ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 29 November 2022Ultimele Stiri

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului

29 November 2022 at 03:30

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului. Megainvestiţia privată realizată în Balta Craioviţei – Promenada Mall vine la pachet şi cu o nouă infrastructură rutieră.

Bulevardul care va conecta Calea Severinului de strada Brestei, până la intersecția cu strada Râului, nu va fi singurul drum construit de la zero în contextul construirii noului centru comercial proiectat de către dezvoltatorii de la NEPI Rockcastle. General Building Management SRL a obţinut recent, de la Primăria Craiova, un certificat de urbanism pentru reconfigurarea intersecţiei străzii Tufănelelor cu Calea Severinului şi construirea unui pasaj suprateran auto şi pietonal. 

De fapt, este vorba de un drum de 107 metri care va fi realizat pentru Dedeman, fraţii Pavăl deschizând aici al doilea magazin de desfacere din Craiova. Artera de circulaţie se va înălţa la un moment dat pentru a se lega de Calea Severinului, de aici şi denumirea de pasaj. Terenul pe care se va construi pasajul aparţine firmei General Building Management, dar bucata de legătură cu strada Calea Severinului este domeniu public al Craiovei. 

Pasaj suprateran auto şi pietonal între noul mangazin Dedeman şi Calea Severinului. Drum cu trei benzi de circulaţie şi spaţiu verde

Potrivit certificatului de urbanism, terenul are destinaţia de zonă mixtă locuinţe și dotări complementare parţial, parcuri comerciale, servicii de comerţ, parţial spaţii verzi, parcuri urbane şi o suprafaţă de 21.7482 mp din acte şi din măsurători. Pentru pasaj sunt necesari 9.122 mp de teren. Concret, pasajul suprateran auto şi pietonal care va pleca din Balta Craioviţei va avea o lungime de 107,5 m, o ampriză de 16,10 metri, trei benzi de circulaţie a câte 3,50 m fiecare încadrate de spaţiu verde cu lăţimea de un metru şi trotuar cu lăţimea de 1,50 m racordat la Calea Severinului. 

Intersecţia străzii Tufănelelor cu Calea Severinului va fi reconfigurată pentru a prelua traficul dinspre Promenada Mall. Asta pentru că noul magazin Dedeman va fi legat de Calea Severinului printr-un pasaj suprateran auto şi pietonal de 107 metri, cu trei benzi de circulaţie

Pentru realizarea brațului suplimentar se va reconfigura intersecția Calea Severinului cu strada Tufănelelor, prin adăugarea unei benzi suplimentare pentru virajul la stânga pe Severinului şi reconfigurarea timpilor de semaforizare. „La faza de Autorizaţie de Construire solicitarea se va face de către titularul dreptului real de proprietate asupra terenului afectat de amenajarea stradă-teren aparţinând domeniului public al municipiului Craiova sau se va prezenta HCL cu privire la folosirea domeniului public pentru realizarea întregului drum propus“, se menţionează în certificatul de urbanism. 

Legătura dintre Calea Severinului şi strada Brestei, gata anul viitor

Din primăvară se lucrează deja la un drum important pentru Craiova, cel care porneşte din intersecţia Calea Severinului – bulevardul Tineretului şi ajunge până la intersecţia Brestei cu strada Râului. O investiţie privată realizată tot de General Building Management SRL pentru viitorul mall. Drumul respectiv a primit autorizaţie de construire pe 10 martie 2022 şi, conform acesteia, va avea o lăţime a părţii carosabile de 14-17,5 metri (2 x 7 metri – 10,50 + 7 metri), plus piste pentru biciclete de doi metri şi trotuar de 1,5 metri. 

Șantierul noului bulevard care va lega Râului de Tineretului, peste Balta Craioviței, a fost vizitat, luni, de către Olguța Vasilescu. Edilul Craiovei a anunțat că „drumul de legătură este executat în mare măsură, mai puțin partea unde trebuiesc finalizate procedurile de expropriere, iar acum se introduce instalația de irigat pentru spațiul verde“. „Mall-ul NEPI urmează să fie deschis la sfârșitul anului viitor, iar întreaga zonă va fi revitalizată“, a mai scris, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Noul bulevard se amenajează, așadar, concomitent cu lucrările de construire a mall-ului Promenada Craiova, care are ca termen de finalizare 2023. Pe lângă retailerii care vor fi prezenţi aici, vor fi deschise în zonă şi un cinema, un hypermarket Carrefour şi un magazin de bricolaj Dedeman. Viitorul mall va avea o suprafaţă de închiriat de 52.700 metri pătraţi, pe două niveluri, şi o suprafaţă de 14.500 metri pătraţi dedicată zonei de bricolaj.

articolul original.
Ieri — 28 November 2022Ultimele Stiri

Metallica lansează un nou album. Trupa face un turneu de un an în Europa și America

28 November 2022 at 18:36

Metallica anunță lansarea unui nou album și un turneu de un an și jumătate în Europa şi America, care va începe în aprilie 2023 la Amsterdam şi se va încheia în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, în septembrie 2024. Noul album Metallica, „72 Seasons”, care conține 12 melodii, va fi lansat la 14 aprilie 2023, potrivit site-ului formaţiei, metallica.com, citat de Digi24.

„72 Seasons” va fi al doisprezecelea album de studio al trupei americane, lansat la şase ani după discul precedent, „Hardwired… To Self Destruct”, potrivit agenției EFE, preluată de Agerpres. Albumul este produs de Greg Fidelman împreună cu doi dintre membrii trupei, bateristul Lars Ulrich şi chitaristul şi solistul James Hetfield.

Primul single, Lux Aeterna, poate fi ascultat pe platformele digitale. Melodiile incluse pe disc sunt: 72 Seasons, Shadows Follow, Screaming Suicide, Sleepwalk My Life Away, You Must Burn!, Lux Aeterna, Crown of Barbed Wire, Chasing Light, If Darkness Had a Son, Too Far Gone?, Room of Mirrors şi Inamorata.

Pentru promovarea noului album, în fiecare oraş inclus în turneu Metallica va oferi spectacole diferite, atât în ceea ce priveşte repertoriul, cât şi artiştii care vor cânta în deschidere. Turneul M72 World Tour va include 46 de „concerte unice” în 22 de oraşe. O parte din încasările obţinute în urma vânzărilor va fi direcţionată către fundaţia Metallica All Within My Hands, al cărei scop este de a contribui la crearea unor comunităţi sustenabile bazate pe educaţie şi lupta împotriva foametei. Scena „M72 World Tour” va include din nou aşa-numitul „Metallica Snake Pit”, un spaţiu situat în centrul scenei unde publicul are acces.

Vânzările biletelor în regim pre-sale încep miercuri, 30 noiembrie.

articolul original.

Edward Sanda, Cleopatra Stratan, Codruța Filip și Valentin Sanfira au pregătit un altfel de colind: Moșule de unde ai bani?

28 November 2022 at 15:43
image

Au mai rămas 28 de zile până la cea mai așteptată sărbătoare a anului, unde mirosul cozonacului și a vinului fiert inundă casele oamenilor. Crăciunul este despre bucurie, timp petrecut alături de cei dragi, dar și despre a dărui, iar acum, cei patru artiști au pregătit un colind special pentru toți cei care se lasă purtați de magia sărbătorilor. Compus de către Edward Sanda alături de Cleopatra Stratan, Codruța Filip și Valentin Sanfira, „Moșule de unde ai bani?” este despre iubire, prietenie, dar și despre bătrânul Moș Crăciun care nu uită în niciun an să ofere tot ce are mai bun și mai frumos.

„Am scris acest colind în timpul unei sesiuni la care am participat atât eu, cât și Edi, Codruța și Vali. Ideea de bază a piesei a pornit chiar de la Vali, iar nouă ne-a plăcut și de aici am dezvoltat și a ieșit acest cântec fain. Ne-am dorit să iasă un proiect super optimist și să transmitem o stare foarte bună prin el. Ne-am distrat foarte mult, atât la studio când am înregistrat «Moșule de unde ai bani?», cât și la filmări, unde am râs în hohote. Vrem să le mulțumim foarte mult celor de la Dulcinella, care ne-au îndulcit videoclipul și filmările, dar și lui Silviu, care a ecranizat atât de frumos povestea noastră”,  spune Cleopatra despre colaborarea cu cei trei artiști.

„Piesa asta de Crăciun a fost făcută foarte rapid, în două zile. Vali a fost cel care a venit cu ideea pentru «Moșule, de unde ai bani?» și să facem un colind mai funny, După ne-am întâlnit la studio unde fiecare a venit cu câte o idee și așa s-a construit. Și mai mult decât atât, am îmbinat și două stiluri muzicale, pop și folclor, pentru ca Vali să-și păstreze amprenta. Clipul l-am filmat într-o noapte cu Silviu Mîndroc. Totul s-a întâmplat foarte repede, iar piesa se bucură de un feedback foarte bun din partea oamenilor”, povestește Edward Sanda.

Edward Sanda a debutat cu piesa și clipul „Doar pe a ta”, un featuring cu Ioana Ignat, ce a cucerit topurile de specialitate. Au urmat piese precum „Haine scumpe”, „Nicio zi fără tine”, „În palma ta” (alături de Ioana Ignat), „Vintage” (un featuring cu Lidia Buble), care au adunat zeci de milioane de vizualizări pe YouTube și „În Tandem”, alături de Arando Marquez. De-a lungul timpului, Edward a colaborat cu artiști precum AMNA, Lidia Buble, iar alături de Cleopatra Stratan a lansat „Dragoste, vă rog”, o piesă îndemn pentru toți cei care iubesc, dar lasă orgoliile să le conducă mintea și inimile frânte.

Cleopatra Stratan a cunoscut succesul mondial încă de la vârsta de 3 ani cu hitul „Ghiță”, ce s-a auzit în țări precum Japonia, Spania și Mexic. Din anul 2008, artista are propria ei papușă, iar în anul 2009 este inclusă de site-ul oddee.com în topul copiilor minune, unde ocupă locul 4. După mai multe single-uri de succes printre care și „Te las cu inima”, „Pupă-mă”, „Eu m-am pierdut”, „La ușa mea” și „Dragoste, vă rog” alături de Edward Sanda. Cleopatra Stratan a lansat „Vorba de tine”, o baladă emoționantă despre iubire.

Filip Codruța-Elena s-a născut în Bucovina Mică Tataruși, județul Iași și deși cântă de la vârsta de 14 ani, artista a ales să urmeze Facultatea de Drept din Iași. Codruța a făcut canto-muzică ușoară la Palatul Copiilor și a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale. De asemenea, a participat la mai multe concursuri de frumusețe, unde a obținut premiul cel mare.

Interpret de muzică populară, de-a lungul timpului, Valentin Sanfira a fost prezentator al unei emisiuni culinare. Printre piesele sale se numară și „Din copilul de la țară”, „Când două inimi se unesc”, „Omule ce ești pe lume” și „M-ați doborât din picioare”.

articolul original.

Şcoala 23 din Craiova va intra în reabilitare şi modernizare

28 November 2022 at 03:00
image

Clădirea Şcolii 23, structură a Şcolii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Craiova, va intra în reabilitae. În aceste zile reprezentanţii unităţii şcolare eliberează corpul de clădire. Potrivit managerului, elevii care învăţă în acest corp de clădire vor fi mutaţi în clădirea Şcolii 24 şi vor învăţa în două schimburi.

Lucrările pentru reabilitarea corpului de clădire al Şcolii 23, structură a Şcolii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Craiova, vor începe în perioada următoare. În aceste zile angajaţii şcolii eliberează clădirea. Elevii şi preşcolarii care învăţau în această clădire îşi vor desfăşura activitatea în corpul central, în două ture. Programul s-ar putea modifica din 5 decembrie. Potrivit managerului şcolii, lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de un an.
„În prezent, cursurile se desfăşoară într-o singură tură, dar din 5 decembrie, după minivacanţă, elevii vor învăţa într-o singură clădire, în două schimburi. Clădirea Şcolii 23 va intra în reabilitare. Se vor face lucrări mari, începând de la acoperiş. Sunt lucrări necesare, pe care Primăria Craiova le face cu fonduri BERD”, a precizat Alina Dumitru, directorul Şcolii Gimnaziale „Sfântul Gheorghe” din Craiova.

Şcoala va fi dotată cu panouri fotovoltaice

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, corpul de clădire al fostei Şcoli 23 va intra într-un amplu proces de modernizare care va implica, printre altele, înlocuirea instalației electrice de iluminat cu panouri solare fotovoltaice monocristaline dar şi branșarea la rețeaua de termoficare a municipiului Craiova, prin înlocuirea instalației de încălzire existentă și dotarea cu panouri solare pentru prepararea apei calde de consum.


„Școala Gimnazială Sf. Gheorghe (fosta Nr. 23) va fi reabilitată cu fonduri de la BERD. În acest moment, proiectul se află în faza de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intevenție și aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local. Lucrările ce urmează să fie realizate vizează: înlocurirea parchetului existent cu linoleum trafic intens și termoizolarea cu polistiren ; placarea cu vată minerală bazaltică; refacerea terasei acoperiș cu termoizolație de vată minerală bazaltică; înlocuirea elementelor de construcție vitrate, ferestre și uși exterioare din aluminiu; branșarea la rețeaua de termoficare a municipiului Craiova, cu înlocuirea instalației de încălzire existentă și dotarea cu panouri solare pentru prepararea apei calde de consum înlocuirea instalației electrice de iluminat cu panouri solare fotovoltaice monocristaline; dotarea cădirii cu sistem descentralizat de ventilare cu recuperarea de căldură și echiparea clădirii cu sistem de climatizare”, a precizat Marina Andronche, şef Serviciu Imagine în cadrul Primăriei Craiova.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Două zile libere în plus, una la Crăciun și una la Anul Nou?

27 November 2022 at 11:53
By: M.Ex.

Guvernul ar fi hotărât să declare două zilele libere în plus, de Crăciun şi Revelion. Astfel, este inclusă pe lista zilelor libere legale și a doua zi de după Crăciun. Cum anul acesta Crăciunul, sărbătoare cu dată fixă, 25 decembrie, cade într-o zi de duminică, care este deja liberă, angajații vor avea zi liberă și pe 27 decembrie.
Pentru Anul Nou, 1 și 2 ianuarie sunt declarate zile libere legale, însă, se adaugă la libere o zi. Hotărarea nu este însă foarte clară, cum și cui se va aplica, și dacă numai bugetarilor sau tuturor angajaților. Dacă se va aplica, pentru că nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

articolul original.

Gudu: S-a semnat contractul pentru modernizarea Portului Sulina, din fonduri europene

27 November 2022 at 09:29
image

Deputatul liberal Michael Gudu anunță semnarea contractului de finanțare pentru lucrări ample de reabilitare și modernizare a Portului Sulina. Lucrările vor avea valoarea de 40 milioane de euro și se vor finanța din fonduri europene.

Azi am fost la Ministerul Transporturilor împreună cu primarul orașului Sulina, Dan Nicolcenco, unde s-a semnat contractul de finanțare pentru REABILITAREA ȘI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII PORTUARE A PORTULUI SULINA, în valoare de aproximativ 40 milioane de euro, prin fonduri europene nerambursabile.

Astfel se vor asigura premisele dezvoltării orașului Sulina, portul fiind motorul principal de creștere a unui mediu durabil ce va produce efecte prin stimularea capacității industriei locale, turismului și a serviciilor conexe.

Prin această investiție vor fi puse în valoare resursele locale în dezvoltarea unui mediu economic sustenabil pe termen mediu si lung, diversificarea afacerilor, dezvoltarea IMM-urilor și a antreprenoriatului local, atragerea de noi investitori în orașul Sulina”, a transmis Michael Gudu.

articolul original.

Olly Murs a lansat single-ul I Hate When You’re Drunk

26 November 2022 at 17:51
image

Olly Murs a lansat single-ul “I Hate When You’re Drunk”. Este una dintre piesele remarcabile de pe viitorul său album „Marry Me”, lansat pe 2 decembrie.

Melodia a fost scrisă de Olly, David Stewart și Jessica Agombar, produsă de David Stewart și mixată de Ash Howes. Piesa este un pop imn si o vom cânta cu toții de pe acoperișuri de Crăciun. La urma urmei, este sezonul pentru a fi Olly!

Am fost cu toții acolo, stânjeniți de un prieten, rudă sau partener care a băut prea mult. A dansat pe mese! A cântat prost la Karaoke! A povestit aceleași povești mereu!

„Marry Me” este primul album nou al lui Olly în patru ani și al șaptelea din cariera lui ilustră. „I Hate You When You’re Drunk”, urmează melodia pop de luna trecută „Die of a Broken Heart”.

Desigur, Olly Murs este în prezent orice altceva decât cu inima zdrobită. Fericit, plin de energie și gata să facă un turneu în Marea Britanie în primăvara viitoare.

Așa că lasă băutura și dansează!

articolul original.

Machine Gun Kelly colaborează cu Naomi Wild pentru Taurus

26 November 2022 at 17:47
image

Machine Gun Kelly colaborează cu Naomi Wild pentru “Taurus”. Melodia va fi prezentă pe lungmetrajul Taurus de la RLJE Films, o unitate de afaceri a AMC Networks. Filmul îl prezintă pe Machine Gun Kelly într-un rol principal care acționează sub numele său adevărat, Colson Baker. El interpretează un muzician în ascensiune, dar tulburat, care caută la nesfârșit inspirația pentru a-și înregistra următoarea melodie. TAURUS scris și regizat de Tim Sutton (Donnybrook; Dark Night), cu Colson Baker (The Dirt, Good Mourning), Maddie Hasson (Malignant, We Summon The Darkness), Demetrius „Lil Meech” Flenory (“BMF”), Ruby Rose , Scoot McNairy (Argo, „Halt and Catch Fire”), Lil Tjay și Naomi Wild este disponibil în prezent în cinematografe selectate și la cerere.

Filmul a câștigat aprecieri, iar actorul principal Colson Baker (MGK) primind mai multe premii cheie din industrie de-a lungul drumului, inclusiv Premiul Spotlight la Newport Beach Film Festival Honors, Premiul Discovery la Festivalul Internațional de Film de la San Diego și un Premiu Spotlight la Festivalul de film SCAD Savannah.

Săptămâna trecută, pe frontul muzicii, MGK a primit prima nominalizare la Grammy din cariera sa. Nominalizat pentru cel mai bun album rock, Mainstream Sellout de la MGK, care a dat naștere single-urilor „Maybe” featuring Bring Me The Horizon și „Emo Girl” cu Willow Smith, a ajuns pe locul 1 în Billboard 200, devenind al doilea său clasament consecutiv după 2020. De asemenea, a fost numit unul dintre Time100 Next din 2022, o listă care onorează liderii emergenti din întreaga lume care modelează viitorul și definesc următoarea generație.

Duminica trecută, MGK a câștigat un premiu AMA pentru Artistul rock favorit. Nu numai că costumul său îndrăzneț mov Dolce & Gabbana a acaparat titlurile, dar discursul său emoționant despre locul său în lumea rock s-a dovedit a fi cireașa de pe tort. “Au fost unii oameni din comunitatea rock care m-au numit turist, dar se înșeală. Sunt un rocketman”, a proclamat el.

articolul original.

R3HAB face echipă cu Timmy Trumpet si W&W pentru Poison

26 November 2022 at 17:43
image

R3HAB face echipă cu Timmy Trumpet si W&W pentru “Poison”. Cu stiluri dinamice care unesc spectrul sonor al psytrance și al progressive big-room, băieții o înfășoară în pachetul perfect cu această ciocnire de forțe deja dovedită. „Poison” se deschide cu voci deformate și melodii cinematografice, construind constant anticiparea și descompunându-se într-o linie de bas, cu sintetizatoare și accente futuriste. Noul single are o adevărată energie rave, aducând în minte scenele principale ale festivalurilor epice, cum ar fi Tomorrowland în sine, unde toți cei trei artiști au cântat anul acesta, EDC Las Vegas, Ultra Music Festival și multe altele, pe care R3HAB, Timmy și W&W le-au onorat. de mai multe ori. Este revenirea triumfală a lui R3HAB și Timmy Trumpet la Tomorrowland Music, unde R3HAB a lansat recent imnul oficial al festivalului din 2022 „Worlds On Fire” cu Afrojack și Au/Ra, iar Timmy și-a lansat clasicul album „Vivaldi” cu Mariana Bo. „Poison” va fi cu siguranță un favorit al fanilor.

„Timmy, W&W și cu mine avem o conexiune care este rară. După diferitele noastre colaborări de-a lungul anilor, suntem încă capabili să găsim și să împărtășim cu ușurință idei unul cu celălalt. Am devenit mai degrabă prieteni decât colegi și îi admir. atât pentru talentele lor muzicale, cât și pentru personalitățile lor puternice. Ceea ce am inventat acum îmbină toate stilurile noastre distinctive într-un adevărat album, care va rezona cu fiecare ascultător căruia i-a plăcut lansările noastre anterioare.” – R3HAB

“A lucra cu frații mei de la o altă mamă este întotdeauna o experiență uimitoare în studio! Aceasta este a doua noastră colaborare ca trio și nu va fi ultima. Sunt atât de fericit de cum a ieșit asta.” – Timmy Trumpet

„După „Distant Memory”, era timpul să mai facem o melodie cu băieții. Ne place foarte mult să lucrăm cu R3HAB și Timmy, deoarece cu toții ne completăm punctele forte! Avem o chimie grozavă împreună și ne împingem unii pe alții pentru a crea cel mai bun lucru posibil.” – W&W

articolul original.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, dezvăluie când va fi gata noua Lege a pensiilor! ‘Vom corecta ce avem de corectat acolo, așa cum s-a asumat’

26 November 2022 at 19:50
image

Sâmbătă seara, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre noua Lege a pensiilor, precizând când va fi gata noul act normativ așteptat de milioane de pensionari.

Marius Budăi a dezvăluit, în această seară, că până la finalul trimestrului I din 2023 noua Lege a pensiilor va fi gata, astfel încât să se treacă la recalcularea pensiilor.

Ministrul Muncii a explicat că nu e vorba neapărat despre o nouă lege și că se va pleca de la analiza Legii nr. 127/2019, despre care mulți specialiști au spus că este o lege bună. Reamintim că la începutul anului 2022, într-un interviu acordat Bugetul.ro, Marius Budăi a precizat că PSD își dorește modernizarea Legii nr. 127/2019, nicidecum o altă lege.

Nu știu dacă va fi neapărat o nouă formulă (n.r. – de recalculare), nu știu dacă va fi neapărat o nouă lege. Noi am zis și în programul de guvernare că vom pleca de la analiza Legii 127, despre care mulți specialiști spun că este o lege bună.

Vom corecta ce avem de corectat acolo, așa cum s-a asumat, și, cu siguranță, până la final de trimestru I va fi gata această lege.

Noi deja suntem în această perioadă cu preluarea datelor în format electronic. Pregătim terenul, astfel încât în momentul în care avem legea, și calendarul în cadrul legii, cu siguranță vom trece la aplicare (n.r. – la recalculare). Lucrăm, suntem în parametri”, a spus, la Antena 3, Marius Budăi.

Marius Budăi, pentru Bugetul.ro: „Ne dorim modernizarea acestei legi, nicidecum o altă lege”

Eugen Dinu: Va exista o nouă Lege a pensiilor, în urma PNRR-ului, sau se vor face modificări la Legea nr. 127/2019 – Legea PSD a pensiilor?

Marius Budăi: De mai multe ori, și președintele Ciolacu, și eu, și Lia Olguța Vasilescu am spus că nu este neapărat Legea PSD. Este o lege, într-adevăr, promovată de PSD, susținută de majoritatea PSD de atunci în Parlamentul României, promulgată de președintele României, dar trebuie să fie cunoscut faptul că este o lege lucrată împreună cu specialiștii din Casa Națională de Pensii Publice. Fiecare casă teritorială de pensii din fiecare județ al țării a avut, cel puțin, câte un reprezentant în acea Comisie de lucru a acestei legi. Au fost aleși cei mai buni oameni ai sistemului de pensii și, împreună cu ei, am lucrat la această lege. De aceea, și în programul de guvernare, am scris foarte clar că noi ne dorim modernizarea acestei legi, nicidecum o altă lege.

articolul original.

COMA a lansat noul single CALISTA

26 November 2022 at 17:29
image

COMA a lansat “CALISTA”, al patrulea single de pe Acordul părinților“, programat să apară în primăvara 2023.

“De multe ori, încercând să ne rezolvam problemele, ne-am trezit că tot ce am realizat a fost să nenorocim situațiile și mai tare…. CALISTA  vorbește despre toate părțile noastre conflictuale la care nu dorim să renunțăm, dar și despre urmările posibile la care nimeni nu se mai gândește.

Pe “Acordul părinților” piesele sunt gândite în tandem, opunând diferite teme ale trăirilor noastre interioare ascunse sau uitate ca într-o balanță, în speranța unei confruntări care să ducă la echilibru. CALISTA este gândită a fi așezată  lângă IZA, explorând variante de conviețuire între Conflict și Liniște ” a declarat formația COMA. 

***

“AURORA” a fost primul cântec de pe “Acordul părinților”. El poartă numele zeiței romane a dimineții pentru că mesajul său este strâns legat de puterea pe care o poate avea acest moment al zilei asupra omului, asupra ta – acea putere de a te face, pierzându-te în razele ei, să ai curaj să pornești spre dorințele tale cele mai abandonate, să le scoți la iveală și să le permiți să explodeze.

“NYX” a fost a doua melodie lansată de COMA de pe următorul material, care a sosit ca o promisiune către “sine”. Noaptea (Nyx), de pe poziţia de “sfetnic cel bun”, ajută la limpezirea gândurilor, iar floarea de Nu-mă-uita, prin proiectarea semnificaţiei asupra propriei persoane, stabileşte condiţiile funcţionării acestei promisiuni.

“IZA” a fost al treilea single de pe “Acordul parintilor” și poartă numele unei prietene a formației care, cu o înregistrare a interpretării la pian, în maniera proprie, a unei piese COMA, a adus inspirație și liniște  Tema muzicală este construită din sample-uri inspirate din acea înregistrare, iar versurile merg pe aceeași linie a introspecției, gravitând în jurul ideii de împăcare.

***

“Acordul părinților este colecție de șase melodii, rezultată în urma unui experiment desfășurat în timpul pandemiei, când membri formației au lucrat individual. Materialul urmează să apară în primăvara anului următor

CALISTA” a avut premiera astăzi, 25 noiembrie, pe canalul oficial de YouTube COMA, s-a auzit pentru prima data în avanpremieră, în emisiunea Avanpost Radio Guerrilla, iar fanii au putut să o asculte pentru prima data live în cadrul unui concert de lansare în Club Control, pe 24 noiembrie.

Noul single – “CALISTA” este disponibil pe toate platformele digitale.

COMA înseamnă:

Cătălin Chelemen – Voce

Dan Costea – Voce, Chitară

Răzvan Rădulescu (DJ Hefe) – Clape (Scratches/ Samples)

Sorin Petrescu – Chitară Bass

Răzvan Albu – Tobe

Matei Tibacu-Blendea – Chitară

articolul original.

Lola Young a lansat Stream of Consciousness

26 November 2022 at 17:22
image

Lola Young a lansat “Stream of Consciousness”. Construită în jurul lirismului convingător și al abilității vocale brute ale Lolei, piesa este o relatare diaristică a auto-descoperirii și a experiențelor ei de aventurare a femeii. Când vorbește despre noul ei single, Lola spune: „Este o contemplare a cine sunt, a nesiguranțelor mele, a greșelilor pe care le-am făcut și a ceea ce am învățat de la ele pentru a deveni tânăra care devin. „Stream of Consciousness” este o introducere în noul meu sunet; muzica mea viitoare se simte ca și cum aș canaliza o adâncime de creativitate pe care nu am mai accesat-o până acum și sunt încântată să o împărtășesc cu toată lumea.” „Stream of Consciousness” urmează ofertele anterioare, „So Sorry” și „FAKE” produs de Paul Epworth.

Cu o nominalizare BRIT „Rising Star” și apărând pe lista scurtă a sondajului BBC Sound Poll, producția creativă și talentul incontestabil al Lolei Young nu au trecut neobservate. Absolventă a Școlii BRIT, Lola și-a făcut debutul în talk-show-ul la nivel mondial în The Late Late Show cu James Corden și a cântat la Later… With Jools Holland anul trecut. Și-a pus amprenta pe scena live prin prezența ei captivantă, în această vară, Lola a apărut pe scenele festivalurilor din Marea Britanie și Europa, cântând la Glastonbury, Bestival The Great Escape și All Points East, pentru a numi câteva.

Melodia prezintă majoratul Lolei, ca artist muzical și ca tânără care navighează și provoacă societatea. Gata să se îmbarce într-un nou capitol interesant în 2023, cel mai recent single al Lolei marchează un început interesant și îndrăzneț pentru artistul din sudul Londrei.

articolul original.

Stormzy a lansat albumul This Is What I Mean

26 November 2022 at 17:16
image

Stormzy a lansat albumul “This Is What I Mean”. La lansarea celui de-al treilea album, Stormzy este nu numai unul dintre cei mai realizați rapperi din Marea Britanie, ci și unul dintre cei mai realizați muzicieni britanici de orice gen. Prin noul său album, el a livrat un clasic modern de netăgăduit, condensând fără efort orice număr de stiluri și genuri din muzică care abordează în mod palpitant orice decalaj între tratatul modern urgent, soul și hip-hop.

Un salt îndrăzneț, curajos înainte de la cele două înregistrări anterioare #1, apreciate de critici, „Gang Signs & Prayer” și „Heavy Is The Head”, aceasta nu este muzică pur și simplu pentru topurile pop, ci mai degrabă o scrisoare de dragoste intimă către muzică și una care prezintă teme intens personale și lirice care scot la iveală vulnerabilitățile, regretul, fragilitățile, vindecarea, bucuria și triumful într-o manieră și într-o măsură care reformează noțiunea despre ceea ce artiștii rap ar putea face și ar fi în mod tradițional.

Încrederea care a condus albumul a provenit dintr-un loc mai profund și mult mai spiritual decât am văzut de la Stormzy anterior. Pentru tot succesul și premiile pe care le-a acumulat în timpul scurtei sale cariere meteorice, lockdown-ul care a rezultat din pandemia de coronavirus i-a oferit ce  îi lipsea de mult: timpul. Și datorită simțului său de realizare după Glastonbury, a fost, pentru prima dată, în poziția de a profita la maximum de ea.

O mare parte din energia creativă care a modelat albumul a apărut dintr-o tabără de muzică de pe Insula Osea – o insulă îndepărtată din estuarul Essex, care este accesibilă doar prin intermediul Roman Causeway timp de patru ore pe zi, la reflux. Înconjurați de producători și muzicieni de vârf, în fiecare dimineață mâncau și se rugau împreună, apoi petreceau restul timpului conduși de culmi creative de talentul celuilalt. „Când auziți de tabere de muzică, întotdeauna sună intens și sumbru”, spune Stormzy. „Oameni care spun: „Trebuie să facem un album.” „Trebuie să facem niște înregistrări de succes.” Dar asta se simțea frumos liber. Cu toții suntem muzicieni, dar nu am făcut întotdeauna muzică. În unele zile jucam fotbal sau ne plimbam făcând poze. Și produsul secundar a fost o muzică foarte frumoasă. Pentru că atunci când te căsătorești cu acest etos de muzicieni de talie mondială și cei mai buni producători, scriitori și artiști din lume, iar noi suntem într-un singur spațiu, aceasta este o rețetă pentru ceva ce nimeni nu și-l poate imagina cu adevărat. Nici măcar nu poți calcula cu ce va veni asta. Și a venit cu o mare parte din acest album.”

Rezultatul net este că, în timp ce „This Is What I Mean” seamănă foarte mult cu Stormzy, nu sună ca niciun album Stormzy pe care l-ați mai auzit vreodată.

‘THIS IS WHAT I MEAN’ TRACK-LISTING:

Fire + Water
This Is What I Mean
FireBabe
Please
Need You
Hide & Seek
My Presidents Are Black
Sampha’s Plea
Holy Spirit
Bad Blood
I Got My Smile Back
Give It To The Water

articolul original.

Tribbs face echipă cu Ben Cristovao pentru Future Champ

26 November 2022 at 17:12
image

Tribbs face echipă cu Ben Cristovao pentru “Future Champ”. O colaborare unică a DJ-ului numărul 1 în streaming din tara sa, Polonia, Tribbs și a superstarului ceh – Ben Cristovao, pentru această melodie de dans, energică, cu o dispoziție motivațională atemporală. Ambii artiști au cântat în limba engleză și au mers dincolo de granițele țărilor lor.

DJ Tribbs a colaborat cu unii dintre cei mai buni DJ din joc – de la Oliver Heldens & R3hab la Dimitri Vegas. Anul acesta a sărit în lumina reflectoarelor, lansând muzică cu titani precum Laidback Luke și acumulând peste 50 de milioane de vizionări pe Youtube ale hit-ului său de vară „Ostatni raz zatańczysz ze mną”. A redefinit muzica dance în țara sa natală, Polonia, devenind rapid artistul de streaming nr. 1 acolo (2+ milioane de ascultători lunari Spotify) și este doar o chestiune de timp până să facă același lucru la nivel internațional.

Partenerul său din această colaborare Ben Cristovao este un artist pop-rap ceh carismatic, urban, foarte popular în Cehia și Slovacia, cu o bază masivă de adepți (800.000 de urmăritori IG, 440.000 de urmăritori FB, 240.000 de urmăritori TikTok). Melodiile lui sunt practic hituri cu milioane de streamuri. Acesta este un debut internațional UMG pentru Ben, care a scris această piesă vara trecută la Berlin cu duo-ul de compozitori și producători germani TVVINS. Se pare că vom auzi mult mai multe de la ambii artiști pentru mulți ani de acum înainte, deoarece Ben a semnat un contract exclusiv pe termen lung (5 ani) pentru repertoriul său internațional în limba engleză.

articolul original.

Armin van Buuren lanseaza Typically Dutch, in colaborare cu Wildstylez si PollyAnna

26 November 2022 at 12:23
image

Armin van Buuren lansează „Typically Dutch”, o piesă care a fost ascultată în premieră la Tomorrowland 2021, fiind de atunci foarte solicitată. „Typically Dutch” a fost realizată în colaborare cu artiștii olandezi Wildstylez și PollyAnna.

Un banger în adevăratul sens al cuvântului, noua piesă lansată de Armin van Buuren aduce în atenție un stil mai dur al muzicii dance, în care fiecare notă pare un adevărat manifest dedicat distracției în stil olandez.

„Typically Dutch” are toate șansele să devină un imn al festivalurilor din întreaga lume, având în vedere deschiderea cu care piesa a fost primită în cadrul Tomorrowland 2021.

Piesa „Typically Dutch” vine însoțită și de un VIP Mix, pentru de două ori mai multă distracție în stilul caracteristic al lui Armin van Buuren.

Despre Armin van Buuren

Armin van Buuren este un ambasador global al muzicii electronice. De-a lungul carierei sale, artistul a fost desemnat de cinci ori drept cel mai bun DJ din lume. Armin reușește să ajungă, săptămânal, la peste 40 de milioane de ascultători din peste 80 de țări prin intermediul show-ului său radiofonic, A State of Trance, al evenimentelor de la care este nelipsit și al pieselor lansate care ajung rapid în cele mai importante topuri de specialitate. În plus, pe Spotify, acesta are aproape 12 milioane de ascultători, lunar.

Despre Wildstylez

Wildstylez se află în fruntea scenei hardstyle de peste un deceniu. Artistul este creierul din spatele Project One, o colaborare alături de Headhunterz. De-a lungul anilor, acesta și-a făcut simțită prezența în industria hardstyle, ajungând, în 2018, în prestigiosul DJ Mag Top 100 Poll, pe locul 85.

Despre PollyAnna

PollyAnna este o cântăreață și compozitoare versatilă, cunoscută pentru vocea sa unică și pentru compozițiile care atrag un număr impresionant de oameni. Drept dovadă, aceasta a scris piese de succes pentru artiști precum Steve Aoki, Armin van Buuren, Timmy Trumper, SHINee, Hardwell și mulți alții.

articolul original.

Johny Romano lansează Bahtalia, iar Connect-R mizează ca va fi hit!

26 November 2022 at 11:49
image

La un an de la debutul lui oficial în lumea muzicală, Johny Romano intenționează să dea lovitura cu o nouă colaborare muzicală. De data aceasta lansează “Bahtalia”, o piesă la care a colaborat cu Ștefan Mihalache alias Connect R, cel care l-a și descoperit.

La un an de când a lansat “Na Janau” și a devenit faimos, bucurându-se de o imensă popularitate, Johny Romano se întoarce, și nu doar în emisiunea “Te cunosc de undeva”, ci și cu noutăți muzicale. Pentru că împreună cu Hood Famous și Sprint Music lansează “Bahtalia”, o piesă la care a colaborat cu cel care l-a descoperit, muzical vorbind, Ștefan Mihalache – Connect-R, ei doi făcând de altfel, muzica și textul melodiei, de Mix/Master fiind răspunzători Epic Julius @Midiots și Video by Cristi Roman. Între două pauze de filmări, Johny ne-a spus câteva detalii despre noul single.

“O altă fuziune minunată de care sunt super încântat. Refrenul este în limba romani iar strofele în engleză. Piesa “Bahtalia“ care înseamnă noroc, aduce împreună stiluri care inițial nu ar fi fost văzute împreună (țigănesc, funk, rap). Cu această piesă sper ca barierele dintre oameni să se diminueze măcar puțin. Se simte amprenta lui Connect-R încă din primele secunde. Sper ca producția să fie apreciată la nivelul ei real. O piesă distractivă, cu viață, care nu cere nimic dar oferă tot. Mă bucur de lansarea acestei piese și aștept cu nerăbdare viitoare colaborări cu maestrul Connect R! Vă mulțumim pentru ascultare”, spune solistul.

Connect-R îl susține pe Johny Romano
Connect-R are mare încredere în “Bahtalia” și este absolut sigur că piesa o să devină hit! “Bahtalia” este iar o piesă în rețeta “Na Janau” și unde Johny efectiv demonstrează că este mega tehnic și se simte foarte bine în tot ce înseamnă grup și muzică. E o piesă funk, cu influențe lăutărești și cred eu că o să fie un hit în toată regula”, s-a pronunțat Connect-R care a fost omul ce i-a dat credit în muzică lui Johny Romano și i-a apreciat talentul muzical.

Johny Romano a devenit cunoscut odată cu lansarea piesei „Na Janau”, în colaborare cu Connect-R, și a ajuns imediat în atenția publicului.

articolul original.

Mara G a lansat cel mai controversat videoclip al ei – Trotinete

25 November 2022 at 19:36
image

S-a lansat cel mai controversat single însoțit de videoclipul aferent al piesei “Trotinete” semat de simpatica și sexoasa Mara G. Talentata solistă a revenit în atenția fanilor și a lansat videoclipul în care apare atât fratele ei cât și iubitul ei, Mario Mutu.

Un nou produs muzical senzațional lansat de Mara G., pe numele său adevărat de familie Georgescu. Solista a revenit în fața fanilor cu piesa “Trotinete”, compoziție proprie, la care a filmat un videoclip pe măsură împreună cu Global Records.

“Filmările pentru videoclipul pentru piesa “Trotinete” au fost super fun, după câteva filmări cu motorul în maxim de frig am și răcit dar s a meritat efortul… Piesa n a fost plănuită, am scris o în cel mult o oră direct în studio. Trebuie să vă spun că în videoclip apare fratele meu dar și Mario (Mutu, iubitul ei, n.r.) pentru că vorbesc și despre ei în piesă. În culise pot să zic doar că ne am distrat maxim pe lângă faptul că am avut o zi întreaga de filmări”, a povestit și Mara, care este foarte încântată de rezultat după ore de muncă.

Vă mai spunem că “bijuteriile” auto din videoclip sunt un Bmw i8 iar motocicletă este a fratelui solistei, un Motor Yamaha R7 care costă în jur de I0.000 de euro. Deci un videoclip scump foc.

Cine este Mara Georgescu?

Tânăra a debutat în muzică cu mult înainte de pandemie și a lansat mai multe piese și colaborări muzicale. De exemplu a cântat împreună cu, Faydee, DJ Hara a lansat melodia „Luna”, și a mai avut și alte piese precum „Dolce Gabbana”, „Solo”, „Urǎsc cǎ te iubesc prea mult”, „Lacrimi de cristal” sau „Can’t Stop” cu Costi și Ajay Stevens.

articolul original.

Izabela și Taraful Simion au lansat Doar să te PUP, o piesă de efect si super veselă

25 November 2022 at 15:00
image

Cameleonica solistă Izabela Radu, care a participat la mai multe emisiuni concurs de talente, revine în atenția fanilor cu o colaborare de succes cu Taraful Simion, alături de care lansează o frumoasă piesă, “Doar să te PUP”, o melodie veselă, plina de culoare. Solista cântă cu familia ei și speră să prindă la public această glumă muzicală care are și un videoclip pe măsură.

Lumea muzicală va fi luată prin surprindere după ce Izabela și Taraful Simion vor lansa “Doar să te PUP”, o melodie haioasă, o colaborare între Sprint Music & Bulls Records. Pentru piesa, la muzica au colaborat Achim Marian, Izabela Radu și Mihail Gheorghe iar textul a fost scris de Achim Marian și Izabela Radu.

“La noi în familie toată familia cântă, înainte de căsătorie mă chema Simion, deci cei din taraf sunt cei din familia mea, mama, tata, fratele meu, patru membrii și alți colaboratori. Cu Mihail Gheorghe m-am cunoscut la Vocea României și am continuat să colaborăm, ne vedem și la studio, la diferite evenimente. Piesa a început într o glumă, eram la studio cu Mihai și Achim și am zis să încercăm și alte ritmuri cum s-a mai întâmplat. Și am zis să facem o piesă în joacă, mai de dans, pentru că oricum astfel de melodii sunt la modă, e un val care a prins. Am încercat, ne-a plăcut și din joacă am ajuns să o scriem și a ieșit ceva frumos. Pot să spun că e o piesă cantabilă și mă reprezintă ca și persoană. Nu aș fi putut cânta depresiv sau altceva pentru că eu nu sunt așa”, ne-a povestit Izabela Radu, solista cameleonică.

Videoclipului pentru “Doar să te PUP” a fost regizat de Claudiu Stan (MVPEntertainment). Filmările au avut loc în pădure la Snagov, unde am filmat câteva ore, 3 sau 4 ore, ne am mișcat destul de repede. Pentru acest videoclip am schimbat patru ținute, la 3 am avut pălărie, pentru că mie îmi stă bine cu acest accesoriu. La styling m-au ajutat Magda Mohamed și Iselin Dimitri și s a mers pe ideea de gipsty mai șic, mai modern, având tot felul de accesorii. Pentru mine, la filmări a fost un pic cam frig, n-am avut cojocel dar a fost bine. Îmi doresc ca piesa asta să ajungă la câți mai mulți oameni, că doar de asta faci muzică. Îți doresti să fii auzit și să placi, să se audă peste tot să vorbească despre tine”, a mai spus Izabela.

articolul original.

Noua arhitectură politică și economică europeană dezbătută în cadrul Aspen-GMF Bucharest Forum 2022

25 November 2022 at 14:23

București, 25 noiembrie 2022 – Institutul Aspen România, în parteneriat cu German Marshall Fund of the United States, cu sprijinul NATO, Comisiei Europene și USAID, organizează cea de-a 11-a ediție a evenimentului Aspen – GMF Bucharest Forum 2022: A World in Flux – Towards a New European Architecture, cel mai amplu eveniment public internațional cu tematică geopolitică și geoeconomică găzduit în România, care va avea loc în zilele de 29-30 noiembrie 2022, în București (hotel Marriott, sala Constanța).

Evenimentul se bucură de sprijinul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, AmCham și Ambasada Republicii Cehe în România, în calitate de parteneri instituționali, dar și al multor altor parteneri internaționali și strategici, precum Munich Security Conference, GLOBSEC sau InnovX-BCR.

Aspen – GMF Bucharest Forum 2022 are loc în timpul Reuniunii Ministeriale NATO de la București și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică într-un format tripartit care va facilita analize și abordări sinergice. Astfel, evenimentul va reuni pe aceeși scenă, în București, speakeri și moderatori internaționali de nivel înalt: Jens Stoltenberg, Secretar General, NATO, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct, NATO, Maroš Šefčovič, Vicepreședinte pentru Relații Interinstituționale și prospectivă, Comisia Europeană, Jan Lipavský, Ministrul Afacerilor Externe, Cehia, Mevlüt Çavuşoğlu, Ministrul Afacerilor Externe, Turcia, Artis Pabriks, Vicepremier și Ministrul Apărării, Letonia, Julianne Smith, Ambasador SUA la NATO, Dr. Christoph Heusgen, Președinte, Conferința de Securitate de la München, Baiba Braže, Secretar General Adjunct pentru Diplomație Publică, NATO, Edward Luce, Redactor și Editorialist național din SUA, Financial Times, Steven Erlanger, Corespondent Diplomatic Principal în Europa, The New York Times, Arancha González, Decan al Școlii de Afaceri Internaționale de la Paris, Sciences Po & fost Ministru al Afacerilor Externe al Spaniei, Elliot Gerson, Vicepreședinte Executiv, Institutul Aspen US, Thomas Kleine – Brockhoff, Vicepreședinte și Director Executiv al Biroului din Berlin, German Marshall Fund of the United States, Ivan Krastev, Președinte, Centrul pentru Strategii Liberale, Sofia & Membru permanent, Institutul pentru Științe Umane, IWM Viena, Gallina Vincelette, Director regional pentru țările din Uniunea Europeană, Europa și Asia Centrală, Banca Mondială, Deeph Chana, Co-director al Institutului pentru Știința și Tehnologia Securității, Imperial College London, Jeff Bullwinkel, Vicepreședinte Regional, Corporate External & Legal Affairs, Microsoft Europe, Judith Obholzer, Head of Geopolitical Security, Vodafone, Róbert Vass, Fondator și Președinte, GLOBSEC.

Ediția din acest an are loc în contextul multiplelor crize profunde din ultimii ani, printre care și războiul desfășurat pe teritoriul Ucrainei, care a avut un impact puternic asupra întregii lumi, atât din punct de vedere economic, cât și al securității. În timp ce aspectele legate de securitate rămân o prioritate în aceste vremuri de război, conversația și acțiunile de modelare a viitoarei stabilități, a păcii și a progresului în regiune și dincolo de ea nu sunt mai puțin importante. Astfel, în cele două zile de eveniment, reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică vor lua cuvântul, dezbătând subiecte de importanță strategică, precum noua arhitectură politică și economică europeană, perspective de pace în Ucraina și în regiune, reziliența socială ca primă linie de apărare, accelerarea inovării, securitatea energetică și tranziția ecologică, lanțurile de aprovizionare ale viitorului, calea către o economie digitală colaborativă în România, și multe altele.

Aspen – GMF Bucharest Forum a devenit, de-a lungul ultimului deceniu, una dintre cele mai importante dezbateri publice strategice din regiune, urmându-și misiunea de a oferi o platformă de reflecție asupra politicilor economice, de securitate și societale și de promovare a dialogului între guverne, societatea civilă și mediul de afaceri.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda: https://aspeninstitute.ro/event/aspen-gmf-bucharest-forum-2022/

Acreditare presă: https://bit.ly/3AEGh0P

Participare la conversația online: https://bit.ly/3idwKru

Detalii: press@aspeninstitute.ro

Evenimentul Aspen – GMF Bucharest Forum 2022 se bucură de spirijinul a numeroși parteneri:

 

Parteneri Internaționali: Munich Security Conference, The Aspen Institute US, Aspen Security Forum, Aspen Institute France, Aspen Institute Kyiv, Aspen Institute Italia, Aspen Institute Germany, GLOBSEC

Partener Strategic: InnovX-BCR

Parteneri Knowledge: KEARNEY, Valorem Business Advisers

Parteneri Principali: Vodafone, Microsoft, UiPath, Mastercard, ING, E-ON, OMV Petrom, ENEL, Modex, eMAG

Parteneri: Google, Alliance Healthcare, Horváth

Susținători: Cotnari, MOL, Publicis Groupe România

Parteneri Media: Antena 3 CNN, AGERPRES, Radio România Actualități, Emerging Europe, CaleaEuropeana.ro, DC Media Group, Panorama.ro, Kiss FM, Piața Financiară

articolul original.
❌