ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Au început înscrierile la Conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”

15 September 2022 at 06:56

Ediția a VI-a a evenimentului are loc în data de 30 septembrie, la Teatrul Național București, și marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

 

În România populația vârstnică numără astăzi 3,8 milioane persoane, iar principalele lor provocări sunt: lipsa resurselor pentru o viață decentă, sănătatea precară, sentimental de inutilitate, dar și singurătatea care afectează unul din doi seniori. În acest context, „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” este un eveniment de referință pentru principalii actori care pot propune soluții și pot schimba situația vârstnicilor din România.

Tendințe și statistici actuale privind viața vârstnicilor din România, implicarea seniorilor pe piața forței de muncă, perspectiva orașelor Smart și Age Friendly în România, servicii de asistență pentru seniorii cu diverse grade de dependență, oportunități de participare socială și de implicare în comunitate sau proiecte de integrare digitală a vârstnicilor sunt principalele teme care vor fi dezbătute în cadrul celor patru secțiuni ale celei de-a VI-a ediții a Conferinței naționale „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, organizată de Fundația Regală Margareta a României. Evenimentul va avea loc vineri, 30 septembrie, la Teatrul Național București, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

 

Experți din sfera publică, socială sau medicală, la nivel național și internațional, vor oferi cele mai actuale statistici despre populația vârstnică, soluții inovative și eficiente testate în țară și în străinătate și exemple de bune practici în domeniul senectuții, care ar putea fi implementate în comunitățile celor preocupați de creșterea calității vieții vârstnicilor din România.

Ediția a VI-a a conferinței își propune să reunească specialiști din ONG-uri în domeniul asistenței sociale, din instituții publice și autorități centrale și locale, din companii cu produse, servicii de suport și medicale dedicate seniorilor, precum și din companii preocupate de vârstnici prin politica de CSR (Corporate Social Responsibility) sau ESG (Environment, Social, and Governance).

Subiectele abordate în cadrul ediții 2022 a evenimentului sunt menite să aducă inspirație și să contribuie la creșterea calității vieții seniorilor prin exemplele de bună practică culese din țară și străinătate, spun organizatorii.

În secțiunea dedicată nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestora, Telefonul Vârstnicului va expune datele colectate în cei 7 ani de funcționare, pe baza a peste 78.000 de interacțiuni înregistrate cu seniori din toată țara.

Potrivit raportului INSSE de la 1 ianuarie 2022, procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, comparativ cu anul precedent, remarcându-se creșterea ponderii populaţiei vârstnice (de 65 ani şi peste) de 0,2 puncte procentuale (la 19,5%). Indicele de îmbătrânire demografică a crescut la 123,6 persoane vârstnice la 100 persoane tinere.

Printre speakerii prezenți la eveniment se numără: Marius-Constantin Budăi – Ministrul Muncii și Solidarității Sociale; Barbara BringuierCoordonator internațional al Federației Les Petits Frères des Pauvres, Franța; Loredana Ivan – Președinte, The European Network of Aging Studies (ENAS), Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA; Tudorel Andrei – Președinte, Institutului Național de Statistică ; Elena Balan – Coordonator departament cercetare, The European Association for Social Innovation (EASI); Natalia Postolachi – Director executiv, Asociația Obștească „CASMED” din Bălți, Republica Moldova; Claudiu BrăileanuCoordonator proiect „Academia Bunicilor”, Brăila; Roxana Molocea – Coordonator al liniei naționale Telefonul Vârstnicului, Fundația Regală Margareta a României; Cătălin Dinu – Director executiv, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor; Monica Pîrvu – Coordonator și manager programe sociale, Centrul Educațional Diaconia, Brașov; Roxana Șanta – Vicepreședinte, Asociația “Oastea Domnului” Gherla și coordonator proiect „Rețea de siguranță comunitară – Adoptă un bunic!”

 

Participarea la eveniment este posibilă fizic în Sala Media – TNB sau live online pe canalul Youtube al Fundației Regale Margareta a României, pe baza înscrierii pe pagina evenimentului.

Sponsori: Fundația Vodafone România, Janssen România, Compania Națională Loteria Română, Johnson Wax, Hochland România, Raiffeisen Bank, Fundația Bosch România, Sofmedica, Cargus, City Grill, Lăptăria cu caimac, Cosmo Pharm, Boiron.

Partener media principal: Agerpres

Parteneri media: Jurmed-Jurnal de Sănătate, Alphega Farmacie, Formare Medicală – formaremedicala.ro, Săptămâna Medicală, Revista Medical Market, Sănătatea Buzoiană, Crai Nou, Suceava News, Sibiu100%, Monitorul Expres, Monitorul de Făgăraș, Asociația ASSOC, MediaTrust. 

* Fundaţia Regală Margareta a României a fost înființată în 1990, de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, împreună cu tatăl său, Regele Mihai și este astăzi o organizație neguvernamentală de elită care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Cu o experiență de peste 30 de ani, Fundaţia Regală Margareta a României vine în sprijinul persoanelor vârstnice prin programe menite să crească calitatea vieţii acestora, cu implicarea voluntarilor și mobilizarea partenerilor instituționali și a întregii comunităţi, cele mai recente fiindTelefonul Vârstnicului, Fondul pentru Vârstnici și Centrele Comunitare Generații. Detalii pe www.frmr.ro


articolul original.

Înscrieri la conferința națională „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, ediția a VI-a, 30 septembrie 2022

14 September 2022 at 14:58
 • Perspective Smart și Age Friendly pentru seniorii României
 • Tendințe și statistici actuale privind viața vârstnicilor din România
 • Oportunități de participare socială și de implicare în comunitate
 • Integrarea seniorilor pe piața forței de muncă

Cea de a VI-a ediție a conferinței naționale „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, organizată de Fundația Regală Margareta a României, va avea loc vineri, 30 septembrie, la Teatrul Național București, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Înscrieri pe pagina evenimentului.

În România populația vârstnică numără astăzi 3,8 milioane persoane, iar principalele lor provocări sunt: lipsa resurselor pentru o viață decentă, sănătatea precară, sentimental de inutilitate, dar și singurătatea care afectează unul din doi seniori.

În acest context, “Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă” este un eveniment de referință pentru principalii actori care pot propune soluții și pot schimba situația vârstnicilor din România.

Experți din sfera publică, socială sau medicală, la nivel national și international, vor oferi cele mai actuale statistici despre populația vârstnică, soluții inovative și eficiente testate în țară și în străinătate și exemple de bune practici în domeniul senectuții, care ar putea fi implementate în comunitățile celor preocupați de creșterea calității vieții vârstnicilor din România.

Printre speakerii prezenți în cadrul conferinței se numără:

 • Marius-Constantin Budăi – Ministrul Muncii și Solidarității Sociale
 • Barbara Bringuier – Coordonator internațional al Federației Les Petits Frères des Pauvres, Franța
 • Loredana Ivan – Președinte, The European Network of Aging Studies (ENAS), Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA
 • Tudorel Andrei – Președinte, Institutului Național de Statistică
 • Elena Balan – Coordonator departament cercetare, The European Association for Social Innovation (EASI)
 • Natalia Postolachi – Director executiv, Asociația Obștească „CASMED” din Bălți, Republica Moldova
 • Claudiu Brăileanu – Coordonator proiect “Academia Bunicilor”, Brăila
 • Roxana Molocea – Coordonator al liniei naționale Telefonul Vârstnicului, Fundația Regală Margareta a României
 • Cătălin Dinu – Director executiv, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor
 • Monica Pîrvu – Coordonator și manager programe sociale, Centrul Educațional Diaconia, Brașov
 • Roxana Șanta – Vicepreședinte, Asociația “Oastea Domnului” Gherla și coordonator proiect „Rețea de siguranță comunitară – Adoptă un bunic!”

Ediția a VI-a a conferinței își propune să reunească specialiști din ONG-uri în domeniul asistenței sociale, din instituții publice și autorități centrale și locale, din companii cu produse, servicii de suport și medicale dedicate seniorilor, precum și din companii preocupate de vârstnici prin politica de CSR (Corporate Social Responsibility) sau ESG (Environment, Social, and Governance).

În cele patru secțiuni ale evenimentului sunt abordate teme precum: tendințe și statistici actuale privind viața vârstnicilor din România, implicarea seniorilor pe piața forței de muncă, perspectiva orașelor Smart și Age Friendly în România, servicii de asistență pentru seniorii cu diverse grade de dependență, oportunități de participare socială și de implicare în comunitate sau proiecte de integrare digitală a vârstnicilor.

Subiectele abordate în cadrul acestei ediții sunt menite să aducă inspirație și să contribuie la creșterea calității vieții seniorilor prin exemplele de bună practică culese din țară și străinătate.

În secțiunea dedicată nevoilor vârstnicilor din România și soluțiile oferite acestora, Telefonul Vârstnicului va expune datele colectate în cei 7 ani de funcționare, pe baza a peste 78.000 de interacțiuni înregistrate cu seniori din toată țara.

Potrivit raportului INSSE de la 1 ianuarie 2022, procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, comparativ cu anul precedent, remarcându-se creșterea ponderii populaţiei vârstnice (de 65 ani şi peste) de 0,2 puncte procentuale (la 19,5%). Indicele de îmbătrânire demografică a crescut la 123,6 persoane vârstnice la 100 persoane tinere.

Participarea la eveniment este posibilă fizic în Sala Media – TNB sau live online pe canalul Youtube al Fundației Regale Margareta a României, pe baza înscrierii pe pagina evenimentului.

Sponsori: Fundația Vodafone România, Janssen România, Compania Națională Loteria Română, Johnson Wax, Hochland România, Raiffeisen Bank, Fundația Bosch România, Sofmedica, Cargus, City Grill, Lăptăria cu caimac, Cosmo Pharm, Boiron.

Partener media principal: Agerpres

Parteneri media: Jurmed-Jurnal de Sănătate, Alphega Farmacie, Formare Medicală – formaremedicala.ro, Săptămâna Medicală, Revista Medical Market, Sănătatea Buzoiană, Crai Nou, Suceava News, Sibiu100%, Monitorul Expres, Monitorul de Făgăraș, Asociația ASSOC, MediaTrust.

articolul original.

Conferința „Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă”, la a VI-a ediție

30 August 2022 at 12:27

Speakeri internaționali vor conferenția în cadrul evenimentului care va avea loc pe 30 septembrie, la Teatrul Național București, organizat, ca în fiecare an, de Fundația Regală Margareta a României, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Se apropie de o nouă ediție a Conferinței „Bune practici pentru o batrânețe frumoasă”, organizată de Fundația Regală Margareta a României începând cu anul 2017, cu scopul creșterii calității vieții vârstnicilor prin oferirea celor mai actuale informații, soluții eficiente și inovative la nivel national și internațional, cu aplicabilitate în comunitățile de specialiști, în problematica vârstnicilor.

Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul va avea loc pe 30 septembrie, la Teatrul Național – Sala Media, unde „experți în domeniul senectuții, din sfera publică, socială sau medicală din România și din străinătate vor prezenta date actuale și vor oferi soluții eficiente și inovative la nivel național și internațional, exemple de bune practică ce pot fi implementate de cei peste 150 de specialiști așteptați în sală – specialiști din ONG-uri, instituții publice (direcțiile de asistență socială) și private, medici de familie, în general furnizori de servicii sociale și produse dedicate vârstnicilor”, transmit organizatorii.

Conferința va fi moderată de Mugurel Mărgărit, director executiv al Fundației Regale Margareta a României și se va desfășura pe 4 secțiuni, centrate pe: ultimele statistici și tendințe privind situația vârstnicilor din România, exemple de bună practică în ceea ce privește serviciile de asistența socială dedicate seniorilor, oportunități de implicare accesibile celor care vor să se mențină activi la vârsta a III-a și exemple despre cum să fii relevant la orice vârstă – speech inspirational, motivational.

În cadrul conferinței va fi lansat și „Topul nevoilor vârstnicilor și soluțiile oferite acestora”, bazat pe date culese în cei 7 ani de funcționare a liniei telefonice gratuite Telefonul Vârstnicului – 0800 460 001un proiect al Fundației – la care au fost înregistrate peste 77.000 de apeluri ale seniorilor și aparținătorilor.

Înscrierea la Conferință se face în bazacompletării formularului de înscriere și a unei donații minime de 50 lei și include: diplomă sau adeverință de participant; prezentările speakerilor/vorbitorilor, în format electronic; broșura Topul nevoilor și soluțiile oferite vârstnicilor din România 2022.

Înscrierile se pot face până pe data de 25 septembrie 2022, iar confirmarea de participare va fi transmisă pe e-mail, după efectuarea donației, care se poate realiza  prin transfer bancar în contul IBAN RO77 BACX 0000 0001 2931 2250 sau online, după completarea formularului de înscriere.

Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, celebrată în fiecare an, de Fundația Regală Margareta a României, prin diverse acțiuni.


articolul original.

OAMGMAMR lansează selecția grupului țintă al proiectului „Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi”

22 July 2022 at 06:42

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), anunță lansarea selecției grupului țintă format din 150 de persoane din categoriile: directori de îngrijiri și asistenți șefi din spitale sau asistenți medicali/moașe cu funcții de conducere în domeniul medical în alte instituții, care vor participa la activitățile din cadrul proiectului „Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi”, anunță organizația profesională, printr-un comunicat.

Selecția persoanelor care vor participa la activitățile proiectului se va realiza conform Metodologiei de selecție postată pe site-ul OAMGMAMR (www.oamr.roși se va realiza în perioada 21 – 28 iulie 2022.

Lista persoanelor selectate în grupul țintă va fi postată pe site-ul OAMGMAMR, www.oamr.ro, în data de 1 august 2022, anunță OAMGMAMR.

Dosarele de înscriere se vor transmite exclusiv online și vor cuprinde următoarele documente:

• Formularul de înregistrare a grupului țintă  – Anexa 1 la Metodologie se va descărca de pe site-ul www.oamr.ro ;

• Declarația pe propria răspundere privind disponibilitatea participării la activitatea din proiect – Anexa 2 la Metodologie se va descărca de pe site-ul www.oamr.ro;

• Decizia de numire în funcția de conducere de la locul de muncă;

• Diplome de studii, inclusiv specializări și studii postuniversitare.

• C.I valabil (scanat).

Adresa de email proiectleadership@oamr.ro este destinată exclusiv depunerii dosarelor de înscriere în grupul țintă al proiectului „Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri si asistenții sefi”, se menționează în comunicat. Informații suplimentare se pot obține folosind adresa de email: secretariat@oamr.ro.


articolul original.
 • There are no more articles
❌