ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Se pregătește modernizarea Gării de Nord! Începe cel mai mare proiect feroviar de investiții din Capitală

31 January 2023 at 11:10
image

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că pregătește modernizarea Gării de Nord – cel mai mare proiect feroviar de investiții din Capitală.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat oficial prima etapă a celui mai mare proiect Feroviar de investiții din Capitală, licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor de Modernizare/consolidare/reabilitare a stației CF GARA DE NORD București (Etapa I) , un proiect în valoare de 471,15 MILIOANE lei, cu finanțare prevăzută în PROGRAMUL OPERAȚIONAL TRANSPORT (POT), precizează compania.

ETAPA I a programului de MODERNIZARE a celei mai mari gări din România – GARA DE NORD BUCUREȘTI – include reabilitarea spațiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfășoară activitatea feroviară, serviciu destinate publicului călător și activitatea comercială:
Corp A (clădiri B-dul Dinicu Golescu)
Corp B (central, coloane, casele d ebilete clasa I)
Corp C (casele de bilete clasa a II-a, Calea Griviței)

Principalele lucrări de modernizare vizează:

– modernizarea/consolidarea/reabilitarea clădirilor din stația de călători București Nord;
– modernizarea spațiilor destinate publicului călător, inclusive pentru persoanele cu dizabilități;
– asigurarea elementelor de siguranță și confort pentru călători – balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilități, lifturi, sisteme de control acces;
– reabilitarea construcțiilor monument cu valoare istorică;
– crearea unor spații verzi centrale, cu zonă de așteptare pentru publicul aflat în tranzit;
– regenerarea zonei aferente stației de călători Gara de Nord pe principiile de smart city/creative city/green city;
– sisteme noi de ventilație/încălzire
– modernizarea sistemului d eiluminat și a instalațiilor electrice, sanitare, termice etc;
– modernizarea istemului de informare a publicului călător și a echipamentului de telecomunicații etc.

Prin implementarea acestui important program, staţia de cale ferată București Nord (inclusiv clădirile aferente acesteia) va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuți de standardele şi legislaţia europeană/internațională în vigoare.

Durata aferentă proiectării și execuției lucrărilor este de 55 de luni (9 luni pentru proiectare, 46 de luni pentru execuție), iar perioada de garanție a obiectivului este de 60 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 6.03.2023, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceași zi, la ora 15:00.

Anunțul de participare la procedura de licitație deschisă, conținând informații asupra modului de desfășurare a procedurii, precum și documentația de atribuire, sunt disponibile în Sistemul electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P), la adresa www.e-licitatie.ro, cu nr. CN1051472/28.01.2023.

articolul original.

Gara de Nord va fi modernizată cu fonduri europene. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 55 de luni | AUDIO

30 January 2023 at 15:57
image

Gara de Nord va fi modernizată cu bani europeni. CFR a anunțat că a lansat licitația pentru prima etapă a lucrărilor, care presupune repararea și modernizarea clădirilor Gării. Ultima restaurare a avut loc la sfârșitul anilor 90.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/30ian-17-LILI-SANDW-Gara-de-Nord-va-fi-modernizata.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Termenul de depunere a ofertelor este 6 martie. E greu de spus când vor începe, însă, lucrările. Cu atât mai greu, când se vor finaliza. Termenul este, însă, de 55 de luni.

Asta înseamnă 9 luni proiectare și 46 de luni execuție”, a spus Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA.

Modernizarea celei mai mari gări din România va fi făcută în 3 etape

După modernizarea clădirilor, a caselor de bilete va urma zona peroanelor, dar și zona parcărilor.

„Ne concentrăm pe modernizarea, consolidarea și reabilitarea tuturor clădirilor din cele trei corpuri. Partea de modernizre a spațiilor destinate publicului călător, inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități. Prevede inclusiv crearea unor spații verzi centrale cu zonă de ateptare pentru publicul călător”, a adăugat Oana Brânzan.

Ultima renovare a Gării de Nord din București, care se află pe lista monumentelor istorice, a fost realizată între 1997-1999.

În prezent, multe zone se află într-o stare deplorabilă. Gara nu mai are nici sală de așteptare, aceasta fiind transformată în spațiu pentru refugiații ucraineni.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Un studiu de fezabilitate pentru un proiect de agrement din Bistrița este copiat după unul din Sibiu fără ca măcar numele localității să fie modificat | AUDIO

articolul original.

Școala nr. 4 Moreni este refăcută aproape de la zero și modernizată

30 January 2023 at 08:27

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 27 ianuarie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor la grădinița din Cartierul Tineretului – Sagricom, construită de la zero. Edilul i-a avut alături pe cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și pe directoarea unității de învățământ – Angela Morlovea.

Investiția din Sagricom a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Educației și se ridică la 4,2 milioane de lei. Imobilul cuprinde trei săli de grupă, fiecare cu grup sanitar propriu și cu spațiu pentru depozitarea produselor alimentare acordate prin programele guvernamentale. De asemenea, a fost amenajat un loc de joacă în curte.

Unitatea va funcționa în regim program prelungit, în subordinea Grădiniței Nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica”, iar copiii vor învăța în noile spații începând cu anul școlar 2023-2024, până atunci urmând să fie obținute toate autorizațiile necesare. În acest moment, părinții din Cartierul Sagricom și-au înscris copiii la diferite grădinițe din municipiu, după cum au găsit locuri disponibile. Din toamnă, micuții vor fi aproape de casă.

„Acest imobil poate găzdui 60 de copii, are toate dotările necesare – 3 săli de grupă, bucătărie, grupuri sanitare, spălătorie, călcătorie, deci tot ceea ce este necesar pentru ca o grădiniță să funcționeze în condiții foarte bune. Acest cartier avea nevoie de o asemenea structură.

În vecinătatea acestei grădinițe, va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a menționat, totodată, și celelalte proiecte pe care municipalitatea le implementează pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

„După finalizarea a două școli importante, pe fonduri europene, Școala Mihai Viteazu și Școala Matei Basarab, în acest moment, se lucrează la Școala Nr. 6 Tudor Vladimirescu, este vorba de cel mai mare proiect care a vizat vreodată o școală din municipiul Târgoviște, și urmează să înceapă câteva proiecte importante, mă refer la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14, la proiectul care vizează Școala Grigore Alexandrescu – Școala Nr. 9, care este acum în structura Școlii Smaranda Gheorghiu. De asemenea, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11, Liceul Voievodul Mircea. Totodată, vor fi intervenții și la Liceul Ion Heliade Rădulescu. Asta pentru a discuta numai de finanțările care sunt asigurate în acest moment. Pe POR urmează să intre în reabilitare, modernizare și extindere Școala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica. La mai bine de jumătate din aceste proiecte, avem deja finanțarea asigurată, urmând ca, odată cu deschiderea Ghidurilor de finanțare pe POR, să finanțăm și cele mai mari investiții: coala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația municipiului Târgoviște pentru proiectele implementate și l-a asigurat pe primarul Daniel Cristian Stan că îi va fi alături și în viitor, pentru dezvoltarea orașului.

La rândul său, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu a apreciat investiția din Cartierul Sagricom și a punctat că în tit județul Dâmbovița se întâmplă lucruri bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale.

Angela Morlovea – directorul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica”, în structura căreia va funcționa unitatea de învățământ preșcolar din Sagricom, a declarat că se simt „răsfățați” de către Primărie, având în vedere că, iată, sunt beneficiarii a două corpuri de clădire construite de la zero și dotate modern, în ton cu toate cerințele actuale în materie.

articolul original.

Lucrările la axa strategică Suceava – Iași ar putea fi reluate în această primăvară

27 January 2023 at 10:30
image

În primăvară s-ar putea relua lucrările de modernizare a axei rutiere strategice 1 Suceava-Iași pe tronsoanele Suceava-Dolhasca și Suceava-Dărmănești. Asta, dacă nu vor apărea contestații la licitația organizată de Consiliul Județean pentru desemnarea noului constructor. Șantierul a fost abandonat pe cele două tronsoane în lungime de 75 de kilometri, după ruperea înțelegerii dintre administrația județeană și constructor. La actuala licitație au participat patru consorții de firme. Într-o emisiune la Radio Top, vicepreședintele Consiliului Județean, inginerul Vasile Tofan, a declarat că evaluarea ofertelor se află în ultimul stadiu, la Serviciul Achiziții al instituției. El a adăugat că în cazul în care totul va fi în regulă și vor reporni lucrările în primăvară, până la sfârșitul anului investiția va fi gata în mare parte. Vicepreședintele Tofan a spus: „Cu o organizare inginerească la modul real și cu o vreme bună aproape că o vom scoate la capăt”. Vasile Tofan a menționat că gradul de execuție este de 43% pe tronsonul Suceava-Dolhasca și de 23-27% pe tronsonul Suceava-Dărmănești.

Lucrările la axa strategică Suceava – Iași ar putea fi reluate în această primăvară, 5.0 out of 10 based on 2 ratings
articolul original.

Drumuri comunale modernizate prin „Anghel Saligny”

25 January 2023 at 09:07
image

Drumuri comunale și de interes local din trei comune vasluiene vor fi asfaltate prin Programul „Anghel Saligny”. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat că a semnat deja contractele și urmează organizarea de licitații în vederea desemnării constructorilor.

Este vorba despre comunele Ștefan cel Mare, Lunca Banului și Lipovăț.

La Ștefan cel Mare vor fi asfaltate drumurile locale din Cănțălărești, valoarea investiției fiind de peste 1,4 milioane de lei.

La Lunca Banului vor fi modernizate DC 34A și străzile 2B, 3C, 4D din satul Lunca Banului, valoarea proiectului fiind de aproximativ 11 milioane de lei.

În comuna Lipovăț va fi modernizată infrastructura rutieră de interes local, proiectul având o valoare 10.950.000 lei.

articolul original.

Modernizare: Poșta Română și-a reînnoit flota auto

23 January 2023 at 06:29
By: M.Ex.

Compania Națională Poșta Română a achiziționat 200 de autoutilitare cu care reînnoiește parcul auto, ca parte din procesul de modernizare a Companiei. Mașinile vor ajunge la angajați poștali din întreaga țară.
Noile autoutilitare ale Poștei Române au fost prezentate publicului sâmbătă, în parcarea Pieței Constituției din București. Achiziția numără 30 de mașini Renault Master și 170 Renault Express, iar investiția s-a ridicat la valoarea de 19 milioane de lei fără TVA.
Conform contractului cu furnizorul, suma acoperă și asigurările RCA și Casco, pentru o durată de un an.

“Cu această investiție am mai făcut încă un pas spre modernizarea și creșterea mobilității Companiei. Cele 200 de mașini reprezintă aproximativ 20% din parcul auto al Poștei. Continuăm să reînnoim parcul auto vechi, lucru care ne va ajuta să optimizăm calitatea serviciilor de coletărie. Poșta livrează, în acest moment, foarte multe produse și servicii. Țintim să ne specializăm pe câteva produse bune și acolo să oferim calitate”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.
Modernizarea Companiei este un proces în continuă desfășurare. Aceasta presupune nu doar investiții în parcul auto, ci și în digitalizare, automatizare și în rețeaua logistică de pe întreg teritoriul țării.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Nicușor Dan anunță modernizarea ambulatoriilor a șase spitale- Cât investește primăria și ce spitale beneficiază de modernizare

20 January 2023 at 21:00
image

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunță că vor fi modernizate ambulatoriile a şase spitale aflate în administrarea PMB, cu fonduri din PNRR.

„Modernizăm și dotăm ambulatoriile a șase spitale din administrarea Primăriei Capitalei, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

El precizează că este vorba despre proiecte în valoare de 20,4 milioane lei aprobate pentru finanțare prin PNRR, care vizează cabinetele medicale ambulatorii de la Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Sf. Maria și Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia.

„Totodată, prin utilizarea acestor fonduri, centrele ambulatorii vor beneficia și de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, încheie edilul Capitalei.

articolul original.

Proiect de peste două milioane, la Pilu. Se investește în retehnologizarea infrastructurii informatice

20 January 2023 at 14:57
image

Comunicat. Primăria comunei Pilu a câștigat un proiect de peste două milioane de lei, fonduri provenind prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul vizează dezvoltarea infrastructurii informatice din cele două localități aparținătoare comunei: Pilu și Vărșand.

„Am depus un proiect pentru implementarea unui sistem modern de comunicații, atât video, cât și prin rețelele wi-fi. Proiectul implică montarea a peste 50 de camere video în principalele puncte publice din Pilu și Vărșand, realizarea unor stații de stocare și înregistrare a datelor, precum și schimbarea sistemului informativ în primărie. De asemenea, vor fi amplasate și două stații pentru încărcarea mașinilor electrice”, ne-a declarat doamna viceprimar Giorgiana Olteanu.

Edilul șef al comunei, Lucian Drăgan, a subliniat că administrația locală este axată pe accesarea fondurilor europene, în măsura în care există posibilitatea și se întrunesc condițiile: „Muncim să atragem fonduri europene. A fost un pic greu și acest proiect, ca și toate celelalte, dar rezultatul final este o mulțumire a faptului că ne-am implicat în dezvoltarea comunei noastre”, a declarat Lucian Drăgan.

La rândul său, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a completat: „Comuna Pilu este una dintre cele mai tranzitate din județul Arad, datorită punctului de frontieră de la Vărșand. În plus, așa cum am mai subliniat, alte două proiecte mari vizează această zonă a județului, inclusiv comuna Pilu: alimentarea cu gaz, ce va fi realizată din fonduri europene și, mai ales, construirea parcului fotovoltaic, cel mai important proiect din Europa, de producere a energiei verzi. Astfel, retehnologizarea infrastructurii informatice, prin proiectul câștigat recent, este nu doar utilă, ci și necesară”.

articolul original.

Primăria Piatra Neamț noi lămuriri despre lucrările de modernizare la școlile din oraș cu accent pe Scoala Gimnazială ”Elena Cuza”

20 January 2023 at 12:13
image

Lucrările de modernizare și reabilitare la mai multe școli din Neamț care ar trebui să înceapă în perioada următoare au ocupat un loc important pe agenda publică în ultimele zile.  Astăzi, 20 ianuarie, primarul orașului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a susținut o declarație de presă despre lucrările ce urmează să aibă loc anul acesta la 10 din cele 21 de unități de învățământ din oraș, referindu-se în mod special la Școala “Elena Cuza”. Totodată, primarul a ținut să sublinieze în declarația sa eforturile pe care administrația locală le face pentru relocarea elevilor la alte unități de învățământ cât mai aproape de locuință și despre lipsa de implicare a Inspectoratului Județean Școlar Neamț în rezolvarea acestei probleme.

„Din prima zi a mandatului meu am făcut am făcut tot ce mi-a stat în putință să nu mă las atras în răfuieli politice. Sper că voi reuși în continuare și cer tuturor factorilor implicați care au o abordare politică, deși ar trebui să aibă în primul rând în vedere misiunea publică și binele comunității, așa cum și le-au asumat și din punct de vedere politic atunci când au candidat pe liste la diverse poziții. Nu voi da nume, dar, în același timp, trebuie să nuanțez niște lucruri pentru că aici suntem pentru a ne face treaba și pentru a moderniza orașul și a pune pe tapet acele proiecte care să asigure acest obiectiv. Vorbim astăzi despre proiecte care să asigure standarde de calitate, de siguranță și de confort pentru copiii noștri în școli. Anul acesta am alocat 73 de milioane pentru proiecte în școli, dintre care 43 de milioane pentru investiții majore care nu înseamnă doar a da cu var, a schimba parchetul, a schimba o priză și, eventual, un calorifer. Sunt proiecte prin care se fac lucrări de anvelopare fațadă, tâmplărie exterioară, tâmplărie interioară, instalații electrice, instalații termice, instalații sanitare, finisaje interioare, dotări, acoperiș ș.a.m.d.”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Primarul a arătat că nu se pune problema ca aceste lucrări să se poată face altfel decât prin predarea efectivă a clădirii constructorului care se va ocupa de proiect și fără relocarea copiilor într-o altă unitate de învățământ. El a arătat că sunt primite principalele avize și autorizații, chiar dacă directorul școlii nu mai recunoaște acum avizul dat în aprilie 2020, când tot el era director, proiectul fiind acum în faza de proiect tehnic, urmând să fie scoase lucrările la licitație.

Un alt subiect abordat a fost relația cu ISJ Neamț, care refuză implicarea în găsirea unor soluții pentru mutarea copiilor la alte unități de învățământ. “Am considerat necesar să ne luăm noi acest rol și să facem ședințe cu directorii, cu părinții, cu profesorii, cu consiliile de administrație pentru a căuta soluțiile cele mai bune”, a precizat Andrei Carabelea. Edilul a arătat cum în cazul Școlii nr. 5, după ce în primă fază s-a promis sprijin din partea DGASPC pentru a muta copiii în cele șapte spații existente la Complexul Ion Creangă, a primit un răspuns negativ. Ieri, la Școala nr. 4 (Elena Cuza), a avut loc o ședință cu părinții în cadrul căreia s-a explicat complexitatea lucrărilor ce urmează să fie efectuate care atrage după sine necesitatea mutării copiilor, primarul afirmând că ședința a fost “cumva deturnată”, deci nici în cazul acestei școli încă nu există o soluție definitivă pentru relocarea copiilor.

Documente privind schimbul de adrese între primăria Piatra Neamț și Inspectoratul Școlar Neamț și se de avize privind proiectul de la Școala ”Elena Cuza” din Piatra Neamț.

adresa catre ISJ Neamt privind relocarea cursurilor

A.C.

articolul original.

Sorin Grindeanu: Se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern

20 January 2023 at 11:41
Foto: news.ro

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a venit cu informații importante legate de transformarea celei mai importante gări din România. El a spus că CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord.

În afirmaţiile sale,„Se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei”, a menționat Grindeanu.

El a explicat că se face un pas semnificativ în sensul modernizării Gării de Nord din Capitală.

Astfel,„Pas important pentru modernizarea Gării de Nord din București! CFR SA a transmis spre SEAP documentația pentru licitația contractului de proiectare și execuție destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord”, anunță Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei

Ministrul Transporturilor precizează că, după validare, contractul cu o valoare estimată de peste 471 de milioane de lei (fără TVA), finanțat prin POT, va intra în faza de licitație.

În contextul economic, „Prin această investiție se dorește transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar și într-o zonă comercială atractivă a Capitalei. Lucrările vizează inclusiv amenajarea spațiilor destinate serviciilor pentru călători, asigurarea facilităților pentru persoanele cu dizabilități, crearea unor spații verzi centrale, a unei zone moderne de așteptare și de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit, montare unor sisteme noi de ventilație și de încălzire și modernizarea sistemului de iluminat”, încheie Grindeanu.

Vor fi 11 contracte finanțate prin PNRR

De altfel, în urmă cu trei zile, ministrul Transporturilor a anunțat că CFR a semnat încă 11 contracte finanțate prin PNRR. Acestea se ridică la o valoare de peste 220 de milioane de lei și vizează ridicarea restricțiilor de viteză și creșterea gradului de siguranță a circulației pe un tronson de cale ferată dintre București și Craiova.

În opinia lui Grindeanu, CFR SA a semnat 11 contracte finanţate prin PNRR pentru lucrări de tip Quick Wins, cu o valoare de peste 220,58 milioane de lei, prin care se urmăreşte ridicarea restricţiilor de viteză şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pe un tronson de 44,4 km din cadrul magistralei de cale ferată Bucureşti-Craiova.

În contextul anunțului făcut la acel moment de ministru, constructorii români şi turci care au câştigat contractele au la dispoziţie 24 de luni pentru a finaliza lucrările pe cele 11 loturi: Lot 1 – Bucureşti Nord – Bucureşti Nord Post 5 (firul I) şi Chiajna – Grădinari – km (firele I şi II); Lot 3 – Chiajna – Grădinari (firele I şi II); Lot 8: Chiajna – Grădinari (firele I şi II); Lot 9: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 10: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 11: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 12: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 13: Grădinari – Vadu Lat (firele I şi II); Lot 14: Vadu Lat – Zăvestreni (firele I şi II); Lot 15: Vadu Lat – Zăvestreni (firele I şi II); Lot 16: Vadu Lat – Zăvestreni (firele I şi II).

articolul original.

Sediului Bibliotecii Județene urmează să fie modernizat

20 January 2023 at 13:24
image

Comunicat. Consiliul Județean a obținut fonduri din PNRR pentru reabilitarea energetică a Bibliotecii Județene A. D. Xenopol Arad, clădire care găzduiește și o parte a Complexului Muzeal Arad. Proiectul a fost depus în cea de a doua rundă de finanțare lansată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, ministerul informând public despre alocarea fondurilor pentru acest proiect în valoare de 14.703.378,31 lei.

Actul cultural, indiferent de natura acestuia, are nevoie și de o infrastructură edilitară adecvată. Prin acest proiect eficientizăm energetic clădirea Bibliotecii, care are în componență și un spațiu al Complexului Muzeal, dar asigurăm și alte intervenții: reparații la clădire, modernizarea instalațiilor de încălzire, apă caldă și iluminat, inclusiv construirea a trei stații de încărcare pentru vehicule electrice cu două puncte de încărcare la fiecare stație. Prin eficientizarea energetică scădem costurile legate de funcționare, iar economiile realizate le putem direcționa spre alte manifestări culturale. Acest proiect se adaugă altei investiții semnificative de la Biblioteca Județeană Arad. Șase săli, care adăpostesc 147.000 de volume, vor fi modernizate, rafturile fixe fiind înlocuite de unele mobile, iar capacitatea de depozitare se va dubla”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Clădirea, situată în municipiul Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4, în suprafață de 5.534 mp, a fost construită în anul 1909 și prezintă o serie de infiltrații la nivelul subsolului datorită lipsei hidroizolației și la nivelul șarpantei din cauza faptului că o parte din învelitoare este fie spartă, fie lipsă. Proiectul prevede atât măsuri de termoizolare – termoizolarea planșeului sub pod, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea elementelor de anvelopă vitrate –, de modernizare a instalațiilor – încălzire, apa caldă menajeră, iluminatul artificial – cât și introducerea unor sisteme alternative de producere a energiei termice (surse regenerabile) sau alte măsuri de creștere a performanței termice și energetice. De asemenea, în proiect este prevăzută și construirea a 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice cu 2 puncte de încărcare per stație.

În prima rundă, Consiliul Județean a depus un proiect pentru modernizarea energetică a două corpuri de clădire ale Spitalului Județean situate în fostul Spital Municipal.

articolul original.

Investiții record în modernizarea infrastructurii școlare. Școala nr. 5 intră în modernizare printr-un proiect de peste 13 milioane de lei

19 January 2023 at 14:02
image

Încă din anul 2021 au demarat proiecte de reabilitare și modernizare pentru 10 unități de învățământ din Piatra-Neamț, ele aflându-se în acest moment în diverse stadii. Este vorba despre creșe, grădinițe, școli gimnaziale și colegii la care nu s-au mai făcut modernizări importante de când au fost construite. Unele dintre ele funcționează în acest moment cu instalații termice și sanitare din anii ’70 și toate au nevoie de reabilitare termică. Lucrările de execuție pentru toate aceste unități au termen de finalizare anul 2023.

Școala Gimnazială Nr. 5 din Piatra-Neamț a fost construită acum 44 de ani. De la momentul inaugurării nu au mai fost făcute lucrări semnificative de reabilitare. În urma expertizei tehnice au fost constatate o serie de neconformități majore, iar pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice s-au stabilit o serie de lucrări absolut necesare. Acestea contau în înlocuirea elementelor de șarpantă deteriorate și ignifugarea ei, anveloparea întregii clădiri, înlocuirea în totalitate a tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din aluminiu, înlocuirea instalațiilor sanitare, termice și electrice în totalitate, precum și montarea de instalații de avertizare în caz de incendiu, instalații video de supraveghere, instalații antiefracție, instalații de hidranți exteriori și interiori. Se vor executa și lucrări conexe, menite să sporească siguranța și confortul, respectiv montarea unui rezervor de apă pentru stingerea incendiilor, amplasat subteran, cu o capacitate de 150 mc, plus sistem de pompare, dar și montarea a 300 de panouri fotovoltaice, cu putere de  250W / buc.

Pe lângă lucrările de modernizare, Școala Gimnazială Nr. 5 va beneficia în urma acestui proiect de o bază materială nouă și modernă, de la mobilier școlar, până la dotarea laboratoarelor cu echipamente de ultimă generație.

În momentul depunerii proiectului de finanțare a acestor lucrări, Primăria Piatra-Neamț a solicitat și obținut avizul Școlii nr. 5 și al Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru derularea acestuia, fiecare dintre aceste instituții fiind în deplină cunoștință de cauză în ceea ce privește implicațiile referitoare la relocarea elevilor pe care le presupune un proiect de asemenea anvergură. Pentru găsirea celor mai bune soluții de relocare, Primăria Piatra-Neamț a solicitat sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, însă prin adresa nr.  18228 din 08.12.2022, acesta și-a declinat competența.

Numărul spațiilor de care dispune municipalitatea care să corespundă nevoilor desfășurării procesului educațional este foarte mic, iar pentru a reuși să asigurăm continuitatea procesului educațional pentru copiii de la Școala Gimnazială Nr. 5, singura soluție a fost relocarea lor în mai multe unități de învățământ. Lucrările care se execută la această unitate de învățământ sunt de mare amploare și nu se pot realiza doar pe durata vacanței de vară, așa că am fost nevoiți să apelăm la această soluție, încercând să minimalizăm disconfortul ce va fi resimțit de copii.

Pentru a nu afecta copiii din clasele cele mai vulnerabile, clasele 0 și a VIII-a vor învăța în continuare la Școala Nr. 5, program de dimineață, doar că în corpul B. De asemenea, copiii din clasele II – IV vor învăța în corpul B al Școlii Nr. 5, doar că în program de după-amiază.

Copiii din clasa I vor învăța, așa cum prevede legea, în program de dimineață la Grădinița Nr. 12, unde Primăria Piatra-Neamț va realiza o serie de investiții la grupurile sanitare, care vor fi adaptate vârstei copiilor.

Copiii din clasele V – VII vor învăța la Colegiul Național „Gheorghe Asachi”, situat tot în Cartierul Dărmănești, program după-amiază.

Singura soluție găsită pentru clasele Step by step ale Școlii Nr. 5 a fost ca orele de curs ale copiilor să se desfășoare la Școala din cartierul Speranța, o școală modernă ce va fi dată în folosință mai devreme, special pentru această relocare. Pentru acești copii, Primăria Piatra-Neamț va asigura transportul zilnic de la Școala Nr. 5 și retur, cu personal de la Poliția Locală pentru paza și siguranța lor atât la îmbarcare – debarcare, cât și pe durata cursurilor. Plecările copiilor se vor face din stația de autobuz din imediata apropiere a Școlii Nr. 5, iar preluarea copiilor de către părinți la sfârșitul cursurilor se va face tot de acolo. Părinții vor ști în ce mijloc de transport se află copii lor, pentru ca preluarea lor să se facă în condiții de maximă siguranță și eficiență.

Primarul Andrei Carabelea: „Cea mai mare parte a unităților de învățământ din Piatra-Neamț au dotări și instalații depășite de mult timp. Școala Gimnazială Nr. 5, de exemplu, are instalații sanitare și electrice de acum 44 de ani. În toate mandatele primarilor care au condus Piatra-Neamț până acum, această problemă a fost cel mult peticită, fie că a fost vorba de lipsa finanțării, fie că a fost vorba de lipsa asumării.

Am obținut fonduri pentru reabilitarea și modernizarea a jumătate din unitățile de învățământ din Piatra-Neamț și, cel mai important, îmi asum aceste proiecte. Elevii acestor școli vor resimți un disconfort, însă investițiile pe care le facem sunt în beneficiul lor și sunt absolut necesare, pentru că este vorba atât despre siguranța și sănătatea copiilor, cât și despre îmbunătățirea netă a calității procesului educațional. Singura șansă ca aceste lucrări să se întâmple este ca ele să se întâmple în mandatul meu și nu exagerez cu nimic când spun asta. După o lungă perioadă în care în orașul nostru s-au întâmplat prea puține, trebuie să se întâmple mult mai multe. De aceea, în fiecare zi acționez și îmi asum toate proiectele, care reprezintă o prioritate pentru mine pentru că sunt prioritare pentru viitorul acestei comunități.

Primăria Piatra Neamț

articolul original.

Primăria Suceava alocă 134,360 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor în 2023. Lungu: ”Este o sumă istorică”

18 January 2023 at 10:04
image

Primăria municipiului Suceava va aloca în acest an pentru modernizarea străzilor 134,360 de milioane de lei sumă considerată de primarul Ion Lungu una istorică. Lungu a precizat că 50 de milioane de lei vor fi folosiți pentru reparații iar 84,360 de milioane de lei pentru investiții. ” Știm, suntem conștienți că sunt multe străzi care trebuie reparate în oraș. Sperăm să facem o nouă licitație una multianuală pe doi ani de zile pentru asfaltări de  străzi. Avem prinsă această sumă și sper să recuperăm cât mai mult din ceea ce nu am asfaltat anul trecut”, a spus Lungu, care a adăugat că anul trecut din  suma alocată s-a cheltuit 70% pentru întreținere străzi. Printre lucrările de investiții în infrastructura rutieră primarul a amintit în primul rând de ruta alternativă Suceava-Botoșani etapa a treia care include și viaductul de un kilometru peste calea ferată din  zona Termica, investiție care beneficiază de fonduri prin PNI ”Anghel Saligny” dar și de cofinanțarea Primăriei Suceava și de ruta de acces în cartierul Europa. Tot la investiții sunt trecute modernizarea străzilor Lev Tolstoi, Crângului, Vasile Luchian, Emil Cioran, Vasile Lupu, Dobrilă Eugen, Eternității, Plevnei și Brădetului,  sensul giratoriu de la intersecția străzii Calea Unirii cu străzile Traian Vuia și Apeductului,  sensul giratoriu de la intersecția bulevardului 1 Mai cu Calea Obcinilor, cale de acces în Complexul Sportiv, parcare pe strada Mitropoliei.

Primăria Suceava alocă 134,360 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor în 2023. Lungu: ”Este o sumă istorică”, 1.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Poșta Română, noi pasi catre modernizare: Achiziționează 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile și 8.600 de imprimante mobile

16 January 2023 at 07:26

Poșta Română demarează achiziția a 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile și 8.600 de imprimante mobile. Toate acestea vor ajunge la angajații poștali din toată țara.

Memorandumul aprobat de Guvern în luna aprilie a anului 2022 privind implementarea strategiei de dezvoltare și diversificare economică a Companiei Naționale „Poșta Română” prevede modernizarea Poștei prin digitalizarea, automatizarea, robotizarea și tehnologizarea (D.A.R.T.) infrastructurii Companiei, dotând rețeaua poștală cu terminale, imprimante, mijloace de transport cu emisii reduse și cutii poștale digitale.

„Această achiziție este esențială modernizării Poștei Române. Fiecare curier poștal va putea oferi servicii de care clienții anului 2023 au nevoie și va utiliza dispozitive inteligente și rapide, pentru a diminua timpul petrecut cu activități repetitive. Pentru transparență deplină, comunicăm toate specificațiile tehnice inclusiv în acest comunicat de presă, dar și pe website-ul companiei. Cu fiecare proiect suntem cu un pas mai aproape de Poșta viitorului și suntem determinați să transformăm această Companie într-un partener de încredere pentru toți românii”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Poșta Română va demara achiziția acestor dispozitive care au costuri mici de operare, sunt versatile, simplu de folosit și au durată lungă de viață, în următoarele zile.
Astfel, luni, 16 ianuarie 2023, după ora 14:00, Compania va publica pe website-ul Companiei documentația descriptivă cu privire la achiziția noii tehnologii și va evalua ofertele primite până la data de 19 ianuarie 2023.

Operatorii economici vor putea descărca toată documentația necesară participării la licitație accesând secțiunea “Anunțuri și licitații publice – Proceduri în desfășurare” de pe website-ul Poștei Române, prin următorul link:

https://www.posta-romana.ro/a909/anunturi-si-licitatii-publice/proceduri-in-desfasurare.html

Noua tehnologie care urmează a fi achiziționată este formată din:
Terminale mobile smart tip PDA cu sistem de operare Android care permit scanarea,
Abonamente mobile care transmit în timp real informațiile citite de PDA către baza de date,
Imprimante mobile.

Toate specificațiile tehnice sunt anexate acestui comunicat și vor fi disponibile în anunțul detaliat.

Specificații tehnice:
1. Terminale mobile smart tip PDA cu sistem de operare Android care permit scanarea:
– Camera foto spate: 13 megapixeli;
– Cameră foto față: 5 megapixeli;
– NFC compatibil plăți electronice;
– Conectivitate: WLAN;
– Conectivitate GPS;
– Conectivitate Bluetooth;
– Conectivitate WWAN;
– Conectivitate GPRS, 3G, 4G;
– Slot Micro SD: 3 GB RAM;
– Display Gorilla Glass;
– Procesor 2 GHz;
– Baterie: Li-Ion, 4200 MAh;
– Rezistență la umiditate: 5% – 90%;
– Rezistență la temperaturi: -10 grade Celsius; +50 de grade Celsius;
– Rezistență la cădere: de la 1,3 m;
– Dual-Sim;
– Rezistență la zgâriere;
– Rezistență la apă;
– Memorie internă: 32 GB;
– Sistem operare: Android minim 10;
– Aplicație MDM preinstalată;
– Carcasă rigidizată;
– Mărimea ecranului: minim 5”;
– Ecran LCD touchscreen;
– Acumulator și cablu încărcare inclus;
– Termen de livrare: 30 de zile.

2. Abonamente mobile care transmit în timp real informațiile citite de PDA către baza de date:
– Acoperire pe întreg teritoriul național: minim GPRS în zonele rurale și extraurbane, și 3G pentru urban;
– Trafic nelimitat;
– Termen: 30 de zile.

3. Imprimante mobile:
– Metoda de printare: termic sau echivalent;
– Interfață USB și Bluetooth, compatibilă cu dispozitivul de mai sus;
– Clemă de fixare la curea;
– Temperatură utilizare: -10 – +50 ºC;
– Accesorii incluse pentru încărcare și buna funcționare a acestora pe teren;
– Termen de livrare: 30 de zile.

articolul original.

Poşta se modernizează. A fost prezentată noua echipă managerială

15 January 2023 at 18:30

Compania Națională Poșta Română a început modernizarea. Principalul scop al acestui demers îl reprezintă creșterea calității serviciilor către clienți, prin debirocratizare, automatizare și retehnologizare.

 În urmă cu câteva zile, a fost demarat procesul de modificare a organigramei de personal, iar noua schemă se află, în acest moment, în plină implementare.

Concret, se vor transforma unele departamente vechi din administrația centrală în unități de afaceri independente, se vor reașeza procesele decizionale și se va numi o nouă echipă managerială. Această reorganizare este un proces de durată și va fi implementată prin decizii de management succesive, care la final vor avea ca efect schimbarea fundamentală a modului de funcționare a Administrației Centrale.

Dintr-o structură de control, administrația va deveni o structură de susținere a rețelei, inclusiv prin reducerea numărului de posturi din aparatul central administrativ.

Unitățile de afaceri au, începând de astăzi, misiunea să atragă business și vor opera independent față de administrația centrală.

 “În primul rând țintim să eliminăm birocrația. Cu acest pas făcut, putem implementa mult mai ușor proiectele noastre de business. Pentru că dorim să schimbăm total paradigma: dintr-o companie centrată pe instituția hârtiei, vrem să devenim o companie agilă, care să răspundă nevoilor pieței. Și, pe de altă parte, să ne putem îndeplini mult mai bine și misiunea socială. Am început, așadar, restructurarea, prin a schimba vechii directori, cărora le mulțumim pentru munca de zeci de ani din Poștă. Avem, în acest moment, o echipă nouă de manageri, oameni cu viziune proaspătă și consistentă, oameni cu idei noi, orientați spre piața globală. Am păstrat în această echipă, însă, și manageri cu foarte multă experiență în Poștă”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Noua echipă managerială a Companiei Naționale „Poșta Română” este formată din:

Director Unitate de Afaceri Curierat – Constantin Cristian Tapalagă

Are 34 de ani de Poștă. A fost director al Sucursalei Regionale Ploiești și al Oficiului Județean de Poștă Neamț, șef serviciu regional, inspector exploatare. A creat colective de la zero, a contribuit la optimizarea costurilor, la eficientizarea rețelei poștale prin înființări / desființări subunități și a coordonat managementul activității poștale din Neamț.

Director Departament Economico-Financiar – Alexandru Butiseacă

S-a alăturat echipei Poștei Române de puțin timp. Este cercetător științific la Institutul de Economie Mondială al Academiei Române și a fost cadru universitar la Universitatea Româno-Americană. A mai fost consilier al Ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene și al premierului României.

Director Departament Clienți și Vânzări – Florin Gabriel Bulumac

Face parte din echipa Poștei Române de trei ani și este director al Sucursalei Fabrica de Timbre, unde a crescut veniturile și a implementat tehnologie de ultimă generație. A dezvoltat mai multe proiecte de succes, printre care linia tehnologică de insert pentru trimiteri masive de documente, precum și echipamente pentru confecționarea cutiilor de carton. Are o experiență de 14 ani în industria bunurilor de larg consum.

Director Departament Resurse Umane – Florin Valentin Gliga

Din 2020 conduce sucursala Regională a Poștei Române din Cluj – Napoca. Are experiență de 22 de ani în managementul companiilor mici și mijlocii, timp în care a fost director economic și financiar la fabrici precum: Combinatul de Celuloză și Hârtie Someș SA, Clujana SA, Unimet Cuc SA. De 16 ani oferă consultanță financiară pentru companii.

Director Unitate de Afaceri Servicii Financiare – Emil Ion Ciorîia

A director general adjunct în cadrul Poștei Române în 2009, apoi director al sucursalelor cu cel mai mare impact financiar și operațional. A studiat științe administrative, securitate comunitară și este absolvent al cursurilor postuniversitare organizate de Colegiul Național de Apărare și Institutul Diplomatic Român.

Director Departament Infrastructură – Ovidiu Vasile Călin

A intrat în echipa Poștei acum 13 ani și fost director executiv, adjunct și  regional. Timp de 4 ani a activat ca secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.

Director Departament Juridic – Claudia Florentina Radu

De 12 ani este avocat, a lucrat la propriul său birou de avocatură, iar în Poșta Română s-a angajat în 2020 pe postul de consilier juridic în cadrul Sucursalei Fabrica de Timbre.

Director Unitate de Afaceri Logistică – Alexandru Ioan Brătianu

A ocupat funcția de director al Sucursalei Servicii Expres a Poștei Române. Are o experiență de 12 ani în Companie, timp în care a manageriat proiecte importante: a redefinit strategia comercială de consignație din subunitățile poștale, a dezvoltat proiectul Colete-online.ro, a creat serviciul e-mandat cu plata online și a extins parteneriatul cu eMag în peste 500 de oficii poștale.

Coordonator Corpul de Control al Directorului General – Radu Ursanu

Doctor în economie, lucrează în Poșta Română de 13 ani. Din 2020 este director al Sucursalei Regionale de Poștă Iași, unde a dezvoltat condiții de lucru mai bune pentru angajați.

Director Unitatea de Afaceri Imobiliară – Silviu Mărgean

De profesie este analist tehnic și a lucrat în domeniul pieței de capital în companii din UK și Australia. În 2009 a ocupat funcția de Director coordonator adjunct la Direcția Regională de Poștă București. A mai fost consilier în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (unde s-a ocupat de activitatea Poștei), precum și administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al Companiei.

Director Departament Transformare Digitală – Oana Anghelescu

A lucrat în companii multinaționale, unde a dezvoltat proiecte în managementul schimbării, alături de echipe internaționale. A făcut parte din diverse proiecte de transformare digitală a proceselor de resurse umane, IT și financiar, pentru clienți din industriile farma, automotive și altele. De câteva luni, coordonează departamentul IT din Poșta Română.

Director Unitate de Afaceri Imprimate – Adrian Mircea Grecu

Fost jurnalist, a intrat în echipa Poștei Române acum 20 de ani, ca purtător de cuvânt. A fost director la Fabrica de Timbre, manager de vânzări și de producție.

image
Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

A fost finalizată și lista ambulatoriilor care vor primi bani prin PNRR

13 January 2023 at 11:22

Bugetul alocat celor 55 de ambulatorii care vor primi bani europeni nerambursabili este de 514 milioane de lei fără TVA, iar Ministerul Sănătății va semna, în perioada imediat următoare, contractele de finanțare cu unitățile sanitare declarate eligibile.

Ministreul Sănătății anunță că, după desemnarea celor 27 de spitale care vor fi construite / extinse și modernizate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a fost finalizată și evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de înființarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță a ambulatoriilor de specialitate din România.

Una din preocupările mele ca ministru al Sănătății este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai accesibile pacienților, în comunitățile din care aceștia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanții Comisiei Europene, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, cu prilejul anunțării finalizării etapei de selecție.

Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii selectate „în ordinea descrescătoare a punctajului obținut”, dintre cele 142 de cereri de finanțare depuse în cadrul Investiției specifice – Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, este de 514 milioane de lei fără TVA. 

Dezvoltarea socială și dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate și fără un sistem de educație solid. Construim spitale și secții noi acolo unde este posibil și încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfășurarea corespunzătoare a activității medicale spitalicești în condiții de siguranță pentru pacienți. Cât voi fi ministru al Sănătății voi fi partenerul și susținătorul reprezentanților din administrația locală care au vocația construcției de obiective sanitare pentru locuitorii comunităților pe care le conduc”, a adăugat ministrul Sănătății, care promite că, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.

Cele mai multe unități sanitare care vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea infrastructurii ambulatorii sunt din Capitală: Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”; Spitalul Clinic de boli infecțioase și tropicale „Dr. Victor Babeș”; Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”; Spitalul Clinic de Copii „Filantropia”; Spitalul Universitar de Urgență Elias; Spitalul Clinic „Sfânta Maria”; Institutul Clinic Fundeni; Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”; Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”; Centrul medical de diagnostic, tratament și recuperare (CMDTR) (MI); Centrul Medical UM0149 (MAI).

Cele mai mari punctaje au primit proiectul „Dotare ambulatoriu – Policlinica oraș Strehaia cu echipamente și materiale destinate îmbunătățirii actului medical” – 95p; „Unitate de asistență medicală ambulatorie din cadrul Spitalului George Emil Palade” – UMFST „G.E.Palade” Tg. Mureș – 93p și „Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești de la nivelul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, prin dotarea unității de asistență medicală ambulatorie”- SJU Miercurea Ciuc – 93p.

Lista obiectivelor aprobate pentru finanțare, punctajul și sumele obținute prin PNRR poate fi consultată AICI.


articolul original.

Încep lucrările de modernizare și extindere a Grădiniței nr.2 din Bârlad

12 January 2023 at 13:15
image

Primăria Bârlad a fost semnat contractul de execuție pentru modernizarea și extinderea Grădiniței cu program prelungit nr 2.

Investiția este parte componentă din Proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative” și va fi realizată de Asocierea SC Urban Proiect – SC KTZ Edil Internațional SRL – SC Electricopet SRL.

”Iată că mai facem un pas considerabil în procesul de îmbunătățire și adaptare la standarde civilizate a condițiilor din învățământul bârlădean, pe care l-am început încă din 2016. Copiii care merg acum la Grădinița nr. 2, precum și generațiile viitoare care vor frecventa această unitate, se vor putea bucura de o clădire și mai mare decât cea existentă, cu funcțiuni moderne, bine utilată cu echipamente și materiale care asigură confort maxim și reducerea cheltuielilor. Clădirea grădiniței este construită în anii ‘70 și, la fel ca cele mai multe unități de învățământ din Bârlad nu a beneficiat niciodată de reabilitare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea lucrărilor de reabilitare și extindere a Grădiniței nr. 2 este de aproape 7,1 milioane lei (fără TVA).
Termenul de execuție este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Clădirea, care are acum o suprafață construită de 693 mp, va fi extinsă cu un nou corp, de 143 mp.

Va fi termoizolată la interior cu vată minerală de 25 cm și la exterior cu vată bazaltică de 12,5 cm; vor fi montate panouri solare și fotovoltaice, așa încât comunitatea locală nu va mai plăti niciun leu pentru curentul electric; va fi construită o nouă șarpantă, un nou acoperiș, fundația va fi hidroizolată, vor fi înlocuite ferestrele și ușile cu unele din termopan pe cadre din aluminiu. De asemenea, vechile corpuri vor fi recompartimentate, vor fi refăcute căile de acces și aleile exterioare, parcul de joacă etc.

Grădinița are 7 grupe, găzduiește 140 de copii și are un personal format din 21 de persoane.

articolul original.

Poșta Română a început procesul de modernizare

11 January 2023 at 09:31
oficii, inchise, program, sf maria

Compania Națională Poșta Română a început procesul de modernizare, care are ca scop final creșterea calității serviciilor către clienți, prin debirocratizare, automatizare și retehnologizare.

În urmă cu câteva zile, a fost demarat procesul de modificare a organigramei de personal; cea nouă se află, în acest moment, în plină implementare.

Concret, se vor transforma unele departamente vechi din administrația centrală în unități de afaceri independente, se vor reașeza procesele decizionale și se va numi o nouă echipă managerială. Această reorganizare este un proces de durată și va fi implementată prin decizii de management succesive, care la final vor avea ca efect schimbarea fundamentală a modului de funcționare a Administrației Centrale.

Dintr-o structură de control, administrația va deveni o structură de susținere a rețelei, inclusiv prin reducerea numărului de posturi din aparatul central administrativ.

Unitățile de afaceri au, începând de astăzi, misiunea să atragă business și vor opera independent față de administrația centrală.

“În primul rând țintim să eliminăm birocrația. Cu acest pas făcut, putem implementa mult mai ușor proiectele noastre de business. Pentru că dorim să schimbăm total paradigma: dintr-o companie centrată pe instituția hârtiei, vrem să devenim o companie agilă, care să răspundă nevoilor pieței. Și, pe de altă parte, să ne putem îndeplini mult mai bine și misiunea socială. Am început, așadar, restructurarea, prin a schimba vechii directori, cărora le mulțumim pentru munca de zeci de ani din Poștă. Avem, în acest moment, o echipă nouă de manageri, oameni cu viziune proaspătă și consistentă, oameni cu idei noi, orientați spre piața globală. Am păstrat în această echipă, însă, și manageri cu foarte multă experiență în Poștă”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Iată care este noua echipă managerială a Companiei Naționale „Poșta Română”:

Director Unitate de Afaceri Curierat – Constantin Cristian Tapalagă
Are 34 de ani de Poștă. A fost director al Sucursalei Regionale Ploiești și al Oficiului Județean de Poștă Neamț, șef serviciu regional, inspector exploatare. A creat colective de la zero, a contribuit la optimizarea costurilor, la eficientizarea rețelei poștale prin înființări / desființări subunități și a coordonat managementul activității poștale din Neamț.

Director Departament Economico-Financiar – Alexandru Butiseacă
S-a alăturat echipei Poștei Române de puțin timp. Este cercetător științific la Institutul de Economie Mondială al Academiei Române și a fost cadru universitar la Universitatea Româno-Americană. A mai fost consilier al Ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene și al premierului României.

Director Departament Clienți și Vânzări – Florin Gabriel Bulumac
Face parte din echipa Poștei Române de trei ani și este director al Sucursalei Fabrica de Timbre, unde a crescut veniturile și a implementat tehnologie de ultimă generație. A dezvoltat mai multe proiecte de succes, printre care linia tehnologică de insert pentru trimiteri masive de documente, precum și echipamente pentru confecționarea cutiilor de carton. Are o experiență de 14 ani în industria bunurilor de larg consum.

Director Departament Resurse Umane – Florin Valentin Gliga
Din 2020 conduce sucursala Regională a Poștei Române din Cluj – Napoca. Are experiență de 22 de ani în managementul companiilor mici și mijlocii, timp în care a fost director economic și financiar la fabrici precum: Combinatul de Celuloză și Hârtie Someș SA, Clujana SA, Unimet Cuc SA. De 16 ani oferă consultanță financiară pentru companii.

Director Unitate de Afaceri Servicii Financiare – Emil Ion Ciorîia
A director general adjunct în cadrul Poștei Române în 2009, apoi director al sucursalelor cu cel mai mare impact financiar și operațional. A studiat științe administrative, securitate comunitară și este absolvent al cursurilor postuniversitare organizate de Colegiul Național de Apărare și Institutul Diplomatic Român.

Director Departament Infrastructură – Ovidiu Vasile Călin
A intrat în echipa Poștei acum 13 ani și fost director executiv, adjunct și regional. Timp de 4 ani a activat ca secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.

Director Departament Juridic – Claudia Florentina Radu
De 12 ani este avocat, a lucrat la propriul său birou de avocatură, iar în Poșta Română s-a angajat în 2020 pe postul de consilier juridic în cadrul Sucursalei Fabrica de Timbre.

Director Unitate de Afaceri Logistică – Alexandru Ioan Brătianu
A ocupat funcția de director al Sucursalei Servicii Expres a Poștei Române. Are o experiență de 12 ani în Companie, timp în care a manageriat proiecte importante: a redefinit strategia comercială de consignație din subunitățile poștale, a dezvoltat proiectul Colete-online.ro, a creat serviciul e-mandat cu plata online și a extins parteneriatul cu eMag în peste 500 de oficii poștale.

Coordonator Corpul de Control al Directorului General – Radu Ursanu
Doctor în economie, lucrează în Poșta Română de 13 ani. Din 2020 este director al Sucursalei Regionale de Poștă Iași, unde a dezvoltat condiții de lucru mai bune pentru angajați.

Director Unitatea de Afaceri Imobiliară – Silviu Mărgean
De profesie este analist tehnic și a lucrat în domeniul pieței de capital în companii din UK și Australia. În 2009 a ocupat funcția de Director coordonator adjunct la Direcția Regională de Poștă București. A mai fost consilier în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (unde s-a ocupat de activitatea Poștei), precum și administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al Companiei.

Director Departament Transformare Digitală – Oana Anghelescu
A lucrat în companii multinaționale, unde a dezvoltat proiecte în managementul schimbării, alături de echipe internaționale. A făcut parte din diverse proiecte de transformare digitală a proceselor de resurse umane, IT și financiar, pentru clienți din industriile farma, automotive și altele. De câteva luni, coordonează departamentul IT din Poșta Română.

Director Unitate de Afaceri Imprimate – Adrian Mircea Grecu
Fost jurnalist, a intrat în echipa Poștei Române acum 20 de ani, ca purtător de cuvânt. A fost director la Fabrica de Timbre, manager de vânzări și de producție.

Modernizarea Poștei Române este o decizie asumată atât prin programul de Guvernare 2021-2024, cât și prin Memorandumul privind strategia de dezvoltare și diversificare economică a Companiei prin DART, aprobat de Guvernul României.

articolul original.

Contract de finanțare pentru modernizare de drumuri semnat de primarul comunei Putna cu ministrul dezvoltării. Coroamă: ”Avem proiecte aprobate de peste 3 milioane euro”

9 January 2023 at 16:34

Primarul comunei Putna, George Coroamă, a semnat astăzi la Ministerul Dezvoltării, împreună cu ministrul Cseke Attila, un contract de finanțare pentru modernizarea a încă 2,3 kilometri drumuri comunale prin Programul Național ”Anghel Saligny”.  ”Semne bune anul are. Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, am semnat impreună cu domnul ministru Attila Cseke un contract de finanțare pentru modernizarea a încă 2,3 km drumuri comunale prin Programul Național Anghel Saligny. De asemenea, alți 2,2 km drumuri vor fi reabilitați de către Compania Națională de Investiții, obiectiv pentru care va fi organizată licitația in zilele ce urmează. Un alt proiect pentru care Guvernul României a aprobat finanțarea in aceste zile urmărește digitalizarea la nivelul Primariei Putna, obiectiv menit in primul rând să facă mai eficientă activitatea in relația cu cetățenii și nu doar atât. Valoarea acestor proiecte se ridică la peste 3 milioane euro. Mai sunt și alte proiecte care vor intra la finanțare in perioada următoare, foarte necesare pentru dezvoltarea localității”, a declarat Coroamă.

articolul original.
❌