ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cotația barilului de țiței Brent a ajuns la cel mai scăzut nivel al ultimelor 10 luni

22 November 2022 at 08:19

Prețul petrolului a continuat să scadă pe fondul zvonurilor privind o majorare a producției de petrol din partea Arabiei Saudite și altor state OPEC. Astfel, cotația barilului de țiței Brent a ajuns la cel mai scăzut nivel al ultimelor 10 luni.

Încă de luni, cotaţia petrolului şi-a continuat tendinţa de scădere, pe fondul speculaţiilor că Arabia Saudită şi alte state membre OPEC discută o majorare a producţiei de petrol, acesta adăugându-se informaţiilor potrivit cărora China şi-a înăsprit restricţiile sanitare, ceea ce afectează perspectivele privind cererea mondială de ţiţei.

Petrolul și-a continuat tendința de scădere

Concret, cotaţia barilului de ţiţei Brent cu livrare în luna ianuarie era în scădere cu 5,48%, până la 82,84 dolari, cel mai redus nivel înregistrat după luna ianuarie, în timp ce referinţa americană, WTI, cu livrare în luna decembrie, a pierdut 5,66%, până la 75,55 dolari, transmite Bloomberg.

Mai mult, această tendinţă de scădere, s-a accelerat după ce Wall Street Journal a dezvăluit că statele membre OPEC+ analizează o majorare a producţiei cu 500.000 de barili pe zi, înainte de intrarea în vigoare a embargoului UE care vizează importurile de petrol rusesc. Dacă se va confirma, această majorare a producţiei vine într-un moment în care sentimentul pe piaţă s-a schimbat.

În contextul social, China a anunţat duminică, primul deces din cauza Covid-19 începând din luna mai, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la un nou val de restricţii în cel mai mare importator mondial de petrol.

Estimările privind prețul țițeiului

În prezent, cotaţia barilul de petrol a pierdut toate câştigurile pe care le-a înregistrat la începutul acestui trimestru, când Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii, printre care şi Rusia, au căzut de acord să îşi reducă producţia cu două milioane de barili pe zi. Un iminent embargou al Uniunii Europene cu privire la livrările de petrol rusesc pe mare, precum şi planul G7 de a impune un plafon de preţ pentru petrolului rusesc afectează previziunile.

Aşadar, analiştii de la Goldman Sachs şi-au redus estimările privind preţul ţiţeiului Brent la finele acestui an cu 10 dolari, până la 100 de dolari per baril. La rândul lor, analiştii de la UBS estimează că rezervele de petrol ar urma să se reducă la finalul anului odată cu scăderea producţiei OPEC+, limitarea exporturilor ruseşti şi sfârşitul utilizării rezervelor strategice americane.

Rămâne de văzut cum va reacţiona OPEC+ la această reducere a preţurilor. Alianţa marilor exportatori de petrol se va reuni la Viena la începutul lunii decembrie, mai scrie sursa citată.

articolul original.

Craiova: Premierul Nicolae Ciuca a vizitat companiile QFort, Popeci și Softronic

20 October 2022 at 18:23

Premierul Nicolae Ciuca s-a aflat, joi, in vizita de lucru la Craiova. Premierul s-a intalnit cu reprezentantii fabricilor QFort, Uzina Popeci Utilaj Greu si Softronic. Astfel, premierul a afirmat ca PNL este alaturi mediul privat si ca va sprijini în continuare acest sector important.

”Astazi am efectutuat o vizita de lucru la Craiova si am dorit sa vad la fata locului modul in care isi desfasoara activitatea companii care au actionariat autohton si care, asa cum am putut sa constat, au o activitate de care suntem cu totii mandri. Am fost la QFort, la Uzina Popeci si acum ne aflam la Softronic, unde se produc locomotive si asa cum le-a placut sa spuna: sunt cel mai mare producator din Europa de Est, de locomotive – intr-adevar merita respectul si consideratia noastra. Am fost mandru sa aflu ca au o cota de piata serioasa in Italia in domeniul lor de activitate si, de asemenea”, a declarat premierul Nicolae Ciuca

M-am bucurat sa aflu ca sunt companii importante din lume care nu pot sa functioneze fara produsele de la Compania Popeci!

La firma Uzina Popeci  m-am bucurat sa aflu ca sunt companii importante din lume care  nu pot sa functioneze fara produsele de la Compania Popeci. Iata ca putem sa avem produse romanesti care duc numele in Europa si in lume, avem companii private care reusesc sa asigure mii, sute de mii de locuri de munca si este foarte important , iar pentru noi este relevant sa avem discutii la fata locului, sa aflam problemele cu care se confrunta, sa vedem care sunt modalitatile prin care deciziile guvernamentale pot rezolva aceste probleme. A fost o vizita foarte buna, am discutat de posibilitatile pe care le putem sa le oferim in sprijin  de la bugetul de stat, si desigur, am accentuat posibilitatile care pot fi folosite de catre fiecare dintre dumnealor prin axele  deschise in cadrul multianulal financiar, pe fonduri europene, dar si cel din PNRR”, a declarat premierul Nicolae Ciuca, la sediul companiei Softronic.

articolul original.

Se nasc noi conflicte la nivel mondial! Oficial american: ‘Joe Biden va reevalua relațiile noastre cu Arabia Saudită pentru că aceasta a luat partea Rusiei împotriva intereselor poporului american’

17 October 2022 at 15:00
image

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, a declarat că preşedintele american Joe Biden ”nu are nicio intenţie” să-l întâlnească pe prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman la summitul G20 prevăzut să aibă loc luna viitoare în Indonezia.

Preşedintele a spus efectiv că va reevalua relaţiile noastre cu Arabia Saudită pentru că (aceasta din urmă) a luat partea Rusiei împotriva intereselor poporului american„, a declarat Sullivan, întrebat de CNN despre relaţiile dintre Riad şi Washington, care au avut de suferit după recenta decizie – favorabilă Rusiei – luată de OPEC+ de a reduce cotele de producţie, citat de AFP şi Reuters.

El a adăugat că Biden are în vedere şi „schimbări în abordarea SUA faţă de ajutorul militar pentru Arabia Saudită”, precizând că şeful statului „nu va acţiona precipitat”, fiind vorba de relaţii stabilite de decenii, cu sprijinul ambelor partide”, republican şi democrat.

Foarte îndelungata relaţie strategică dintre cele SUA şi Arabia saudită se bazează pe un principiu simplu: Arabia Saudită alimentează piaţa petrolului şi, în schimb, Statele Unite îi asigură securitatea, mai ales prin vânzări masive de arme.

Grupul OPEC+ a decis pe 5 octombrie cea mai semnificativă reducere a producţiei de petrol de la pandemia din 2020, scăzând livrările într-un moment în care piaţa e tensionată, în pofida presiunilor SUA şi ale altor ţări pentru a pompa mai mult.

Reuniţi la Viena, reprezentanţii celor 13 state membre ale Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi ai celor 10 state aliate, aflate sub umbrela OPEC+, au convenit ca, începând din noiembrie, să-şi reducă producţia cu două milioane de barili pe zi (bpd), pentru a sprijini creşterea preţurilor, informează agerpres.ro.

articolul original.

Cum ar putea Comisia Europeană să contracareze speculațiile în energie. Cristian Pârvulescu: „Țările OPEC, fără bază economică, setează prețurile”

15 September 2022 at 07:26
image

Franța va limita creșterea prețurilor la curent electric și gaze pentru consumatorii casnici la cel mult 15% de la începutul anului viitor. Decizia vine în contextul în care Uniunea Europeană a propus reducerea consumului de energie la orele la care prețurile sunt cele mai mari dar și  taxarea suplimentară a companiilor din energie a căror profit va fi în acest an cu cel puțin 20% mai mare decât media ultimilor trei ani.

Din taxarea suplimentară a companiilor care au făcut profituri foarte mari din creșterile de prețuri la electricitate și gaze, Uniunea Europeană vrea să colecteze cel puțin 140 de miliarde de euro.

Banii ar urma să ajungă la locuitorii Uniunii care nu își mai permit să plătească facturile mari și la firmele ce riscă falimentul.

În emisiunea Deșteptarea, profesorul Cristian Pîrvulescu a explicat că, acum, Comisia Europeană încearcă să contracareze speculațiile de pe piața de energie:

„Prețurile la hidrocarburi, la petrol spre exemplu, sunt stabilite de grupuri de țări precum OPEC fără niciun fel de bază economică, doar pe baza speculației. Dacă ar fi economia, nu-i așa, o cerere mare ar stimula o ofertă mare, pe când țările OPEC refuză categoric să mărească producția, mergând pe linia Rusiei care s-a alăturat acestora.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/15sept-11-Pirvulescu-Opec-face-jocurile.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Pîrvulescu atrage atenția că în lipsa unor măsuri ferme, Uniunea riscă să se confrunte cu revolte:

„Se plafonează doar acolo unde nu există legătură cu hidrocarburile, adică unde curentul electric spre exemplu este produs din uraniu, energie nucleară sau din energie regenerabilă, se plafonează pentru că nu depinde de prețul hidrocarburilor, care a crescut. În celelalte părți câștigurile sunt mari și este o taxă conjuncturală care va trebui să fie plătită pentru că altfel riscurile de tulburări sociale vor fi foarte mari, ceea ce își și dorește Vladimir Putin, o Europă fierbinte într-o iarnă înghețată.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/15sept-11-Parvulescu-taxa-se-justifica.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Propunerile Comisiei vor fi analizate de un grup de experți, iar miniștrii Energiei vor incerca să finalizeze planul în cel mult 2 săptămâni.

Citește și: Ministrul Energiei: „Trebuie să ne gândim și la bonificații, ca oamenii să știe că vor primi ceva în plus la schimb dacă reduc consumul” | VIDEO

Foto: Shutterstock

articolul original.

În mintea lui Putin II

21 July 2022 at 07:00
image

Două dintre cele mai mari eșecuri ale Americii, în mod cert în ceea ce privește politica externă de după cel de-al Doilea Război Mondial, au fost deficiențele profunde de cunoaștere și înțelegerea evenimentelor și circumstanțelor în care SUA s-au implicat, în special prin forță.

Marele filozof chinez, Sun Tzu, a observat pe bună dreptate că a-ți cunoaște inamicul este vital pentru a avea succes. Din Vietnam până în Afganistan și mai târziu în Irak, nu s-a pus problema de așa ceva. Și acestea sunt doar câteva exemple.

În ciuda adulării aduse președintelui John F. Kennedy pentru încheierea cu succes a Crizei Rachetelor Cubaneze din octombrie 1964, forțarea Uniunii Sovietice de a își scoate rachetele nucleare de pe acea insulă aflată la nouăzeci de mile de coasta Floridei, a avut drept consecință provocarea unei curse a înarmărilor, care a extins probabil Războiul Rece. Liderul sovietic Nikita Hrușciov a căutat să reducă cheltuielile pentru apărare și să redirecționeze acele ruble către sectorul civil. După criză, a fost nevoit să mărească cheltuielile pentru apărare.

Kennedy și-a preluat mandatul în ianuarie 1961, promițând să întărească apărarea americană și să inverseze „decalajul uriaș de rachete”, presupus în favoarea Moscovei. De fapt, America deținea atunci o superioritate nucleară covârșitoare, iar decalajul de rachete era al Rusiei. Acel eșec de cunoaștere și înțelegere va persista.

Patru ani mai târziu, niciun al doilea atac al bărcii PT nord-vietnameze împotriva a două distrugătoare ale marinei americane, care să provoace Rezoluția Golfului Tonkin și intrarea americanilor în acel război. Patruzeci și doi de ani mai târziu, nu existau arme de distrugere în masă irakiene. Întrebarea de astăzi este dacă SUA repetă lipsa de cunoaștere și înțelegere a Rusiei și a președintelui Vladimir Putin.

Un articol anterior a explicat cum și de ce gândirea lui Putin a evoluat până la punctul în care vedea SUA ca fiind nedemnă de încredere și periculoasă. Explica factorii care au condus la invadarea neprovocată a Ucrainei de către Rusia. Acum, este Putin într-adevăr neinformat despre starea războiului din Ucraina și de ce crede el că prevalează?

În primul rând, liderii consideră că recunoașterea greșelilor este dezagreabilă. În parte, asta demonstrează de ce SUA au rămas atât de mult timp în Vietnam, Afganistan, timp de douăzeci de ani și încă mai au trupe în Irak. Refuzul lui Donald Trump de a accepta pierderea alegerilor din 2020 este un alt exemplu uimitor al acelui eșec de cunoaștere.

Atunci, cum ar putea Putin să analizeze evenimentele și care sunt strategia și obiectivele sale mai ample? Unul dintre motivele pentru care America a eșuat des în căutarea cunoașterii și înțelegerii, este mai mult decât a privi în oglindă. Este orgoliul de a crede că cei mai sensibili oameni gândesc și se comportă așa cum facem sau cum ar trebui să facem noi. Acest obiectiv, uneori mesianic, de a exporta democrația și valorile nu funcționează întotdeauna. Recenta călătorie a președintelui Joe Biden în Arabia Saudită surprinde această contradicție și o scoate la iveală.

După cum a observat Henry Kissinger, care s-a întâlnit cu Putin de cel puțin cincisprezece ori, președintele rus este foarte „analitic”. Din acea perspectivă, măsurată prin Rezoluția ONU de condamnare a agresiunii Rusiei, statele care reprezintă majoritatea populației globale fie au votat nu, fie s-au abținut, printre ele numărându-se China, Brazilia, India și Africa de Sud. Astfel, Putin joacă în fața unui public mai larg pentru a contrabalansa SUA, Europa și Occidentul, care sunt „dușmanii”, adică cei opuși intereselor ruse și care îi limitează acesteia ambițiile, prosperitatea și autonomia.

Prin urmare, contractele de energie chineză vor menține cuferele pline. Întâlnirea lui Putin din Iran cu Ebrahim Raisi și cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este un alt mijloc de a depăși și de a diviza Occidentul prin cultivarea ambilor lideri. Iar aderarea la OPEC și căutarea unei relații mai strânse cu Arabia Saudită, pentru a înlocui SUA, este un truc inteligent al lui Putin.

În Ucraina, Putin crede că poate câștiga mult, asemenea altor lideri, care au persistat și ei în această credință. Aici, dimensiunea este de partea lui. În timp ce forțele ucrainene au luptat cu pricepere, curaj și creier, în timp ce rușii nu, în termeni de competență, la un moment dat, toți „rușii proști” vor fi morți și câțiva generali buni le vor lua locul. Întrebările sunt dacă Ucraina își poate înlocui pierderile în forțe terestre și echipamente și dacă sprijinul occidental va curge în calitate și cantități suficiente de armament, pentru a ține pasul cu superioritatea numerică rusă.

O concluzie este că SUA au nevoie de o strategie globală pentru a face față Rusiei și Chinei. Noua Strategie de Securitate Națională, care urmează să fie lansată în curând, va fi probabil o continuare a celor din trecut, cu scopul de a limita, descuraja și, dacă va veni războiul, de a învinge o serie de potențiali adversari în frunte cu Rusia și China. Dar limitarea și descurajarea nu au funcționat. Înțelege cineva asta?

articolul original.

Prințul saudit îi dă lecții lui Biden: Politicile nerealiste de reducere a emisiilor vor duce la agravarea problemelor sociale

16 July 2022 at 15:26
image

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a criticat politicile de mediu promovate de UE și S.U.A în cadrul unui summit americano-arab la care a participat și președintele Joe Biden.

Mohammed bin Salman este de părere că sunt necesare mai multe investiții în combustibili fosili și tehnologii de energie curată pentru a satisface cererea globală. Potrivit acestuia, politicile nerealiste prin care Uniunea Europeană și S.U.A. urmăresc reducerea emisiilor poluante vor duce la niveluri fără precedent de inflație.

Liderul saudit a criticat politicile de mediu promovate de UE și S.U.A., menționând că excluderea din ecuație a principalelor surse de energie va atrage de la sine o serie de evenimente neplăcute pe plan global.

„Adoptarea unor politici nerealiste de reducere a emisiilor, prin excluderea principalelor surse de energie, va duce în următorii ani la o inflație fără precedent, la o creștere a prețurilor la energie, la creșterea șomajului și la agravarea problemelor sociale și de securitate, plus creşterea sărăciei, a foametei, extremismului şi terorismului.”, a spus prințul Mohammed.

Prinţul moştenitor a subliniat, de asemenea, necesitatea transmiterii unui mesaj de încredere către investitorii din sectorul petrolier, pentru a-i asigura pe aceștia asupra faptului că tranziţia spre energia curată nu le va ameninţa afacerile.

Mohammed bin Salman consideră că procesul de tranziţie trebuie să aibă loc treptat, prin investiții substanţiale în următoarele două decenii, fără a elimina sursele fundamentale de energie, precum petrolul şi gazul natural, pentru ca demersul să fie sustenabil.

Summitul liderilor arabi l-a reunit pe Biden cu alți șase șefi de stat din Golful Persic, Egipt, Iordania și Irak. Președintele Statelor Unite ale Americii este nerăbdător să vadă Arabia Saudită și partenerii săi din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pompând mai mult petrol, pentru a ajuta la reducerea costului ridicat al benzinei și la atenuarea celei mai mari inflații din S.U.A. din ultimele patru decenii.

articolul original.

Ungaria, stare de urgență energetică. OPEC anunță dezastru în economiile SUA și țărilor UE

14 July 2022 at 12:39
image

Guvernul maghiar, condus de prim-ministrul Viktor Orban, a ordonat interzicerea exporturilor de combustibili precum gazul și a eliminat plafonul la prețurile utilităților pentru gospodăriile mari. Măsurile, care includ și un plan de creștere a producției interne de gaze la două miliarde de metri cubi, vor intra în vigoare din luna august.

Livrările de gaz către Europa s-au înăsprit, costurile combustibilului au crescut vertiginos pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia și al sancțiunilor ulterioare, iar Ungaria se confruntă cu o inflație ajunsă la un nivel record.

„A sosit momentul ca Guvernul să declare starea de urgență în domeniul energiei.”, a declarat Gergely Gulyas, șeful de cabinet al lui Orban, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate după o întrevedere a miniștrilor care a avut drept temă problemele aprovizionării cu energie în Europa.

În baza unui acord de 15 ani cu Gazprom, semnat anul trecut, Ungaria primește 3,5 miliarde de metri cubi de gaz pe an prin Bulgaria și Serbia și încă 1 miliard de metri cubi printr-o conductă din Austria.

Ministrul de Externe Peter Szijjarto a declarat anterior că Budapesta este în discuții pentru a cumpăra mai mult gaz înainte de venirea sezonului cald, pe lângă cel oferit prin contractul existent cu Rusia, care asigură 85% din necesarul de gaz al Ungariei.

„Estimăm că este posibil să cumpărăm 700 de milioane de metri cubi de gaz înainte de începerea sezonului rece.”, a spus Szijjarto, fără a preciza cine va fi furnizorul.

Orban a adoptat luna trecută un decret care împuternicește Guvernul să preia supravegherea firmelor vitale de energie și a operatorului de rețea de conducte de gaz FGSZ, în caz de urgență, pentru a asigura alimentarea continuă.

Potrivit economiștilor, Ungaria este expusă la un potențial deficit de energie, care ar putea pune o presiune suplimentară asupra forintului, moneda cu cele mai proaste performanțe din Europa Centrală.

OPEC nu lasă nicio șansă Occidentului

Raportul lunar al OPEC a prezis o situație dezamăgitoare pentru economiile Statelor Unite ale Americii și țărilor europene, referitor la piețele energetice.

Pentru prima dată, prognoza a fost dată nu doar pentru lunile rămase din anul 2022, ci pentru întreg anul 2023, iar situația pare să fie critică pentru globalişti.

În primele trei luni ale anului 2022, producția globală a fost în medie de 95,44 milioane de barili pe zi (bpd), în timp ce consumul a fost de 99,33 milioane bpd. Ca urmare, a existat un deficit de 3,89 milioane bpd, care a fost acoperit de stocurile acumulate anterior.

În trimestrul al doilea, conform estimărilor preliminare, producția a fost de 95,39 milioane bpd. Principalul dezavantaj a fost reducerea producției din luna aprilie în Rusia, care a fost estimată la aproximativ un milion bpd.

Consumul de petrol din a doua jumătate a anului este așteptat să crească brusc cu aproape 4,5 milioane bpd comparativ cu trimestrul al doilea. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece economia mondială va depăși în sfârșit efectele crizei din 2020. Sunt subliniate în special China și India.

Creșterea în S.U.A. și Europa va continua pe același model, dar va crea un deficit semnificativ pe piață, estimat la 3,61 și 3,77 milioane bpd în trimestrul al treilea, respectiv al patrulea.

OPEC se așteaptă ca deficitul să scadă brusc în prima jumătate a anului 2023. Acest lucru se datorează unei recesiuni iminente în economia occidentală, care va reduce consumul de energie. Cu toate acestea, nici măcar recesiunea nu va elibera piața de deficite, iar prețurile mari la energie vor persista.

articolul original.

RBC, liderul pieței locale de soluţii IT pentru retail modern si banking, preia integral SmartPay Software

5 July 2022 at 13:50
By: Team

Romanian Business Consult (RBC), liderul pieței locale de soluții IT pentru retail modern si banking a finalizat achiziția SmartPay Software (SPS), companie antreprenorială de software cu expertiză majoră în dezvoltarea de soluții pentru industria de procesare de plăți.

Prin această achiziție grupul RBC își consolidează prezența în piața soluțiilor IT din banking și plăți electronice, continuând drumul început in 2021, odată cu achiziția ROPECO București.

Andrei Bojiţă, Director General și acționar majoritar RBC

Ne bucurăm să anunțăm începerea parteneriatului cu echipa SmartPay Software. Prin adăugarea expertizei SPS în această nișă la infrastructura și capacitățile de integrator IT ale grupului RBC, vom fi în postura să oferim soluții și servicii complete clienților noștri principali, marile rețele de retail modern și instituțiile bancare din România. Vedem în continuare foarte mult potențial de dezvoltare în aria plăților electronice și ne propunem ca prin această achiziție să ne poziționăm oportun pentru a capitaliza în această direcție,” a declarat Andrei Bojiţă, Director General și acționar majoritar RBC.

Cele două companii vor continua să opereze ca entități separate, urmărind însă aceeași misiune și aceleași valori de business, păstrându-și structura de angajați și management, diversitatea soluțiilor IT și tipurile de servicii oferite.

Suntem bucuroși să facem parte din familia RBC. Acest lucru vine ca o consecință firească a parteneriatului de succes de peste 10 ani cu ROPECO în domeniul plăților electronice. Considerăm că prin unificarea și consolidarea la nivel de grup a competențelor și resurselor vom putea dezvolta și mai mult business-ul comun. Competența nouă în domeniul aplicațiilor software pentru plăți prin card și cash pe care o aducem în echipă va genera cu siguranță oportunități noi de afaceri,” a precizat Sebastian Ioniță, Director General și unul dintre acționarii SPS.

RBC a fost asistată în această tranzacție de casa de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații, iar SPS de casa de avocatură Mihaela Tudorache. Valoarea tranzacției este confidențială.

RBC are o experiență de peste 30 ani și este condusă de antreprenorul Andrei Bojiţă, care deține 51% din acțiuni și compania de investiții ORESA, care a achiziționat 49% din acțiuni în 2014. La nivel consolidat, RBC are în prezent peste 400 angajați și a înregistrat în 2021 vânzări de peste 50 milioane euro.

“Această tranzacție completează primul pas făcut în 2021 odată cu achiziția ROPECO, care a marcat intrarea RBC în verticala de banking respectiv soluții de infrastructură plăți. Continuăm să susținem activ inițiativele de dezvoltare ale RBC, atât organic cât și prin achiziția unor business-uri complementare. Ne propunem ca împreună cu Andrei Bojiţă  să menținem ritmul solid de creștere înregistrat în perioada 2014-2021, când cifra de afaceri RBC a crescut de peste 3 ori”,  a declarat Vlad Tabacu, Partener ORESA.

În urma achiziției, grupul RBC își completează echipa și ajunge la peste 50 de specialiști în dezvoltare software și implementare de aplicații si peste 235 de ingineri de service și suport la nivel național, acoperind acum toată gama de servicii software și IT pentru sectoarele de retail modern si banking.

Despre Romanian Business Consult (RBC)

Cu o experiență de peste 30 ani pe piața din România, RBC este principalul furnizor și integrator de soluții IT pentru retail modern, banking și alte domenii precum industria alimentară, logistică, distribuție și producție. Grupul RBC are cea mai puternică rețea de service cu 33 de centre de service la nivel național, cu peste 235 de tehnicieni și ingineri la nivel de grup, asigurând mentenanță în peste 5600 de locații de retail și nu numai.

RBC lucrează cu peste 20 parteneri internaționali de tehnologie, printre care Diebold-Nixdorf, Bizerba, Fujitsu, Zebra, Datalogic, Microsoft, Motorola, PrestigeEnterprise, Glory, Ingenico, HSM, Honeywell, Cab, Wertheim, Konica Minolta etc.; are o prezență importantă între clienții de top din retail, banking și industrie.

Compania oferă un portofoliu complex de soluții IT cuprinzând: soluții de Retail Self-Service (Sisteme POS, Self-Checkout, Cash Management, Kiosk-uri interactive), soluții de Scan&Go, soluții de reciclare și protejare a mediului – RVM (automate de colectare), soluții Big Data, soluții de gestionare si procesare cash, soluții complete de trasabilitate WMS, roboti software, soluții de cântărire, etc. De asemenea, RBC oferă servicii de integrare, project management & consultanță IT, de dezvoltare software personalizată, de consultanță privind conformitatea fiscală, implementare, certificare, si altele.

Despre SmartPay Software (SPS)

SPS este o societate care desfășoară activități de dezvoltare și comercializare soluții software (inclusiv ‘Software as a Service’ – SaaS) și prestează servicii IT pentru software, cu accent pe segmentul de plăți electronice în industriile retail și banking.

Compania oferă un portofoliu de produse care cuprinde: soluții de plată cu cardul pe terminale EFT-POS și terminal de tip self-service/kiosk-uri interactive, soluții self-service pentru depozitare cash, middleware software pentru tranzacții, soluții de monitorizare și management pentru flota de terminale de plata, s.a.

SPS este o companie antreprenorială românească, fiind deținută până la momentul tranzacției de către: Ioniță Sebastian Alexandru (32,5%), Constantinescu Marius Viorel (32,5%), Cengher Viorel Claudiu (32,5%) si Orașcu Cristian Florin (2,5%).

articolul original.
  • There are no more articles
❌