ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Mihai Tudose, mesaj de forță către social-democrați: ‘Spuneți-le că avem exemple și am demonstrat în ultimii 20-30 de ani că suntem singura soluție pentru această țară’

12 November 2022 at 17:16
image

Europarlamentarul Mihai Tudose le cere membrilor PSD să le explice alegătorilor „teoria votului util”: „bă ţi-o place de nu ştiu cine, dar aia cu plăcutul, te mai duci de Crăciun, de anul nou, dacă-ţi place foarte tare, poate te duci într-un weekend. Dar pentru viaţă, pentru a face ceva şi pentru a fi bine, bă, social-democraţia, totuşi, hai să nu mai facem experimente cu viaţa noastră (..) Spuneţi-le că avem exemple şi am demonstrat în ultimii 20-30 de ani că suntem singura soluţie pentru această ţară”, a spus europarlamentarul PSD.

După ce vă uniţi dumneavoastră toţi aşa şi faceţi, în sfârşit, o echipă care să funcţioneze aici, la Vrancea, să începeţi să spuneţi oamenilor, mai pe româneşte aşa, ceea ce în cărţile alea foarte intelectuale scrie teoria votului util. Adică, bă ţi-o place de nu ştiu cine, dar aia cu plăcutul, te mai duci de Crăciun, de anul nou, dacă-ţi place foarte tare poate te duci într-un weekend. Dar pentru viaţă, pentru a face ceva şi pentru a fi bine, bă, social-democraţia, totuşi, hai să nu mai facem experimente cu viaţa noastră! (…)

Spuneţi-le că avem exemple şi am demonstrat în ultimii 20-30 de ani că suntem singura soluţie pentru această ţară, că poate, peste ani şi ceilalţi colegi, cu ghilimele sau fără, din politică, vor reveni la sentimente mai bune. Dar astăzi PSD-ul este singura soluţie pentru România. Asta trebuie să faceţi cu toţii!”, le-a spus Mihai Tudose celor de la PSD Vrancea sâmbătă după amiază, în conferinţa de alegeri a filialei judeţene.

El le-a transmis delegaţilor de la PSD Vrancea că au fost membri a unei „organizaţii-fanion”, dar că nu mai sunt.

Hai să fim sinceri: v-aţi certat de v-aţi sfâşiat. Am o vagă impresie că nici acuma nu v-aţi potolit foarte tare, că în spate aşa, se mai aude câte un cuţit între două coaste”, a adăugat Tudose.

La conferinţa de alegeri a PSD Vrancea Nicuşor Halici a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene.

Fostul preşedinte al filialei judeţene Marian Oprişan nu a participat la conferinţă nici măcar în calitate de delegat. Marcel Ciolacu a explicat, ulterior într-o conferinţă de presă, răspunzând unor întrebări, că Oprişan i-a spus, într-o discuţie la telefon, că nu poate participa, conform news.ro.
articolul original.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea: ‘Solicităm de urgență convocarea unei ședinte a coaliției pentru a avea o discuție în coaliție’

24 October 2022 at 17:00
image

Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a precizat, întrebat dacă ar putea ca social-democraţii să lase PNL portofoliul Apărare, că nu a existat o astfel de discuţie. ”Nu ne interesează subiectele acestea de schimburi, de troc, ci ne interesează stabilitatea guvernării”, a afirmat Oprea. El a adăugat că va fi o şedinţă a coaliţiei, marţi, şi ulterior un Consiliu Politic Naţional al PSD pentru nominalizarea unui alt ministru al Apărării.

„Decizia pe care a luat-o BPN al PSD este să solicităm de urgenţă convocarea unei şedinte a coaliţiei pentru a avea o discuţie în coaliţie, iar apoi un Consiliu Politic Naţional pentru a desemna imediat în perioada următoare. Ar trebui să însemne repede, probabil mâine ar putea fi un timp potrivit. Ştim că premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles şi credem că lucrurile acestea ar trebui să se întâmple. Probabil extrem de repede, după şedinţa coaliţiei de mâine, să convocăm Consiliul Naţional al PSD, probabil în vreo două zile. Solicitarea făcută de PSD ca premierul să ocupe funcţia interimară de ministru al Apărării s-a şi întâmplat astăzi”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, după şedinţa de luni a Biroului Politic al PSD.

Chestionat despre o posibilă cedare a portofoliului Apărării, Oprea a precizat că „nu a fost o astfel de discuţie”.

„Nu ne interesează subiectele acestea de schimburi, de troc, ci ne interesează stabilitatea guvernării. Este nevoie de o şedinţă în coaliţie pentru a limpezi discuţiile din spaţiul public din această perioadă. Noi i-am mulţumit domnului Dîncu pentru activitate. El a primit şi o decoraţie din partea preşedintelui Zelenski, iar asta nu e puţin”, a mai spus Oprea.

Întrebat dacă Mihai Tudose ar putea fi nominalizat pentru Ministerul Apărării, Oprea a replicat: „Nu s-au discutat nume în această seară”, conform news.ro

articolul original.

Mihai Tudose, favorit ca ministru la Apărare în locul lui Vasile Dîncu – surse

24 October 2022 at 11:15

Mihai Tudose pare a fi favorit să preia portofoliul Apărării. În urma deciziei lui Vasile Dîncu de a demisiona, luni, numele cel mai vehiculat de surse, ca viitor șef la apărare, este cel al europarlamentarului PSD Mihai Tudose.

Vasile Dîncu a demisionat luni din funcția de ministru al Apărării, în urma unor discuții avute la Cotroceni. Cel care i-ar fi solicitat demisia ar fi fost chiar Klaus Iohannis, în urma declarațiilor pe care fostul ministru le-a făcut referitor la o posibilă negociere a Ucrainei cu Rusia pentru a obține pacea, susțin surse apropiate de Cotroceni. Cu toate acestea, fostul ministru susține că nu i-a fost solicitată demisia.

Vasile Dîncu a invocat imposibilitatea colaborării cu președintele, dar i-a mulțumit premierului

Iată textul demisiei, postat de Vasile Dîncu pe Facebook:

”În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul, Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române,  din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022”

Marcel Ciolacu: „Este posibil orice”

Surse apropiate Cotroceniului susțin că solicitarea demisiei lui Vasile Dîncu de către președintele României a fost strict legată de afirmațiile considerate neprofesioniste, pe care fostul ministru le-a făcut în legătură cu faptul că Ucraina ar trebui să negocieze cu Rusia o posibilă pace.

Marcel Ciolacu a declarat că nu a vorbit cu Klaus Iohannis despre demisia lui Vasile Dîncu.

Luni la ora 18:00 va avea loc un Birou Politic al PSD în care Marcel Ciolacu susține că va decide, alături de colegii de partid, numele viitorului ministru al Apărării.

Cu toate acestea, președintele PSD susține că ”este posibil orice” referitor la ipoteza cedării mandatului de ministru al Apărării către PNL.

Citește și: Cronica unei demisii anunţate: ce spunea Vasile Dîncu înainte de a-și da demisia. Ministrul demisionar invocă ”imposibilitatea colaborării cu președintele”, dar îi mulțumește premierului pentru ”colaborarea onestă”

Jurnalist Politic
articolul original.

Ieșire a lui Mihai Tudose: ‘De acolo ni s-au tras toate relele. Astea erau calculele atunci, atât permitea bugetul României’

21 October 2022 at 18:45
image

„Nu licităm, am avut niște informații la începutul lui septembrie că, prin calculul PSD, se puteau majora pensiile cu 10%, 11%. Astea erau calculele atunci, atât permitea bugetul României”, a spus Mihai Tudose, vineri seara, în cadrul emisiunii Controversat.

Întrebat dacă este de părere că e posibilă o majorare cu 15%, fostul premier a spus:

„Să dea Dumnezeu. Până la urmă câteodată evidența te pocnește rău. De un an și ceva spunem că e nevoie de o piață a energiei reglementată. De acolo ni s-au tras toate relele. De acolo ni s-a tras această inflație. Acum vorbesc și colegii noștri de coaliție despre reglementare. Când am spus noi despre pensii au spus că nu e bine. Acum, nu mai bine ne ascultă ei de prima dată?”.

„Este clar că sunt două partide cu două doctrine diferite. Noi ne-am ținut de doctrina noastră, de mărit pensiile, salariile. Atunci ei spuneau: o piață liberă, mai închidem un bec, ne culcăm mai devreme, ținem apa mai rece. Între timp și-au dat seama că le pleacă electoratul”, a mai spus Mihai Tudose.

Referitor la majorarea pensiilor cu rata inflației actuale, Tudose a afirmat: „Cred că dacă noi aveam informația că permite 15% anvelopa bugetară o aflați și de la noi”, conform realitatea.net

articolul original.

Mihai Tudose, reacție acidă la adresa UE privind criza energetică: „O să murim optimiști! Regula iernii va fi, din păcate, ”scapă cine poate”

4 October 2022 at 17:45
image

Fostul premier PSD și actual europarlamentar Mihai Tudose critică lipsa de solidaritate a statelor membre ale Uniunii Europene în lupta cu criza energetică ce afectează continentul în prag de iarnă. 

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Fostul premier al României, Mihai Tudose, a criticat în termeni duri Planul Național de Redresare și Reziliență

17 August 2022 at 07:42
Foto: zf.ro

În opinia sa, fostul premier al României, Mihai Tudose, a criticat în termeni duri Planul Național de Redresare și Reziliență al României predat de fosta guvernare la Bruxelles.

Astfel, „A fost un plan extraordinar de prost făcut de domnul Ghinea, de USR și de domnul Cîțu. Că d-asta au plecat până la urmă. A fost atât de bun încât a fost printre ultimele aprobate. Și mai era în analiză. Ăsta a fost USR pentru istoria României.”, este de părere europarlamentarul PSD, care consideră că în afară de Cîțu, PNL nu a avut prea mare contribuție la elaborarea PNRR.

Niciun ban pentru Agricultură

În cadrul PNRR, pe lângă angajamentele aberante care vizează blocarea creșterii pensiilor până în 2070, Mihai Tudose nu înțelege de ce România e singura țară care n-a cerut bani pentru Agricultură.

În afirmaţiile sale, „Să n-ai tu în planul ăla un ban pentru Agricultură? Nu un leu, un ban! De ce nu vedeți câte țări din Uniunea Europeană iau banii din Agricultură? Toate. Cu excepția noastră.”, a mai spus fostul premier al României.

Ce (nu) a mai găsit Alexandru Rafila la ministerul Sănătății? 

În contextul ministerial, „Când a venit la minister, i-a luat o săptămână să găsească PNRR pe sănătate. Era pe un stick și plecase ăla cu el. Fugise cu trotineta… Nu era PNRR în minister.”, a dezvăluit europarlamentarul PSD.

Însă, după ce stick-ul a fost recuperat, ministrul Rafila și-a dat seama de ce s-ar fi dorit ca informațiile de pe acel dispozitiv să nu se afle, întrucât conținea o listă specială, destinată obținerii de fonduri de la PNRR.

„O listă cu spitale fantomă, unele nici nu sunt. Adică trebuie îmbunătățite și ele nu mai sunt spitale. A doua chestie, tot la spitale. Nu poți să ai într-un județ 5 spitale și în 20 de județe nimic, nici măcar un dispensar că planul ăsta de reziliență și redresare trebuie să asigure dezvoltarea uniformă a țării.”, consideră fostul premier, Mihai Tudose.

articolul original.

Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii

8 July 2022 at 08:12
By: Regie
image

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Petre Daea se întoarce oficial la conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a lui Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale. Propunerea fusese trimisă joi seara de premierul Nicolae Ciucă.

Petre Daea revine la Ministerul Agriculturii după demisia fostului ministru Adrian Chesnoiu care a demisionat după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut ridicarea imunității sale pentru presupuse fapte de abuz în serviciu.

Petre Daea în vârstă de 72 de ani, este membru al PSD de peste 15 de ani şi a mai condus ministerul Agriculturii în 2004, în guvernul condus de Adrian Năstase, fiind considerat un apropiat al acestuia. A fost parlamentar PSD, iar după câştigarea alegerilor de către PSD, în 2017, a fost ministru al Agriiculturii în guvernele conduse de Sorin Grindeanu, (ianuarie până în iunie 2017), Mihai Tudose, (iunie 2017 – ianuarie 2018) şi Viorica Dăncilă (ianuarie 2018 – noiembrie 2019).

Inginer agronom de profesie, social-democratul a absolvit Facultatea de Agronomiei din Timişoara, în 1973, iar în perioada 1982-1983 şi-a luat doctoratul în agronomie. Petre Daea a fost în perioada 1973-1980 inginer stagiar, şef de fermă şi apoi inginer la CAP Siseşti din judeţul Mehedinţi. Mai târziu, a devenit directorul Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Industrie Alimentară (DGAIA) şi şeful adjunct al secţiei pentru probleme de agricultură la Consiliul Judeţean Mehedinţi.

articolul original.

Sinonimul crizei energetice: Virgil Popescu

29 June 2022 at 12:57

Chiar război în vecinătate, România ar fi ajuns cu siguranță în criză energetică. Aceasta este opinia europarlamentarului Mihai Tudose, care consideră că sinonimul crizei energetice este Virgil Popescu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihai Tudose îl ironizează în stilu-i caracteristic pe ministrul Energiei, pe care-l numește „ambițiosul demolator al sistemului energetic național”.

În acest mod, Tudose arată nemulțumirile pe care le are în legătură cu activitatea ministerială a lui Virgil Popescu, subliniindu-i incapacitatea de a se adapta noilor contexte. Postarea fostului premier vine după anunțul PSD că, în urma intervenţiei experţilor social-democraţi, Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decarbonificarea sistemului energetic din România, astfel încât să fie îndeplinite două criterii, şi anume nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc, iar ceea se închide nu se desfiinţează, ci intră în conservare.

Iată postarea lui Mihai Tudose.

„Viața pe întuneric!

Versurile și muzica: Virgil Popescu.

Titular la Energie de prea multă vreme, având în vedere bilanțul catastrofal, cu impact pe termen lung pentru economie și viața românilor, Virgil Popescu tocmai a ajuns în punctul culminant al carierei sale guvernamentale. A găsit soluția crizei energetice pe care el însuși a moșit-o de zor!

Pentru că e bine de știut că noi ajungeam în criză energetică cu sau fără război în vecinătate, din cauza închiderii de capacități de producție, a creșterii dependenței de importuri și a blocării exploatării resurselor proprii. Pe scurt, când spunem criză energetică în România, spunem Virgil Popescu.

Iată, însă, că ambițiosul demolator al sistemului energetic național vrea să fie nu doar cauza problemei, ci și soluția: Să încercăm să stingem un bec, dacă nu mai stăm în acea cameră, să încercăm să dăm cu un grad sau două mai puţin caloriferul sau centrala pe perioada de iarnă. Asta e soluția ministrului Energiei!

Nimic despre termocentralele pe cărbune, pe care vrea să le închidă, ținând-o langa cu decarbonizarea, deși tendința europeană s-a inversat în noul context, nimic despre renegocierea capitolului pe Energie din PNRR, deși Comisia Europeană e de acord, nimic despre accelerarea lucrărilor la centrala de la Iernut, deși se anunță o iarnă cruntă din punct de vedere energetic. Nimic din ceea ce ar trebui să propună un ministru! Ci Virgil Popescu pur și simplu ne stinge lumina și ne taie căldura.

De la Ceaușescu încoace n-a mai încercat nimeni să taie coada pisicii cu atâta brutalitate… Mă întreb cum stăm cu producția de ceară, dacă tot ne întoarcem la lumânare. Că asta e singura soluție găsită de ministrul care spune că nu se teme de remaniere, ci numai de Dumnezeu.

Domnul cu mila, în cazul ăsta!”, scrie Mihai Tudose.

articolul original.
  • There are no more articles
❌