimele minute, jucătorii lui Goian au abuzat de baloane aruncate în careul arădenilor, pradă ușoară pentru Erico sau Benga, printre puținii utiști care merită notă de trecere după jocul de la Suceava.

 • În fața a 3500 de spectatori prezenți pe stadionul Areni, UTA s-a impus la limită, cu 1-0, după un gol rapid înscris de juniorul echipei sale Raul Șteau.

Dorin Goian: ”Astăzi se putea mai mult, tot timpul se poate mai mult”

Dorin Goian crede că echipei sale i-a lipsit puțină șansă, dar și luciditatea, pentru a putea trece de o formație de SuperLigă.

”Astăzi se putea mai mult, tot timpul se poate mai mult. Ca echipă de Liga 3 am fi avut nevoie și de puțin noroc și un plus de luciditate în fața unei formații de prima ligă, cu jucători cu experiență, care joacă la o altă intensitate. În primul rând, vreau să felicit echipa adversă pentru victorie și le urez multă baftă în viitor și în Cupa României, dar vreau să-mi felicit și băieții, care astăzi s-au luptat. Asta le-am spus și în vestiar că vrem să abordeze fiecare meci așa cum au făcut-o astăzi și sunt sigur că acești jucători tineri vor progresa mai mult. Sunt sigur că, de altfel, a fost o experiență grozavă pentru mulți dintre ei și eu sper ca pe viitor, de ce nu, mai mulți jucători din lotul nostru care să facă pasul spre un nivel superior și chiar să-i vedem la televizor la Liga 1”, a menționat antrenorul celor de la Foresta.

”A fost o experiență frumoasă pentru jucătorii mei, i-am felicitat”

Fostul fundaș central al celor de la Palermo a apelat la jucătorii mai experimentați din lot, dacă asta se poate spune de fotbaliști născuți în 1997, 1999 sau 2000. Doar Netbai (30 de ani) și Căinari (34 de ani) ies din tiparele de vârstă ale sucevenilor.

”Am profitat și de regula Underilor care ne permitea să jucăm și cu un jucător de 2000 în teren și mi-am dorit să joc cu cel mai bun 11 pe care-l am la dispoziție. Pe Mihalciuc și Nițu nu am vrut să-i bag de la început pentru că am avut soluții pe posturile lor și amvrut, oarecum, să-i țin proaspeți și pentru meciul de sâmbătă. Sunt jucători tineri cărora le este greu să ducă o intensitate mare de joc și mai ales din trei în trei zile. Vă spun sincer că pe final, când am făcut schimbările, eram într-un moment destul de bun, dar am vrut să-i bag și pe ei ca să joace cu o echipă de prima ligă. Îmi pare, totuși, rău că nu am reușit să- bag pe toți copiii, pentru că sunt convins că toți au vrut să joace. Cât despre Karime (n.a. Makongo) este un jucător esențial pentru echipa noastră și poate să joace și la închidere iar cu el am câștigat și la capitolul talie, pentru că știam că sunt destul de periculoși la fazele fixe. Lăsând la o parte rezultatul, sunt mândru de jucătorii mei, a fost o experiență frumoasă pentru ei. I-am și felicitat în vestiar, dar mult mai important e acum jocul de sâmbătă, unul deosebit de greu cu CSM Bacău, o echipă bine organizată. Iar la noi e important cum ne revenim din punct de vedere fizic după acest joc, știind că în anii trecuți un meci de Cupă cu o echipă de prima ligă ne cam punea în cap în următoarea perioadă și nu vreau să repetăm greșeala asta și să abordăm meciul de sâmbătă în cea mai bună formă. Sperăm ca și Chika să fie bine, va face un consult amănunțit, un RMN, are ceva probleme la umăr. Vreau să fie bine, căci este un jucător esențial pentru noi, cum – de fapt – toți sunt la fel de importanți, fie că joacă 5 sau 10 minute”, a adăugat Goian.

”Ne pare rău că i-am dezamăgit din punctul de vedere al rezultatului, dar cred că au plecat cu un gust plăcut de la stadion”

Aproximativ 3500 de spectatori au luat loc în tribunele stadionului ”Areni” pentru vizita UTA-ei. Și-au încurajat frenetic favoriții, dar la final copiii au ținut să aibă autografe din partea fotbaliștilor mai cunoscuți ai arădenilor, precum Claudiu Keseru sau Alexandru Benga.

Ne-ar plăcea să jucăm fiecare meci acasă cu atâta lume în tribună. A fost și vreme bună astăzi, ne pare rău că i-am dezamăgit din punctul de vedere al rezultatului, dar eu cred că au plecat cu un gust plăcut de la stadion. Sper că au văzut și ei ceea ce am văzut și eu azi, o echipă ce a fost în joc timp de 95 de minute, care s-a bătut pentru fiecare minge cu posibilitățile noastre. Iar atitudinea pe care au avut-o băieții a văzut-o, cred eu, și publicul, ea a ieșit în evidență”, a mai remarcat Dorin Goian.

Foresta are trei zile la dispoziție să se recupereze din punct de vedere fizic, căci vineri la Suceava vine CSM Bacău, echipa lui Cristi Popovici, de pe locul 4 a Seriei 1 a Ligii 3. Trupa lui Goian e prima și are cu 5 puncte mai multe decât băcăuanii.

Foto: ArTIStul și Denis Grosu (Sport Pictures)

articolul original.

UTA a tremurat în fața echipei din Liga 3 Foresta Suceava pentru calificarea în grupele Cupei României. Marin Dună: ”Ne-am chinuit până aproape de final”

28 September 2022 at 17:27

În cadrul Play-off-ului Cupei României, UTA a trebuit să se deplaseze până la Suceava, unde era așteptată de Foresta, liderul Seriei 1 a Ligii 3, cu 13 puncte din 15 posibile.

”Roș-albii” pierduseră acasă ultimul joc din Superligă, 1-2 contra celor de la Hermannstadt, și nu concepeau să mai bifeze un eșec, cu atât mai mult cu cât întâlnea o formație mult mai slab cotată, iar Cupa României e un obiectiv la Arad în acest sezon.

În fața a 3500 de spectatori prezenți pe stadionul Areni, UTA s-a impus la limită, cu 1-0, după un gol rapid înscris de juniorul echipei sale Raul Șteau.

Raul Șteau, la primul gol pentru UTA, dar arădenii au stins apoi lumina

Fiindcă a avut și absențe, respectiv internaționalii Vukcevic, Abeid, Isac și Pop, iar Cascini e suspendat pentru jocul de duminică cu Farul, Ilie Poenaru a făcut un mix între titulari și rezerve în nordul Moldovei, unde Dorin Goian a apelat la tot ce avea mai bun.

”Bătrâna Doamnă” părea să aibă un meci simplu, din moment ce a deschis scorul repede, la – de altfel – prima situație de poartă. În minutul 10, Ubbink a primit o minge în adâncime în dreapta, a pasat în 12 metri, unde Raul Șteau a câștigat duelul fizic cu Samson și a trimis cu stângul în dreapta lui Niga. A fost primul gol al mijlocașului de 21 de ani sosit de la Gaz Metan, apoi, portarul gazdelor a mai avut de lucru la un șut centrare al lui Otele, scos din vinclu, după care arădenii au stins lumina tot restul reprizei.

Foresta a fost cea care a atacat și chiar și-a creat ocazii. Căinari a executat puțin peste poartă o lovitură liberă de la 20 de metri, iar reluarea lui Botezatu la capătul unui corner a fost atenuată de un utist înainte de a ajunge în brațele lui Balauru. În minutul 37, însă, goalkeeperul arădenilor chiar a avut meritul să rețină balonul chiar pe linia de poartă, la o reluare a lui Chika din doar 5 metri.

Bara i-a salvat pe arădeni de prelungiri

Așadar, UTA scăpa fără gol primit în primele 45 de minute, dar jocul ei nu s-a îmbunătățit nici la revenirea de la cabine. Într-adevăr, Otele a avut ocazia să facă 0-2 cu o lovitură de cap la centrarea perfectă a lui Anton, însă atât. Noroc că nici sucevenii nu au avut forță în atac și, până la urmă, e de înțeles atâta timp cât evoluează în Liga 3-a.

Și totuși, Foresta putea egala în minutul 71, când Samson a bătut cu efect o lovitură liberă de la 22 de metri, iar bara l-a salvat pe Balauru. Nici intrările lui Keseru și Postolachi nu au adus nimic bun pentru atacul „roș-albilor”, care au mai pus o singură dată probleme la șutul lui Stahl de la marginea careului, ușor deviat în corner.

În ultimele minute, gazdele au abuzat de baloane aruncate în careul arădenilor, pradă ușoară pentru Erico sau Benga, printre puținii utiști care merită notă de trecere astăzi.

Poenaru poate fi îngrijorat în vederea meciurilor de foc ce urmează

S-a terminat 0-1 și singurul lucru pozitiv pentru UTA este că a evitat surpriza neplăcută, așa cum nu a făcut-o în urmă cu un an la Filiași, în fața unei alte divizionare terțe.

Altfel, Ilie Poenaru nu are motive să fie prea liniștit înainte de seria de foc din Superligă: Farul, CFR Cluj, FCSB, U Craiova.

În fine, Foresta a ieșit din Cupă cu capul sus și se poate concentra pe campionat, unde va încerca să ajungă din nou la barajul de promovare în Liga 2.

Marin Dună: ”Ne-am chinuit până aproape de final, bine că ne-am calificat”

Despre meciul de pe stadionul Areni a vorbit antrenorul principal din acte al echipei UTA, Marin Dună, și, evident, a găsit destule probleme în jocul trupei sale.

”Îi felicit pe cei de la Foresta pentru atitudine, au avut o atitudine pozitivă pe toată durata partidei. Cred eu că noi am avut un început bun de repriză, primele 20-25 de minute, când am și marcat. Ne-am mai creat câteva situații, nu neapărat ocazii, dar după aceea am intrat puțin în jocul lor. Am greșit foarte multe pase la mijlocul terenului, băgând mult mingea în centru, nejucând în spatele apărării adverse unde, practic, ne-am creat acele situații prin Otele și Șteau. Drept dovadă, ne-am chinuit până aproape de final, am mai avut câteva situații pe final de meci, unde puteam să închidem jocul. E tipicul meci de Cupă, cu o echipă inferioară, teoretic. Dar, asta e, una peste alta e bine că ne-am calificat mai departe și sper să ajungem cât mai departe în această competiție. Pentru noi a fost și un drum foarte lung, cu multe ore pierdute, deși am venit cu avionul până la București, apoi București – Suceava. Am ajuns aseară târziu, pe la 23:30”, a spus cel care este, neoficial, ”secund” lui Ilie Poenaru. Ambii vor fi judecați din nou de Comisia de Disciplină și Etică a FRF după ce au fost pârâți de către Școala Federală de Antrenor fiindcă încalcă regulamentul.

FORESTA SUCEAVA – UTA ARAD 0-1

Raul Șteau 10′

Foresta: Niga (cpt.) – Grosu, Cimbru, Botezatu, M. Filip (M. Ilie 85′) – Makongo, Samson – Netbai (Ș. Nițu 61′), Căinari, Mirică (Mihalciuc 85′) – Chika (D. Muntean 78′)
Rezerve neutilizate: Cuciureanu – Al. Ionescu, Cucoș, Andr. Tănasă, Rob. David
Antrenor: Dorin Goian

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Al. Benga, Hoxhallari – Cascini, P. Anton (Batha 61′) – Șteau (Negoescu 46′), Ubbink (cpt.)(Postolachi 74′), Otele (Stahl 61′) – Ademi (Keșeru 61′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Cr. Maxim, Andr. Chindriș, Jobello
Antrenor principal: Marian Dună / Antrenor secund: Ilie Poenaru

Stadion: Areni (Suceava). Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Andrei Diaconu (Iaşi). Arbitru de rezervă: Ciprian Aelenei (Iaşi). Observator arbitri: Adrian Voica (Bistriţa). Delegat joc: Andrici Ilie (Cerviceşti – Botoşani).

Foto: ArTIStul și Denis Grosu (Sport Pictures)

articolul original.

Play-off Cupa României | Rapid a avut nevoie de câteva minute să decisă jocul cu Afumați, Petrolul a executat Șelimbăr. SC Oțelul și Unirea Slobozia au tremurat pentru victorii. Cele 12 echipe calificate în faza grupelor

28 September 2022 at 20:20
image

A doua zi în care se joacă în Play-off-ul Cupei Românie, ediția 2022-2023, sunt programate șapte meciuri în patru intervale diferite de timp. Primele două jocuri au loc de la ora 16:00, la Suceava și Petroșani, de la ora 16:30 încep meciurile de la Reșița, Ocna Mureș și Bistrița, de la ora 18:45 se joacă la Mediaș, iar ziua se încheie cu partida stabilită să înceapă de la ora 21:30.

UTA Arad, CS Mioveni, CS Ocna Mureș, SC Oțelul Galați, Unirea Slobozia, Petrolul Ploiești și Rapid au obținut și ele calificarea în faza grupelor Cupei României, după ce au trecut de Foresta Suceava, CSM Reșița, CSM Slatina, Jiul Petroșani, Gloria Bistrița Năsăud, CS Comunal Șelimbăr și CS Afumați. Dintre acestea, SC Oțelul și Unirea Slobozia au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de adversari din Liga 3.

Ieri, marți, s-au disputat primele cinci jocuri, iar echipele calificate mai departe, în faza grupelor, sunt CSC Dumbrăvița (după lovituri de departajare), ”FC U” Craiova, Gloria Buzău (după prelungiri), Chindia Târgoviște și Minaur Baia Mare (după prelungiri). Au părăsit competiția Poli Iași, Ripensia, Șoimii Lipova, Steaua și Axiopolis Cernavodă.

 • În faza grupelor Cupei României vor intra și ultimele opt echipe din prima ligă: CFR Cluj, FCSB, U Craiova, FC Voluntari, Farul Constanța, Campionii FC Argeș, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Botoșani.

Ultimele meciuri din Play-off-ul Cupei României au loc joi

Ultimele patru jocuri din această fază a competiției care din această vară are un nou format se vor disputa joi, la Brașov, Alexandria, Chiajna și Târgu Jiu.

În Play-off-ul Cupei României participă un total de 32 de echipe, 24 calificate din Turul 3 și 8 din SuperLigă. Cele 8 sunt din prima ligă, 15 din Liga 2, 8 din Liga 3, iar una este din Liga 4. Aceasta din Liga 4, Axiopolis Cernavodă, este una dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale a Cupei României.

 • Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate sezonul trecut. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Meciurile programate miercuri în Play-off-ul Cupei României:

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 21:30

CS AFUMAȚI – RAPID 0-3

Stadion: Rapid Giuleşti (Bucureşti – Bucureşti).
Arbitru central: Claudiu Marcu (Constanţa). Arbitri asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Marian Carson (Constanţa). Arbitru de rezervă: Iurgen Ciprian Lică (Constanţa). Observator arbitri: Liviu Ciubotariu (Galaţi). Delegat joc: Daniel Scânteie (Bacău).

CS Afumați: Obretin – Ciucur, Robicek, M. Leca, A. Oprea – Zaina (cpt.), Șt. Stîngă (Buliga 63′) – Beșleagă (S. Alexe 80′), Băciuț (Vl. Tudorache 80′), Iamandache – Cocoș (Rz. Avram 63′)
Rezerve neutilizate: Chioveanu – Bg. Matei, Ad. Neacșu, T. Nicolae, I. Ionică
Antrenor: Vasile Neagu

Rapid: Drăghia – Belu-Iordache (Dussaut 46′), Dr. Grigore, P. Iacob, Fl. Ștefan – Emmers (Val. Costache 46′), Al. Albu (Crepulja 46′), Andr. Ciobanu – Pănoiu (Despa 65′), Luckassen (Dugandzic 71′), Papeau
Rezerve neutilizate: C. Sandu – Junior Morais, Onea, Cr. Ignat
Antrenor: Adrian Mutu

Rapid n-a mai înscris în repriza secundă, astfel că se impune doar cu 3-0 în meciul de pe teren propriu, în care a fost oaspete, în fața trupei din Liga 3 CS Afumați
Min 58 Costache, fost jucător la Afumați, șutează bine din afara careului, mingea lovește bara și revine în joc
Min 49 Zaina pasează pentru Stîngă, care trage frumos din 19 metri ușor lateral stânga, spre vinclul colțului scurt, însă Drăghia deviază cu palmă și respinge peste poartă
Min 38 0-3 Pănoiu trimite în stânga pentru Papeau, acesta pasează din prima înspre dreapta, pentru Luckassen, care lasă mingea să treacă. Xian Emmers urmărește și trage din 14 metri ușor lateral dreapta la colțul lung, lângă bara din stânga. Obretin a plonjat, însă nu a ajuns mingea să o respingă
Min 19 Ciobanu șutează pe jos din marginea careului, Obretin reține aproape de bara din dreapta sa
Min 17 Beșleagă șutează bine din fața careului, mingea trece de puțin pe lângă bara din dreapta. Se joacă pe contre, în încurajările obișnuite ale galeriei Rapidului, care aproape a umplut peluza rezervată ei
Min 14 0-2 Luckassen deviază în fața careului pentru Ciobanu, acesta trimite scurt pentru Jayson Papeau, care preia, se întoarce, pătrunde și finalizează cu șpițul pe lângă Obretin
Min 8 0-1 Pănoiu avansează în dreapta careului, întoarce înapoi pentru șutul lui Albu, acesta trage la poartă din 18 metri, Alexandru Ciucur deviază și schimbă direcția, Kevin Luckassen șterge și el fin balonul și acesta se duce în plasă pe lângă bara din dreapta. Opretin, prins pe picior greșit, rămâne nemișcat pe linia porții
Min 5 Ocazie bună pentru Afumați. Stîngă interceptează la 20 de metri ușor lateral stânga și trage frumos la colțul lung, Drăghia se întinde și scoate greu în lateral

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 18:45

CS COMUNAL ȘELIMBĂR – PETROLUL PLOIEȘTI 0-4

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu).
Arbitru central: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Arbitri asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Mihaela Țepușă (Buzău). Arbitru de rezervă: Octavian Ciucanu (Braşov). Observator arbitri: Aron Huzu (Sibiu). Delegat joc: Felix Grigore (Bucureşti).

CS Comunal Șelimbăr: Silveanu – Monea, Natea (Vișa 76′), Dandea (cpt.), D. Tătar – Cărăruș (Tud. Man 80′), Curtean, Buzan (Oct. Ursu 59′), Mir. Manole – Ciocâlteu (Raicea 59′), Gele (Cârstean 80′)
Rezerve neutilizate: Bumbar – Al. Luca, D. Ursu, Riza
Antrenor: Eugen Beza

Petrolul: Leitner – Mathaus (Meijers 63′), Gab. Tamaș, Huja – Pashov, Cebotaru (cpt.)(Seto 80′), Tucaliuc, Velisar – Manzala (Cioiu 27′), Ivanovscki (Măzărache 80′), Grozav (M. Bratu 80′)
Rezerve neutilizate: Moroz – Alb. Olaru, L. Dumitriu, Borța, Cioiu
Antrenor: Nicolae Constantin

CS Comunal Șelimbăr a primit patru goluri într-o repriză de la Petrolul și părăsește și ea Cupa României. Echipa ploieșteană se califică în faza grupelor
Min 90+3 0-4 O nouă fază de contraatac a Petrolului, Măzărache primește și avansează spre poartă, vrea să-i ofere golul lui Cioiu și pasează în stânga pentru cursa sa, însă o face prea tare. Cioiu ajunge la minge, însă nu trage la poartă din unghiul în care se afla, ci întoarce înapoi pentru Simon Măzărache, care șutează puternic din 6 metri și înscrie fără speranțe pentru Silveanu, sub transversală
Min 89 0-3 Fază de contraatac, Tucaliuc pasează din propria jumătate în stânga, Cioiu are o cursă în viteză, pătrunde în careu și centrează în fața porții, la bara a doua, unde Simon Măzărache e singur după ce Vișa a strâns la colțul scurt și pune latul din 3 metri și înscrie și el
Min 79 0-2 Mihai Velisar prinde un șut puternic, în diagonală, de la circa 23 de metri ușor lateral stânga și îl învinge la colțul lung pe Silveanu. Velisar înscrie primul gol de la revenirea la Petrolul și marchează din nou după ce ultima dată a făcut-o în august 2019, tot pe același stadion, la Mediaș, pe când evolua la Gaz Metan și echipa sa câștiga cu 4-0 cu FCSB
Min 69 Manole rămâne singur cu portarul după ce primește o pasă bună din dreapta de la Monea, trage din 6 metri lateral dreapta pe lângă Leitner, la colțul lung, însă mingea trece razant pe lângă bară
Min 62 Pasă bună printre, cu exteriorul, a lui Curtean, Gele pătrunde în careu și trage puternic, însă Leitner respinge în față și apoi mingea este degajată
Min 55 0-1 Centrare dintr-un corner din dreapta, din duelul aerian dintre Tamaș și Dandea mingea sare din spatele fundașului petrolist pe bara a doua, acolo unde apare nemarcat Marian Huja și care înscrie cu capul dintr-un metru
Min 48 Cioiu întoarce pentru șutul lui Cebotaru, acesta trage din 16 metri, Silveanu parează în dreapta, de unde Grozav reia din 8 metri lateral pe lângă bara a doua
Min 42 Portarul Alexandru Silveanu iese mult în față, la 20 de metri, mingea sare prea sus și nu ajunge să degajeze, însă îl lovește cu piciorul pe Grozav, care urmărea balonul și putea scăpa spre poartă. Arbitrul acordă doar cartonaș galben pentru goalkeeper, nu roșu, fiindcă înspre poartă se retrăsese Tătar. Lovitura liberă e executată de Grozav, mingea e deviată de zid și apoi degajată
Min 38 Minge centrată dintr-un corner din dreapta, Tamaș reia cu capul din 6 metri, la colțul scurt, de puțin pe lângă bară
Felix Mathaus și Andreas Leitner au fost legitimați în această săptămână de Petrolul și debutează în acest meci de la Mediaș
Min 4 Minge respinsă în fața careului, Gele preia la 17 metri și trage cu stângul în plasa laterală, în exterior, gol turcesc care face spectatorii de la tribuna opusă să creadă că a fost gol

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:00

JIUL PETROȘANI – SC OȚELUL GALAȚI 1-1, 2-2, 0-3 după lovituri de departajare

Stadion: ”Petre Libardi” (Petroșani – Hunedoara).
Arbitru central: Marius Naidin (Piteşti). Arbitri asistenți: Mihăiță Necula (Bucureşti) și Gheorghiță Bălan (Piteşti). Arbitru de rezervă: Claudiu Andrei Filip (Craiova). Observator arbitri: Iulian Spătaru (Timişoara). Delegat joc: Ovidiu Iosif Tâlvan (Sibiu).

Jiul: Leo. Mureșan – Kis, M. Matei, Torkos (Aerts 81′) – Jurcuț (Istratie 90′), R. Sandu (cpt.)(Caralicea 114′), L. Pop, Keszeg – Ferhaoui – G. Dănăilă (Bădărău 90′), Cocină (Batchabi 71′)
Rezerve:
Antrenor: George Zima

SC Oțelul: R. Pop – Ilieș (Andr. Rus 58′), Mih. Adăscăliței, Sîrghi (cpt.)(Azinovic 105′), D. Panait (A. Nica 58′) – Gorovei (Berisha 66′), Markovic, D. Cireș (Kip 78′) – Mitoi (Laur. Maxim 58′), Bokhashvili, Farcaș
Rezerve neutilizate: Paharnicu – Bordun, Rîpan
Antrenor: Dorinel Munteanu

Au marcat de la loviturile de departajare: … / Vanja Markovic, Mihai Adăscăliței, Valmir Berisha
Au ratat de la loviturile de departajare: Sean Aerts, Bogdan Keszeg, Stephane Ferhaoui / …

SC Oțelul se impune la lovituri de departajare în fața echipei din Liga 3 Jiul Petroșani, cu 3-0, după ce a fost 1-1 după 90 de minute și 2-2 după 120 de minute. Jucătorii echipei din Petroșani au ratat toate cele trei execuții de la punctul cu var, în timp ce cei ai trupei gălățene le-au transformat pe toate trei avute la dispoziție
Min 116 Kip prinde un șut bun, din vole, de la 25 de metri ușor lateral dreapta, Mureșan e spectator, însă balonul lovește bara din stânga și se duce în lateral
Min 100 2-2 Minge trimisă în față, la bătaie, Mihai Istratie e mai rapid decât Adăscăliței, pătrunde în careu și din 7 metri ușor lateral dreapta ciupește balonul din fața lui Pop și îl trimite în poartă, la colțul lung
Min 92 1-2 Nica avansează în stânga, șutează din marginea careului la poartă, Mureșan intervine prost și scapă mingea în față, iar Yevhen Bokhashvili e atent și pune latul din 7 metri central și trimite în poarta goală
Meciul de la Petroșani intră în reprizele de prelungiri după ce SC Oțelul a egalat în minutele de prelungiri. Jiul trebuia să primească penalty la ultima fază
Min 90+5 Adăscăliței îi dă peste picior lui Istratie, care urmărea mingea în careul Oțelului, iar arbitrul lasă jocul să continue în loc să dicteze penalty
♦Min 90+1 1-1 Minge aruncată lung, în față, în careul Jiului, balonul e respinsă din 6 metri direct la Yevhen Bokhashvili, care e nemarcat, preia și trage fără speranță din 7 metri central, sus, sub transversală
Min 75 1-0 Jurcuț centrează cu stângul din marginea stângă a careului, Gabby Batchabi, abia intrat pe teren, câștigă duelul aerian cu Sîrghi și înscrie cu capul din 5 metri, pe lângă Pop
Min 55 Ocazie colosală pentru Jiul. Dănăilă centrează din dreapta careului, Cocină e singur singurel cu Pop, trimite din 7 metri central pe lângă portar, însă ratează incredibil. Mingea șterge bara din stânga și se duce în aut de poartă
Fără gol în prima repriză, iar actualul lider al Ligii 2, SC Oțelul, nu a jucat mai nimic în fața adversarului din Liga 3, neavând nici măcar o ocazie la poarta lui Mureșan
Min 7 Centrare frumoasă a lui Dănăilă, din stânga, cu exteriorul, spre înapoi, Ferhaoui reia pe poartă din voleu, din 10 metri, Pop salvează din nou și respinge în față. Început mai bun de meci pentru echipa din Liga 3
♦Min 4 Prima ocazie a meciului aparține gazdelor. Centrare dintr-o lovitură liberă din dreapta, Keszeg se demarcă excelent pe centru și deviază cu exteriorul piciorului stâng, însă trimite pe centrul porții, iar Pop respinge în lateral

FORESTA SUCEAVA – UTA ARAD 0-1

Stadion: Areni (Suceava – Suceava).
Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Andrei Diaconu (Iaşi). Arbitru de rezervă: Ciprian Aelenei (Iaşi). Observator arbitri: Adrian Voica (Bistriţa). Delegat joc: Andrici Ilie (Cerviceşti – Botoşani).

Foresta: Niga (cpt.) – Grosu, Cimbru, Botezatu, M. Filip (M. Ilie 85′) – Makongo, Samson – Netbai (Ș. Nițu 61′), Căinari, Mirică (Mihalciuc 85′) – Chika (D. Muntean 78′)
Rezerve neutilizate: Cuciureanu – Al. Ionescu, Cucoș, Andr. Tănasă, Rob. David
Antrenor: Dorin Goian

UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Al. Benga, Hoxhallari – Cascini, P. Anton (Batha 61′) – Șteau (Negoescu 46′), Ubbink (cpt.)(Postolachi 74′), Otele (Stahl 61′) – Ademi (Keșeru 61′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Cr. Maxim, Andr. Chindriș, Jobello
Antrenor principal: Marian Dună / Antrenor secund: Ilie Poenaru

UTA se impune la limită, doar cu 1-0, în meciul de la Suceava cu echipa din Liga 3 Foresta
Min 87 Căinari cade în careu în duel cu Cascini, dar e avertizat pentru simulare în loc de penalty
Min 86 Stahl trage puternic de la marginea careului, mingea e ușor deviată și e corner, corner ce rămâne fără rezultat
Min 71 Samson bate o lovitură liberă de la 22 de metri, ușor lateral dreapta, bara de la colțul lung îl salvează pe Balauru
Min 51 Anton centrează din dreapta, Otele reia cu capul peste poartă din numai 8 metri
Min 37 Ocazie imensă pentru Foresta. Nebai centrează din dreapta, mingea ajunge în 5 metri la Chika, care reia cu capul spre poartă, Balauru prinde balonul chiar pe linie
Min 34 După un corner, Botezatu reia spre poartă, dar mingea e atenuată de blocajul arădenilor și e prinsă de Balauru
Min 28 Chika reia cu capul mult pe lângă poartă un aut de margine executat în 7 metri
Min 21 Căinari execută de puțin peste poartă o lovitură liberă de la 21 de metri, ușor lateral stânga
Min 17 Otele trimite un șut-centrare din stânga careului, Niga respinge mingea de la colțul scurt
♦Min 10 0-1 Ubbink primește în adâncime de la Erico, pasează în 12 metri, unde Raul Șteau câștigă duelul fizic cu Samson și trimite un șut cu stângul cu efect, în dreapta lui Niga

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:30

CSM REȘIȚA – CS MIOVENI 0-4

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reșița – Caraș-Severin).
Arbitru central: Mircea Ardelean (Arad). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad). Observator arbitri: Ioan Mureșan (Timişoara). Delegat joc: Dorin Micșa (Timişoara).

CSM Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Ardei, Rimovecz, Fota, I. Popescu (Curescu 46′), Breșneni (cpt.), Rob. Petre (Velcotă 46′, Erhard 78′), Drăghiceanu, Al. Negru (Chera 46′), Gakou (Avramovici 60′)
Rezerve: Ct. Căpățână – Veca, Domil, Szijj
Antrenor: Călin Cheregi

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Oancea (Rădescu 66′), Scarlatache (cpt.)(Al. Iacob 60′), C. Ene, D. Șerbănică – Blănaru (Andr. Burlacu 60′), Andr. Panait, D. Toma, Coșereanu (Cârnaț 60′) – Buziuc, Krasniqi (Kabananga 83′)
Rezerve: Ius. Popescu – Burnea, Mih. Lixandru, Cr. Dumitru
Antrenor: Flavius Stoican

CS Mioveni și-a arătat superioritatea și s-a impus lejer în fața echipei din Liga 3 CSM Reșița, cu scorul de 4-0
Min 75 0-4 Andrei Burlacu scapă singur și îl execută pe Zimmermann cu un șut din careu
Min 64 Lovitură liberă din fața careului mare lateral stânga. Bărboianu bate bine, dar portarul respinge în față, iar Rimovecz nu reușește să reia periculos
Min 52 0-3 Blănaru oprește mingea la 16 metri, pasează pentru Blerim Krasniqi, care înscrie. Reșița nu mai are la ce să spere
Min 44 0-2 Cornel Ene marchează din penalty, acordat după un fault în careu. Cornel Ardei l-a faultat pe Buziuc și a primit și cartonașul galben
Min 40 Drăghiceanu bate razant pe lângă bara din stânga o lovitură liberă aproape de pe linia de 16 metri, ușor lateral dreapta
Min 37 Buziuc prinde un șut foarte bun din 12 metri, deviat peste transversală într-un corner ulterior neconcretizat
Min 34 Krasniqi trage în forță de la marginea careului, portarul respinge în corner de sub transversală
Min 23 0-1 Valentin Coșereanu deschise scorul cu capul, din 6 metri, în urma unei centrări din flancul drept de atac

CS OCNA MUREȘ – CSM SLATINA 3-0

Stadion: Soda (Ocna Mureș – Alba).
Arbitru central: Marius Daniel Bădoiu (Craiova). Arbitri asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Liviu Rasteanu (Craiova). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Teodor Biriş (Hunedoara).

CS Ocna Mureș: R. Stângă – Gorba (Bucșă 72′), Cimpoeșu, Paleoca (Al. Țăranu 72′), Mic – Al. Giurgiu (cpt.), Socaci (Cioargă 67′) – Ad. Coman, Guț (D. Ghiță 67′), Creț – Ceaca (Oprinca 86′)
Rezerve neutilizate: Cadar – D. Roman, Coltor
Antrenor: Valentin Șandru

CSM Slatina: Velcu – Șubașu (Apipie 88′), A. Stan, Hagiu, Al. Dinu – I. Iancu (Boicea 71′), Al. Neagu (Gab. Grădinaru 77′), Necșulescu (cpt.), Dav. Ciobanu (Biră 74′) – Neicu, Palade
Rezerve neutilizate: Andr. Șerban – Tîrîș, Tecucianu, Negurescu, Andr. Dumitrașcu
Antrenor: Constantin Grădinaru

CS Ocna Mureș a profitat că CSM Slatina s-a prezentat în mare parte cu o echipă de juniori, inclusiv cu antrenor de la juniorii clubului, și s-a impus cu 3-0, fiind singura echipă din Liga 3 calificată până acum în faza grupelor
♦Min 62 3-0 Andrei Ceaca reușește să mai înscrie o dată, acum cu un șut plasat din 10 metri, pe lângă portar, la colțul lung, în dreapta. A fost o fază de contraatac purtată pe dreapta, o minge ridicată în centru și o pasă decisivă a lui Coman
♦Min 31 2-0 Centrare înaltă și lungă din flancul stâng, a lui Giurgiu, Andrei Ceaca se demarcă bine între cei doi fundași centrali și reia din prima cu piciorul drept, din 10 metri central, lângă bara din stânga. După gol, masivul atacant a mers la gard și a celebrat golul alături de soție și copil
♦Min 16 1-0 Creț trece lejer în flancul drept de Hagiu, pasează în centru, ușor înapoi, Andrei Coman avansează fără marcaj până la 16 metri, de unde reia modest, pe jos, mingea se scurge spre poartă și îl surprinde pe Velcu, întrând în gol pe lângă bara din stânga
♦FRF ar trebui să se sesizeze în cazul CSM Slatina și să penalizeze clubul pentru această batjocură aducă competiției pe care o organizează. Se cunosc însă prea bine legăturile existente și faptul că această penalizare nu se va întâmpla niciodată.
Nu numai Poli Iași și-a desconsiderat adversarul și competiția, ci și CSM Slatina, oltenii chiar într-un mod și mai urât. Slatina are o mulțime de jucători în lotul pentru acest meci care nici măcar nu au prins lotul primei echipe până acum. În plus, antrenorul Daniel Oprescu nu a făcut deplasarea, locul său fiind luat de Constantin Grădinaru, un antrenor din cadrul clubului, nici măcar secund al ”principalului” primei echipe. Din primul ”11”, în acest sezon de Liga 2 au evoluat doar Necșulescu, Neicu și Al. Dinu.

GLORIA BISTRIȚA NĂSĂUD – UNIREA SLOBOZIA 0-0, 0-0, 2-3 după lovituri de departajare

Stadion: ”Jean Pădureanu” (Bistrița – Bistrița Năsăud).
Arbitru central: Răzvan Negară (Vaslui). Arbitri asistenți: Cosmin Cercel (Piatra Neamţ) și Cosmin Vițelaru (Vaslui). Arbitru de rezervă: Bogdan Florea (Piatra Neamţ). Observator arbitri: Ionel Popa (Paşcani). Delegat joc: Cristian China (Baia Mare).

Gloria: Fl. Bodea – Bactăr, Copaci, Ant. Manolache, Trifan, Runcan, Covaciu, Bg. Vasile, Buia, Stoianof (cpt.), N. Popescu
Rezerve: Bănuță – Curtuiuș, Adbul Wahab, Hașnăș, Rz. Tănasă, Davordzie, Al. Iul. Stoica, Sulici, Al. Georgescu
Antrenor: Adrian Falub

Unirea Slobozia: Păduraru – Dorobanțu, Perju, Gab. Lazăr (cpt.), M. Ciobanu, Coadă, Afalna, Cruceru, Ben Levy, Bolohan, Golda
Rezerve: Ciupercă – I. Dinu, Mih. Lemnaru, D. Radu, Ibrian, Ekollo, Rob. Silaghi
Antrenor: Constantin Enache

Au marcat de la loviturile de departajare: Antoniu Manolache, Paul Copaci / Ionuț Dinu, Florinel Ibrian, Serges Ekollo
Au ratat de la loviturile de departajare: Carl Davordzie, Ovidiu Covaciu, Adam Adbul Wahab / Robert Silaghi

Unirea Slobozia se impune cu 3-2 la lovituri de departajare în fața echipei din Liga 3 Gloria Bistrița Năsăud. Jucătorii lui Falub au fostmai emotivi la execuțiile de la punctul cu var, ratând de trei ori, în timp ce ialomițenii au ratat doar o dată
0-0 și după cele două reprize de prelungiri, astfel că meciul de la Bistrița se va decide la loviturile de departajare
Min 120+2 Covaciu bate o lovitură liberă din fața careului, poziție centrală, cu piciorul stâng, mingea șterge transversala și se duce peste, iar arbitrul fluieră finalul prelungirilor
Min 80 Acțiune periculoasă în careul Sloboziei, mingea e respinsă în față, Adbul Wahab avansează și șutează puternic din 12 metri, Lazăr deviază și mingea se duce razant pe lângă bara din dreapta, în corner. Păduraru era bătut. A fost cea mai mare ocazie a meciului


Meciurile programate joi în Play-off-ul Cupei României:

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:00
FC Brașov – FC Hermannstadt
Stadion: Tineretului (Brașov – Brașov)

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Alexandria – FK Miercurea Ciuc
Stadion: CSS Peco (Alexandria – Teleorman)

joi, 29 septembrie 2022, ora 18:45
Concordia Chiajna – Universitatea Cluj
Stadion: Concordia 2 (Chiajna – Ilfov)

joi, 29 septembrie 2022, ora 21:30
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dinamo
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj) 

Meciurile disputate marți în Play-off-ul Cupei României: 

marți, 27 septembrie 2022, ora 14:30
CSC Dumbrăvița – Politehnica Iași 0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare
Au marcat de la loviturile de departajare: Răzvan Ghinescu, Cristian Grancea, Toma Bodri, Petre Simon, Ionuț Tănase, Sebastian Bura-Koț, Alexandru Martinov / Alex Hrib, Paul Fosu-Mensah, Ștefan Ștefanovici, Anton Karachanakov, Pawel Tomczyk, Tudor Telcean
Au ratat de la loviturile de departajare: Andrei Olaru / Francisc Cristea, Christ Kouadio

Cosmin Stan / Mugurel Cornățeanu / Opinie despre Poli Iași

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:00
Ripensia Timișoara – ”FC U” Craiova  0-4
Marcatori: Vlad Achim 9′, Sekou Sidibe 73′, Ionuț Zanfir 76′, Radu Negru 89′

Iulian Muntean / Lorenzo Paramatti

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:30
Șoimii Lipova – Gloria Buzău 2-2, 2-4 după prelungiri
Marcatori: Ovidiu Bulza 40′, Sebastian Susan 72′ / Alexandru Boiciuc 15′, Mihai Neicuțescu 76′, Ariel Lopez 104′, Rareș Uțiu 119′

Cronica / Adrian Abrudean și Cristian Pustai

marți, 27 septembrie 2022, ora 18:45
Steaua – Chindia Târgoviște 1-2
Marcatori: Adrian Popa 5′ / Daniel Popa 49′, Cristian Cherchez 84′

Daniel Oprița / Adrian Popa și Valentin Bărbulescu / Anton Petrea

marți, 27 septembrie 2022, ora 19:00
Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare 4-4, 4-5 după prelungiri
Marcatori: Alexandru Grigoraș 9′, Iulian Carabela 52′, Iulian Carabela 90+2′ – penalty, Cosmin Dane 90+3′ / Vasile Chitaș 32′, Mircea Donca 34′, John Mondragon 39′, George Rusu 76′ – autogol, Sergiu Ciocan 96′

articolul original.

Poli Iași, eliminată de CSC Dumbrăvița din Cupa României după ce a mers fără antrenor și mai mulți titulari în Banat. ”Secundul” Cornățeanu, explicații hilare

27 September 2022 at 21:19

Politehnica Iași a spus ”adio” Cupei României în acest sezon, după ce a fost eliminată de CSC Dumbrăvița, în urma unui meci terminat cu scorul de 0-0 în timpul regulamentar și reprizele de prelungiri, apoi adjudecat de timișeni cu 7-6 la loviturile de departajare.

Echipa din Iași a mers ca într-o excursie mai lungă la Timișoara, fără antrenorul principal și fără mai mulți titulari, dar declarativ a spus că a interesat-o competiția.

Mugurel Cornățeanu a condus-o pe Poli Iași la Dumbrăvița și vede loviturile de la 11 metri ca o loterie

Poli Iași ar fi putut fi favorită la acest meci, având în vederea condițiile și lotul net superioare Dumbrăviței. De altfel, după finalul jocului, nici nu era așa multă suferință în tabără moldovenilor în urma eșecului, iar ”secundul” constata că e bine că nu s-a ales cu jucători accidentați pe terenul foarte prost de la Dumbrăvița în urma ploilor căzute în ultimele două zile.

Mugurel Cornățeanu a apreciat că loviturile de departajare, care necesită mult antrenament și concentrare, sunt o loterie, minimalizând factori importanți din jocul de fotbal.

”Important este că am ieșit sănătoși cu toți jucătorii de pe teren. Într-adevăr, nu ne doream 120 de minute. Felicităm echipa gazdă, merge mai departe. La loterie se poate întâmpla orice. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, după o deplasare lungă pentru noi. A fost destul de greu. Un joc de bătaie, de luptă. Se putea încerca în anumite momente când mai puteam să și pasăm când ne-a permis suprafața de joc. Suntem mulțumiți ca atitudine. Am debutat și un copil de 16 ani, Niamțu. Suntem mulțumiți de felul în care am arătat”, a declarat ”secundul” lui Claudiu Niculescu.

”Secundul” Politehnicii Iași tot dorea să vorbească despre meciul cu Baia Mare

Întrebat de situația lotului deplasat în raport cu respectul pentru competiție, ”secundul” Politehnicii Iași a încercat să o dreagă. Desconsiderare competiției e însă clară pentru orice cunoscutor al fenomenului, mai ales că Mugurel Cornățeanu tot dorea să schimbe subiectul prin deschiderea subiectul meciului de campionat cu Baia Mare, până i s-a atras atenția că sunt întrebări ale presei despre meciul tocmai terminat. Despre cei absenți, antrenorul a spus că sunt accidentați!?

”A trebuit să împărțim, pentru că avem și noi problemele noastre medicale, avem jucătorii accidentați. Acasă au rămas doar opt jucători (n.r. – titulari în meciurile din campionat). Nu puteam să deplasăm toată echipa, în care unii să se antreneze pe unde puteam să ne antrenăm. Am preferat să împărțim în două, am luat și de la juniori. Asta e. Sperăm să luăm sâmbătă cele 3 puncte”, a spus Cornățeanu.

Claudiu Niculescu, rămas să oblojească ”accidentații”!

Cum a punctat despre probleme medicale din lot, Cornățeanu a fost întrebat ce l-a reținut pe Claudiu Niculescu să vină la meci, și ce anume a rămas să facă la Iași antrenorul principal.

Explicația a fost una hilară, cum că ”principalul” se ocupă de accidentați, de parcă ar fi kinetoterapeut. ”A rămas acasă cu jucătorii. Trebuia să rămână și cineva acasă să se antreneze. Aceasta a fost decizia clubului. Respectăm decizia clubului. Nu am eu ce să vă spun mai departe”, a mai spus Cornățeanu, încercând să dreagă situația.

Poli Iași în meciul cu Dumbrăvița: Jankov – Kouadio, V. Lică (cpt.)(Niamțu 109′), Fosu-Mensah, Finica – Fr. Cristea, Telcean, Cracea (Karachanakov 69′), Ștefanovici – Ant. Dumitru (Hrib 69′), Plokhotnyuk (Tomczyk 73′). Rezerve neutilizate: Brînză – Condurachi, D. Ureche.

Eliminată din Cupa României după al doilea meci disputat în această ediție, după ce în primul a trecut cu 3-1 de echipa din Liga 3 Știința Miroslava, Poli Iași se va concentra în restul sezonului pe promovarea în prima ligă. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare ()locul 13, 8 puncte, în etapa a 8-a. Trupa moldoveană se află pe locul 4, cu 14 puncte acumulate în șapte meciuri.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.

Lipova a ieșit cu fruntea sus din Cupa României, în compania Buzăului! Abrudean: ”Ne-am ridicat la nivelul lor” / Pustai: ”Nici nu știu dacă să mă bucur”

27 September 2022 at 20:37

Șoimii Lipova a ”murit” frumos în fața Gloriei Buzău, în play-off-ul Cupei României.

Formația din Liga 2 a avut nevoie de 120 de minute pentru a trece de echipa din Liga 3 din județul Arad, cu scorul de 4-2, după reușitele semnate Alexandru Boiciuc (15), Mihai Neicuțescu (76), Ariel Lopez (104) și Rareș Uțiu (119), respectiv Ovidiu Bulza (40) și Sebastian Susan (72).

Raportat la numărul de ocazii clare de gol create, calificarea în grupe a trupei lui Cristian Pustai este meritată, cu toate că au existat momente ale jocului când ostilitățile puteau lua o altă turnură.

Adrian Abrudean: ”Au fost două situații foarte mari în momente importante”

Acest lucru a subliniat și Adrian Abrudean, antrenorul Lipovei, care a avut și încă are de gestionat trei partide oficiale în doar 6 zile. După 0-2 la Pecica, 2-4 după 120 de minute cu Gloria Buzău, urmează disputa cu Crișul Chișineu Criș, tot pe teren propriu.

”În primul  rând, vreau să-i felicit pe băieți, pentru că au luptat până la ultima picătură de energie. Au depus un efort considerabil, am marcat două goluri și am fost aproape să ajungem chiar la penalty-uri. Trebuie să recunoaștem că am întâlnit un adversar foarte bun, un adversar cu pretenții în acest an, ce ne-a întins la modul cel mai serios. Pe de altă parte, am avut – totuși – două situații foarte, foarte mari în momente importante. Filimon și Modan au fost doar cu portarul în față, dar, din păcate, nu am putut scoate maximum din aceste faze. Cred că dacă reușeam să marcăm acolo, puteam chiar să terminăm jocul, ca să zic așa. Asta este până la urmă, ei s-au calificat, noi rămânem cu un joc în care am pus probleme și ne-am ridicat la nivelul lor. Asta este cel mai important, cred că toți băieții au avut numai și numai de câștigat, iar publicul spectator a avut și el parte de un spectacol  frumos. Au văzut goluri multe și le mulțumim pentru modul în care ne-au aplaudat la final. Terenul a fost foarte greu astăzi, sperăm să-și revină până vineri, căci ar fi în avantajul nostru în meciul cu Crișul.  Dar, și mai important este să ne refacem noi și să ne pregătim cât mai bine pentru jocul de vineri. Normal că nu este un lucru bun că am ajuns în prelungiri, dar așa a decurs jocul de astăzi, așa că u avem decât să mergem înainte și să încercăm să ne pregătim foarte bine pentru jocul de vineri”, a spus ”principalul” lipovanilor după eliminarea din play-off-ul Cupei României.

 • În această ediție a Cupei României, Șoimii Lipova le-a învins în deplasare pe Gloria Lunca Teuz Cermei (2-1, în Turul 1), Crișul Chișineu Criș (6-1, în Turul 2) și acasă pe Lotus Băile Felix (3-1, în Turul 3).

Cristian Pustai: ”Nu ne așteptam să ajungem în prelungiri, ne-a dat peste cap…”

Până la urmă, lui Cristian Pustai i-a ieșit ”rețeta” prin care a odihnit câțiva dintre titularii Gloriei Buzău, precum Stoian, Trebotic, Pîrvulescu sau Blejdea, însă, pe de altă parte, nu ar fi dorit ca echipa sa să ajungă la prelungiri la Lipova.

”Eu am vizionat adversarul și le-am spus și jucătorilor că Lipova este o echipă bună. Îmi place tot ce am văzut azi aci, condițiile, stadionul, publicul, nu am decât să-i felicit pe oamenii de aici pentru ceea ce fac pentru fotbal. Noi, într-adevăr, puteam să rezolvăm meciul în prima repriză. Am avut la 1-0 trei-patru situații clare până a venit acea greșeală din minutul 38, am intrat cu 1-1 la pauză și au început să spere gazdele. Golul doi al lor a fost frumos, dar cred că era parabil. O să ne uităm și să vedem, pentru că distanță a fost destul de mare, trebuie să văd reluările. Nu ne așteptam să ajungem în prelungiri, ne-a dat peste cap, căci eram și așa obosiți. Am venit la cușetă, am sperat altceva, nu au fost chiar ceea ce trebuie, mergem repede înapoi, vom ajunge mâine dimineață, e oboseală. În plus, sunt 30 de minute în plus pe un teren ce arată bine de dinafară, dar pe dinăuntru e un pic cam greu, pentru că a plouat destul de mult. Până la urmă rămâne o calificare, nici nu știu dacă să mă bucur sau nu la ce sistem este. Încă nu m-am lămurit, încă nu mi-a zis nimeni cum se fac urnele. Știu doar că mai avem trei jocuri de jucat, când vor fi ele, intermediare și până în decembrie, când terenurile vor fi din ce în ce mai grele. Pe de o parte, mă bucur că pot juca și alți jucători care au minute mai puține, dar, pe de altă parte, nu înțeleg urnele”, a punctat Pustai, care se bucură pentru Boiciuc, Neicuțescu și Uțiu, care au punctat în premieră pentru Gloria Buzău.

 • Anterior, în Turul 3 al Cupei României, faza din care a intrat în competiție, Gloria Buzău a trecut cu 4-0, în deplasare, de o altă echipă din Liga 3, de CS Blejoi.

Dacă Șoimii Lipova joacă vineri, cu Crișul Chișineu Criș (ora 17:00), în etapa a 6-a a Ligii 3, Gloria Buzău va evolua pe puncte în Liga 2 abia luni (ora 16:00), la Clinceni, cu Unirea Constanța, în etapa a 8-a.

Foto: Sport Arad

articolul original.

Oltenii n-au avut chef de vorbă nici după succesul categoric cu Ripensia! Fostul jurnalist Eduard Zelgin, acum team-manager la ”FC U” Craiova, a vorbit urât presei

27 September 2022 at 20:12

”FC U” Craiova a trecut mai departe în Cupa României,, în faza grupelor, după succesul cu scorul de 4-0 obținut la Timișoara, cu Ripensia.

Deși a fost un rezultat fără emoții, antrenorul de facto, ”secundul” Marius Croitoru nu a dorit să dea declarații, iar team-managerul echipei lui Adrian Mititelu, fostul ziarist Eduard Zelgin, s-a adresat pe un ton de dispreț total față de presa timișorenă.

Victoria la scor cu Ripensia nu aduce destulă veselie pentru ”secundul” Croitoru&compania

Marius Croitoru, antrenorul fără licență de primă ligă al echipei lui Mititelu, nu a dorit să dea declarații celor doi ziariști prezenți la meciul din play-off-ul Cupei României disputat pe arena Electrica din Timișoara.

Probabil nesilit de regula obligativității de a vorbi cu deținătorii de drepturi tv, Croitoru nu a dorit să mai vorbească, mai ales că nu are licența PRO încă, el fiind cursant în Republica Moldova, unde nu se cere examenul de Bacalaureat, pe care antrenorul nu l-a promovat niciodată. Ori poate este supărat fiindcă va fi judecat din nou de Comisia de Disciplină și Etică a FRF după ce a fost pârât de Școala Federală de Antrenori, la fel ca alți antrenori fără licență din prima ligă, fiindcă dă indicații în timpul meciurilor fără să aibă acest drept.

Nu este, însă, prima dată când ”FC U” Craiova refuză să vorbească în fața presei, suporterilor. A făcut-o de mai multe ori în acest sezon chiar în prima ligă.

Eduard Zelgin s-a dat în stambă la Timișoara în fața reprezentanților presei

Altfel, team-managerul adus vara aceasta la U Craiova 1948 SA, Eduard Zelgin, a oferit o scenă de prost-gust total după meci.

Oficialii Ripensiei pregătiseră panoul de Cupa României pentru declarații, iar ofițerul de presă a vorbit cu omoloaga sa de la Craiova și cu Zelgin, pentru a aduce un reprezentant al clubului la declarații. Zelgin, până de curând reporter, a privit disprețuitor spre cei doi ziariști timișoreni care așteptau la panou și a întrebat, ironic, dacă sunt deținători de drepturi TV.

Corespodentul Liga2.ro i-a transmis că vede bine că nu sunt camere de filmat, moment la care Zelgin a început să se laude că are 20 de ani de presă și s-a adresat disprețuitor: ”Faci interviul cu telefonul?”, de parcă nu ar ști că telefoanele mobile sunt utilizate ca reportofoane. Ulterior, el a insistat: ”Puteți lua interviu oriunde, nu e nevoie de panou”.

Zelgin a fost ziarist până când Adrian Mititelu i-a făcut în vară o ofertă pe care nu a putut să o refuze, vorba unui film celebru.

Lorenzo Paramatti, idol al galeriei oltene

În ciuda atitudinii afișate de conducere, Lorenzo Paramatti, fost jucător pe arena Electrica la defuncta ACS Poli, a oferit declarații despre meci.

Italianul a avut cuvinte de laudă pentru adversar. ”A fost un meci greu, la fel ca toate. Am intrat cum trebuie pe teren, cu atitudine bună, cu agresivitate. Am făcut un meci, cred, foarte bun, cu agresivitate și atitudine bună. Cupa ne-a demonstrat că sunt multe posibilități și că nu e mereu sigur că echipa de eșalon superior va câștiga. Ripensia e o echipă bună. Normal că puțin s-a simțit diferența de categorie, dar băieții au avut atitudine bună, au avut și cocazii. Cred că au jucat bine. A fost un meci frumos pentru ambele echipe”, a punctat Paramatti.

Jucătorul italian a spus că echipa sa vrea să ajungă cât mai sus în orice competiții. ”Obiectivul nostru e să merge și în play-off și cât mai departe posibil. Cupa e o competiție aparte, în care nu contează numele, liga, doar atitudinea și cum te pregătiți pentru meci”, a mai adăugat Paramatti.

U Craiova 1948 SA a câștigat cu Ripensia prin golurile marcate de Vlad Achim (9′), Sekou Sidibe (73′), Ionuț Zanfir (76′) și Radu Negru (89′).

Dacă în Cupa României s-a calificat momentan în faza grupelor, în campionat, în SuperLigă, ”FC U” Craiova e în partea inferioară a clasamentului, pe locul 9, cu doar 14 puncte acumulate în 11 meciuri, iar în etapa a 12-a va evolua sâmbătă, de la ora 19:00, în deplasare la CS Mioveni (locul 15, 6 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

articolul original.

Ripensia, executată scurt de ”FC U” Craiova în play-off-ul Cupei României. Iulian Muntean: ”Atâta s-a putut!”

27 September 2022 at 19:31

Ripensia Timișoara a fost victimă sigură în Cupa României în fața prim-divizionarei ”FC U” Craiova. Trupa olteană s-a impus cu un 4-0 fără prea multe comentarii pe Electrica, în play-off, și a obținut calificarea în faza grupelor.

Stadionul unde s-a desfășurat jocul, unul de obicei cu o atmosferă anostă, s-a animat și aproape umplut de data aceasta, deoarece un număr mare de timișoreni a dorit să vadă trupa doljeană, venită și cu galerie la Timișoara.

Ripensia a avut ocazii mai notabile doar spre final

Craiova lui Mititelu a marcat încă din minutul 9, prin Vlad Achim, care a tras bine de la 17 metri, fără șanse pentru tânărul Toroc. Oltenii au controlat jocul în mare parte, iar Ripensia a avut ocazii doar în repriza a doua. În minutul 61, Zimța l-a pus pe Gurău la treabă, dar portarul oaspeților a scos de sub transversală. Din minutul 73, Sekou Sidibe a marcat din colțul careului mic pentru 0-2, iar peste trei minute Ionuț Zanfir a mărit diferența la 0-3 cu șut din 16 metri. Au urmat trei ocazii irosite de Gavra, două cu capul și una cu piciorul, pentru ca în minutul 89, Radu Negru să stabilească scorul final, 0-4.

Ripensia învață din astfel de experiențe

Ca de obicei după astfel de înfrângeri, Ripensia vorbește tot mai mult de componenta ”didactică”, una care are tot mai multă pregnanță în club, în dauna performanței.

”A fost un meci frumos. Întotdeauna când joci cu o echipă de Liga 1, e altă motivare. Din păcate, și diferența de valoare dintre ligi se vede. Totuși, poate scorul e un pic cam mare, 4-0. Am avut și noi ocaziile noastre. Măcar un gol, dacă nu două, meritam și noi astăzi. Din păcate, atâta s-a putut. E un contact cu Liga 1. Toți băieții au intrat pe teren motivați, dar cu un pic de frică, primele zece minute au fost foarte greu. După care și-au recăpătat curajul și au început să joace. Au văzut că pot să se lupte de la egal la egal cu ei. Pe final, când s-a deschis jocul, ei ne-au taxat. Dar important pentru că și-au văzut nivelul. Diferența dintre reprize a fost doar de curaj și atitudine. Paradoxal, a doua repriză, chiar dacă am jucat, am luat trei goluri. În prima repriză am luat un gol, am închis mult mai bine spațiile. Exact ce le-am cerut de la început. Încercam să speculăm pe contraatac, să dom gol. Poate că am fi avut o șansă”, a spus antrenorul de facto Iulian Muntean, în acte preparator sportiv.

Iulian Muntean s-a simțit antrenor când publicul s-a ridicat în picioare și a strigat numele Ripensiei

Dacă la meciurile de campionat, arena Electrica nu se umple niciodată, de data aceasta stadionul a fost aproape plin. Fanii Craiovei au făcut atmosferă, iar publicul timișorean a fost, de asemenea, implicat. Ripensiștii s-au simțit bine să joace cu arena plină.

”Cel mai frumos e fotbalul când sunt spectatori și când este atmosferă. Ne bucurăm în principal pentru că, la un moment dat, spectatorii s-au ridicat și au strigat pentru noi. Asta înseamnă că am arătat ceva pe teren. Asta e cea mai mare bucurie pe care poți să o ai ca jucător”, a mai spus Muntean.

Eliminată din Cupa României, Ripensia se va concentra de acum înainte în acest sezon pe evitarea retrogradării din Liga 2. Următorul meci îl are sâmbătă, de la ora 11:00, la Dumbrăvița, într-un derby local. Jocul contează pentru etapa a 8-a.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ”FC U” CRAIOVA 0-4

Vlad Achim 9′, Sekou Sidibe 73′, Ionuț Zanfir 76′, Radu Negru 89′

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Lalic (Țieranu 46′), Fridrich, Gladun (Andr. Macrițchii 73′) – Vidrăsan (Rz. Morariu 66′), Tud. Călin – Piftor (R. Ciurel 82′), Mih. Ene (Sofran 66′), Zimța – Gavra (cpt.)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Stoi, Mihart, Rob. Stoica
Antrenor principal: Roberto Ivan / Preparator sportiv: Iulian Muntean

”FC U” Craiova: Gurău – R. Negru, Paramatti, R. Grigore, Gab. Enache – Vl. Achim (Dav. Croitoru 81′), Dr. Albu (I. Zanfir 46′) – Baeten (Sidibe 62′), Bauza (cpt.)(Marquet 67′), Aur. Chițu (Bahassa 62′) – G. Ganea
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Andre Duarte, Ct. Albu, Blidar
Antrenor principal: Paul Răducan / Antrenor secund: Marius Croitoru

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș). Arbitru central: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş). Observator arbitri: Ioan Onicaș (Zalău). Delegat joc: Duras Mihai (Deva).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

articolul original.

Premiere pentru CS Comunal Șelimbăr la întâlnirea cu Petrolul: primul meci în nocturnă și primul duel cu o echipă din SuperLigă. Eugen Beza: ”Unul dintre cele mai importante meciuri pentru noi. Obiectivul este calificarea în grupele Cupei Rom

27 September 2022 at 15:51
image

Antrenorul echipei din Șelimbăr speră să treacă de Petrolul, miercuri seară, pentru a ajunge în faza grupelor Cupei României.

Eugen Beza își dorește ca suporterii să umple tribunele stadionului din Mediaș la meciul dintre CS Comunal Șelimbăr și Petrolul Ploiești, programat de la ora 18:45, în play-off-ul competiției KO.

Eugen Beza, înainte de jocul cu Petrolul: ”Obiectivul nostru este calificarea în grupele Cupei României”

Eugen Beza speră ca jucătorii săi să facă un meci bun cu Petrolul și să obțină calificarea în faza grupelor Cupei României, care este și obiectivul clubului. Acesta a adăugat că are la dispoziție un lot competitiv, astfel că îl sperie faptul că, la trei zile după duelul cu ploieștenii, va fi programat cel în campionat, cu Steaua, una dintre echipele valoroase ale eșalonului secund.

”Suntem fericiți că am ajuns în această fază (n.a. a Cupei României), să jucăm cu o echipă de Liga 1 (n.a. campionatul se numește acum Superligă). Ne-am dorit să jucăm cu o echipă din primul eșalon. Vom juca cu Petrolul, o echipă istorică. Este un meci important pentru clubul nostru, poate unul dintre cele mai importante meciuri pentru că este prima dată când întâlnim un adversar din Liga 1 și cred că va fi și interesant, ca duel. (…) Obiectivul nostru este calificarea în grupele Cupei României. Vom aborda meciul (n.a. cu gândul) să ne calificăm. Avem un lot competitiv. Vom trata meciurile cu Petrolul și cu Steaua cu întreg lotul. Sunt foarte mulțumit din punctul ăsta de vedere pentru că avem posibilitatea să jucăm cu două echipe diferite și să facem față”, a declarat Beza într-o conferință de presă.

Eugen Beza a mai spus că speră ca suporterii să vină în număr cât mai mare la Mediaș: ”Ne dorim să avem alături câți mai mulți suporteri pentru că – știți foarte bine – meciurile le jucăm în deplasare, la Rm. Vâlcea, aportul localnicilor nu este foarte ridicat și îi așteptăm cu drag pentru că vom da totul pentru acest joc.”

Noul format al Cupei României, unul interesant din punctul de vedere al lui Beza

Beza a vorbit și despre noul format al Cupei României, spunând că este unul ”interesant”.

”Este interesant, chiar acă e greu accesibil echipelor mai mici. Noi ne-am bucura (n.a. să ne calificăm) foarte mult, pentru că vom avea meciuri cu echipe de Liga 1 (n.a. Superligă). Cum vă spuneam, este unul intre obiectivele clubului. Dar, va fi foarte greu ca o echipă intr-un eșalon inferior să ajungă în fazele finale ale Cupei României prin acest format”, a mai spus Beza, care altfel, întrebat pe cine ar alege dacă s-ar afla în posibilitatea de a transfera doi jucători de la Petrolul, i-a numit pe Gabi Tamaș și pe Gicu Grozav.

Ciocâlteu și Raicea sunt încrezători

Pentru Alexandru Ciocâlteu, un fost jucător al Petrolului, acum la Șelimbăr, ”atmonsfera de vis ar fi să fie stadionul plin și meciul în nocturnă. Pentru asta ne-am apucat de fotbal, să jucăm meciurile în nocturnă și să avem stadionul plin”.

”Privesc cu încredere meciul de miercuri. Suntem o echipă cu un lot bun, cu jucători cu experiență și cred că îi vom face față cu brio. Chiar dacă (n.a. Petrolul) este o echipă de Liga 1 (n.a. Superligă), sunt pe locul 6, ultimul de play-off în prima ligă, dar ne vom bate cu ei e la egal la egal”, a mai declarat Ciocâlteu.

Autorul golului din victoria cu Concordia, de la Chiajna, în ultima etapă a Ligii 2, Alexandru Raicea, este și el încrezător că sibienii vor face un meci bun cu Petrolul. ”Avem un lot competitiv, un lot foarte bun, cu jucători care au trecut pe la Liga 1 (n.a. Superligă), știu să abordeze meciuri de genul ăsta. Sunt încrezător că putem face un meci bun și, e ce nu, să trecem mai departe”, a spus Raicea.

Jucătorul împrumutat de la prim-divizionara ”FC U” Craiova speră să aibă evoluții apreciate la CS Comunal și pe viitor: Îmi propun să joc tot așa, să o țin cât mai bine, însă nu este numai meritul meu, este meritul întregii echipe pentru că toți ne-antrenăm, săptămâna asta ne-am antrenat foarte bine și primim încrezători meciul”.

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

articolul original.

”Soda dragă”, cel mai important meci din ultimele trei decenii! Amintiri din anii ’90, partidele cu UTA Arad și Armătura Zalău ale echipei din Ocna Mureș

27 September 2022 at 13:26
image

Miercuri, 28 septembrie 2022, de la ora 16:30, pe stadionul ”Dragostei”, cum este supranumită arena din Ocna Mureș de către localnici, se dispută cel mai important meci din istoria ”Sodei dragă” din ultimele trei decenii. Echipa din Liga 3 CS Ocna Mureș o întâlnește în Play-off-ul Cupei României pe CSM Slatina, proaspăt promovată în eșalonul secund, într-o partidă pentru istorie.

”Alb-albaștrii” din urbea unde s-a aprins prima dată în România instalația de nocturnă (în 1936) visează să continue parcursul incredibil, scrie Ziarul Unirea.

Ocna Mureș a fost locul unde au fost formate adevărate legende ale fotbalului românesc. De aici au plecat Bazil Marian, Iosif Lengheriu și Ioachim Moldoveanu (participant la Mondialul din Franța din 1938), sau viitorii mari jucători ai CCA-ului Cornel Cacoveanu, născut la Ocna Mureș, dar și Ion Voinescu care, deși bucureștean de origine, a jucat la Solvay Ocna Mureș în sezonul 1946-1947, acela care l-a propulsat în strălucita carieră de la Steaua București. Tradiția de club formator istoric din fotbalul românesc al echipei din Ocna Mureș nu s-a pierdut nici după 1945. De la Soda au luat drumul gloriei Alexandru Moldovan (Dinamo București), Sorin Corpodean (”U” Cluj și CFR Cluj), Ovidiu Maier (Rapid), Mircea Stanciu (Steaua) sau Tiberiu Bălan (Rapid, Sportul Studențesc, Steaua).

Intrare liberă pe stadionul ”Dragostei” și recompense pentru jucători

Interesul în jurul confruntării este unul sporit, dar și așa organizatorii vor lăsa intrarea liberă, notează Ziarul Unirea.

În același timp, oficialii clubului din Ocna Mureș au anunțat că banii strânși până în prezent, după cele trei victorii din Cupa României, suma de 7000 de euro, din premierile făcute de FRF, vor reprezenta o primă pentru elevii lui Dan Roman, după ce se vor scădea cheltuielile cu organizarea jocurilor precedente.

În cazul pătrunderii în grupe, recompensa va fi de 8.000 de euro.

Amintiri din 1990 cu UTA și Armătura

În 1969, Soda Ocna Mureș a ajuns în premieră în ”16”-imile Cupei României, pierzând în luna martie, 0-2 (0-0), acasă cu UTA Arad, marea echipă ce câștiga atunci două titluri consecutive (1969 și 1970), cu Brosovszky în lot. Și a mai trecut multă apă pe Mureș până când localitatea salină să mai simtă fiorul unor asemenea meciuri.

Un alt eveniment de seamă s-a produs în toamna anului 1990. Era ediția în care Unirea Alba Iulia a realizat cea mai importantă performanță a fotbalului din Alba, calificându-se în semifinalele din mai 1991 cu Universitatea Craiova. ”Soda” promovase în 1989 în Divizia C, cu Miron Pop pe bancă, substituit ulterior de localnicul Florin Cristea. Atunci, ocnamureșenii au avut parte, în fazele incipiente ale cupei, înaintea “16″-imilor de finală, de doi adversari de marcă: UTA Arad (locul 5 în următoarea stagiune) și Armătura Zalău (poziția a 8-a), ambele din Divizia B. “Bătrâna Doamnă”, la care activau Ladislau Broșovszky sau Flavius Domide, a fost răpusă, victorie de senzație a gazdelor, scor 3-0. Însă următorul hop a fost ultimul, 0-1, după prelungiri cu Armătura Zalău, și suficient de multă tensiune.

”Cu cei din Sălaj am pierdut greu, în prelungiri, gol marcat de Pașca, unul dintre jucătorii exponențiali ai Armăturii. Îmi amintesc că a fost vânzoleală în oraș, cu tribuna înțesată de lume la ambele meciuri și mulți spectatori în picioare în jurul terenului. A fost amărăciune mare că nu ne-am calificat mai departe”, a spus, citat de Ziarul Unirea, Ioan Paul, actualul președinte al secției de fotbal a CS Ocna Mureș. În acele vremuri, acum mai bine de 32 de ani, acesta juca pentru “Soda”, mijlocaș lateral dreapta sau atacant, iar din câte își amintește a fost titular contra Aradului și nu a evoluat cu Armătura Zalău.

În prezent, CS Ocna Mureș ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 7 puncte acumulate în cinci meciuri, iar CSM Slatina se află pe poziția a 10-a din 20 în Liga 2, cu 11 puncte strânse după șapte jocuri.

articolul original.

Play-off Cupa României | Steaua – Chindia și Axiopolis – Minaur se joacă ACUM. În ambele jocuri s-a înscris. Primele trei echipe calificare în faza grupelor

27 September 2022 at 16:15
image

Prima ediție a Play-off-ului Cupei României debutează astăzi, 27 septembrie 2022, cu un meci programat în județul Timiș, la Dumbrăvița, între două echipe din Liga 2. Tot astăzi se vor mai disputa alte patru jocuri, programate în intervale de timp diferite, la Timișoara, Lipova, Mioveni și Cernavodă.

Celelalte 11 jocuri din această fază a competiției care din această vară are un nou format se vor disputa în următoarele două zile, șapte miercuri și patru joi.

În Play-off-ul Cupei României participă un total de 32 de echipe, 24 calificate din Turul 3 și 8 din SuperLigă. Cele 8 sunt din prima ligă, 15 din Liga 2, 8 din Liga 3, iar una este din Liga 4. Aceasta din Liga 4, Axiopolis Cernavodă, este una dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale a Cupei României.

 • Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate sezonul trecut. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Meciurile programate marți în Play-off-ul Cupei României: 

marți, 27 septembrie 2022, ora 18:45

STEAUA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE 1-0

Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş).
Arbitru central: Vlad Baban (Iaşi). Arbitri asistenți: Florian Alexandru Vişan (Galaţi) și Petruţa Iugulescu (Buftea). Arbitru de rezervă: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova). Observator arbitri: Gheorghe Moise (Bucureşti). Delegat joc: Mihai Andrieş (Bucureşti).

Steaua: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Balgiu, Val. bărbulescu – St. Drăghici, Șt. Pacionel, Ad. Popa – Chipirliu
Rezerve: Blaga – Gugu, Mihăescu, Al. Sima, Em. Pacionel, Enceanu, Dr. Gheorghe, Bodișteanu, Bustea
Antrenor: Daniel Oprița

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, D. Dumitrașcu – Andr. Șerban, Passaglia, Popadiuc, Akhmatov, Cr. Neguț (cpt.) – D. Popa
Rezerve: D. Moldovan – Ad. Ioniță, Jipa, C. Dinu, Atanase, Grubac, Cherchez, Mihaiu, C-tin. Dima
Antrenor: Andron Petrea


Galeria Stelei cântă neîncetat și crează o atmosferă superbă la Mioveni, acolo unde a umplut sectorul rezervat ei, de obicei sectorul galeriei oaspeților. Steaua e gazdă a acestui meci
Min 31 Popadiuc avansează pe centru și trage din alergare, din fața careului, Iancu deviază ușor cu vârfurile degetelor, suficient pentru ca mingea să șteargă transversala și să se ducă peste poartă
Min 27 Chindia are o prima replică prin Daniel Popa, care trage din stânga, din marginea careului, la prima bară. Iancu reține fără probleme
Min 25 1-0 Neguț e deposedat de Balgiu la mijlocul terenului, mingea sare la Adrian Popa, care avansează pe stânga, pătrunde în careu, îl fentează pe Celea și finalizează cu un șut cu șpițul din 8 metri lateral, la colțul lung
Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a delegat la acest meci al Chindiei Târgoviște un arbitru asistent originar chiar din Târgoviște! Petruţa Iugulescu este din municipiul reședință al județului Dâmbovița, iar de curând s-a mutat la Buftea, în Ilfov, motiv pentru care apare astfel trecută acum de către CCA.

marți, 27 septembrie 2022, ora 19:00

AXIOPOLIS CERNAVODĂ – MINAUR BAIA MARE 1-0

Stadion: Ideal (Cernavodă – Constanța).
Arbitru central: Ionuț Constantinescu (Galaţi). Arbitri asistenți: Daniel Vlase (Galaţi) și Cristi Daniel Ichim (Brăila). Arbitru de rezervă: Cosmin Fuior (Mircea-Vodă – Brăila). Observator arbitri: Ion Olteanu (Bucureşti). Delegat joc: Elvin Eiub (Măcin – Tulcea).

Axiopolis: S. Stănciulescu – Andrescu, Sabangean, Vl. Suciu, Carabela, Apostolache, G. Rusu, Moise (cpt.), Carabuz, Al. Grigoraș, Pîrîu
Rezerve: R. Mirică – Rd. Răducanu, M. Fotescu, Fl. Olah, Leo. Rotar, C. Dane, D. Petrescu, G. Dumitru, Agiveli
Antrenor: Petre Grigoraș

Minaur: Al. Costache – Potcoavă, Oiță, Mondragon, Al. Stoian, Gneba, Donca (cpt.), Bg. Rotar, Chinde, Cip. Stanciu, Chitaș
Rezerve: Băilă – Ius. Neacșu, Văsălie, Ciocan, Dav. Simion, Raph. Stănescu, Ct. Alexe, Bakare, Muacir
Antrenor: Ciprian Danciu


Min 16 Donca șutează din prima din 20 de metri central, înalt, Stănciulescu se întinde și reține aproape din vinclul din dreapta
Min 9 1-0 Suciu îl deposedează pe Danca la mijlocul terenului, Carabela interceptează și pasează pe culoar pentru Alexandru Grigoraș, care se demarcă pe centru, îi face față ușor presingului lui Mondragon, Oiță strânge târziu, iar fostul jucător din prima ligă, fiul antrenorului Axiopolisului, deschide scorul cu un șut din 16 metri, în dreapta, pe lângă portar
Trofeul Cupei României este expus la marginea terenului stadionului din Cernavodă. A fost adus de Miodrag Belodedici. 

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:30

ȘOIMII LIPOVA – GLORIA BUZĂU 2-2, 2-4 după prelungiri

Stadion: Comunal (Lipova – Arad).
Arbitru central: Norbert Kemenes (Baia Mare). Arbitri asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Ioan Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin). Arbitru de rezervă: Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu). Observator arbitri: Cornel Pantea (Oradea). Delegat joc: Raluca Elena Şerban (Bucureşti).

Șoimii Lipova: Buta – Criștiu, Dav. Pop, Abel Popa, Pamfile – Andr. Gavrilă (Clej 57′), Susan, Salhi (P. Sabău 101′), Bulza (Mare 87′) – Bădăuță (Modan 79′), Filimon (cpt.)(Românu 106′)
Rezerve neutilizate: Jianu – Nagy, Giosu, Hațegan
Antrenor: Adrian Abrudean

Gloria Buzău: Alb. Popa – Oteliță, Vîrtej, A. Lopez, Uțiu – Gaitan, Dr. Lazăr (Sălceanu 46′) – Neicuțescu (A. Manea 106′), Honciu (cpt.)(Cârstocea 111′), Al. Munteanu (Rz. Matiș 65′, Wiktorski 111′) – Boiciuc (Val. Alexandru 73′)
Rezerve neutilizate: R. Stoian – Cr. Ciobanu, Mih. Bucur
Antrenor: Cristian Pustai

Gloria Buzău își arată superioritatea în reprizele de prelungiri, în care a marcat de două ori, și se impune cu 4-2 în fața echipei din Liga 3 Șoimii Lipova
Min 119 2-4 Pe o contră, Rareș Uțiu înscrie cu un șut de la 23 de metri, ce s-a dus în dreapta lui Buta
Min 116 Abel Popa primește al doilea cartonaș galben în acest meci, evident îl vede și pe cel roșu și este eliminat
Min 114 Clej trage din careu, parează Popa
Min 104 2-3 Honciu centreaz[ din dreapta, iar Ariel Lopez înscrie cu o lovitură de cap puternică sub transversală
Min 100 Gaitan trage puternic de la 28 de metri, Buta respinge în corner
Min 93 Matiș centrează din stânga, Alexandru e singur în 5 metri, dar reia cu capul incredibil pe lângă poartă
Meciul dintre Șoimii Lipova și Gloria Buzău se întinde cel puțin cu două reprize de prelungiri de câte 15 minute
Min 90+4 Centrare Alexandru din dreapta, Matiș reia cu capul de la colțul lung, Buta respinge și trimite meciul în prelungiri
Min 88 Oteliță trage de la 25 de metri ușor lateral dreapta puțin pe lângă colțul lung
Min 78 Honciu șutează de la 30 de metri, Buta atinge cu vârful degetelor mingea și acordă corner
Min 76 2-2 Gaitan execută o lovitură liberă din dreapta, Mihai Neicuțescu reia cu capul lângă bara din dreapta lui Buta
♦Min 72 2-1 Reușită de genericele TV din partea lui Sebastian Susan. Mijlocașul gazdelor a executat magistral o lovitură liberă de la 35 de metri, poziție centrală, mingea merge la paianjen în stânga lui Albert Popa
♦Min 66 Bulza trage cu efect din careu, prinde Popa
Min 55 Gaitan trage de la marginea careului, Buta respinge de lângă bară
Min 42 Honciu centrează din corner, Boiciuc reia puternic cu capul respinge Buta
Min 40 1-1 Defensiva oaspeților se complică la 18 metri de poarta lui Albert Popa, Ovidiu Bulza e pe fază și trimite un șut pe jos, ce prinde pe picior greșit defensiva și portarul Buzăului
Min 37 Boiciuc îi fură mingea lui Popa, trage de la marginea careului, Buta respinge în corner
Min 36 Gavrilă pătrunde pe dreapta, trimite o centrare înaltă ce ocolește de puțin pe lângă vinclul de la colțul lung
Min 34 Lazăr scapă în stânga, trece și de Pop, dar finalizarea e slabă și Buta respinge și apoi reține
Min 24 Dublă ocazie pentru oaspeți. Neicuțescu pasează pe culoar, Boiciuc trage cu stângul din 10 metri, Buta respinge până la Neicuțescu, care șutează și el puternic în blocajul lui Pop
Min 15 0-1 Oteliță centrează din dreapta în 12 metri, Buta iese târziu din poartă și Alexandru Boiciuc trimite cu capul pe lângă el, în plasă. La meciul din orașului de pe Valea Mureșului asistă aproximativ 1000 de spectatori

marți, 27 septembrie 2022, ora 16:00

RIPENSIA TIMIȘOARA – ”FC U” CRAIOVA 0-4

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș).
Arbitru central: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş). Observator arbitri: Ioan Onicaș (Zalău). Delegat joc: Duras Mihai (Deva).

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Lalic (Țieranu 46′), Fridrich, Gladun (Andr. Macrițchii 73′) – Vidrăsan (Rz. Morariu 66′), Piftor (R. Ciurel 82′), Mih. Ene (Sofran 66′), Zimța, Tud. Călin, Gavra (cpt.)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Stoi, Mihart, Rob. Stoica
Antrenor principal: Roberto Ivan / Preparator sportiv: Iulian Muntean

”FC U” Craiova: Gurău – R. Negru, Paramatti, R. Grigore, Gab. Enache – Vl. Achim (Dav. Croitoru 81′), Dr. Albu (I. Zanfir 46′) – Baeten (Sidibe 62′), Bauza (cpt.)(Marquet 67′), Aur. Chițu (Bahassa 62′) – G. Ganea
Rezerve: Mogoșanu – Andre Duarte, Ct. Albu, Blidar
Antrenor principal: Paul Răducan / Antrenor secund: Marius Croitoru

”FC U” Craiova câștigă cu 4-0 meciul din deplasare cu Ripensia Timișoara și urcă și ea în faza grupelor Cupei României
Min 89 0-4 Pasă peste apărarea Ripensiei, Radu Negru scapă singur în careu, ușor în dreapta, îl fentează pe Toroc și finalizează pe lângă acesta și prima bară, din 6 metri lateral
Min 86 Gavra avansează în stânga și reia din prima, cu latul piciorului drept, de pe linia de 16 metri, razant peste transversală. Golul de onorare fuge de Ripensia
Min 84 Zamfirescu centrează perfect din dreapta, din alergare, pe bara a doua, Gavra plonjează și reia cu capul din 6 metri, însă trimite tot pe lângă poartă, în stânga
Min 82 Centrare dintr-un corner din dreapta, Gavra reia cu capul dintr-o poziție bună, însă trimite pe lângă poartă
Min 76 0-3 Bahassa avansează pe stânga și centrează în careu, Fridrich oprește mingea în centru, Ganea e atent și ajunge primul și așează balonul în spate, pentru Ionuț Zanfir, care trage din 16 metri și înscrie în dreapta
Min 73 0-2 Marquet pasează pe culoar în careul Ripensiei, ușor înspre dreapta, Sekou Sidibe scapă singur, preia cu dreptul în colțul careului mic și trage cu stângul la colțul lung
Min 61 Zimța prinde un șut bun din prima, din alergare, de pe linia de 16 metri, Gurău se întinde și scoate greu, în față, mingea care s-ar fi dus sub transversală
Min 45 Chițu așează înapoi cu pieptul pentru Baeten, care avansează și șutează de pe linia de 16 metri, ușor lateral stânga, mingea se ducea periculos pe poartă, pe centru, însă balonul îl lovește pe Lalic și se duce pe lângă țintă, în stânga
Ambele echipe au pe foaia de joc antrenori principali de fațadă, pentru a îndeplini o cerință a regulamentului, fiindcă cei care decis și dau indicații sunt preparatorul sportiv, în cazul Ripensiei, respectiv unul dintre antrenorii secunzi, în cazul Craiovei. Niciunul nu are licența necesară campionatului în care evoluează echipa lor, din acest motiv fiind nevoie de ajutorul unui antrenor deținător de licență A, respectiv PRO. De curând, Școala Federală de Antrenor a pârât către Comisia de Disciplină și Etică a FRF mai mulți astfel de antrenori din prima ligă care încalcă regulamentul, printre care și Marius Croitoru și Raul Răducan. Printre aceștia nu se regăsesc însă și cei de la Ripensia.
Min 27 Albu pasează din poziție centrală, din 20 de metri, pe culoar, în careu, Baeten se demarcă și ciupește balonul din 7 metri lateral pe lângă Toroc, îl trimite în plasă, la colțul lung, însă golul e anulat pentru offside la poziția belgianului
Min 9 0-1 Albu avansează în fața careului, așează în dreapta pentru Vlad Achim, care e nemarcat, preia și șutează puternic din 17 metri în dreapta, lângă bară, învingându-l pe Toroc 

marți, 27 septembrie 2022, ora 14:30

CSC DUMBRĂVIȚA – POLITEHNICA IAȘI 0-0, 0-0, 7-6 după lovituri de departajare

Stadion: ”Ștefan Dobay” (Dumbrăvița – Timiș).
Arbitru central: Răzvan Lădar (Zalău). Arbitri asistenți: Zsolt Kopriva și Biro Tamaș Kopriva (ambii din Carei). Arbitru de rezervă: Raul Sebastian Bădărău (Hunedoara). Observator arbitri: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin). Delegat joc: Daniel Miodrag Mihai (1 Decembrie – Ilfov).

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Gîsă, Bain, P. Simon – I. Tănase, Blickling (Grancea 90+1′), Ad. Ungureanu (T. Bodri 60′), Ghinescu (cpt.) – Dav. Popa (Andr. Olaru 113′), Paulevici (Martinov 49′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – C. Toma, Tismonar, Curea, Grigoriu
Antrenor: Cosmin Stan

Poli Iași: Jankov – Kouadio, V. Lică (cpt.)(Niamțu 109′), Fosu-Mensah, Finica – Fr. Cristea, Telcean, Cracea (Karachanakov 69′), Ștefanovici – Ant. Dumitru (Hrib 69′), Plokhotnyuk (Tomczyk 73′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Condurachi, D. Ureche
Antrenor secund: Mugurel Cornățeanu

Au marcat de la loviturile de departajare: Răzvan Ghinescu, Cristian Grancea, Toma Bodri, Petre Simon, Ionuț Tănase, Sebastian Bura-Koț, Alexandru Martinov / Alex Hrib, Paul Fosu-Mensah, Ștefan Ștefanovici, Anton Karachanakov, Pawel Tomczyk, Tudor Telcean
Au ratat de la loviturile de departajare: Andrei Olaru / Francisc Cristea, Christ Kouadio

CSC Dumbrăvița se impune cu scorul de 7-6 în urma loviturilor de departajare în fața Politehnicii Iași și este prima echipă calificată din play-off în faza grupelor Cupei României.
Nu s-a înscris nici după cele două reprize de prelungiri, astfel că echipa calificată mai departe în Cupa României, în faza grupelor, se va decide la loviturile de departajare
Min 100 Karachanakov trage din 13 metri, Trifon iese și respinge în corner
CSC Dumbrăvița și Poli Iași încheie timpul regulamentar de joc la egalitate, scor 0-0, astfel că meciul continuă cu două reprize de prelungiri de câte 15 minute fiecare
Min 81 Gazdele în atac, Ghinescu centrează din stânga la Amariei, care reia din 14 metri cu capul, pe lângă, din poziție foarte bună
Min 78 Ocazie mare Dumbrăvița. Simon scapă pe stânga, pătrunde în careu, driblează unul dintre cei doi fundași veniți să-l blocheze și trage din 8 metri, dar portarul pune brațele și respinge în corner, rămas neconcretizat
Min 32 Atac al ieșenilor, centrare la Ștefanovici, aflat la 7 metri spre stânga pe direcția de atac. Șutează din întoarcere pe lângă poartă
Min 20 Oaspeții în atac, centrare de pe dreapta, mingea ajunge în careu, de unde e recentrată la Lică. Jucătorul ieșean reia cu capul din careul mic, dar un apărător dumbrăvișean intervine și respinge cu capul înainte ca mingea să intre în poartă. Condiții grele de joc la Dumbrăvița, terenul este foarte îmbibat de apă, mingea are tendința să se oprească
♦Antrenorul principal al Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a preferat să desconsidere această competiție și acest meci, alegând să rămână acasă cu mai mulți jucători considerați titulari. ”Secundul” Cornățeanu va conduce echipa moldoveană la acest joc. 


Meciurile programate miercuri și joi în Play-off-ul Cupei României:

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:00
Foresta Suceava – UTA Arad
Stadion: Areni (Suceava – Suceava)
Jiul Petroșani – SC Oțelul Galați

Stadion: ”Petre Libardi” (Petroșani – Hunedoara)

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Reșița – CS Mioveni
Stadion: ”Mircea Chivu” (Reșița – Caraș-Severin)
CS Ocna Mureș – CSM Slatina
Stadion: Soda (Ocna Mureș – Alba)
Gloria Bistrița Năsăud – Unirea Slobozia
Stadion: ”Jean Pădureanu” (Bistrița – Bistrița Năsăud)

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 18:45
CS Comunal Șelimbăr – Petrolul Ploiești
Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu)

miercuri, 28 septembrie 2022, ora 21:30
CS Afumați – Rapid
Stadion: Rapid Giuleşti (Bucureşti – Bucureşti)

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:00
FC Brașov – FC Hermannstadt
Stadion: Tineretului (Brașov – Brașov)

joi, 29 septembrie 2022, ora 16:30
CSM Alexandria – FK Miercurea Ciuc
Stadion: CSS Peco (Alexandria – Teleorman)

joi, 29 septembrie 2022, ora 18:45
Concordia Chiajna – Universitatea Cluj
Stadion: Concordia 2 (Chiajna – Ilfov)

joi, 29 septembrie 2022, ora 21:30
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dinamo
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj)

articolul original.
❌