ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Roci care generează electricitate, descoperite în Congo. Adevărat sau fals?

31 January 2023 at 08:00
image

Mai multe filmări virale care au împânzit Internetul susțin că noi minerale cu sarcină electrică au fost descoperite în Republica Democrată Congo.

Filmările arată cum persoanele care freacă rocile generează scântei, iar apoi le conectează la fire care par să alimenteze LED-uri. Rocile aparent descoperite în Africa au atras atenția multora pentru că, desigur, așa ceva ar putea schimba pentru totdeauna industria bateriilor și a stocării de energie.

Ca de obicei, nu totul este așa cum pare, mai ales pe Internet, iar numeroși experți au declarat că existența unui asemenea , din câte știm noi până acum, ar fi imposibilă. Mineralele din roci nu dețin compoziția moleculară necesară pentru a stoca sau genera sarcină electrică; tot ce ar putea face ar fi să o conducă. Tocmai asta s-ar putea întâmpla și în cazul filmărilor virale de pe Internet. Cadrul este întrerupt astfel încât marginea rocilor să nu poate fi văzută în imagini, ceea ce ar însemna că fire sunt conectate la mineral (despre care experții cred că este pirită), iar rocile pur și simplu conduc curentul unele între altele.

Lumini LED care se aprind atunci când sunt conectate la rocile „miraculoase”

O altă filmare prezintă lumini LED care se aprind atunci când sunt conectate la rocile „miraculoase”. Totuși, dacă ne uităm mai atenți atunci când sunt conectate la roci, există câteva momente în care luminile încât sunt aprinse, ceea ce face posibilă ipoteza că, de fapt, curentul electric provine de la altă sursă, nu de la rocă.

Totuși, toată lumea este de acord că nu putem vorbi de „vibranium” (un metal fictiv din benzile desenate americane publicate de Marvel Comics), sau un alt material miraculos care cumva generează electricitate din neant.

„Nu cunoaștem niciun mecanism, până acum, care să susțină cu adevărat un astfel de fenomen”, a spus Yaoguo Li, profesor de geofizică la Colorado School of Mines, SUA, citat de IFLScience.

Putem vorbi aici despre un material revoluționar?

Mineralele nu dețin chimia necesară pentru a fi capabile să depoziteze sarcină electrică precum bateriile. De fapt, bateriile electrică, ci mai degrabă energie într-o formă diferită (de obicei chimică) care este apoi convertită în sarcină electrică în urma unor reacții chimice între anod, catod și electrolit. Diferența este că mineralele nu generează electronii necesari stocării și producerii de energie.

Pentru ca „o baterie naturală” să existe, așa cum susțin filmările, mineralul ar fi trebuit să aibă cumva un anod și un catod care interacționează. Din păcate, nu putem vorbi aici despre un material revoluționar, ci doar despre încă o păcăleală de pe Internet.

articolul original.

Sindicaliștii CE Oltenia fac presiuni la Înalta Curte pentru o pensionare mai rapidă (Foto)

30 January 2023 at 10:15

Sindicaliștii Energia Rovinari și energeticieni de la Termocentrala Ișalnița protestează luni în fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Instanța supremă ar trebui să dea azi o soluție privind aplicarea în totalitate a legii 197/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Sindicaliștii cer aplicarea în totalitate a legii care le recunoaște condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitatea în subunitățile de producție ale CE Oltenia.

Totodată, ei spun că sunt cea mai îmbătrânită categorie profesională din toată industria României, dar cu toate astea sunt din ce în ce mai puțini și li se atribuie sarcini din ce în ce mai multe.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a declarat că se luptă pentru ca salariații din subunitățile de producție ale CE Oltenia să nu ajungă în situația colegilor de la Mintia sau celelalte termocentrale închise fără să le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile.

”Astăzi suntem în București să ne strigăm dreptatea în fața sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție! Noi ne luptăm pentru ca salariații din subunitățile de producție ale C.E.Oltenia să nu ajungă în situația colegilor de la Mintia sau celelalte termocentrale închise fără ca muncitorilor din acele termocentrale să le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile!

Nu vrem și nu acceptăm sub nici o formă ca salariaților din C.E.Oltenia să nu le fie recunoscute condițiile de muncă în care și-au desfășurat activitățile, iar prevederile legii nr.197/2021 trebuie aplicate în totalitate așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial!

Suntem aici pentru toți minerii și energeticienii din C.E.Oltenia! …și pentru cei care s-au pensionat, dar mai ales pentru cei care mai sunt în activitate! Nu cedăm!”, a scris Tomescu pe Facebook.

Foto: Facebook/Manu Tomescu
articolul original.

CSM Slatina n-a amânat amicalul cu Minerul Costeşti și l-a disputat în condiții speciale. Jucătorii echipei din Liga 2 au evoluat în treninguri, cu căciuli, pe un teren sintetic plin de apă, dar au câștigat ușor

28 January 2023 at 14:04

CSM Slatina a disputat sâmbătă, la propria bază, în cadrul Complexului Sportiv ”1 Mai”, primul meci amical de după reluarea pregătirilor.

Oltenii întorși de aproape o săptămână din cantonamentul efectuat la Cheile Grădiștei au întâlnit Minerul Costeşti, locul 9 în Seria 6 a Ligii 3, și au câștigat cu scorul de 3-0.

Toate reușitele au venit în prima repriză.

CSM Slatina, 3-0 în amicalul cu Minerul Costeşti, pe o vreme rea și un teren greu

Câteva echipe din Liga 2 și-au anulat meciurile amicale pe care le aveau programate în aceste zile, din cauza condițiilor meteo, însă CSM Slatina nu a vrut să facă același lucru sâmbătă, cu prima partidă de verificare din această iarnă.

Nici la Slatina nu a fost vremea foarte blândă, cu ninsoare la ora disputării testului, confruntarea având loc pe un teren sintetic, și mai riscant pentru jucători, existând șanse mai mari să se accidenteze în astfel de condiții.

Din imaginile puse la dispoziție de formația din Liga 2, sinteticul nu a rezistat foarte bine la căderile de zăpadă și ploaia din ultimele zile și chiar s-au format bălți în anumite zone.

Printre marcatorii echipei CSM Slatina din amicalul cu Minerul Costești, și noul-venit Mykhaylo Plokhotnyuk

Fotbaliștii Slatinei au jucat în treninguri, iar câțiva dintre ei au evoluat chiar și cu căciuli. Cu toate acestea, clubul din divizia a doua s-a impus cu scorul de 3-0, în urma golurilor lui George Leaţă, Mykhaylo Plokhotnyuk şi Constantin Radu.

Antrenorul Daniel Oprescu a rulat toți jucătorii pe care îi are în lot în acest moment, aceasta fiind informația oferită de CSM Slatina pe pagina de Facebook, în privința modului în care a fost abordată prima partidă amicală a anului.

CSM Slatina-Minerul Costeşti, scor 3-0, în primul joc de pregătire

Echipa noastră a susţinut sâmbătă, pe terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv „1 Mai”, primul joc de pregătire din această perioadă.

Gruparea pregătită de Daniel Oprescu a întâlnit echipa din eşalonul al treilea, Minerul Costeşti, pe care a învins-o cu 3-0. Golurile au fost marcate în prima repriză a jocului de către George Leaţă, atacantul nou-venit, Mykhaylo Plokhotnyuk, şi Constantin Radu.

Antrenorul echipei noastre, Daniel Oprescu, a folosit toţi jucătorii din lot, jocul fiind abordat cu formule diferite de start în cele două reprize”, a precizat CSM Slatina în privința partidei de sâmbătă, 28 ianuarie.

Alexandru Silveanu, în continuare în lotul echipei CSM Slatina, dar neprezentat oficial

Liga2.ro a aflat, totuși, primul 11 pe care a mizat Daniel Oprescu: Silveanu – Mitran, Smirnov, Sălcianu, A. Stan, Traşcu, M. Şerban, Leaţă, C-tin. Radu, Doman, Plokhotnyuk. În partea a doua au intrat ceilalți jucători din lot.

Trebuie remarcat faptul că portarul Alexandru Silveanu (19 ani) se află în continuare în lotul echipei CSM Slatina, chiar dacă nu a fost prezentat de club. În prima parte a sezonului, Silveanu a jucat la CS Comunal Șelimbăr, pentru care a prins numai patru meciuri în Liga 2.

CSM Slatina, meci amical cu Dinamo la început de februarie

Urmează un program încărcat de meciuri amicale pentru CSM Slatina, care până la reluarea Ligii 2 va mai întâlni șase echipe sub forma partidelor test. Următorul va avea loc în prima zi din luna februarie, Dinamo, iar ulterior va da peste o formație din Liga 3.

Jocurile de pregătire vor continua miercuri, 1 februarie, în compania celor de la Dinamo Bucureşti, locul disputării partidei nefiind deocamdată stabilit.

CSM Slatina va mai întâlni, până la primul meci oficial, programat pe 25 februarie, pe teren propriu cu Oţelul Galaţi, pe 4 februarie CSM Cetate Turnu Măgurele (acasă), pe 8 februarie Sporting Roşiori (acasă), pe 11 februarie Progresul Spartac (deplasare), pe 15 februarie CSA Steaua (locul disputării nu este stabilit) şi pe 18 februarie CS Comunal Şelimbăr (acasă)”, mai notează CSM Slatina.

Foto: CSM Slatina

articolul original.

Primele rapoarte oficiale după tragedia în care au murit 3 oameni: CE Oltenia a șters urmele accidentului. Microbuzul era fabricat în 1981 și destinat transportului de marfă

26 January 2023 at 12:48
image

Inspectorii de muncă au constatat că CE Oltenia a modificat urmele accidentului și nu a răspuns solicitării de a furniza informaţii privind situaţia reală a transportului de muncitori.

În urma verificărilor, ITM Gorj a stabilit că, imediat după producerea incidentului de săptămâna trecută în care au murit 3 muncitori, perimetrul în care s-a produs evenimentul nu a fost asigurat pentru stabilirea dinamicii accidentului și starea de fapt a fost modificată, alterându-se urmele lăsate de autoutilitară. S.C. CEO OLTENIA S.A. a fost sancționată cu 5.000 de lei pentru această abatere, relatează Observator News.

În plus, CEO Oltenia nu a oferit inspectorilor informaţii despre "situația reală privind transportul lucrătorilor în incinta fiecărei cariere cu mijloace de transport omologate și autorizate pentru transportul persoanelor și, de asemenea, copii după contractele de prestări servicii cu unitățile ce asigură transportul."

Totodată în raport se mai arată că "în autoutilitara implicată în eveniment, au fost identificați patru recipienți cu gaze tehnice, o electropompă hidraulică, un palan (macara din mai mulți scripeți, n.r.), precum și alte scule, inventarul din mijlocul de transport implicat urmând a fi stabilit cu rigurozitate de către comisia de cercetare, în baza constatărilor efectuate de expert."

În urma acestor nereguli, echipa de control a dispus "sistarea activității de transport persoane în toate carierele Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., începând cu data de 23.01.2023 și până la punerea în conformitate cu cerințele de securitate, conform pericolelor identificate și a riscurilor evaluate. "Pentru neconformitățile constatate, angajatorul SCEO S.A. a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei", se arată în raportul Inspecției Muncii.

Ministrul Muncii confirmă că urmele au fost modificate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a confirmat în ședința de guvern de joi că urmele de la locul tragediei au fost modificate. "După producerea evenimentului, perimetrul nu a fost asigurat și au apărut niște modificări", a afirmat acesta.

Alte nereguli au fost găsite în următoarele zile. "Frapant pentru noi, imediat după acest eveniment, în data de 23 când a fost acea grevă spontană, ne-am deplasat la fața locului și… practic, mașini cu cauciucuri deteriorate și tot în condiții care nu erau tocmai propice acestui transport", a mai spus Marius Budăi.

Acesta a mai arătat că în ultimii șase ani la Complexul Energetic au fost făcute peste 150 de controale și au fost aplicate peste 200 de sancțiuni. "Din 2016 încoace, au fost 158 de controale, cu 210 măsuri și au fost aplicate amenzi în cuantum de 436.000 de lei”, a precizat el.

Potrivit ministrului, peste 95% dintre contestații au fost respinse.

Virgil Popescu: Oamenii au fost transportați cu un microbuz de marfă din 1981

Tot în ședința de guvern de joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că a fost finalizat raportul după accidentul de la cariera Jilț, iar principala cauză a fost că oamenii au fost transportați cu un microbuz de marfă, dar sunt și alte deficiențe.

"Era un mijloc care nu putea transporta persoanele împreună cu echipamentele. Acesta s-a răsturnat într-o pantă pe un drum destul de greu, chiar foarte greu de practicat de acea mașină și în acea perioadă. Trei persoane au decedat, principala cauză fiind tocmai folosirea acestui vehicul de transport marfă pentru transportul persoanelor, practic fără nicio protecție pentru persoanele respective care erau în acel autovehicul", a spus Virgil Popescu.

Potrivit raportului preliminar întocmit de Corpul de Control al Ministerului Energiei, autoutilitara (de transport marfă) cu care au fost transportați minerii a fost fabricată în anul 1981, cu inspecție tehnică periodică valabilă până în luna martie 2023, relatează Biziday.

Anchetatorii au mai descoperit că autovehiculul implicat în accident a fost utilizat în ziua de 31.12.2022 pentru efectuarea unui număr de 16 curse, pe distanțe situate între 3-5 km. "Acest aspect probează faptul că utilizarea acestui mijloc pentru transportul salariaților în ziua de 17.01.2023 nu a fost un caz unic, autovehiculul fiind utilizat pentru transportul angajaților și în alte situații. Având în vedere aceste aspecte este de netăgăduit faptul că s-a utilizat un autovehicul de transport marfă pentru transportul salariaților și în alte situații", se arată în raport.

Documentul precizează că drumul din carieră pe care se deplasa autovehiculul înainte răsturnării este "în pantă, greu practicabil și acoperit cu piatră spartă amestecată cu nămol".

În plus, din verificarea la faţa locului, în perimetrul Carierei Jilț Sud, rezultă faptul că drumurile sunt greu practicabile, pline de nămol și necesită investiții pentru reabilitare.

Ministrul Energiei s-a deplasat la carieră și prima măsură a fost schimbarea directorului sucursalei miniere, cel care răspunde de toate exploatările miniere de la CEO Oltenia, a directorului unității miniere Jilț (adică cele două cariere Jilț Sud - unde s-a întâmplat accidentul - precum și a Jilț Nord), fiind înlocuit și șeful carierei Jilț Sud.

"De asemenea, s-au constatat deficiențe în cadrul activității CEO, pentru care s-a dispus remedierea. Gradul de uzură a mașinilor și durata de viață a acestora este de peste 40 de ani (…). Am dispus, de asemenea, extinderea controlului pentru toate achizițiile de la CEO în paralel cu verificarea programelor de investiții și modul de plată al furnizorilor și a termenelor de plată, pentru că drumurile, acolo unde sunt benzile staționare, ar trebui făcute profesionist, ar trebui pietruite, nu ar trebui să fie spălate de ploi", a arătat Virgil Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut și un raport din partea Ministerului Muncii în cazul accidentului de la Mina Jilț Sud.

articolul original.

Tragedia din Gorj: Fostul șef al Poliției acuză ITM

25 January 2023 at 12:45

Viorel Salvador Caragea, fostul şef al Poliţiei Gorj, reclamă un abuz grosolan ce a avut loc la Complexul Energetic Oltenia, la câteva zile după accidentul colectiv ce s-a soldat cu moartea a trei mineri și rănirea altor 11.

El susține că o echipă de control a dispus sistarea activității de transport la toate cele nouă cariere miniere ale CEO în condițiile în care nu au fost constatate la fața locului eventuale deficiențe. ”Cu toate că accidentul a avut loc la carieră Jilț Sud, echipa de control (formată din inspectorii de muncă Marius Antonescu și Maria Cioculescu Vulpe, n.r.) în procesul verbal „și-a permis” să facă, în urmă unui control la carieră Jilț Nord, un abuz grosolan care, din punctul meu de vedere nu trebuie să rămână nepedepsit de organele judiciare”, spune Caragea.

Acesta și-a argumentat acuzele într-o expunere care cuprinde 10 puncte. Iată-le:

1. La carieră Husnicioara de Mehedinți nici nu aveau competență teritorială decât cu delegație expresă, scrisă, dată de domnul Bratu (Dantes Nicolae Bratu, șeful Inspecției Muncii, n.r.).
2. Domnul Vulpe Viorel nu poate avea calitatea de reprezentant legal al CEO, fiind doar șef de carieră (Viorel Vulpe apare în procesul verbal a martor și ca reprezentant al CEO. El a fost numit după accident în funcția de șef al UMC Jilț. Înainte a ocupat funcția de inginer șef Producție la Sucursala Minieră și, anterior, șef Unitate Mineră Jilț Nord, n.r.).
3. Tot același domn, Vulpe Viorel semnează și în calitate de martor. Dintre miile de mineri nu au găsit un martor.
4. În cuprinsul procesului verbal sunt trecute ca deficiență anvelope uzate, lipsa centură de siguranță, lipsa ieșire de siguranță etc., dar nu este prevăzută și baza legală, având în vedere că drumurile din carieră nu au regimul prevăzut de codul rutier, deci nu se aplică nici o normă rutieră ci doar cele stabilite de către CEO.
5. Mă așteptăm să constate, având în vedere nefericitul accident, că pe pardoseala compartimentului transport persoane sunt covoare de cauciuc care în cazul răsturnării au creat greutate și presiune peste victime.
6. Sistarea activității în toate punctele, deși acestea nu au fost controlate, este ABUZIVĂ pentru că sunt autovehicule din categorii și mărci diferite care nu au fost verificate de către domnul Dantes Bratu (Duster, autoutilitare Mazda, tractoare, dube de diferite capacități de persoane, autoutilitare N3 2+7 locuri sau chiar microbuze 1+8).
7. Nu au făcut nici cea mai mică referire la calitatea drumurilor, șanțurilor, rigolelor și podețelor.
8. Având în vedere că prin caietul de sarcini și prin contract viteza de deplasare este sub 5 km/h, nu au făcut referire în procesul verbal dacă s-au găsit indicatoare în acest sens la intrarea în unitate sau la începutul drumului industrial.
9. Nu au făcut nici cea mai mică referire dacă conducătorii auto au fost instruiți și pregătiți profesional cu privire la persoanele care le pot da sarcini de serviciu, astfel încât să se știe clar cine stabilește ce persoane urcă în mașină și ce bunuri și materiale se transporta.
10. Nu există nici cea mai mică referire dacă autovehicule de transport materiale și recipiente periculoase au suport special de transport pentru tuburile de oxigen sau acetilenă, dacă șoferii și mașinile au autorizație ATR.”, se arată în expunerea lui Caragea.

Astăzi, Daniel Burlan a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia, în urma ședinței Consiliul de Supraveghere. Această mișcare vine la câteva zile după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a cerut să plece din funcție, însă Burlan a refuzat. Totodată, Consiliul l-a înlăturat din funcție și Marius Negru, membru al Directoratului. Consiliul de Supraveghere a decis că personalele demise nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile.

În data de 17.01.2023, in jurul orei 13:00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numară 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.

articolul original.

Noroiul, frate cu minerul! Imagini crunte din minele Olteniei

25 January 2023 at 11:23
image

O filmare pusă pe Facebook de către Manu Tomescu, Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, arată modul cum arată un crâmpei dintr-o zi de muncă la exploatările miniere din bazinul Olteniei, concesionate de Complexul Energetic Oltenia. Un șir de muncitori urcă un deal plin de noroi. Asta în timp ce politicienii vin, anunță demiteri și apoi pleacă.

”În timp ce puterea politică (SISTEMUL), declară și se laudă că “ne salvează”, noi cei care muncim în subunitățile de producție ale C.E.Oltenia, vedem și simțim în fiecare zi de muncă cum ne închid și cum ne-au lăsat de izbeliște!

Stimați lideri politici, opriți-vă din MINCIUNĂ! Spuneți-ne ADEVĂRUL și începeți să faceți ceva cu adevărat pentru ultimele generații de mineri și energeticieni care au mai rămas să muncească în această activitate!

Utilajele și instalațiile pe care le exploatăm sunt din ce în ce mai învechite, și cu lipsuri din ce în ce mai mari!

Salariații din producție sunt din ce în ce mai puțini, și tot mai îmbătrâniți și îmbolnăviți, dar cu toate astea sunt constrânși să preia sarcini suplimentare!

Aceasta este REALITATEA, domnilor lideri politici care conduceți această companie!” a spus Manu Tomescu.

Astăzi, Daniel Burlan a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia, în urma ședinței Consiliul de Supraveghere. Această mișcare vine la câteva zile după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a cerut să plece din funcție, însă Burlan a refuzat. Totul a plecat de la accidentul colectiv de muncă de la cariera Jilț Sud în care au murit trei mineri iar alții au fost răniți. Totodată, Consiliul l-a înlăturat din funcție și Marius Negru, membru al Directoratului. Consiliul de Supraveghere a decis că personalele demise nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile.

În data de 17.01.2023, in jurul orei 13:00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu. În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numară 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.
articolul original.

Minerii din cadrul CE Oltenia nu vor mai fi duși cu mașinile la cariere. Vor parcurge kilometri întregi prin nămoale, „pentru siguranța lor”

24 January 2023 at 08:32
image

Activitatea de transport persoane în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia a fost sistată. Măsura a fost luată de inspectorii de muncă după ce 3 mineri au murit la Cariera Jilț Sud când o mașină de marfă cu care erau transportați minerii s-a răsturnat.

Din acest moment, mașinile în care trebuie să fie îmbarcați minerii pentru a fi duși în cariere, sunt trase pe dreapta, iar angajații vor merge pe jos până la punctele de lucru.

Chiar dacă parcurg kilometri întregi prin nămoale, inspectorii de muncă susțin că protectia lor este mult mai sigură, decât dacă ar folosi acele mașini vechi și cu multe deficiente.

De altfel, de luni, minerii de la Jilt sud și Nord au refuzat să se mai urce în aceste mașini, puse la dispoziție de conducerea companiei, preferând să meargă pe jos în cariere.

Și tot luni, inspectorii de muncă au identificat 2 mașini folosite pentru transportul minerilor care erau neconforme cu cerințele de securitate, adică nu aveau centuri de siguranță, iar anvelopele acestora erau uzate și crăpate, le lipseau trusele de prim ajutor și nu avea căi de evacuare urgentă.

Astfel au întocmit un document pe care l-au înaintat conducerii companiei energetice în care dispun sistarea activității de transport persoane în toate carierele care aparțin Complexului Energetic Oltenia.

Măsura este dispusă pentru siguranța minerilor.

Citește și: Directorii CE Oltenia cărora ministrul Energiei le-a cerut demisia spun că nu se retrag din funcție și așteaptă să fie revocați | AUDIO

articolul original.

Angajații exploatării miniere Jilț refuză să mai fie duși la lucru cu mașinile pentru marfă. Sute de mineri au pornit pe jos spre cariere

23 January 2023 at 08:00
image

Este revolta la carierele de cărbune ale exploatării miniere Jilț. Angajații de la Jilț Sud, unde s-a întâmplat tragedia în care 3 mineri au murit și cei de la Jilț Nord, au refuzat să între la lucru. 

Câteva sute de mineri din ambele carierele de cărbune de la Jilț sud și Jilț Nord au refuzat să înceapă munca luni dimineață.

Oamenii urmau să intre în schimbul I, la ora 7, dar s-au strâns în curtea exploatării și au cerut să vadă exact mașinile cu care sunt transportați în carieră.

Au solicitat să nu mai fie duși în mașinile omologate doar pentru transportul de marfă, ci în cele de persoane, acelea despre care conducerea companiei susținea că există.

La fata locului, pentru aplanarea conflictului, s-a deplasat conducerea Complexului Energetic Oltenia pentru a discuta cu oamenii.

În final, angajații au decis să plece pe jos în cariere, refuzând categoric să se mai urce în acele mașini.

Între timp, corpul de control al Ministerului Energiei, aflat la sediul companiei energetice din Targu jiu, a întocmit un raport preliminar cu privire la accidentul de muncă de la Jilț Sud, în care și-au pierdut viața 3 mineri, iar concluziile urmează să fie prezentate de premierul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern din această săptămână.

Citește și: Autoutilitara implicată în accidentul în urma căruia 3 mineri au murit nu era omologată pentru a transporta persoane | AUDIO

articolul original.

Protest la Cariera Jilț: Angajații au refuzat să înceapă munca și cer demisii mai multe (VIDEO)

23 January 2023 at 08:38
image

Mai mulți mineri de la Cariera Jilț au refuzat să își înceapă programul de muncă, luni, 23 ianuarie, în semn de protest. În imaginile de pe rețelele sociale angajații sunt adunați să discute cu reprezentanții din conducere.

Minerii de la Cariera Jilț au refuzat să muncească

„În tanchetele care fac transportul acum avem voie să ne urcăm sau nu? Care sunt conforme”, se auzea printre vocile minerilor.

Angajații care protestează s-au adunat în curtea unității miniere refuzând să muncească. Aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și au menționat că vor să meargă pe jos până la Târgu Jiu, la sediul companiei, potrivit digi24.ro.

Potrivit presei locale, Cosmin Trufelea, membru al Directoratului, este în drum spre Jilț Nord. La fața locului era deja noul director al Direcției Miniere.

Pe 17 ianuarie 2023, într-o intervenție la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj a anunțat că trei persoane au murit și alte patru au fost transportate la spital în urma incidentului din cariera de cărbune Jilț Sud, acolo unde o tanchetă s-a răsturnat. Potrivit purtătorului de cuvânt Florin Chisim, a fost activat Planul roșu și a fost solicitată intervenția a două elicoptere.

articolul original.

VIDEO. Moment de reculegere pentru minerii morți în accidentul de la Jilț / Cei trei bărbați au fost înmormântați sâmbătă

21 January 2023 at 12:53
image

Moment de reculegere în memoria minerilor care și-au pierdut viața în accidentul de la Jilț. Cei trei bărbați au fost conduși pe ultimul drum sâmbătă, iar colegii lor au dorit să facă un gest de rămas-bun pentru camarazii lor.

Minerii din carierele din județul Gorj au ținut, sâmbătă, un moment de reculegere în memoria ortacilor care și-au pierdut viața în accidentul din această săptămână.

Cei trei mineri au fost conduși pe ultimul drum sâmbătă.

Activitatea în carierele miniere din Gorj a fost întreruptă, timp de două ore, în intervalul 12:00-14:00, în perioada în care cei trei mineri morți au fost înmormântați.

Cei trei mineri au murit asfixiați

Cei trei muncitori implicați în accidentul din perimetrul Carierei Jilţ Sud au murit din cauza asfixiei. Este concluzia medicilor legiști care au făcut autopsia trupurilor neînsuflețite.

Cauza morţii celor trei muncitori decedaţi în accidentul de marţi de la Cariera Jilţ Sud este asfixia, afirmă reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj.

„Trupurile neînsufleţite au fost aduse încă din ziua accidentului la Serviciul de Medicină Legală Gorj. În cursul zilei de miercuri, medicul şef legist a efectuat necropsiile, concluzia sa fiind că decesele au avut ca şi cauză asfixia”, au arătat cei de la SML.

Trei mineri și-au pierdut viața și alți zece au fost răniți marți, într-un accident de muncă la cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. Mașina în care se întorceau de la o intervenție tehnică s-a răsturnat de pe un podeț.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a declarat, întrebat despre posibile măsuri după accidentul de la Jilţ Sud care să includă şi o demitere a ministrului Energiei, Virgil Popescu, că, „în funcţie de rezultatul acestor evaluări şi în funcţie de cum va arăta această înlănţuire a responsabilităţilor, nu putem exclude la acest moment nicio opţiune, dar este prematur pentru că la acest moment toate aceste responsabilităţi trebuie să se reflecte în realitatea care va fi constatată în teren”.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
articolul original.

Unul dintre minerii implicați în accidentul de la Jilț Sud a cerut ajutor medicilor

20 January 2023 at 17:31
image

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu s-a prezentat vineri una dintre victimele accidentului de muncă de la Cariera Jilț Sud Mătăsari, care inițial fusese preluată de elicopterul SMURD și transportată la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

La UPU Târgu Jiu s-a prezentat, acuzând dureri marcate la nivelul coloanei cervicale. După investigații medicale, medicii au decis să îl interneze pe bărbatul în vârstă de 33 de ani în Secția Ortopedie pentru monitorizare, controlul durerii, reevaluare neurochirurgicală și pentru investigații medicale suplimentare.

articolul original.

Incisivul jurnalist Iosefina Pascal la BZI LIVE: „Virgilică, acest cetăţean ce rânjea fasolea pe la cariera de lignit şi spunea că o să dea afară nişte oameni…”

19 January 2023 at 15:17

[unable to retrieve full-text content]

Cunoscutul jurnalist Iosefina Pascal a discutat în cadrul emisiunii BZI LIVE despre tragedia de la Complexul Energetic Oltenia, unde trei muncitori și-au pierdut viața. Mai grav este că nimeni nu își asumă vina, toți pasează […]

Articolul Incisivul jurnalist Iosefina Pascal la BZI LIVE: „Virgilică, acest cetăţean ce rânjea fasolea pe la cariera de lignit şi spunea că o să dea afară nişte oameni…” apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Tancheta cu care au mers la Cariera Jilț șefii de la Inspecția Muncii şi directorul Complexului Energetic Oltenia nu ar fi avut RCA. Poliția face verificări

19 January 2023 at 17:25
image

Șefii de la Inspecţia Muncii şi directorul Complexului Energetic Oltenia ar fi ajuns, joi, la Cariera Jilţ Sud cu o tanchetă care nu ar fi avut asigurarea obligatorie valabilă. Poliția Gorj s-a autosesizat după apariţia în spaţiul public a unor imagini și urmează să verifice dacă acest lucru e adevărat.

Șefi de instituții, la Cariera Jilț cu un autovehicul fără RCA

Amintim că, marți, trei muncitori au murit şi alţi 10 au fost răniţi într-un accident produs în perimetrul Carierei Jilţ Sud. Joi, la fața locului au ajuns şeful Inspecţiei Muncii, Dantes Nicolae Bratu, directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, şi inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu. Aceștia ar fi mers la Cariera Jilț cu un autovehicul fără RCA.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public s-au dispus verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsuri legale în consecinţă”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, pentru Agerpres.

Cum s-a produs accidentul de la Cariera Jilţ

Accidentul s-a produs în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Bărbatul de 51 de ani care transporta cu autoutilitara angajaţi ai carierei miniere a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare. El s-a răsturnat cu tancheta la o diferenţă de circa trei metri de sol.

Trei muncitori au decedat şi alţi 10 au fost răniţi. Potrivit rezultatelor autopsiilor, cei trei au murit din cauza asfixiei.
Poliţiştii au constatat că în autoutilitară se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă.

După accident, șeful Sucursalei Miniere Jilț, Florentin Gheorghescu, a demisionat, iar alți șefi din cadrul instituției au fost înlocuiți.

articolul original.

Salariul unui miner în România! Ce sporuri se mai adaugă salariului de bază

19 January 2023 at 08:15
image

NEWS ALERT

articolul original.

Mineri evacuați prin turelă, după ce o mașină a fost surprinsă de ape la Cariera Jilț Nord

18 January 2023 at 10:23
image

Câțiva salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-au evacuat prin turela unei tanchete surprinsă de ape la Cariera Jilț Nord. Incidentul a avut loc ieri, la scurt timp după accidentul de la Cariera Jilț Sud unde și-au pierdut viața trei salariați ai Complexului Energetic Oltenia. Minerii nu au putut să iasă din mașină pe ușă pentru că acesta era blocată de apa adâncă, acumulată în urma ploilor.

articolul original.

Doi dintre minerii răniți internați la Spitalul Județean Târgu Jiu, externați

18 January 2023 at 10:23
image

La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au rămas internați trei dintre cei cinci pacienți (victime ale accidentului de muncă de la Cariera Jilț Sud Mătăsari) transportați la Unitatea de Primiri Urgențe.

După efectuarea investigațiilor medicale necesare, primirea îngrijirilor medicale necesare, dar și după efectuarea unor consulturi de specialitate, pacienții au rămas internați în Secția Chirurgie Generală II.

Potrivit SJU Târgu Jiu, pacienții sunt stabili hemodinamic, nu au leziuni severe care să le pună viața în pericol, dar au dureri din cauza policontuziilor suferite. Medicul chirurg a decis internarea pentru monitorizare și tratament de specialitate. De precizat că 10 muncitori au ajuns marți la spitalele din Motru, Târgu Jiu și Craiova, în urma accidentului colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud din CEO.

articolul original.

Fratele unui miner mort în accidentul de la CE Oltenia face acuzații grave: „Aceste lucruri se vor mai repeta”

18 January 2023 at 10:08
image

Accident grav într-o carieră de cărbune a Complexului Energetic Oltenia. Trei mineri au murit și zece sunt în stare gravă, după ce mașina cu care erau transportați spre cariera Jilț Sud s-a răsturnat. Fratele unuia dintre bărbații care și-au pierdut viața a făcut acuzaţii grave şi spune că vinovaţi pentru tragedie sunt cei care conduc complexul.

Accidentul de muncă s-a petrecut, ieri, în jurul orei 13.30, atunci când minerii intraseră în schimbul II. Au fost urcați într-o tanchetă pentru a fi transportați la locul de muncă, respectiv în cariera Jilț Sud. Angajații au fost nevoiți să se deplaseze cu un autovehicul care nu este destinat transportului de persoane.

”A sunat un coleg și m-a anunțat că fratele meu este foarte grav și nu mai are niciun fel de șansă. Eu, la rândul meu, am sunat un șef de sector de aici, de la Cariera Sud, și mi-a confirmat că este adevărat.

Nu puteam să cred și nu pot să cred nici în acest moment, dar situația este făcută ca să suportăm toate consecințele din cauza conducerii și acestor oameni care ne conduc. Lucrez în acest complex de 28 de ani. De 28 de ani lucrez și am lucrat numai pe schimburi, mi-am făcut treaba la fel cum a făcut și fratele meu. Fratele meu era chemat de directori la orice intervenție.

Au avut avarii pe care le-au ascuns, l-a chemat. Nu a avut nimeni curaj să urce să dea drumul, că se tensionaseră cablurile. A fost singurul om care a avut curajul să urce pe acest excavator.

Aceste lucruri se vor mai repeta, se vor mai repeta pentru că nu se vor lua măsuri. Ei acum au trimis utilaje, amenajează drumuri, amenajează tot ce trebuie acolo să poată mușamaliza”, a declarat Mitică Negoiță, fratele unuia dintre minerii morți în accidentul de la Complexul Energetic Oltenia pentru antena3.

3 morți și alte zece persoane rănite

Tancheta s-a răsturnat în apropiere de carieră, iar minerii au fost prinși sub aceasta. Trei persoane au fost declarate decedate, după ce, minute în șir, au fost resuscitate, de angajații carierei, iar celelalte zece victime prezentau răni grave pe corp.

Autoritățile locale au activat codul roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat ajutoare și de asemenea au fost solicitate trei elicoptere în acțiunea de salvare.

articolul original.

Comportamentul bizar al mineralelor din adâncurile Pământului, explicat într-un nou studiu

17 January 2023 at 16:00
image

Un nou model detaliat realizat de cercetătorii de la Caltech ilustrează comportamentul surprinzător al mineralelor din adâncul planetei de-a lungul a milioane de ani și arată că procesele se desfășoară de fapt într-un mod complet opus față de ceea ce se teoretizase anterior.

Cercetarea a fost realizată de o echipă internațională de oameni de știință, printre care se numără Jennifer M. Jackson, profesor de fizică minerală William E. Leonhard.

O lucrare care descrie studiul apare în revista Nature.

„În ciuda dimensiunii enorme a planetei, părțile mai adânci sunt adesea trecute cu vederea deoarece sunt literalmente inaccesibile”, spune Jackson. „În plus, aceste procese sunt atât de lente încât ni se par imperceptibile. Dar fluxul din mantaua inferioară este un motor profund care afectează tectonica plăcilor și poate controla activitatea vulcanică.”

Mantaua inferioară a planetei este o rocă solidă, dar, de-a lungul a sute de milioane de ani, aceasta se scurge încet, ca un caramel gros, transportând căldura în printr-un proces numit convecție.

Regiunile adânci ale Pământului sunt inaccesibile

Multe întrebări rămân fără răspuns cu privire la mecanismele care permit ca această convecție să aibă loc. Temperaturile și presiunile extreme din mantaua inferioară fac ca aceasta să fie dificil de simulat în laborator.

Pentru referință, presiunea din mantaua inferioară este de aproape o mie de ori mai mare decât presiunea din cel mai adânc punct al oceanului.

Astfel, în timp ce multe experimente de laborator privind fizica minerală au furnizat ipoteze despre comportamentul rocilor din mantaua inferioară, procesele care au loc la scări temporale geologice pentru a conduce fluxul lent al convecției din mantaua inferioară au fost incerte.

în cea mai mare parte dintr-un silicat de magneziu numit bridgmanit, dar include și o cantitate mică, dar semnificativă, de oxid de magneziu numit periclază, amestecat printre bridgmaniți, pe lângă cantități mici de alte minerale.

Mantaua inferioară a planetei este o rocă solidă

Experimentele de laborator au arătat anterior că periclaza este mai slabă decât bridgmanitul și se deformează mai ușor, dar aceste experimente nu au luat în considerare modul în care pe o scară de timp de milioane de ani.

Atunci când au încorporat aceste scări temporale într-un model de calcul complex, Jackson și colegii săi au descoperit că granulele de periclază sunt de fapt mai puternice decât bridgmanitul care le înconjoară.

Înțelegerea acestor procese extreme care se petrec sub picioarele noastre este importantă pentru crearea unor simulări cvadridimensionale precise ale planetei noastre și ne ajută să înțelegem mai multe despre alte planete, de asemenea.

Mii de exoplanete au fost confirmate în prezent, iar descoperirea mai multor informații despre fizica mineralelor în condiții extreme oferă noi perspective asupra evoluției planetelor radical diferite de a noastră, scrie Phys.org.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Trei oameni au murit

17 January 2023 at 15:13
image

Trei persoane au murit și opt au fost grav rănite marți, după ce un vehicul care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia, în localitatea Mătăsari din Gorj. A fost activat planul roşu de intervenţie.

UPDATE Directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a comentat pentru Antena3 CNN tragicul eveniment, precizând că nu a pus el 25 de persoane într-un mijloc de transport, dar a subliniat că nu dă vina pe muncitori:

„În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă.

Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul. Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă de lună drumurile sunt impracticabile. (…)

Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei.

Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze”, a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

Știrea inițială: Deoarece zona nu este accesibilă cu autospecialele de intervenţie, victimele au fost transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenţie.

În jurul orelor 13.15, la Complexul Energetic Oltenia, pe linia Tehnologică E 05, pe lângă transportorul T 204 bis, s-a răsturnat o tanchetă care transporta muncitorii în cariera la Jilț Sud.

La fața locului s-au deplasat deja doi inspectori de muncă SSM din cadrul ITM Gorj. Din primele raportări, sunt 3 persoane decedate, un conducător formație de lucru, un electrician și un lăcătuș. În afara acestora sunt 11 persoane rănite.

După finalizarea intervenției mecanice la Exc 1400 05, personalul formației de intervenție mecanică de zi a urcat într-un Auto GJ 38 SCS al Uzinei Rominex (transportatorul) si au plecat spre sediu. După ce a coborât o panta, înainte de podul de traversare a T 204 bis, probabil că șoferul nu a adaptat viteza, mașina a derapat pe pod și a căzut peste banda mai sus menționată.

ITM Gorj a demarat cercetarea și la fața locului au ajuns și procurorii.

Premierul Nicolae Ciucă a reacționat rapid după tragedie, transmițând întreaga compasiune familiilor muncitorilor care si au pierdut viața în accident și că le este alături în aceste momente dureroase, a transmis purtătorul de cuvânt al guvernului, pentru TVR.

Prim-ministrul este permanent informat în legătură cu situația muncitorilor răniți de către secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU.

Premierul a cerut autorităților mobilizare si coordonare pentru a oferi întregul sprijin victimelor si familiilor acestora, iar ministrul Energiei, Virgil Popescu, se îndreaptă spre locul accidentului.

articolul original.
❌