ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Percheziții la persoane care vindeau țigări pe internet

23 September 2022 at 08:06

Polițiștii din Ialomița au efectuat, ieri – 22 septembrie 2022, cinci percheziții domiciliare, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat. Cinci suspecți au fost duși la audieri.

„În fapt, în perioada iulie – septembrie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare, prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a aproximativ 4 tone de tutun de fumat. Prejudiciul total estimat la acest moment este de aproximativ 430.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, 680 de kilograme de tutun mărunțit și tocat, preparat pentru fumat, 23.000 de tuburi de țigarete, care urmau a fi confecționate artizanal, un aparat pentru tocarea tutunului, etichete autocolante inscripționate, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la percheziții au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Ialomița.

articolul original.

Botoșănean vizat de percheziții după ce ar fi hărțuit o femeie

22 September 2022 at 09:32

Casa unui botoșănean în vârstă de 51 de ani a fost percheziționată de polițiști, după ce ar fi hărțuit o femeie în vârstă de 53 de ani.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, începând cu luna aprilie 2022, în mod repetat, ar fi contactat telefonic, atât prin intermediul apelurilor cât și a mesajelor scrise, victima, o femeie de 53 de ani, din municipiul Botoșani și i-ar fi transmis mesaje cu conotații sexuale, inducându-i acesteia o stare de temere.

„La data de 21 septembrie 2022, polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința bărbatului bănuit de comiterea faptei,  din comuna Brăești, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, constând în telefoane mobile și cartele telefonice”, au transmis reprezentanții IPJ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de hărțuire, urmând ca în funcție de rezultate, față de bărbatul bănuit de comiterea faptei, să fie dispuse măsuri legale.

articolul original.

Percheziții la persoane care au obținut prin fals 163 de credite de la CAR

15 September 2022 at 06:18
image

Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești, prin Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, organizează centralizat concurs pentru încadrarea directă a 2 posturi vacante de ofițeri specialiști, funcții de execuție prevăzute cu studii superioare, respectiv:
– ofițer specialist Informare, relații publice și cu publicul (poziția 5 din anunțul centralizat);
– ofițer specialist Markting si Achizitii (poziția 4 din anunțul centralizat);

Cei interesați să devină ofițeri jandarmi trebuie să fie licențiați, pentru funcția de specialist relații publice, în științe sociale, politice sau umaniste, ori să fie licențiați în alte domenii, dar să fi absolvit, complementar, și un curs în jurnalism sau relații publice, iar pentru specialistul în achiziții, să fie licențiat în științe economice, juridice, administrative sau militare, de informații sau ordine publică.

Transmiterea cererii de înscriere la concurs, a declarației de confirmare a cunoașterii și acceptării condițiilor de recrutare și a cărții de identitate se face doar în perioada 12 – 20 septembrie 2022, exclusiv online la adresa de e-mail: resurse.umane@jandarmeriamobilapl.ro

Toate informațiile privind cerințele posturilor, condiții de încadrare, calendarul concursurilor, formularele necesare, inclusiv tematica și bibliografia pot fi obținute accesând: www.jandarmeriamobilapl.ro – secțiunea Carieră.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul Grupării de Jandarmi Mobile, din Ploiești, str. Gheorghe Grigore Cantacuzino, nr. 257 sau telefonic, la numărul de telefon mobil: 0749.057.782.

Vă urăm succes și vă așteptăm în colectivul nostru!

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

articolul original.

Descinderi la cămătari din județul Ialomița. Aceștia sunt cercetați și pentru șantaj

15 September 2022 at 05:54
image

Șoferul unuia dintre autoturismele implicate în accidentul de circulație petrecut pe DN 2, la ieșire din Sinești, județul Ialomița, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din comuna Bărbulești, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală gravă.

În urma tragicului eveniment petrecut în data de 29 iunie pe „drumul morții”, cum este cunoscut DN2, și-au pierdut viața cinci persoane. Trei oameni au murit pe loc și doi la spital. Cercetările au scos la iveală faptul că bărbatul reținut, a avut permisul de conducere suspendat de patru ori și a adunat zeci de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale. Și asta în doar patru ani, fiind șofer cu acte în regulă doar din 2018.

articolul original.

Perchiziții la restaurante şi cluburi de lux din București, care ar fi luat ilegal ajutoare de la stat de 1,5 milioane de euro

14 September 2022 at 09:15
By: -
image

Mai multe localuri din Bucureşti au fost miercuri vizitate inopinat de poliţişti şi procurori.

Publicitate

Anchetatorii fac 15 percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la persoane şi firme suspectate că au obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile de la stat în contextul pandemiei.

Oficial, poliţia spune doar că sunt vizate firme din domeniul HoReCa şi o instituţie publică.

Sunt luate la verificat localurile Nuba, La Plăcinte, Argentine Herăstrău, Poesia, The Drunken Lords, Springtime, Le Bistrot Francais, dar și Agenția pentru întreprinderi mici și mijlocii, potrivit informațiilor G4Media.

Publicitate

Dosarul vizează obţinerea ilegală de fonduri şi neglijenţă în serviciu. 

”Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în anul 2021, 7 societăţi comerciale, care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice (HoReCa), ar fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naţionale, sub forma unei scheme de ajutor de stat, acordate de către Guvernul României societăţilor care au fost afectate de pandemia COVID – 19”, transmite Poliţia Română.  

Publicitate

Firmele nu ar fi îndeplinit toate condiţiile de eligibilitate prevăzute de OUG 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, şi ar fi obţinut, pe nedrept, fonduri nerambursabile, în cuantum total de peste 1,5 milioane de euro. 

articolul original.

Percheziții la mai multe firme de extracție agregate minerale

14 September 2022 at 06:15
image

Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu organizează concursuri în vederea ocupării a două posturi vacante, prin încadrare directă sau rechemare în activitate, astfel:
– 1 post de ofițer specialitatea comunicații;
– 1 post de subofițer în cadrul Serviciului Resurse Umane.

Cererea de înscriere la concurs, declarația de confirmare a cunoașterii şi acceptării condițiilor de recrutare și cartea de identitate se transmit scanate, începând cu data de 12.09.2022, până pe 20.09.2022, ora 16.00, exclusiv online la adresa de e-mail: resurseumane@jandarmeriagiurgiu.ro.

Dosarul, în volum complet, se transmite scanat, exclusiv online, la adresa de e-mail: resurseumane@jandarmeriagiurgiu.ro, începând cu 12.09.2022, până pe data de 23.09.2022, ora 16.00.

Toate informațiile privind cerințele posturilor, condiții de încadrare, calendarul concursurilor, formularele necesare, inclusiv tematica și bibliografia pot fi obținute accesând: http://www.jandarmeriagiurgiu.ro/new/content/posturi-scoase-la-concurs

articolul original.

Polițiștii din Dâmbovița, percheziții în București și două județe într-un dosar de înșelăciune și spălare de bani

8 September 2022 at 05:31
image

Piața agroalimentară. Un loc în care, teoretic, tradițional, nimerit, normal, ar trebui să se găsească producătorii agricoli. Cei care trudesc în grădinile legumicole, în fermele zootehnice sau pomicole. Într-un cuvânt, țăranii. Oamenii care sunt obișnuiți cu mirosul pământului și care știu foarte bine care sunt obiceiurile negoțului, de la discuțiile libere, calde, purtate cu clientul și până la nuanța sublimă a negocierii pământene „mai dai mata, mai las eu, să fie mulțumită toată lumea”. De unde!

Spațiul pieței este acum un loc unde prețurile sunt standard, nu se face nicio concesie cumpărătorului. Ba se folosesc și alte chichițe, șmecherii tip pseudo-marketing. Te apropii de taraba precupețului, vezi un preț la roșii, cumperi și când ajungi acasă și, așa, de curiozitate, cântărești legumele să vezi dacă ai fost tras în piept, observi, speriat, că nu iese cantitatea… Rănit în orgoliu, dai fuga înapoi în piață și îi spui vânzătoarei robuste care învârte la ață pe o legătură de pătrunjel că ai fost păcălit. Femeia rânjește în colțul gurii, arătându-și doi dinții auriți, și apoi îți șuieră în ureche pe un ton de satisfacție: „Nu te-am păcălit, nene. Nu fac eu din astea. Nu te-ai uitat bine la preț. Mi-ai zis să îți pun roșii de 5 lei. Așa ți-am pus. Dar nu un kil. Nu ai văzut cifrele alea mici. Roșiile sunt 5.95, adică aproape șase lei. Facem și noi ca la supermarket. Am intrat în rândul lumii”. Ce să mai zici? Într-adevăr, era lângă acel 5 mare, să se vadă de la distanță, și un 95 de citit cu lupa, într-un colț.

Altă zi. Alte roșii. Alți comercianți, aceleași abilități anti-client. Mă apuc să îmi aleg câteva tomate dintr-o grămăjoară ce dădea mai mult spre bulion. Așa-zisa producătoare mă vede și sâsâie nemulțumită la mine. „Hei, domnu’, ce faci, vrei să dau faliment? I-a nu le mai alege așa. Lasă că îți pun eu cum știu”. Mă uit la ea tâmp și îi întorc vorba. „Bine, pune mata, dar să nu le aduni numai pe alea scofâlcite. Nu le iau pentru ciorbă”. Replica mea o nemulțumește. I se vede pe față. I-a mai apărut un snop de cute. Patru pe la gură și vreo cinci în frunte, plus ochii mari cât două cepe roșii. „Păi, ce, vrei să rămân eu cu ele? Îți dau cum știu eu. Dacă vrei mai bune, uite, am și mai scumpe. Dacă nu, nu”. Mă las păgubaș. Renunț. Plec din piață cu un gust amar…

Totuși, nu mă astâmpăr. Revin în „Regatul precupeților”. Îmi place mirosul de legume, amestecat cu arome dulci de mere și pere. Vreau tot roșii. Trec printre tarabe sub refrenul care răzbatea stereotip și rece din toate părțile: „Hai, domnu’ avem roșii românești. Ecologice. Ca la mama acasă”. Mă opresc lângă o masă cu roșii mari, frumoase, cu o culoare mai atipică. Surpriză. Simit că mă apucă nădușelile! Printre legume trona un anunț scris mare pe-o bucată de ambalaj: „Nu atinge” și trei semne de exclamare. M-am uitat dacă este și vreun câine prin preajmă sau dacă nu cumva vânzătoarea are pușcă. Un asemenea mesaj nu poate decât să te țină departe de tarabă, de piață. Este un nonsens.

Azi, am luat cartofi. Am mers pe economie. În loc să cumpăr barabule de 3 lei kilul, m-am repezit la cei de 2 lei. Precupeața pune în galantar și mă întreabă: „lăsăm de 5?” Îi spun nu. Nu pare să îi convină, dar se conformează. Îmi mai ia trei cartofi din cântar. Plec. Acasă, constat problema. Mai mult de jumătate din cartofii curățați de coajă erau negri. Buni de pus la coșul de gunoi. Mi-am zis! De mâine fac cumpărăturile doar la supermarket. Piața a rămas numai un loc al amintirilor de odinioară…

articolul original.

Percheziții la mai mulți proxeneți din județul Giurgiu

7 September 2022 at 04:16
image

Polițiștii giurgiuveni de la Investigații Criminale efectuează cercetări pentru depistarea unei fete de 13 ani, Dobre Nicoleta Gabriela, care a plecat de acasă, din comuna Grădinari, sat Tântava, în data de 5 septembrie, și nu a mai revenit.

Semnalmente: înălțime 1.60 metri, aproximativ 55 de kg, păr negru, fața rotundă, ochi albaștri, prezintă un semn particular la sprânceana stângă.

Îmbrăcăminte: tricou alb, pantaloni albaștri și adidași galbeni.

Persoanele care pot oferi detalii cu privire la persoana dispărută sunt rugate să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.

articolul original.

Percheziții la un ONG bănuit de delapidare

7 September 2022 at 06:15
By: (R.C.)

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Neamţ au efectuat, miercuri, 5 percheziţii domiciliare la reprezentanţii unui ONG din Piatra-Neamţ, suspectaţi de comiterea infracţiunii de delapidare.

„Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2020 şi până în prezent, reprezentanţii unei asociaţii non-profit ar fi colectat sume de bani de la diverse persoane fizice sau juridice, din judeţele Neamţ, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Bacău, sume care ar fi fost folosite în interes propriu şi nu în scopul pentru care a fost înfiinţată asociaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Ramona Ciofu.

În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă şi aproximativ 15.000 lei, 3.700 euro, 120 de lire sterline şi 20 dolari.

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 34 şi 55 de ani, au fost conduse la sediul IPJ Neamţ, în vederea continuării cercetărilor.

articolul original.

Percheziții la evazioniștii cu monedă virtuală din Dâmbovița și București

6 September 2022 at 06:35
image

Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița S.A. organizează, în data de 20.09.2022, ora 09:30, la sediul său din Târgoviște, Bld. I.C.Bratianu, nr. 50, concurs pentru ocuparea postului vacant de șef Secție TITU – 1 post

1.Criterii generale:
– cetatenie romana sau cetatenia altor state membre UE si domiciliul in Romania
– cunoaste limba romana, scris si vorbit
– are varsta minima reglementata de prevederile legale, Codul Muncii

2.Criterii specifice:
– Studii superioare absolvite cu diploma de licenta sau echivalent
– Sa fie apt/a din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei (aceasta conditie se dovedeste cu certificat medical eliberat in conditiile legii

3. Descrierea postului:
– Conduce, coordoneaza si raspunde de respectarea schemelor tehnologice pentru sistemele de apa si de canalizare si mentinerea fiabilitatii acestora, asigurand nivelul de performanta al calitatii serviciului de apa si de canalizare
-Asigura exploatarea, buna functionare si respectarea tehnologiilor intregului sistem de alimentare cu apa si a sistemului de canalizare zonal, respectand legislatia in vigoare, standardele si procedurile aferente

4.In vederea inscrierii la concurs, candidatii vor depune la Biroul Resurse Umane al Companiei de Apa Targoviste-Dambovita S.A., Bld. I.C. Bratianu nr.50, telefon 0245614403, in perioada 12.09.2022-16.09.2022, interval orar 08.00-16.00, un dosar de inscriere cuprinzand urmatoarele documente:

– Dosar cu sina;
– Cerere de inscriere la concurs – se completeaza la depunerea dosarului;
– Declaratie privind acceptul protectiei datelor cu caracter personal-se completeaza la depunerea dosarului;
– Curriculum vitae;
– Copia actului de identitate;
– Copii diploma de studii superioare finalizate sau echivalent examen de diploma
– Cazier judiciar
– Adeverinta care sa ateste starea de sanatate corespunzatoare, eliberata de medicul de familie al candidatului cu cel mult 6 luni anterior datei desfasurarii concursului.

Copiile de pe actele prevazute se prezinta insotite de documentele originale, pentru a se certifica pentru conformitatea cu originalul de catre secretarul comisiei de concurs din cadrul Biroului Resurse Umane sau in copii legalizate.

Vor fi declarati admisi si vor participa la concurs numai candidatii ale caror dosare indeplinesc conditiile de mai sus si depun un dosar de inscriere care sa cuprinda documentele solicitate.
5.Proba scrisa de specialitate – test grila – 20.09.2022, ora 09:30.
– Pentru promovarea probei scrise, candidatul trebuie sa intruneasca minim 50 puncte, maxim 100 puncte
– Bibliografia pentru concurs este cea prezentata anexat.

6. Proba practica 20.09.2022, incepand cu ora 11:00.

Vor fi selectati pentru a participa la proba practica numai candidatii care vor obtine minim 50 de puncte la testul grila.Pentru promovarea probei practice, candidatul trebuie sa intruneasca minim 50 puncte, maxim 100 puncte pentru a fi declarat admis,

Relatii suplimentare pot fi obtinute luni-vineri intre orele 800 1600 la Biroul Resurse Umane al Companiei de Apa Targoviste Dambovita SA.

B I B L I O G R A F I E
concurs pentru ocuparea postului vacant de Sef Sectie TITU- 1 post

1. Legea nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
2. Ordinul 88/2007 pentru aprobarea Regulamentului cadru al serviciului de alimentare cu apa si de canalizare
3. Ordinul nr. 600 din 20 aprilie 2018 privind aprobarea Codului controlului intern managerial al entităților publice
4. Legea nr.319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, cu modificarile si completarile ulterioare. • Capitolul II – Domeniu de aplicare • Capitolul IV – Obligatiile lucratorilor
5. Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, Cap. II: Obligatii privind apararea impotriva incendiilor
SECTIUNEA 6: Obligatiile administratorului, conducatorului institutiei, utilizatorului si salariatului.

articolul original.

11 persoane cercetate într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul, 2 milioane de lei!

1 September 2022 at 14:07
image

13 percheziții au avut loc astăzi în Capitală şi în locații din judeţele Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Galaţi şi Sibiu. Oamenii legii cercetează mai multe persoane într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 2 milioane de lei. 11 persoane au fost conduse la audieri.

Acțiunea a fost executată de lucrători din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în cursul anului 2017, reprezentanţii a 11 societăţi comerciale ar fi declarat achiziţii fictive de bunuri şi / sau servicii de la o societate, cauzând un prejudiciu total bugetului de stat în valoare de 2.000.000 de lei.

La percheziţii au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă. În cauză urmează a fi dispuse măsuri asigurătorii până la concurenţa sumei de 2.000.000 de lei”, se precizează într-un comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

articolul original.

Cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

1 September 2022 at 13:59
image

Această informare este efectuată de
SC PORTUAR RENTING BUSINESS SRL, având CUI RO43016000, J23/3989/2020, cu sediul în Mogoșoaia, Prelungirea Colentina, nr. 1, T48, P158, județul Ilfov, ce intenţionează să solicite de la Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea activităţii de „Amenajare exploatare agregate minerale în terasă cu redarea terenului în circuitul agricol prin taluzare, copertare parțială și nivelare, și organizare de șantier”, localizat în perimetrul Tinteanca (Buda), comuna Ariceștii Rahtivani, județul Prahova, ca rezultat al procesului de excavare nu vor rezulta ape uzate.

Această solicitare de aviz este conformă cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta solicitantul de aviz la adresa menţionată.

Persoanele care doresc să transmită observaţii, sugestii şi recomandări se pot adresa la:
crisa.andreescu@gmail.com
0722.974.504
Adresa poștală: Mogoșoaia, Prelungirea Colentina, nr. 1, T48, P158, jud. Ilfov

Cristina Andreescu,
după data de 01.09.2022

articolul original.

Femeie din Giurgiu, cercetată penal pentru înșelăciune prin practicarea vrăjitoriei

31 August 2022 at 07:43
image

Sâmbătă – 27 august 2022, în renumita localitate a lăutarilor de la Clejani s-a produs un scandal care a pus în mișcare toată poliția din Giurgiu. Oamenii legii au primit un telefon de la o femeie care le solicita intervenția întrucât între membri a două familii a pornit un adevărat măcel.

La fața locului, polițiștii Secției nr. 6 Rurală Mihăilești au constatat că faptele sesizate se confirmă. Din cercetări a reieșit că, în seara de 27 august, ora 23:20, membrii unei familii, având în mâini obiecte contondente, ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat, unde ar fi distrus geamurile casei și ar fi lovit-o pe concubina acestuia. Ulterior, aceiași gașcă ar fi intrat într-o altă gospodărie,unde ar fi distrus două geamuri ale casei, precum și geamurile unui autoturism. Ușa de acces de la o altă casă, geamurile și telefonul mobil al unei femei au fost, de asemenea, distruse de familia violentă.

Și necazurile nu s-au oprit aici. Șirul distrugerilor și amenințărilor a continuat. Conflictul a fost, în cele din urmă, aplanat de oamenii legii, la fața locului rămânând o echipă de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale și o patrulă formată din 2 polițiști.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și distrugere.

Ieri – 28 august, 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 16 și 41 de ani, toți din comuna Clejani, județul Giurgiu, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, cu propuneri procedurale.

articolul original.

Hoți de motorină prinși

26 August 2022 at 11:09
By: Regie
image

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au efectuat trei percheziții domiciliare în comunele Sânmihaiu Almașului și Hida, într-un dosar de furt de motorină din utilaje de construcții.

La data de 23 august a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au efectuat trei percheziții domiciliare în comunele Sânmihaiu Almașului și Hida, într-un dosar de furt de motorină din utilaje de construcții.

Polițiștii au fost sesizați de către șeful unei firme de pază, cu privire la faptul că, în perioada 8-16 august a.c., persoane necunoscute au sustras din trei utilaje parcate în extravilanul localității Sâncariu-Almașului, prin forțarea capacelor de rezervor, cantitatea de 880 de litri de motorină, cauzând un prejudiciu de 7.500 de lei.

În urma investigațiilor întreprinse de polițiști, ieri, 23 august, au fost puse în executare 3 mandate de perchezitie domiciliară în urma cărora au fost descoperite mai multe recipiente din plastic folosite la comiterea faptei, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei și au fost puse în executare mandate de aducere pe numele acestora.

Este vorba de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani, trei din comuna Hida și unul din Sânmihaiu Almașului.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Secția de Poliție Rurală Hida,  luptători SAS, criminaliști și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Percheziții în Prahova la persoane acuzate de înșelăciune

22 August 2022 at 07:13

Clarvăzătoarea Georgeta Florea din Drajna de Sus, județul Prahova, a demonstrat că este o luptătoare și că și-a pus viața în slujba lui Dumnezeu și al semenilor. Drept credincioasa Georgeta Florea primește mesaje de la îngerul său, respectiv sfaturi, îndemnuri, semne, pe care le-a adunat în zeci de cărți ce au fost publicate și împrăștiate în lume.

Georgeta Florea, cu mult timp înainte, a prezis criza economică și energetică, ba chiar și războiul din Ucraina, cu focul de la granița țării noastre. Clarvăzătoarea i-a sfătuit și încă îi îndeamnă pe românii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă până când nu va fi prea târziu.

Georgeta Florea, în urma unui mesaj primit de la îngerul său păzitor, a decis să construiască 17 troițe în mai multe zone ale țării, după explicațiile precise ale ocrotitorului său divin. Până acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reușit să înalțe 10 troițe al credinței creștine. Mai rămân 7.

Mai mult, continuă cu sârg lucrările la Biserica Credinței Creștine de la Boldești-Scăieni, Prahova. În prezent, se lucrează de zor la acoperiș. Lăcașul de închinăciune va fi exact cum i l-a arătat Divinitatea într-o viziune. Urmează ca, în imediata apropiere a bisericii, să fie edificată și clădirea Mănăstirii Credinței Creștine.

Georgeta Florea mulțumește tuturor celor care au contribuit prin muncă sau care au făcut donații pentru construirea Bisericii Credinței Creștine și a celorlalte edificii materializate sau în curs de realizare și care fac parte din Planul Divin pentru Țara Românească.

Spune Georgeta Florea că, în aceste vremuri, trebuie să fim mai uniți ca niciodată, să ne rugăm neîncetat lui Dumnezeu pentru binele oamenilor și al planetei, fiindcă timpurile sunt deosebit de tulburi și nimic nu pare să mai fie ca înainte.

articolul original.

Giurgiu: 21 de percheziții într-un dosar de furt de energie electrică

19 August 2022 at 05:21
image

Uneori, soarta este nedreaptă și ia de lângă noi oamenii dragi mult prea devreme.

Astăzi, gândurile noastre se îndreaptă către familia plutonierului adjutant Neciu Aurel, care a pierit fulgerător, lăsând în urma sa un mare gol. O familie frumoasă, o soție, un fiu pe care îl iubea nespus și colegi ce îi erau ca frații, după cei 17 ani de misiuni în cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil.

La doar 39 de ani a plecat alături de îngeri, în Armata din Ceruri… În aceste momente, îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îl aibă în pază și să îl odihnească în pace, iar familiei sale să îi dea alinare și putere.

Drum lin către cer, dragul nostru camarad! Nu te vom uita niciodată!

Sursa: Jandarmeria Giurgiu

articolul original.

Armă de tir, confiscată de la un bărbat din Șotânga

12 August 2022 at 14:03
image

În această seară, pe DJ 701, în comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a patru persoane.

Un bărbat de 57 de ani, aflat la volanul unui tractor, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism marca BMW, condus de M.C. de 36 de ani, intrând în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea unei femei de 29 ani, a doi copii, o fetiță de de 6 ani și un băiețel de 3 ani, pasageri în autoturismul tamponat, dar și a tractoristului.

Trei dintre victime au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, iar o persoană a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la un spital din Capitală.

articolul original.

41 de percheziţii la mafia lemnului din Timiş. 11 persoane, reţinute

9 August 2022 at 09:36
image

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, Serviciului de Ordine Publică Timiș și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș, au efectuat, ieri, 41 de percheziții domiciliară.

Activitățile s-au desfășurat într-un dosar penal instrumentat de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori în formă continuată, furt de arbori în formă continuată și tăinuire.
Din cercetări a reieșit că, la data de 17 octombrie 2021, de pe o parcelă de teren împădurită, situată în extravilanul localităţii Bara, județul Timiș, ar fi fost tăiați şi sustrași mai mulți arbori.

Fapta ar fi fost comisă de mai multe persoane din comunele Bara și Balinț, care s-ar fi ocupat cu sustragerea de material lemnos, acestea fiind constituite în două grupări infracționale nestructurate.
Astfel, cele două grupări, în perioada 2021 – 2022, ar fi sustras, în mod repetat, material lemnos din afara fondului forestier național, din comunele Bara, Balinț și Secaș, județul Timiș, pe care l-ar fi vândut la diferite persoane, atât din aceste comune, cât și din localitățile învecinate.

În urma probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 45 de persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 22 și 56 de ani, iar 11 dintre acestea, cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.

În urma activităților desfășurate, au fost indisponibilizați 162,33 metri cubi de material lemnos, un autoturism, un tractor și au fost ridicate 10 motoferăstraie, 10 telefoane, 600 de euro și 450 de lei.

articolul original.

Cercetați pentru evaziune fiscală de peste 13 milioane de euro

27 July 2022 at 08:16
image

Polițiștii și procurorii de la Parchetul Bucureşti au executat, în această dimineață, trei percheziţii în București și în locații din județele Ilfov și Prahova, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014 – 2015, două persoane ar fi creat o suveică formată din trei firme pentru a nu plăti taxele și impozitele pentru veniturile obținute din vânzarea mărfurilor importate. Valoarea totală a mărfurilor comercializate este de 188.227.360 de lei. Prejudiciul produs în acest mod bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 13,5 milioane de euro.

„Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost identificate bunurile imobile deținute de persoanele bănuite, urmând a fi instituită măsura sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 66.954.973 de lei”, a mai transmis Poliția Română.

articolul original.
❌