ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 8 December 2022Ultimele Stiri

Cazier judiciar eliberat online

8 December 2022 at 13:12
image

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri un act normativ prin care se introduce posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar şi în formă electronică.Acest lucru simplifică mult posibilitatea de a intra în posesia acestui document, nemaifiind necesară deplasarea la Poliție pentru solicitare.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 7 decembrie, un act normativ prin care se introduce posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar şi în formă electronică. Precizăm că plenul Camerei Deputaților este for decizional în acest caz, astfel că legea merge acum la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Este mai exact vorba despre un proiect legislativ pentru completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar.

Potrivit noului act normativ, depunerea cererii de eliberare a cazierului judiciar , cât și eliberarea actului, vor fi posibile în formă electronică.

Conform inițiativei, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit și în formă electronică, care au semnătură electronică calificată și sunt asimilate înscrisurilor autentice.

„La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin.(1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice.

În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar”, se arată în proiectul de lege.

Legea, inițiată de deputații PNL George Tuță și Sebastian Burduja, merge acum la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Deputatul PNL George Tuță a ținut să menționeze că prevederile acestei noi legi reprezintă un gest de normalitate pentru cei peste 2 milioane de români din țara și străinătate care nu vor mai trebui să aglomereze drumurile și secțiile de poliție.

„Aceste chestiuni de bun simț trebuiau făcute acum mult timp. Sunt gesturi administrative aparent simple, dar care cu siguranță pot porni un bulgăre de zăpadă al împăcării între stat și cetățeni.

Un gest de normalitate pentru cei peste 2 milioane de români din țara și străinătate care nu vor mai trebui să aglomereze drumurile și secțiile de poliție. O veste bună și pentru lucrătorii din Ministerul de interne, care nu vor mai avea cozi la ghișee”, a declarat deputatul PNL George Tuță, după adoptarea proiectului de lege.

Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

articolul original.

81% dintre mame preferă cumpărăturile online în cazul produselor pentru copii

8 December 2022 at 11:17
image

Când vine vorba de achiziţia produselor pentru copii, 81% dintre mame preferă să o realizeze online, conform datelor relevate de cel mai recent studiu efectuat de Mommy HAI, aplicaţie dedicată mamelor și femeilor însărcinate.

Mai mult, conform aceloraşi date, 79% dintre acestea sunt influenţate de recomandările primite în mediul online, următoarele surse de influenţă fiind, în ordine, prietenele apropiate şi anunţurile plătite de pe reţelele Social Media.

„Ne-am dorit ca odată cu lansarea aplicaţiei dedicată mamelor şi viitoarelor mame, să aflăm cât mai multe despre nevoile şi alegerile lor, aşa că le-am invitat să ne spună mai multe despre obiceiurile lor de cumpărare. E drept că nu am avut nicio surpriză în ceea ce priveşte preferinţa pentru cumpărăturilor online, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care am construit această aplicaţie. Am aflat însă lucruri importante despre cum să structurăm mai bine lucrurile astfel încât ele să ajungă cât mai uşor şi mai rapid la produsele şi informaţiile necesare” declară Stefana Rondak, fondatoarea aplicației MommyHAI.

Principalele produse pe care mamele preferă să le cumpere online sunt: scutecele, cărţile, scaunele auto, sistemele de purtare şi gadget-urile menite să le uşureze activităţile zilnice care se desfăşoară în interiorul căminului, precum maşini de spălat vase, aspirator-robot sau multicooker.

„E drept că aceste cumpărături au mult de-a face cu veniturile care intră în locuinţele respective. 57% dintre doamnele care au răspuns sondajului nostru au declarat că veniturile lunare ale familiei depăşesc suma de 9.000 de lei, în timp ce 34,3% au venituri cuprinse între 4.000 şi 9.000 de lei. În consecinţă şi bugetele pentru cadourile de sărbători sunt generoase”, mai declară Stefana Rondak.

58% dintre repondente au declarat că anul acesta vor cheltui peste 500 de lei pentru cadourile de Crăciun, în timp ce 41% dintre ele au alocat sume cuprinse între 100 şi 500 de lei. Studiul realizat pe un eşantion de 169 de mame a arătat şi că 75% dintre se bucură de lansarea unei aplicații care reunește într-un singur loc informații despre produse, locații și activități, dar și sfaturi pentru achiziția de produse dedicate. 72% dintre femeile participante la studiu susțin că le-ar fi fost utilă o astfel de platformă înainte de a deveni mame.

În ceea ce privește comportamentul de achiziție, studiul relevă faptul că 36% dintre femei sunt mai atente la calitatea produselor cumpărate decât erau înainte de sarcină, iar 17% cumpără mai des decât o faceau înainte să devină mame și investesc sume considerabil mai mari.

Studiul realizat prin chestionar online a reunit răspunsurile a 169 de mame, dintre care 114 au un singur copil, 51 dintre ele au 2 copii, iar 3 au 3 copii. 74,5% dintre repondente sunt din București.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cum alegem canapeaua sau colțarul pentru birou?

7 December 2022 at 19:26

Biroul este locul unde îți desfășori activitatea profesională. Uneori vei petrece mai mult timp acolo decât în propria ta casă.

De ce să eviți să-l amenajezi cât mai modern și confortabil cu putință?

Piesa principală în orice cameră este canapeaua. Inclusiv canapelele de birou „fac legea” în încăpere. În jurul lor se va construi întreaga estetică a camerei.

Doar că există o mică problemă…

Cum alegi o canapea pentru birou? Care sunt aspectele la care să fii atent?

Răspunsurile le vom afla împreună în rândurile ce urmează.

Dimensiunile biroului

De data asta începem cu dimensiunile biroului în care va fi poziționată canapeaua, nu cu design-ul ei. Probabil este cel mai important aspect la care trebuie să fii atent înainte de a cumpăra un astfel de obiect de mobilier.

Canapelele pentru birou trebuie să se integreze în peisaj. Nu sunt ca cele menite pentru living, unde în jurul lor nu vor exista prea multe rafturi, birouri, alte scaune și așa mai departe.

Într-un birou vei avea mai multe obiecte, fiecare având propriul său scop și fără de care nu ți-ai putea face munca așa cum îți dorești. Așadar, măsoară fiecare obiect de mobilier, proximitatea lor în cameră, dar și maximul de dimensiuni pe care îl poate avea canapeaua pentru birou.

Confortul biroului

După cum am spus și în rândurile anterioare, biroul este locul unde profesionalismul carierei tale se desfășoară, unde proiectele noi iau naștere și unde ai nevoie de tot confortul pentru a fi capabil de lucruri mărețe.

Însă, este și spațiul unde vei petrece ore în șir. Probabil chiar mai mult de jumătate din zi. Așadar, biroul, cu toate dotările sale, trebuie să fie cât mai confortabil cu putință.

După ore lungi de gândit proiecte, de pus la cap toți pașii strategiei, de semnat acte și multe alte activități, nu ți-ar plăcea ca în timpul pauzei să poți să te așezi pe ceva confortabil?

Aici intră în acțiune canapeaua pentru birou. Desigur, și design-ul ei este important, deoarece de la ea va porni estetica încăperii. Însă, confortul este mai presus ca orice aspect. Degeaba este frumoasă dacă nu poți sta pe ea.

Materialele din care este construită trebuie să fie rezistente, durabile și de cea mai înaltă calitate. Doar așa o canapea te poate ține ani întregi. Materialul cu care este îmbrăcată canapeaua trebuie să se poată curăța ușor de pete, de firmituri și de alte impurități care se întâmplă să apară.

Bugetul alocat

Atunci când faci orice fel de investiție, te gândești mai întâi cât poți cheltui. Același lucru se va întâmpla și cu o canapea pentru birou. O canapea cu 2 locuri va fi mai accesibilă ca preț decât una de 3-4 locuri.

Toate aspectele ce alcătuiesc o canapea de birou perfectă pentru propriile nevoi vor conta. Alege să investești o sumă mai mare de bani pentru a-ți asigura calitatea și confortul.

Ia în considerare că o canapea confortabilă și spațioasă va fi mai agreată de persoanele ce-ți trec pragul decât două scaune monotone. Atunci când cumperi o canapea nu o faci pentru o perioadă scurtă de timp, ci pentru următorii 5-10 ani de zile.

Așadar, costurile vor fi pe măsură, dar și beneficiile la fel. Investește în calitate, în soluții de viitor, nu doar de moment.

Canapelele pentru birou au design-uri diferite, fiecare modelată și gândită pentru diferite tipuri de nevoi și plăceri. Unele au culori mai jucăușe, potrivite pentru birourile de marketing, în timp ce altele sunt clasice, din piele, potrivite pentru un birou notarial.

În funcție de specificul meseriei, poți alege canapeaua care să exprime personalitatea profesiei. Avocatul va avea o canapea de birou mai impunătoare, în timp ce în biroul unui jurnalist va fi o canapea mai simplistă, cu un aspect minimalist, dar foarte confortabilă.

articolul original.

Florariile online livrează flori parfumate în toată țara

7 December 2022 at 13:55

În centrul oricărei aniversari sau zile de naștere se află cadoul ce trebuie să îl oferim persoanei sărbătorite. Florile sunt modalitatea ideală de a-i arăta persoanei iubite cât de mult vă pasă, deoarece exprimă frumusețe, apreciere și dragoste. Fie că doriți să surprindeți o persoană dragă sau să oferiți un semn al afecțiunii dvs, aranjamentele florale parfumate și mereu la modă sunt calea de urmat.

În centrul oricărei aniversari sau zile de naștere se află cadoul ce trebuie să îl oferim persoanei sărbătorite. Florile sunt modalitatea ideală de a-i arăta persoanei iubite cât de mult vă pasă, deoarece exprimă frumusețe, apreciere și dragoste. Fie că doriți să surprindeți o persoană dragă sau să oferiți un semn al afecțiunii dvs, aranjamentele florale parfumate și mereu la modă sunt calea de urmat.

De la frumusețea luxuriantă a unor buchete de trandafiri la textura încântătoare a unui buchet mixat și viu colorat, florile sunt cadoul perfect.

Prin serviciile de livrare flori în aceeași zi, puteți face ca cadoul dvs. să ajungă la timp indiferent de locația unde se află sărbătorita. Florăria Amazon livrează flori în peste 50 de orașe din întreaga țară, astfel încât, indiferent unde locuiește sărbătorita, îi puteți arăta aprecierea  cu un buchet uimitor de flori.

Unul dintre motivele pentru care clienții noștri aleg să folosească serviciile florăriei noastre online,  este pentru că vor să se asigure că persoana lor dragă primește cele mai proaspete și parfumate buchete posibile. La Florăria Amazon, luam acest angajament la modul cel mai serios. Livrăm întotdeauna flori proaspete clienților noștri, asigurându-ne că parfumul este puternic și persistent. În plus, aspectul aranjamentelor florale este garantat de către echipa noastră de floriști, zi de zi acestia duc arta florală la un nivel superior. De la trandafiri superbi la hortensii ce aduc bucuria soarelui în casele noastre, gama bogată de  buchete și aranjamente florale disponibilă în florăria online poate satisface și cele mai exigente gusturi.

Puteți naviga cu ușurință prin magazinul nostru online de flori, oferim o diversitate de peste 3500 de produse florale, puteți alege ceva care să se potrivească preferințelor persoanei caruie îi faceți plăcuta surprinză. Fie că sunteți în căutarea unui buchet de sezon, unui mix colorat de flori, o floare preferată sau un cadou floral care să includă și o cutie de boamboane sau o sticlă de vin ori șampanie, în doar câteva secunde comanda se poate plasa online și este deja pregătită să fie livrată sarbatoritei.

Poate cel mai de preț lucru este să le vedem pe femeile din viața noastră zâmbind și fiind fericite zi de zi! Femeile, indiferent de vârstă, etnie, reprezintă fundamentul vieții noastre în multe privințe. Nu este de mirare că gândul că ele sunt mulțumite, liniștite și împlinite este una dintre marile satisfacții ale unui bărbat.

La Florăria Amazon, recunoaștem importanța unui astfel de sentiment. Și, ca o modalitate de a ne exprima recunoștința față de femeile din viața noastră, oferim întotdeauna clienților noastri reduceri consistente la toată gama de produse.

Florile noastre pot fi un gest mic, dar este un gest care poartă cu el toată dragostea pe care i-o putem arata persoanei iubite din viața noastră. Știm că florile sunt un mod simplu dar profund de a ne arăta dragostea și aprecierea pentru femeile din viața noastră. Fie că este vorba de oferirea unor buchete de lalele pentru o persoană specială, unor buchete de frezii pentru o prietenă dragă sau unor aranjamente florale colorate pentru balul de absolvire al fiicei, florile noastre sunt întotdeauna o modalitate simplă dar profundă de a ne arăta afecțiunea.

La florăria online Amazon, credem în frumusețea și importanța iubirii. Ne mândrim cu faptul că oferim clienților noștri flori și cadouri de înaltă calitate, perfecte pentru orice ocazie. Și cu reducerile noastre perioadice, este mai ușor ca niciodată să le arătăm femeilor din viața noastră cât de importante sunt pentru noi.

Zâmbetul unei femei este cu adevărat unul dintre cele mai mari daruri ale vieții și nimic nu se poate compara cu bucuria pe care o simțim atunci când îl vedem. Fie că este vorba despre soție, mamă,  fiică sau o prietenă, este întotdeauna un memento că suntem iubiți și că avem un loc important în viața cuiva.

articolul original.

Trenduri. Film românesc & film în România, 2.12.22

7 December 2022 at 13:39
By: admin
image

film românesc & film în România. Pentru criteriile listei și ediția precedentă, vezi articolul Trend. Carte și film în România

Publicat săptămânal. Cea mai recentă actualizare: 2.12

vezi și:  Trenduri: Carte românească & traduceri

Pentru arhiva topurilor de film și carte, vezi Arhiva Trend

Perioada 25 noiembrie -2 decembrie 2022

Table of Contents

Legende (icons)

TREND STAȚIONAR

FILM PREMIAT

În rețele Video-On-Demand

Platforme VOD monitorizate: Netflix, HBOGO, Amazon Prime, Disney+, MUBI

Filme românești
pe platformele VOD

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ / seriale / PLATFORME VOD / film românesc / top popularitate

Săptămâna ce a precedat lansarea serialului „Wednesday” și lungmetrajului „Love Sorry” a fost dominată de „Miracol”, distribuit de HBO și care este distribuit și pentru publicul din Statele Unite. Filmul lui Bogdan George Apetri a avut nominalizări la TIFF și Veneția.

Miracol

Drama

Disponibil pe HBO Max și Amazon Video

Regie: Bogdan George Apetri
Scenariu: Bogdan George Apetri
Distribuție: Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu

Poveste de dragoste

Film de Crăciun, Comedie, Romance

Disponibil pe Netflix

Regie: Cristina Jacob
Scenariu: Dan Cristian, Cristina Jacob
Distribuție: Dragoș Bucur, Raluca Aprodu

Balkan Melodie

Documentar

Disponibil pe Amazon Prime

Regie: Stefan Schwietert
Scenariu: Stefan Schwietert

La Gomera

Dramă

Disponibil pe Netflix

Regie: Corneliu Porumboiu
Scenariu: Corneliu Porumboiu
Distribuție: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Agustí Villaronga

Întregalde

Drama

Disponibil pe Netflix și MUBI

Regie și scenariu: Radu Muntean
Distribuție: Maria Popistașu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan

Oh, Ramona

Comedie

Disponibil pe Netflix

Regie: Cristina Jacob
Scenariu: Andrei Ciobanu, Cristina Jacob, Alex Cotet
Distribuție: Bogdan Iancu, Adina Ștețcu, Cosmin Dominte, Basil Eidenbenz, Aggy K. Adams, Holly Horne

Tata mută munții

Drama

Disponibil pe Netflix

Regie: Daniel Sandu
Scenariu: Daniel Sandu
Distribuție: Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu

Ana, mon amour

Dramă

Disponibil pe Netflix

Regie: Călin Peter Netzer
Scenariu: Cezar Paul Bădescu, Călin Peter Netzer, Iulia Lumânare
Distribuție: Mircea Postelnicu, Diana Cavallioti

Secretul fericirii

Dramă, Comedie

Regie: Vlad Zamfirescu
Scenariu: Alexandru Popa
Distribuție: Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Theo Marton

Dimineața care nu se va sfârși

Dramă

Disponibil pe Netflix

Regie și scenariu: Ciprian Mega
Distribuție: Valeriu Andriuță, Ovidiu Crișan, Ela Ionescu

Filme internaționale pe platformele VOD în România

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ / seriale / PLATFORME VOD / film Internațional / top popularitate

1899

Serial, Mister
Disponibil pe Netlix

Creatori: Baran bo Odar, Jantje Friese
Distribuție: Emily Beecham, Andreas Pietschmann

Slumberland

Țara viselor

Lungmetraj, Fantezie
Disponibil pe Netflix

Distribuție: Jason Momoa

Game of Thrones

Urzeala tronurilor

Serial, Fantezie
Disponibil pe HBO Max

Distribuție: Emilia Clarke, Kit Harington, Peter Dinklage, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Sophie Turner, Maisie Williams

Grey’s Anatomy

Anatomia lui Grey

Serial, Dramă
Disponibil pe Disney+

Distribuție: Ellen Pompeo, Justin Chambers, Chandra Wilson

Don’t Worry Darling

Nu îți face griji, dragă

Lungmetraj, Thriller
Disponibil pe HBO

Regie: Olivia Wilde
Distribuție: Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Olivia Wilde, Dakota Johnson

Elite

Serial, Crimă, Dramă
Disponibil pe Netflix

Distribuție: María Pedraza, Itzan Escamilla, Mina El Hammani, Miguel Herrán, Ester Expósito, Miguel Bernardeau, Danna Paola

The Peripheral

Serial, SF
Disponibil pe Amazon Prime

Creator: Scott B. Smith
Distribuție: Chloë Grace Moretz, Gary Carr, Jack Reynor, JJ Feild, T’Nia Miller

The People We Hate at the Wedding

Lungmetraj, Comedie
Disponibil pe Amazon Prime

Regia: Claire Scanlon
Distribuție: Allison Janney, Kristen Bell, Ben Platt

Spencer (All American)

Serial, Sport
Disponibil pe HBO

Distribuție: Daniel Ezra, Taye Diggs, Samantha Logan, Michael Evans Behling, Greta Onieogou, Bre-Z

Family Guy

Serial, Animație
Disponibil pe Disney+

Distribuție: Seth MacFarlane, Alex Borstein, Mila Kunis, Seth Green

The Crown

Serial, Istoric
Disponibil pe Netflix

Creator: Peter Morgan
Distribuție: Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville

Elvis

Lungmetraj, Biografic
Disponibil pe HBO

Distribuție:

Austin Butler, Tom Hanks

În cinematografele din România

În cinematografe, săptămâna a fost dominată de nou-intratele „Black Panther: Wakanda” și „Violent Night”. Dintre filmele românești, „Teambuilding” a avut încă o săptămână excelentă, clasându-se pe 3 la 10 săptămâni de la lansare. Dintre filmele europene, surpriza a fost filmul grecesc „Omul lui Dumnezeu”, o producție biografică/hagiografică.

Box-office: Filme românești

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ /
în cinematografe / film românesc / boxoffice

Teambuilding

Comedie

Regie: Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Coteț
Scenariu: Alex Coteț
Distribuție: Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu

Hai hui în timp

Aventură, Mister

Regie: Irina Murgeanu Grigore
Distribuție: Constantin Cotimanis, Gabriel Spahiu, Cosmin Seleși, Mirela Zeța

Mirciulică

Comedie

Regie: Cristian Ilișuan
Scenariu: Cristian Ilișuan, Mircea Popa
Distribuție: Mircea Popa, Elena Ivanca, Elena Moldovan, Denisa Vlad

Capra cu trei iezi

Thriller, Horror

Regie: Victor Canache
Scenariu: Victor Canache, Ion Creangă
Distribuție: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Răzvan Ilina, Silviu Corbu

Oameni de treabă

Comedie

Regie: Paul Negoescu
Scenariu: Radu Romaniuc, Oana Tudor
Distribuție: Anghel Damian, Iulian Postelnicu, Crina Semciuc, Vasile Muraru

Metronom

Dramă

Regie: Alexandru Belc
Scenariu: Alexandru Belc
Distribuție: Șerban Lazarovici, Mara Bugarin, Vlad Ivanov

Marocco/Mikado

Dramă

Regie: Emanuel Pârvu
Scenariu: Emanuel Pârvu, Alexandru Popa
Distribuție: Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Ana Indricău, Tudor Cucu-Dumitrescu

Delta Bucureștiului

Documentar

Regie: Eva Pervolovici
Distribuție: Eva Pervolovici, Ileana Samoilă, Sandrine Bonnaire, Ada Condeescu

Mihai Viteazul: Prințul intrat în legenda Europei

Documentar

Regie: Mihaela Mihai
Distribuție: Denis Ștefan, Maia Morgenstern, Mihaela Mihai, Nicodim Ungureanu

Pentru box-office-ul complet, inclusiv filme americane
vezi Cinemagia:

Box-office: Filme europene

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ /
în cinematografe / film European / boxoffice

Man of God

Omul lui Dumnezeu

Biografic
Grecia

Regie: Yelena Popovic
Distribuție: Mickey Rourke, Tonia Sotiropoulou, Alexander Petrov, Aris Servetalis, Manos Gavras

Teddy’s Christmas

Crăciunul ursulețului Teddy

Pentru copii
Norvegia

Regie: Andrea Eckerbom
Distribuție: Jan Gunnar Røise, Nader Khademi

Triangle of Sadness

Triunghiul tristeții

Dramă
Suedia

Regie: Ruben Östlund
Distribuție: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Zlatko Buric, Iris Berben

Corsage

Corset

Dramă
Austria, Luxemburg, Germania, Franța

Regie și scenariu: Marie Kreutzer
Distribuție: Colin Morgan, Vicky Krieps, Finnegan Oldfield, Alma Hasun, Jeanne Werner

Captain Sabertooth and the Magic Diamond

Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat

Animație
Norvegia

Regie: Rasmus A. Sivertsen, Marit Moum Aune
Scenariu: Terje Formoe, Karsten Fullu
Distribuție: Kyrre Haugen Sydness, Leonard Valestrand Eike, Siri Skjeggedal

Minions: The Rise of Gru

Minioni 2

Animație, Comedie
Franța, SUA, Japonia

Regie: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan del Val
Distribuție: Alan Arkin, Steve Carell, Lucy Lawless, Jean-Claude Van Damme, Michelle Yeoh

El buen patrón

Cel mai tare șef

Comedie
Spania

Regie: Fernando León de Aranoa
Distribuție: Javier Bardem, Manolo Solo, Óscar de la Fuente, Almudena Amor

articolul original.

Cum te asiguri iarna aceasta că nu răcești? TOP 5 sfaturi de urmat

5 December 2022 at 15:30
image

Chiar dacă iarna vine cu zăpadă și activități de sezon pentru fiecare dintre noi, iar șansele de a te îmbolnăvi sunt mari. Nu există o modalitate sigură de a preveni racelile, dar există câteva măsuri simple pe care le poți lua pentru a reduce riscul. De la cele mai simple lucruri, precum alegerea hainelor potrivite, de la o alimentație corectă, te pot ajuta să treci de sezonul rece. Iată cinci sfaturi pentru a te ajuta să rămâi sănătos în această iarnă:

Iată ce trebuie să faci și tu ca să nu răcești

 • O alimentație corectă

O dietă echilibrată este esențială pentru sănătatea ta, mai ales când vine vorba de sezonul rece. Pe timpul iernii, mulți dintre noi avem tendința de a lăsa fructele și legumele la o parte, și de a mânca alimente grele pentru stomac și consistente. Deși este nevoie să ne hrănim cu de toate și să diversificăm ce alegem să mâncăm, este important să nu uităm de fructe și legume. Pe timpul iernii poți avea mereu în casa ta, următoarele fructe și legume: 

 • Mere;
 • Portocale;
 • Grapefruit;
 • Sfeclă;
 • Cartof dulce;
 • Dovelac.

Acestea sunt printre cele mai bune alimente pe care le poți consuma în perioada rece, dar dacă nu îți plac, le poți înlocui cu orice fruct sau legumă. Contează să le introduci în dieta ta!

 • Odihnă pe deplin

Iarna corpul nostru obosește mult mai repede și avem nevoie să ținem cont de cât ne odihnim. Somnul este important pentru sănătatea și bunăstarea generală și poate ajuta, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar. Încearcă să dormi cel puțin 7 ore pentru a te putea bucura de un corp odihnit și plin de energie în fiecare zi!

 • Îmbrăcămintea potrivită

Atunci când ieși din casă, trebuie să te asiguri că ești echipat în mod corect pentru frig, zăpadă și alte asemenea. Pentru a putea fi protejat de frig, este nevoie de toate elementele vestimentare necesare, precum:

 • Cizme;
 • Geacă groasă;
 • Fular;
 • Mănuși;
 • Căciulă.

Având toate aceste piese, vei face față frigului fără să îți pară rău că ai ieșit din casă. De asemenea, dacă ești în căutarea unor cizme, intră pe epielenaturala.ro. Aici vei găsi toate cizmele din piele naturală la care ai putea visa și chiar la prețuri accesibile pentru fiecare portofel. Așa că nu mai sta pe gânduri și vezi ce modele îți plac!

 • Hidratează-te

Hidratarea în mod corespunzător pe timp de iarnă ar trebui să fie printre cele mai importante aspecte pentru tine. Consumul corect de apă îți poate stimula sistemul imunitar și îi oferă organismului sprijinul de care are nevoie pentru a lupta împotriva infecțiilor. Așadar, alege să bei minim 2 l de lichide (apă) în fiecare zi. 

 • Nu uita de igienă personală

Spăla-te pe mâini de multe ori pe zi și acordă o atenție deosebită zonei în care te freci nasul și gura. Acestea sunt locurile unde germenii se pot înmulți cu ușurință. Poți ține mereu în geantă un dezinfectat, șervețele umede și un pachet de șervețele uscate. În acest fel vei fi mereu gata să te cureți!

Urmând aceste sfaturi simple, îți vei oferi o șansă mai bună de a rămâne sănătos în această iarnă. Așadar, ai grijă de tine și de cei dragi în anotimpul care urmează!

Sursă foto : Pexels.com

articolul original.

Cum arată cadoul perfect de Crăciun? Emoție si magie într-un singur obiect

5 December 2022 at 10:48
image

În prag de sărbătoare toată lumea se întreabă totuși cum arată cadoul ideal de Crăciun și ce opțiuni sunt pentru cei care doresc să își surprindă persoana iubită cu ceva inedit. Admitem că nu e tocmai ușor să alegi cadoul ideal pentru o femeie, mai ales în calitate de bărbat, când nu știi prea multe despre cum gândesc ele, ce nevoi au și ce preferințe au.

La Anyoli.ro avem pentru tine o mulțime de idei de cadouri de Craciun pentru fete și femei, indiferent de vârstă și ocupație.

Cadoul perfect chiar există!

Da, cadoul ideal există, iar Anyoli știe cum să-l pregătească și personalizeze pentru iubite, pentru ca tu să te bucuri de toată emoția acesteia.

Poți alege din zecile de bijuterii disponibile în e-Shop, poate un lantisor cu pandantiv sau o brățară elegantă sau, de ce nu, o pereche de cercei cu personalitate, iar indiferent de opțiunea aleasă, ai și mai multe variante și metode de a-ți personaliza cadoul și de a-i insufla emoția dorită.

Odată ales cadoul, îl pregătești în coșul de cumpărături și-i vei putea adăuga absolut orice tip de mesaj îți dorești: mesaj text, o imagine, un fișier video, un link sau un document atașabil.

Un strop de emoție și puțină magie? 

Crăciunul este sărbătoarea magiei și a emoțiilor. Lumea întreagă îmbracă haine de sărbătoare, orașele sunt împânzite cu milioane de lumini colorate și strălucitoare, iar tu ai posibilitatea de a oferi cel mai frumos cadou persoanelor de sex feminin din viața ta.

Indiferent cui îi dăruiești aceste bijuterii, totul va depinde de mesajul și emoția transmise, în fiecare piesă putând atașa puțină magie.

Adaugă produsele favorite în coș și atașează mesajul dorit, iar atunci când destinatarul cadoului tău va intra în posesia lui, va putea cu ușurință să acceseze mesajul dorit prin intermediul telefonului mobil și al aplicației Anyoli de oriunde ar fi.

Dacă vei dori, în timp, poți modifica sau înlocui cu totul mesajul atașat, în doar câțiva pași simpli!

E important să transmitem emoțiile potrivite celor de lângă noi, în special în preajma sărbătorilor de iarnă, când facem retrospectiva ultimelor 12 luni și avem posibilitatea de a fi recunoscători pentru cei din jurul nostru, pentru sănătatea cu care am fost binecuvântați, pentru tot ce ne-a dat Dumnezeu din belșug și, mai ales, pentru toate bucuriile trăite alături de familie, prieteni, colegi.

Practicarea recunoștinței și transmiterea emoțiilor noastre sincere către cei din jur sunt extrem de importante, căci doar astfel putem păși în noul an, să ne facem noi planuri de viitor împreună și să creștem, să ne dezvoltăm și să ne bucurăm împreună de tot ce e mai bun și frumos pe lume.

articolul original.

Trenduri. Film românesc & film în România. 19.11

5 December 2022 at 10:34
By: admin
image

film românesc & film în România. Pentru criteriile listei și ediția precedentă, vezi articolul Trend. Carte și film în România

Publicat săptămânal. Cea mai recentă actualizare: 19.11

vezi și:  Trenduri: Carte românească & traduceri

Pentru arhiva topurilor de film și carte, vezi Arhiva Trend

Perioada 7 -18 noiembrie 2022

Table of Contents

Legende (icons)

TREND STAȚIONAR

FILM PREMIAT

În rețele Video-On-Demand

Platforme VOD monitorizate: Netflix, HBOGO, Amazon Prime, Disney+, MUBI

Filme românești
pe platformele VOD

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ / seriale / PLATFORME VOD / film românesc / top popularitate

Balkan Melodie

Documentar

Regie: Stefan Schwietert
Scenariu: Stefan Schwietert

Tata mută munții

Drama

Regie: Daniel Sandu
Scenariu: Daniel Sandu
Distribuție: Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu

Bani negri

Crimă, Comedie

Serial, un sezon

Regie: Daniel Sandu
Scenariu: Steve Bailie, Daniel Sandu
Distribuție: Alexandru Papadopol, Cristian Bota, Medeea Marinescu

Colectiv

Documentar

Regie: Alexandru Nanau
Scenariu: Alexandru Nanau, Antoaneta Opriș
Distribuție: Narcis Hogea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu, Vlad Voiculescu, Nicoleta Ciobanu

Miracol

Drama

Regie: Bogdan George Apetri
Scenariu: Bogdan George Apetri
Distribuție: Ioana Bugarin, Emanuel Pârvu

Umbre

Crimă, Dramă, Thriller

Serial

Regie: Igor Cobileanski, Bogdan Mirică
Scenariu: Bogdan Mirică
Distribuție: Șerban Pavlu, Doru Ana, Dorel Vișan, Diana Cavallioti, Andi Vasluianu

Miami Bici

Comedie

Regie: Jesús del Cerro
Scenariu: Alex Coteț
Distribuție: Matei Dima, Codin Maticiuc, Letiția Vlădescu

La Gomera

Dramă

Regie: Corneliu Porumboiu
Scenariu: Corneliu Porumboiu
Distribuție: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Agustí Villaronga

Octav

Dramă

Regie: Serge Ioan Celebidachi
Scenariu: Serge Ioan Celebidachi, James Oliver
Distribuție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Eric Aradits, Alessia Tofan

Maria, Regina României

Documentar

Regie: Alexis Cahill
Scenariu: Gabi Antal, Alexis Cahill, Brigitte Drodtloff
Distribuție: Roxana Lupu (II), Daniel Plier, Adrian Titieni

Filme internaționale pe platformele VOD în România

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ / seriale / PLATFORME VOD / film Internațional / top popularitate

Don’t Worry Darling

Nu îți face griji, dragă

Thriller
Lungmetraj

Distribuție: Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine, Olivia Wilde, Dakota Johnson

Game of Thrones

Urzeala tronurilor

Fantezie
Serial, 8 sezoane

Distribuție: Emilia Clarke, Kit Harington, Peter Dinklage, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Sophie Turner, Maisie Williams

Falling for Christmas

Crăciunul cade la fix

Comedie
Lungmetraj

Regie: Janeen Damian
Distribuție: Lindsay Lohan, Chord Overstreet, George Young

Grey’s Anatomy

Anatomia lui Grey

Dramă
Serial, 19 sezoane

Distribuție: Ellen Pompeo, Justin Chambers, Chandra Wilson

The Crown

Istoric
Serial, 5 sezoane

Creator: Peter Morgan
Distribuție: Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville

Black Panther

Fantezie
Lungmetraj

Distribuție: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Forest Whitaker

Zootopia

Animație
Lungmetraj

Regie: Byron Howard, Rich Moore
Distribuție: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Shakira, Idris Elba, Octavia Spencer, J.K. Simmons, Alan Tudyk

Spencer (All American)

Sport
Serial, 5 sezoane

Distribuție: Daniel Ezra, Taye Diggs, Samantha Logan, Michael Evans Behling, Greta Onieogou, Bre-Z

Warrior Nun

Fantezie
Serial, 2 sezoane

Distribuție: Alba Baptista, Toya Turner

The Batman

Fantezie
Lungmetraj, 2022

Distribuție: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano, Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard, Andy Serkis, Colin Farrell

În cinematografele din România

Box-office: Filme românești

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ /
în cinematografe / film românesc / boxoffice

Teambuilding

Comedie

Regie: Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Coteț
Scenariu: Alex Coteț
Distribuție: Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu

Capra cu trei iezi

Thriller, Horror

Regie: Victor Canache
Scenariu: Victor Canache, Ion Creangă
Distribuție: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Răzvan Ilina, Silviu Corbu

Mirciulică

Comedie

Regie: Cristian Ilișuan
Scenariu: Cristian Ilișuan, Mircea Popa
Distribuție: Mircea Popa, Elena Ivanca, Elena Moldovan, Denisa Vlad

Metronom

Dramă

Regie: Alexandru Belc
Scenariu: Alexandru Belc
Distribuție: Șerban Lazarovici, Mara Bugarin, Vlad Ivanov

Nunți, botezuri, înmormântări

Comedie

Regie: Alexandru Lustig
Scenariu: Andrei Lustig
Distribuție: Ilona Brezoianu, Gheorghe Ifrim, Șerban Pavlu, Anca Sigartău

Al cui câine sunt? 

Documentar

Ungaria, România

Regie: Róbert Lakatos
Distribuție: Róbert Lakatos, Károly Fésüs

Balaur

Dramă

Regie: Octav Chelaru
Scenariu: Octav Chelaru
Distribuție: Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea

Pentru box-office-ul complet, inclusiv filme americane
vezi Cinemagia:

Box-office: Filme europene

film românesc & film în românia / LUNGMETRAJ /
în cinematografe / film European / boxoffice

Captain Sabertooth and the Magic Diamond

Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat

Animație
Norvegia

Regie: Rasmus A. Sivertsen, Marit Moum Aune
Scenariu: Terje Formoe, Karsten Fullu
Distribuție: Kyrre Haugen Sydness, Leonard Valestrand Eike, Siri Skjeggedal

Triangle of Sadness

Triunghiul tristeții

Dramă
Suedia

Regie: Ruben Östlund
Distribuție: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Zlatko Buric, Iris Berben

The Estate

Moștenire cu scandal

Comedie
Marea Britanie

Regie: Dean Craig
Scenariu: Dean Craig
Distribuție: Toni Collette, Anna Faris, Kathleen Turner, David Duchovny, Ron Livingston, Rosemarie DeWitt

The Elfkins

Elfii cofetari

Animație
Germania

Regie: Ute von Münchow-Pohl
Distribuție: Jella Haase, Louis Hofmann, Leon Seidel

Icare

Icar

Animație
Luxembourg, Belgia, Franța

Regie: Carlo Vogele
Distribuție: Camille Cottin, Niels Schneider, Féodor Atkine

El buen patrón

Cel mai tare șef

Comedie
Spania

Regie: Fernando León de Aranoa
Distribuție: Javier Bardem, Manolo Solo, Óscar de la Fuente, Almudena Amor

articolul original.

Noțiuni minime de marketing și promovare online pe care un proprietar de afacere trebuie să le stăpânească

2 December 2022 at 20:12
image

Marketingul unei afaceri include o serie de procese care necesită integrare pentru o vizibilitate mai mare a firmei în raport cu clienții. Trecerea treptată a tuturor activităților din mediul fizic în cel online a corespuns cu apariția marketingului online și mai mult, a unor firme specializate care să ofere servicii calitative în acest sens.

Flexibilitatea de a folosi mai multe instrumente pentru reclamă în vederea atingerii obiectivelor propuse, o comunicare mai eficientă și rapidă cu publicul dar și optimizarea căutărilor din Google pentru apariția site-ului în primele poziții sunt doar câteva elemente ale marketingului digital, informații pe care un proprietar de afacere trebuie să le cunoască pentru a adapta procesul decizional la noi realități de piață.

Proprietarul unei afaceri este asociat cu leader, persoana care oferă organizației viziune și misiune, motivație către scopuri precise. Acesta se bazează pe o relaționare deschisă cu toate structurile interne și se implică mult în dezvoltarea afacerii care îi proiectează ideea de business. Prin urmare, un leader trebuie să dețină o paletă largă de cunoștințe în zona de marketing, minimul care va fi prezentat în acest articol ajutând la înțelegerea tehnicilor de promovare online ce au rolul primar de creștere a vizibilității și implicit, a portofoliului de clienți.

Termeni în marketing ușor de reținut

Succesul unei companii pe sectorul de marketing se evidențiază prin vânzări și mai specific, pe modul în care clienții recenzează produsele. Pentru a ajunge la performanțe în online este benefic pentru companie să lucrați cu specialiști. Atât partea de construire și mentenanță a site-ului cât și procesul de optimizare SEO pot fi aspecte constante care necesită intervenție rapidă pentru a maximiza rezultatele. Un termen care trebuie însă înțeles în detaliu de către un leader este CPA marketing deoarece implică anumite costuri. CPA marketing reflectă costurile realizate de către firmă pentru a determina un client să ajungă pe site și în general exprimă un raport numeric între costurile de campanie și vânzările rezultate din vizitele clienților ca urmare a vizionării unei reclame. Deși mulți ar tinde să creadă că inițialul cost doar se amortizează, nu este deloc așa. Dacă site-ul este atractiv iar clientul potențial interacționează cu structura și conținutul acestuia, vânzarea poate fi deja premeditată. Toate noțiunile  de marketing implică, pentru a putea fi aplicate, strategii și obiective clare asumate la nivel de firmă.

O strategie bine definită – calea către succes

Pentru a putea vinde trebuie să cunoașteți în linii mari strategia grupului nișă. Ulterior, optați pentru asumarea conexiunilor cu clienții. Una dintre aceste opțiuni este reprezentată de marketing inbound, o metodă activă de afaceri prin care se creează conținut personalizat pentru atragerea clienților. Ceea ce este important de reținut este faptul că, acest tip de marketing se realizează doar în momentul în care clientul caută ceea ce firma dumneavoastră oferă. Fiindcă cumulul de reclame este foarte obositor pentru oameni atunci când stau în online, acest tip de marketing se bazează pe o serie de strategii care doresc atragerea clienților raportat la conținutul creat.

articolul original.

Sistem informatic integrat de tip Smart City implementat cu bani europeni la Primăria Câmpulung Moldovenesc. Negură: ”Scopul final al investiției l-a reprezentat creșterea satisfacției cetățenilor prin digitalizarea serviciilor publice”

1 December 2022 at 08:36

Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc a finalizat implementarea proiectului ,,Planificare strategică și simplificarea procedurilor administrative la nivelul Municipiului Câmpulung Moldovenesc”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, în baza contractului de finanțare nr.502 din 22.05.2020, a anunțat primarul Mihăiță Negură. Proiectul a fost derulat pe o perioadă de 30 de luni valoarea totală fiind de 3.910.503,22 lei.

”Scopul proiectului l-a reprezentat consolidarea capăcităţii instituţionale a Primăriei Municipiului Câmpulung Moldovenesc prin simplificarea procedurilor administrative interne, reducerea birocrației, îmbunătățirea organizării instituționale, oferirea de servicii publice electronice cetățenilor deserviți și facilitarea interacțiunii dintre administrația publică locală și cetățeni”, a explicat Negură.

Rezultatele obținute la finalizarea proiectului au fost:

Portal online pentru cetățeni (pagina de Internet a primăriei www.campulungmoldovenesc.ro , secțiunea SERVICII ELECTRONICE) cu acces la servicii publice electronice: plata taxelor și impozitelor online, depunerea de documente online, semnalarea de probleme din comunitate, verificarea statusului documentelor depuse, programări online, bugetare participativă. Prin utilizarea acestor servicii electronice, beneficiarii acestora vor avea posibilitatea de a interacționa cu Primăria într-un mediu electronic securizat și cu o disponibilitate de 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână.

Aplicația Mobilă pentru Cetățeni CAMPULUNG MOLDOVENESC 24H care se poate descărca gratuit din AppStore (pentru iPhone) și Google/Magazine Play (pentru Android)

Aplicația Mobilă pentru Poliția Locală

Aplicația mobila pentru Funcționari

Livrare de echipamente hardware

Terminal self-service (Infokiosk) amplasat în holul primăriei, pentru plată taxe și impozite cu cardul , solicitare documente.

Parteneri implicați în proiect au fost Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice-Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă, UAT Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc-Beneficiarul investiției, SC Trandcadis Corp SRL în colaborare cu Mindsoft IT Solutions SRL –Furnizor.

Scopul final al investiției l-a reprezentat creșterea satisfacției cetățenilor prin digitalizarea serviciilor publice, comunicarea bidirecțională dintre cetățeni și funcționarii publici din cadrul primăriei și oferirea de servicii publice electronice de la distanță.

articolul original.

Top sfaturi pentru a reduce cheltuielile pe perioada iernii

30 November 2022 at 04:08
By: Geo
image

În general, banii sunt greu de câștigat și ușor de cheltuit. Mulți oameni se gândesc cum să economisească mai mult și chiar doresc să implementeze strategii diferite, dar nu ajung niciodată la îndeplinire din cauza lipsei de consecvență sau a tendinței de a acorda prioritate altor lucruri. Cheia pentru a economisi și a avea grijă de sănătatea financiară este de a dobândi obiceiuri zilnice benefice, care pot avea un impact mare asupra buzunarului. Iată 5 sfaturi care te pot ajuta să economisești pe perioada ierniiꓽ

1. Gătește acasă

În primul rând, pentru că este mult mai sănătos să prepari chiar tu meniurile zilnice, întrucât felurile de mâncare le poți pregăti cu alimente sănătoase, evitând astfel aditivii și restul substanțelor periculoase pentru organism, care se regăsesc în special în mâncarea de tip ”junk food”. Apoi, vei reuși să economisești, pentru că nu vei fi la fel de tentat să comanzi mâncare online sau să iei masa în oraș. Desigur, îți poți face această plăcere o dată pe lună, de exemplu, dar să nu devină un obicei.

2. Prepară meniuri pentru mai multe zile

Dacă procedezi astfel, făcând o cantitate mai mare de mâncare, vei putea să diminuezi consumul de energie electrică, respectiv gaze naturale, dacă ai o plită/aragaz care funcționează cu acel combustibil. În plus, vei avea mai mult timp liber, deoarece nu mai petreci atât de mult timp gătind zilnic. 

3. Folosește transportul în comun

Astfel vei reduce consumul de combustibil necesar autovehicului cu care te deplasezi zilnic. Mai mult, deși abonamentele lunare pentru a utiliza mijloacele de transport în comun s-au scumpit, totuși vei plăti mai puțin pe acestea decât ai da pe motorină sau benzină, ale căror prețuri s-au mărit suficient de mult încât diferența să o resimți direct în buzunar. O altă alternativă ar fi închirierea sau achiziționarea unei trotinete electrice sau biciclete, însă un astfel de mijloc de transport poate fi puțin problematic pe perioada iernii.

4. Compară prețurile mai multor magazine

Online îți poate fi mai ușor să faci asta și să comanzi articolele dorite, însă trebuie să ții cont că în unele cazuri vei fi nevoit să achiți și contravaloarea transportului. Compararea prețurilor este un obicei extrem de bun, deoarece poți economisi mulți bani prin simplul fapt că achiziționezi produsul respectiv de la un alt comerciant. Nu uita să iei în considerare și costul transportului atunci când compari prețurile și faci cumpărături online.

5. Nu ignora mărcile proprii ale hypermarketurilor

De mult ori produsele de marcă proprie a unui supermarket sunt fabricate în aceeași fabrica ca și cele ale unor mărci cunoscute. În special când vine vorba de diferite produse la conservă. Așadar, diferența de preț este justificată nu de un gust sau calitate superioară, ci doar un branding și marketing mai bun. Nu ocoli mărcile propii ale hypermarketurilor, deoarece asta te poate ajuta să reduci considerabil costul lunar al alimentelor.

Dacă încă nu ai reușit să economisești suficienți bani pentru toate chetuielile lunii curente, poți apela la imprumut online, Un împrumut poate fi ajutorul financiar de care ai nevoie. Prin intermediul unei platforme de comparare credit precum Moneezy.com poți compara împrumuturi online, și astfel vei avea certitudinea că ai obținut un împrumut avantajos.

articolul original.

NBCUniversal lansează în România Hayu, serviciul de streaming dedicat programelor de tip reality tv

29 November 2022 at 14:52
image

Această lansare este o etapă naturală, ca urmare a succesului înregistrat de acest serviciu pe alte piețe europene, fiind disponibil din 2021 în Franța, Italia, Spania, Portugalia, Elveția, Lituania, Estonia, Letonia, Polonia, Ungaria și Republica Cehă.

Lansarea de azi în mai multe teritorii este un moment important pentru că ridică la peste 40 numărul total de piețe în care serviciul de streaming este disponibil.

Cu lansarea direct-to-consumer (DTC) și accesibil de pe o gamă completă de dispozitive – telefon mobil, tabletă, televizor, consolă și web* – Hayu devine disponibil pentru prima dată în Europa Centrală și de Est.

Alături de România, noile teritorii includ Albania, Andorra, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Kosovo, Malta, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia.

Dedicat fanilor genului reality, Hayu oferă peste 300 de emisiuni și peste 9.000 de episoade de conținut reality tv premium, care includ toate sezoanele popularelor francize The Real Housewives, Below Deck și Million Dollar Listing, precum și toate sezoanele și spin-off-urile Keeping Up With the Kardashians încă de la început.

Amploarea conținutului Hayu este extrem de atrăgătoare pentru fanii programelor de tip reality. Serviciul oferă o gamă largă de opțiuni, cu o mare varietate de sub-genuri în limba engleză, precum: Home and Design, Dating, Cooking, True Crime și Fashion.

De asemenea, abonații nu trebuie să-și facă griji cu privire la spoilere, deoarece cele mai multe dintre emisiuni sunt disponibile pe Hayu în aceeași zi cu lansarea lor în S.U.A.

Cât costă abonamentul online la Hayu

Conform companiei, pe multe piețe, Hayu este considerat un serviciu pe care orice iubitor de reality tv trebuie să îl dețină. Fanii din Europa Centrală și de Est se pot abona acum la Hayu pentru 4,99 Euro pe lună, 23,99 Euro pentru șase luni sau 43,99 Euro pentru 12 luni, cu o perioadă de testare gratuită de șapte zile.

Ce este Hayu

De la NBCUniversal, Hayu este primul serviciu de streaming video on demand cu abonament integral cu acest gen de conținut, oferind fiecare episod și fiecare sezon dintr-o selecție largă de francize de programe de tip reality într-un singur loc.

articolul original.

Sfaturi pentru a reduce impactul cheltuielilor generate de anotimpul rece

29 November 2022 at 12:13

Venirea iernii aduce, pe lângă bucuria și frumusețea sărbătorilor de sezon, o presiune suplimentară asupra bugetului oricărei familii. Fie că e vorba despre articole de îmbrăcăminte, autoturismul personal sau, mai ales, de încălzirea locuinței, în anotimpul rece vom scoate mai mulți bani din buzunar, pentru că… ”iarna nu-i ca vara” și trebuie să ne pregătim pentru a trece confortabil și în siguranță perioada lunilor de iarnă.

Hainele de iarnă sunt la modă mai mult timp. Să le păstrăm!

Iarna temperaturile scad dramatic și trebuie să ne protejăm de frig cu îmbrăcăminte potrivită. Din fericire, există o mare varietate de îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon, care poate satisface nu doar nevoia de haine călduroase, ci și preocuparea de a fi îmbrăcat în tendințele modei.

Totuși, hainele și încălțămintea de iarnă sunt de obicei mai scumpe decât cele pentru alte sezoane, căci trebuie nu doar să arate bine, ci să ne și ferească de frig. Fiecare familie își face propriile strategii cu privire la bugetul alocat acestui capitol vestimentar.

Dacă ținem cont de faptul că moda de iarnă nu e chiar efemeră și piesele de îmbrăcăminte sau încălțăminte nu ies din trend după fiecare sezon rece, putem opta pentru cumpărarea unor haine de calitate, care, chiar dacă sunt ceva mai scumpe, pot fi purtate mai multe ierni, deoarece sunt rezistente și rămân în trendul special al modei de iarnă. În plus, se poate crea un stil personal, mai puțin infuențat de stilul sezonier. În aceeași măsură, e bine să nu cumpărăm preferențial haine de firmă, doar pentru etichetă. Trebuie să ne asigurăm de calitate, că ne protejează de frig și că vor rezista mai multă vreme.

Fii prevăzător și nu cumpăra impulsiv!

De obicei, hainele de iarnă au prețuri mult mai accesibile în extrasezon. Este momentul ideal să cumpărăm hainele dorite, chiar dacă va trebui să așteptăm luni bune ca să le îmbrăcăm. Totuși, e bine să evaluăm sincer și faptul că, uneori, când ceva ne atrage atenția, simțim un impuls puternic de a cumpăra, fără a avea nevoie reală de acel obiect.

Pregătește din timp autovehiculul pentru prima zăpadă sau primul polei!

Zicala ”Prevederea e mama înțelepciunii!” se va adeveri din plin, când prima zăpadă sau primul polei vă va găsi cu autovehiculul personal echipat corespunzător.

Starea anvelopelor este esențială. Trebuie să verficăm din timp gradul de uzură al anvelopelor de iarnă și să ne asigurăm că nu sunt mai vechi de 5 ani, deoarece nu mai au o aderență eficientă. Martorul de adâncime a profilului de siguranță trebuie verificat, inclusiv la sfârșitul sezonului rece, atunci când schimbăm anvelopele cu cele de vară și, dacă anvelopele nu mai sunt în marja de siguranță, putem urmări, la fel ca la obiectele vestimentare, prețurile de vară pentru cauciucurile de iarnă, când apar reduceri consistente.

Verificarea bateriei, instalației de climatizare sau a frânelor vor costa mai puțin dacă sunt făcute din timp, pentru că ne scapă de disconfortul și prețurile mari ale intervențiilor de urgență, la temperaturi de îngheț.

Costul cu energia, cea mai mare provocare financiară pe timpul iernii

Criza energetică mondială se reflectă dur în prețul utilităților de orice fel și ne gândim înfrigurați încă din timpul verii la cât ne vor costa facturile iernii ce urmează. În aceste condiții, preocuparea pentru a face față cheltuielilor cu încălzirea vine firesc.

Orice sistem de încălzire am folosi, costurile sunt la un nivel fără precedent și afectează toate categoriile de persoane.

Modificarea comportamentului de consum este primul instrument la îndemână pe care trebuie să-l luăm în calcul. De multe ori ne dăm seama că, pur și simplu, câtă vreme prețul energiei era mic, făceam risipă. Becuri aprinse inutil, încălzirea locuințelor la temperaturi exagerat de mari erau obiceiuri împământenite în multe case, poate din frustrarea lipsurilor anilor de comunism, plini de restricții. O abordare critică a reflexelor de consum ne poate aduce economii importante. Pentru acest lucru trebuie să ții o evidență a consumului și a stilului de viață, un fel de buget al utilităților.

De exemplu, un bec LED care înlocuiește unul incandescent sau tip spot (pe care le poți recicla) folosește cu până la 85% mai puțin curent electric, oferind aceeași luminozitate. În prezent costul becurilor led a scăzut mult și se amortizează relativ repede prin consumul mic.

Mentenanța periodică a sistemelor de încălzire asigură un regim optim de eficiență și nu trebuie neglijată.

Izolarea termică a locuinței este unul dintre elementele care reduce cheltuielile pe termen lung și se poate amortiza repede. Izolarea termică a locuinței se poate face prin anveloparea exterioară sau interioară a pereților, sigilarea garniturilor ferestrelor și a ușilor sau înlocuirea acestora.

În această iarnă, chiar plafonate cu subvenționarea asigurată de stat, prețurile pe care le vom plăti pentru aceeași cantitate de energie consumată, fie că e vorba de curent electric sau de gaz, sunt sensibil mai mari comparativ cu cele din iarna trecută.

Dacă efortul financiar pentru acoperirea costurilor cu energia pe timpul iernii este prea mare, putem apela la un credit online rapid, astfel încât să traversăm mai ușor financiar sezonul rece și să etapizăm într-un mod suportabil sarcina plăților.

sursa foto pexels.com

articolul original.

Craioveancă înşelată prin metoda „coletul”

29 November 2022 at 03:09

Înşelătorie cu colete care conţin accesorii pentru telefonul mobil, aşa poate fi numită o schemă pusă la punct de o firmă din Piteşti. Mai multe persoane din întreaga ţară, dar şi din Craiova au fost păcălite de respectiva firmă care a trimis în perioada de Black Friday colete cu o valoare de 69,99 de lei. Acestea conţineau căşti cu fir sau huse pentru telefon precum şi alte accesorii.


Victima înşelătoriei prin metoda „coletul” a fost şi o craioveancă. Femeia spune că fiul ei îşi comadă frecvent diverse bunuri pe online, inclusiv accesorii pentru telefonul mobil, dar şi pentru laptop. Săptămâna trecută craioveanca a fost sunată de fiul ei, acesta i-a spus că trebuie să ridice un colet. Nu mai ştie de unde este şi ce valoare are, i-a spus băiatul. Acesta comandase în perioada de Black Friday mai multe produse şi nu le-a mai ţinut o evidenţă.

„Eram acasă, mă sună băiatul că vine curierul, să văd ce este şi să-l ridic. Zis şi făcut. A venit curierul am ieşit, dar mi-a zis că am de plătit 69,99 de lei. Eu nu l-am mai sunat pe băiat, m-am întors în casă am luat banii şi am plătit. Curierul mi-a mai oprit şi câţiva lei în plus că nu avea schimbat. După un timp m-a sunat băiatul de la facultate, să mă întrebe ce era în colet. L-am deschis şi i-am spus că sunt căşti de telefon. El a zis că nu a comandat aşa ceva şi mai ales cu ramburs. Seara când a venit acasă chiar ne-am certat din cauza aceasta. I-am spus să facă retur, dar a spus că este suma mică şi… Mă simţeam într-un fel vinovată. Am decis să mă ocup eu de aceasta. Am început să caut firma respectivă să sun şi să văd ce-i de făcut. Stupoare, am găsit foarte puţine date despre ea. Am văzut că era înfiinţată recent că este din Piteşti, dar nu avea nici un număr de telefon. Tot căutând mi-au căzut ochii pe un material care vorbea despre ţepe cu colete la 69,99 lei. L-am citit şi erau zeci de oameni în situaţia noastră. Primul lucru pe care l-am făcu, i-am spus fiului meu. Urmează să mergem la OPC şi la poliţie să depunem sesizări”, povestește craioveanca.

Căști pentru telefon

Ţeapă de la un SRL

Înşelătoria este pusă în practică de un SRL care figurază ca fiind înfiinţată la data de 6 octombrie 2022 şi are sediul în Piteşti. Obiectul de activitate este comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, iar numărul angajaţilor zero. La date de contact nu este trecut nici o adresă de email sau un număr de telefon. Cu alte cuvinte, o firmă fantomă care are acces la o bază de date cu numele, prenumele şi adresele unor cetăţeni, altfel cum s-ar explica precizia adreselor la care trimit coletele. Într-adevăr asupra acestei înşelătorii atrage atenţia un sucevean care nota pe blogul său: „Ţepe cu colete la 69,99 lei.

Blogărul menţiona că : „În aceste zile se desfășoară o înșelătorie similară cu cea despre care am scris aici anul trecut. De fapt, chiar în acel articol mi-a fost semnalat faptul că această schemă a fost pusă în aplicare din nou. Concret, cei de la respectiva firmă trimit colete cu accesorii pentru telefonul mobil (husă, căști) ce valorează câțiva lei, însă cu ramburs 69,99 lei. Primești ceva ce nu ai comandat și plătești cât nu face. Mare atenție la ce primiți prin curier și ce plătiți, pentru a nu fi victimele acestei înșelătorii. Mai mulți oameni au fost păcăliți până acum și se pare că vor mai fi victime”.

Căști

Comentariile nu au întârziat să apară. Iată ce spun persoanele înşelat: „Marți, 14.11.22 am refuzat un astfel de colet pe care nu l-am comandat. Am verificat firma pe internet, nu are număr de telefon, nu are pagină web și atunci cum poți comanda online? Având acces la date, au profitat de Black Friday”; „Și eu am pățit-o! Am crezut că a comandat fiica mea ceva. Așa se respectă GDPR pe la noi. De unde au datele?„; „Şi eu am fost păcălită astăzi… Am sunat la firma de curierat şi la indicaţia lor, am fost la Poliţie şi am facut o cerere către Comandatul Poliţiei, prin care am solicitat elibererea unei adrese pentru oprirea banilor, adresă pe care o voi duce la Fan Curier şi în câteva zile îmi vor returna banii”, se spune în alt comentariu la cele notate de blogărul din Suceava.
Firma în cauză are şi un site unde îşi face reclamă la produsele pe care le comercializează. Aici este trecut şi un număr de telefon. Am sunat la acest număr, dar numărul nu mai este activ.

Căști

Ţeapă cu livrarea de colete necomandate

Nu este vorba despre bani, dar asemenea nemernici trebuie opriţi în a încasa bani prin înşelăciune„. Comentarii de acest fel sunt cu zecile.

” Soţul meu a fost înşelat de această firmă, a primit nişte căşti în valoare de 70 de lei. El nu a fost acasă, şi coletul l-a primit mama mea. Având mai multe colete de primit, nu si-a dat seama despre ce este vorba. Doar când l-a deschis a realizat că nu am comandat noi aşa ceva. Ce este de făcut în acest caz? Nu înţelegem de unde a luat adresa şi numărul de telefon”, se spune în alt comentariu.

Sau „Nu știu dacă este vorba despre aceeași firmă, nu am fost atentă la detaliul ăsta, dar am fost sunată și eu de un curier. Fie-mea își comandă tot felul de chestii de pe net, doar că – ghinionul lor – ea e studentă în București și face comanda pe adresa de la cămin. Adresa de pe buletin a rămas, însă, cea de acasă. De aceea m-am și mirat ce să caute o comandă la mine acasă…așa că am sunat-o pe fie-mea și mi-a zis că a comandat cu o săptămână în urmă și deja a primit comanda, să nu iau nimic. Suma de plată era fix 69,99.
Deci cineva care are acces la comenzi anterioare, inclusiv la C.I. Al naiba GDPR!
„,exclamă la final persoana înșelată.

Persoanele înşelate să depună plângere la poliţie

Contactaţi reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj spun că local până la acest moment nu s-a făcut nici o sesizare în acest sens. În schimb, le-au fost cerute de la Bucureşti lămuriri dacă pe raza de competenţă s-au înregistrat astfel de evenimente, înşelătorii cu colete care conţin căşti de telefon cu o valoare de 69,99 de lei. Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj recomandă craiovenilor care au fost înşelaţi prin această metodă să depună plângere la poliţie.

articolul original.

Ce compleuri sport damă ar trebui să cumperi în 2023?

28 November 2022 at 14:14
image

Un an nou vine la pachet cu noi surse de inspirație, în special când vine vorba de look și estetică. Astfel, este normal să te întrebi ce compleuri sport dama să cumperi în noul an, iar multitudinea de opțiuni va fi liniștitoare.

Ghidându-ne dupâ tendințele ultimilor ani, esteticul a ajuns să joace un rol tot mai important în timpul petrecut cu sinele. Căutăm acest estetic atât în jurul nostru, cât și ilustrat pe noi. Acest lucru se poate observa clar în trendurile athleisure și home gym. La rândul lor, noile tendințe au deschis o cale largă pentru autenticitate în designul vestimentar practic și eficient. Astfel, este normal să te întrebi ce compleuri sport dama să cumperi în noul an, iar multitudinea de opțiuni va fi liniștitoare.

Culorile anului

Pentru a putea lua în considerare anumite opțiuni vestimentare, este util să ne informam din timp despre care anume sunt tendințele anului sau momentului. O astfel de tendință ce este urmărită atat în lumea artei cât și a designului este “culoarea anului”. Pentru anul 2023, se pare că în continuare ne vom bucura de o paletă de culori ce evocă natura prin fiecare dintre culorile alese. Tonalitatea și nuanțele acestora invită la creativitate, pășind dincolo de tradițional pentru a experimenta excelența cromatică.

Cea mai indrăzneață culoare din paleta anului o reprezintă nuanța de coral- sau zmeură- stins. În alegerile vestimentare, această culoare este destul de revigorantă, prezentând un contrast încântător cu orice culoare a pielii. Paleta anului este alcătuită în rest de nuanțe cenușii de scoică, gri și ocru, împreună cu nuanțele intense de scorțișoară, cenușă, albastru și verde. Fiind alegeri de nuanțe oarecum stinse ale culorilor din care sunt derivate, acestea atrag atenția prin autenticitatea contrastului.

O simpla căutare pe internet ne dovedește că toate tendințele recente se inspiră din diversitatea naturii. Astfel, culorile alese aleg să impresioneze în lumea fitnessului prin valorificarea trăsăturilor. Urmărind acest trend, pentru categoria noastra de compleuri sport dama, compleul fitness damă albastru Chieko împreună cu compleul fitness dama roz Aimi și compleul fitness dama verde Aimi reprezintă ilustrații ideale ale posibilității utilizării acestei palete în viața de zi cu zi.

Promovarea unei culturi vestimentare

Tendințele anului reprezintă în sine promovarea unei culturi vestimentare, iar în cazul acesta, aceasta este orientată spre tineret. Având în vedere că vârsta este doar un număr, tinerețea este indicată mai mult de vitalitate. Îmbrăcămintea de fitness sau athleisure este concepută după idealul mobilității, multifuncționalului și versatilității. Sporturi precum yoga, calistenice și crossfit-ul s-au clasat în partea de sus a listei tendințelor de fitness cu cea mai mare creștere în interes. Prin urmare, este important ca hainele alese să fie confortabile și să permită să vă mișcați cu ușurință. Acesta este unul dintre motivele pentru care compleurile de damă se bucură constant de o mare cerere. O altă opțiune favorabilă sunt treningurile pentru dama, luând în considerare că acestea oferă mai multă protecție când alegi să iți desfășori activitatea în aer liber.

Materialele din care sunt fabricate produsele reprezintă de asemenea o prioritate. Majoritatea compleurilor sunt realizate din materiale comfortabile, iar Aika oferă o gama largă de produse ce îmbină acest material cu catifeaua, pentru a oferi un plus din punct de vedere estetic. În funcție de forma corpului, poți alege dintre opțiunile de colanti cu talie inalta, colanti modelatori sau colanti în stil degrade pentru a accentua prin cromatică exact ceea ce dorești. Un alt element important este reliefat însăși de propriul stil. Dacă culorile anului nu sunt ceva după care simti că îți dorești să te ghidezi, atunci poți incorpora multifuncționalitatea și materialele calitative cu elementele stilistice preferate. Pentru a realiza acest lucru este suficient să arunci o privire prin propria garderobă pentru a căuta surse de inspirație din vestimentația de zi cu zi.

articolul original.

Cum să utilizezi cu succes o bandă de alergat acasă?!

28 November 2022 at 09:54

Pentru cei mai multi dintre noi, alergatul pe banda reprezinta metoda ideala de a ne relaxa si de a face exercitiile fizice de zi cu zi. Chiar daca motivatia necesara desfasurarii acestor tipuri de exercitii este greu de gasit, atunci cand avem putin timp la dispozitie si vrem sa facem efort, o banda de alergat instalata chiar la noi acasa poate face minuni.

Cu toate acestea, problema apare atunci cand aceasta nu este folosita in mod corespunzator, motiv pentru care activitatea de fitness nu este neaparat optima. Cu scopul de a veni in ajutorul tau, am pus la punct cateva recomandari de care sa tii cont atunci cand vrei sa utilizezi banda de alergat corect acasa!

1. Asigura-te ca banda de alergat pe care o ai este corespunzatoare cu nevoile tale

La ora actuala, cei mai multi dintre noi fac cautari indelungate pana in momentul in care reusesc sa gaseasca banda de alergare optima pentru ei. Nici nu este de mirare, intrucat producatorii sunt variati, iar modelele existente pe piata sunt extrem de diferite, astfel incat sa vina in intampinarea oricaror necesitati. De aceea, se impune ca procesul de achizitionare sa fie facut in conformitate cu nevoile tale. Doar asa vei putea sa te asiguri de faptul ca investitia pe care ai facut-o se va reflecta pe viitor ca o alegere optima pentru tine.

2. Intreaba-te ce anume iti doresti de la banda de alergare

Fie ca vrei sa arzi grasimi, sa iti tonifiezi musculatura sau sa imbunatatesti circulatia sangvina, atunci cand ai o banda de alergat poti sa o setezi in functie de dorintele tale. Cu toate acestea, inainte de toate este indicat sa intelegi care sunt asteptarile pe care le ai de la ea. Ulterior, poti selecta optiunile implicite din cadrul diferitelor programe instalate deja in banda de alergare sau, dupa caz, sa le setezi manual.

3. Alege un interval realist in ceea ce priveste exercitiile tale

Mai ales la inceputul antrenamentelor, cei mai multi dintre noi suntem foarte optimisti cu privire la efortul pe care il putem depune. Chiar si asa, in lipsa exercitiilor si antrenamentelor zilnice, limitele pe care ti le setezi pot fi net superioare posibilitatilor tale. De aceea, pentru a evita situatiile in care motivatia ta ar putea fi afectata, iti recomandam sa optezi pentru un interval de timp realist, respectiv sa iti setezi un numar mai mic de minute. Ulterior, vei putea sa adaugi cateva in plus la finalul exercitiului, astfel incat sa fii mult mai mandru de tine.

4. Seteaza intensitatea potrivita exercitiilor tale

Atunci cand vrei sa arzi grasimile este important sa optezi pentru o intensitate moderata. Doar asa vei putea reusi sa realizezi exercitii de tip cardio, in care grasimea in exces va fi eliminata cu succes.

Pentru cei care vor sa aiba un ritm cardiovascular imbunatatit si, implicit, o rezistenta optima, pot sa deruleze exercitii de intensitate mare si intensitate mica, pe parcursul intregii zile.

5. Evalueaza constant progresul pe care il faci

La ora actuala, cele mai multe benzi de alergat dispun de o optiune numita Testare Fitness. La randul ei, aceasta te ajuta sa masori constant bataile inimii, alaturi de alte elemente care vor constitui un anumit punctaj. Ulterior, vei putea sa descoperi care sunt rezultatele optime pentru tine, astfel incat sa ai parte de motivatia necesara pe tot parcursul desfasurarii exercitiilor tale.

Descopera avantajele utilizarii benzilor de alergat la tine acasa in mod corect, astfel incat sa ai parte de corpul la care ai visat dintotdeauna!

articolul original.

Tudorel Toader, rectorul Universităţii “Al. I. Cuza” a dat în judecată trustuL de presă Deutsche Welle şi pe jurnalistul George Arun

27 November 2022 at 10:00
image

Tudorel Toader, rectorul Universităţii “Al. I. Cuza” şi fostul ministru al Justiţiei, a dat în judecată trustul german de presă Deutsche Welle şi pe jurnalistul George Arun.

Cauza a fost înregistrată la Tribunalul Iaşi pe data de 25 noiembrie 2022. Publicaţia online G4MEDIA scrie că în luna iulie, Arun a scris un articol în care afirma că Toader a ”promovat” legea recursului compensatoriu, prevedere din 2017 care a dus la eliberarea anticipată, din penitenciarele româneşti, a multor infractori. Fostul ministru a negat, în mod repetat, că ar fi fost responsabil de adoptarea acestei legi. Obiectul dosarului îl constituie acţiune în răspundere delictuală.

“Simplă info! Să ajutăm adevărul sa iasă la suprafaţă!

În repetate rânduri am tot postat despre recursul compensatoriu. Am arătat cum proiectul de lege a fost iniţiat de către guvernul condus de Cioloş, cum, în calitate de ministru, am arătat că MJ nu susţine iniţiativa legislativă, iar în controlul de constituţionalitate am susţinut neconstituţionalitatea legii adptate.

Cu toate acestea, văzând cum îmi este atribuita responsabilitatea iniţierii si susţinerii legii recursului compensatorii, în zilele următoare voi depune acţiune în instanta împotriva unuia dintre cei care au dezinformat în mod repetat! PS: nu merită să spun numele celui care astăzi a reluat afirmaţiile calomnioase!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook în data de 13 noiembrie.

Sursa: ZDI

articolul original.

Americanii, un nou record în cumpărăturile online de Black Friday

27 November 2022 at 06:18
image

Campania de Black Friday din Statele Unite ale Americii a înregistrat un nou record de vânzări la capitolul online, scrie News.ro.

De cealaltă parte, un număr mic de consumatori au căutat oferte de Black Friday în magazinele fizice din marile oraşe, inclusiv New York, Los Angeles, Chicago şi alte locaţii, marcând începutul unui nou sezon al cumpărăturilor de sărbători din SUA, crucial pentru comercianţii cu amănuntul într-un mediu economic incert. Vânzările online au atins un record de 9,12 miliarde de dolari, transmite Reuters, citată de News.ro.

Mulţi cumpărători care au făcut achiziţii au spus că acestea lor au fost strategice, nu impulsive.

„Am aşteptat reduceri”, a spus Tulio Rose, în vârstă de 28 de ani, care şi-a luat un televizor cu ecran mare de la un magazin Best Buy din Los Angeles.

Aproximativ 166 de milioane de oameni plănuiau să facă cumpărături începând de joi, când a fost Ziua Recunoştinţei, şi până luni, zi supranumită ”Cyber Monday”, când sunt oferite reduceri la cumpărăturile online, potrivit Federaţiei Naţională pentru Retail, cu aproape 8 milioane mai mult decât anul trecut.

Magazinele fizice, deloc aglomerate

Magazinele fizice au fost mai puţin aglomerate decât de obicei de Black Friday. „De obicei, în această perioadă a anului, te chinui să găseşti parcare. Anul acesta, nu am avut nicio problemă în obţinerea unui loc de parcare”, a declarat Marshal Cohen, consilier şef al NPD Group Inc.

„Au loc o mulţime de cumpărături online, toată lumea caută doar să obţină ceea ce are nevoie. Nu există niciun sentiment de urgenţă”, a adăugat Cohen, pe baza verificărilor sale din magazinele din New York, New Jersey, Maryland şi Virginia.

La mall-ul American Dream din East Rutherford, New Jersey, nu existau cozi în afara magazinelor. Un angajat al Toys ‘R’ Us împărţea pliante cu o listă cu promoţiile ”door buster” de Vinerea Neagră.

Citeşte şi: Black Friday sau marea păcăleală

articolul original.

Societățile din România se vor putea înmatricula și exclusiv online

26 November 2022 at 14:54
By: M.Ex.

Înmatricularea societăților va fi posibilă și prin proceduri exclusiv electronice, conform noii legi a comerțului, transmite Camera de Comerț și Industrie.

CCI spune că noua lege a Registrului Comerțului, intrată în vigoare în 24 noiembrie, aduce modificări esențiale infrastructurii Registrului comerțului și regimului publicității comercianților și a activităților lor esențiale, cât și unor legi esențiale pentru economia și societatea românească, cum este de exemplu Legea societăților.

Cea mai importantă modificare a noii legi a Registrului Comerțului se referă la faptul că înmatricularea societăților va fi posibilă și prin proceduri exclusiv electronice. Până acum, documentația de înființare se putea depune online, certificatul de înregistrare însă se emitea numai în format tipărit. Noua lege și, implicit, noua procedură vor permite emiterea certificatului de înregistrare direct în format electronic, astfel că aceasta se va putea derula și online.

„De câţiva ani sesizăm discrepanţe între cei care depun bilanţul la Fisc şi cei care figurează ca fiind înregistrați și în funcțiune la Registrul Comerţului. Au depus bilanţul numai 802.243. Sunt jumătate, care nu se regăsesc nicăieri, ca fiind în realitate active. Sper ca acest lucru să se reglementeze prin digitalizarea administrativă, să vedem bazele de date ale Fiscului şi Ministerului Justiţiei corelate astfel încât să aibă o marjă de eroare de doar câteva mii de firme, dar nu cifre de această dimensiune”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

articolul original.
❌