ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 27 January 2023Ultimele Stiri

Sinaia: Furnizarea cu energie electrică, reluată parțial

27 January 2023 at 15:17
image

Furnizarea de electricitate a fost reluată parțial în stațiunea Sinaia. Drum Cota 1400 şi Bulevardul Ferdinand așteaptă rebranșarea la curent electric, însă restul orașului este acum alimentat cu energie electrică.

UPDATE 18:10 Electricitatea, reluată parțial în stațiunea Sinaia

Alimentarea cu electricitate în stațiunea Sinaia a fost reluată parțial. Avaria a fost provocată de un copac care a căzut peste linia de curent electric din afara orașului – zona Poiana Țapului.

Zone care au rămas în continuare fără curent electric

Drum Cota 1400 şi Bulevardul Ferdinand, restul oraşului fiind rebranşat la electricitate, au transmis reprezentanţii Primăriei Sinaia.

Știre inițială

Pană totală de curent în stațiunea Sinaia vineri seara. Zona montană se află sub cod portocaliu de ninsoare. Spitalul din oraș nu este afectat de pana de curent pentru că are generator.

Primăria Sinaia transmite că „Echipele Electrica se află pe teren şi caută defecţiunea care este la una dintre magistrale”, scrie Agerpres.

La ora 16,00, în judeţ mai erau 6.584 de consumatori fără electricitate din cauza vremii. Pe lista transmisă la acel moment de către Electrica nu figura staţiunea Sinaia.

Situaţia raportată la ora 14,00 arăta că 32.577 de consumatori nu au electricitate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Trafic blocat pe DN2, între Urziceni și Buzău, din cauza unui TIR derapat în zona Mihăilești | AUDIO

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Maia Sandu, despre pana de curent din Republica Moldova: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric” | AUDIO

23 November 2022 at 14:56
image

Republica Moldova a fost, din nou, în această după-amiază, afectată de o pană de curent. Toată țara a fost afectată, iar în capitală traficul a fost blocat, după ce semafoarele, dar nici troleibuzele nu au mai funcționat. Întreruperile vin după încă o zi cu bombardamente masive în Ucraina. Și acolo întreruperile de energie au fost mai frecvente decât de obicei.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/11/23nov-17-LILI-REL-Moldova-in-intuneric.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Traficul din capitala Chișinău a fost paralizat, după ora 14:00. Troleibuzele s-au oprit, la fel și semafoarele, iar poliția a venit cu mai multe recomandări privind securitatea personală. „Aveți grijă de copii și de vârstnici! Evitați deplasările și nu răspundeți la provocări”, sunt primele sfaturi ale polițiștilor din Republica Moldova. După o oră, în unele locuri, furnizarea de energie electrică a fost reluată. În spitale, toate intervențiile chirurgicale au fost amânate. Și punctele de trecere a frontierei și-au oprit activitatea. Rețelele de telefonie au picat și ele. La fel ca în cazul întreruperii curentului de săptămâna trecută, autoritățile au anunțat că a fost vorba de o deconectare automată a sistemului energetic.

Maia Sandu, despre pana de curent din Republica Moldova

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj pe Facebook: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.
Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.
Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Ambasadorul Rusiei la Chișinău a fost chemat pentru explicații la Ministerul de Externe din Republica Moldova.

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind cel puţin o infrastructură critică în capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie, în mai multe părţi ale ţării fiind perturbată furnizarea energiei electrice şi a apei, inclusiv în capitală, în oraşul Liov şi regiunea Odesa, relatează Reuters şi AFP.

Sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Citește și: Pană de curent în Republica Moldova și Kiev după bombardamentele Rusiei care au țintit infrastructura energetică a Ucrainei | LIVE UPDATE

articolul original.

Pană de curent la Liov și întrerupere de curent în Republica Moldova

23 November 2022 at 15:49
image

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind cel puţin o infrastructură critică în capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie, în mai multe părţi ale ţării fiind perturbată furnizarea energiei electrice şi a apei, inclusiv în capitală, în oraşul Liov şi regiunea Odesa, informează Agerpres.

„Un nou atac masiv asupra facilităţilor infrastructurilor (Ucrainei) este în desfăşurare”, a scris pe Twitter, Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

Aprovizionarea cu apă a capitalei ucrainene a fost suspendată în urma acestui nou atac rusesc care a ţintit infrastructurile energetice şi s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi şase răniţi, au anunţat pe Telegram primarul oraşului, Vitali Kliciko, şi administraţia militară a Kievului, aceasta din urmă menţionând de asemenea că un imobil a fost avariat.

La rândul său, furnizorul local de electricitate din Kiev a anunţat întreruperi ale furnizării electricităţii în capitală, în timp ce oraşul Liov a rămas complet fără curent în urma atacului rusesc.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate în toată Ucraina şi sistemele de apărare antiaeriană au intrat în acţiune, corespondenţii Reuters de la Kiev afirmând că au văzut rachete antiaeriene lansate deasupra oraşului. Pentru scurt timp, posturile de televiziune şi-au întrerupt emisia.

În mesajele lor, oficialii ucraineni au cerut populaţiei să rămână în adăposturi, întrucât atacul cu rachete s-ar putea să nu se fi încheiat.

Explozii – unele produse de apărarea antiaeriană – au fost de asemenea semnalate în regiunile Odesa, Nikolaev, Poltava şi Dnipropetrovsk, potrivit agenţiei DPA.

Întreaga regiune Odesa, din sud, a rămas fără electricitate în urma acestui atac, potrivit şefului administraţiei regionale, citat de CNN.

Acest atac a produs întreruperi masive de curent şi în Republica Moldova, a anunţat vicepremierul moldovean Andrei Spînu, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a scris Spînu pe Facebook.

Conform ministrului, pana de curent afectează circa jumătate din Republica Moldova.

Spînu a avut convorbiri cu comisarul european pentru Energie și cu miniștrii Energiei din România și Ucraina.

„Am vorbit, la telefon, cu Kadri Simson, Comisarul European pentru Energie, Virgil Popescu, Ministrul Energiei din România și German Galushenko, Ministrul Energiei din Ucraina. Am discutat despre deconectările masive de energie electrică din țara noastră și Ucraina. Condamnăm atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Rusia trebuie să oprească acest război nedrept și ilegal.

Suntem uniți și solidari. Împreună suntem mai puternici. Moldova va reuși!”, a mai scris Anrei Spînu pe Facebook.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, promite cetățenilor săi că problema furnizării energiei electrice va fi rezolvată.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă.”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Întreruperi în furnizarea electricităţii au survenit şi în regiunea separatistă Transnistria, a anunţat ministerul de interne al acesteia.

articolul original.

Republica Moldova a rămas fără lumină în mai multe localități. Maia Sandu: Războiul trebuie oprit!

15 November 2022 at 17:32
image

Marți seara, Republica Moldova se confrunta cu întreruperea electricităţii, din cauza atacurilor Rusiei în Ucraina.

Mai multe zone din Republica Moldova se confruntă cu întreruperea electricităţii din cauza bombardamentelor Rusiei asupra reţelelor energetice din Ucraina, informează publicaţia Jurnal de Chişinău, citată de Mediafax.

Autorităţile din Republica Moldova afirmă că una dintre liniile de alimentare cu electricitate s-a deconectat automat, urmând să fie reconectată. “Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat vicepremierul moldovean Andrei Spânu, citat de publicaţia Jurnal de Chişinău.

La rândul său, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a transmis printr-un medaj public că “războiul trebuie oprit!”.

“Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația.

Războiul trebuie oprit!”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

În timp ce presa occidentală și președintele Volodimir Zelensky s-au bucurat la unison pentru eliberarea Hersonului, prin retragerea trupelor invadatoare, armata rusă a bombardat marţi mai multe zone din Ucraina, inclusiv clădiri rezidenţiale. Cel puţin o persoană a fost ucisă în Kiev.

Acesta este momentul uneia dintre explozii din capitala ucraineană:

“În districtul Petcersk, într-una dintre clădirile lovite de rachete, echipele de intervenţie au găsit o persoană decedată. Operaţiunile de căutare şi salvare continuă”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko. Mai multe zone din capitala Ucrainei nu mai sunt alimentate cu eletricitate. De asemenea, Rusia a efectuat bombardamente şi asupra oraşelor Lviv, în vestul Ucrainei, şi Harkiv, în nord-estul ţării.

Primarul din Lviv a declarat că 80% din oraș este fără electricitate, că rețeaua de încălzire a fost oprită și că transportul electric este scos din uz.


În Dnepropetrovsk, din cauza întreruperilor de tensiune, aparatele s-au ars.

Alarma a sunat astăzi în toată Ucraina.

Statele Unite, prin vocea consilierului Jack Sullivan, au condamnat atacul Rusiei.

articolul original.

Gherla și mai multe sate afectate de pene de curent

8 August 2022 at 18:54
image

O pană de curent s-a produs luni seara în jurul orei 20 la Gherla. A fost afectată o mare parte a orașului, iar în jurul orei 20.30, o parte dintre consumatori au fost realimentați.

În jurul orei 21.30 mai erau străzi din oraș rămase pe întuneric.

Probleme au apărut în cursul serii, odată cu apropierea furtunilor, însoțite de fulgere, în mai multe zone rurale din județul Cluj.

Au fost semnalate pene de curent la Nicula, în Jucu de Jos, Juc de Sus, Bărăi, Petea, Naoiu, Valea Caldă, Legii Turmași, Hodaie, Căianu Vamă, Rotunda, Feldioara, Copru, Zorenii de Vale, Sâmboleni, Chesău, Sub Coastă, Lacu, Roșieni, Hagău, Căianu Mare, Ghirișu Român, Puini.

Estimările de reluare a alimentării cu curent electric sunt estimate pentru seara zilei de luni, în intervalul 22.30-23.30.

articolul original.
  • There are no more articles
❌