ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Craioveni amendați după ce au aruncat moloz și obiecte sanitare la întâmplare

19 September 2022 at 08:22
image

Doi craioveni au fost depistați și amendați de polițiștii locali după ce aruncat moloz și obiecte sanitare la întâmplare.
Saci de moloz au fost aruncați pe str. Mălinului de o persoana ce își renovează apartamentul, ignorând toate prevederile ce reglementează protecția mediului și pe cele de conviețuire socială.

Persoana respectivă a fost identificată de polițiștii locali, fiind sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei. De asemenea, craioveanul a făcut curățenie în zona respectivă, și-a luat molozul înapoi la locuință, făcând comandă la un operator autorizat pentru ridicarea acestuia în condiții legale.

Un alt craiovean a depozitat lângă ghenele de gunoi de pe str. Ion Țuculescu obiecte sanitare și alte deșeuri menajere, cu încălcarea prevederilor legale.
În urma identificării de către polițiștii locali, bărbatul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

articolul original.

De ce nu vrea Marina SUA să facă publice mai multe videoclipuri cu OZN-uri?

17 September 2022 at 23:00
image

Marina SUA deține videoclipuri cu Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN-uri) – sau Fenomene Aeriene Neidentificate (UAP – Unidentified Aerial Phenomena), așa cum preferă să le numească Departamentul Apărării (DOD).

Filmările nu vor fi făcute publice pentru că „ar dăuna securității naționale”, a transmis recent un purtător de cuvânt al Marinei americane.

Răspunsul a venit în urma unei solicitări în baza Legii privind libertatea de informare (FOIA) depusă de site-ul pentru transparența guvernamentală The Black Vault, care a publicat anterior mii de pagini de documente primite în urma trimiterii de solicitări FOIA către CIA și alte agenții guvernamentale.

Solicitările au fost refuzate

The Black Vault a trimis cererea FOIA Marinei SUA în aprilie 2020 – la doar o zi după ce Marina a declasificat trei videoclipuri filmate de piloții Marinei care arată aeronave de înaltă tehnologie care se mișcă în moduri aparent imposibile. Tot ca Marina să facă publice toate celelalte videoclipuri legate cu UAP.

Doi ani mai târziu, Guvernul SUA a răspuns printr-o scrisoare în care a confirmat că există mai multe videoclipuri UAP și în care a fost respinsă cererea de a le face publice din motive de securitate națională.

„Divulgarea acestor informații va dăuna securității naționale, deoarece poate oferi adversarilor informații valoroase cu privire la operațiunile, vulnerabilitățile și/sau capabilitățile Departamentului Apărării sau Marinei. Nicio porțiune din videoclipuri nu poate fi separată pentru publicare”, a scris Gregory Cason, director adjunct al biroului FOIA al Marinei, citat de Live Science.

Videoclipurile publicate anterior nu mai prezentau un pericol

Cason a adăugat că Marina a declasificat cele trei videoclipuri UAP publicate în aprilie 2020 doar pentru că videoclipurile au fost divulgate anterior în mass-media și au fost deja „discutate pe larg în domeniul public”.

Marina a considerat că este posibilă publicarea oficială a filmărilor „fără alte daune la adresa securității naționale”, a scris Cason. Interesant este că, în răspunsul său la cererea The Black Vault, Marina nu a făcut nicio încercare de a ascunde existența unor filmări suplimentare.

Este clar, totuși, că Armata americană ia foarte în serios potențiala amenințare a OZN-urilor. În mai 2022, DOD a ținut prima audiere publică despre OZN-uri din ultimii 60 de ani.

Audierea a avut ca subiect în primul rând un din iunie 2021 care a dezvăluit că piloții Marinei americane au raportat 144 de observări UAP începând cu 2004.

Mai recent, DOD a anunțat că va primi finanțare federală pentru a deschide un nou birou concentrat exclusiv pe gestionarea rapoartelor privind observările OZN.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Donald Trump ținea documente strict secrete la un loc cu haine, reviste și obiecte personale

3 September 2022 at 07:15
image

Inventarul detaliat al bunurilor confiscate de FBI de la vila lui Donald Trump din Florida arată că fostul președinte păstra documente strict secrete la un loc cu haine, reviste și obiecte personale. Cele mai multe dosare marcate ca “secret” au fost găsite goale, conform BBC

Conform inventarului publicat de un judecător federal care a decis declasificarea inventarului făcut de FBI după percheziția la Mar-a-Lago, în una dintre cutiile găsite au fost găsite documente marcate cu apostila confidențial, secret și strict secret. Acestea erau printre “99 de reviste, ziare și articole de presă”. Alte cutii ale lui Donald Trump conțineau, pe lângă documente clasificate, articole vestimentare, cadouri și articole de presă decupate.

Dar cea mai mare problemă pare a fi aceea că cele mai multe dosare marcate cu apostila secret erau goale – 43 de dosare cu apostila secret și 28 cu apostila “De returnat secretarului de stat major/asistentului militar”. Nu este clar ce s-a întâmplat cu conținutul acestor dosare, nici natura documentelor secrete pe care le conțineau.

Inventarul desigilat vineri arată că agenții FBI au recuperat aproximativ 1.500 de documente, dintre care 18 marcate “Top Secret”. 

articolul original.

Expoziția „Fir către viitor” a deţinutelor de la Penitenciarul Craiova

9 August 2022 at 09:35

Penitenciarul Craiova organizează, în parteneriat cu Casa de Cultură Traian Demetrescu, la sediul din Str. Traian Demetrescu nr.31, Expoziția „Fir către viitor”.

Expoziţia cuprinde obiecte artizanale si decorative confecționate în cadrul unor ateliere ocupaționale desfășurate în cadrul secției exterioare Ișalnița.

Obiecte decorative din ață

Cele șase femei private de libertate implicate în ateliere şi-au descoperit abilitățile în perioada petrecută după gratii şi prin intermediul activităţilor practice, au ajuns să-şi îmbunătățească creativitatea. Confecționarea unor obiecte decorative din ață și realizarea picturilor deosebite pot constitui moduri de a se întreține după liberare.

Realizarea picturilor deosebite pot constitui moduri de a se întreține după liberare

Activitățile artistice oferă persoanelor private de libertate oportunitatea de a explora și exprima, prin intermediul materialelor specifice creației artistice, diversele trăiri resimțite pe parcursul detenției.
Arta, indiferent de forma de exprimare, are atât o componentă ocupaţională, cât şi terapeutică. Casa de Cultură Traian Demetrescu este un partener de tradiție care sprijină eforturile artistice ale persoanelor private de libertate.
Unitatea penitenciară își propune sensibilizarea comunității locale cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, pentru ca acestea să nu se confrunte cu prejudecăți și să fie sprijinite după liberare.

articolul original.

Comori impresionante din Epoca Bronzului, descoperite într-un sit funerar

8 August 2022 at 16:00
image

Arheologii de la Muzeul Szent István Király au excavat comori din Epoca Bronzului într-un cimitir din apropierea orașului Mány din Ungaria.

Săpăturile au fost efectuate în pregătirea pentru construcția autostrăzii M100, scoțând la iveală un cimitir care conține un număr mic de care datează din această perioadă.

Echipa a descoperit 8 înmormântări, dintre care una notabilă conținea rămășițele unei femei tinere cu vârsta de cel mult 20 de ani.

Aceasta a fost îngropată cu 38 de obiecte decorative , cum ar fi inele de aur, torțe, brățări spiralate, un inel de păr din aur, pe lângă câteva vase mici de ceramică.

Săpăturile au scos la iveală un cimitir din Epoca Bronzului

Cercetătorii cred că femeia a fost îngropată cu inele pe fiecare dintre degete, ceea ce indică faptul că era o persoană bogată care deținea un statut social ridicat în comunitatea sa.

Obiectele reprezintă, de asemenea, o cunoaștere avansată a prelucrării metalelor, dezvăluind noi informații despre hainele și accesoriile purtate de din regiune cu mii de ani în urmă.

După identificarea sitului, un sondaj de detectare a metalelor efectuat de un grup de arheologie local a fost folosit pentru a marca și înregistra locația obiectelor metalice, dar echipa crede că mai sunt încă multe alte obiecte care așteaptă să fie descoperite.

,,Nu putem ști niciodată ce se ascunde sub pământ”

Echipa a găsit, de asemenea, urme ale unei așezări din această perioadă și așezări din perioada Árpád care datează din secolele IX și X d.Hr.

,,Nu putem ști niciodată ce se ascunde sub pământ. Tehnologia există astfel încât să putem identifica anumite lucruri, dar astfel de descoperiri sunt scoase la suprafață doar în timpul săpăturilor arheologice sau în timpul unei anchete de detectare a metalelor. Dacă nu ar fi existat săpături arheologice înainte de investițiile majore, atunci cu siguranță multe astfel de obiecte ar fi fost distruse sau nu ar fi ieșit niciodată la lumină”, a declarat Krisztián Pokrovenszki, directorul Muzeului Szent István Király, potrivit Heritage Daily.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Mai multe bijuterii, dar și celebra chitară din 1968 a lui Elvis Presley, scoase la licitație | AUDIO

1 August 2022 at 16:36
image

Mai multe bijuterii pe care Elvis Presley i le-a dăruit managerului său vor fi scoase la licitație la finalul acestei luni. Obiectele au fost păstrate de fosta soție a legendei Rock and Roll.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/01aug-17-Mihai-rel-colectia-de-bijuterii-Elvis-Presley-scoasa-la-licitatie.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inele de aur cu pietre prețioase, butoni, ceasuri și coliere – sunt printre cele 200 de obiecte care vor fi scoase la licitație. Acestea au fost dăruite de Elvis Presley managerului său, colonelul Tom Parker.

Multe dintre obiecte au fost furnizate casei de licitații de fosta soţie a lui Elvis, Priscilla Presley.

Printre obiectele scoase la vânzare se numără și chitara la care a cântat Presley în timpul celebrei sale „reveniri” la televiziune din 1968.

Priscilla Presley a afirmat că susține licitaţia în parte pentru că a obosit să vadă atât de multe artefacte false scoase la vânzare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Jacheta președintelui Zelenski, vândută la licitație cu 90.000 de lire sterline

articolul original.

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!

2 July 2022 at 07:30
image

Curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român găzduiește în perioada 1-3 iulie 2022 Târgul „Piața Țărănească și Meșter(Ești)!”.

În cadrul evenimentului organizat de Asociația Urban Events, se regăsesc meșteri și artizani veniți din toate colțurile României, care au adus cu ei nenumărate obiecte tradiționale. Țesături, ii, decorațiuni, costume, bijuterii din lemn, mărgele, hainuțe și jucării pentru copii, toate puse spre vânzare iubitorilor de tradiții românești.

De asemenea, pot fi admirate o serie de obiecte de colecție precum costumele populare aduse din Muscel, Bucovina, Banat, Mehedinți, lăzile de zestre, blidarele și uneltele țărănești.

Oferta gastronomică este, de asemenea, diversificată. Miere, dulcețuri, turtă dulce, clătite, prăjituri de casă, cozonaci, brânzeturi și altele asemenea.

„Nu lipsesc preparatele gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță, pulpe de pui la ceaun cu mujdei de usturoi, ciuperci cu brânză de burduf, bulz ciobănesc, varză călită cu costiță afumată, preparate la grătar, lipii și fel de fel de bunătăți”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Intrarea este liberă, iar accesul se face prin Strada Monetăriei nr. 3, în intervalul orar 10.00-19.00.

articolul original.
  • There are no more articles
❌