ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Pasageri leșinați într-un avion blocat pe pistă la Suceava

1 October 2022 at 17:36

Au fost momente de panică, sâmbătă la amiază, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava. Câtorva pasageri li s-a făcut rău și unii au leșinat într-un avion blocat pe pistă din cauza unei defecțiuni tehnice. Oamenii au fost ținuți închiși în avion, fără aer condiționat, la temperaturi ridicate.

Este vorba despre avionul Wizz Air care a făcut dimineață cursa Luton – Suceava și era programat să plece înapoi spre Luton. Pasagerii au fost îmbarcați, doar că aeronava nu a pornit, aparent din cauza unei defecțiuni tehnice.

Pasagerii au fost ținuți închiși aproape o oră în aernoavă, fără aer condiționat, pe o căldură insuportabilă. Un martor a povestit pentru StiriSuceava.net că membrii echipajului avionului nu le-au dat nicio explicație, au vorbit urât și au ignorat solicitările pentru deschiderea ușilor.

O persoană a leșinat la bord și a primit îngrjiri de la un pasager care avea pregătire medicală. Abia atunci au fost deschise ușile aeronavei și a fost solicitată intervenția unui echipaj medical.

“Oameni au leșinat de căldură”

Ulterior, o altă femeie a leșinat în aerogară și martorii povestesc că a durat mult timp până când a primit îngrijiri medicale pentru că ușile erau închise și salvatorii nu aveau pe unde să intre.

„Nebunie totală. Ne-am îmbarcat pentru cursa Suceava-Luton. Aeronava fara aer conditionat, au inchis usile si am facut sauna la propriu. Oameni au leșinat de căldură. Aeronava de la Wizz avea probleme la un motor. Am coborât si ne-au tinut câteva ore în aeroport în zona neutră, după care am fost scoși în afara aeroportului. Trebuie să așteptăm reprogramare pentru alt zbor. Nu știm când va fi asta”, a povestit Vasile Munteanu pentru ziarul citat.

După ce au fost ținuți ore în șir fără nicio explicație, pasagerilor li s-a transmis că zborul a fost reprogramat pentru duminică, la ora 2:00.

Foto: stirisuceava.net

articolul original.

Zeci de pasageri au rămas „în aer” după un zbor anulat (video)

26 September 2022 at 10:59

Zeci de pasageri, printre care şi botoşăneni, au rămas blocaţi după ce zborul spre Anglia le-a fost anulat. Întâmplarea a avut loc duminică seara. Zborul WizzAir pe ruta Iași-Luton a fost anulat pe Aeroportul Internațional Iași. Avionul ar fi trebuit să decoleze la 19.40. Cu doar 10 minute înainte, pasagerii au fost anunţaţi că acesta a fost reprogramat pentru marți, 27 septembrie, la ora 06.00.

„Zborul Wizz Air W6 3651 de la Iași la Londra-Luton din 25 septembrie a fost anulat din rațiuni operaționale. Pasagerii afectați au fost informați cu privire la opțiunile disponibile. Le-a fost oferit un program alternativ de zbor, în funcție de disponibilitate, rambursarea integrală a biletului sau li s-a oferit rambursarea a 120% din tariful inițial achitat, sub formă de credit de companie pentru rezervări viitoare. De asemenea, pasagerilor care au avut nevoie le-a fost oferită cazare.

Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră numărul unu. Totodată, Wizz Air amintește că anularea oricărui zbor este ultima decizie luată după ce toate eforturile posibile au fost depuse pentru operarea zborului respectiv”, au transmis reprezentanţii companiei Wizz Air.

Potrivit unor surse zbourul ar fi fost anulat deoarece nu ar mai fi fost nici un pilot disponibil. Echipajul care trebuia să zboare la Londra, tocmai venise din Italia. Ulterior a refuzat să mai efectueze cursa spre Marea Britanie, deoarece ar fi intrat în al treilea zbor consecutiv. Reprezentanţii companiei nu au confirmat, însă, aceste informaţii.

Sute de zboruri anulate

Potrivit site-ului boardingpass.ro, ca urmare a problemelor de personal cu care se confruntă compania low-cost și a aglomerației de pe mai multe aeroporturi europene, Wizz Air a anulat în perioada iulie – septembrie 2022 aproximativ 5% din zborurile programate.

Potrivit datelor din sistemul de rezervări, Wizz Air a redus în iulie, august și septembrie 2022 numărul zborurilor planificate. În total, pentru cele trei luni compania low-cost a anulat aproximativ 720 de zboruri de pe 39 de rute. Acestea erau din și spre aeroporturile din București, Bacău, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Suceava și Timișoara. În iulie 2022 au fost anulate 268 de zboruri de pe 33 de rute din și spre România. În august au fost anulate 292 de zboruri de pe 24 de rute. În septembrie au fost anulate 160 de zboruri de pe 12 rute. Acestea erau din și spre București (cinci rute), Cluj Napoca (patru rute), Craiova (o rută), Iași (o rută) și Sibiu (o rută).

Cele mai multe zboruri au fost anulate în cele trei luni pe rutele din și către Londra LTN (258 de zboruri), Treviso (56 de zboruri), Bergamo (42 de zboruri) și Roma FCO, Londra LGW și Bari cu 36 de zboruri anulate fiecare.

În iunie 2022 compania Wizz Air a anulat cel puțin 195 de zboruri din și spre România.

articolul original.

Mai mulți pasageri au fost revoltați după ce un zbor WizzAir pe ruta Iași-Luton a fost anulat

26 September 2022 at 03:48
By: Geo
image

Nervi întinși la maxim și ore de așteptare. Cu asta s-au confruntat pasagerii care trebuiau să ajungă duminică seară pe aeroportul din Londra, pornind de la Iași.

Cu doar 10 minute înainte de îmbarcare, compania WIZZ AIR a anulat zborul, iar oamenii au fost îndemnați să se descurce pe cont propriu, scrie telem.ro.

Aceștia au fost nervoși pentru banii și timpul pierdut, mai ales că mulți dintre ei trebuiau să ajungă luni la muncă.

Pe pagina aeroportului zborul de 19.40 spre Londra apare ca fiind anulat iar a doua cursa programata la 21.25 este deja decalata cu 160 minute.

articolul original.

Doar 1.100 de pasageri, din peste 2.600 de solicitări

16 September 2022 at 06:22
By: (V.S.)

Aproximativ 1.100 pasageri a repatriat Tarom în baza hotărârii Executivului aprobată după ce Blue Air și-a suspendat zborurile, potrivit unui răspuns al companiei la solicitarea Mediafax. Până pe 8 august, numărul solicitărilor de repatriere depășea 2600.

„Aproximativ 1.100 pasageri, luând în considerare atât zborurile charter, cât și cele regulate”, a transmis Tarom, ca răspuns la întrebarea câți români a repatriat compania în baza Hotărârii de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă în vederea suportării costurilor pentru repatrierea unor cetățeni români și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență, din 7 septembrie 2022.

Tarom nu transmite care au fost costurile pentru repatrierea acestora, având în vedere „că procesul este încă în derulare”.

De asemenea, Tarom precizează că Hotărârea de Guvern a vizat doar pasagerii afectați de anularea zborurilor programate în perioada 6-11 septembrie.

Până pe 8 august, numărul solicitărilor primite în CallCenterul MAE și la Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României era de 2663.

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air. Banii provin din fondul de rezervă al Executivului.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air.

Din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania Blue Air Aviation anunța că sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Ulterior, Blue Air a transmis că își propune să reia zborurile din 10 octombrie. „Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale”, arată compania.

articolul original.

Blue Air anunță că va rambursa banii călătorilor doar dacă presupuși investitori vor cumpăra compania

15 September 2022 at 11:09

Blue Air a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că va rambursa banii călătorilor cu zboruri anulate doar dacă compania va fi cumpărată de alți acționari. În total, 230.000 de persoane au fost afectate de suspendarea zborurilor.

Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziționate depinde esențial de reluarea operațiunilor și a activității de vânzare a Blue Air, arată compania în comunicat. Reprezentanții Blue Air susțin că actualii acționari sunt în discuții cu doi potențiali investitori, iar un alt factor esențial în rambursarea biletelor către clienții păcăliți este aportul în numerar adus de unul dintre cei doi investitori.

Blue Air nu a dat nici un detaliu despre reluarea zborurilor.

230.000 de pasageri afectați din cauza anulării zborurilor

Având în vedere suspendarea activității de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie 2022, numărul total de pasageri afectați de anulările zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie.

Toți pasagerii au fost notificați de anularea zborurilor și au primit 3 opțiuni disponibile: reprogramarea călătoriei pe următorul zbor disponibil, rambursarea în portofelul electronic (Blue Air oferind un bonus în procent de 25%, din valoarea biletului achiziționat drept compensare pentru neplăcerile create pasagerilor) sau rambursarea biletelor achiziționate.

În ultimele zile au fost create peste 17.500 de portofele electronice, totalizând 1.900.000 EUR, iar pasagerii care au ales această opțiune vor putea folosi sumele în vederea achiziționării de bilete imediat ce compania va activa procesul de vânzare.

articolul original.

Blue Air anunță că va rambursa banii călătorilor doar dacă în companie vor veni investitori

15 September 2022 at 10:20

Blue Air a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că va rambursa banii călătorilor cu zboruri anulate doar dacă compania va fi cumpărată de alți acționari. În total, 230.000 de persoane au fost afectate de suspendarea zborurilor.

Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziționate depinde esențial de reluarea operațiunilor și a activității de vânzare a Blue Air, arată compania în comunicat. Reprezentanții Blue Air susțin că actualii acționari sunt în discuții cu doi potențiali investitori, iar un alt factor esențial în rambursarea biletelor către clienții păcăliți este aportul în numerar al unuia dintre cei doi investitori.

Având în vedere suspendarea activității de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie 2022, numărul total de pasageri afectați de anulările zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie.

Toți pasagerii au fost notificați de anularea zborurilor și au primit 3 opțiuni disponibile: reprogramarea călătoriei pe următorul zbor disponibil, rambursarea în portofelul electronic (Blue Air oferind un bonus în procent de 25%, din valoarea biletului achiziționat drept compensare pentru neplăcerile create pasagerilor) sau rambursarea biletelor achiziționate. În ultimele zile au fost create peste 17.500 de portofele electronice, totalizând 1.900.000 EUR, iar pasagerii care au ales această opțiune vor putea folosi sumele în vederea achiziționării de bilete imediat ce compania va activa procesul de vânzare.

Reprezentanții Blue Air confirmă că au primit sprijin din partea majorității aeroporturilor din străinătate, incluzând aeroporturile din Italia, Israel, Spania, Marea Britanie, precum și a furnizorilor de combustibil din aceste aeroporturi, pentru a putea relua serviciile, sub condiția plății în avans a serviciilor oferite. Compania mizează pe același sprijin și din partea aeroporturilor din România, Bacău, Cluj-Napoca, București- Otopeni și Iași.

articolul original.

Blue Air anunță că nu are bani pentru combustibil și că nu va relua zborurile timp de o lună de zile

9 September 2022 at 11:52
image

Compania aeriană Blue Air a anunțat vineri printr-un comunicat de presă că „își propune” să reia zborurile abia din 10 octombrie, ceea ce înseamnă că pasagerii companiei care au achitat deja bilete până la acel moment nu vor putea să beneficieze de servicii. Deși Guvernul a deblocat conturile Blue Air pentru a putea relua cursele, acest fapt nu se va întâmpla.

Potrivit unui comunicat al Blue Air, conducerea companiei a constatat că în ultimele 48 de ore nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăți au fost blocate de aceștia.

„Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie”, se arată în comunicat.

Mai mult, compania spune că toți furnizorii de servicii esențiale zborurilor au condiționat furnizarea respectivelor servicii de plata datoriilor scadente.

„În acest context au fost analizate toate aspectele privind modalitatea de reluare cât mai rapidă a activității de zbor, discutându-se în mod direct cu zeci de furnizori critici ai companiei, respectiv aeroporturi, societăți de handling, furnizori de combustibil, autorități de control al traficului aerian, precum și cu proprietarul aeronavelor operate de Blue Air. În urma acestora, Societatea își propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022”, arată compania.

Blue Air anunță toți pasagerii cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate.

„Precizăm faptul că în cadrul discuțiilor purtate în Consiliul de Administrație al Blue Air, reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a solicitat reluarea cât mai rapidă a zborurilor, iar votul reprezentantului Ministerului Finanțelor nu a putut fi exprimat. Votul reprezentantului Ministerului de Finanțe este unul extrem de important, având în vedere faptul că această instituție a emis Scrisoarea de Garanție pentru acordarea de către Eximbank SA a creditului comercial în sumă de 300.775.000 LEI, credit garantat cu 75% din acțiunile Societății și alte active deținute de Blue Air și acționariatul Societății”, mai trasmite compania.

Reprezentanții Blue Air susțin că au convingerea că cei 2 investitori cu care acționariatul societății se află în discuții extrem de avansate la momentul la care a intervenit această situație de forță majoră, vor avea timpul necesar să analizeze absolut toate implicațiile acestui eveniment și să decidă, în mod definitiv, dacă doresc să investească sumele necesare revenirii Blue Air la cifrele dinainte de pandemia de COVID – 19 și acoperirea pierderilor de aproximativ 130.000.000 de euro suferite în această perioadă, din cauza interdicțiilor de zbor, a incertitudinii privind numeroasele valuri de pandemie, a creșterii absolut bruște și la niveluri extraordinare a prețului combustibilului, cauzate în principal de războiul din Ucraina, și scăderea cu peste 15% a puterii de cumparăre a monedei EUR față de USD.


Blue Air a avut pierderi de 130.000.000 milioane de euro în pandemie.


„Precizăm faptul că ajutorul de Stat a fost dimensionat strict pentru a acoperi pierderile suferite de Blue Air în perioada de suspendare a zborurilor, ca urmare a declarării stării de urgență în perioada martie-iunie 2020 și a deficitului de numerar al Societății limitat la data de 31 decembrie 2020, în condițiile în care pandemia a afectat în mod profund veniturile societății în perioada 2020 – 2021”, mai arată reprezentanții societății.

Blue Air a anunțat marți că, din cauza unei popriri a conturilor de către Ministerul Mediului, compania sistează toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

De atunci, compania Tarom, la solicitarea autorităților, a organizat patru curse speciale de repatriere a românilor afectați de decizia Blue Air.

articolul original.

Românii abandonați de Blue Air se întorc acasă. Au pus mână de la mână și au închiriat autocare

9 September 2022 at 07:09
image

Românii blocaţi pe diferite aeroporturi, în urma anulării zborurilor Blue Air, încep să se întoarcă acasă. Unii pe cheltuiala lor, cu autocare sau cu mașini închiriate, alții, mai norocoși, cu avioane Tarom, puse la dispoziţie de autorități.

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatriere. Banii vor trebui recuperaţi însă de la Blue Air, companie care are datorii totale de 230 de milioane de euro. Deocamdată, nu se ştie când vor fi reluate zborurile.

Aceşti oameni s-au întâlnit pe aeroportul din Dubrovnik, Croația. Când au realizat că zborul Blue Air la care aveau bilete s-a anulat, s-au mobilizat şi au reuşit să găsească o firmă dispusă să le închirieze un autocar şi un şofer care să îi aducă până în București. Au plătit în total 4200 de euro, câte 100 de euro de persoană.

„Uite, România unită”

„Zbor anulat, din Dubrovnik, am mers acum cu autocarul, 20 de ore, ne-am descurcat singur. Uite, România unită. Ne-am luat bilet de avion și uite cum am ajuns”, spun ei.

Alţii au apelat la firmele româneşti de transport care fac curse regulate în Grecia. Tot cu autocarul au venit până în Bucureşti. De aici, mulţi mai au până acasă.

-Trebuia să ne anunţe măcar cu 24 de ore înainte. M-a anunţat băiatul că s-a anulat zborul şi am rezervat la autocar.
– Cât aţi plătit pe biletul de avion?
– 220 de euro
– Dus întors?
– Da.
– Şi pe biletul de autocar?
– O să plătim 360 de euro dus-întors. Cu banii înapoi, nu se ştie…”

Alți turiști au ajuns în țară cu avioane Tarom

În tot acest timp, 150 de persoane au fost aduse de la Tel Aviv de o aeronavă Tarom.

„Suntem foarte obosiți” (..) „A fost obositor până am ajuns la cursa asta. Am stat aproape 5 ore în aeroport” spuneau aceștia.

Potrivit Blue Air, aproape 55.000 de pasageri au fost afectaţi de anularea zborurilor programate în perioada 6-11 septembrie. Deşi Adminstrația Fondului pentru Mediu a acceptat o eşalonare a datoriei de 28 de milioane de lei, aceasta nu este singura problemă a companiei.

Cristian Rada, CEO Blue Air: „Noi trebuie să ne renegociem, practic, toate condiţiile de operare cu toţi partenerii noştri externi şi interni, ori aceste lucruri nu se pot face peste noapte. Datoriile Blue Air sunt în acest moment de aproximativ 230 milioane de euro şi care ar fi reprezentat, în 2019, de exemplu, jumătate din veniturile realizate.”

În plus, autorităţile române îi îndeamnă pe păgubiți să îşi ceară banii înapoi

Sursa: Știrile PROTV

articolul original.

Sorin Grindeanu îi îndeamnă pe românii blocați pe aeroporturile din străinătate, după suspendarea curselor Blue Air, să găsească soluții alternative de a reveni în țară

8 September 2022 at 12:57
image

Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, le-a recomandat românilor rămași blocați în străinătate după anularea curselor Blue Air să caute soluții alternative de a reveni în țară, pentru că Tarom nu poate efectua toate cursele pentru a-i aduce în România.

Mesajul lui Grindeanu pentru pasagerii afectați de anularea curselor Blue Air

Grindeanu le-a transmis românilor care au cumpărat bilete de la Blue Air, dar acum nu mai pot veni în România din cauza problemelor de la compania aeriană, să încerce să găsească „alte variante de a veni înspre casă”, având în vedere că Tarom nu are cum să efectueze toate zborurile anulate de Blue Air.

Ministrul a spus că repatrierea tuturor acestor români e imposibilă, „pentru că nu tot timpul putem găsi sau Tarom să poată găsi echipaj, avion sau înţelegere în aeroporturile respective”, informează Agerpres.

„Îi îndemn pe toţi cei care sunt păgubiţi de către Blue Air să depună cereri de despăgubire, conform regulamentelor europene şi aşa cum se practică, şi să încerce să găsească alte variante de a veni înspre casă, pentru că nu tot timpul putem găsi sau TAROM să poată găsi echipaj, avion sau înţelegere în aeroporturile respective. Să depună cereri de despăgubire, să primească banii înapoi şi să îşi găsească şi rută alternativă de întoarcere”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Guvernul Ciucă le-a dat asigurări pasagerilor Blue Air. Ce a ieșit

Marți seară, după comunicatul Blue Air privind anularea curselor, Guvernul Ciucă a anunțat deschiderea unei linii telefonice (0040751084537) la care românii afectați să sune pentru a primi ajutor să revină în țară.

„După ce vor fi centralizate datele românilor care se află, fiind afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, în aeroporturi din străinătate, aeronavele Tarom vor efectua zborurile necesare pentru ca aceștia să ajungă acasă în siguranță”, a declarat atunci Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Numai că nu a fost așa și unul dintre cei afectați a fost chiar Cătălin Urtoi, consilier al lui Grindeanu, care a rămas blocat în Grecia. El s-a plâns pe rețelele sociale că nu primește ajutor de la autorități.

De altfel, Tarom a transmis încă de miercuri că va face tot posibilul să-i ajute pe români, dar deja e o perioadă extrem de aglomerată: „TAROM precizează că, deși se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat și un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor români afectați”.

articolul original.

Linie telefonică suplimentară pentru românii blocați în străinătate de suspendarea zborurilor Blue Air

7 September 2022 at 19:18
image

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat miercuri seeară că pune la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, o linie telefonică suplimentară la care aceştia îşi pot notifica situaţia, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii, informează Agerpres.

Astfel, românii blocaţi în străinătate din cauza situaţiei amintite pot solicita asistenţă la numărul 004 021 4311869. MAE precizează că această linie telefonică este o alternativă suplimentară faţă de contactele anunţate deja miercuri, care rămân disponibile: numărul 004 0751084537 şi adresa de email [email protected].

De asemenea, cetăţenii români aflaţi în această situaţie pot contacta direct cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular, inclusiv apelând numărul de telefon pentru urgenţe consulare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, în cazul grupurilor de turişti, ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informaţiile obţinute de aceasta urmând a fi diseminate şi celorlalţi cetăţeni români din grup.

articolul original.

Guvernul a deblocat conturile Blue Air

7 September 2022 at 14:25
image

Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.

„În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței”, transmite AFM.

Administrația Fondului de Mediu precizează etapele prin care s-a ajuns la măsura popririi conturilor companiei Blue Air Aviation S.A.

Potrivit AFM, în data de 3 mai 2022, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a transmis către Administrația Fondului pentru Mediu lista operatorilor care nu au restituit certificatele de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021, în scopul demarării procedurii de stabilire și încasare a penalității în cuantum de 100 euro, echivalent în lei, pentru fiecare tonă de dioxid de carbon. În baza acestor informații, a fost emisă o decizie de impunere, privind aplicarea penalității prevăzute în cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru compania Blue Air Aviation S.A, ca urmare nerestituirii unui număr de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, decizie care a fost comunicată societății la data de 13 mai 2022 și care avea termen scadent de plată până la data de 5 iunie 2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Decizia de impunere nu a fost contestată și s-a trimis în data de 17 mai 2022 o solicitare de eșalonare la plată a creanțelor la Fondul pentru Mediu. În data de 24 mai 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a răspuns solicitării prin care a informat compania Blue Air Aviation S.A cu privire la cadrul legal prin care se poate realiza eșalonarea datoriei.

În data de 24 iunie 2022, compania Blue Air Aviation S.A a revenit cu o adresă prin care a solicitat eșalonarea la plată a debitului provenit din decizia de impunere. Administrația Fondului pentru Mediu a răspuns solicitării în data de 15 iulie 2022, prin care a solicitat mai multe documente pentru a realiza legal procedura de eșalonare. Întrucât compania Blue Air Aviation S.A nu a achitat suma restantă și nici nu a pus la dispoziție informațiile și documentele solicitate, nu a prezentat garanții în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, în data de 25 iulie 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a demarat măsuri de executare silită și a emis un Titlu executoriu și o Somație de plată. În data de 29 august 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a revenit cu o adresă către compania Blue Air Aviation S.A prin care a adus la cunoștință faptul că se respinge eșalonarea de plată a creanțelor la Fondul pentru mediu întrucât nu au fost transmise documentele solicitate prin adresa din 15 iulie 2022.

Întrucât contribuabilului i-a fost respinsă solicitarea de eșalonare la plată a obligațiilor la Fondul pentru mediu pentru neprezentarea documentelor solicitate și pentru că acesta nu a achitat sumele înscrise în Titlul executoriu și în Somația de plată, în data de 1 septembrie 2022 au fost continuate măsurile de executare silită în cadrul Dosarului de executare silită pentru recuperarea creanței datorate la Fondul pentru mediu prin emiterea adresei de înștiințare privind înființarea popririi și a adresei de înființare a popririi asupra disponibilităților bănești.

Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri dimineața, că în ultimele ore 2.098 de români au apelat serviciile consulare cerând să fie aduși acasă din țările unde au rămas după anularea zborurilor Blue Air. El a spus că ANPC trebuie să monitorizeze întreaga situație.

Compania Blue Air Aviation a sistat toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. În momentul de față sunt 700.000 de rezervări din toată lumea la Blue Air.

Deputatul Radu Cristescu îl acuzase pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, de la UDMR, că este autorul moral al acestei situații.

„Ungaria face regulile în România?

Ministrul ungur al mediului,Tanczos Barna, blochează conturile companiei românești Blue Air!

Mii de români – bătrâni, copii, bolnavi de diabet sau de alte boli grave – rămân blocați pe aeroporturile din străinătate, cerând cu disperare ajutorul guvernului de la București.

Avantaj Wizz Air, care s-a năpustit imediat asupra curselor Blue Air suspendate.

Asta în timp ce compania ungurească Wizz Air atacă de mai mult timp, la Bruxelles, prin acțiuni repetate în instanțele europene, compania aeriană de stat a României, Tarom.

Nu e clar pentru cine lucrează, și împotriva cui, acest tupeist ungur care conduce Ministerul Mediului din România?

Bravo, Tanczos, meriți o decorație de la Budapesta! O decorație cu aripi de cocoș honvezesc”, a scris deputatul Cristescu pe pagina sa de Facebook.

articolul original.

620 de români blocați în străinătate au cerut sprijin să revină în țară după anularea curselor Blue Air

7 September 2022 at 06:53

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că peste 620 de români, afectaţi de anularea zborurilor Blue Air, solicitaseră până marţi noaptea, sprijin să revină în ţară. Solicitările au venit din ţări precum Cehia, Cipru, Portugalia, Spania.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip, a declarat pentru News.ro, că până marţi, la ora 23.00, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară.

“MAE informează că, până la acest moment, au fost recepţionate semnalări din partea unor cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor din Cehia, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania şi Regatul Unit. Din informaţiile deţinute de MAE la acest moment, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

El a reamintit că în contextul crizei generate de anularea zborurilor companiei aeriene Blue Air, a fost activată o linie telefonică (0040751084537) şi a fost pusă la dispoziţie o adresă de email ([email protected]) dedicată, la care cetăţenii români aflaţi în străinătate îşi pot notifica situaţia. De asemenea, cetăţenii români afectaţi pot contacta cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (https://econsulat.ro/Home/DateDeContact).

Compania Blue Air a anunţat marţi sistarea tururor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis marţi că, din estimările de la acel moment, sunt aproximativ 3.000 de călători blocaţi în aeroporturi din străinătate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că Guvernul va aloca, miercuri dimineaţă, 5 milioane de lei companiei TAROM, pentru a trimite aeronave să aducă acasă românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile până luni. Ulterior, Guvernul se va îndrepta împotriva acestei companii, pentru a recupera suma de bani, dar şi celelalte restanţe pentru care Administraţia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi.

articolul original.

Pasagerii abandonați de Blue Air pot folosi codul rezervărilor pentru a fi preluați de Wizz Air și Ryanair

7 September 2022 at 08:33
By: -
image

Wizz Air și Ryanair anunță tarife speciale pentru pasagerii abandonați de Blue Air, după ce compania a anunțat anularea zborurilor până luni, 12 septembrie.

Pasagerii afectați pot rezerva acum bilete pe zboruri Wizz Air cu tarife începând de la 49.99 de euro folosind codul rezervării Blue Air, se arată în comunicatul de presă al companiei Wizz Air.

 Rezervările pot fi efectuate prin intermediul paginii Wizz Air pentru tarife speciale. Potrivit promovării de pe site-ul companiei, preţurile sunt valabile pe anumite rute, cu număr limitat de locuri.

Și Ryanair a anunțat că a lansat tarife speciale pentru pasagerii afectaţi de anularea zborurilor de către Blue Air. Acestea pornesc de la 49,99 euro, pentru călătorii până pe 31 octombrie, cu menţiunea că pot fi rezervate până la miezul nopţii de 9 septembrie.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

“Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declaraţiile publice şi instigările directe de ‘a nu mai cumpăra bilete Blue Air’ propagate în spaţiul public de către un reprezentant cu rang înalt al statului român, respectiv preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)”, susţin reprezentaţii companiei.

Aceştia menţionează că declaraţiile respective au condus la “distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete, creşterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societăţii Blue Air Aviation SA de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condiţiile popririlor tuturor conturilor societăţii), blocarea tuturor discuţiilor purtate la Londra de acţionariatul Blue Air cu două mari firme de investiţii interesate în intrarea în acţionariatul Blue Air şi sprijinirea societăţii înerarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăţi din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale”.

În data de 14 iulie, ANPC a anunţat că a amendat Blue Air cu suma de două milioane de euro pentru anularea a peste 11.000 de zboruri în perioada 30 aprilie 2021 – 30 aprilie 2022, şi a obligat compania să returneze clienţilor banii în maximum zece zile pentru toate zborurile anulate.

Mai multe detalii AICI

articolul original.

EXCLUSIV | Pasagerii nimănui. Blue Air a anulat toate cursele, dar nu a anunțat și călătorii care așteptau în aeroport de multe ore. ”Printre pasageri sunt oameni în vârstă, copii, unii pierd programări la doctor”

6 September 2022 at 15:35
image

Blue Air a anunțat marți, după ora 16.00, printr-un comunicat de presă, că și-a suspendat toate cursele, de marți 6 septembrie până pe 12 septembrie, argumentând că nu-și mai poate plăti furnizorii, din cauza popririi conturilor companiei de către Ministerul Mediului, pentru neplata unei amenzi. Printre probleme și acuzații, reprezentanții Blue Air au uitat un lucru semnificativ în ecuația zborului, și anume că trebuie să-și anunțe și sutele de pasageri care așteaptă de dimineață în aeroport să se poată îmbarca în avioanele care să îi ducă spre destinațiile pentru care au plătit bilete de sute de euro. Pasagerii au primit, toată ziua, doar informații că zborurile sunt amânate câteva ore și să aștepte că vor pleca.

Ziua a început cu 8 curse Blue Air care au plecat spre destinații. Prima cursă Blue Air care nu a mai decolat a fost cea spre Paris, de la ora 10.50.

Au urmat cursele de la orele 13:23, spre Stockholm, 14:45 spre Lyon, 14:50 spre Atena, 15:15 Palma de Mallorca, 15:45 spre Dubrovnic și celelalte curse programate după ora 16.00.

Haos și nervi cu biletul în mână. Și pe mine cine mă duce la destinație?

Un pasager care trebuia să plece cu avionul de la 10:50 spre Paris a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că deși cursa nu a plecat la ora programată, nu a venit niciun reprezentant al Blue Air să le spună ce se întâmplă. Abia mai târziu au fost anunțați că avionul va decola spre Paris la ora 13:30. Ulterior, au urmat noi anunțuri de amânare a decolării, pentru 14:30, 15:30, până când, în final, în jurul orei 16:00, compania a anunțat, printr-un comunicat, că toate zborurile de marți sunt anulate.

Dar în timp ce compania transmitea mesajul prin comunicat de presă, în aeroport, sute de oameni nu știau că nu vor mai pleca deloc spre destinații.

Zborul era programat la ora 10:50. Inițial, ne-au spun că o să decolăm la 13:30. Niciun reprezentant nu a venit la poarta de îmbarcare, nu ne-au dat nicio explicație. Printre pasageri sunt mulți oameni în vârstă, sunt copii, sunt oameni care pierd programări la doctor”, a spus pasagerul care avea bilet la cursa Blue Air de la ora 10.50, spre Paris.

Acesta a precizat că, ulterior, două reprezentante ale Blue Air i-au anunțat pe pasagerii cursei care trebuia să plece spre Paris că ”avionul chiar există”, dar că decolarea a fost amânată la 14:30, apoi la 15:15.

Pentru șapte curse Blue Air anulate, peste 1.000 de pasageri trebuie să își recupereze bagajele de cală. Alte șapte curse sunt anulate la plecarea de pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni până marți seară.

Blue Air invocă ”o situație neprevăzută” și acuză pierderi de 5 milioane de euro după ”instigările” unui oficial ANPC

După ora 16.00, reprezentanții Blue Air au anunțat anularea tuturor curselor, au precizat motivele și au acuzat un reprezentant cu rang înalt al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) de ”instigare directă”, care a ”distrus încrederea pasagerilor” și a adus pierderi de milioane de euro.

Datorită unei situații neprevăzute, constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air de către Ministerul Mediului pentru neplata unei amenzi, compania aeriană Blue Air Aviation se vede obligată, fiind în imposibilitate de a achita vreun furnizor, să sisteze toate zborurile programate a pleca din România, respectiv din București Otopeni, Bacau, Cluj Napoca și Iași până luni, 12 septembrie 2022.

Toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, astăzi 6 septembrie, vor fi operate conform orarului publicat. Această situație este determinată de poprirea conturilor societății, fără o comunicare prealabilă de la Ministerul Mediului către Blue Air și fără nici o încercare din partea autorităților de a concilia aceasta situație”, a anunțat operatorul aerian, în comunicat.

Reprezentanții Blue Air susțin că declarațiile și instigările directe ale unui reprezentant cu rang înalt al ANPC au condus la ”distrugerea semnificativă a încrederii clienților în compania Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete”.

Aceștia acuză și că, în urma acelor declarații, ”a crescut presiunea din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation de a achita sumele in avans, lucru imposibil acum în condițiile popririlor tuturor conturilor societății”.

Mai mult, susțin aceștia, prin subminările făcute de un oficial de rang înalt al statului, a fost ”distrusă încrederea pasagerilor Blue Air în capacitatea operațională a companiei”, fiind prejudiciate grav și îngreunate operațiunile companiei Blue Air.

”Declarațiile și acțiunile iresponsabile ANPC, mai sus detaliate, au adus compania Blue Air în situația nedorită de a-și reduce operațiunile pentru perioada imediat următoare, cu scopul de a facilita finalizarea analizei impactului din partea investitorilor și al obținerii autorizațiilor necesare în vederea discuțiilor cu investitorii”, spun reprezentanții Blue Air.

Angajați revoltați, pasageri nemulțumiți

Reamintim că jurnaliștii Gândul au scris despre faptul că  Blue Air se confruntă cu o situație fără precedent, iar salariații nu sunt numai revoltați, ci și disperați. În același timp, angajații revoltați susțin că, la nivelul conducerii de zbor a companiei, reacția este una de ”răzbunare” atunci când sunt transmise nemulțumirile, iar unii dintre piloți refuză să mai zboare pentru că nu și-au primit salariile și… ”fac Uber.”

Anterior, Blue Air dădea o altă explicație pentru întârzierile zborurilor companiei, la solicitarea Gândul de a lămuri situația.

„În sezonul acesta de vârf, ele sunt fie generate de rotațiile aeronavelor, fie de vremea neprielnică. Vă dau un exemplu, ieri (n.r. -luni, 5 septembrie) a fost o furtună puternică la Paris și aeronava a trebuit să aterizeze la Bruxelles. Există diverși factori care generează aceste întârzieri.

Da sunt probleme cu plata salariilor, dar nu confirm această informație că piloții noștri nu ar dori să mai zboare din cauza neplății. Nu, nu există asta!”, declara un reprezentant al Blue Air, contactat de Gândul.

Peste 130 de curse Blue Air întârziate în săptămâna 25 – 31 august

În intervalul 25 – 31 august 2022, pe Aeroportul “Henri Coandă”, 748 zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 122 mai puține față de săptămâna anterioară.

Dintre acestea, mai mult de jumătate (390) au avut drept cauză întârzierea sau rotația echipajelor sau aeronavelor.

Cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la companiile aeriene Wizz Air (223 de zboruri), Blue Air (137 de zboruri), Ryan Air (123), Tarom (94 de zboruri).

În același interval de referință, au fost anulate 12 zboruri. În intervalul 25 – 31 august 2022, pe AIHCB au fost operate 2409 zboruri, dintre care 2157 regulate.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Situație critică la Blue Air. Neplătiți de peste două luni, piloții refuză să mai zboare și se reprofilează în șoferi Uber (SURSE)

Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul Zilei, Adevărul, Mișcarea de Rezistență, Aleph citeste mai mult
articolul original.

Momente de panică pentru pasagerii unui zbor din Cluj-Napoca. Avionul s-a întors pe pistă la 19 minute de la decolare

6 September 2022 at 10:58
image

O aeronavă care a decolat marți, de pe aeroportul Internațional din Cluj Napoca a revenit la numai câteva minute pe pistă, din cauza unei defecțiuni, provocate cel mai probabil de o pasăre, potrivit romaniatv.net.

Avionul care a decolat de la Cluj-Napoca se îndrepta către insula grecească Rhodos.

Zborul HiSky H41673 Cluj Napoca – Rodos operat cu un Airbus A320 (YR-BEE) a revenit pe aeroportul de origine la 19 minute după decolare, asta după ce o pasăre ar fi lovit unul dintre motoarele avionului, motiv pentru

Ca măsură de siguranță, piloții avionului au decis să revină pe aeroportul Avram Iancu din Cluj Napoca.

articolul original.

Vrancea: Un autocar cu 43 de ucraineni s-a răsturnat. Mai mulți pasageri, printre care și copii, au fost spitalizați

27 August 2022 at 05:36
image

Un accident grav a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbăta, în Vrancea. Un autobuz plin cu pasageri ucraineni, femei și copii, s-a răsturnat, după ce șoferul a pierdut controlul volanului. Se pare că aceasta ar fi ațipit la volan.

23 de persoane au fost rănite și transportate la spital pentru evaluare medicală, dar niciunul dintre pasageri nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă.

Autocarul cu ucraineni s-a răsturnat într-un șanț

Autocarul cu numere de Ucraina se deplasa din direcția Focșani către Adjud în momentul în care a pierdut controlul vehiculului și a intrat într-un podeț și s-a răsturnat. Pompierii au declanșat planul roșul, iar zona a fost împânzită de zeci de echipaje de intervenție.

Primarul Laurențiu Diaconu și prefectul de Vrancea Nicușor Halnici s-au alăturat echipajelor de intervenție și i-a ajutat pe oamenii legii să gestioneze situația, aducând și câțiva translatori.

Autoritățile au amplasat la fața locului un cort de prim ajutor în care două persoane au primit îngrijiri medicale de urgență.

articolul original.

Aeroportul din Iași sărbătorește un milion de pasageri.

22 August 2022 at 07:01
image

Săptămâna aceasta Aeroportul Iași va atinge pragul de un milion de pasageri înregistrați în anul 2022. Este a 4-a oară în istoria sa când Aeroportul sărbătorește această performanță.

Reprezentanții aeroportului vor sărbători împreună pasagerul numărul un milion, în cadrul unui scurt eveniment festiv. Norocosul pasager va fi transportat, anul acesta, de către operatorul Austrian Airlines, pe ruta Viena – Iași.

Acțiunea va avea loc luni, 22 august 2022, pe platforma aerogării, la momentul sosirii aeronavei (ora 15.20), și va cuprinde: arc de apă, premierea pasagerului 1 milion și ședință foto cu echipajul de zbor și invitații, sincroane.

Vor participa:
Dl Romeo – Director General RA Aeroportul Iași
Dl Marius Dangă – Vicepreședintele Consiliul Județean Iași
Dna Andreea Asproiu – Station Manager OTP/ IAS

articolul original.

Aeroportul Heathrow din Londra prelungește restricțiile de zbor până la sfârșitul lunii octombrie

15 August 2022 at 20:17
By: -
image

Aeroportul Heathrow din Londra a extins limitele privind numărul de plecări ale pasagerilor, până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a evita haosul în călătorii.

Publicitate

Nu mai mult de 100.000 de pasageri pe zi pot pleca din Heathrow până pe 29 octombrie, a anunţat luni aeroportul, transmite CNBC.

Plafoanele, anunţate pentru prima dată în iulie, urmau să expire după 11 septembrie.

”Vrem să înlăturăm plafonul cât mai curând posibil, dar putem face acest lucru doar atunci când suntem încrezători că toţi cei care operează pe aeroport au resursele necesare pentru a furniza serviciul pe care pasagerii noştri îl merită”, a declarat Ross Baker, directorul comercial al Heathrow, într-un comunicat.

Publicitate

Aeroportul a spus, de când a stabilit pentru prima dată limitele de capacitate, că punctualitatea şi timpii de aşteptare pentru bagaje s-au îmbunătăţit şi că au existat mai puţine anulări de ultim moment.

Lipsa de personal după mai bine de doi ani de pandemie de Covid s-a ciocnit cu un asalt al pasagerilor în toată Europa, în această vară, creând cozi lungi şi alte probleme, cum ar fi bagajele pierdute.

Alte aeroporturi europene au luat măsuri similare. La începutul acestei luni, aeroportul Amsterdam Schiphol a declarat că va limita plecările pasagerilor până în octombrie.

articolul original.

Haos pe Aeroportul din Otopeni, pasagerii sunt revoltați

13 August 2022 at 06:43
image

Haosul persistă la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București. Peste 700 de zboruri au avut întârzieri mai mari de 30 minute si la decolare, și la aterizare, doar în ultima săptămână. În aceeași perioadă, un număr de 5 zboruri au fost anulate.

Continuă haosul la Aeroportul Otopeni, din Capitală. Sute de zboruri au avut întârzieri în ultimele zile, iar din această cauză oamenii și-au anulat concediile sau au fost nevoiți să își prelungească vacanța.

„Deja are o întârziere de 20 de minute. Sperăm să nu mai avem alte întârzieri. Groaznic, mai ales cu copii. Când am venit aici din Norvegia a fost la fel. Am avut doar 40 de minute până la următoarea legatură. A trebuit sa fugim practic cu copiii”, a spus o familie care ar putea să rateze și următorul zbor. 

O problemă sunt și timpii de așteptare pentru îmbarcare, de aceea oamenii sunt sfătuiți să ajungă în aeroport cu mult înainte de ora zborului. 

În cazul unor zboruri anulate sau întârziate prea mult, pasagerii pot cere despăgubiri. 

articolul original.
❌