ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 September 2022Ultimele Stiri

Accident de muncă la o societate din municipiul Vaslui

26 September 2022 at 16:47
image

Echipajul ambulanței SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă) a intervenit pentru evaluarea, acordarea primului ajutor medical și transportul la UPU Vaslui, pentru victima unui accident produs în incinta unei societăți comerciale din municipiul Vaslui.

La sosirea echipajului de intervenție a fost găsit un bărbat căzut de la înălțime care prezenta multiple traumatisme ale membrelor inferioare.

Victima, un bărbat în vârstă de 40 ani a fost evaluat, i s-a acordat primul ajutor, după care fost transportat și predat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

articolul original.

Un tânăr a rămas fără un braţ, după ce mâna i-a fost smulsă de o presă de rulare

26 September 2022 at 12:41
image

Un tânăr de 37 de ani a rămas fără un braţ, după ce mâna i-a fost smulsă de o presă de rulare la o fabrică de textile din localitatea Curtici, judeţul Arad.

Sosit la locul accidentului de muncă, un echipaj SMURD i-a acordat tânărului primul ajutor medical oprindu-i hemoragia şi i-a recuperat braţul.

”Elicopterul SMURD, un echipaj medical SMURD şi un echipaj cu modul pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Arad, au intervenit astăzi, 26.09.2022, în jurul orei 13:00, în cazul producerii unui accident de muncă la o societate comercială din zona industrială Curtici. La sosirea echipajelor, victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 37 de ani avea membrul superior prins într-o presă de rulare, smuls din corp de la nivelul umărului”, a transmis ISU Arad.

Bărbatul a fost transportat la spital, la Timișoara, cu elicopterul

Conştient şi cooperant, bărbatul a fost transportat la spital, la Timișoara, cu elicopterul, informează News.ro. Acolo, medicii vor încerca să-i reataeze braţul.

articolul original.

FOTO-VIDEO – Accident de muncă în Arad: Brațul unui bărbat de 37 de ani a fost smuls de o presă / A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD

26 September 2022 at 11:48

Grav accident de muncă la o fabrică din Arad. Brațul unui bărbat de 37 de ani a fost smuls de o presă. Pentru salvarea angajatului a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD.

„Elicopterul SMURD, un echipaj medical SMURD și un echipaj cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Arad, au intervenit astăzi (luni – n.red.), în jurul orei 13:00, în cazul producerii unui accident de muncă la o societate comercială din zona industrială Curtici”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

FOTO-VIDEO - Accident de muncă în Arad: Brațul unui bărbat de 37 de ani a fost smuls de o presă / A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD
FOTO-VIDEO – Accident de muncă în Arad: Brațul unui bărbat de 37 de ani a fost smuls de o presă / A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD

Brațul bărbatului i-a fost smuls de la nivelul umărului

La sosirea echipajelor, victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 37 de ani, avea membrul superior prins într-o presă de rulare, smuls din corp de la nivelul umărului.

Echipajul SMURD Curtici i-a acordat victimei primul ajutor medical, oprindu-i hemoragia.

Mai apoi, pompierii arădeni au acționat pentru recuperarea brațului blocat în utilaj.

„Bărbatul conștient și cooperant a fost transportat de către elicopterul SMURD la spital”, a adăugat sursa citată.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

AJOFM Alba organizează în luna octombrie Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

26 September 2022 at 08:13

AJOFM Alba organizează în luna octombrie Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi

Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba organizează, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, în data de 14 octombrie 2022.

Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră al Universităţii „1 Decembrie 1918”, în Sala de conferinţe PAEM situată în Alba Iulia, strada Bucovinei, nr. 6 (Zona Piaţa Centru), începând cu ora 09.00.

Evenimentul are drept scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.

De asemenea, pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.
Angajatorii care doresc să participe la acest eveniment, sunt așteptați să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba la telefon 0258 831137 sau le pot transmite e-mail: [email protected]

Pentru o cât mai bună vizibilitate a acestui eveniment contăm pe sprijinul şi colaborarea dumneavoastră.

Serviciul Comunicare și Secretariatul Conslilului Consultativ

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Marea Britanie: Liz Truss vrea să reformeze sistemul de vize din cauza lipsei de forță de muncă

25 September 2022 at 12:56
image

Premierul britanic Liz Truss va lansa o revizuire a sistemului de vize din Marea Britanie, scrie G4Media. Truss vrea să încerce să abordeze deficitul sever de forță de muncă din sectorul industrial, a relatat duminică Financial Times.

Potrivit FT, premierul este dispus să înfrunte o parte din guvernul său anti-imigrație. Ea vrea să permită unor industrii să recruteze angajați din străinătate, în special ingineri.

Reforma ar putea include o relaxare a cerinței de cunoaștere a limbii engleze. Asta pentru ca muncitorii străini să poată intra în Marea Britanie.

Întrebat dacă reforma are în vedere relaxarea regulilor de imigrare, ministrul britanic de finanțe Kwasi Kwarteng a declarat duminică pentru BBC: „Nu este vorba despre relaxarea regulilor. Ideea dezbaterii privind Brexit, dacă vrem să mergem acolo, este de a controla imigrația într-un mod care să funcționeze pentru Regatul Unit”.

articolul original.

Am aflat salariul! Câți euro câștigă lunar un român care lucrează ca electrician calificat în Italia

24 September 2022 at 15:27

Una dintre meseriile căutate în prezent este cea de electrician calificat. Forța de muncă din străinătate oferă locuri disponibile pentru românii calificați ca și electricieni. Iată cât poate câștiga acesta dacă alege să plece în Italia!

Forța de muncă din străinătate este într-o continuă dezvoltare și adaptare. Angajatorii străini caută cât mai multe persoane fie din România sau din alte țări pentru a asigura lipsa de personal necesar. Una dintre meseriile la mare căutare este cea de electrician. Dacă ești calificat în acest domeniu, iată ce salariu poți câștiga în străinătate.

Cât câștigă un electrician român în străinătate

Astfel, pentru un român calificat ca electrician, dacă dorește să se angajeze în Italia, spre exemplu, poate ajunge să câștige între 1600 și 1800 de euro lunar. Pe lângă acești bani, angajatul mai poate primi bonuri de masă sau masă asigură, precum și transportul decontat sau asigurat. Se oferă contract de muncă și posibilitatea de alocație pentru copil minor sau șomaj, dacă e cazul.

Iată ce salariu poți câștiga în străinătate ca electrician / (sursă foto: arhivă personală)

Care sunt cerințele și condițiile

Pe un site dedicat anunțurilor, un angajator a specificat care sunt cerințele și responsabilitățile unui electrician. Una dintre cerințe este ca persoana să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani și să fie calificat în acest domeniu.

Cerințe: bărbați

Condiții: maxim 55 ani

Responsabilități: La dispoziția dumneavoastră sunt puse locuri pentru personal calificat – electricieni, cu vârsta cuprinsă între 18-55 ani în domeniul construcțiilor ( hale la întins cabluri, automatizări, aeroporturi, înaltă, medie și joasă tensiune) pentru Italia în orașele Bari, Roma și Milano. Angajatorul oferă cazare ,wifi, condiții foarte bune și tichete de masă sau mâncare și transport organizat. Salarii cuprinse între 1600-1800 euro/net . Se cere condiție fizic bună, persoane harnice și muncitoare. Se oferă și posibilitatea de alocație pentru copil minor, șomaj și multe alte beneficii: (valabil doar pentru persoanele din România). Informații suplimentare puteți obține la numerele de telefon”, este unul dintre zecile de anunțuri postate pe un site dedicat.

articolul original.

Fabricile din Neamț găsesc tot mai greu meseriași: o treime din cele aproape 1.000 locuri de muncă sunt pentru necalificați

24 September 2022 at 11:43
image

De luni, 26 septembrie, nemțenii care vor să se angajeze pot alege din 967 posturi oferite firmele private din Neamț. Sunt nu mai puțin de 353 de locuri de muncă la care nu se cere calificare, mai ales la fabricile mari din județ, din domeniul construcții și industrializarea lemnului, dar și în agricultură.

În zona Piatra-Neamț sunt cele mai multe joburi disponibile acum (459), la început de toamnă. De pildă, Comes are nevoie de 10 sudori, 10 lăcătuși mecanici și 5 strungari, Nord Arin de 3 șefi de sector prelucrări și 2 ingineri, Augsburg caută doi programatori, iar Moldocor angajează 3 instalatori apă-canal și 2 lăcătuși mecanici. În rest, este de muncă în diverse domenii și pentru tot felul de meseriași.

În zona Roman, din cele 293 de joburi, sunt suficiente și pentru ucraineni, la brutării, firme de confecții textile, de mecanică. Cei mai mari angajatori rămân TRW Airbag, Cersanit, Caremil, fabrici care au nevoie și de foarte mulți necalificați, dar sunt și multe joburi disponibile în comerț.

Puține oferte pentru necalificați în zona Târgu Neamț, unde sunt 215 locuri de muncă, cele mai multe în confecții – firma HH Textile Manufactoring Garments caută 30 de confecționere, dar și Sofiaman, Extrome. O clinică privată de imagistică din Vânători-Neamț are nevoie de un bioinginer și de un fizician medical, iar de ingineri este nevoie la Bizz Ambasador și la Macrom Metal. Restul joburilor sunt pentru persoanele calificate în construcții, mecanică, instalații termice, electric, etc.

Orice informație despre angajatori și calificările cerute pot fi obținute la numărul de telefon 0233.237780 al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Neamț.

C.I.

articolul original.

COMUNICAT DE PRESĂ – Proiect “Instruire și ocupare pentru o viață mai bună” cod 150751

21 September 2022 at 17:32
By: nagym

Human Resources Consulting organizeaza in de data 22 septembrie 2022, intre orele 09.00-18.00 Targul locurilor de munca la Casa Armatei Brasov, organizat in cadrul proiectului “Instruire si ocupare pentru o viata mai buna”, cod 150751. Evenimentul, care va avea loc la Casa Armatei Brasov, va gazdui peste 30 angajatori din judetele Brasov si Covasna care pun la dispozitia participantilor peste 100 locuri de munca.

Ofertele de angajare prezentate la targ sunt din toate domeniilor de activitate vizand atat pozitii entry level cat si top management din: IT, productie, administrativ, comert, servicii, turism etc. Angajatori de renume din Regiunea Centru cauta atat muncitori necalificati cat si specialisti in diverse domenii. Ofertele de angajare sunt atat pentru persoanele cu experienta in domeniile amintite cat si pentru absolventi de liceu, studenti sau muncitori necalificati.

Human Resources Consulting are o experienta de peste 18 ani pe piata, a fost lider de parteneriat cat si beneficiar in mai multe proiecte cu finantare europeana nerambursabila si a certificat peste 5000 de persoane in diverse meserii. De asemenea are traditie in organizarea targurilor de locuri de munca in mai multe judete: Sibiu, Mures, Harghita, Constanta etc. Pentru mai multe detalii, va rog sa ne contactati la office@hrcromania.ro sau la telefon 0268511951.

sigle comunicat presa final

articolul original.

Bărbat din Nepal lucra la negru în județul Dâmbovița, în construcții

23 September 2022 at 06:48
image

Deputatul PSD Radu Popa s-a arătat oripilat la aflarea veștii că, în vremurile acestea de criză, de profundă deznădejde care generează tensiune în societate, în Senatul României s-a votat pentru mărirea salariilor demnitarilor. Gestul este unul fără precedent.

Parlamentarul social-democrat, într-o postare pe Facebook, l-a luat țintă piept pe senatorul Virgil Guran care, imediat după consumarea sfidătorului vot la adresa poporului, a ieșit în față, senin, liniștit, ca și cum nu s-a întâmplat nimic, și a servit presei o declarație care a făcut rapid înconjurul țării și care, cu siguranță, a mai adus liberalilor două procente în minus la alegerile viitoare și a creat o imagine proastă întregii clase politice românești.

„Senatorii și-au votat mărirea salariilor. Virgil Guran spune că trebuie să fim “bogați și cinstiți”. Și eu care am crezut mereu că ar trebui să fim deștepți! În România reală, salariul unui învățător s-a mărit cu 60 de lei. Cinstiții ăștia de la Senat cred că e normal să își mai tragă un salariu minim pe economie. Lunar. Așa devin ei bogați. Și eu care am crezut mereu că ar trebui să fim deștepți”, a scris deputatul Radu Popa, cu o ironie tristă, pe pagina sa de Facebook.

articolul original.

Despre ce au vorbit reprezentanţii unor companii la Forumulul Top Angajatori, organizat de Revista Capital

23 September 2022 at 06:22
Foto: capital.ro

Revista Capital a organizat astăzi, 22 septembrie 2022, Forumul Top Angajatori, unde reprezentanți ai unor companii de top din România au vorbit despre cum se abordează, în cadrul companiilor, ideea de criză economică, despre cum îți poți pierde locul de muncă, despre salariile din ziua de azi și despre revenirea la normal după doi ani de restricții sanitare.

Astfel, Forumul Top Angajatori, în cadrul căruia au fost dezbătute cele mai importante probleme cu care se confruntă piața forței de muncă din România, precum:

-criza forței de muncă din România,

-legislația din domeniul muncii,

-taxarea muncii,

-reziliența forței de muncă și

-rentabilitatea forței de muncă.

La evenimentul respectiv au fost prezente cele mai mari companii din România din punct de vedere al brandului de angajator, instituții ale statului și organisme abilitate din domeniul muncii: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Poşta Română, Leroy Merlin, Altex, CEC Bank, Medlife, INS, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, LAPAR, Asociaţia Horeca.

În cadrul aceluiași eveniment, a fost lansat „Capital Top 100 Angajatori” – ediția 2022, un proiect special al revistei Capital, unde sunt prezentate cele mai atractive companii din țara noastră ca branduri de angajator, selectate din domenii diverse, precum: agricultură și industrie alimentară, bănci și asigurări, industrie grea, industrie ușoară, energie, producție, servicii, construcții și transporturi.

Cum se abordează în cadrul companiilor ideea de criză economică?

În cadrul Forumului Top Angajatori, Patricia Andrei (director HR CEC Bank), Codruț Nicolau (director general Edenred România și Benefit Systems), Dragoș Anastasiu (președintele Rethink România) și Ioana Petrea (expert HR – Right FIT România) au discutat despre cum se abordează în cadrul companiilor ideea de criză economică, despre cum îți poți pierde locul de muncă, despre salariile din ziua de azi și despre revenirea la normal după doi ani de restricții sanitare.

În opinia sa, „Multă comunicare. În primele 2-3 luni din pandemie încercam să sting corabia, mă jucam singur, dar nu comunicam cu angajații, să le spun că o să fie bine. Încercam să redresez corabia, dar oamenii din corabie voiau să o părăsească. Comunicarea, transparența, proiectele, profitul, pentru noi anul 2020 o să fie cel mai bun din istorie. Nu văd de ce angajații mei o să fie îngrijorați, chiar dacă avem criza, războiul din Ucraina. Retenția din 2022 e ușor falsă, războiul plus inflația plus recensiunea, i-a ținut pe mulți oameni buni pe loc, care așteaptă să treacă inflația sau războiul. Ideea este că retenția este ușor falsă, oamenii buni, care au potențial, stau”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.

La rândul său, „Nu se poate face niciun business fără oameni buni. E prima ipoteză, încercăm inginerește să ne uităm la fapte. A doua chestiune: oamenii au niște nevoi, care devin în mare parte sociale. Unele nevoi pot fi acoperite cu bani, beneficii, sau cu alte lucruri: comunicare, capacitatea de a asculta, toate aceste lucruri se întorc la faptul că nu poți face business dacă nu ai oameni. suntem o companie în creștere, recrutăm multe poziții, facem employer branding și trebuie să stai să asculți ce se întâmplă în piață, o mulțime de lucruri sunt diferite față de anul 2020”, a explicat Codruț Nicolau, director general Edenred România și Benefit Systems.

Sau, „Noi am recrutat de pe tinder, de pe uber, de pe standion de la fi-miu”, a zis Ioana Petrea, expert HR – Right FIT România.

În afirmaţiile sale, „Eu mă chinui să-i conving pe ai mei să posteze și la mine pe pagina de Facebook. În orice situație există și oportunitate, depinde de mindset-ul nostru, modul în care vedem lumea, tratăm subiectele, și cu cât vom spune mai mult că va fi o criză, vom avea o criză. Foarte mult, din ceea ce înseamnă o criză, se naște colectiv, prin a vorbi despre ea. Antreprenoriatul românesc, ne-am obișnuit să fim ca niște boxeri. Dacă vine o perioadă mai grea, va trebui să o rezolvăm printr-o perioadă de transparență. Există două tipuri de job-uri: care presupun interacțiunea cu alții și trebuie să fii acolo, ghișeu sau altele, în rest, este management of objectives, dacă îți termini treaba repede, ești liber, dacă nu stai 10-12 ore, pentru că am o așteptare de la client”, a spus Dragoș Anastasiu, președintele Rethink România.

Din punct de vedere al orelor de muncă, „Managerul meu îmi spunea că dacă termin treaba în trei ore, poți să pleci acasă. Intervenind iar pe zona de management, de sus în jos e problema, nu de jos în sus. Am ajuns din greșeală într-o companie în care cultura celor 14-15 ore era normală. În 15-16 ani de carieră am făcut de 5-6 ori ore supliemtnare, nu le încurajez deloc, dacă doi oameni pe aceeași poziție fac ore suplimentare, este problema ta, a managementului. Programul trebuie să fie flexibil, pandemia ne-a ajutat să împingem spre rezultate. La noi, doar 10-15% vin la birou. Cum să măsor? Să las camera deschisă să văd cum se plimbă prin casă? Nu o să fac niciodată acest lucru, trebuie să mă bazez pe respect. Știu programatori atât de eficienți că sunt de 10 ori mai eficienți decât colegii”, a afirmat Bogdan Badea, CEO eJobs.

În opinia sa, „Sunt două tipuri de angajatori, cei care se bazează pe KPIs și cei care pun accent pe cele 8 ore în care să se convingă că ești la birou. Acel angajat care a terminat treaba în 5 ore și vrei musai să-l vezi 8 ore la birou, poți să îi dai noi task-uri, noi departament”, a precizat Ioana Petrea, expert HR – Right FIT România.

„Clar, piața se schimbă, flexibilitatea, fie că vorbim de beneficii sau locul în care muncesc, este o caracteristică a pieței. Noi zi de zi trăim și beneficiem de oameni care vin 8 ore la birou, indiferent că este un magazin de unde trebuie să cumpărăm ceva sau dacă pui mâna pe telefon și e un call center unde non-stop trebuie să fie cineva. Indiferent de locul în care se întâmplă munca, flexibilitatea este o cerință”, a completat Codruț Nicolau, director general Edenred România și Benefit Systems.

Cum este revenirea la normal, după doi ani de restricții sanitare

În contextul companiilor, „La Edenred, cam 70% dintre angajați vin la birou, avem o politică remote, nu este nelimitată, ne interesează să avem un cadru. Lumea care decide să vină la birou sunt cam 70%. Din cei 40.000 de clienți pe care îi avem există segmente în zona de IT unde 90% nu vin la birou. Dacă ai legătura cu piața și clienții nu ai cum să fii conectat realmente la piața ta dacă nu ești”, a explicat Codruț Nicolau, director general Edenred România și Benefit Systems.

În plus, „Eu nu știu exact ce îl motivează pe omul din fața mea de la interviu, nu am cum să știu de ce are nevoie. Am implementat în peste 15 companii Benefit, sunt foarte fericiți, dar dpdv revenția în retenție vine în recrutare. Sunt foarte multe tool uri în recrutare care pot face predicții pe termen lung în leadership, management, să nu ajungă la red flags. Informația ne dă putere să creăm career path-uri”, a mărturisit Ioana Petrea, expert HR – Right FIT România.

În viziunea sa, „Recrutarea este importantă, dar nu-ți dă garanția că angajatul o să rămână. Contează foarte mult perioada de onboarding, unde se greșește foarte mult. Dacă fundația e greșită, nu va sta nimic în picioare, dar și dacă este corectă, nu garantează că totul va sta în picioare”, a completat Dragoș Anastasiu, președintele Rethink România.

articolul original.

Kelemen Hunor: Creşterile salariale pentru bugetari vizează funcţionarii din primării, nu parlamentarii.

22 September 2022 at 06:58

În contextul majorărilor salariale pentru bugetari aprobate de Senat miercuri, 21 septembrie, liderul UDMR, Kelemen Hunor a transmis că ele vizează funcţionarii din primării, nu parlamentarii.

Astfel, vicepremierul Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, a transmis miercuri seară că problema salarizării trebuie abordată unitar, iar presiunea pentru majorările din domeniul bugetar au venit din partea primăriilor, a funcţionarilor din acestea, ale căror salarii sunt limitate de lege sub cele ale primarilor şi viceprimarilor.

Adevărul despre majorările salariale pentru bugetari. Kelemen Hunor spune că vizează funcţionarii din primării, nu parlamentarii

Acesta spune că trebuie aliniat în legea salarizării ceea ce s-a întrerupt la un moment dat pentru o anumită categorie de români în timpul pandemiei.

În afirmaţiile sale,„Pentru medici, apoi pentru profesori au mers pe foaia de parcurs, pentru ceilalţi nu. Deci dacă nu avem o abordare unitară, atunci lucrurile iarăşi se duc într-o direcţie zic eu greşită. Deci problema nu sunt parlamentarii.

În acest moment poţi să spui că pentru parlamentari nu trebuie să măreşti salariile, e ok, nu-i nicio problemă, se poate, dar pentru aleşii locali trebuie să faci un pas. Şi asta a fost ideea. A fost o discuţie în coaliţie la un moment dat, şi asta a fost ideea. Nu era vorba de parlamentari”, a transmis Kelemen Hunor la Euronews Romania.

Funcționarii din primării, cei vizați, în special cei din mediul rural

Concret, liderul UDMR a precizat că este vorba despre funcţionarii din primării, mai ales de cele din comune, care au salarii mici.

Astfel, „În legea salarizării scrie foarte clar că nimeni nu poate să aibă un salariu mai mare decât viceprimarul. Degeaba creşti pentru funcţionarii publici, că te blochezi în acest articol. Şi atunci sunt foarte multe primării care rămân depopulate, unde pleacă oamenii. (…)

Nu e vorba de o creştere mare, ci o pătrime din ceea ce trebuia făcut, deci nu e vorba despre un salt uriaş. Şi asta era ideea la un moment dat, şi nu parlamentarii. (…) E greşit să ducem discuţia în direcţia de a creşte sau a nu creşte indemnizaţiile parlamentarilor, fiindcă nu asta era ideea.

Şi presiunea nu din zona parlamentară a venit, a venit din partea primăriilor, şi nu neapărat din partea primarilor, din partea funcţionarilor, fiindcă există această prevedere că nimeni nu poate să aibă salariu mai mare decât viceprimarul. Şi aici cu toţii am spus, da, această situaţie trebuie rezolvată”, a mai transmis Kelemen Hunor.

Mai mult, acesta a adăugat că există tendinţa de a se intra în extreme, în demagogice, în populism, în urma acestui vot.

În contextul financiar, „Nu trebuie să dai mai mult decât e cazul, nu trebuie să ieşi din contextul economic românesc, nu poţi să te compari cu Germania, cu SUA. (…) Dar e o altă abordare aici.

Vrei, nu vrei, trebuie să spui lucrurilor pe nume. Într-o primărie nu poţi să stai fără funcţionari dacă vrei să faci treabă şi n-o să stea funcţionarii pe 3.000 de lei – 3.100 de lei”, a motivat vicepremierul.

Din punct de vedere politic, Încep discuțiile privind bugetul în coaliția de guvernare
Hunor a anunţat, în context, că în luna octombrie vor începe discuţiile în coaliţie pe tema proiectului de buget, astfel încât acesta să intre în Parlament în noiembrie, iar la finele anului să fie votat.

Aşadar, „Noi am propus să începem discuţiile pe proiectul de buget mai repede decât în trecut. Deci în octombrie vom începe discuţiile în coaliţie, apoi în Guvern, în Parlament în noiembrie, să nu intrăm în decembrie, sfârşit de an ori, Doamne fereşte, în anul 2023 fără să avem bugetul votat.

Şi, în momentul în care vedem toate cifrele, vedem toate posibilităţile noastre, atunci putem discuta inclusiv această idee privind salariul minim european, care este o recomandare”, a adăugat vicepremierul UDMR.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi „pentru, 22 „împotrivă” şi patru abţineri, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite.

articolul original.

Nicolae Ciucă: Ȋn luna noiembrie, bugetul va intra la vot în Parlament

22 September 2022 at 06:18
Foto: ordinea.ro

La guvern, premierul Nicolae Ciucă vrea ca Ministerul Finanțelor să colaboreze cu ordonatorii de credite, astfel încât proiectul de buget să fie gata până în octombrie, iar în noiembrie să fie analizat și votat în Parlament.

Astfel, „Prin bugetul pentru anul viitor ne propunem continuarea finanțării programelor de investiții și implementarea acțiunilor din PNRR.

Totodată, gestionăm atent deficitul bugetar și inflația, pentru a găsi resursele bugetare pentru mărirea salariilor, a pensiilor și pentru măsurile necesare protejării populației vulnerabile”, a postat Nicolae Ciucă pe Facebook.

În plus, premierul a mai anunțat că Ministerul Energiei și cel al Finanțelor se vor reuni într-o ședință de guvern ce va avea loc săptămâna viitoare, cu scopul de a dezbate măsurile necesare pentru compensarea prețului la carburant.

Iar până la sfârșitul acestei luni, se va adopta și un act normativ pentru sprijinirea persoanelor care folosesc lemne de foc pentru a se încălzi. Acesta a declarat că o altă măsură de a economisi energie ar fi înlocuirea becurilor clasice cu cele de tip LED, deoarece consumă mai puțin.

În opinia sa, „În ceea ce privește eficientizarea energetică, Ministerul Mediului va veni cu o măsură specifică de sprijinire a populației în vederea înlocuirii becurilor cu filament cu cele pe bază de LED, dar și cu măsuri care să contribuie la reducerea risipei la nivelul instituțiilor guvernamentale. Consolidăm pachetul soluțiilor guvernamentale cu noi măsuri care vin în sprijinul cât mai multor cetățeni și oferă susținere mai consistentă sectoarelor economice”, mai spune Nicolae Ciucă.

Ce spune premierul României despre obținerea independenței energetice?

Miercuri, în cadrul Conferinței Internaționale a Gazului din România, Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul și-a stabilit ca obiectiv obținerea independenței energetice a României, mai exact să ne asigurăm 90% din gazul necesar din resurse interne.

În informaţiile sale, ”Guvernul pe care îl conduc şi-a asumat ca obiectiv important obţinerea independenţei energetice şi transformarea României într-un factor de securitate energetică în regiune. Noua Lege offshore şi încurajarea investiţiilor în acest sector fac posibilă exploatarea resurselor de gaze naturale din Marea Neagră şi, în următorii ani, a celor de mare adâncime din judeţul Buzău.

2022 este anul în care a început extracţia gazelor naturale în platoul continental al Mării Negre. Odată cu concretizarea acestor surse noi, vom reuşi să asigurăm, din resurse interne, 90% din necesarul de consum”, spune premierul.

Mai mult, acesta a mai spus și ca acest lucru va dovedi „capacitatea României de a găsi noi soluții într-o perioadă în care furnizarea de gaze la nivel mondial este amenințată de războiul din Ucraina.”

Sprijin pentru Republica Moldova

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că guvernul a acordat atenției și sprijinului pentru Republica Moldova, care este foarte afectată de criza energetică.

În acest sens, ”Operaţionalizarea gazoductului Oneşti-Gherăeşti-Leţcani-Ungheni-Chişinău este un sprijin consistent pentru că oferă posibilitatea Republicii Moldova să preia până la 2,2 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an”, precizează  premierul.

articolul original.

Valentina Vasilica Robu evidenţiază munca în echipă atunci când vorbește despre realizările din cariera sa

22 September 2022 at 06:08
Foto: capital.ro

Secretarul general al Casei Naționale de Pensii Publice lucrează în domeniu de peste 20 de ani şi an de an întâmpină noi provocări, mai ales în contextul în care legea pensiilor se modifică des, iar angajații trebuie să fie pregătiți să răspundă cât mai rapid în interesul a milioane de beneficiari.

Astfel, Valentina Vasilica Robu a contribuit la găsirea de soluții pentru demararea procesului de evaluare a dosarelor de pensii ce urmează a fi recalculate și s-a implicat la elaborarea actului normativ de ajutor financiar pentru pensionari, de la începutul anului.

Pentru 2022, vrea să pună pe picioare cea mai performantă echipă a Casei de Pensii din ultimii 30 de ani. Valentina Vasilica Robu a fost nominalizată la categoria „Administratori publici” a Revistei Capital.

În contextul de activitate, „ Având în vedere domeniul în care activez de peste 20 de ani, proiectele mele au legătura directă cu sistemul public de pensii și nu pot fi realizate decât făcând parte dintr-o echipă, cu care am muncit cot la cot, coordonând, în funcție de situație. E un domeniu în care legislația se modifică ritm alert impacteând un număr mare de persoane: atât pensionari, cât și asigurați ai sistemului public de pensii.

În ultimul an au fost multe proiecte la care am participat activ și unul dintre cele mai importante a fost cel legat de evaluarea dosarelor de pensii. Fac parte din echipa care a găsit soluții pentru demararea procesului de evaluare a dosarelor de pensii ce urmează a fi recalculate în baza unei noi legi a pensiilor, lege care va elimina inechitățile din sistemul public de pensii.

De asemenea, aș aminti participarea directă la elaborarea unui act normativ cu impact important pentru viața pensionarilor noștri, ce a vizat îmbunătățirea nivelului de trai în condițiile contextului social politic pandemic ( aici mă refer la acordarea ajutorului financiar de 1200 lei, în luna ianuarie, pentru pensionarii cu venituri mai mici de 1600 lei).

Echipa care va reforma CNPP

Un proiect pentru acest an? În primul rând îmi doresc să formez o echipă de ”high class” cu salariați din CNPP și casele teritoriale de pensii pe care să-i motivez să fie determinați și creativi în găsirea celei mai durabile și statornice legi a pensiilor . Să fie un corp elitist, reprezentativ, care să funcționeze ca un senzor de avertizare și să ajute la îmbunătățirea imaginii negative în care ne cufundăm de o perioadă de timp și îndeplinirea obiectivelor specifice domeniului pensiilor, a afirmat aceasta.

Iar, la întrebarea, Care au fost cele mai mari provocări pe care le-ați avut de-a lungul carierei și cum le-ați rezolvat?

In acest domeniu nu reziști dacă nu iți place ce faci! Eu pur și simplu ador ce fac! De ce să nu recunosc că au fost și perioade grele în cariera mea, dar implicându-mă din dorința de a ajuta, prin gasirea soluțiilor cele mai bune pentru fiecare caz/ situație în parte, m-au determinat să rămân și să evoluez profesional cu pași mărunți și siguri.

Recalcularea pensiilor

O situație de genul acesta am întâmpinat în anul 2019 când trebuia să recalculăm circa 100.000 de dosare conform Legii nr. 221/2018 și CNPP rămăsese din anul 2018 fără firmă care să mentenanță evolutivă a sistemului informatic și trebuia să găsim soluții peste noapte pentru remedierea situației. Singura soluție, la momentul respectiv, era agrearea unui calcul manual, cu mici artificii informatice, accesibile oricărui operator de stabiliri din casele de pensii.

Ca orice proces, incepul a fost greoi, dar comunicarea, implicarea tuturor colegilor și creditarea fiecăruia în parte, la acel moment, a scos la iveală spiritul de echipă și nevoia de a reuși. Pentru realizarea acelui target, experiența și deschiderea către colegii de sistem m-au determinat să înființez atunci primul grup pe whatssapp în care am inclus toti colegii directori, monitorizând astfel fiecare judet în parte și ascultând părerile tuturor în timp real.

A fost prima acțiune de acest gen și anvergură, care ne-a arătat în timp că numai împreună putem urni lucrurile și faptele să se întâmple.

La acel moment am realizat ca atunci când există eficiența personală și eficiența organizațională apare și satisfacția muncii, si dacă ai o idee nu ezita să o pui în practică. Orice se poate imbunătăți pe parcurs.

Ce poate face un funcționar pentru a ajuta oamenii

O altă situație care îmi vine în minte e legată de cazul unui pensionar care s-a judecat cu o casă de pensii timp de 11 ani . Provocarea a venit când a cerut audiență . Am studiat dosarul, în care recunosc că la prima vedere nu sesizasem nimic. Pensionarul foarte dezamagit. Din discuțiile cu dumnealui și documentele prezentate mi-au atras atenția taloanele de pensii.

Am luat fiecare talon în parte și doar așa am sesizat o diferență ( există beneficii care se acordă în sistem centralizat). A fost omisă o majorare de punctaj acordată pentru o perioada lucrată în condiții deosebite. De multe ori atenția , răbdarea și experiența pot face diferența, iar un mic detaliu poate aduce o bucurie imensă în sufletul unui om. Să vorbim și de situații fericite, cum ar fi cel al unei familii formată dintr-o mamă și 7 copii, care trăiau la limita săraciei și mila vecinilor . Cazul mi-a atras atenția. Tatăl copiilor decedase. Femeia, fără școală multă , nu știa nimic de dreptul la o pensie de urmaș pentru copii ei.

Discutând cu primarul comunei respective, care se afla la casa de pensii pentru a susține cauza acelei familii, am aflat că decedatul lucrase la un moment dat. Urmare acestor informații am făcut demersuri pentru reconstituirea vechimii, iar mama cu cei 7 copii au beneficiat de pensie de urmaș.

E important să-i asculți pe cei din jurul tău și dacă poți să ajuți, fă-o necondiționat. Răsplata vine din lucruri simple, iar mulțumirea sufletească este nemărginită, a punctat aceasta.

 O zi din viața SG al CNPP

Astfel, „Programul meu zilnic e foarte încărcat . Știu când plec spre serviciu , în jur de 7.30 dimineața , dar nu știu niciodată când termin. Pe lângă activitățile zilnice, uzuale, care presupun verificarea e-mail-urilor și formularea de răspunsuri , după caz, verificarea și semnarea documentelor prezente în mapă, îmi organizez ziua de lucru prioritizând activitățile după importanță, urgență ( grup de lucru în vederea elaborării vreunui draft de ordonanță care ține de domeniul meu de competență, ședințe adminstrative de rezolvare a unor situații din cadrul Casei Naționale de Pensii Publice, întâlniri de lucru la ministere, participarea la videoconferințe cu diverse instituții pe activități comune, etc).

Iar, evoluția profesională este urmarea promovării în categoria înalților funcționari publici, cooptarea în importante grupuri de lucru din cadrul ministerelor, pe domeniul meu de activitate, iar din punct de vedere personal mulțumirea sufletească venită din partea fiicei.

Din punct de vedere al succesului,Consider că nu există o rețetă pentru succes. Succesul depinde de mai mulți factori. În primul rând trebuie să îți placă ceea ce faci și să dorești să îmbunătățesti lucrurile. Mereu există ceva de remediat. Trebuie să perseverezi, să nu te lași descurajat, să îți urmezi drumul indiferent de lungimea lui și de numărul opriririlor…

O femeie poate considera că are succes dacă reușește să îmbine succesul profesional cu succesul familial. Când cei din jur sunt înțelegători și participativi, atunci succesul este garantat.

 Sunt un om simplu, dar atras de lucrurile complicate, iar acest lucru m-a determinat să fiu în mijlocul unor evenimente determinante.

Aşadar, ” Încearcă să fii un om de valoare și nu neaparat un om de succes.” (Albert Einstein)
Valoarea atrage oameni de calitate în jurul tău, însă succesul există , dar nu e perpetuu.

articolul original.

Genraţiile Z și Millennials preferă să muncească mai mult şi să aibă mai puține zile de concediu

21 September 2022 at 09:35

Pandemia a adus viitorul muncii mai aproape și a transformat modul în care oamenii se raportează la un job. Cu generația Millennials predominantă pe piața muncii și odată cu introducerea angajaților din Gen Z, s-a schimbat și cultura organizațională, accentul fiind pus mai mult pe bunăstare și flexibilitate.

Cu toate acestea, 53% dintre tinerii generației Z și 45% dintre Millennials ar alege câștigarea unui venit mai mare, care să le asigure menținerea stilului de viață confortabil și lipsit de griji, versus mai multe zile de concediu, arată cel mai recent sondaj BestJobs.

Concret, 23% dintre tinerii din Generația Z caută oportunități prin care să se dezvolte profesional, chiar și făcând compromisuri privind salariul, în comparație cu 10% dintre Millennials și 6% dintre cei din Generația X. Totodată, timpul liber petrecut cu familia sau cei dragi este o alegere mai bună decât venitul crescut pentru 17% dintre tineri, 25% dintre Millennials și 17% din Gen X.

În viziunea sa, „Tinerii din generația Z prețuiesc foarte mult independența, flexibilitatea și fericirea, iar viziunea lor despre muncă este mai mult una pragmatică decât aspirațională. Tocmai de aceea auzim în ultimul timp de «quiet quitting» – tendința prin care tinerii se dedică jobului strict cât este necesar, fără a depăși orele din program și fără a avea ambiția promovării. Totodată, se află într-o etapă de formare și sunt dispuși să renunțe la timpul liber în favoarea unui venit care să le permită să ducă stilul de viață dorit și să aibă acces la experiențe. Millennials, pe de altă parte, reprezintă o generație obișnuită să muncească mult, să își seteze obiective provocatoare, dar să se și bucure de beneficiile care vin odată cu un statut mai înalt și venit mai mare. Aceste generații sunt și cele care redefinesc cultura organizațională, punând în centrul ei bunăstarea angajaților și fericirea la job”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Iar odată cu înaintarea în vârstă, angajații acordă o importanță mai mare și sănătății personale și a celor din jur. Pentru cei din Generația X și cei de peste 58 de ani, venitul rămâne principala alegere în mai puțin de 40% din cazuri. În schimb, 45% dintre Boomers și 32% dintre cei din Generația X declară că în această etapă a vieții lor sănătatea este pe primul loc, mai presus de venit sau timp liber.

În contextil financiar, De la Gen Z la Boomers, preferințele angajaților la job sunt despre bunăstare, stabilitate și relații. Salariul este un criteriu comun
Procentual, când vine vorba de jobul pe care îl au în prezent, tinerii din Generația Z apreciază cel mai mult salariul (40%), posibilitatea de a lucra de la distanță (33%) și flexibilitatea programului (27%). Millennials se bucură și ei de salariu (48%), dar apreciază și siguranța locului de muncă (31%) și echilibrul între viața profesională și cea privată (29%). În timp ce persoanele cu vârsta între 42 și 57 de ani apreciază aceleași lucruri ca Millennials, cei trecuți de 58 de ani aleg, după salariu, relațiile avute cu colegii (37%), comunicarea cu superiorii (25%) și beneficiile extrasalariale (18%).

În acest sens, mai mult de jumătate dintre tinerii din Generația Z, respondenți ai sondajului BestJobs, și-au început cariera profesională și au joburi entry level, unde câștigă între 2.000 și 3.000 de lei net pe lună. 17% au joburi part-time sau internship-uri și câștigă lunar între 1.000 și 2.000 de lei, în timp ce 30% câștigă peste 3.000 de lei.

În prezent, majoritatea angajaților preferă să lucreze pentru o companie privată, datorită expunerii la o gamă mai largă de sarcini, care le permit să învețe mai multe lucruri, adiacente domeniului de activitate. În plus, un astfel de loc de muncă le poate oferi mai multe beneficii extrasalariale și/ sau oportunități de dezvoltare profesională și personală. Dacă din Generația Z, aproape 70% lucrează pentru astfel de angajatori, procentul celor din Millennials care lucrează într-o companie privată este de 81%.

 Evenimentele ultimilor ani au format anumite obiceiuri în rândul oamenilor. Spre exemplu, 10% din Gen Z au început să economisească, în comparație cu 18% dintre Millennials și 20% dintre cei de peste 42 de ani. În schimb, peste 20% dintre tineri pun mai mult accent acum pe consolidarea cunoștințelor cu scopul de a obține rapid un job nou dacă situația va impune, în timp ce doar 13% dintre Millennials și 12% dintre Gen X și Boomers consideră asta o prioritate.

Sondajul a fost efectuat în perioada 27 august – 11 septembrie pe un eșantion de 1.272 utilizatori de internet din România.

articolul original.

Locuri de muncă disponibile în orașul TEIUȘ, la data de 20 septembrie 2022

20 September 2022 at 08:48

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 20 septembrie 2022, pe raza orașului TEIUȘ.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul TEIUȘ și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON
SOCAR PETROLEUM S.A. FOCHIST PENTRU CAZANE DE ABUR SI DE APA FIERBINTE 1 0258806442
SEMMELROCK STEIN + DESIGN SRL MANAGER 1 ionela.nastase@wienerberger.com
articolul original.

Locuri de muncă disponibile în comuna STREMȚ, la data de 20 septembrie 2022

20 September 2022 at 08:46

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 20 septembrie 2022, pe raza comunei STREMȚ.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna STREMȚ și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON
PRO EL TYM S.R.L. DIRECTOR SOCIETATE COMERCIALA 1 0751800454
PRO EL TYM S.R.L. INSTALATOR INSTALATII TEHNICO-SANITARE SI DE GAZE 1 0751800454
PRO EL TYM S.R.L. OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE 1 0751800454
articolul original.

Locuri de muncă disponibile în comuna SÂNTIMBRU, la data de 20 septembrie 2022

20 September 2022 at 08:45

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 20 septembrie 2022, pe raza comunei SÂNTIMBRU.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna SÂNTIMBRU și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON
PROFI ROM FOOD SRL CASIER 4 resurseumane@profi.ro
articolul original.

Cel mai mare târg de locuri de muncă va avea loc la Brașov în perioada 21-22 septembrie 2022

20 September 2022 at 09:17
By: nagym
image

First Job School organizeaza in perioada 21-22 septembrie CEL MAI MARE TARG AL LOCURILOR DE MUNCA. Evenimentul, care va avea loc la Casa Armatei Brasov intre orele 09.00-18.00, va gazdui peste 70 angajatori din judetele Brasov si Covasna care pun la dispozitia participantilor peste 500 locuri de munca.

Târgul se adresează persoanelor aflate în cautarea unui loc de munca dar si angajatilor care doresc sa-si schimbe locul de munca.

Ofertele de angajare acopera majoritatea domeniilor de activitate vizand atat pozitii entry level cat si top management din: turism, alimentatie publica, IT, productie, administrativ, comert, servicii, etc.

Angajatorii cauta atat muncitori necalificati cat si specialisti in diverse domenii. De asemenea sunt oferte pentru persoanele care doresc sa lucreze in strainatate cu salarii pornind de la 1500 euro/luna, fara comision de recrutare si pentru studenti/absolventi.

Organizatorii preconizeaza participarea a peste 1000 de candidati. Cateva din locurile de munca puse la dispozitie pentru candidati sunt:

Montator subansamble, Electrician, Sculer matriter, Macaragiu, Mecanic intretinere, Ambalator manual, Tamplar, Dulgher, Brutar, Tinichigiu, Transator pescarie, Sofer, Lucrator in comert, Ospatar, Bucatar, Barman, Sef tura, Sef sala, Gestionar deposit, Operator produse igienico-sanitare, CTC, Specialist achizitii, Inginer productie, Inginer process, Inginer tehnolog, Contabil Sef, Responsabil departament logistica, Responsabil department calitate, Consultant Resurse umane, Inginer electric, Specialist recrutare, Reprezentant medical, Asistent medical de laborator, Asistent medical generalist, Programator IT, IT network Inginer, Tehnoredactor, Manager IT, Manager marketing, Coordonator , Manager, Asistent manager.

Organizatorul evenimentului face parte dintr-un grup de firme existente pe piata de peste zece ani, recunoscute pentru serviciile de calitate oferite in domeniul formarii profesionale a adultilor si in domeniul resurselor umane. First Job school a certificat peste 5000 persoane in diverse meserii, fiind lider de proiect in mai multe proiecte cu finantare europeana neramursabila, a consiliat si plasat peste 3000 persoane.

First Job School are experienta in a organiza evenimente de amploare, organizand si alte targuri de locuri de munca, conferinte, seminarii si campanii, de interes national, in domeniul resurselor umane si al formarii profesionale.

Evenimentul isi propune sa atraga candidati atat din mediul urban si rural, interesati de gasirea/schimbarea locului de munca, in toate domeniile de activitate, vizand pozitii de Entry Level pana la Top Management.

Informații suplimentare la telefon 0740272777 sau office@hrcromania.ro.

articolul original.

Care este propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin

20 September 2022 at 08:36

În prezent, Centrul Național al Cinematografiei informează că „Imaculat”, în regia Monicăi Stan şi a lui George Chiper-Lillemark, este propunerea României pentru categoria „Cel mai bun lungmetraj internaţional” din cadrul Premiilor Academiei Americane de Film – Oscars 2023.

În contextul cinematografic, din comitetul anual de selecţie a filmului, ce va reprezenta România, în competiţia pentru o nominalizare la Premiile Academiei Americane de Film – Oscars, la categoria Film Internaţional 2023, este format anul acesta din cinci critici de film, numiti de catre Consiliul de Adminstratie a Centrului National al Cinematografiei, astfel,  Dana Duma, Ionuţ Mareş, Irina Trocan, Cătălin Olaru şi Cristina Corciovescu care a desemnat producţia Imaculat.

În contextul competitiv, la Centrul Naţional al Cinematografiei, s-au înscris în cursă şase producţii româneşti:

  • Imaculat, regizat de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark
  • Metronom, regizat de Alexandru Belc
  • Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie, în regia lui Andrei Huţuleac
  • Miracol, regizat de Bogdan George Apetri
  • Crai Nou, regizat de Alina Grigore
  • R.M.N., în regia lui Cristian Mungiu

Aşadar, filmul îi are în rolurile principale pe Ana Dumitraşcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu, alături de care apar şi Rareş Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaş, Ionuţ Niculae, Florin Hriţcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă şi Cristina Buburuz.

Imaculat este produs de Axel Film, distribuit în România de Follow Art Distribution

Filmul Imaculat spune o poveste în care resorturile interioare ale personajelor construiesc o lume atât de autentică, ce aproape stârneşte revoltă. Indignare. O dramă psihologică, bazată pe fapte reale, o poveste de supravieţuire până la un punct. Mai apoi devine o poveste de eliberare.

Narativ, Daria (Ana Dumitraşcu), o tânără dependentă de heroină, pătrunde într-o clinică de dezintoxicare. Într-o lume străină. O lume aflată în contrast cu tot ceea ce a reprezentat mediul ei de până atunci. La 18 ani, pare naivă şi inocentă, dar încă mai păstrează trăsăturile fetei de familie bună, cu principii, educată şi dornică să-şi ia Bac-ul şi să urmeze o facultate. Însă izbirea de lumea în care intră, declanşează în ea efecte ce o transformă.

Aşadar, Imaculat este produs de Axel Film, distribuit în România de Follow Art Distribution, în Statele Unite ale Americii de Syndicado Inc. şi vândut internaţional de Syndicado Film Sales.

Lista scurtă pentru nominalizări la Oscar 2023 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe data de 21 decembrie 2022. Cea de-a 95-a gală de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film este programată să aibă loc pe 12 martie 2023, la Los Angeles.

articolul original.
❌