ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Rusia nu mai eliberează paşapoarte bărbaţilor mobilizaţi în armată

29 September 2022 at 13:39
image

Rusia nu mai eliberează paşapoarte persoanelor mobilizate în armată, a anunţat joi guvernul de la Moscova, citat de AFP și News.ro.

„Dacă un cetăţean a fost chemat să efectueze serviciul militar sau dacă a primit o convocare (la încorporare), nu i se va elibera paşaport internţaional”, a anunţat pe site-ul său de informaţii guvernul condus de premierul Mihail Mișustin.

Anunţarea acestor restricţii în eliberarea paşapoartelor internaţionale intervine în contextul în care mulţi ruşi se tem de închiderea frontierelor în plină campanie de mobilizare a unor noi recruți pentru forțele armate ale Moscovei.

Măsura, impact direct asupra deplasărilor ruşilor

Această măsură are un impact direct asupra deplasărilor ruşilor, care au nevoie de un paşaport internaţional pentru a se duce în marea majoritate a ţărilor din lume.

Însă ei se pot duce în Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kârgâzstan doar cu paşaportul intern, echivalentul unei cărţi de identitate.

Zeci de mi de ruşi au fugit în ţări vecine

Zeci de mi de ruşi au fugit în ţări vecine – mai ales în Georgia, Kazahstan şi Mongolia -, după ce Vladimir Putin a decretat miercurea trecută acestă mobilizare „parţială”.

Exodul este atât de mare, încât Servivciul ruse de Securitate (FSB) a instalat marţi un birou „mobil” de mobilizare la frontiera cu Georgia, pentru a-i prinde pe cei care încearcă să fugă de armată.

Preşedintele rus Vladimir Putin dădea asigurări, la 21 septembrie, că numai persoanele care au deja experienţă militară sau competente „pertinente” în armată urmează să fie mobilizate.

Mobilizarea unor bătrâni, bolnavi şi studenţi – scutiţi – a provocat un val de indignare

Însă mobilizarea unor bătrâni, bolnavi şi studenţi – scutiţi -, a provocat un val de indignare şi manifestaţii, iar observatorii suspectează Moscova de faptul că mobilizează dincolo de anunţurile oficiale.

articolul original.
  • There are no more articles
❌