ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Sorin Grindeanu a făcut marele anunț! Cine se va ocupa de construcția lotului 3 al Autostrăzii de Centură București Nord

25 November 2022 at 21:59

Sorin Grindeanu a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook faptul că a fost desemnat un constructor pentru efectuarea lucrării a lotului 3 al Autostrăzii de Centură  București Nord. De execuția celor 8,6 km de autostradă se va ocupa un antreprenor chinez, care are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru terminarea lucrărilor. Bugetul construcției autostrăzii va fi pus la dispoziție din fonduri europene. 

Ministrul Transporturilor a făcut o postare mult așteptată în mediul online, prin care anunță cetățenii români că lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord va fi proiectat și executat de către un constructor chinez.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a lansat anunțul. Cât va costa construcția autostradei de Centură București Nord

Sorin Grindeanu a anunțat că proiectul în valoare de 397,99 milioane de lei va fi finanțat din fondurie europene. În urma mai multor contestații și reevaluări ale ofertelor, CNAIR a decis astăzi, 25 noimebrie, câștigătorul proiectului, dar și faptul că întreaga construcție va costa 397,99 milioane de lei, fără TVA.

Sorin Grindeanu. Sursă foto: social media

,,Lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord (A0 Nord) are constructor desemnat! După mai multe contestații și reevaluări de oferte, CNAIR a desemnat astăzi, conform deciziei Curții de apel București, câștigătorul pentru proiectarea și execuția celor 8,6 km ai acestui lot!

Constructorul chinez are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor.

În cadrul contractului antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m).

Construcția lotului 3 (Afumați -Pantelimon) va costa 397,99 milioane de lei (fără TVA) și este finanțată din fonduri europene.”, a fost anunțul făcut de Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook.

articolul original.

Flutur anunță semnarea unui proiect de 13 milioane de euro pentru creșterea gradului de siguranță și securitate pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava

23 November 2022 at 12:35
image

Astăzi la Ministerul Transporturilor a fost semnat un proiect în valoare de 13 milioane de euro pe POIM care va conduce la creșterea gradului de siguranță și securitate pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava și inclusiv la creșterea atractivității pentru alți operatori. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. El a explicat că proiectul are în vedere construirea unui drum perimetral de peste 6 km, a unui gard inteligent de protecție, dotarea cu aparatură de securitate de ultimă generație, dar și cu utilaje de deszăpezire și de stingere a incendiilor. ”Această finanțare pentru lucrări de creștere a gradului de securitate și siguranță aeroportuară vine pe lângă investițiile Consiliului Județean Suceava de construcție a Terminalului 2 și pregătirea pentru construirea Terminalului 3, de extindere a parcărilor și construcția unui nou drum între Aeroport și municipiul Suceava”, a precizat șeful administrației județene. El a arătat că toate acestea vor face să crească gradul de atractivitate a aeroportului în următorii ani. ”Anunț în premieră că la Comisia de industrii din Parlament a trecut amendamentul privind plafonarea costului energiei electrice și pentru aeroporturile din subordinea Consiliilor Județene”, a mai spus Flutur.

Flutur anunță semnarea unui proiect de 13 milioane de euro pentru creșterea gradului de siguranță și securitate pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, 1.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

După ce constructorul a fost amenințat cu rezilierea contractului, lucrările la a treia descărcare de pe Autostrada Vestului au început să se miște

29 October 2022 at 14:56
image

Au început să se miște lucrurile pe santierul celei de-a treia descărcări de pe Autostrada Vestului la Timișoara, la Sânandrei. Aceasta după ce constructorul, sub amenințrea rezilierii contractului de către ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și după 2 apariții pe Lista Neagră a CNAIR, a promis că recupereaza întârzierile – informează opiniatimisoarei.ro.

„Pe șantierul drumului de legătură dintre autostrada A1 și DN 69 Timișoara – Arad, luna octombrie se încheie cu un stadiu de realizare a lucrărilor de aproape 17%. Antreprenorul Todini Costruzioni S.p.A a avut o mobilizare mai bună în această lună și a făcut lucrări la terasamente și podețe.

Antreprenorul lucrează și la structurile pasajelor, inclusiv la cel amplasat la conexiunea cu DN 69, zona localității Sânandrei, la pasajul de la autostrada A1, unde va fi un nou nod rutier (zona localității Pișchia) și la podul de pe drumul de legătură peste pârâul Magheruș. Există în continuare lucrări pentru descărcarea arheologică în trei situri de pe traseul noului drum”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

articolul original.

GALERIE FOTO | Au început pregătirile pentru darea în trafic a Pasajului Domnești, de pe Centura Capitalei. Cum arată acum construcția

26 October 2022 at 09:18

Pasajul de la Domnești, de pe Centura Capitalei, a intrat pe ultima sută de metri, anunță reprezentanții Ministerului Transporturilor. Cum arată acum Pasajul, cu mai puțin de o lună înainte de darea în trafic.  

„Au început pregătirile pentru darea în trafic a pasajului Domnești pe 15 noiembrie”, a precizat, miercuri, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

Potrivit lui Ionel Scrioșteanu, acesta este în prezent stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești:

  • Au fost finalizate straturile de mixturi asfaltice în zona pasajului, rampelor de acces și bretelelor, inclusiv la rampa de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești.
  • A fost montat atenuatorul de șoc la rampa de urcare dinspre Bragadiru și urmează montarea celui de al doilea la rampa de urcare dinspre Chiajna.
  • Se află în curs de finalizare sensurile giratorii dinspre București și Domnești.
  • A început turnarea straturilor de uzură pentru benzile de circulație 2 și 3 ale Centurii București și se pregătește instalarea parapetului New Jersey.
  • Continuă montarea parapetelui rutier de-a lungul Centurii București.
  • Continuă acoperirea cu stratul de protecție anticorozivă pe toată structura din beton a pasajului (pile, culei, ziduri, rampe).
  • Continuă montarea ultimilor stâlpi pentru iluminat, a lămpilor electrice și a tablurilor de conexiune pe mai multe zone ale pasajului.
  • Continuă montarea indicatoarelor rutiere și realizarea marcajelor rutiere.
  • Continuă lucrările la stațiile de pompare aferente rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.

Când va fi dat în folosință Pasajul de la Domnești

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” când se va deschide Pasajul Domnești, – cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Centura Capitalei.

Ionel Scrioșteanu a anunțat în premieră, în august, în emisiunea „Cu Gândul la București” – difuzată integral luni (15 august, ora 19.00) pe Gândul.ro, Facebook Gândul și YouTube Gândul că Pasajul Domnești va fi inaugurat pe data de 15 noiembrie 2022.

„Cred că acolo este cea mai aglomerată intersecție din țară, pentru că tot traficul care vine din Bulgaria, Turcia, Grecia, care face legătura cu Vestul Europei, practic trece pe la Pasajul Domnești, în acea intersecție în care se stă cu zecile de minute sau cu orele întregi (…)

În luna noiembrie, 15 noiembrie, vom da în trafic Pasajul Domnești. Este în premieră această dată anunțată azi. Chiar ieri am avut o întâlnire cu toți factorii responsabili și toții au spus că este fezabil să punem în trafic Pasajul Domnești, în condiții de siguranță, fără probleme”, a declarat Ionel Scrioșteanu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Pasajul costă aproape 100 de milioane de lei

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu românii de la Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis în ianuarie 2018 Ordinul de Începere pentru realizarea obiectivului „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti”.

Potrivit CNAIR, durata contractului este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Pasajul de la Domnești este cel mai așteptat proiect de infrastructură de pe Șoseaua de Centură a Capitalei pentru că ar urma să fluidizeze traficul de pe Prelungirea Ghencea. Pe această arteră ambuteiajele se întind în prezent pe mai mulți kilometri.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult
articolul original.

Magistrala Arad – Simeria ar trebui finalizată în 2023, însă lucrările au înregistrat întârzieri

8 October 2022 at 10:40
image

Lucrările la magistrala de cale ferată din vestul României, pe care trenurile vor circula cu viteze superioare, au termen de finalizare anul 2023, însă marele șantier feroviar a acumulat întârzieri.

De la începutul anului 2018, cele patru tronsoane ale magistralei feroviare Simeria – Județul Arad (KM 614), în lungime de 141 de kilometri, se află în șantier. Constructorii căii ferate pentru trenuri rapide au acumulat întârzieri, dar finalizarea proiectului a rămas estimată pentru anul 2023, potrivit adevarul.ro.

Pe Subtronsonul Bârzava – Km 614, în lungime de 42 de kilometri stadiul fizic al execuției lucrărilor a ajuns la 75%. Sectorul este construit de Asocierea Astaldi – FCC – Salcef – Thales. Contractul a fost semnat în mai 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este luna martie 2023.

Pe Subtronsonul Ilteu – Bârzava, în lungime de 36 de kilometri, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 79%. Acesta este construit de Asocierea Astaldi – FCC – Salcef – Thales. Contractul a fost semnat în mai 2017, iar termenul de finalizare estimat este luna martie 2023.

Pe Subtronsonul Gurasada – Ilteu, în lungime de 22,4 kilometri, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 57%. Este construit de Aktor – Astaldi – Arcada Asocierea Railworks. Contractul a fost semnat în noiembrie 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este decembrie 2023.

Pe Subtronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 68%. Este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în octombrie 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este septembrie 2023

Nouă poduri peste Mureș

Proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 din Fondul de Coeziune şi de la Bugetul de Stat, potrivit Ministerului Transporturilor.

Investiţia vizează modernizarea a 141 de kilometri de cale ferată şi construcţia a nouă poduri feroviare peste Mureş, a unor tuneluri feroviare pe valea Mureşului, la Zam, şi a circa 60 de kilometri de traseu complet nou de cale ferată, între Simeria şi Arad.

Stațiile de cale ferată de pe traseu vor fi modernizate, iar dintre podurile mari peste Mureș, trei sunt construite pe raza comunei Brănişca (unul în locul singurului pod feroviar peste Mureș din vestul României, vechi din secolul al XIX-lea), două vor fi realizate în zona comunei Zam, două la Bârzava şi două la Conop.

Citește mai mult pe adevarul.ro.

articolul original.

Cătălin Drulă a decis cumpărarea de BMW pentru Poliție

7 October 2022 at 11:10
image

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Lucian Bode, a adus lămuriri publice în scandalul provocat de cumpărarea de maşini BMW pentru Poliţie, prezentând concluziile Corpului de Control al ministerului.

Ministrul de Interne, Nicolae Lucian Bode, a prezentat concluziile Corpului de Control în scandalul provocat de cumpărarea de maşini BMW pentru Poliţie. Acesta afirmă  că Ministerul Transporturilor, condus la acea vreme de către președintele USR Cătălin Drulă, a ”semnat” pentru fixarea anumitor detalii tehnice ale autoturismelor care urmau să fie achiziționate.

articolul original.

Stop lucrări la autostrada Nădășelu-Zimbor

4 July 2022 at 06:23
By: Regie
image

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu cere încetarea de comun acord a contractelor pe Autostrada A0 Nord lot 4 și Autostrada A3 Nădășelu-Zimbor, pe motiv că formula de ajustare a prețurilor nu acoperă creșterile reale de costuri.

Conform unor informații postate de asociația Pro Infrastructura pe pagina de socializare, antreprenorul Dorinel Umbrărescu ar fi trimis notificări de încetare a contractelor de comun accord pe toate contractele pe care le are în derulare, adică pe autostrăzile A3 Zimbor-Poarta Sălajului, A0 Nord lot 2 și drumurile expres DEx12 tronsoanele 3 și 4 și DEx6 Brăila-Galați.

Asociația explică faptul că problema este una reală, dat fiind că au crescut masiv prețurile materialelor, la care se adaugă și inflația.

”Fondul problemei este real. Creșterile la numeroase categorii de materiale de construcții au explodat, la care se adaugă inflația și alte evenimente, cum ar fi conflictul ucrainean, toate puse peste metehnele vechi ale pieței (forța de muncă, de exemplu), creând presiune în plus. De altfel, constructorii cer de mai bine de un an de zile să se adopte o formulă de ajustare care să acopere creșterile de costuri la un nivel cât mai aproape de realitate. Întrebarea este: care e acea „realitate”? Într-o negociere fiecare parte trage cât poate de contract și legislație.

„Iar guvernul refuză să adopte o formulă de ajustare care să mulțumească antreprenorii, presiunea bugetară suplimentară fiind evidentă fără a putea fi decontată pe fonduri nerambursabile, încercând astfel să pună în cârca privaților o parte cât mai mare din pierderile generate de costurile semnificativ mai mari”, precizează Asociația Pro Infrastructura.

Asociația acuză Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere că promite antreprenorilor o soluție de mai bine de jumătate de an, ”dar una este să promiți, alta este să dai OUG de adoptare”.De altfel, motivele invocate de UMB afectează puternic și alți constructori, nu doar pe rutier, ci și pe feroviar. Riscul pentru proiecte este clar: se oprește lucrul pe șantiere sau mobilizarea se reduce drastic în așteptarea vremurilor mai bune și a prețurilor mai mici la materiale chiar sub amenințarea penalităților de întârziere, și, în cazul în care cuțitul ajunge la os, renunțarea la contract sub o formă sau alta”, precizează, de asemenea, Pro-Infrastructura

Pe de altă parte, Compania Națională de Administrare a Drumurilor Rutiere informează pe site-ul instituției despre intenția lui Dorinel Umbrărescu de a rezilia toate contractele de infrastructură active la această dată. Constructorul a precizat că în condițiile actuale de creștere a prețurilor la materiale și utilități se află în imposibilitatea finalizării contractelor. Acesta a dat asigurări că nu intenționează să renunțe la contractele încheiate cu CNAIR ci doar să se asigure că firma sa va beneficia de prevederile noilor modificări legislative privind formulele de ajustare a prețurilor.

Este o situație fără precedent la nivel de infrastructură. Ministerul Transporturilor, dar și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se confruntă cu presiuni immense, însă constructorii au ajuns ” cu cuțitul la os ” și se află în imposibilitatea de a mai derula contractile încheiate deoarece  formula de actualizare a prețurilor din OUG nr. 64/2022,nu este sustenabilă din punct de vedere economic, nici ca implementare, nici ca margine minimă de profit prevăzută contractual.

articolul original.
  • There are no more articles
❌