ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Albumul Marii Uniri va fi expus la Muzeul Național de Istorie a României, începând cu 1 decembrie | AUDIO

30 November 2022 at 15:38
image

La Muzeul Național de Istorie a României va fi expus de mâine Albumul Marii Uniri. Acesta cuprinde singurele fotografii care au surprins evenimentul de la Alba Iulia, de acum mai bine de 100 de ani. Sunt imagini realizate de Samoilă Mârza, supranumit Fotograful Unirii.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/11/30nov-17-LILI-REL-Albumul-Marii-Uniri.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La un an după Marea Unire, Samoilă Mârza a publicat într-un album cele câteva fotografii pe care le-a făcut la Marea Adunare de la Alba Iulia. Apoi, le-a dăruit unor personalități ale vremii.

Din cele 5 albume publicate atunci au mai rămas doar 3. Exemplarul care va fi expus la Muzeul Național de Istorie a fost dedicat lui Vasile Goldiș, artizan al Marii Unirii.

Alături de album este expusă o brasardă tricoloră, păstrată împreună cu acesta, o fâșie de pânză albă care are cusută pe ea steagul tricolor pe care este inscripționat cu cerneală anul „1918”, brasardă purtată la Adunarea Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

image

Mica expoziție poate fi văzută până duminică 4 decembrie.

Aparatul cu care Samoilă Mârza a făcut singurele fotografii la Marea Unire de la 1918 – un aparat cu burduf și trepied – poate fi văzut la Muzeul Național din Alba Iulia.

Sursa foto: Facebook / Muzeul Național de Istorie a României

Citește și: Petrecere cu „șpriț și lăutari”, organizată în Trenul Regal, de 1 Decembrie. „E aproape o blasfemie”, transmite Casa Regală

articolul original.

Piero Ferrari și soția sa, Romina Gingașu, au oferit o șansă la viață unor copii bolnavi de inimă! Muzeul Național de Istorie din Londra a fost luminat în roșu Ferrari, cu această ocazie

24 November 2022 at 13:44
By: R.M.

Muzeul Național de Istorie din Londra s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. Săptămâna trecută, Fundația Chain of Hope a organizat un eveniment ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru operații pe inimă la copii. Milionarul Piero Ferrari a participat alături de soția lui, Romina Gingașu, iar cu această ocazie, muzeul a fost luminat în roșu. 

Săptămână trecută, Muzeul Național de Istorie din Londra a fost luminat în roșu Ferrari, cu ocazia participării speciale a milionarului Piero Ferrari și a soției sale, Romina Gingașu.

Fundația Chain of Hope a organizat o strângere de fonduri pentru operațiile pe inimă la copii. Milionarul și soția româncă au contribuit cu o sumă semnificativă,  și au fost operați deja 9 copii în Kosovo, cu vârste cuprinse între 10 luni și 5 ani.

Românca a oferit, pe lângă donația generoasă, 4 bilete VIP pentru cursa de Formula 1 de la Silverstone, UK în 2023.

Romina Gingașu și soțul său, Piero Ferrari, și-au oferit suportul pentru aceasta fundație atât la nivelul Marii Britanii, cât și la nivel internațional.

100.000 de lire sterline au mers către fundație

La eveniment au participat și alte personalități importante din Egipt și Qatar. Participanții au fost plăcut impresionați de inițiativa fundației, încât au cumpărat biletele puse la dispoziție de fundație.

100.000 de lire sterline s-au strâns din urma evenimentului, toți banii mergând direct către fundație și ulterior, banii vor fi folosiți pentru a acoperi costurile necesare operațiilor pe inimă la copii.

Fundația Chain of Hope a fost înființată în anul 1996 de Sir Magdi Yacoub, un profesor egiptean de chirurgie cardiotoracică la Imperial College London, recunoscut la nivel mondial ca fiind unul dintre cei mai importanți doctori cardiologi. Profesorul a avut onoarea de a fi decorat însăși de Regina Angliei Elisabeta a II a, iar după ce s-a pensionat a continuat să opereze copiii cu probleme la inima prin intermediul fundației sale, Chain of Hope.

Milionarul Piero Ferrari, alături de soția lui, Romina Gingașu la strângerea de fonduri organizată la Muzeul Național de Istorie / (sursă foto: CANCAN)

Soția milionarului, implicată des în astfel de cauze caritabile

Nu este prima dată când Romina Gingașu, soția milionarului Piero Ferrari, face astfel de gesturi caritabile. Românca este implicată și în fundația familiei Ferrari, Centro Dino Ferrari, ajutând la strângerea de fonduri importante, în special fondurilor destinate persoanelor cu probleme neuromusculare și neurodegenerative, precum distrofie musculară, Parkinson, Alzhaimer, scleroza multiplă și altele.

articolul original.
  • There are no more articles
❌