ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 2 December 2022Ultimele Stiri

Ziua Națională, celebrată în centrul civic al Mioveniului

1 December 2022 at 16:46

Astăzi, în centrul civic al Mioveniului a fost celebrată Ziua Națională a României.

Primii fulgi de zăpadă ai acestei ierni au dat un farmec aparte sărbătorii, în tentativa de a acoperi nuanțele gri ale realității cotidiene și au umplut de bucurie inimile copiilor veniți cu steaguri tricolore să vadă parada militară.

La eveniment au participat parlamentari, Instituția Prefectului Argeș și Consiliului Județean, consilieri județeni și locali, militari ai Garnizoanei Pitești, ai Școlii Militare de Subofițeri și Maiștri Militari „Basarab I” Pitești, reprezentanți ai Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Complexului Penitenciar Mioveni, Poliției Orașului Mioveni, Poliției Locale, unităților de învățământ și cadrelor didactice din oraș.

Tradiționala slujbă de pomenire a eroilor neamului a deschis festivitățile și, după câteva discursuri festive, s-au depus coroane la Monumentul Eroilor Neamului, iar elevi ai școlilor din oraș au oferit un scurt program artisitic cu temă patriotică.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Un nou sponsor se alătură susținerii CS Dacia Mioveni 2012!

29 November 2022 at 14:32

CS Dacia Mioveni 2012 a anunțat astăzi un nou parteneriat pentru susținerea clubului și a echipei de handbal feminin angrenată în Campionatul Național Liga Florilor.

Noul sponsor care vine lângă Daciei Mioveni este societatea argeșeană, ”Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL”

Răzvan Mihai Pîrvu, administratorul societății, a fost prezentat astăzi handbalistelor și staff-ului tehnic al echipei,  la Sala Sporturilor Mioveni.

Parteneriatul are la bază împărtăşirea unor valori comune, preocuparea pentru performanță, spiritul de echipă și dorința de a face din handbal un motiv de mândrie pentru toţi argeșenii, care să inspire copiii și tinerii la practicarea sportului.

 Declarații Răzvan Mihai Pîrvu:

”Tot timpul am fost aproape de sportul argeșean. E important ca sportul să fie susținut încă de la faza juvenilă , pentru că un copil care face sport este un copil sănătos ce capătă abilități și disciplină, calități ce vor conta în dezvoltarea personală, chiar dacă nu va deveni sportiv profesionist. Am observat la Dacia Mioveni dorința de a forma copiii prin practicarea sportului și o preocupare serioasă de afirmare în handbal, sportul românesc de echipă, care are, din câte știu, cele mai bune rezultate pe plan internațional.

Sunt un fan al handbalului, este printre primele trei sporturi favorite. Încă de mic mergeam la meciuri de handbal și pot spune că este un sport dinamic, ce oferă o intensitate deosebită și multă emoție.

Urez mult succes Daciei Mioveni, sper să aibă un parcurs cât mai bun în Liga Florilor, un campionat tare, cu jucătoare și antrenori de top mondial!”

Dacia Mioveni reia meciurile din Liga Florilor, duminică 4 decembrie, de la ora 17,00, când va primi la Sala Sporturilor Mioveni vizita echipei Gloria Bistrița.

articolul original.

Programul Pieței Dacia în intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie

28 November 2022 at 15:11
image

În contextul sărbătorilor legale și al zilelor libere aferente care vor urma în această săptămână în sectorul public, vă anunț că programul de funcționare al Pieței Agroalimentare Dacia din Mioveni va fi următoarul:

– Miercuri, 30 noiembrie – 07.00 – 19.00

– Joi, 01 decembrie – ÎNCHIS

– Vineri, 02 decembrie – 07.00 – 19.00

– Sâmbătă, 03 decembrie – 07.00 – 15.00

– Duminică, 04 decembrie – 07.00 – 15.00

articolul original.

Dacia Mioveni – Gloria Bistrița în Liga Florilor și topîrcenii în Liga Dulciurilor, la Sala Sporturilor Mioveni!

25 November 2022 at 21:43

Pauza competițională, prelungită în Liga Florilor de Campionatul European de Handbal Feminin EHF, se încheie pentru CS Dacia Mioveni 2012 duminică 4 decembrie, când etapa VIII a Campionatului aduce la Sala Sporturilor Mioveni o echipă tare, cu 6 jucătoare de loturi naționale, Gloria Bistrița.

Ultimul meci al Daciei a fost la Galați, de unde a venit acasă cu cele 3 puncte, dar cu încă o jucătoare căzută la datorie, Irina Ivan, victimă a scândurii de dușumea numită prea ușor suprafață de joc în Sala Siderurgistul. Irina, stâlpul central al apărării Daciei, s-a lovit grav la genunchi și a avut nevoie de operație, fiind indisponibilă pentru joc în lunile următoare.

Citește  Mioveniul a câștigat duelul sportiv cu Galațiul! 

O altă jucătoare importantă, Laura Popa Moldovan, este în recuperare după operație la genunchi.

Proaspăt numit antrenor principal la Dacia, Robert Licu antrenează din 14 noiembrie la Mioveni și are parte de un prim meci foarte greu, în care va trebui să reinventeze apărarea Daciei și să umple golurile nou apărute în echipă, despre care vom vorbi, dacă se vor confirma la ora meciului.

Misiune grea, așadar, pentru Dacia, în fața unei echipe care are în componență patru jucătoare din lotul cu care echipa națională a participat la EHF EURO 2022: Bianca Bazaliu, Sonia Seraficeanu, Laura Pristăvița, portarul Yuliya Dumanska și alte două, Nina Zulic și Paula Posavec, componente în loturile naționale ale Sloveniei, respectiv Croației.

Jucătoarele Gloriei au înscris împreună la acest european 29 de goluri. Bianca Bazaliu și Sonia Seraficeanu, câte 11 goluri, iar Laura Pristăvița 7. Portarul Yuliya Dumanska a salvat 26 de aruncări ale adversarelor spre poarta tricolorelor.

Dacia vrea să dea o replică redutabilă

Totuși, în ciuda ghinioanelor care au afectat garnitura Mioveniului, handbalistele Daciei vor să arate că au puterea să se reinventeze ca echipă și că au valoare atât individual, cât și ca grup.

Târg de Prăjituri și Podoabe de Crăciun

Acest meci va avea parte de o introducere dulce, de care se vor ocupa elevii Școlii Gimnaziale George Topîrceanu care vor expune în holul Sălii Sporturilor sute de prăjituri făcute, nu ”ca”, ci chiar ”la mama acasă” și decorațiuni spectaculoase hand-made, la Târgul de Prăjituri și Podoabe de Crăciun din cadrul proiectului educațional ”Moș Crăciun vine la toți copiii!”

Este o expoziție cu vânzare, prin care elevii își exersează spiritul antreprenorial și vor să strângă bani pentru școala lor.

Din experiența ultimului târg de gen, organizat de topîrceni în anul 2019, înainte de pandemie, garantez o surpriză delicioasă cu prăjituri de casă făcute după rețete și ingrediente premium, cum doar mamele știu să facă, din dragoste pentru copiii lor. Nu veți găsi la cofetării așa ceva!

Video: Târg prăjituri, anul 2019, Școala Topîrceanu

Intrarea la Târgul de Prăjituri și Podoabe de Crăciun se face de la ora 16,00, meciul de handbal începe la ora 17,00, iar întârziații pot spera să mai găsească ceva prăjituri în pauza dintre cele două reprize.

Înaintea acestei întâlniri, Gloria Bistrița e pe locul III în clasament, cu 19 puncte, iar Dacia pe 10, cu 6 puncte.

articolul original.

Han Chunlin, ambasadorul Chinei în România, întâlnire oficială cu administrația Mioveniului

24 November 2022 at 10:21

Astăzi, în sala de ședințe a Primăriei Mioveni, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, alături de membrii corpului diplomatic al Ambasadei chineze, a avut o întâlnire oficială cu administrația orașului Mioveni, în cadrul vizitei de lucru din județul Argeș.

Mioveniul are relații bune și de tradiție cu Republica Populară Chineză, concretizate de-a lungul vremii prin colaborări economice și intense schimburi culturale.

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a urat bun venit în Mioveni Excelenței Sale, Han Chunlin și membrilor corpului diplomatic, evocând bunele relații dintre Mioveni și partea chineză.

China a furnizat Spitalului Orășenesc Mioveni primele ajutoare cu materiale sanitare specifice în criza Covid, acoperind o nevoie urgentă, nu doar a spitalului ci a întregii comunități locale.

Primarul și-a exprimat intenția de căuta cele mai eficiente căi prin care companiile chineze să investească la Mioveni, invocând exemplul Ploieștiului unde Gigantul chinez Haier, cea mai mare companie producatoare de electrocasnice din China, a investit 50 de milioane de euro.

Ambasadorul Chinei, Han Chunlin, a mulțumit pentru primirea călduroasă, menționând că Mioveniul este primul oraș pe care îl vizitează în România în calitate de ambasador.

Han Chunlin a spus că e onorat să fie cel de-al 22-lea ambasador al Republicii Populare Chineze în România, mărturisind cu căldură că în copilărie a avut ocazia să vadă multe filme românești, care l-au introdus în spiritul românilor și de aceea se simte în țara noastră ca acasă.

Ambasadorul a declarat că în mandatul său va depune tot efortul pentru a dezvolta relațiile bilaterale și implementarea unor proiecte concrete cu administrația Mioveniului.

Viceprimarul orașului, Ciprian Țurlea, a asigurat înalții oaspeți chinezi de toată susținerea Consiliului Local pentru realizare unor proiectele comune, reciproc avantajoase.

Nicolae Tudose, directorul general al companiei de servicii locale SEdC Mioveni și-a exprimat dorința ca societatea pe care o conduce să inițieze colaborări de afaceri cu parteneri din China.

China are oferte economice uriașe și variate de la companii care s-au impus inclusiv la nivel mondial. Nicolae Tudose a menționat că una dintre oportunitățile de afaceri ar putea fi în facilități de producere a energiei prin panouri fotovoltaice, China fiind unul dintre cei mai mari producători de panouri solare din lume.

Managerul Centrului Cultural Mioveni, Alin Călinescu, a prezentat instituția pe care o conduce și activitățile culturale ale Centrului, menționând și cel mai mare eveniment creat la Mioveni, Festivalul Analogue. Cu această ocazie a oaspeții chinezi la următoarea ediție Analogue, ce se va derula în ultima săptămână a lunii august.

Ambasadorul Han Chunlin a scris un mesaj în Cartea de Oaspeților de Onoare ai Mioveniului și a oferit un cadou simbolic primarului Ion Georgescu.

În continuarea vizitei, delegația chineză a fost condusă la Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel din Mioveni, la Spitalul Orășenesc Mioveni și la operatori economici din Mioveni.

Vineri, 25 noiembrie, la Muzeul Județean Argeș, publicul este invitat la o incursiune în cultura și tradițiile ancestrale ale poporului chinez. De la ora 12,00 va avea loc vernisajul expoziției de artă tradițională ”CHINA”.

articolul original.

Te joci și câștigi! Turneu FIFA 23 Playstation 4 la Sala Sporturilor Mioveni

19 November 2022 at 16:06
image

Pasionații melanjului dintre fotbal și gaming au ocazia să-și arate îndemânarea la Turneul FIFA 23 Playstation 4 , ce se va derula sâmbătă, 26 noiembrie, la Sala Sporturilor Mioveni, cu începere de la ora 11,00.

Evenimentul este pus la cale de tinerii organizației TSD Mioveni, care răspund astfel cererilor numeroase de a avea din nou un astfel de turneu la Mioveni.

Viceprimarul Ciprian Țurlea, președintele TSD Mioveni, ne-a declarat că sunt deja peste 100 de înscrieri din prima zi și se anunță o participare numeroasă.

Distracția cu jocul preferat va fi profitabilă la propriu, pentru că sunt puse la bătaie premii atractive, nu doar pentru câștigători, ci pentru toți participanții.

Anunțul oficial:

”Joci FIFA, te distrezi și câștigi!

Vino și ia-ne premiile puse în joc!

Ai peste 14 ani și ești pasionat de FIFA? Îți place competiția? Echipa TSD Mioveni organizează cel mai tare turneu de FIFA 23 PS4 din județul Argeș! Punem la bătaie premii incredibile! Chiar și învinșii vor avea ocazia să plece acasă cu premii! Mega Tombolă cu premii originale, pentru toți participanții! Nu se percepe taxă de participare!

Turneul se va desfășura sâmbătă, 26 noiembrie, la Sala Sporturilor Mioveni, începând cu ora 11.00. Înscrierea se face online pe link-ul https://s9.ro/1oxz

sau în data de 26 noiembrie, direct la Sala Sporturilor Mioveni, până la ora 10:45 .

Ți-am stârnit interesul? Stai să vezi premiile!

  • Locul I – scaun de gaming profesional MYRIA
  • Locul II – controller wireless SONY Playstation Dualshock 4 v2
  • Locul III – joc original FIFA 23 PS4

Toți participanții înscriși la turneu vor participa automat la tombola TSD unde vor putea câștiga

-​un Rucsac PS4 Original cu adaptor USB Extern,

-​un Joc FIFA 23 PS4,

-​un tricou oficial de joc al CS Mioveni semnat de echipă,

-​o minge oficială – Superliga de fotbal, semnată de jucatorii echipei CS Mioveni,

-​un tricou oficial de joc al echipei de handbal CS Dacia Mioveni 2012 cu autografele echipei,

-​o minge handbal oficială – semnată de întreaga echipă CS Dacia Mioveni 2012.

Înainte de a vă înscrie trebuie să citiți regulamentul postat aici https://docs.google.com/…/1GHyNLq2TZ6w…/edit

Fie ca cel mai bun să câștige!

#Game on! #TSD MIOVENI”

articolul original.

Festivalul Analogue 2023 dă ”Play” distracției în luna august! Black Friday la abonamente, acum!

19 November 2022 at 15:27

Organizatorii Festivalului Analogue Mioveni au anunțat data de desfășurare a ediției a doua.

După ce a reușit să aibă priză la public ”din prima”, în ciuda vremii ploioase care s-a grăbit să confirme începutul toamnei din primele zile ale lunii septembrie, Festivalul Analogue se mută mai ”spre Soare”, în luna august.

25-27 august 2023 sunt cele trei zile în care ne vom întâlni din nou la #Analogue Festival!

Organizatorii păstrează suspansul în ceea ce privește line-up-ul, dar promit o ediție mai mare și mai bună, cu și mai multe surprize pentru o experiență de neuitat.

A fost lansată și o ofertă de Black Friday pentru cei care vor să anuleze efectul inflației asupra prețurilor. În perioada 18-20 noiembrie se poate achiziționa abonamentul Standard Pass de Black Friday, la un preț special de 217 RON + taxe, folosind codul special la validare (plată) BF2022, accesând linkul https://analogue.ro/tickets/

Citește și

Festivalul Analogue, un succes care obligă Mioveniul să continue cu ediții și mai mari!

articolul original.

Mii de angajați ai Dacia au ieșit în stradă, la Mioveni

17 November 2022 at 14:39
image

Mii de salariați ai producției românești de automobile Dacia participă astăzi la un protest față de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislației muncii.

Mii de salariaţi ai Dacia au participat joi, 17 noiembrie, la un protest faţă de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislaţiei muncii.

Acţiunea are loc pe platoul Casei de Cultură din localitatea argeșeană Mioveni.

Participanţii la protest au adus cu ei fluiere, vuvuzele, tobe, pancarte şi steaguri tricolore sau care poartă însemnele sindicatelor din care fac parte.

Protestul a fost anunțat de la începutul săptămânii

Oficiali din cadrul Jandarmeriei au declarat că protestul se desfăşoară fără incidente.

Membri Sindicatului Autoturisme Dacia au anunțat anterior că organizează un miting de protest.

Aproximativ 5.000 de angajaţi ai Uzinelor Dacia vor ieşi în stradă a transmis, luni, Blocul Naţional Sindical.

Sursa citată a precizat că principalele nemulţumiri sunt legate de nerespectarea promisiunilor guvernamentale privind modificarea legislaţiei muncii.

”De asemenea, membri BNS sunt nemulţumiţi şi de lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie”, au mai transmis sindicaliştii.

Manifestaţia este programată între orele 13.00 şi 14.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Proteste de amploare în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni. Sindicatul Automobile Dacia: „Prioritatea este creșterea salariului minim pe economie” | AUDIO

17 November 2022 at 10:56
image

5000 de sindicaliști, în frunte cu angajați ai Uzinelor Dacia, protestează astăzi în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, între 13:00 și 14:00. Aceștia sunt nemulțumiți că nu mai fac față cheltuielilor, în condițiile în care s-a scumpit totul: de la alimente la utilități.

Salariul minim ar trebui să fie majorat cu cel puțin 15% pentru a acoperi inflația – a spus la Europa FM, liderul Sindicatului Automobile Dacia, Viorel Ungureanu.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/11/17nov-11-Ungureanu-revendicari.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Protestul nostru este pentru creșterea salariilor și protejarea locurilor de muncă, pentru plafonarea prețurilor la utilități și pentru modificarea Legii dialogului Social. Prioritatea este creșterea salariului minim pe economie, ținând cont că inflația este foarte mare – în jur de 15%. Cel puțin să acopere inflația, de acolo ar trebui să discutăm despre creșterea salariilor”, a spus liderul Sindicatului Automobile Dacia, Viorel Ungureanu.

Viorel Ungureanu: „Este posibil să cerem și demisia Guvernului dacă nu ține cont de aceste doleanțe ale noastre”

Sindicatele avertizează că pregătesc un miting de amploare în București, dacă Guvernul nu va majora salariul minim:

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/11/17nov-11-Ungureanu-miting-de-amploare.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă Guvernul nu va ține cont de doleanțele noastre, ne vom organiza pentru a face un miting de amploare la București, împreună cu celelalte confederații până vom rezolva. Și chiar este posibil să cerem și demisia Guvernului dacă nu ține cont de aceste doleanțe ale noastre”, a mai spus Viorel Ungureanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Citește și: Liberalii propun fie o creștere a bugetului alocat pensiilor, fie o creștere universală cu 15% a tuturor pensiilor. Propunerile vor fi discutate săptămâna viitoare | AUDIO

articolul original.

Producția Dacia și Ford din România a crescut în primele zece luni ale anului 2022 cu 27%

16 November 2022 at 13:50

Producția Dacia și Ford din România a crescut în primele zece luni ale anului 2022 cu 27%

Datele ACAROM arată că în octombrie 2022, în România au fost produse 43.452 de autoturisme, 28.941 dintre acestea fiind produse în uzina Dacia de la Mioveni și 14.511 de unități au fost produse de uzina Ford de la Craiova.

Pe primele zece luni din 2022, producţia de autoturisme în România a atins volumul de 425.423 unităţi (258.569 DACIA + 166.404 FORD):

– în creştere cu +27.7% faţă de perioada similară din 2021 (333.179 unităţi);

– în creştere cu +19.35% faţă de perioada similară din 2020 (356.421 unităţi);

– în creştere cu +4.3% faţă de perioada similară din 2019 (407.931 unităţi).

În primele zece luni din acest an, rezultatul este mai mare decât în perioada similară a lui 2020 și chiar față de 2019, atunci când nu exista nici pandemie și nici criza semiconductorilor.

În acest ritm, totalul de la finalul acestui an se poate apropia de 500.000 de mașini.

sursa: antena3.ro

articolul original.

Robert Licu este noul antrenor al Daciei Mioveni!

14 November 2022 at 17:15

Robert Licu, „Tunarul” naționalei din anii ’90, este noul antrenor principal al Daciei Mioveni!

Profesorul Robert Ioan Licu, 53 de ani, antrenor maestru cu specializarea handbal, a semnat cu CS Dacia Mioveni, pentru preluarea băncii tehnice a echipei de handbal, angrenată în prima ligă națională, Liga Florilor.

Robert Licu, fostul inter dreapta al Naționalei României, este unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei naționale, cu 1054 de goluri în 254 de selecții. Are o vastă experiență ca jucător, fiind dublu campion național, câștigător a două Cupe ale României, dar și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial cu echipa națională.

Robert Licu s-a remarcat și la echipe de club. În România a activat la Dinamo București și Universitatea Craiova, iar în Germania a jucat 12 ani (peste 2000 de goluri înscrise), făcând carieră la o echipă de talie, precum Magdeburg. A mai jucat la Eisenach și Scwerin, iar în palmares are Cupa Germaniei și Supercupa Germaniei.

Robert Licu și-a început cariera de antrenor în Germania, cu juniorii E, D, C de la Magdeburg și SV Post Schwerin. A fost antrenor federal FRH între 2007-2009, a antrenat CSM București în 2011 și 2013, a fost secundul naționalei masculine în 2014 și antrenor principal la Rapid București, în sezonul 2018-2019, reușind să promoveze echipa în Liga Florilor. În 2020 a fost antrenor secund la naționala feminină.

În această după-amiază, la sala Sporturilor Mioveni, profesorul Robert Licu a fost prezentat echipei, de conducerea clubului  și a condus primul antrenament.

Profesorul Paul Mihăilă rămâne directorul tehnic al secției de handbal, iar prof. Alin Oprescu antrenor secund.

Declarații Președinte CS Dacia Mioveni, Toma Duței

”După cum se știe, profesorul Paul Mihăilă, directorul tehnic al secției de handbal a Daciei Mioveni a asigurat interimatul pentru postul de antrenor principal al echipei, până la aducerea unui nou antrenor. Am ajuns la un acord cu profesorul Robert Licu pentru postul de antrenor principal, care, de astăzi, a început pregătirea cu echipa. Consider că de acum avem o echipă completă în staff-ul tehnic și ne concentrăm să aducem echipa la un nivel cât mai bun de pregătire până la reluarea campionatului. Avem câteva accidentări, dar avem multe jucătoare de valoare, care pot intra oricând în teren. Îi urez succes noului antrenor și sper să ne bucurăm împreună de cât mai multe victorii. Obiectivul nostru este să fim cât mai sus peste locurile care duc la barajul de menținere.”

Video – Declarații Robert Licu la preluarea postului de antrenor principal la echipa de handbal Dacia Mioveni

articolul original.

Protestele sărăciei în toată țara, înainte de Crăciun. Mobilizare uriașă – mii de oameni ies în stradă

14 November 2022 at 09:00
image

Se anunță proteste de amploare înainte de Crăciun, în Capitală și în mai multe județe din țară. La jumătatea lunii, la Mioveni, vor ieși în strada angajații Dacia.

Organizatorii se așteaptă la 5.000 de salariați

Nemulțumirile sunt legate de nerespectarea promisiunilor guvernamentale în ceea ce privește modificarea legislației muncii.

De asemenea, în perioada următoare se anunța proteste ale ambulanțierilor. Aceștia acuză că nu s-au mai cumpărat ambulanțe noi, iar multe dintre cele existente ar trebui sa dispară din parcul auto.

Un protest de amploare se anunță joi, 17 noiembrie, la Mioveni. Circa 5.000 de angajații Dacia sunt așteptați să se adune pentru a sancționa Guvernul pentru nerespectarea promisiunilor privind modificările din legislația muncii, dar și pentru lipsa măsurilor de plafonare a facturilor la energie, potrivit Realitatea Plus.

Și sindicaliștii din sănătate ies la proteste

Și Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România (FNSAR), afiliată la Blocul Naţional Sindical, a anunțat că va declanşa acţiuni de protest în toate Serviciile Publice de Ambulanţă, în perioada următoare.

Acţiunea va debuta cu un miting organizat în 22 noiembrie, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), respectiv în faţa Ministerului Sănătăţii şi în faţa sediul Guvernului României.

La acest miting, vor lua parte şi liderii Blocului Naţional Sindical, cât şi membri din celelalte federaţii afiliate la Blocul Naţional Sindical”, se arată într-un comunicat al BNS pe Facebook.

Sindicaliştii acuză sabotarea Serviciilor Publice de Ambulanţă de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin neimplicare în cursul anului privind încheierea Contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-CADRU pe anii 2018-2022.

Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanţe Tip B 4×4 şi 4×2 pentru echipaj medical de urgenţă şi a celor aproximativ 100 de ambulanţe Tip C pentru echipaj medical de urgenţă cu medic.

Serviciile Publice de Ambulanţă se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din „dotarea” Serviciilor Publice de Ambulanţă, doar 25% îndeplinesc condiţiile tehnice legale, se mai precizează în comunicat.

articolul original.

Alexandru Cazacu aduce la Mioveni Cupa României la tenis de masă!

12 November 2022 at 15:12
image

Alexandru Cazacu, tenismenul CS Mioveni, a câștigat în această dimineață Cupa României la tenis de masă.

În concursul disputat la Dumbrăvița (Timișoara), sportivul galben-verde l-a învins în finală pe Cristian Chiriță (Steaua) cu 4-3.

Cazacu a câștigat Cupa României după ce a avut următorul parcurs: # 4-1 cu Iliesen Beca # 4-0 cu Gabriel Poștoacă # 4-0 cu Cristian Grigore.

Adversarul din ultimul act al competiției a ajuns să joace cu trofeul pe masă după următoarele rezultate: # 4-1 cu Bogdan Roman # 4-1 cu Daniel Simulescu # 4-0 cu Cristian Bogdan.

Cupa României s-a disputat în perioada 11-12 noiembrie.

Podiumul la masculin a arătat în felul următor:

I Alexandru Cazacu – CS Mioveni

II Cristian Chiriță – Steaua

III Cristian Grigore – CSM Constanța

III Cristian Bogdan – CSU Craiova

articolul original.

CS Mioveni joacă împotriva campioanei ultimelor 5 ediții de campionat!

11 November 2022 at 15:24
image

CS Mioveni va primi vizita campioanei României, CFR Cluj!

Echipa antrenată de Marius Stoica este lanterna roșie a Superligii, în timp ce feroviarii ocupă locul 3 în clasament, fară două meciuri jucate.
CFR Cluj este calificată în fazele superioare ale Europa Conference League, acolo unde va întâlni Lazio Roma!
În ultimele 5 meciuri jucate în campionat, CS Mioveni a reușit să strângă un singur punct, în egalul de pe teren propriu cu CS Botoșani.
Băieții lui Dan Petrescu au strâns 10 puncte în cele 6 meciuri jucate în deplasare, având trei victorii, un egal și două înfrângeri.
Partida este programată pentru duminică, cu începere de la ora 18.00 pe Stadionul Orășenesc din Mioveni!
articolul original.

Veteranul de război, Sima Nicolae, s-a stins din viață

11 November 2022 at 13:08
image

Cu nespusă tristețe, conducerea Primărie Mioveni anunță trecerea în neființă a dl. col.(rtr) Sima Nicolae, Cetățean de Onoare al orașului și veteran al celui de-al Doilea Război Mondial.

Domnul col.(rtr) Sima Nicolae a trecut în neființă la venerabila vârstă de 101 ani.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!
Sincere condoleanțe familiei!
articolul original.

Testări gratuite, de Ziua Mondială a Diabetului, la Mioveni

10 November 2022 at 12:22
image

Locuitorii din Mioveni își pot testa gratuit glicemia luni, 14 noiembrie 2022, în intervalul orar 11.00-17.00, în cadrul unei campanii a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș și Spitalului Orășenesc Mioveni, în parteneriat cu Primăria Orașului Mioveni.

În acest scop vor fi amenajate de administrația locală două centre de testare situate în următoarele locații: fostul Centru Cultural Mioveni, (bl. V2b – parter) și clădirea stadionului, lângă Piața Agroalimentară „Dacia”.

Procedura de măsurare a glicemiei este simplă, nedureroasă și gratuită.

Prin această campanie, organizatorii doresc să sensibilizeze opinia publică și să crească gradul de conștientizare privind pericolul pe care-l reprezintă diabetul zaharat, dacă nu este diagnosticat la timp, oferind populației din Mioveni oportunitatea accesului larg și gratuit la investigații de depistare precoce a diabetului, cât și la informații despre factorii de risc, complicațiile și posibilitățile de prevenție a diabetului.

Activitatea mai sus menționată se va desfășura de către asistenți medicali ai Spitalului din Mioveni, cu prilejul marcării Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului, sub sloganul ”TESTARE ȘI EDUCAȚIE AZI, PENTRU A PROTEJA ZIUA DE MÂINE!”.

articolul original.

Mioveni: 270 de persoane s-au testat împotriva cancerului colorectal! Campania continuă

9 November 2022 at 12:24
image

Așa cum v-am informat, proiectul „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II – Sud-Muntenia”, derulat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman în baza unui acord cu Institutul Clinic Fundeni, Fundaţia Renaşterea și Instituția Prefectului Argeș, a ajuns și  în oraşul Mioveni.

Reamintim că cetățenii cu vârste între 50 și 74 de ani  care vor să fie testaţi, au la dispoziţie, pentru screening, cabinetul medicului  de familie Mihaela Bondoc.

Programarea poate fi făcută la numerele de telefon: 0770.710.474 și 0766.522.760.

Cabinetul este în Colibaşi, lângă Şcoala Generală.

Important!

Testarea este gratuită și o pot cere și persoanele care nu sunt înscrise pe lista medicului de familie.

Care este procedura:

– persoana vine la medic, primeşte un dispozitiv, dar şi instrucţiunile necesare ca să îl folosească şi completează un chestionar;

– aduce proba la cabinetul medicului în maxim 7 zile;

– probele sunt trimise la laboratorul Institutului Clinic Fundeni;

– medicul primește rezultatele şi le comunică pacienţilor.

– rezultat care indică o afecțiune – medicul de familie programează persoana la colonoscopie la Institutul Clinic Fundeni.

În cadrul acestui cabinet, s-au efectuat teste de screening la 270 de persoane, 19 având rezultat pozitiv.

articolul original.

Dacia a semnat cu chinezii. Ce se va întâmpla cu uzina de la Mioveni

9 November 2022 at 10:15

Dacia a semnat cu chinezii. Ce se va întâmpla cu uzina de la Mioveni.

Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175), denumită în mod colectiv mai sus drept Geely, și Renault Group au semnat un acord cadru permisiv pentru crearea unui nou lider global în dezvoltarea, producția și furnizarea de motoare hibride și termice de înaltă eficiență. În cadrul acestui acord, Geely și Renault vor deține, fiecare, participații de 50% în noua companie. În România, se intenționează ca entitatea specializată pe grupuri motopropulsoare să rămână în continuare Renault Mécanique Roumanie (RMR).

Această entitate este funcțională, are istoric, reputație, active, competențe, și un număr semnificativ de angajați, reprezentând astfel cea mai bună soluție în vederea atingerii obiectivului de a deveni lider în domeniul motoarelor cu combustie internă ICE și hibride.
Noua entitate va fi un furnizor global independent de soluții de sisteme de propulsie, producând următoarea generație de motoare hibride și dezvoltând tehnologii fără emisii de carbon și cu emisii scăzute, în cinci centre globale de cercetare și dezvoltare. La momentul lansării, se așteaptă ca noua companie să furnizeze soluții către mai mulți clienți industriali, inclusiv Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, dar și Nissan și Mitsubishi Motors Company. În viitor, parteneriatul ar putea oferi tehnologii de propulsie și altor mărci.

Noua companie va opera în 17 uzine producătoare de motoare pe trei continente, cu un număr de aproximativ 19.000 de angajați în total. Va avea o capacitate de producție anuală combinată de peste cinci milioane de motoare cu ardere internă, hibride, plug-in hibride și cutii de viteze și va deveni furnizor pentru 130 de țări și teritorii. Portofoliul comun al noii companii și amprenta sa regională va putea oferi soluții pentru 80% din piața globală de motoare termice.
Anunțul acestui acord coincide cu evenimentul Capital Market Day organizat de Renault Group la Paris cu scopul de a-și prezenta obiectivele financiare pe termen mediu și o serie de inițiative menite să-i accelereze transformarea.

„În contextul în care Renault Group își accelerează transformarea în cadrul planului strategic Renaulution, ne bucurăm de încheierea unui acord de parteneriat ambițios cu Geely pentru a continua să dezvoltăm tehnologiile pentru motoare termice și hibride care vor rămâne elemente esențiale ale lanțului de aprovizionare din industria auto în deceniile viitoare. Vom fi astfel în măsură să oferim grupuri motopropulsoare și soluții electrificate de vârf pentru numeroase mărci auto din întreaga lume, deschizând astfel potențialul de piață al acestei tehnologii cu emisii scăzute de carbon” (Luca de Meo, CEO Renault Group).

„Acordul încheiat azi cu Renault Group va duce la crearea unui lider mondial în domeniul tehnologiilor hibride, cu scopul de a furniza soluții avansate și de înaltă eficiență energetică constructorilor auto din întreaga lume. Suntem nerăbdători să lucrăm cu Luca de Meo și echipa sa Renault pentru a transpune acest parteneriat în realitate. Acest acord are la bază angajamentul nostru de a profita de expertiza tehnologică și de portofoliul de mărci al grupului nostru pentru a continua demersurile în domeniul dezvoltării durabile și al creării de valoare în beneficiul clienților” (Eric Li, președinte al grupului Geely Holding).

Noua societate va fi deschisă pentru noi parteneri și acționari, atrași de oportunitatea de a contribui la dezvoltarea de ecosisteme cu emisii scăzute sau zero în lanțul de aprovizionare al industriei auto. Acest acord cadru ar urma să conducă la finalizarea proiectului în 2023 şi mai multe informații despre noua entitate vor fi comunicate în lunile următoare.

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) este un grup auto care deține mai multe mărci internaționale celebre și ale cărui activități acoperă întregul lanț de valoare al industriei auto, de la cercetare și dezvoltare, până la producție, vânzări și activitatea post-vânzare.
Fondată în 1986 de Eric Li, președintele companiei, în orașul Taizhou din provincia chineză Zhejiang, Geely Holding a început activitatea în domeniul auto în 1997, sediul său actual fiind în orașul Hangzhou. Compania dispune de un portofoliul larg de mărci printre care Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto și Cao Cao Mobility.
În anul 2021, Geely Holding a vândut peste 2,2 milioane de vehicule în întreaga lume, din care 698.693 de către Volvo Cars și 1.328.029 de către entitatea cotată de Geely Auto Group la bursa din Hong Kong.
Geely Holding are peste 120.000 de angajați în întreaga lume și figurează, de 10 ani, în clasamentul Fortune Global 500.

articolul original.

Cupa României, faza grupelor | Dinamo n-a rezistat cu Sepsi OSK, într-un joc cu două autogoluri. Unirea Slobozia a terminat fără gol pe ”Ilie Oană”, cu Petrolul. CS Mioveni a câștigat cu FC Botoșani

8 November 2022 at 21:00
image

Etapa a doua a fazei grupelor Cupei României, dintre cele trei, se dispută în această săptămână, marți, miercuri și joi.

Marți, 8 noiembrie 2022, au fost programate primele trei meciuri din totalul celor 12. În duelul dintre prim-divizionarele CS Mioveni și FC Botoșani, argeșenii s-au impus cu 1-0. Ulterior, Unirea Slobozia și Petrolul Ploiești, cu echipa din Liga 2 gazdă chiar pe stadionul ”Ilie Oană”, al adversarei din SuperLigă, au terminat la egalitate, scor 0-0.

În fine, ultimul joc al zilei a avut loc la București, în premieră pe Arcul de Triumf pentru două echipe de club. Dinamo a pierdut cu scorul de 2-3 partida cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Miercuri sunt programate cinci partide, iar ultimele patru au loc joi.

Printre cele 24 de echipe care participă în grupe șase sunt din Liga 2 (CSC Dumbrăvița, Gloria Buzău, Minaur Baia Mare, SC Oțelul Galați, Unirea Slobozia și Dinamo), iar două sunt din Liga 3 ( CS Ocna Mureș și CSM Alexandria).

  • A treia etapă din faza grupelor Cupei României, și ultima, se joacă între 6 și 8 decembrie 2022.
  • Gazde vor fi echipele mai slab clasate în sezonul trecut.
  • Primele două echipe clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Câștigătoarele grupelor vor disputa meciurile din sferturile de finală pe teren propriu.

Meciurile programate marți în etapa a doua din faza grupelor Cupei României:

marți, 8 noiembrie 2022, ora 21:00

DINAMO BUCUREȘTI – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE 2-3

Stadion: Arcul de Triumf (Bucureşti).
Arbitru central: Andrei Moroiță (Ploieşti). Arbitri asistenți: Daniel Vlase (Galaţi) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă: Valentin Naidin (Turnu Măgurele). Observator de arbitri: Marian Salomir (Cluj-Napoca). Delegat de joc: Dragoş Ionescu (Bucureşti).

Dinamo: Dujmovic – Giafer, Bena, Patriche (cpt.) – Gorka Larrucea, Ghezali (Andr. Florescu 46′), Iglesias, N. Roșu (Borcea 59′), Amzăr – Bani (Iul. Roșu 67′), Al. D. Pop (Buhăescu 67′)
Rezerve neutilizate: Fara – Dudea, Demici, A. Șerban, Delciu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Sepsi OSK: Began – Aganovic, D. Ciobotariu, M. Tamas, R. Ispas – Nic. Păun, Francisco Junior (Rodriguez 83′) – Bărbuț (Ștefănescu 85′), Achahbar (C. Matei 77′), Varga (Golofca 77′) – Tudorie (Safranko 77′)
Rezerve neutilizate: Niczuly – G. Dragomir, A. Dumitrescu, Ninaj
Antrenor: Cristiano Bergodi

Min 90+4 Final de partidă. Sepsi OSK câștigă cu 3-2 meciul cu Dinamo, într-o partidă cu două autogoluri
Min 90+2 2-3 Iulian Roșu fentează în dreapta mai mulți adversari, trage cu stângul din 18 metri, din fața colțului careului, și înscrie frumos la colțul lung. Began a plonjat, dar nu a ajuns la minge
Min 88 1-3 Ștefănescu primește mingea în stânga și centrează în fața porții, iar căpitanul echipei Dinamo, Răzvan Patriche, are o intervenție dezastruoasă și își trimite mingea în propria poartă. În spatele său se afla singur Golofca, care ar fi avut o șansă mare să înscrie
Min 82 1-2 Iulian Roșu execută pe poartă o lovitură liberă din stânga careului, Began respinge în față, direct în piciorul lui Denis Ciobotariu și din acesta intră în plasă
Min 76 Buhăescu prinde un șut bun la poartă, Began respinge greu în corner
Min 64 Apărare dinamovistă e din nou depășită ușor în flancul stâng, Bărbuț primește mingea în centru careului și mijlocașul are o execuție slabă dintr-o poziție bună de gol, direct în Patriche
Min 57 0-2 Achahbar centrează din stânga, dintr-o lovitură liberă poziționată aproape pe linia de aut, Nicolae Păun reia cu capul de pe picioare, de pe linia de 6 metri, și înscrie în stânga
Min 43 Centrare din dreapta, mingea e deviată cu capul în față, în 6 metri, de unde Ciobotariu reia cu capul peste poartă, deși era într-o poziție bună. Fundașul primește un picior în abdomen de la Patriche, care încerca să ajungă și el la minge
Min 41 Combinație de pase frumoasă în stânga careului, se centrează în fața porții, unde Varga și Tudorie plonjează să devieze în gol, însă nu ajung la minge și balonul se scurge în partea opusă a terenului
Min 34 Began primește mingea înapoi, Pop intervine și calcă pe minge și apoi pică în careul mic și vrea penalty, însă arbitrul lasă jocul să continue. Began a luftat în momentul în care Pop a atins mingea și există întrebarea dacă portarul l-a lovit pe atacant. Reluările arată că Began a dat cu piciorul inclusiv pe lângă atacant, iar Pop a călcat pe minge și a simulat că a fost lovit
Min 32 Varga prinde un șut bun din 25 de metri, cu boltă, Dujmovic se retrage și scoate în corner mingea care se ducea sub transversală
Min 16 0-1 Varga preia larg în careul dinamovist, Giafer intră prin alunecare și respinge în față, direct la Francisco Junior, care reia din prima din 20 de metri central, cu șiretul, trimite ușor cu efect înspre stânga și mingea intră în plasă lângă bară. Dujmovic a plonjat, însă nu a ajuns să evite golul
Min 15 Achahbar are un șut bun din interiorul careului, din lateral stânga, la colțul lung, puțin pe lângă bară. Meciul a avut un ritm bun în primul sfert de oră, diferența de o ligă nefiind foarte concludentă
În prima etapă, Dinamo a remizat la Giurgiu cu ”FC U” Craiova, scor 0-0, în timp ce Sepsi OSK a câștigat la Ploiești cu 3-1 în fața Petrolului.

marți, 8 noiembrie 2022, ora 18:15

UNIREA SLOBOZIA – PETROLUL PLOIEȘTI 0-0

Stadion: ”Ilie Oană” (Ploieşti – Prahova).
Arbitru central: Claudiu Marcu (Constanţa). Arbitri asistenți: Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş). Arbitru de rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator de arbitri: Nicolae Marodin (Bucureşti). Delegat de joc: Costel Petre (Periş – Ilfov).

Unirea Slobozia: G. Păduraru – Ibrian (cpt.), I. Dinu (Gab. Lazăr 58′), Perju, Ben Levy – Prejmerean (Mih. Lemnaru 62′), Cruceru (Dorobanțu 66′) – M. Ciobanu, Afalna (Golda 46′), Bolohan – Cip. Rus (Rob. Silaghi 58′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – D. Radu, Gîrbăcea, Milotin
Antrenor: Constantin Enache

Petrolul: Leitner – Pachov, Alb. Olaru (cpt.), Mathaus (Meijers 46′), Velisar (Țicu 87′) – M. Bratu (Tolea 77′), Cebotaru, L. Dumitriu, Tucaliuc (Manzala 46′) – Budescu – Ivanovski (Măzărache 46′)
Rezerve neutilizate: Moroz – I. Zaharia, Mih. Rădulescu, Seto
Antrenor: Nicolae Constantin

Prietenele Unirea Slobozia și Petrolul termină la egalitate meciul de pe ”Ilie Oană”, cu ialomițenii în postura de gazde. 0-0 s-a încheiat jocul de la Ploiești
Min 84 Cebotaru, la poarta Unirii, și Golda, la poarta Petrolului, au șuturi de la distanță, însă Păduraru și Leitner rețin fără probleme. Meciul se îndreaptă spre o remiză
Min 80 Manzala avansează în careu în stânga, pătrunde aproape pe linia de fund și din 6 metri centrează ușor înapoi, Păduraru atinge balonul și îl respinge în față, la Măzărache, care reia din prima din 6 metri, incredibil de prost, peste poartă, deși Păduraru era jos, iar în dreapta sa îl avea liber pe Tolea
Min 76 Ben Levy, fost jucător la Petrolul în Liga 2 pentru o scurtă perioadă de timp, ajunge într-o ipostază bună de gol, după o fază de contraatac, însă întârzie șutul din fața careului și mingea e blocată în 15 metri
Min 69 Acțiune de atac a Petrolului ajunsă în dreapta careului, se centrează, mingea e deviată, Dumitriu luftează, însă balonul ajunge la Manzala, care trage din 8 metri, iar Păduraru se întinde și scoate în lateral, în dreapta sa, de lângă bară. Manzala urmărește și trage aproape de pe linia de fund în portar și arbitrul consideră că mingea a ieșit afară din Păduraru și oferă corner
Min 66 Unirea Slobozia e forțată să efectueze ultima schimbare, după accidentarea lui Antonio Cruceru. Adrian Dorobanțu intră în locul mijlocașului la închidere, la un minut după ce acesta a ieșit de pe teren
Min 50 Centrare din dreapta prin spatele apărării Unirii, Ibrian lovește prost mingea în fața propriului careu, însă o face suficient pentru a-l incomoda pe Mazala să lovează bine din 6 metri și să aibă o mare ocazie de gol. Din Mazala, unul dintre cei patru jucători introduși la pauză, mingea trece pe lângă poartă, în stânga
Min 45 Unirea Slobozia și Petrolul sunt la egalitate la finalul primei reprize, scor 0-0, după ce trupa ploieșteană a ratat mai multe ocazii mari de gol
Min 42 Încă o ocazie bună irosită de Ivanovski. A trimis cu capul din fața careului mic peste poartă
Min 28 Centrare dintr-un corner din stânga, Mathaus se demarcă și reia cu capul din 6 metri, peste poartă
Min 25 Centrare din dreapta, Bratu reia cu capul din 8 metri central, dar direct pe Păduraru, care reține pe linie
Min 20 Cruceru bate pe poartă o lovitură liberă din stânga careului, puternic, Leitner boxează în față, iar Ciobanu reia din prima din circa 20 de metri, însă o face mult peste poartă
Min 16 Ivanovski are și el o ocazie bună pentru Petrolul. Pătrunde și trage din stânga careului, dar mingea trece de puțin pe lângă bara colțului lung. Unirea s-a retras să închidă jocul după ce în primele minute a fost mai curajoasă și avut două șuturi prin Rus și Prejemerean
Min 14 Fază de atac continuă a Petrolului, Budescu șutează din nou puternic, din întoarcere, din 21-22 de metri, puțin pe lângă vinclul din dreapta
Min 11 Prima mare ocazie îi aparține lui Budescu. Ivanovski întoarce din careu la circa 18 metri, Budescu e nemarcat și trage puternic cu dreptul, iar mingea trece razant pe lângă bara din dreapta. Păduraru a fost spectator, dar are noroc
În prima etapă, Unirea Slobozia a pierdut acasă cu FC Voluntari (scor 0-1), iar Petrolul a pierdut pe teren propriu cu Sepsi OSK (scor 1-3).

marți, 8 noiembrie 2022, ora 16:00

CS MIOVENI – FC BOTOȘANI 1-0

Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş).
Arbitru central: Iulian Dima (Bucureşti). Arbitri asistenți: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și Vlad Bârleanu (Bucureşti). Arbitru VAR: Radu Petrescu (Bucureşti), Arbitru AVAR: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Viorel Nicușor Flueran (Craiova). Observator de arbitri: Irina Mîrț (Bucureşti). Delegat de joc: Felix Grigore (Bucureşti).

CS Mioveni: Ius. Popescu – Rădescu, Al. Iacob, Garutti, Burnea (C. Ene 66′), Rz. Trif – Vl. Pop (Cr. Dumitru 77′), Andr. Panait – Coșereanu (D. Oancea 52′), Krasniqi (Kabananga 79′), Cârnaț
Rezerve: Val. Sima – Șerbănică, Balaur, Andr. Burlacu, Dat
Antrenor neutilizate: Marius Stoica

FC Botoșani: Ureche – Patache (Sno 75′), Dican, Sadiku, Andr. Dragu – Ivanov, Mussis, Sharaf (Zabou 64′) – Petkovski (Mateus Santos 64′), S. Camara, Pinson
Rezerve neutilizate: Ed. Pap – Gab. David, Șeroni, Obedeanu, Perianu, Țigănașu
Antrenor: Mihai Teja

CS Mioveni s-a impus cu 1-0 în meciul de pe teren propriu cu FC Botoșani, cu un gol marcat pe final de joc
Min 82 1-0 Fază de contraatac a Mioveniului, se centrează din dreapta, Junior Kabananga e în fața careului și așează cu capul în dreapta pentru pătrunderea lui Cîrnaț, acesta aveansează și recentrează în centru, în fața porții, iar Junior Kabananga pune latul din 6 metri și trimite în poarta goală
♦În prima etapă, CS Mioveni s-a impus cu 1-0 la Galați, cu SC Oțelul, iar FC Botoșani a trecut cu 1-0 tot de o divizionară secundă, de Gloria Buzău, în deplasare.


Programul etapei a doua din faza grupelor Cupei României:

marți, 8 noiembrie 2022
ora 16:00 / Grupa B: CS Mioveni – FC Botoșani 1-0
Junior Kabananga 82′
ora 18:15 / Grupa A: Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești 0-0
ora 21:00 / Grupa A: Dinamo – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2-3
Denis Ciobotariu 82′ – autogol, Iulian Roșu 90+2′ / Francisco Junior 16′, Nicolae Păun 57′, Răzvan Patriche 88′ – autogol

miercuri, 9 noiembrie 2022
ora 14:00 / Grupa B: Gloria Buzău – UTA Arad
ora 14:00 / Grupa D: Minaur Baia Mare – FC Hermannstadt
ora 14:45 / Grupa D: Chindia Târgoviște – Campionii FC Argeș
ora 17:00 / Grupa D: CS Ocna Mureș – Universitatea Craiova
ora 21:00 / Grupa C: Rapid – Farul Constanța

joi, 10 noiembrie 2022
ora 14:00 / Grupa C: CSM Alexandria – Universitatea Cluj
ora 16:00 / Grupa A: ”FC U” Craiova – FC Voluntari
ora 18:15 / Grupa C: CSC Dumbrăvița – CFR Cluj
ora 21:00 / Grupa B: SC Oțelul Galați – FCSB

Clasament Grupa A

1. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 2 0 0 6-3 6 puncte
2. FC Voluntari 1 1 0 0 1-0 3

3. ”FC U” Craiova 1 0 1 0 0-0 1
4. Dinamo 2 0 1 1 2-3 1
5. Unirea Slobozia 2 0 1 1 0-1 1
6. Petrolul Ploiești 2 0 1 1 1-3 1

Clasament Grupa B

1. CS Mioveni 2 2 0 0 2-0 6 puncte
2. FC Botoşani 2 1 0 1 1-1 3

3. FCSB 1 0 1 0 2-2 1
4. UTA Arad 1 0 1 0 2-2 1
5. SC Oţelul Galaţi 1 0 0 1 0-1 0
6. Gloria Buzău 1 0 0 1 0-1 0

Clasament Grupa C

1. Rapid 1 1 0 0 4-1 3 puncte
2. CSM Alexandria 1 0 1 0 2-2 1
3. Farul Constanţa 1 0 1 0 2-2 1
4. CFR Cluj 1 0 1 0 1-1 1
5. Universitatea Cluj 1 0 1 0 1-1 1
6. CSC Dumbrăviţa 1 0 0 1 1-4 0

Clasament Grupa D

1. Universitatea Craiova 1 1 0 0 2-0 3 puncte
2.
CS Ocna Mureş 1 1 0 0 1-0 3
3. Campionii FC Argeş 1 0 1 0 0-0 1
4. Minaur Baia Mare 1 0 1 0 0-0 1
5. Chindia Târgovişte 1 0 0 1 0-1 0
6. FC Hermannstadt 1 0 0 1 0-2 0

articolul original.
❌