ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 November 2022Ultimele Stiri

Salvatore Ferragamo, drumul de la demisol la casa de modă cu 4000 de angajați

26 November 2022 at 12:30
image

Salvatore Ferragamo a fost unul dintre cei mai pasionați și mai ambițioși designeri, creator de pantofi, apoi de genți, ceasuri, obiecte și accesorii vestimentare de lux, ochelari și parfumuri.

A fost omul care a știut să se ridice și să meargă mai departe atunci când a dat faliment și care a construit, într-un final, un imperiu al modei pentru care lucrează, în momentul de față, 4000 de oameni în toată lumea.

Salvatore Ferragamo (1898 – 1960) s-a născut în Italia, la Bonito, fiind al 11-lea din cei 14 copii ai familiei Ferragamo. În timp ce unii oameni se luptă în viață pentru a-și descoperi calea și a urma o carieră potrivită, alții află toate acestea încă de mici.

A descoperit moda la 9 ani

A fost cazul lui Salvatore, care a știut din copilărie că pasiunea lui este moda și că pe acest drum vrea să meargă mai departe.

Deloc încântat de aspirațiile fiului, nu l-a împiedicat totuși pe designer-ul în devenire să muncească pentru visul său. A început ca cizmar, iar prima pereche de pantofi a creat-o la doar 9 ani, pentru una dintre surori.

Primul atelier de confecționat pantofi

La 11 ani, a plecat la Napoli iar timp de un an de zile a studiat arta creării pantofilor, după care a revenit în orașul natal, unde și-a deschis primul atelier de pantofi, instalat la demisolul casei în care locuia cu familia.

Acest pas a marcat începutul a ceea ce, mai târziu, devenea povestea apariției uneia dintre cele mai luxoase case de modă din lume.

Drumul către America și succesul de la Hollywood

În 1915, Ferragamo a emigrat în Statele Unite ale Americii alăturându-se a trei dintre frații săi, iar în 1926 a devenit cetățean american cu acte în regulă.

Primul loc de muncă al lui Ferragamo a fost într-o fabrică în care unul dintre frații săi lucra deja și unde se realizau cizme de cowboy. După un timp, s-a mutat în California, ajungând din Santa Barbara , iar de aici până la a atinge succesul cu mâna nu a mai fost decât un pas.

Deși a pornit de jos, începând prin a repara pantofi, a trecut, mai apoi, la o etapă superioară, creând pantofi pentru starurile de la Hollywood, după care în 1923 și-a deschis magazinul Hollywwod Boot Shop, printre clientele sale fidele numărându-se actrițe celebre precum Dolores del Rio, Barbara La Marr, Lottie și Mary Pickford și surorile Costello.

A studiat anatomia pentru a înțelege structura piciorului

Ferragamo s-a înscris la facultate, urmând cursurile Universității Carolina de Sud din Los Angeles, unde a studiat anatomia, știință care îi era de folos în meseria de designer de pantofi pe care intenționa să o dezvolte tot mai mult în SUA.

Pentru el, pantoful trebuia să fie nu doar atrăgător ochiului, dar și foarte comod, astfel a considerat că studiile de specialitate îl vor ajuta și perfecționa în ceea ce dorea să facă. La facultate, de exemplu, a aflat că arcul piciorului susține greutatea corpului, încălțămintea tradițională era în așa fel făcută încât susținea bombeul și călcâiul, ceea ce nu conferea suficient confort.

Prin urmare, nu ar însemna asta, a presupus Salvatore, că arcada piciorului era, de fapt cea care trebuia susținută?

Natura a creat piciorul uman cu această formă arcuită, astfel încât să poată, la fel ca în arhitectură, să suporte mai multă greutate decât o suprafață plană. Cu toate acestea, arcul plantar a mers și mai departe, susținând greutatea în mișcare. În crearea pantofilor săi, Salvatore a introdus o tijă de oțel pentru a susține arcul, permițând piciorului să se miște ca un pendul. Aceasta a fost descoperirea care a deschis calea către succesul său.

Designerul vedetelor

A continuat să lucreze, implicându-se în proiecte care necesitau crearea de încălțăminte pentru o serie de filme produse la Hollywood, s-a împrietenit cu mai mulți regizori și actori, iar în februarie 1925, a deschis un nou magazin pe Hollywood Boulevard.

Cea mai extravagantă pereche de pantofi pe care a creat-o în acea perioadă a fost pentru o prințesă indiană, pantofi decorați cu pene de colibri, pentru care prințesa plătise 500 de dolari, o mică avere la acea vreme.

De ce a plecat din America?

Salvatore Ferragamo își făcuse deja un nume pe piața din industria cinematografiei americane, dar voia mai mult. Voia să creeze pantofi pe comandă pentru un număr redus de clienți bogați, extinzându-și producția, dar păstrând aceeași calitate și același stil. În februarie 1926, cu finanțare primită din partea unor investitori, a pus bazele Ferra-Gamo Incorporated, al cărei președinte era. A avut ideea de a fabrica pantofi în Italia și de a-i vinde la Hollywood clienților americani – și, poate, europeni.

Astfel, în 1927, revine în Italia, stabilindu-se la Florența, acolo unde a început să-și dezvolte afacerea, producând pantofi pentru celebrități sau Eva Peron, soția președintelui Argentinian Juan Peron.

În Florența, magazinul său Via Mannelli devenise căutat și apreciat, însă, în 1933, din cauza Marii Crize Economice, care se instalase în 1929 (ținând până în 1937), dar și din cauza unui management defectuos, business-ul lui Salvatore Ferragamo a dat faliment. Totuși, creatorul a reușit să se repună pe picioare odată cu terminarea celui De-al Doilea Război Mondial, când afacerile sale au început din nou să crească, ajungând, cu ajutorul a 700 de meșteri artizani, să creeze zilnic 350 de perechi de pantofi.

Ferragamo a murit în 1960, la vârsta de 62 de ani, lăsând moştenire marele imperiul al modei soției sale, Wanda, și celor șase copii. În 2013 a fost înființată la Florența fundația Ferragamo cu scopul de a-i ajuta pe tinerii designeri. În 2000, Salvatore Ferragamo S.p.A (società per azioni – societate pe acţiuni) înregistra venituri de peste 900 de milioane de dolari.  Printre clienții faimoși ai brandului Salvatore Ferragamo s-au numărat, de-a lungul timpului, Audrey Hepburn, Sophia Loren, Greta Garbo, Diana, Prinţesa de Wales şi Margaret Thatcher.

Surse:

https://www.instyle.com/fashion/who-is-salvatore-ferragamo

https://www.ferragamo.com/shop/us/en/sf/stories/timeline#group1920s_1926

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Săptămâna Educației Globale la Liceul Petru Maior

23 November 2022 at 19:49

Educația pentru toți, egalitatea de șanse, incluziunea și valorizarea fiecărui individ în parte, parteneriatul, educația pentru dezvoltare durabilă sunt doar câteva dintre conceptele care au stat la baza activităților care s-au derulat săptămâna trecută la Liceul Teoretic ”Petru Maior”, pentru a marca ”Săptămâna Educației Globale” 2022.

Dacă echipa de robotică a ales parteneriatul cu școli din mediul rural și promovarea atât a educației științifice (STEM), cât și a unor obiective de dezvoltare durabilă, ceilalți elevi ai liceului au ales alte forme de manifestare, toate menite să demonstreze interesul lor pentru o lume mai bună, mai sigură, pentru o lume a tuturor.

Bucuria lor de a acționa, de a căuta împreună soluții pentru problemele actuale ale lumii s-a făcut simțită din plin prin entuziasmul manifestat în conceperea costumelor, a unor obiecte decorative, jocuri și aparate, realizate toate din materiale reciclabile, cu care au captat atenția publicului prin inventivitate și talent. Cel mai ingenios obiect expus a fost ales prin vot de către participanții la expoziție.

Iar cum tehnologia face incontestabil parte din viața noastră, o dezbatere având ca tema influența acesteia asupra mediului a fost pusă în scenă de către elevi, cele două echipe ”adversare” arătând, cu argumente puternic susținute, efectele benefice sau negative pe care evoluția tehnologiei le are asupra naturii. Concluzia lor a fost una clară: tehnologia trebuie să fie pusă în slujba omului!

galerie foto: imagini de la activități

galerie foto gherla

Cei aproape 100 elevi de gimnaziu și liceu, actori ai activităților descrise mai sus, alături de profesorii lor coordonatori, prin creativitatea și implicarea lor au dat viața devizei propuse de Consiliul Europei pentru ediția din acest an a Săptămânii Educației Globale, și anume ”Este lumea noastră, să acționăm împreună!”.

prof. Livia Divricean

articolul original.

Johnny Depp a revenit pe marile ecrane. Actorul şi-a făcut apariţia la prezentarea de modă Savage Fenty a Rihannei

9 November 2022 at 15:10

Johnny Depp şi-a făcut apariţia, marţi, 8 noiembrie, la prezentarea de modă Savage Fenty a cântăreţei Rihanna. Evenimentul a fost difuzat pe platforma de streaming Amazon Prime.

Depp, în vârstă de 59 de ani a apărut un minut, îmbrăcat într-o ţinută din mătase.

Despre acest subiect, nu au comentat nici Rihanna, nici Amazon

Johnny Depp, în noua prezentare de modă a Rihannei

Anunţul participării lui Johnny Depp la noua prezentare de modă a cântăreței Rihanna, făcut săptămâna trecută de tabloidul TMZ, a stârnit numeroase polemici. Actorul este persona non grata la Hollywood din cauza acuzaţiilor de violenţă domestică conjugală formulate de fosta soţie Amber Heard.

Despre acest subiect, nu au comentat nici Rihanna, nici Amazon. Dar mulţi fani au criticat pe reţelele de socializare decizia cântăreţei cu hashtagul #DitchDepp, printre care mulţi internauţi i-au amintit Rihannei că şi ea a fost victimă a loviturilor lui Chris Brown în 2009, cu care avea atunci o relaţie.

Olly Alexander, solist al grupului britanic Years and Years şi fost ambasador al mărcii, s-a desolidarizat declarând că „nu va mai purta” haine concepute de Rihanna.

Amintim că Johnny Depp şi Amber Heard s-au acuzat reciproc de defăimare într-un proces foarte mediatizat anul acesta. Amândoi au afirmat că au fost victime ale violenţelor conjugale, după care, tribunalul i-a declarat pe amândoi vinovaţi de defăimare. Ambii au făcut apel.

johnny depp for savage x fenty vol. 4, 2022. pic.twitter.com/nSPLGvP8fM

— best of johnny depp (@DEPPFlLES) November 9, 2022

Procesul actorilor Johnny Depp vs. Amber Heard

Într-o altă ordine de idei, amintim cum întreaga Americă și nu numai, a urmărit live, fiecare termen din procesul Johnny Depp vs. Amber Heard. Astfel, acuzaţii de agresiune fizică, consum de droguri, lacrimi, totul a fost transmis în timp real, reuşind să împartă americanii în două tabere: echipa Heard sau Echipa Depp.

Cu toate acestea, scandalul nu i-a ajutat deloc pe cei doi actori. Johnny Depp şi-a pierdut contractul pentru seria Piraţii din Caraibe, iar actriţa Amber Heard, rolul din Aquaman.

În cadrul unei înfățișări în fața juraților, avocaţii lui Depp au descoperit că Heard a fost arestată în anul 2009, după ce şi-a bătut un fost partener pe un aeroport din Seattle.

„Avocat Jhonny Depp: Depp nu este singurul partener pe care l-aţi atacat, nu, doamna Heard?

Amber Heard: Nu l-am atacat niciodată pe domnul Depp şi pe nici o persoană cu care am avut legături amoroase.”

De altfel, Amber Heard a susţinut că drogurile și alcoolul l-au transformat pe Depp într-un „monstru” violent.

Dar în final, un juriu format din șapte persoane a ajuns la un verdict cu privire la procesul dintre celor doi. Astfel, Johnny Depp a câștigat procesul în care a fost implicată Amber Heard, fosta lui soție, și va trebui să primească 10 milioane de dolari în daune compensatorii și 5 milioane de dolari în daune punitive. După cele şase săptămăni de audieri, atât Johnny Depp cât şi Amber Heard au spus în faţa juriului din sala de judecată acelaşi lucru: că îşi vor viaţa înapoi.

În ciuda acestui scandal, Johnny Depp şi-a făcut apariţia, marţi, 8 noiembrie, la prezentarea de modă Savage Fenty a cântăreţei Rihanna.

articolul original.

Coco Chanel, Regina Modei

29 October 2022 at 09:00
image

Cine a fost și ce a făcut legendara Coco Chanel (n.1883 Saumur, Franța – d.1971 Paris). Deși este cunoscută peste tot în lume drept Coco Chanel, numele ei real a fost Gabrielle Chanel, Coco fiind o poreclă primită de la soldații din public în fața cărora performa ca și cântăreață (pentru o perioadă de timp, Chanel și-a câștigat existența ca animatoare într-un cabaret, cântând și dansând între numerele starletelor care aveau spectacol acolo.

Repertoriul ei era format din două melodii, Qui qua vu Coco și Ko Ko Ri Ko, astfel că nu este greu de dedus cum au ajuns bărbații în uniforme militare să o strige Coco).

Deși a fost foarte bogată (avea o avere estimată la 100 de milioane de dolari) și după vârsta de 32 de ani devenise faimoasă în toată lumea, Chanel și-a trăit copilăria și adolescența în condiții mai mult decât modeste.

A învățat croitoria la orfelinat

După moartea mamei, împreună cu cele două surori ale ei, Coco Chanel a fost abandonată de tată, la vârsta de 12 ani, într-un orfelinat administrat de călugărițe catolice, iar cei doi frați au ajuns în grija unei familii de țărani. Chanel a stat la orfelinat până la vârsta de 18 ani, acolo învățând bunele maniere și, de asemenea, să calce și să coasă. A fost o perioadă care a marcat-o atât de profund, încât a încercat să o șteargă pentru totdeauna din memorie, reinventându-și, în relatările ei, propria viață.

A devenit cunoscută făcând pălării

Și-a început cariera în domeniul modei creând pălării. Cu ajutorul protectorului ei Étienne Balsan, un înstărit crescător de cai de curse, în 1913 și-a deschis primul magazin în Paris, pe Rue Cambon nr 21.

Afacerea a avut mare succes. Chanel cumpăra pălării simple, pe care le transforma apoi cu talent și bun gust în pălării unicat. La scurt timp, Chanel și-a extins activitatea începând să creeze și îmbrăcăminte.

Micuța Rochie Neagră

În 1920, a realizat celebra rochie , o creație pe care și-a dorit-o accesibilă ca preț și ușor de purtat. „Micuța rochie neagră” cucerise femeile din toată lume și ajunsese inclusiv în garderoba Reginei Victoria care a purtat-o timp de 40 de ani după moartea soțului ei, Prințul Albert. Devenise, în anii 1920, un simbol al a eliberării și modernizării, redefinind felul în care se îmbrăcau femeile în acea perioadă, poziționându-se în afara limitelor claselor sociale și ale statutului social.

Era o rochie pe care și-o permitea orice femeie însă, mai mult decât atât, pe care și-o dorea orice femeie indiferent de rangul său social. Rochița era fermecătoare, avea o eleganță aparte, era chic, avangardistă și de o simplitate rafinată. „Luxul trebuie să fie confortabil”, spunea ea.

A încurajat femeile să se tundă scurt

Coco Chanel nu doar că a revoluționat moda, dar a fost cea care a dat promovat cu încredere și eleganță părul scurt, în momentul în care și-a făcut apariția, într-o seară, la operă, tunsă foarte scurt, dar stylish, inspirându-le astfel pe tot mai multe femei să adopte stilul „garcon”. „Dacă vrei să fii unică, trebuie să fii diferită”, era de părere. Apogeul lui Coco Chanel a fost atins între anii 1920 – 1939.

Era admirată, copiată, respectată, invidiată, căutată. Hainele ei deveniseră un accesoriu must have în toată lumea, creațiile designerului, în culorile ei preferate – negru, alb, albastru închis, gri și bej – fiind definite de eleganță, rafinament, modernitate și confort. Modelele, croiurile revoluționare erau elegante dar, în același timp, confortabile și practice, deoarece eliberau siluetele femeilor din strâmtoarea corsetelor.

Cel mai cunoscut parfum din lume

Primul parfum marca Chanel a fost creat în 1921. Iconicul Chanel No 5 era primul parfum care se lansase pe piața cosmeticelor purtând numele unui designer. Numărul 5 i-l sugerase, la un moment dat, o ghicitoare, care i-a spus creatoarei că acesta este numărul ei norocos. Formula parfumului fusese creată de chimistul și parfumierul Ernest Beaux. Era inspirată de stilul și personalitatea lui Coco Chanel și reflecta, așa cum își dorise Chanel, senzualitatea și complexitatea femeii moderne. Cei doi au ales pentru acest parfum nu mai puțin de 80 de miresme. Chiar și atunci când Parisul a fost eliberat de Aliați, după patru ani de ocupație germană, șiruri nesfârșite de soldați americani așteptau să obțină parfumul lui Coco Chanel pentru a-l duce acasă, în SUA, soțiilor lor.

Casa Chanel are nu mai puțin de 135 de parfumuri. Primul a fost lansat în 1921, iar cel mai recent, anul acesta. Chanel No. 5 Grand Extrait este unul dintre parfumurile de top ale celebrei firme, o sticlă de 30 ml costând aproape 4500 de dolari. Grand Extrait este un parfum de lux creat în ediție limitată. Astăzi, Chanel No. 5 se vinde peste tot în lume la fiecare 30 de secunde, fiind unul dintre parfumurile preferate de vedete precum Victoria Beckham, Rosie-Huntington Whiteley, Eva Mendes, Nicole Kidman, Jessica Alba, Claudia Schiffer și Celine Dion. Chanel No 5 este cel mai profitabil produs al firmei.

O femeie care nu poartă parfum nu are viitor

Admirată chiar și de Christian Dior

În 1939, odată cu debutul celui de-al doilea război mondial, și-a închis casa de modă considerând că perioada nu era prielnică pentru o asemenea afacere și s-a mutat pe malul lacului Geneva. După 15 ani redeschide însă buticul din Paris, acolo unde domina deja piața modei Christian Dior. Chanel reușește, din nou, să impresioneze femeile cu stilul ei. Însuși Dior spunea despre ea „Cu un pulover negru şi câteva şiraguri de perle a revoluţionat moda”. La vârsta de 70 de ani, reușește să fie un reper și în Statele Unite, spunând tare și răspicat că „O femeie trebuie să fie înzestrată cu două calități: sa aibă clasă și să fie fabuloasă!’

Coco Chanel este și va fi o legendă universală. Femeia care a ajutat la emanciparea altor femei, a dominat și a revoluționat scena modei, punând pe picioare patru afaceri: o casă de modă, un business cu textile, un laborator de parfumuri şi un atelier pentru bijuterii accesorizate.

Succesul din afaceri nu i-a surâs, însă, și în dragoste. Chanel nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii.

Coco Gabrielle Chanel a murit pe 10 ianuarie 1971, la vârsta de 87 de ani, în apartamentul ei din Hotel Ritz, Paris. Era în pline pregătiri pentru o nouă colecție vestimentară. Chanel a fost înmormântată la Lausanne, Elveția, acolo unde locuise după război.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Coco-Chanel

https://www.theguardian.com/childrens-books-site/2016/feb/24/top-10-amazing-facts-you-didnt-know-about-coco-chanel

articolul original.

Semnificațiile ascunse ale celei mai dramatice culori din istoria modei

24 October 2022 at 12:00
image

De-a lungul istoriei, culoarea neagră a avut dintotdeauna în spate multe semnificații – a fost simbol al puterii, morții, sexualității, dar și al frumuseții. Iar creatorii de modă s-au folosit din plin de oportunitate. Christian Dior spunea că negrul ne „subțiază”, iar Coco Chanel l-a preferat în detrimentul altor nuanțe.

Cristobal Balenciaga (1895 – 1972) a fost designerul celor bogați și al monarhilor (Grace Kelly, Jackie Kennedy sau Audrey Hepburn). Numit drept „maestru” în cercurile înalte ale industriei de lux și cunoscut ca „designerul designerilor”, Balenciaga a schimbat cu totul viziunea asupra acestei culori, până atunci fiind folosită doar la înmormântări, potrivit BBC Culture.

„El a folosit negrul mai mult decât orice alt creator de modă; și l-a folosit într-un mod cu totul diferit”, a spus curatorul expoziției dedicate lui Balenciaga, inaugurate pentru a marca 50 de ani de la moartea designerului.

„Little black dress”, conceptul care a pornit de la farmecul pentru negru

, o prietenă bună a lui Balenciaga, a fost la rândul ei captivată de negru. Dovadă este micuța rochie, creată în 1920, care a devenit deja faimoasă, dând naștere conceptului denumit la nivel mondial drept „Little back dress”.

„Rochia a fost de fapt ca o pânză care te ajuta să duci la capăt întreaga zi. Dacă îți schimbai accesoriile, rochia ta neagră era perfectă pentru toate ocaziile. Aceasta este o abordare cu totul diferită față de Balenciaga, care folosea negrul ca parte a principală a creației”, a mai spus curatorul.

Însă nu doar Balenciaga a dat dovadă de entuziasm în ce privește negrul. Dolce & Gabbana, Versace și Yohji Yamamoto au avut colecții dedicate în totalitate negrului. La urma urmei, negrul vinde – atât pe podium, cât și în magazine. Iar designerii de tricouri precum Bonfire și Spreadshirt au subliniat că orice altă culoare pălește în fața negrului.

Culoarea neagră are legătură cu instinctul de supraviețuire

Farmecul acestei culori are legătură, de fapt, cu instinctul de supraviețuire, a explicat scriitorul și criticul John Harvey, autorul cărții „The Story of Black”.

„Celulele din interiorul ochiului trimit semnale electrice atunci când întâlnesc lumină și întuneric. În vremurile străvechi, era important să observăm spațiile întunecate; poate erau periculoase sau poate erau sigure – de exemplu, puteau reprezenta locuri în care să te ascunzi. (…) Ochii noștri văd negrul într-un mod foarte intens. Poate fi o non-culoare dintr-un anumit punct de vedere, dar este, de asemenea, ”, mai spune scriitorul.

Pe lângă asta, negrul este și extrem de practic. Multe dintre țările islamice folosesc culorile închise în vestimentație. Hainele drapate precum twab (halat până la glezne cu mâneci lungi) sau abaya (rochie lungă pentru femei) creează o convecție termică de aer rece printre straturile materialului de culoare neagră.

De asemenea, negrul are puterea de a intimida. În Rusia secolului XVI, poliția secretă a lui Ivan cel Groaznic era . Iar câteva secole mai târziu, militarii SS, conduși de Heinrich Himmler, purtau tot negru pentru a inspira teama.

Iar subculturile – precum rockerii, punkerii sau adepții curentului goth – au ales, de asemenea, negrul, pentru a-și arăta protestul față de convențiile sociale și pentru a-și exprima vivacitatea.

Însă, dintotdeauna, culoarea aceasta a avut o dualitate. Pe de o parte, negrul denotă clasă, bună stare și distincție, iar pe de altă parte, este simbolul și umilinței, obedienței și dedicării.

Iar diferența dintre cele două stă în materialul din care sunt fabricate țesăturile.

articolul original.

Ungaria a inaugurat cel mai mare terminal feroviar intermodal din Europa

19 October 2022 at 08:46
Foto: bani.md

Ungaria a anunțat inaugurarea unui terminal feroviar East-West Gate chiar la graniță cu Ucraina cu scopul de a facilita fluxul grânelor spre marea Adriatică. De asemenea, terminalul este o noutate în domeniul tehnologiei verzi, acesta va funcționa prin alimnetarea cu energie verde.

În acest sens, ministrul ungar de Externe şi al Comerţului, Peter Szijjarto, a inaugurat, în ziua de marţi 18 octombrie, acest terminal feroviar intermodal la Fenyeslitke, în apropiere de granița cu Ucraina.

Din punct de vedere economico-financiar, realizarea proiectului a costat  în jur de 30 miliarde de forinţi (73 milioane de euro), a relatat MTI.

În cadrul discursului pe care l-a ținut la ceremonia de inaugurare, Peter Szijjarto a afirmat că terminalul inaugurat va juca un „rol enorm” în facilitarea exporturilor de grâne din Ucraina spre rutele comerciale din Marea Adriatică. Capacitatea de transbordare a terminalului va ajunge până la 800 de tone de cereale pe oră.

De asemenea, capacitatea anuală urmând să ajungă la 1 milion de containere, a precizat ministrul ungar, Peter Szijjarto.

Terminalul East-West Gate este cel mai mare și modern din Europa

Din punct de veder al capacităţilor, oficialul a mai precizat că terminalul intermodal feroviar, care este cel mai mare şi mai modern din Europa, a fost construit în timp record prin implicarea soluţiilor digitale. Terminalul va permite încărcarea simultană, rapidă şi în siguranţă a patru trenuri cu o lungimea de 740 metri, a evidențiat ministrul ungar.

În contextul declarațiilor acestuia, în jur de 500 de persoane vor fi angajate la terminalul recent inaugurat East-West Gate (EWG).

East-West Gate va funcționa în baza tehnologiei verzi

În datele materialului de presă distribuit în urma evenimentului de deschidere,  se arată că East-West Gate va fi primul terminal intermodal care va funcționa în baza tehnologiei verzi. Acesta va folosi, de asemenea, propria reţea 5G pentru comunicaţii interne şi operarea dispozitivelor sale tehnologice.

Concret, instalaţia va fi alimentată cu energie verde, în conformitate cu strategia UE în ceea ce privește transportul feroviar şi clima. Un parc solar de înaltă performanţă şi un sistem de pompare a căldurii vor furniza energie electrică, iar în zona terminalului vor fi utilizate numai echipamente de tracţiune şi maşini electrice.

articolul original.

„De ce nu te-ai f*&%# cu un italian?” + Reacția femeii. E declarația anului! Cătălin Botezatu spune că ajungea milionar din modă dacă mama lui …

6 October 2022 at 20:40

Din ciclul „Viața lui Cătălin Botezatu și întâmplările sale”, designerul tocmai ce s-a întors de la Paris și a poposit la lansarea unui salon de înfrumusețare, pe unde se perindă lumea bună a Capitalei. Fericit să se afle în București, printre conaționali, dar ușor nostalgic că parcă îi place și peste hotare, Cătălin Botezatu și-a vărsat năduful, în exclusivitate pentru CANCAN.RO! Ținta principală a fost însăși doamna Maria, mama creatorului, luată la rost că nu l-a născut pe Cătălin într-o țară unde industria fashion e mult peste cea din România.

Tonul pe care Cătălin face afirmațiile este unul extrem de jovial, creatorul fiind mulțumit cu viața și statutul său profesional. Ba mai mult, Maria Botezatu se ocupă îndeaproape de business-urile fiului, cât timp desingerul este plecat peste hotare. Relația celor doi este una extraordinară, mama vedetei stând în permanență la atelierele fiului, nu cumva să se întâmple ceva neconform!

În tot acest timp, Cătălin Botezatu dă nas în nas cu Madonna și surorile din familia Kardashian, ce altceva să și faci la Paris?!

Cătălin Botezatu dezvăluie cât de mult și-ar fi dorit să se nască peste hotare (Foto: Captură video)

„Ce să fac, la o cafea cu Madonna, cu Kardashienele…”

CANCAN.RO: Ce faceți, domul Cătălin, că rar vă mai vedem pe aici, pe plaiuri românești?!

Cătălin Botezatu: Chiar pot spune că am venit direct de la Paris, de la Fashion Week, unde am mai făcut o prezentare, am făcut un periplu prin toată lumea – New York, Atena, unde am marcat o prezentare în fața a 6.000 de persoane, la Acropole.

După, la Paris Fashion Week, unde am început cu prezentarea la Hyatt, celebrul hotel, și am continuat cu șapte zile în celebrul Hotel Ritz. Ce să fac, la o cafea cu Madonna, cu Kardashianele, care erau în hotel, cu Madame Anna Wintour, cu toată lumea asta obișnuită! 

Cătălin Botezatu face mărturisiri despre Madonna și familia Kardashian (Foto: Instagram)

CANCAN.RO: Eu te întreb ca un om al poporului, cum „e fetele” alea? 

Cătălin Botezatu: „E bune”, taică, „e bune”! Nu, e o altă lume, e o altă dimensiune, chiar mă uitam stând în Ritz, le vedeai la micul-dejun, le vedeai la prânz, le vedeai tot timpul. Sunt într-un fel și e o nebuneală, e o altă atmosferă, e o atmosferă de sărbătoare! 

CANCAN.RO: Dar chiar îți inspiră aerul de vedetă internațională sau par niște oameni normali? 

Cătălin Botezatu: Și la micul-dejun coboară aranjate. Singura pe care o vezi tot timpul și nu neapărat cu bodyguard, care pleacă singură, într-adevăr, printr-o altă ieșire, este Anna Wintour, care mai pleacă la cumpărături. Dar când pleacă oficial la prezentări, apăi să vezi cum pleacă! 

„De ce nu te-ai #*&% și tu cu un italian?”

CANCAN.RO: Dar cum crezi că ar fi arătat viața ta dacă te nășteai în S.U.A, să zicem, și erai creator? Ai fi fost Alexander McQueen al lor?

Cătălin Botezatu: Dacă mă nășteam în Italia, în Franța, în S.U.A, altfel era! Eu tot timpul îi spun mamei: „Ce naiba ai făcut, măi, mamă, de ce nu te-ai #*&% și tu cu un italian, cu un francez, te-ai dus cu Titi?”.

Titi este Constantin, este tatăl meu și prietenii îi spun Titi! Mama îmi spune: „Te rog să nu vorbești urât, Cătălin! Dacă nu exista taică-to, nu existai nici tu!” Mă rog…

Cătălin Botezatu îi face reproșuri, în glumă, mamei sale (Foto: Instagram)

CANCAN.RO: Deci cumva ar fi fost mai bine peste hotare. Erai multimilionar?

Cătălin Botezatu: E bine și aici, nu contează banii, contează că ești recunoscut peste hotare, că ai libertate și poți să pleci oriunde. Și mai ales contează că poți să faci „una bella figura” când te duci peste hotare și zice lumea: „Uite, domne, și pe creatorul ăsta român care e bun!”. Asta e important!

CANCAN.RO: Dar care e relația actuală cu mama ta, dacă tot am vorbit despre ea?

Cătălin Botezatu: E una foarte bună, stă toată ziua la mine la atelier, ce pot să spun mai mult de atât?! La unul dintre ateliere e non-stop prezentă, că e iarnă, că e cum vrei tu, ea e acolo! 

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursă foto: Instagram @catalinbotezatu1

articolul original.

Festivalul Art East Fashion Weekend se întoarce la Iaşi

29 September 2022 at 03:05
By: Geo
image

Tineri designeri din Braşov, Cluj Napoca, Galaţi, Iaşi, Oradea, Republica Moldova şi branduri consacrate din lumea modei se vor reuni în perioada 30 septembrie – 2 octombrie la Iaşi. 

Anemona Drăgan – fondatoarea brandului Brinelli, Nicoleta Ţupea – model internaţional, Adina Buzatu – stilist şi fondatoare a brandului Trends By Adina Buzatu şi Toni Dincă – manager al One Models Romania se numără printre invitaţii acestei ediţii.

Stephan Pelger le va explica tinerilor designeri cum pot înţelege procesul de generare a ideilor şi cum trebuie să le coordoneze într-o viitoare afacere. Totodată, vor afla care e importanţa managementului echipei şi vor analiza alături de Stephan Pelger rolul asumării riscurilor în aplicarea ideilor inovative.

Participanţii la Art East Fashion Weekend se vor bucura şi de Gala East Models Awards. Această gală pune în evidenţă potenţialul modelling-ului est european. Vor fi acordate premii precum Best Internaţional Model, Best Comercial Fashion şi Best New Face. Misiunea acestui eveniment este de a stabili conexiuni între piaţa naţională de fashion şi cea internaţională din Milano, Paris, Londra, Tokyo sau New York. Totodată, în cadrul galei vor fi prezentări a unor branduri locale, naţionale şi internaţionale.

Pentru tinerele pasionate de make-up va avea loc un eveniment special: workshop-ul „Să ne privim în oglindă şi să ne găsim punctele forte”. Acestea vor învăţa cum să scoată în evidenţă cele mai frumoase trăsături, cum să îşi pregătească tenul înainte de machiaj, cum să îşi accentueze şi multe altele, de la make-up artistul Angelica Huţanu.

Programul evenimentului:

Vineri, 30 septembrie 2022

 • Ora 11:00 – Conferinţa de deschidere a Art East Fashion Weekend (ediţia a VII-a), la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi (sala Moldavia)
 • Ora 18:00 – Workshop experience by Stephan Pelger, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi (sala Moldavia)
 • Ora 18:00 – Vernisajul expoziţiei fotografiilor colecţiilor designerilor participanţi, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi (sala Foaier)

Sâmbătă, 1 octombrie 2022

 • Ora 13:30 – Concurs ART EAST (tinerii designeri), în Grădina Palas
 • Ora 18:30 – Gala East Models Awards, în Grădina Palas

Duminică, 2 octombrie 2022

 • Ora 12:00 – Casting modele One Models România, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi (sala Conferinţe)
 • Ora 14:00 – „Meeting with you in the Mirror – Self Make Up Hour by Angelica Huţanu”, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi (sala Moldavia)

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi în parteneriat cu Academia Models, Primăria Municipiului Iaşi şi Palas Iaşi.

articolul original.

Ce jachetă pentru femei să cumperi în această iarnă? Verifică ce va fi la modă în acest sezon (P)

27 September 2022 at 09:15
image

Când vine vorba de cumpărarea unei jachete pentru femei, există o gamă largă de modele de luat în considerare. O jachetă de iarnă ar trebui să fie capabilă să acopere întregul corp, să fie rezistentă la vânt și la ploaie și să aibă un strat superior de căldură. În plus, asigură-te că alegi un stil care să te prindă bine. O geacă de iarnă matlasată sau un palton clasic va arăta foarte bine pe majoritatea femeilor, în timp ce o jachetă amuzantă și elegantă va ieși în evidență.

Profită de versatilitatea gecilor de iarnă matlasate

O geacă de iarnă matlasată este o alegere populară pentru ținutele casual sau elegante. Gecile sunt o modalitate excelentă de a te menține călduroasă, păstrându-ți în același timp aspectul elegant. Poți opta pentru modele simple sau în culori mai aprinse, cu glugă sau fără, scurte sau lungi. Jachetele matlasate sunt perfecte pentru a le suprapune peste un pulover, un cardigan sau chiar o rochie tricotată. Poartă-le în lunile reci de toamnă și de iarnă pentru a rămâne confortabilă și sofisticată. Iar pentru un look șic, stratifică jacheta preferată cu un pulover cu guler înalt pe dedesubt și o pereche de botine cu toc.

Jacheta parka – practică și funcțională, pentru outfituri grozave

Jachetele parka au intrat de ceva timp în atenția modei, prin urmare apar din ce în ce mai multe modele, potrivite în orice context stilistic. Jachetele parka sunt croite din țesătură texturată, cu un confort deosebit și o senzație de lux. Blana și gluga reglabilă accentuează aspectul high-end, în timp ce un șnur modelează talia. Întocmai ca și gecile matlasate, parka sunt excelente pentru a fi suprapuse peste pulovere sau bluze. Încearcă să asortezi jacheta parka preferată cu o pereche de blugi skinny pentru un look elegant.

Gecile de iarnă sport – un model clasic și atemporal

Jachetele de iarnă sport sunt și vor rămâne piese de bază în garderoba de iarnă a unei femei. Indiferent că optezi pentru un model în nuanțe închise sau colorate, gecile de iarnă îți vor completa perfect ținutele casual-sportive. Sunt confortabile și oferă un plus de căldură. Asortează-le cu niște jambiere sau jeanși, dacă vrei să adaugi un plus de stil ținutei tale.

Ce fel de jachete pentru femei să alegi în această iarnă?

Acum că știi ce tipuri de jachete sunt la modă, indiferent ce model alegi, asigură-te că este elegantă și că ți se potrivește bine. Deoarece vremea mai rece se va face resimțită în curând, încălzește-ți stilul cu tonuri și texturi calde. Caută paltoane loden sau lână în culori bogate, cum ar fi burgundia sau roșu intens. Alternativ, optează pentru modele care prezintă tonuri pământii subtile, cum ar fi verde salvie sau verde măsliniu.

Accesorizează-te cu căciuli și mănuși pentru a-ți păstra mâinile calde și stilizate în același timp. Pentru o protecție suplimentară împotriva vântului, ia în considerare și achiziționarea unei haine impermeabile. Piesele impermeabile sunt din ce în ce mai populare în ultimii ani datorită versatilității lor. Le poți purta chiar și pe timp de vreme mai caldă.

În cele din urmă, asigură-te că jacheta ta este confortabilă și măgulitoare. Nu toate femeile aleg să poarte o parka supradimensionată sau o geacă de iarnă scurtă.

Gândește-te bine înainte de a face orice achiziție, astfel încât să ai garanția că vei obține un articol care să se potrivească perfect, dar care să te mențină confortabilă. Dacă simți că inspirația te-a părăsit, vizitează magazinul online Bolf și răsfoiește colecția de jachete de iarnă pentru femei. Colecția extrem de versatilă te va ajuta să îți alegi piesa potrivită sezonului ce își face resimțită deja prezența.

articolul original.

Sfaturi și trucuri pentru organizarea dulapului cu haine

19 September 2022 at 14:12
image

Există numeroase ocazii în care îți place să îți cumperi un nou articol vestimentar. Poate să fie vorba de o reducere substanțială de preț, de o piesă aflată în tendințe sau, pur și simplu, de un mod prin care vrei să te răsplătești pentru o anumită reușită.

Ce faci însă atunci când dulapul tău nu este atât de generos în dimensiuni pe cât ți-ai dori? Începi să organizezi hainele cât mai inteligent posibil, astfel încât să folosești la maximum spațiul disponibil. Dacă dorești să afli care sunt trei cele mai ușor de implementat sfaturi și trucuri pentru organizarea dulapului cu haine, citește rândurile de mai jos.

 1. Folosește-te de cutii

Este foarte probabil să fi auzit deja de faimoasa japoneză Marie Kondo, care ne învață cum să ne împachetăm hainele în cel mai eficient mod posibil. Ea recomandă ca soluție de aranjare a hainelor varianta de a ne folosi de cutii pentru depozitare și organizare.

Avantajele sunt multiple. În primul rând, poți separa hainele pe categorii, de exemplu, șosete și lenjerie intimă. În al doilea rând, întrucât nu le mai așezi sub formă de teanc, ci unele lângă altele, precum cărțile în bibliotecă, vei ști în orice moment unde se află fiecare articol în parte.

Al treilea avantaj este acela că totul este organizat într-un mod mult mai compact. Mai mult, dacă alegi cutiile în dimensiuni ce se potrivesc perfect spațiului tău, reușești să îl folosești la maximum.

 1. Pune pe umerașe hainele delicate

Este important să acorzi o atenție deosebită tuturor acelor piese vestimentare care sunt confecționate din materiale mai pretențioase: mătase, satin și, bineînțeles, stofă. Cel mai simplu mod prin care poți face acest lucru este acela de a le agăța pe umerașe. Astfel, stând atârnate, eviți situațiile în care vor face cute greu de îndepărtat în urma depozitării.

În cazul în care dulapul tău nu are o astfel de zonă dedicată umerașelor, o poți crea chiar tu, cu ușurință. Nu trebuie decât să renunți la câteva polițe și apoi să prinzi o bară de haine în spațiul eliberat. Ține însă cont și de înălțimea la care montezi suportul de umerașe. Specialiștii recomandă ca pentru hainele lungi și rochii înălțimea să fie de 192 cm, în timp ce pentru hainele mai scurte și fuste, 92 cm sunt de ajuns.

 1. Creează un flux logic

Nimic nu este mai neplăcut decât să pierzi minute bune dimineața, încercând să te decizi ce anume să porți în ziua respectivă. Îți poți ușura alegerile dacă apelezi la un truc extrem de simplu: acela de a așeza hainele în dulap într-un mod cât mai logic.

Mai exact, organizează-le conform părții corpului căreia i se adresează: în partea de sus tot ce înseamnă cămăși, tricouri, bluze, iar în partea de jos fuste și pantaloni. Astfel, atunci când vei deschide dulapul cu haine, îți va fi mult mai ușor să faci mental câteva combinații rapide de articole, mixând câte o piesă din cele două zone.

Un dulap cu haine bine organizat îți simplifică foarte mult alegerile zilnice și astfel poți câștiga în fiecare dimineață câteva minute bune, doar pentru tine. Mai mult decât atât, este important ca, atunci când deschizi ușa, să vezi cum totul este așezat la locul lui și să găsești cu ușurință orice piesă vestimentară pe care ai dori să o îmbraci.

Foto: Pexels/Anastasia Shuraeva

articolul original.

Top 5 tipuri de cizme pe care fiecare femeie trebuie să le aibă acasă

16 September 2022 at 09:51
image

Este esențial să ai o pereche de cizme la îndemână atunci când vrei să te simți confortabilă! Dar să ai 5, poate fi de vis. Cu toate acestea, pe piața actuală există prea multe tipuri de cizme, însă nu toate merită cumpărate. În acest articol am prezentat 5 tipuri pe care orice femeie trebuie să le aibă acasă:

Află care sunt acestea

 • Cele de gleznă

Cizmele de gleznă sunt o piesă vestimentară care poate fi purtată în orice moment al zilei. Această tip este ideal pentru a te îmbrăca elegant, fie când vrei să te duci la un eveniment formal de tipul unui cocktail sau o petrecere informală cu prietenii.

 • Cele scurte

Cizme scurte sunt de obicei cizme cu toc mic sau cu talpa groasă. Ele pot fi purtate atât de zi, cât și de seară, în funcție de ocazie, dar și de garderoba pe care o ai. Cizmele scurte sunt o bijuterie a oricărei femei care vrea să arate bine pe picioare. Acestea nu se demodează niciodată! 

 • Cele peste genunchi

Cizmele peste genunchi sunt o opțiune a modei de la care nu te poți abate. Acest tip de cizme sunt cele mai potrivite pentru femei care doresc un look feminin, dar în același timp casual. Cizmele înalte sunt o opțiune foarte bună pentru a te simți și a arăta la modă, fie că ești la birou sau  la un concert în aer liber. Se potrivesc cu multe elemente vestimentare, chiar și cu pantaloni scurți sau fuste lungi. Există numeroase variante și culori de cizme peste genunchi, de la cele clasice negre până la cele colorate care acoperă gambele până mai sus decât genunchii.

 • Cele de drumeție

Cizmele de drumeție sunt cele care se potrivesc pentru a merge la plimbare cu familia sau cu prietenii. Acestea nu sunt foarte ușoare, dar au un design elegant și pot fi purtate pe timp de vară sau iarnă. Cu toate acestea, le poți purta oricând, nu doar când este vorba de o ieșire în aer liber. Dacă stilul tău este cu adevărat versatil și poți adopta cât mai multe tipuri de elemente vestimentare, este perfect!

 1. Cele de tip militar

Cizmele sau ghetele de acest tip sunt la modă, au o varietate de modele si culori. Se potrivesc cu orice ținută, se asortează perfect cu un tricou supradimensionat și îți completează ținuta casual. Daca alegi ghete militare trebuie sa stii ca trebuie sa fii atenta la marimea ta si nu doar la designul lor pentru. Dacă ești în căutarea unei perechi de cizme sau ghete pentru damă care să îți completeze ținuta, cei de la Adona.ro au exact ceea ce cauți.

Cizmele joacă un rol important în garderoba oricărei femei. Ele pot fi purtate atât la birou, cât și în timpul liber, pe stradă sau la o petrecere. Cu o pereche de cizme potrivite, avem doar grijă să aratăm mai bine și să ne simțim mai confortabil. La urma urmei ce este mai important decât să te simți bine? 

Sursă foto : Unsplash.com

articolul original.

Iți dorești tinute vesele și pline de viață? Iată care sunt piesele vestimentare pe care trebuie să le porti vara aceasta!

18 August 2022 at 17:49
image

Iti place sa porti intotdeauna haine comode, care sa iti ofere o stare de bine? Vara este momentul oportun in care sa poti face acest lucru, avand la dispozitie o gama variata de piese vestimentare, care mai de care mai interesante, mai versatile si mai confortabile. Este timpul sa incerci cele mai indraznete combinatii vestimentare, care te fac sa te simti bine in pielea ta si care te ajuta sa iesi intotdeauna din tiparele societatii.

Top 3 articole de imbracaminte care ti se potrivesc de minune pentru a avea parte de o vara perfecta!

 1. Bluzele cu maneci bufante

Vintage, comoda si extrem de versatila, bluza cu maneci bufante ofera tinutei tale un aspect interesant si deloc banal. Daca ai stat vreodata in fata dulapului, nestiind ce haine sa alegi, aceasta bluza reprezinta cu siguranta alegerea potrivita pentru orice ocazie. Daca iti doresti un look casual si vesel, poarta o bluza cu maneci scurte si bufante, in culori tari, alaturi de o pereche de pantaloni scurti din denim. Pe site-ul Barneystore.ro, gasesti rucsacuri de dama perfecte pentru acest outfit. Opteaza pentru purtarea unui astfel de accesoriu pe un singur umar, pentru a oferi tinutei tale o nota de originalitate. Ca si incaltaminte, alege o pereche de tenisi, balerini sau sandale cu talpa lata. Daca in schimb, iti doresti un outfit feminin si romantic, perfect pentru o plimbare alaturi de prietenii tai, alege o bluza cu maneci bufante, alaturi de o fusta plisata si o pereche de sandale cu bretele subtiri.

 1. Salopeta

Cine nu isi doreste o tinuta simpla, care sa iti ofere un look haios si plin de viata? Salopetele au reprezentat intotdeauna un articol extrem de cautat de toate femeile, intrucat acesta iti poate oferi atat feminitate si mister, cat si un look tineresc si vesel. Daca vrei ca vara aceasta sa porti tinute indraznete, care sa iti permita sa te distrezi in voie, o astfel de piesa vestimentara reprezinta alegere perfecta pentru tine. Opteaza pentru o salopeta colorata, cu imprimeuri haioase, alaturi de o pereche de sandale cu toc lat si cateva accesorii interesante. Poti alege o borseta, o sapca si cateva bijuterii de dimensiuni potrivite. Salopeta a devenit un must-have in ultimii ani, fiind extrem de usor de purtat indiferent de ocazie. Daca nu iti doresti sa dai gres vara aceasta, alege o salopeta in culori vibrante, care sa iti scoata in evidenta cele mai frumoase trasaturi.

 1. Pantalonii scurti 

Cine nu isi doreste un articol de imbracaminte versatil, pe care sa il poti purta fara probleme in mai multe situatii sociale? Pantalonii scurti reprezinta piesa de rezistenta din garderoba ta, intrucat acestia sunt comozi si te ajuta sa treci cu usurinta peste zilele toride de vara. Daca esti adepta unui look interesant, iesit din comun, alege o pereche de pantaloni din denim, alaturi de o pereche de sandale cu platforma si un crop-top. Leaga-ti in talie o camasa in carouri, care iti va fi de folos atunci cand temperatura scade spre seara. Ca si accesorii, poarta pe cap o palarie sau o sapca si opteaza pentru un rucsac colorat si vesel. Nu uita de bijuterii, intrucat acestea iti transforma total tinuta. Ai posibilitatea de a “exagera” cu acestea, astfel ca nu exista o limita in ceea ce priveste numarul de inele, cercei sau bratari pe care sa le porti.

Asadar, daca vrei ca vara aceasta sa te poti distra in voie, alege piese vestimentare versatile si pline de viata, care sa iti ofere un look interesant si iesit din comun. Nu uita de accesorii, intrucat acestea ofera tinutei tale un aspect inedit si plin de originalitate.

Sursa foto: Pexels.com

articolul original.

Adelina Pestrițu îl are ca invitat pe TikToker-ul Marius Elisei în cel mai nou episod al seriei „Moda Bunelor Maniere”

16 August 2022 at 18:34

Cu o comunitate de peste trei milioane de fani, Adelina Pestritu se bucură de foarte mult succes în mediul online. Seria „Moda Bunelor Maniere” depășește 57 de episoade, iar Adelina Pestrițu sărbătorește acest moment printr-un nou video, alături de TikToker-ul Marius Elisei.

„Seria «Moda Bunelor Maniere» a ajuns deja la episodul 58, ceea ce înseamnă că s-au filmat 116 reguli din Codul Bunelor Maniere, postate atât pe Instagram, cât și pe TikTok. Episodul de săptămână aceasta îl are ca invitat pe Marius Elisei, însă de-a lungul timpului și alte persoane publice din România sau din afara țării mi-au acceptat invitația de a filma alături de mine”, povestește Adelina.

imageimage

Magno Scavo, Smiley, Alina Ceușan, AMNA, Andreea Bălan sunt o parte dintre cei care au spus DA provocării creatorei de conținut digital.

„O admir foarte mult pe Adelina, este una dintre cele mai creative persoane pe care le cunosc, iar «Moda bunelor maniere» este deja un trend în plină ascensiune. Contentul educativ a luat deja amploare și mă bucur că pot contribui la ceva atât de necesar, dar fun în același timp”, spune Marius Elisei.

Primul episod din seria „Moda bunelor maniere” a cucerit comunitatea online din România, dar și pe cea din Mexic, Argentina, Peru, Ecuador sau Columbia, iar Adelina Pestrițu promite să posteze săptămânal câte un episod din acest serial, un video scurt pe canalele sale de Instagram, TikTok și Facebook, cu cele mai importante reguli de comportament în societate, dar și în mediul virtual.

Marius Elisei a început „joaca” pe TikTok acum trei ani, iar în prezent are aproape două milioane de followers și peste 104 milioane de aprecieri. Visul TikToker-ului este să evolueze cât mai mult și să creeze un conținut cât mai divers pentru cei care îl urmăresc. „În toată evoluția mea am avut parte de susținerea familiei. Fără încurajările primite nu cred că puteam să îmi pun în practică visul. Îmi place foarte mult să călătoresc, să fac poze, să dansez, dar am și alte pasiuni. Mă bucur că am intrat în echipa TRU și că am acum o echipă care mă susține, m-am simțit super și apreciat”, adaugă Marius Elisei.

TRU este cel mai nou proiect inițiat sub egida Cat Music, ce-și propune să aducă împreună creatorii de conținut „new age” digital din România. Astfel, hub-ul mobilizează content creators relevanți structurați pe patru direcții: TRU Influencers, TRU Fashion, TRU Production și TRU Sports. Din portofoliul TRU fac parte influenceri precum IHatePink, Atenție! Cad mere, Eea Ikeda, Iulia Boloca, Azaleea Necula, 3 Chestii, Andra Ghinea, AlexandruBrk, dar și mulți alții.

articolul original.

Cum să nu dai greș cu ținuta de toamnă – Iată ce piese vestimentare te vor ajuta să-ți creezi o ținută de toamnă în vogă!

11 August 2022 at 10:50

Sezonul estival s-a încheiat, ținutele vaporoase de vară și-au reluat locul în dulapul tău și, bineînțeles, urmează să-ți pregătești garderoba de toamnă. 

Însă, pentru că moda se schimbă rapid, te-ai asigurat dacă piesele vestimentare care se regăsesc în garderoba ta, mai sunt în tendințe? 

Sfatul nostru este să verifici ce mai poți purta în această toamnă, ținând cont de calitatea acestora, desigur. Nu-ți face griji, deoarece îți vom prezenta, pas cu pas, ce piese vestimentare te vor ajuta să-ți creezi o ținută de toamnă deosebită, fără să dai greș din punct de vedere stilistic!

Iată ce piese vestimentare te vor ajuta să-ți creezi o ținută de toamnă cu stil, fără să dai greș!

Pentru a-ți ușura munca de a căuta piese vestimentare în tendințe în toamna acestui an, te vei putea inspira din recomandările din cadrul acestui articol.

 • Ghete de toamnă

Probabil că, printre primele articole vestimentare de toamnă la care ne gândim sunt, ghetele. Nu numai că asigură mult confort în acest anotimp, dar sunt și în tendințe, având în vedere multitudinea de modele, materiale și culori. Așadar, nu ar trebui să-ți lipsească din garderobă, cel puțin o pereche de ghete de toamnă pentru femei, care să dea un plus de farmec și unicitate ținutei tale. Pe site-ul reverse.ro, am găsit multe modele de ghete foarte atractive care, te vor ajuta să fii în pas cu moda! În plus, sunt foarte accesibile din toate punctele de vedere. Asta da, veste bună!

 • Un trench sau o jachetă de toamnă

Pentru că toamna este un anotimp destul de imprevizibil, mai răcoros și ploios, nu trebuie să-ți lipsească un trench sau o jachetă de toamnă. În plus, adaugă atât de mult stil și bun gust ținutelor tale, fiind inspirate din moda pariziană. Îți mai oferim un pont, alege să porți și o beretă colorată care te va scoate din anonimat!

 • O eșarfă 

Și, dacă nu o eșarfă, atunci ce alt accesoriu va completa mai frumos decât atât, ținuta ta de toamnă?! De asemenea, eșarfa este un accesoriu practic, călduros, cât și foarte chic. Și pentru o pasionată de modă, așa cum ești și tu, micile detalii contează! Alege o eșarfă care să te reprezinte în totalitate și care se potrivește stilului tău, pentru a fi sigură că nu dai greș cu ținuta ta de toamnă!

 • O rochie cu mâneci lungi

Piesele vestimentare enumerate anterior, se vor potrivi de minune cu o rochie cu mâneci lungi, de asemenea, realizată dintr-un material mai gros. Dacă vei alege o rochie cu un imprimeu tomnatic sau, nuanțe în ton cu acest sezon, ținuta ta va arăta de-a dreptul fabulos, iar tu te vei putea bucura din plin de acest anotimp boem! 

În concluzie, piesele vestimentare pe care ți le-am prezentat în cadrul acestui articol, te vor ajuta să nu dai greș cu ținuta ta de toamnă! Lasă-te inspirată de acest anotimp misterios și alege cele mai potrivite articole vestimentare pentru tine! Cum arată ținuta de toamnă ideală pentru tine? Așteptăm părerea ta!

Sursa foto: Pexels.com, Pixabay.com, Freepik.com

articolul original.

Cum să îți găsești propriul stil vestimentar? Pașii către originalitate

9 August 2022 at 20:11
image

Stilul original nu este asociat numai cu aspectul fizic, ci este o adevărată atitudine. Încrederea de sine este strâns influențată de modul în care ne prezentăm în societate și de cum reușim să ne punem amprenta în orice situație. 

Originalitatea, în stilul vestimentar, se referă la descoperirea lucrurilor care ne fac să ne simțim cât mai bine în pielea noastră și ne oferă un confort sporit. De asemenea, este foarte important să renunțăm la influențele din exterior și să acordăm mai multă atenție intuiției care, adesea, știe cel mai bine ce anume ni se potrivește.

Originalitatea înseamnă încredere

Frumusețea izvorăște din interior. De aceea, înainte de stabilirea unui stil vestimentar autentic este esențial ca încrederea de sine să fie bine definită. Aceasta ține foarte mult de atitudinea noastră și de abordarea pe care o avem asupra vieții. În acest mod putem fi mult mai siguri de alegerile pe care le facem din punct de vedere vestimentar. Din fericire, chiar și încrederea de sine poate fi influențată în mod pozitiv de alegerea unor articole vestimentare potrivite, deoarece acestea ne vor oferi un comportament mult mai sigur și mai bine definit. Până la urmă, putem spune că încrederea de sine și stilul vestimentar sunt două entități care se influențează reciproc.

Cum dezvolți un stil original?

Ascultă-ți intuiția

Adesea, mediul exterior are tendința de a ne face să alegem anumite articole vestimentare doar pentru că sunt la modă. Cu toate acestea, ele ar putea să nu facă parte din personalitatea ta și din modul în care te vizualizezi. De aceea, înainte de a face o achiziție este important să te întrebi dacă articolul îți place datorită propriului simț sau, dimpotrivă, l-ai alege doar pentru că este popular. 

Alege accesoriile potrivite

Gențile, eșarfele, curelele și încălțămintea sunt articolele care, de fapt, dau o notă personală stilului tău vestimentar. De aceea, este indicat să alegi accesorii și articole de încălțăminte cât mai versatile pentru a completa orice gen de ținută. În această circumstanță, ghetele de damă sunt cele mai recomandate deoarece pot fi potrivite atât pentru ținute elegante, cât și pentru ținute de zi cu zi. Descoperă aici gama de ghete de damă oferite de epielenaturala.ro, unde vei găsi o varietate de modele și mărimi, potrivite pentru orice ocazie. 

Analizează garderoba actuală

Înainte de a începe să cumperi noi articole de îmbrăcăminte este necesar să analizezi hainele din propria garderobă. Astfel, vei descoperi ce nu mai porți, dar și ce tip de haine ai prefera să cumperi în continuare și vei afla în ce sens a evoluat stilul tău în ultima vreme. După acest pas poți face spațiu donând hainele vechi și te vei bucura de noile cumpărături.

Descoperă paleta de culori potrivită pentru tine

Fiecare persoană este diferită. De aceea, anumite culori ți se vor potrivi mult mai bine decât altele. Acest aspect este influențat de tonul pielii tale, dar și de nuanța părului și chiar a ochilor. Culorile potrivite te vor pune mereu în evidență și îți vor completa originalitatea.

Un stil vestimentar original nu este necesar numai pentru o imagine bine definită, ci și pentru o stare de bine din punct de vedere psihologic. Poți începe să îți dezvolți propriul stil urmând pașii de mai sus și, cu atât mai important, te poți baza pe simțul nativ pe care îl ai în căutarea articolelor potrivite pentru tine. 

Sursa foto: unsplash.com

articolul original.

5 rochii pe care fiecare femeie ar trebui să le aibă în garderoba sa

5 August 2022 at 17:17
image

De la podiumuri de modă, la viața noastră cotidiană, rochiile au fost dintotdeauna un simbol al feminității. Au existat perioade în istorie în care rochiile erau singurul articol de îmbrăcăminte agreat pentru a fi purtat de o femeie.

În zilele noastre, rochiile sunt articole de bază în garderoba unei femei. Indiferent că vorbim despre mersul la birou, o ocazie specială sau o ieșire la restaurant în weekend cu prietenele, o rochie este întotdeauna o opțiune potrivită, cu care sigur nu dai greș. Dacă ești adepta stilului minimalist sau dimpotrivă, ești o împătimită a shoppingului de haine, există câteva categorii de rochii care nu ar trebui să lipsească din dressingul tău și care te pot scoate din încurcătură atunci când ești pe fugă și nu ești hotărâtă cu ce să te îmbraci. Pentru a-ți crea o garderobă versatilă, este esențial să alegi piese de îmbrăcăminte clasice și atemporale, așadar citește următoarele rânduri pentru a afla după ce trebuie să te uiți data viitoare când vei merge la shopping.

5 categorii de rochii pe care să nu le omiți din garderoba ta

 • Rochia de birou – rochia care îți dă încredere de îndată ce ai îmbrăcat-o dimineața, care te face să te simți sofisticată, puternică, ca și cum nimic nu îți poate sta în cale. Orice femeie trebuie să aibă cel puțin o astfel de rochie în garderobă, chiar dacă jobul nu îți solicită neapărat un dress code formal. Este rochia pe care să o porți la un interviu important, care să exprime profesionalism și să te facă să arăți ca o femeie dispusă să muncească pentru a-și atinge obiectivele.
 • Rochia de vară – cuvântul cheie când vine vorba despre rochiile de vară este confort. Trebuie să fie confecționate din materiale naturale și să aibă culori deschise pentru a te ajuta să treci mai ușor peste căldura verii. Rochiile de vară sunt foarte versatile, putând fi purtate de la restaurant, la plimbare în parc, chiar și pe litoral. Există o mulțime de magazine online unde poți găsi rochii de plajă pentru dame care pot fi purtate și cu alte ocazii, un exemplu fiind Foggi.ro, care au o gamă variată de modele, care să satisfacă toate gusturile.
 • Rochia de petrecere – este acel tip de rochie pe care o alegi pentru o noapte în club alături de prietenele tale. Este o rochie prin care te poți exprima, în care trebuie să te simți increzătoare și care să atragă toate privirile. 
 • Rochia de ocazie – este acea rochie pe care o porți la evenimente speciale precum nunți sau ceremonii. Pentru a te asigura că nu o vei purta doar o singură dată, trebuie să alegi un model de rochie care să te avantajeze, să îți pună în evidență toate atuu-rile și să aibă o croială care să fie apreciată pentru mult timp de aici înainte.
 • Rochia neagră mini – sau mai bine cunoscută drept little black dress, este o piesă vestimentară foarte controversată. Nu există femeie care să nu arate senzațional într-o astfel de rochie. Este foarte versatilă, putând fi purtată cu mai multe ocazii, datorită simplității croielii si culorii negre, însă aducând un aer sofisticat celei ce o poartă.

      Indiferent de tipurile de rochii sau haine în general, pe care alegi să le porți, acestea ar trebui să se potrivească stilului tău, ar trebui să te reprezinte pe tine și să arate lumii cine ești tu. Asta înseamnă că nu trebuie să urmezi reguli sau tendințe, doar pentru că sunt de actualitate. Străduiește-te să rămâi fidelă stilului tău original, până la urmă despre asta este vorba în lumea modei!

Sursa foto: Pexels.com

articolul original.

Bucură-te de vară cu colectia de pantaloni scurți de damă, plină de culori vibrante by Aika!

28 July 2022 at 16:26
image

În fiecare an, un look inedit care iese în evidență pornește trend-ul sezonului călduros. Dacă anii trecuți erau în vogă rochiile vaporoase cu design floral, anul 2022, promovează fără doar și poate ținutele confortabile cu pantaloni scurți.

În fiecare an, un look inedit care iese în evidență pornește trend-ul sezonului călduros. Dacă anii trecuți erau în vogă rochiile vaporoase cu design floral, anul 2022, promovează fără doar și poate ținutele confortabile cu pantaloni scurți.

Pe lângă confort o ținută cu pantaloni scurți damă poate să îți ofere și un stil casual, atât de mult îndrăgit de fashion influenceri.

În acest articol vei afla cum să creezi ținute extraordinare purtând pantaloni scurți damă. Hai să descoperim împreună!

Cum să obții ținute chic cu pantaloni scurți?

Când vine vorba de haine damă, mai ales pantaloni scurți, părerile sunt împărțite. De multe ori, majoritatea doamnelor se gândesc la modelele de pantaloni scurți din trecut, care nu erau cele mai reușite.

Vă aduceți aminte de pantalonii scurți cu talie joasă purtați cu o pereche de cizme UGG? Probabil că da, și cu siguranță această ținută nu a lăsat cea mai bună impresie.

Partea bună este că, de atunci moda a evoluat, iar pantalonii scurți au devenit un must în garderoba fiecărei femei. Iată cum poți îmbina pantalonii în culori vibrante de la Aika pentru a obține cele mai stilate look-uri:

 1. Ținută monocromă cu pantalonii scurți Anzu

Acest model este perfect pentru zilele în care lucrezi de acasă și ai nevoie de o pereche comodă de pantaloni.

Disponibili în mai multe culori, pantalonii scurți anzu arată fenomental asortați cu un top de aceeași culoare. Una dintre cele mai explozive ținute este realizată cu pantalonii verzi și un top asemănător. Dacă vrei să fii mai classy, ține minte că nu o să dai niciodată greș cu în look all-black .

 1. Poartă un top la modă

Cea mai ușoară modalitate de a asorta pantalonii comozi de sport este cu un top fancy. Poartă pantaloni scurți care îți pun în valoare atuurile cu articole ușor elegante(cămăși albe subțiri), pantofii preferați (pot să fie și pantofi sport pentru a echilibra ținuta) și creează un look lejer. Poți completa ținuta cu câteva accesorii pentru ca totul să fie perfect.

 1. Poartă o jachetă

O jachetă elegantă reușește instantaneu să îți pună în valoare ținuta cu pantaloni scurți. Asortează un blazer colorat, o jachetă subțire, sau chiar o geacă de piele cu pantalonii negri Mizuki și bucură-te de look-ul perfect pentru lunile verii. Dacă vrei să adaugi mai mult stil ținutei, poți opta pentru pantofii tip loafer.

Pentru un stil puțin mai sport adaugă sneakersii tăi preferat și fii confortabilă până la capăt.

 1. Adaugă o curea

Cea mai inedită modalitate de a purta pantalonii scurți de damă este să adaugi o curea deasupra unei cămăși lungi sau oversized. Vei observa că ținuta ta devine automat mai elegantă și în același timp confortabilă, potrivită pentru o ieșire la terasă.

Vrei să surprinzi pe toată lumea cu o ținută originală și confortabilă? Vara aceasta este timpul să adaugi garderobei tale pantaloni scurți damă în culori vibrante, ce vor fi atracția oricărei ținute.

Asortează, accesorizează și poartă ținutele cu pantaloni scurți în stilul tău unic!

articolul original.

Sandale cu toc subtire, gros sau platforma inalta pentru fashioniste cu stil

25 July 2022 at 11:35
image
Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, se schimbă și un model iconic de pantofi. Probabil că ai văzut deja pe feedul tău de Instagram sau pe podiumurile de modă ale acestui sezon, care este, fără îndoială, tendința la sandale cu toc.

În acest sezon sandalele cu toc primesc un nou impuls. Fie pentru o siluetă subțire, fie pentru a atrage privirea într-o ținută de altfel, simplă – sandalele cu toc sunt întotdeauna o alegere bună. Designerii au făcut tot posibilul când au creat colecții la modă de sandale cu toc subțire, gros sau cu platformă. Deși, dacă urmezi moda, atunci motto-ul ar trebui să fie ideea că, niciodată nu sunt prea multe încălţări.

Sandale cu toc gros

Cumpărând sandale cu toc în diferite modele, te asiguri cu ușurință că vei crea ansambluri la modă pentru fiecare zi. Cele cărora le place să iasă în evidență din mulțime își vor putea demonstra gustul extravagant cu sandale cu toc cu un design neobișnuit. Sandalele cu toc gros sunt comode de purtat si practice. Pot fi purtate cu costume de vară, pantaloni scurţi, rochii cu bretele si rochii din materiale fluide. Culorile clasice de negru și alb nu se vor demoda, dar sandalele în culorile galben, vișiniu sau bleu sunt în tendințe. În acest sezon, sandalele cu toc gros sunt monocolore.

Sandale cu toc cu talpă înaltă

Sandalele de damă cu talpă înaltă vor adăuga câțiva centimetri înălțimii tale, făcându-te să arăți mai înaltă și mai zveltă. În plus, aceste sandale sunt și destul de comode. Poartă-le în combinație cu costume de vară cu pantaloni, pantaloni palazzo din in, pantaloni din denim evazați, rochii interesante cu crăpături laterale. Cu siguranță nu vei arăta gri și plictisitoare în ele.

Sandale cu toc subțire

Sandalele cu toc subțire sunt ideale nu numai pentru munca de zi cu zi la birou, ci și pentru întâlnirile romantice. Sunt combinate în mod ideal cu costume formale cu pantaloni, fuste și rochii de lungime midi, precum și cu rochii elegante de seară. Tocul acestor sandale ar trebui să fie stiletto, iar închiderea poate fi pe gleznă sau mai sus de gleznă, pe două rânduri. Sandalele cu toc subțire pot fi combinate avantajos cu costume office, rochii de seară, rochii cu bretele lejere. Un astfel de ansamblu ajută la înălțarea siluetei, subliniind feminitatea, grația și simțul stilului.

Femeile au, în general, o gamă mai largă de opțiuni atunci când își cumpără sandale cu toc. Încălțămintea de vară - spre deosebire de cea pentru bărbați - nu se limitează la timpul liber, ci poate fi purtată și în restaurante sau la serviciu. În ceea ce privește combinația de îmbrăcăminte și sandale cu toc, femeile ar trebui să țină cont de următoarea regulă: sandalele și ținuta trebuie să se potrivească cu stilul. Dacă porți o rochie de vară aerisită, cu siguranță nu ar trebui să porți sandale de trekking. Este, de asemenea, un faux pas fashion dacă ai un stil sportiv și vrei să porți sandale cu toc cu barete fine. Atunci când alegi sandale cu toc, este important să le combini cu ținuta potrivită.

articolul original.

Stilul festivalier cu un twist

7 July 2022 at 15:35
În fiecare zi, vara ai parte de experiențe efervescente, care îți dau un vibe bun. Momente plăcute alături de prieteni, când mereu îți dorești să creezi un look fresh, care îți permite să te bucuri din plin de fiecare activitate. Și vara aceasta sigur promite multă distracție la toate festivalurile la care ți-ai propus să ajungi.

Creează-ți un altfel de look pentru festival, încercând combinații de item-uri contemporane de streetwear, ce îți asigură libertate de mișcare, grooving și show-hopping. Sunt look-uri propuse de TOMMY JEANS pentru un sezon plin de culoare - un mix între imprimeuri tropicale, finisajele tie-dye & denim.

As a lady, TOMMY JEANS îți propune stiluri emblematice care îmbină influențele bohemian chic cu cele tot ceea este mai cool în moda streetwear — gândiți-vă la topuri crop, cămăși cu imprimeu floral și sandale plate.

Stilul festivalier cu un twist

Când vine vorba de stilul festivalier, bărbații sunt invitați să ia aminte că look-ul oversized nu își va pierde farmecul niciodată. Și împreună cu tricouri care au o super grafică, o pereche de blugi baggy și un hanorac colorat, vor obține un efect cool cu maximum de ușurință.

Descoperă toate produsele TOMMY JEANS în magazinele TOMMY HILFIGER & TOMMY JEANS selecționate și pe Magazin Online Oficial | Tommy Hilfiger® Romania.

Stilul festivalier cu un twist

Ieși în evidență cu stilul iconic Tommy Jeans!

articolul original.
❌