ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Milionarul din Pipera nu-l Iartă pe Nicușor Dan și dezvăluie detalii incredibile din războiul pe care îl are cu autoritățile. Gigi Becali detonează bomba: ”Am pus sechestru pe conturile Primăriei!”

1 December 2022 at 21:40

Nicușor Dan (52 de ani) nu renunță la războiul cu Gigi Becali (64 de ani). La mijloc sunt 770.000 de euro, pe care edilul Capitalei refuză, însă, să-i plătească, deși latinfundiarul din Pipera are decizie definitivă în favoarea lui. Litigiul dintre părți a recut, recent, la alt nivel, iar CANCAN.RO are toate detaliile. Plus declarații direct de la sursă.

Pe 12 octombrie, site-ul nr. 1 din România vă informa, în exclusivitate, că Gigi Becali a solicitat executarea silită a instituției conduse de Nicușor Dan (DETALII AICI). La capitolul părți, patronul FCSB-ului apărea cu titlul de “creditor”, în timp ce Primăria Municipiului București ca “debitor”.

Mă judec cu ei de 11 ani. Am câștigat, în sfârșit, am trecut de toate instanțele posibile, dar nu vor să dea banii. La mijloc este vorba de 770.000 de euro. Așa că am cerut executarea silită, după ce am vorbit cu avocații. Este vorba despre o expropriere”, ne-a declarat, la momentul respectiv, Gigi Becali.

(VEZI AICI: CUM A CÂȘTIGAT GIGI BECALI 1 MIL. € DE LA ANAF. “MAI BINE IAU, ÎN LOC SĂ DAU”)

Războiul a trecut la alt nivel

Între timp, magistrații i-au dat câștig de cauză lui Gigi Becali. Iar Primăria Capitalei este bună de plată. Doar că Nicușor Dan nu se împacă deloc cu situația. Potrivit surselor CANCAN.RO, la Judecătoria Sectorului 5 București a fost înregistrat un dosar care are ca obiect “contestație la executare”.

Primăria Municipiului București prin primar general Nicușor Dan are calitate de contestator, iar Gigi Becali pe cea de intimat. Pe 7 decembrie, magistrații vor lua o decizie. Latinfundiarul din Pipera este, însă, liniștit. Este ferm convins că solicitatea PMB va fi respinsă.

Tată, eu am decizie definitivă, nu mai are nicio șansă. Eu am pus sechestru pe conturile Primăriei, că nu vrea să plătească, și el a făcut contestație. Acum să vedem dacă i-o acceptă. Nu cred că se va întâmpla asta. El vrea, pur și simplu, să tragă de timp, să mai amâne plata. Nu are nicio șansă. Să-mi dea banii!”, a Gigi Becali pentru CANCAN.RO.

Gigi Becali nu se lasă pănă nu-și recuperează banii de la PMB (SURSA FOTO: FACEBOOK)

Site-ul nr. 1 din România urmează să vă țină la curent cu evoluția litigiului.

Gigi Becali și PMB nu sunt la primul conflict

Nu este prima dată când Gigi Becali și PMB sunt în litigiu. În februarie 2022, FCSB a pierdut a pierdut un proces cu Primăria București, căreia trebuia să îi achite peste un milion de lei. După ce afaceristul s-a ocupat de schimbarea gazonului de pe Arena Națională, clubul nu a mai plătit chiria pentru 15 meciuri.

O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria (n.r. la momentul respectiv condusă de Gabriela Firea, fina lui) ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm”, afirma, în 2017, Gigi Becali.

Doar că Nicușor Dan, actualul edil, nu a vrut să recunoască înțelegerea făcută între părți, în urmă cu cinci ani și s-a ajuns la proces.

FCSB pretinde că au existat înțelegeri între municipalitate și FCSB pentru compensarea acestor sume cu lucrări la gazon, dar astfel de înțelegeri, dacă le-a făcut cineva în trecut, nu au implicat juridic ALPAB. Administrația se face cu acte și contracte, nu cu vorbe”, a scris primarul Nicușor Dan, pe rețelele sociale.

Nicușor Dan, primarul Capitalei Sursă foto: Facebook.com

Nu avem, mă, bani datorați! Noi am convenit cu Primăria și am zis «Uite, dăm bani pentru gazon și scădem din chirie». Nu aveau bani de gazon. Și acum nu vor să se mai țină de cuvânt! O să facem recurs”, a fost replica lui Gigi Becali.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Ce mari artiști vor cânta live în Piața Constituției, în minivacanța de 1 Decembrie. Andra va performa de Sfântul Andrei

30 November 2022 at 14:06
image

Bucureștenii care nu au plecat din oraș în această minivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie se ot bucura de atmosfera Târgului de Crăciun din Bucrești, din Piața Constituției, acolo unde vor cânta mai mulți artiști.

„Cinci zile de muzică live în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie în Piața Constituției.
Îi invit pe bucureșteni la Târgul de Crăciun unde începe de astăzi seria de concerte care include colinde, cântece tradiţionale şi hituri celebre în interpretarea unor coruri, orchestre folclorice, ansambluri de alămuri, formaţii etno-rock, artişti pop sau artişti instrumentişti”, a anunțat miercuri Nicușor Dan.

Potrivit edilului, concertele vor începe de la ora 19.30, iar pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca artişti precum Andra, Nicolae Voiculeţ, Lupii lui Calancea, Cezar Ouatu, Lavinia Goste, Corul de Copii Radio, Felicia Filip, dirijorul Marius Zorilă şi Orchestra Naţională „Valahia”.

Programul va fi următorul:

  • 30 Noiembrie – Prima seară de concerte de la Târgul de Crăciun Bucureşti este deschisă de Andra, cu un concert special.
  • Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, va fi sărbătorită pe acorduri de muzică populară. Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia” şi invitatul de onoare Valentin Samfira vor interpreta melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot.
  • Nicolae Voiculeţ va veni în faţa publicului din Piaţa Constituţiei în seara de 2 decembrie, cu un program de doine şi colinde intitulat „Sus la înaltul Cerului”.
  • Sâmbătă, 3 decembrie, cântecele vechi româneşti vor fi reinventate pe groove-uri de Drum’n’Bass de LUPII lui Calancea, într-un concert în care vor îmbina pasaje clasice cu elemente de folclor şi datini demult uitate pe ritmuri urbane.
  • Seara de 4 decembrie îi va aparţine artistului crossover Cezar Ouatu care va susţine un concert de pop-operă alături de Ascendis Choir.

La Târgul de Crăciun Bucureşti, TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal

„Programul artistic din minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie este completat de momente vesele aduse în Piaţa Constituţiei de trupa de copii Picii lu’ Soreasca, Butterfly Band, Ana Cebotari sau de muzica de fanfară a ansamblurilor de alămuri Armonia Brass Quintet şi Spirit Brass Quintet. De asemenea, muzica de Crăciun va răsuna în concertele mai multor ansambluri corale din România, printre care şi Corul de Copii Radio, condus de Răzvan Rădos.

Pentru iubitorii fotbalului, la Târgul de Crăciun Bucureşti, TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate pentru vizitatorii evenimentului din Piaţa Constituţiei. Meciurile vor fi difuzate în afara programului artistic.

Seria spectacolelor va continua cu o seară specială de Sfântul Nicolae, marţi 6 decembrie, cu Felicia Filip în calitate de invitat special”, mai transmite Nicușor Dan.

Programul artistic al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 este realizat cu sprijinul Cantus Mundi.

articolul original.

Se clatină sprijinul lui Nicușor Dan la Pirmăria Capitalei? Claudiu Năsui (USR): În 2023 partidul va trebui să ia o decizie pe această temă

29 November 2022 at 21:45
image

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a fost cea mai bună soluţie în 2020, iar în 2023 va trebui să luăm o decizie pe această temă şi vom vedea cum o vom face să iasă bine şi să maximizăm binele pentru societate, a transmismarți deputatul USR Claudiu Năsui în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Întrebat dacă este mulţumit de primarul general Nicuşor Dan, Claudiu Năsui a spus: ”E o întrebare dificilă, aş spune că Nicuşor Dan a fost cea mai bună soluţie în 2020 şi cred că este este cea mai bună soluţie dintre cele aflate pe piaţă în secunda aceasta. Acum în 2022, dintre cei care şi-au anunţat candidatura şi anume doamna Firea şi cred că şi în 2024 este o soluţie foarte onorabilă şi foarte bună, evident trebuie să aibă loc nişte discuţii interne în USR”.

Despre o susţinere a actualului primari pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Năsui a arătat că Nicuşor Dan a fost o opţiune în 2020 nu vede de ce nu ar fi în 2024.

”A fost o alegere atunci, întotdeauna în politică trebuie să maximizezi binele, asta am făcut susţinându-l pe Nicuşor Dan, În 2023 va trebui să luăm o decizie pe această temă şi vom vedea cum o vom face să iasă bine şi să maximizăm binele pentru societate”, a afirmat Năsui.

El a precizat că Nicuşor Dan ”e un primar care a primit o primărie în faliment cu o tonă de probleme”.

Întrebat dacă îi reproşează ceva, Năsui a spus. ”Nu vreau să îi reproşez. Îl susţinem, avem o comunicare foarte bună, în sfârşit, primele 15 luni au fost mai tumultoase şi în momentul de faţă avem o colaborare foarte bună”.

Despre varianta unei candidaturi a actualului preşedinte al CJ Oradea, Ilie Bolojan, la primăria Capitalei, Năsui a spus că nu crede că acesta îşi doreşte acest lucru, pentru că are un CV foarte bun în Oradea, iar Bucureştiul este o primărie care are problerme mult mai mari decât Oradea, scrie news.ro

articolul original.

Nicușor Dan, după vizita la DNA: Din cauza actelor nelegale emise în trecut de primărie, avem câteva zeci de litigii în care investitorii ne cer daune de milioane de euro

29 November 2022 at 16:26
image

Primarul general Nicușor Dan a declarat, marți, după ce a fost la Direcția Națională Anticorupție, că există câteva zeci de litigii în care investitorii cer daune de milioane de euro pentru că actele emise de Primăria Capitalei „s-au dovedit nelegale în instanță, însă ei au contractat credite bancare, au angajat constructori și proiectanți, iar în unele cazuri au construit pe terenurile respective”.

Ce a declarat Nicușor Dan după ce a fost la DNA

Edilul susține că a fost marți la DNA pentru a da o declarație în legătură cu sesizarea pe care a depus-o în urmă cu aproximativ o lună „cu privire la nelegalitatea PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spațiu verde în PUZ Zone Construite Protejate”.

„Am reclamat faptul că prin aprobarea acestui Plan Urbanistic Zonal, în anul 2019, au fost încălcate reglementările legale care stabilesc foarte clar faptul că nu se poate schimba destinația unui spațiu verde și nici nu se poate construi pe acesta. Acest document a adus un beneficiu de câteva milioane de euro proprietarului, prin vânzarea terenului. A fost constituit un dosar penal, iar eu am depus o plângere împotriva arhitectului-șef de la acea dată pentru abuz în serviciu și pentru folos necuvenit”, a scris Nicușor Dan, marți, pe Facebook.

„Mai mult decât atât, noul proprietar ne solicită o autorizație pentru construirea unui imobil și dă în judecată Primăria Capitalei pentru refuzul nostru de a emite autorizația, susținând că PUZ – ul actual îi permite ridicarea unei construcții”, a adăugat el.

Oficialul susține că le-a eplicat procurorilor DNA care sunt etapele elaborării unei documentaţii de urbanism și care au fost paşii procedurali care au dus la emiterea acestui PUZ și a avizului de oportunitate preliminar al arhitectului-şef de la acea dată.

„Am subliniat două aspecte foarte importante. Primul este acela că la momentul aprobării exista deja un antecedent în Primăria Capitalei, în sensul că era cel puțin o hotărâre judecătorească definitivă, pe altă speţă, care stipula că nu se poate construi pe spaţiul verde, respectiv PUD Kiseleff 45”, a afirmat Nicușor Dan.

„În al doilea rând, am evidențiat faptul că domeniul urbanismului este o chestiune foarte serioasă și în ceea ce privește securitatea raporturilor juridice, în sensul că un investitor care vine în București trebuie să aibă garanția că, în momentul în care o autoritate îi emite un act, acela este legal, iar el poate demara investiția”, a continuat primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan susține că există zeci de litigii în care investitorii solicită Primăriei Capitalei daune de milioane de euro.

„În plus, din cauza actelor nelegale emise în trecut de primărie, avem câteva zeci de litigii în care investitorii ne cer daune de milioane de euro pentru că actele s-au dovedit nelegale în instanță, însă ei au contractat credite bancare, au angajat constructori și proiectanți, iar în unele cazuri au construit pe terenurile respective”, a mai spus primarul Nicușor Dan.

articolul original.

Avocatul Radu Dinulescu: „Dacă vorbim despre Nicușor Dan ca de Ceaușescu sau Kim Jong-un, atunci trebuie să schimbăm țara, nu orașul” | VIDEO EXCLUSIV

29 November 2022 at 07:00
image

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că despre Nicușor Dan se poate vorbi ca despre Nicolae Ceaușescu, sau Kim Jong-un, în contextul în care edilul general „consideră că el reprezintă interesul public al bucureștenilor”, ceea ce, într-un sistem democratic este periculos, potrivit lui Radu Dinulescu.

„Întrebat fiind (Nicușor Dan – n.r.) dacă va retrage acțiunile împotriva actelor emise de Municipalitate, pe care le făcuse el, în calitate de președinte al Asociației Salvați Bucureștiul, el a spus că nu va retrage, dimpotrivă, «mă voi duce eu în instanță și voi cere eu însumi anulara acelor acte, pentru că eu reprezint interesul public».

Pericolul acestei afirmații este major. Într-o democrație, interesul public este asigurat de Constituție și de Legile țării. Nu de un om. Dacă ajungem din nou să discutăm  de cineva gen Nicușor Dan ca de Kim Jong-un sau Nicolae Ceaușescu, sau Ion Dincă, zis „Teleagă”, atunci trebuie să schimbăm cu ceva țara, nu orașul.

Gândiți-vă că omul acesta putea candida la funcția de președinte al României, și cu aceleași dictoane îi putea convinge pe oamenii neexperimentați în politică, ajungea președintele României, și spunea «Legea sunt eu»”, a declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, cum a refuzat primarul general Nicușor Dan să semneze un aviz pentru o nouă construcție pentru Spitalul Municipal din București.

„A făcut Nicușor Dan ceva pentru Spitalul Municipal, pentru noua secție a Spitalului Municipal?”

„A făcut Nicușor Dan ceva pentru Spitalul Municipal, pentru noua secție a Spitalului Municipal? Vorbim de o construcție de o sută și ceva de milioane de euro, pentru care Spitalul Municipal avea banii.

Directorul spitalului, și toți profesorii, care pentru noi înseamnă aer, pentru noi toți, acolo vin din toată țara (pacienți – n.r.), au solicitat timp de opt luni, săptămânal, să semneze un certificat de urbanism care reprezenta punctul de plecare pentru realizarea proiectului. A spus că nu, pentru că acolo este un spațiu verde. Evident că acolo era un spațiu verde desenat greșit”, a declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

 

articolul original.

Se complică situația pentru Nicușor Dan? Vlad Voiculescu: Întrebați-mă peste șase luni

29 November 2022 at 06:45
image

Liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu a susținut în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că formațiunea din care face parte și o conduce, va avea candidat la primăria Capitalei, iar despre varianta ca acesta să fie Nicuşor Dan a susținut ca această întrebare să i se pună peste 6 luni.

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură la Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu a afirmat: ”Cu siguranţă voi rămâne în politică şi vă voi anunţa. Cu siguranţă, USR va avea candidat la Primărie. O să vedem dacă vom avea candidat propriu”.

Liderul USR Bucureşti a precizat că ”mai e destul timp, şi ceea ce e important în momentul acesta este ca toată lumea să îşi vadă de treabă”.

Despre Nicuşor Dan, Vlad Voiculescu a spus: ”Mi se pare că în bună măsură face ce trebuie, fără să fiu exaltat de dinamica cu care se întâmplă lucrurile în primărie”.

Întrebat dacă Nicuşor Dan ar putea fi candidatul USR la Primăria Capitalei, în 2024, Voiculescu a răspuns: ”Întrebaţi-mă peste şase luni”, scrie news.ro

articolul original.

Cum a refuzat Nicușor Dan să semneze un aviz pentru o secție nouă la Spitalul Municipal. Avocatul Radu Dinulescu: „Vorbim de o construcție de 100 de milioane de euro” | VIDEO EXCLUSIV

28 November 2022 at 20:00
image

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, cum a refuzat primarul general Nicușor Dan să semneze un aviz pentru o nouă construcție pentru Spitalul Municipal din București.

„A făcut Nicușor Dan ceva pentru Spitalul Municipal, pentru noua secție a Spitalului Municipal? Vorbim de o construcție de o sută și ceva de milioane de euro, pentru care Spitalul Municipal avea banii.

Directorul spitalului, și toți profesorii, care pentru noi înseamnă aer, pentru noi toți, acolo vin din toată țara (pacienți – n.r.), au solicitat timp de opt luni, săptămânal, să semneze un certificat de urbanism care reprezenta punctul de plecare penru realizarea proiectului. A spus că nu, pentru că acolo este un spațiu verde. Evident că acolo era un spațiu verde desenat greșit”, a declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a mai explicat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, care sunt efectele suspendării și anulării PUZ-urilor de sectoare. Potrivit lui Radu Dinulescu, consecințele anulării acestor acte administrative sunt catastrofale.

„Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă”

„Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, astăzi – nu cel care a depus cererea în baza PUZ-ului coordonator -, dacă azi vrea să-și închidă un balcon, sau dacă vrea să construiască un coteț unui câine, în mod cert nu poate să o facă, îi trebuie Plan Urbanistic Zonal, adică să stea un an, un an și jumătate în proceduri, să cheltuie câteva zezi de mii de euro, ca să-și facă  reglementare pe zona respectivă, care acum nu există.

Dar care sunt consecințele directe?

Consecințele directe sunt: afectarea spațiului urbanistic construit, afectarea nivelului investițional, public și privat, afectarea numărului locurilor de muncă. Numai anul trecut au lipsit 100 de mii de locuri de muncă, legate direct sau indirect de zona de construcții”, a mai declarat Radu Dinulescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

articolul original.

Cătălin Drulă: USR îl susține în continuare pe Nicușor Dan; probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem decizia privind candidatul. PNL îi face șicane și în Consiliul General, și în alte părți (VIDEO)

28 November 2022 at 19:18
image

Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că partidul său îl susține în continuare pe actualul primar general, Nicușor Dan, dar că o decizie privind candidatul pentru alegerile locale din 2024 va fi luată probabil până „spre finalul anului 2023”. „PNL să știți că și în Consiliul General îi face șicane, și în alte părți”, a mai spus el, luni seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Cătălin Drulă, pe B1 TV, despre Nicușor Dan și strategia USR pentru următoarele alegeri la Primăria Capitalei

Întrebat de ce ezită USR în legătură cu Nicușor Dan, Cătălin Drulă a declarat: „Eu cred că un primar trebuie să facă treabă, asta eu le spun și colegilor mei de partid. Încercăm un pic să schimbăm paradigma care e în partidele clasice, în care primarul ajunge așa un fel de împărat și el dă ordine la centru și dă cu toți de pământ.

„Nu la București, mă refer în general, fac un pic de filosofie politică înainte de a răspunde, în introducerea răspunsului, că până la urmă propui un om și îl alegi primar ca el să obțină niște rezultate pentru oameni”, a continuat el.

Liderul USR susține că Nicușor Dan a venit la Primăria Capitalei după mandate „dezastruoase” ale primarilor precedenți.

„Domnul Nicușor Dan, după cum știți, a fost susținut de o alianță cu PNL și cu USR, la momentul respectiv, dar este un independent. E normal să conteze performanța dumnealui. E adevărat că a venit, e foarte adevărat că a venit după un primar dezastruos, Gabriel Firea, după încă opt ani de primărie dezastruoasă, Sorin Oprescu, și că în doi ani nu poate repara toate aceste lucruri. De aia, e prea devreme, mi se pare acum, să spunem dacă e un primar care a performat sau nu, dar în primul rând eu îmi doresc pentru cetățenii din orașul acesta să se rezolve din problemele pe care le vedem și să mergem în direcția bună”, a adăugat Cătălin Drulă.

Întrebat ce așteaptă USR, el a spus: „Îl susținem în continuare pe domnul Nicușor Dan, adică n-avem șovăieli (…). Cred că președintele PNL București spune ceva, dar nu e foarte clar dacă îl susține sau nu. PNL să știți că și în Consiliul General îi face șicane, și în alte părți”.

Întrebat când își va declara USR susținerea pentru o nouă candidatură a lui Nicușor Dan, Cătălin Drulă a explicat: „Nu pot să vă dau acum exact luna în care vom lua decizia asta, dar la jumătatea mandatului, care este acum că a preluat mandatul cred că în octombrie 2020, e prea devreme, cu o lună înainte de alegeri ar fi prea târziu, probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem această decizie”.

„Decizia o vom lua în mod responsabil, cu gândul la care poate fi soluția pentru orașul acesta. În mod sigur Firea nu e soluția, Firea e problema”, a mai spus liderul USR, care a vorbit și despre revocarea lui Niculae Bădălău, și despre pensiile speciale.

articolul original.

Radu Dinulescu, avocat, despre noile tramvaie de la Astra: „Acolo este o mare încurcătură. S-ar putea să existe o diferență, altfel nu le așteptam atât” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

28 November 2022 at 18:00
image

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei (PMB), a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” că în cazul tramvaielor de la Astra, cumpărate de PMB, s-ar putea să existe o diferență între ce s-a livrat și caietul de sarcini din licitație. 

„Nu e vorba aici doar de recepția tehnică de tip omologare tramvai, orice tramvai. Nu! Aici este vorba și de simetria care trebuie să existe între tramavaiul livrat și caietul de sarcini. Acolo este o mare încurcătură, pentru că indiferent dacă dai un tramvai care merge pe șine, el poate fi omologat, este un tramvai în care te urci, merge, deschide ușile.

Dar Municipalitatea a cerut un anumit tip de tramvai, cu un anumit tip de motor, cu un anumit tip de scară de coborâre, cu un anumit număr de locuri pentru călători, și s-ar putea, cred eu, să existe o diferență, altfel nu așteptam din iunie până acum să vedem aceste tramvaie pe străzi, în mod cert”, a declarat avocatul Radu Dinulescu în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:

Totodată, și Marius Pavel, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București a declarat că există diferență între caietul de sarcini al noilor tramvaie și vehiculele livrate.

„Eu cred că există și altfel de tipuri de diferențe. De exemplu, din ce am auzit,  boghiurile sunt ușor diferite, cabina vatmanului este diferită față de caietul de sarcini. Noi vorbim de un caiet de sarcini strict, de la culoare, până la numărul de scaune…”, a declarat Marius Pavel în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

După ce a schimbat motoarele „din mers”, patronul Astra Arad forțează nota și transmite un ultimatum aiuritor Primăriei Capitalei

Practic, continuă scandalul dintre Astra Arad și Primăria Capitalei, după ce comisia specială din primărie a refuzat să semneze recepția tramvaielor care stau, din vară, în depourile Societății de Transport București (STB). Punctul de plecare al neînțelegerilor a fost faptul că Astra Arad a livrat tramvaie cu un motor cu capacitate mai mică decât cea care prevăzută în caietul de sarcini. Acum, Valer Blidar – patronul Astra Arad –  amenință cu procese și transmite un ultimatum Primăriei Capitalei, fixând și o dată-limită, 1 Decembrie.

articolul original.

Cătălin Manea: Nu suntem în primul an în care sute de mii de bucureșteni rămân fără apă caldă și căldură, acum, când vremea s-a răcit. Situația, de neconceput pentru o capitală a unui stat european (VIDEO)

27 November 2022 at 21:36
image

Lipsa apei calde și a căldurii este o situație de neconceput pentru o capitală a unui stat european în secolul XXI, a declarat deputatul Cătălin Manea, reprezentant al romilor în Parlament, duminică, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Cătălin Manea, pe B1 TV, despre lipsa apei calde și a căldurii în diferite zone din București

Întrebat dacă el are apă caldă, deputatul a răspuns: „Nu, nu, nu. Din păcate, vă spun că pentru cei mai mulți bucureșteni, în această perioadă, le sugerez, că și eu am căutat, trebuie să își procure boiler special pentru baie (…). Nu poți să stai fără să te speli, pe bune, deci apă caldă la bucătărie, apă caldă la baie, nu mai spun de căldura care lipsește din calorifere”.

Întrebat cât curent electric consumă, având în vedere că n-are apă caldă și căldură, Cătălin Manea a explicat: „Eu nu am plătit niciodată mai puțin de 500 – 600 de lei, pe lună, curentul, adică factura la energie electrică, cam asta este media, deci are dreptate (Dan Teodorescu, solistul de la Taxi, care a reclamat lipsa apei calde, n.r.)”.

„Nicușor Dan, primarul Capitalei, ne tot spune că de vină este Termoenergetica, ELCEN, cunoaștem pe fond care este problema… domne`, dar nu este o soluție! Nu suntem în primul an în care bucureștenii – și sute de mii de bucureșteni din diferite cartiere – rămân fără apă caldă și căldură, acum, când vremea s-a răcit. Am văzut mai nou că s-au apucat să facă câteva lucrări în anumite zone, nu știu, se tot sapă, muncitorii nu lucrează, am văzut doar utilajele, traficul este blocat, apa, nu numai cea caldă lipsește, lipsește și apa rece. Este o situație groaznică și de neconceput pentru secolul XXI, pentru București, capitala unui stat european”, a continuat oficialul.

articolul original.

Arhiva Bucureștiului va fi recuperată și apoi digitalizată, anunță Nicușor Dan, primarul Capitalei

27 November 2022 at 06:15
image

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță, într-o postare pe Facebook, că arhiva municipiului București va fi recuperată și mai apoi digitalizat.

În prezent, potrivit lui Nicușor Dan, arhiva se află în judeţul Tulcea, localitatea Pecineaga.

„Arhiva municipiului București va fi recuperată și mai apoi digitalizată. Proiectul a fost aprobat de consilierii generali în ședința de ieri.

66 de mii de dosare care însumează 2 kilometri liniari de arhivă conțin toate studiile şi proiectele clădirilor din Capitală construite în perioada comunistă, respectiv blocuri de locuinţe, şcoli, spitale etc.

Toate aceste informaţiile vor fi extrem de utile instituţiilor publice la realizarea proiectelor de reabilitare şi consolidare a clădirilor.

Arhiva a aparținut fostului Institut Proiect Bucureşti până în anul 1989. Ulterior, trebuia predată autorităţii publice locale, potrivit prevederilor legale, însă nicio administraţie nu a fost interesată de recuperarea acestor documente.

Înfiinţat în 1953, Institutul Proiect Bucureşti a realizat proiectarea ansamblurilor de locuinţe din toată Capitala, fiind cel mai mare institut de proiectare din ţară.

În prezent, arhiva se află în siguranță în judeţul Tulcea, localitatea Pecineaga”, a anunțat, sâmbătă, Nicușor Dan.

articolul original.

Primăria Capitalei va sprijini financiar 2.500 de bolnavi de cancer, anunță Nicușor Dan. Care sunt condițiile pentru a beneficia de servicii medicale de 5.850 de lei

26 November 2022 at 15:51
image

Primarul general Nicușor Dan a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că Primăria Capitalei va sprijini financiar 2.500 de pacienți bolnavi de cancer care au indicație medicală eliberată de oncolog. Cu această ocazie, edilul a prezentat și condițiile pentru a obține ajutorul de 5.850 de lei.

Primăria Capitalei va sprijini financiar 2.500 de pacienți bolnavi de cancer, anunță Nicușor Dan

„Primăria Municipiului București va sprijini financiar 2.500 de pacienți bolnavi de cancer care au indicație medicală eliberată de oncolog”, a scris Nicușor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit edilului, fiecare pacient, în funcție de recomandările medicale, va putea beneficia de servicii în valoare de 5.850 de lei, astfel:

  • 10 ședințe de kinetoterapie x 135 de lei/ședința;
  • 10 ședințe de drenaj limfatic manual x 170 de lei/ședința
  • 10 ședințe de consiliere psihologică (5 adresate pacientului și 5 pacientului împreună cu un aparținător) x 250 de lei/ședința
  • O consultație de nutriție oncologică x 300 de lei/consultație

El a menționat că proiectul a fost inițiat de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și a primit aprobarea consilierilor generali în ședința de vineri, urmând să se desfășoare în perioada ianuarie 2023 – decembrie 2024.

„Finanțarea se face de la bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și/sau alte surse legal constituite. Bugetul multianual al proiectului este în valoare de 14.625.000 lei, din care 7.312.500 lei pentru anul 2023 și 7.312.500 lei pentru 2024”, a mai spus Nicușor Dan.

Referitor la condiții, primarul general a precizat că „beneficiarii proiectului trebuie să fie pacienți români, cu domiciliul stabil în București (sau cu viză de reședință obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii), diagnosticați cu diferite forme de cancer”.

articolul original.

Tribunalul Bucureşti a anulat detaşarea Gabrielei Szabo la Centrul Dalles

24 November 2022 at 12:07
image

Fosta campioană mondială şi olimpică la atletism Gabriela Szabo a anunţat că Tribunalul Bucureşti a anulat detaşarea emisă de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi a decis reîncadrarea sa în funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Totodată, Primarul General a fost obligat la plata a 10.000 lei daune morale şi cheltuieli de judecată.

„La data de 23.11.2022 a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi fiscal hotărârea în primă instanţă prin care a fost anulată dispoziţia de detaşare nr. 1245 emisă de Primarul Dan Nicuşor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anunţării acesteia pe o reţea de socializare. Suplimentar obligaţiei stabilită de instanţă, în sensul încadrării Gabrielei Szabo în funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, pârâtul Primarul General al Municipiului Bucureşti a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată”, menţionează Gabriela Szabo în mesajul postat pe un site de socializare.

Nicuşor Dan a anunțat că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli depistate la CSM Bucureşti, ca urmare a unei verificări a Corpului de Control.

La 3 iunie 2022, Nicuşor Dan anunţa că Gabriela Szabo, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. El a susţinut la momentul respectiv că staff-ul de conducere al clubului a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management „defectuos”.

De altfel, la 21 noiembrie 2022, Nicuşor Dan a informat într-un mesaj publicat pe un site de socializare că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru nereguli depistate la CSM Bucureşti, ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea clubului în perioada 2017-2022. Potrivit edilului, CSM a plătit, în 2018, prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani, respectiv personalului administrativ.

El susţine că 190.965 de lei au fost încasaţi în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă. „Totodată, Corpul de Control a identificat şi un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în acelaşi an, un contract de cesiune de drepturi de autor. Pe lângă aceste probleme, s-a constatat şi faptul că reorganizările succesive făcute în instituție, în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii”, a explicat primarul pe Facebook.

articolul original.

Gabriela Szabo a câștigat în fața lui Nicușor Dan

23 November 2022 at 17:16
By: (R.C.)

Fosta campioană mondială şi olimpică la atletism Gabriela Szabo a anunţat, miercuri, pe contul personal de Instagram, că Tribunalul Bucureşti a anulat detaşarea emisă de primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi a decis reîncadrarea sa în funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

De asemenea, primarul general al Municipiului Bucureşti a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată.

„La data de 23.11.2022 a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi fiscal hotărârea în primă instanţă prin care a fost anulată dispoziţia de detaşare nr. 1245 emisă de Primarul Dan Nicuşor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anunţării acesteia pe o reţea de socializare. Suplimentar obligaţiei stabilită de instanţă în sensul încadrării Gabrielei Szabo în funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, pârâtul primarul general al Municipiului Bucureşti a fost obligat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale şi la plata cheltuielilor de judecată”, menţionează Gabriela Szabo în mesajul postat pe site-ul de socializare.

La 3 iunie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că Gabriela Szabo, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. El a susţinut la momentul respectiv că staff-ul de conducere al clubului a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management „defectuos”.

De altfel, la 21 noiembrie 2022, Nicuşor Dan a informat într-un mesaj publicat pe un site de socializare că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru nereguli depistate la CSM Bucureşti ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea clubului în perioada 2017-2022.

Potrivit edilului, CSM a plătit, în 2018, prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajaţi care nu aveau dreptul la aceşti bani, mai exact personalului administrativ.

El susţine că, din suma achitată personalului administrativ, 190.965 de lei au fost încasaţi în mai multe tranşe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă. „Totodată, Corpul de Control a identificat şi un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în acelaşi an, un contract de cesiune de drepturi de autor. Pe lângă aceste probleme, s-au constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii”, a explicat primarul pe Facebook.

articolul original.

Nicușor Dan sesizează DNA pentru neregulile de la Clubul condus de Gabriela Szabo

21 November 2022 at 11:20
image

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București).

Potrivit anunțului de pe Facebook, a fost încheiat de curând o verificare a Corpului de Control, care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

Sesizarea primarului general o va viza pe Gabriela Szabo, fosta mare atletă a României și în prezent președinte al CSM București.

„Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

În anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda potrivit legislației în vigoare la acel moment numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă.

Totodată, Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor.

Pe lângă aceste probleme, s-au constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității.

Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare.

În urma neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină și au fost dispuse măsuri de remediere a situației.”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

articolul original.

Nicușor Dan: „Dăm startul unei noi campanii de sterilizare gratuită a cățeilor de rasă comună”

17 November 2022 at 16:08
image

Nicușor Dan, primarul Capitalei, informează că în București va începe o nouă campanie de sterilizare gratuită a cățeilor de rasă comună cu deținător.

Astfel, 5.000 de căței vor fi sterilizați, microcipați și înregistrați în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân.

Nicușor Dan a adăugat că această campanie va dura 24 de luni.

„Campania, derulată de Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), va dura 24 de luni. De data aceasta, sterilizările vor fi efectuate cu clinici veterinare mobile, care își vor schimba poziția pentru a acoperi toate sectoarele Capitalei.”

Programările se fac la numărul de telefon 0743204942, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 16:00.

„Mulțumesc Poliției Locale a Municipiului București, Polițiilor Locale de sector, Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei și voluntarilor Proedus, care alături de angajați ai ASPA și ai Primăriei, discută cu cetățenii și le aduc acestora la cunoștință cum pot intra în legalitate, microcipând și sterilizând gratuit câinele, în cadrul campaniei ASPA”, a mai precizat primarul Capitalei.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
articolul original.

Nicușor Dan își dorește un nou mandat la Primăria Capitalei: „Gabriela Firea a fost un dezastru ca primar pentru București”

16 November 2022 at 18:05
image

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a confirmat miercuri că își dorește un nou mandat în fruntea municipalității, context în care a vorbit și despre sprijinul politic de care se mai bucură în prezent, transmite Agerpres.

Nicușor Dan spune că își dorește un nou mandat la Primăria Capitalei

„Lucrurile durează în administraţia publică, adică investiţiile pe care le-am făcut anul acesta, le vom face anul viitor în termoficare se vor vedea (…). Când în sfârşit o să scăpăm de problema asta cu căldura în calorifere o să fie din cauză că nu am mai dus banii pe prostii şi i-am dus către termie”, a declarat edilul.

El susține că „Gabriela Firea a fost un dezastru ca primar pentru București” și „a dus primăria în faliment”, fiind „o variantă foarte, foarte proastă” pentru Capitală.

„În 2020 (…) am candidat într-un fel de alianţă (…) care a avut un mesaj foarte simplu: administraţia PSD a fost un dezastru la Bucureşti, trebuie să îndreptăm lucrurile. Eu cred că conjunctura din 2024 va fi asemănătoare şi cred că liderii de dreapta au această obligaţie faţă de bucureşteni de a nu lăsa Capitala pe mâna PSD-ului”, a mai spus Nicușor Dan.

Primarul susține că, la nivel oficial, în Consiliul General, PNL sprijină activitatea sa.

„Este ceea ce contează. ce declară oameni cu diverse poziţii în partid este o chestiune care îi priveşte”, a adăugat Nicușor Dan.

Oficialul estimează că în jur de 20% dintre bucureșteni intenționează să îl voteze.

„Le mulţumesc celor care au încredere în mine, care sunt de ordinul, ca intenţie de vot, de ordinul 20%, pentru că m-am apucat de acele lucruri fundamentale pentru Bucureşti, care nu mai puteau să fie amânate”, mai susține Nicușor Dan.

articolul original.

Are și Nicușor Dan o bucurie

15 November 2022 at 17:55
By: (C.C.)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, salută decizia Guvernului potrivit căreia va fi creat cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei, astfel încât să poate fi achitate datoriile către Termoenergetica.

Într-o postare pe Facebook, primarul menţionează că a propus de mai bine de un an această soluţie ministrului de Finanţe, însă ea a fost ignorată cu „bună ştiinţă”. Decizia creşterii gradului de îndatorare este una „echilibrată”, apreciază Nicuşor Dan.

„Salut decizia Guvernului din această seară potrivit căreia se va crea cadrul legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat. Decizia este absolut necesară pentru a putea trece de această iarnă şi pentru a ajunge la zi cu datoriile către Termoenergetica. Am propus de mai bine de un an de zile această soluţie ministrului de Finanţe, însă ea a fost ignorată cu bună ştiinţă la ordinul şefului de partid, Marcel Ciolacu. Mă bucur că premierul Nicolae Ciucă a luat o decizie echilibrată, în favoarea bucureştenilor”, precizează Nicuşor Dan.

Guvernul a anunţat marţi că s-a decis crearea cadrului legal pentru creşterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei, pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat.

articolul original.

Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură în prag de iarnă. Directorul Termoenergetica: Problema datoriei către Elcen există și e nevoie de ajutor. Ar trebui să nu mai fie lupte politice pe acest sistem (VIDEO)

15 November 2022 at 10:22
image

Bucureștenii ar putea rămâne fără lumină și căldură chiar în prag de iarnă. Elcen susține că nu mai are bani să plătească tot gazul și curentul electric de care locuitorii Capitalei au nevoie începând cu luna decembrie. Compania trebuie să primească 700 de milioane de lei de la Termoenergetica. Daca problema datoriei nu se rezolvă, Capitala ar putea să rămână în frig și întuneric în cateva săptămâni. Claudiu Crețu, directorul general Termoenergetica, a vorbit despre aceste probleme în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

Directorul Termoenergetica denunță exploatarea politică a problemei

Claudiu Crețu a declarat că ei fac tot posibilul pentru a se asigura că sistemul funcționează și bucureștenii au apă caldă și căldură, dar problema datoriei către Elcen există și e nevoie de ajutor pentru rezolvarea ei. Așa cum s-au găsit soluții în fiecare an, trebuie găsite și acum, a spus el.

„Noi vom face tot tot ce ține de noi ca sistemul să funcționeze, să dăm căldură și apă caldă în continuare, dar această datorie de 700 și ceva de milioane către Elcen e reală și nu o putem plăti dacă nu vine un ajutor de la Primăria Municipiului București, de la Guvern, din orice altă soluție.

Eu sper, totuși, înr-o rezolvate într-un împrumut, un ajutor. Exclud ca Bucureștiul să rămână fără căldură în prag de iarnă, nu cred că e posibil așa ceva.

Sunt demersuri, sunt negocieri, am făcut solicitări la Primărie, peste tot, am informat toți factorii de decizie. Încă n-avem un răspuns sau o certitudine că se va rezolva, dar așa cum au fost probleme în fiecare an și s-au găsit soluții, e nevoie de soluții ca funcționarea să continue”, a declarat directorul Termenenergetica.

Claudiu Crețu a reproșat apoi faptul că situația e folosită de unii în scop politic, în dauna bucureștenilor: „Eu nu pot decât să dau un mesaj echilibrat, în sensul că alimentarea cu energie electrică, termincă a Capitalei trebuie să continue. Ar trebui să nu mai fie lupte politice pe acest sistem, pentru că utilitățile publice țin de sănătatea populației și de ordinea publică. Din păcate, e folosit un pic în discursul politic și oamenii au de pierdut”.

Jocurile politice în jurul datoriei Termonergetica și pe seama bucureștenilor

Amintim că Nicușor Dan a făcut apel la Guvern să aloce banii necesari ca municipalitatea să plătească datoriile acumulate la Termoenergetica.

Reacțiile guvernanților au fost ironice sau au lipsit cu desăvârșire. În vreme ce premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a spus că așteaptă propuneri de soluții de la Dan, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a avut mai multe reacții ironice și i-a cerut demisia primarului.

Toate acestea în contextul în care Gabriela Firea, cu susținerea PSD, dorește un nou mandat la Primăria Capitalei, iar liberalii dau semnale că nu-l vor mai susține pe Nicușor Dan, care și el își dorește încă patru ani la PMB. Dacă polul de dreapta se sparge și liberalii nu-l mai susțin pe Dan, Firea are aproape asigurată Primăria Generală și, practic, PNL abandonează Bucureștiul în brațele PSD.

articolul original.
❌