ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 2 December 2022Ultimele Stiri

AUR va folosi banii din subvenția de la bugetul de stat pentru construirea unui spital mobil și organizarea de caravane medicale

2 December 2022 at 13:15
image

Congresul Național AUR, reunit la Alba Iulia, a aprobat vineri, 2 decembrie, strategia de promovare politică a partidului pentru anul 2023. Cele mai importante acțiuni anunțate pentru anul următor sunt construirea unui spital mobil și realizarea unei Caravane de promovare a programului politic, ce se va desfășura pe întreg teritoriul țării.

Alianța pentru Unirea Românilor transpune astfel în practică promisiunea de a cheltui banii din subvenția alocată de stat doar pentru cauze sociale. Până în momentul de față, în conturile AUR s-au adunat aproximativ șapte milioane de euro, iar partidul nu a cheltuit niciun ban din această sumă pentru nevoi administrative sau pentru achiziții.

Caravana de promovare AUR reprezintă un concept special. Aceasta va fi formată din autovehicule speciale – camioane TIR, autovehicule și microbuze, amenajate și dotate cu echipamente medicale de ultimă generație pentru diagnosticarea mai multor tipuri de afecțiuni. Caravana va străbate în 2023 întreaga țară și va ajunge în sute de localități din toate județele României. În paralel cu serviciile medicale oferite cu titlu gratuit localnicilor, echipa AUR va prezenta programul politic al partidului și viziunea formațiunii politice cu privire la principalele domenii de interes. Pentru asigurarea parțială a fondurilor necesare Caravanei, AUR va cheltui din sumele aferente subvenției de la bugetul de stat, cu respectarea legislației în vigoare.

„AUR, așa cum a promis în campania electorală, nu a consumat nici măcar un leu din subvenția publică. Celelalte formațiuni nu fac ceea ce facem noi azi reuniți în Congres, în forul suprem al partidului, să vină cu o propunere, să dezbată măcar ce facem cu banii din subvenție. Nu există această transparență.

Noi am luat decizia de a nu cheltui în interesul partidului, pe activitate politică acești bani. Nu am văzut nicio știre în presă, în presa UM-urilor despre acest lucru, despre faptul că AUR nu a cheltuit niciun ban. Nu o să auziți în urma Congresului de azi nicio știre după hotărârea pe care vă propunem să o adoptăm de a construi spitalul mobil, de a face o caravana medicală.

În martie, conform comisiei care s-a ocupat de propunerea demarării acestui proiect, putem începe. Îi rog pe cei responsabili ca, în limita posibilităților, pentru că toată economia este pusă la pământ și nu mai producem mai nimic, cât mai multe din echipamentele, autovehiculele achiziționate să fie făcute aici, de mâini românești. Este foarte important și este foarte important programul cu care vom câștigă alegerile din 2024, care se cheamă „Fabricat în România”, a declarat George Simion, președintele AUR, în cadrul discursului susținut la congres.

Totodată, în cadrul Congresului AUR a fost adoptată și Rezoluția „Sistemul medical în satele româneşti, între uitare și așteptare”. Prin această rezoluție, AUR își propune să vină în sprijinul populației din mediul rural vitregite de orice tip de asistență medicală. Alianța pentru Unirea Românilor își propune creșterea speranței de viață a românilor, îmbunătățirea stării de sănătate a populației și scăderea ratei mortalității și morbidității generale la nivel național, a transmis AUR într-un comunicat.

articolul original.

Care este reacția lui Marcel Ciolacu, despre afirmaţiile liderului deputaților UDMR?

2 December 2022 at 12:20
Foto: capital.ro

Președintele social-democrat a răbufnit după declarația controversată făcută de liderul deputaților UDMR, Csoma Botond. Din avertismentul lansat de Marcel Ciolacu, acesta spune că vor exista consecințe politice.

Astfel, liderul deputaților UDMR a susținut, la şedinţa solemnă a Parlamentului de luni, care a marcat Ziua Naţională a României, că „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc, şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiei de la Alba Iulia”.

Iar, reacția lui Marcel Ciolacu nu a întârziat să apară. Președintele PSD a spus că mesajul este „mai mult decât provocator”, iar el nu va permite un „asemenea discurs”.

Astfel, „Săptămâna trecută, liderul grupului UDMR a avut un discurs în Cameră mai mult decât provocator. Ardealul e pământ românesc, unde conviețuiesc şi unguri, şi evrei. E de neacceptat atitudinea grupului UDMR, mai ales că în acest moment face parte din coaliţia de guvernare. Nu poţi să te plângi că e o atitudine anti-maghiară. Suntem cel mai tolerant popor din lume”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform romaniatv.net

Liderul grupului PSD va avea o reţinere în a lucra cu liderul UDMR din Camera Deputaților

În contextul politic, Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că vor urma consecințe politice, iar liderul grupului PSD va avea o reţinere în a lucra cu liderul UDMR din Camera Deputaților.

În opinia sa, „Vor exista, sunt convins, consecințe politice, chiar şi de dialog între noi ca lideri politici. Nu îţi permit să vii cu un asemenea discurs şi a doua zi să discutăm ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Presupun că vom avea o discuţie, nu ştiu dacă împreună cu UDMR în coaliţie. Dar liderul grupului PSD va avea o reţinere în a lucra şi a comunica cu liderul UDMR din Camera Deputaţilor”, a completat Ciolacu.

Declarația care l-a înfuriat pe Marcel Ciolacu

Reacția lui Marcel Ciolacu a venit după ce Csoma Botond a afirmat la şedinţa solemnă a Parlamentului că „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

În afirmaţiile sale, „De-a lungul istoriei au fost multe cazuri când nu ne-am aflat de aceeaşi parte a baricadei. În ciuda acestui fapt, nu se poate admite o viziune de tip exclusivist reducţionist care reduce raporturile româno-maghiare la un conflict permanent şi care contribuie în acest mod la perpetuarea imaginii de duşman, afectând grav relaţiile interetnice.

Liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc, şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiei de la Alba Iulia”, a declarat Csoma Botond.

articolul original.
Ieri — 1 December 2022Ultimele Stiri

Cotiugă, deranjat de prezența „fenechiștilor” la conducerea PNL Iași

1 December 2022 at 09:27

Fost consilier județean PNL, Vasile Cotiugă, lector la UAIC, critică acid ultimele evoluții din interiorul filialei liberale ieșene. Într-o postare pe Facebook, Cotiugă dă de pământ cu cei patru ași ai PNL Iași, Alexe, Muraru, Dangă și Afloarei. Motivul ar fi absența lui Alexe de la inaugurarea noii primării din Ciortești. „Ăsta este PNL-ul în era post-fenechistă, sub conducerea lui Alexe, Muraru, Dangă și Afloarei! Adică, cu trădări și interese obscure. Până nu se termină cu fenechiștii din PNL, a căror acțiune politică și administrativă este spre zero, partidul nu va avea nicio șansă la Iași, cum nu are nici la București, unde primarii din județ trebuie să meargă personal să-și susțină proiectele, căci conducerea este nulă! Din păcate, situația este generată și de membri de partid tăcuți, care stau și nu au curajul să vorbească, fiind asemenea turmelor politicianiste din vechiul regim (vezi „minunata” adunare a CCL municipiul Iași, mai ceva ca la Congresul al XIV-lea)”, a scris Cotiugă neiertător la adresa PNL Iași.

Cotiugă (foto, pamflet): Pe vremea când eram eu mare și tare în PNL, nu ploua cu atâtea mici trădări și aranjamente obscure

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Alegerile locale și parlamentare din 2024 ar putea fi comasate. Valeriu Stoica, fost președinte PNL: ‘Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu

30 November 2022 at 20:20
image

Valeriu Stoica, fost președinte al PNL și fost ministru al Justiției, a vorbit despre actuala situație politică din România, dar și ce s-ar putea întâmpla la alegerile din 2024.

Fostul lider liberal a declarat că a observat apariția unui compromis între PSD și PNL: cuplarea alegerilor parlamentare și locale din 2024. ”Dacă ar fi decalate, staful local al partidelor, după ce și-au atins obiectivele locale, nu se mai bate pentru obiectivele naționale, ceea ce nu e bine. Așa că, probabil le vor comasa”, a declarat Valeriu Stoica, la Digi 24, conform G4media.ro.

articolul original.

Implementarea Strategiei de incluziune a romilor a intrat în linie dreaptă

30 November 2022 at 12:26

Strategia națională de incluziune a romilor din România, adoptată anul acesta de către Guvern, a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește implementarea concretă.

Reprezentanții Executivului s-au întâlnit cu reprezentanții instituțiilor județene, pentru a stabili metodele concrete de aplicare ale prevederilor Strategiei

Zilele trecute, reprezentanții Executivului care au atribuții în implementarea Strategiei s-au întâlnit cu reprezentanții instituțiilor județene, pentru a stabili metodele concrete de aplicare ale prevederilor Strategiei.

Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi (ANR) și co-președintele Comitetului Interministerial pentru Implementarea, Monitorizarea și Evaluarea Strategie (CIIMES), a încurajat participanții să se angajeze în dezbateri deschise pe temele care îi privesc, în scopul îmbunătățirii activității de implementare, monitorizare și evaluare a măsurilor din planurile de măsuri din Strategie.

Dumitrița Solomon, secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și co-președintă a CIIMES, a informat participanții despre progresul înregistrat în plan central în dezvoltarea mecanismelor instituționale și a evocat nevoia de a produce rezultatele propuse prin Strategie, fapt ce necesită o atenție sporită din partea reprezentanților instituțiilor cu atribuții la nivel local, județean sau central, precum și o implicare activă în acest domeniu a tuturor celor responsabili.

Prezent prin sistem videoconferință, ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, a subliniat buna colaborare cu ANR în anul 2021, în campania de informare a comunităților cu romi în domeniul sănătății publice și a dat asigurări că ministerul pe care îl coordonează și-a asumat măsurile cuprinse în strategie și a pledat pentru accesul nediscriminatoriu și egal al romilor la serviciile de sănătate publică, precum și creșterea numărului de mediatoare sanitare din comunitățile vulnerabile cu romi.

Totodată, ministrul Rafila și-a manifestat interesul ca, împreună cu președintele Paraschiv, să efectueze vizite în comunitățile cu romi pentru atingerea obiectivele stabilite în cadrul CIIMES.

Lacziko Eniko Katalin, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, a susținut faptul că este momentul pentru o schimbare de abordare și de efort comun, în scopul bugetării strategiei, pentru a produce rezultate.

Conferința a continuat cu o sesiune de prezentare a planurilor de măsuri din Strategie, precum și a mecanismului de implementare și nevoia de conlucrare activă și eficientă între instituțiile județene prezente.

“Romi reprezintă o resursă importantă pentru România, dacă se investește în educația și accesul lor la servicii de sănătate, locuire și joburi.

Dacă vom schimba și felul în care sunt percepuți de majoritari, atunci decalajele dintre noi se vor micșora”, a declarat Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi.

La întâlnire a participat și Marian Daragiu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Educației și vicepreședinte al Asociației Partidei Romilor Pro-Europa.

articolul original.

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist, trimis în judecată. Ar fi cerut 10.000 de euro în schimbul angajării unei persoane la un cabinet parlamentar

29 November 2022 at 10:19
image

Președintele Partidului Ecologist, Dănuț Pop, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență. Procurorii DNA îl acuză că ar fi cerut 10.000 de euro în schimbul angajării unei persoane la un cabinet parlamentar.

În urmă cu mai puțin de trei săptămâni, DNA a cerut judecătorilor arestarea preventivă a lui Dănuț Pop, dar nu au obținut decât arest la domiciliu pentru 30 de zile. Acum, procurorii au finalizat ancheta și îl trimit în judecată pe liderul Partidului Ecologist.

Direcția Națională Anticorupție îl acuză pe Dănuț Pop că în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022 a pretins şi a primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe.

„În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, mai spun procurorii.

Parlamentarul unde a fost angajată respectiva persoană este deputatul PSD Radu Cristescu.

Contactat de G4Media, el s-a declarat stupefiat și a spus că nu îl crede capabil pe Dănuț Pop de așa ceva.

Parlamentul a precizat că într-adevăr a angajat pe cineva la recomandarea președintelui Partidului Ecologist, dar că respectiva persoană nu s-a adaptat și ulterior a demisionat.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Nicușor Dan, audiat la DNA după pângerea pe care a făcut-o în cazul unui plan urbanistic zonal | AUDIO

articolul original.

Ion Cristoiu: ‘Pe Klaus Iohannis nu-l văd renunțând la funcție până la încheierea mandatului. Îl văd însă lăsând PNL în pace’

28 November 2022 at 21:30
image

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu este de părere că ”la ora actuală cine-i dă un ghiont lui Klaus Iohannis face automat un salt în sondaje. Cine toarce pe lîngă cracul lui Klaus Iohannis coboară în sondaje. E una dintre explicațiile scorului nemulțumitor al PNL din ultima vreme”

Un sondaj CURS realizat în perioada 8-22 noiembrie 2022, situează pe locul 9, la Capitolul Încredere , Președinția.
Procentajul mic al Președinției nu mă miră. Președinția înseamnă Klaus Iohannis. Mă miră însă altceva. Că deși a coborît la 14%, Klaus Iohannis nu-și dă demisia în direct și la o oră de vîrf.

Unii vor putea spune că amețitoarea cădere în sondaje, mai ales la capitolul Încredere, n-ar trebui să-l neliniștească pe Klaus Iohannis. În 2024, el își va încheia cele două mandate. Nu se mai pune problema unei zestre electorale pentru a candida din nou. Da, din punctul de vedere al interesului electoral pe Klaus Iohannis n-ar trebui să-l neliniștească nici dacă ar coborî sub 0 puncte la Încredere.

Klaus Iohannis nu e însă o persoană particulară. E președintele României. Și chiar dacă nu-și mai pune problema unei victorii electorale, ca președinte el are, printre alte îndatoriri ținînd de Interesul național , și pe cea de a convinge Poporul Român să facă ceva.

Să facă un sacrificiu, să urmeze o anume politică. Fiind președinte de Republică semiprezidențială, principalul instrument de convingere a Poporului rămîne zicerea. Se spune că Avram Iancu a zis doar atît – No, hai! Și moții l-au urmat. Cînd 82% dintre români nu mai au încredere în tine poți ține Poporului un Discurs de mărimea Poveștilor spuse de Șeherezada timp de O mie și una de Nopți.

Dat fiind că Klaus Iohannis n-arată nici măcar ca sora Șeherezadei, e greu de presupus că vreun român nu va începe să caște după primele cuvinte rostite de el. Pînă la finele mandatului mai sînt doi ani. Dacă nu demisionează, pentru ca alegerile anticipate să aducă un președinte beneficiind de arma Încrederii Poporului în persoana sa, România va avea timp de doi ani un Președinte inutil. Cu doar 14% Încredere, la ce poate fi folositor Klaus Iohannis în aceste vremuri tulburi, cînd esențial pentru o țară mică e să aibă un Căpitan în care cei de pe vas să aibă încredere că nu-i vîră în stînci?

Klaus Iohannis e la ora actuală Zeul de la Cotroceni al Partidului Național Liberal. Liderii acestui partid iau poziția de drepți și cînd le trece prin cap numele lui Klaus Iohannis. Relația dintre Klaus Iohannis și PNL e una de supunere oarbă. Practic, PNL îndeplinește tot ce-i spune Klaus Iohannis. Nu altfel se explică faptul că PNL a schimbat trei președinți în doar doi ani. Un proces catastrofal nu numai prin instabilitate, dar și prin coborîrea de la Ludovic Orban la Florin Cîțu și de la Florin Cîțu la Nicolae Ciucă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă e lipsit total de talent politic. Ca premier, mai treacă meargă. E o funcție și cu exigențe de administrare. Dar ca președinte de partid lipsa talentului de politician e catastrofală. Dacă nu va mai fi premier, vi-l imaginați pe Nicolae Ciucă în fruntea Oștilor Liberale în Războiul electoral?

În postdecembrism relația Președinte – Partid susținător a fost complicată. Pînă la Klaus Iohannis, nici un președinte – nici măcar Traian Băsescu – n-a beneficiat de un partid care începe să toarcă pisicește și cînd aude prin somn comenzile președintelui.

Imaginea de partid intrat cu totul în posesia lui Klaus Iohannis face ca PNL să fie vulnerabil la căderea electorală a lui Klaus Iohannis. La ora actuală cine-i dă un ghiont lui Klaus Iohannis face automat un salt în sondaje. Cine toarce pe lîngă cracul lui Klaus Iohannis coboară în sondaje. E una dintre explicațiile scorului nemulțumitor al PNL din ultima vreme. Deși PSD participă la Guvern, doar PNL se erodează. Una dintre cauze e Nicolae Ciucă, dezastruos ca politician, un simplu bolovan politic. Celălalt e Klaus Iohannis, văzut ca adevăratul șef al PNL. Și cum să ai încredere în slugă, cînd n-ai în Stăpîn?

Pe Klaus Iohannis nu-l văd renunțînd la funcție pînă la încheierea mandatului.
Îl văd însă lăsînd PNL în pace, făcînd imaginea publică de președinte fără nici o legătură cu PNL.

Pentru PNL ar fi o decizie crucială.
E în stare Klaus Iohannis de o asemenea decizie?
Nu cred.
Întruchipare a Ciocoiului atît de plin de sine că te întrebi cum de nu face Poc! Klaus Iohannsi n-ar putea trăi fără slugi.”, conform cristoiublog.ro.

articolul original.

Restricţii de circulaţie în zona Stadionului Oblemenco

28 November 2022 at 12:14
image


Primăria Craiova a anunţat că, în ziua de 3 decembrie, pentru desfăşurarea partidei de fotbal dintre echipele Universitatea Craiova şi U Craiova 1948 ce va avea loc pe Stadionul de Fotbal Ion Oblemenco, în intervalul orar 17.00 – 22.30 se va restricţiona circulaţia rutieră.

Restricţia va fi pe următoarele sectoare de drum:

  • bld. Ilie Balaci, tronsonul cuprins între intersecţia cu bld. 1 Mai şi str. Gheorghe Bibescu până la intersecţia cu str. Râului.
  • str. Ecaterina Teodoroiu, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Bucovăţ, până la intersecţia cu str. Câmpia Islaz;

De asemenea, în ziua de 03.11.2022, în intervalul orar 20:45 – 22:30, circulaţia rutieră va fi restricţionată și pe următoarele sectoare de drum:

  • bld. Ştirbei Vodă, de la intersecţia cu Calea Unirii până la intersecţia cu bld. 1 Mai, sensul de mers către bld. 1 Mai;
  • str. Gheorghe Bibescu, de la intersecţia cu str. Madona Dudu, până la intersecţia cu bld. Ştirbei Vodă;
  • str. Câmpia Islaz, de la intersecţia cu str. Gheorghe Bibescu, până la intersecţia cu bld. Ştirbei Vodă.

Pe timpul desfășurării meciului de fotbal, respectiv între orele 19.00 – 20.45, circulația vehiculelor și a pietonilor în zona stadionului Ion Oblemenco se va desfășura normal.

Accesul în zona restricţionată va fi permis pentru mijloacele de transport în comun, pentru autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară, pentru cele care transportă persoane cu handicap, care deţin permis acces valabil, pentru riveranii care nu au alt acces către proprietate, precum şi pentru autovehiculele televiziunilor care vor transmite evenimentul.

Traficul rutier, în zona şi perioada menţionate, va fi deviat pe arterele adiacente.

Conducătorii auto trebuie să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite.

articolul original.

O nouă forță politică apare în România

28 November 2022 at 12:29
Foto: financialinteligence.ro

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a participat recent la o reuniune a partidului Forța Dreptei, condus de fostul premier Ludovic Orban. În urma evenimentului, politicianul a transmis că vrea să construiască „o alternativă credibilă” la actuala majoritate de stânga.

Astfel, la reuniunea Partidului Mișcarea Populară, organizată la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul căruia au fost prezenți peste 1.200 de aleși locali, printre care preşedinţii USR şi Forţa Dreptei, Cătălin Drulă și Ludovic Orban.

În planurile de viitor cei doi  ş-au exprimat deschiderea pentru construirea unei alternative, alături de PMP, „care să scoată ţara la liman”.

În urma evenimentului, Eugen Tomac a transmis că „PSD vrea tot”, iar „dreapta trebuie să fie unită”.

În afirmaţiile sale, „Dreapta trebuie să fie unită, pentru că doar așa România poate fi menținută pe drumul drept! Le-am spus colegilor din Forța Dreptei, reuniți la București, că suntem obligați să acționăm uniți și să construim o alternativa credibilă la actuala majoritate de stânga. PSD vrea tot, iar noi trebuie să oprim această ofensivă comunistă! (…) Dreapta înseamnă dreptate pentru toți”, a transmis Eugen Tomac.

Eugen Tomac a spus că iarna trebuie să fie prioritatea zero în Europa

În contextul politico-social actual, președintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), europarlamentarul Eugen Tomac, a acuzat Rusia prin faptul că utilizează toate instrumentele de care dispune pentru a şantaja Europa.

În acest sens, el a precizat că a primit o confirmare cât se poate de clară din partea Comisiei Europene care spune că la iarnă compania energetică rusă Gazprom va opri livrările de gaze către Europa.

În informaţiile sale, „Rusia utilizează astăzi toate instrumentele de care dispune pentru a şantaja Europa. Am primit acum o confirmare cât se poate de clară din partea Comisiei Europene care ne spune că la iarnă Gazprom va opri livrările de gaze către Europa. Este un scenariu pe care îl ia în calcul”, a spus Tomac.

Totodată, Eugen Tomac a punctat faptul că pregătirea pentru iarnă „trebuie să fie prioritatea zero”, atît în Europa, cât şi în România.

Aşadar, „Comisia Europeană îndeamnă statele membre să mărească zilnic şi constant stocurile de gaze pentru a asigura astfel aprovizionarea cu energie a cetăţenilor europeni. Mai exact, Comisia a propus o obligaţie de stocare de gaz de 80% pentru 2022 şi de 90% pentru anii următori.

Pregătirea pentru iarna viitoare trebuie să fie prioritatea zero, atât pentru Guvernul României, cât şi pentru Comisia Europeană. Ar putea fi una dintre cele mai dificile din ultimii 100 de ani”, a mai declarat Eugen Tomac.

articolul original.

Cătălin Manea: Nu suntem în primul an în care sute de mii de bucureșteni rămân fără apă caldă și căldură, acum, când vremea s-a răcit. Situația, de neconceput pentru o capitală a unui stat european (VIDEO)

27 November 2022 at 21:36
image

Lipsa apei calde și a căldurii este o situație de neconceput pentru o capitală a unui stat european în secolul XXI, a declarat deputatul Cătălin Manea, reprezentant al romilor în Parlament, duminică, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Cătălin Manea, pe B1 TV, despre lipsa apei calde și a căldurii în diferite zone din București

Întrebat dacă el are apă caldă, deputatul a răspuns: „Nu, nu, nu. Din păcate, vă spun că pentru cei mai mulți bucureșteni, în această perioadă, le sugerez, că și eu am căutat, trebuie să își procure boiler special pentru baie (…). Nu poți să stai fără să te speli, pe bune, deci apă caldă la bucătărie, apă caldă la baie, nu mai spun de căldura care lipsește din calorifere”.

Întrebat cât curent electric consumă, având în vedere că n-are apă caldă și căldură, Cătălin Manea a explicat: „Eu nu am plătit niciodată mai puțin de 500 – 600 de lei, pe lună, curentul, adică factura la energie electrică, cam asta este media, deci are dreptate (Dan Teodorescu, solistul de la Taxi, care a reclamat lipsa apei calde, n.r.)”.

„Nicușor Dan, primarul Capitalei, ne tot spune că de vină este Termoenergetica, ELCEN, cunoaștem pe fond care este problema… domne`, dar nu este o soluție! Nu suntem în primul an în care bucureștenii – și sute de mii de bucureșteni din diferite cartiere – rămân fără apă caldă și căldură, acum, când vremea s-a răcit. Am văzut mai nou că s-au apucat să facă câteva lucrări în anumite zone, nu știu, se tot sapă, muncitorii nu lucrează, am văzut doar utilajele, traficul este blocat, apa, nu numai cea caldă lipsește, lipsește și apa rece. Este o situație groaznică și de neconceput pentru secolul XXI, pentru București, capitala unui stat european”, a continuat oficialul.

articolul original.

Proteste de amploare în China față de restricțiile COVID. Manifestanții au cerut demisia președintelui Xi Jinping

27 November 2022 at 14:58
image

În China, protestele față de restricțiile COVID au luat amploare, iar în Shanghai, manifestanții nu au ezitat să ceară demisia Partidului Comunist și a președintelui Xi Jinping.

Mulți dintre protestari au fost ridicați de poliție, iar unele persoane au povestit că polițiștii nu au ezitat să folosească forța.

Florentina Mihăiță:

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/11/27nov-15-Flori-sandwich-proteste-China.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La protestul din Shanghai, cel mai mare oraș din China, oamenii au strigat: ”Demisia, Xi Jinping!” sau ”Jos Partidul Comunist!”, scandări neobișnuite în această țară, unde orice critică la adresa guvernului și a președintelui este dur pedepsită.

De altfel, un manifestant a povestit pentru agenția de știri Associated Press că un prieten al lui a fost bătut de poliție, iar alți doi au fost stropiți cu spray cu piper.

Un alt protestatar din Shanghai a spus pentru BBC că s-a simțit șocat și emoționat când a văzut atât de mulți oameni în stradă care contestă măsurile luate de autorități. El a amintit că din cauza lockdownului, nu și-a putut vedea mama bolnavă de cancer.

Analiștii spun că guvernul chinez a subestimat nemulțumirea față de politica zero COVID.

”Fără lockdown și teste COVID! Vrem libertate!” au strigat manifestanții, iar proteste au avut loc și în rândul studenților de la universitățile din Beijing și Nanjing.

Manifestațiile au urmat unui alt protest în orașul Urumqi din nord-vestul Chinei, unde 10 oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit într-un bloc turn, pentru că ar fi fost împiedicați să părăsească locuința din cauza carantinei.

Autoritățile  au negat că restricțiile Covid au cauzat decesele, dar s-au angajat să elimine treptat aceste măsuri. În ciuda restricțiilor, China a înregistrat, în ultimele zile, cel mai mare număr de cazuri COVID de la debutul pandemiei și a depășit 35 de mii de îmbolnăviri pe zi.

articolul original.

Ludovic Orban, gest de curtoazie politică către USR: ‘Dacă voi nu m-ați vrut, eu vă vreau’

27 November 2022 at 15:15
image

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că partidul pe care îl conduce, alături de USR şi PMP, trebuie să reprezinte electoratul de dreapta.

Duminică, în cadrul evenimentului de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti, Orban a mărturisit că există persoane care îl întreabă de ce colaborează cu USR, având în vedere că acest partid nu l-a susţinut pentru funcţia de prim-ministru.

Încă sunt mulţi care mă abordează pe Facebook sau în întâlnirile pe care le am în teren, nu puţine la număr: ‘Domnule, cum poţi să colaborezi cu USR? Din cauza USR tu n-ai ajuns prim-ministru’. Răspunsul meu e foarte simplu: eu colaborez cu acei oameni care ştiu că dacă am făcut o înţelegere, vor duce acea înţelegere la bun sfârşit. Eu colaborez cu acei oameni care sunt afini, ale căror principii, idei, valori sunt apropiate de ideile, valorile, principiile în care credem noi. Şi am să le spun USR-iştilor, făcând, aşa, o amintire la o vorbă: Dacă voi nu m-aţi vrut, eu vă vreau„, a spus Orban.

El i-a mulţumit pentru prezenţă şi liderului PMP, Eugen Tomac, pe care l-a numit „prieten”. Totodată, a menţionat că există membri PMP care sunt supăraţi pe el, deoarece „au impresia” că nu a făcut tot ce era posibil pentru a ajuta Partidul Mişcarea Populară să intre în Parlament.

Vă garantez că nu este aşa. Mi-aş fi dorit ca PMP să fie în Parlament, pentru că atunci am fi avut o coaliţie de centru-dreapta mult mai solidă, care nu ar fi permis trădătorului şef să readucă PSD la putere, ci ar fi creat o bază parlamentară mai solidă, mai consecventă, care ar fi putut asigura o guvernare de centru-dreapta autentică. Şi trebuie să îi spun domnului Tomac că au avut de suferit de pe urma faptului că au sprijinit guvernul pe care l-am condus. Fără a avea o reprezentare la nivel de ministere, au avut o reprezentare la nivelul doi şi trei al administraţiei şi din păcate a trebuit să fie şi ei ţinta – exact cum era noi, cei care eram în guvern – defăimărilor, calomniilor, linşajelor mediatice organizate de stânga„, a susţinut el.

Orban a mai precizat că dreapta a câştigat toate alegerile prezidenţiale începând din 1996, cu o singură excepţie: anul 2000. Orban a declarat că PSD vrea să obţină din nou victoria în prezidenţiale, dar şi-a exprimat totodată convingerea că „dreapta are capacitatea de a genera din nou un candidat” care să iasă învingător în alegeri.

Există o falsă opoziţie care a fost construită de planificatorii din spatele PSD, din spatele alianţei dintre foştii comunişti şi securişti, astfel încât să îşi asigure câştigarea alegerilor fără nicio problemă. Haideţi să le dăm răspunsul: dreapta are capacitatea de a genera din nou un candidat care să intre în turul doi şi un candidat care să bată candidatul PSD. Dreapta are forţa, în sfârşit, să pună în fruntea României un om merituos, un om onest, un om corect, cinstit, care să se ţină de cuvânt, care să îşi iubească ţara şi semenii. Un om care, într-adevăr, să îşi dea inima, sufletul, energia, viaţa pentru ţara pe care o iubim şi pe care putem să o punem pe piedestalul pe care merită„, a subliniat el.

Potrivit lui Orban, „Forţa Dreptei” reprezintă „o necesitate politică” pentru România, deoarece „în ceea ce reprezenta o parte a dreptei româneşti a fost îngropat definitiv liberalismul”. În opinia sa, actualul guvern reprezintă „o bătaie de joc la adresa clasei de mijloc”, a întreprinzătorilor şi oamenilor care trăiesc din profesii liberale.

Noi trebuie să îi reprezentăm, alături de partenerii noştri din USR şi PMP, pe toţi oamenii de dreapta. Noi trebuie să asigurăm în sfârşit pentru societatea românească o recunoaştere şi a celor merituoşi, nu neapărat o permanentă premiere a celor leneşi, a celor neadaptaţi, a celor care trăiesc din ajutorul social, a celor care aşteaptă sprijin de la stat fără să facă nimic pentru a obţine sprijinul respectiv, a pomanagiilor care câştigă votul prin cumpărare în ziua votului şi prin cumpărare în fiecare an de guvernare. (…)

La putere sunt oameni care nu au fost la vremea lor la şapte ani de acasă, sunt oameni cărora nu le-a plăcut cartea, care nu au fost la şcoală, în schimb şi-au fabricat, prin impostură, titluri şi diplome, pentru a câştiga o onorabilitate pe care nu o merită. Sunt oameni care nu ştiu să vorbească în public decât dacă au o hârtie în faţă„, a susţinut el, conform agerpres.ro.

articolul original.

Un parlamentar pasionat de jocuri, nu doar cele politice. Havârneanu și-a scos jucăriile la vedere

27 November 2022 at 12:49

În sfârșit, deputatul USR Filip Havârneanu a revenit la matca lui firească, respectiv starea permanentă de copilărie. Zilele trecute, tânărul parlamentar și-a etalat jucăriile, la propriu, pe pagina de socializare. Cu un teanc de cutii multicolore în brațe, Havârneanu zâmbea ca un puști proaspăt vizitat de Moș Crăciun. „Sunt mândru să reprezint din nou România la campionatul de Catan! Weekend-ul acesta am obținut locul întâi pe țară și umează să particip la Campionatul European. Și în 2016 am reprezentat România unde am luat un onorabil loc 5 la campionatul mondial din America”, a mărturisit emoționat useristul de grădiniță. Pe de altă parte, trebuie să fim mândri de Havârneanu. Așadar, competiții tari în această perioadă: Catan sau Qatar, tot aia e!

Havârneanu (foto, pamflet): Dacă nu reușim să luăm Primăria la alegerile din 2024, îmi iau jucăriile și plec!

articolul original.

Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor condamnă ”băieții deștepți din agricultură” că ”vor distruge 700.000 de ferme românești” de subzistență

25 November 2022 at 13:28
image

Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor condamnă ”băieții deștepți din agricultură”. Prin impunerea de sancțiuni penale fermierilor care aplică tratamente fitosanitare fără a avea autorizație specială se vor închide 700.000 de ferme românești, susține Gabriel Șerban – Președintele Comisiei de Agricultura A.A.A.

A.A.A. se declară singurul partid din România care apără interesele antreprenorilor și agricultorilor români:

”Suntem total împotriva sancționării penale, cu executare de închisoare pentru fermierii care aplică tratamente fitosanitare fără a avea autorizație specială, astfel evidențiem 4 aspecte negative generate de această aberație, această propunere făcută pe genunchi:

1. Peste 700.000 de ferme de subzistență, care cel mai probabil își vor stopa activitatea agricolă, vor arenda sau își vor vinde terenurile agricole.

2. Cei care vor efectua aceste lucrări nu au cu siguranță pregătirea necesară. Cine va plăti eventualele daune create fermierilor? După ani de judecată, tarați prin tribunale… Cine?

3. La ce prețuri vor fi nevoiți sa accepte efectuarea acestor tratamente fitosanitare de către diverse societăți comerciale, prestatoare de servicii? Nu avem un etalon de preț pentru așa ceva! Cum se va calcula prețul? Cât va fi adaosul comercial?

4. Ce se va întâmpla cu fermierii care au făcut leasing și credit pentru a achiziționa un echipament pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare? Cine le va plăti în continuare ratele la bănci dacă ei vor fi obligați sa plătească prestări servicii terților?” au postat pe Facebook membrii Partidului Alianței Agricultorilor și Antreprenorilor.

Membrii A.A.A subliniază faptul că politicienii ar trebui să se consulte cu agricultorii înainte de a iniția un proiect de lege:

”Să ne răspundă politicienii care nu au avut în viața lor un metru pătrat de pământ cu cine s-au consultat când au conceput acest proiect de lege?

Înțelegeți acum de ce este nevoie să fim uniți și să avem o singură voce?”

articolul original.

Lider PNL: ‘Dacă n-ar fi fost premierul Nicolae Ciucă, probabil că această coaliție s-ar fi sfârșit de mult. Pe mine mă surprind reprezentanții PSD’

25 November 2022 at 11:47
image

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, susține că dacă n-ar fi fost premierul Nicolae Ciucă, probabil că această coaliție s-ar fi sfârșit de mult.

„Vă spun sincer, pe mine mă surprind reprezentanții PSD. În cadrul coaliției nu sunt atât de vocali pe cât se exprimă unii dintre ei în spațiul public. Discuțiile în cadrul coaliției sunt mult mai așezate. Masa dialogului este cu totul alta decât situațiile în care, din păcate, dialogul acesta pare răstit, în contradictoriu(…). Transformarea dialogului în replici publice face foarte rău. Îndrăznesc să spun că, dacă n-ar fi fost premierul Nicolae Ciucă, probabil că această coaliție s-ar fi sfârșit de mult. Este un om care, prin modul lui – extrem de cumpătat și așezat – prin rolul de mediator pe care și l-a asumat, în detrimentul celui de lider politic al PNL, a reușit să țină această coaliție și cu siguranță ea va continua.

În plan intern, discuțiile sunt mult mai așezate decât par în afară. În plan public mai există un actor pe care nimeni nu îl ia în considerare: publicul, care judecă anumite situații sau anumite persoane. Compromisuri au făcut ambele partide, să știți.

Încă din momentul în care am făcut această coaliție, fiecare partid a lăsat de la el. Vă aduceți aminte că a fost un moment de maximă dificultate politică, care putea să genereze instabilitate într-un context de securitate problematic, și mai mult decât atât, într-un context în care eventuale alegeri anticipate în România probabil ar fi destabilizat cu totul și zona economică și zona socială. D-asta am spus, atât noi, cât și social-democrații, că suntem dispuși să lăsăm de la noi, să facem anumite compromisuri în relația politică care era aproape inexistentă.

Prestația unui partid politic este influențat și de acest marketing politic. Trebuie să lași impresia tot timpul că ai soluțiile cele mai bune, că ești cel mai vocal, încerci să îți impui agenda. D-asta spun că nu e neapărat o scuză pentru politicieni în țara asta, dar sunt unii care sunt influențați de sondaje, de percepția publică. Eu cred că în acest moment aceste lucruri trebuie să treacă în plan secund pentru că dacă reușim să traversăm această perioadă extrem de dificilă, cu siguranță vom beneficia atât noi, cât și social-democrații, de susținere, apreciere și recunoaștere publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, conform psnews.ro.

articolul original.

Alina Gorghiu laudă PNL-ul: Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!

23 November 2022 at 10:45
image

Liderul Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, a transmis că în România nu a existat nicio formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate, aceasta precizând faptul că marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea formațiunii liberale.

”Nu a existat în România nicio formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum. Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!
Liberalii au fost mereu, din 1990 şi până acum, promotorii integrării europene şi euro-atlantice. Şi, pentru viitor, PNL este partidul care are pe agendă cele mai clare obiective de dezvoltare pentru ţară: după ridicarea MCV, accederea în OECD, mergând către spaţiul Schengen.

Există o amprentă liberală în chestiuni foarte importante, precum integritatea în funcţiile publice sau refacerea legilor justiţiei. În domeniul politicilor economice, prin tot ce a însemnat accentul pus pe investiţii sau transformarea respectului pentru antreprenori în principiu de bază la guvernării. Şi plănuim multe alte reforme, de la cea a educaţiei până la stabilirea echilibrului de gen!”, a declarat Gorghiu la vernisajul expoziţiei “Centenarul Încoronării. România Regală şi personalitatea lui Ion I.C. Brătianu (1914-1922)”.

Ea a subliniat că prin această expoziţie este onorat ”liderul politic care a condus ţara în vreme de război, figura istorică legată de Marea Unire, care a făcut din PNL formaţiunea reformatoare care a susţinut votul universal şi reforma agrară”.
”Ceea ce a lăsat el în urmă ne dă o dimensiune asupra întinderii istoriei PNL, cu multele realizări ale liberalismului care ne obligă foarte mult.

Văzând istoria liberalismului românesc, pe cea a Brătienilor, ne dăm seama cât de mare nevoie a avut România în ultimii 200 de ani de un mare partid politic reformator şi cât de important a fost faptul că acest partid a susţinut ideile liberale”, a argumentat preşedintele interimar al Senatului.
Gorghiu a subliniat că ”secretul Brătienilor” a fost acela că, în primul rând, Ionel Brătianu şi tatăl său, Ion Brătianu, au ales mereu stabilitatea guvernării în perioadele grele.

”De la ei am învăţat şi noi să facem la fel!. (…) Aşa cum aminteam şi la 24 mai – Ziua PNL – anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la începutul marii guvernări liberale conduse de Brătianu. Aceasta a însemnat o perioadă de stabilitate, de responsabilitate la guvernare şi a intrat în istorie ca ”decada brătienistă”. Ca şi atunci, România are nevoie acum de o perioadă de reforme gândite şi implementate cu coerenţă, pe care PNL poate să le livreze!”, a conchis Alina Gorghiu, scrie news.ro

articolul original.

Oajdea, scos de la naftalină de partidul lui Dragnea

22 November 2022 at 19:12

După o absență îndelungată din viața publică, Daniel Oajdea, fost consilier local și deputat PDL – PPDD, revine pe scena politică. Oajdea a devenit șeful filialei Iași a Alianței Pentru Patrie, fiind prezentat pe Facebook de Codrin Ștefănescu, lider al formațiunii. „Daniel a fost o voce extrem de puternică în Parlament, o voce care a creat mari probleme sistemului, un patriot care a vorbit cu curaj despre modul în care sunt distruşi românii cu iniţiativă privată şi despre modul în care statul român s-a comportat cu antreprenorii români”, a scris Ștefănescu. Cât privește partea cu „distrugerea românilor cu inițiativă privată”, de menționat doar că lui Oajdea tocmai urmează să i se demoleze un restaurant construit ilegal în complexul Tudor Vladimirescu. Antreprenor, dar nu oricum, ci respectând legea, distinse Daniel Oajdea!

Oajdea (pamflet, foto stânga): Da, domnu’ Codrin, eu am vrut să fac un chioșc în Tudor, dar s-a transformat peste noapte în restaurant. Cine sunt eu să mă opun paranormalului?

articolul original.

Anglia-Iran : 6-2

22 November 2022 at 07:14
image

Ziua secundă a Cupei Mondiale din Qatar a debutat cu partida dintre Anglia și Iran, meci contând pentru Grupa B. Olanda-Senegal a fost disputat tot în a doua zi , într-o partidă din prima etapă a Grupei A de la Cupa Mondială din Qatar 2022.

Ziua secundă a Cupei Mondiale din Qatar a debutat cu partida dintre Anglia și Iran, programat la ora 15:00 , meci contând pentru Grupa B.

Jucătorii din lotul Angliei vor primi din partea federaţiei naţionale prime totale de 13 milioane de lire sterline dacă vor câştiga Cupa Mondială din Qatar, informează Daily Mail.În cazul unui triumf, fiecare jucător va primi 500.000 de lire sterline.De asemenea, selecţionerul Gareth Southgate va încasa un bonus de 3 milioane de lire sterline dacă va câştiga trofeul în Qatar. Southgate are un salariu anual de 6 milioane de lire sterline. Reprezentativa Angliei a învins-o fără drept de apel pe Iran, scor 6-2 (3-0), luni, într-o partidă din prima etapă a Grupei B de la Cupa Mondială din Qatar. Golurile englezilor au fost marcate de Jude Bellingham (min. 35), Bukayo Saka (min. 43 și 62), Raheem Sterling (min. 45+1), Marcus Rashford (min. 71) și Jack Grealish (min. 90), în timp ce pentru iranieni a realizat o ”dublă” Mehdi Taremi (min. 65 și 90+13).

Naționala Olandei s-a impus împotriva echipei similare a Senegalului, scor 2-0 (0-0), luni, într-o partidă din prima etapă a Grupei A de la Cupa Mondială din Qatar 2022. Golurile ”Portocalei Mecanice” au fost înscrise de Cody Gakpo (min. 85) și Davy Klaassen (min. 90+8). Naționala Olandei a câștigat meciul cu Senegal, însă disputa a fost una mult mai dificilă decât o arată scorul final. Africanii avut chiar mai multe ocazii de gol decât Olanda, însă nu au avut la fel de multă șansă precum aceștia. În aceeași grupă a fost disputat deja primul meci, cel dintre Qatar și Ecuador,câștigat de sud-americani cu 2-0 .
Țara Galilor și Statele Unite au încheiat la egalitate, scor 1-1, cel de-al doilea meci al zilei de marți din Grupa B a Campionatului Mondial din Qatar. Au marcat Timothy Weah, în mintul 36, respectiv Gareth Bale, în minutul 82, din penalty.

Americanii au început cu o dublă ocazie uriașă în minutul 9, iar apoi au condus din minutul 36, prin golul lui Timothy Weah. Galezii au schimbat fața jocului în repriza secundă, când au ratat ocazii uriașe, prin Davies și Moore. Vedeta Gareth Bale a obținut un penalty în minutul 81 și tot el a transformat lovitura de pedeapsă, iar SUA – Țara Galilor s-a terminat 1-1. Americanii rămân neînvinș în cele patru meciuri directe cu galezii, în care au obținut o singură victorie.

articolul original.

Costel Alexe, dispus să mai reducă din entuziasmul său dezvoltator de bunăstare județeană

21 November 2022 at 16:37

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, nu scapă nici un prilej de a releva dimensiunea sa mesianică pentru viața de zi cu zi a ieșenilor cărora le aduce binecuvântarea marilor proiecte de dezvoltare. „Aproape că nu este săptămână în care să nu merg la București pentru a discuta despre proiectele județului nostru”, a mărturisit cu modestie Alexe pe pagina sa de socializare, arătând astfel că mai are nevoie să fie scos din priză din când în când, să nu cumva să se supraîncălzească de la atâtea drumuri la București. Oricum, omul pare a fi ok, în elementul lui, atâta vreme cât a strecurat o eroare gramaticală în fraza imediat următoare. “În perspectiva dezvoltării județului Iași, colaborarea interinstituțională și susținerea guvernamentală este vitală”. Deci Alexe e într-o formă intelectuală excelentă, să nu ne îngrijorăm.

Alexe (pamflet, foto al treilea din dreapta): Dom ministru, ca să nu vă mai plictisesc, nu voi mai veni săptămânal la București. Prea multe cafele băute în anticamera dumneavoastră face rău la nervi

articolul original.
❌