ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Xi Jinping dă semnalul pentru o nouă ordine mondială: ‘Liderii trebuie să conlucreze la promovarea unei ordini internaționale care să se îndrepte spre o direcție mai justă și rațională’

16 September 2022 at 10:26
image

Preşedintele chinez Xi Jinping a pledat pentru o ordine internaţională „mai justă şi raţională”, în cadrul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), organizat la Samarkand, în Uzbekistan

Liderii trebuie „să conlucreze la promovarea unei ordini internaţionale care să se îndrepte spre o direcţie mai justă şi raţională„, a subliniat Xi Jinping în timpul acestui summit menit să reprezinte o contrapondere pentru Occident, informează AFP.

Înfiinţată în 2001, OCS reuneşte China, Rusia, India, Pakistan şi patru ţări din Asia Centrală (Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan şi Tadjikistan).

Este necesar să promovăm valorile comune ale umanităţii, să abandonăm jocurile cu rezultat nul şi politica ce constă în crearea de blocuri„, a declarat Xi Jinping.

Preşedintele chinez nu a numit nicio ţară, încă China foloseşte în general acest tip de discurs pentru a denunţa SUA şi aliaţii loc apropiaţi.

Trebuie să apărăm în mod ferm sistemul internaţional, care plasează ONU în centrul lui, precum şi o ordine internaţională fondată pe dreptul internaţional„, a subliniat Xi.

Xi Jinping şi-a susţinut discursul în faţa mai multor şefi de stat, printre care preşedinţii rus Vladimir Putin şi iranian Ebrahim Raisi, dar şi a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară este „partener de dialog” în cadrul OCS.

Marţi, înainte de summitul OCS, cel mai important responsabil al diplomaţiei chineze, Yang Jiechi, a declarat că Beijingul lucrează cu Moscova la stabilirea unei ordini internaţionale „mai juste”.

China este dispusă să conlucreze cu Rusia pentru a pune în aplicare, în permanenţă, spiritul cooperării strategice la nivel înalt între ţările noastre, pentru a apăra interesele noastre comune şi a promova dezvoltarea ordinii internaţionale într-o direcţie mai justă şi mai rezonabilă„, a subliniat Yang.

Personalitate de prim plan, a cărei influenţă este chiar mai mare decât cea a ministrului de externe, Yang a făcut aceste declaraţii în timpul unei întrevederi cu ambasadorul Rusiei în China, Andrei Denisov, aflat la sfârşit de mandat.

Lovită de sancţiunile occidentale şi izolată diplomatic de la declanşarea invaziei sale în Ucraina, Rusia caută să-şi întărească relaţiile cu ţările asiatice, în special cu China.

Diplomaţia chineză nu a condamnat invazia rusă. În schimb, ea a denunţat sancţiunile occidentale împotriva Moscovei şi vânzările de arme către autorităţile ucrainene, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Analistul militar Ion Petrescu avertizează: ‘Atenție la nuanțe! China joacă dublu. Putin, când se va întoarce la Moscova, se va lăuda cu acest dialog’

articolul original.

O treime din Pakistan este sub apă, în urma celor mai grave inundații din istorie. Voluntarii folosesc patul pentru a scoate oamenii din apă

2 September 2022 at 20:20

Imagini cutremurătoare vin din Pakistan, unde mai mult de o treime din țară se află sub ape, potrivit imaginilor din satelit ale Agenției Spațiale Europene. Acțiunile de salvare a oamenilor sunt dramatice, iar voluntarii sunt nevoiți să găsească soluții inedite de evacuare, scrie CNN.

De la jumătatea lunii iunie până acum, din cauza inundațiilor, în Pakistan au murit peste 1.100 de oameni, iar câteva milioane au fost strămutate.

A fost înființat un centru național de coordonare și de răspuns la inundații

Potrivit prim-ministrului pakistanez, a fost înființat un centru național de coordonare și de răspuns la inundații. Au fost cooptați voluntari pentru salvarea sinistraților, iar aceștia caută soluții adaptate fiecărui caz în parte.

O filmare postată de The Independent arată cum o familie a fost salvată din casa inundată cu ajutorul unei tiroliene, pe care a fost montat un cadru de pat.

Inundațiile au provocat daune uriașe

Prim-ministrul pakistanez, Shehbaz Sharif, a declarat pe 30 august că inundațiile sunt „cele mai grave din istoria țării” și a estimat că dezastrul a provocat pagube de peste 10 miliarde de dolari în infrastructură, case și ferme.

Aproximativ 15 % din populația țării, ceea ce înseamnă peste 33 de milioane de oameni au fost afectați. De asemenea, au fost avariate și distruse peste un milion de locuințe. Datele NDMA arată că cel puțin 5.000 de km de drumuri au fost avariate.

Inundațiile au afectat 2 milioane de hectare de culturi și au ucis peste 794.000 de animale, potrivit unui raport din 26 august al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.

Peste 800 de unități sanitare au fost avariate în țară, dintre care 180 sunt complet distruse, ceea ce face ca milioane de oameni să nu aibă acces la asistență medicală și la tratamente medicale, după cum s-a raportat în multe dintre districtele afectate, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

Foto: CNN

Pakistanul se confruntă cu o dublă criză acum, alimentară și de sănătate

Potrivit organizației caritabile Action Against Hunger, 27 de milioane de pakistanezi nu au avut acces la suficiente alimente înainte de inundații, iar acum riscul de foamete generalizată este iminent.

Oamenii sunt puși în fața unei penurii alimentare, din motiv că și prețul la produsele alimentare de bază a crescut enorm.

OMS a clasificat inundațiile din Pakistan drept o urgență de „cel mai înalt nivel”. În acest context a ținut să menționeze despre răspândirea rapidă a bolilor.

articolul original.

Inundațiile catastrofale din Pakistan au format un lac uriaș, ce se întinde pe 100 de kilometri (Foto)

1 September 2022 at 13:42
image

Mai multe zone ale Pakistanului se află sub ape, după ce un muson a adus cele mai grave inundații din istoria acestei țări. Inundațiile s-au soldat, de la jumătatea lunii iunie, cu 1.162 de morți și 3.554 de răniți.

Publicitate

Noi imagini din satelit, surprinse pe 28 august de NASA, dezvăluie proporțiile catastrofei. Combinația dintre ploile abundente și apele revărsate ale râului Indus au dus la inundarea unei mari părți a provinciei sudice Sindh, relatează CNN.

Zona largă de culoare albastră din centrul imaginii, cu o lățime de aproximativ 100 de kilometri, este o câmpie care a devenit un lac imens. Imaginea este și mai șocantă prin comparația cu o fotografie a aceluiași loc făcută din satelit în urmă cu un an, la aceeași dată.

Pakistan's deadly floods have created a massive 100km-wide inland lake, satellite images show

Striking new satellite images that reveal the extent of Pakistan's record flooding show how an overflowing Indus River has turned part of Sindh Province into a 100 kilometer-wide pic.twitter.com/B85Zx9mRoL

— Weather Updates PK (@WeatherWupk)
September 1, 2022
Publicitate

Imaginile din satelit obținute de compania Maxar Technologies din alte zone ale Pakistanului arată sate întregi și sute de parcele de teren distruse de inundații.

Potrivit Serviciului Meteorologic din Pakistan, musonul din acest an a fost cel mai abundent în precipitații din 1961, când au început să fie înregistrate datele, iar sezonul umed se încheie abia peste o lună.

În provinciile Sindh și Baluchistan ploile au depășit cu 500% nivelul mediu, distrugând sate, ferme și culturi agricole.

Publicitate

Deși se așteaptă ca după sezonul ploios să se instaleze seceta în regiune, experții sunt de părere că va trece mult timp până când apele se vor retrage.

Ministrul Mediului din Pakistan, Sherry Rehman, a declarat că mai multe părți ale țării seamănă cu „un mic ocean". „Când se va termina, am putea avea un sfert sau o treime din țară sub ape", a spus ea.

Ministrul de Externe Bilawal Bhutto Zardari a spus marți pentru CNN că a mers în provincia Sindth pentru a evalua situația la fața locului. „Cu greu am găsit un petic de pământ", a spus acesta, adăugând că 33 de milioane de oameni, „mai mult decât populația Sri Lankăi sau a Australiei", sunt afectați de inundațiile care au atins proporții apocaliptice.

articolul original.

Peste 1000 de oameni au murit din cauza inundațiilor din Pakistan – FOTO

29 August 2022 at 08:18
image

Sute de oameni sunt blocați peste râul în valea Manoor din provincia Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan, după ce o inundație fulgerătoare a lovit regiunea vineri, distrugând cel puțin 10 poduri și zeci de clădiri. În total, sursele arată că peste 1000 de oameni au murit de la începutul inundațiilor.

Asta după ce în 2021, un cutremur din Pakistan a ucis zeci de persoane și a lăsat fără case alte câteva sute.

Mii de morți din cauza inundațiilor din Pakistan

Sute de oameni cer ajutor din cauza inundațiilor din Pakistan care a făcut, potrivit rapoartelor internaționale, mii de morți. Supraviețuitorii cer ajutor de bază însumând alimente, echipamente de prim ajutor dar și rechizite pentru școală:

„Avem nevoie de rechizite, avem nevoie de medicamente și vă rog să reconstruiți podul, am rămas fără nimic acum”. Acesta este conținutul unei note scrise de mână pe care sătenii unui sat din Pakistan.

Valea Manoor este situată în munții Kaghan – o destinație turistică renumită în Pakistan. Valea a fost lovită de o viitură torenţială care a ucis cel puţin 15 persoane, inclusiv femei şi copii. Inundațiile fulgerătoare au măturat singurul pod de beton care leagă valea pitorească de orașul principal. De atunci, toate satele de pe celălalt mal al râului au fost tăiate, iar locuitorii așteaptă ajutor. În Manoor, două poduri s-au prăbușit complet și a fost ridicată o trecere temporară de lemn.

„Casa mea și copiii mei sunt de cealaltă parte a râului. Aștept aici de două zile, gândindu-mă că ar putea veni guvernul să repare podul. Dar autoritățile ne spun că ar trebui să începem să ne plimbăm pe cealaltă parte. muntele să ajungă la casele noastre. Dar asta este o drumeție de opt până la 10 ore. Sunt o bătrână. Cum pot merge atât de mult?”

Schimbările climatice sunt de vină pentru inundațiile din Pakistan

În timp ce guvernul dă vina pe schimbările climatice pentru inundații, comunitățile critică autoritățile guvernamentale și locale pentru că le-au permis constructorilor să construiască hoteluri pe malul râului.

„Aceste hoteluri și piețe au blocat căile navigabile naturale, așa că asistăm la pierderi mult mai mari din cauza inundațiilor care ar fi putut fi evitate cu ușurință”, spune un alt rezident din piața principală din Kaghan.

Multe hoteluri sunt construite pe malurile râului Kunhar din Kaghan și văile adiacente. Inundațiile au distrus unele dintre ele, împreună cu o secție de poliție și o școală religioasă. La câteva sute de metri de secția de poliție, o familie stă într-un cort temporar chiar pe malul râului. Ei spun că opt membri ai familiei lor au fost spălați de aceeași inundație. Peste 1.000 de oameni au fost uciși în timp ce milioane au fost strămutate. Oficialii spun că cel puțin 700.000 de case au fost distruse. Cu milioane de oameni care așteaptă hrană, apă potabilă și adăpost, echipele de salvare se luptă să ajungă la aceste comunități izolate. Provinciile precum Sindh și Balochistan sunt cele mai afectate, dar regiunile muntoase din Khyber Pakhtunkha sunt, de asemenea, puternic afectate.

Așadar, sunt mii de oameni care au murit în înundațiile din Pakistan, iar alte câteva zeci de mii care au nevoie urgentă de ajutor

articolul original.

Inundații devastatoare în Pakistan: peste 1000 de morți

28 August 2022 at 12:54
image

Inundații devastatoare în Pakistan. Bilanțul victimelor ploilor musonice a ajuns la 1.033 de morți. Dintre aceștia, 119 au fost uciși în ultimele 24 de ore, potrivit Autorității Naționale de Gestionare a Dezastrelor, transmite BBC News. Statul face apel la asistență internațională suplimentară în timp ce inundațiile devastează țara, scrie G4Media.

Statele Unite, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite și alte țări au contribuit la un apel pentru dezastre.Însă, sunt necesare mai multe fonduri, spun oficialii. Guvernul pakistanez face tot ce poate pentru a ajuta, adaugă aceștia.

Vorbind pentru BBC, un oficial al Ministerului de Interne, Salman Sufi, a declarat că țara are nevoie disperată de sprijin internațional. „Pakistanul s-a confruntat cu probleme economice. Dar acum, exact când eram pe cale să le depășim, a lovit dezastrul musonic”, a spus el.

Banii pentru dezvoltare, redirecționați către oamenii afectați

Finanțarea de la o mulțime de proiecte de dezvoltare a fost redirecționată către persoanele afectate, a adăugat el. Potrivit unor relatări ale ziarului Dawn, prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif a anunțat o subvenție de 10 miliarde de rupii (45 de milioane de dolari) pentru cei din provincia Khyber Pakthunkhwa, cea mai afectată.

Fiecare familie afectată de inundații va primi 25.000 de rupii (112 dolari), a declarat premierul. Acestea vor fi plătite în decurs de o săptămână.

În nord-vestul țării, mii de oameni și-au părăsit casele după ce râurile din Khyber Pakhtunkhwa au ieșit din matcă.

articolul original.

Imagini apocaliptice în Pakistan. Peste 1.000 de oameni au murit din cauza inundațiilor (Video&Foto)

27 August 2022 at 15:25
By: -
image

Mii de oameni care locuiesc în apropierea unor râuri în nordul Pakistanului au primit ordin să îşi evacueze casele, sâmbătă, după ce ploi devastatoare au provocat inundaţii soldate cu peste 1.000 de morţi, relatează AFP.

Current Situation OF Pakistan Due To Flood _ Every Things Destroy _ People live In Under The Sky

Current Situation OF Pakistan Due To Flood _ Every Things Destroy _ People live In Under The Sky#pakistancurrentsituation #flood2022pakistan #salaabpakistan2022 #mnewschannel #floodaltestnews #aajkikhabrain #imrankhan flood in pakistan,flood in pakistan 2022,floods in pakistan 2022,pakistan flood,pakistan,floods in pakistan,pakistan flood 2022,pakistan floods,rain in pakistan,pakistan news,flood,pakistan floods 2022,pakistan flood today,floods pakistan,floods in pakistan 2021,flood havoc in pakistan,new spell of flood in pakistan,flood 2022,flood destruction in pakistan,pakistan flooding,heavy rain in pakistan,floods,flooding in pakistan,pakistan floods 2021

Publicată de
M News Hd
pe Sâmbătă, 27 august 2022
Publicitate

Numeroase râuri din provincia Khyber Pahktunkhwa s-au revărsat şi au distrus zeci de clădiri, între care şi un hotel cu 150 de camere.

“Casa pe care o construisem după ani de muncă grea s-a dus sub privirile noastre. Am stat pe marginea drumului şi am privit cum ni se ducea casa viselor noastre”, a declarat Junaid Khan, în vârstă de 23 de ani, care are două ferme piscicole la Charsadda.

LATEST: Flash floods triggered by heavy monsoon rains have killed nearly 1,000 people in Pakistan. The floods have...

Publicată de
DW News
pe 
Sâmbătă, 27 august 2022
Publicitate

Musonul, care durează de obicei din iunie până în septembrie, este esenţial pentru irigarea culturilor şi pentru resursele de pe subcontinentul indian. Însă el aduce în fiecare an şi distrugeri.

Potrivit guvernului, peste 33 de milioane de persoane au fost afectate în Pakistan de inundaţii şi aproape un milion de case au avut de suferit.

articolul original.

Fost premier din Pakistan acuzat de acte de terorism

22 August 2022 at 05:20
image

Un fost premier din Pakistan este acuzat de acte de terorism. Poliția pakistaneză l-a acuzat pe fostul prim-ministru al țării, Imran Khan, în temeiul legilor antiteroriste. Acesta este acuzat că a amenințat puterea centrală și astfel a încălcat legile naționale referitoare la comportamentul terorist.

Asta în condiţiile în care Pakistanul traversează mai multe transformări, iar în urmă cu un an autoritățile au decis să taie serviciile de telefonie mobilă.

Fost premier din Pakistan, acuzat de terorism

Ancheta lor vine după ce el a acuzat poliția și sistemul judiciar de reținerea și torturarea asistentului său apropiat. Fostul premier din Pakistan se confruntă cu mai multe acte de terorism. Tensiunile sunt mari în țară, susținătorii fostului lider adunându-se în fața casei sale, jurând că „preia” în cazul în care va fi arestat.

De când a fost înlăturat de la putere în aprilie, Khan a fost un critic vocal al guvernului și al armatei țării. Poliția a anunțat acuzațiile după ce jucătorul de cricket devenit politician a acuzat autoritățile că l-au torturat asistentul apropiat, care este el însuși reținut sub acuzația de sediție. Într-un discurs public sâmbătă, Khan l-a condamnat pe șeful poliției din Islamabad și pe o femeie judecător pentru detenția și presupusa maltratare a colegului său de partid.

„De asemenea, ar trebui să vă pregătiți, deoarece vom lua măsuri împotriva dumneavoastră”, a spus el în discurs, referindu-se direct la pereche.

Oficialii l-au acuzat pe Khan că a încălcat actul anti-terorism al țării pentru că ar fi făcut amenințări împotriva oficialilor statului. Sute de susținători ai fostului prim-ministru s-au adunat în fața casei sale din Islamabad după ce a apărut vestea despre anchetă, jurând că vor „prelua” capitala dacă poliția ar încerca să-l rețină. Polițiștii care au fost prezenți la fața locului au spus că nu au fost acolo pentru a-l aresta pe fostul lider, ci pentru a menține ordinea și legea.

Pakistanul a închis granița cu Afganistan

Cazul vine într-un moment de tensiuni sporite între guvernul pakistanez și Khan, care a fost înlăturat de la putere în aprilie printr-un vot de cenzură.  De atunci, fostul lider a făcut turul țării pentru a ține o serie de discursuri înflăcărate, cerând noi alegeri și criticând aspru atât guvernul, cât și armata. Sâmbătă, autoritatea de reglementare a mass-media din Pakistan a anunțat că canalelor de televiziune li se va interzice să transmită discursurile sale în direct, acuzându-l pe Khan de discurs instigator la ură împotriva instituțiilor statului.

După ce talibanii au preluat puterea din Afganistan, Pakistanul a inchis granițele țării. Pakistanul, îngrijorat de un impact asupra luptei, a închis partea frontierei înainte de preluarea talibanilor. Dar după o scurtă închidere a fost redeschisă pentru comerț și circulației pietonilor.

În mod normal, aproximativ 6.000-7.000 de oameni ar călători zilnic între cele două țări – dar astăzi sunt aproape 50 de oameni care stau în partea Afganistanului pentru a intra în Pakistan. Durează mai mult decât de obicei. Oficialii pakistanezi de securitate spun că nu vor ca militanții să intre deghizați în civili. De aceea au făcut ca procesul de verificare la frontieră să fie mai strict. Torkham a fost punctul principal al afluxului de refugiați în Pakistan de zeci de ani. Acum numărul afganilor care caută refugiu este mult mai mic. Așadar, faptul că un fost premier din Pakistan este acuzat de terorism, reprezintă o premieră în istoria recentă a țării.

articolul original.

Dilema indienilor

23 July 2022 at 03:00

Si este o dilema crunta care are legatura atat cu siguranta nationala  a tarii, din punct de vedere strict militar, cat si cu viitorul economic al celei mai mari democratii din lume.

Deocamdata India a evitat sa se alature Occidentului in razboiul din Ucraina si nu a aplicat sanctiuni Rusiei, ba dimpotriva beneficiaza de importuri de carbune si titei la preturi preferentiale, dar aceasta bonanza nu poate dura mult pentru ca fiecare beligerant va dori ca India sa fie de partea lui.

Rusia nu poate cere prea multe Indiei in mod oficial dar neoficial tine India ostatica datorita faptului ca fortele armate indiene (cele terestre, navale si aeriene) sunt deocamdata dotate majoritar cu tehnica de lupta ruseasca. In India se fabrica sub licenta Suhoi Su 30 MKi, nave de lupta, tancuri, munitie etc si renuntarea la toate acestea nu este deloc posibila nici macar pe termen mediu.

Dar in acelasi timp Rusia si China sunt foarte bune prietene, iar China este principalul inamic al Indiei atat militar cat si economic. Cu ceva timp inainte de izbucnirea conflictului din Ucraina India avea o serie de contacte cu americanii, japonezii, Coreea de Sud, Australia sau Franta tocmai pentru a crea o serie de legaturi impotriva Chinei.

Iar tarile respective erau chiar favorabile dezvoltarii relatiilor economice, politice si industriale cu India. Deocamdata Occidentul, sustinut si de aliatii sai din Pacific (mai ales Australia si Japonia), nu a pus prea multa presiune pe India dar timpul trece iar o noua ordine in lume se prefigureaza si aceasta noua ordine va fi una mai mult de mana forte decat de catifea, atat timp cat NATO & Prietenii vor continua sa tina Rusia sub o presiune formidabila.

Odata ce conflictul din Ucraina se va termina (cel mai probabil in coada de peste sub forma unui conflict inghetat) ambele parti vor incerca sa-si consolideze pozitia, sa-si caute noi aliati, sa slabeasca tabara adversa si mai ales sa puna presiune pe cei indecisi.

Presiunile politice si economice vor fi extrem de mari si este de asteptat ca niciuna dintre parti sa nu accepte prea multe compromisuri. Deocamdata Rusia nu cere Indiei mai mult, are nevoie de bani, dar in timp lucrurile ar putea degenera, iar pe cealalta parte nici Occidentul nu va sta cu mainile in san si vor cere Indiei sa-si aleaga o tabara.

Ori ce tabara sa aleaga India? Cea cu Rusia, aliata la catarama cu China, amica foarte buna cu Pakistanul?! Pare absurd ca Rusia, China si India sa formeze o trilaterala si atunci ce variante au indienii?

Sa renunte la Rusia si sa faca fata singura Chinei si Pakistanului este cu totul imposibil, India are nevoie de tehnica de lupta si daca robinetul rusesc s-a inchis trebuie deschis cel al NATO.

In acelasi timp, tehnica de lupta ruseasca si-a aratat limitarile foarte severe in Ucraina, in timp ce tehnologia Vestica a aratat ce stie, ce poate si chiar este de incredere, iar o schimbare in India era de asteptat inca de cativa ani, atunci cand au inceput sa se semneze contracte cu israelienii pentru Barak, cu francezii pentru Rafale si Scorpene, cu britanicii pentru Aspide sau cu americanii pentru elicoptere de atac si transport.

Este foarte clar pentru indieni ca viitorul armatei lor nu ar trebui sa mai aiba legatura cu tehnologia ruseasca si lucrurile chiar se indreapta spre o mult mai larga cooperare cu companii Vestice. Marina Indiana va renunta la MiG 29K in favoarea Super Hornet sau Rafale, nu mai vor submarine Kilo imbunatatite sau Akula scoase de la naftalina, nu cred ca mai vor Su 30 MKI sau tancuri T 90 si daca nu mai vor astfel de lucruri au nevoie de Occident.

Orice ar face, India are in fata o dilema uriasa: sa merga cu Rusia si indirect cu China si Pakistanul la brat sau sa schimbe tabara si se alieze cu Vestul, intr-o alianta naturala atat timp cat nu cu Franta sau Australia s-au incaierat indienii de trei ori pana acum ci cu Pakistanul, sustinut de China.

Teoretic alegerea ar fi usoara dar ca orice alegere vine cu niste costuri.

In acelasi timp insa nici alianta vestica nu va mai tolera mult timp jocul indienilor si la un moment dat New Delhi va trebui sa ia o hotarare, buna rea dar va trebui s-o ia si odata luata sa suporte absolut toate consecintele pentru ca vremea neutralitatii “vinovate” (in care o tara se declara neutra dar beneficiaza de cate ceva de la ambele parti, exemplul Elvetiei in WW2 este elocvent) a cam trecut si lucrurile vor fi clare, liniile trasate pe harta si armele gata de lupta, iar India este mult prea mare, mult prea importanta pentru a fi trecuta cu vederea.

Cel de-al doilea Razboi Rece a inceput deja si fiecare trebuie sa-si aleaga cu grija partea, nu ca India saraca ar avea prea multe la care sa se gandeasca, poate face si spera la multe dar este cu totul imposibil sa stea de aceeasi parte a mesei cu China si Pakistanul, cu atat mai mult cu cat India este o tara democratica, in timp ce ceilalti trei parteneri n-au nicio treaba cu democratia si nici macar nu-i sunt parteneri (cu exceptia Moscovei) ci chiar inamici declarati.

GeorgeGMT

articolul original.
  • There are no more articles
❌