ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Operațiunea militară specială a trupelor ruse: Recruții trimiși să lupte în Ucraina își pot congela gratuit sperma

28 December 2022 at 10:02
By: -
image

Soldații ruși mobilizați pentru războiul din Ucraina vor avea dreptul de a-și criogena gratuit sperma.

Iggor Trunov, președintele Uniunii avocaților din Rusia, a declarat că Ministerul Sănătății a aprobat cererea de sprijin finaciar pentru acest plan, relatează Reuters.

Ministerul "a stabilit posibilitatea sprijinului financiar în cadrul bugetului federal pentru conservarea și stocarea gratuită a spermatozoizilor cetățenilor mobilizați pentru a participa la operațiunea militară specială pentru 2022-2024", a declarat Trunov.

De remarcat termenul prevăzut - următorii doi ani - pentru acest program, un indiciu că Moscova ia în calcul prelungirea conflictului până în 2024.

Familiile soldaților pot folosi gratuit materialul biologic conservat dacă asigurarea medicală obligatorie le permite acest lucru.

Rusia a mobilizat peste 300.000 de rezerviști pentru a sprijini așa-zisa "operațiune militară specială", în cadrul unei ample campanii de recrutare lansată în septembrie. Sute de mii de bărbați au fugit din țară pentru a evita recrutarea, iar în mai multe zone din Rusia au izbucnit cele mai multe revolte anti-Kremlin de la invadarea Ucrainei, în februarie.

Aproximativ 103.770 de militari ruși au murit în războiul care a intrat în a 11-a lună, potrivit celui mai recent bilanț al forțelor ucrainene.

Kievul mai are de confirmat uciderea a încă 550 de militari ruși uciși până în 28 decembrie.

T.D.

articolul original.
  • There are no more articles
❌