ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Mărturia unei credincioase despre părintele Calistrat Chifan: „Am rămas înmărmurită …”

30 November 2022 at 12:21
image

O credincioasă care l-a cunoscut părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, a dezvăluit faptul că a fost surprinsă de ceea ce i-a spus duhovnicul, potrivit bzi.ro.

Mărturia unei credincioase despre părintele Calistrat Chifan

Maria Pintecan a povestit că întâlnirea a avut loc în momentul în care se afla pe Calea Crucii din Ierusalim.

„L-am cunoscut în urmă cu doi ani pe CALEA CRUCII … la Ierusalim
Așezat pe caldarâm … privea lumea care trecea …
Grupul nostru trecuse … eu şi mama am rămas în urmă … frânte de durere
Moartea fratelui meu … ne frânsese sufletul …
M-am apropiat și cu lacrimi pe obraji am spus … „binecuvântaţi … părinte”
M-a binecuvântat …
Am simţit că mi-a dat toată puterea din această lume …
Cu glasul blând mi-a spus ..
„La noapte mergi la biserica Sfântului Mormânt și aprinde acolo o lumânare pentru fratele tău”
Am rămas înmărmurită …
De unde știa că eu voi fi în acea noapte la Sfânta Liturghie la biserica Sfântului Mormânt…?
De unde știa de moartea fratelui meu … Ştefan?
Doar Dumnezeu are răspunsul …

Doamne … te rog … ai milă și vindecă durerea … robului tău … părintele Calistrat”, a explicat femeia într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

articolul original.

Noi acuzații la adresa părintelui Calistrat! Călugărul Gherasim susține că a fost lovit dur de el: „Am venit jos de nu am mai știut ce e cu mine”

24 November 2022 at 12:08
By: R.M.

Acuzații noi la adresa părintelui Calistrat Chifan. De această dată, un călugăr îl acuză că a fost lovit de mai multe ori, în perioada 2016-2020. Iată acuzațiile șocante ale călugărului.

Acuzații peste acuzații la adresa părintelui Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni. Un călugăr susține că a fost lovit de mai multe ori de către preot, între anii 2016 și 2020. În acea perioadă, călugărul respectiv era paracliser la Mănăstirea Vlădiceni, iar preotul ar fi avut niște ieșiri necontrolate despre care nu a vorbit până acum. Însă, după tot ceea ce a apărut în presă despre preot, l-a determinat să iasă și să declare public toată experiența prin care a trecut.

Călugărul susține că a fost bătut crunt de părintele Calistrat

Potrivit declarațiilor făcute de călugăr, părintele Calistrat i-ar fi aplicat niște lovituri extrem de dure, totul din cauza faptului că a fost lăsată mâncare în altar, iar mâncarea mirosea.

„Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut… zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni. Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi. Preotul Calistrat se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni”, a declarat călugărul, potrivit Ziarul de Iași.

Călugărul Gherasim / (sursă foto: Facebook)

Susține că a fost bătut până a ajuns la spital

Declarațiile făcute de călugărul Gherasim sunt de-a dreptul șocante. Acesta a mai spus că a fost lovit foarte tare în zona capului, încât a căzut peste o bordură și și-a rupt sprânceana, apoi a ajuns la spital.

„Pe alee, când mergeam spre stăreţie, s-a întors şi m-a lovit peste cap, o lovitură foarte zdrobitoare, am venit jos de nu am ştiut ce este cu mine, mi-a rupt sprânceana că am venit şi peste bordură şi trandafirii de acolo. M-am ridicat şi m-am dus la spital, apoi părintele Arsenie stătea şi nu spunea absolut nimic. În clipa aceea i-am spus că merg la Înaltpreasfinţit şi îi spun”, a mai completat acesta, potrivit sursei menționate anterior.

Călugărul are un trecut tumultuos

În ciuda declarațiilor pe care le-a făcut, călugărul Gherasim a fost dat afară de la Mănăstirea Golia și Mănăstirea Vlădiceni. Preoții de la ambele mănăstiri se plângeau de tulburările de comportament ale acestuia și contrar declarațiilor făcute de călugăr, în care spune că a fost lovit de părintele Calistrat, se pare că acesta ar fi sărit la bătaie la mai mulți preoți și călugări, chiar și în timpul rugăciunilor.

articolul original.

Părintele Calistrat Chifan, după ce o femeie a venit la el cu un pomelnic fără bani: „Mă iei de prost, cât ai dat la vrăjitoare?” | VIDEO

22 November 2022 at 12:40
image

Noi controverse în ceea ce-l privește pe părintele Calistrat din județul Iași. A fost filmat povestind cum a refuzat o femeie care a venit la el cu un pomelnic. I-a cerut 100 de lei – 10% din cât ar fi dat femeia la o vrăjitoare.

Părintele Calistrat Chifan, care este anchetat după ce a fost acuzat că a lovit o femeie în curtea mănăstirii, a fost filmat într-o discuție cu enoriașii.

Le povestea cum a venit la el o femeie cu un pomelnic, dar cu prea puțini bani.

Părintele din județul Iași a fost oprit de la slujire după acuzațiile privind violența la adresa femeii din curtea mănăstirii.

A făcut mai multe declarații controversate, a descris unele enoriașe drept isterice și a insinuat că ar avea probleme psihice.

Foto: Captură video

Citește și: Reacția preotului Calistrat Chifan, filmat în timp ce lovește o femeie. „Mi-a pus piedică/ Eu m-am dus să vorbesc pașnic și ele au luat-o cu isteria” | AUDIO

articolul original.

Gigi Becali nu a mai suportat! Ce a spus despre părintele Calistrat, care ar fi agresat o enoriașă

21 November 2022 at 18:38

Gigi Becali s-a implicat în scandalul finalului de an și nu l-a menajat pe părintele Calistrat, care ar fi agresat în curtea bisericii o enoriașă.

Latifundiarul din Pipera nu a fost, însă, dur în limbaj cu preotul, deși acesta ar fi comis-o grav. Milionarul susține că astfel de lucruri se mai pot întâmpla, chiar și în cazul celor care îl slujesc pe Dumnezeu, un bărbat având limita lui.

Gigi Becali precizează, totuși, că și părintele Calistrat are partea lui de vină, pe motiv că femeile ar fi știut că are un temperament mai vulcanic, astfel că acestea au profitat de ocazie.

Este o operaţiune pe care Dumnezeu a permis-o. Nu e treaba mea să-l judec pe părinte, că e un foarte bun teolog şi îmi place de el. Dar trebuie să ştie că s-a permis asta pentru smerenie, pentru că are nevoie de smerenie la toată teologia pe care o are şi la toată trăirea, şi la toată lucrarea pe care o face. Dacă-i spune Calistrat femeii ăleia că să-ţi dea Dumnezeu ţie ce mi-ai făcut mie… păi un duhovnic zice să te ierte Dumnezeu. Asta este răzbunare, nu e lucru duhovnicesc. Eu l-am văzut cum vorbeşte, este tobă de teologie, dar asta nu înseamnă acum că părintele trebuie să ne dorească nouă ce blestemăm noi sau dacă greşim ceva, ne dă părintele cu ceva în cap. Îi luăm apărarea şi lui Visarion. A căzut, să se ridice şi să slujească iar. Nu e înscenare, hai să vedem adevărul. Ne-a făcut un mare bine femeia aia, pentru că o să le fie frică la alţii să mai facă ce făcea Visarion. Nu-l judec, că sunt şi ei oameni şi cad. Se mai întâmplă, că sunt bărbaţi”, a spus patronul FCSB-ului.

Gigi Becali a terminat de ani buni cu jocurile de noroc
Gigi Becali. Sursă foto: Facebook

Gigi Becali: “Femeile alea îl știau iute la mânie”

În cazul lui Calistrat, dacă femeile alea îl ştiau că e iute la mânie, s-au dus şi l-au instigat. Dacă părintele Calistrat era cu capul în jos şi nu vorbea cu jargoane, păi ele nu se duceau la el, că ştiau că dacă îi bagă piedică, o să le zică: Ei, copiii tatii… Şi plecau mai departe. Dar ele ştiau că o să le dea o palmă. Păi dacă vede Patriarhul că el spune să dea Dumnezeu ce mi-ai dorit, îl ia la anchetă”, a mai spus Gigi Becali la România TV.

articolul original.

De ce este important postul Crăciunului? Părintele Calistrat Chifan: „Simți că, într-adevăr, te-ai nevoit pentru Hristos” – VIDEO

15 November 2022 at 14:16
image

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a discutat, în emisiunea BZI LIVE, despre importanța postului Crăciunului. De ce este bine să ținem post 40 de zile?

Postul Crăciunului (sau Postul Nașterii Domnului) este al patrulea post de peste an, fiind cel mai lung post, după Postul Paștelui. Acesta îi pregătește pe credincioși pentru a întâmpina Nașterii lui Iisus Hristos, una dintre cele mai importante sărbători din credința creștină. Spre deosebire de Postul Paștelui, Postul Crăciunului nu este atât de restrictiv. Este benefic pentru toți credincioșii, deoarece are rolul de a-i curăța atât trupește, cât și sufletește.

De ce este important postul Crăciunului? Părintele Calistrat Chifan: „Contează cantitatea pe care o mâncăm pentru trezvia trupului și a minții”

Părintele Calistrat Chifan a precizat că foarte important, atunci când ținem post, este să fim atenți la cantitatea pe care o mâncăm, deoarece ea influențează trezvia trupului și a minții. De pildă, dacă mâncăm trei castroane de tocăniță de cartofi cu pâine proaspătă și mai bem și două căni de apă, nu ne mai este foame toată ziua și nu mai simțim nevoia de rugăciune. În schimb, dacă batem 100 de mătănii, stăm la privegherea de noapte, citim psalmi până la miezul nopții și stăm la Sfânta Liturghie de la ora trei și mâncăm fie trei pesmeți, fie un cartof fiert, simțim că ne-am nevoit pentru Iisus Hristos.

„Contează, în primul rând, și cantitatea pe care o mâncăm, pentru trezvia trupului și a minții. Pentru că, e adevărat, împuști acolo trei castroane de tocăniță de cartofi cu o pâine prospătă, albă și ai tras două căni de apă, poți să dormi până diseară, că nu-ți mai e foame, nu-ți mai vine a citi Psaltirea. Dar dacă ai bătut 100 de mătănii, dacă ai stat la privegherea de noapte, dacă ai citit psalmii la miezul nopții, dacă ai stat la Sfânta Liturghie de la ora trei și ai mâncat dimineața trei pesmeți și ai băut un pahar de apă sau ai mâncat un cartof fiert, simți că, într-adevăr, te-ai nevoit pentru Hristos, în raport cu ceea ce numim noi postul Domnului Dumnezeu și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. 40 de zile a stat Domnul pe munte nimic mâncând și nimic bând, iar la urmă a flămânzit.”, a mărturisit părintele Calistrat Chifan pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Fiind într-o desăvârșită ascultare de Dumnezeu Tatăl, chiar Fiul, acolo în muntele ispitirii nu a simțit foamea”

Părintele Calistrat a povestit că un bătrân de la mănăstire și-a rugat ucenicul să ia în chilie un vas cu apă, cinci pâini, să aprindă candela și să se roage. Iar dacă i se făcea foame, să îi ceară părintelui binecuvântarea, înainte să guste ceva.

„Este interesant că acest „flămânzit” îl putem tâlcui în mii de feluri. Poate că fiind Fiul lui Dumnezeu și fiind îndesăvârșit ascultare de Tatăl, nu o fi simțind foamea. Și mă duc tot la o chestiune ascetică din pateric și mă regăsesc în ea foarte ușor. Era tot așa, un bătrân, un ava, care și-a primit un ucenic nou și a spus așa: „Frate, de vreme ce ai venit la mănăstire trebuie să și facem ceva pentru Hristos, nu putem sta numai așa. Trebuie să aduci un vas cu apă în chilie, trebuie să te duci să aduci cinci pâini, pune-le pe masă și acoperă-le cu un șervet, ia Psaltirea, potrivește mucul la candelă, pune jos rogojina, așează-te în genunchi, începe să citești psalmi, eu mă pun puțin să mă odihnesc. Dacă ți-e foame, îmi spui să îți dau binecuvântare să guști ceva. Până atunci, citim și ne nevoim.”, a povestit părintele.

Ucenicul a citit și s-a nevoit, așa cum i-a spus bătrânul. Când a simțit că i se face foame, a mers la părinte, dar văzându-l cum se odihnește, nu a îndrăznit să îi zică nimic. Și așa au trecut șase săptămâni, timp în care ucenicul nu a băut și nu a mâncat nimic, doar s-a rugat.

„Și a început ucenicul să se roage, mai îi venea foame, dar când vedea cum se odihnește bătrânul, nu îndrăznea să-l scoale. Și cum sta acolo ucenicul, aude deodată în ușă cioc-cioc-cioc, vremea cântării, ceasul rugăciunii. Starețul așteaptă toată obștea în ograda mănăstirii. Și bătrânul îi spune: „Pregătește-te, că ne așteaptă obștea”. Și ridicându-și discret ochii pe masă zice: „Păi, cum, tu n-ai mâncat nimic? Nu mă odihneam. Umblam cu mintea încet, prin rugăciune, și căutam să mă întâlnesc cu Domnul, să iau o binecuvântare pentru mine și una pentru tine. Și uite că binecuvântarea ne-a venit tocmai de la stareț, că ne cheamă să fim atenți la slujbă.”. Ucenicul nici nu și-a dat seama cum au trecut cele șase săptămâni de post. Deci, așa îmi explic, că fiind într-o desăvârșită ascultare de Dumnezeu Tatăl, chiar Fiul, acolo în muntele ispitirii nu a simțit foamea. De aceea spune că la urmă a flămânzit.”, a completat părintele Calistrat Chifan.

articolul original.

Carmen de la Sălciua ia atitudine în scandalul cu părintele Calistrat Chifan: „Presiunea și nedreptățile sunt în toate domeniile”

15 November 2022 at 11:34

Părintele Calistrat Chifan este în centrul unui scandal de proporții, după ce a bătut două enoriașe în curtea unui cimitir. În mijlocul acestei discuții aprinse, în care preotul a fost aspru condamnat de internauți, Carmen de la Sălciua (34 de ani) are o reacție total neașteptată. Cântăreața se poziționează în dreapta slujitorului bisericii. 

Carmen Maria Racoliță, cunoscută sub numele de Carmen de la Sălciua, nu a putut rămâne tăcută în cazul părintelui Calistrat Chifan. După ce Connect-R și Mama Geta (fosta ei soacră, mama lui Culiță Sterp) au sărit să-și spună părerea, cântăreața le-a spus fanilor ce crede:

„Prea multă prigoană împotriva Bisericii și a slujitorilor ei! Dumnezeu și Maica Sfântă să vă ocrotească în acest război al Binelui cu Răul…să puteți să aduceți multe suflete la credință! Presiunea și nedreptățile sunt în toate domeniile și doar rugăciunea le poate ține deoparte. Un om aproape de Dumnezeu!”, a spus Carmen de la Sălciua pe Instagram.

Carmen de la Sălciua îi ia apărarea părinteleui Calistrat Chifan. Sursă foto: Facebook

Cum a reacționat părintele Calistrat Chifan, după ce le-a bătut pe cele două femei

După ce IPJ Iași a demarat ancheta, purtătorul de cuvânt BOR a condamnat gestul preotului și românii urmăresc atent cazul, acestă cunoscută voce a Bisericii a venit cu explicații. În loc să aplaneze conflictul, reacția slujitorului Domnului a amplificat situația.

Părintele Calistrat Chifan, reacție halucinantă după ce a bătut două femei în cimitir. Sursă foto: Facebook

„Nu vreau să acuz pe nimeni, poate să fie şi un aranjament sau o simplă coincidenţă. Facem teatru în faţa oamenilor şi nu a mai călcat de atunci. Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân.

Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora sa, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea a încălcat toate regulile mănăstirii. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii”, a explicat la BZI LIVE, părintele Calistrat Chifan.

articolul original.

Părintele Calistrat Chifan, despre postul Crăciunului. De când a apărut tradiția de a ține post înaintea Nașterii Domnului? – VIDEO

15 November 2022 at 08:16
image

Părintele Calistrat Chifan a discutat, în emisiunea BZI LIVE, despre postul Crăciunului. De când a apărut tradiția de a ține post înaintea Nașterii Domnului?

Postul Nașterii Domnului, cunoscut și sub numele de postul Crăciunului, a luat naștere în secolul IV-V, mai târziu decât postul Sfintelor Paști. Acesta este un post al pocăinței, îmbinată cu milostenia și fapta bună, la care ne îndeamnă Evangheliile dinaintea și din timpul acestui post. Este un post de pregătire duhovnicească, de curățire duhovnicească, pentru ca toți credincioșii să primească în peștera trupului lor și în ieslea sufletului lor, pe Mântuitorul Iisus Hristos, care vine în lume și Se face om, pentru ca pe oameni să-i ridice la viața duhovnicească și dumnezeiască.

Postul Nașterii Domnului a început marți, 15 noiembrie 2022 și se încheie sâmbătă, pe 24 decembrie.

Părintele Calistrat Chifan, despre postul Crăciunului: „Își are rădăcina undeva prin secolul IV”

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a discutat, în emisiunea BZI LIVE, despre postul Crăciunului. El a precizat că acest post își are originea prin secolul al IV-lea, imediat după Sinodul asupra lui Nestorie. Potrivit nestorianismului, cele două esenţe divină şi umană sunt separate şi sunt două persoane: omul Iisus Hristos şi Logosul divin, care locuieşte în om. Cu alte cuvinte, nestorienii resping terminologia „Dumnezeu a suferit” sau „Dumnezeu a fost răstignit”, pentru că ei cred că omul Iisus Hristos a suferit. În plus, ei nu sunt de acord nici cu termenul Theotokos (Născătoare de Dumnezeu) dat Fecioarei Maria, utilizând în schimb termenul Christotokos (Născătoare de Hristos) sau Anthropotokos (Născătoare de om).

„Postul Nașterii Domnului nu a fost de la început. El își are originea și rădăcina undeva prin secolul IV, imediat după Sinodul asupra lui Nestorie, deci cel care contesta Theotokia Maicii Domnului sau Născătoarea de Dumnezeu.”, a declarat părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, pentru BZI LIVE.

Duhovnicul a adăugat că cel care ne-a arătat că trebuie să postim este întâi Dumnezeu Tatăl. El i-a poruncit lui Adam: „De peste tot mănânci, de aici nu mănânci.”

„Și în același timp, odată cu sedimentarea sărbătorilor atât legate de praznicele împărătești ale Fecioarei Maria și praznicele împărătești ale Mântuitorului, încet-încet biserica a stabilit și aceste etape de post, care au în componența lor câteva argumente legate de prezența necesității postului în viața omului, plecând de la următoarea idee: cel care ne-a arătat că trebuie să postim este întâi Dumnezeu Tatăl. El i-a poruncit lui Adam: „De peste tot mănânci, de aici nu mănânci.” Deci, iată, suntem în grădina Raiului, unde este perfecțiune, strălucire, lumină, har, îndumnezeire, desăvârșire, vedere duhovnicească, lumina minții, lumina dumnezeiască, fața lui Dumnezeu și omul, totuși, primește porunca: „Aici nu te amesteci”, a completat părintele.

Părintele Calistrat Chifan: „Postul este de-o vârstă cu Adam și își are rădăcina în grădina Raiului”

Părintele Calistrat a amintit cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, care spunea așa: „Postul este de-o vârstă cu Adam și își are rădăcina în grădina Raiului.”

„Spune Sfântul Ioan Gură de Aur: „Postul este de-o vârstă cu Adam și își are rădăcina în grădina Raiului.” După aceea, ce spune Sfânta Scriptură: „Ce vede Fiul pe Tatăl făcând, întocmai și el le face”. Și ce face? Fiind noul Adam, pentru că noi așa găsim la Apostolul Pavel menționat. Adam cel dintâi a fost om cu suflet viu, iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viață. Ce a zis Domnul Hristos? „Dacă Adam nu a putut posti, am să postesc eu pentru el”. Dar nu a ales postul pe care l-a avut Adam în grădina Raiului. ”, a mai spus părintele Calistrat Chifan, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

articolul original.

Connect-R, despre imaginile în care Părintele Calistrat agresează două femei: ”Dacă era mama…” (VIDEO)

13 November 2022 at 13:02
image

Părintele Calistrat se află în centrul unui scandal uriaș, după ce a agresat două femei chiar în curtea cimitirului. Mai multe persoane au comentat pe seama celor întâmplate, criticând aspru gestul său.

Connect-R  nu a rămas indiferent și a avut un punct de vedere, la fel cum se întâmplase și în cazul Părintelui Visarion Alexa.

Artistul a realizat un clip video pe care l-a postat pe rețelele de socializare și a contestat vehement gestul preotului, după ce imaginile în care acesta lovește două femei au devenit virale.

Connect-R, mesaj pentru Părintele Calistrat

Connect-R a fost și mai tare deranjat de susținerea pe care părintele a primit-o ulterior, în ciuda faptului că gestul său este unul reproababil.

”Nu aveam de gând să fac acest filmuleț, ce m-a provocat au fost părerile multor români care se pare că au o conștiință moartă, ca să zic așa. Am tot văzut într-o pioșenie din asta ”vai nu trebuie judecat Părintele, alea erau niște nenorocite”. Din start vă spun, dacă era mama în locui femeii respective, nu știu cum aș fi reacționat. Dacă era mama voastră, sora voastră acolo, cum ați fi reacționat oare?”, a spus Connect-R, pe pagina sa de Facebook.

”Toți suntem supuși greșelii, toți putem avea reacții urâte la un astfel de context, la o astfel de întâmplare. Nu asta este de judecat. Ceea ce este de judecat, este ce s-a întâmplat după. Am văzut un interviu cu Părintele în care a fost întrebat: ”Aveți vreun regret?”, iar Părintele a spus foarte lucid: ”Nu, bătaia e ruptă din rai!”.

Aici este problema, acest duh al mândriei care nu i-a dat voie nici măcar să recunoască că a greșit, aici este problema. Mai mult, Părintele a și mințit, spunând că i-a dat cu palma peste umăr. Nu, Părinte, am văzut exact ce s-a întâmplat. Suntem bărbați, ne-am mai bătut și noi, am luat și bătaie. Ați dat cu podul palmei pe la spate și sunteți o matahală de om. Dacă Părintele Calistrat își cerea scuze după și regreta, toată lumea îl iubea la fel cum îl iubeau înainte”, a adăugat Connect-R, deranjat de modul în care părintele s-a comportat după cele întâmplate.

articolul original.

Mama Geta îl felicită pe părintele Calistrat pentru corecția pe care a aplicat-o celor două enoriașe. Revoltător ce a putut spune în mediul online

12 November 2022 at 10:16

Mama Geta este una dintre cele mai apreciate prezențe în mediul online. A devenit cunoscută în urmă cu câțiva ani, după apariția publică a fiului său, Culiță Sterp, cântărețul care acum a devenit cunoscut în întreaga lume. Mama artistului este mereu la curent cu ultimele noutăți și nu se sfiește să își expună părerea, bună sau rea, în mod public. 

Întreaga țară este revoltată de gestul părintelui Clistrat, care a agresat fizic două enoriașe. În mediul online apare o filmare care îl ilustrează pe preot când lovește una dintre femei peste față, aceasta prăbușindu-se la pământ. Întregul eveniment s-a desfășurat la Mănăstirea Vlădiceni, iar părerile referitoare la gestul acestuia sunt împărțite.

Mama Geta a sărit în apărarea preotului și ,,susține” gestul pe care acesta l-a făcut. Pe contul ei de TikTok, femeia a postat un clip video în care își exprimă punctul de vedere referitor la acel incident.

Mama lui Culiță Sterp, declarații controversate în mediul online. Ce a putut spune despre gestul părintelui Calistrat

În filmarea pe care a postat-o pe social media, mama Geta a mărturisit că, deși nu este adepta violenței și bătăilor, îl felicită pe preot pentru atitudinea pe care a avut-o față de cele două enoriașe. Aceasta a afirmat că ,,a crescut inima în ea” și îl felicită pentru tot ceea ce este el.

Ce a declarat mama Geta despre gestul de violență al părintelui Calistrat. Sursă foto: captură tiktok

De asemenea, mama unuia dintre cei mai îndrăgiți cântăreți din întreaga țară este de părere că unele femei merită ,,câte o palmă cu piciorul”.

„Bună ziua! Știți ce vreau să vă spun? Eu chiar nu sunt adepta la violență și la bătaie și la jigniri pentru că nu îs, dar de data asta îl felicit pe Părintele Calistrat din tot sufletul, din toată inima mea deci așa cumva mi-o crescut inima în mine.

Îl felicit pentru tot ce, pentru persoana lui, pentru tot ce îi el, merită frate, merită datu-le câte una, câte o palmă cu piciorul câteodată”, a fost mesajul transmis de mama Geta pe TikTok.

articolul original.

Părintele Calistrat explică pumnul dat unei femei în curtea bisericii. „Nicun regret! Mi-a sărit muştarul”

11 November 2022 at 03:31
By: Geo
image

Bătaie şi scandal în curtea bisericii! Faimosul părinte Calistrat de la mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a fost filmat în timp ce loveşte o enoriaşă în curtea bisericii.

Două surori l-au reclamat la poliţie şi susţin că au fost agresate. Preotul se apără, susţinând că cele două credincioase îl hărţuiesc şi „vorbesc cu păcat”. Arhiepiscopia Iaşului a deschis o anchetă.

Scenele violente au avut loc chiar în curtea mănăstirii Vlădiceni, iar protagoniştii au fost preotul Calistrat Chifan şi două enoriaşe. Părintele părea că o loveşte puternic pe una dintre femei, care s-a prăbuşit la pământ, scrie observatornews.ro.

Înarmate cu filmarea, cele două femei, surori, au plecat direct la poliţie, unde i-au făcut reclamaţie preotului. Apoi, ele s-au dus la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), unde au primit recomandări de tratament, existând suspiciunea unui traumatism cranio-cerebral.

Părintele neagă agresiunea şi spune că nu îşi regretă păcatul. Susţine că a răbdat prea multe din partea surorilor. Ieri, cele două ar fi dat afară din biserică o femeie, pe motiv că nu este îmbrăcată corespunzător. Preotul susţine că de un an şi jumătate cele două enoriaşe ar hărţui şi agresa enoriaşii şi călugării mănăstirii. 

Preotul Calistrat nu este la prima abatere

„Eu i-am spus poliţistului. Trebuie ori un ordin de restricţie, ori să le facă cineva o expertiză, să vadă dacă e nevoie de tratament”, a declarat părintele. Slujitorul Domnului recunoaşte că are recidive cu enoriaşe prea insistente. Preotul-monah a povestit cum a tranşat, tot prin violenţă, un conflict cu o altă credincioasă. 

Arhiepiscopia Iaşilor a transmis că la Centrul Eparhial din Iaşi nu s-a primit nicio reclamaţie, dar că va face o anchetă internă. 

„Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca, căutând acele soluții care să fie și legale, și nesmintitoare”, a transmis Arhiepiscopia. 

Patriarhia a transmis că, dacă este real, gestul preotului este „absolut scandalos și compromițător”. Părintele Calistrat Chifan este unul dintre cei mai populari preoţi ai Bisericii Ortodoxe. Preotul-călugăr, în vârstă de 57 de ani, slujeşte la Mănăstirea Vlădiceni de mai bine de un deceniu. Este foarte apreciat şi pe reţelele de socializare. Printre sfaturi religioase, părintele strecoară şi învăţăminte mai laice. De pildă, a susţinut că enoriaşii se pot ţine departe de coronavirus cu apă cu sare, aghiasmă, ţuică şi albastru de metil. 

articolul original.
  • There are no more articles
❌