ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

I-a ”lipit” pe buze un mini-pupic: În cuplul Bădălău & Bianca, ”intimitatea” durează sub o secundă!

30 January 2023 at 21:40

Relația dintre Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău nu pare să se destabilizeze. Nici ca urmare a conflictului dintre blondină și Claudia Pătrașcanu, fosta soție a lui Gabi Bădălău, dar nici din cauza problemelor cu legea pe care le are fostul baron de Giurgiu, „socrul” blondinei. Ex-prezentatoarea TV și partenerul său parcă se iubesc mai mult ca niciodată. Chiar zilele trecute, paparazzii CANCAN.RO i-au surprins giugiulindu-se în public. Vă prezentăm imaginile exclusive! 

Din incinta restaurantului Mandaloun aveau să iasă Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău, zilele trecute. Cei doi au servit prânzul împreună, iar problemele diverse apărute în viața lor în ultima perioadă par să nu-i atingă. Pozele surprinse de paparazzii CANCAN.RO stau drept mărturie!

Cei doi îndrăgostiți au ieșit din Mandaloun / (Sursa: CANCAN.RO)

Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău, pupic acordat „pe fugă”

Relația dintre Bianca și Gabi nu pare afectată de scandalul care există între ex-prezentatoarea TV și Claudia Pătrășcanu, fosta soție a lui Gabi Bădălău. La fel cum nici problemele cu legea pe care Niculae Bădălău le are nu pare să le zguduie iubirea. Chiar dacă iubitul Biancăi Drăgușanu îi face vizite tatălui la penitenciar, paparazzii CANCAN.RO surprinzând imagini cu acesta zilele trecute (Vezi AICI detalii), blondina știe cum să aibă grijă de „rănile” iubitului. Dar și invers.

După ce Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au ieșit din incinta restaurantului Mandaloun, cei doi aveau să demonstreze că iubirea schimbă tot! Așa cum spune Andra într-o piesă. Schimbă inclusiv starea de spirit provocată de cumulul de întâmplări din viață.

Un pupic rapid aveau să-și lipească pe buze reciproc. În trecere. N-a durat mult. În cuplul Bădălău & Bianca, ”intimitatea” durează sub o secundă :).

Dar nu se mai pune la socoteală nici măcar că cei doi au plecat în mașini diferite din fața restaurantului. Gabi Bădălău la volanul BMW-ului său X7, iar Bianca Drăgușanu în bolidul său, un Mercedes Gle Coupe. Unde e dragoste… nimic nu mai contează!

Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au sărutat la ieșirea din restaurant / (Sursa: CANCAN.RO)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Stenograme din dosarul lui Niculae Bădălău: Cum se băteau PSD-iștii și PNL-iștii din Giurgiu pe contractele pe bani publici: „Dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport” / „O trimiți cu plicul și văd eu ce fac”

29 January 2023 at 14:56
image

Rechizitoriul lui Niculae Bădălău, fost ministru PSD al Economiei, arată corupția din județul Giurgiu și lupta pentru contractele pe bani publici dintre PSD și PNL, informează G4Media. Procurorii susțin că lucrările din bani publici erau atribuite prin corupție, iar finanțările de la instituțiile centrale precum Compania Națională de Investiții (CNI) erau obținute prin trafic de influență.

Anchetatorii arată că Niculae Bădălău i-ar fi cerut lui Dan Păsat, primarul susținut de PNL din comuna Bucșani, atribuirea unui contract de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă în valoare de peste 7 milioane de lei pentru firma controlată de ginerele lui, Răzvan Marica. La schimb, Bădălău i-ar fi promis primarului că îi va obține finanțare pentru un proiect de la CNI, prin intermediul șefei Manuela Pătrășcoiu, despre care spunea că o controlează.

Rechizitoriul mai arată că Niculae Bădălău se lăuda că le suflă contractele liberalilor din județ, dar și că-i ajuta să obțină finanțare de la CNI pentru alte lucrări.

G4Media precizează că Dan Păsat, parlamentar PDL acum 10 ani, a fost condamnat pentru șantaj în 2013 și, de teama de a nu deveni recidivist, a decis să colaboreze cu procurorii. Prin urmare, el a beneficiat de clauza de exonerare penală.

Pe 10 noiembrie 2022, Păsat l-a denunțat pe Bădălău și le-a oferit procurorilor înregistrări cu fostul ministru, făcute cu telefonul. El a acceptat apoi să poarte tehnică de interceptare montată de DNA la întâlnirile cu Bădălău.

Ce au discutat Dan Păsat și Niculae Bădălău

Stenograma unei discuții dintre Dan Păsat și Niculae Bădălău din 9 august 2022, înregistrată de Păsat cu telefonul și oferită procurorilor:

PĂSAT DAN: Foarte bine.

BĂDĂLĂU NICULAE: L-am ajutat de nu știu câte ori.

PĂSAT DAN: Foarte bine! Să fii sănătos!

BĂDĂLĂU NICULAE: Pe GRASU (deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei – n.r.). L-am scăpat: „Șefule!”

PĂSAT DAN: …[râde]…

BĂDĂLĂU NICULAE: I-am luat sala de sport de la CNI, la OINACU, la FABIAN (Fabian Țîrcă – secretarul general al PNL Giurgiu și primar în comuna Oinacu – n.r.). Fii atent aici! Face licitație, se duce la MANUELA.

PĂSAT DAN: Da.

BĂDĂLĂU NICULAE: O chem pe MANUELA și îi spun: ”Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.” ”N-o fac eu. Am dat-o.” N-o fac că …(neinteligibil) …Dar să-l omor pe GRASU că mă enervase cu…

PĂSAT DAN: Da, știu, ce aveți voi.

BĂDĂLĂU NICULAE: … o șmecherie. Vorbea urât. Iau sala de sport. Mamă! S-a dus la Parlament, s-a dus la mă-sa în c**, s-a dus la nu știu ce. ”Cum, domnule, să ia sala un P.S.D.-ist?” Noi cu CIUCĂ, la 2 săptămâni… săptămânal aveam acolo, la 2 săptămâni aveam ședință de PNL. Și i-a zis lui CIUCĂ: ”Domnul Prim, am luat și eu sala de sport din …[neinteligibil]…” Eu îl știu pe ăsta de când eram ministru, el era… ă… șeful statului major și avem… că aveam fabricile alea de armament. ”Am luat o sală…” Mă calcă ăsta în picioare. Nici nu-l știa pe GRASU.

PĂSAT DAN: Nu, păi n-aveai de unde…

BĂDĂLĂU NICULAE: Nici nu-l știa …[neinteligibil]…

PĂSAT DAN: Slab rău.

BĂDĂLĂU NICULAE: Și îl prind pe… Fii atent! Și ca să îl enervez mai rău îl prind pe FABIAN (Fabian Țîrcă – secretarul general al PNL Giurgiu și primar în comuna Oinacu – n.r.) la nuntă la GHIDĂNAC (Marin Ghidănac – primarul PNL din comuna Roata de jos, județul Giurgiu – n.r.).

Au venit toți. Acolo, a făcut la fiică-mea (fiica lui Niculae Bădălău, Sabina Marica-Bădălău, deține domeniul Monato din Bolintin, cu salon de evenimente. Potrivit presei, ar fi investit 4 milioane de euro în restaurant, doar un candelabru ar fi costat 100.000 de euro – n.r.).

A venit și DAN MOTREANU (liderul organizației PNL Giurgiu – n.r.) și ăștia și zic: ”Bă FABIANE, fii atent aici, că îți bag și dispensarul.” Are un dispensar de un miliard și ceva. Ce …[cuvânt obscen]… mea o face el acolo, nu știu. Zic: ”Îți bag și dispensarul, dar îți dau licitația la tine”, că la astea mai micuțe le dă licitațiile la comune, CNI -ul acum, ca să nu mai…că sunt ei… au multe… ”dar mi-l dai mie.” Eu știind că FABIAN, finul lui ăsta …[neinteligibil]…

PĂSAT DAN: Da, e finu-său.

BĂDĂLĂU NICULAE: DANE, n-am apucat să mă duc până la un scaun încolo, că a și venit GRASU (deputatul PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei – n.r.) după mine: ”Băi, ești nebun, ce …[cuvânt obscen]… mea ai …[neinteligibil]…dispensarul lu’ ăsta?”…[râde]… ”Du-te, mă, dracu’ de aici cu dispensarul tău!”

La vreo 4 zile mă sună: ”Hai cu mine la MANUELA la CNI, să-mi dea dispensarul”. Zic: uite, mă, îmi băgai un băț în cur. Fir-ați ai dracu!

PĂSAT DAN: NICULE, ne ajutăm. Tu vorbește la CNI pentru primărie și aia și eu…

BĂDĂLĂU NICULAE: Da, mă, da.>>
Manuela Pătrășcoiu nu a răspuns întrebărilor G4Media, iar Alexandru Andrei a negat că ar fi discutat cu Bădălău. Andrei, care a fost în trecut la PSD, e acum deputat PNL de Giurgiu și prim-vicepreședinte al PNL Giurgiu.

Cum se atribuie contractele în administrațiile PSD: „O trimiți cu plicul și văd eu ce fac”

Procurorii mai spun că Bădălău i-ar fi oferit un comision primarului Păsat de 7% (170.000 de euro) din valoarea contractului de peste 7 milioane de lei. Contractul a fost încheiat în 2019 între primărie și asocierea de firme Samby Impex – Aris Construct. Samby Impex îl are ca unic asociat pe ginerele lui Bădălău, Răzvan Alexandru Marica.

Pe 25 noiembrie 2022, prin intermediul directoarei tehnice de la firma Samby Impex, Elena Matache, Nicuale Bădălău i-a dat primarului din Bucșani 35.000 lei, reprezentând o parte din comision.

Pe 19 noiembrie 2022, acasă la primar, Bădălău și Păsat au ajuns la o înțelegere, întâlnirea fiind înregistrată ambiental de primarul care deja colabora cu procurorii:

„PĂSAT DAN: Dă 7 % din lucrare și la aia veche și la asta acuma și la aia nouă. Asta spuneți voi. Am înțeles.

BĂDĂLĂU NICULAE: …(mișcă capul sus-jos cu un gest care semnifică aprobarea )….

PĂSAT DAN: O (pe Elena Matache – directoarea tehnică de la Samby Impex – n.r.) trimiți cu plicul și văd eu ce fac. Am înțeles. Gata. E închis”.

Pe 25 noiembrie, procurorii au constatat flagrantul, pe 28 au obținut arestarea lui Bădălău, iar pe 16 decembrie l-au trimis în judecată.

Într-un dosar separat e vizat Gabi Bădălău, fiul fostului ministru, care ar fi supravegheat transmiterea comisionului către primarul din Bucșani.

articolul original.

Niculae Bădălău, revocat de la Curtea de Conturi

5 December 2022 at 15:34

Plenul Parlamentului a decis, luni, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

S-au înregistrat 308 voturi „pentru” şi o abţinere.

Anterior, comisiile de buget au dat un raport favorabil revocării lui Bădălău din aceste funcţii, pe motiv că reputaţia acestuia este iremediabil afectată şi nu mai îndeplineşte condiţiile stabilite prin articolul 50 din Legea privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

La dezbateri, deputatul USR Claudiu Năsui a subliniat că Bădălău a fost un lider important al PSD, care a deţinut şi funcţia de ministru.

„Acesta este unul dintre momentele acelea în care ar trebui să ne întrebăm cum ajung genul acesta de oameni în fruntea unor asemenea instituţii importante cum este Curtea de Conturi şi Autoritatea de audit. Vorbim de un fost mare lider PSD, fost senator PSD, fost ministru PSD care ajunge să fie interlocutorul principal al Uniunii Europene cu România în privinţa cheltuirii fondurilor europene. (…) Cum ajunge o astfel de numire ruşinoasă în fruntea unei instituţii aşa de importantă? (…) Noroc că USR a venit cu o solicitare promptă de revocare a domnului Bădălău din funcţie, pentru că era ruşinos ca UE să discute cu un personaj care este în închisoare, în arest în momentul în care discută de buna cheltuire a banilor publici. (…) Sper să nu mai existe astfel de bădălăi în funcţii publice”, a afirmat Năsui.

El a adăugat că genul acesta de numiri în funcţii reprezintă „o ruşine” pentru Parlament şi pentru România.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a replicat că USR nu poate să dea lecţii de moralitate, menţionând că grupurile social-democraţilor din Parlament au fost cele care au cerut revocarea din funcţie a lui Bădălău.

„Partidul care are în componenţa sa pe Mihăilă şi Voiculescu, cei care au câte un miliard de euro cheltuiţi pe vaccinuri pe care le-aţi aruncat, adică bani furaţi din bugetul României şi pe care în continuare îi protejaţi, partidul care o are pe Clotilde Armand primar al Sectorului 1, după ce se pare că a furat nişte voturi şi a şi încasat ilegal fonduri europene (…) ne ţine nouă lecţii de moralitate aici, în Parlament. Vă plac criteriile de integritate, dar să se aplice la PSD şi eventual la alte partide, când e vorba de ai voştri faceţi scut în jurul lor. (…) Ne aflăm în plenul reunit de astăzi pentru că eu şi liderul de la Senat am cerut revocarea domnului Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Noi am cerut asta. (…) Nu facem, cum faceţi dumneavoastră, scut în jurul lui Clotilde Armand, al lui Mihăilă, al lui Voiculescu şi al altor corupţi pe care îi aveţi în partid”, a susţinut Simonis.

Decizia pentru declanşarea procedurii de revocare a fost luată săptămâna trecută de Birourile permanente reunite, la solicitarea grupurilor parlamentare ale PSD şi USR, după ce Bădălău a fost arestat preventiv în urma unei anchete a DNA.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul senator PSD să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Potrivit DNA, pe 9 august şi 19 noiembrie, Niculae Bădălău, în calitate de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit în acestei instituţii, i-ar fi pretins primarului să atribuie un contract privind reabilitarea unui sistem de alimentare cu apă potabilă, în valoare de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrate de o rudă a sa, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii, pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse de comuna respectivă.

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, Silviu Predoiu, a comentat cazul Bădălău într-o postare pe contul de Facebook, pe care o redăm mai jos:

“Raportul Comisiilor parlamentare de buget-finanțe, citit în plen astăzi, informa că, urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale a DNA pentru trafic de influență, reputația domnului Niculaie Bădălău este iremediabil afectată. Parlamentul, reunit în plen, oripilat de cele aflate, după numai 8 minute de dezbateri, l-a revocat pe acesta din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, cu 308 voturi pentru și o abținere. Același Parlament care, în urmă cu numai doi ani, fermecat de reputația nepătată a aceluiași domn Bădălău (deși existau și pe vremea aceea mostre de reputație afectată, dacă ar fi vrut cineva să le vadă), a aprobat cu 294 de voturi pentru, numirea în respectiva funcție.
Aparent, știrea revocării este despre Niculaie Bădălău și urmările acțiunilor sale. Spun aparent pentru că, în opinia mea, povestea sa este în fapt despre ipocrizia, nesimțirea și disprețul față de cetățean, de legi și de norme ale politicianului român. Este despre faptul că pe primul, al doilea și al treilea plan se află interesul lor și atât. Este vorba despre filozofia, ideologia și politica de cadre a PSD (dar nu numai), atât de plastic exprimată de domnul Marcel Ciolacu la nominalizarea unui alt merituos politician ca vicepreședinte ANRE: a contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare.

Este despre lipsa de lidership, despre lipsa de criterii, despre lipsa unor abilități elementare manageriale. Este despre găștile care conduc astăzi România. De altfel cam asta ne-a spus același domn Ciolacu și la nominalizarea domnului Bădălău în 2020: Eu îl voi susţine pe domnul Bădălău, ca şi parlamentar, o să-mi exprim votul, este dreptul meu, cum este şi dreptul domnului Bădălău de a se înscrie în această competiţie.
O fi fost dreptul domnului Niculaie Bădălău dar era și obligația domnului Ciolacu și a celorlalți 293 de parlamentari ce au votat pentru să ne arate că înțeleg importanța și relevanța funcției de Vicepreședinte la Autoritatea de Audit.
Problema reală este că funcțiile de conducere din instituții precum Autoritatea de Audit, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei și altele similare, de care PSD-ul, cu sprijinul tacit al PNL-ului, și-a bătut joc, reprezintă piese esențiale pentru mecanismul de echilibru și control (checks and balances) al oricărui stat modern. Prin transformarea lor, cu atâta inconștiență, în sinecuri, partidele din coaliția de guvernare, într-o vinovată complicitate, atentează la viitorul fiecăruia dintre noi, dovedind încă o dată că nu înțeleg nimic din modul în care funcționează democrația, cea în numele căreia au ajuns la putere și despre care ne povestesc de câte ori deschid gura.
P.S. SINECÚRĂ, sinecuri, s. f. slujbă, funcție bine retribuită, care cere muncă minimă sau nu cere nicio muncă. Asta ca să nu avem confuzii în legătură cu aceste numiri.”

articolul original.

Niculae Bădălău a fost revocat de Parlament din funcția de consilier al Curții de Conturi și vicepreşedinte al Autorităţii de audit. Fostul parlamentar PSD a fost arestat preventiv pentru dare de mită

5 December 2022 at 12:55
image

Niculae Bădălău a fost revocat astăzi din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit în urma unui vot în Parlament, cu 308 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și o abținere.

Propunerea de revocare a lui Niculae Bădălău a fost dezbătută luni în plenul Parlamentului, iar la finalul ședinței aleșii au decis revocarea acestuia din funcție după ce fostul parlamentar PSD a fost arestat sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă.

„Reputația domnului Niculae Bădălău este iremediabil afectată” și nu mai îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru funcția de la Curtea de conturi, se arată în raportul Comisiilor parlamentare de buget-finanțe, care a fost citit în plenul Parlamentului.

Anterior, Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au avizat favorabil, luni, în unanimitate, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi a fost arestat preventiv, luni, 28 noiembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Procurorii îl acuză pe Bădălău că i-ar fi promis unui primar din Giurgiu remiterea a 7% din valoarea unor contracte pentru a atribui lucrările firmei ginerelui său.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Anca Dragu, despre Niculae Bădălău: PSD știa istoricul lui. A pus lupul paznic la oi. A fost un soldat bun pentru PSD și a fost recompensat cu funcția | VIDEO

28 November 2022 at 17:38
image

Anca Dragu, fost ministru de Finanțe și vicepreședintă USR, a fost invitata Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Despre Niculae Bădălău, Anca Dragu a spus că „avea un istoric care nu-l recomanda să conducă o instituție atât de importantă. PSD a modificat legea la inițiativa domnului Bădălău astfel încât acesta a ajuns în conducerea Curții de Conturi”. Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de influență și dare de mită. 

Cum se vede arestarea lui Niculae Bădălău înainte de Reuniunea Miniștrilor de Externe ai NATO la București?

„Foarte rău pentru România, în general, pentru că este un dosar de corupție de cea mai joasă speță. Ai un vicepreședinte al Curții de Conturi – una dintre cele mai importante instituții din România. PSD ce a făcut? A pus lupul paznic la oi.

Domnul Bădălău avea un istoric care nu-l recomanda să conducă o instituție atât de importantă. PSD a modificat legea la inițiativa domnului Bădălău astfel încât acesta a ajuns în conducerea Curții de Conturi.

Cazul în care a dat mită: pentru Apă-Canal într-o localitate în 2022. În România încă mai sunt oameni care au această mentalitate. Dumnealui îi și presa: dacă nu aceptați, atunci eu vin și cu controlul Curții de Conturi peste voi. Făcea un pachet format din bani plus grațiere la control. O poveste halucinantă și tristă”, a explicat Anca Dragu la Europa FM.

Anca Dragu: Tocmai pentru că a fost un soldat bun pentru PSD, a adus voturi, a fost recompensat. PSD nu a ales pe bază de CV, l-au susținut pe domnul Bădălău pentru că făcuse servicii importante

„E greu să intri în mintea celor care îmbrățișează drumul corupției și cu siguranță nu sunt psiholog și nu pot spune lucrul acesta, dar eu pot spune un lucru sigur: dacă ai în spate o cariera, o muncă onesta, nu poți deveni peste noapte alt om.

Să nu uităm că dumnealui a avut o condamnare înainte de ’90 pentru că a furat de la un CAP, IAS, o structură. Așa demonstrase că are niște inclinații. Sincer, un asemenea om nu ar trebui să primească o funcție atât de importantă într-un partid și în stat.

Nu mai este membru PSD pentru că atunci când ești în funcție de conducere la Curtea de Conturi trebuie să-ți dai demisia de la PSD. Nu poate fi membru de partid. Dar dumnealui tocmai pentru că a fost un soldat bun pentru PSD, a adus voturi, controlează și controla și cred că încă controlează un județ întreg – vorbim despre Giurgiu, atunci dumnealui a fost recompensat.

PSD nu a dat un test, nu a ales pe bază de CV, pe baze meritocratice pe cine să susțină ei la Curtea de Conturi. L-au susținut pe domnul Bădălău pentru că făcuse servicii importante pentru PSD, era o recomepnsă. Așa văd eu că a funcționat”, a mai spus Anca Dragu.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici

Sursa foto: Europa FM

Citește și: PSD cere demisia lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Și USR a depus o solicitare asemănătoare

articolul original.

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

28 November 2022 at 13:36
By: Editor

niculae badalau

Judecătorii Curții de Apel București au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău.
Fostul senator PSD a fost reţinut, duminică seară, de DNĂ, după ce a fost într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă.
Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi, este acuzat că i-ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.
Decizia în cazul lui Bădălău nu este definitivă, el având opțiunea să facă apel.

articolul original.

Ce a făcut Niculae Bădălău, „socrul” Biancăi Drăgușanu, cu o zi înainte să fie reținut de DNA

28 November 2022 at 13:39
By: Click!
image

În weekend a fost mare petrecere în familia Bădălău! Gabi Bădălău și Claudia Pătrășcanu au organizat o petrecere pe cinste pentru fiul lor, Gabriel, cu ocazia zilei de naștere a acestuia. De la party nu au lipsit nici Niculae Bădălău, bunicul sărbătoritului și nici Sabina, mătușa acestuia, notează click.ro.

Pe rețelele de socializare, Gabi Bădălău a postat mai multe fotografii de la petrecerea fiului său. Pe toată durata zilei, Gabriel a fost în centrul atenției și s-a bucurat de un decor de poveste, cu baloane albastre și gri, iar tematica a fost GTA, celebrul joc iubit atât de copii, cât și de adolescenți.

Nu prea se aplică zicala „de la bal la spital”, dar se aplică următoarea: de la petrecere, la reținere! Duminică, Niculae Bădălău a fost reținut într-un dosar de corupție, la numai o zi de la participarea la aniversarea nepoțelului său, Gabriel, potrivit sursei citate. Astfel, după ce s-au bucurat în familie de o zi memorabilă, tatăl lui Gabi Bădălău a dat piept cu legea.

Citește articolul complet pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/ce-a-facut-niculae-badalau-socrul-biancai-2223458.html

articolul original.

Niculae Bădălău, în fața judecătorilor Curții de Apel București. S-a decis arestarea pentru 30 de zile

28 November 2022 at 11:32
image

Update. Judecătorii Curții de Apel București au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău. De asemenea, tot în acesst dosar, Elena Matache a primit arest la domiciliu. Decizia în cazul lui Bădălău nu este definitivă, el având opțiunea să facă apel.

Știrea inițială. PSD îi solicită lui Niculae Bădălău să îşi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, după ce acesta a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă.

„PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei. De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituţii fundamentale a statului român”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Curtea de Conturi a transmis că susţine actul de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei şi cu reglementările incidente. Instituţia precizează că membrii Curţii şi auditorii publici externi sunt suspendaţi din funcţii în momentul trimiterii în judecată.

Care sunt acuzațiile DNA

SHARETWEETSHAREEMAILCOMENTARII

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de ore, într-un dosar în care este acuzat de dare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu un contract în valoare de peste 7 milioane leise arată într-un comunicat de presă.

Primarul căruia Niculae Bădălău i-ar fi oferit mită în schimbul derulării unor contracte este Dan Păsat, fostul deputat PNL care a fost condamnat în 2013 la 3 ani de închisoare pentru șantaj, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Dan Păsat este primar în comuna Bucșani din județul Giurgiu, fieful lui Niculae Bădălău. El este, potrivit surelor citate, și cel care l-a denunțat pe Bădălău la DNA.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi reprezentantul unei societăţi comerciale, pentru complicitate la dare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, la datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

USR REACȚIONEAZĂ

De acest moment profită din plin reprezentanții USR care, imediat după anunțul reținerii fostului senator, au postat pe rețelele de socializare mesaje anti-PSD.

Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat că va solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție.

„PSD se dovedește din nou partidul corupților. Nicolae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență.

Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor.

Nicolae Bădălau a fost recompensat cu funcția de la Curtea de Conturi după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora.

Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt și a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT și DNA.

Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție. Oare social-democratul cu pretenții europene Marcel Ciolacu va face tot joc de glezne și îl va proteja ca pe Arsene de la Neamț și atâția alții?”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, readuce în atenție trecutul infracțional al fostului senatpr social-democrat.

„Old habits die hard.

Ce făcea dl Bădălau în 1988? ”În ziua de 13.11.1988, inculpatul Bădălău Nicolae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitând de neatenția muncitorilor din cadrul Bazei de recepție Malu Spart care serveau masa de prânz, a sustras 4 saci cu grâu vânzându-i cu suma de 1.200 lei” – notau procurorii.

PS: Să nu uităm cine mai este în conducerea Curții de Conturi. Șeful Curții numit de Dragnea (timp de nouă ani), dl Ilie Sârbu și fostul șef al Fiscului din Teleorman. PSD pe linie. La noi în Sectorul 1 toți acești politruci ne-au trimis doar într-un singur an trei controale și n-au găsit nimic. În schimb, au hărțuit funcționarii primăriei.”, a scris Clotilde Armand.

articolul original.

UPDATE | Niculae Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. El a fost adus cu cătușe la Curtea de Apel București (FOTO-VIDEO)

28 November 2022 at 13:40
image

Niculae Bădălău a fost adus cu cătușe la mâini, luni, la Curtea de Apel București (CAB). Judecătorii urmau să decidă, la ora 12.00, dacă admit cererea procurorilor de arestare preventivă a fostului ministru.

UPDATE – Niculae Bădălău – arestat preventiv pentru 30 de zile

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, luni, ca fostul senator PSD Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă.

Este vorba de un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

În schimb, magistraţii au decis ca o complice a lui Bădălău să fie plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Știrea inițială:

Fostul ministru al Economiei Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte al Autorității de audit din cadrul Curții de Conturi, a fost reținut duminică seara după ce a fost ridicat de DNA într-un dosar de corupție.

Surse judiciare au spus pentru GÂNDUL că Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA, invocând dreptul la tăcere.

Anchetatorii de la DNA i-ar fi pregătit un flagrant, într-un dosar legat de implicarea sa într-o serie de fapte de trafic de influență în favoarea firmelor familiei sale.

Flagrantul ar fi avut loc pe autostradă, primarul fiind înregistrat de anchetatori în momentul în care primea banii, spun sursele GÂNDUL. Ulterior, primarul ar fi povestit procurorilor cum a decurs atribuirea contractului către firma administrată de familia lui Bădălău, dând detalii despre cum a primit mită.

Primarul este Dan Păsat, fostul deputat PNL care a fost condamnat în 2013 la 3 ani de închisoare pentru șantaj, au declarat pentru GÂNDUL surse judiciare. Dan Păsat este primar în comuna Bucșani din județul Giurgiu, fieful lui Niculae Bădălău. El este, potrivit surselor GÂNDUL, și cel care l-a denunțat pe Bădălău la DNA după ce ar fi fost șantajat de acesta.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 noiembrie 2022, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:
– dare de mită, în formă continuată,
– trafic de influență,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.
În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.
În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.
În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 28 noiembrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

PSD cere demisia lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Și USR a depus o solicitare asemănătoare

28 November 2022 at 09:06
image

PSD cere demisia lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi, după ce fostul lider social-democrat a fost reținut de DNA. Acesta este acuzat de corupție în legătură cu un contract pe bani publici între primăria unei comune și una dintre firmele deținute de copiii săi.

Partidul Social Democrat susține că în contextul în care Direcția Națională Anticorupție a început o anchetă penală și a dispus reținerea lui Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi întrucât ar afecta credibilitatea instituției.

Și USR anunță că a depus solicitare către Biroul Permanent Reunit să ceară președinților comisiilor de buget din Senat și Camera Deputaților declanșarea procedurii de revocare a lui Nicolae Bădălău din funcția de vicepreședinte de la Curtea de Conturi.

Niculae Bădălău a ajuns vice-președintelele Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi după ce a fost susținut de PSD.

A fost însă nevoie să demisioneze din partid, dar și de modificarea legislației care, la vremea respectivă, prevedea că pentru a ocupa o funcție la curtea de conturi trebuia să ai studii superioare economice sau juridice, nu inginerești, precum Niculae Bădălău.

Curtea de Conturi a transmis că susţine actul de justiţie, dar că va decide o eventuală suspendare din funcție abia în momentul trimiterii în judecată.

Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei, în guvernele PSD conduse de Mihai Tudose și Viorica Dăncilă, este acuzat de trafic de influență și dare de mită.

Procurorii DNA susțin că i-a oferit unui primar dintr-o comună comisioane de 7%, circa 170.000 de euro, pentru atribuirea unui contract firmei “unei rude”, precum și pentru efectuarea plăților și recepționarea unor lucrări neconforme într-un alt contract, deja atribuit.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Niculae Bădălău, reţinut de DNA 

articolul original.

PSD îi cere demisia lui Niculae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, după ce a fost reţinut de DNA

28 November 2022 at 08:49

Partidul Social Democrat îi cere demisia lui Niculae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, după ce acesta a fost reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

„PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei. De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituţii fundamentale a statului român”, a transmis PSD într-un comunicat de presă.

Fostul ministru al Economiei Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte al Autorității de audit din cadrul Curții de Conturi, a fost reținut duminică seara după ce a fost  audiat la DNA într-un dosar de corupție, au precizat surse judiciare pentru GÂNDUL. Anchetatorii de la DNA i-ar fi pregătit un flagrant, au precizat sursele citate, într-un dosar legat de implicarea sa într-o serie de fapte de trafic de influență în favoarea firmelor familiei sale.

Niculae Bădălău / Sursa foto: Mediafax Foto
Niculae Bădălău / Sursa foto: Mediafax Foto

Reacția Curții de Conturi, după ce Niculae Bădălău a fost reținut de DNA

Curtea de Conturi a României transmite că a luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind măsurile dispuse de procurori cu privire la Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreședinte al Autorității de Audit.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Reacția Curții de Conturi, după ce Niculae Bădălău a fost reținut de DNA: Susținem actul de justiție. Autoritățile competente vor soluționa acest caz în conformitate cu prevederile Constituției României

28 November 2022 at 05:46
image

Curtea de Conturi a României transmite că a luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind măsurile dispuse de procurori cu privire la Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreședinte al Autorității de Audit. 

„Curtea de Conturi a României reiterează poziția de susținere a actului de justiție și își exprimă încrederea că autoritățile competente vor soluționa acest caz în conformitate cu prevederile Constituției României și cu reglementările incidente.

Precizăm faptul că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ,,de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează.’’”, conform unui comunicat de presă trimis de Curtea de Conturi.

Fostul ministru al Economiei Niculae Bădălău, în prezent vicepreședinte al Autorității de audit din cadrul Curții de Conturi, a fost reținut duminică seara după ce a fost  audiat la DNA într-un dosar de corupție, au precizat surse judiciare pentru GÂNDUL. Anchetatorii de la DNA i-ar fi pregătit un flagrant, au precizat sursele citate, într-un dosar legat de implicarea sa într-o serie de fapte de trafic de influență în favoarea firmelor familiei sale.

Vă recomandăm să citiți și: EXCLUSIV. Detalii privind flagrantul în urma căruia Niculae Bădălău a fost reținut duminică seara după audierile la DNA. I-ar fi dat mită unui primar să atribuie un contract de peste 7 milioane lei unei firme administrate de o rudă a sa

Pus sub învinuire tot pentru trafic de influență în 2013

În 2013, Bădălău a mai fost pus sub învinuire tot pentru trafic de influență, pentru că ar fi apărat interesele unei societăți implicate ”în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA)”, se arată în comunicatul DNA de la acea vreme.

„Niculae Bădălău ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA)”, potrivit comunicatului DNA.

Societatea comercială în favoarea căreia a intervenit Bădălău ar fi primit de la APIA, conform DNA, suma de 2.778.000 lei. Banii au fost folosiți în circuitul evazionist, și nu în scopul pentru care fuseseră alocați.

Dosarul a fost clasat de procurori.

În 2019, Consiliul județean Giurgiu, condus din iunie 2016 de Marian Mina, finul de cununie al ministrului Economiei, Niculae Bădălău, a încheiat contracte pentru asfaltări și deszăpeziri cu firmele familiei nașului de cununie al lui Gabi Bădălău, fiul ministrului Economiei. Patronul firmei, șeful CJ și Bădălău jr apar în fotografii dansând pe mese la Mamaia în 2016. Detalii, pe G4Media. Șeful CJ Giurgiu, Marian Mina, declara la acea vreme că legăturile de rudenie nu încalcă legea.

Niculae Bădălău a fost unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, apoi a trecut în gruparea pucișitilor anti-Dragnea, alături de Mihai Tudose și Paul Stănescu.

Mai multe despre subiect: Surse: Primarul căruia Bădălău i-ar fi oferit mită este Dan Păsat, fostul deputat PNL condamnat la închisoare pentru șantaj. Acesta l-ar fi denunțat pe fostul ministru, după ce a fost șantajat

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Fostul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, reținut de DNA

27 November 2022 at 17:56
By: -
image

Comunicat. În perioada 23-25 noiembrie, Filiala Satu Mare a universității UVVG a organizat mai multe activități, pentru a marca 25 de ani de existență.

Seria de evenimente a debutat în sala de festivități a Instituției Prefectului Județul Satu Mare, unde, reprezentanții partenerilor antreprenoriali, ai instituțiilor publice, administrației publice locale și centrale, precum și ai universităților partenere din Ucraina și Slovacia, au luat cuvântul pentru a transmite mesaje de „La mulți ani”.

În continuare, au fost prezentate lucrările conferinței internaționale “Economie-Istorie-Societate” (editția a II-a) și s-au comemorat 100 de ani de la trecerea în neființă a lui Vasile Lucaciu, care, împreună cu Vasile Goldiș, au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri.

Pe toată perioada evenimentelor, au fost evocate numele rectorului fondator al U.V.V.G. Arad, Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, precum și cel al ctitorului celei mai mari filiale a universității noastre, Prof. Univ. Dr. Gavril Ardelean.

Alături de sătmăreni, la acțiuni au luat parte jurnaliști din Satu Mare și Arad, conducerea universității noastre mulțumindu-le și pe această cale.

Rectorul UVVG, Prof. Univ. Dr. Habil. Coralia Cotoraci: “Participând activ la dezvoltarea comunității locale și regionale cu o calitate crescută a învățământului superior, cu o echipă bine sudată și formată în toți acești ani, în spiritul lui Vasile Goldiș dar și a lui Vasile Lucaciu, filiala Satu Mare a U.V.V.G. Arad a crescut treptat, ajungând actual un reper de calitate, deschidere, inovare și cercetare, în special în aria economică și socio-umană. Aducând un omagiu fondatorilor profesorilor Aurel Ardelean și Gavril Ardelean, adresez o mare mulțumire autorităților locale și guvernamentale. Sunt mândră de echipa pe care o avem aici și îi felicit la 25 de ani de Filiala Satu Mare. Vivat! Crescat! Floreat!”

articolul original.

Niculae Bădălău, reținut pentru 24 de ore / update

27 November 2022 at 17:57
By: Editor

Niculae Badalau

După două ore de audieri, Niculae Bădălău a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Măsura vine după ce Bădălău a fost audiat la DNA, într-un dosar de corupţie.

sursa: dcnews.ro

articolul original.

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, audiat la DNA!

27 November 2022 at 17:05
By: Editor

niculae badalau

Fostul senator Niculae Bădălău este audiat la această oră la la sediul DNA.
Ancheta vizează infracțiuni de luare de mită și trafic de influență, în legătură cu afacerile pe care le desfășoară firmele familiei.
Surse din ancheta spun că ar fi vorba despre un flagrant, fostul senator fiind oprit în trafic de către procurorii DNA.
În prezent, Niculae Bădălău este vicepreședinte la Autoritatea de Audit a Curții de Conturi a României.

articolul original.

Zvon: Cine s-ar afla în judeţul Giurgiu în spatele partidului lui Dragnea

21 March 2022 at 20:23
By: Editor

necunoscut

Mai sunt aproximativ 2 ani până la alegerile europarlamentare, locale, prezidenţiale şi parlamentare din anul 2024 şi obişnuitul ” balet” al primarilor giurgiuveni, deocamdată la nivel de tatonări şi declaraţii de intenţie, deja a început.
Cu ochii la sondaje, majoritatea primarilor negociază o candidatură din partea PSD-ului Alţi primari vor rămâne fideli PNL-ului. Există însă şi un grup de 3-4 primari, să-i spunem al ” renegaţilor”, care ştiu foarte bine că au uşa închisă la PSD ( între timp a fost schimbată yala), iar în PNL nu se simt deloc confortabil.
Pe surse, am aflat că aceşti primari au început să ” cocheteze” cu Alianţa Pentru Patrie (APP), partidul lui Liviu Dragnea, condus de Codrin Ştefănescu. Mai mult, încercă să determine şi alţi primari să se alăture iniţiativei lor. Badalau -Dragnea

Pentru a da o mai mare greutate proiectului, aceştia spun că fostul senator PSD Niculae Bădălău ( în prezent vicepreşedinte la Curtea de Conturi a României), este cel care coordonează, deocamdată la nivel neoficial, filiala Giurgiu a APP-ului.
Înfiinţarea în ultimele săptămâni de filiale APP în comune conduse cu mână forte de către primarii în funcţie, a amplificat şi mai mult zvonul că ” aici este mâna lui Bădălău care vrea să se răzbune pe PSD. „.
Ionuţ Roibu, preşedintele APP Giurgiu, neagă o implicare a fostului preşedinte al PSD Giurgiu în acest proiect:Ionut Roibu
” Poate mulţi giurgiuveni nu mă cunosc prea bine, numele meu este Ionuţ Roibu, sunt unul dintre fondatorii APP şi de 5 luni sunt şi preşedintele APP Giurgiu.
În tot acest timp, de când am înfiinţat alături de colegii mei APP Giurgiu, nu m-am întâlnit, nu am discutat cu domnul Bădălău Niculae, ştiu doar că domnia sa nu mai face parte din viaţa politică, având o funcţie la Curtea de Conturi a României.
În schimb, vă pot declara că în judeţul Giurgiu, ca şi în alte judeţe ale ţării, ne confruntăm cu o gaşcă de penelişti care încercă să ia în proprietate aceste judeţe, acest lucru întâmplându-se inclusiv în judeţul nostru. „, ne-a declarat Ionuţ Roibu, preşedintele APP Giurgiu.
Negocierile desfăşurându-se deocamdată în culise, este greu de spus care este adevărul.
Informaţia însă există şi tot mai mulţi primari discută despre acest lucru. Mişcările de pe scena politică giurgiuveană din perioada următoare vor lămuri, probabil, care este adevărul.

articolul original.
  • There are no more articles
❌